ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η φασιστική απόβαση στον Άγιο Παντελεήμονα. Φωτογραφίες ντοκουμέντο


Δείτε τις φωτό και το βίντεο που ακολουθεί με τα σχόλια από τοΥπόθετο“. Βλέπετε τον στρατό κατοχής να παρελαύνει στον Άγιο Παντελεήμονα. Κρατικοί υπάλληλοι, κρατικοδίαιτοι πολιτικοί, επιδοτούμενοι παρακρατικοί, κρανοφόροι και αστυνομία σε μία πρόκληση άνευ προηγουμένου.
Αυτή είναι η Ελλάδα του Τσολάκογλου.
Έτσι και οι Ναζί ταγματάρχες με τους δοσίλογους κουκουλοφόρους παρήλαυναν στις φτωχογειτονιές της Αθήνας συνοδευόμενοι από την Γκεστάπο. Θαυμάστε τους.
Θα μπορούσες να είχες αποφύγει την φωτογράφηση , λες και ήσουν μοντέλο, στην πλατεία και να μη γινόταν τίποτα. Αλλά μάλλον επεδίωκες να γίνει. Το γούσταρες σαν “αριστερός” αυτό που έγινε χτες.
Να φανείς κατατρεγμένος από “φασίστες”.
Αλλά οι φωτογραφίες και τα χτεσινά βίντεο, δε δείχνουν πουθενά φασίστες Αλέκο…
Μόνο κάτι κρανοφόρους δίπλα σου. Γιατί φορούσαν κράνη αυτοί Αλέκο. Μόλις είχαν κατέβει από το μηχανάκι;  Και τους εργαζομένους των 700 ευρώ αστυνομικούς γιατί τους κατήγγειλες; Αυτοί δεν έχουν ψυχή; Μια χαρά δίπλα σου ήταν όλη την ώρα. Από ποιον σε φύλαγαν δεν καταλάβαμε. Από την κυρά Παναγιώτα και τον παππού Χρήστο;;;
Και μεις κατά της βίας είμαστε Αλέκο, το ξανάπαμε και χτες. Δε μας αρέσουν τέτοια φαινόμενα.
Αλλά θα θέλαμε μία απάντηση. Η κυρία στο βίντεο γιατί γελάει; Tης άρεσε το γιαούρτι; Περίεργα πράγματα Αλέκο. Δεν βλέπουμε κανέναν σας να “τρομοκρατείται” και όχι μόνο δεν είστε φοβισμένοι, αλλά γελάτε και από πάνω.                                                                                                                  
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Παιχνίδι διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης & μεγαλοεκδοτών - καναλαρχών


Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο. 

Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα:  
* Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και 
* να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων! 
Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. 
Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές. ..
Έρχονται κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και η προπαγάνδα είναι ένα σπουδαίο όπλο, όταν βρίσκεται στα χέρια της εξουσίας. 
Αυτό είναι το σκεπτικό μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διαπλοκής που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια. 
Με πρόσχημα την κρίση και τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων επιχειρείται ένα γενικό ξεκαθάρισμα στον χώρο του Τύπου.
Η αγορά βοά για τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται για να σωθούν τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες.  
Σε μία αγορά που «σηκώνει» το πολύ 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, η κυβέρνηση θέλει με το ζόρι να διατηρήσει τα τηλεπαράθυρα των 8.  
Κι αυτό, φυσικά, με το αζημίωτο. 
Παρελαύνοντας όλα τα κυβερνητικά στελέχη κάθε βράδυ από κανάλι σε κανάλι για να κάνουν πιο... κατανοητό το έργο τους στις πλατιές λαϊκές μάζες.
Το internet είναι ο μεγάλος εφιάλτης τους. 
Αν ήταν στο χέρι τους θα απαγόρευσαν την ύπαρξή του. 
Το φοβούνται, διότι το internet δεν έχει σύνορα. Μπορεί κάποιος να βγαίνει στον αέρα από την Αθήνα, αλλά και από ένα οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Θέλουν να θάψουν το internet πάση θυσία. Το επιχείρησαν στα μουλωχτά πριν λίγο καιρό με το αγγελιόσημο.  
Την τελευταία στιγμή η διάταξη αποσύρθηκε, έπειτα από έντονες αντιδράσεις και αφού δημιουργούσε τεράστιο ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού με ξένα μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται και στην ελληνική αγορά. Τώρα προσπαθούν να φέρουν και πάλι το θέμα στην επιφάνεια. Πιστεύουν ότι έτσι θα κερδίσουν χρόνο...
Τώρα το βάρος της νέας προσπάθειας καλείται να το σηκώσει ο κ. Χυτήρης. Γνωστός είναι ο κ. Χυτήρης. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Τύπο. Δηλαδή με ορισμένους εκδότες. Η στόχευση είναι συγκεκριμένη. Να ζήσουν όσοι υποταχτούν και να πεθάνουν όσοι αντισταθούν. 
Η αντίληψή τους είναι ολοκληρωτική και επικίνδυνη. Α, για να μην το ξεχάσουμε! Πρόσφατα η κυβέρνηση του Ιράν αποφάσισε να επιδοτήσει τις εφημερίδες εκείνες που στηρίζουν το... καθεστώς.  
Ναι, αυτά συμβαίνουν στο Ιράν. Εκεί που δεν λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς. Ενώ στην Ελλάδα της Ε.Ε. που λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς συμβαίνει δήθεν κάτι διαφορετικό.
Τι λέμε; 
Απλά πράγματα: Να μην υπάρξει ιδιαίτερη ρύθμιση για τις εκδοτικές επιχειρήσεις.  
Είναι πρόκληση για την δοκιμαζόμενη από την κρίση κοινωνία. 
Όσο για το αγγελιόσημο στο internet
Θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση εν καιρώ. 
Στο μεταξύ να υπενθυμίσουμε στους κρατικοδίαιτους ότι για τα δικά τους χάλια δεν φταίει το internet, αλλά το προϊόν που παράγουν. 
Δεν τους έχει γυρίσει τυχαία ο κόσμος την πλάτη.
Θανάσης Μαυρίδης                                                                                                                                CAPITAL.GR                                                                                                                                                       

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν αντιδρά και προσπαθεί να αποφύγει και την συζήτηση, ενώ θα έπρεπε να καταρρίψει τον παραλογισμό και την άτυπη συμμαχία στην έδρα του ΝΑΤΟ
της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ 

Η κυβέρνηση υπαναχώρησε χθες από τις παράπλευρες διμερείς διαπραγματεύσεις, που δέχτηκε να ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο με την Τουρκία, με στόχο να «μειωθεί η ένταση» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Αφορμή για τη δημοσιοποίηση των παράλληλων επιμέρους διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους δύο γεν. γραμματείς των ΥΠΕΞ, αλλά και του περιεχομένου τους, υπήρξε δημοσίευμα, με την κατακλείδα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που είχε ανάψει αρχικά το πράσινο φως, τώρα έδειξε «κόκκινο» στη διαδικασία αυτή.

Το περιεχόμενο των παράπλευρων διαπραγματεύσεων αυτών είχε αντικείμενο «τουρκικές προτάσεις» για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω ενός «Κώδικα καλής συμπεριφοράς» που θα μείωνε τις ελληνικές αναχαιτίσεις στο Αιγαίο με αντάλλαγμα τη μείωση των τουρκικών υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά.  



Φέτος την Ανοιξη
Στην πραγματικότητα η ιδέα αυτής της παράπλευρης διμερούς συνεννόησης για το Αιγαίο έχει τις ρίζες της στις αρχές της άνοιξης του 2010, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες πληροφορίες περί προώθησης συμφωνίας με την Τουρκία, «βάσει της οποίας το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών, θα μετατραπεί σε περιοχή αποφυγής έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία...». Οι συναντήσεις, που διεκόπησαν τώρα, αφορούσαν ακριβώς αυτό το περιεχόμενο και μάλιστα κατά τρόπο συγκεκριμένο, για την επίτευξη μιας συμφωνίας «μείωσης της έντασης» ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου. Η επιχειρηθείσα «διαπραγμάτευση» Αθήνας - Αγκυρας οδηγούσε κατ' ουσίαν στην επιβεβαίωση παραχωρήσεων προς την Τουρκία που έχουν συντελεστεί τα τελευταία έτη, χωρίς η παρούσα κυβέρνηση να αντιδρά ακόμα και σήμερα:

Από το δραματικό θανατηφόρο ατύχημα Ηλιάκη στην Κάρπαθο το 2006, σιωπηλά αλλά σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις άλλαξαν πολιτική και με συγκεκριμένες «σιωπηλές» διαταγές οι ελληνικές αναχαιτίσεις περιορίστηκαν σε αριθμό και σε ποιότητα ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου, ενώ αντιθέτως αυξήθηκαν οι τουρκικές υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά αμφισβητώντας εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία επί αυτών. Παρά ταύτα, αυτή τη στιγμή η Αθήνα επιχειρεί να πείσει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις και γι' αυτές τις αναχαιτίσεις που έχουν απομείνει. Η ουσιαστική αλλαγή και δυσμενέστατη για την Ελλάδα επήλθε τον Αύγουστο του 2006, όταν το ΝΑΤΟ με δύο διαταγές (SHAPE Aegean Islands Policy και Standard Operating Procedure) απαγόρευσε σε ελληνικά αεροσκάφη να πετούν υπεράνω ή να προσγειώνονται στα ακόλουθα νησιά: Λήμνο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο.  

