ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

OSAMA RAS TRELADEN ΖΕΙ !!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ: 60.000-70.000 λαού βροντοφώναξε: ΟΧΙ στην ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΧΙ στο μεγαλύτερο διαπλεκόμενο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης - ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ.

Καθώς η κεφαλή του συλλαλητηρίου ξεπρόβαλε ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ,  Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ. 
ΠΗΓΗ

Δείτε το σύγχρονο παιδομάζωμα του ΚΚΕ για το οποίο δεν θίχτηκε κανείς!

Για αυτό το παιδικό προσηλυτισμό δεν θα ακούσεις ποτέ τους εν Ελλάδι διανοουμενίσκους και δημοσιογραφίσκους να φρίττουν



Όλοι, αριστεροί, διανοούμενοι καιδημοσιοκάφροι, "έφριξαν"μέσα στη βδομάδα για μιαμάζωξη παιδιών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λούτσα... αντίθετα όλες οι κότες δημοσιοκάφροι που τα κάνουν πάνω τους και μόνο στην ιδέα ότι οι αριστεροί μπορεί να τους χαρακτηρίσουν "φασίστες" δεν τόλμησαν να πουν ποτέ τίποτα για αυτό τον προσηλυτισμό:



18/12/2011 -- Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά και μεγάλους





Το πρόγραμμα του διημέρου
Τρίτη 3 Γενάρη:


11.00 Προβολή της ταινίας «Αζούρ και Ασμάρ». Ενα παραμύθι κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2006, μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά, που ασχολείται με το θέμα του ρατσισμού, τη συμφιλίωση διαφορετικών εθνών και φυλών που συμβιώνουν.12.30 Αφήγηση παραμυθιού «Ο Φασούλας». Πρόκειται για ένα από τα διηγήματα που περιέχονται στη συλλογή «Γεια σου, φίλε» που εξέδωσε η «Σύγχρονη Εποχή» με θέμα τη μετανάστευση. Για το θέμα θα γίνει και συζήτηση με τα παιδιά.



31/8/2011 --Ενα μικρό φεστιβάλ μέσα στο μεγάλο...





Τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ, 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο «Πάρκο Τρίτση», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία σε ένα δικό τους ξεχωριστό χώρο να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν, να μάθουν για τις ιστορικές κατακτήσεις της Σοβιετικής Ενωσης στη ζωή των εργατών,στην επιστήμη, στη μόρφωση και τον πολιτισμό.Ελα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για τις δικές σου ανάγκες. ... Για το δικαίωμα των παιδιών στην προσχολική αγωγή, στη δημιουργική απασχόληση, στον πολιτισμό και το παιχνίδι. Για να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία με τις αξίεςτης συλλογικότητας, του αγώνα και της δημιουργικότητας. Ελα να συζητήσουμε! Ελα να οργανώσουμε την πάλη μας



6/2/2011--Για την παρέμβαση της ΚΝΕ στις μικρές ηλικίες





Στο 10ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας αποφασίσαμε να επεξεργαστούμε και να καταπιαστούμε συγκροτημένα με την παρέμβασή μας στις μικρές ηλικίες.



«Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο να επεξεργαστεί, σε συνεργασία με το Κόμμα, την παρέμβαση της ΚΝΕ στις μικρές ηλικίες που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία και το Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των νέων ζευγαριών, αξιοποιώντας όλες τις μορφές.



Ολες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, οι εδαφικές και οι άλλες πρέπει να απευθύνονται με εκδηλώσεις στα μικρότερα παιδιά και τους γονείς τους. Με απαιτητική προσπάθεια, επιστημονική γνώση και προσοχή λόγω ηλικίας, να αποκτήσουμε την ικανότητα να επικοινωνούμε με τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Είναι σημαντική πλευρά της προετοιμασίας των νέων για τα μαθητικά χρόνια, της παρέμβασής μας στους νέους γονείς».



4/1/2011-- Διήμερο χαράς, δημιουργίας και ελπίδας





Το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ, στημένο με το μεράκι και την εθελοντική ανιδιοτελή προσφορά που χαρακτηρίζει τους νέους κομμουνιστές, ήταν μια προσπάθεια να απαντήσει σε ανάγκες και των παιδιών και των γονιών. Αποτελεί συνέχεια και κομμάτι της πάλης για τα δικαιώματα στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, σε μία πολύπλευρη ανάπτυξη του ατόμου.



Τις δύο μέρες του φεστιβάλ ήταν πολλές εκατοντάδες τα παιδιά που πέρασαν - πολλά από αυτά και τις δύο μέρες - την πύλη της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, μαζί με τους γονείς, τον παππού και τη γιαγιά και όποιον μπορούσε να τα συνοδέψει για να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή.



Ενδεικτικό της συμμετοχής ήταν ότι τα βιβλία, από τα δύο βιβλιοπωλεία της «Σύγχρονης Εποχής» που λειτουργούσαν στο χώρο του φεστιβάλ, έγιναν ανάρπαστα. Ηταν επίσης και ένα δείγμα της δίψας των γονιών να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με το καλό προοδευτικό βιβλίο.



Από την πλευρά τους, οι νέοι κομμουνιστές που ακούραστα δούλεψαν για να δώσουν σάρκα και οστά, αλλά και περιεχόμενο και σε αυτή την προσπάθεια, συζήτησαν με τους νέους γονείς και τα ζητήματά τους και έγιναν πολλές φορές αποδέκτες του αιτήματος να επαναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες. Οι παρατηρήσεις τους, τα ζητήματα και οι ανάγκες που ανέδειξαν οι ίδιοι οι νέοι γονείς εφοδίασαν την ΚΝΕ με ιδέες, αλλά και δύναμη για συνέχιση αυτής της παρέμβασης στις μικρές ηλικίες και στα νέα ζευγάρια σε μία σειρά χώρους.



29/8/2010-- «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι»...





«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη Δώσ' της κλότσο να γυρίσει, ο αγώνας ν' αρχινίσει»...



Από αύριο Δευτέρα και για όλη τη βδομάδα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προγραμματίζουν εξορμήσεις σε... παιδικούς σταθμούς, πλατείες και παιδικές χαρές! Εκεί που συγκεντρώνονται νέα ζευγάρια με τα πιτσιρίκια τους, οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες θα πάνε να κουβεντιάσουν για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι, ειδικά μπροστά στην προσπάθειά τους να κάνουν οι οικογένεια. Με ένα φροντισμένο φυλλάδιο θα απευθυνθούν στις νέες μαμάδες και τους νέους μπαμπάδες, αλλά κυρίως στα μικρά αγοράκια και κοριτσάκια για να τους καλέσουν όλους μαζί στο φανταστικό: ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ του 36ου Φεστιβάλ! ΠΗΓΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Ο ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΣ (ΙΜΙΑ 2013)


                                 Ο ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΣ
Ἀκοῦστε. Ἐγὼ εἶμαι ὁ γκρεμιστής, γιατί εἶμ᾿ ἐγὼ κι ὁ κτίστης,
ὁ διαλεχτὸς τῆς ἄρνησης κι ὁ ἀκριβογιὸς τῆς πίστης.
Καὶ θέλει καὶ τὸ γκρέμισμα νοῦ καὶ καρδιὰ καὶ χέρι.
Στοῦ μίσους τὰ μεσάνυχτα τρέμει ἑνὸς πόθου ἀστέρι.
Κι ἂν εἶμαι τῆς νυχτιᾶς βλαστός, τοῦ χαλασμοῦ πατέρας,
πάντα κοιτάζω πρὸς τὸ φῶς τὸ ἀπόμακρο τῆς μέρας.
ἐγὼ ὁ σεισμὸς ὁ ἀλύπητος, ἐγὼ κι ὁ ἀνοιχτομάτης·
τοῦ μακρεμένου ἀγναντευτής, κι ὁ κλέφτης κι ὁ ἀπελάτης
καὶ μὲ τὸ καριοφίλι μου καὶ μὲ τ᾿ ἀπελατίκι
τὴν πολιτεία τὴν κάνω ἐρμιά, γῆ χέρσα τὸ χωράφι.
Κάλλιο φυτρῶστε, ἀγκριαγκαθιές, καὶ κάλλιο οὐρλιάστε, λύκοι,
κάλλιο φουσκῶστε, πόταμοι καὶ κάλλιο ἀνοῖχτε τάφοι,
καί, δυναμίτη, βρόντηξε καὶ σιγοστάλαξε αἷμα,
παρὰ σὲ πύργους ἄρχοντας καὶ σὲ ναοὺς τὸ Ψέμα.
Τῶν πρωτογέννητων καιρῶν ἡ πλάση μὲ τ᾿ ἀγρίμια
ξανάρχεται. Καλῶς νὰ ῾ρθῆ. Γκρεμίζω τὴν ἀσκήμια.
Εἶμ᾿ ἕνα ἀνήμπορο παιδὶ ποὺ σκλαβωμένο τό ῾χει
τὸ δείλιασμα κι ὅλο ρωτᾷ καὶ μήτε ναὶ μήτε ὄχι
δὲν τοῦ ἀποκρίνεται κανείς, καὶ πάει κι ὅλο προσμένει
τὸ λόγο ποὺ δὲν ἔρχεται, καὶ μία ντροπὴ τὸ δένει
Μὰ τὸ τσεκοῦρι μοναχὰ στὸ χέρι σὰν κρατήσω,
καὶ τὸ τσεκοῦρι μου ψυχὴ μ᾿ ἕνα θυμὸ περίσσο.
Τάχα ποιὸς μάγος, ποιὸ στοιχειὸ τοῦ δούλεψε τ᾿ ἀτσάλι
καὶ νιώθω φλόγα τὴν καρδιὰ καὶ βράχο τὸ κεφάλι,
καὶ θέλω νὰ τραβήξω ἐμπρὸς καὶ πλατωσιὲς ν᾿ ἀνοίξω,
καὶ μ᾿ ἕνα Ναὶ νὰ τιναχτῶ, μ᾿ ἕνα Ὄχι νὰ βροντήξω;
Καβάλα στὸ νοητάκι μου, δὲν τρέμω σας ὅποιοι εἶστε
γκρικάω, βγαίνει ἀπὸ μέσα του μιὰ προσταγή: Γκρεμίστε!
   

