ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΕΦΥΓΕ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΗΝΑ



Σχεδόν από επιλογή φαίνεται πως πέθανε ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος, ο οποίος δεν ήθελε να υποταχθεί στη ζωή, που του επέβαλαν οι γιατροί...

Τον τελευταίο καιρό, ο Οδυσσέας Χατζόπουλος έπαψε να προσέχει τον εαυτό του, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες την αγαπημένης του Αθηνάς και των γιατρών του, καθώς αρνήθηκε την ινσουλίνη του επανειλημμένα και αποφάσισε να ταξιδέψει «ελεύθερος».

Διαβάστε το συγκλονιστικό "αντίο" για τον Οδυσσέα Χατζόπουλο, όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την υπογραφή... ενός φίλου:

"Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος έφυγε. Έτσι απλά. Έφυγε κυριολεκτικά από τη ζωή γιατί δεν ήθελε να συνεχίσει. Επειδή το τελευταίο μοντέλο που άλλοι είχαν επιλέξει για εκείνον δεν του άρεσε. Επειδή δεν γούσταρε άλλο αυτή την συνεχιζόμενη υποχρεωτική υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής και των αξιών της.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι κι επειδή θα μου τα έχωνε εάν το έκρυβα, έφυγε επειδή βαρέθηκε όλο το φάσμα του πολιτικού γίγνεσθαι με το οποίο η ζωή του από διαφορετικούς δρόμους ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη.

Έπαψε να προσέχει τον εαυτό του, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες την αγαπημένης του Αθηνάς και των γιατρών του, αρνήθηκε την ινσουλίνη του επανειλημμένα και αποφάσισε να ταξιδέψει ελεύθερος.

Το βιογραφικό του το έγραψε μόνος του προλογίζοντας ένα βιβλίο πολλών λευκών σελίδων με τίτλο «ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ», με ημερομηνία 2014-2015 και έναν μακρύ κατάλογο ως υπότιτλο: Σύνταγμα, Δημοκρατία, Βασιλεία, Δικτατορία, Εκκλησία, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικοί, Παιδεία, Δικαιοσύνη Υγεία, Μέσα Ενημέρωσης(Ραδιόφωνο- Έντυπο-Τηλεόραση), Αθλητισμός (Ποδόσφαιρο, Αναβολικά και ντοπάρισμα),Πολιτισμός(Μουσεία, Φεστιβάλ, ΜΚΟ),Τεχνολογία και Ρομπότ, Χρηματιστήριο, ΟΠΑΠ, Ιπποδρομίες, Λογιστές, Δικηγόροι, Κινητά τηλέφωνα, Πρεζόνια, Τυχερά παιχνίδια, Οίκοι Ανοχής. Για να συμπληρώσει με περισσή ειρωνεία στο τέλος: Δεν έχουμε άλλο χώρο.

«Γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα. Τελείωσε το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1959. Το 1960 εξέδωσε το πρώτο του περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών στον «Ηνίοχο». Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και μουσική. Το 1974 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «ΚΑΚΤΟΣ» για να κυκλοφορήσει 6.000 βιβλία. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Πάθος του η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία».

«Από το 1974 μέχρι σήμερα» γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του «ψήφισα δύο φορές. Το 1981 ΠΑΣΟΚ και το 2007 ΛΑΟΣ. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια ψήφισα λευκό».

Καλό ταξίδι Οδυσσέα και καλές περιπέτειες

Ο φίλος σου"

Γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα. Τελείωσε το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1959. Το 1960 εξέδωσε το πρώτο του περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών στον «Ηνίοχο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και μουσική.

Τον Εκδοτικό Οίκο «Κάκτος» ίδρυσε το 1974. Από το 1991, μαζί με τα υπόλοιπες εκδόσεις που δίνουν στην κυκλοφορία, οι Εκδόσεις «Κάκτος» έχουν ως κύριο έργο την έκδοση της σειράς «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Οι Έλληνες», με προγραμματισμό να δημοσιευθούν μεταφρασμένα και σχολιασμένα —για πρώ­τη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς— όλα τα έργα όλων των συγ­γραφέων της ελληνικής αρχαιότητας. Η σειρά αυτή, που βραβεύ­τηκε τον Απρίλιο του 2000 από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence στη Γαλλία ως ένα από τα σπουδαι­ό­τερα έργα της εποχής μας, και αργότερα, τον Οκτώβριο του 2002, από το Ίδρυμα Πιερίδη, στην Κύπρο, αριθμεί μέχρι στιγ­μής 700 τόμους και είναι ήδη, για το αντικείμενό της, η μεγαλύτερη στον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2004 ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος παρουσίασε τους «Έλληνες» στην Κούβα, με ομιλία του στο Μουσείο Τεχνών της Αβάνας.

