ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ ΠΑΣΟΚ... ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Κατέρρευσαν χθες όλα τα προσχήματα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση στην αποτυχημένη προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και τα οποία φυσικά έχουν εξοργίσει τον ελληνικό λαό.

Εν πρώτοις ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος έχει καθιερωθεί ως το πιο νεοφιλελεύθερο στοιχείο της κυβέρνησης Παπανδρέου- διέλυσε στη Βουλή κάθε αυταπάτη ότι η περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος αδείας, θα ήταν έκτακτα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, συναρτώμενα με το αυξημένο έλλειμμα του προϋπολογισμού.

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τα μέτρα είναι μόνιμα, υπογράμμισε.

Θα περικοπούν για πάντα δηλαδή οι επί μισόν και πλέον αιώνα εργατικές κατακτήσεις του 13ου και του 14ου μισθού. Ακόμη και αν η κυβέρνηση δηλαδή πετύχει τον στόχο της να ρίξει σε τρία χρόνια το έλλειμμα κάτω από το 3%, τα λεφτά των εργαζομένων «πάν’ και τούρκεψαν»!

Εν συνεχεία ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν διέψευσε τις αυταπάτες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ότι δήθεν η συμφορά της ακραίας λιτότητας θα περιοριζόταν μόνο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το μέτρο θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε με μια παράξενη βεβαιότητα που δεν γνωρίζουμε αν ήταν αυθαίρετη δική του σκέψη ή προερχόμενη από διαβεβαιώσεις που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση στον προϊστάμενό του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.

Επιπροσθέτως ο ίδιος ο Ολι Ρεν, ο «γκαουλάιτερ» των δυνάμεων οικονομικής κατοχής της πατρίδας μας, έκανε κομμάτια και θρύψαλα τις αυταπάτες κάποιων μισθωτών -ιδίως των καλύτερα αμειβομένων- ότι τα κοινωνικά ανάλγητα μέτρα τουλάχιστον θα σταματούσαν μέχρι εδώ. Ο κομισάριος Οικονομίας της ΕΕ διάλεξε μια ξένη εφημερίδα, την ιταλική «Κοριέρε ντέλα Σέρα» για να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ότι η κόλαση στην οποία τον έριξε η κυβέρνηση Παπανδρέου κατ’ επιταγήν της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ δεν πρόκειται να έχει τέλος: νέα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων θα επιβληθούν και το 2011 και το 2012! Το είπε ρητά - και φυσικά δεν εννοούσε ότι θα σταματήσουν εκεί...

Ιδού η επισημοποίηση των αποδείξεων του ισχυρισμού που έχουμε προβάλει πολλές φορές σε αυτήν εδώ τη σελίδα: η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για την κατάσταση του ελληνικού ελλείμματος, την ενδιαφέρει μόνο η χρησιμοποίησή του ως προσχήματος για να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις. Για να το πούμε ωμά, οι ηγετικοί κύκλοι της ΕΕ θέλουν να φτωχύνουν όχι μόνο οι Ελληνες, αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική η ευρωπαϊκή οικονομία! Αν μπορούσαν να δίνουν σε όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους μεροκάματα Βουλγάρων, οι οποίοι κερδίζουν 120-150 ευρώ τον μήνα θα το έκαναν!...

Χθες κατέρρευσε ένας ακόμη μύθος - ότι δήθεν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον μιας χώρας συναρτώνται με τη δημοσιονομική της κατάσταση. Πρόκειται για ένα διαδεδομένο παραμύθι που χρησιμοποιείται ευρέως και απευθύνεται σε άσχετους και αφελείς που αγνοούν τους μηχανισμούς κερδοσκοπίας.

Παρά τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα ομόλογα που εξέδωσε χθες αγοράστηκαν με επιτόκιο... ακριβότερο (!) κατά 0,2% από εκείνο που είχε δανειστεί προ μηνός, πριν λάβει μέτρα. Είναι προφανές δηλαδή ότι οι κερδοσκόποι καμιά σημασία δεν έδωσαν στο αν η κυβέρνηση Παπανδρέου πάτησε στον λαιμό τους εργαζόμενους της Ελλάδας ή όχι - και πολύ σωστά έπραξαν από τη σκοπιά τους.

Αυτοί να δανείσουν χρήματα με όσο το δυνατόν υψηλότερα επιτόκια θέλουν, δεν είναι υπουργοί Οικονομικών! Αυτοί διαπίστωσαν ότι έχουν απέναντί τους μια πανικόβλητη ελληνική κυβέρνηση και στόχο έχουν να τη «γδάρουν» τρομοκρατώντας την για να της αποσπάσουν τοκογλυφικά επιτόκια. Οι τοκογλύφοι - κερδοσκόποι κερδίζουν μόνο όταν δανείζουν, γι’ αυτό και μοναδικός στόχος των κινήσεών τους είναι πάντα να ανεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού του θύματος, όχι να μην το δανείσουν! Αν δεν το δανείσουν, δεν κερδίζουν, οπότε αυτοκαταργούνται. Χθες η Ελλάδα, η οποία έχει έλλειμμα 12,7% δανείστηκε με επιτόκιο 6,4%. Η Ισπανία με 11,4% έλλειμμα δανείστηκε με... 3%! Είναι εξόφθαλμο ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες είναι πολιτική, όχι δημοσιονομική.

Απεργία
Παραλύει σήμερα πάλι η Ελλάδα


ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στην εξαθλίωση ή όχι των Ελλήνων εργαζόμενων θα παίξουν οι σημερινές κινητοποιήσεις και οι αλλεπάλληλες απεργίες που θα ακολουθήσουν. Αν δεν υπάρξουν στο επόμενο διάστημα διαδηλώσεις μαχητικές με δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, το μέλλον του κόσμου της εργασίας θα είναι απελπιστικά ζοφερό. Στόχος των ηγετικών κύκλων της ΕΕ είναι να επιβάλουν έναν εργασιακό Μεσαίωνα. Δεν πρόκειται να τους σταματήσει τίποτα άλλο εκτός από τη μαχητική αντίσταση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να μην εμφορείται αυτοτελώς από τέτοιες προθέσεις, αποδεικνύεται όμως παντελώς ανίκανη να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση. Υποκύπτει αμαχητί στις απαιτήσεις των πιο επιθετικών κύκλων της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: