ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ε Ξ Η Ν Τ Α ΧΡΟΝΙΑ σήμερα από την κορυφαία της κυπριακής ιστορίας 15η Ιανουαρίου 1950, του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΛΛΙΤΖΕΝΣ ΣΕΡΒΙΣ

 
Μετά από 72 χρόνια αγγλικής σκλαβιάς, που αντικατέστησε το 1878 την οθωμανική 307 ετών, ο κυπριακός λαός, από την αρχαιότητα ελληνικός, ασκώντας το Δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης, αξίωσε την Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα.


του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Το Δημοψήφισμα το είχε εισηγηθεί το ΑΚΕΛ και το διοργάνωσε η Εθναρχία, με επικεφαλής τον Αρχ. Μακάριο Β΄. Το 97% του λαού ψήφισε ενυπογράφως στις δέλτους του Δημοψηφίσματος υπέρ της Ένωσης. Ψήφισαν και πολλοί της μουσουλμανικής μειονότητας, τους οποίους από 8ης Ιουνίου 1949 ο Άγγλος κυβερνήτης διέταξε να ονομάζονται «Τουρκοκύπριοι».

Ε Ι Ν Α Ι ΚΑΙ για την εποχή μας σημαντικό να υπογραμμισθεί πόσο ακαριαία οι Εγγλέζοι έσπευσαν τότε να σουξουλίσουν την Τουρκία εναντίον του κυπριακού λαού: Στις 19.1.1950, τέσσερις μέρες μετά την 1η από τις δύο Κυριακές του Δημοψηφίσματος, ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα γνωμάτευε προς τους προϊσταμένους του στο Λονδίνο ότι «το τουρκικό χαρτί δεν είναι εύκολο στον χειρισμό, αλλά χρήσιμο στη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε».


Το ανέδειξε, από τ’ αρχεία του Φόρεϊν Όφεως, στο βιβλίο του «Η Βρετανία και ο κυπριακός αγώνας 1954-1959», ο Βρετανός καθηγητής ιστορίας Ρόμπερτ Χόλαντ. Η Τουρκία τότε δεν ενδιαφερόταν. Οι Εγγλέζοι -κυβέρνηση, διπλωμάτες και βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες- κατέβαλαν, επίμονα, κόπους, μόχθους και χρήμα για να της «εξάψουν το ενδιαφέρον». Τα τεκμηριώνει, με βρετανικά και τουρκικά ντοκουμέντα, το βιβλίο «Αιματηρή αλήθεια - Bloody truth», της Κίνησης για Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο. Η ανάμειξη των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, ακόμα και στο τουρκικό πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955 εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, σημειώνεται από τον Ρ. Χόλαντ, την Τουρκάλα ιστορικό Ντιλέκ Γκιουβέν και τον κορυφαίο Ελληνοαμερικανό βυζαντινολόγο Σπύρο Βρυώνη, στα βιβλία τους.

Τ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Ρόιτερς, σε τηλεγράφημά του 19.7.1960 για τα «Σεπτεμβριανά '55», έγραφε ότι: «Πραγματικώς, όταν η κυβέρνησις Αγκύρας δεν ενδιεφέρετο περί Κύπρου και ο τότε υπ.Εξ. Κιοπρουλού διεκήρυττε ότι διά την Τουρκίαν δεν υφίσταται κυπριακόν ζήτημα, η εν Κων/πόλει Ιντέλλιτζενς Σέρβις, προς αντίδρασιν εις τα ελληνικάς ενεργείας, υπεκίνησεν τους εκεί Τουρκοκύπριους φοιτητάς και δι’ αυτών την φοιτητικήν ένωσιν, διά του Τ/κ καθηγητού της Ιατρικής Ντερβίς Μανισαλή να προβούν εις εκδηλώσεις περί Κύπρου, διατυπούντες τουρκικάς απαιτήσεις» (Μάν. Ηλιάδη: «Το Απόρρητο Ημερολόγιο της ΚΥΠ για την Κύπρο» σ. 295).
Τ Ι ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ, άραγε, περί το Κυπριακό στις μέρες μας, οι Μυστικές Υπηρεσίες, δεδομένου και του αδιάπτωτου ενδιαφέροντος του «καλού φίλου» μας, πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν;


