ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ἡ παράνοια!

Ζοῦμε σὲ ἐποχὲς μοναδικές!
Ἐποχὲς ποὺ θὰ τὶς θυμᾶται ἡ Ἀνθρωπότης καὶ θὰ διδάσκεται ἀπὸ αὐτές…
Ἐποχὲς ὅμως τέτοιες, ποὺ  ἐπικρατεῖ τὸ χάος καὶ ἡ παράνοια!
Πρὸ ὁλίγου, ὅπως «περιδιάβαινα» στὸ μουροβιβλίον, ἔπεφτα διαρκῶς στὶς ἀναρτήσεις κάποιου  διαδικτυακοῦ «φίλου».
Ἡ πρώτη ἀνάρτησις ποὺ διάβασα ἦταν αὐτή:
Ἀγάπη…
Συγχώρεσις…
Μεγάλες κουβέντες ποὺ φαντάζομαι θὰ ἀναφέρονται στὸ σύνολον τῶν συναισθημάτων ποὺ θὰ ἤθελε κάποιος νὰ νοιώθῃ γιὰ τὸ σύνολον τῆς κοινωνίας μας, ὥς καλὸς ἄνθρωπος, χριστιανός, σύντροφος…
Μεγάλες κουβέντες…
Ἀγάπη καὶ συγκώρεσις, παρέα μὲ τὴν κατανόησιν!
Ὅμως ἡ ἀμέσως ἐπομένη ἀνάρτησις τοῦ «φίλου» μου ἦταν αὐτή:
Κι ἐδῶ ἀκριβῶς κόντεψα νὰ τὴν πάθω τὴν παράνοια!
Διότι δὲν μποροῦν μὲ τὴν λογική μου, ὅσο κι ἐὰν ἀντιλαμβάνομαι τὴν χαοτική μας πνευματικήν κατάστασιν, νὰ γίνουν ἀποδεκτὲς εἰκόνες σὰν τὶς παραπάνω.
Δὲν γίνεται τὴν μία νὰ συζητᾶμε γιὰ κατανόησιν, συγχώρεσιν, ἀγάπη καὶ τὴν ἄλλην γιὰ ὁπλισμούς, γεμιστῆρες καὶ ἑτοιμότητες.
Ξέρω…
Ἡ βαθυτέρα μας ἀνάγκη εἶναι νὰ αἰσθανόμαστε ἀσφαλεῖς, ἥρεμοι. Νὰ ἀντιλαμβανόμαστε πὼς μᾶς ἀγαποῦν καὶ μᾶς σέβονται. Πὼς οἱ ἄνθρωποί μας εἶναι ἐδῶ γύρω κι ἐδῶ θὰ μείνουν.
Γνωρίζουμε ὅμως πὼς κάτι τέτοιο δὲν μπορεῖ πλέον νὰ συμβῇ!
Ἀντιλαμβανόμαστε πὼς ἀκριβῶς ἐπεὶ δὴ εἶναι ὅπως εἶναι οἱ κοινωνικὲς δομές, πρέπει νὰ ὁπλιζόμαστε, νὰ ἐξασκούμαστε στὰ ὅπλα, νὰ προετοιμαζόμαστε γιὰ τὴν ὁποιανδήποτε μάχη θὰ βρεθῆ στὴν πορεία μας.
Δῆλα δή, νὰ παραμένουμε σὲ ἑτοιμότητα!
Δῆλα δή, νὰ ἀφήσουμε πίσω μας τὰ «σ’  ἀγαπῶ, μ’  ἀγαπᾶς» καὶ νὰ μάθουμε σκέτο νὰ ἐπιβιώνουμε… Ἀπὸ τὴν ἀρχή! Τὰ πάντα!
Δυστυχῶς, οἱ μάχες μᾶς καλοῦν.
Θὰ ἦταν θαυμάσια νὰ ἐξακολουθούσαμε τὴν ζωή μας μὲ καρδοῦλες, ἀγαποῦλες, ἀγκαλίτσες…

Ἀλλὰ αὐτὸ μᾶς τελείωσε… Τοὐλάχιστον γιὰ τὴν ὥρα…

Στά ὅπλα λοιπόν;
Ναί… Στὰ ὅπλα.. Σὲ ὅλα τὰ ὅπλα ταὐτοχρόνως!

Εἴπαμε.. Ἔχουμε πόλεμο καὶ στὸν πόλεμο δὲν χωροῦν ψευτομαγκιές. Μόνον οἱ ἀνδρεῖοι χωροῦν!

Καὶ χωροῦν διότι αὐτοὶ θὰ δώσουν στοὺς ἑαυτούς τους καὶ στοὺς  συμπολεμιστές τους τὴν εὐκαιρία , ἐφ’ ὅσον θὰ τὸ ἔχουν κερδίσει,  νὰ δημιουργήσουν νέες δομές, ἀπὸ καθαρὴ ἀγάπη καὶ θαυμασμὸ γιὰ τὸν Ἄνθρωπο καὶ τὰ ἔργα του.

Ἔως τότε ὅμως καλλίτερα νὰ τὶς ἀφήσουμε τὶς καρδοῦλες καὶ τὶς κορδελίτσες..
Χρειάζονται, ἀλλὰ σιωπηλά… Ἴσα γιὰ νὰ παίρνουμε δύναμιν…

Μετὰ τὴν Μεγάλη Μάχη, τὴν Μάχη τῶν Μαχῶν, νὰ τὶς ξαναδοῦμε…

Καὶ μεταξύ μας… Δὲν μπορῶ τώρα νὰ τὶς ἀντιληφθῶ ὥς κάτι πρωτεύον…

Δὲν μοῦ πάει ἡ παράνοια…

Φιλονόη.

ΠΗΓΗ

Διατροφική Ανεξαρτησία Τώρα!

Τα τρόφιμα είναι η σημαντικότερη ανάγκη ενός λαού. Όλες οι μεγάλες επαναστάσεις της ιστορίας είχαν ως βασική αιτία την εξαθλίωση και την φτώχια που μεταφράζεται σε πείνα. Αν ένας λαός μπορεί να αυτοσυντηρηθεί και να τραφεί είναι ελεύθερος. Αν εξαρτάσαι από άλλους για να τραφείς και να επιβιώσεις είσαι σκλαβωμένος.
Όσο δυσχεραίνει η ευμάρεια ενός λαού τόσο και μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος δαπανάται για την αγορά τροφίμων. Η γενιά μου δεν έχει ζήσει πείνα για να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει το να μην υπάρχουν τρόφιμα για να φάει ο κόσμος και να πεθαίνουν άνθρωποι της πείνας.
Με όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι επιτακτική ανάγκη να σκεφτούμε σοβαρά το θέμα της διατροφικής ανεξαρτησίας μας, σε προσωπικό, οικογενειακό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Για να επιτευχθεί διατροφική ανεξαρτησία για την Ελλάδα χρειάζονται τα παρακάτω:



Διατροφική Ευφυΐα.
Μαθαίνουμε να τρεφόμαστε νόστιμα και υγιεινά. Να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές ώστε να απολαμβάνουμε το κάθε τι που τρώμε και να έχουμε άψογη υγεία και μέγιστη ενέργεια. Μαθαίνουμε να κάνουμε σωστές διατροφικές επιλογές και να τρώμε με ποικιλία ισορροπία και μέτρο. Με άλλα λόγια μαθαίνουμε να έχουμε το μέγιστο όφελος από κάθε τι που τρώμε.
Μαγειρική Οικονομία
Μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε και να ετοιμάζουμε απλά, οικονομικά και θρεπτικά γεύματα. Να μπορούμε μόνοι μας να τραφούμε οικονομικά χωρίς την ανάγκη του delivery ή της γιαγιάς! Βάζουμε στη ζωή μας τη Μαγειρική Οικονομία ώστε να ψωνίζουμε έξυπνα, να μαγειρεύουμε οικονομικά και να χρησιμοποιούμε τα πάντα, χωρίς να πετάμε τίποτα! Ακολουθούμε τις αρχές της Μαγειρική Οικονομίας όπως περιγράφονται στο ομώνυμο βιβλίο που θα βρείτε στο cookingEconomy.gr
Καταναλωτική Νοημοσύνη
Μαθαίνουμε να ψωνίζουμε και να καταναλώνουμε έξυπνα. Μαθαίνουμε να κάνουμε έξυπνες επιλογές και να αντιλαμβανόμαστε τι έχει αληθινή αξία και τι είναι σπατάλη των χρημάτων και της ενέργειάς μας.  Διαβάζουμε το βιβλίο του Στάθη Παπαγιαννίδη «Καταναλωτική Νοημοσύνη» και βάζουμε τη φιλοσοφία του στη ζωή μας. (Για πληροφορίες: consumerIntelligence.gr)

Υποστήριξη Ελλήνων Παραγωγών
Είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτούς που ξέρουν να παράγουν τρόφιμα. Τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ότι μας χρειάζονται αυτοί. Είναι σημαντικό να διαλέγουμε ελληνικά προϊόντα. Εδώ όμως θέλει και μία προσοχή. Δεν πρέπει να αγοράζουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνικό. Πρέπει να είναι και ποιοτικό. Να αξίζει τα λεφτά του. Δεν πρέπει να επιβραβεύουμε αυτούς που δεν κάνουν καλή δουλειά γιατί έτσι δεν του βοηθάμε να βελτιωθούν.
Αγοράζουμε φθηνά
Όσο ακόμα έχουμε φθηνές εισαγωγές μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αγοράζοντας κάποια φθηνά πράγματα που μπορείς στα επόμενα χρόνια να ακριβαίνουν πάρα πολύ και να υπάρχει έλλειψη. Είναι φυσικά σημαντικό να υποστηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στη διάθεσή μας κάποια πράγματα που δεν παράγονται στην Ελλάδα.
Τοπικά τρόφιμα
Αγοράζουμε από λαϊκές αγορές και υποστηρίζουμε την παραγωγή τροφίμων στην περιοχή μας. Σε περίπτωση κρίσης, μπορεί να είναι δύσκολο να ταξιδέψουν τα τρόφιμα από πολύ μακριά. Όσο υποστηρίζουμε την τοπική παραγωγή επενδύουμε στο μέλος του τόπου μας επειδή βοηθάμε τους τοπικούς παραγωγούς να συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν και τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Οικογενειακή Διατροφική Ασφάλεια
Είναι σημαντικό ο καθένας από εμάς να έχει διατροφική αυτονομία για κάποιο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 1-3 μηνών. Αυτό σημαίνει να έχει στο σπίτι του αρκετά τρόφιμα μακράς διαρκείας που να μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τις οικογένειας του για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Στις προμήθειές μας πρέπει να περιλαμβάνονται τρόφιμα Μακράς διαρκείας που μπορούν να καλύψουν τις διατορφικές μας ανάγκες. Αν όλοι έχουμε κάποια ποσότητα τροφίμων στο σπίτι, είμαστε ανεξάρτητοι και μπορούμε αν συμβεί κάτι να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Όσο περισσότερες ποσότητες έχουμε τόσο καλύτερα επειδή θα μπορούμε να προσφέρουμε και σε άλλους που θα χρειάζονται.
Οικιακή Παραγωγή τροφίμων
Είναι σημαντικό να μπορούμε να παράγουμε τρόφιμα στην αυλή, τον κήπο ή ακόμα και το μπαλκόνι μας. Όσο μεγαλύτερος βαθμός αυτάρκειας τόσο καλύτερα. Είναι σημαντικό όλοι μας και κυρίως τα μικρά παιδιά να μάθουν από μικρά αυτές τις τεχνικές. Αν έχετε τη δυνατότητα να μετακομίσετε σε κάποιο χωριό όπου μπορείτε να έχετε μπαξέ και κοτέτσι, σκεφτείτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να το κάνετε!                                                                                                                                                         ΠΗΓΗ

Συμβουλές για αποθήκευση τροφίμων.