ΜΙΑ 15χρονη ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ.ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ GAP: "Δεν αποδίδει η λιτότητα - είμαι κατά του Μνημονίου".ΟΥΣΤ...ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑ 'ΧΕΙΣ

Για ποιους λόγους η Μαργαρίτα Παπανδρέου προτίθεται να μηνύσει Πρώτο Θέμα και Βήμα - Τάσσεται κατά του Μνημονίου
Με επιστολή της στην αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση της Ελευθεροτυπίας, η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού δηλώνει πως σκοπεύει να μηνύσει τις δύο εφημερίδες που την εμπλέκουν με λογαριασμό που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στην ίδια επιστολή υποστηρίζει πως διαφωνεί με τους όρους με τους οποίους η Ελλάδα κατέφυγε στο Μνημόνιο, επί πρωθυπουργίας του γιου της και δηλώνει πως αν όντως είχε τα χρήματα που οι δύο εφημερίδες της καταλογίζουν θα τα προσέφερε για ένα αναπτυξιακό σχέδιο προς όφελος της Ελλάδας.
Αποσπάσματα από την επιστολή: 
"Περισσότερο από ένα μήνα πριν, το κινητό μου χτύπησε. Η φωνή είπε, "Μαργαρίτα, υπάρχουν άρθρα για σένα σε εφημερίδες, στο Βήμα και Πρώτο Θέμα. Τα έχεις δει;
"Είχα σταματήσει να διαβάζω ελληνικές εφημερίδες και να βλέπω δελτία ειδήσεων στα ελληνικά κανάλια επειδή λένε ψέματα, και εκπέμπουν προς τα έξω το μίσος, το φόβο και το άγχος. Δεν θέλω αυτή την οργή και την ψυχρότητα στην καρδιά μου. Ξέρω ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό. Ο καλών μου είπε ότι ήμουν υποτίθεται κάτοχος ενός λογαριασμού στην Ελβετία ύψους 550 εκατ. δολαρίων!   Φώναξα, "Είναι αστείο αυτό;" 
"…Καθώς η ζωή επιδεινώθηκε, χάθηκαν θέσεις εργασίας, κόπηκαν μισθοί και συντάξεις, προφανώς έπρεπε να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ή σε αυτήν την περίπτωση, μια ολόκληρη οικογένεια. Λογικό; Όχι, όμως, ένας κόσμος πληγωμένος, άστεγος και πεινασμένος είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσει τη λογική εξήγηση …στην τύχη. Το όνομά μου δεν είχε δεχτεί ακόμη επίθεση. Αλλά, όπως φαίνεται, ήταν η σειρά μου.
"Αυτό που ξέρω είναι ότι η πορεία λιτότητας δεν λειτουργεί. …Ας πούμε ως παράδειγμα ότι ένας διαζευγμένος πατέρας δεν πληρώνει για τη φροντίδα του παιδιού. Θα τον βάλουν στη φυλακή, ενώ δεν θα μπορεί να πληρώσει μέχρι να βγει; Μήπως αυτό έχει νόημα;…Κάθε νέος φόρος παίρνει τη μπουκιά από το στόμα ενός μωρού. Και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονται από τα κατώτερα και μεσαία στρώματα".
Η κ. Παπανδρέου δηλώνει επίσης ότι, αν είχε τα χρήματα που αναφέρουν οι δύο εφημερίδες εμπλέκοντας την στη λίστα Λαγκάρντ, θα ήθελε να τα επενδύσει στην ανάπτυξη, στο μέλλον της χώρας.
Παράλληλα,  προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που θα αξιοποιεί αποτελεσματικά τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους. "Να γίνει, για παράδειγμα, η χώρα  το επίκεντρο της υγείας στον κόσμο.
Αντί να δανείζεται για να ξεπληρώσει το χρέος, να πληρώνει  μόνο όταν η οικονομία ανθεί και πάλι." Σημειώνει ακόμη ότι θα ήθελε να γίνουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οι αναγκαίες αλλαγές στα θεσμικά όργανα.ΠΗΓΗ

Κ.ΘΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΦ. ΑΜΥΡΑ:"ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Θάνος αναλύει στον Ιφικράτη Αμυρά γιατί η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει ποτέ στο ευρώ. Καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επειδή έκλεισε δεκάδες βιομηχανίες στην Ελλάδα, κατονομάζει υπουργούς που θα έπρεπε να ήταν στην φυλακή για εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρώντας ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τους αποικιοκρατικούς όρους του Μνημονίου και όχι το ΔΝΤ. Τέλος προτείνει ευρωζώνη δύο ταχυτήτων για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στεφανία Λυγερού προς Ανακριτική Αρχή, Αστυνομία και Βουλή


Προς: Πταισματοδικείο Πειραιά, Νοταρά 93-95, 8ο τμήμα, 4ος όροφος, γραφείο 404
Υπόψη: Πταισματοδίκης Ζαφειρία Σιούντρη
Κοιν.: 1. Προς τους 300 της βουλής

2. Διοικητής Αστυνομικού τμήματος δημοτικού θεάτρου Πειραια, ΠαπαγεωργίουΥπόμνημα στην κλήτευση για ανάκριση αριθμ. 18 προκ. Α.Β.Μ. Μ12-214, θυροκ. 6/3/2013Πειραιάς 07/03/2013
ΔΗΛΩΣΗ

Στις 13/01/2013 πήγα στο αστυνομικό τμήμα δημοτικού θεάτρου ζητώντας τους να ενεργήσουν τα νόμιμα προκειμένου να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν στις 14.01.2013 υπέρ της παραίτησης της Ελλάδας από την εθνική της κυριαρχία (συνημμένο 1 η αίτηση).

Η ελληνική αστυνομία ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ, αποποιήθηκε την ευθύνη της, πασάροντάς την (ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗ) στην εισαγγελία.

Όσον αφορά εσάς τους εισαγγελείς τώρα, είναι η έκτη φορά που με καλείτε για ανάκριση, από το 2010, που στράφηκα για πρώτη φορά στη δικαιοσύνη για να καταφέρω να σταματήσω το ξεπούλημα της πατρίδας μου, και αφού με καλείτε για ανάκριση νομίζετε ότι ολοκληρώσατε τη δουλειά σας, και μετά απλά κλείνετε την υπόθεση. Σκοπός με τις ανακρίσεις σας δεν είναι το να επιληφθείτε, τις κάνετε μόνο για να μας εμπαίξετε.
Σε καμία καταγγελία μου ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ, αποποιηθήκατε την ευθύνη σας, πασάροντάς την (ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ) στην βουλή.

Και η βουλή με τη σειρά της την πασάρει στους εισαγγελείς.
Ωραία το έχετε στήσει το σύστημα της δικαιοσύνη. Εύγε.
(Για την βουλή ειδικά συνημμένο 2.)

Επειδή
Η δουλειά σας (της αστυνομίας και της εισαγγελίας) είναι να διασφαλίζετε την έννομη τάξη, την τήρηση του Συντάγματος, να φροντίζετε ώστε ΟΛΟΙ οι πολίτες της χώρας να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, μα πάνω απ’ όλα να τιμάτε τον όρκο των Ελλήνων: «Την πατρίδα μου ουκ ελάσσω παραδώσω»,

Επειδή
Δεν κάνετε τίποτα από όλα αυτά, ήτοι την δουλειά για την οποία πληρώνεστε,

Επειδή
Δουλεύετε για να νομιμοποιείτε τους προδότες που ξεπουλάνε την χώρα μου,

Σας δηλώνω ότι:
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Δεν θα έρθω στην ανάκρισή σας.

Να μου κάνετε μήνυση για απείθεια.

Η Δηλούσα
Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη
Διευθ.:
Τηλ.:
ΑΔΤ:



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Στεφανία είναι το όνομα της κυρίας Λυγερού και όχι Σοφία. Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει ….

