ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η αποκάλυψη της δημοσιογραφικής αθλιότητας: Ιδού οι δράστες της δολοφονίας των Πακιστανών.

http://files.myopera.com/skunks/blog/fp_sklaven_teaser__1056675g.jpgΘα ζητήσετε συγγνώμη από το κοινό αξιότιμοι ελληνόφωνοι δημοσιογράφοι; Μπα, μάλλον θα πάρετε αύξηση από τους χρηματοδότες σας για τις καλές σας υπηρεσίες.
Μόλις χθες αποκαλύψαμε με στοιχεία και έρευνα την άθλια προπαγάνδα περί “ακροδεξιών δολοφόνων” που μετέδωσε Ελληνικό σάιτ μεγάλου δημοσιογράφου: Η προκλητική προπαγάνδα των μεγαλοδημοσιογράφων για τα επεισόδια στο Λονδίνο. Το αυγό του φιδιού στα Ελληνικά ΜΜ”Ε”.
Ναι, είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που αποθεώνουν την ακροδεξιά πολιτική του μνημονίου, αλλά τολμούν να χρησιμοποιούν ακόμα τον μπαμπούλα της “ακροδεξιάς” σε όποιον τολμά να αμφισβητήσει την φασιστική οικονομική και κοινωνική πολιτική του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε η Ελλάδα.
Γράψαμε χθες λοιπόν ξεκάθαρα ότι η δολοφονία των Πακιστανών (Ασιατικής καταγωγής για τα μεγάλα ΜΜΕ) που έβγαιναν από τζαμί στο Μπέρμιγχαμ, ήταν η συνέχεια του πολέμου μεταξύ Τζαμαϊκανών – μη μουσουλμάνων Αφρικανών και Ισλαμιστών. Ο πόλεμος αυτός έχει ξεσπάσει εδώ και χρόνια εξ’ αιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς των “προοδευτικών” ΜΜΕ της Αγγλίας εναντίον των Αφρικανικής καταγωγής Βρετανών, αποκρύπτοντας φρικτές ενέργειες ισλαμιστών εναντίον των Αφρικανικής κοινότητας (διαβάστε το άρθρο για λεπτομέρειες).
Σήμερα λοιπόν, ανακοινώθηκε από τις αρχές ότι ο κρατούμενος ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία, είναι Τζαμαϊκανός, ενώ διέρρευσαν και αυτά που είχαν προηγηθεί λίγη ώρα πριν την επίθεση: “Συμμορίες” Τζαμαϊκανών έκαιγαν αυτοκίνητα και μαγαζιά Πακιστανών, απειλώντας τους ισλαμιστές ότι θα καούν και αυτοί μαζί με τις περιουσίες τους.
Αυτό που επίσης δεν είπαν τα ΜΜΕ ήταν πως ο ένας από τους νεκρούς, ο 30χρονος Haroon ήταν πυγμάχος. Όπως επίσης δεν μετέδωσαν πως αρκετά τζαμιά ελέγχονται ως θύλακες οργάνωσης διαφόρων συμμοριών. Ήδη, Ισλαμικές οργανώσεις καλούν τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας σε πράξεις αντεκδίκησης εναντίον των “νέγρων”, ενώ ο 48χρονος Tariq Hussain προειδοποιεί πως η “κοινότητα” θα πάρει εκδίκηση για την δολοφονία και προειδοποιεί για ρατσιστικό πογκρόμ εάν η αστυνομία δεν συλλάβει γρήγορα και τους υπόλοιπους δράστες.
Το γιατί τέτοιες δηλώσεις δεν καταδικάζονται ως “ρατσιστικές” στην “πολυπολιτισμική Βρετανία”, είναι απλό. Η -μη μουσουλμάνοι- Αφρικανοί κατάφεραν να αυτοοργανωθούν για την αυτοπροστασία τους από τις δολοφονικές επιθέσεις και δεν έπαιξαν τον ρόλο των “αμνών”. Από την άλλη, στην Ευρώπη ο ισλαμοφασισμός ως νέα ιερή αγελάδα, εξυπηρετεί κάλλιστα τα συμφέροντα των εξουσιαστών για μία κοινωνία τρόμου και απομόνωσης με μηδενικές κοινωνικές αντιστάσεις. Φανταστείτε ότι στην Βρετανία οι Αφρικανοί εγκληματίες είναι “Αφρικανοί εγκληματίες”, ενώ οι Ισλαμιστές βιαστές και δολοφόνοι είναι “Ασιατικής καταγωγής”.
Σας θυμίζει κάτι;                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πρωθυπουργός – Τσίρκουλο! Απίστευτες σκηνές αυτή την στιγμή στην Σκιάθο!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/08/gap-swiming-2.jpg?w=400&h=223Πριν από λίγη ώρα, ένας ηλικιωμένος τύπος με ενδυμασία “κάγκουρα” (κολάν, γυαλιά διαστημάνθρωπου κλπ) έκανε ποδήλατο κατευθυνόμενος στην περιοχή “Κουκουναριές” στην Σκιάθο.
Πίσω του ακολουθούσε μία υπερπολυτελείς λιμουζίνα “Lexus” αλλά και πάνοπλοι μοτοσικλετιστές!!
Το απίστευτο αυτό τσίρκο, τράβηξε όπως ήταν επόμενο την προσοχή των τουριστών που αναρωτιόντουσαν τι στην ευχή μπορεί να είναι αυτό που έβλεπαν.
Ορισμένοι μάλιστα, νόμιζαν πως τους έκαναν πλάκα και έψαχναν την Candid Camera για να μην γίνουν ρεζίλι…
Που να φανταστούν ότι αυτός ο θίασος ήταν ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του στις καλοκαιρινές του διακοπές μακράς διαρκείας, όπου μετά την Πάρο και την Σκόπελο, βρίσκεται τώρα στην Σκιάθο…
Καταλαβαίνετε τα σχόλια που επακολούθησαν, την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέκοψαν τις διακοπές τους για να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς συνθήκες που πυροδότησε μία κυβέρνηση – θίασος της Ευρωζώνης…
Η οργή τους μάλιστα όταν πείστηκαν ότι δεν είναι φάρσα, αλλά όντως ο τύπος με το διαστημικό κράνος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ήταν έκδηλη… “This guy is a joke!” ήταν το ελαφρύτερο που ακούστηκε…                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν πρόκειται να γίνει ραμαζάνι στο ΟΑΚΑ



  • Κάθετος ο δήμαρχος Αμαρουσίου στην περίπτωση εορτασμού των μουσουλμάνων στο ΟΑΚΑ
Τη ρητή αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στην παραχώρηση του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) σε μουσουλμανικές οργανώσεις για την εορτή της λήξης του Ραμαζανιού εκφράζει με επιστολή του στο υπουργείο Παιδείας ο δήμαρχος Γ. Πατούλης.

Καταγγέλλει την απόφαση παραχώρησης του ΟΑΚΑ, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση της δημοτικής αρχής και διαβούλευση. Αναφερόμενος στη μουσουλμανική γιορτή στα τέλη Αυγούστου, μιλά για συρροή χιλιάδων επισκεπτών στο ΟΑΚΑ, με «δυσκολίες συνύπαρξης αυτών», ηχορρύπανση, συσσώρευση απορριμμάτων και προβλήματα στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής.

Προσθέτει την απόρριψη των προτάσεων του Δήμου Αμαρουσίου για ανάδειξη του ΟΑΚΑ σε κέντρο πολιτισμού και τουριστικού προορισμού, την απόφαση για εγκατάσταση ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ παρά την αντίδραση των πολιτών, τις συγχωνεύσεις σχολείων και την παρακράτηση 500 εκατ. ευρώ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να καταλήξει ότι αποτέλεσμα των παραπάνω «είναι η δημιουργία αγανακτισμένων πολιτών».                                                                                                                        ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Η Ξενόδουλη Άρχουσα Ελίτ




Η άρχουσα ελίτ, οι ιδεολόγοι της αρπαχτής, η ξένη προστασία και το προτεκτοράτο
Η άρχουσα των 343 Οικογενειών, που διαγουμίζουν την Ελλάδα και το λαό της τα τελευταία 67 χρόνια, μετά τη δορύκτητη υποταγή της Αριστεράς , όλου του φάσματος, και την εκμηδένιση των οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης και την εκπόρνευση των αντιστοίχων της Αντιδικτατορικής Αντίστασης, διαμόρφωσε μία κρατική οντότητα στηριζόμενη στην "Ξένη Προστασία" με την επιβολή πλήρους ελέγχου σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού, πνευματικού, οικονομικού και πολιτικού βίου της Χώρας.

Είναι, πλέον, ιστορικώς επιβεβαιωμένο, ότι η "άρχουσα ελίτ", υπό την καθοδήγηση και την ένοπλη υποστήριξη του "ξένου παράγοντα", αφού προηγουμένως καταδυνάστευσε τον ελληνικό λαό, σε αρμονική συνεργασία με τον κατακτητή (1941-1944), λόγω των γεωπολιτικών καταστάσεων, που αναδύθηκαν μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και των ολέθριων σφαλμάτων της αριστεράς, επέβαλε με τη φυσική εξόντωση όσων αμφισβήτησαν την κυριαρχία της, ένα θεσμικό πλαίσιο κρατικής οντότητας με την κυριαρχία του τρόμου και την περιθωριοποίηση από κάθε μορφή ζωής των υπολειμμάτων της αμφισβήτησής της.

