ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ,ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ:ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ;ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ή ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ;ΕΚΑΝΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΙ,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ;!

Όταν κατακρίναμε τον ανεκδιήγητο Τζέφρυ για την υποτέλεια που επέδειξε απέναντι στους Ισραηλινούς φορώντας σκουφάκι,είχαμε τους γνωστούς καλοθελητές που μας έβγαζαν...αντισημίτες κι έλεγαν θρασύτατα πως "ΚΑΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ"!


Τελικά,ήρθε ο Εβραίος Πρωθυπουργός,συναντήθηκε με Γιωργάκη και Σαμαρά,πήγε για λίγο βραδυάτικα στην Ακρόπολη,έφαγε με θέα αυτήν,την επομένη πήγε...κρουαζιέρα στον Πόρο ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!!!


ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ;


ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ή ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ;


ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ:ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΙΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,ΟΠΩΣ ΠΧ. ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ;


ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!


Αλήθεια,τι έχουν να πουν τώρα τα γνωστά παπαγαλάκια της "εβραικής φιλίας και συνεργασίας";


Μήπως θα...κουραζόταν αν κατέθετε έστω ένα στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη;


Εμείς,εξάλλου,δεν θα του ζητούσαμε ούτε σκουφάκι να βάλει,ούτε...φουστανέλλα όπως οι παρακείμενοι Εύζωνες!
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ'ΚΑΝΕ;ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ,ΕΒΡΑΙΟΦΙΛΟΙ;


Μήπως διότι ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ενδιαφέρεται μονάχα για τη χώρα του;


Μήπως διότι ΟΥΤΕ ΚΑΝ τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας,για τα οποία υποτίθεται κόπτονται οι Εβραίοι,δεν τους νοιάζουν,ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ;


Οι μάσκες έπεσαν:Όποιος δεν το καταλαβαίνει περιμένοντας βοήθεια από ξένους και ειδικά από Εβραίους,είναι βαθιά νυχτωμένος.


Το ίδιο ισχύει και για τον Ερντογάν:Βλέπετε,μόνοι τα δικά μας "φυντάνια" πρέπει να αποδίδουν τιμές στον Κεμάλ!Για τέτοια περήφανη...άσκηση εξωτερικής πολιτικής μιλάμε!                                                                                ΠΗΓΗ:hellas-orthodoxy.blogspot.com

Οι "συμπαθείς μετανάστες" και οι λαθρομετανάστες ναρκέμποροι

170810-drugs-immigrants
Δύο ειδών ειδήσεις υπάρχουν, ή για να είμαστε πιο ακριβείς συνυπάρχουν, στα δελτία των καναλιών και στις στήλες των εφημερίδων και των ενημερωτικών ιστοσελίδων. Οι «ευεργετικές, για την πολύπαθη ελληνική οικονομία, συνέπειες από την παρουσία των οικονομικών μεταναστών» και οι συλλήψεις λαθρομεταναστών που διακινούν ναρκωτικά στην Πατρίδα μας.
Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και την politically correct παραθέτουμε τρεις μόνο, από τις δεκάδες, περιπτώσεις συλλήψεις μελλοντικών συμπατριωτών μας, σύμφωνα με το σχέδιο ΠΑΣΟΚ, που ενισχύουν την ελληνική οικονομία δημιουργώντας τις δικές τους επιχειρήσεις διανομής ναρκωτικών...
Η πρώτη αφορά την «οικογενειακή επιχείρηση» είχαν στήσει στα Χανιά μάνα και κόρη από την Βουλγαρία, ηλικίας 40 και 22 ετών, και διακινούσαν ηρωίνη. Η αστυνομία παρακολουθούσε εδώ και μέρες τις δύο λαθρομετανάστριες καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι έκαναν εμπόριο ναρκωτικών. Το μεσημέρι του Σαββάτου, η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο τη 40χρονη, ενώ εκείνη οδηγούσε το μηχανάκι της. Η αστυνομικός που της έκανε σωματικό έλεγχο, βρήκε πάνω της 32 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της όπου είχε άλλες 60 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 220 γραμμαρίων, 12 συσκευασίες κοκαΐνης βάρους 35 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με ίχνη ηρωίνης στην επιφάνεια της. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 40χρονη κατείχε και διακινούσε από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες, με την 22χρονη κόρη της (!) η οποία επίσης συνελήφθη.



Στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις αλβανούς ηλικίας 24, 24 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους δράστες και τους συνέλαβαν με συντονισμένη επιχείρηση. Η έρευνα έγινε σε τέσσερα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σαν κρύπτες και κατασχέθηκαν συνολικά: Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: 29.808- γραμμαρίων, ένα καλάσνικωφ με γεμιστήρα., 6.300 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Λίγο μακρύτερα, στην αίθουσα αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος» αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης διώξεως ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Ρουμάνο, ο οποίος προσπαθούσε να περάσει ναρκωτικές ουσίες Προερχόμενος από Καράκας-Βενεζουέλας, μέσω Μαδρίτης-Ισπανίας (TRANZIT), με πτήση των Ισπανικών Αερογραμμών, κατελήφθη να κατέχει σε διπλό τοίχωμα εντός μεταλλικού δοχείου (θερμός), ποσότητα κοκαΐνης βάρους 230- γραμμαρίων. Όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς είχε ελεγχθεί τόσο κατά την αναχώρησή του από το Καράκας όσο και στην ενδιάμεση στάση του στη Μαδρίτη με αρνητικό όμως αποτέλεσμα.
Αλλά και στην Λευκωσία οι λαθρομετανάστες δεν πάνε πίσω. Επιχείρηση πώλησης κάνναβης είχαν στήσει 25χρονη από τη Ρουμανία και 24χρονος Νιγηριανός φίλος της, ωστόσο μια πληροφορία ήταν αρκετή για πιαστούν και οι δύο σαν ποντίκια στη φάκα από τους αστυνομικούς.
Όλα ξεκίνησαν χθες μετά από σχετική πληροφορία που έφθασε στην ΥΚΑΝ. Οι αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή στη Λευκωσία. Γύρω στις επτά το απόγευμα, η 25χρονη εμφανίστηκε στην οδό Στασάνδρου. Αμέσως ανακόπηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι μετά από έλεγχο, εντόπισαν στην τσάντα της ποσότητα κάνναβης βάρους ενός κιλού. Ανακρινόμενη, η αλλοδαπή ανέφερε στους αστυνομικούς ότι την είχε στείλει να πουλήσει τα ναρκωτικά ο Νιγηρινός, με τον οποίο διέμεναν σε διαμέρισμα στην Έγκωμη. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι. Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο σπίτι, ο 24χρονος προσπάθησε να κρύψει μια πάνινη τσάντα, η οποία στην συνέχεια αποκάλυψε ακόμα ένα κιλό κάνναβης. Ωστόσο οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν κάτω από το κρεβάτι, τυλιγμένα μέσα σε απόκομμα εφημερίδας άλλα 10 γραμμάρια από την ίδια φυτική ουσία.
Οι δύο λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης τους. Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι οι ύποπτοι είχαν εισαγάγει τα ναρκωτικά σε συνεργασία με άλλα τρία άτομα, από την Νιγηρία στις αρχές Αυγούστου. Κατέθεσε επίσης ότι οι ύποπτοι εισήγαγαν μεγάλη ποσότητα, την οποία έχουν κρύψει στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο. Το εξοργιστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι την ώρα που ανακρίνονταν στην ΥΚΑΝ τους καλούσαν επίμονα στα κινητά τους περίπου 15 γνωστοί χρήστες ουσιών που πιστεύεται ότι θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά.                                                                    ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δραγούμης ο σωκρατικός


090810-dragoumisΑν και έχω διαβάσει ολόκληρο το έργο του Ίωνος Δραγούμη, δεν μπορώ να ισχυριστώ σε καμιά περίπτωση ότι το κατέχω. Πάντοτε με δυσκόλευε η σκέψη του η οποία μετακινείται από το άυλο στο υπαρκτό και από το πραγματικό στο ιδεατό. Πράγματι το έργο του Δραγούμη δεν μπορεί να το κατατάξει κανείς σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία γραφής, και αυτό γιατί κατά έναν παράξενο τρόπο στο έργο του αλληλοπεριχωρούνται σχεδόν όλα τα είδη κείμενου. Μέσα από το πεζό μετακινείται στο δοκίμιο, και μέσα από το δοκίμιο το ίδιο εύκολα εισέρχεται ταυτόχρονα στην αφήγηση, στην ηθογραφία, και στο χρονογράφημα. Πράγματι αυτό είναι που κάνει ο έργο του να ξεχωρίζει καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν το συναντά κανείς εύκολα, και σίγουρα αναδεικνύει την πνευματική ανωτερότητα και διαύγεια του συγγραφέα. Κάποιοι μικρόψυχοι έχουν χαρακτηρίσει τον Δραγούμη ως «αμπελοφιλόσοφο», και ορισμένοι άλλοι τον χαρακτήρισαν ως «μέγα φιλόσοφο». Θεωρούμε πως και οι δυο σφάλλουν στον ίδιο βαθμό, οι μεν πρώτοι διότι αδικούν με αισχρό τρόπο τον Δραγούμη, και οι δεύτεροι διότι του αποδίδουν τίτλους τους οποίους ουδέποτε διεκδίκησε. Σε αντίθεση με αυτούς τους αυθαίρετους και υπερβολικούς κατά την γνώμη μας χαρακτηρισμούς, θεωρούμε πως στον Ίωνα Δραγούμη ταιριάζει μοναδικά ο απόλυτος χαρακτηρισμός του αγωνιστή. Ο Ίων Δραγούμης ήταν γόνος μιας πολύ πλούσιας αρχοντικής και καταξιωμένης οικογενείας.
Ο πατέρας του ήταν επιφανής πολιτικός και διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας, και η μητέρα του Ελισάβετ Κοντογιαννάκη, ήταν κόρη του μεγαλοτραπεζίτη και επίτιμου γενικού προξένου της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη Ιωάννη Κοντογιαννάκη. Η οικονομική άνεση και η κοινωνική θέση της οικογενείας του, καθώς και οι σπουδές του στα νομικά, του εξασφάλιζαν ένα άνετο βίο μακριά από ευθύνες και κόπους της καθημερινότητας. Σε αυτό το σημείο νομίζουμε ότι έγκειται η ουσιαστική αξία του Δραγούμη. Απεστράφη όλες τις ανέσεις και τα πλούτη τα οποία μπορούσε να απολαύσει και αφιέρωσε ολόκληρο τον βίο του στον αγώνα για την εθνική ολοκλήρωση του Ελληνισμού. Αυτό δε το γεγονός μπορεί σε πολλούς από εμάς να μην φαντάζει παράξενο καθώς το αντιλαμβανόμαστε μέσα από το πρίσμα των ιδεών μας, αξίζει όμως πολλοί από εμάς να φέρουμε τον εαυτό μας στην θέση του Δραγούμη, για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αξίας της πράξης του. Ως διπλωμάτης, ενώ θα μπορούσε να ήταν ένας αργόσχολος κοσμικός περιφερόμενος στην Ευρώπη, χρησιμοποιεί την δύναμη της οικογενείας του, ώστε να υπηρετεί σε κομβικές για τον Ελληνισμό πόλεις. Μοναστήρι, Φιλιππούπολη, Σέρρες, Ανατολική Ρωμυλία, Αγία Πετρούπολη. Οργανώνει τον Μακεδονικό Αγώνα ακόμη και με προσωπικά του χρήματα. Επιπλέον στους Βαλκανικούς Πολέμους πολεμά ως απλός δεκανέας στην πρώτη γραμμή του μετώπου, και λίγο πριν οργανώνει την εθνική αντίσταση στα Δωδεκάνησα ενάντια στην ιταλική κατοχή. Και όλα αυτά ποιος; Αυτός ο οποίος πολύ εύκολα θα μπορούσε να υπηρετήσει σε κάποιο στρατολογικό γραφείο ή να σκοτώνει τον χρόνο του στο Παρίσι. Πολεμά και γράφει, και αυτή είναι η ψυχική ταυτότητά του. Τα κείμενα του δεν είναι αποτέλεσμα μιας αστικής ανίας μέσα στις πολυτελείς σάλες και λέσχες των Αθηνών, αλλά βιώματα ζωής όπως ο ίδιος τα εισέπραξε μέσα από τον καθημερινό του βίο. Ο Δραγούμης γράφει για την Μακεδονία ζώντας και αγωνιζόμενος στην Μακεδονία. Γράφει για τον Ελληνισμό γνωρίζοντας βιωματικά την κατάσταση του Ελληνισμού, μιλά για ιδεολογία και ιστορία μέσα από την βιωματική του σκέψη, και παράλληλα αναζήτα την ταυτότητα του Ελληνισμού, αναρωτιέται, αρνείται, σκέπτεται, αντιδρά και παίρνει θέση. Γράφει αυτά που έχει ο ίδιος ζήσει, αυτά που έχει ο ίδιος βιώσει. Φανατικός εχθρός του αθηνοκεντρικού Ελληνισμού, και φανατικός πολεμιστής του οικουμενικού Ελληνισμού. Επιπλέον αν και εκλέγεται για σύντομο χρονικό διάστημα βουλευτής δεν μετατρέπεται ποτέ σε πολιτικάντη. Αρνείται την ίδια την ύπαρξη του κράτους όταν αυτό είναι εχθρικό προς το έθνος, και την σκέψη του περιτριγυρίζει το πώς θα συνενώσει σε μια οδό τον Εθνικισμό και τον Σοσιαλισμό. Είναι σαφές νομίζω πως όταν μιλάμε για τον Ίωνα Δραγούμη, έχουμε μπροστά μας μια σωκρατική μορφή, της οποίας υποστατικό ιδίωμα είναι η έννοια της θυσίας.
Ολόκληρος ο βίος του είναι μια θυσία υπέρ της ιδέας του Έθνους. Συμπερασματικά θα λέγαμε πως ο Ίδας επηρέασε βαθύτατα το νεοελληνικό γίγνεσθαι με τον παραδείγματος βίου του και την προσωπικότητά του, και λιγότερο μάλλον με τα κείμενά του. Ενδεχομένως δε, αν δεν είχε δολοφονηθεί, να ήταν σχεδόν άγνωστος σε πολλούς απ' αυτούς που σήμερα με κλαυσίγελο βλέπουμε να παριστάνουν τους τιμητές του, οι περισσότεροι δε εξ αυτών μην έχοντας διαβάσει ούτε καν τα εξώφυλλα των βιβλίων του. Αντί να εμπνευστούν από την ζωή του Ίωνα, εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις για να τον υποβιβάσουν στην δίκη τους ανυπαρξία. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.                                                                                                                            
Ευάγγελος Χ. Χανιώτης                                                                  ΠΗΓΗ:elkosmos.gr           