ΠΗΓΗ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

n

Γράφει η ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Επανέρχομαι σε ένα σοβαρό ζήτημα που δεν γίνεται ευρέως κατανοητό στη Δύση παρά την ολοφάνερη αύξηση του ευρωσκεπτικισμού, της ισλαμοφοβίας και των αντιδράσεων εναντίον της θλιβερής προοπτικής της Ευραβίας. Αυτές οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνον από «δεξιούς» και «ρατσιστές»· προέρχονται από πρώην μουσουλμάνους θεωρητικούς (Αλί Σινά, Τασλίμα Νασρίν, Ανβάρ Σαΐχ) κι από κοσμικούς φιλοσόφους (Μισέλ Ονφρέ, Κρίστοφερ Χίτσενς, Ρίτσαρντ Ντόκινς). Αρχίζω με την παραδοχή ότι τα παραπάνω αισθήματα είναι δικαιολογημένα και οφείλονται σε συγκεκριμένα γεγονότα και λανθασμένες πολιτικές.

H πολυπολιτισμικότητα είναι ένα ιδανικό που συντηρεί διακριτούς εθνοτικούς πολιτισμούς στο εσωτερικό ενός κράτους: όπως π.χ. την εφαρμογή της σαρία στη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης. Πρόκειται για ρήξη του πολιτιστικού ήθους που κάποτε ήταν ενιαίο και ευνοούσε τον «πλουραλισμό», δηλαδή την πολιτιστική ενσωμάτωση των διαφόρων ξένων ομάδων –θρησκευτικών και εθνοτικών– στη νομοθεσία, στις αξίες και στους θεσμούς μιας χώρας. Η εφαρμογή της πολυπολιτισμικότητας εμποδίζει την αφομοίωση και κατακερματίζει («βαλκανοποιεί») την κοινωνία η οποία δεν επιτυγχάνει ενιαία εθνική ταυτότητα. Αυτή η αποτυχία έχει ανυπολόγιστες συνέπειες: οι μειονότητες παραμένουν προσκολλημένες σε βάρβαρα ήθη· περικλείονται και απομονώνονται από την ευρύτερη κοινωνία και, με τη θεαματική τους «ασυμβατότητα», προκαλούν ρατσιστικά αισθήματα στους πολίτες των χωρών υποδοχής (επ’ αυτού καλό είναι να διαβάσει κανείς τον Ετιέν Μπαλιμπάρ που κάνει λόγο για τις κραυγαλέες «ορατές διαφορές»).

Έτσι, σε όλες τις δυτικές χώρες, η πρακτική της πολυπολιτισμικότητας έχει δημιουργήσει απειλή για τον πολιτισμό, την ταυτότητα και τις αξίες: το παλιό αμερικανικό χωνευτήρι ξεχάστηκε και αντικαταστάθηκε από μια παράλογη ιδέα ισοπεδωτικής κοινωνικής ανθρωπολογίας (περί «ισοτιμίας των πολιτισμών» και «πανέμορφου μωσαϊκού») και δήθεν πολιτικής ορθότητας. Για παράδειγμα, όταν το 2006 η αυστραλιανή κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλει εξετάσεις (στην αγγλική γλώσσα, στην τοπική ιστορία κτλ) σε όσους ζητούσαν την αυστραλιανή υπηκοότητα, η αριστερά αντέδρασε εντόνως. Κι όμως οι εξετάσεις στη γλώσσα και στην ιστορία θα έπρεπε να είναι αυτονόητες – ειδαλλιώς, δημιουργούνται ξεχωριστές κοινότητες με διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αναφέρω εδώ, ενδεικτικά, ότι στις συνεντεύξεις στις οποίες υποβάλλονται μετανάστες που επιθυμούν να γίνουν Γάλλοι πολίτες, πολλοί μουσουλμάνοι αρνούνται να προσυπογράψουν το γαλλικό Σύνταγμα: η συμπεριφορά αυτή είναι, φυσικά, απαράδεκτη – αποτελεί όμως συνέπεια μιας μακρόχρονης εσφαλμένης μεταναστευτικής πολιτικής που πήρε το ελκυστικό όνομα «πολυπολιτισμική».

Η πολυπολιτισμικότητα είναι το αντίθετο της κοινωνικής συνοχής: τονίζει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και, μακροπρόθεσμα, εξυπηρετεί στρατηγικά συμφέροντα ξένων χωρών (Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν). Μέσω της πολυπολιτισμικότητας δημιουργούνται θύλακες που, σε περίπτωση κρίσης, δεν θα ακολουθήσουν τα συμφέροντα του κύριου κορμού της κοινωνίας αλλά τα συμφέροντα των χωρών της καταγωγής τους. Παρ’ όλ’ αυτά, η πολυπολιτισμικότητα, ως κυρίαρχο ρεύμα, θεωρείται σήμερα συνιστώσα όλων σχεδόν των κομματικών ιδεολογιών του πολιτικού mainstream: έτσι, τα κόμματα αποσπούν στήριξη και ψήφους, πλην όμως βραχυπρόθεσμα. Αν δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και τον ορίζοντα, θα διαπιστώσουμε ότι μόνον η ομοιογένεια ευνοεί τη δημοκρατία, την παραγωγικότητα, την ασφάλεια, την αντοχή σε εξωτερικούς κλονισμούς και γενικότερα την ύπαρξη της κοινωνίας των πολιτών. Αντιθέτως, η δημογραφική ανισορροπία (το γεγονός ότι σε χώρες παραδοσιακά «λευκές», «χριστιανικές» και εκκοσμικευμένες οι μετανάστες εμφανίζουν υψηλότερη γεννητικότητα η οποία προστίθεται στις μεταναστευτικές εισροές) δημιουργεί κοινωνική και οικονομική αποδιάρθρωση, εκφοβισμό και απομονωτισμό από την πλευρά των πολιτών των χωρών υποδοχής. Χρειάζεται πολιτική πληθυσμού: η εξέλιξη του πληθυσμού έχει αφεθεί στην τύχη όπως έχει αφεθεί στην τύχη το ίδιο το ευρωπαϊκό και γενικότερα δυτικό ιδεώδες. Πράγματι, μεγαλύτερα πλήθη φαίνεται να μεταφράζονται σε περισσότερες ψήφους – πλην όμως, για μια ακόμη φορά, τα φαινόμενα απατούν: μεγαλύτερα πλήθη σημαίνουν λιγότερες ψήφους· ο όχλος δεν συμμετέχει σε δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες· κατεβαίνει στους δρόμους, εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες, επιτίθεται εναντίον του ίδιου του του εαυτού. Οι κοινότητες που ζουν χωριστά από το υπόλοιπο κοινωνικό σώμα είναι επιρρεπείς σε εσωτερικές συγκρούσεις.