Λυγερού – Αναφορά κατά Παπαδήμου, Σαμαρά, Βενιζέλου 16/03/2012

Λυγερού – Καταγγελία στον πρωθυπουργό 04/05/2011

Λυγερού – αθέτηση προεκλογικών εξαγγελιών 18/10/2010

Λυγερού – διαμαρτυρία κατά εισαγγελέα 18/10/2010

Λυγερού κατά πολιτικών και ιερέων-18/10/2010

Λυγερού κατά της βουλής για μην άσκηση ποινικών διώξεων 18/03/2011

Λυγερού κατά Παπανδρέου 26/10/2011

Λυγερού: Καταγγελία περί Συλλογικής Ευθύνης 28/02/2011

Λυγερού: αίτηση/διαμαρτυρία (περί μην παρέμβασης της δικαιοσύνης) 06/04/2011

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ! Διαβάστε και κοινοποιήστε με κάθε τρόπο !! ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! –> το σχόλιο της κ. Λυγερού:

Στεφανία Λυγερού
JANUARY 14, 2013

Μου άρεσε η κίνηση, την έφτιαξα στα μέτρα μου και μόλις την κατέθεσα (αρ. πρωτ. 9009/20/381, ημερομηνία 14-01-2013, αστυνομικό τμήμα δημοτικού θεάτρου).
Ως συνήθως στο πρωτόκολλο μού είπαν ότι δεν είναι αρμόδιοι να την παραλάβουν, ο ένας έδειχνε στον άλλον το χαρτί. Θα την πάρετε τελικά, τους λέω, έχω ξαναπρωτοκολλήσει επιστολή για την οποία δεν ήσασταν αρμόδιοι, αφού απευθύνθηκα στον διοικητή.
Την πρωτοκόλλησαν και μετά ζήτησα να μιλήσω κατά πρόσωπο με τον διοικητή, μου είπαν είναι σε σύσκεψη, αλλά να μείνω ήσυχη, θα την παραλάβει ο ίδιος.
Το ζήτημα δεν είναι να την παραλάβει, τους είπα, αλλά τι θα κάνει. Δεν επιλαμβάνεται η αστυνομία αναγκαζόμαστε εμείς να βάζουμε γκαζάκια (γύρισαν και με κοίταξαν μονομιάς, δεν τους γέμισα το μάτι.. κι ενώ φορούσα και σκούφο!!!!). Αν συνεχίσετε το ίδιο βιολί θα καεί η πόλη.
Δεν με συνέλαβαν… έφυγα.

ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης …

ΠΗΓΗ

ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ:"Έπρεπε να είχαν γίνει απολύσεις από το Μάιο του 2010 Ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ".


«Ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ» υπογραμμίζει ο βουλευτής της Ν.Δ.
Την άποψή του οι απολύσεις στο δημόσιο είναι αναγκαία προϋπόθεση και ότι ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις στο θέμα εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε συνέντευξή του  στο parapolitika.gr εκφράζει την άποψη ότι έχουν καθυστερήσει οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δηλώνοντας: «Θα έπρεπε να τις έχουμε κάνει από το Μάιο του 2010 ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ. Το ζήτημα διχάζει την κοινωνία αλλά και εσωτερικά την κυβέρνηση. Η προσωπική μου άποψη είναι καθαρή πρέπει να γίνουν απολύσεις».ΠΗΓΗ

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΟ ΤΟ UNFOLLOW ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ.ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ;

4.2.1992 Όταν ο Τσάβεζ κατέβαζε τους καταδρομείς απέναντι στην κυβέρνηση του ΔΝΤ…

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ Unfollow

Δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδη στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ»
 Α. Γεωργιάδης :
-       Έχω εδώ ένα περιοδικό της Αριστεράς. Γράφουν όλοι οι μεγάλοι αριστεροί της εποχής, Βαξεβάνης και λοιποί. Μπορεί να έρθει ο φακός λίγο πιο κοντά. Θέλω την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το πράγμα. Προσέξτε τι έχει γίνει…
-       Δείτε τώρα εδώ, εξώφυλλο περιοδικού. Εδώ είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Τον έχουν βάλει πυροβολημένο στο κεφάλι. Το μάτι του, το χειρουργημένο, εδώ, του το έχουν βγάλει, τα γυαλιά σπασμένα, και δαρμένος. Αυτός, κυρίες και κύριοι, καλά αναρωτιέμαι, εισαγγελέας δεν υπάρχει; Πραγματικά το λέω…
-       Εάν δεν πάει για αυτό εισαγγελέας, όπου παρουσιάζεται ο Πρωθυπουργός της χώρας πυροβολημένος στο κεφάλι σαν να λένε στον τρομοκράτη, πήγαινε σκότωσε τον Σαμαρά. Και πάει και του βγάζει το μάτι του, εδώ το χειρουργημένο…
-       Αυτοί οι αισχροί άνθρωποι που δεν σέβονται ούτε την υγεία ενός ανθρώπου. Και πάνε και το κάνουν αυτό οι της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί οι δημοσιογράφοι και καλά εν είδει αντιπολιτευτικής. Ωραία. Καταδικάστε το. Αν μπορείτε. Αν μπορείτε, αφού δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ,  καταδικάστε το…  
-       Αυτός εδώ είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας με πυροβολημένο το κεφάλι και με βγαλμένο το μάτι…
-       Αυτό εδώ δεν καταλαβαίνετε τι είναι; Δεν το καταδικάζετε όμως…
Ο παριστάμενος στη συζήτηση βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς αρνήθηκε να καταδικάσει την πολιτική αθλιότητα του περιοδικού.