ΝΑΤΟ: Οριο ο 25ος μεσημβρινός
Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία, με την απαγόρευση πτήσεων το ΝΑΤΟ καθορίζει ότι τα νησιά ανατολικά από τον 25ο μεσημβρινό δεν έχουν ελληνική κυριαρχία. Ετσι, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που τα ελληνικά μαχητικά πετάνε ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου, ενώ κατά κανόνα αναχαιτίζονται από τα τουρκικά, με το αιτιολογικό ότι παραβίασαν τις διαταγές του ΝΑΤΟ ή η Αγκυρα εκδίδει ανακοίνωση ότι τα ελληνικά μαχητικά παραβίασαν την κυριαρχία της Τουρκίας, σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά.

Η κυβέρνηση ουδέποτε έφερε το θέμα της απαράδεκτης αυτής πολιτικής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στη Συμμαχία, ώστε να ανατραπεί αυτή η ανίερη συμμαχία ΝΑΤΟ - Τουρκίας. Δεν το έπραξε ούτε και χθες κατά τις συναντήσεις των ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ με τον γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα τον Δεκέμβριο, όπου εκεί μπορεί να τεθεί ένα τέτοιο θέμα. Αντιθέτως οι δύο υπουργοί εξέφρασαν προχθές την πλήρη συμφωνία τους με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και δεν εξέφρασαν την παραμικρή δυσφορία τους, ούτε άφησαν ανοιχτό περιθώριο μη συμφωνίας, αν δεν διορθωθεί η απαράδεκτη από το 2006 πολιτική του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Και όλα αυτά, τη στιγμή που άλλες χώρες (π.χ. Τουρκία, Πορτογαλία κ.ά.) απειλούν με βέτο το νέο δόγμα, αν δεν ικανοποιηθούν επί μέρους αιτήματά τους. ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Εκείνους τους ήξερες. Πολιτικοί παλιάς κοπής, που θεωρούσαν το ρουσφέτι προσφορά και την υποταγή στους ισχυρούς καθεστωτικό καθήκον. Εταζαν, διόριζαν κι έβγαιναν άνετοι στα προεκλογικά μπαλκόνια μοιράζοντας φυλλάδια μιας ειδυλλιακής ζωής...  

του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ 

Ελάχιστοι απ' τους παλιούς λοξοδρομούσαν, ψάχνοντας οξυγόνο στα δάση της πραγματικής πολιτικής, που δεν είναι συμβατή με τα καθεστωτικά πάρε-δώσε, την αρρώστια της ασύστολης ψηφοθηρίας, τη διαπλοκή και τα απροκάλυπτα ψεύδη. Τους περισσότερους από αυτούς τους έφαγε το σκοτάδι...

Εκείνους τους έβλεπες, τους άκουγες, τους βαρέθηκες, τους απέρριψες. Ωσπου ήρθε η «νέα γενιά». Του Σημίτη και του Καραμανλή, του Γ. Παπανδρέου και του Σαμαρά, της Ντόρας και του Καρατζαφέρη... Ολόιδιοι, αδερφέ μου! Ξεσήκωσαν όλα τα αμαρτήματα και τα παθογενή των παλαιών, τα έκρυψαν πίσω από κομψές εκφράσεις και νεωτερισμούς, και βγήκαν στην αγορά ευαγγελιζόμενοι το «νέον». Τον εκσυγχρονισμό, τη μεταρρύθμιση και την υπέρβαση· αναθεματίζοντας το παρελθόν, πότε ευθέως και πότε πονηρά, γιατί χρειάζονταν την αύρα και τους μύθους του...

Τους βλέπεις σήμερα και λες, σε τι διαφέρουν οι θλιβεροί κομματάρχες του παρελθόντος από τον Γ. Παπανδρέου που τάζει προεκλογικά ανάσες στους μελλοθάνατους και δήθεν σηκώνει μπαϊράκι στους εντολείς και επιτηρητές του; 


Σε τι διαφέρει ο Σαμαράς από τον Αβέρωφ και η Ντόρα από τον πατέρα της; Το τραγικό είναι πως ολόιδια παραμένει και η Αριστερά. Και η «δογματική» και η «ανανεωμένη». Ευκολίες, ανελαστικότητα, ευχολόγια, αγκυλώσεις και, εσωτερικώς, ίντριγκες, διαγκωνισμοί και ανθρωποφαγία. Γνήσια καθεστωτικά χαρακτηριστικά, κρυμμένα σε μεταξωτά μαντήλια... Οσο πλησιάζουν οι εκλογές της αυτοδιοικητικής (αυτ)απάτης τόσο ακούγεται πια καθαρά εκείνος ο οργισμένος στίχος του Βολφ Μπίρμαν και στις δύο εκδοχές του... Που δεν αφορούσε αποκλειστικά τους πολιτικούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ                                                                                                                                ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Πώς η Αριστερά έγινε υπερασπιστής του συστήματος!


Τι... σηματοδοτεί το γιαούρτωμα του Αλαβάνου στον Άγιο Παντελεήμονα 
giaoyrtiΑργά το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν… εσωτερικός εχθρός του Αλέξη Τσίπρα, έγινε στόχος «ιπταμένων γιαουρτιών» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου είχε μεταβεί για προεκλογικούς σκοπούς. Ομάδα κατοίκων, που βρισκόταν στην περιοχή τον υποδέχθηκε, πετώντας του γιαούρτια.
Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο το γεγονός, κάποιος πολιτικός της αριστεράς στην χώρα μας, να δέχεται γιαούρτια, όταν επισκέπτεται μια περιοχή και μάλιστα από αυτές στις οποίες κατοικεί η εργατική τάξη, η οποία υποτίθεται ότι είναι το προνομιακό πεδίο δράσης της αριστεράς. Μέχρι τώρα αντίστοιχα περιστατικά είχαμε δει μόνο κατά πολιτικών της δεξιάς, συνήθως από ανθρώπους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή σε διάφορα παρακλάδια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Τι έγινε όμως για να φτάσουμε μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής – ή της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς υπάρχουν φωνές ότι γιαούρτια δέχτηκε και ο κ. Σοφιανός του ΚΚΕ – με το γιαούρτωμα των πολιτικών της Αριστεράς;
Αυλοκόλακες του συστήματος
Η αριστερά, έχασε το στοίχημα με τον χρόνο. Έκανε μια πάρα πολύ σημαδιακή επιλογή. Στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης επέλεξε πλευρά αντίθετη προς αυτή του ελληνικού λαού. Εμφορούμενη από μία ιδεοληπτική στάση, είδε στους λαθρομετανάστες το νέο επαναστατικό υποκείμενό της και άφησε στο πλάι τις μάζες των Ελλήνων μη-προνομιούχων.
Ιδιαίτερα η αριστερά που αντιπροσωπεύει ο  κ. Αλαβάνος, όχι μόνο επέλεξε να σταθεί απέναντι στους Έλληνες, αλλά ταυτίστηκε με τα πλέον αντικοινωνικά κομμάτια της κοινωνίας, που τον Δεκέμβριο του 2008 οδήγησαν χιλιάδες νεαρά παιδιά στην καταστροφή. Ο κ. Αλαβάνος το πλήρωσε αυτό με την εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε όμως, μέχρι σήμερα, είχαμε κάποιες ακόμη εξελίξεις. Από την στιγμή που την κυβέρνηση ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς, θεώρησε ότι ήταν “χρυσή ευκαιρία” για να ... πιέσει προκειμένου να γίνουν στην χώρα οι “μεταρρυθμίσεις” (βλέπε αποδόμηση) που ζητά.
Έτσι μεταβλήθηκε σε ένα είδος “ρουφιάνου” που σε κάθε ευκαιρία κατήγγειλε, προσωποποιούσε και δημιουργούσε ζητήματα σε ομάδες κατοίκων. Έτσι φτάσαμε στο σημείο οι διάφορες “αντιρατστιστικές” ομάδες να γίνονται επίσημοι συνομιλητές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να προωθούν την καταστολή οποιουδήποτε αντιστεκόταν. Το ξέρω από πρώτο χέρι, καθώς έπεσα θύμα αυτής της αριστερόστροφης καταστολής.
panteleimon
Το ίδιο συμβαίνει και με τους κατοίκους όχι μόνο του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και πολλών άλλων περιοχών της Αθήνας. Βλέπουν στο πρόσωπο της αριστεράς τύπου ΣΥΡΙΖΑ όλους αυτούς που καθημερινά βγαίνουν στα κανάλια και τους αποκαλούν “ακροδεξιούς”, “φασίστες” και “ρατσιστές”. Βλέπουν αυτούς που όταν κάνουν συγκέντρωση, οργανώνουν αντισυγκέντρωση προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν. Βλέπουν στο πρόσωπο της αριστεράς έναν σύμμαχο όλων αυτών που κάνουν τον βίο τους αβίωτο.
Η μετάλλαξη αυτή της αριστεράς δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα του ιστορικού συμβιβασμού της αριστεράς με τον παγκοσμιοποιητικό φιλελευθερισμό. Ως αποτέλεσμα λοιπόν της επιλογής της αυτή η αριστερά έφτασε στο σημείο να τρώει γιαούρτια όταν ξεπορτίζει από το άβατο των Εξαρχείων ή τις κυριλέ περιοχές του κέντρου. Και φτάνουμε στο σημείο ο κ. Αλαβάνος να μέμφεται την αστυνομία γιατί δεν κάνει καλά την δουλειά της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όταν πριν από κάποιους μήνες ζητούσε η “κοινωνία” να κατανοήσει αυτούς που έκαιγαν την Αθήνα, ή προσπαθούσε να δικαιολογήσει την βία, ερμηνεύοντας λάθος τον Διονύσιο Σολωμό.
Είναι σαφές πως τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν στο άμεσο μέλλον καθώς ο πατριωτικός χώρος εξωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την μηδενική ανοχή που αυτή επιδεικνύει προς τους έλληνες πατριώτες προς την ριζοσπαστικοποίηση. Είναι κάτι όμως που θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την αριστερά. Θα πρέπει να αναρωτηθεί αν ο ρόλος που της ταιριάζει, είναι αυτός πλάι στους πολυεθνικούς καπιταλιστές που θέλουν την κατάργηση των εθνικών κοινωνιών! Γιατί όσο εμμένει σε αυτή της την επιλογή, τόσο θα νοιώθει στο πετσί της, την εναντίωση του κόσμου.
Δημήτρης Παπαγεωργίου                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.elora.gr                                    