Σε όλες τις δυτικές χώρες, ορισμένες μειονότητες εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και εγκληματικότητας. Αλλά το φαινόμενο δεν πρέπει να αποδίδεται, όπως συμβαίνει, στον υποτιθέμενο ρατσισμό και στις διακρίσεις: συνήθως, η υψηλή ανεργία και η εγκληματικότητα οφείλονται στα ίδια τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των μειονοτήτων τα οποία διατηρούνται πεισματικά μέσω της πολυπολιτισμικότητας. Η «διαφορετικότητα» έχει αποκτήσει διαστάσεις cult – και όμως είναι επιβλαβής για όλους: διαλύει την έννοια του ανήκειν, δυσχεραίνει την κοινωνική ένταξη και διαιωνίζει τα στερεότυπα. Οι κοινωνίες έχουν πεπερασμένη ικανότητα απορρόφησης: ακόμα και όταν υπάρχουν οι θεσμοί που επιτρέπουν την απορρόφηση, οι μεγάλοι αριθμοί την υπονομεύουν. Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση –κυρίως από μουσουλμανικές κοινότητες– επιφέρει προβλήματα προσαρμογής όπως την εγκατάλειψη του σχολείου και τη σύσταση εσωτερικής αντιπολίτευσης εναντίον της ενσωμάτωσης και της εκκοσμίκευσης.

Στα κράτη δικαίου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανώτερα από οποιαδήποτε «κουλτούρα». Το καθήκον των χωρών που υποδέχονται μετανάστες είναι η προάσπιση αυτών των δικαιωμάτων, όχι η εφαρμογή πολιτιστικού σχετικισμού. Ο πολιτιστικός σχετικισμός αναιρεί τους θεσμούς του κράτους δικαίου και μπορεί να επιτρέψει βρεφοκτονίες, βασανιστήρια, καταπίεση γυναικών (μισογυνία, κλειτοριδεκτομή, λιθοβολισμούς, καύση χηρών, τιμωρίες μοιχαλίδων), μίσος εναντίον ομοφυλοφίλων, αντισημιτισμό, συμμορίες, θανατικές ποινές.

Κοντολογίς, η πολυπολιτισμικότητα είναι μια τερατωδία: ενθαρρύνει τις εθνοτικές ομάδες να προσκολλώνται σε συνήθειες, πρακτικές και γλώσσες της παλιάς πατρίδας. Αυτή η στάση δεν εξηγείται μέσω του υποτιθέμενου φόβου της φυλετικής βίας και της πολιτιστικής συγγένειας μεταξύ των μελών της κάθε μειονότητας – αποτελεί συνέπεια της ίδιας της πολιτικής των χωρών υποδοχής η οποία οξύνει τον ρατσισμό όχι μόνον εναντίον των μειονοτήτων, αλλά, ιδιαίτερα, εναντίον του κύριου κορμού της κοινωνίας. Εξάλλου, αυτός ο λεγόμενος κύριος κορμός της κοινωνίας απειλείται τόσο δημογραφικά όσο και πολιτιστικά εφόσον καλείται να εγκαταλείψει την ιδιαίτερότητά του, ενώ οι μικρότερες ομάδες απαιτούν να διατηρήσουν τη δική τους. Αν δεν διορθωθούν οι πρακτικές της πολυπολιτισμικότητας, υπάρχει κίνδυνος κοινωνικών εκρήξεων και μετατόπισης των πολιτών σε ανοιχτά ρατσιστικές θέσεις. Χρειάζεται γνώση, χρειάζεται σύνεση: η πολιτική της πολυπολιτισμικότητας είναι ακροσφαλής, φοβική και αμυντική· πρόχειρη, αυτοσχέδια και ασυλλόγιστη.
ΠΗΓΗ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ...ΣΤΟΥΣ 16



Η τεράστια ΕΛΛΑΔΑ είναι στους 16 του κόσμου! Με επική εμφάνιση κέρδισε 2-1 την Ακτή, είχε και 3 δοκάρια και τώρα πάει με την Κόστα Ρίκα για νέο έπος! 


Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με τις αναμενόμενες αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε θέσεις. Η άμυνα έμεινε απαράλλαχτη, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής την θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη πήρε ο Καραγκούνης. Ο Λάζαρος έπαιξε στο αριστερό άκρο αντί του Σαμαρά, ο οποίος προωθήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και μαζί με τον Σαλπιγγίδη συμπλήρωσαν την επιθετική τριάδα.