Τα παλιά χρόνια η αποθήκευση τροφίμων ήταν μία πρακτική που ακολουθούσαν όλες οι οικογένειες. Οι άνθρωποι στα χωριά συντηρούσαν τρόφιμα με κάθε τρόπο για να περάσουν το χειμώνα. Από τότε όμως που οι πόλεις μεγάλωσαν και τα ψώνια στο μπακάλικο και το σουπερ μάρκετ μπήκαν στην ζωή μας, αρχίσαμε να ξεχνάμε το θέμα της διατροφικής μας ασφάλειας και ανεξαρτησίας. Οι περισσότεροι δεν έχουν στο σπίτι προμήθειες για να περάσουν ούτε μία εβδομάδα. Με όσα όμως συμβαίνουν γύρω μας, τις οικονομικές κρίσεις, την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων και την πολιτική αστάθεια σε όλη την υφήλιο, οφείλουμε να μάθουμε πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προμήθειες που χρειαζόμαστε για να είμαστε ανεξάρτητοι σε περίπτωση κάποιας απότομης αλλαγής.
Ορίστε ένας πρακτικός οδηγός με τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε διατροφική ανεξαρτησία:
1. Δημιουργήστε έναν κατάλογο με το όλα όσα χρειάζεστε να έχετε διαθέσιμα για να μπορείτε να συντηρήσετε εσάς και την οικογένειά σας για 1 ή 3 μήνες.  Τα υπόλοιπα βήματα θα σας βοηθήσουν με γενικές ιδέες για τρόφιμα και ποσότητες που πρέπει να περιλαμβάνει.
2. Με βάση το παραπάνω, αφού δείτε τι έχετε ήδη διαθέσιμο, φτιάξτε μία λίστα για ψώνια. Αφού κάνετε μία έρευνα αγοράς στο Ιντερνετ και στα διάφορα καταστήματα, γράψτε από πού μπορείτε να πάρετε το κάθε τι και πόσο θα σας κοστίσει. Κάντε τις απαραίτητες συγκρίσεις και αποφασίστε από πού θα πάρετε το κάθε τι.
3. Αγορά δοχείων για την αποθήκευση των τροφίμων στο σπίτι σας. Για την αποθήκευση των χύμα τροφίμων όπως δημητριακών, ρυζιού, οσπρίων, σταφίδων και ξηρών καρπών, μπορείτε να αγοράσετε πλαστικά δοχεία (κουβάδες) των 5 κιλών. Καλή εναλλακτική είναι και τα γυάλινα βάζα. Το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα, μπορείτε να τα βάλετε σε μικρότερα δοχεία. Πολλά από αυτά που θα αγοράσετε, όπως πακεταρισμένα ζυμαρικά, μέλι, κονσέρβες μπορούν να αποθηκευτούν όπως είναι στις συσκευασίες τους.
4. Συγκρίνετε συνεχώς και παντού τιμές. Αγοράστε ότι σας συμφέρει περισσότερο. Επειδή πρόκειται για μεγάλες ποσότητες οι διαφορές στις τιμές μπορείς να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τελικό λογαριασμό. Όπου μπορείτε κάντε παζάρια για μεγάλη ποσότητα και κυνηγήστε τις προσφορές. Προσοχή όμως μην αγοράσετε κάτι που είναι σε προσφορά επειδή πλησιάζει η ημερομηνία λήξης. Αυτό που θέλετε είναι ακριβώς το αντίθετο: Τρόφιμα που θα διαρκέσουν πολύ.
5. Αγοράστε μεγάλη ποικιλία ειδών, για να μπορείτε να καλύψετε όλες τις διατροφικές σας ανάγκες. Αν μπορείτε να διαθέσετε μόνο ένα περιορισμένο ποσό το μήνα για παραπάνω τρόφιμα, μην αγοράσετε 1 πράγμα σε μεγάλη ποσότητα αλλά μία μεγάλη ποικιλία πραγμάτων από μικρότερη ποσότητα. Αυτό που θέλετε είναι να χτίσετε σταδιακά τα αποθέματά σας. Αν κάτι συμβεί δε θέλετε να έχετε ποσότητα ζάχαρης για ένα χρόνο και καθόλου λάδι. Καλύτερα να έχετε από μισό και μισό.
6. Αποθηκέψτε νερό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορεί να κοπεί το νερό. Πρέπει να υπάρχουν κάποια εμφιαλωμένα νερά στο σπίτι, περίπου 20 λίτρα ανά ενήλικα που φτάνουν για 2 εβδομάδες. Επειδή το νερό έχει μόνο μια διάρκεια ζωής 6-12 μηνών χρειάζεται να το ανανεώνετε και να το καταναλώνετε. Εκτός αυτού είναι σημαντικό να έχετε διαθέσιμο κάποιο φίλτρο νερού και μερικές ταμπλέτες καθαρισμού για έκτακτη ανάγκη.
Αποθηκέψτε καλή ποσότητα σιτηρών, αλευριού και οσπρίων. Αν συντηρηθούν καλά κλεισμένα σωστά σε στεγνό και σκιερό μέρος μπορούν να διατηρηθούν ακόμα και για δέκα χρόνια. Δοκιμάστε τα τρόφιμα συνεταιρισμούς, Επιλέξτε όσο καλύτερη ποιότητα μπορείτε να αγοράσετε. Μίαπρόχειρη λίστα με τέτοιες τροφές που πρέπει να βρείτε είναι: ολόκληρο σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, πλιγούρι, σίκαλη, ρύζι (ολόκληρο, ακατέργαστο, άγριο) και ζυμαρικά (μακαρόνια, χυλοπίτες, τραχανά). Προσθέστε επίσης δημητριακά όπως το Κινόα, το φαγόπυρο και το κεχρί. Σημαντικό είναι επίσης να έχετε χύμα δημητριακά πρωινού που τρώγονται όπως είναι.
8. Προμηθευτείτε τα απαραίτητες συσκευές και εργαλεία που κατά προτίμηση δεν θα χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν. Μερικά τέτοια αντικείμενα είναι ένας χειροκίνητος αλευρόμυλος με μανιβέλα, ανοιχτήρι, σουγιά, πολυεργαλείο και αναπτήρα. Μην ξεχάσετε επίσης γκαζάκι, κιτ πρώτων βοηθειών, φακούς, λάμπες αερίου, bbq με κάρβουνα για χρήση στην αυλή ή το μπαλκόνι. Εξίσου σημαντικό είναι να έχετε χοντρά ρούχα και κουβέρτες.
9. Όσπρια. Περίπου 5 κιλά ανά ενήλικα για ένα μήνα. Φασόλια, φακές, φάβα, ρεβίθια. Πάρτε πολλές διαφορετικές ποικιλίες ανάλογα με τα γούστα σας. Κάποια φασόλια όπως οι φακές και τα μαυρομάτικα φασόλια μπορούν να γίνουν φύτρα και να φαγωθούν ωμά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φύτρωμα σπόρων δείτε το σχετικό κεφάλαιο.
10. Κρέας. Μπορείτε να φυλάξετε από 10 κιλά ανά άτομο, κρέας, κοτόπουλο και ψάρια στην κατάψυξη. Επειδή υπάρχει κίνδυνος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή κρίσης να γίνονται διακοπές ρεύματος, φροντίστε να έχετε διαθέσιμο κρέας και σε άλλες μορφές. Καπνιστά, παστά, αποξηραμένα και κονσέρβες.
11. Γαλακτοκομικά και αβγά. Αποθηκεύστε ποσότητες σκόνης γάλακτος, πρωτεΐνης γάλακτος καθώς επίσης μερικών κονσερβών. Υπάρχουν επίσης και κονσέρβες τυρί. Μας έδιναν στο στρατό και είμαι σίγουρος ότι πουλάνε και στην αγορά. Αβγά μπορείτε επίσης να βρείτε σε μορφή σκόνης. Αν βρείτε σκέτο ασπράδι σε σκόνη είναι καλύτερη επιλογή επειδή διατηρείται για περισσότερο χρόνο. Αβγά μπορείτε να αποθηκεύσετε και σε μορφή μαγιονέζας εμπορίου που έχει συνήθως μεγάλη διάρκεια ζωής.
12. Πάρτε περίπου 10 κιλά γλυκαντικές ουσίες ανά ενήλικα. Η άσπρη ζάχαρη είναι η πιο φθηνή επιλογή αλλά είναι πολύ καλύτερα να πάρετε μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη. Το πετιμέζι είναι επίσης μία υγιεινή πηγή απλών ζαχάρων. Το μέλι αν και ακριβότερο είναι η καλύτερη επιλογή επειδή εκτός από τη θρεπτική του αξία διατηρείται και για περισσότερο χρόνο.
13.  Διάφορα απαραίτητα μαγειρικής, όπως ελαιόλαδο, σπορέλαιο, ξύδι, αλάτι, μπαχαρικά, αποξηραμένα μυρωδικά, αλέυρι, μαγιά.
14. Βαζάκια με έτοιμες σάλτσες, ελιές, τουρσιά, πιπεριές κλπ.
15. Κονσέρβες. Οι κονσέρβες διατηρούνται για πολύ καιρό και οι περισσότερες τρώγονται επιτόπου χωρίς να χρειάζονται μαγείρεμα. Φροντίστε να έχετε μία μεγάλη ποικιλία που νε περιέχει κρέας, ψάρι, λαχανικά, φασόλια, λαδερά, λαχανικά, καλαμπόκι, αρακά, μανιτάρια, ντομάτες κλπ.
16. Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα. Όλα τους είναι πολύ θρεπτικά και διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αγοράστε πολλές  σταφίδες που είναι πολύ οικονομικές και θρεπτικές.
17. Ροφήματα. Καφέ, τσάι και διάφορα βότανα. Μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά για την ψυχολογία σας τις δύσκολες ώρες.
18. Καλούδια όπως σοκολάτες, καραμέλες, μπισκότα. Αν και όλα αυτά είναι ανθυγιεινά, σε δύσκολους καιρούς μπορούν να βοηθήσουν να ανέβει το ηθικό. Στο κάτω-κάτω δεν πρόκειται να αποτελούν καθημερινό στοιχείο της διατροφής σας.
Συμβουλές & Προειδοποιήσεις
Διαβάστε όσα περισσότερα μπορείτε σχετικά με τα θέμα της αποθήκευσης τροφίμων για κατάσταση ανάγκης. Γίνετε expert στο θέμα για να μπορέσετε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές. Η γνώση είναι δύναμη και στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνώση μπορεί να σημαίνει επιβίωση.
Κρατήστε τα τρόφιμα σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από την υγρασία και τα ζωύφια. Αν κάτι χαλάσει, χάσατε τα λεφτά σας!
Φυλάξτε αυτό που σας αρέσει να τρώτε και φάτε από αυτά που έχετε διαθέσιμο, ανακυκλώνοντας και ανανεώνοντας τις προμήθειές σας. Ποτέ μην χρησιμοποιήσετε ακατάλληλα δοχεία.                             ΠΗΓΗ

Πῶς ἔχασες τὸν φίλο σου….καὶ μαζὺ τ’ αὐγὰ καὶ τὰ Πασχάλια…



Αυτό το κείμενο που θα παρουσιάσω μετά τον δικό μου σχολιασμό,  με προβληματίζει..όχι όμως ως προς αυτά που πραγματεύεται..
Με προβληματίζει γιατί τα παιδιά σε αυτήν ειδικά την ηλικία,δεν πρέπει να είναι σε καμμἰα περίπτωση πολιτικοποιημένα!
Ούτε αριστερά,ούτε δεξιἀ! Ούτε «αντιφά»..ούτε «χρυσαυγίτες»..
Πρέπει να είναι Έλληνες απλά!

Να μαθαίνουν τι σημαίνει, να έχεις στους ώμους σου ένα τέτοιο «φορτίο» .
Θα έπρεπε να μαθαίνουν γράμματα και να μην μπαίνουν σε καλούπια,συνήθως υποκινούμενα και από συνδικαλισταράδες πολιτικοποιημένους καθηγητές,που αντί να  βλέπουν εύπλαστα μυαλουδάκια που θα πρέπει να τους ενσταλάξουν ιδανικά και αξίες,πολλοί βλέπουν μελλοντικά πρόβατα για την «στάνη» που και οι ίδιοι υπηρετούν! 
Ἐνα ευνομούμενο κράτος,που θα σεβόταν την εθνική υπόστασή του, την ιστορία και την παράδοσή του,θα δούλευε προς αυτήν την κατεύθυνση και μόνο!
Τότε,ο σεβασμός στην διαφορετικότητα κτλ θα ερχόταν από μόνος του,καθώς και ο σεβασμός γενικώς!

Τι πιο ιδανικό, σε ένα κράτος που μας έχει εκπαιδεύσει στο  να μην σκεφτόμαστε,ένα κράτος που δεκαετίες πια δημιουργεί ψηφοφόρους κι όχι νοήμονες πολίτες που αποφασίζουν εμπράκτως για την ζωή τους….τα παιδιά να σκέφτονται και να προβληματίζονται και στο νεαρό μυαλό τους,να ωριμάζουν έννοιες που ενώ είναι αυτονόητες, στον άδικο κόσμο που ζούμε,τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα.
  Αυτό που με προβλημάτισε και είναι και ο λόγος που το ανεβάζω,είναι η στάση των καθηγητών,(γιατι το alfavita είναι δίκτυο εκπαιδευτικών,οπότε μην μιλήσω για το όνομα του σαϊτ τους που ειναι στα greeklish) που πρώτοι φιλοξενησαν το κείμενο των παιδιών αυτών και ουσιαστικά  ωθούν τα παιδιά προς έναν εντελώς αμφιλεγόμενο  χώρο,αυτό των υποτιθέμενων «αντιφασιστών»..και στις «αντιφασιστικές» απόψεις,πως είμαστε όλοι Πακιστανοί,ομοφυλόφιλοι,κτλ κι όποιος μιλάει για πατρίδα,σημαία,πατριωτισμό και λοιπά ιδανικά,είναι εξ’ορισμού φασίστας!

Αχχ παιδιά μου..έχετε ακόμα καιρό μέχρι να δείτε την «φάκα» πίσω από το  «τυράκι» του διεθνισμού που σας πουλάνε και να καταλάβετε,πως μεγαλύτεροι φασίστες,από τους αντιφασίστες,δεν υπάρχουν!
Σεμέλη.

«Πως έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα»

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, πλούσιοι, μεσαίοι, φτωχοί. Πολλοί πλούσιοι κλέβουν, εξαπατούν, φοροδιαφεύγουν, βάζουν τους φτωχότερους να δουλεύουν για λογαριασμό τους για λίγα ευρώ. Πολλοί φτωχοί, Έλληνες και ξένοι δουλεύουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί.
Κάποιοι απ’αυτούς κλέβουν, σκοτώνουν για να ληστέψουν και πουλούν ναρκωτικά. Εγώ δε γουστάρω τους εγκληματίες, όπως δεν γουστάρω και τους πλούσιους που βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία για να μην φορολογηθούν. Οι φασίστες τα βάζουν μόνο με τους μετανάστες γιατί λέει είναι ξένοι και φταίνε αυτοί. Εγώ λέω ότι τα βάζουν μαζί τους γιατί είναι ο εύκολος στόχος και δε μπορούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς. Άλλωστε ξέρω καλά ότι να χτυπάς το συμμαθητή σου δεν δείχνει δύναμη, αλλά αδυναμία. Η καημένη η γιαγιά δεν κέρδισε καμιά παρηγοριά από αυτή τη πράξη εκδίκησης και ο συμμαθητής μου μας κοιτάει πια όλους με καχυποψία.
Κι έτσι, έχασα έναν Έλληνα φίλο και κέρδισα έναν φασίστα.
Οι φασίστες όλο μιλάνε για την ένδοξη ελληνική φυλή και τον ελληνικό πολιτισμό. Οι ίδιοι όμως δεν ξέρουν καλά την ιστορία μας και δεν γνωρίζουν τίποτα απ’τα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Η καλύτερη απόδειξη ότι αγαπάς την χώρα σου είναι να την υπερασπίζεσαι όχι με μεγάλα λόγια, αλλά με πράξεις. Έχω διαβάσει πως στον τελευταίο πόλεμο που έζησε η χώρα μας κάποιοι χωρίς χρήματα, οπλισμό και βοήθεια από κανέναν στήσανε αντάρτικο στρατό εναντίον των κατακτητών Γερμανών.
Κάποιοι άλλοι, οι λεγόμενοι ταγματασφαλίτες, μπήκανε στην υπηρεσία των Χιτλερικών, πήρανε όπλα και λεφτά, φόρεσαν κουκούλες, ρουφιανέψαν και πολέμησαν τους Έλληνες.
Οι φασίστες σήμερα θεωρούν τους ταγματασφαλίτες πατριώτες και κάνουν εκδηλώσεις στη μνήμη τους.
Τις προάλλες στο σχολείο συνέβη κάτι άλλο. Η Ελένη η συμμαθήτρια μου, είναι φωνακλού και τα ”χώνει”, η μάνα της είναι αριστερή.
Ο φασίστας συμμαθητής μου την χτύπησε εγώ όμως δεν αντέδρασα. Είναι που η Ελένη καμιά φορά γίνεται εκνευριστική και μέσα μου σκέφτηκα (καλά της έκανε). Μετά το ξανασκέφτηκα, αλλά ήταν αργά πια, αργά και αισθάνομαι ότι έχω πέσει στα μάτια της.
Κι έτσι, έχασα μια φίλη και κέρδισα έναν φασίστα.
Στο γήπεδο οι φασίστες φωνάζανε πίθηκο τον καλύτερο παίκτη της ίδιας μας της ομάδας, γιατί είναι από την Αφρική. Ο καλύτερος μας παίκτης πικράθηκε και ζήτησε μεταγραφή.
Κι έτσι, έχασα τον παικταρά μας και κέρδισα έναν φασίστα.
Οι φασίστες προωθούν το μίσος και την απανθρωπιά. Μισούν και χτυπούν τους ξένους, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, τους μορφωμένους, τους δημοκράτες, τους ελεύθερους ανθρώπους. Μισούν ότι τους ξεπερνά και ότι δεν καταλαβαίνουν. Όποτε όμως βρεθούν απέναντι σε αντιφασίστες το βάζουν στα πόδια. Τον τελευταίο καιρό με τόσους φασίστες που μ’έχουν κερδίσει, έχω αρχίσει να προσέχω τι λέω και να διστάζω να πάρω θέση. 
Κι έτσι, πριν χάσω το θάρρος μου για πάντα με αντάλλαγμα το φόβο του φασίστα, ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ:
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!
Κι έτσι, ξανακέρδισα τον εαυτό μου,χάνοντας μόνο έναν φασίστα.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Οικονομία = Παραγωγή = Ανάπτυξη

