ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το φάντασμα της δραχμής πλανάται πάνω από την Ελλάδα - Τι θα συμβεί με δάνεια, καταθέσεις και τιμές

Το φάντασμα της δραχμής πλανάται πάνω από την Ελλάδα - Τι θα συμβεί με  δάνεια, καταθέσεις και τιμές
Το φάντασμα της δραχμής που πλανάται πάνω από τα κεφάλια Ελλήνων και ευρωπαίων ίσως γίνει μια σκληρή πραγματικότητα, μετά και τις συζητήσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους που έχουν μονωπωλήσει την καθημερινότητα μας.



Όλοι μιλάνε ανοιχτά πλέον για ένα μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, από το 21% που προβλεπόταν στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Κάποιοι αναλυτές το εκτινάσσουν και στο 70% (τράπεζα UBS), αλλά υπάρχουν και φωνές που εκτιμούν ότι μία χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη.

Μάλιστα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ είπε ότι «δεν θα δεχτούμε ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο σε μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας».

Ένα από τα  «πιθανά σενάρια» που το τελευταίο διάστημα «διακινείται» σε πολύ υψηλά ιστάμενους οικονομικούς κύκλους μιλά για το τέλος του «ελληνικού ευρώ».

Πρόκειται για ένα σενάριο που μπορεί να συμβεί και με μία ελεγχόμενη πτώχευση, ενώ είναι απολύτως βέβαιo στην περίπτωση μίας μονομερούς και αγριότερης αναδιάρθρωσης του χρέους. Και προβλέπει την ελεγχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη με την παράλληλη καθιέρωση νέου νομίσματος το οποίο θα εξακολουθήσει να είναι ευρωπαϊκό, αλλά δεν θα είναι το ευρώ. Το αν ένα τέτοιο νόμισμα θα είναι η δραχμή, ή ένα mini euro που θα αφορά και τους υπόλοιπους «ευρωανίσχυρους», δεν μπορεί να προβλεφθεί ακόμη.

Βέβαιο όμως είναι ότι εφόσον η διαδικασία αυτή θα είναι ελεγχόμενη (κάπως φιλική δηλαδή) και μέσα σε ευρωπαϊκά πλαίσια, το νόμισμα αυτό:

α. Θα υποτιμηθεί κατά 30% έναντι του ευρώ και των υπόλοιπων διεθνών νομισμάτων προκειμένου να διορθωθεί η έλλειψη ανταγωνιστικότητας των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

β. Η υποτίμηση θα είναι ελεγχόμενη, δηλαδή το νέο νόμισμα δεν θα αφεθεί έρμαιο στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος για να μην απαξιωθεί, προκαλώντας τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τους λαούς που θα το υιοθετούσαν. Έτσι, η ισοτιμία του υπολογίζεται να κλειδωθεί σε επίπεδα 30% χαμηλότερα από τη σημερινή ισοτιμία του ευρώ.

Στο σενάριο αυτό το χρέος των χωρών που θα υιοθετήσουν το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα θα μετατραπεί αυτόματα στο νέο νόμισμα. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ελεγχόμενο «κούρεμα» των ομολόγων.


Πως επηρεάζεται όμως η ζωή μας σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή;

Ακόμα και αν όλα γίνει μια ελεγχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, η  ελληνική οικονομία θα υποστεί μεγάλο σοκ.

Τι σημαίνει η επιλογή της εξόδου από την ευρωζώνη, τι θα φέρει η καθιέρωση ενός νέου και υποτιμημένου κατά 30% σε σχέση με το ευρώ νέου εθνικού νομίσματος  για τις καταθέσεις, τα δάνεια, τους μισθούς, και τις τιμές.

1.Τι θα γίνει με τις καταθέσεις ευρώ σε ελληνικές τράπεζες;

Οι καταθέσεις θα μετατραπούν αυτόματα στο νέο εθνικό νόμισμα και μάλιστα σε αναλογία 1 προς 1. Όμως, λόγω της υποτίμησης που θα γίνει ταυτόχρονα με την μετατροπή, για να αποκτήσει κάποιος 1 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει 1,30 από το νέο νόμισμα. Δηλαδή, μια κατάθεση 100.000 ευρώ θα μετατραπεί σε 100.000 μικρά ευρώ, αλλά για να αποκτήσει κάποιος 100.000 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει 130.000 μικρά, νέα ευρώ ή νέες δραχμές.

Πάντως δεν πρέπει να αγνοούμε και την περίπτωση μιας μη ελεγχόμενης εξόδου από το ευρώ.  Τότε όλες οι καταθέσεις σε ευρώ θα μετατραπούν στο νέο εθνικό νόμισμα (π.χ. νέα δραχμή) και θα υποστούν υποτίμηση ίδια με αυτή του νομίσματος. Η μετατροπή αυτή θα είναι αναγκαστική επειδή οι τράπεζες, όπως και το ελληνικό δημόσιο, δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν από τις αγορές τόσα ευρώ όσα είναι και οι καταθέσεις των Ελλήνων.

 Ούτως ή άλλως οι τράπεζες δεν έχουν στα ταμεία τους όλα τα χρήματα που έχουν καταθέσει οι Έλληνες σε αυτές. Τα περισσότερα έχουν γίνει δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Να σημειωθεί ότι η αναγκαστική μετατροπή στο νέο εθνικό νόμισμα μπορεί να γίνει και για τις καταθέσεις σε συνάλλαγμα, όπως είναι το δολάριο και το ελβετικό φράγκο, αλλά δεν είναι βέβαιη. Στην Αργεντινή επειδή εκατομμύρια πολίτες είχαν μετατρέψει μαζικά τις καταθέσεις τους από πέσο σε δολάριο, η νομοθεσία που γράφτηκε μετά την χρεοκοπία μετέτρεψε τα δολάρια ΗΠΑ αναγκαστικά στο εθνικό νόμισμα της χώρας.

Ουσιαστικά δηλαδή, κατασχέθηκαν από το κράτος προκειμένου να εξασφαλιστεί συνάλλαγμα για εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης, όπως καύσιμα και φάρμακα. Όμως το πέσο και η Αργεντινή δεν είχαν την προστασία του ευρώ, ούτε της ευρωζώνης, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμη και μια έξοδος από το ευρώ, θα γίνει μάλλον ελεγχόμενα.

Τι θα γίνει με τα δάνεια;

Σε ότι αφορά στα δάνεια, θεωρείται δεδομένη η μετατροπή τους στο νέο εθνικό νόμισμα, καθώς εκ των πραγμάτων οι πολίτες με τα νέα μειωμένα πραγματικά τους εισοδήματα (λόγω της υποτίμησης) δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να τα εξυπηρετούν αν παραμείνουν σε ευρώ. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση όλα θα προκύψουν από το τι θα προβλέπει η νέα νομοθεσία.

3. Τι θα σημάνει η μετατροπή του νομίσματος για τα ευρώ που έχουμε «πάνω μας»;

Αυτά τα χρήματα θα θεωρούνται συνάλλαγμα και θα ανταλλάσσονται στις τράπεζες με βάση την ισοτιμία νέου και υφιστάμενου ευρώ. Με άλλα λόγια όποιος έχει ευρώ σε μετρητά και επαληθευτεί το σενάριο της καθιέρωσης του νέου νομίσματος θα βγουν κερδισμένοι. Βέβαια, όπως είπαμε και πιο πριν, αν όλοι οι Έλληνες σπεύσουν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους για να ευνοηθούν θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και μετά δεν θα έχουν από πού να ανταλλάξουν τα χρήματα που έχουν επάνω τους.

4.Τι θα συμβεί με τα δάνεια σε ευρώ ή συνάλλαγμα που έχουν λάβει τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τις ελληνικές τράπεζες;

Τα δάνεια θα μετατραπούν στο νέο ευρωπαϊκό νόμισμα καθώς με τη διατήρησή τους σε ευρώ θα είναι πρακτικά αδύνατη η εξυπηρέτησή τους από τους δανειολήπτες λόγω της υποτίμησης. Για παράδειγμα, αν δεν γίνει η μετατροπή μια δόση στεγαστικού δανείου 1.000 ευρώ θα μετατραπεί με την υποτίμηση σε 1.300 ευρώ.

5. Τι θα συμβεί με τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών;

Με την υποτίμηση αρχικά θα αυξηθούν αμέσως κατά 30% οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων όπως είναι τα αυτοκίνητα, τα κινητά τηλέφωνα, τα καύσιμα, τα εισαγόμενα τρόφιμα. Σε δεύτερη φάση το κύμα ανατιμήσεων θα πλήξει όλα τα προϊόντα και ο πληθωρισμός θα πάρει τον ανήφορο.

Άγγελος Ανδρέου                                                                                                                                     ΠΗΓΗ:www.newpost.gr

Έλληνες πράξετε κατα συνείδηση!

Ρίξτε απλά μια ματια στους πίνακες και θα καταλάβετε το μέγεθος της προδοσίας της πολιτικής ηγεσίας.


















Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ και δυο χρόνια; Φυσικά όχι!

Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ. επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!

Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!





Είμαστε πρωταθλητες σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες;δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε καμμία περίπτωση!

Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες, όπως μας λένε, δημόσιο δηλαδή;

Ριξτε άλλη μια ματιά (τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment)
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%

Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδ.τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Είμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!

Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης(τρόφιμα κλπ.);
Δυστυχώς ναι!!! Παρ' όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.

Έχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι εξ αιτίας κυρίως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!

Πως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;
Τι στο καλό αθλιότητα, γκεμπελισμός, μανία ψεύδους και αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!
Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;
Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς;

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη) παραγρ.4  . H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!!!                                                 ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.com

Εφιάλτης…


thumb

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του ελληνικού λαού, αν αληθεύει ότι η πρόταση που έκανε η Ντόρα για συμμε­τοχή των τριών πρώην πρωθυπουργών Σημίτη, Μητσοτάκη, Καραμανλή σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατί­ας με τους αρχηγούς των κομμάτων με θέμα την οικονομική κρίση υποκρύπτει ουσιαστικά την επαναφορά του… πάπι της στο προσκήνιο. Πολλοί κακεντρε­χείς φίλοι της λένε ότι ελπίζει να μην του κάτσει καμιά στραβή και επανέλθει (!!!) ως άλλος Ζολώτας σε καμιά οικου­μενική κυβέρνηση. Κάπου στα 90 και βάλε ήταν και ο αείμνηστος καθηγητής όταν σχημάτισε την περίφημη οικουμε­νική κυβέρνηση το 1990. Κακά όνειρα βλέπει η κόρη Μητσοτάκη… Α.Χ                                                                                                                                                               ΠΗΓΗ:www.topontiki.gr

Γράμμα με σφαίρες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Πρόκειται για φάκελο με τρεις σφαίρες των 9mm.

Ανώνυμο γράμμα με τρεις σφαίρες των 9mm και σημείωμα στο οποίο ήταν γραμμένο ότι... «υπάρχουν και άλλες για τους προδότες βουλευτές» έφτασε την Τρίτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.Ενημερώθηκε η αστυνομία και την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια. ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κατέθεσαν προσφυγή στη Χάγη κατά του ΓΑΠ


thumb
Δύο Ελληνίδες, οι Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου  και Τάνυα – Μαρία Γεριτσίδου, κατέθεσαν προσφυγή κατά του πρωθυπουργού, μη αναγνωρίζοντάς τον ως νόμιμα εκλεγμένο.
Δείτε τι γράφουν:
«Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών,
Δεδομένου ότι δυνατότητα σύντομης και βιώσιμης προσφυγής στη Δικαιοσύνη ως είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα μας είναι αδύνατον εντός των Ελληνικών συνόρων
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου τολμά να ισχυρίζεται ότι δεν είχε άλλο τρόπο δράσης παρ’ εκτός της ανάλγητης, αντιανθρωπιστικής πολιτικής εξυπηρέτησης αμφιβόλων δανείων εις βάρος παιδιών, ανιάτων / καρκινοπαθών, τυφλών, αναπήρων, συνταξιούχων, επιστημόνων, στρατιωτικών, αυτοαπασχολούμενων, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, εργατών, και κάθε Έλληνα Πολίτη που ακόμα δεν έχει καν έρθει στον κόσμο ενώ από τουλάχιστον το 1980 ο Διεθνής Νόμος απαγορεύει την καταδίκη σε φτώχεια και εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης μίας ολόκληρης κοινωνίας ή Λαού για την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε χρέους νόμιμου, παράνομου ή ειδεχθούς
Προσφεύγουμε με κάθε δυνατό μέσο στην Διεθνή Κοινότητα ώστε να λάβει θέση ενώπιον των Λαών του Κόσμου και να αποδείξει εάν συνεχίζει να υπηρετεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτά ψηφίστηκαν και κυρώθηκαν μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την επίσημη εξαφάνιση της ναζιστικής Γερμανίας.
Α. κατ’ άρθρον 15 του καταστατικού του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ( International Criminal Court ) εναντίον του Γ.Α.Παπανδρέου, των κυβερνήσεων του και παντός συνυπευθύνου για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και Γενοκτονία εν καιρώ ειρήνης όπως αυτά ορίζονται για της αρμοδιότητες του Δικαστηρίου
Β. ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατά την διαδικασία 1503 για μαζική καταπάτηση και ακύρωση του συνόλου των βασικών Ανθρωπίνων και Πολιτικών Δικαιωμάτων των Ελλήνων.
Τούτων δοθέντων επικαλούμαστε το Άρθρο 120 του Συντάγματος και λόγω της μείωσης της Εθνικής μας Κυριαρχίας, της μη δυνατής καταφυγής στη Δικαιοσύνη, της συνεχούς επίθεσης της κυβέρνησης κατά των Πολιτών με την βοήθεια αλλοδαπών δυνάμεων και την έκπτωση κάθε Θεσμού για την προστασία της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας και Ακεραιότητας της Ελλάδος.
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΝΟΜΙΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΩΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ,  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΕΛΓΟΥΝ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΛΑΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
H Eλληνική μετάφραση του κειμένου :
http://www.humansupport.gr/gr_icc.php
Το πλήρες Αγγλικό κείμενο που εστάλη :
http://www.humansupport.gr/en_icc.php
Οι Έλληνες Πολίτες
Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου    &      Τάνυα – Μαρία Γεριτσίδου
Αθήνα 14 Οκτωβρίου 2011»                                                                                                                   ΠΗΓΗ:www.topontiki.gr

Τα 14 Άρθρα του Συντάγματος που καταπατά η Κυβέρνηση

Επειδή ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους όπου το τοπίο είναι θολό προκαλώντας σύγχυση παρά κατανόηση, παρουσιάζονται με κοινό νου και απλή λογική, τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία η Κυβέρνηση είτε παραβαίνει ή αγνοεί επιδεικτικά.
Άρθρο 1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού...
Οι συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικές εταιρίες, βλ. διόδια, θα έπρεπε να εξασφαλίζουν ότι η τιμολογιακή τους πολιτική δεν θα λειτουργεί εις βάρος του Λαού. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις χωρίς εξασφάλιση της προστασίας του Λαού, σημαίνει ότι έχουν παραχωρηθεί κρατικές εξουσίες εις βάρος κι όχι υπέρ του Λαού.
Άρθρο 4 παρ. 5 Οι (...) πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Η μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη με ανυπαρξία ελέγχου των τιμών τους, αυξάνουν το κόστος ζωής δυσανάλογα. Οριζόντια τέλη επιτηδεύματος, και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποτελούν ευθεία παράβαση αυτού του Άρθρου.
Άρθρο 5 παρ.1 μη αναθεωρητέο: Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική (...) ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων...
Η συνεχής μείωση της αγοραστικής δύναμης με παράλληλη μείωση των πηγών εισοδήματος δεν επιτρέπει στους πολίτες, που μετά βίας αποκτούν βασικά αγαθά, να συμμετάσχουν στην οικονομική ζωή και κοινωνική ζωή και να αναπτύξουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους.
 
Άρθρο 21 παρ.1 Η οικογένεια (...) καθώς και ο γάμος (...) τελούν υπό την προστασία του Κράτους
Ως ανωτέρω, η μείωση της αγοραστικής δύναμης κάνει πάρα πολύ δύσκολη την ανεξαρτητοποίηση των νέων, την τέλεση γάμου και την δημιουργία οικογένειας.
 
Άρθρο 21 παρ.4 Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
Με την πολιτική των χαμηλών μισθών και της ακρίβειας, το Κράτος δεν επιτρέπει στους νέους να μπορούν να βρουν δικιά τους κατοικία, υποχρεώνοντάς τους να μένουν με τους γονείς τους. Αυτή τη στιγμή αν το Κράτος δεν εκμεταλλευόταν το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης και οι νέοι δεν έμεναν με τους γονείς τους θα έπρεπε να παρέχει φροντίδα για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Άρθρο 22 παρ.1 Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών για την ηθική και υλική εξύψωσή τους!
Η εύρεση εργασίας χωρίς διασφάλιση του επιπέδου του εισοδήματος σε συνδυασμό με το κόστος ζωής μπορεί να σημαίνει πολύ χαμηλή ποιότητα ζωής. Το να έχουν δουλειά όλοι με 500 ευρώ, είναι στρεβλή εφαρμογή του Άρθρου αυτού καθότι ακριβώς παραβλέπει την ηθική και υλική εξύψωση των εργαζομένων!
Άρθρο 23 Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας...
Όταν το Κράτος αγνοεί παντελώς τα αιτήματα των εργαζομένων, κόβει τον μισθό των απεργών που ήδη έχει μειώσει, και τους αναγκάζει εν τέλει να μην μπορούν να απεργήσουν για να καταφέρουν να ζήσουν, είναι μόνο κατά τύπον εφαρμογή του Άρθρου αυτού, αγνοώντας επιδεικτικά την ουσία, που είναι ο διάλογος με τους εργαζόμενους.
 