The SPECTATOR: Γιατί ο Μπέπε Γκρίλο είναι ο νέος Μουσολίνι


Ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο, όπως και ο φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι, είχαν την επιθυμία να κατακτήσουν τις πλατείες και να μαγέψουν τα πλήθη. Εκεί που κάποτε νέοι Ιταλοί φώναζαν το σύνθημα «Ντού-τσε! Ντού-τσε!» τώρα φωνάζουν «Μπέ-πε! Μπέ-πε». Αλλά δεν είναι μόνο η κοινή ανάγκη κομπασμού και παραληρήματος μπροστά σε πολλούς αγνώστους που ο τριχωτός Μπέπε και ο  φαλακρός Μπενίτο έχουν κοινά. Ανησυχητικό είναι το γεγονός, για την Ιταλία αλλά και για την Ευρώπη (όπου η δημοκρατία φαίνεται ανίκανη να λύσει την υπαρκτή κρίση), ότι υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο σε αυτό, γράφει ο Nicholas Farrell.
Ο Μπέπε Γκρίλο ίδρυσε το Movimento 5 stelle (M5S) στο Μιλάνο, στις 4 Οκτωβρίου 2009. Το κεφαλαίο «V» σημαίνει το σύνθημα- υπογραφή του «Vaffa!», το οποίο εν ολίγοις σημαίνει «άντε γαμηθείτε!». «Παραδοθείτε! Είστε περικυκλωμένοι» μούγκριζε ξανά και ξανά στις συγκεντρώσεις του. Η φράση αυτή ήταν παραδοσιακά πολύ δημοφιλής με τους Ιταλούς φασίστες. Αναφερόταν σε όλους τους πολιτικούς της Ιταλίας, εκτός από το κόμμα του.
Τώρα, λιγότερο από τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το κίνημά του είναι το μεγαλύτερο ενιαίο κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Κάτω Βουλή, αφού εξασφάλισε 26% εκατό της ψηφοφορίας στις ιταλικές εκλογές. Δεν είναι, επιμένει ο φασίστας του δάσους, ένα κόμμα. Είναι ένα κίνημα. Τα κόμματα, επιμένει, είναι το πρόβλημα, δεν είναι η λύση.
Ο Μουσολίνι ίδρυσε το Fasci di Combattimento του στο Μιλάνο, στις 23 Μαρτίου 1919 και σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια ήταν πρωθυπουργός. Ο φασισμός δεν ήταν, επέμενε, ένα κόμμα, αλλά ένα κίνημα. Τα κόμματα, επέμενε, ήταν το πρόβλημα, δεν ήταν η λύση. Ο φασισμός θα ήταν ένα «αντι-κόμμα» με ελεύθερα πνεύματα που αρνήθηκαν να παγιδευτούν στον ζουρλομανδύα των κομμάτων με τα δόγματα και τις θεωρίες. Αυτό είναι ακριβώς ό,τι λέει και ο Γκρίλο για το δικό του κίνημα.
Ο Μουσολίνι ήταν το ανερχόμενο αστέρι στο μαρξιστικό κόμμα της Ιταλίας μέχρι την απέλασή του, το 1914, επειδή – όπως οι γάλλοι και οι γερμανοί μαρξιστές, αλλά σε αντίθεση με τους Ιταλούς – ήταν υπέρ της ιταλικής παρέμβασης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Φαινόταν προορισμένος να αποτύχει.
beppeΟ Γκρίλο, ένας πρώην κομμουνιστής, είχε απαγορευτεί από την εθνική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του 1980, εξαιτίας των δυσφημιστικών παραστάσεών του. Τα πράγματα δεν φαίνονταν ρόδινα ούτε γι’ αυτόν. Αναγκασμένος να δίνει παραστάσεις σε πλατείες και θέατρα, άρχισε να γελοιοποιεί και να δαιμονοποιεί τους πολιτικούς, και στη συνέχεια, το 2005, ίδρυσε ένα blog που γρήγορα έγινε το πιο δημοφιλές στην Ιταλία και ένα φόρουμ για τους οργισμένους και δυσαρεστημένους, κυρίως νέους, για όλους εκείνους τους οποίους η πνευματική κατάσταση ορίζεται από τη λέξη «Vaffa!». Άρχισε την κατάλληλη στιγμή μια εθνική «Ημέρα Vaffa»  ή «Ημέρα V» το 2007.
Λίγο πριν ιδρύσει το κίνημά του, προσπάθησε να γίνει ηγέτης του κύριου κόμματος της αριστεράς της Ιταλίας – του πρώην κομμουνιστικού Partito Democratico (PD). Στις πρόσφατες εκλογές, ο συνασπισμός του PD ήταν ο νικητής κατά κάποιο τρόπο, με την πλειοψηφία των εδρών στην Κάτω Βουλή, χάρη στον τελευταίο ιταλικό εκλογικό νόμο που δίνει την πλειοψηφία των εδρών στο κόμμα με τις περισσότερες ψήφους –παρότι λίγες. Ο συνασπισμός του PD είχε μόλις 29,6% στις δημοσκοπήσεις σε σύγκριση με το 29,1% του κεντροδεξιού συνασπισμού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Παρόλα αυτά, ο συνασπισμός του PD παίρνει 340 έδρες και ο Μπερλουσκόνι 121. Στη γερουσία, όμως, όπου ισχύουν διαφορετικοί κανόνες, κανείς δεν έχει την πλειοψηφία.
Αν, όμως, το PD είχε αφήσει τον Γκρίλο να βάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, αναμφίβολα θα το είχε οδηγήσει σε συντριπτική νίκη. Αντ ‘αυτού, επέλεξε τον μνημειακά αυτάρεσκο και κουραστικό πρώην κομμουνιστή Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι. Αλλά δεν έχουμε δει τα τελευταία του Μπέπε.
Αυτό που έδωσε στο Μουσολίνι δημοτικότητα είναι και αυτό που δίνει στον Γκρίλο: ένα μέγα μίσος για το κοινοβούλιο και τους πολιτικούς που το μολύνουν. Ο δικτάτορας είχε πει το περίφημο ότι θα μπορούσε να μετακινήσει το μπιβουάκ του σε «αυτούς τους κωφούς και γκρι θάλαμος», αλλά επέλεξε να μην το κάνει. Ο κωμικός χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα. Εκεί που ο Μουσολίνι διακήρυττε το λόγο του μέσα από τη μαζική καθημερινή εφημερίδα Il Popolo d’Italia, και τον επέβαλε με τους μελανοχίτωνες, ο Γκρίλο το κάνει μέσω της ιστοσελίδας του, Il Blog di Beppe Grillo, και τη βίαιη λεκτική κακοποίηση και εξοστρακισμό των αντιπάλων. Εκεί που ο Μουσολίνι ταξίδευε με τρένο για την εκστρατεία του, ο Γκρίλο ταξιδεύει με το βαν του.
«Δεν εφηύρα τον φασισμό», είπε ο Μουσολίνι. «Τον απέσπασα από τον ιταλικό λαό». Ο Γκρίλο δεν εφηύρε το κίνημά του, λέει, απλώς παρέχει τον χούμο – το φόρουμ στο Ίντερνετ – στο οποίο μεγάλωσε. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έδωσε ούτε μια συνέντευξη σε κανάλι ή εφημερίδα, επειδή οι δημοσιογράφοι, όπως και οι πολιτικοί, είναι ο εχθρός. Τόσο ο Μουσολίνι όσο και ο Γκρίλο προσεγγίζουν περισσότερο το πνεύμα και την ψυχή και όχι το πορτοφόλι και το μυαλό των Ιταλών. Ο φασισμός ήταν μια θρησκεία των πολιτών με θεό τον Ντούτσε. Το Movimento 5 Stelle είναι μια αίρεση, με γκουρού τον Γκρίλο και όπως όλες οι καλές αιρέσεις δεν έχει γραφεία. Τα αρχηγεία του δεν είναι πραγματικά, αλλά εικονικά: το blog του Μπέπε.
Ο ιταλικός φασισμός, αν και κανείς δεν επιτρέπεται να το λέει, ήταν ένα αριστερό επαναστατικό κίνημα που ίδρυσε ο Μουσολίνι, επειδή ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι το προλεταριάτο είναι πιο πιστό στο έθνος του παρά στην τάξη του. Στις εκλογές τον Μάιο του 1921 οι φασίστες κέρδισαν τις πρώτες έδρες τους στο ιταλικό κοινοβούλιο (μόνο 35). Ωστόσο, μόλις 18 μήνες αργότερα, μετά τον Μάρτιο στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 1922, ο βασιλιάς Βιτόριο Εμανουέλε Γ’ όρισε πρωθυπουργό τον Μουσολίνι.
Σε αυτές τις εκλογές, κανένας συνασπισμός, πόσο μάλλον κόμμα, δεν πήρε περισσότερο από το 30% των ψήφων. Κάθε κυβέρνηση που με κάποιο τρόπο θα προκύψει από την πανωλεθρία είναι βέβαιο ότι θα είναι βραχύβια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται πρώτα ως τραγωδία, έγραψε ο Καρλ Μαρξ, και στη συνέχεια ως φάρσα: η βερσιόν του Γκρίλο για την Παρέλαση στη Ρώμη του Μουσολίνι μπορεί να είναι μόνο θέμα μηνών.
Ο φασισμός μπορούσε να ανθίσει χάρη στην ανικανότητα και τη διαφθορά της ιταλικής δημοκρατίας, ιδιαίτερα στις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, που την κατέστησαν ανίκανη να αντιμετωπίσει μια υπαρξιακή κρίση – την απειλή της κομμουνιστικής επανάστασης. Το 1945, με την πτώση του φασισμού και της μοναρχίας, η Ιταλία επέστρεψε σε μια σύγχρονη μορφή της ίδιας ανίκανης και διεφθαρμένης δημοκρατίας. Με το φόβο των δικτατόρων, το νέο σύνταγμα περιόρισε  σημαντικά τις εξουσίες του πρωθυπουργού, του υπουργικού συμβουλίου και του προέδρου και οι πολύπλοκες εκδοχές της αναλογικής εκπροσώπησης κατέστησαν αδύνατο για οποιοδήποτε κόμμα να αποκτήσει την πλειοψηφία των εδρών.
Αυτό ήταν εντάξει, περισσότερο ή λιγότερο, στους καλούς χρόνους. Όχι πια. Η Ιταλία έχει το τρίτο υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο, ως ποσοστό του ΑΕΠ, η οικονομία της είναι σε μόνιμη ύφεση, η φορολογική επιβάρυνση και η γραφειοκρατία πνίγουν ασφυκτικά τις επιχειρήσεις, και η αγορά εργασίας της παραλύει από ένα δάσος νόμων που καθιστούν σχεδόν αδύνατο το να προσληφθείς με πλήρη απασχόληση ή να απολυθείς.
Όπως και με το φασισμό, ο Γκρίλο και το κίνημά του άκμασαν χάρη στην ανικανότητα και τη διαφθορά του ιταλικού κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης – η απειλή της κατάρρευσης που προκαλείται από το ευρώ. Ο μη εκλεγμένος καθηγητής οικονομικών Μάριο Μόντι, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπερλουσκόνι ως πρωθυπουργός σε ένα πραξικόπημα παλατιού το Νοέμβριο του 2011, απλώς αύξησε τους φόρους και επινόησε καινούργιους.
Η λιτότητα όμως δεν είναι μόνο η αύξηση των φόρων. Είναι η μείωση των δαπανών. Ο Μόντι δεν έκανε τίποτα για να μειώσει το τερατώδες χρέος (που αυξήθηκε από 120%  σε 129%). Δεν έκανε τίποτα για την τόνωση της ανάπτυξης. Η ανεργία των νέων είναι στο 35% και η συνολική ανεργία είναι πολύ υψηλότερη από το επίσημο 12%, αν συμπεριλάβουμε και τις εκατοντάδες χιλιάδες που εξακολουθούν να απασχολούνται τεχνικά αλλά πληρώνονται από το κράτος για να μην δουλεύουν. Όπως και ο φασισμός, το κίνημα του Γκρίλο είναι ουσιαστικά αριστερό και υπέρ της κρατικής τακτοποίησης των θεμάτων – του ιταλικού κράτους. Αλλά αυτό είναι ενάντια στο ευρώ και την Ευρώπη – και τη Γερμανία ειδικότερα.
Ο Μουσολίνι έγραψε αμέσως μετά την ίδρυση του φασισμού ότι «είναι δύσκολο να τον ορίσει». Ο φασισμός δεν έχει «καταστατικό» ή «υπερβατικά προγράμματα». Ως εκ τούτου «είναι φυσικό» ότι θα πρέπει να προσελκύει «τους νέους» και όχι τους μεγάλους που είναι πιθανό να αρνηθούν την «φρεσκάδα» του.
Το μανιφέστο του Γκρίλο ονομάζεται «Il non statuto». Στο blog του, λέει, «Είμαστε όλοι νέοι … Είμαστε ένα κίνημα πολλών ανθρώπων που είναι ενωμένοι από τη βάση προς την κορυφή. Δεν έχουμε δομές, ιεραρχίες, αφεντικά, γραμματείς … Κανείς δεν μας δίνει εντολές.
Καλώς ήρθατε στο νέο φασιστικό μέλλον.
ΠΗΓΗ

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Νεογενίτσαρος στην εκπομπή του αριστερού εσχατόγερου Βασίλη Βασιλικού: Κουραμπιές ο Παύλος Μελάς και αιμοσταγείς εγκληματίες οι Μακεδονομάχοι !


Σε άντρο Ανθελληνικής Προπαγάνδας έχει μετατρέψει την ΕΤ-3 ο 81χρονος ακροαριστερός συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, φιλοξένησε τον Δόκτορα της Ιστορίας Γιώργο Μπουλακάκη, προκειμένου να μιλήσουν για τον Μακεδονικό Αγώνα. Ο εν λόγω Δόκτορας (εγγονός του κορυφαίου Κρητικού Μακεδονομάχου Μπούλακα) έχει γράψει το ...