Γράφει ο Κωνσταντινος Κωνσταντινου ΜΒΑ BScHons

Φίλοι, κρατηστε το παρακάτω!! και απαντήστε στην οικονομική κρίση στην ατελείωτη δημαγωγία Πολιτικάντηδων ανδρείκελα των Τραπεζών. Οικονομία = Παραγωγή = Ανάπτυξη
μια απλή εξίσωση που διαβάζεται και αντίστροφα!! με σταθερή όμως την παραγωγή!! τα σαΐνια μας οι Νέο Έλληνες πολιτικοί της γενιάς του Πολυτεχνείου δεν έχουν ακόμα καταλάβει!!
Η έξοδος από την κρίση και το αδιέξοδο του μύθου του δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος με λιτότητα και ατελείωτους φόρους και περικοπές δεν αποδίδει!!
Η εξυπηρέτηση του χρέους με δανεικά με υπερφορολογια και με εκφυλισμένη ενχγωρια παραγωγή είναι σπιράλ θανάτου της οικονομίας!!
Μην ερμηνεύεται αδίκως τα ποσοστά ύφεσης και ανεργίας δεν αλλάζουν με κλαμένους πολιτικούς λόγους ούτε με Οικονομολόγους Γερμανούς που θεωρούν την λιτότητα τιμωρία και οικονομική θεώρηση δημοσιονομικής προσαρμογής! εκτιμήστε τι πραγματικά φτάνει σαν προϊόν μπροστά σας και αναρωτηθηται!!!!!! αυτό δεν θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί 100% στην Ελλάδα.
Μόνο η παραγωγική δυναμική των Πολιτών και της χώρας θα δώσει την λύση στα σύνθετα προβλήματα και θα φέρει στην επιφάνεια φανερές και λαμπερές επιχειρηματικές διεξόδους που θα ωφελήσουν την κοινωνία και τον τόπο.
Η ανταγωνιστικότητα στα μοντέρνα οικονομικά δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί αλλά η υψηλή ποιότητα καινοτομία και κατά συνέπεια η προστιθεμένη αξία.
Ξανά ΠΑΡΑΓΩΓΗ !!!! όχι άλλες μπουρδες !!!
Πρέπει η Ελλάδα για να εξακολουθήσει να υφίσταται να είναι Παραγωγική!!! Πρέπει η Ελλάδα να εμφανίσει ένα μηχανισμό Πιστοποίησης 100% παραγόμενων Ελληνικών προϊόντων σε διάφορες κατηγορίες – με σύνθετα προϊόντα με καινοτομίες τεχνολογικές και άλλες.
Η παραγωγική διαδικασία είναι τρόπος σκέψης με δυναμική κάτι που σε μεγάλο βαθμό ‘σερβίρετε’ ως ακριβή η ατυχής η ασύμφορη ….ώστε η εξάρτηση μας να είναι δεσμευτική και Δυνάστης! και Δανειστής!
Η πρόκληση για παραγωγή και δυναμική υφισταμένων η νέων κατηγοριών προϊόντων σημαίνει Ερεύνα! αναζήτηση! πειραματισμό! Επιχειρην! Εξωστρέφεια! παιδεία!
Ας μιλήσουν Επιτέλους οι Πολιτικοί με όραμα!!! Ελληνική ΠΑΡΑΓΩΓΗ!!! αυτό είναι η Πρόκληση για την Ελλάδα!!!
Αν οι πολιτικοί καταλάβουν – και καταλάβουμε όλοι ότι η έξοδος από την κρίση δεν είναι τα δανεικά και η συνεχιζόμενη λιτότητα αλλά η εναλλακτική της ενδυνάμωσης της παραγωγής και παραγωγικής μας ικανότητας τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε ανάπτυξη.
Η σημασία της παραγωγικής δυνατότητας ενός κράτους είναι ο πυρήνας του προβλήματος στο σημερινό οικονομικό και παγκόσμιο περιβάλλον.
Είναι τυχαίο ότι οι ισχυρές χώρες είναι παραγωγικές σε πολλούς και διαφόρους τομείς??
Ξανά !! Μιλήστε επιτέλους για ΠΑΡΑΓΩΓΗ!!!
Ειδικότερα στην Ελλάδα η παραγωγική δυνατότητα των Ελλήνων έχει υποδομηθεί αφού η εύκολη λύση των εισαγόμενων προϊόντων αλλά ακόμα και υπηρεσιών κατέστησε σχεδόν μηδενική την Ελληνική παραγωγή σε συνδυασμό με την θανατηφόρα ένεση της κομματικής επιδότησης κάνοντας την ταυτόχρονα ακριβή χωρίς όμως καμία προστιθέμενη αξία για να την δικαιολογεί.!
Απλά και καταληκτικά……….
Όταν παράγω μπορώ να διαθέσω, να ανταλλάξω, να χρησιμοποιήσω, να εξάγω, να αναβαθμίσω να αναπτύξω, να πουλησω,να αγορασω.                                      ΠΗΓΗ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ...

Description: Image0001.JPG

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 1944 !!! ΜΑΚΕΛΕΙΟ 3 19.10.2012 Κ.ΠΛΕΥΡΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΑ


«Ολη η δόση θα πάει στους δανειστές»! Καταρρέει το παραμύθι του εκβιασμού.

20121019-101619.jpgΣύμφωνα με την δωσιλογική παράδοση, «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» και θέλουν το καλό μας. Εκτός από την -έντοκη- φιλία τους όμως, οι Γερμανοί μάς δανείζουν με το αζημίωτο και τα χρήματά τους, σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα συνεχίζει να βυθίζεται στο υφεσιακό σπιράλ της κρίσης. Και, όπως όλοι οι δανειστές του καπιταλιστικού κόσμου, αγωνιούν! Αγωνιούν να τα διασφαλίσουν, καθώς δεν δείχνουν να εμπιστεύονται καθόλου τους Ελληνες.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την -περίφημη πια- καταβολή της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, δεν θα μας δοθεί στο χέρι, αλλά θα κατατεθεί σε έναν ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό! Συγκεκριμένα, όπως μετέδιδε χθες η Deutsche Welle επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, «η κυβέρνηση Μέρκελ προκρίνει τη λύση ενός ειδικού λογαριασμού, με αυστηρότερους ελέγχους εκ μέρους των Ευρωπαίων, στον οποίο δεν θα έχει πρόσβαση η ελληνική κυβέρνηση. Συνεπώς η Αθήνα δεν θα μπορεί να δαπανά τα χρήματα αυτά κατά το δοκούν. Οι καταβαλλόμενοι πόροι θα προορίζονται πρωτίστως για την αποπληρωμή των δανείων, δηλαδή των τόκων και των χρεολυσίων». Στην περίπτωση αυτή βέβαια ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία είδηση, καθώς «η ιδέα του λογαριασμού αποτελεί μέρος της συμφωνίας για το Μνημόνιο 2, σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα των δόσεων που λαμβάνει η χώρα θα κατατίθενται στον συγκεκριμένο λογαριασμό με προτεραιότητα να αποπληρωθούν τα χρέη της χώρας μας προς τους διεθνείς πιστωτές. Οσο για τα τυχόν χρηματοδοτικά κενά που θα προκύπτουν; Είναι απλό: Θα καλύπτονται από την ελληνική κυβέρνηση! Και να μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη: Η μόνη διαφορά στην ιδέα λειτουργίας του νέου λογαριασμού είναι ότι θα τεθεί σε ισχύ από τώρα κι όχι από τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο αποτελεί κλασικό όργανο προπαγάνδας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στόχος του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού είναι αφενός να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και αφετέρου να διατηρηθούν οι πιέσεις προς την Αθήνα για τη συνέχιση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Με λίγα λόγια, να πειστούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι δηλαδή ότι τα χρήματά τους θα παραμείνουν ανέγγιχτα από τα «σπάταλα» ελληνικά χέρια και τελικά θα χρησιμοποιηθούν με στόχο να καταλήξουν με το παραπάνω πίσω στα ταμεία του Βερολίνου. Να πειστούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι δηλαδή, ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δίκιο – όπως και η Καγκελάριος Μέρκελ. Εκλογές έρχονται, άλλωστε…

Γιώργος Τραπεζιώτης                                                                                             ΠΗΓΗ

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Θεσσαλονίκη: Παρέλαση διάρκειας 40 λεπτών!!!ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΟΨΑΝ 40 ΛΕΠΤΑ...

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί –όπως κάθε χρονιά- στη Θεσσαλονίκη, δε θα είναι στην ουσία τόσο… μεγάλη!
Μετά τα περσινά γεγονότα, οι αρμόδιοι για την πραγματοποίηση της παρέλασης ήταν έντονα προβληματισμένοι για το πως θα χειριστούν τη φετινή εκδήλωση.
Οι συσκέψεις ήταν απανωτές και πολύωρες. Υπηρεσιακοί παράγοντες έψαχναν να βρουν τη «χρυσή τομή» σε στενή συνεργασία με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τελικά, ελήφθη η απόφαση να γίνει «κούρεμα» κατά 50% στη χρονική διάρκεια της παρέλασης, προκειμένου αυτή να γίνει χωρίς έκτροπα.
Ετσι, η φετινή παρέλαση θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά της ώρας, όταν ο περυσινός προγραμματισμός προέβλεπε 80 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ


Αρκετά με τις πολιτισμένες κουβέντες. Τελικά για να καταλάβουν όλα αυτά τα σκουλήκια που κατοικοεδρεύουν στην πατρίδα των λίγων Ελλήνων πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα χέρια μας και εφόσον τα χέρια μας έμειναν ορφανά από κασμά, από σφυρί , από ο,τιδήποτε θα έκανε αυτή την χώρα να μπορεί να σηκωθεί όρθια με καθαρή παραγωγή και δημιουργία, είναι καιρός να χρησιμοποιηθούν για την δεύτερη χρήση που τους δόθηκαν από την Φύση: Την βία εναντίον όσων περνούν την διαχωριστική γραμμή της ατομικής αξιοπρέπειας, της ατομικής επιβίωσης αλλά και της προσωπικής δικαιοσύνης.
Το αλάνθαστο φίλτρο ήταν αυτή η οικονομική πτώχευση της χώρας. Με μία χωρίστηκαν τα ξερά από τα χλωρά. Μέσα σε λίγους μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, είδαμε όλοι τι λαός είναι οι Νεοέλληνες. Έχουν μεταλλαχθεί τόσο από τον πασοκικό ιό που το μόνο που έχει αξία για αυτούς είναι η τσέπη τους και το τι θα χάσουν σε ατομικό επίπεδο. Είναι μπασμένοι σε μία δεκάδα κόμματα που ανήκουν καθαρά στο σύστημα και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Δεν υπάρχει ουδεμία εξαίρεση. Όλα στο κόλπο και οι ψηφοφόροι να ρίχνουν νερό στο μύλο του συστήματος κρυμμένοι πίσω από δήθεν ιδεολογίες και εξεγέρσεις για γέλια. Τα μεν να κάνουν κολιγιά με τους κατακτητές, τα δε να κάνουν αντίσταση ζητώντας θρασύτατα εκλογές βασισμένες σε ένα πολιτικό και εκλογικό σύστημα που θα φέρει τα πράγματα σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι είναι σήμερα, απλά για να μπουν κι άλλοι προδότες στο παιχνίδι του ξεπουλήματος. Σε χειρότερη κατάσταση από σήμερα διότι θα έχει γίνει και η αποσυμπίεση της οργής ακόμα και των εκατομμυρίων σκουληκιών που αυτό που δεν θέλουν να χάσουν είναι η ήσυχη βολεμένη και ξεπουλημένη τώρα πια ζωούλα τους.
Πολιτισμός τέλος για τους ελάχιστους που τελικά στην γωνία ήταν καθ όλη την εξέλιξη της ιστορίας αυτής της χώρας. Που μόνο στα δύσκολα τούς καλούσαν να μπουν μπροστά, διότι ακουμπούσαν την ευαίσθητη χορδή που λέγονταν Πατρίδα. Για αυτούς τους λίγους Πατρίδα πλέον είναι ό,τι κουβαλάνε μέσα τους και όχι τα τετραγωνικά ακινήτων, χωραφιών και ό,τι άλλο μετριέται με παράδες. Η πατρίδα ποτέ δεν είχε τσέπες ακριβώς όπως ο θάνατος και ίσως γι’ αυτό όσοι την λατρεύουν δεν λογαριάζουν και τον θάνατο.
Αλληλεγγύη τέλος διότι, μικρέ, αισχρέ μικράνθρωπε, η εξουσία που πρέπει να πατηθεί κάτω σαν το σκουλήκι είσαι ο διπλανός μου που ξεπουλάς τα πάντα για το τομάρι σου δηλώνοντας οπαδός οποιουδήποτε κόμματος. Εσύ της διπλανής πόρτας και εσύ του διπλανού γραφείου. Τώρα δεν ξέρω απλά ποιος είσαι αλλά και τι είσαι. Είσαι ο εχθρός μου που χρόνια την είχες δει πασάς και πάσαρες προσωπείο δημοκρατικού. Εσύ που ακόμα και τώρα στον πάτο του βαρελιού που βρισκόμαστε προσπαθείς να βρεις κεφάλι να πατήσεις κι ας είναι και του παιδιού σου.
Δημοκρατία τέλος διότι δεν είναι ψυχικά ανεκτό όταν χίλιοι είναι ηλίθιοι να πρέπει να γίνει και ο ένας που διαφέρει ίδιος με εσάς επειδή αυτό ορίζει το σύστημα. Τέλος για αυτή την μισητή δημοκρατία σου που την εκμεταλλεύθηκες σαν να ήταν πουτάνα και την έκανες ό,τι γούσταρε το άρρωστο μυαλό σου.
Από εδώ και στο εξής ο καθείς από μονάχος. Οι μάχες που θα δοθούν θα είναι σκληρές και ανελέητες. Κι αν θεωρείς ότι είσαι άθραυστος λόγω της κομματικών σου συμμάχων και αθάνατος λόγω των πουγκιών τα οποία γέμιζες λαίμαργα και ελπίζεις ακόμα να γεμίσεις, να γνωρίζεις τούτο: Καταβάθος είσαι πιο μονάχος από όλους τους λίγους μοναχικούς, αφού πατρίδα δεν έχεις να υπερασπιστείς.                                                                                      ΠΗΓΗ