Τη δοκιμασμένη αυτή μέθοδο της περιθωριοποίησης και απομόνωσης των αμφισβητιών, χωρίς την καταφυγή, όπως στο παρελθόν, στη φυσική εξόντωσή τους, έθεσε σε εφαρμογή η άρχουσα τάξη τη Μεταπολιτευτική περίοδο.

Στο θεσμικό αυτό πλαίσιο και η αμυδρά έννοια της "Εθνικής Αστικής Τάξης", εξορκίσθηκε, ενώ αντιθέτως ανήχθη σε κυρίαρχη οικονομική τάξη το μεταπρατικό κεφάλαιο, συνέχεια του μαυραγοριτισμού της κατοχής και οι "Ιδεολόγοι της Αρπαχτής" της χουντικής περιόδου (1967-1974), οι οποίοι "εξαγνίσθηκαν" στην κολυμβήθρα της εθνικοφροσύνης και της μεταμφίεσης σε "αντιδικτατορικούς αγωνιστές" ευθύς με την κατάρρευση του καθεστώτος των συνταγματαρχών ώστε αδιαταρράκτως να συνεχίσουν την "πρακτόρευση" των συμφερόντων της "Ξένης Προστασίας".

Παραλλήλως, η πνευματική ζωή, κυρίως στο χώρο της ανώτατης παιδείας, στηρίχθηκε στους "πρόθυμους υπηρέτες", πλην ελάχιστων τιμητικών εξαιρέσεων, της "ξένης προστασίας". Ο κανόνας της αξιοκρατίας, σκοπίμως, αγνοήθηκε, ενώ οι άξιοι και οι ικανοί, ωθηθήκαν στη μετανάστευση. Ουδείς προφήτης τη εαυτού Πατρίδι..

Η "ξένη προστασία" προκειμένου να ελέγχει την απόλυτη αφοσίωση των εγχώριων υπηρετών της στις επιδιώξεις της:

Α) Δημιούργησε ειδικά σχολεία (π.χ. Κολλέγιο ) για τη διαμόρφωση και ανάδειξη της ηγεσίας της χώρας ,μέσα στο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, που αυτή επιτάσσει.

Β) Παρέχει αφειδώς "υποτροφίες" στους γόνους και τους κλώνους της "άρχουσας ελίτ" να σπουδάζουν στα ξένα πανεπιστήμια επιλογής της, κυρίως των ΗΠΑ. Και κατ’ αυτό τον τρόπο ελέγχει τη διαιώνιση της εξουσίας της στο "προτεκτοράτο" της!

Το σύνολο, σχεδόν, των γόνων των ηγετών των κομμάτων εξουσίας, από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς του καθώς και τους διαδόχους τους, στο πλαίσιο της εναλλαγής των δύο κομμάτων στη διακυβέρνηση της χώρας, "σπουδάζουν" σε διακεκριμένα πανεπιστήμια Αγγλίας και ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως, η "ξένη προστασία", γνωρίζει ότι η άρχουσα ελίτ, γηράσκει και επομένως έχει ανάγκη εμπλουτισμού της με νέο αίμα, επιδιώκει μέσω των υποτροφιών εξαγοράς συνειδήσεων, ν΄ αλιεύει τα ικανότερα στοιχεία από την αγροτική και την εργατική τάξη, τους δίδει διέξοδο για σπουδές και κοινωνική ανέλιξη και κατ΄ ουσία τα εντάσσει βαθμιαία στις επιδιώξεις και τους στόχους της.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η άρχουσα ελίτ, αλλά με δελεαστικότερο τρόπο: τις επιγαμικές σχέσεις!

Η άρχουσα ελίτ, οι ξενοσπούδαχτοι γόνοι, οι "πολιτικές φαμίλιες" και οι "εθνικοί προμηθευτές"

Εν ταυτώ η "άρχουσα ελίτ", διαχειριζόμενη την εξουσία και με προπετάσματα "προοδευτικών νομοσχεδίων" και άλλων της αυτής υφής διαρρυθμίσεων, υποβαθμίζει, σκοπίμως, ποιοτικώς την παιδεία του ελληνικού λαού και στις τρεις βαθμίδες της, ώστε οι ξενοσπούδαχτοι γόνοι της να διατηρούν "πλεονέκτημα" έναντι των Ελληνοπαίδων που σπουδάζουν στην πατρίδα τους!

Η "άρχουσα ελίτ", στο οικονομικό πεδίο, αποφεύγει συστηματικώς ν’ αποδυθεί σε επενδύσεις αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (πρωτογενής παραγωγή στο γεωργικό τομέα, επενδύσεις στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, κατά τόπους επεξεργασία και τυποποίηση της τοπικής παραγωγής κλπ.).

Αρκείται στις "αρπαχτές" μέσω της εκπροσώπησης των ξένων οικονομικών συμφερόντων.

Κυρίαρχη οικονομική τάξη την τελευταία πεντηκονταετία έχει αναδειχθεί εκείνη που ενασχολείται με τις αντιπροσωπείες μεγάλων ξένων οικονομικών ομίλων.

Και ειδικότερα εκείνη που αρκείται στις οικονομικές δοσοληψίες της με το Κράτος, οι "εθνικοί προμηθευτές".

Και δη οι "Έλληνες" αυτοί, πολλάκις καταφεύγουν σε έμμεσους ή άμεσους εκβιασμούς της Ελληνικής Πολιτείας, στις επιδιώξεις τους να εξυπηρετήσουν τα ξένα συμφέροντα τα οποία πρακτορεύουν..

Ηγετική δύναμη της "Άρχουσα Ελίτ", οι "Πολιτικές Φαμίλιες" και ειδικότερα οι "δυναστείες" των τριών "Οικογενειών" Παπανδρέου-Μητσοτάκη-Καραμανλή.

Οι δύο πρώτες "Φαμίλιες", με διεθνείς διασυνδέσεις έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους, σε όλες τις εκφάνσεις της πνευματικής, ακαδημαϊκής και οικονομικής ζωής.

Η Τρίτη, εκείνη των Καραμανλή, από τον αρχηγέτη της ήδη, ανέπτυξε σχέσεις με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, όχι στη βάση των οικονομικών συναλλαγών, αλλά του "κοινωνικού στάτους".

Βεβαίως ο τελευταίος γόνος της, ο Κ. Καραμανλής ο Νεότερος, δεν υπήρξε αρεστός στο εφοπλιστικό σίτυ του Λονδίνου και το αντίστοιχο της Νέας Υόρκης..

Πάντως και οι τρεις "Φαμίλιες", ανέπτυξαν με κέντρο τις ίδιες, ένα πυκνό δίχτυ διαπλοκής, τόσο με το εγχώριο μεταπρατικό κεφάλαιο, όσο και με το πνευματικό και ακαδημαϊκό κατεστημένο, καθώς και εκείνο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης...                                                                                              ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Αμβρόσιος υπέρ Ντερτιλή, το σύστημα «γαυγίζει» και πάλι


210407-ntertilisΤο σύστημα τα έβαλε με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, επειδή έκανε αίτηση να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο κρατούμενο της Επταετίας. Κάποιος το «σφύριξε» στην Καθημερινή, που έπλεα «φιλελεύθερης» οργής, το ξεφούρνισε. Ο ιεράρχης χαρακτηρίζει τον «πολιτικό κρατούμενο», όπως σωστά τον αποκαλεί, Νίκο Ντερτιλή, «πρότυπο ζωής». Επίσης, τα βάζει με το σύστημα, λέγοντας ότι δεν του έχει μέχρι σήμερα δοθεί άδεια να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ' εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ' ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».
Μιλώντας σε εκκλησιαστικό portal, ο ιεράρχης λέει ότι «βεβαίως και θα τον επισκεφθώ» για τον πολιτικό κρατούμενο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο Ντερτιλής δεν είναι εγκληματίας». Οι «προοδευτικοί» διαρρηγνύουν υποκριτικά τα ιμάτιά τους για τον κρατούμενο αξιωματικό, την ώρα που κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο για τον εγκληματία της 17Ν Ξηρό τον νεότερο, ο οποίος βγήκε με διαδικασίες εξπρές. Την ίδια ώρα, το υφυπουργείο Δικαιοσύνης, του συνομιλητή του «προοδευτικού» αριστεριστή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα, υφυπουργού Γιώργου Πεταλωτή, αρνείται συνεχώς στον ιεράρχη, το δικαίωμα να επισκεφθεί στις φυλακές έναν υπέργηρο κρατούμενο...
Φαίνεται ότι ο στρατηγός Ντερτιλής, δεν έχει δικαίωμα κατά την αριστερά να δέχεται επισκέψεις, δικαίωμα που για τα κοινωνικά αποβράσματα, τους ψυχοπαθείς δολοφόνους της 17Ν, ουδείς αρνείται, όπως ουδείς το αρνείται για κανέναν κρατούμενο. Αντίθετα, μέχρι και εκθέσεις χειροτεχνίας τους αφήνουν τον Χ. ξηρό να διοργανώνει (τώρα που δεν πετάει πετσέτες στη λεκάνη για να προκαλεί πλημμύρες). Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν από τις αρχές της δήθεν «ανθρωπιστικής» και καθ' όλα ολοκληρωτικής «Δημοκρατίας» (τους), που επιφυλάσσει προνομιακή μεταχείριση στους εξ αριστερών και εχθρική στους εκ δεξιών. Είναι δε τόσο «δυνατή» και «στέρεα» η μισαλλόδοξη «Δημοκρατία» τους, που φοβάται έναν υπέργηρο στρατηγό...                                                                                             ΠΗΓΗ:elkosmos.gr                         

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είστε ξεφτίλες!»