Για όσα δεν κάναμε...


241010-ladasΠριν λίγες ημέρες ο Ιωάννης Λαδάς, ένας από τους πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου, άφησε την τελευταία του πνοή. Αξιωματικός, πολεμιστής σε όλους τους εθνικούς αγώνες, ιερολοχίτης, άνθρωπος που όλη του η ζωή ήταν ένας πόλεμος. Κάποια στιγμή, κοντά στον Απρίλιο του 1967, εκείνος μαζί με άλλους αξιωματικούς, πήρε μία απόφαση ζωής. Μαζί με άλλους αξιωματικούς του στρατού μας, μετείχε στο εγχείρημα της 21ης Απριλίου, σε αυτό που άλλοι το λένε επανάσταση, άλλοι χούντα, Σημασία αυτό δεν έχει. Αυτό θα το κρίνει η Ιστορία. Αυτό που έχει σημασία ήταν ότι το καθεστώς εκείνο, όπως και να το χαρακτηρίζει ο κάθε ένας, επικράτησε επτά χρόνια. Και όποιος καταλάβει, κατάλαβε...
Με αφορμή λοιπόν τον θάνατο του Λαδά, μου έρχεται στο μυαλό, ένα προσωπικό βίωμα. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω, γιατί είναι τιμή να γνωρίζεις κάποιον που αν μη τι άλλο πέρα από την όποια ιδιότητά του πολέμησε για αυτή την Πατρίδα, κάποια χρόνια πριν αρχίσουν να τον ταλαιπωρούν τα προβλήματα υγείας του. Ο λόγος του κοφτός, αλλά ταυτόχρονα και φορτισμένος συναισθηματικά από πολλές καταστάσεις. Στρατιωτικός, πολεμιστής, στέλεχος μία κυβέρνησης. Και από την αναγνώριση, από την παντοδυναμία, στην φυλακή. Όλα αυτά είναι φυσικό να έχουν κάνει έναν άνθρωπο μεστό σε εμπειρίες και γνώση. Συζητώντας μαζί του, του έθεσα και ερωτήματα διάφορα, ασκώντας και ίσως κάποια καλόπιστη κριτική για τις ημέρες του καθεστώτος που πιστά και με αξιοπρέπεια υπηρέτησε. Σε κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε: «δυστυχώς δεν θα έπρεπε να είμαστε υπόλογοι για αυτά που κάναμε, αλλά για όσα δεν κάναμε....». Και συνέχισε λέγοντας πως δυστυχώς πολλά ήταν αυτά που έπρεπε να κάνει το καθεστώς της 21ης Απριλίου και δεν έκανε. Πολλά τα οποία ίσως και να έδιναν έναν χαρακτήρα πιο επαναστατικό και πιο μαζικό στο καθεστώς. Σίγουρα είχε πει, δεν θα είχαμε ούτε εμείς, ούτε η πατρίδα μας αυτή την κατάληξη.
Αυτή η φράση του συγχωρεμένου Λαδά, ίσως είναι πέρα από ο,τιδήποτε και μία ιδεολογική κριτική για το καθεστώς. Το καθεστώς που αρέσει δεν αρέσει προσέφερε σε αυτόν τον τόπο. Δεν κατάφερε όμως να γίνει ίσως αυτό που ο ίδιος ο Λαδάς είπε, δεν κατάφερε να γίνει πιο επαναστατικό, δεν κατάφερε ίσως να δώσει μία ιδεολογία, ένα όραμα το οποίο θα έμενε για πάντα. Ίσως σε αυτό να μην έφταιγαν τελικά οι πρωταίτιοι του καθεστώτος αυτού. Και αυτό φάνηκε αργότερα, όταν στις προσπάθειες του χώρου που υποτίθεται ότι εξέφραζε την 21η Απριλίου, απουσίασαν στελέχη και παράγοντες του ίδιου του καθεστώτος! Που ήταν οι τόσοι υπουργοί και υφυπουργοί; Οι τόσοι γραμματείς, νομάρχες, πρόεδροι φορέων και οργανισαμών, τα τόσα στελέχη; Που ήταν όταν οι νέοι της ΕΝΕΠ αντιμετώπιζαν μαρξιστές και φιλελεύθερους, που ήταν όταν διώκονταν τόσοι και τόσοι άνθρωποι, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν να υπηρετούν το καθεστώς λόγω της ιδιότητάς τους; Δεν θέλω πραγματικά να έρθω σε καμμία αντίθεση με ανθρώπους που υπηρέτησαν και καλά έκαναν, την 21η Απριλίου. Δεν είναι σκοπός μου. Άλλωστε τα χρόνια έχουν περάσει και οι καταστάσεις μπορούν να ειδωθούν πλέον από ένα πιο ψύχραιμο πρίσμα. Απλά, η 21η Απριλίου, ήταν μία ευκαιρία να φτιαχτεί κάτι στην πατρίδα μας, το οποίο τελικά δεν φάνηκε ότι φτιάχτηκε. Κάτι το πραγματικά επαναστατικό, εθνικιστικό και ιδεολογικά δομημένο. Μία ευκαιρία ή οποία από ό,τι φάνηκε, μάλλον δεν αξιοποιήθηκε σωστά. Και αυτό δεν είναι κάτι που το εκφράζω εγώ ή κάποιοι άλλοι. Το εξέφρασε ένας από τους πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου, ο Ιωάννης Λαδάς.
Έχοντας στη σκέψη μου τα λόγια του, εύχομαι κάποια στιγμή όλοι εμείς, που μας αποκαλούν φασίστες, ακροδεξιούς, αυγά του φιδιού, ή ο,τιδήποτε άλλο χαρακτηρισμό μας προσάπτει το σύστημα, όλοι όσοι ανήκουμε σε αυτό που λέμε εθνικιστικό και πατριωτικό χώρο, να μη βρεθούμε μετά από χρόνια στη θέση να πούμε το δικό μας «για όσα δεν κάναμε...
Τάσος Δημητρακόπουλος                                                                              ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Δεν ανακήρυξαν τον συνδυασμό της «Ελεύθερης Αθήνας»