Εκτός από τους εκδότες - δημοσιογράφους Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ Γκιουρκάν της αντι-ντενκτασικής τ/κ «Τζουμχουριέτ», που τους δολοφόνησε 23.4.1962 η ΤΜΤ, υπήρξε ποτέ επί διακυβερνήσεων Μακαρίου, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδη και Τάσσου, δολοφονία οποιουδήποτε εκδότη ή δημοσιογράφου στην Κύπρο; Υπήρξε ποτέ κραυγή απόγνωσης Γενικού Εισαγγελέως για ανασφάλεια όπως την προχθεσινή του Πέτρου Κληρίδη; Αντιλαμβάνεται η σημερινή Κυβέρνηση και η σημερινή Βουλή, το βάρος της ΦΡΙΚΤΗΣ «πρωτιάς»; Και όσα -ό μη γένοιτο- έπονται;

Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ

Επιτέλους! καλά νέα -μετά από πολύ καιρό- απ' τον ΣΥΡΙΖΑ!

Υστερα από μία περίοδο διχόνοιας και ερίδων που ταλάνισαν έως παράλυσης σχεδόν τις συνιστώσες και τη συνισταμένη, βρέθηκε επιτέλους ο κοινός τόπος, το τίμιο ξύλο, η ιερά σινδόνη που μπόρεσε να τους τυλίξει όλους σε ένα ψήφισμα ενότητας: υπέρ της κυρίας Δραγώνα! Θαύμα-θαύμα!



του ΣΤΑΘΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Και διαφωνώ απολύτως με το πνεύμα εφημερίδων όπως το «Εθνος», που παίρνει το πράγμα στο ψιλό γράφοντας: «Αυτό και αν είναι είδηση... Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης ενός... κυβερνητικού στελέχους γιατί, όπως υποστηρίζουν, δέχεται επίθεση από ακροδεξιούς κύκλους».



Δεν ξέρω αν στους «ακροδεξιούς κύκλους» ο ΣΥΡΙΖΑ τσουβαλιάζει τον Μίκη Θεοδωράκη για παράδειγμα, ή αν όποιος άλλος έχει κάτι να αντιλέξει στα λεγόμενα από την υφισταμένη της κυρίας Διαμαντοπούλου, κυρία Δραγώνα, πρέπει να ριφθεί στην πυρά ή να κλειστεί σε ψυχιατρείο, αλλά πρέπει να παραδεχθώ, όσον κι αν μου είναι θλιβερά κωμικό, ότι ακόμα κι αν δεν είχε ιδρυθεί ο ΛΑΟΣ, θα έπρεπε να έχει εφευρεθεί, διότι άλλο καλύτερο ελιξίριο για την αποβλάκωση της Αριστεράς δεν θα μπορούσε να 'χει επινοήσει η άρχουσα τάξη και η νεοταξίτικη σκέψη.

Είναι πλέον θεία μωρία να χαρίζουν κάποιοι αριστεροί την πατρίδα στους ακροδεξιούς εθνικιστές που επανειλημμένως άλλωστε την έχουν προδώσει, και ταυτοχρόνως να συντάσσονται με όλο εκείνο το σύστημα που εξαπολύει την ιδεολογική τρομοκρατία που χρειάζεται η εξουσία για να κυριαρχεί.

Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς, συνδεόταν πάντα με ξένες δυνάμεις. Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς (που είναι ικανή να συκοφαντήσει για εθνικισμό και τη μάνα της) βρίσκεται στην πλευρά που υπηρετεί υπάλληλος η κυρία Δραγώνα.

Παρατράβηξε το αστείο -ούτε καν ανήθικο κι ηλίθιο δεν είναι...

Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

Κυριακή… κοντή γιορτή… Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν.