VPRC:ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14% !!!! ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ




                                             

Ακριβότερες οι γονικές παροχές από το 2013. Εξετάζεται μείωση των αφορολόγητων ορίων κατά τουλάχιστον 50%.ΑΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;

Αλλαγές στις κλίμακες υπολογισμού των φόρων κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών από το 2013, με τους πολίτες που θα επιθυμήσουν να προχωρήσουν σε γονική παροχή να καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Η ανάγκη ανεύρεσης πρόσθετων οικονομικών πόρων ωθεί το υπουργείο σε ριζική αλλαγή του φορολογικού τοπίου για τα ακίνητα.
Εξετάζεται συγκεκριμένα η μείωση κατά τουλάχιστον 50% των σημερινών αφορολόγητων ορίων στις γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές.
Το σημερινό αφορολόγητο όριο στις παραπάνω κατηγορίες μεταβίβασης ακινήτων είναι 150.000 (όταν πρόκειται για κληρονομιά ή δωρεά προς τέκνο ή εγγονό) και άρα εξετάζεται να μειωθεί στις 75.000 ευρώ ή ακόμα και λιγότερο.
Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας υπολογισμού του φόρου κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών.
Σύμφωνα με τη σημερινή κλίμακα, για αξία μεταβίβασης έως 300.000 ευρώ ο φόρος γονικής παροχής ή κληρονομιάς ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ, καθώς ο φορολογικός συντελεστής για την αξία από τα 150.000 ευρώ έως τα 300.000 είναι μόλις 1% (τα πρώτα 150.000 είναι αφορολόγητα).
Στην ίδια φορολογική κλίμακα επίσης ο ανώτατος συντελεστής είναι 10%, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί προκειμένου να επιβαρυνθούν σημαντικά και όσοι κληρονομούν μεγάλης αξίας ακίνητα.
Αλλαγές επί το επαχθέστερον για τους φορολογούμενους αναμένονται και στις κλίμακες κληρονομιών και δωρεών προς συγγενείς άλλων βαθμών (ανίψια, αδέλφια, εξαδέλφια κ.ά.) με μείωση αφορολόγητων και αλλαγές σε συντελεστές και φορολογικά κλιμάκια.                                     ΠΗΓΗ

Παναγιώταρος στο BBC: Έχουμε εμφύλιο."Η Χρυσή Αυγή είναι σε πόλεμο με το πολιτικό σύστημα και εκείνους που το αντιπροσωπεύουν, εγχώριους και διεθνείς τραπεζίτες, είμαστε σε πόλεμο με αυτούς τους εισβολείς μετανάστες.

Η Χρυσή Αυγή, η σχέση της με την ΕΛ.ΑΣ. και ο πόλεμος κατά του πολιτικού συστήματος και των μεταναστών. Τι λέει ο Ηλ. Παναγιώταρος στο βρετανικό πρακτορείο για τα επεισόδια στο "Χυτήριο" και την Ραφήνα (Vid)
Εκτενές αφιέρωμα στην "Χρυσή Αυγή", τα εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου Ιουνίου, στην δράση και στον "πόλεμο" που έχει ανοίξει κατά των μεταναστών και του πολιτικού συστήματος που αδυνατεί - κατά την γνώμη της ακροδεξιάς παράταξης - να χειριστεί την κοινωνική και οικονομική αστάθεια της χώρας, πραγματοποιεί το βρετανικό πρακτορείο BBC.
"Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος" , αναφέρει σε προσωπική του συνέντευξη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
Ο ίδιος δίνει την δυνατότητα στoν συντάκτη του άρθρου να επισκεφτεί το κατάστημα που διατηρεί ο βουλευτής στην Αθήνα, με είδη καμουφλάζ, αστυνομικά γάντια, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, ενώ στους τοίχους του είναι ανηρτημένα πόστερ που υμνούν τον τελευταίο εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδας. "Το μαγαζί μου γνωρίζει τεράστια εμπορική επιτυχία", θα σημειώσει ο ίδιος.
Και συνεχίζει: "Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη – ακόμη και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους – να δώσει μια μάχη: έναν νέο τύπο εμφυλίου. Από τη μία πλευρά βρίσκονται εθνικιστές, όπως εμείς και οι Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να μείνει όπως ήταν. Και από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα πολλές φορές".
Υπενθυμίζοντας ότι τα σχόλια αυτά δεν προέρχονται από κάποιον περιθωριακό τύπο, αλλά από ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, το άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια του Corpus Christi, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Παναγιώταρος κατεγράφη να βρίζει με ρατσιστικές και ομοφοβικές φράσεις τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της παράστασης που είχαν λουφάξει μέσα στο θέατρο.
Μάλιστα στο βίντεο υπάρχει προειδοποίηση: "Το βίντεο εμπεριέχει βαριά φρασεολογία".

Θεατρο Χυτήριο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε... από Newscaster Το άρθρο επισημαίνει την αδράνεια της αστυνομίας που παρακολουθούσε εμφανώς ανυποψίαστη τα γεγονότα, ενώ σημειώνει και την αποτροπή της σύλληψης ενός διαδηλωτή από τον βουλευτή της Χ.Α Χρήστο Παππά.
Φιλοξενεί δε δηλώσεις του σκηνοθέτη της παράστασης που καταγγέλλει ότι η μητέρα του δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα: "Θα σου στείλουμε το γιο σου κομματάκια μέσα σ΄ ένα κουτί".
Σε σχέση με τα επεισόδια της Ραφήνας ο Κ. Παναγιώταρος ερωτάται:
Πως συμβιβάζεται ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να διατηρεί ένστολες ομάδες που αναλαμβάνουν δια της βίας να επιβάλουν το νόμο ελέγχοντας έγγραφα και αναποδογυρίζοντας πάγκους;
Ο βουλευτής εξηγεί:
"Με ένα περιστατικό που ήταν παρούσα η κάμερα το πρόβλημα λύθηκε. Οι παράνομοι μετανάστες εξαφανίστηκαν από τις υπαίθριες αγορές της Ελλάδας.
Μερικές σπρωξιές έπεσαν και λίγο ξύλο, τίποτα υπερβολικό και ιδιαίτερο.
Το brand name της Χρυσής Αυγής είναι πολύ αποτελεσματικό. Είναι σαν μόδα. Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι τώρα εξαιρετικά δημοφιλής και όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να τον ακολουθεί. Το brand name μας είναι συνώνυμο της τάξης, του νόμου και της αποτελεσματικότητας".
Ερωτηθείς δε αν όλα αυτά συνεπάγονται φόβο και για τους νόμιμους μετανάστες ο Παναγιώταρος απαντά: "Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Ούτε ένας".
Η σχέση Χρυσής Αυγής και ΕΛ.ΑΣ.
Από το βρετανικό δίκτυο δεν ξεφεύγουν βεβαίως ούτε οι καταγγελίες για προνομιακή σχέση μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής. Φιλοξενούνται μάλιστα οι μαρτυρίες δύο πρόσφατα συλληφθέντων διαδηλωτών που υπό τον όρο της ανωνυμίας υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί τους εκφόβιζαν, απειλώντας ότι θα στείλουν τις φωτογραφίες τους στην Χρυσή Αυγή.
Η γυναίκα εκ των συλληφθέντων προσθέτει μάλιστα ότι οι αστυνομικοί την ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα της μπροστά στους υπόλοιπους:
"Οι άνδρες της ομάδας Δέλτα που κατέφθασαν, συμπεριλαμβανομένου του αξιωματικού τους, μιλούσαν για τη Χρυσή Αυγή σαν να είναι αδέρφια. Επαινούσαν τον Χίτλερ λέγοντας ότι ήταν καλύτερος από τον Στάλιν".
Ο ίδιος ο Παναγιώταρος φαίνεται να απολαμβάνει την κατάσταση:
 "Νομίζω πως απ' ό,τι λένε το 50% με 60%  - ίσως και περισσότερο - των αστυνομικών είναι πλέον μαζί μας. Και κάθε μέρα αυξάνονται".
Πολλοί άλλωστε από τους πελάτες του καταστήματός του, σημειώνεται στο άρθρο, είναι αστυνομικοί.
Και αυτοί δεν αγοράζουν μόνο τα εξαρτήματα των στολών τους αλλά και παραστρατιωτικά παραφερνάλια από το σχετικό τμήμα του καταστήματος, όπου μπορεί κανείς να δει αστυνομικού ενδιαφέροντος t - shirts δίπλα σε μπλουζάκια γεμάτα θαυμασμό για νεοναζιστικές ομάδες τύπου Combat 18 και Chelsea Headhunters.
Πρώτο κόμμα σε λίγα χρόνια
Στον περιφραγμένο - από φράκτες και εύσωμους συναδέλφους του με μαύρες μπλούζες - κήπο έξω από το κατάστημά του, όπως σχολιάζει το BBC, ο Παναγιώταρος δίνει ένα ακόμη στίγμα απόψεων: "Η Χρυσή Αυγή είναι σε πόλεμο με το πολιτικό σύστημα και εκείνους που το αντιπροσωπεύουν, εγχώριους και διεθνείς τραπεζίτες, είμαστε σε πόλεμο με αυτούς τους εισβολείς μετανάστες.
Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε τις μεθεπόμενες. Δεν είναι όνειρο ότι μέσα σε ένα , δύο ή τρία χρόνια θα είμαστε πρώτο κόμμα", καταλήγει ο Παναγιώταρος οδηγώντας τον συντάκτη να σχολιάσει ότι το κοινωνικό και πολιτικό αποτέλεσμα του προγράμματος λιτότητας Ε.Ε. – ΔΝΤ και της κατάρρευσης της παραδοσιακής πολιτικής στην Ελλάδα μοιάζει με καταστροφή για την ελληνική Δημοκρατία.                                                                                             ΠΗΓΗ             

Το μέλι και οι άγνωστες ιδιότητές του στην Αρχαία Ελλάδα


Το μέλι και οι άγνωστες ιδιότητές του στην Αρχαία Ελλάδα        
Μέσα στο τεράστιο και ανεξερεύνητο ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, υπάρχει ένα βιβλίο του Αριστοτέλη το οποίο ονομάζεται «ΠΕΡΙ ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ ΑΚΟΥΣΜΑΤΩΝ».