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είστε ξεφτίλες!»Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;
Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;
Ποιος μίζερος λογαριασμός ατομικού μικροσυμφέροντος, άραξε μπροστά απ το χαρτί σας, το τελάρο σας, την κινηματογραφική σας μηχανή, τον υπολογιστή σας, το καμαρίνι σας, το βεστιάριό σας, τα σενάριά σας, τα θεατρικά σας έργα, τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα σας ποιήματα, τα χίλια μύρια καλλιτεχνικά και πνευματοειδή σας τερτίπια, με τα οποία τόσα χρόνια ισχυρίζεστε ότι παράγετε πολιτισμό;
Που είναι η φωνή σας μωρέ; Πού είναι ο Λόγος σας, γραφτός, προφορικός, έστω κι ένας απλός Λόγος της Τιμής δεν χτύπησε την πόρτα της μαραγκιασμένης σας ψυχής, όπως θα σας έλεγε αν ζούσε ακόμα ο Σεφέρης;
Μια φούχτα άνθρωποι μείναμε μονάχοι μας, δε λέω ονόματα, τα ξέρουν όλοι πια, μια φούχτα κλαρίτες ξεμείναμε, με την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαριά, να σύρουμε φωνή.
Κι εσείς, κουτσομπολεύετε στα εκδοτικά σας καφενεδάκια, στα κοσμικά σας μπαράκια, στους διαδρόμους των εφημερίδων με τα κυριακάτικα «ένθετα Τέχνης και Πολιτισμού», τα λέτε τηλεφωνικά από σπίτι σε σπίτι και χαζογελάτε..
Ότι εμείς οι πέντε-δέκα, πάει πια, «καήκαμε» στο «καινούριο» ΔουΝουΤουΕλλαδιστάν, δεν θα έχουμε προφανώς στον ήλιο μοίρα, έτσι δε λέτε;
Και σερνόσαστε ακκιζόμενοι στην θλιβερή μιζέρια σας και τολμάτε ακόμα να κυκλοφορείτε ανάμεσά μας;
Το ξέρετε πως μόλις περάσει η πρώτη μπόρα του πολιτικού γιαουρτιού, η επόμενη ομάδα που θα μαζέψει τη ροχάλα της αγανακτισμένης, προδομένης και εξαγριωμένης νεολαίας, θα είσαστε εσείς;
Η κατάντια σας θα γεμίσει με πελατεία τους ψυχίατρους, έτσι που κρυφτήκατε στα λαγούμια του σέχταρ σας..
Πώς τολμάτε και αποπειράστε ακόμα να «δημιουργείτε», αν αυτό το ρήμα είναι πλέον ικανό να φιλοξενήσει τον πανικόβλητο φιλοτομαρισμό σας;
Για ποιους «παράγετε πολιτισμό»; Ποιος να σας πλησιάσει, τι να σας κάνουμε, τι να μας πείτε, αφού το πρώτο απ όλα που έπρεπε να πείτε, ένα ΟΧΙ απέναντι στη Νέα Άλωση που επιχειρείται, δεν τολμήσατε να το ξεστομίσετε;
Είσαστε Ανάξιοι της Πατρίδας!
Αντί να βγείτε, με ομαδικές διαμαρτυρίες, με ψηφίσματα, με προσωπικές παρουσίες, με δυνατή αντιστασιακή κραυγή, να δηλώσετε παρούσες και παρόντες, εσείς κρυφτήκατε ακόμα πιο βαθιά στον υπόνομο της δειλής σας προσωπικής τραγωδίας, περιμένοντας τις «εξελίξεις»!
Περιμένοντας να κατακαθίσουν τα πράγματα και να ξαναβγείτε σαν τα σαλιγκάρια μετά απ τη βροχή, να γλείψετε τους καινούριους «άρχοντες», όποιοι και να είναι, Έλληνες προδότες, ή εισαγόμενοι «διαιτητές»,δεν σας νοιάζει, αρκεί να προσκυνήσετε ως επιτυχημένοι σφουγγοκωλάριοι, τον επόμενο «αυθέντη».
Για τίποτε επιχορηγήσεις, για κανένα «πρόγραμμα» απ’ τις Ευρώπες, για κάνα μηχανισμό ψευτοπροβολής από κάποιο δήθεν «Υπουργείο Πολιτισμού του Πολυπολιτισμικού Πολίτη», που θα στηθεί για ξεκάρφωμα, στην καινούρια «ελλαδίτσα» που μαγειρεύουν, τα τομάρια της παγκόσμιας συμμορίας.
Με ενοχλεί που τα ξέρατε όλα, που κανείς δεν σας έπιασε στον ύπνο, που είχατε τις πληροφορίες εδώ και αρκετά χρόνια, και κάνατε όλες και όλοι το κορόιδο!
Με τρομάζει ότι πέρασε ο Σικελιανός από την πόρτα της ψυχής σας, τραντάζοντας το πνευματικό σας σεράι με το «Ηχήστε σάλπιγγες» και τον κλείσατε απέξω!
Την παλιά εκείνη μαγνητοταινία με τη δήλωση του Σεφέρη και τη σιωπηλή κηδεία του, την πετάξατε στο τζάκι σας να καεί μαζί με τα παραμύθια-φούμαρα που ταΐσατε τη γενιά μου και τις επόμενες, για «πνευματική άνοιξη», για «λόγο ελληνικό», για «πολιτισμική επανάσταση και δράση».
Τους χιλιάδες άγνωστους ήρωες και τους νεκρούς ποιητές των αγώνων της ιστορίας αυτής της χώρας, τι τους κάνατε; Πήγατε και κατουρήσατε στους τάφους του Περικλή Γιαννόπουλου, του Λορέντζου Μαβίλη και του Γιώργου Σαραντάρη, με τη βρώμικη υστερία του πανικού σας, δειλές και δειλοί!
Υπάρχουν ξέρετε, δύο τρόποι που φεύγει απ’ αυτή τη ζωή ένας άνθρωπος: Ή αφήνοντας την τελευταία του πνοή, ή την τελευταία του πορδή.
Εσείς, αυτές τις ιερά δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μου, βγάλατε οριστικά εισιτήριο για να αναχωρήσετε με τον δεύτερο τρόπο.
Όσες και όσοι, δεν βγαίνετε να κατατεθείτε επώνυμα, υπεύθυνα και δημόσια, γι αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, είσαστε Ανάξιοι της Ελλάδας.                                                                                                          ΠΗΓΗ:www.tsantiri.gr                            

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πάνος Καμμένος: Εθνικός ξεσηκωμός ΤΩΡΑ.


“Αρνούνται για πρώτη φορά να δώσουν στοιχεία σε ερώτηση εκλεγμένου βουλευτή για την ταυτότητα των αγοραστών του CDS”
(σσΟ: Ακόμα δεν έχουν απαντήσει ούτε στην ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου για την Ελβετική εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου και τους αποδέκτες των χορηγιών του ΤΤ, γεγονός που συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα).
Τα σημεία της παρέμβασης του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Χάρη Μπότσαρη στο “Ράδιο 9″
Για τους Βουλευτές και την κυβέρνηση:

«Έχουμε χάσει την έννοια της εκπροσώπησης των πολιτών σε μία κομματοκρατία, η οποία γίνεται κακώς αντιληπτή μέσα από κάποιους μηχανισμούς που λειτουργούν μακριά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους. Βλέπουμε σε αυτή την κυβέρνηση φαινόμενα όπως ο Πρωθυπουργός φέρνει από το γυμναστήριό του τη φίλη του, την οποία κάνει υπουργό και έπειτα τη στέλνει στον ΟΟΣΑ. Φέρνει τον κο Ραγκούση από τις διακοπές του στην Πάρο, τον φίλο του από την Πάρο, τον κάνει υπ. Εσωτερικών και αφού αποτυγχάνει με την Κερατέα, πρέπει να τσακίσει τους ταξιτζήδες. Όλο αυτό το συρφετό, των μη εκλεγμένων, των διορισμένων, που κάνει τους πολίτες να ζουν μακριά από την πολιτική».
Για την οικονομική κρίση:

«Πρέπει ν’ αντιληφθούμε ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι ο ρόλος που έπαιξε και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ν’ αντισταθούμε και να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα για το τι πρέπει να πράξουν οι πολίτες απέναντι σε αυτά τα σχέδια, που προσπαθούν να καθυποτάξουν τους λαούς, τους πολίτες,  σε ένα ‘’οργουελικό’’ 1984».
Για την ερώτηση που κατέθεσε για τα cds:

