Αναφέρομαι στην μπύρα Delphi. Η νέα ελληνική μπύρα, κυκλοφορεί ανάμεσα μας, στα καλύτερα εστιατόρια και κάθε μέρα κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.
Για την μπύρα Delphi έμαθα τυχαία, σε μια αναζήτηση στο facebook. Την αναζήτησα και την βρήκα σε μια υπέροχη μαύρη φιάλη των 750ml. Απλή και λιτή, χωρίς πολλά περιττά να την στολίζουν. Την δοκίμασα στους 7οC. Όταν άνοιξα την φιάλη, η οποία σφραγίζει με κλασσικό καπάκι, ο χώρος και η μύτη μου γέμισαν από πλούσια αρωματική ποικιλία λουλουδιών και κίτρου. Ενθουσιασμός και έκπληξη! Δεν ανέμενα τέτοιο καλωσόρισμα απ’ την νέα αυτή Pilsner.
Σερβίροντας την μπύρα στο ποτήρι μου, επέλεξα ένα ποτήρι λευκού κρασιού, ο λευκός κρεμμώδης της αφρός στάθηκε στην κορυφή, προστατεύοντας την ξανθιά θολή θεά ουσία. Η μπύρα είναι αφιλτράριστη, οπότε δικαιολογείται το θολό στην διαύγεια αλλά και ορισμένα υπολείμματα στο ποτήρι μου.
Η μπύρα Delphi, έχει αρώματα εσπεριδοειδών όπου κυριαρχούν τα κίτρο, γκρέιπφρουτ, λεμόνι. Προσφέρει αίσθηση φρεσκάδας με αρώματα όπως του γιασεμιού, του νυχτολούλουδου και του χαμομηλιού. Γενικά απ’ το άρωμα και μόνο ένιωσα ευχαρίστηση, συναίσθημα που είχα καιρό να νιώσω δοκιμάζοντας μια μπύρα για πρώτη φορά. Στο στόμα ένιωσα έντονα αρώματα, κρεμμώδη υφή, ήπια πικράδα η οποία είναι αναμφίβολα ευχάριστη.
Κατά την άποψη μου είναι μια πολύ καλή ελληνική προσπάθεια, την οποία αξίζει όλοι να δοκιμάσετε! Μπορεί να συνδυαστεί με αρκετά φαγητά της ελληνικής, μεσογειακής και γαλλικής κουζίνας. Είναι σίγουρα μια μπύρα επιπέδου. Ανεβάζει το επίπεδο της ελληνικής μπύρας και ταυτόχρονα ξεχωρίζει για το αρχοντικό και αριστοκρατικό της στυλ. Σίγουρα δεν είναι για ένα beach bar ούτε για κάτι πολύ πρόχειρο. Μπορεί όμως να συνοδεύει θαλασσινές στιγμές σε ένα εστιατόριο στην παραλία ή ένα πολύ ωραίο μενού πιο κεντρικά στην πόλη ή ακόμα και στο σπίτι με ένα επιμελημένο κοτόπουλο και δροσερές σαλάτες. Σαφώς και θα έχει θέση στις αντίστοιχες χειμερινές στιγμές μας, τις οποίες πολλοί περιμένουμε πως και πως.
Η μπύρα Delphi, είναι αποτέλεσμα της αγάπης δυο ανθρώπων για την μπύρα, της Ντίας Παπανικολάου και του Γιώργου Κωστόπουλου. Η πρώτη τους δοκιμή έγινε σε συνεργασία με τον καλό τους φίλο, ιταλό ζυθοποιό Davide Zingareli. Η ΕΛΙΞΗ ΑΕ, σκοπεύει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να έχει ολοκληρώσει τις κατασκευές του σύγχρονου ζυθοποιείου της, στην Χαλκίδα (αρχικά είχε ενημερώσει για Σεπτέμβριο).
ΠΗΓΗ