Σοσιαλισμός και ξερό ψωμί!

Πες τα ρε σύντροφε να μην τα λέω εγώ!

Κηδεύτηκε ο ταξίαρχος Ιωαννίδης.!

Διακόσια περίπου άτομα, στην πλειοψηφία τους παλαιοί συμπολεμιστές, Εσατζήδες και νεολαίοι του πατριωτικού χώρου συνόδεψαν χθες το απόγευμα 18 Αυγούστου 2010 στην τελευταία του κατοικία τον "Αόρατο Δικτάτορα" Δημήτριο Ιωαννίδη.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε με όλες τις λεπτομέρειες του Ορθοδόξου Χριστιανικού Τυπικού στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄Νεκροταφείου Αθηνών, χοροστατούντος του νεαρού Επισκόπου Κυρίλλου που ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Κι αυτό διότι - οποία καταισχύνη - ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ της Ελλαδικής Εκκλησίας (παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της οικογένειας) δεν δέχτηκε να τελέσει την κηδεία του άλλοτε πανίσχυρου Δ. Ιωαννίδη, για να μή χαρακτηριστεί ...Ακροδεξιός!
Τριάντα περίπου στεφάνια εστάλησαν στην κηδεία του ανθρώπου που ανέτρεψε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, αλλά την παράσταση έκλεψε το στεφάνι της χήρας του Νικολάου Μακαρέζου, κ. Χαρίκλειας, το οποίο και συζητήθηκε ιδιαίτερα, δεδομένου ότι ήσαν γνωστές οι σχέσεις του εκλιπόντος με τους υπόλοιπους Απριλιανούς.
Αίσθηση επίσης προξένησε και το στεφάνι που έστειλαν οι παλιοί Λοχίες της ΕΣΑ.
Ο Δημήτριος Ιωαννίδης πέθανε (τον πέθαναν για την ακρίβεια) στα 87 του χρόνια τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στο "Κρατικό" της Νικαίας, όπου είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές Κορυδαλλού με συμπτώματα θερμοπληξίας.
Στον Κορυδαλλό παρέμεινε έγκλειστος 35 ολόκληρα χρόνια, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, μαζί με τον ηρωϊκό συγκρατούμενό του Νικόλαο Ντερτιλή.
Από πλευράς οικογενείας του εκλιπόντος παρέστησαν η σύζυγός του Καλλιόπη με τα παιδιά και τα εγγόνια της και η πολυσυζητημένη αδελφή του κ. Δέσποινα Ιωαννίδη, χήρα του Εβραίου μεγαλοκλινικάρχη Ζάκ Αλαζράκη, Μεγάλη Ευεργέτις της Εβραϊκής Κοινότητος Αθηνών και βασική χρηματοδότις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος που έστησαν οι Εβραίοι τον περασμένο Μάϊο στον Κεραμεικό.
Από τους άλλους Απριλιανούς ήταν παρών μόνον ο συνταγματάρχης κ. Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, ενώ μέσα στην εκκλησία εξεφώνησαν λόγο για τον εκλιπόντα ο υφυπουργός Τύπου της Κυβερνήσεως Ανδρουτσόπουλου, Δημήτριος Καρακώστας και ο προσωπικός του ιατρός Ανδρέας Σταθόπουλος, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε, διότι τόλμησε να πεί τα πράγματα με το όνομά τους.
Παρόντες στην τελετή και πολλές προσωπικότητες του Πατριωτικού Χώρου, όπως ο Αριστοτέλης Καλέντζης, ο Γιάννης Λυμπέρης (που είχε αναλάβει και τον γενικό συντονισμό της κηδείας), ο εκδότης Γιάννης Σχοινάς, ο προσωπικός φίλος του Γεωργίου Παπαδοπούλου, φαρμακοποιός Γιώργος Καματερός και πολλοί άλλοι.
Στίς 6.06 το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2010, το τυλιγμένο με την Ελληνική Σημαία φέρετρο κατέβαινε στον τάφο και η Αττική Γή έκλεινε στα σπλάχνα της γιά πάντα τον θρυλικό "Αόρατο Δικτάτορα", ενώ οι 200 παρευρισκόμενοι έψαλλαν κατασυγκινημένοι τον Εθνικό μας Ύμνο και του φώναζαν "Καλό Ταξίδι".                                                                                             ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ: ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ… ΤΡΕΛΛΟΣ!!!

Ένας Ρoμ εκ Βουλγαρίας, μουσουλμάνος, απ’ αυτούς που απελαύνει κακήν κακώς από τη Γαλλία ο Σαρκοζί, γιατί όπως υποστηρίζεται έχουν εκτοξεύσει την εγκληματικότητα στα ύψη, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την Αστυνομία χθες τη νύχτα στην περιοχή της Μεσσήνης Μεσσηνίας, να βάζει φωτιές και ομολόγησε σειρά εμπρησμών. Πιο συγκεκριμένα, προχθές ξέσπασαν στην περιοχή 20 (!!!) φωτιές, μία εκ των οποίων στην «ευαίσθητη» περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου (120 ΠΕΑ), που όλες οφείλονται σε εμπρησμό και χθες γύρω στις 15 (!!!). Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα. Η συνήθης δικαιολογία είναι σ’ αυτές τις περιπτώσεις ότι ο εμπρηστής είναι τρελός… Αφού όμως είναι τρελός, γιατί έβαζε τις φωτιές στην Ελλάδα κι όχι στην πατρίδα του; Εδώ τον έπιασε η τρέλα; Μήπως λοιπόν δεν είναι τρελός αλλά ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
Υ.Γ. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν κατακάψει την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και συλλαμβάνεται ένας αλλοδαπός για εμπρησμό. Σε όλες τις περιπτώσεις δηλώνουν τρελοί και δεν γίνεται καμμία ιδιαίτερη έρευνα από τις κρατικές υπηρεσίες για το κατά πόσο είναι τρελοί ή πράκτορες ή πληρωμένοι από πράκτορες… Εις ό,τι αφορά την περίπτωση της Μεσσηνίας. Το συγκεκριμένο άτομο έβαζε φωτιές επί δύο ημέρες με ιδιαίτερη επιδεξιότητα, χρησιμοποιώντας την φορά του ανέμου και προσπαθώντας η φωτιά να κατευθυνθεί σε κατοικημένες περιοχές! Στην μία δε περίπτωση εάν έπιανε το Πολεμικό αεροδρόμιο, θα είχαμε κυριολεκτικά μία μεγάλη καταστροφή. Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο συλληφθής δεν δρούσε μόνος του, αλλά είχε και συνεργό, ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει και το όνομά του βέβαια δεν το είπε ο «τρελλός»… Θα ερευνήσουν με σοβαρότητα το θέμα οι αρχές; Αυτό θα το δούμε…                                                                                                                       ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Καημένε Αντρέα