«Ο υπουργός Οικονομικών, ο προηγούμενος και ο σημερινός, δεν θέλουν ν’ αποκαλύψουν τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, ποιοί είναι αυτοί που έπαιξαν για την πτώχευση της χώρας γιατί εκεί θ’ αποκαλυφθούν εταιρείες που εργάζονται συγγενείς του Πρωθυπουργού. Μέσα στον φασισμό τον οποίο ενεργούν, αποφάσισαν ότι θ’ αγνοήσουν τη Βουλή των Ελλήνων και δεν θα προχωρήσουν στην απάντηση μίας ερώτησης εκλεγμένου Βουλευτή του ελληνικού λαού.
Ελπίζω ότι και η ΝΔ θ’ αντιληφθεί ότι πρέπει να μη φοβηθεί αυτή την ερώτηση, να την βάλει ως κομματική ερώτηση στη Βουλή, σε περίπτωση που αρνηθεί πάλι η κυβέρνηση ν’ απαντήσει. Δυστυχώς είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του ένας Βουλευτής.
Ν’ αποκαλύψουν ποια συγγενικά πρόσωπα που εργάζονται σε διεθνείς τοκογλύφους, πληρώνονται, είναι έμμισθοι υπάλληλοι. Πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Ληστεύουν τις ελπίδες και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι πάντες. Δεν σηκώνει πια στη χώρα μας, να πηγαίνουν στο  αρχείο τις υποθέσεις όπως τη  Siemens.   Δεν γίνεται να έχουμε ποσοστό ανεργίας 20% και πάνω, νέες οικογένειες να μαζεύουν φαγητό από τα σκουπίδια και κάποιοι να γίνονται δισεκατομμυριούχοι με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του».ΠΗΓΗ:olympia.gr

Το Facebook ψήφισε τις 10 πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα για το 2011! Φωτό


Οι καλύτερες παραλίες της Ελλάδα για το 2011 είναι σε αυτό το άρθρο. Προλαβαίνεις να αλλάξεις το εισιτήριο των διακοπών για να τις επισκεφθείς; Ή μήπως είσαι από τις τυχερές που επέλεξαν τον κατάλληλο προορισμό και πρέπει χωρίς καμία δικαιολογία να βουτήξουν στα γαλανά νερά τους;

Η ψηφοφορία έγινε στο facebook και έβγαλε τις δέκα πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα. Οι χρήστες του facebook είχαν την ευκαιρία να μπουν στην ειδική fanpage στο facebook να προτείνουν και να ψηφίσουν την παραλία της επιλογής τους. Ένα απλό upload της αγαπημένης τος παραλίας ήταν αρκετό. Στη συνέχεια η φωτογραφία με τα περισσότερα Likes ήταν εκείνη που θα έπαιρνε μια θέση με στη δεκάδα με τις πιο περιζήτητες ακρογυαλιές για το 2011.

Πάμε να δούμε τα δέκα καλύτερα σημεία στην καλοκαιρινή Ελλάδα, σύμφωνα με την παραπάνω ψηφοφορία:






















Και αν θέλεις να ταξιδέψεις λίγο περισσότερο δες το βίντεο που ακολουθεί με περισσότερες φωτογραφίες από κάθε μαγευτική παραλία.                     
ΠΗΓΗ:www.tlife.gr

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ



Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗ




Πρίν μερικούς μήνες, ο μηχανικός Stefan Nystrom, είχε ανακαλύψει μια μέθοδο για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια απο τα κύματα της θάλασσας. Μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί δεκάδες τέτοιες πατέντες σε όλη την ανθρωπότητα. Οι περισσότερες απο αυτές τις εφευρέσεις έχουν πολύ υψηλό κόστος κατασκευής και μικρή ενεργειακή απόδοση. Οπότε η τιμή ανα κιλοβατώρα, υπερέβαινε τη τιμή της κιλοβατώρας της ΔΕΗ. Η εφεύρεση όμως του Stefan Nystrom, άλλαξε τα δεδομένα. Κατάφερε να φτιάξει μια συσκευή τόσο απλή που μπορεί ο καθένας απο εμας να την κατασκευάσει με υλικά που βρίσκει σπίτι του. Το κόστος ανα κιλοβατώρα είναι μόνο το 5% του κόστους της ΔΕΗ. Πάμφθηνη και άφθονη ηλεκτρική ενέργεια.
Έκανε ένα λάθος όμως. Αγνόησε τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα. Πήγε λοιπόν σε μια πάμφτωχη Αφρικανική χώρα τη Γκάνα. Προσπάθησε εκεί να στήσει μια τέτοια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτεί ένα χωριό. Ξαφνικά οι χρηματοδότες του άρχισαν να φεύγουν.
Μισθοφόροι πρώην στρατιωτικοί του επιτίθονταν και προκαλούσαν ζημιές στη συσκευή του, δεχόταν απειλές συστηματικά. Κάποια στιγμή αποφάσισε οτι πρέπει να φύγει απο την Γκάνα γιατί κινδύνευε η ζωή του. Την ώρα που τηλεφωνούσε (2-9-2008) απο ένα θάλαμο σε έναν δημοσιογράφο για να τον ενημερώσει οτι μέχρι εκείνη την ώρα είχε δεχθεί 3 δολοφονικές απόπειρες, το τηλεφώνημα κόπηκε και απο τότε αγνοείται.
Πρόλαβε μόνο να πεί στον δημοσιογράφο να δημοσιοποιήσει ελεύθερα την πατέντα του στο διαδίκτυο. Όσοι γνωρίζουν απο τεχνολογία έμειναν έκθαμβοι απο την απλότητα της συσκευής και την απόδοσή της. Δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν με απλά μέσα να την κατασκευάσουν.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα


http://www.loveforlife.com.au/node/5431







το άρθρο δημοσιεύτηκε:12/2/2009
από

Αριστοτέλης Γκούμας: «Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται», (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

DSCF1261.JPG



DSCF1247.JPGDSCF1242.JPGDSCF1241.JPGDSCF1239.JPG
Η επέτειος της δολοφονίας και το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα ο οποίος έχασε τη ζωή του από φανατικούς Αλβανούς εθνικιστές συνέπεσε με την αποκάλυψη προτομής του παλληκαριού στην Παλιά Χιμάρα χθες. «Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται», είναι η επιγραφή που βρίσκεται κάτω από την προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα που στήθηκε στους Αγίους Πάντες και το ελληνικό σχολείο.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο κέντρο της Χιμάρας, στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος.
Στην τελετή παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών φορέων, αλλά και εκπρόσωποι Ηπειρωτικών συλλόγων από Ελλάδα και εξωτερικό. 
Στην τελετή που έστειλε μήνυμα ενότητας συμμετείχαν εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες από τη Χιμάρα, και άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου. Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο πρόεδρος του παραρτήματος Ομόνοιας Χιμάρας Νικόλαος Μπρίγκος μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Χιμαριωτών, Ανδρέα Μαρτίνο, πολλάκις συλληφθλεντε και φυλακισθένατα επί Εμβέρ Χότζα. Μετά την κατάθεση στεφάνων από τους παριστάμενους, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου.                                                                                          ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Σπάει κάθε ρεκόρ ο χρυσός, πάνω από 1.750 δολάρια! Υποχωρεί το πετρέλαιο


ImageΗ δραματική κρίση που πλήττει τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο οδηγεί ώστε το πολύτιμο μέταλλο να καταρρίπτει συνεχώς νέα ρεκόρ ανόδου, λειτουργώντας ως "καταφύγιο" για τους επενδυτές. Οι τιμές του χρυσού ξεπέρασαν και τα 1.750 δολάρια την ουγκιά και διαμορφωνόταν στα 1.757 δολάρια την ουγιά, σημειώνοντας άνοδο κατά 32,30 δολάρια (1,9%), στη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Ασίας.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 22%, ενώ μόνο αυτή την εβδομάδα, τα κέρδη ανέρχονται σε 5,6%.
«Η υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ, που ήρθε μετά από την επίτευξη μιας συμφωνίας στο παρά πέντε για την αύξηση του ορίου χρέους από τους Αμερικανούς βουλευτές, έχει αφήσει τους επενδυτές να ψάχνουν για ασφαλές προορισμό και καταλήγουν στο χρυσό», σχολιάζει αναλυτής της HSBC, ο James Steel.
Αντίθετα, το πετρέλαιο συνεχίζει την καθοδική του πορεία (crude) ενώ το brent «έχασε» και τα 100 δολάρια για να επανέλθει λίγο αργότερα, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, που μπορεί να πλήξει τη ζήτηση.
Συγκεκριμένα, το brent διαμορφώνεται τώρα στα 101,52 δολάρια το βαρέλι υποχωρώντας 2,14%, ενώ το παράγωγο του αργού κινείται στα 78,2 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 3,75%.
Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης στο New York Mercantile Exchange, οι απώλειες άγγιξαν και το 6,4%. Το brent υποχώρησε και κάτω των 100 δολαρίων ανά βαρέλι, διαμορφούμενο για λίγο στα 99,06 δολάρια το βαρέλι.                                                                                                            ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Κίμων ο Μιλτιάδου (506 - 451 π.Χ.)

Όστρακο με το όνομα του Κίμωνα. - Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, Αθήνα.