Στα πρώτα λεπτά, ήταν φανερή η διάθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να «παγώσει» τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στους Τουρέ, Ντρογκμπά και Ζερβίνιο να απειλήσουν. Κυρίως τελευταίος πήρε αρκετές προσπάθειες, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, όμως είτε οι Τοροσίδης, Χολέμπας, είτε οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος τον έκοβαν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Ωστόσο και πάλι υπήρξαν απρόβλεπτα προβλήματα...

Προβλήματα και αντεπίθεση
Αρχικά με τον τραυματισμό του Κονέ που οδήγησε στην είσοδο του Σάμαρη και στη συνέχεια με τον Γλύκο που πήρε την θέση του επίσης τραυματία Καρνέζη. Παρόλα αυτά όμως, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν φάνηκε να επηρεάζεται... Έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους μέσα στην περιοχή της, χτυπούσε στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος και Χολέμπας συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να πιάνει ένα απίστευτο σουτ στο 33' όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί. Στη συνέχεια της φάσης ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε το φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ωραία ο Καραγκούνης, όμως ο τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού είχε σωστή θέση και κατάφερε να μπλοκάρει.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, η πίεση που ασκούσαν ψηλά οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μανιάτης και Σάμαρης άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των Ιβοριανών.
 Κάτι που φάνηκε στην φάση του 42ου λεπτού, όμως ο τελευταίος έκλεψε την μπάλα από τον Τιοτέ, έπαιξε το 1-2 με τον «Sam», βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπαρί και έσπασε επιτέλους την επιθετική δυστοκία της Ελλάδας, κάνοντας το 1-0, με το οποίο οι δύο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Μονότερμα στο 2ο ημίχρονο
Από εκεί και πέρα, το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος όχι απλά να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Και δεν ήταν μόνο οι προσπάθειες του Χριστοδουλόπουλου (54', 59') και του Σαλπιγγίδη (59', 90')... Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε και δύο ακόμη δοκάρια, με τους Καραγκούνη (68') και Τοροσίδη (80'), με την Ακτή Ελεφαντοστού να διατηρεί παθητικό ρόλο, μην μπορώντας να κάνει ούτε μία ευκαιρία της προκοπής...

Στη μία και μοναδική φορά, που η αμυντική γραμμή ξεχάστηκε, ο Μπονί βρήκε την ευκαιρία και ισοφάρισε σε 1-1 στο 74', βάζοντας σε θέση ισχύος τους Αφρικανούς. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς την ελληνική ψυχή, καθώς οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν το έβαλαν κάτω... Συνέχισαν να πιέζουν και τελικά δικαιώθηκαν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι.
 Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε και την εκτέλεση και παρά τις προκλήσεις του Μπαρί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Εθνική μας ομάδα στους «16» του Μουντιάλ.

MVP: Σε ένα τέτοιο ματς ΟΛΟΙ ήταν MVP. Κανείς δεν υστέρησε, από τους Καρνέζη και Κονέ που μπήκαν αλλαγή στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, μέχρι τον Γκέκα που έπαιξε στα τελευταία λεπτά. Αυτοί μαζί με τους Γλύκο, Τοροσίδη, Μανωλάς, Παπασταθόπουλο, Χολέμπας, Μανιάτη, Καραγκούνη, Σάμαρη, Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο, Σαμαρά ήταν ΟΛΟΙ τους ΗΡΩΕΣ.

POINT: Η ελληνική ψυχή της Ελλάδας, έκανε την διαφορά. Εκεί που οι άλλες ομάδες θα κατέρρεαν ψυχολογικά μετά την ισοφάριση, οι Έλληνες διεθνείς βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πήραν μία παλικαρίσια νίκη.

STAT ATTACK: Το πάθος των παικτών της Εθνικής, επιβεβαιώνεται και από τα χιλιόμετρα που έτρεξαν οι παίκτες. 103.758 έγραψαν οι διεθνείς, έναντι 95.445 των Ιβοριανών.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Ελλάδα έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι, τόσο στον ανασταλτικό τομέα όπου απειλήθηκε ελάχιστες, αλλά και επιθετικά, καθώς θα μπορούσε να είχε πάρει μία πολύ πιο εύκολη νίκη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ:(Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (77' Γκέκας), Κονέ (13' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτής Ελεφαντοστού:(Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Κ.Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (82' Σιο), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Όιερ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Οι ήρωες παίζουν σαν Έλληνες.

ΠΗΓΗ

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

1.Καρνέζης: Ραντεβού με την ατυχία για τον Έλληνα πορτιέρο. Σε μία επέμβαση του, πήρε ως... σουβενίρ ένα πρόβλημα στην μέση. Προσπάθησε να σφίξει τα δόντια αλλά δεν άντεξε και στο 24' πήρε την θέση του ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια.

4.Μανωλάς: Ακόμη ένα πολύ μεγάλο ματς από τον νεαρό στόπερ. Έκοψε τα πάντα! Εβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, έπαιξε με αυτοθυσία, ήταν καταπληκτικός! Με αυτές τις εμφανίσεις πιστοποιεί ότι αποτελεί ένα από τα πιο... καυτά ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή. Φοβερός σε όλα του.