971685_bΔεν νομίζω να έχει κυκλοφορήσει ποτέ θρίλερ πιο τρομακτικό από τις ειδήσεις που βλέπει ο Έλληνας το βράδυ. Εθνική επιτυχία είναι πια τα πρόστιμα που το εθνοσωτήριο ΣΔΟΕ επιβάλει στους εγκληματικούς εμπόρους και τα λουκέτα που επιβάλλεται να μπουν στις εγκληματικές επιχειρήσεις. Μπράβο παιδιά. Στη φυλακή όλοι οι εγκληματίες εμπορίου. Να μπορέσει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών που θα έχει όραμα, δεν θα κλέβει, δεν θα βασίζεται στην λαμογιά για να χτίσει βίλλες.
Και μην ακούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι όσοι έχουν τις βίλλες τις έχτισαν με λαδώματα και κοινοτικά κονδύλια και δεν πιάνονται ποτέ. Ούτε αυτούς που ψευδώς διακηρύσσουν ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί σε πολιτικούς και δημάρχους καθώς και τους παρατρεχάμενους και συγγενείς τους. Ο μικρομεσαίος ήταν πάντα ο κλέφτης και αυτός πρέπει να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα του. Ακούς εκεί να έχει καταφέρει να αποκτήσει διαμέρισμα και αυτοκίνητο. Πόθεν έσχες ρε εγκληματία? Όλοι συμφωνούν ότι η χώρα χρειαζόταν ένα σοβαρό νοικοκύρεμα. Εγώ θα το πω ακόμα και εγχείριση για να βγουν κάποιοι όγκοι που επί δεκαετίες απομυζούν τον κόπο των εργαζομένων. Έλα όμως που μόνο αυτοί οι όγκοι δεν πλήττονται. Όλοι οι άλλοι πλην αυτών στενάζουν και όταν μια κοινωνική τάξη βγαίνει για να διαμαρτυρηθεί η απάντηση είναι πάντα ο μπαμπούλας της Τρόικας.
Αν φτάσουμε στο χειρότερο και μας βγάλουν από το Ευρώ ποιος θα πληγεί περισσότερο? Ο μικρομεσαίος και ο μισθωτός που έχει γίνει η ζωή του κόλαση ή ο βολεμένος? Ποιοι επωφελούνται από όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία παίρνει συνεχώς συγχαρητήρια η κυβέρνηση από το εξωτερικό?
Και το πιο σημαντικό ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο Ευρώ, να μην χρεοκοπήσουμε κλπ κλπ, πόσο ακόμα πιστεύει το υπουργείο οικονομικών ότι μπορεί να ξεζουμίσει τον μικρομεσαίο και πόσα θα μαζέψει από το ξεζούμισμα?
Η αγορά πεθαίνει. Δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσω αυτό  γιατί όποιος είναι λίγο στην πιάτσα και δεν ζει σε περιφραγμένη βίλλα το ξέρει πολύ καλά. Κάθε μαγαζί που κλείνει παρασέρνει τους προμηθευτές του και όσες εταιρίες συνεργάζονται στη ρουφήχτρα. Αυτό το ντόμινο έχει μόλις αρχίσει και επεκτείνεται. Η ύφεση έχει μόλις αρχίσει.
Κάποιοι αισιόδοξοι προσδοκούν ότι τα αναπτυξιακά μέτρα που ΘΑ ανακοινώσει η κυβέρνηση θα δώσουν ώθηση στην αγορά. Δεν πρόκειται γιατί έχει χτυπηθεί ανελέητα το βασικό στοιχείο που κρατάει ζωντανή μια αγορά: ο καταναλωτής.
Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα και τρέμει για το αύριο.
Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί οι Έλληνες επενδυτές τα μαζεύουν για άλλες χώρες.
Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη γιατί οι ξένοι επενδυτές δεν είναι ηλίθιοι να ακουμπήσουν τα λεφτά τους σε μια χώρα που έχει τόσο μεγάλους φόρους και τόσο άφραγκους καταναλωτές.
Η κυβέρνηση κάνει μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στη χώρα χωρίς να έχει ασχοληθεί να βρει μόσχευμα. Απλά βγάζει αυτό που θεώρει «άρρωστο» πιστεύοντας ότι το υπόλοιπο θα συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα καλύτερα από πριν. Δεν δουλεύει έτσι φωστήρες μου. Αν είχατε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας θα το ξέρατε αλλά δεν έχετε δουλέψει. Μια ζωή στελέχη κάποιου κόμματος περιμένατε την ώρα που θα γίνεται βουλευτές και υπουργοί. Για ελάτε στη πιάτσα να σας δω. Για ελάτε να κάνετε «ανάπτυξη» με τρεις και εξήντα και τους τόκους των τραπεζικών δανείων στα ύψη να δω πόσο φωστήρες είστε.
Ναι ξέχασα. Θα υπάρξει ανάπτυξη στον τζόγο. Όπου να ‘ναι θα μπουν και τα φρουτάκια και τα online καζίνα για να αρμέξουν τα τελευταία ευρώ. Στην Αμερική εκτέλεσαν την αγορά σε πολύ πλούσιες πολιτείες μέχρι που τα απαγόρευσαν. Εδώ θα είναι η χαριστική βολή για το λιανεμπόριο. Αλλά τα έσοδα των ταμείων είναι σημαντικότερα είπαμε. Ο πολίτης ζει για να χρηματοδοτεί το κράτος.
Καημένε Αντρέα. Μπορεί να μην σε ψήφισα ποτέ αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι έδωσες κοινωνικές παροχές και δεν μασούσες όταν μας την έπεφταν τα γεράκια από δύση και ανατολή. Που είσαι να δεις το βλαστάρι σου που σώζει την Ελλάδα από τα «λάθη» σου. Αισθάνεσαι πατρική υπερηφάνεια εκεί που είσαι ή καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που τον έβαλες στη πολιτική?
Γ. Μ.                                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:www.spindoc.gr

Βουλευτές ΚΚΕ - Μεγάλα γλέντια

Θαυμάστε άτομα που παίρνουν αποφάσεις για όλους τους Έλληνες και είναι στο τιμόνι της χώρας!

Σπυρίδων Εμμανουήλ Χαλβατζής
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ TOY Κ.Κ.Ε.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ
Σπουδές: Εφτατάξιο νυκτερινό γυμνάσιο (!!!!!!!!!!!!!)
Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος):
* Διαρκής Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (!!!!!!!!!!!!!)
* Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (!!!!!!!!!!)

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Πάμε σε άλλον:

Ιωάννης Παναγιώτη Πρωτούλης
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ
Επάγγελμα: Οικοδόμος (!!!!!!!!!!!!!)
Ακούστε τώρα και πέστε κάτω:
Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος):
* Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (!!!!!!!!!!!!!)

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!

Πάμε σε άλλον:

Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Χρήστου Κανέλλη
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Επάγγελμα: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!
Μπράβο Λιάνα, τουλάχιστον εσύ το λες φανερά. Αυτό είναι το επάγγελμα σου! ΣΩΣΤΗ!

Πάμε σε άλλον:

Νικόλαος Επαμεινώνδα Μωραϊτης
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επάγγελμα: Οικοδόμος (!!!!!!!!!!!!!)
Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος):
* Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων (!!!!!!!!!!!!!)
* Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (!!!!!!!!!!!!!)

ΕΛΕΟΣ, ΑΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΑΣ!

Πάμε σε άλλον:

Σταύρος Γεωργίου Σκοπελίτης
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Επάγγελμα: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (ΣΩΣΤΟΣ!!!)
Σπουδές: Λύκειο (!!!!!!!!!!!!!)
Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)
* Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων (!!!!!!!!!!!!!)
* Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (!!!!!!!!!!!!!)

ΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ... "ΕΙΔΙΚΟΣ" ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

Πάμε σε άλλον:

Διαμάντω Εμμανουήλ Μανωλάκου
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Εδώ έχουμε μια ωραία σύμπτωση:
Σπουδές: Πτυχίο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983). ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΠΗΡΑΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟ 1983... ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ Ε; ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ!!
Επάγγελμα: Γεωπόνος στο Υπουργείο Γεωργίας Ελλάδας (1984-2004). ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ 1984, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ!!
ΣΩΣΤΗ!!

Πάμε σε άλλον:

Βαρβάρα (Βέρα) Αρίσταρχου Νικολαϊδου
Ε΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Επάγγελμα: Οικονομολόγος. ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ. ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ; ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΟΧΙ... ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ... ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; ΜΑ ΟΧΙ!! ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ "ΣΩΣΤΗ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ... ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ!
Ξένες γλώσσες: Ουγγρικά. - Σπούδασε οικονομικά στη Βουδαπέστη και διετέλεσε Γ.Γ. του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών.
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΑΡΞ Ι, ΜΑΡΞ ΙΙ, ΜΑΡΞ ΙΙΙ, ΜΑΡΞ IV, ΕΝΓΚΕΛΣ Ι, ΕΝΓΚΕΛΣ ΙΙ, ΕΝΓΚΕΛΣ ΙΙΙ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ι, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΙ ΚΛΠ!

Αυτά! Βγάλτε τα συμπεράσματα σας!
Μα καλά, ποιός Έλληνας με μυαλό τους ψηφίζει αυτούς;


ΠΗΓΗ: http://blackblogofcommunism.com/                                                                                                 ΠΗΓΗ:dexiextrem.blogspot.com

Προσπάθησα να γίνω μέλος του ΚΚΕ αλλα δεν μπόρεσα!...

Ξύπνησα άσχημα Δευτεριάτικα. Μετά από γιορτές και ξάπλα επιστροφή στη μίζερη πραγματικότητα. Με μειώσεις μισθών, νέους φόρους, πτωχεύσεις και δεν συμμαζεύεται. Ε ως εδώ ήταν σκέφτηκα. Θα γίνω μέλος του ΚΚΕ, του κόμματος του λαού, να έχω και γω κάπου να ακουμπήσω. Άνοιξα τον υπολογιστή μου και άρχισα να μελετάω το καταστατικό του νέου μου κόμματος.

Διαβάζω : ''Αντιπαλεύει κάθε εκδήλωση φασισμού, εθνικισμού, σοβινισμού και ρατσισμού'' και σκέφτομαι αρχίσαμε καλά, θα αγαπάω την πατρίδα μου και δεν θα είμαι ρατσιστής, καλό αυτό. Παρακάτω και στο άρθρο 1 δυσκολεύτηκα λιγάκι. Λέει ότι για να γίνεις μέλος πρέπει να ανήκεις και να δουλεύεις σε μια οργάνωση του ΚΚΕ και επίσης να σε προτείνουν δύο εγγεγραμμένα μέλη που να σε ξέρουν τουλάχιστον ένα χρόνο. Εδώ είναι το πρόβλημα. Ξέρω και γω αν ξέρω δύο εγγεγραμμένα μέλη του ΚΚΕ ή αν έχω χρόνο να δουλεύω στην οργάνωση τους; Αυτό μου φάνηκε λίγο ρατσιστικό να πω την αλήθεια και σε αντίθεση με την πρόταση προηγουμένως ότι ''Αντιπαλεύει……'' αλλά έδωσα τόπο της οργής.

Προχωρώντας στο άρθρο 3 βρήκα κάτι που απόρησα. Λέει : ''Το μέλος του ΚΚΕ παντού όπου βρίσκεται και ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας του αντιπροσωπεύει το Κόμμα''. Για μισό λεπτό, σκέφτηκα, σε μια συζήτηση περί οικονομικών των κομμάτων, λίγο καιρό πριν, η Παπαρήγα δεν είχε πει ότι δεν σας δίνω λογαριασμό των οικονομικών του κόμματος γιατί θα στοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι; Τα λέει αυτά η γενική γραμματέας ενώ υποχρέωση των μελών είναι η αντιπροσώπευση του κόμματος ειδικά στον χώρο εργασίας; Κάτι δεν πάει καλά εδώ σκέφτηκα και προχώρησα παρακάτω.