μυθιστόρημα «Φλόγες στην Μακεδονία», όπου εξιστορεί την δράση του αιμοσταγούς (!) παππού του. Μεταξύ των όσων φρικτών ακούσαμε από τον εγγονό του θρυλικού Μακεδονομάχου Μπούλακα, καταγράφω τα εξής:                                                                      1. Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν στην πραγματικότητα ένας θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ Πατριαρχικών και Εξαρχικών. Δεν είχε να κάνει με πατριωτισμό, δεν ήταν αντιδικία Ελλήνων και Βουλγάρων. Οι μέν δικοί μας Μακεδονομάχοι «τα έπαιρναν» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι δε Κομιτατζήδες από την Βουλγαρική Εξαρχία.                                    2. Ο Παύλος Μελάς ήταν στην πραγματικότητα κουραμπιές. Δεν μπορούσε να σφάξει ούτε αρνί, και λίγο πρίν σκοτωθεί, έγραφε στην γυναίκα του την Ναταλία Δραγούμη ότι θα τα παρατούσε…                                                                   3. Όλοι οι Έλληνες Μακεδονομάχοι ήσαν αιμοσταγείς σαν τον Μπούλακα. Ακόμη κι όταν δεν υπήρχαν Βούλγαροι τριγύρω για να σκοτώσουν, πήγαιναν χιλιόμετρα μακρυά στα Εξαρχικά χωριά για να χύσουν το αίμα του εχθρού και να αισθανθούν όμορφα.                                                      4. Ποτέ κανείς Μακεδονομάχος δεν είπε ότι πολεμάει για την Ελλάδα. Ήσαν μισθοφόροι και σκότωναν τον εχθρό γιατί αυτό ήταν το επάγγελμά τους.                                           5. Στα «Μυστικά του Βάλτου», η Πηνελόπη Δέλτα ωραιοποίησε τον Μακεδονικό Αγώνα με κούφια λόγια περί αγάπης για την Πατρίδα, ενώ στην πραγματικότητα ο πόλεμος είναι φρικτός και δεν πρέπει να γίνεται, διότι σκοτώνονται άνθρωποι!..                          Ενώ έλεγε όλα αυτά τα φρικτά ο εγγονός του θρυλικού Μπούλακα, ο εσχατόγερος Βασιλικός χαμογελούσε τρισευτυχισμένος...ΠΗΓΗ

ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ.Ο ΑΡΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ



Η ταινία μικρού μήκους "Άρης Πουλιανός. Ο Άρης των Ανθρώπων", αποτελεί το αφιέρωμα στον ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό που συνέδεσε τ' όνομά του με την έρευνα του Ανθρώπου στην Ελλάδα.

Μια ισχυρή προσωπικότητα κι ένας "μαχητής" των ανακαλύψεων και των αποκαλύψεων, που υπερασπίζεται τις απόψεις του απέναντι στο σύνολο της πολιτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το φιλμ περιέχει ανέκδοτες μαρτυρίες του σχετικά με πρόσφατες έρευνες, αλλά και το ανελέητο κυνηγητό από πολιτικούς και πανεπιστημιακούς.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία που η παραγωγή του έγινε από ένα blog (Ολύμπια), ένα Φορέα (Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος και μια Δημιουργική ομάδα (Elixis).

Η διανομή και διάδοση του φιλμ θα γίνεται μόνο μέσα από τα blogs και θα είναι ελεύθερη περιουσιακών δικαιωμάτων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καθηγητή Άρη Πουλιανό για την εμπιστοσύνη του.


*Η ταινία διατίθεται ελεύθερα σε όποιον επιθυμεί να την "κατεβάσει", να τη μοιραστεί και να τη διαδώσει. Αν επαρκεί το δίκτυό σας επιλέξτε τη μορφή HD για μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερη ποιότητα. Το download ειναι εφικτό με διάφορα εργαλεία όπως το video-downloader για τον firefox.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζησόπουλος / Ελευθέριος Φυλακτός

Παραγωγή: elixis / olympia.gr / Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος
Κατηγορία: Επιστήμη και τεχνολογία
Άδεια: Τυπική άδεια YouTube

Όταν ο Πλούταρχος μιλούσε για τη δουλεία των οφειλετών!

Όταν ο Πλούταρχος μιλούσε για τη δουλεία των οφειλετών!

Ο Πλούταρχος (περ.45μ.Χ.-120) ήταν Έλληνας ιστορικός, βιογράφος και δοκιμιογράφος. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια και έλαβε αξιόλογη φιλοσοφική, επιστημονική, ιστορική και φιλολογική μόρφωση. Αναφέρεται ότι σπούδασε στην Ακαδημία των Αθηνών, όπου είχε δάσκαλο τον Αμμώνιο.

Γεννημένος στη μικρή πόλη της Χαιρώνειας, στην Βοιωτία, πιθανώς κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κλαύδιου, ο Μέστριος Πλούταρχος ταξίδεψε πολύ στον μεσογειακό κόσμο της εποχής του και δύο φορές στη Ρώμη. Είχε φίλους Ρωμαίους με ισχυρή επιρροή, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν ο Soscius Senecio και ο Fundanus, και οι δύο σημαντικοί Συγκλητικοί, στους οποίους ήταν αφιερωμένα ορισμένα από τα ύστερα κείμενά του.

Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Χαιρώνεια, όπου λέγεται ότι μυήθηκε στα μυστήρια του Απόλλωνα. Ήταν πρεσβύτερος των ιερέων του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών, όπου ήταν υπεύθυνος για την ερμηνεία των χρησμών της Πυθίας, αξίωμα που κράτησε για 29 έτη έως τον θάνατό του. Έζησε μια ιδιαίτερα δραστήρια κοινωνική και πολιτική ζωή, κατά τη διάρκεια της οποία παρήγαγε ένα απίστευτο corpus κειμένων, που επιβίωσαν ως την εποχή μας.

"ΟΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ"

«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του.«Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο...

Δυσάρεστα επίκαιρο είναι το έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι» (από τα Ηθικά), που κυκλοφόρησε σε νέα έκδοση από τη «Νεφέλη» με τον τίτλο «Οι συμφορές του δανεισμού». Γιατί πράγματι, τις συμφορές που συσσωρεύονται στον άνθρωπο, ο οποίος καταφεύγει στο δανεισμό απαριθμεί με τρόπο καυστικό, αυστηρό και καίριο ο Πλούταρχος σ΄αυτό το μικρό κείμενο, που δεν μπορεί να διαβαστεί σήμερα απλώς «εγκυκλοπαιδικά», αφού οι παραλληλίες με τα σύγχρονα τεκταινόμενα παραφυλούν σε κάθε στίχο.

«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων». Και οι δανειστές «Μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους»... λέει κατηγορηματικά ο χαιρωνίτης ρήτορας. Και επιχειρηματολογεί.

Και φέρνει παραδείγματα από την ιστορία της εποχής του, από τους μύθους αλλά και από τα παθήματα των απλών ανθρώπων. Και χιούμορ επιστρατεύει ενίοτε μάλιστα μαύρο! Γιατί το κείμενο _μία ομιλία στην πραγματικότητα_ δεν γράφτηκε τυχαία. Η Αθήνα και οι άλλες ελληνικές πόλεις μαστίζονταν από τις συνέπειες της υπερχρέωσης, όταν ο Πλούταρχος περί το 92 μ. Χ αποφάσισε να μιλήσει μπροστά σε ακροατήριο για τις σοβαρές συνέπειες του δανεισμού.

Σε ποιους ήταν χρεωμένοι τότε οι άνθρωποι; Σε δικούς τους αλλά κυρίως σε ξένους πιστωτές ως επί το πλείστον Ρωμαίους. «... κουβαλώντας μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους, και που δύσκολα ξεριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν», λέει παραστατικά ο Πλούταρχος. Και τι προτείνει;

«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις,ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει· αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης· αν του ορκίζεσαι σε προστάζει· αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα...».

Αλλά ο Πλούταρχος δεν κατακεραυνώνει μόνον τους πιστωτές. Και ας μη βιαστούν οι αναγνώστες του να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα κάνοντας βολικούς συσχετισμούς. Δεν φταίει μόνον ο δανειστής. Ευθύνεται πρωστίστως ο δανειζόμενος με την άφρονα συμπεριφορά του και την επιθυμία του για πολυτέλεια και τριφυλή ζωή (μας θυμίζει κάτι αυτό;), φωνάζει ο συγγραφέας. «Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα... ».

Κι αν ο Πλούταρχος κατακεραυνώνει έτσι τους συγχρόνους τους, τι θα έλεγε για... τα εορτοδάνεια και τα δάνεια για καλοκαιρινές διακοπές, που διαφημίζονταν από τις Τράπεζες μέχρι πρότινος βρίσκοντας φυσικά, πολλούς «αγοραστές». Και το αποτέλεσμα ποίο είναι; «Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους».

Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, όπως θεωρείται ο Πλούταρχος από τους μελετητές του είναι τόσο αυστηρός σ΄ αυτό το έργο και δείχνει τόσο πάθος καταδικάζοντας το φαινόμενο του αλόγιστου δανεισμού αφ΄ ενός και της απληστίας και βαναυσότητας των δανειστών από την άλλη είχε οδηγήσει στον παρελθόν στην υπόθεση ότι το έγραψε σε νεαρή ηλικία. Πράγμα λανθασμένο, όπως απέδειξε η σύγχρονη έρευνα.