231010-eathina«Το Πασοκικό παρακράτος με μια εντελώς παράνομη απόφαση δεν ανακήρυξε τον συνδυασμό της «Ελεύθερης Αθήνας», επειδή δεν έχει 49 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.»
Αυτό αναφέρει το σχετικό δελτίο που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ελεύθερης Αθήνας» και συνεχίζει
«Η απόφαση στηρίζεται στο άρθρο 18 του Ν.3852 που αναφέρει ότι "κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει δημοτικούς συμβούλους σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας".
Το άρθρο 19 του Ν.3852 όμως αναφέρει, ότι "η δήλωση του συνδυασμού είναι νόμιμη εάν περιλαμβάνονται σε αυτή υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το 1/2 του συνόλου των εκλογικών περιφερειών και ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας".
Αυτό σημαίνει ότι το ψηφοδέλτιο είναι νόμιμο εάν περιλαμβάνει 6 δημοτικούς συμβούλους στο 1ο διαμέρισμα,3 στο τρίτο, 6 στο τέταρτο και 6 στο πέμπτο. Δηλαδή 21 και όχι 49 υποψηφίους.
Τίποτα δεν τελείωσε και την Δευτέρα θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα για να δικαιωθούμε» ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Το αληθινό «γελαστό παιδί» και η πλαστογραφία της μεταπολίτευσης


171010-collins120 χρόνια από τη γέννηση του Μάικλ Κόλλινς

«Ήταν πρωί του Αυγούστου, κοντά στην ροδαυγή βγήκα να πάρω αέρα, στην ποτισμένη γη. Βλέπω μία κόρη κλαίει, σπαρακτικά θρηνεί Σπάσε καρδιά μου εχάθη, το γελαστό παιδί».
Συμπληρώθηκαν στις 16 Οκτωβρίου, 120 χρόνια από την γέννηση του Μάικλ Κόλλινς, του στρατιωτικού ηγέτη του IRA στη διάρκεια του Αγώνα για την Ιρλανδική Ανεξαρτησία (1919- 1921) και βουλευτή του Σιν Φέιν. Υπήρξε ο άνθρωπος για τον οποίο έχει λεχθεί ότι μόνος του γονάτισε μια ολόκληρη Αυτοκρατορία. Υπήρξε όμως και ο πραγματικός ήρωας του «Γελαστού Παιδιού» του Θεοδωράκη, κάτι που αγνοείται τόσο από τους εθνικιστές, όσο και από τους αριστερούς.

Από την εξέγερση του Πάσχα στον απελευθερωτικό αγώνα
Γεννημένος στις 16 Οκτωβρίου 1890, στο Σαμς Κρος στην κομητεία του Κορκ, ο Μάικλ Κόλλινς υπήρξε το τρίτο από τα οκτώ παιδιά ενός αγρότη. Όταν ξεκίνησε η Εξέγερση του Πάσχα του 1916, ήταν ήδη o αξιοθαύμαστος οργανωτής της «Ιρλανδικής Ρεπουμπλικανικής Αδελφότητος» (IRB), υπεύθυνης για τις σημαντικότερες εξεγέρσεις του 19ου αιώνα (στην Ιρλανδία, εθνικισμός αποκαλείται ο απλός πατριωτισμός, ενώ Ρεπουμπλικανισμός, το κίνημα για πλήρη απελευθέρωση της πατρίδας σε συνδυασμό με ένοπλη δράση και δημοκρατικό πολίτευμα).Ο Κόλλινς θα πολεμούσε δίπλα στον αρχηγό της Εξέγερσης, Πάτρικ Πηρς στη διάρκεια της κατάληψης του Ταχυδρομείου του Δουβλίνου. Θα αναδεικνυόταν επίσης σε μεγάλο ταλέντο, τόσο στην οργάνωση επιχειρήσεων, όσο και στη χρηματοδότηση της Εξέγερσης. Η Εξέγερση του 1916 θα αποτύχαινε τραγικά, θα άναβε όμως το φυτίλι για τον Απελευθερωτικό Αγώνα τρία χρόνια αργότερα. Ο Κόλλινς αρχικά καταδικάσθηκε σε θάνατο, αλλά για να μη δημιουργηθεί συμπάθεια για το πρόσωπό του, εξέτισε μόνο ένα χρόνο ποινής σε φυλακή ασφαλείας. Όταν απελευθερώθηκε, ορίσθηκε διοικητικό μέλος του Σιν Φέιν και διοικητής οργάνωσης των «Ιρλανδών Εθελοντών» του Ήμον ντε Βαλέρα, που σύντομα θα μετατρεπόταν σε IRA. Στις εκλογές του 1918, ο Κόλλινς εκλέγεται βουλευτής του Κορκ. Όμως μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του Σιν Φέιν, αρνείται να λάβει θέση στη Βουλή του Γουέστμίνστερ. Έτσι το 1919, θα ιδρυθεί η Ντάιλ Έιρεααν, το πρώτο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο με πρόεδρο τον Βαλέρα. Άπαντες οι βουλευτές συλλαμβάνονται, παρόλη την προειδοποίηση του Κόλλινς, που είχε κατασκόπους παντού και γλίτωσε. Έτσι, τον Απρίλη του 1919, ο Κόλλινς οργανώνει την απελευθέρωση του Ήμον ντε Βαλέρα, του Άρθουρ Γκρίφιθ και των άλλων βουλευτών. Από εκεί και πέρα, η πολιτική του καριέρα εκτινάζεται στα ύψη. Το καλοκαίρι του 1919, αναλαμβάνει Πρόεδρος της IRB και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, Διευθυντής Πληροφοριών του IRA.

Από τον αγώνα για Ανεξαρτησία στον Ιρλανδικό Εμφύλιο
Με το ξεκίνημα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στις 21 Ιανουαρίου 1919, ο Μάικλ Κόλλινς θα ιδρύσει τις περίφημες flying columns, τις ομάδες αντάρτικου, που κτυπούσαν γρήγορα και εξαφανιίζονταν. Οι ομάδες βασίζονταν στην καθοδήγηση τοπικών ηγετών και στην ανάπτυξη της στρατηγικής τους από τον ίδιο τον Κόλλινς ή τον Ρίτσαρντ Μουλκάχυ. Αυτή του η τακτική τον ανέδειξε ως έναν από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς του ανταρτοπόλεμου, που μετά αντιγράφηκε από την ΕΟΚΑ. Επιπλέον, ανακηρύχτηκε Διευθυντής Οικονομικών της Ιρλανδικής Κυβέρνησης, ενώ θα αντικαταστήσει επάξια τον Πρωθυπουργό Βαλέρα, όσο αυτός έλειπε στην Αμερική. Όμως εκείνο που τον έκανε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο για την βρετανική κυβέρνηση, ήταν η κρυφή εισαγωγή όπλων για τον εξοπλισμό του Αγώνα. Μετά από όλα αυτά, ο Μάικλ Κόλλινς επικηρύσσεται για 10.000 λίρες (360.000 σημερινά ευρώ). Εν τω μεταξύ, ο Ήμον ντε Βαλέρα έχει ανακηρυχθεί Πρόεδρος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας για να είναι ισότιμος του Βασιλέα Γεωργίου του Ε' στη Συνθήκη Ειρήνης τον Αύγουστο του 1921. Όμως, τελικά στέλνονται ο Άρθουρ Γκρίφιθ με τον Κόλλινς ως βοηθό του. Μετά από συζητήσεις τριών μηνών, η Ιρλανδία είναι για πρώτη φορά ελεύθερο κράτος, με εξαίρεση το βόρειο τμήμα της. Η κυβέρνηση θα ορκίζεται στο Ιρλανδικό Έθνος, αλλά ένας επιπλέον όρκος στο στέμμα εκλαμβάνεται λανθασμένα ως πρωταρχικός και οι Ιρλανδοί διχάζονται ξανά. Ο Κόλλινς δηλώνει προφητικά: «Με αυτήν την συνθήκη υπέγραψα την θανατική μου καταδίκη». Ο Βαλέρα αναλαμβάνει αρχηγός των αντιπάλων της συνθήκης, ενώ ο Κόλλινς αναλαμβάνει αρχηγός Στρατού της Ελεύθερης Ιρλανδίας. Ο ιρλανδικός εμφύλιος ξεκινά. Ο Κόλλινς, που πάντα προσπαθούσε για μια ειρηνική λύση, θα δολοφονηθεί σε ένα χωριό του Κορκ, στις 22 Αυγούστου 1922.