Το βιβλίο αυτό, που στις μέρες μας εξακολουθεί να παραμένει προκλητικά άγνωστο, μας επιτρέπει να μεταφερθούμε, όπως αποδεικνύεται τελικά, στην τελείως άγνωστη εποχή της Αρχαίας Ελλάδας και να πληροφορηθούμε για συμβάντα και γεγονότα που ο ίδιος ο Αριστοτέλης τα καταγράφει ως «αξιοθαύμαστα».

Στην σύγχρονη σημερινή εποχή θα μπορούσαμε να αποδώσουμε σε μία ελεύθερη μετάφραση τον τίτλο αυτού του Βιβλίου ως «ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ»


Ας γνωρίζουμε λοιπόν σήμερα ένα «Θαυμάσιο άκουσμα» που αφορά στον τρόπο που κάθε περιοχή παράγει και αξιοποιεί το δικό της μέλι.
Χωρίς αμφιβολία, θα διαπιστώσουμε για άλλη μία φορά το υψηλότατο επίπεδο πολιτισμού των προγόνων μας, την τεχνογνωσία και τις επιστημονικές γνώσεις που διέθεταν.

Αλήθεια, ποιος από εμάς θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί, ότι με το ειδικό μέλι που παρήγαγε εκείνη την εποχή η Τραπεζούντα του Πόντου, μπορούσαν να θεραπεύσουν ολοκληρωτικά, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το αρχαίο κείμενο, την ασθένεια της Επιληψίας;

Ας απολαύσουμε λοιπόν ένα μικρό απόσπασμα, από αυτό το άγνωστο κείμενο του Αριστοτέλη:



…Λέγεται δ’ ὑπό τινων μέλι τὸ καλούμενον ἄνθινον περὶ Μῆλον καὶ Κνίδον γίνεσθαι εὐῶδες μὲν τῆ ὀσμῆ, ὀλιγοχρόνιον δέ, ἐν τούτω δέ καὶ τὴν ἐριθάκην γίνεσθαι.
…Λέγεται από κάποιους, σχετικά με το μέλι το οποίο αποκαλείται «μέλι ανθέων» το οποίο παράγεται στην Μήλο και στην Κνίδο, ότι έχει ωραία οσμή, η οποία διατηρείται για μικρό χρονικό διάστημα και ότι από αυτό το μέλι παράγεται και ο «βασιλικός πολτός».
(Με την ονομασία Κνίδος, ήταν γνωστές στην εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, δύο πόλεις. Η μία βρισκόταν στην Κύπρο και η άλλη στα παράλια της Μικράς Ασίας. Δυστυχώς ο Αριστοτέλης δεν μας διευκρινίζει ποια από τις δύο πόλεις εννοεί).



περὶ Καππαδοκίαν ἔν τισι τόποις ἄνευ κηρίου φασὶν ἐργάζεσθαι τὸ μέλι,
Κοντά στην Καππαδοκία, σε κάποιες περιοχές χρησιμοποιούν μία τεχνική, κατά την οποία παράγουν το μέλι μέσα σε «τεχνητές κηρύθρες»,



γίνεσθαι δὲ τὸ πάχος ὅμοιον ἐλαίω.
Και αυτό το μέλι είναι λεπτόρρευστο, όπως το λάδι.


ἐν Τραπεζοῦντι τῆ ἐν τῶ Πόντω γίνεται τὸ ἀπὸ τῆς πύξου μέλι βαρύοσμον,
Στην Τραπεζούντα του Πόντου, παράγεται μέλι από το φυτό πυξός, το οποίο έχει πολύ βαριά οσμή.



Καὶ φασι τοῦτο τοὺς μὲν ὑγιαίνοντας ἐξίστάναι,
Και όπως λένε, αυτό το μέλι, αυτούς μεν που είναι υγιείς τους τονώνει ακόμα περισσότερο και τους διεγείρει σεξουαλικά,


τοὺς δ’ ἐπιλήπτους καὶ τελέως ἀπαλλάττειν.
ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ!


Φασὶ δὲ καὶ ἐν Λυδία ἀπὸ τῶν δένδρων τὸ μέλι συλλέγεσθαι πολύ,
Λένε επίσης, ότι και στην Λυδία παράγονται μεγάλες ποσότητες μελιού, από μέλισσες που καλλιεργούνται μέσα στα δάση.





καὶ ποιεῖν ἐξ αὐτοῦ τοὺς ἐνοικοῦντας ἄνευ κηροῦ τροχίσκους,
και οι κάτοικοι της περιοχής κατασκευάζουν από το μέλι αυτό, μικρούς κοπτικούς τροχίσκους, οι οποίοι δεν περιέχουν καθόλου κερί,



Καὶ ἀποτέμνοντας χρῆσθαι διὰ τρίψεως σφοδροτέρας.
που τους χρησιμοποιούν για να κόβουν, μετά από ισχυρό τρίψιμο, διάφορες επιφάνειες.


Αυτό το ίδιο μέλι παράγεται και στην Θράκη, αλλά εκεί δεν το παρασκευάζουν σε στερεά μορφή, αλλά σε μία αμμώδη μορφή.
Δηλαδή, αυτή η «αμμώδης μορφή», θα πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι κάτι που θα πρέπει να μοιάζει πολύ με την σημερινή ζάχαρη, η οποία όμως προέρχεται αποκλειστικά από το μέλι!
Βεβαίως, τέτοιο προϊόν που να προέρχεται από το μέλι, σήμερα δεν υπάρχει!


ἅπαν δὲ μέλι πηγνύμενον τὸν ἴσον ἔχει ὄγκον φασίν, οὐχ ὥσπερ τὸ ὕδωρ καὶ τἆλλα ὑγρά.
Πρέπει να γνωρίζουμε πώς όταν πήξει το μέλι, διατηρεί τον ίδιο ακριβώς όγκο που είχε και πριν, δηλαδή δεν διαστέλλεται καθόλου, όπως συμβαίνει με το νερό και τα άλλα υγρά.


ἡ Χαλκιδικὴ πόα καὶ τὰ ἀμύγδαλα χρησιμώτατα πρὸς τὸ μέλι ποιεῖν.
Στην Χαλκιδική καλλιεργούν ένα ποώδες φυτό, το οποίο προσθέτουν μέσα στο μέλι, το οποίο το ανακατεύουν επίσης και με αμύγδαλα.


Πλεῖστον γὰρ γόνον φασὶν ἐξ αὐτῶν γίνεσθαι.
Το μίγμα αυτό κάνει τις γυναίκες πολύ γόνιμες!



Τὰς μελίττας λέγουσιν ὑπὸ μύρου καροῦσθαι καὶ οὐκ ἀνέχεσθαι τὴν ὀσμὴν.
Όσον αφορά στις ίδιες τις μέλισσες, πολλοί λένε ότι δεν μπορούν να ανεχτούν την οσμή του φυτού μύρου, διότι τις ναρκώνει.


ἔνιοι δὲ λέγουσι μάλιστα τοὺς μεμυρισμένους τύπτειν.
Μερικοί μάλιστα λένε ότι και αν και κάποιος άνθρωπος πασαλειφθεί με μύρο, θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.


ἐν Ἰλλυριοῖς φασὶ τοὺς Ταυλαντίους καλουμένους ἐκ τοῦ μέλιτος ποιεῖν οἶνον.
Λένε επίσης ότι σε κάποια περιοχή των Ιλλυριών που λέγεται Ταυλάντια (πρόκειται για το σημερινό Δυρράχιο) χρησιμοποιούν το μέλι για να παρασκευάσουν οίνο.
Πρόκειται προφανώς για το ίδιο παρασκεύασμα που σήμερα αποκαλούμε «ρακόμελο»


ὅταν δὲ τὰ κηρία ἐκθλίψωσιν,
(Η συνταγή είναι η εξής:) Συμπιέσουν τις κηρύθρες,


ὕδωρ ἐπιχέοντες ἕψουσιν ἐν λέβητι ἕως ἂν ἐκλίπη τὸ ἥμισυ,
μέσα σε έναν λέβητα και βράζουν αυτό το μίγμα μέχρι να εξατμιστεί το μισό.


ἔπειτα εἰς κεράμια ἐκχέαντες
Στην συνέχεια το ρίχνουν μέσα σε κεραμικό σκεύος,


Καὶ ἡμίσεα ποιήσαντες τιθέασιν εἰς σανίδας.
ενώ την μισή ποσότητα την παίρνουν την βάζουν μέσα σε ένα σανιδένιο κιβώτιο.


ἐν ταύταις δὲ φασι ζεῖν πολὺν χρόνον, καὶ γίνεσθαι οἰνῶδες καὶ ἄλλως ἡδὺ καὶ εὔτονον.
Μέσα σε αυτά τα σανιδένια βαρέλια λένε ότι διατηρείται για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά γίνεται σαν κρασί, που είναι γλυκό και τονωτικό.


ἤδη δὲ τισι καὶ τῶν ἐν Ἑλλάδι συμβεβηκέναι λέγουσι τοῦτο,
Μερικοί μάλιστα λένε, ότι αυτό το κάνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας,

ὥστε μηδὲν διαφέρειν οἴνου παλαιοῦ.
Έτσι ώστε τελικά σε τίποτα να μην διαφέρει αυτό το παρασκεύασμα από ένα παλιό κρασί


Καὶ ζητοῦντας ὕστερον τὴν κρᾶσιν μὴ δύνασθαι εὑρεῖν.
Όμως αυτό το κρασί από μέλι, αν θελήσει κάποιος να το αναμίξει με νερό, δεν θα καταφέρει να βρει την σωστή αναλογία.
(Δηλαδή αυτό το κρασί από μέλι, παρόλο που έχει ακριβώς την ίδια γεύση με ένα πολύ καλό παλιό κρασί, εντούτοις δεν μπορεί να αναμιχθεί με νερό, κατά την προσφιλή συνήθεια των Αρχαίων Ελλήνων, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε κρασί.)

Γιατί ρε...παλιάνθρωπε Παπαδόπουλε;


ΓΙΑΤΙ ΡΕ ....ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ 20ΕΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΟΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ...ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΕΣΑ;


Η επιστολή ενός Δημοκράτη,διαβάστε το μέχρι τέλους...

40 χρόνια μετά και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα; Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι...


Ποιος σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;

Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Για να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;

Ποιος σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!

Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.

Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

Τι κατάφερες ρε; Τι μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 1973 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη πίσω σου;

Δεν ντράπηκες να ταπεινώνεις το δολάριο επί τόσα χρόνια; Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!

Τι σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;

Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!

Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!

Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;

Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες;

Τα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες;

Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία.

Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες;

Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιος σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο;

Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιος σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδιά τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι, οι Αλβανοί, οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν. Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.

Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρνανε όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά;

Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το – ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!

Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;

Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη; Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη!

Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!

Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.

Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας. Ούστ Φασισταριά!

Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά;

Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!

Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ρεεε! Τ’ΑΚΟΥΣ;;; 

ΠΗΓΗ

Περὶ ἀπεργιῶν κι ἄλλων ἀνοησιῶν!

Ἡ Εὐρώπη καίγεται. Ὅπου κι ἐὰν κυττάξουμε θὰ διαπιστώσουμε ὅλο καὶ πιὸ μακροχρόνιες ἀντιδράσεις.
Τρανὸ καὶ μοναδικὸν παράδειγμα ἡ Ἰσλανδία.

Ἐκεῖ πράγματι οἱ κάτοικοι ἀπεφάσισαν πὼς πρέπει νὰ ἀπαλλαγοῦν διὰ παντὸς ἀπὸ τοὺς τραπεζίτες, καὶ τὰ ἀποτελέσματα εἶναι ἤδη ἐμφανέστατα!

Πόνεσαν…

Κοπίασαν…

Στήθηκαν ὧρες ἀμέτρητες στὸ ψύχος, στὴν βροχή, στὸ λιοπύρι…

Ἀλλὰ οὔτε γιὰ μίαν στιγμὴ δὲν ὑπεχώρησαν!

Ἤθελαν νὰ ἀλλάξουν τὰ δεδομένα καὶ τὰ ἄλλαξαν!

Οἱ Ἰσλανδοὶ κέρδισαν.  

Ἀλλὰ κι ὁπουδήποτε ἀλλοῦ νὰ κυττάξουμε, τὰ ἴδια θὰ δοῦμε.
Στὴν Ἰσπανία γιὰ παράδειγμα οἱ δρόμοι εἶναι καθημερινῶς κατειλημμένοι ἀπὸ διαδηλωτές. 

Δὲν πᾶνε σήμερα γιὰ διαμαρτυρία καὶ μετά, γιὰ δεκαπέντε ἡμέρες ξεκουράζονται…

Σὲ κάθε περίπτωσιν ἔχουν δεσμευτεῖ ἀπέναντι στὸν στόχο τους!

Θέλουν νὰ ῥίξουν τὴν κυβέρνησιν καὶ στοχεύουν στὸ νὰ ῥίξουν τὴν κυβέρνησιν.

Δὲν πηγαίνουν μίαν ἡμέρα  σὲ ἀπεργία καὶ δεκαπέντε ἡμέρες γιὰ ἐργασία…

Ἔτσι οὐδεῖς ἐνοχλεῖται…  Κάνουν ἀκριβῶς τὸ ἀνάποδον! Καὶ γιὰ ἐτοῦτον τὸν λόγο θὰ δοῦν ἀποτέλεσμα!

Τὰ ἴδια συμβαίνουν σὲ Ἰταλία, σὲ Γερμανία, σὲ Γαλλία…
Συνέβησαν στὴν Ἀργεντινή, στὴν Ἰσλανδία…

Ὅλη ἡ Εὐρώπη εἴπαμε καίγεται… Κι ὅλος ὁ πλανήτης ἐτοιμάζεται νὰ καῇ… Προετοιμάζεται γιὰ αὐτὰ ποὺ ὀφείλει στοὺς πληθυσμούς  καὶ στὶς γενεὲς ποὺ ἔρχονται:

ξεκινᾶ μίαν ἀπεργία καὶ τὴν συνεχίζει ἔως τέλους. Δὲν τὴν διακόπτει γιὰ κανέναν συνδικαλιστή, κομματικὸ μηχανισμὸ ἤ …τραπεζίτη!!!

Ἀλλά ἐδῶ τί ἀκριβῶς συμβαίνει;
Μήπως ἐδῶ ἔχουμε ὤς πρωταγωνιστή τήν ἀπόλυτον σαχλαμάρα τῶν ἀπολύτων χειραγωγῶν πρός τούς ἀπολύτως συμβιβασμένους;

Πιστεύω στὸν Ἕλληνα περισσότερο ἀπὸ ὅσο πιστεύω σὲ κάθε ἄλλον ἄνθρωπο, σὲ κάθε μῆκος καὶ πλᾶτος τῆς Γῆς.
Ἀλλὰ ἔχουμε ἀποφασίσει νὰ ἀντιδροῦμε βάσει προγράμματος τοῦ κάθε συνδικαλιστικοῦ ὀργάνου, κι ὄχι βάσει ἀνάγκης.
Καὶ ἡ ἀνάγκη σήμερα ἐπιτάσσει συνολικὴ ἀντίδρασιν διαρκείας! Ὄχι ἀποσπασματική, τυχαία καὶ ἐλεγχομένη! 
Δὲν μοῦ άρέσουν οἱ ἀπεργίες, δὲν μοῦ ἀρέσουν οἱ καταστροφές, δὲν μοῦ ἀρέσουν οἱ ἀποκλεισμοὶ  τῶν δρόμων.
Ὑπάρχουν πάρα πολλοὶ τρόποι γιὰ νὰ ἀλλάξουμε τὸ σκηντικό, κυριολεκτικῶς δίχως νὰ ἀνοίξῃ ῥουθούνι!

Κι αὐτὸς ὁ τρόπος δὲν εἶναι ὁ ἀποδεδειγμένα ἀποτυχημένος, ποὺ ἔως σήμερα χρησιμοποιεῖται ἀπὸ τοὺς ὀργανωτές, καὶ τελικῶς μᾶς ἔχει φέρει ἐδῶ ποὺ εἴμαστε τώρα!

Εἶναι ἡ πραγματικὴ ἀποχή! Τὸ κλείσιμο τοῦ μαγαζιοῦ! Τὸ κατέβασμα τῶν ῥολῶν, ἔως τῆς στιγμῆς ποὺ θὰ ξεκινήσῃ κάποιος διάλογος! Οὐσιαστικὸς ὅμως διάλογος… Ὄχι σὰν αὐτοὺς ποὺ ἔως σήμερα ἔχουμε συναντήσει….

Εἶναι τόσο ἀναμενόμενον, ἐλεγχόμενον καὶ τελικῶς ἀνασταλτικόν, τὸ νὰ συμβαίνῃ μία ἀπεργία σήμερα, τὴν ὁποίαν τὴν ἀναμένουν οἱ «γνωστοὶ ἄγνωστοι», παρέα μὲ τοὺς παρατρεχαμένους τοῦ συστήματος, (ΜΑΤ, ἀστυνομία, συνδικαλιστές… κλπ, κλπ., κλπ….)  στὴν πλατεία τοῦ πρώην Συντάγματος, πρὸ κειμένου νὰ τὴν διαλύσουν, μὲ τὸν συνήθη τους τρόπο!
Εἶναι τόσο προβλέψιμα τὰ πάντα, ποὺ ἀκόμη ἀπορῶ γιὰ τὸν ἀριθμὸ τῶν συμμετεχόντων!

Εἶναι δυνατόν νά συζητᾶμε γιά πιθανότητες ἐπιτυχίας ἑνός ἐγχειρήματος, ὅταν γνωρίζουμε ἐκ τῶν προτέρων τό ἀποτέλεσμά του;

Νὰ ἀπεργήσουμε ὅλοι!
Κι ἐγὼ κι ἐσεῖς καὶ ἡ κουτσὴ Μαρία.

Ἀλλά πῶς;

Δέν ἔφθασε ἡ στιγμή νά ἀλλάξουμε ὀπτικές καί τρόπους ἀντιμετωπίσεως τῆς κρίσεως; Δέν ἔφθασε ἡ στιγμή νά τό κάνουμε σωστά;

Ἀπεργῶ σημαίνει ἀπέχω ἀπὸ παραγωγὴ ἔργου.
Δῆλα δὴ ἀπομακρύνομαι ἀπὸ τὸν χῶρο ἐργασίας μου καὶ πάω …γιὰ καφέ! Ἀλλὰ ὄχι γιὰ λίγες ὧρες, διότι ἐπιστρέφοντας θὰ ἀναγκαστῶ νὰ ἐργαστῶ διπλά, δίχως νὰ πληρωθῶ τὶς ὑπερωρίες, πρὸ κειμένου νὰ παραδόσω ἐγκαίρως τὰ ὅσα μοῦ ἔχουν ζητηθεῖ. 

Ἐάν ὅμως τό μαγαζί ἔκλεινε; Γιά πόσο, ἴσως νὰ ἀναρωτηθεῖτε…

Μία ἑβδομάδα, δύο ἑβδομάδες, τρεῖς ἑβδομάδες… Δὲν θὰ πάρῃ περισσότερο…

Ἴσα γιὰ νὰ ξεκινήσῃ ὁ πραγματικὸς διάλογος καὶ νὰ εἰσακουσθῇ ἡ ἄλλη πλευρά! Νὰ πάψουμε νὰ ἀκοῦμε! Νὰ μιλήσουμε!

Νὰ φέρουμε στὸ προσκήνιον ἐπὶ τέλους τὴν κοινὴν λογικὴ καὶ νὰ ἀξιώσουμε νὰ γίνῃ σεβαστή!

Κι αὐτὸ πλέον πρέπει νὰ γίνῃ …ἐχθές! Ὄχι αὔριο!

Τὸ αὔριο δὲν θὰ ὑπάρχῃ δίχως μας!

Κι ἐμεῖς, ἄν καὶ μᾶλλον τὸ ἔχουμε συνειδητοποιήσει βαθύτατα πλέον, εἴμαστε αὐτοὶ ποὺ μεσολαβοῦμε στὸ νὰ ἔχουν αὔριο τὰ παιδιά μας, καθῶς ἐπίσης κι ὅλες οἱ ἐπερχόμενες γενεές!

Θά παραδόσουμε τά πάντα ἀμαχητί ἤ θά τολμήσουμε κάτι διαφορετικό;

Κι ἐάν ναί, γιατί ὄχι ἀπό σήμερα; Γιατί νά μήν τό κάνουμε τώρα; Ἀν τὶ Συντάγματος καὶ μερικῶν ὡρῶν μέσα στὰ χημικά, ἀπομάκρυνσις πρὸς τὶς ἐξοχὲς καὶ τὶς πλατεῖες μας… Μακριά τους… Ἀλλὰ νὰ μείνουμε ἐκεῖ! Νὰ μὴν ἐπιστρέψουμε σὲ καμμίαν ἐργασία, ἐὰν δὲν κατεβοῦν στὸν δρόμο ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ὑπογράφουν ἀκρίτως, πρὸ κειμένου νὰ συνδιαλαγοῦν μαζύ μας! 

Σήμερα ἴσως εἶναι μία καλὴ εὐκαιρία…

Τί λέτε; ΠΗΓΗ

Ἀντὶ γιὰ 40.000 διαδηλωτῶν πρέπει νὰ εἶναι 4.000.000!