19.Παπασταθόπουλος: Ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρντμουντ ήταν μαζί με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ένας από τους λόγους που η Ελλάδα κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Έκλεισε με σπουδαίο τρόπο τον Ντρογκμπά. Είχε μοναχά μία άτυχη στιγμή στην φάση του γκολ αλλά... χαλάλι του. Η γενική του εικόνα ήταν εξαιρετική. Ηγετική παρουσία στην ανασταλτική γραμμή.

20.Χολέμπας: Το καλύτερο, πιο μεστό, πιο γεμάτο παιχνίδι του με το εθνόσημο στο μέρος της καρδιάς. Ο αριστερός μπακ ήταν απροσπέλαστος αμυντικά, έκλεινε σωστά στον άξονα και έκοβε τις επικίνδυνες καταστάσεις. Δημιουργικά έκανε τις γνωστές του... κούρσες ενώ από το δικό του πόδι ξεκινά η φάση που ο Σαμαράς κερδίζει το πέναλτι! Μεγάλο ματς και από τον Χολέμπας που είχε και ένα δοκάρι στο 33΄, σουτάροντας με το δεξί στην αντεπίθεση.

15.Τοροσίδης: Ο δεξιός μπακ της Ρόμα ήταν από τους καλύτερος της Ελλάδας στο πρώτο μέρος. Σταθερός τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Στην επανάληψη κουράστηκε λίγο, είχε κάποια προβλήματα αλλά το πρόσημο της παρουσίας του κόντρα στους Ιβοριανούς ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Έτρεξε ακατάπαυστα την πλευρά του ενώ είχε και ένα δοκάρι.

8.Κονέ: Κόντρα στον Ιαπωνία άφησε τα πνευμόνια του μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Τα έδωσε όλα και το... πλήρωσε απόψε στο παιχνίδι με την Ακτή. Οι ποδοσφαιριστές είναι και εκείνοι άνθρωποι, ο οργανισμός του άσο της Μπολόνια ήταν στα... κόκκινα και μόλις στο 13' εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο με τράβηγμα.

10.Καραγκούνης: ΑΡΧΗΓΟΣ. Στα 77' που αγωνίστηκε μέχρι να αντικατασταθεί τα έδωσε όλα. Στα 37 του έμοιαζε σαν 20άρης στο κέντρο. Έκοβε, μοίραζε σωστά την μπάλα ενώ είχε και μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ αλλά και μία... σουτάρα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Ακτής. Περνάει δεύτερη νιότη στην Βραζιλία και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

2.Μανιάτης: Συγκλονιστικός. Σπουδαίες επεμβάσεις ανασταλτικά. Είχε πολλά κλεψίματα στην μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα. Εκανε κατάθεση ψυχής και ποιότητας στον άξονα. Τι άλλο να έκανε; Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Μανιάτη.

16.Χριστοδουλόπουλος: Αργήσαμε να τον δούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά στην πρώτη του εμφάνιση... έβγαλε μάτια. Σπουδαία εμφάνιση στο αριστερό «φτερό», τόσο ανασταλτικά όσο πολύ περισσότερο δημιουργικά. Είχε πολύ καλά σουτ προς την αντίπαλη εστία και μια φανταστική ενέργεια στο 53' που τελικά κατέληξε άουτ. Έτρεξε πολύ με την μπάλα στα πόδια, αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα.

7.Σαμαράς: Χρωστούσε κάτι από τα δύο πρώτα παιχνίδια. Το έκανε και με το παραπάνω. Σπάει υπέροχα την μπάλα για την ασίστ στο 1-0 του Σάμαρη. Κρατούσε σωστά μπάλα με πλάτη ενώ είναι καθοριστικός για την πρόκριση στην επόμενη φάση! Παίρνει το πέναλτι και δείχνει... κρύο αίμα, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

14.Σαλπιγγίδης: Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να φανεί δημιουργικά αλλά ήταν άριστος τακτικά, μάρκαρε, έτρεξε και βοηθούσε τον Τοροσίδη. Στην επανάληψη έδειξε και το καλό του πρόσωπικο στο δημιουργικό κομμάτι. Είχε μια καλή στιγμή στο 58' και ακόμη μια... τεράστια στο 87' όταν το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Ευτυχώς δεν κόστισε και όλα καλά!

12.Γλύκος: Από το... πουθενά έκανε ντεμπούτο στο Μουντιάλ και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Σταθερός στις επεμβάσεις του, είχε μία-δύο καλές αποκρούσεις και σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για το γκολ των Ιβοριανών.

22.Σάμαρης: Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον νεαρό μέσο που έκανε τα πάντα απόψε στην Φορταλέζα! Ο παίκτης του Ολυμπιακού κλέβει ιδανικά την μπάλα και τελειώνει εξαιρετικά την φάση στο γκολ που βάζει μπροστά την Εθνική στο σκορ. Από κει και πέρα κάλυψε χώρους στο κέντρο, είχε αρκετά κλεψίματα και αποτέλεσε σημαντικό «εργαλείο» για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

17. Γκέκας: Μπήκε στα τελευταία λεπτά στην κορυφή της επίθεσης. Άνοιξε διαδρόμους, ήταν δραστήριος και βοήθησε και αυτός με τον τρόπο του για να έρθει αυτή η τεράστια νίκη για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο παγκόσμιος Τύπος δεν έκρυψε την έκπληξη του για την πρόκριση της Ελλάδας την οποία σχεδόν σύσσωμα αποκάλεσε θαύμα. Πιο ενδεικτική η πρώτη σελίδα της γερμανικής Bild.