Στο άρθρο 4 αναγράφονται οι υποχρεώσεις του μέλους και μια ρητή και κατηγορηματική δέσμευση που λέει ότι πρέπει να μελετάς τακτικά τον Ριζοσπάστη και τα άλλα έντυπα του κόμματος. Λέω : ''Θεέ μου όλα θα τα’ αντέξω αλλά όχι και αυτό'' και εκνευρισμένος κατεβάζω με μανία τον τροχό του ποντικιού μου μέχρι που αυτό, ως δια μαγείας, ακινητοποιείται στο άρθρο 51, και έκπληκτος διαβάζω :

''Διαγράφονται οπωσδήποτε από το Κόμμα μέλη που οι πράξεις και η διαγωγή τους δε συμβιβάζονται με την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος, ειδικά, μέλη που προδίνουν το Κόμμα στον ταξικό εχθρό, στην Ασφάλεια, στην ανάκριση, στο δικαστήριο,…''

Είμαι κοκαλωμένος. Σε καταστατικό κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου λέει ότι είμαι προδότης αν ομολογήσω στην αστυνομία ή στο δικαστήριο ένα έγκλημα που έγινε μέσα στο κόμμα. Κλείνω αμέσως την σελίδα, βάζω στην black list του router το http://www.kke.gr/ και φεύγω ορκιζόμενος σε ότι έχω ιερό πως από δω και πέρα Δευτέρες πρωί θα είμαι πολύ πιο χαλαρός.                                                        ΠΗΓΗ:29-26.blogspot.com

Που πήγε το ''Jeffrey'' οεο;

Έχω πεί οτι το κόλλημα μου είναι να φωτογραφίζω ιστοσελίδες. Μιας και πιάσαμε χθές τον Γιώργο Παπανδρέου είπα να μην τον αφήσουμε και σήμερα. Ως γνωστόν πολλά blog αναφέρουν τον πρωθυπουργό μας ως Τζέφρυ και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το ανέφερε πρώτη η διεθνούς φήμης εγκυκλοπαίδεια wikipedia.

Αναλυτικά και στην αγγλική γλώσσα έγραφε ''He was born as Jeffrey Papandreou in St. Paul Minessota'' όπως φαίνεται και στην σχετική εικόνα. Αυτό πλέον έχει αλλάξει και απλά γράφει ''He was born in Saint Paul, Minnesota, USA''.

Τώρα θα μου πείτε οτι είναι ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια και όποιος θέλει παρεμβαίνει . Μια καλή ερώτηση είναι ποιος το έβαλε αρχικά και μετά ποιος και γιατί αποφάσισε να βγεί. Δεύτερον, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του δεν είδαν τόσο καιρό την ανακρίβεια για να την διορθώσουν; Ή μήπως τελικά είναι αλήθεια;

Δύσκολοι καιροί, να μην ξέρεις με σιγουριά ούτε το μικρό όνομα του πρωθυπουργού σου!            ΠΗΓΗ:29-26.blogspot.com

Οδηγίες επιστροφής στην κόλαση


Οι περισσότεροι Ελληνες κάνουν αυτή την περίοδο διακοπές οι οποίες για τους πολλούς θα τελειώσουν την ερχόμενη Δευτέρα και για τους υπόλοιπους στις 30 του μήνα. Το antinews, θέλοντας να σας το φέρει… μαλακά για το τι θα δείτε μόλις μπείτε στο σπίτι σας, σας δίνει ορισμένες συμβουλές καθώς η εικόνα που θα αντικρίσουν οι περισσότεροι θα μοιάζει με θερινό εφιάλτη μετά από ορισμένες ημέρες στον παράδεισο.
Κατ’ αρχάς μόλις ανοίξετε την πόρτα σας θα σας περιμένουν μια σειρά από εκκαθαριστικά, κλήσεις από εφορία, σημειώματα και φουσκωμένοι λογαριασμοί. Μην πανικοβληθείτε. Μαζέψτε τα χαρτιά με προσοχή και βεβαίως μη χάσετε κανένα, διότι παραμονεύει ο… Καπελέρης του ΣΔΟΕ για να σας βάλει πρόστιμο. Μην του δώσετε το δικαίωμα να εισπράξει από εσάς μέρος από τα 5 δισ. που έχει βάλει στόχο.
Πάρτε βαθιές ανάσες και αρχίστε να ανοίγετε έναν – έναν τους φακέλους. Για τη συντριπτική πλειοψηφία όλοι είναι ίδιοι. Δηλαδή, θα σας περιμένει:
1. Το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο με τις αλλαγές στους συντελεστές και τα δόκανα που σας έχει βάλει η κυβέρνηση, θα είναι σίγουρα χρεωστικό. Οπότε, θα πρέπει να σπεύσετε να πληρώσετε.
2. Θα σας περιμένει το ΕΤΑΚ για το 2009 αφού κάνατε το λάθος να έχετε ένα σπίτι ή κάποιο άλλο ακίνητο. Πρόκειται για τον φόρο που επέβαλε η ΝΔ και για τον οποίο “ούρλιαζε” το ΠΑΣΟΚ και κατήργησε, αλλά κράτησε μέχρι να εισπράξει.
3. Για όσους έχουν κάποια ακίνητα πάνω από 400.000 ευρώ θα σας έχει έρθει κι ένα σημείωμα που θα λέει ΦΜΑΠ, οπότε μην το πετάξετε είναι κι αυτός φόρος.
4. Οσοι είχατε την ατυχία να δηλώσατε εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ θα σας περιμένει και η έκτακτη εισφορά, οπότε βάλτε κάτι στην άκρη και γι’ αυτό.
5. ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κινητά και λοιποί λογαριασμοί θα σας έχουν έλθει με αυξημένο ΦΠΑ, επομένως και ακριβότερα.
6. Αν κι αυτός ο λογαριασμός δεν έρχεται στο σπίτι αλλά μόλις πάτε στο σούπερ μάρκετ, θα δείτε μεγάλη διαφορά στις τιμές των προϊόντων. Μην ανησυχήσετε δεν είναι λάθος. Είναι ο πληθωρισμός του ΠΑΣΟΚ που φτάνει στο 6%.
7. Τα παιδιά σας θα σας ζητήσουν τα σχολικά είδη, οπότε μην φοβηθείτε για τον τιμοκατάλογο που θα σας φέρει.
8. Εχετε ημιυπαίθριο; Τη βάψατε διότι θα μπείτε στη σκέψη “να πληρώσω και να γλιτώσω;”. Αν κάνετε το λάθος να πάτε στην πολεοδομία θα σας περιμένει το χαράτσι.
9. Κρατείστε κάτι και για τα “πράσινα” (όνομα και πράμα) τέλη που θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα στο όνομα της… πράσινης ανάπτυξης.
Κι αν ύστερα από όλα αυτά γλιτώσατε το εγκεφαλικό, ψάξτε τις τσέπες να δείτε αν έμεινε κανένα ευρώ να πάτε να αγοράσετε αντικαταθλιπτικά. Θα τα χρειαστείτε για να ξεχάσετε τη μαύρη ώρα που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ.                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Ελένη Φωκά: Η Δασκάλα των κατεχομένων της Κύπρου μιλάει για την "Οδύσσειά" της

Συνέντευξη στη Θεοδοσία Κοντζόγλου 
Έδωσε μια σκληρή μάχη για 23 ολόκληρα χρόνια στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Υπέμενε ακλόνητη και θαρραλέα τα πάνδεινα και υπέφερε όσο λίγοι άνθρωποι για να προσφέρει μόρφωση, να διδάξει ελληνική παιδεία, ιστορία και χριστιανισμό στα λιγοστά φοβισμένα, εγκλωβισμένα Κυπριόπουλα και για να δίνει κουράγιο στους χιλιοταλαιπωρημένους συγχωριανούς της. Σήμερα, ζει με τις μνήμες της, σ’ ένα προάστιο της Λευκωσίας όπου ακόμα και το προσφυγικό λιτό σπιτάκι της, το απαίτησε, ναι το απαίτησε, γιατί κυβερνητικοί παράγοντες της είπαν ότι δεν το δικαιούται!

Η Ελένη Φωκά, η ζωντανή ηρωίδα, μια πραγματική Κυρία, μεγάλωσε στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας στο Ριζοκάρπασο. Ήταν η μεγαλύτερη από τα εννέα παιδιά της Λουκίας και του Λύσανδρου Φωκά (πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια). Αγροτική οικογένεια, αγροτικές εργασίες, καπνά, ελιές, χαρούπια, σιτηρά. Τα παιδιά βοηθούσαν κάθε μέρα στις δουλειές αλλά ο πατέρας είχε μεγάλη επιθυμία να μορφώσει στα παιδιά του.

Μόνον η Ελένη και άλλη μια αδελφή της πρόλαβαν να σπουδάσουν . Όλα τα άλλα παιδιά τα πρόλαβε η εισβολή του 1974. Όταν οι τουρκικές βόμβες, όργωναν Αυγουστιάτικα το Ριζοκάρπασο, η Ελένη ήταν 24 ετών, πτυχιούχος οικιακής οικονομίας, Ελληνικού πανεπιστημίου. Από το 1973 είχε διοριστεί ως εκπαιδευτικός στο νησί.

Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και η εισβολή της 20ης Ιουλίου του 1974, την βρήκε στο σπίτι της στην Αγία Τριάδα.

Θυμάται για εκείνη τη μέρα: «Βλέπαμε τα πλοία και τα αεροπλάνα με φόβο και τρόμο. Στη 2η εισβολή στις 15 Αυγούστου, οι Τούρκοι ήρθαν και στην Γιαλούσα. Νωρίτερα, είχαν αποκόψει τη χερσόνησο της Καρπασίας και έτσι δεν μπορούσαμε να φύγουμε.

Ακούσαμε τα νέα για την αποκοπή του δρόμου από το ραδιόφωνο. Τρομάξαμε. Φώλιασε ο φόβος μέσα μας. Εκείνη τη μέρα, ο πατέρας μου ήταν στους αγρούς. Έτρεξα με το ποδήλατο να του πω ότι έπρεπε να γυρίσει αμέσως στο σπίτι. Στο δρόμο έβλεπα κόσμο να τρέχει και να κλαίει.

Μόλις μπήκαν οι Τούρκοι στο χωριό, έκαναν κέρφιου (σ.σ. περιορισμό στην κυκλοφορία των ατόμων). Ρήμαξαν όλα τα καταστήματα. Μας μάζεψαν στην εκκλησία λίγο μετά το μεσημέρι. Μπήκαν με τα τανκς και οι προπομποί τους φώναζα με ντουντούκες ό,τι έπρεπε να μαζευτούμε στην εκκλησία.

Μάζεψαν όλους τους άνδρες. Από τον πατέρα μου που ήταν ηλικιωμένος έως τον μικρότερο αδελφό μου που ήταν μαθητής γυμνασίου. Όλους τους πήγαν στα Άδανα. Μόνον ο ένας αδελφός μου που ήταν στρατιώτης σώθηκε.

Τους πήραν με τα λεωφορεία. Όλα ήταν βαμμένα με μαύρη μπογιά. Ακόμα και τα τζάμια των αυτοκινήτων. Τους πήγαν στον ξενοδοχείο Ντόουμ στην Κερύνεια. Εκεί απελευθέρωσαν τον πατέρα μου γιατί ήταν ηλικιωμένος. Τα αγόρια τα πήραν…

Τα κορίτσια τα βίασαν.. πολλά κορίτσια βίασαν... Μακάρι να μη ζούσαμε... Ζήσαμε όμως και ο πόνος του κάθε συγχωριανού ήταν πόνος όλων των υπολοίπων. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν του βιασμούς για να σκορπίσουν τον φόβο. Τελικά δεν άφησαν άνθρωπο χωρίς να τον βασανίσουν».

Εγκλωβισμένες στο φόβο ζωές

Η Μεγάλη Δασκάλα της Κύπρου, αφηγείται όσα έζησε με το βλέμμα βυθισμένο στις πολύπικρες μνήμες. Δεν μιλάει ποτέ στους δημοσιογράφους. Σήμερα κάνει μια εξαίρεση, εκείνη ξέρει μόνον τον λόγο. Αφηγείται, μιλάει, κλείνει τα μάτια σαν να πνίγει έναν πόνο. Αφήνει τον θρήνο της νιότης της να πλανηθεί στο φτωχικό της. Είναι Κυριακή πρωί και από τη πόρτα της ο ήλιος δρασκελά το κατώφλι, λες και προσπαθεί να της ζεστάνει την καρδιά… Και η κυρία Φωκά συνεχίζει:

«Οι άνδρες έπρεπε να παρουσιαστούν τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα στο κέντρο του χωριού. Με τα μάτια ακίνητα σαν άγαλμα. Αν κοίταζε κάποιος αλλού, τον κτυπούσαν βάναυσα.