Τύρβαζαν οι συνδικαλιστές για την επιτυχία των προηγούμενων διαδηλώσεων γιατί, λέει, συγκεντρώθηκαν 40.000 πολίτες στην Αθήνα!
Και όμως
1.     Με την ανεργία στο 25%, έλλειπαν τουλάχιστον άλλες 350.000 πολίτες. ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ;
2.     Με την επίθεση που δεχόμαστε ως χώρα και ως γένος, στην οικονομία, στον πολιτισμό, την αύξηση των θανάτων λόγω της φτωχοποίησης, την διαρκώς αυξανόμενη υπογεννητικότητα από τα μεθοδευμένα μέτρα κατά της τεκνοποίησης (φτωχοποίηση, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων φόροι σε κάθε παιδί κλπ.) έλλειπαν από τις διαδηλώσεις τουλάχιστον 2.500.000 Έλληνες. ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΓΕΝΟΣ;
Αύριο οφείλουμε στους στην χώρα, στο Γένος μας στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας να «βουλιάξουμε» την Αθήνα και τα κέντρα των υπόλοιπων πόλεων.
Αύριο πρέπει να λείψουν οι κομματικές και οι συνδικαλιστικές σημαίες και συνθήματα. Να συνδραστηριοποιηθούν τα κινήματα, τα κόμματα, οι συλλογικοί φορείς κάτω από μία σημαία: την Ελληνική.
Σε μία ενιαία σε όγκο διαδήλωση! Χωρίς συνδικαλιστικά στεγανά και κενά.
Να συγκεντρωθούμε δίπλα και πίσω από αυτούς που δεν θα έχουν σημαίες και χρώματα! Τους Έλληνες πολίτες . Ακόμη και αν χρειαστεί να ορισθεί διαφορετικός τόπος συγκέντρωσης : Το Σύνταγμα!
Οι επικυρίαρχοι, η Υποτροϊκανική Κυβέρνηση και η αριστοκρατία του πλούτου που προστατεύουν έκαναν την επικοινωνιακή τους επίθεση:
Είπαν δήθεν ΟΧΙ στις απαιτήσεις της Τρόϊκα. Θύμωσε, λέει ο αρχιτροϊκανός. Θέατρο σκιών όλα!!!
Αυτό που ζητούν να επιτύχουν, είναι μία ήρεμη αυριανή διαδήλωση και παράλληλα να περάσει ο σκόπελος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Για να μπορέσουν να παρουσιαστούν στις παρελάσεις! Και για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Το βέβαιο είναι ότι τελικά θα υποκύψουν όλοι, με την αιτιολογία ότι δεν θέλουν να ρίξουν την Κυβέρνηση, με στόχο την …σωτηρία της χώρας (βλέπε καταστροφή)!
ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ! ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Μ’ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
Κινήματα, κόμματα συλλογικοί φορείς και εσείς φίλοι Bloggers, οργανωθείτε, συνεννοηθείτε και διαδώστε.
Οφείλουμε να τους δώσουμε να κατανοήσουν ότι η Ελληνική Ψυχή είναι ζωντανή!
Ότι θα πολεμήσουμε για το δικαίωμά μας να εξακολουθήσουμε υπάρχουμε ως Έθνος και ως Γένος! Το έθνος και το οποίο δίδαξε την Ελευθερία και την Δημοκρατία!                                         ΠΗΓΗ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πώς αντέχουμε να βλέπουμε την καταστροφή χωρίς να αντιδρούμε;

Στο πρόσωπο αυτής της φωτογραφίας είναι αποτυπωμένη μία κρυφή βία. Είναι κάτι που δεν αντέχουμε να βλέπουμε, κάτι που μισούμε και περισσότερο μισούμε τους υπανθρώπους που την χρησιμοποιούν. Η παιδική βία είναι καταδικασμένη στην καρδιά, στο μυαλό και στην ψυχή όλων των ανθρώπων.

Όμως, αναρωτιέμαι... είναι άραγε και στο μυαλό των Ελλήνων; Και πως είναι δυνατόν να καταδικάζεις την εικόνα, αλλά να μην καταδικάζεις μία άλλη, χειρότερη βία, εκείνη που παραμένει κρυφή και που σήμερα ασκείται στα παιδιά αυτής της χώρας; Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ακόμη την πρωτοφανή βία, που ξεπερνάει κάθε όριο και που ασκείται από κυβερνητικούς θώκους;
Μήπως, έχετε την εντύπωση πως γίνεται κάτι διαφορετικό στα σημερινά ελληνόπουλα από την εικόνα που αντικρύζετε; Μήπως έχετε την εντύπωση πως τα απάνθρωπα κυβερνητικά χτυπήματα, που καταδικάζουν το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας, έχουν διαφορετικά αποτελέσματα; Μήπως νομίζετε πως είναι άνθρωποι αυτοί οι κυβερνώντες που τόλμησαν να ορίσουν την ύπαρξη των παιδιών ως τεκμήρια;

Αν είστε άνθρωποι, αν καταφέρατε να σταθείτε όρθιοι και συνεχίζει να λειτουργεί το μυαλό σας, αν συνεχίζετε να έχετε επικοινωνία ή να αντιλαμβάνεστε τα προστάγματα της ψυχής σας, πώς μπορείτε και αντέχετε κοιτώντας τα παιδιά στους δρόμους;
Παιδιά χωρίς αύριο. Επειδή κάποιοι επιτήδειοι ξεπούλησαν τις ζωές τους στα παζάρια των αγορών...
Παιδιά χωρίς όνειρα. Επειδή κάποιοι ανήθικοι τους τα έκλεψαν...
Παιδιά χωρίς χαμόγελο. Επειδή κάποιοι νομότυπα κατόρθωσαν να υποθηκεύσουν τις ζωές τους και να τα οδηγήσουν στα σύγχρονα κρεματόρια του φεντεραλισμού...

Απορώ... Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια, όταν γνωρίζετε πως η σιωπή σας, η ανοχή σας, οι ενοχές σας και η... ψήφος σας, έχουν καταστρέψει το μέλλον της χώρας; Γιατί, σε αυτά τα παιδιά του σήμερα βλέπετε το μέλλον αυτής της άλλοτε περήφανης χώρας, που σήμερα παρακμάζει οικονομικά μα περισσότερο καταστρέφεται ηθικά, όταν επιτρέπει -σε αλητήριους της πολιτικής και οικονομικής ζωής- να χτυπάνε αδυσώπητα όλους μας, μα με περίσσιο μίσος τα μικρά παιδιά.

Αλήθεια, πώς μπορούμε όλοι εμείς να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε, όταν επιτρέπουμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και με την δική μας συνευθύνη ένα τέτοιου μεγέθους έγκλημα;
Αλήθεια, πώς μπορούμε να λεγόμαστε άνθρωποι, πολίτες αυτής της χώρας ή... πατριώτες, όταν με την απραξία μας συναινούμε στον βιασμό της ψυχής και στην καταστροφή της ζωής των παιδιών αυτών;
Αλήθεια, πώς αντέχουμε να δολοφονούνται οι ζωές ακόμη κι εκείνων των παιδιών που ακόμη δεν έχουν γεννηθεί;                                       

439.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ UNICEF.ΑΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;


Στατιστικές που τρομάζουν για τα παιδιά στην Ελλάδα

Κάτω από την κόκκινη γραμμή της αξιοπρεπούς διαβίωσης βρίσκει δεκάδες χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Στατιστικές που τρομάζουν για τα παιδιά στην Ελλάδα
Με περισσότερα από 439.000 Ελληνόπουλα να ζουν κάτω από τα όρια της ανέχειας, βρίσκει τη χώρα μας η σημερινή Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Σύμφωνα με τη Unicef, τουλάχιστον το 23% των παιδιών που ζουν στην Ελλάδα υποφέρουν από έλλειψη βασικών αγαθών, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της Ευρώπης αγγίζει το 20,5%. Αρκετοί είναι οι ανήλικοι που δεν έχουν πρόσβαση στη θέρμανση και πάσχουν από ελλιπή επισιτισμό.
Αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά της παιδικής φτώχειας στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη σημαντικότερη να εντοπίζεται στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί: το 2010 στην Ελλάδα σχεδόν το 35% των οικογενειών με παιδιά ηλικίας 12-17 ετών βρισκόταν σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
Η εκτίναξη της ανεργίας και η ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, που συντελέστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση.
Στατιστικές που τρομάζουν για τα παιδιά στην Ελλάδα
Αλλωστε, η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών εργαζομένων (13,8%), στην Ευρωζώνη (μέσο όρο 8,2%), και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που σημαίνει ότι το εισόδημα από την εργασία δεν επαρκεί για την έξοδο της οικογένειας από τη φτώχεια.
Οπως επισημαίνει η Unicef, στα φτωχά παιδιά οι πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων υγείας είναι σαφώς περισσότερες σε σχέση με τα μη φτωχά, ενώ μεγαλύτερες πιθανότητες εμφανίζουν και για υστέρηση στη νοητική και κοινωνικοσυναισθηματική τους ανάπτυξη, ειδικά όταν η φτώχεια είναι μακροχρόνια.
Στριμωγμένοι
Ο Συνήγορος του Παιδιού εκτιμά ότι το 70% των μαθητών που διακόπτουν το σχολείο εισέρχονται στην αγορά εργασίας και υπολογίζει ότι ο πραγματικός αριθμός των ανήλικων εργαζομένων στην Ελλάδα υπερβαίνει τις 100.000.
Σχεδόν 4 στα 10 φτωχά ελληνικά νοικοκυριά με παιδιά δεν έχουν ικανοποιητική θέρμανση, ενώ σχεδόν οι μισοί φτωχοί ανήλικοι αντιμετωπίζουν στενότητα χώρου στην κατοικία τους, παράγοντας που αυξάνει την πίεση και το ψυχολογικό στρες στα παιδιά.
Στη τελευταία θέση της παιδικής φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται η Βουλγαρία με ποσοστό 26,8% και στην πρώτη η Δανία με το 10,9%.
ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ
Σημαντικό δείκτη της φτώχειας συνιστά ο υποσιτισμός, ο οποίος ευθύνεται για το ένα τρίτο όλων των θανάτων παιδιών μικρότερων των 5 ετών παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, δηλαδή 500 εκατομμύρια παιδιά, ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.
Στην Ελλάδα ο ανεπαρκής επισιτισμός απειλεί όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων: Μεταξύ των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά, το 26,1% αδυνατεί να τραφεί με κοτόπουλο, ψάρι, κρέας ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας. Επίσης, η χώρα μας εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό λιπόβαρων βρεφών ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ με αυξητική τάση.
Εκδήλωση για τον παιδικό υποσιτισμό διοργανώνουν το Σάββατο και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Εκεί από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. οι μικροί προσκεκλημένοι μαζί με ειδικούς θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν, θα συζητήσουν, θα ακούσουν παραμύθια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τον υποσιτισμό και την κακή διατροφή. Η είσοδος είναι δωρεάν και συμμετοχές δηλώνονται στο 210-5200500.
ΠΗΓΗ