Το ερώτημα δεν είναι αν οι κοινοβουλευτικοί άνδρες μας ( μηδέ και των γυναικών εξαιρουμένων) αντιδρούν στο εθνοκτόνο έκτρωμα στο οποίο πεισματικά επιμένει ο πρωθυπουργός και το συν αυτώ κυβερνητικό ασκέρι.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλοί διαφωνούν και το ξέρουμε…
Ακόμη περισσότεροι αντιδρούν και το συναισθανόμαστε…
Πολλοί αναθεματίζουν και δεν αποκρύπτεται…
Και όλοι αισθάνονται στο σβέρκο τους την οργισμένη ανάσα της κοινωνίας που είναι όχι απλά απρόθυμη να το αποδεχτεί, αλλά πριν απ όλα και κυρίως, είναι αποφασισμένη να ξεσηκωθεί και να το αντικρούσει.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν και είναι καταλυτικά για τη στάση των πολιτικών ανδρών είναι:



1. Τι σκοπεύουν να κάνουν, πως σκέπτονται να αντιδράσουν, πως υπολογίζουν να αξιοποιήσουν το κοινοβουλευτικό τους κύρος και τη δυναμική προκειμένου να αποτρέψουν την ψήφιση του τερατουργήματος. Και…
2. Πόσο αποφασισμένοι είναι, με ποιους τρόπους και μορφές, και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν, αξιοποιώντας τη λαϊκή αγανάκτηση, την αποφασιστικότητα και τη δυναμική, προκειμένου να το ανατρέψουν στην πράξη ακόμη και αν υπάρξουν οι 200 εφιάλτες που θα το υπερψηφίσουν. Πως θα ακυρώσουν στην πράξη την εφαρμογή του, χαλώντας έτσι τη μανέστρα του πρωθυπουργού και ανατρέποντας τα σχέδια της Νέας Τάξης σε βάρος της χώρας.

Ο κοινοβουλευτισμός δεν προϋποθέτει καθωσπρεπεισμό όταν παραβιάζονται οι κανόνες του.
Η νομιμότητα δεν ταυτίζεται με την ανοχή όταν οι θεμελιώδεις προβλέψεις του συντάγματος παραβιάζονται.
Η τήρηση του «είθησθαι» και των ψευδεπίγραφων κοινοβουλευτικών κανόνων, δε θεωρείται θέσφατο, όταν παραβιάζονται πρωτίστως οι κανόνες της λαϊκής κυριαρχίας.
Ο όρκος τιμής και πίστης των κοινοβουλευτικών ανδρών, αφορά στην τήρηση του Συντάγματος και στο σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας, και όχι στην ανοχή απέναντι στις παραβιάσεις του.
Ο κοινοβουλευτισμός δεν θριαμβεύει όταν η κοινωνική του αναφορά – δηλαδή ο λαός – περιθωριοποιείται και παραγκωνίζεται.

Το ερώτημα λοιπόν, όπως και το κυρίαρχο δίλημμα, είναι σαφέστατα και κοντολογίς θα τεθούν επί τάπητος με αμείλικτο τρόπο για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Θα ανεχθείτε 200 εφιάλτες να συνηγορήσουν υπέρ της αφαίρεσης της λαϊκής κυριαρχίας, επομένως και της αφυδάτωσης του κοινοβουλευτισμού από το ουσιαστικό περιεχόμενό του ή θα ανατρέψετε την πολιτική εκτροπή τιμώντας τον όρκο σας, το Σύνταγμα και την εμπιστοσύνη με την οποία σας περιέβαλε ο κόσμος???

Θα ενσωματωθείτε στο πολιτικό πραξικόπημα των 200 εφιαλτών αν κι εφ όσον αυτό προκύψει, ή θα προστατεύσετε τη νομιμότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού???

Θα ηγηθείτε ενός καθολικού λαϊκού ξεσηκωμού ικανού να διαπεράσει με τη δυναμική του και να επισφραγίσει τις εξελίξεις σ ολόκληρη την Ευρώπη ή θα κιοτέψετε ταμπουρωμένοι πίσω από ψευδεπίγραφες δήθεν διαδικασίες νομιμότητας, που σε συνθήκες πολιτικής εκτροπής μόνο ως σαλιαρίσματα μπορούν να εκλαμβάνονται???

Θα είστε εσείς αυτοί που θα συμβάλετε στο να ανοίξει μια νέα λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία, ή θα επιλέξετε μια στάση φοβική, άτολμη, μια στάση ραγιαδισμού και υποταγής, μαυρίζοντας με τη στάση σας, τις μέρες μας, την ιστορία, την καθημερινότητα και τη ζωή αυτού του λαού που έκανε το λάθος να σας πιστέψει???

Κυριακή… κοντή γιορτή… Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν.