Ο Κόλλινς, ο Μίκης και το «Γελαστό Παιδί»
To 1961, o Θεοδωράκης θα έγραφε μουσική για το θεατρικό έργο «Ο Όμηρος» του Ιρλανδού επαναστάτη Μπρένταν Μπέαν (1923-1964), με στίχους του ιδίου του Μπέαν, μεταφρασμένους από τον Βασίλη Ρώτα. Σε αυτό, ο IRA συλλαμβάνει ένα Εγγλέζο στρατιώτη για να τον ανταλλάξει με κρατουμένους συναγωνιστές. Στη διάρκεια του έργου, ένας από τους επαναστάτες τραγουδά «Το Γελαστό Παιδί» για κάποιον, που όπως λέει χαρακτηριστικά, «σκοτώθηκε από τους δικούς μας». Ιδού οι αρχικοί στίχοι: «Ανάθεμα την ώρα, κατάρα την στιγμή / σκοτώσαν οι δικοί μας το γελαστό παιδί». «Γελαστό παιδί» ήταν το παρατσούκλι που έδωσε στον Κόλλινς η μητέρα του Μπέαν, στενή φίλη του Ιρλανδού ηγέτη. Όμως στη «Μαγική Πόλη» του Θεοδωράκη που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά, οι στίχοι μεταλλάχτηκαν σε «σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί». Στις δε συναυλίες της Μεταπολίτευσης, «σκοτώσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί». Αυτό όμως δεν συνάδει με τους στίχους: «Μόνο να'ταν σκοτωμένο στου αρχηγού το πλάι / και μόνον από βόλι Εγγλέζου να'χε πάει/ κι από απεργία πείνας μέσα στη φυλακή / θα' ταν τιμή μου που έχασα το γελαστό παιδί». Υπ' όψιν ότι οι πρωτότυποι στίχοι του The Laughing Boy αντί για «αρχηγό», μιλούσαν για τον Πάτρικ Πηρς και την ανατίναξη του Ταχυδρομείου. Μετά από όλα αυτά, δεν μένει αμφιβολία για το ποιος είναι το αληθινό «Γελαστό Παιδί». Νομίζουμε λοιπόν ότι είναι καιρός να σταματήσει η αριστερή μεταπολιτευτική καπηλεία.
Γιώργος Πισσαλίδης                                                                                ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΟΙ επιθανάτιοι σπασμοί του σφαγμένου κόκορα



Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολυεδρική και κατακλυσμιαία ποικιλία παθολογικών φαινομένων τα οποία γεννιούνται και τρέφονται από τη βαρβαρότητα του πλανητικού ολοκληρωτισμού.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα νοσηρά φαινόμενα είναι οι «αριστερές» εστίες της φασιστικής μόλυνσης: Εστίες οι οποίες εκκολάπτονται από τη σήψη της ενσωματωμένης αριστεράς, σε συνδυασμό με τα απόβλητα του νεοφιλελεύθερου εφιάλτη.

Πάντα ο φασισμός αποτελούσε το συμπλήρωμα του νεοφιλελευθερισμού. Ο σύγχρονος νεοταξικός φασισμός αποτελεί το συμπλήρωμα του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού, απαλλαγμένου από κάθε δημοκρατική ελευθερία.

Ένα από τα νεοταξικά στρατηγήματα που «εκτελεί» αυτή η «αριστερά» σε όλες τις ποικιλίες της (κόμματα, επιδοτούμενες εστίες και «χρήσιμοι ηλίθιοι») είναι να λερώνουν κάθε αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση, κάθε κοινωνική και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ριζοσπαστικοποίηση, να την στιγματίζουν συκοφαντικά σαν «ακροδεξιά» και «φασιστική», να επιχειρούν να την αποπροσανατολίσουν και να την καναλιζάρουν, ακόμα, και σε φόρμες «εθνικές», σε μεταμφιέσεις απάτης.

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν το «μπαμπούλα» της «ακροδεξιάς»: Ομάδες, υπολείμματα παρωχημένων ιδεών, ή πολιτικά σχήματα κατασκευασμένα, όπως ο ΛΑΟΣ, για να συκοφαντήσουν κάθε κοινωνική, πατριωτική διεργασία.

Σημείωση: Είναι τουλάχιστο φαιδρό, σήμερα, να ισχυρίζεται κανείς ότι οι υπάρχουσες «ακροδεξιές» ομάδες είναι φασιστικές. Οι τυχόν ιδεολογικές αναφορές τους μοιάζουν με το κλούβιο αυγό, είναι τσόφλι ιδεών χωρίς περιεχόμενο.
Στην πραγματικότητα
αυτές οι ομάδες, όσες είναι αυθεντικές και ΟΧΙ προβοκατόρικα κατασκευάσματα του καθεστώτος, κτυπιούνται από την παγκοσμιοποίηση, είναι θύματα και όχι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού. Κα αν δεχτούμε τη ρήση του Μαρξ «ότι το κοινωνικό είναι καθορίζει τη συνείδηση», πολλά από αυτά τα «ακροδεξιά» νεφελώματα μεταλλάσσονται σε εχθρούς της Νέας Τάξης.

Σε λίγο, θα δούμε (ήδη το βλέπουμε), ΑΚΟΜΑ και επαγγελματίες αντιρατσιστές, επιδοτούμενους του Σόρος και οικότροφους του καθεστώτος, να ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΝΤΑΙ σε «πατριώτες» και να το παίζουν νέο ΕΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5035


Ο Αλέκος Αλαβάνος αποτελεί ένα από τα κεντρικά γρανάζια αυτής της νεοταξικής στρατηγικής των μεταμφιέσεων και της καθεστωτικής προβοκάτσιας.


Ο Πάλαι ποτέ «πατριώτης», ο οποίος ύμνησε με υστερία τις κουκουλοφόρικες προβοκάτσιες και τα ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ όργια.

Ο άθλιος βοναπαρτίσκος που σήκωσε τη σημαία υπέρ των επιδοτούμενων αντιρατσιστικών συμμοριών, υπέρ των «ομάδων κρούσης» της νεοταξικής βαρβαρότητας, οι οποίες έκαιγαν και τρομοκρατούσαν, ανενόχλητες την Αθήνα και την Ελλάδα, ιδιαίτερα τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα.

Η προβοκατόρικη νεοταξική του στρατηγική ήταν τόσο ακραία και τυχοδιωκτική που ακόμα δεν την άντεξε ούτε το κόμμα του (ΣΥΝ), διότι το οδήγησε στην καταστροφή

ΤΩΡΑ προχωρεί, το ίδιο προβοκατόρικα, σε μια νέα τυχοδιωκτική προβοκάτσια, προκειμένου να αποκτήσει εκλογικά εύσημα και να διασωθεί από τον ολοκληρωτικό αφανισμό.

ΠΗΓΕ στον Αγ. Παντελεήμονα, στους κατοίκους που έχει λιθοβολήσει και συκοφαντήσει, για να βγάλει προεκλογικό λόγο!!!


ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ γιατί γνώριζε πολύ καλά τα «αισθήματα» της γειτονιά εναντίον του.

ΣΤΟΧΟΣ του: Να προκαλέσει βαναύσως αυτά τα «αισθήματα» και να προκαλέσει επεισόδιο εναντίον του…


Το επεισόδιο ήθελε και προκάλεσε ο Αλαβάνος για να το παίξει «ήρωας», διωκόμενος από τους «φασίστες» και να γίνει τελετουργικό εκλογικό θέαμα και θόρυβος εκλογικής του διαφήμισης…

Το γιαούρτωμα του Αλαβάνου, αν πράγματι είναι αυθεντικό (από τον Αλαβάνο, ένα πολιτικό προβοκάτορα, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς) αποτελεί μια αυθόρμητη πολιτική πράξη της οργής που ο Αλαβάνος, επί χρόνια έχει σπείρει και συσσωρεύσει στους κατοίκους της γειτονιάς.

Και αποτελεί πράξη «αβρότητας», αν σκεφτεί κανείς ότι ο Αλαβάνος ήταν αυτός που έδινε πάντα ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στους τρομοκράτες κουκουλοφόρους και δολοφόνους…

Ελπίζει ο Αλαβάνος ότι θα διασωθεί με τέτοια προβοκατόρικα κόλπα και δεν θα εξαφανιστεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙ. Επιθανάτιοι σπασμοί του σφαγμένου κόκορα είναι αυτά τα προβοκατόρικα καμώματα του Αλαβάνου…                                                              ΠΗΓΗ:resaltomag.blogspot.com

Δεν το θέλουμε το φιλοδωρημα σου ρε...Αν δεν το κατάλαβες είσαι ήδη τελειωμένος.Βάλτο εκεί που ξέρεις..