«Οι συναρπαστικοί μινιμαλιστές Ελληνες»
Gazzetta (Ιταλία): «Εκπληξη και ελληνικό θαύμα. Με πέναλτι του Σαμαρά ο Ντρογμπά έμεινε εκτός»

Ole (Αργεντινή): «Το ελληνικό θαύμα»

Kicker (Γερμανία): «Ο Σαμαράς ήταν ψύχραιμος και η Ελλάδα προκρίθηκε»

L' Equipe (Γαλλία): «Σκληρό αποτέλεσμα για τους Ιβοριανούς. Οι Έλληνες κατάφεραν να προκριθούν στο τελευταίο λεπτό»

Record (Πορτογαλία): «Πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Φερνάντο Σάντος στους 16»

Winsports (Κολομβία): «Με γκολ στις καθυστερήσεις η Ελλάδα έκλεψε την πρόκριση»

BBC (Αγγλία): «Δραματική πρόκριση της Ελλάδας στους 16»

Bild (Γερμανία): «Απίστευτο!!! Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση μόλις με δυο τέρματα. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία που δεν κατάφερε το ίδιο. Αλλα οι Ελληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό»


Lancenet (Βραζιλία): «Εγραψε ιστορία! Η Ελλάδα στο τέλος του αγώνα έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση»

Marca (Ισπανία): Ελληνικό έπος στη Βραζιλία. Ο Σαμαράς έστειλε την Ελλάδα στην επόμενη φάση. Ηταν απόλυτα δίκαια επικράτηση, είχε καρδιά και την πίστη των Σπαρτιατών.

Corriere dello Sport (Ιταλία): «Η Ελλάδα απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Μπόνι ισοφάρισε το γκολ του Σάμαρη, όμως το τέλος ήταν συναρπαστικό με τον Σαμαρά να χαρίζει την πρόκριση με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό».

ΠΗΓΗ

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΟΥ


Η Σοφία Βούλτεψη, ήταν μια μαχόμενη δημοσιογράφος που αντιπολιτευόταν με επιχειρήματα τα τρισκατάρατα Μνημόνια. Την εποχή εκείνη, είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στους άγρια δεινοπαθούντες Έλληνες πολίτες, όταν  από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter συμμετείχε πολλές φορές ως σχολιάστρια της επικαιρότητας και ήταν με τα σχόλιά της καταπέλτης των πολιτικών εφαρμογών και των αποτελεσμάτων των Μνημονίων. Ταυτόχρονα, διατηρούσε στο διαδίκτυο ιστοσελίδα με την ονομασία «Ελεύθερη Σκέψη» και στην οποία καταχωρούνταν εκτός από τα δικό της καθημερινό άρθρο και πολλά άλλα σημαντικά – ενημερωτικά άρθρα. Είχα δε, την τύχη να δημοσιευθούν και αρκετά δικά μου άρθρα, κυρίως πατριωτικού και αντιμνημονιακού χαρακτήρα. Έτσι, η «Ελεύθερη Σκέψη» καθημερινώς αναγνωριζόταν από περισσότερους πολίτες και είχε φτάσει σε υψηλά στάνταρ αναγνωσιμότητας.

            Όμως, παρ΄ όλα ταύτα, η Σοφία Βούλτεψη ήταν έξω από τον αρεστό περίγυρο του αντιμνημονιακού τότε, Αντώνη Σαμαρά και έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες προσέγγισής του. Την εποχή εκείνη ο σημερινός Πρωθυπουργός ηρνείτο πεισματικά να τη δει. Όμως ο πάγος «έσπασε» μετά από ένα ραντεβού στο οποίο παραβρέθηκε και ο υπογράφων, με συγγενικό πρόσωπο του Σαμαρά, στα μέσα Ιουνίου 2011, στο JKcafé στο Κολωνάκι και ο οποίος έκλεισε την καθοριστική συνάντηση Βούλτεψη-Σαμαρά!

            Ωστόσο, παρ΄ ότι το Νοέμβριο του 2011, ο Αντώνης Σαμαράς για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποδέχθηκε ως «αναπόφευκτη» τη δανειακή σύμβαση και συμφώνησε στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη –ΛΑΟΣ, εγκαταλείποντας τη μέχρι τότε αντιπολιτευτική – αντιμνημονιακή τακτική του, δήθεν για να ξεπεραστεί η κρίση, υποτασσόμενος απόλυτα στα Μνημόνια, η Σοφία Βούλτεψη συνέχισε βέβαια, σε χαμηλότερους τόνους, αυτήν την αντιμνημονιακή – πατριωτική ρητορική και γραφή. Έχει αξία να σημειωθεί πως Πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας διορίστηκε οΛουκάς Παπαδήμος, πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) επί πρωθυπουργίας του τρισκατάρατου Σημίτη και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Αυτό το πιστό όργανο της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, γρανάζι της μηχανής που επιβουλεύεται την εγκαθίδρυση στον πλανήτη της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, αυτό το πειθήνιο όργανο του παγκόσμιου τραπεζικού – τοκογλυφικού κατεστημένου, το «στόλιζε» καταλλήλως η Σοφία Βούλτεψη σε κάθε ευκαιρία.