Άρθρο 25 παρ.1 ...η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελεί υπό την εγγύηση του Κράτους.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, πρέπει να προστατεύονται τα άρθρα που ήδη έχουν προαναφερθεί!
 
Άρθρο 28 παρ.2 Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον (...) μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή την συνθήκη (...) απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
Δηλαδή με 180 βουλευτές. Ο νόμος 3845 του 2010 ψηφίστηκε μόνο με την κυβερνητική πλειοψηφία. Χωρίς σχόλια!
Άρθρο 28 παρ. 3 Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον...!
Στις αρχές του 2010 ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι έχουμε ήδη απωλέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, εφόσον έχουμε την ανάγκη δανειστών παρουσιάζοντας το μνημόνιο ως μονόδρομο. Επί της ουσίας κατά παραδοχή του πρωθυπουργού, ο μνημονιακός νόμος 3845 του 2010 συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας, Ωστόσο δεν ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία!
Στο σημείο αυτό, επειδή γίνεται λόγος περί του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, να σημειώσω ότι σύμφωνα με το Άρθρο 42 παρ.1 και 2, ο ΠτΔ μπορούσε να αναπέμψει το νόμο ώστε να ψηφιστεί υποχρεωτικά με απόλυτη πλειοψηφία. Δηλαδή το Σύνταγμα του παρέχει ουσιαστική εξουσία για την προστασία της δημοκρατίας μας, την οποία όμως ποτέ δεν άσκησε!
Άρθρο 52 Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης (...) τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.
Σύνταγμα που ενδιαφέρεται για ουσιαστική και όχι τυπική δημοκρατία δεν νοεί ως ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης μόνο την ψήφο στις εκλογές αλλά όλα τα μηνύματα και τη θέληση του λαού για διαφορετικές πολιτικές επιλογές. Άρα οι βουλευτές της Κυβέρνησης που ενώ έχουν υποχρέωση να αντιπροσωπεύουν τους πολίτες και να εκδηλώνουν τη θέλησή τους, συνηγορούν σε νόμους τους οποίους δεν θέλει η πλειοψηφία των πολιτών που τους επέλεξε, με απλά λόγια δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, καταπατούν το άρθρο αυτό, και παρέχουν στην κυβέρνηση τυπική μόνο, όχι όμως και ουσιαστική νομιμοποίηση. Στο ίδιο άρθρο προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες της διάταξης αυτής, δηλαδή τους βουλευτές!
Παράλληλα, η διάλυση του κινήματος των αγανακτισμένων με χημικά και άλλες μεθόδους, είναι άλλη μια μορφή παράβασης αυτού του Άρθρου.

Άρθρο 59 παρ. 1 Οι βουλευτές (...) δίνουν (...) τον ακόλουθο Όρκο: “Ορκίζομαι (...) να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου
Όπως έδειξε και το προηγούμενο άρθρο, ενός πολύ μικρός αριθμός των βουλευτών της Κυβέρνησης είναι σύννομος με τον όρκο τους και το Σύνταγμα.
 
Άρθρο 82 παρ.2 Ο Πρωθυπουργός (...) κατευθύνει τις ενέργειες της Κυβέρνησης (...) για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στα πλαίσια των νόμων!
! Για να προστατέψουν τη χώρα από πιθανή παρανομία οποιασδήποτε Κυβέρνησης, οι σοφοί νομοθέτες έγραψαν στο Σύνταγμα το αυτονόητο!! Είναι προφανές ότι ζούμε σε εποχές που δεν τηρείται το αυτονόητο, δηλαδή η τήρηση του υπέρτατου νόμου του Κράτους από την ίδια την Κυβέρνηση!
Άρθρο 100 παρ.5 Όταν τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει διάταξη τυπικού νόμου αντισυνταγματική παραπέμπει υποχρεωτικά το ζήτημα στην οικεία ολομέλεια...
Κανείς από την δικαστική εξουσία δεν έκρινε διατάξεις του Ν. 3845 και άλλων νόμων αντισυνταγματικές! Δηλαδή η αριστοτελική διάκριση της εξουσίας σε τρεις, θεμέλιο των δημοκρατικών πολιτευμάτων, δεν υφίσταται κατ' ουσίαν και αποδεδειγμένα. Μόνη ελπίδα ελέγχου εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (κυβέρνησης και βουλής), είναι η δικαστική, αλλά στην πράξη φαίνεται να μην την ασκεί επί των άλλων δύο.
 
Άρθρα 106 παρ.2 Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.
Διόδια, βενζίνη, ρεύμα, είναι βασικοί τομείς που αν δεν είναι σε χαμηλές τιμές εμποδίζουν τις μεταφορές, το εμπόριο, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εν τέλει την εθνική οικονομία. Βασικός λόγος ύπαρξης του Κράτους είναι ακριβώς αυτό το Άρθρο.
Άρθρο 120 παρ.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό (!)...αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι υπουργοί της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, και οι δικαστικοί λειτουργοί που δεν επιλήφθηκαν του ζητήματος της αντισυνταγματικότητας του νόμου 3845 και άλλων, δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό.
Υ.Γ. Με την σύνταξη και δημοσίευση του άρθρου αυτού, τηρείται το Άρθρο 25, παρ.4 σύμφωνα με το οποίο το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, και το Άρθρο 120 παρ.4, όπου αναφέρει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.                                           ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ: "Με έβαλαν να τους πιάσω τα πέη τους μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου"


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ planet-greece

Αντριχιαστικές καταθέσεις των θυμάτων της αδίστακτης σπείρας των Αλβανών, που διέπραττε ληστείες στα νότια προάστια. "Κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα πέη τους, όπως και έκανα, αυνανίζοντας τους μεχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου" λέει η 33χρονη, μάνα δίδυμων παιδιών, από τη Γλυφάδα, πού έπεσε θύμα της αδίστακτης συμμορίας. Διαβάστε στο planet-greece τι αναφέρουν τα υπόλοιπα θύματα και τι ισχυρίστηκαν τα κτήνη ενώπιον του δικαστηρίου....


"Με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις εαισθήσεις μου.Οταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα , βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου και στην κοιλιακή μου χώρα είχα υγρά, σπέρμα", αναφέρει μία άλλη γυναίκα, 47χρονη, από την Ηλιούπολη, θύμα κι αυτή των αδίστακτων αλβανών ληστών.

"Αφού κάναμε καλό μπάζο, ας το γλεντήσουμε"

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσει των θυμάτων, που αποκαλύπτει το planet-greece, τα κτήνη - ληστές, όταν έκαναν καλή μπάζα στις ληστείες τους, ήθελαν μετά να κακοποιούν σεξουαλικά τα θύματά τους. Είτε τα αναισθητοποιούσαν χτυπώντας τα είτε τους ασκούσαν υπό τη θέα των πιστολιών ψυχολογική βία ό,τι θα σκότωναν τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας τους, αν δεν υπέκυπταν στις αρρωστημένες τους σεξουαλικές ορέξεις.


Η ανατριχιαστική κατάθεση της 47χρονης, στην Ηλιούπολη, που βιάστηκε από τα κτήνη, σοκάρει:

«Ακουσα από το σαλόνι θόρυβο, έπεσαν κάποια cd και άκουσα βήματα. Αφού ο συζυγό μου έλειπε και ο γιός μου κοιμόταν , σκέφτηκα πώς κάποιος άλλος είναι στο σπίτι και σκεπάστηκα με τα σεντόνια για να μην κατάλάβουν πώς είμαι ξύπνια και έκαναν πώς κοιμόμουν. Μπήκαν στο δωμάτιο μου και άνοιξαν τις ντουλάπες. Πάνω από το κρεβάτι είχα μια νουλάπα και ο ένας με πάτησε προκειμενου να την ανοίξει. Τότε έβγαλα μια δυνατή κραυγή και κάταλαβαν πώς είμαι ξύπνια. Με απέιλησαν με μαχαίρι με ρωτούσαν που ειναι το αμάξι. Απαντούσα πώς δεν έχουμε αυτοκίνητο.Αυτός με το μαχαίρι που έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα αυτός απειλητικά μου είπε «ή τα λεφτά ή το γιό σου». Τους υπέξειξα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφου τα πήρε είπε «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και ήρθε προς το κρεβάτι με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Οταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα, βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου και στην κοιλιακή μου χώρα είχα υγρά, σπέρμα. Σηκώθηκα αμέσως πήγα στο μπάνιο και έκανα καυτό ντούς. Τα εσώρουχα και το φανελάκι, βρισκονταν διπλα πάνω στο κρεβάτι μου. Και οι δυο δράστες φορούσαν κουκούλες.Τα άτομα αυτά θα τα αναγνώριζα ανα πάσα ώρα και στιγμή από τη φωνή και τη σωματοδομή τους. Μου επέδειξαν άτομα στην αστυνομία και με βεβαιότητα αναγνώρισα από το σωματότυπο τους Αλέξανδρο Πέπα και Σωκράτη Μενίκο. Ο πρώτος έφερε ο μαχαίρι και ο άλλος με χτύπησε στο κεφάλι. Ζήτησα από τους αστυνομικούς ο Πέπα να πει τις φράσεις «τα λεφτά σου ή το γιό σου» και ο άλλος «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και τους αναγνώρισα.