Kiss my assΤα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος στους συνταξιούχους, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσό της ενίσχυσης συναρτάται προς το ατομικό και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, ισχύει μόνο για όσους είναι άνω των 60 ετών και έχει καταμεριστεί σε τρεις κλίμακες.

Συγκεκριμένα, το βοήθημα διαμορφώνεται:

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώκαι οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.                                                       ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

ΑΝΤΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΘΥΝΟΝΤΑ ΝΟΥ



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑ.ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ,ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΓΗΡΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ....ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ...ΒΑΡΙΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΘΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ,ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ...ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ...ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,
ΟΜΩΣ...
ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ,ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΩΡΙΕΣ.....
ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΝΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ....ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ....ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ....
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ...ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ,ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ....ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ.
Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK...
ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ....
ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ 5....
ΒΡΕΙΤΕ 5 ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΣΑΣ.
ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ...ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΩΣ ΙΔΑΝΙΚΟ....Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΩΝ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ,ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ....ΚΑΙ ΠΟΥ,ΚΑΙ ΠΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΜΕ, ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ,ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ....ΣΚΑΤΙΑΝΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ .....
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ.....

ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ,ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ
ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ....ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ....ΑΤΣΑΛΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΤΟ ,ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΘΥΝΟΝΤΟΣ ΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΩ Η ΜΑΧΗ                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:oxipsifo.blogspot.com                                                    

The National - Bloodbuzz Ohio

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δεν το θέλουμε το φιλοδωρημα σου ρε...Αν δεν το κατάλαβες είσαι ήδη τελειωμένος.Βάλτο εκεί που ξέρεις..

Kiss my ass
Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος στους συνταξιούχους, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσό της ενίσχυσης συναρτάται προς το ατομικό και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, ισχύει μόνο για όσους είναι άνω των 60 ετών και έχει καταμεριστεί σε τρεις κλίμακες.

Συγκεκριμένα, το βοήθημα διαμορφώνεται:

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώκαι οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.                                                                                                  ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Πολιτικά κόλπα του Αλαβάνου για να ανεβάσει τα καταρακωμένα ποσοστά του

Με τα ποσοστά του να αγγίζουν θερμοκρασίες βορείων χωρών. Ο Αλαβάνος και το επιτελείο του αποφάσισε να κάνει πασαρέλα στον Άγιο Παντελεήμονα γνωρίζοντας πως αυτή η κίνηση του θα γνωρίσει την αντίδραση των κατοίκων που έχουν επανηλλειμένως χαρακτηριστεί από τον ίδιον και τους ομοίους του ως συμμορίες!
Και δεν φτάνει αυτό, αφού έκαναν ότι μπορούσαν να δημιουργηθεί επεισόδιο στην περιοχή, αφού πήγαν εκεί με μια ομάδα με κράνη(είναι ξεκάθαρο από τις εικόνες που δείχνουν τα κανάλια).....στο τέλος ξεκίνησε και περατζάδα στα κανάλια για να κλαψουρίζει πως τους επιτεθήκανε με γιαούρτια! ποιός;;;; αυτό που όταν γινόταν δολοφονικές επιθέσεις από ακροαριστερούς μιλούσε για παιδάκια που βράζει το αίμα τους. Αυτός που όταν στην θέση του έτρωγαν γιαούρτια άλλοι πολιτικοί μιλούσε για λαό που πρέπει να αντιδράσει!
Τώρα όμως τα πράγματα αλλάξανε...και τα γιαούρτια τα τρώει ο ίδιος...και απο ότι φαίνεται αυτά ήταν απλώς τα πρώτα!
Αλέκο και λοιποί ψευτοαριστεροί...γιατί δεν αξίζει να λέγεστε ούτε αριστεροί...είστε ειδική ομάδα...είστε οι ψευτοαριστεροί!
πάρτε το χαμπάρι...ο κόσμος σας έχει καταλάβει και τα πολιτικά τερτίπια με κολπάκια ψηφοθηρικά και στημένα επεισόδια γινόταν αποδεκτά....last year...                                                                              ΠΗΓΗ:www.greekalert.com

ΑΛΑΒΑΝΟΣ-Δεν ειναι ταραξιες


H δήλωση βεβαίως δεν είναι για αυτούς που του έριξαν τα αυγά στον Άγιο Παντελεήμονα...αλλά για ακροαριστερούς.
Είπαμε η αριστερή βία είναι καλή.
Αλλά το μεγάλο θράσος του ήταν πριν απο λίγο που στο δελτίο του Alter κατήγγειλε το άβατο του Αγίου Παντελεήμονα.
Το άβατο των Εξαρχείων το ξέχασε φαίνεται...μάλλον.
Άσχετα απο όλα τα άλλα πιστεύω οτι ο Αλαβάνος σήμερα ενήργησε σαν καλός προβοκάτορας.
Μώπως φταίει οτι στις δημοσκοπήσεις έρχεται τελευταίος;;
Ο Αλαβάνος ήρθε στον Αγ. Παντελεήμονα ξέροντας ότι θα γίνουν επεισόδια. Μόνο έτσι θα έβγαινε στο γυαλί που τον έχουν στο φτύσιμο τα κανάλια μπας και πάρει κανένα ψήφο ΄
Αλήθεια τι περίμενε απο τους κατοίκους που τους έβριζε τόσο καιρό για φασίστες και ρατσιστές (απο την ασφάλεια της εκάλης βεβαίως βεβαίως..)να τον υποδεχτούν με λουλούδια
Όσο για φασίστες ας τους ψάξει στους μπράβους που τον ακολουθούσαν κα απειλούσαν τους κατοίκους και τους παππούδες στην πλατεία.

ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

2,9% η Χρυσή Αυγή στην Αθήνα.

Στον σημερινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ υπάρχει δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για τις Δημοτικές Εκλογές της Αθήνας όπου η υποψηφιότητα του Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρίσκεται στο 2,9%. Την δημοσκόπηση παρουσίασαν μάλιστα τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και ANT1, στα οποία ακούστηκε για… πρώτη φορά το όνομα του Ν. Μιχαλολιάκου αφού η υποψηφιότητα του ιδίου και του συνδυασμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ είναι πλήρως αποκλεισμένη από τους «δημοκράτες» των ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα της δημοσιευμένης δημοσκόπησης έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις μυστικές δημοσκοπήσεις που δίνουν ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο και που για ευνόητους λόγους παραμένουν… μυστικές.
ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

ΑΛΑΒΑΝΟ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙ...                                                                                 Με γιαούρτια, αυγά, ντομάτες και λοιπά ζαρζαβατικά υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα τον υποψήφιο περιφεριάρχη Αττικής Αλέκο Αλαβάνο και τη κουστοδία του όπως και πριν από λίγες μέρες το Σοφιανό του Κ.Κ.Ε.

Αυτή είναι η απάντηση των Ελλήνων στο θράσσος που επιδεικνείουν οι προοδευτικάριοι που αφού πρώτα τους βρίζουν μετά έρχονται και ζητάνε ψηφαλάκια.
Σε λίγο θα ανεβάσουμε βίντεο από την υποδοχή.


Η NASA προειδοποιεί την κίνηση "Απελάστε το ρατσισμό" οτι ιπτάμενα γιαούρτια άγνωστης ταυτότητος εισήλθαν στον εναέριο χώο του Αγίου Παντελεήμονα!!!                                               ΠΗΓΗ:egersis2.blogspot.com

GHS:ΠΟΛΥ ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ


Η Greek Hacking Scene σύμφωνα με e-mail που λάβαμε ανακοινώνει ότι προβλέπεται να είναι πολύ οδυνηρή η 28η Οκτωβρίου για κάποιους. Μας ενημερώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν ένα από τα πιο δυνατά "χτυπήματα" που έχουν κάνει μέχρι τώρα και πως πρόκειται να βγουν πάρα πολλά στην φόρα.

Υπογραφή

Greek Hacking Scene - Kondor

Ας δούμε το τελευταίο "χτύπημα" της GHS και το μήνυμα που είχαν στείλει:
ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot.com

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΑΦΙΛΗ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ 5% ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑ...