Η αδυναμία των ανθρώπων να ξεφύγουν από τα δεινά του δανεισμού φαίνεται ότι απασχολούσε πολύ τον μεγάλο βιογράφο της αρχαιότητας. «Ανθρωπος που μπλέκει μια φορά, μένει χρεώστης για πάντα και σαν το άλογο που του έχουν φορέσει χαλινάρι, δέχεται στη ράχη του τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον», γράφει.

Στην πρόσφατη έκδοση πάντως, σε μετάφραση και σχόλια της Πολυξένης Παπαπάνου παρατίθεται και το αρχαίο κείμενο για όσους επιθυμούν να πάρουν και την αρχαία γεύση του.


[Πηγή: Μ.Θερμού από Το Βήμα, Σεπτέμβριος 2011]

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ 7.3.2013


ΙΕΡΙΣΣΟΣ: Η γενναία αντίσταση των κατοίκων απέναντι στην τρομοκρατία των ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ

Ιερισσό σχολείοΗ αστυνομία χτές προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων εναντίον των κατοίκων που βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα δίπλα από το οποίο βρίσκεται το σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναπνευστικά προβλήματα και σε μαθητές που έκαναν διάλειμμα στην αυλή του σχολείου.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να  προχωρήσει σε έρευνες και συλλογή στοιχείων σε οικίες ατόμων, σχετικά με τα τεκταινόμενα στις Σκουριές.
Ο περιφερειακός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πολυγύρου, Θεόδουλος Ταπανίδης, επισήμανε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τους διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου
"όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια αρκετοί γονείς κατευθύνθηκαν προς το Γυμνάσιο - Λύκειο Ιερισσού. Την ώρα που βρίσκονταν εκεί και φώναζαν συνθήματα, έπεσαν δύο - τρία δακρυγόνα, εντός της αυλής του σχολείου σε απόσταση δύο μέτρων από την εξωτερική καγκελόπορτα και τριάντα περίπου μέτρων από το κτίριο".
Οι κάτοικοι είχαν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων. Σημειώνεται ότι πλησίον του τμήματος υπάρχει και ιατρείο ενω ολη την ώρα  στο χωριό χτυπούσαν οι καμπάνες.ΠΗΓΗ

Η ΓΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ "φλέγεται"


της Μαριάνθη Γ. Ζήση
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Αρετή, τόση αγάπη  ξέρεις να εμπνέεις, αγάπη αθάνατη  και ανώτερη κι’ από τον χρυσό  και από τους γονείς και από  τον ξεκούραστο ύπνο.
Δυστυχώς, δεν καταφέραμε ως νεοέλληνες  να μάθουμε από τα λόγια του φιλοσόφου και κυρίως δεν καταφέραμε  να ζήσουμε σύμφωνα με αυτά.
Και είναι πραγματικά τραγική ειρωνεία αν σκεφτεί κανείς την παραπάνω ρήση, 2400 χρόνια μετά τη γέννηση του αρχαίου Έλληνα, στα Στάγειρα της Χαλκιδικής, και ενώ είναι σε εξέλιξη τα γεγονότα στον δήμο Αριστοτέλους, με φωτιές και δακρυγόνα. Άνθρωπος απέναντι στον συνάνθρωπο, γείτονας κατά του γείτονα και όλοι κατά των ίδιων των παιδιών.
Κάποιος θα έλεγε πόσο επίκαιρη μπορεί να είναι η παραπάνω ρήση. Αισθάνομαι βαθύτατα ότι η ρήση είναι επίκαιρη γιατί εμείς φερόμαστε και βρισκόμαστε χρονικά πολύ πριν το 400π.Χ. και δεν έχουμε ωφεληθεί καθόλου από τον αμύθητο φιλοσοφικό πλούτο, που είναι θαμμένος όχι μόνο στο δήμο Αριστοτέλη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ο χρυσός είναι αλλού!!!
Μία γη χάρισμα, Θείο δώρο, λουσμένη στο φως του ήλιου, με την αλμύρα της θάλασσας, τον καθαρό αέρα και τα αρχέγονα δένδρα να ριζώνουν βαθιά μέσα στους αιώνες της σοφίας και του πολιτισμού, ενώ μένει έως σήμερα  απολύτως αναξιοποίητη. Όμως ο χρυσός ως  αντάλλαγμα τα  ξεριζώνει όλα, δένδρα, οξυγόνο, φιλοσοφία και μαζί με αυτά και τον σεβασμό προς  τον Θεό και τα δημιουργήματά του. Γιατί στ’ αλήθεια αναρωτιέμαι, με πιο δικαίωμα δίνει άδεια ο άνθρωπος του 2013  να ξεριζωθεί ένα αρχέγονο δένδρο το οποίο δεν είναι δικό του δημιούργημα, επομένως δεν του ανήκει. Ήρθε στη ζωή και το βρήκε έτοιμο, να του προσφέρει το οξυγόνο για να ζήσει και αντί να είναι ευγνώμων, να το σεβαστεί και να το φροντίσει, το ξ ε ρ ι ζ  ώ ν ε ι. Και δεν ξέρει ο άμυαλος και ασεβής ότι ξεριζώνοντάς το, ξεριζώνει τη ζωή του, το οξυγόνο, το μέλλον των παιδιών του και τη σχέση του με τον Θεό. Και αυτό, γιατί τη μόνη ανάπτυξη, που αντιλαμβάνεται η μυωπική όρασή μας, είναι ο χρυσός, που έτσι και αλλιώς από τη συμφωνία που έχει γίνει δεν θα ανήκει στη γη του Αριστοτέλη. Όμως, η πραγματική ανάπτυξη θα μπορούσε να υπάρξει αν μέσα από την Παιδεία είχε αποδοθεί φόρος τιμής στη γη του Αριστοτέλη και είχε αξιοποιηθεί το βουνό και η θάλασσα, που στέκουν ανεκτίμητα, πλάι στον αέναο πολιτισμό.
Μια τέτοιου τύπου οπτική ανάπτυξης ποτέ δεν υπήρχε στη Ελλάδα, γι’ αυτό και έχουμε γυρίσει την πλάτη αδιάφορα στο τιμημένο παρελθόν μας και το μόνο, που πλέον συχνά αυτό μπορεί να αναδείξει, είναι η αλαζονεία και ο κομπασμός του νεοέλληνα στη θύμισή του. Όμως, ουσία μηδέν. Αλλαγή στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, καμία.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Η ενότητα ενός λαού πρέπει να επιδιώκεται με την Παιδεία
Δυστυχώς, με βαθύτατη θλίψη παρακολουθούμε εκεί, στη γη του Αριστοτέλη να λαμβάνει χώρα η εντελώς αντίθετη επιβεβαίωση των λόγων του φιλοσόφου.
Ο απόλυτος διχασμός! Είναι πραγματικά λυπηρό το  2013 μ.Χ. να βλέπεις έναν λαό χωρισμένο στα δύο. Συγγενείς, φίλοι και γείτονες χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα με την αστυνομία παρούσα. Και βέβαια μέσα στην ανεργία και τον καιρό της κρίσης είναι πολύτιμες οι θέσεις εργασίας που προβάλλονται ως θέλγητρο, ικανότατο να σπείρει τον απόλυτο διχασμό ανάμεσα στους κατοίκους, στους υποτιθέμενα άμεσα και μη ωφελημένους. Όταν, όμως, η γνώση είναι μπλεγμένη με την άγνοια, την παραπληροφόρηση και το συμφέρον, η αλήθεια απομακρύνεται…και η Παιδεία που δεν λειτούργησε ποτέ όπως θα έπρεπε, δεν έχει επιτύχει την ενότητα του λαού. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ίσως πριν κάποια χρόνια οι αντιστάσεις να ήταν διαφορετικές για  όλους. Σήμερα όμως, όχι, σήμερα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή. Γιατί όπως αναφέρει και ο Αριστοτέλης:  «ο πλούτος συχνά εξουσιάζει τις περιστάσεις»ΠΗΓΗ

Το τραγούδι της γιαγιάς, Ιερισσός 07/03/13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΧΑΙΡΕΤΕ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΟΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΓΕΡΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑ;

Άδωνις Γεωργιάδης 33 mins
Άποψη από τον κόσμο. Χαμός! Είναι συγκινητική η υποστήριξη του κόσμου στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά.

Απόψε ολοι σχεδόν οι πολιτικοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα, σε μια εκδήλωση σε μια φωτογραφία.


ΡαγιαδοΜΑΛΑΚΑΣ


Τι κρύβεσαι ρε παλιομαλάκα Ραγιά...Σε βλέπω...
...Χεσμένο από ευτυχία.
Για τον Θεριστή πρωθυπουργό που διάλεξες.
Για τους ένδοξους συνεργάτες του.
Τα τρισχαρούμενα Αφεντικά τους. Ξένα και ντόπια.