Δεν μπορούσες να βγεις έξω από το σπίτι σου. Αν κάποιος έπρεπε να κινηθεί όπως ο πατέρας μου που είχε ζώα και έπρεπε να τα ταΐσει, έπρεπε να πάρει άδεια. Σε 10-15 μήνες μας πήραν και τα σιτηρά και τα καπνά και τα χαρούπια και τα ζώα. Έφεραν και τους εποίκους που μας κτυπούσαν κάθε φορά που προσπαθούσαμε να αντιδράσουμε στις κλοπές τους.

Κτύπησαν τον πατέρα μου τρεις φορές όταν πήγαν να του κλέψουν τα προϊόντα της σοδιάς. Και όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί, βρέθηκε στη φυλακή».

Η φωνή της Κυρίας Ελένης ακούγεται ραγισμένη: «Περιουσία δεν είχαμε, ασφάλεια δεν είχαμε, διακινδυνεύαμε κάθε στιγμή. Βίαζαν τα κορίτσια και φυλάκιζαν και κτυπούσαν τα αγόρια για να μας υποχρεώσουν να φύγουμε. Αν και υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που προέβλεπε ότι μπορούσαμε να αποφασίσουμε που θα ζήσουμε, ωστόσο εκδιώχθηκε ο κόσμος υπογράφοντας μάλιστα εκβιαστικά ότι «δια της ιδίας θελήσεως» έφευγε. Δεν ξέρουμε τα μαρτύρια του καθ ενός. Ξέρω τα δικά μου… Αναγκαστικά ο κόσμος έφευγε. Κυρίως για να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά τους».

Κλείνει τα μάτια. Σταματά την αφήγηση. Τα τελευταία της λόγια με κτυπάνε σαν χιλιάδες σφυριά τα μηνίγγια. Πως είναι δυνατόν να πονάς με μιαν αφήγηση; Κι όμως πονάς. Η καρδιά σφίγγεται. Το μυαλό πάλλεται σαν να απειλεί το κεφάλι με έκρηξη. Ποιος μπορεί να ξέρει τι έζησε αυτός ο άνθρωπος, αυτή η γυναίκα, στα χέρια των Τούρκων, όταν νέα κοπέλα ακόμα, αποφάσισε με μοναδικό της όπλο τον «τσαμπουκά» της, να πολεμήσει τους βάρβαρους κατακτητές για να προστατέψει τους μαθητές της αλλά και για να κρατήσει, να διατηρήσει την ελληνικότητα της τουρκοπατημένης πατρίδα της, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα έρθει βοήθεια… Μα όσο ο Λεωνίδας περίμενε τη βοήθεια από τους Αθηναίους, άλλο τόσο και η Ελένη Φωκά, περίμενε και περίμενε…

Η κυρία Ελένη, με μάτια χαμένα στο χρόνο, βουρκωμένη, συνεχίζει, περιγράφοντας τα γεγονότα που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα στο μυαλό και τη ψυχή της: «Και οι βιασμοί που ακούγαμε, ήταν συγκλονισμός, αλλά και να κτυπούν κάθε νύχτα το σπίτι του άλλου ήταν τρόμος. Ξαφνικά να κτυπούν την πόρτα σου μες τη νύχτα…»

Το γαϊδούρι ήξερε…

«Οι έποικοι μας πήρα τα ζώα μας. Πέντε βόδια, κατσίκες, πρόβατα, όλα. Ο πατέρας μου κράτησε ένα ζώο γιατί ένας αστυνομικός του ζήτησε να του το μεγαλώσει. Ξέχασε όμως ο ντερβίσης να έρθει και ο πατέρας μου τα αύξησε τα ζώα. Ήρθαν όμως οι έποικοι και του πήραν έξι από αυτά. Κι όταν ο πατέρας μου το κατήγγειλε, ο Τούρκος αστυνομικός του είπε ότι «εγώ θα σου βρω τον ένοχο ακόμα κι αν χρειαστεί να βρω τα κόκαλα των ζώων». Ακόμα και το γαϊδούρι μας έκλεψαν. Και το καημένο αφού άλλαξε δώδεκα χέρια, ξέφυγε και ήρθε μόνον του στο σπίτι μας. Είναι αστείο αλλά ο τούρκος που υποστήριζε ότι ήταν το ζώο δικό του, έφερε δώδεκα άτομα για να βεβαιώσουν την κυριότητα του γαϊδουριού. Εκείνο όμως ήξερε, και είχε πάει στο στάβλο του χωρίς υπόδειξη!

Μας έλεγαν: βλέπεις τι έπαθε η κόρη του τάδε; Έτσι θα πάθει και η κόρη σου. Κυρίως βίαζαν παιδιά πολυμελών οικογενειών… Κι εμένα προσωπικά…».

Σταματά. Σκύβει το κεφάλι. Κρύβει το πρόσωπό της μέσα στις χούφτες της και οργισμένη φωνή, «Ότι θέλεις σκέψου», μου λέει. Δεν θέλει να ανακαλέσει στη μνήμη της ό,τι από τους εισβολείς υπέστη η ίδια. Βρίσκει όμως τη δύναμη και συνεχίζει: «Πέρα από το θάνατο και το ανάθεμα δεν υπάρχει άλλος θάνατος. Έτσι αποφάσισα να παραμείνω στο κατεχόμενο χωριό μου. Ήξερα πια τι με περίμενε. Και οι Τούρκοι φρόντιζαν κάθε μέρα να μας θυμίζουν ότι ήμασταν ανεπιθύμητοι. Τον πατέρα μου τον βασάνιζαν πολύ. Εκείνος φώναζε και φώναζε και μαζί μου γιατί εγώ δεν ήθελα να φύγω. Είχε αγανακτήσει.

Έκλεψαν όλα τα πράγματα του σχολείου. Επέβαλλαν φόρους στον πατέρα μου αν και μας εκμεταλλεύονταν την περιουσία. Εκείνος δεν πλήρωσε και του έβαλαν πρόστιμο. Το πλήρωσε τελικά ένας Κύπριος για να μην τον πάρουν φυλακή. Ήταν ο οδηγός του λεωφορείου του χωριού. Φυσικά του επέστρεψα του ανθρώπου τα χρήματα.

Οι Τούρκοι βρώμιζαν το σχολείο

Πέρασε ο Αύγουστος του 1974 και τον Σεπτέμβρη άρχισαν τα σχολεία. Είχαν μείνει στα κατεχόμενα της Β. Κύπρου κι άλλοι εκπαιδευτικοί αν και οι Τούρκοι τους υποχρέωσαν να κάνουν αίτηση να φύγουν.

Ήταν εκεί η οικογένεια της διευθύντριας του σχολείου Θάλειας Καουτζιάνη. Συνέλαβαν τον άντρα της και ήταν αγνοούμενος. Κακοποιούσαν τον γιό της κάθε μέρα. Έμεινε εκείνη. Άρχισαν άλλα προβλήματα και αναγκάστηκε η διευθύντρια να φύγει. Κι άλλες εκπαιδευτικοί που είχαν μείνει, αναγκάστηκαν να φύγουν εξ’ αιτίας των καθημερινών προβλημάτων. Έφυγαν όλοι. Έμεινα εγώ. Δεν μπορούσα να ζητήσω από τους Τούρκους να μου επιτρέψουν να μείνω. Ήρθαν όμως κάποιοι γονείς και με παρακάλεσαν: «Δεν θέλουμε να μάθουν γράμματα αλλά να τα αφήνουμε στα χέρια σας για ασφάλεια». Έτσι, μου είπαν να γράψω στο υπουργείο. Εκεί ήταν δύο ακόμα δασκάλες. Έστειλα την επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και μετά από ένα ολόκληρο χρόνο έδωσαν την άδεια να λειτουργήσει το σχολείο.

Ζήσαμε πολύ σκληρές συνθήκες. Καθημερινά στο σχολείο έρχονταν οι Τούρκοι και λέρωναν με ακαθαρσίες στη βεράντα του σχολείου. Πετούσαν στην πόρτα τις ακαθαρσίες τους. Ή τις κρεμούσαν στο πόμολο της πόρτας μέσα σε νάιλον σακούλα. Φώναζα τους στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών να τα δουν. Αισθανόμουν ικανοποίηση όταν αποκαλούσαν ζώα, γαϊδούρια τους Τούρκους. Τις τουαλέτες τις καθάριζα νωρίς το πρωί πριν έρθουν τα παιδιά γιατί αυτά δεν έφταιγαν….
Αλλά φυσικά όσο τα καταγγέλλαμε, τόσο ποιο πολλά γίνονταν. Ακόμα και μέσα στην εκκλησία λέρωναν…

Όταν ζητούσαμε υλικά, χλωρίνες κλπ τα έφερναν τα παιδιά απ τα πράγματα που έστελλαν οι συγγενείς των εγκλωβισμένων στις οικογένειες.

Μας έκοβαν το νερό. Έβγαζα το νερό από το πηγάδι και το μεταφέραμε σε δοχεία και με αυτό καθαρίζαμε το σχολείο. Άλλοτε έριχναν ψόφια ζώα μέσα στο ντεπόζιτο του νερού για να μη μπορούν τα παιδιά να το χρησιμοποιήσουν. Τα έδειχνα αυτά όλα στα Ηνωμένα Έθνη και γι αυτό θεωρήθηκα ενοχλητική από τους Τούρκους.

Τα παιδιά τα εκφόβιζαν ότι θα τα σκοτώσουν, ότι θα τα βιάσουν. Και βίασαν παιδιά κάτω των 14 ετών. Ζήτησα από τους γονιούς να τα φέρουν κοντά μας. Όταν κάποιος γονιός δεν μπορούσε, πήγαινα εγώ να τα πάρω. Έξω από την πόρτα της τουαλέτας του σχολείου, στεκόμουν πάντα κάθε φορά που ένα παιδί έπρεπε να κάνει χρήση ή έστελλα τα παιδιά δύο- δύο. Γιατί τα κακοποιούσαν, τα έδερναν οι Τούρκοι στρατιώτες και οι έποικοι.

Όσο για τα βιβλία δεν μας έδιναν. Έστελλε το Υπουργείο αλλά τα κρατούσαν τα κατοχικά στρατεύματα. Και όταν μας έδιναν κάποια γύρω στο Φλεβάρη, δεν μας έδιναν τον τρίτο ή τον τέταρτο τόμο. Έτσι δυσκόλευαν το έργο μου ακόμα πιο πολύ. Γι αυτό και χρησιμοποιούσαμε τα παλιά βιβλία. Ήταν ένας συνεχής πόνος. Μια διαρκής αγανάκτηση. Αισθανόμασταν μετέωροι. Δεν είχαμε που να πιαστούμε, που να κρατηθούμε και η κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορούσε να μας βοηθήσει.

Ακόμα και τα τζάμια, μας τα έσπαζαν, τα κεραμίδια μας τα έπαιρναν και έτρεχαν τα νερά μέσα στις αίθουσες. Όταν ζητούσαμε τζάμια ή κεραμίδια, η κυπριακή κυβέρνηση μας έστελλε ακόμα και τουρκοκύπριους να μας τα φτιάξουν. Την επόμενη μέρα όμως πάλι τα τζάμια έσπαγαν και τα κεραμίδια …έφευγαν. Μέχρι και τις λάμπες μας έκλεβαν».