Το ΚΚΕ μια ζωή στην "υπηρεσία" της πατρίδας. Κάποτε ήταν οι Βουλγαροσκοπιανοί, τώρα οι Πακιστανοί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕΑσπίδα για την εργατιά η ταξική ενότητα και οργάνωση

«Ο μετανάστης δεν είναι αντίπαλος, ανήκει στην τάξη που βιώνει την εκμετάλλευση», σημειώνει η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους εργάτες να δυναμώσουν την ταξική τους ενότητα και πάλη, απαντώντας σε όσους ψάχνουν φτηνούς, άβουλους και ανοργάνωτους εργάτες και γι' αυτό υποδαυλίζουν διάφορες αντιθέσεις στο εσωτερικό της εργατικής τάξης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει και τα δημοσιεύματα / ρεπορτάζ των αστικών ΜΜΕ που αναφέρονται στην υποβάθμιση περιοχών, συνδέοντάς την με τη συγκέντρωση οικογενειών μεταναστών σ' αυτές.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ «καταγγέλλει τις βίαιες, σχεδόν καθημερινές επιθέσεις ομάδων "αγανακτισμένων πολιτών" κατά μεταναστών στην περιοχή της πλατείας Αττικής. Με γροθιές, λοστούς και άλλα αντικείμενα χτυπούν οικογενειάρχες μετανάστες που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν το γάλα και την επιβίωση των παιδιών τους. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν τις επιθέσεις και παρεμβαίνουν όταν κάποιος μετανάστης προσπαθήσει να αντισταθεί στις οργανωμένες επιθέσεις των ρατσιστικών ομάδων και μόνο για να συλλάβουν τους άτυχους μετανάστες.
Καταγγέλλει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχοντας την αμέριστη υποστήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. καλλιεργεί το έδαφος για να πολλαπλασιάζονται οι ρατσιστικές επιθέσεις .Για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους υποστηρικτές της τέτοιου είδους φαινόμενα είναι άλλοθι για τα σκληρότερα μέτρα που παίρνουν, είναι αφορμή για να επιβάλλουν νόμους τρομοκρατίας, πάντα με θύμα τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη. Θύματα της καπιταλιστικής ληστρικής εκμετάλλευσης και των ρατσιστικών ομάδων και οι μετανάστες .
Μερίδιο ευθύνης για τα δεινά των μεταναστών έχουν και οι πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, οι οποίες αντί να υπερασπίζονται τους εργάτες των χωρών τους, ταυτίζονται και υποκλίνονται στις οδηγίες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ και της χώρας μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα ταξικά συνδικάτα, τους κατοίκους των περιοχών όπου συγκεντρώνονται οι μετανάστες να περιφρουρήσουν το δικαίωμα κάθε καταφρονεμένου να κυκλοφορεί ήρεμος και ελεύθερος, να αγωνίζεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του στη δουλειά, στον τόπο κατοικίας, στη χώρα που βρίσκεται με ή χωρίς τη θέλησή του.

Ο μετανάστης δεν είναι αντίπαλος, ανήκει στην τάξη που βιώνει την εκμετάλλευση.

Μπορούμε να πορευτούμε ενωμένοι, κόντρα στους κοινούς μας αντιπάλους, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., κόντρα στο κεφάλαιο και στους υποστηρικτές του».

Επεισόδια από «αγανακτισμένους» κατοίκους, που επιτίθενται σε αλλοδαπούς οι οποίοι ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, σημειώθηκαν στην πλατεία Αττικής. Την περασμένη Κυριακή το βράδυ ομάδα αγνώστων δραστών επιτέθηκε σε ιμάμη, ο οποίος ζήτησε καταφύγιο σε πρόχειρο τζαμί Μπαγκλαντέζων που υπάρχει στην περιοχή. Μικρός αριθμός μεταναστών από το Μπαγκλαντές αμύνθηκε απέναντι στους δράστες. Οι τελευταίοι ειδοποίησαν και άλλα άτομα και επιτέθηκαν εναντίον τους προκαλώντας εξωτερικές ζημιές στο άτυπο τζαμί. Σύμφωνα με καταγγελίες οι δράστες συνέχισαν το έργο τους «αγνοώντας» την αστυνομική δύναμη που έσπευσε στο σημείο των επεισοδίων, η οποία, μάλιστα, προσήγαγε και τρεις αλλοδαπούς, αδιαφορώντας για τις καταγγελίες τους ότι δέχτηκαν επίθεση. ΠΗΓΗ:greekmacedonians.blogspot.com

ΣΤΑΘΗΣ:παραλία παράγκα ...

Είναι όλο και πιο συχνά άχαρο να σχολιάζει κανείς την επικαιρότητα, έτσι όπως εξελίσσεται όλο και πιο μίζερη. Ομως, ορισμένες ημέρες το να σχολιάζει κανείς αυτήν την όπερα μπούφα, αγγίζει τα όρια της απελπισίας.
Αδιόρθωτος ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να διασύρει τους πολίτες. Προς τούτο αφηγήθηκε πάλι μιαν ιστορία, αυτήν τη φορά απ' την πρώτη του εποχή στην πολιτική, όταν ως νεοεκλεγέντα βουλευτή
τον πλησίαζαν κομματικοί πελάτες και του ζητούσαν ρουσφέτια (τα οποία ο ίδιος βδελυσσόταν, ασχέτως αν είχε διορίσει στη Νέα Γενιά τότε τα μισά κομματικά στελέχη των πρασινορόζ νεολαιών).
Ενας λοιπόν απ' αυτούς τους πελάτες -πάντα κατά την αφήγηση Παπανδρέου- του εδήλωσε «φιλόσοφος». Και τι δουλειά θέλεις να κάνεις, τον ερώτησε (ακαδημαϊκώς εννοείται) ο Γιώργος, «να μπω στο δημόσιο για να φιλοσοφώ» του απάντησε ο άλλος.
Η ιστορία είναι ανέκδοτο. Μάλιστα δεν είναι καν αυτό που λένε οι Ιταλοί «μια καλή ιστορία, ακόμα κι αν δεν είναι αληθινή», πρόκειται για ένα κακό ανέκδοτο. Πολύ γνωστό και «παιγμένο» παρ' ότι μέτριο. Κι όμως
ο κ. Παπανδρέου δεν δίστασε να το ιδιοποιηθεί και να το αφηγηθεί σαν ιστορία που συνέβη στον ίδιο, παραγνωρίζοντας ακόμα κι εκείνους που το γνωρίζουν.
Εύκολες ιστορίες, χαμηλοτάτου επιπέδου, σαν εκείνην που έλεγε ο κ. Παπανδρέου περί τους συνταξιούχους που «τον σταματούσαν στον δρόμο για να του προσφέρουν τη σύνταξή τους»...
...(με αποτέλεσμα να φάει ο κ. Πρωθυπουργός τη σύνταξη όλων των άλλων) - κακόγουστες ιστορίες, εύκολα ψέματα με άφατη ευκολία ειπωμένα, λες
κι ο αφηγητής τους είναι ένας κουτούλης.
Πρόκειται όμως για τον Πρωθυπουργό της χώρας.
***
Ο οποίος συνεχίζει αμετανόητος. Εντρομος απ' την τροπή που παίρνουν τα ποσοστά εν όψει των εκλογών, άρχισε πάλι να τάζει
ψίχουλα από κουλουράκια στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ενα έκτακτο επίδομα αξίας 80 λεπτών την ημέρα. Αφού πρώτα τους πήρε το πιάτο απ' το τραπέζι, τώρα τους δίνει έναν κόκκο σουσάμι, μπας και ψηφίσουν υπέρ του κ. Τατούλη ή υπέρ του κ. Σγουρού. Θλιβερές κουτοπονηριές και
πίθος των Δαναΐδων το χάος τους. Ξέρουν μόνον να φτιάχνουν κι άλλες Ανεξάρτητες Αρχές (μιαν ακόμη νεόκοπη εξήγγειλε μόλις προχθές ο κ. Ρέππας) κι άλλες Επιτροπές (για να κάνουν την ίδια δουλειά με άλλες ομοειδείς ήδη υπάρχουσες) κι άκρη να μη βγαίνει
πράγμα για το οποίον καλόν είναι, νομίζουν, να προσλαμβάνουν και δέκα δεκαπέντε Συμβούλους κάθε φορά -έχουν εφεύρει τον Ατέρμονα...
...................................
Ενας εντροπικός κόσμος, με το δικό του ιδιόλεκτο και τους δικούς του τρόπους, Μη Κυβερνητική Οργάνωση ο Αντρίκος και τσάαακ ο κυρ Ερντογάν στην Αθήνα
παρατηρητής ωδικών πτηνών ο Νικολάκης και τσάαακ το Κατάρ στην Παραλιακή, Μνημόνιο αντί Σύνταγμα, φαστ τρακ αντί ανάπτυξη, περαίωση αντί ανασύνταξη κι ανασυγκρότηση του κράτους - έρημος Γεδρωσία...
Ζωή μερικής απασχόλησης.