"Με έβαλαν να τους πιάσω τα πέη"

Εξίσου ανατριχιαστική είναι, όμως, και η κατάθεση της 33χρονης από τη Γλυφάδα, που τα αδίστακτα κτήνη την ανάγκασαν να της ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες τους σεξουαλικές ορέξεις:

«Μπηκαν στο σπίτι στις 27/9/11 τρείς άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με άντρα και διδυμα παιδιά μας δυο ετών. Μας χώρισαν και έβαλαν τον συζυγό μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν κι ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι, μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα πέη τους , όπως και έκανα, αυνανίζοντάς τους μεχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου, καθόσον εγώ δεν φόραγα μπλούζα και από την αρχή είχα τυλιχθεί με ένα σεντόνι».

Ο σύζυγος έβλεπε και δεν μπορούσε να αντιδράσει

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του 48χρονου, συζύγου της 33χρονης, που έβλεπε τα κτήνη να την κακοποιούν σεξουαλικά κι εκείνος παρακολουθούσε ανύμπορος, έχοντας τα δίδυμα στην αγκαλιά του.

«Αναγνωρίζω με βεβαιότητα τον Αλέξανδρο Πέπα , ως δράστη της σε βάρος μου ληστείας. Επίσης ο συγκεκριμένος είναι ο ένας από τους δυο που προεβησαν στις πράξεις κακοποίησης της συζύγου μου. Η συζυγός μου ανέφερε ότι δυο δράστες κατέβασαν τα παντελόνια τους, αναγκάζοντας τη γυναίκα μου να τους πιάσει τα γεννητικά όργανα αυνανίζοντάς τους μέχρι που εκσπερμάτισαν.»

Τι κατέθεσαν τα κτήνη


ΕΝΕΑ ΠΑΝΟ - ΕΤΩΝ 24 - ΑΛΒΑΝΟΣ

«Παραδέχομαι τη συμμετοχή μου σε κάποιες ληστείες. Μου έδιναν 200-300 ευρώ για τη συμμετοχή μου. Όμως για μια ληστεία στου Παπάγου πήρα μόλις 5 ευρώ γιατί η λεία δεν ήταν μεγάλη...».






ΕΡΜΙΡ ΜΕΤΑ - ΕΤΩΝ 20 - ΑΛΒΑΝΟΣ.

«Παραδέχομαι ότι συμμετείχα σε κάποιες ληστείες. Συνήθως πηγαίναμε οι τέσσερίς μας (ο Πέπα, ο Λάνο και ο Λέλη ). Τελευταία φορά πήγαμε στη Γλυφάδα όπου ήταν ανδρόγυνο και δυο μωρά, όπου μπήκαμε και οι τρείς (εκτός του Πάνο που δεν ήταν μαζί μας ) όπου ο Πέπα και ο Λέλη έκαναν στη στη γυναίκα ασελγείς πράξεις. Από εκεί πηραμε το Μερσεντές αυτοκίνητο που επέβαινε ο Πέπα όταν τον πιάσατε.»




 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΠΑ - ΕΤΩΝ 21 - ΑΛΒΑΝΟΣ

«Τους τελευταίους 6 μήνες και οι τρείς μας (εγώ, Ερμίρ Μέτα και Πάνο Ενέα) μπλέξαμε με ναρκωτικά. Εγώ έκανα χρήση χασίς και οι δύο κοκαίνη. Επειδή δεν είχαμε λεφτά έδωσα σε έναν Αλβανό τα τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω 500 ευρώ, πριν από τρείς μήνες, και μου έφερε ένα περίστροφο. Από τότε με τους άλλους δύο συμφωνήσαμε να κάνουμε κάποιες ληστείες. Εδώ θέλω να πώ πως ο Μέτα Ερβίστ και ο Μένινος Σωκράτης δεν έχουν καμία σχέση με ληστείες. Δεν έχω κάνει τις ληστείες σε όλα τα σπίτια που με κατηγορείτε . Εγώ ο Μέτα Ερμίρ και ο Πάνο Ενέα καθώς και ο Λέλη ή Αουρέλ που μένει στον Βύρωνα είχαμε πάει σε περίπου 10 σπίτια χωρίς να είμαστε όλες τις φορές και οι τέσσερις. Συνήθως είμαστε τρείς ή δύο διαφορετικοί κάθε φορά. Ζητάω την επικείκια του δικαστηρίου εκ μέρους και των τριών και ζητάω συγνώμη από τα άτομα που ληστέψαμε».


ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΡΥΠΙΩΤΗ - ΕΤΩΝ 16 - ΑΝΗΛΙΚΗ

«Είχα ερωτικό δεσμό με τον Αλέξανδρο Πέπα. Τον γνωρίζω περίπου τρία χρόνια. Ηξερα πως έκαναν ληστείες. Τα οπλοπολυβόλα τα προμηθέυονταν από άτομο στην περιοχή της Λούτσας, τα φυλούσσαν κυρίως στις οικίες τους και συνεχώς άλλαζαν τα σημεία στα οποία τα έκρυβαν».




ΕΡΒΙΣΤ ΜΕΤΑ - 15 ΕΤΩΝ - ΑΛΒΑΝΟΣ

Αρνείται κάθε συμμετοχή στις κατηγορίες που του αποδίδουν.








ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕΝΙΚΟΣ - 22 ΕΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ


Αρνείται κάθε συμμετοχή στις κατηγορίες που του αποδίδουν.                         ΠΗΓΗ:planet-greece.blogspot.com

                      

ΤΩΡΑ:Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ σταμάτησαν την εκτύπωση των λογαριασμών με το χαράτσι

Στην οδό Πειραιώς 247 βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.Στο συγκεκριμένο κτήριο ...
τυπώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη πριν λίγο και σταμάτησαν την εκτύπωση πρώτων λογαριασμών που είχαν ενσωματομένο και το ειδικό τέλος ακινήτων.                                                                   ΠΗΓΗ:planet-greece.blogspot.com         

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ TA ΠANTA


Προϋπολογισμός… σουρωτήρι από τις «μαύρες τρύπες»
Τα προσωρινά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 9μηνο ήταν γνωστά στην τρόικα όταν έβγαλε την ανακοίνωσή της. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί για το 2011 καθώς τα έσοδα έχουν καταρρεύσει. Φυσικά δεν υπολογίζονται οι έκτακτες εισφορές και τα λοιπά χαράτσια που έχουμε ξεκινήσει να πληρώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Σε σχέση με τις προβλέψεις της κυβέρνηση τα καθαρά έσοδα στο 9μηνο είναι «μέσα» κατά 3,6 δισ. Επρεπε το κράτος να μαζέψει 38,59 δισ. ευρώ, τελικά εισέπραξε 34,98 δισ. ευρώ, άρα έχουμε με μεγάλη μαύρη τρύπα που φυσικά θα καλυφθεί με τα χαράτσια του κ. Βενιζέλου. Πάντως, σε σχέση με το 2010, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,2% σε μια ιδιαίτερα… πετυχημένη χρονιά για το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, αναμένεται  αύξηση των εσόδων στο σύνολο του έτους μόνο κατά 0,8% και των δαπανών κατά 5,2%. Θα εισπράξει λιγότερα δηλαδή η κυβέρνηση αλλά θα σπαταλήσει περισσότερα, παρά τις αιματηρές περικοπές και τις απομακρύνσεις χιλιάδων συμβασιούχων. Ομως, πώς αλλιώς να γίνει αφού με τόσες επιτροπές και φορείς που ιδρύθηκαν και με τόσες κρυφές προσλήψεις.
Σοκ και στο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού που αυξήθηκε κατά 15,1% σε σχέση με το 2010 στο εννεάμηνο φτάνοντας στα 19,16 δισ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του χρόνου δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 22,5 δισ. ευρώ.
Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Η κατάσταση της Οικονομίας επιδεινώνεται.
Ο κατήφορος της χώρας, δυστυχώς, δεν έχει τέλος.
Τα απανωτά «σχέδια σωτηρίας» καταρρέουν.
Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού το επιβεβαιώνει.
«Πάτος» στο βαρέλι δεν υφίσταται, αφού οι «μαύρες τρύπες» μεγαλώνουν.
Οι υστερήσεις στα έσοδα και οι αποκλίσεις από τους στόχους διατηρούνται, παρά τις έκτακτες εισφορές και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων το μήνα Σεπτέμβριο.
Στόχοι οι οποίοι για 2η φορά αναθεωρούνται, φυσικά προς το χειρότερο, μήπως και κάποια στιγμή τελικά επιτευχθούν.
Η Κυβέρνηση συναγωνίζεται τον κακό εαυτό της, και πάντα βγαίνει δεύτερη…   
Το 1ο εννεάμηνο του έτους τα έσοδα συνεχίζουν να καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα διευρύνεται.
Συγκεκριμένα:
1ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:
Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 15,1% το πρώτο εννεάμηνο του 2011, έναντι της προ εβδομάδας μόλις, τελευταίας πρόβλεψης, για αύξηση κατά 9,4%.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη μέχρι σήμερα ήταν για ετήσια μείωση κατά 3,9%!!!
Συγκεκριμένα, το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 2,5 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώνεται πλέον στα 19,2 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, εκτός δηλαδή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι αυξημένο εφέτος κατά 39%.
2ον. Τα έσοδα καταρρέουν:
Τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 4,2% το πρώτο εννεάμηνο του έτους, έναντι νέου, για δεύτερη φορά αναθεωρημένου στόχου για αύξηση, μόλις, κατά 0,8%.
Να θυμίσουμε ότι ο στόχος στο Μεσοπρόθεσμο ήταν για ετήσια αύξηση κατά 5,6% και στον Προϋπολογισμό για 8,5%.
Η Κυβέρνηση, πλέον, αποδέχεται ότι όλοι οι μέχρι σήμερα στόχοι ήταν ανέφικτοι, τους αναθεωρούν προς τα κάτω και προσθέτει νέα «χαράτσια» απελπισίας, όπως είναι ο έκτακτος φόρος για όλα τα ακίνητα.
3ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:
Οι δαπάνες είναι εφέτος αυξημένες κατά 7% έναντι του περυσινού πρώτου εννεαμήνου, λόγω των υψηλότερων τόκων, της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης, των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές, και της καταβολής αυξημένων επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Η πολιτική των απολύσεων και το οριζόντιο «κούρεμα» μισθών και συντάξεων εξοντώνουν τα νοικοκυριά, διευρύνουν τις δαπάνες και διογκώνουν τα ελλείμματα.
Μάλιστα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 2,9% το πρώτο εννεάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 0,3%!!!
Επισημαίνεται επίσης ότι στο πρώτο επτάμηνο του έτους έχουν συσσωρευθεί και ανεξόφλητες υποχρεώσεις της Κυβέρνησης ύψους 6,5 δισ. ευρώ.
4ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:
Σημειώνεται μάλιστα ότι η μείωση των δαπανών για επενδύσεις δεν ενδείκνυται σε περιόδους ύφεσης και δεν θεωρείται «φιλική προς την ανάπτυξη».
Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 35,1% το πρώτο εννεάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για μείωση κατά 10,6%.
Η Κυβέρνηση πλέον περικόπτει, ακόμη και στους στόχους, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Να θυμίσουμε ότι ο προηγούμενος στόχος ήταν για οριακή ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%!!!
Μάλιστα το μήνα Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν μερικώς οι «μαύρες τρύπες» του Προϋπολογισμού, οι δαπάνες του προγράμματος μειώθηκαν κατά 62%!!!!
Εάν στο υπόλοιπο του χρόνου ομαλοποιηθεί η εκτέλεση του ΠΔΕ, έστω και με βάση τους νέους στόχους, αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος.
Συνεπώς, η Κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να επιτύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάταξη της Οικονομίας». ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Εφαρμόζουν όσα κατέστρεψαν την Αργεντινή