Αν και νεαρή κοπέλα και η ίδια, η κ. Ελένη Φωκά, διατήρησε τότε αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης έναντι των αθώων παιδιών.

«Κάποια στιγμή τα περίπου 200 Κυπριόπουλλα μου, βρέθηκαν στο ίδιο σχολείο με 200 παιδιά εποίκων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμβιώσουν στο ίδιο προαύλιο. Τα Τουρκάκια κτυπούσαν τα παιδιά μας. Έτσι φρόντιζα να μη βγαίνουμε διάλειμμα ταυτόχρονα. Διαμαρτυρήθηκα και στα Ηνωμένα Έθνη και στις τουρκικές δυνάμεις αλλά ποιος να με ακούσει.

Τελικά κατάφερα να απομακρύνουν τα Τουρκάκια με τη βοήθεια των Ην. Εθνών».


Έγραψε στον Κόφι Ανάν - την εξαπάτησε ο Πρόεδρος της Κύπρου


Η κυρία Φωκά, θυμάται κάποιες φορές όπου τα Ηνωμένα Έθνη ή και οι κατοχικές δυνάμεις δεν της επέτρεπαν να διακινηθεί στα κατεχόμενα: «Έπρεπε να με ελέγξουν σε τρία-τέσσερα σημεία όταν έπρεπε να φύγω από το χωριό. Όταν με πήγαιναν στο νοσοκομείο στην Βόρεια Κύπρο, με έβαζαν από τη πίσω πόρτα. Αλλά τα φάρμακα που μου έδιναν φοβόμουν να τα πάρω. Κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του ο γιατρός; Σκεφτόμουν. Αναγκαστικά έστελλα τη συνταγή στις ελεύθερες περιοχές.

Στη Γιαλούσα πέθαναν και άτομα από την «ιατρική περιποίηση». Έγραψα στον Κόφι Ανάν, στην Κυπριακή Δημοκρατία, στα Ηνωμένα Έθνη, λέγοντας ότι ήταν δικαίωμά μου να έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τέσσερις φορές μας ζήτησαν να βγάλω Τουρκική ταυτότητα. Έρχονταν μεσάνυχτα στα σπίτια μας. Το ρεύμα, μας το είχαν κόψει. Έβαζαν ένα πανί λευκό μέσα στο σκοτάδι για να μου βγάλουν φωτογραφία. Αυτό δεν το δέχθηκα ποτέ. Γι αυτό το λόγο δεν μου επέτρεπαν να έρθω στις ελεύθερες περιοχές.

Τελικά αφού είδαν οι τουρκικές Αρχές ότι δεν άλλαζα την απόφαση μου, ότι δεν ήθελα να βγάλω τουρκική ταυτότητα, μου έδωσαν μια επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Γλαύκου Κληρίδη που μου έγραφε να έρθω στις ελεύθερες περιοχές και όταν αποθεραπευτώ να γυρίσω πίσω.

Ωστόσο από το 26 Μαΐου 1997 δεν μου επέτρεψαν να επιστρέψω στα κατεχόμενα. Έχασα έτσι το σπίτι μου, μου έκλεισαν και το σχολείο. Ήταν του Αγίου Συνεσίου, δεν θα το ξεχάσω. Πήγα στον Άγιο Συνέσιο στο Ριζοκάρπασο. Πήγα μαζί με τα παιδιά. Ήρθε Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών γιατί πήρα τηλέφωνο στο ΡΙΚ και είπα ότι ζητούσα να έρθω στις ελεύθερες περιοχές για λόγους υγείας. Ήμουν τότε 46 ετών. Προηγουμένως ένας αξιωματικός των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η Φωκά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πήρα σβάρνα τα σπίτια των τουρκοκυπρίων και βρήκα τηλέφωνο και μίλησα στο ΡΙΚ. Έτσι όταν ήρθαν να μου πουν ότι θα πήγαινα στις ελεύθερες περιοχές χάρηκα πολύ. Μάλιστα ασπάστηκα και τους αξιωματικούς των Ηνωμένων Εθνών που τάχα με …βοήθησαν. Δεν είχα τότε αντιληφθεί το κρυφό παιχνίδι που έπαιξαν σε βάρος μου όλοι.

Όταν έφθασα στην ελεύθερη Κύπρο, ήρθε κάποιος αξιωματούχος και μου είπε: «Ε! μέχρι να ανοίξουν και τα σχολεία τον Σεπτέμβρη….»
Τότε κατάλαβα ότι υπήρξε συνέργεια των κυπριακών Αρχών και των Ηνωμένων. Εθνών για τον σιωπηλό εκτοπισμό μου.

Τέσσερις φορές προσπάθησα να επιστρέψω. Με κτύπησαν στο Λήδρα Πάλας (σ.σ. Ξενοδοχείο στην Πράσινη Γραμμή) οι Τουρκικές δυνάμεις. Επέμενα και για ένα μήνα πήγαινα κάθε μέρα στην «Πράσινη Γραμμή» αλλά δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω για τη Βόρεια Κύπρο. Με ταλαιπωρούσαν και καθυστερούσαν και τους εγκλωβισμένους που περίμεναν μέσα στα λεωφορεία για να γυρίσουν στα σπίτια τους. Κάποια μέρα με παρακάλεσαν και οι εγκλωβισμένοι : «Ελένη λυπήθου μας κατέβα από το λεωφορείο».

Το «ευχαριστώ» της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η ηρωίδα δασκάλα, δίδαξε επί 23 χρόνια τα σκλαβωμένα Κυπριόπουλα στην κατεχόμενη Κύπρο. Πώς εκφράστηκε άραγε το «Ευχαριστώ» της Κυπριακής Κυβέρνησης»γι αυτή της την προσφορά;

«Καμία προσοχή, καμία επικοινωνία. Από την ημέρα που ήρθα αντιμετώπισα την αδιαφορία. Ούτε κάποια υπηρεσία, ούτε κάποιος Υπουργός, ή Βουλευτής, ή Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας δεν ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν για την περίπτωσή μου. Μάλιστα όταν μου ήρθε διορισμός από το Υπουργείο Παιδείας μου είπαν ότι ήμουν «οκνηρή» και γι αυτό δεν ήθελα να εργαστώ εδώ. Ενώ αυτή ήταν η διαμαρτυρία μου για την απομάκρυνσή μου από το δικό μου σχολείο.

Όταν εκτοπίστηκα, δεν είχα φέρει μαζί μου τίποτα από τα πράγματά μου. Όλα έμειναν εκεί στο Ριζοκάρπασο και τα έκλεψαν. Μόνο μια καλή κυρία πήγε στο σπίτι μου και βρήκε μία σημαία από τις δύο τις ελληνικές που είχα σπίτι και μου την έφερε. Την είχε τυλίξει μέσα σε μια νυχτικιά για να μη τη δούνε …. (σ.σ. κλαίει). …Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα.

- Κάποιο από τα παιδιά που διδάξατε εκεί, ήρθε να σας δει εδώ στην Αγλαντζιά;
- Δυστυχώς όχι.
- Κανένας;;
- Κανένας. Δεν έχω απαίτηση. Ξέρω ότι η ζωή είναι σκληρή για όλους όπως τη βιώνω κι εγώ. Εύχομαι βέβαια να είναι όλα τα παιδιά μου καλά.

Και από το σημείο αυτό, κάθε λέξη της Δασκάλας Ελένης Φωκά, κτυπάει προσβλητικά στην συνείδηση μας. Με μεγάλη δυσκολία προσθέτει: «Πρέπει να πω ότι ακόμα και τα μέλη της οικογένειάς μου δεν έτυχαν καμιάς βοήθειας. Και σήμερα, βιώνω τις χειρότερες καταστάσεις… (σ.σ. η φωνή της ηρωίδας κόβεται από λυγμούς) γιατί δεν θέλησα να προδώσω τις αρχές μου, τη πατρίδα μου…

Τη ρωτάμε γιατί η Κυπριακή Κυβέρνηση της γύρισε την πλάτη;
- Δεν θα ήθελα να τα βγάλω στα φόρα. Γι αυτό ζω έρημη…

Κάποτε λες «δεν αξίζει». Κάποτε πληγώνεσαι. Δεν είναι δυνατόν και δεν θέλω καμιά βοήθεια αλλά… (σ.σ. συνεχίζει να κλαίει σιωπηλά) …άμα τα θυμάσαι… Άφησαν την ευθύνη στους ανθρώπους που υπέφεραν, να ζουν μόνοι τους τις τραγικές συνέπειες της κατοχής. Εγώ τίποτε δεν θέλω. Εξάλλου βλέπεις και το ενδιαφέρον. Ξέρω ότι είναι απάνθρωπη κοινωνία που ζούμε.

Η κυπριακή κυβέρνηση εξάντλησε όλο το ευχαριστώ της μ’ ένα σπίτι προσφυγικό. Και αυτό «κατά παραχώρηση» και με ευθύνη του Υπουργού, γιατί λένε ότι «δεν δικαιούμαι» διότι έπρεπε να ήμασταν δύο άτομα. Δεν μου δίνουν το δικαίωμα να ζήσω, έστω ακόμα δέκα χρόνια σαν άνθρωπος. Αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος του αδύναμου και απροστάτευτου λαού, που αγαπά τον τόπο του. Και η ευχή μας, η παράκλησή μας μία είναι προς τη διεθνή κοινωνία: Να βοηθήσουν τον τόπο μας. Και διερωτώμαι: πως δεν μας κατανόησε μέχρι σήμερα καμία χώρα. Ενταχθήκαμε στην ΕΕ και αντί να βοηθιέται η Κύπρος, επιβραβεύεται η Τουρκία. Φοβάμαι ότι στο τέλος θα αναζητούμε πατρίδα.

Όσα σας είπα είναι λόγια. Άλλη όμως η αίσθηση του βιώματος των 23 χρόνων. Τώρα μπορεί να μη ζω τον φόβο, αλλά ζω μακριά από τον παράδεισό μας. Η βεβήλωση των εκκλησιών μας φωνάζει, φωνάζουν οι πέτρες… αυτό δεν το αντέχω! Είναι ευθύνη των ηγετών μας, είναι ευθύνη δική μας.. .κάτι πρέπει να κάνουμε!»

Κρύβαμε το βιβλίο της ελληνικής ιστορίας

Οι μνήμες γυρίζουν πίσω στη διδασκαλική αίθουσα στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο: «Δεν μας επέτρεπαν οι Τούρκοι να χρησιμοποιούμε το βιβλίο της ιστορίας και των θρησκευτικών. Όμως επειδή τα παιδιά ζούσαν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις ήθελαν να μάθουν. Γι αυτό κάποια βιβλία που βρήκαμε από τα προηγούμενα χρόνια, τα δίδασκα ψιθυριστά. Και είχαμε άλλα βιβλία αγγλικών, μαθηματικών πάνω στα θρανία για να σκεπάζουμε τα βιβλία της ιστορίας και των θρησκευτικών. Κάποιος που ήρθε από το Υπουργείο Παιδείας είπε ότι χρησιμοποιούμε το Αμερικάνικο σύστημα, προφανώς γιατί ήθελε να δείξει κάτι».