Ο Κίμων ήταν Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός του πρώτου μισού του 5ου αιώνα π.Χ.. Δεδομένου ότι εξελέγη στρατηγός το 476 π.Χ. και θα πρέπει να ήταν 30 χρονών τότε, πρέπει να γεννήθηκε το 506 π.Χ.. Ο Κίμων ανήκε στο μεγάλο γένος των Φιλαϊδών. Πατέρας του ήταν ο Μιλτιάδης, ο νικητής του Μαραθώνα και μητέρα του ήταν η Ηγησιπύλη, πριγκίπισσα από τη Θράκη, κόρη του βασιλέως Ολόρου (από την ίδια οικογένεια καταγόταν και ο ιστορικός Θουκυδίδης). Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Κίμωνα υπήρξαν πολύ δύσκολα, αφού ο πατέρας του πεθαίνοντας του άφησε χρέος τεράστιο: το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί για την αποτυχημένη εκστρατεία στην Πάρο. Η αδελφή του Κίμωνα, Ελπινίκη, παντρεμένη με τον πάμπλουτο Αθηναίο Καλλία, τακτοποίησε την πληρωμή του προστίμου, παρά τις αντιρρήσεις του αδελφού της, ώστε να μπορέσει αυτός να αναμιχθεί στην πολιτική.

Το 461 π.Χ., οι ολιγαρχικοί Αλκμέων, Κίμων και Ξάνθιππος, με την βοήθεια της Σπάρτης κατόρθωσαν να εξοστρακίσουν τον Θεμιστοκλή. Οι καινούργιοι ηγέτες στην Αθήνα, ο Αριστείδης και ο Κίμων, συνέχισαν τα σχέδια του μεγαλοφυούς Θεμιστοκλή. Ο Αριστείδης ήταν υπεύθυνος για την διοίκηση των Ελληνικών νησιών, τα οποία είχαν συμφωνήσει να προσχωρήσουν στην κηδεμονία της Αθήνας. Το θησαυροφυλάκιο της συμμαχίας βρισκόταν στο ιερό νησί της Δήλου. Ο Αριστείδης αποφάσισε ότι μερικοί από τους συμμάχους όφειλαν να διατηρούν έναν ορισμένο αριθμό πλοίων στην θάλασσα και τα νησιά που δεν είχαν την δυνατότητα, να πληρώνουν μια εισφορά στο θησαυροφυλάκιο, ξεκινώντας έτσι την ίδρυση της Αθηναϊκής ναυτικής κυριαρχίας.

Ο πόλεμος με την Περσία συνεχίζονταν και ο Κίμων με ένα μεγάλο στόλο έπλευσε στην Θράκη και πολιόρκησε το Ίον, στον ποταμό Στρυμόνα (476 π.Χ.). Οι πολιορκημένοι, ο Πέρσης κυβερνήτης με την φρουρά του, μετά από σκληρή μάχη αντί να παραδοθεί έριξε το χρυσό και το ασήμι της πόλης στο ποταμό και αφού άναψε μια πυρά, έκαψε την γυναίκα του, τα παιδιά του και τους δούλους του, πέφτοντας και ο ίδιος στην φωτιά στο τέλος. Σύντομα όλες οι άλλες Ελληνικές πόλεις, εκτός από τον Δορίσκο, οι οποίες είχαν Περσική φρουρά, παραδόθηκαν. Ο Κίμων αργότερα έπλευσε εναντίον της νήσου Σκύρου (476 π.Χ.) και σαν διοικητής της Αμφικτιονικής συμμαχίας, εκδίωξε τους Δόλοπες πειρατές και έφερε Αθηναίους να κατοικήσουν στο νησί. Μαζί του, έφερε πίσω τα οστά του Θησέα ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο νησί οχτακόσια χρόνια πριν. Όταν το νησί της Νάξου το 466 π.Χ., μέλος της συμμαχίας, αρνήθηκε να συνεισφέρει στη συμμαχία, ο Κίμων έπλευσε με μεγάλο στόλο και αφού ανάγκασε τους κατοίκους να παραδοθούν, τους υποδούλωσε.

Από την Νάξο, ο Κίμων έπλευσε στην Ασία και αφού συγκέντρωσε ένα στόλο από 200 τριήρεις, πολιόρκησε την Ελληνική πόλη της Φασελής. Αμέσως μετά την κατάληψη της, έπλευσε στον ποταμό Ευρυμέδωνα το 466 π.Χ., για να επιτεθεί στον Περσικό στόλο. Μετά από ολοκληρωτική νίκη, όπου 200 πλοία κατελήφθησαν, ο Κίμων κατεδίωξε τους Πέρσες, οι οποίοι είχαν στο μεταξύ αποβιβασθεί στην ξηρά και τους νίκησε. Όταν έλαβε μήνυμα, ότι 80 Φοινικικά πλοία βρισκόταν στην Ίδρο της Κύπρου, έπλευσε όσο το γρηγορότερο μπορούσε, νικώντας τους και καταστρέφοντας αρκετά πλοία. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη μέσα σε μια μέρα του γενναίου και ένδοξου στρατηγού Κίμωνα, ανεβάζοντας την Αθήνα στο απόγειο της δύναμης της.

Ποτέ δεν ήταν η επιρροή του Κίμωνα στις αποφάσεις της Αθήνας μεγαλύτερη. Από την τεράστια περιουσία του έκτισε με δικά του έξοδα το νότιο τείχος της Ακροπόλεως. Άρχισε επίσης να κτίσει τα τείχη, τα οποία συνέδεαν την Αθήνα με τα λιμάνια της (Πειραιά, Φάληρο). Εφύτευσε τον κήπο της Ακαδημίας, καθώς και την αγορά με πλατάνια. Όταν το νησί της Θάσου ζήτησε δικαιώματα στα λιμάνια και στα ορυχεία της Θρακικής χερσονήσου, τα οποία κατείχαν οι Αθηναίοι, ο Κίμων έπλευσε με μεγάλο στόλο στο νησί και νίκησε τον στρατό της Θάσου, πρώτα στην θάλασσα και μετά στην στεριά, πολιορκώντας την πόλη, η οποία τελικά παρεδόθη μετά από δύο χρόνια, το 463 π.Χ. Οι Αθηναίοι γκρέμισαν τα τείχη, πήραν τα πλοία τους και τους ανάγκασαν να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων. Συγχρόνως, ο Κίμων έφερε 10,000 Αθηναίους να κατοικήσουν την περιοχή, ονομαζόμενη "Εννέα δρόμοι" (μετέπειτα ονομάσθηκε Αμφίπολη), απέναντι από την Θάσο. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Θάσου ζήτησαν την βοήθεια της Σπάρτης, η οποία ήταν έτοιμη να τους βοηθήσει στέλνοντας στρατό για να εισβάλει στην Αττική, αλλά οι ετοιμασίες σταμάτησαν όταν ένα ισχυρός σεισμός κατέστρεψε ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης, το 464 π.Χ.

Αυτή ήταν η ευκαιρία που περίμεναν οι Μεσσήνιοι για να επαναστατήσουν (3ος Μεσσηνιακός Πόλεμος 464 π.Χ.). Η Σπάρτη με την βοήθεια των Πελοποννησίων, μη μπορώντας να καταλάβει το φρούριο των Μεσσηνίων, την Ιθώμη, ζήτησε την βοήθεια των Αθηναίων. Οι δημοκρατικοί με αρχηγό τους τον Περικλή, αρνήθηκαν να βοηθήσουν την Σπάρτη, αλλά ο Κίμων τους έπεισε και επικεφαλής στρατού έφθασε στην Ιθώμη. Μετά από ανεπιτυχή επίθεση στο οχυρό, στην οποία έλαβαν μέρος και οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες τους έδιωξαν. Μετά από αυτό το γεγονός, οι προσβεβλημένοι Αθηναίοι υπό την αρχηγία του Περικλή, κατάφεραν να εξορίσουν τον Κίμωνα.

Οι κάτοικοι των Μεγάρων δυσαρεστημένοι με τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι άφηναν τους Κορινθίους να τους επιτείθονται, έκαναν συμμαχία με τους Αθηναίους (459 π.Χ.). Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού ήταν ο πόλεμος που άνοιξε η Κόρινθος εναντίον της Αθήνας. Ένα μικρό τμήμα Αθηναϊκού στρατού που αποβιβάστηκε στους Αλιείς στην Ακτή (459-458 π.Χ.), νικήθηκε από τους Κορινθίους, αλλά σε ναυμαχία μεταξύ των Αθηναίων και Κορινθίων, η οποία έλαβε μέρος κοντά στο νησάκι Κεκρυφάλια, στον Σαρωνικό κόλπο ανάμεσα στην Αίγινα και τις Αργολικές ακτές, οι Αθηναίοι νίκησαν τους Κορινθίους. Οι Αθηναίοι νίκησαν επίσης και τους Αιγινήτες μαζί με τους συμμάχους τους, σε μεγάλη ναυμαχία κοντά στην Αίγινα, καταστρέφοντας και καταλαμβάνοντας εβδομήντα πλοία. Μετά από την μάχη, οι Αθηναίοι αποβιβάστηκαν στην Αίγινα και πολιόρκησαν την πόλη, η οποία έπεσε μετά από δύο χρόνια (457-456 π.Χ.). Η Αίγινα αναγκάσθηκε να εισέλθει στην συμμαχία, σαν η πιο πλούσια υποτελής πόλη.