Καταρχάς, θα πρέπει να πούμε στον μεγάλο και πολύ υπουργό μας να είναι πιο διαβασμένος όταν προσπαθεί να εκβιάσει τον λαό με πρό­στυχα διλήμματα.

Η Αργεντινή δεν κατέρρευσε το 2000, αλλά το 2001. Εκτός κι αν η αναφορά του κ. Βενιζέλου στην Αργεντινή του 2000 είχε άλλη λογική. Ανεξερεύνηται αι βουλαί του Υψί­στου. Πόσω μάλλον του κ. Βενιζέλου, του γνω­στού κατά κόσμον Μπενίτο, όπως πολύ εύστο­χα τον έχει βαφτίσει ο Τζίμης Πανούσης. Ας δούμε όμως αν η Αργεντινή του 2000, κα­τά Βενιζέλο, ή του 2001 οδηγήθηκε στην κατάρρευση γιατί ακολούθησε άλλη πολιτική. Τον Μάρτιο του 2001, περίπου 50 χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στους κεντρικούς δρόμους του Μπουένος Άιρες για την 25η επέτειο της στρα­τιωτικής χούντας. Σύμφωνα με τους «Financial Times» (26.3.01), «πολλοί έκαναν συγκρίσεις ανάμεσα στη στρατιωτική χούντα του 1976 και το οικονομικό μοντέλο της αγοράς που ακο­λούθησε την επιστροφή στη δημοκρατία. Ένα πανό έγραφε: «Χούντα σημαίνει τρομοκρατία του αίματος. Αγορά σημαίνει τρομοκρατία της πείνας». Σας λέει τίποτε αυτό;
Το ΔΝΤ βρισκόταν ήδη στον δεύτερο χρόνο παρέμβασής του στην Αργεντινή προκειμένου να τη «σώσει» από την κρίση χρέους και την κα­τάρρευση. Οι πολιτικές που απαιτούσε να επιβληθούν είχαν εκτινάξει την ανεργία στο 16%, το λαϊκό εισόδημα είχε βυθιστεί κατά 20%-30%, η εσωτερική αγορά πέθαινε κι όμως το χρέος αύξανε και η ύφεση βάθαινε….
Τότε, σαν Ιππότης της Αποκαλύψεως πάνω σε μαύρο άλογο, εμφανίζεται ο Ντομίνγκο Κα-βάγιο, εκ του Χάρβαρντ και επιφανής πολιτικός του κατεστημένου. Κάτι δηλαδή σαν τον δικό μας Μπενίτο. Αναλαμβάνει τα ηνία της οικονομίας τον Μάρτιο του 2001 και υπόσχεται ότι θα σώσει πάση θυσία την Αργεντινή. Η κυβέρνηση του δίνει έκτακτες εξουσίες για να κινηθεί εν λευκώ. Το πρώτο που κάνει είναι να διαπραγ­ματευτεί μια εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) με τις τράπεζες – δανειστές της Αργεντι­νής, με το ΔΝΤ και την Ουάσιγκτον, στην οποία μάλιστα υπόσχεται ότι η χώρα του δεν πρόκει­ται να εγκαταλείψει ποτέ το δολάριο. Να σας θυμίσουμε ότι η Αργεντινή είχε κλειδώσει το δικό της νόμισμα με το δολάριο για τους ίδιους περίπου λόγους που και η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς ευρώ.
Πριν εφαρμοστεί η πρώτη φάση της συμφω­νίας PSI, ο μέγας και πολύς Καβάγιο ανακοινώνει ένα πρωτοφανές πρόγραμμα λιτότητας, φοροεπιδρομής και περικοπών σαν αυτό που ανακοίνωσε ο δικός μας Μπενίτο. Ο Αργεντίνος ομόλογος του κ. Βενιζέλου το ονόμασε πρόγραμμα «μηδενικού πρωτογενούς ελλείμ­ματος» και υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου τα δημοσιονομικά της Αργεντινής θα εμφάνιζαν πρωτογενή πλεονάσματα. Σας θυμίζει τίποτε αυτό;
Συνεχίζουμε: «Λιτότητα ή κατάρρευση» ήταν το δίλημμα που έθεσε στον λαό της Αργεντινής ο Καβάγιο, και το «Economist» (19.7.01) της εποχής το είχε αναδείξει σε κεντρικό του τίτλο. Λίγο νωρίτερα είχε προχωρήσει η πρώ­τη φάση της ανταλλαγής ομολόγων PSI με από­λυτη επιτυχία. Ο Καβάγιο δήλωνε περιχαρής: «Νικήσαμε όλους εκείνους που στοιχημάτιζαν εναντίον της Αργεντινής. Λύσαμε τις πιο επεί­γουσες ανάγκες μας και τώρα προχωρούμε μπροστά για το πιο σημαντικό: ανάπτυξη στην οικονομία της Αργεντινής». («The New York Times», 5.6.01).
Υποτίθεται ότι με την ανταλλαγή και την επι­μήκυνση της διάρκειας του χρέους που είχε πετύχει η κυβέρνηση της Αργεντινής, είχαν λυ­θεί οι πιο πιεστικές ανάγκες πληρωμής τοκοχρεολυσίων και έτσι θα μπορούσε με τα πλεο­νάσματα που θα εξασφάλιζε η αιματηρή λιτό­τητα να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη.
Μάλιστα, επίσημα η κυβέρνηση της Αργε­ντινής τότε έλεγε ότι είχε πετύχει ένα «κούρε­μα» του χρέους της τάξης του 20%. Η αλήθεια ήταν ότι λόγω των κρυφών τότε εγγυήσεων που είχε συμφωνήσει να πληρώσει στους τρα­πεζίτες το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους είχε αυξηθεί κατά 28%. Μέσα σε δυο μήνες η ανέχεια σάρωσε κυριολεκτικά την αργεντίνικη κοινωνία και η ύφεση χτύπησε κόκκινο. Οι αγορές και το ΔΝΤ άρχισαν να πιέζουν για πε­ρισσότερα μέτρα, πιο αυστηρές περικοπές και πιο δραστική λιτότητα. Ο Καβάγιο σε μια κρί­ση πανικού έλεγε τον Ιούλιο του 2001: «Αν θέ­λουν [οι αγορές] μπορούν να προκαλέσουν την πτώχευση [της Αργεντινής]. Όμως η Αργεντινή δεν θα αποτελέσει την αιτία της πτώχευσης, οπωσδήποτε όχι. Η Αργεντινή θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα πληρώσει τους τόκους στο χρέος της».
Σας θυμίζουν τίποτε αυτά τα λόγια; Να τι εί­πε ο κ. Βενιζέλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος καθυστε­ρήσεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αντιφά­σεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εμπλοκών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατά λάθος να οδηγηθούμε σε δραματικές εξελίξεις… Εμείς πρέπει να θωρακιστούμε απέναντι σε όλα αυ­τά. Και ο θώρακας είναι ένας και μόνο: Να εκ­πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας».
Έλεγε τίποτε διαφορετικό ο Καβάγιο της Αργεντινής του 2001; Αντίθετα, διαβεβαίω­νε, όπως κι ο κ. Βενιζέλος, ότι η «Αργεντινή θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και, όταν αυτό γίνει, θα είναι πολύ έντονη». Και για να γίνει, εφάρμοζε την ίδια ακριβώς συνταγή: αδίστακτη λιτότητα, δραστικές περικοπές και γενι­κευμένη εκποίηση των πάντων μέσα από ιδι­ωτικοποιήσεις και γενικό ξεπούλημα.
Ύστερα από οχτώ μήνες ως υπουργός οικο­νομικών της Αργεντινής, ο Καβάγιο το μόνο που είχε μάθει να λέει ήταν ότι «εμείς πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας» και να πετσοκόβει νοικοκυριά και οικονομία σε τέτοιο βαθμό που έφτασε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2001 να απαγορεύει τις αναλήψεις από τις τράπεζες για πάνω από 1.000 δολάρια τον μήνα και να εισάγει την πολιτική της δολαριοποίησης, δηλαδή την αντικατάσταση του εγ­χώριου νομίσματος από το ίδιο το δολάριο.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2001 ο Καβάγιο δήλωνε ότι «αν η Αργεντινή το αποφασίσει, θα υπάρξει στην πράξη 100% χρήση του δολαρίου». Ήταν κι αυτή μια ακόμη κίνηση να εξευμενιστούν οι αγορές, που έβλεπαν την ύφεση να βαθαίνει και είχαν ήδη αρχίσει να ξεφορτώ­νονται μαζικά τα κρατικά ομόλογα της χώρας. «Όταν θα υπερβούμε τη χρηματιστική κρίση, η αντίληψη των αγορών ότι δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας και ότι θα οδηγηθούμε σε πτώχευση και υποτί­μηση, θα διαλυθεί. Και τότε θα είστε σε θέση να δείτε την οικονομική επανενεργοποίηση» (Agence France -Presse, 6.12.01). Αυτή ήταν
η τελευταία επίσημη δήλωση του Καβάγιο πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση της Αργεντινής προς τα τέλη Δεκεμβρίου 2001. Μήπως σας θυμίζει τίποτε;
Μήπως εντελώς τυχαία σας θυμίζει τις δηλώσεις των δικών μας υπουργών με πρώτον τη τάξη τον κ. Βε­νιζέλο;
Η Αργεντινή, την οποία αρέσκεται να επικα­λείται ο δικός μας Μπενίτο, κατέρρευσε γιατί οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις της ήξεραν μό­νο να «τηρούν τις υποχρεώσεις τους» απένα­ντι στις αγορές. Ούτε που διανοήθηκαν ποτέ να «τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» απένα­ντι στον λαό που τους εκλέγει, αφελώς ποιών. Αν λοιπόν δεχτούμε ότι ο κ. Βενιζέλος ξέρει τι λέει, ακόμη κι όταν αναφέρεται στην Αργεντι­νή, τότε πόσο καιρό του δίνετε μέχρι να επιφέ­ρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, όπως ακριβώς και ο ομόλογός του στην Αργε­ντινή Καβάγιο το 2001; Είναι μάλλον σίγουρο ότι η θητεία του κ. Βενιζέλου και της κυβέρνησής του δεν θα είναι μακροβιότερη του κ. Καβάγιο, ούτε και η κατάληξή τους καλύτερη.
Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη δική μας κατάσταση και σ’ αυτήν της Αργεντινής είναι το γεγονός ότι δίνεται μια τεράστια ευκαιρία στον ελληνικό λαό. Ίσως η τελευταία πριν επέλθει η πλήρης κατάρρευση, που έτσι κι αλλιώς προγραμματίζεται από τις αγορές και το πολιτικό προσωπικό της ευρωζώνης. Μή­πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει να κάνει στάση πληρωμών προς το κράτος, την κυβέρνηση και τις αγορές, πριν υποστεί ο ίδιος παύση πληρωμών προς όφελος των δανει­στών, των τραπεζών και των αγορών; Μήπως έτσι πάρει τις τύχες στα χέρια του, πριν τις παραδώσει ολοκληρωτικά στις δυνάμεις που του έχουν επιβάλει καθεστώς κατοχής και δουλοπαροικίας;
Μήπως έτσι αρχίσει επιτέλους αυτός να εκ­βιάζει ώστε να σταματήσουν πια να τον εκβι­άζουν με το πιστόλι στον κρόταφο; Είναι μια ιδέα. Άλλωστε τι έχει να χάσει ο λαός; Το παράδειγμα της Αργεντινής, που προσφάτως τόσο αγαπά να επικαλείται ο δικός μας Μπενίτο, δείχνει ξεκάθαρα πού πάει το πράγμα…