Χαίρεσαι που υπέγραψες στο ίδιο χαρτί με τον Σαμαρά
 και τον Βενιζέλο. Τον "υπεύθυνο" Κουβέλη.
Τη Μέρκελ και τον Ολάντ. Το ΔΝΤ.
Τους τοκογλύφους-"εταίρους". Τους Κατακτητές.
Πόση ευτυχία μπορείς να απορροφήσεις, 
τρισκατάρατε Ραγιά
 τώρα που αποδέχτηκες τα χαράτσια;;
Τώρα που παραδέχεσαι πως καλώς σού πετσόκοψαν
το μισθό, τα επιδόματα, τα φάρμακα, τη Ζωή;;
Πως τολμάς, γαμημένε Ραγιά, και κλείνεις
τα μάτια σε 1,5 εκατομμύριο Ανέργους;;
Που βρίσκεις τη δύναμη και το κουράγιο και στήνεις
τον χιλιοτρυπημένο πισινό σου, να σε λαγκέψουν
άλλη μιά φορά, Προδότες και Ξεπουλημένοι;;
Ποιός θεός σ΄ορμήνεψε και δέχεσαι την Εκχώρηση
 σε Ξένους, Πατρίδας και Ανθρώπων;;
Κι αν την Πουτάνα τη Ζωή σου
τις ορίζεις ΕΣΥ, θλιβερέ Υποκριτή, 
πως στέργεις και στην Υποδούλωση των παιδιών σου;;
------------------------------
Και κάτι τελευταίο, Ξεφτιλισμένε Ραγιά:
Είναι θέμα χρόνου να "αντιληφθεί" ο κώλος σου
πως αυτό που τον γαργαλάει...
δεν είναι η βαζελίνη που σου έταξαν...
αλλά ένα Νέο Τεράστιο Αγγούρι.
Και τότε, Γαμιόλη, ΡαγιαδοΜαλάκα θάσαι...
Πούσταρος, Πάμπτωχος και Μόνος...
Μην τολμήσεις να με πλησιάσεις...
θα σε ΞΕΣΧΙΣΩ.

ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ...

Ζούμε συγκλονιστικούς καιρούς.
Μέρα με τη μέρα βιώνουμε συγκλονιστικές καταστάσεις.
Εικόνες και περιγραφές φτάνουν στα μάτια και στα αυτιά μας.
Αποκαλύπτονται απίστευτες ιστορίες. Ανθρώπων και ομάδων.
Βλέπουμε κάποιον στην tv να κλαίει,να οδύρεται...να απειλεί,
να διαμαρτύρεται...να εκλιπαρεί...
Το δικαιολογούμε κάπως.Το θεωρούμε τραβηγμένο ή στημένο.
Το προσπερνούμε ή το καταπίνουμε
Μας διηγούνται ιστορίες ανθρώπων που υποφέρουν.Που έχουν
ήδη φτάσει στην Εξαθλίωση.Ιστορίες απελπισμένων.
Θανατοποινίτες...
Ανθρωποι που καταδικάζονται...Σε Θάνατο
 Το μακρύ χέρι της "σωτηρίας" έφτασε παντού.
Μπαίνει σε σπίτια,δουλειές,στο Κράτος,στη Ζωή.
Σήμερα σε μένα...αύριο σε σένα.
Καθημερινά διευρύνει τους ορίζοντες του.
Αμείλικτο,ανάλγητο.
Το μακρύ χέρι της "σωτηρίας" που κατευθύνει η συγκυβέρνηση
και οι Συνεταίροι της.
* Είναι αυτό που ορίζει την "αγοραστική ισχύ" της Ζωής του κάθε
Ανθρώπου,της κάθε κοινωνικής Ομάδας. 
Των Πολλών και των Ολίγων.
* Είναι αυτό που επιλέγει να σώσει τραπεζίτες,πλουτοκράτες,
λαμόγια και ημέτερους.
* Είναι αυτό που έχει εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την
πλειοψηφία του Λαού.
* Είναι αυτό που μας καταδίκασε σε Θάνατο.
Αργό.Εξευτελιστικό.Ταξικό.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



Όχι παλάτι, αλλά ούτε 80τ.μ. δεν μπορεί να χτίσει στις Εχινάδες ο Εμίρης του Κατάρ Εθνικό Πάρκο με ΦΕΚ της ΝΔ τα νησιά που αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ στις Εχινάδες [pdf]

Το ΦΕΚ που έβαλε «φρένο» στην επένδυση του εμίρη του Κατάρ

Το ΦΕΚ που έβαλε «φρένο» στην επένδυση του εμίρη του Κατάρ Εθνικό Πάρκο -με ΦΕΚ της ΝΔ- τα νησιά που αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ στις Εχινάδες                                                                             Σε κομμάτι του «Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Ευήνου και νήσων Εχινάδων» εντάσσεται η περιοχή που θέλει να επενδύσει ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί. Τόσο το νησάκι Οξεία, όσο και τα υπόλοιπα πέντε που φέρεται να αγόρασε ο αλ Θανί, στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες, στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης, στο Ιόνιο πέλαγος, αποτελούν τμήμα των περιοχών που προστατεύονται ως Natura 2000. Μάλιστα, το ΦΕΚ με αριθμό 477 της 31ης Μαΐου 2006, στο οποίο χαρακτηρίζονται οι λιμνοθαλάσσιες, οι χερσαίες και οι ποτάμιες περιοχές του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας και του συμπλέγματος Βόρειων και Νότιων Εχινάδων, υπογράφουν μέλη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2006 και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γεώργιος Σουφλιάς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Έτσι, οποιαδήποτε προσπάθεια οικιστικής ανάπτυξης στην περιοχή, πέραν των προβλεπομένων, θα προκαλέσει την εμπλοκή του σεΐχη με την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς η... Ιστορία έχει δείξει πως οι προσφυγές κατοίκων ή περιβαλλοντικών φορέων είναι συχνές. Αυτό που μένει είναι να γίνουν γνωστές οι δεσμεύσεις που, σύμφωνα με τοπικούς φορείς, έλαβε ο εμίρης του Κατάρ για να επενδύσει στην περιοχή και αν αυτές θα μπορούν να τον γλιτώσουν από το Συμβούλιο της Επικρατείας που όπως φαίνεται θα καταλήξει η υπόθεση.                Τι αναφέρει το ΦΕΚ 477 Όπως αναφέρει το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σκοπός της κοινής υπουργικής απόφασης είναι «η προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου σε λιμνοθαλάσσιες, χερσαίες, ποτάμιες περιοχές του νοτίου τμήματος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Β. και Ν. Εχινάδων του νομού Κεφαλληνίας που διακρίνονται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική τους αξία». Παράλληλα, με το ΦΕΚ 477, οριοθετούνται οι Ζώνες Απόλυτης Προστασίας και οι Ζώνες Προστασίας της Φύσης του Εθνικού Πάρκου, ενώ συγκεκριμένα η Οξεία εντάσσεται στην Ζώνη Προστασίας της Φύσης 4, ενώ περιλαμβάνεται στο δίκτυο περιοχών Natura 2000 [ΤΚΣ (SCI) - GR 2310001 και ΖΕΠ (SPA) - GR 2310015].                                                                                                                                                  Τι είδους ανάπτυξη προβλέπει ο Φορέας Διαχείρισης Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, στο νησί -η αγορά του οποίου φέρεται να κόστισε 5 εκατ. ευρώ- επιτρέπονται:                             Η γεωργία στις υφιστάμενες κατά την έκδοση της Κοινή υπουργική απόφαση 1319/1993 (ΦΕΚ 755Β) ελαιοκαλλιέργειες                          Η βόσκηση και οι παραδοσιακές εγκαταστάσεις εσταυλισμού μέχρι την εκπόνηση και έγκριση μελέτης βοσκοϊκανότητας. Ο τρόπος κατασκευής των εγκαταστάσεων και η αισθητική ένταξη τους στο περιβάλλον καθορίζεται από τη μελέτη βοσκοϊκανότητας.                                            Η μελισσοκομία                                     Η κατασκευή υποδομής στις ακτές για την εξυπηρέτηση των υδατοκαλλιεργειών                          Η ήπια αναψυχή για ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Για το νησιωτικό σύμπλεγμα, απαιτείται η εκπόνηση ειδικής μελέτης προκειμένου να τεκμηριωθεί η έκταση, οι όροι δόμησης και η υποδομή στην οποία θα αναπτυχθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ήπια αναψυχή σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα του οικοσυστήματος και η έκδοση σχετικού Κανονισμού Διοίκησης και Λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης. Η εγκατάσταση υποδομής για την εξυπηρέτηση των επιτρεπόμενων χρήσεων και δραστηριοτήτων, όπως μικρή αγροτική κατοικία επιφάνειας μέχρι 80 τ.μ., αποθήκες φύλαξης αγροτικών εργαλείων επιφάνειας μέχρι 50 τ.μ., κλπ. Για τις επιτρεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες ορίζονται κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας τα δέκα (10) στρέμματα. Δείτε το ΦΕΚ 477, με το οποίο καθορίζεται το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου εδώ και εδώ         ΠΗΓΗ

