ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ


Οταν είσαι γόνος δυναστείας, δεν είναι δυνατόν να μένεις σε λαϊκά ή ημιαστικά προάστια. Πόσο μάλλον όταν ο αδελφός σου είναι πρωθυπουργός και οι καλύτεροί σου φίλοι κατοικούν μέσα στη χλιδή και στον πλούτο. Ετσι φαίνεται να σκέφτηκε και ο ένας από τους δύο αδελφούς του Γιώργου Παπανδρέου, ο επιχειρηματίας και συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου. Ο νέος χρόνος τον βρήκε σε πολυτελέστατη μεζονέτα της Εκάλης. Αλλος αέρας, άλλωστε, φυσάει εκεί και ο ένοικος μιας τέτοιας οικίας έχει άλλη κοινωνική επιφάνεια.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύει η «δημοκρατία», ο κ. Παπανδρέου διαμένει με την οικογένειά του σε αριστοκρατικό «κάστρο» στην οδό Κουμαριάς, στην Εκάλη, στα σύνορα με τον Διόνυσο. Δίπλα από πλατεία και κοντά στην περιοχή όπου πριν από 18 χρόνια στην οδό Αγράμπελης χτίστηκε, με δανεικά φίλων (Χάλακ, Παπούλιας κ.λπ.) του μακαρίτη του πατέρα του, η γνωστή «ροζ βίλα» της Εκάλης, όπου και διέμεινε με την τρίτη του σύζυγο, Δήμητρα, τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κτηματομεσιτικές πηγές, το σπίτι (το οποίο, ας σημειωθεί, φυλάσσεται από αστυνομικούς μέρα-νύχτα, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας όλης της πρωθυπουργικής οικογένειας) δεν φαίνεται σε κανένα δημόσιο έγγραφο να ανήκει στον ίδιο. Ο Νίκος Παπανδρέου (κατά τις ίδιες πηγές) φέρεται να ενοικιάζει το ακίνητο από γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων και λέγεται ότι καταβάλλει μηνιαίως μερικές χιλιάδες ευρώ (που ισοδυναμούν με αρκετούς βασικούς μισθούς ή επιδόματα ανεργίας). Η μεζονέτα, πριν την αγορά της από τον επιχειρηματία, φέρεται να ανήκε στον γνωστό και αδρά αμειβόμενο (την εποχή που την απέκτησε) μουσικοσυνθέτη λαϊκών σουξέ Φοίβο Τασσόπουλο, υιό της Αφροδίτης Κοζανίτα, γνωστής από την ιστορία της με τον Γιάννη Γκιωνάκη. Διαθέτει υπόγεια πάρκινγκ και έναν τεράστιο μαντρότοιχο, ώστε να είναι δύσκολο να πλησιάσουν ενοχλητικοί παπαράτσι και άλλοι περίεργοι. Μέσα, βέβαια, επικρατεί η απόλυτη χλιδή. Τρία πατώματα, τεράστια δωμάτια και ευρύχωροι καθιστικοί χώροι. Αδελφός του πρωθυπουργού είναι. Να μην έχει και τις αντίστοιχες ανέσεις;

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Νικος Παπανδρέου διέμενε, πριν από την ενοικίαση του «μικρού ανακτόρου» της Εκάλης, στα Βριλήσσια. Σε άνετο διαμέρισμα 150 τετραγωνικών επί των οδών 28ης Οκτωβρίου 12 και Δωδεκανήσου. Και αυτό το ακίνητο δεν φαινόταν να ανήκει στον ίδιο. Στα χαρτιά ανήκει στην κατασκευαστική εταιρία Θήτα Κατασκευαστική, με έδρα το Ναύπλιο. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου εμφανίζεται, δηλαδή, ως ακτήμονας χωρίς να έχει ένα κεραμίδι δικό του για να στεγάσει αυτόν και την οικογένειά του. Σε κοντινή βίλα στην Εκάλη διαμένει και ο προσωπικός φίλος του κ. Νίκου Παπανδρέου (ο οποίος φέρεται να τον βοήθησε να βρει και να καπαρώσει το σπίτι), επιχειρηματίας τελευταία στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες), Θόδωρος Νάνος. Το όνομα του κ. Νάνου (πρώην στενού συνεργάτη στην Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη) είχε ακουστεί στο παρελθόν στα ΜΜΕ, δύο φορές. Την πρώτη, όταν σε εστιατόριο της Φιλοθέης παραλίγο να πιαστεί στα χέρια (όπως είχε γραφτεί) με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη, ύστερα από ομηρικό καβγά. Τότε μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Νάνου είχε καταθέσει ο κ. Νίκος Παπανδρέου. Και τη δεύτερη, πριν από μία δεκαετία, όταν άγνωστοι είχαν πετάξει στον κήπο της βίλας του χειροβομβίδα, προκαλώντας πάντως μικρές υλικές ζημιές.


Στέφανος Χίος
 ΠΗΓΗ:www.dimokratianews.gr

1 σχόλιο:

ria είπε...

αν το έχει βαρεθεί, δέχομαι να μου το κάνει δωρεά! θα το καταδεχτώ βρε αδερφέ. θα το καταδεκτώ!!!