Συνέχεια στο αφιέρωμα της βιομηχανίας χωρίς “αφεντικά”

Αργεντινή.
Το εργοστάσιο κεραμεικών του Luigi Zanon, ιδρύθηκε το 1980, κατά την στρατιωτική δικτατορία. Χτίστηκε σε δημόσια γη και με δημόσια κονδύλια.
Το 2001 όμως, κατά την μεγάλη οικονομική κρίση της Αργεντινής, αποφασίζει να κλείσει, αφήνοντας τους εργάτες με πολλούς μισθούς απλήρωτους.
Οι εργάτες καταλαμβάνουν το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και το θέτουν σε λειτουργία. Ο πρώην ιδιοκτήτης, δεν παρουσιάζει αντίσταση και έτσι ξεκινάει η αυτοδιαχείριση του εργοστασίου χωρίς προϊσταμένους και managers, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά, σε εργατικά συμβούλια.
Ένα τολμηρό πείραμα που επιχειρήθηκε μέσα απ’την απόγνωση των εργατών, καταλήγει επιτυχές. Ένα χρόνο αργότερα η Αργεντινή βγαίνει απ’την κρίση, και το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο, όμως ο παλιός ιδιοκτήτης, Luigi Zanon, προσπαθεί να το ανακτήσει, με νόμιμους και παράνομους τρόπους.
Αυτό είναι ένα ντοκυμαντέρ για την Zanon, ή όπως αποκαλείται σήμερα, FaSinPat, δηλαδή “εργοστάσιο χωρίς αφεντικά”.
http://www.youtube.com/watch?v=e3el_MHZYMc&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=ceIsyB2X8Z8&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=NfvU_LEUZ9M&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=q-txgcnUH5k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-gmIirxs3o0&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=WBynz4JW-aU&feature=player_embedded                                        ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ο ΓΑΠ για λίγες ημέρες στην Ελλάδα για επαφές με Ιθαγενείς

Οταν -προχθές το μεσημέρι- στο κυβερνητικό επιτελείο έλαβαν νέα στοιχεία από κυλιόμενες έρευνες στην Αττική, σήμαναν συναγερμό στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, ειδικά στη Δυτική Αθήνα. Και αυτό γιατί, εκεί στις δυτικές συνοικίες, εντοπίζονται οι πιο επικίνδυνες «μαύρες τρύπες» για τον ίδιο. Τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα  και να αναλάβει  δράση ο πρωθυπουργός. Ετσι διοργανώσαν χθες ανοιχτή ομιλία προς τις χαμηλά κοινωνικά στρώματα στο Περιστέρι.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό και εκτός απροόπτου ο ΓΑΠ θα παραμείνει στην Ελλάδα για λίγες ημέρες  θα έρθει σε επαφή με τους Ιθαγενείς. Θα παρακολουθήσει  από κοντά και την δουλειά του Αντρίκου Παπανδρέου με τις τοπικές ΜΚΟ. Θα δοκιμάσει τοπικά προϊόντα και θα πει δυο τρεις λέξεις στην τοπική διάλεκτο και τα γνωστά.
Καθ’ όλη την περιοδεία του θα περιστοιχίζεται από ειδκές δυνάμεις και αστυνομικούς που έχουν εκπαιδευτεί να σταματούν   τα γνωστά ΑΠΙΑ   (Αγνωστου Προέλεσυης Ιπταμενα Αντικειμενα) από το να βρίσκουν στόχο .ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτυ



Την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι την ξέρετε. Τώρα υπάρχει και η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το αυτογκόλ.
Αυτό θυμίζει η απόφαση του πρωθυπουργού να παραχωρήσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη διακαναλική συνέντευξη τύπου προκειμένου να… εξηγήσει στους πολίτες γιατί πρέπει να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές και γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν κατά του Μνημονίου.
Μια κυβέρνηση που ακριβώς πριν από ένα χρόνο, με ψέμματα και παραμύθια, σάρωσε στις εκλογές επειδή οι πολίτες πίστεψαν στην αλλαγή, βρίσκεται σήμερα με το πιστόλι στον κρόταφο. Ο πρωθυπουργός αισθανόμενος ότι ο κόσμος θα “μαυρίσει” την κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πάνω του την υπόθεση, να βγει στα κανάλια, να μιλήσει στους πολίτες, να αφυπνίσει το κοιμισμένο κόμμα του και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.
Η αγωνία είναι μεγάλη διότι πριν από 2-3 μήνες στην Ιπποκράτους θεωρούσαν σίγουρη τη νίκη σε 7-8 περιφέρειες ενώ πάλευαν και για άλλες 2 από τις συνολικά 13.
Τα δεδομένα έχουν ανατραπεί πλήρως και το ΠΑΣΟΚ πάει σε μια οδυνηρή ήττα από την οποία θα βγει πολλαπλά τραυματισμένη. Ετσι, οι επικοινωνιολόγοι προέτρεψαν τον κ. Παπανδρέου να δώσει συνέντευξη στα μεγάλα κανάλια, να βγει και περιοδεία, να τον δει ο κόσμος εν πάση περιπτώσει αφού θεωρείται ακόμη το ισχυρό χαρτί του κόμματος.
Από την άλλη, βλέποντας ότι κανείς πρωτοκλασάτος υπουργός δεν είναι πρόθυμος να “τρέξει” για μια οδυνηρή ήττα που έρχεται, αποφάσισε να λάβει μέρος πιο ενεργά στον προεκλογικό αγώνα μήπως σώσει κάτι από την παρτίδα.
Το απίστευτο, ωστόσο, είναι ότι μεταθέτει για μετά τις εκλογές όλα τα οδυνηρά μέτρα και τις επιλογές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκρήξεις. Τελευταίο παράδειγμα αυτό με το νόμο – πλαίσιο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ. Την ώρα που καθηγητές και φοιτητές ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα η Αννα Διαμαντοπούλου, με απόφαση Παπανδρέου φυσικά, δε θα ανακοινώσει όλες τις αλλαγές που σχεδιάζει αλλά τις πιο… λάιτ. Θα τις ανακοινώσει το Σάββατο στη σύνοδο των πρυτάνεων και θα αφήσει τα “καυτά” θέματα να περάσουν οι εκλογές και να τα δώσει στη δημοσιότητα.
Ως έσχατο μέτρο για να αναστραφεί το αρνητικό εκλογικό κλίμα η κυβέρνηση επιστρατεύει τις παροχές. Από το Περιστέρι ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έκτακτο βοήθημα σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν εξειδίκευσε όμως πόσα και ποιοι θα το πάρουν αφήνοντας να το κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί, ίσως… μετά τις εκλογές. Αλλωστε, οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν.
Αναφορικά με τον πανικό που έχει πέσει στην οδό Ιπποκράτους, αυτός οφείλεται στην απώλεια των περιφερειών. Σίγουρες θεωρούν την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την Αχαϊα ενώ χάνουν Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα ενώ τρέμουν για την Πελοπόννησο.                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Καλά ρε, εισάγουμε μήλα από τη Χιλή;;;;;

Διάβασα μόλις το άρθρο άλλου συνδιαχειριστή του taxalia Σε επιφυλακή για μήλα Χιλής με μορφολίνη!  και σοκάρομαι: Καλά είναι δυνατόν, η Ελλάδα, να εισάγει ..μήλα από τη Χιλή; Kαι μάλιστα επικίνδυνα, μολυσμένα, αφού ταξιδεύουν με συντηρητικά επί μήνες σε καράβια, αποθήκες και νταλίκες;
Αν πάτε στην Κεντρική και τη  Δυτική Μακεδονία, θα δείτε ότι έχει πνιγεί στα μήλα! Όλος ο τόπος είναι γεμάτος φέτος, η παραγωγή είναι πολύ καλή και τα μήλα είναι εξαιρετικά!
Κι εμείς εισάγουμε μήλα από τη ...Χιλή, που απέχει 14.000 χιλιόμετρα, γαμώ το κερατό μου!!!!!!!!
Πώς θα γίνουμε κράτος; Πώς θα μειώσουμε το έλλειμμα του....
 εμπορικού ισοζυγίου και άρα το δημόσιο χρέος; Πώς θα σηκώσουμε κεφάλι, όταν εισάγουμε, εισάγουμε, εισάγουμε, εισάγουμε, εισάγουμε, εισάγουμε;;;

Μα πόσο μαλάκες είμαστε σε αυτή τη χώρα;     
                                                                                             ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Έρχεται εκλογικό ΚΡΑΧ για το ΠΑΣΟΚ ;;;

Τα πρωτοσέλιδα τα λένε ΟΛΑ...
Ανάλογα την τοποθέτηση και η προσέγγιση στο ΙΔΙΟ θέμα...
Όμως αγαπητοί των ΝΕΩΝ , αν είναι "ΑΝΑΣΑ" τα 100 Ευρώ (ΑΠΑΞ) για τους συνταξιούχους αναλογιστείτε πόσο κακό έκανε η πολιτική της κυβέρνησης ένα χρόνο τώρα...