Το μοντάζ είναι από το "Γρέκι"                                                                                                              ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Οι άδειες πια πλατείες, οι “Πλαταιείς” και γιατί εξαφανίστηκαν

Αν κρίνω από την δική μας πλατεία εδώ του Λευκού Πύργου, και πάνω κάτω τα ίδια μάλλον ισχύουν και στο Σύνταγμα, το “κίνημα των πλατειών”, το κίνημα των Αγανακτισμένων των πλατειών, σχεδόν πια δεν υπάρχει. Ενώ ένας από τους πρώτους στόχους του ήταν να διατηρηθεί και να παραμείνει με μόνιμη παρουσία στις πλατείες.
Τι έγινε λοιπόν και εξαφανίστηκαν οι “Πλαταιείς” (λολ);
Ο βασικός λόγος είναι ένας και μόνος: Οι “Πλαταιείς” έπαψαν να έχουν μόνιμη παρουσία στις πλατείες, έως εξαφανίσεως, διότι δεν “συγκροτήθηκαν σε σώμα”, δεν εξελίχθηκαν σε πολιτική οργάνωση δηλαδή, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει αμέσως μετά τις πρώτες μέρες του ρομαντικού ενθουσιασμού στις πλατείες. Οι Πλαταιείς απέτυχαν να δημιουργήσουν μια πανελλήνια ομοσπονδία τοπικών και αυτόνομων πολιτικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, χωρίς ενιαίο κέντρο και κεντρική ηγεσία. Μια πολιτική ομοσπονδία δηλαδή που θα μπορούσε να μετρηθεί με το παρόν διεφθαρμένο και μολυσματικό πολιτικό σύστημα με διάφορους τρόπους.
Αυτή η μη συγκρότηση των πλατειών σε πολιτική οργάνωση είχε δύο αποτελέσματα, που συνδέονται και μεταξύ τους.
Το πρώτο αποτέλεσμα ήταν να χάσει ο λαός την εμπιστοσύνη του στην μορφή και στους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης που είχαν να προτείνουν οι “Πλαταιείς”. Και έτσι ο λαός έπαψε πια να κατεβαίνει στις πλατείες καθημερινά. Ο λαός φάνηκε να γνωρίζει τους κινδύνους που διέτρεχε εντασσόμενος σε ένα μη οργανωμένο κίνημα το οποίο όχι μόνο πολιτικά δεν μπορούσε να τον οργανώσει, αλλά ούτε καν περιφρούρηση από τις προβοκάτσιες μπορούσε να του προσφέρει και ακόμη περισσότερο δεν είχε να παρατάξει σχεδόν καμμια σχετική άμυνα και ασφάλεια απέναντι στην άγρια αστυνομική καταστολή. (Η πρώτη γραμμή “άμυνας” των κατεστημένων πολιτικών οργανώσεων απέναντι στην αστυνομική καταστολή είναι αυτή η ίδια η πολιτική τους υπόσταση και συγκρότηση).
Το δεύτερο αποτέλεσμα ήταν πως η έλλειψη πολιτικής οργάνωσης (με κατάλογο μελών της συνέλευσης, συνέλευση ενός γνωστού συνόλου δηλαδή, σταθερά όργανα, ηγεσία κλπ) επέτρεψε στις ολιγαρχικές πολιτικές οργανώσεις μέρους της κοινοβουλευτικής και εξω-κοινοβουλευτικής αριστεράς, να ασκήσουν τον συνήθη τους πολιτικό ιμπεριαλισμό και να χειραγωγήσουν πολιτικά τις πλατείες θέτοντας την δική τους πολιτική θεματολογία στις συνελεύσεις, και ξεστρατίζοντάς τες από αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί τον κύριο πολιτικό τους στόχο: την εμπέδωση της δημοκρατίας στον απλό πολίτη και την πρόταση της δημοκρατίας ως το μόνο μέσο που θα αντιμετώπιζε ακόμη και την οικονομική κρίση.
Η ολιγαρχική διείσδυση στις πλατείες είχε σαφώς σαν τελικό στόχο να τις διαλύσει και να τις εξοντώσει. Οι ολιγαρχικοί προσπαθούν αρχικά να ελέγξουν πολιτικά ένα σύνολο. Και όταν δουν πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τότε κάνουν το παν για να το διαλύσουν. Το συμπέρασμα πως οι πλατείες δεν θα έμπαιναν σε κανένα μαντρί το έβγαλαν οι ολιγαρχικοί σχεδόν από την δεύτερη εβδομάδα. Και έτσι έφεραν τις διμοιρίες των νεολαίων τους που ψήφιζαν μονο-κουκηδόν αυτά που πριν είχαν προτείνει από το βήμα οι ομιλητές-ομοϊδεάτες τους. Και οι οποίοι εξαφανίστηκαν αμέσως μόλις αντελήφθηκαν πως είχε πια πιάσει τόπο ο κόπος τους και η καθημερινή λαϊκή προσέλευση είχε πάρει μια φθίνουσα πορεία.
Οι Πλαταιείς, κάτω από την ολιγαρχική αριστερή επίδραση, έφτασαν στο οξύμωρο σημείο να καλούν μεν τον απλό λαό στις πλατείες, αλλά να αρνούνται σε αυτόν τον λαό να εκφράσει ακόμη και τον φυσικό του πατριωτισμό, κατηγορώντας κάθε εκδήλωση πατριωτισμού ως εθνικισμό και σχεδόν φασισμό. (Ουσιαστικά εδώ παίχτηκε ένα παιχνίδι ακύρωσης μιας από τις πρωτεύσουσες πολιτικές ταυτότητες που έχει ένας άνθρωπος και η αποκλειστική της αντικατάσταση από μια άλλη, για λόγους καθαρά πολιτικής χειραγώγησης, αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης ανάρτησης).
Συνοψίζοντας, οι Πλαταιείς πια δεν υπάρχουν, διότι δεν αντελήφθησαν πως έπρεπε να μετεξελιχθούν σε κάτι το οποίο θα τους έκανε να διαρκέσουν στον χρόνο. Και αυτό το κάτι είναι μια πολιτική οργάνωση.
Και τι άφησαν πίσω τους οι πλατείες και οι Πλαταιείς;
Ω! Πάρα πολλά. Και ανεκτίμητα.
Πρώτα πρώτα την ευφορία. Ενα πρωτόγνωρο αίσθημα χαράς, συλλογικής δύναμης, ενότητας και ελευθερίας. Και έπειτα εκείνη η ψευδαίσθηση της ρομαντικής δημοκρατίας με τον ομιλητή στο βήμα. Μα και τους γονείς που έστεκαν τριγύρω με τα έφηβα βλαστάρια τους και που ήταν σαν να έλεγαν στα παιδιά τους “είδατε, αυτοί είμαστε εμείς, κοιτάτε τι μπορούμε να κάνουμε, κοιτάτε τι είναι δημοκρατία”.