Όταν οι Κορίνθιοι και οι σύμμαχοι τους εισέβαλλαν στα Μέγαρα το 458 π.Χ., γνωρίζοντας ότι οι Αθηναϊκές δυνάμεις βρισκόταν στην Αίγινα, ο έξοχος Αθηναίος στρατηγός Μυρωνίδης, συγκέντρωσε ένα στρατό από γέροντες και παιδιά και πήγε να βοηθήσει τους Μεγαρείς. Σε μια αμφίρροπη μάχη εναντίων των Κορινθίων, οι οποίοι αργότερα έφυγαν, οι Αθηναίοι έστησαν τρόπαιο. Κατακρινόμενοι από τους κατοίκους της Κορίνθου, ο Κορινθιακός στρατός μετά από δώδεκα μέρες επέστρεψε πίσω και άρχισε να στήνει δικό του τρόπαιο. Όταν οι Αθηναίοι τους είδαν, βγήκαν έξω από τα τείχη των Μεγάρων και μετά από μάχη τους σκότωσαν, καθώς και άλλες δυνάμεις που ήλθαν προς βοήθεια τους.

Την ίδια περίοδο που η Αθήνα κέρδιζε αυτές τις απίστευτες μάχες, ένα μέρος της ναυτικής της δυνάμεως βρισκόταν στην Αίγυπτο, όπου 200 Αθηναϊκά και συμμαχικά πλοία έπλεαν στις ακτές της Κύπρου και της Φοινικίας. Εκεί, προσκαλέστηκαν από τον Λίβυο πρίγκιπα Ίναρο, γιο του Ψαμμέτιχου, ο οποίος είχε επαναστατήσει εναντίον της Περσίας. Ο Αθηναϊκός στόλος έπλευσε κατά μήκος του Νείλου προς τα πάνω, και διαπίστωσε ότι ο Ίναρος είχε καταφέρει να νικήσει τον Περσικό στόλο. Ο στόλος τότε έπλευσε στην Μέμφιδα, όπου κατόρθωσε να απομακρύνει τις Περσικές δυνάμεις, αλλά απέτυχε να καταλάβει την οχυρωμένη Ακρόπολη (459 π.Χ.). Η πολιορκία του οχυρού κράτησε μερικά χρόνια, κατά την διάρκεια της οποίας ο Αρταξέρξης ετοίμασε ένα μεγάλο στρατό και Φοινικικό στόλο υπό την αρχηγία του Μεγαβύζου. Οι Αθηναίοι ήταν αναγκασμένοι να οπισθοχωρήσουν στο νησί Φωσφορίτης, στο Νείλο, όπου αντιστάθηκαν γενναία, έως ότου ο Μεγαβύζος με τον στόλο του άλλαξε την πορεία του καναλιού που σχημάτιζε το νησί και τους επιτέθηκαν στην ξηρά. Οι Αθηναίοι, οι οποίοι είχαν κάψει τα πλοία τους, αναγκάστηκαν να παραδοθούν. Οι Πέρσες τους σκότωσαν όλους εκτός από μερικούς στρατιώτες που κατάφεραν να δραπετεύσουν στην Κυρήνη. Χωρίς να έχουν γνώση των γεγονότων αυτών,50 Αθηναϊκά πλοία που ήλθαν να βοηθήσουν, ηττήθηκαν και σχεδόν όλα καταστράφηκαν.

Η Σπάρτη ζηλότυπη για τις επιτυχίες της Αθήνας, με το πρόσχημα ότι βοηθάει τους Δωρείς, των οποίων την περιοχή είχαν καταλάβει οι Φωκείς, έστειλαν 1500 οπλίτες και μαζί με 10,000 συμμάχους βάδισαν στην Δωρία, αναγκάζοντας τους Φωκείς να οπισθοχωρήσουν. Από την Φωκίδα οι Σπαρτιάτες προχώρησαν στην Βοιωτία σύμφωνα με το σχέδιο τους, όπου αναστήλωσαν τις οχυρώσεις στην Θήβα και υπέταξαν τις άλλες γύρω πόλεις, με εντολή να υπακούουν στην Θήβα. Εκεί οι Σπαρτιάτες δέχθηκαν πρόταση από το ολιγαρχικό κόμμα των Αθηνών, με την υπόσχεση να τους βοηθήσουν να ανατρέψουν την δημοκρατία. Όταν οι Λακεδαιμόνιοι πήραν θέση στην Τανάγρα, στα σύνορα της Αττικής, οι Αθηναίοι αμέσως συγκέντρωσαν στρατό, 14,000 ανδρών, συμπεριλαμβανομένων 1000 Αργείων και του Θεσσαλικού ιππικού και βάδισαν να εμπλακούν μαζί τους.

Πριν από την μάχη, ο εξόριστος Κίμων, ζήτησε να λάβει μέρος στην μάχη, σαν απλός πολίτης. Οι Αθηναίοι όμως, υποψιαζόμενοι ότι είχε λάβει μέρος στην ολιγαρχική προδοσία, αρνήθηκαν. Ο Κίμων τότε έδωσε τα άρματα του σε φίλους, λέγοντας τους να πολεμήσουν για την τιμή του. Εκατό από τους φίλους του Κίμωνα έπεσαν στην μάχη, πολεμώντας με αυτοθυσία και ηρωισμό. Η αιματηρή και αμφίρροπη μάχη έλαβε μέρος το 457 π.Χ., στην οποία οι Λακεδαιμόνιοι απέκτησαν το πλεονέκτημα, όταν το Θεσσαλικό ιππικό με δόλο εγκατέλειψε τους Αθηναίους. Οι Σπαρτιάτες μετά την μάχη, αν και νίκησαν, δεν ήταν σε θέση να εισβάλλουν στην Αττική και αφού λεηλάτησαν περιοχές των Μεγάρων, αποσύρθηκαν. Ο εξόριστος Κίμων, μετά από εισήγηση του Περικλή, επέστρεψε από την εξορία.

Στην αρχή του έτους 456 π.Χ. και δύο μήνες μετά από την μάχη της Τανάγρας, οι Αθηναίοι εισέβαλλαν στην Βοιωτία. Οι Βοιωτοί συγκέντρωσαν μεγάλο στρατό και ήλθαν στα Οινόφυτα, όπου η μάχη έλαβε μέρος. Ο γενναίος στρατηγός Μυρωνίδης κέρδισε μια ολοκληρωτική και αποφασιστική νίκη. Οι Αθηναίοι αφού κατέλαβαν τις Βοιωτικές πόλεις, εξόρισαν τους συνεργάτες των Λακεδαιμονίων και εγκαθίδρυσαν δημοκρατική κυβέρνηση.

Ένα χρόνο μετά την μάχη στα Οινόφυτα, η Αθήνα τελείωσε τα μακρά τείχη. Ο στρατηγός Τολμήδης με στόλο έπλευσε στην Πελοπόννησο και έκαψε τα λιμάνια των Λακεδαιμονίων, την Μεθώνη και το Γύθειο, κατέλαβε επίσης την Ναύπακτο στην Λοκρίδα, εγκαθιστώντας τους Μεσσηνίους και τους Είλωτες.

Το 452 π.Χ., η Αθήνα και η Σπάρτη έκαναν ανακωχή, κατόπιν εισήγησης του Κίμωνα, για μια περίοδο πέντε χρόνων. Μετά την ανακωχή, ο Κίμων βρήκε την ευκαιρία να συνεχίσει τον πόλεμο με τους Πέρσες. Έπλευσε στην Κύπρο με 200 τριήρεις της συμμαχίας. Από εκεί, έστειλε 60 πλοία στην Αίγυπτο να βοηθήσει τον πρίγκιπα Αμυρταίο, ο οποίος πολεμούσε τους Πέρσες στο Δέλτα. Ο Κίμων με τον υπόλοιπο στόλο πολιόρκησε το Κίτιο στην Κύπρο.

Κατά την διάρκεια της πολιορκίας ο Κίμων πέθανε και την αρχηγία του στόλου ανέλαβε ο Αναξικράτης, ο οποίος έφυγε από το Κίτιο για να αντιμετωπίσει τον Φοινικικό και Σικελικό στόλο στην Σαλαμίνα της Κύπρου. Ο Ελληνικός στόλος κέρδισε μια ολοκληρωτική νίκη στην ξηρά και στην θάλασσα και αφού ενώθηκε με τα εξήντα πλοία στην Αίγυπτο, έπλευσε για την Αθήνα.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης - Ιθάκη



ΙΘΑΚΗ

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.

Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις.

Σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.

Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.


Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Συνεχίζονται οι ταραχές (με φυλετικό υπόβαθρο) στο Λονδίνο

tottenham_riots_3bΕκτός ελέγχου φαίνεται να είναι ακόμη η κατάσταση στην πόλη του Λονδίνου, όπου για τρίτο συνεχόμενο βράδυ υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια, τα οποία μάλιστα έχουν πλέον "αποκεντρωθεί" από το Τότεναμ και απειλούν ολοένα και περισσότερες περιοχές. Οι 26 τραυματίες αστυνομικοί του βραδιού της Κυριακής και οι περίπου 200 συλλήψεις συμμετεχόντων στα επεισόδια, φαίνεται ότι δεν "τρόμαξαν" ιδιαίτερα τις ομάδες των νεαρών που προβαίνουν και το βράδυ της δευτέρας σε εμπρησμούς καταστημάτων, λεηλασίες, επιθέσεις κατά αστυνομικών αλλά ακόμη και πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε σημεία επεισοδίων. Επίκεντρο των φασαριών το βράδυ της δευτέρας φαίνεται ότι είναι η περιοχή του Croydon, μια παραδοσιακή εργατική γειτονιά της Λονδίνου, που τα τελευταια όμως χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη από τα γνωστά γκέτο της πρωτεύουσας της Μ. Βρεταννίας, όπου οι ιθαγενείς, λευκοί Βρεταννοί αποτελούν κάτι λιγότερο από 10%. Όπως περίπου ήταν και στην περιοχή του Τότεναμ όπου ξεκίνησαν οι συγκρούσεις. Η συγκεκριμένη μάλιστα αποτελεί κατά κάποιο τρόπο γκέτο ατόμων με καταγωγή από την Καραίβική και έχει ξαναυπάρξει εστία συγκρούσεων, πριν από 25 περίπου χρόνια. Τότε είχαμε μάλιστα και την δολοφονία ενός αστυνομικού από μια ομάδα μερικών εκατοντάδων νεαρών με καταγωγή από την Καραϊβική. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι και το θύμα του συμβάντος που ήταν η αφορμή για της συγκρούσεις είχε καταγωγή άνηκε στην συγκεκριμένη "κοινότητα".
Αν και μέχρις στιγμής η κατάσταση στο Λονδίνο δεν είναι ίδια με αυτή του Παρισίου πριν από κάποια χρόνια, όπου οι συγκρούσεις ήταν ξεκάθαρα φυλετικές, είναι σαφές ότι η φυλή είναι και πάλι ο μείζον υποβόσκων παράγοντας, καθώς όλες οι γειτονιές στις οποίες υπάρχουν επεισόδια είναι κατά κύριο λόγο γειτονιές μεταναστών. Φυσικά αυτό δεν γίνεται αντικείμενο αναλύσεων από τα ΜΜΕ, παρόλο που συχνά ακούγονται λέξεις όπως "ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας". Οι διαδηλωτές όμως μέχρι στιγμής δεν ταυτίζονται με συγκεκριμένες φυλετικές ομάδες, αφού κάτι τέτοιο ίσως προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα στο οικοδόμημα του πολυπολιτισμού, του οποίου το Λονδίνο είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο φυλετικός παράγων υπάρχει και είναι ισχυρός, με τις εκατοντάδες νεαρούς να είναι κυρίως αφρικανικής ή καραϊβικής καταγωγής.
Επιστρέφει από τις διακοπές του στην Ιταλία ο Κάμερον
Η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, ανάγκασε τον πρωθυπουργό της Μ. Βρεταννίας να διακόψει τις διακοπές του στην Ιταλία και να επιστρέψει εσπευσμένα την δευτέρα στην Αγγλία, προκειμένου να συναντηθεί με τις αστυνομικές αρχές και την πολιτική ηγεσία τους. Παρόλα αυτά η κατάσταση δεν φαίνεται να εκτονώνεται. Και όπως καταγγέλουν πολλοί, αυτό ίσως οφείλεται στην απόφαση της αγγλικής αστυνομίας να κρατήσει "αμυντική στάση".                                               ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Γιατί κανένας δεν μιλάει για την πατρίδα που χάνουμε;




Ζώντας κοσμοϊστορικές στιγμές που διαδραματίζονται σε οικονομικό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη κι ενώ τέθηκε ευθέως από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη θέμα μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας, η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και οι συναγελαζόμενοι με αυτήν εκδότες – δημοσιογράφοι και άλλοι τραγικοί, τηρούν στάση άκρας σιωπής για την άμεση απειλή μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, σίγουρα μόνο καλό δεν είναι).

Είναι, άραγε, το οικονομικό θέμα – πρόβλημα το μέγιστο θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας; Οι εξελίξεις ανά τον πλανήτη αποδεικνύουν πως στην Ελλάδα εκδηλώθηκε πιο γρήγορα (γιατί άραγε;) από ότι σε άλλες χώρες… Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Μόνο, που, στην Ελλάδα και μόνο προς την Ελλάδα εκτοξεύθηκε η προειδοποίηση - απειλή περί μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας!!! Και ο βραβευμένος σκεπτόμενος υπο-πρωθυπουργεύων δεν σκέφτηκε καν να ρωτήσει τι εννοούσαν τα θλιβερά ευρω-ανθρωποειδή όταν ξεστόμισαν αυτού του είδους την απειλή για την Ελλάδα. Προτίμησε να σιωπήσει (αλλά και να μιλούσε τι θα έλεγε άραγε πέρα από κάποιο ακόμη ψέμα;) και να συνεχίσει να ζει τον μύθο του σε μία πατρίδα που εκ των πράξεών του αποδεικνύει πως δεν την νοιάζεται…

Μαζί με τον τύποις πρωθυπουργεύοντα έτρεξαν να συνταχθούν όλα τα παπαγαλάκια, που αίφνης αποφάσισαν να τηρήσουν την γνώριμη στάση της ομερτά, δηλαδή την άκρα του τάφου σιωπή… Η Ελλάδα απειλήθηκε με συρρίκνωση και με απώλεια εθνικής κυριαρχίας της, αλλά κανείς λαλίστατος κομπορημονούντας δεν βρέθηκε να θέσει ένα έστω ερώτημα προς τους «εταίρους» – δανειστές και «διασώστες» μας: Τι εννοείτε κύριοι με τα λεγόμενά σας; Πόθεν ισχύει απώλεια εθνικής κυριαρχίας για λόγους οικονομίας; Μήπως εσείς κύριε Ρομπάι έχετε τακτοποιημένα τα οικονομικά της δικής σας πατρίδας και είστε άνευ χρεών; Γιατί δεν ξεκινάμε από τους μεγάλους χρεώστες και προτιμάτε να επιτεθείτε σε μία χώρα η οποία επί σειρά δεκαετιών έχει πέσει θύμα ασύδοτων κλεπτών, που άλλοτε φέρουν την μορφή του πολιτικού σωτήρα και άλλοτε φέρουν την μορφή στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής;

Ερχόμενοι, όμως, στο ζητούμενο, δηλαδή την απειλή απώλειας εθνικής κυριαρχίας, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε τι εννοούν λέγοντάς του αυτό οι σαπρόμυαλοι της Ευρώπης και τα σημαίνει η σιωπή των ολίγιστων και ριψάσπιδων των Αθηνών; Λέτε να κινδυνεύει η Αττική; Μήπως η Πελοπόννησος, που τόσο φαιδρά χρησιμοποιήθηκε από την κυβερνητική προπαγάνδα ως «αντικείμενο» πώλησης; Μήπως, αναρωτιέμαι, κινδυνεύει να απωλέσει την εθνική της κυριαρχία η Κρήτη, το προπύργιο και η βασική δεξαμενή ψήφων του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου; Λέτε, να κινδυνεύει η Θεσσαλία ή μήπως τα Επτάνησα; Φυσικά όχι! Ο κίνδυνος απώλειας εθνικής κυριαρχίας, είναι εκείνος ο κίνδυνος περί γεωγραφικής μείωσης της Ελλάδας που ανέφερε η Ψαρούδα Μπενάκη προς τον Κάρολο Παπούλια όταν αυτός πρωτοαναλάμβανε την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας (και που, ω! του θαύματος, κανείς δεν ρώτησε ποτέ την κυρία Ψαρούδα Μπενάκη, αλλά ούτε και τον Κάρολο Παπούλια, τι σήμαιναν τα λόγια εκείνα…!) και που αφορά την εσχατιά αυτής της μικρής, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μεγάλης, χώρας.

Εύκολα μπορούν να προσδιοριστούν τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βάλλονται έξωθεν και έχουν εγκαταλειφθεί λόγω ανικανότητας (ή σκοπιμότητας;) της εξωτερικής πολιτικής που γίνεται από ερασιτέχνες μάγους, απολύτως αδαών επί των εθνικών θεμάτων αλλά κυρίως με μηδενικό αυτοσεβασμό περί των εθνικών και του έθνους… Με θέματα ανοιχτά στην Ήπειρο και την Θεσπρωτία με τους Τσάμηδες, με θέματα ανοιχτά στην Δυτική Μακεδονία και δη στην Φλώρινα με τους Σκοπιανούς, με θέματα ανοιχτά στην Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τους Τούρκους, με τεράστια θέματα ανοιχτά στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου… Με τόσα, λοιπόν, ανοιχτά θέματα, με ανθρώπους που φωνάζουν για τους κινδύνους που επελαύνουν, αλλά κανείς υπεύθυνος εκ του κράτους των Αθηνών δεν ακούει, απορίας άξιο είναι πως κανένας δεν αναρωτήθηκε τι σημαίνει η απειλή των εταίρων μας, αλλά και άλλων ετέρων που προφανώς παρεδόθησαν στις ορέξεις φίλων και εχθρών…