ΛΑΔΙ "Λ" Ο Ελληνας που έβαλε το ελαιόλαδο στις βιτρίνες του «Harrods»

loriz
Εγινε γνωστός με το λάδι «λ», το πιο ακριβό λάδι στον κόσμο. Για να το λανσάρει έστειλε 80 χειροποίητες κασετίνες με κούριερ σε trendsetters και δημοσιογράφους γκουρμέ.
Στην Ντονατέλα Βερσάτσε, στον Ιαν Σράγκερ, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του Studio 54 και δημιουργός του πρώτου boutique hotel μαζί με τον Φίλιπ Σταρκ, στους «Los Angeles Times» και στους «New York Times». «Οχι απαραίτητα για να τους κάνω πελάτες, αλλά για να διαδοθεί το «λ» μέσω του word of mouth» αναφέρει ο ίδιος.
Τώρα λανσάρει το πρώτο υπογεγραμμένο ελαιόλαδο στον κόσμο. Μπορείς να το παραγγείλεις με την υπογραφή σου πάνω ως μεταξοτυπία, είναι limited production, αριθμημένο μπουκάλι, και περικλείεται σε χειροποίητη κασετίνα από λευκό λακαρισμένο μασίφ ξύλο, με δύο πλακέτες λευκόχρυσου. Η τιμή του, 11.000 ευρώ.
Λάδι πολυτελείας
Το πρώτα πράγματα που τραβάνε την προσοχή στο «λ» είναι το μπουκάλι του και η θήκη πολυτελείας. Θα μπορούσε να παραπέμπει σε άρωμα ή σε ένα ακριβό ουίσκι, σε καμία περίπτωση όμως σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. «Ηθελα να δημιουργήσω ένα κόσμημα στο τραπέζι. Το μπουκάλι είναι χειροποίητο. Ακόμα και η ετικέτα πίσω μπαίνει με το χέρι, όπως και ο φελλός. Ηθελα να φτιάξω ένα προϊόν μαγικό, να σε ταξιδεύει στη γεύση», αναφέρει ο κ. Κολιόπουλος .
«Μπορώ να μιλήσω άφοβα για την ποιότητά του, καθώς το προϊόν μου έχει περάσει από επίσημες χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις. Πήρα, μάλιστα, και ασημένιο βραβείο στο New York Festival, αλλά στοχεύω στο χρυσό», τονίζει χαρακτηριστικά και οι πρωτιές του «Lambda» δεν σταματούν εδώ.
ladi1_400
Ιδρυτής και διευθύνων της Speiron
Επάγγελμα: τελειομανής. Οραμά του να πουλήσει το καλύτερο λάδι στον κόσμο… στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Και να συνεχίσει να επιλέγει και να λανσάρει και άλλα ελληνικά προϊόντα ως τα καλύτερα στον κόσμο.
Οι πρωτιές του «λ» είναι πολλές. Είναι το πρώτο λάδι πολυτελείας στον κόσμο, το πρώτο λάδι στο οποίο αναγράφεται η ultra premium κατηγορία του, το πρώτο επίσης με συσκευασία λευκών αποχρώσεων σε αντίθεση με τα γήινα χρώματα που έχουν τα υπόλοιπα. Είναι το πρώτο σε τόσο ακριβή συσκευασία δώρου παγκοσμίως (€ 150 ή $ 180), αλλιώς € 41 το μπουκάλι (500 ml). Το «λ» αναβαθμίζει εξίμισι φορές την προστιθέμενη εξαγώγιμη αξία του ελληνικού ελαιόλαδου στο εξωτερικό.
Λάδι από βιβλία
Το «λ» είναι το πρώτο λάδι που δεν φτιάχτηκε από ελιές αλλά από βιβλία, λέει ο ίδιος. Είναι καρπός εγκεφαλικής σκέψης. Τον βοήθησαν τα διαβάσματά του. Κυρίως ο Πίντσον. Είναι σαν να ανατρέπει όλο το Σύμπαν, να πριονίζει το στάτους κβο.
Βασικότατη επιρροή του θεωρεί τον Στέλιο Ράμφο, ο οποίος στα βιβλία του ασχολείται με το τι φταίει στον ελληνικό ψυχισμό και δεν μπορεί να προαχθεί. «Ο καημός του ενός» τον εκφράζει απόλυτα. Και βεβαίως ο αρχιτέκτονας Ζενέτος, γιατί πιστεύει ότι οι πρωτοπόροι στην Ελλάδα πάντα αισθάνονταν μια μοναξιά.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Ελλάδας δεν ενισχύει την επιχειρηματικότητα, πιστεύει. Δεν καταλαβαίνουν τι κάνεις και αντί τουλάχιστον να πουν «προχώρα», μόνο σε αποθαρρύνουν. Κατέληξε ότι έπρεπε να κάνει τη δική του υπέρβαση. Είπε: «Ο κόσμος δεν είναι έτσι όπως μου τον έχουν μάθει στην Ελλάδα, όπου όλα είναι ένα ακίνητο σύμπαν. Στον κόσμο μπορεί να υπάρχει ρευστότητα».
Επρεπε όμως πρώτα να φτιάξει τον εαυτό μου. «Να φτάσω στο «μηδέν». Αποκαθήλωσε πλήρως την Ελλάδα και είπε: «Δεν αξίζουμε τίποτε». Αυτό είναι και το μυστικό για την αυτογνωσία του Νεοέλληνα. Πρέπει να δεις τον εαυτό σου ως μηδενικό για να ξαναβρείς το ένα σου, να δημιουργήσεις. Είτε είσαι επιχειρηματίας είτε δάσκαλος.
loriz
Ηθελε να κάνει κάτι αποκλειστικό επειδή του αρέσουν τα ιδιαίτερα πράγματα
«Δεν θα πάρω μια Rolls-Royce, αλλά αναγνωρίζω γιατί υπάρχει στον κόσμο. Το κυριότερο, το ότι δεν οδηγώ Rolls-Royce, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να φτιάξω μία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολύς κόσμος που το καταλαβαίνει αυτό. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το αντικείμενο που τον εκφράζει. Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό. Οσο πιο απόμακρο είναι ένα αγαθό τόσο πιο πολύ το θέλουμε. Πολλοί θα αντιμάχονταν αυτήν την άποψη, αλλά ίσως δεν την αναγνωρίζουν στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν και οι ίδιοι» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα.
Εκανε το πρώτο πολυτελές αγαθό από ελληνικά χέρια. Εφερε το premiumization που εφαρμόζεται χρόνια στα ποτά, στο λάδι. Η κατηγορία ultra premium δεν υπήρχε, αλλά αποφάσισε να το πει έτσι επειδή έτσι του αρέσει. Είναι το πρώτο λάδι που χρησιμοποίησε αυτήν την ιδέα μάρκετινγκ.
Δεν έχει φύγει ποτέ στο εξωτερικό, δεν έχει μείνει ποτέ έξω και αυτό είναι ένα ενδιαφέρον case study. Ολα έγιναν μέσα από το λάπτοπ, διότι έχει το ταλέντο να ανακαλύπτω τη χρήσιμη γνώση κάτω από στρώματα άχρηστων πληροφοριών. Είναι εφικτό να ζεις σε μια χώρα και να κάνεις καριέρα σε άλλη. Οπως ο Ζενέτος, αλλά και ο Μορικόνε, ο οποίος έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ όντας στη Ρώμη. Μένει στην Ελλάδα γιατί αγαπά τη χώρα του. Στην ουσία της, όχι όπως είναι.
Πλούσιος δεν έγινε, αλλά συνεχίζει, αυτή είναι η τρέλα του. Το ότι κατάφερε και άλλους να παθιαστούν με το προϊόν μου, σημαίνει ότι πέτυχε. Η Speiron δεν είναι εταιρεία των τζίρων. Τη φαντάζεται μικρή και ταγμένη, α λα Rolls-Royce. Εχει κάνει κάτι μοναδικό σε παγκόσμια κλίμακα, και αυτό ήθελε.
Lambda_gift_box-thumb-450x299
Η συμβουλή του σε κάθε επίδοξο επιχειρηματία ή δημιουργό
Είναι να μην ακούει το «γύρω γύρω». Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι σε αυτό που βλέπουμε γύρω μας, στο τώρα. Το μυστικό είναι η σπανιότητα και η μικρή παραγωγή. Αλλά και η προστιθέμενη αξία, που σημαίνει αυτοπεποίθηση, όραμα. Στην Ελλάδα, στα προϊόντα της, αλλά πρωτίστως στον εαυτό μας.
«Αν διοχετεύαμε ελάχιστο από το πάθος με το οποίο διαδηλώνουμε στην αμερικανική πρεσβεία σε ένα όραμα, θα ανορθώναμε την οικονομία. Να βρεθούν επιχειρηματίες και να τυποποιήσουν προϊόντα που θα κατακτήσουν την Αμερική ειρηνικά».
Με πτυχίο Νομικής
Με πτυχίο Νομικής και προϋπηρεσία σε διαφημιστική ως copywriter, ο Γιώργος Κολιόπουλος έγινε ο επιχειρηματίας που είδε το ελληνικό λάδι ως τον «υγρό χρυσό» και εισέβαλε στις αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Αμπου Ντάμπι, αλλά και στις πανάκριβες βιτρίνες του λονδρέζικου πολυκαταστήματος «Harrods».
444px-Lambda-bottle-1
Το «λ» ή «Lambda», όπως ονομάζεται το ελαιόλαδο πολυτελείας, πήρε το όνομά του από το αρχικό γράμμα της λέξης «λάδι» και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια του κ. Κολιόπουλου να δημιουργήσει ένα προϊόν πολυτελείας σε πανάκριβο gift box, το οποίο θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ στο εξωτερικό, κατάφερε μέσω του laptop του να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές και να κυριαρχήσει στις βιτρίνες του «Harrods».ΠΗΓΗ