Και φυσικά οι πλατείες και οι Πλαταιείς μας άφησαν μια βαρειά πολιτική παρακαταθήκη:
  • Πραγματική Δημοκρατία Τώρα.
  • Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω, ουστ!
  • Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε.
Ναι, οι πλατείες ήταν καλή σπορά. Πολύ καλή σπορά. Κι έχουν αρχίσει ήδη και σηκώνουν μπόϊ τα σπαρτά τους. Το γέννημα φαίνεται πως θα είναι πολύ, όσο κοπιαστικός κι αν γίνει θερισμός.
Ετοιμαστείτε για την δημοκρατία που έρχεται.
Θραξ Αναρμόδιος                                                                                                                                ΠΗΓΗ:anarmodios.wordpress.com                                                               

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η μπάσταρδη γενιά του πολυτεχνείου ..

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *

Δίκιο έχουν τα παιδιά της ανεργίας όταν αποκαλούν μπάσταρδη τη γενιά του πολυτεχνείου. Πιο μπάσταρδη ιδεολογικά και πολιτικά γενιά δεν γίνεται. Το δικό τους «ψωμί» πλήρωσε ακριβά και η «παιδεία» και η «ελευθερία» και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς ψωμί, ενώ εκατοντάδες άλλοι τρέμουν με την ιδέα ότι το ψωμί στο τραπέζι τους δεν θα φτάνει να χορτάσει ολόκληρη την οικογένεια.


Είναι μπάσταρδοι οι πολιτικοί, δικαστές, κυβερνητικοί, παράγοντες και λειτουργοί των ΜΜΕ, αλλά και επιχειρηματίες και μεγαλοστελέχη των οργάνων του κράτους και ευρύτερα της διοίκησης που συνδέθηκαν με το μήνυμα της μεταπολίτευσης, καθώς ο βίος και η πολιτεία τους απέδειξαν την επιτηδειότητά τους. Ποτέ δεν συνέδεσαν την δική τους προκοπή και ευημερία με αυτήν του κοινωνικού συνόλου. Το κράτος ευημερίας υπήρξε γι’ αυτούς ένα εξωτερικό φαινόμενο το οποίο θα νομιμοποιούσε τις δικές τους προνομίες.

Είναι μπάσταρδοι διότι μέσω ενός σύνθετου μηχανισμού πατρωνίας, φρόντισαν να εξαργυρώσουν την συγκυριακή συμμετοχή τους, ή δήθεν συμμετοχή τους στον αγώνα για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Είναι τόσο μπάσταρδοι που οι περισσότεροι από αυτούς εξευτέλισαν πολλαπλώς και σε διαφορετικές περιόδους τον εαυτό τους και πρόδωσαν τους πρώην συντρόφους τους. Η ιστορία της μεταπολίτευσης είναι μία περιπέτεια αμοραλισμού, ψευδο-ηθικότητας, ψευδο-ιδεολογίας, ψευδο-επιχειρηματικότητας και γενικότερα ψευδούς ταυτότητας. Υπήρξε η περίοδος του ελληνικού κράτους που χαρακτηρίζεται από τον υψηλότερο βαθμό υποκρισίας.

Κατά την μεταπολίτευση εξαγνίστηκαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του κράτους που συνέθεταν το προηγούμενο πελατειακό μοντέλο της Ελλάδας. Από το 1975 και μετά ξεκίνησε η επαναδόμηση σε μια διευρυμένη βάση, του πελατειακού συστήματος κυριαρχίας. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τα χρόνια που ακολούθησαν σήμαναν την ολοκλήρωση του κράτους πατρωνίας στον τόπο, το οποίο γόμωσε με μπόλικη εκρηκτική ύλη τα θεμέλια της κοινωνίας. Σήμερα απλώς νοιώθουμε την έκρηξη. Η βόμβα που δομήθηκε με κύρια υλικά την αλητεία, τον πολιτικό αριβισμό, τον αλαζονικό μικροαστισμό, την απληστία και την απάτη μιας πολυδιάστατης διαπλοκής, δυστυχώς τώρα έσκασε. Η έκρηξη προκλήθηκε από έναν συγκερασμό εξωτερικών παραγόντων, αλλά τα υλικά κατασκευής αυτής της βραδυφλεγούς βόμβας της μεταπολίτευσης ήταν εξ ολοκλήρου ντόπια.

Η μεταπολίτευση δομήθηκε με τους καλύτερους οιωνούς για εκδημοκρατισμό και λαϊκή χειραφέτηση. Ήταν η εποχή των μεγάλων οραμάτων και προσδοκιών για όλους. Όσοι προερχόμαστε από αριστερές οικογένειες νοιώσαμε μία μοναδική ανακούφιση και πιστέψαμε ότι σύντομα η Ελλάδα θα γινόταν ένας «παράδεισος» εντός του οποίου το ταλέντο, η κοινωνική ευθύνη, η συνεπής εργασία, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα που δεν θα αποσκοπούσε στον πλουτισμό και η διάθεση για περιορισμό της εκμετάλλευσης και των αποκλεισμών, καθώς και η απάλειψη του πολιτικού στίγματος, θα μετέτρεπαν την χώρα σε μια δημοκρατική, ευνομούμενη πολιτεία, όπου το Κράτος Δικαίου θα βασίλευε ανοίγοντας διάπλατα τις προοπτικές για ευημερία, ισότητα, πολιτική και κοινωνική ελευθερία, καθώς και αναλογική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συνοδεύονταν από το ιδιαίτερο επαναστατικό (σοσιαλιστικό), αλλά παράλληλα φιλελεύθερο ηχόχρωμα από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, μέχρι την Κρήτη, τον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ήταν η περίοδος της αγαλλίασης και των μεγάλων κοινωνικών, πολιτικών και ατομικών αναζητήσεων που αποδείχθηκαν στην συνέχεια φενάκη. Όχι, η γενιά του πολυτεχνείου σύστησε τελικά το καθεστώς της μεγάλης απάτης που τώρα αποκαλύπτεται μέσω της κοινωνικής οδύνης, του εθνικού εξευτελισμού και του ατομικού αδιεξόδου.