Κάθε μέρα η Αθήνα απομακρύνεται… Κάθε μέρα που περνά, όλο και μακρύτερα βρίσκεται το Καστελόριζο, όλο και πλησιέστερα βρίσκονται οι Τσάμηδες, όλο και απειλητικότεροι δείχνουν οι Τούρκοι… Αλλά, το κράτος των Αθηνών, πρωθυπουργοί, υπουργοί και οι λοιποί αυλικοί, κόλακες και γελωτοποιοί, τηρούν άκρα σιωπή. Μαθητευόμενοι μάγοι ή επαγγελματίες μεσίτες; Τι από τα δύο είναι άραγε όλοι εκείνοι που σιωπούν ενώ γνωρίζουν πολύ καλά, ξέρουν, βλέπουν και ακούνε όλα όσα διαδραματίζονται στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας; Πώς να χαρακτηρίσει ένας νηφάλιος αυτή την κραυγαλέα «σιωπή των αμνών» που στην πραγματικότητα είναι ύαινες που περιμένουν υπομονετικά και «νομοτελειακά» να απολαύσουν τα απομεινάρια της άνανδρης σιωπής τους;
  • Γιατί κανείς δεν βλέπει τι γίνεται στην Θράκη, που οργώνεται από πράκτορες και βρίσκεται ένα (μικρό) βήμα πριν από την Κοσοβοποίησή της;
  • Γιατί κανείς δεν μας λέει ποιοι, πότε και γιατί επισκέπτονται από αέρος ή θαλάσσης το Καστελόριζο;
  • Γιατί κανείς δεν παίρνει μέτρα καταστολής στην ασυδοσία που έχει επιβληθεί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, αλλά και στο λιμάνι της Θεσπρωτίας;
  • Γιατί έχει ξεχαστεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων;
Τι γίνεται, επιτέλους, σε αυτή τη χώρα και η σιωπή έχει πάρει κυρίαρχη θέση απέναντι στις εξελίξεις που μας πλησιάζουν ραγδαία και απειλούν να μας τραυματίσουν πολύ σοβαρά ως έθνος; Γιατί δεν ακούγεται ένα (έστω ένα) μέτρο υπέρ των εθνικών μας ζητημάτων; Ποιοι είναι αυτοί που τολμούν να σιωπούν και ουσιαστικά να αποδέχονται μία μικρότερη Ελλάδα; Ποιόν Έλληνα ρώτησαν και πήραν καταφατική απάντηση να διαχειριστούν την λογική του, την αξιοπρέπειά του, την ιστορία του και κυρίως την ηθική του; Σε ποιο βιβλίο είναι γραμμένο πως μπορούν οι άρχοντες μέσα από συμφωνίες να εγκαταλείπουν την πατρίδα και τους ανθρώπους της; Ποιοί φασίστες και υπάνθρωποι τολμούν να δίνουν και να παίρνουν αυτά που ποτέ δεν μπορούν (και με κανέναν τρόπο) να αποκτήσουν;

Αυτή η χώρα, η πατρίδα η δικιά μου και η δικιά σας, δέχτηκε απειλή. Μία απειλή που έμεινε αναπάντητη επειδή υπήρξαν άλλες προτεραιότητες, όπως κανό, κολύμβηση, διακοπές… Και το δυστυχέστερο είναι πως όλα αυτά δεν τα έκαναν μόνο οι ολίγιστοι κακοί λογιστές που μετράνε και πουλάνε τις ζωές μας στα παζάρια των τραπεζών… Αυτή την αδιάφορη στάση απέναντι στην ευθεία απειλή κρατήσαμε όλοι μας και γίναμε ένα με τους σύγχρονους νενέκους…
  • Επειδή προτιμήσαμε τις διακοπές μας από το να βγούμε στους δρόμους και να φοβίσουμε τους δαίμονες που μας απειλούν...
  • Επειδή προτιμήσαμε να κλείσουμε τους διακόπτες του μυαλού μας για να απολαύσουμε τις χαρές που μας προσφέρει ετούτη η πατρίδα, ξεχνώντας πως το δικό μας χρέος απέναντί της είναι να την κρατάμε ελεύθερη…
  • Επειδή προτιμήσαμε να αναβάλλουμε τους αγώνες, λόγω καύσωνα, ξεχνώντας την φωτιά που μπροστά μας βάζουν κάποιοι στα σπιτικά μας…
  • Επειδή προτιμήσαμε και πάλι τα μικρά προσωπικά μας από τα μεγάλα που απαιτούν οι καιροί…
  • Επειδή προτιμήσαμε να σωπάσουμε και να παρασυρθούμε (για μία ακόμη φορά) από εκείνους που μόνιμα εκμεταλλεύονται εμάς και την πατρίδα μας…
Μην βλαστημάτε, λοιπόν, εκείνους που σας ξεπουλούν όσο-όσο… Πρώτοι εσείς δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν σας κρέμασαν στο λαιμό το πωλητήριο εκείνο που σας μετέτρεψε σε δούλους… Η σιωπή των αμνών ταιριάζει σήμερα απόλυτα με την σιωπή των λύκων και των χαρούμενων σαρκοβόρων που μας έχουν περικυκλώσει… Άξιοι της μοίρας μας και ανάξιοι των προγόνων και των επιγόνων μας, γινήκαμε βορά στα πλούσια τραπέζια των μεγάλων αφεντικών, της Νέας Τάξης… Δεν φταίνε αυτοί που μας βάζουνε στο ζύγι της αισχροκέρδειάς τους… Φταίμε εμείς που βουβά δεχόμαστε τους τιποτένιους να ορίζουν το μυαλό και την ζωή μας… Σαν λαός έχουμε γίνει το ζωντανό παράδειγμα πως «δεν φταίει πάντα ο φονιάς, αλλά κάποιες φορές φταίει και ο φονεμένος…». Έχουμε, άραγε, αναρωτηθεί πόσο απέχουμε από το να μεταμορφωθούμε σε περιφερόμενους νεκροζώντανους; Αν όχι, ίσως θα έπρεπε να το πράξουμε. Βρισκόμαστε ήδη στο μεταίχμιο, στο οριακό εκείνο σημείο, που ακολουθεί η απόλυτη δυστυχία και η καταστροφή μας...

Κωνσταντίνος                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

ΜΝΗΜΟΝΙΟΠΑΣΧΩΝ ΑΝΑΛΥΤΗΣ


Πάσχος Μανδραβέλης: «Ναι! Οι πολιτικοί έκαναν πολλά άσχημα στο παρελθόν και αν τους αφήσουμε μπορεί να κάνουν κι άλλα τόσα στο μέλλον. Όμως χθες, 155 από αυτούς τους πολιτικούς βουλεύτηκαν για το έθνος. Πρόταξαν την κοινωνία στην ολότητά της. Δεν κιότεψαν, δεν κρύφτηκαν, δεν χάιδεψαν πλατείες, ούτε πελατείες. Ήπιαν το πικρό ποτήρι για να μην χρεοκοπήσουμε όλοι»
Σε όλα μέσα έπεσες, μεγάλε! Αυτά παθαίνει κανείς όταν γράφει με τα πόδια…. Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το επόμενο βαθυστόχαστό σου ορνιθοσκάλισμα!!!                                            ΠΗΓΗ:harryklynn.blogspot.com

Τιμή και δόξα στους σύγχρονους νεομάρτυρες του Ελληνισμού...

Τασος Ισαάκ, Σολωμός Σολωμού , Αριστοτέλης Γκουμας.

Παρόν...


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, και στις μέρες που ζούμε μας θυμίζουν ότι είμαστε Ελληνες, είμαστε ο σπορος που δεν πεθαίνει!
Στο άκουσμα τον ονομάτων τους το μυαλό μας κατευθείαν πάει στην γαλανόλευκη που κυματίζει ακόμα στο ακριτικό Καστελόριζο και στην κυρά της Ρω.
Μας θυμίζει την θυσία του Ελληνα μάγκα που τσαμπουκαλεμενος βλέποντας των θάνατο κατάματα πέθανε πάνω στον ιστό....

Μας θυμίζει τον Αριστοτέλη που πλήρωσε την αγάπη του για την μητρική του γλώσσα.
Η μήτρα της μάνας Ελλάδας μας θυμίζει ότι έρχεται η ώρα που οι δοσιλογοι της παγκόσμιας διακυβέρνησης και οι εκπρόσωποι τους στην χώρα μας θα πάρουν το δρόμο που τους αρμόζει... στον καιαδα της ιστορίας.
Οι νεομαρτυρες Ισαάκ , Σολωμού , Γκουμας μας έδειξαν πρώτοι το δρόμο...

ΠΗΓΗ:citypress-gr.blogspot.com

Φωτογραφία από το “γιαούρτωμα” Πρετεντέρη στην Αντίπαρο!

Το είχαμε πει και στο παρελθόν. Από την οργή του κόσμου δεν θα γλιτώσουν το καλοκαίρι πολιτικοί, αλλά και δημοσιογράφοι.
Στην Αντίπαρο χθες το βράδυ, έριξαν γιαούρτι στον Γιάννη Πρετεντέρη, την ώρα που έκανε τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου τα ξημερώματα.
Στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε.

Ο κύριος Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».
Δεν μάθαμε αν τα γιαουρτάκι ήταν πρόβιο . . .                                                                                        ΠΗΓΗ:olympia.gr