Έρχονταν τα παιδιά το πρωί και μου έλεγαν ότι έκλεψαν τον έναν ή τον άλλο και μου ζητούσαν να κάνω κάτι. Έτσι καλούσα τα Ην. Έθνη και όταν έκανα χειραψία, έδινα κρυφά χαρτί με αναφορά στο χέρι του αξιωματικού. Έτσι μόνον περνούσα τα αιτήματα των κατοίκων στους ειρηνευτές. Τα έγραφα στα Ελληνικά γιατί δεν ήξερα πολύ καλά αγγλικά. Κάποιοι όμως πρόδιδαν τα χαρτάκια μου και τότε είχα επιπτώσεις από τους Τούρκους όπως και οι πολίτες που αφορούσαν.

Όταν θέλαμε να βγάλουμε καμιά φωτογραφία για πράγματα απαράδεκτα, κάναμε εξορμήσεις και τα ίδια τα παιδιά φωτογράφιζαν για να μην δουν εμένα οι Τούρκοι. Μου έλεγαν «μη φοβάσαι κυρία» δεν θα πούμε τίποτα.

Μια μέρα, ήρθαν Τούρκοι και αμερικάνοι δημοσιογράφοι. Ήθελαν για το λόγο αυτό να με απομακρύνουν. Μου είπαν ότι «πρέπει να σε πάμε στη Γιαλούσα». Τότε σηκώθηκαν όλα τα παιδιά και αντέδρασαν λέγοντας: «Θα πάμε μαζί με τη δασκάλα μας». Οι Τούρκοι άρχισαν αναγκαστικά τις διαπραγματεύσεις με τα παιδιά. Τελικά δέχθηκαν να έρθει μαζί μου ο μεγαλύτερος και ήρθε ο Παναγιώτης.

Και όπως μου είπαν μετά, οι δημοσιογράφοι πήραν συνέντευξη από τα παιδιά των εποίκων, τα οποία παρουσίασαν ως Κυπριόπουλλα που περνούσαν πολύ καλά στα κατεχόμενα.

Την ίδια ημέρα από εμένα που με πήγαν στον αστυνομικό σταθμό, μου έκαναν μια ψευτοανάκριση με περίεργες ερωτήσεις για τον καιρό, τις αποστάσεις και άλλες αδιάφορες ερωτήσεις. Κάποια στιγμή που ήμασταν μόνοι μας λέω στον Παναή: «Δεν φεύγουμε από εδώ»; «Όχι κυρία, που να πάμε, θα μας πιάσουν». Είχα όμως αγωνία για την ασφάλεια των παιδιών. Σκεφτόμουν αν θα περάσει κάποιος να δει ότι τα παιδιά ήσαν μόνα τους».

Είμαι εχθρός …

Η αφήγηση της Κυρίας Ελένης Φωκά, (σ.σ. Κυρία με κάπα κεφαλαίο πάντα) αναμφίβολα προβληματίζει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα καθώς μόνον απορία για τη συμπεριφορά των Κυπριακών Αρχών και μια έντονη γεύση απογοήτευσης αφήνει.

«Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα, από την κυπριακή κυβέρνηση. Για αυτό ζω τη δυστυχία μου. Εγώ σήμερα είμαι εχθρός της οικογένειάς μου, γιατί εξ αιτίας που ήμουν δασκάλα, κακοποιήθηκαν μέλη της οικογένειάς μου. Και αυτό μου το χρεώνουν. Και ότι συνέβη στα αδέλφια μου… που ψωμοζητούν…, δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Ούτε υποστήριξη ούτε ψυχολογική βοήθεια. Οι πόρτες που κτύπησαν ήσαν όλες κλειστές. Είμαστε το μαύρο πρόβατο. Η μητέρα μου ζει στο Τσιακιλερό και είναι 88 ετών. Την βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ. Είναι λίγο μακριά. Ζήτησα να μου δώσουν σπίτι εκεί. Δεν δικαιούμαι μου απάντησαν. Έζησα 23 χρόνια μακριά από τους δικούς μου και τώρα ζω και πάλι μακριά τους».                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:www.skai.gr

Το Μανιφέστο μιας Ελληνίδας


Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών ότι η Ελλάδα πήρε λάθος δρόμο.
Τα μέτρα σκληρής λιτότητας εμπνεύσεως ΔΝΤ είναι οδυνηρά και παράλληλα αναποτελεσματικά. Η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα. Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται με ρυθμούς αδιανόητους για καιρό ειρήνης, τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν, ενώ παρατηρείται υστέρηση εσόδων στα ταμεία του κράτους. Με τα μικροποσά που προσπαθούν να μαζέψουν από μισθωτούς και συνταξιούχους εν μέσω ύφεσης δεν πρόκειται να μειωθεί το χρέος ούτε να δημιουργηθούν τα πλεονάσματα, που θα επέτρεπαν την αποπληρωμή του. Το λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν αποκλειστικά τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα. Παράλληλα, μας ανακοινώνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να φορολογηθούν τα υψηλά εισοδήματα και να τιμωρούνται οι φοροδιαφεύγοντες χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής χρόνος ούτε ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί αυτό. Διάσημοι μεγαλοφοροφυγάδες κυκλοφούν εν τω μεταξύ ελεύθεροι χωρίς καμία συνέπεια. Αντίθετα, οι περικοπές μισθών και συντάξεων αποφασίζονται και πραγματοποιούνται αμ’ έπος αμ’ έργον. Οι αιτίες της κρίσης δεν αίρονται, οι δομές του κομματικού κράτους μένουν ανέπαφες. Ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας λειτουργεί υπέρ αυτών που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση.
Η κυβέρνηση της Πάρου, αφού υφάρπαξε με ψέμματα την ψήφο των πολιτών διαβεβαιώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», ακολουθεί τις δικές της πολιτικές ερήμην τους. Δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την έλευση του ΔΝΤ. Αντίθετα, με τις πράξεις και παραλείψεις της, απέδειξε ότι ό,τι έπραξε, ήταν επιλογή της.
Το Μνημόνιο σύμφωνα με την άποψη κορυφαίων ειδικών είναι νομικά έωλο και αντισυνταγματικό, καθώς δεν έχει κυρωθεί από τα 3/5 της Βουλής, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις, στις οποίες παραχωρείται εθνική κυριαρχία. Σύμφωνα με τους όρους του εν λόγω Memorandum Συνεργασίας τα ομόλογα, που έχουν  στα χέρια τους οι επενδυτές, μετατρέπονται σε πολύτιμα ενυπόθηκα δάνεια. Έστω και μία δόση να καθυστερήσει το ελληνικό κράτος, οι πιστωτές μας έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς γης και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία σύμφωνα με το ίδιο Μνημόνιο παύουν να έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας. Απορούμε πώς είναι δυνατόν να έχει υπογράψει μια τέτοια συμφωνία στο όνομα του ελληνικού λαού μια εκλεγμένη κυβέρνηση και διερωτώμαστε τίνων τα συμφέροντα εκπροσωπεί.
Ανάμεσα δε στην εγχώρια ελίτ, η οποία κατά κύριο λόγο ωφελήθηκε από το καθεστώς ασυδοσίας και ατιμωρησίας τα προηγούμενα χρόνια πλουτίζοντας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, βρίσκει κανείς, όχι τυχαία, τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Μνημονίου, οι οποίοι κόπτονται ότι επιτέλους πρέπει να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας.
Η κατεστημένη κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι όλοι φταίμε το ίδιο (περίπου), ώστε να επιμεριστούν οι ευθύνες για την κατάσταση και ο λαός να νιώσει ένοχος, να πάψει να αντιδρά. Στοχευμένα εφαρμόζεται το διαίρει και βασίλευε στρέφοντας τη μια επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης, ενώ στην πραγματικότητα η δυσπραγία της μίας συμπαρασύρει και τις άλλες στην καταστροφή. Δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δανείζεται το ελληνικό κράτος υπό επαχθέστατους όρους καταλήγουν στις τράπεζες χωρίς όμως να διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία.
Όλα αυτά κινούνται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
Εμείς οι Έλληνες πολίτες επιμένουμε να μάθουμε γιατί οι κυβερνώντες επέλεξαν έναν δρόμο, ο οποίος οδηγεί την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό στον όλεθρο. Για ποιο λόγο κι ενώ ήδη είχαν ενημερωθεί πριν τις εκλογές από τον κ. Προβόπουλο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και η διεθνής συγκυρία λόγω κρίσης ήταν αρνητική, παραπλάνησαν το εκλογικό σώμα. Γιατί και μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης δεν δανείστηκαν έγκαιρα και όσο το επέτρεπαν τα επιτόκια (μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2010 περίπου), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας μέχρι το τέλος του 2010 και να κερδηθεί χρόνος, παρά επιδόθηκαν σε μελοδραματισμούς και επιδείξεις κατασυκοφάντησης του ελληνικού λαού στα πέρατα της Οικουμένης. Γιατί με τη γνωστή ιστορία του Τ10 έδωσαν την ευκαιρία στους κερδοσκόπους να «γδάρουν» την Ελλάδα αντί να τη θωρακίσουν ως όφειλαν. Οφείλουν να μας δώσουν πειστικές εξηγήσεις για όλα αυτά.
Απαιτούμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Να ακολουθηθούν οι δρόμοι του χρήματος, το οποίο ποτέ δεν πήραμε στα χέρια μας, αλλά τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε. Να μάθουμε υπό ποιες συνθήκες συνήφθησαν τα δάνεια και πού διοχετεύτηκαν τα χρήματα. Δάνεια που συνήφθησαν για να καταναλωθούν μεταξύ ημετέρων ΔΕΝ υποχρεούται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ποσά που δανειστήκαμε για να αγοράσουμε σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές εξοπλισμό από ξένες εταιρείες, οι οποίες δωροδόκησαν πρόσωπα κλειδιά της κρατικής μηχανής εις βάρος του Δημοσίου, επίσης θεωρούμε ότι δεν μπορεί να μας επιβαρύνουν.
ΖΗΤΟΥΜΕ άμεση αναθεώρηση των δανειακών συμβάσεων.
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία δρα εν λευκώ και χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, καθώς αποδεδειγμένα γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά υποσχόταν παροχές.
Παραπομπή σε δίκη όλων των υπευθύνων για οικονομικές ατασθαλείες και υπογραφή συμβάσεων προς το συμφέρον ξένων παραγόντων και όχι του ελληνικού λαού
Εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης, που θα διαπραγματευτεί καλύτερους όρους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, που θα επιτρέψουν σταδιακά την οικονομική ανάκαμψη.
Αλλάζουμε νοοτροπία
Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμά μας και την Έννομη Τάξη. Δημιουργούμε ισχυρές συλλογικότητες. Αρνούμαστε να αφανιστούμε, αγωνιζόμαστε με κάθε διαθέσιμο μέσο και για όσο χρειαστεί για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Αναγνωρίζουμε ότι φτάσαμε ίσαμε εδώ, γιατί ιδιωτεύαμε και επιτρέψαμε σε ανάξιους και υστερόβουλους να μας κυβερνήσουν. Μας αρκούσε να ευημερεί η οικογένειά μας. Τώρα αλλάζουμε νοοτροπία. Θέλουμε να δούμε το λαό μας να προκόβει. Θέλουμε ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς από τη δουλειά του. Θέλουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γεννηθούν σε μια Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας και της Πνευματικής της Παράδοσης. Εάν αποδοθεί δικαιοσύνη, έχουμε να κερδίσουμε όλοι ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη ή επαγγελματική ομάδα. Εκτός από τους υπαιτίους της κατάστασης, οι οποίοι ωφελούνται από την τωρινή κατάσταση χάους και αποδιοργάνωσης.
Μπορεί να μην έχουμε έτοιμο το νέο κυβερνήτη της Ελλάδας, αλλά στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελληνικός λαός έχει και αξίζει καλύτερες επιλογές από τα συνήθη διεφθαρμένα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος, τα οποία τον καταστρέφουν ούτως ή άλλως. Οι άξιοι κυβερνήτες εμφανίζονται όταν ένας λαός αποδείξει ότι τους αξίζει, ότι είναι ώριμος και αποφασισμένος να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.
ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
ΚΛΕΙΝΩ την τηλεόραση.
ΣΥΖΗΤΩ με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ για την κατάσταση από πολλές πηγές. Διασταυρώνω την κάθε πληροφορία και σχηματίζω τη δική μου προσωπική άποψη.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από το Σεπτέμβριο και μετά.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ να αποφασίζουν άλλοι χωρίς εμένα για μένα.
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Ευαγγελία
(αναγνώστρια του Antinews)                                                                                                                ΠΗΓΗ:www.antinews.gr      

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, έχουμε Σοσιαλισμό...