            Στο κάδρο των καταγγελλομένων της μαχητικής Σοφίας Βούλτεψη, βρέθηκε και ο Γκίκας Χαρδούβελης, όταν ανέλαβε διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Λουκά Παπαδήμου. Που να φανταζόταν ηΣοφία Βούλτεψη πως μετά από μερικά χρόνια με τον Γκίκα Χαρδούβελη – σημερινό υπουργό Οικονομικών – θα κάθονταν στο ίδιο οβάλ κυβερνητικό τραπέζι, συναποφασίζοντας έτι περεταίρω την εξαθλίωση του λαού μας; Ναι μαζί με τον Γκίκα Χαρδούβελη, που δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο. Είναι ο άνθρωπος του τραπεζικού κεφαλαίου - πρώην Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank – καθώς επίσης άσπονδος φίλος – πολλές φορές αντάλλασαν πολιτικοοικονομικές απόψεις - του καταδικασμένου μιζαδόρου του Δημοσίου χρήματος και παρ΄ ολίγον Πρωθυπουργού της χώρας, Άκη Τσοχατζόπουλου.Μέλος της λέσχης Bilderberg(2011). Ανήκει και αυτός στην ομάδα του «εκσυγχρονιστή» Σημίτη. Γιαυτό αξίζει να θυμηθούμε ένα απόσπασμα του άρθρου της Σοφίας στις 9 Ιανουαρίου 2012με τίτλο: «Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη…», όπου οι χαρακτηρισμοί που απεύθυνε στο σημερινό Τσάρο της Οικονομίας μας ήταν βαρύτατοι ως εξευτελιστικοί.

            «Από εκβιασμό σε εκβιασμό φθάσαμε και στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού. Στο “σφάξε με αγά μου, ν΄ αγιάσω”. Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών. Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας. Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος “αναλυτής” των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας. Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς….Αν και οικονομολόγος, αποδέχεται δηλαδή ότι η χώρα στραγγαλίζεται καθαρά για λόγους παραδειγματισμού, για να τιμωρηθεί δηλαδή, να εξουθενωθεί και να μηδενιστεί, να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να συνέλθει. Κάνει, όμως, ένα λάθος. Επειδή η δική του ζωή δεν έχει καθόλου επηρεαστεί από την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και επειδή συνέχισε να παρέχει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τις «υπηρεσίες» του εδώ κι εκεί χωρίς ποτέ να χρειαστεί να μας εξηγήσει τι διάβολο συμβούλευε τον κ. Σημίτη της λεγόμενης “Ισχυρής Ελλάδας” και των swaps, νομίζει πως διαρκεί ακόμη εκείνη η “χρυσή εποχή” των απευθείας αναθέσεων στα εξοπλιστικά και των πανάκριβων υπογραφών με τη Ζήμενς. Πιστεύει δηλαδή πως η χώρα θα οδηγηθεί στην απόλυτη φτώχεια και στην (αναπόφευκτη) χρεοκοπία, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι…..Πολύ περισσότερο που αν δεν βάλει το μυαλό του να δουλέψει προς κάποια πιο επιστημονική λύση από αυτήν της τιμωρίας, το μεν καινούργιο του αφεντικό θα φύγει νύχτα – έχοντας λάβει και αυτός μέρος στην εθνική προδοσία – ο δε ίδιος θα δυσκολευτεί να βρει τράπεζα να τον (ξανα)μαζέψει, αφού η χώρα θα έχει οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία. Επειδή, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, καλά θα κάνει ο κ. καθηγητής και μόνιμος σύμβουλος πρωθυπουργών – διεκπεραιωτών, να αποφύγει στο μέλλον τις σειρήνες της δημοσιότητας και να σταματήσει τις γελοίες δηλώσεις περί «μεγάλων τιμωρών», διότι και αυτοί (οι γελοίοι τιμωροί) γνωρίζουν πως αν πέσει η Ελλάδα, θα τους πάρει ο διάολος όλους μαζί. Ας φροντίσει επίσης τόσο ο ίδιος – όπως και κάποιοι άλλοι που έχουν αναλάβει να μας τρομοκρατήσουν, καθηγητές, επικεφαλής τραπεζών και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού….. Ας φροντίσει να μην μας εκνευρίσει ξανά, διότι θα θυμηθούμε πως ήταν μέλος της περίφημης επταμελούς επιτροπής καταγραφής του ελλείμματος, που τον Οκτώβριο του 2009 διόρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο. Για να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου και για να διευκολύνουν το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στα σχέδιά τους, τα μέλη της επιτροπής εξέδωσαν τον Φεβρουάριο του 2012 πόρισμα με το οποίο παρουσίαζαν την Ελλάδα με τα πιο μελανά χρώματα. Και επειδή δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε – διότι θα έλθει η ώρα της Δικαιοσύνης για όλους και ο καθένας θα κληθεί να απολογηθεί για τον ρόλο .… ειδικά ο κ. Χαρδούβελης, αντί να προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να δεχθούμε την τιμωρία μας από τους ανίκανους εκπροσώπους των δανειστών μας, να φροντίσει να κόβουμε εισιτήρια στα μουσεία μας, όπου παραμένουν όσα εκθέματα μας επέτρεψαν να κρατήσουμε στη χώρα μας οι αρχαιοκάπηλοι «μεγάλοι τιμωροί».
Υ.Γ. Αν είναι μαζοχιστής και του αρέσουν οι τιμωρίες, κάτι θα βρεθεί και γι΄ αυτόν». ΠΗΓΗ