Τα σημερινά θυμωμένα παιδιά με τα γιαούρτια και την διάθεση τιμωρού, δεν μπορεί παρά να διαισθάνονται ότι αποτελούν το τελικό προϊόν αυτού του καθεστώτος απάτης, στο οποίο μεγαλώσαμε και σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας συμμετείχαμε, εμείς τα παιδιά της χούντας. Δικαιολογίες για την κατάντια μας θα μπορούσε να βρει κανείς πολλές. Το ζήτημα είναι ποιος έχει την ανάγκη για να κρυφτεί πίσω από αυτές, ή να καμουφλαριστεί μέσα σ’ αυτές. Όχι, κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δικαιολογία για να νομιμοποιήσει ένα νέο πολιτικό ρόλο που θα αντλεί δυναμική από μια περίοδο ψευδεπίγραφων ταυτοτήτων και πρακτικών. Σήμερα αποκαλύπτεται σε διεθνές επίπεδο η ήττα της καιροσκοπικής και κρατικοδίαιτης αστικής τάξης της χώρας, αφού πρώτα ζήσαμε την ιδεολογική έκπτωση των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων. Η εργατική τάξη της Ελλάδας έχασε τον μπούσουλα σε μια χώρα στρεβλής ανάπτυξης και αποβιομηχάνισης. Τα κονδύλια της ΕΟΚ και αργότερα οι θεσμοί της ΕΕ, έγιναν μοχλοί ακόμα μεγαλύτερης θεσμικής δυσλειτουργίας και οικονομικής κραιπάλης. Πλέον η διαφθορά απέκτησε … ευρωπαϊκό αέρα. Το «αμερικανικό όνειρο» και τα επαρχιώτικα καμώματα λογής-λογής εκσυγχρονιστών αντικατέστησαν για τα καλά το δικό μας όνειρο για δημοκρατία και ευημερία.

Πλέον ένα σημαντικό μέρος των παιδιών της χούντας ένοιωσε με κάθε  τρόπο ότι δε είχε καμία θέση στο μεταπολιτευτικό πλαίσιο που σύστηνε την δήθεν ισχυρή Ελλάδα. Προδομένοι είμαστε όσοι προσπαθήσαμε να δώσουμε στις ορίζουσες του πολυτεχνείου σάρκα και οστά και αποκλειστήκαμε από τους μπάσταρδους και όχι τα σημερινά παιδιά που τους φασκελώνουν και τους γιαουρτώνουν. Οι τελευταίοι είναι η χαμένη γενιά που παρήγαγε η μπάσταρδη δική μας γενιά. Το σημερινό στοίχημα είναι η «χαμένη» γενιά να ωριμάσει γρήγορα πολιτικά και στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, να σοβαρευτεί και απαλλαγμένη από την υποκρισία και τα συμπλέγματα της δικιάς μας γενιάς, να συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση με υπόστρωμα τα φθαρμένα υλικά της μεταπολίτευσης. Και επίσης σε καμία περίπτωση με τις ιδεολογικές αναπαραστάσεις, τις αξίες, τα στερεότυπα και τους μύθους που δόμησαν τον πολιτισμό της δικιάς μας μη αξιοπρεπούς γενιάς.

Ασφαλώς όλοι της γενιάς του πολυτεχνείου δεν είμαστε ίδιοι. Ούτε συνένοχοι. Θάπρεπε όμως όλοι να ντρεπόμαστε για την κατάληξη του ονείρου μας. Ο συντάκτης αυτών των γραμμών, δίχως υποκρισία, ντρέπεται όταν κοιτάει στα μάτια ένα νέο απελπισμένο σύγχρονο «άθλιο».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.                                                                                 ΠΗΓΗ:activistika.blogspot.com     

Πρωθυπουργέ...Ζέστανε πύραυλο...Τα ελικόπτερα δε θα σε πάνε αρκετά μακρυά...


Εντάξει…Ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση Δημόσιου χρέους άλλος Πρωθυπουργός από το Πρωθυπουργό της χώρας που πτωχεύει, μόνο στη χώρα που κυβερνάει ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να συμβεί….

Τα γιαούρτια έχουν αρχίσει και πέφτουν βροχή και αυτό είναι μόνο η αρχή γι΄αυτό που μας ετοιμάζουν σιγά σιγά λες και απευθύνονται σε ηλίθιους ή νομίζοντας πως συνομιλούν με τους Κυβερνητικούς…Προφανώς είναι ταυτόσημες έννοιες πλέον…

Ο κ. Βενιζέλος έχει επιβάλλει τόσους φόρους στη χώρα μέχρι το 2015 που θα αρκούσαν να ισορροπήσουν δημοσιονομικά όλη την Ευρώπη…Την Ελλάδα όμως θα τη «σκοτώσουν»…

Πάντως στο Υπ. Οικονομικών έχουν σύστημα…Με τα λίγα μέτρα δεν έπιασαν κανένα στόχο…Τώρα παίρνουν πολλά μπας και πετύχουν έστω και ένα…

Διυπουργική θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της εβδομάδας για την αύξηση της φορολογίας στα γιαούρτια…Για να αποφευχθούν τα κρούσματα τύπου Καστανίδη θα επιβάλλουν έμμεσο φόρο….Έτσι δε θα μπορούν να αγοραστούν πολλώ δε μάλλον να εκσφενδονιστούν….

"Aναδιάρθρωση=χρεοκοπία" έλεγε ο μέγας στοχαστής πέρυσι...Με 60% κούρεμα μετά από Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο και νόμισμα ευρώ είναι η Κόλαση η ίδια...Ζέστανε πύραυλο Γιώργο...Δεν θα έχεις που να κρυφτείς στη Γή κακομοίρη...Θα σε κυνηγάνε όλοι στο κόσμο... ΠΗΓΗ:pikri-sokolata.blogspot.com

Τί είναι τελικά; Ηλίθιοι, λαμόγια ή οικονομικοί δολοφόνοι;


  • Η ασύντακτη χρεοκοπία - παύση πληρωμών προς το εξωτερικό είναι μήπως η μοναδική λύση;
Κι όμως το «κούρεμα» κατά 50 ή 60% του χρέους και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται, μετά τη συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση τα αποτιμά θετικά!!!

Σύμφωνα με διαρροή που κάνει το Μαξίμου το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί, βοηθά (!!!) τη χώρα μας να διαπραγματευτεί με άνεση χρόνου το χρέος και τις απαιτήσεις της τρόικας.

Δύο τινά συμβαίνουν: είτε στο Μαξίμου είναι εκτός τόπου και πραγματικότητας, είτε θέλουν να πείσουν τους πολίτες ότι η επερχόμενη χρεοκοπία είναι… επωφελής για την Ελλάδα!

Χθες Κυριακή, σε πρωϊνή εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, ακούσαμε εμβρόντητοι γνωστό οικονομικό αναλυτή να αναλύει τι θα κερδίσουμε σε περίπτωση που γίνει «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους κατά 50%. Καθίστε παρακαλούμε κάπου για να μην πέσετε.

Σε περίπτωση λοιπόν που η τρόϊκα αποφασίσει να «κουρέψει» το χρέος κατά 50%, τότε το έτος 2020 το χρέος θα μειωθεί μεν, αλλά σε απόλυτους αριθμούς θα είναι περί τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, θα είναι περίπου 130%. Αυτή την αλήθεια την κρύβει το πολιτικό σύστημα και δεν την λέει στο λαό για να μην ξεσηκωθεί. Αντίθετα του πουλάει ελπίδες για καλυτέρευση σε κάθε επόμενο έτος.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, το μεν δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς ήταν περί τα 290 δισεκατομμύρια ευρώ και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν περί τα 110%!!!

Ναι καλά ακούσατε. Δηλαδή θα υποφέρουμε για τα επόμενα δέκα χρόνια, θα εξαθλιωθούμε πλήρως, θα πουλήσουμε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, για να είμαστε τότε, το 2020, σε αυτά τα νούμερα, που είναι σαφώς μεγαλύτερα από… εκείνα που παρέδωσε ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2009!!!

Γι΄ αυτό, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι η Ελλάδα έπρεπε από χθες ήδη να πάει σε πλήρη στάση πληρωμών. Να επανεξετάσει το χρέος της και ότι δεν κριθεί απεχθές να εξοφληθεί πλήρως και με τους τόκους του, σε χρόνο που η ίδια η χώρα θα μπορεί.

Φίλοι μας, αν τώρα μηδενίσουμε το κοντέρ, θα υποφέρουμε, θα αναγκαστούμε να δουλέψουμε, να ξαναβρούμε τη γη και τα εργοστάσια, που κλείσαμε και εγκαταλείψαμε, αλλά το 2020 θα είμαστε αφέντες στον τόπο μας και όχι εξαθλιωμένοι και σκλάβοι των ξένων συμφερόντων.                     ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com