Το δίλημμα είναι καθαρό ..Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;;

Είναι  βαρβαρότητα κοινωνική οι πολιτικές που καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην φτώχεια και την ανεργία !!!
Εμείς, λέει ο Γ.Α.Π, μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, μπορούμε ακόμη να αναθεωρήσουμε μέχρι και το σύμφωνο σταθερότητας...
Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και δεν είδα κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα που να θέλει να παραιτηθούμε, να σκύψουμε το κεφάλι, θέλει να διεκδικούμε, θέλει να τραβάμε μπροστά...
Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες μας , τις διεκδικήσεις και τις νίκες..
Τα δικά τους δεν γίνεται είναι τα δικά μας μπορούμε..
Τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο απ αυτά που έλεγε ο κ. Παπανδρέου;;
Έφυγε  η "βαρβαρότητα" και ήρθε ο Σοσιαλισμός...
Αλλά δεν ήρθε μόνος του, μας κουβάλησε και την τρόικα με το ΔΝΤ..
Ευτυχώς που ήρθε ο Σοσιαλισμός και εφαρμόζει πολιτικές, που έφεραν λεφτά σε όλους και καταπολέμησε την ανεργία.
Τα δικά τους δεν γίνεται, έγιναν δικά μας μπορούμε με το ΔΝΤ.
Ήρθε ο Σοσιαλισμός και πλέον όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι με ψηλά το κεφάλι και είναι περήφανοι για τους αγώνες μας , τις διεκδικήσεις και τις νίκες..                                                                                       ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

Η αμοιβαία πολιτική έλξη που αισθάνονται οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ δείχνει να είναι ακατανίκητη, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο.  

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ μετά την αναγνώρισή του από την Ελλάδα και πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στη χώρα μας μέσα σε μόλις έναν μήνα (!) συνιστούν πρωτοφανές γεγονός. Είναι προφανές ότι σηματοδοτεί αλλαγή στρατηγικής εκ μέρους της Αθήνας το ότι σε έναν μήνα έγιναν όσα δεν είχαν γίνει σε... εξήντα και πλέον ολόκληρα χρόνια! Πέρα από τις υποκριτικές ωραιοποιήσεις, η ουσία είναι πως η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε ότι τη συμφέρει να εγκαταλείψει τους Παλαιστινίους και τους Αραβες και να εναγκαλιστεί πολιτικά τους Ισραηλινούς.

Εμβρόντητος είδε χθες ο κάθε ενημερωμένος παρατηρητής τον Γιώργο Παπανδρέου να υιοθετεί πλήρως τη γραμμή του Νετανιάχου και των Ισραηλινών κατακτητών στο Παλαιστινιακό: ενώ ακόμη και οι Αμερικανοί απαιτούν από τον Νετανιάχου να παγώσει τουλάχιστον προσωρινά η επέκταση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών στην Παλαιστίνη, προκειμένου να διευκολυνθεί ο άκρως ενδοτικός πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στο να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών και της συνθηκολόγησης, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανέφερε ούτε λέξη γι' αυτό! Ούτε λέξη για τους εποικισμούς και την αρπαγή της γης των Παλαιστινίων!


Αυτή η παρά φύση πλήρης εναρμόνιση του Γ. Παπανδρέου, προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με τον ακροδεξιό Μπέντζαμιν Νετανιάχου προκαλεί σοβαρές ανησυχίες, λαμβανομένων ιδίως υπόψη των συνθηκών στο πλαίσιο των οποίων συντελείται. Δεν είναι μυστικό ότι το Ισραήλ έχει "λυσσάξει" να πείσει τον Ομπάμα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Ακόμη και χθες, όπως έγραψε η γερμανική έκδοση των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" σε σχετικό άρθρο της, "ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να δείξει την ετοιμότητά της για μια αεροπορική επίθεση, αν η Τεχεράνη δεν υποκύψει στην ατομική διαμάχη". Είναι τέτοιο το κλίμα που ένα ακραίο "γεράκι" των νεοσυντηρητικών της κυβέρνησης Μπους, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, εξέχων ακροδεξιός, δήλωσε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό Φοξ Μπίζνες Νέτγουορκ ότι "αν το Ισραήλ επιχειρήσει επίθεση κατά του ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ, πρέπει να το κάνει μέσα στις οκτώ επόμενες μέρες!".

Ο Μπόλτον δεν έχει πλέον καμία υπεύθυνη θέση στην αμερικανική κυβέρνηση, αλλά οι έξαλλες δηλώσεις του αντανακλούν την υστερική προσπάθεια εξαπόλυσης επίθεσης κατά του Ιράν, που καλλιεργούν οι φιλοϊσραηλινοί ακροδεξιοί Αμερικανοί. Οι ανησυχίες επιτείνονται από την πολύ παράξενη βιασύνη του Γ. Παπανδρέου να μεταβεί στο Ισραήλ την ώρα που είχε ξεσηκωθεί παγκόσμια κατακραυγή εναντίον του Νετανιάχου, κατ' εντολήν του οποίου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ εννέα άοπλους Τούρκους ειρηνιστές που συμμετείχαν στον στολίσκο μεταφοράς φαρμάκων και τροφίμων στην αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς Λωρίδα της Γάζας. Ποιος ήταν, άραγε, ο λόγος που ώθησε τον Γ. Παπανδρέου να πάει στο Ισραήλ την ώρα που οι Ισραηλινοί είχαν απαγάγει σε διεθνή ύδατα, δεκάδες και δεκάδες μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ, περίπου σαράντα Ελληνες πολίτες που συμμετείχαν στην ίδια ανθρωπιστική αποστολή; Τι είναι αυτό που παρακίνησε τον Γ. Παπανδρέου να μας κουβαλήσει στην Αθήνα τον... απαγωγέα (!) των Ελλήνων πολιτών, τον Νετανιάχου; Αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις του Γ. Παπανδρέου δείχνουν να εντάσσονται σε κάποιο πολύ σοβαρότερο και επείγον πολιτικό σχέδιο, το οποίο αγνοούμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό το υποτιθέμενο σχέδιο δεν έχει σε καμία περίπτωση ως κίνητρο την απλή βελτίωση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων ή τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της χώρας μας.  

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Αντιτουρκικές φαντασιώσεις
Στερούνται πολιτικής σοβαρότητας οι ισχυρισμοί κυβερνητικών, πατριωτικών αλλά και ακροδεξιών κύκλων ότι δήθεν ο πολιτικός εναγκαλισμός του Γ. Παπανδρέου με τον Μπ. Νετανιάχου θα... "τσακίσει" την Τουρκία και θα την υποχρεώσει σε υποχωρήσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό! Εν πρώτοις είναι διασκεδαστικό να ακούει κανείς αυτή την άποψη από άτομα που ήταν... υπέρ του σχεδίου Ανάν και που γενικά υποστηρίζουν άκρως ενδοτικές θέσεις στα Ελληνοτουρκικά. Επιπλέον, προφανώς υποκρίνονται ότι αγνοούν πως το Ισραήλ είναι αυτό που έχει απεγνωσμένα ανάγκη την Τουρκία και γι' αυτό ο Νετανιάχου θα προστρέξει γονατιστός προς τον Ερντογάν, αν ο τελευταίος του κάνει νεύμα προσέγγισης!                                                                                                                    ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΑ...

...ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ ΠΑΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ "ΚΟΝΤΡΑΣ", ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΓΕΛΟΥΝ ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΕΡΗΦΑΝΗ" ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ...

του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

Οταν επιστρέφεις από το αρχιπέλαγος της προσωρινής αμεριμνησίας, η ξέπνοη πόλη θυμίζει πολυκατάστημα απελπισίας.

Το ίδιο και η χώρα με το συνοφρυωμένο πρόσωπό της.
Εις μάτην ψάχνεις για καμιά περαστική χαρμόσυνη είδηση.
Ενα κύμα δυσμενών εξελίξεων θολώνει το παρμπρίζ της καθημερινότητας και τη διάθεση: ύφεση που βγάζει τη γλώσσα στις προβλέψεις, σκονισμένα κλειστά μαγαζιά που φαλήρισαν, αλμυρή ακρίβεια και διαρκείς απειλές για νέα, εξοντωτικά μέτρα -ένα «εκμηδενιστικό λέιζερ», που πλήττει καίρια την ψυχολογία και τις λιγοστές ελπίδες της πλειονότητος για αξιοπρεπή διαβίωση...

Η βοή «των πλησιαζόντων γεγονότων» -επιδείνωση και αναταραχή- δεν είναι πια μυστική
Καμμιά έκπληξη από το επίφοβο, σαφούς προσανατολισμού, «παιχνίδι» του Γ. Παπανδρέου με το Ισραήλ.

Πίσω από τις μαστοριές της προπαγάνδας και τα άσαρκα «ρήματα καυχήσεως» διακρίνεται καθημερινά το αποτύπωμα που αφήνει πίσω της η συμπεριφορά του «δεδομένου». Η «Αυγή» μιλάει χωρίς περιστροφές για american delivery...



Ο ξαφνικός έρωτας με το Ισραήλ -και δη λίγο καιρό μετά την γκανγκστερική επιδρομή εναντίον του στολίσκου και την υφήλια οργή- προδίδει αγχώδη, ευεξήγητη βιασύνη. Χέρι βοηθείας και βακτηρία στο απομονωμένο Ισραήλ το ελληνικό «άνοιγμα», εξυπηρετεί τα μάλα την επιθετική εγρήγορση εναντίον του Ιράν... Οσοι μιλούν για ρεαλιστική επιλογή και ευφάνταστη διπλωματική κίνηση -με δεδομένη την ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ -παραβλέπουν ένα κρίσιμο στοιχείο: τη σημερινή δυναμική της Τουρκίας, προϊόν της γεωστρατηγικής θέσης της, που της επιτρέπει να αυτονομείται προσεκτικά ή και άγαρμπα, αλλά να υπολογίζεται σταθερά από τις ΗΠΑ -επομένως και από το Ισραήλ- ως προνομιακός εταίρος και σύμμαχος.

Οπερ σημαίνει ότι η σημερινή ένταση στις σχέσεις τους δύναται λίαν συντόμως να εκλείψει, με ό,τι αυτό θα σημάνει για τα «λιμά χαρτιά» της Ελλάδος στο σύνθετο και κινδυνώδες αυτό παιχνίδι.
Καλώς σας βρήκα!                                                                                   ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com