            Ειλικρινά πιστεύω, πως δεν μπορεί να υπάρξει περισσότερο ατιμωτικό κείμενο για ένα πρόσωπο που σήμερα ορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό μας να διαπραγματευθεί με την τρόικα τα οικονομικά της πατρίδας μας. Και όμως, τις πράξεις αυτού του προσώπου που πριν δυόμιση χρόνια τόσο απαξιωτικά αποκήρυσσε η Σοφία Βούλτεψη, καλείται σήμερα από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου, να υπερασπισθεί!

            Αλήθεια, η πατριωτική και αντιμνημονιακή ευαισθησία της Σοφίας Βούλτεψη, εξαντλήθηκε στην άρνησή της να είναι υφυπουργός υγείας – κάτω από τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη - της κυβερνήσεως Σαμαρά στον πρώτο ανασχηματισμό στις 24 Ιουνίου 2013;

            Είναι δυνατόν Σοφία, η Εξουσία να σε μεταβάλλει σε εθελόδουλό της; Είναι δυνατόν να συνεργάζεσαι με πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας;Με αυτούς που επένδυσαν στην χρεοκοπία μας; Με αυτούς που έλαβαν μέρος στην εθνική προδοσία της πατρίδος μας; Είναι δυνατόν να έχεις μεταβληθεί σε ένα ακόμη νόθο τέκνο αυτού του πολιτικού προδοτικού Συστήματος που διαλύει τις ζωές των παιδιών μας; Είναι δυνατόν να έχεις αναγκάσει αυτούς που σε αγάπησαν, να πιστεύουν πως και εσύ, ήσουν ένας χαμαιλέοντας, ένας γυμνοσάλιαγκας που μετάλλαξε την ιδεολογία του με την κατάκτηση της Εξουσίας και προς εξυπηρέτηση των μωροφιλοδοξιών του; Διότι, όπως είπες Σοφία, «θα έλθει η ώρα της Δικαιοσύνης για όλους και ο καθένας θα κληθεί να απολογηθεί για τον ρόλο του»!!!
ΠΗΓΗ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕΝΤΡΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΜΕ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ



Αποκάλυψη “Εμπρός: Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΝΔ, Βορίδης και Γεωργιάδης - Από τον Παπαδόπουλο στον Παττακό



Η Χρυσή Αυγή σεντράρει τον Αδωνη Γεωργιάδη και έπεται συνέχεια όπως μας πληροφορούν. Από το γραφείο τύπου της Χ.Α. διανέμεται δελτίο τύπου με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Εμπρός στο οποίο εμφανίζεται ο Στυλιανός Παττακός με ιδιόχειρη αφιέρωση στον στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Χρυσή Αυγή σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως "ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της Νεολαίας Ε.Π.Ε.Ν. του Γεωργίου Παπαδoπουλου. Παρέλαβε δε την αρχηγία της Νεολαίας αμέσως μετά την παραίτηση του Νικολάου Μιχαλολιάκου. Γνωστές οι σχέσεις λοιπόν του Βορίδη με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Μετά από την σημερινή αποκάλυψη του ΕΜΠΡΟΣ γίνονται γνωστές και οι σχέσεις του διαδόχου του Μάκη Βορίδη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με τον Στυλιανό Παττακό. Δεν είναι άλλος από τον πιο επιτυχημένο πρώην υπουργό και μαχητή της παράταξης, κατά τον Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη."

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Εσωτερικών Υποθέσεων έχει αρχίσει έρευνα σε δημοσιογράφους-κυρίως του δικαστικού ρεπορτάζ-για να εντοπισθούν εκείνοι που διαρρέουν την δικογραφία της Χρυσής Αυγής!!!

Μια δικογραφία μέσα στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται ακόμη και τα sms του Κασιδιάρη με ερωτικές του σχέσεις με αποτέλεσμα ακόμη και παντρεμένες γυναίκες να βρίσκονται στο έλεος του κάθε εκβιαστή.

Οσο αφορά την ασυλία του Κασιδιάρη και το γεγονός ότι δεν τολμάει να τον ακουμπήσει κανείς αυτό οφείλεται στις καυτές ηχογραφήσεις και  video που έχει στα χέρια του ο Κασιδιάρης με υπουργούς αλλά και άλλους υψηλά ιστάμενους.

Ακούγεται δε πως από στιγμή σε στιγμή κάποια από τα συγκεκριμένα video θα δουν το φως της δημοσιότητας...
ΠΗΓΗ

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΡΙΤΖΑΛΑΣ στην εκπομπή ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Ιωάννης Φριτζαλάς σε μια συνέντευξη για την Θράκη,την Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη και πολλά άλλα.