Αφιέρωμα στους πατριώτες Κυπρίους απο το Ιστολόγιό μας








Ακούστε τον μέγιστο λαϊκό τροβαδούρο Στέλιο Καζαντζίδη να τραγουδά:
              "Η  Κύπρος είν' ελληνική"!!!

Κλίκ εδώ   >>>>>>>>>>
http://www.youtube.com/watch?v=RiTBK4qojoM&feature=player_embedded

Μπ.Μπακαλη-Κ.Βιρβου

Hxογράφηση το 1965
Απ των Ελλήνων τις καρδιές
βγαίνει φωνή σαν λάβα
Φωνάζουν για την Κύπρο μας
που την κρατάνε σκλάβα


Η Κύπρος είναι Ελληνική
κι όλη η Ελλάδα την πονά
Θέλουν, δεν θέλουν γρήγορα
θα μας τη δώσουνε ξανά

Κι αυτοί που σκοτωθήκανε
να σώσουν τους συμμάχους
την Κύπρο να μας δώσετε
φωνάζουν απ τους τάφους


Η Κύπρος είναι Ελληνική
κι όλη η Ελλάδα την πονά
Θέλουν, δεν θέλουν γρήγορα
θα μας τη δώσουνε ξανά


Αν θα σημάνει γρήγορα
της λευτεριάς καμπάνα
και με στοργή θ αγκαλιαστούν
η κόρη και η μάνα

Η Κύπρος είναι Ελληνική
κι όλη η Ελλάδα την πονά
Θέλουν, δεν θέλουν γρήγορα
θα μας τη δώσουνε ξανά

Λέτε να είναι αυτή η μοίρα της Ελλάδας;

Το άρθρο είναι "τραβηγμένο" αλλά, δυστυχώς, κοντά στη Νέα Πραγματικότητα για μία Νέα Διακυβέρνηση και μία Νέα Πορεία του Ελληνικού λαού  (ή ότι έχει απομείνει από αυτόν) μετά την 6χρονη προσπάθεια για Επανίδρυση του Κράτους από τον Κωστάκη Καραμανλή τον Ραφηνάτο._Κ.Κ.


Σχέδιο ολοκληρωτικής εξόντωσης της Ελλάδας 



Η κυβέρνηση αυτή, το έχουμε φωνάξει σε όλους τους τόνους, εκτελεί, με την ψυχρότητα και την ωμότητα του δημίου, τα συμβόλαια «εκτέλεσης» της χώρας μας.
Το γενικό, νεοταξικό σχέδιο συμπυκνώνεται στα ακόλουθα: Ισοπεδώνουν το γρασίδι, ξεριζώνουν μέχρι το τελευταίο ζωντανό βλαστάρι. Ποτίζουν τη γη με αλάτι. Κατόπιν δολοφονούν τη μνήμη της βλάστησης. Διαφθείρουν τις συνειδήσεις, τις εξοντώνουν. Για να τις εξοντώσουν, σβήνουν το παρελθόν, εξαφανίζουν την ιστορία, εξατμίζουν τον πολιτισμό, ισοπεδώνουν κάθε συνεκτικό ιστό συλλογικότητας, κάθε βίωμα και πραγμάτωση της συνοχής του ιστορικού γίγνεσθαι.
Οι «εκτελεστές» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα οι «συμβουλάτορες» του Πρωθυπουργού υλοποιούν πρακτικά όλα τα παραπάνω:τις πρακτικές συνταγές που τους έχουν δοθεί από τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και τους μηχανισμούς του διεθνούς εγκλήματος.
Ζήτημα 1ον 
Άγρια Φοροεισπρακτική επιδρομή. Μια πραγματική καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε ολοκληρωτική εξαθλίωση. Η επιβίωση πλέον γίνεται μια οδυνηρή περιπέτεια. Μπαίνουμε σε μια τέτοια περιπέτεια ζόφου που το να ζεις θα είναι θαύμα…
Η οικονομική τρομοκρατία των μηχανισμών εξουσίας αποτελεί το ιδεολογικό τέχνασμα της υποταγής μας: Το να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός την ολοκληρωτική του εξαθλίωση και καταστροφή…

Ζήτημα 2ον 
Νομιμοποίηση και θεσμοθέτηση του εποικισμού της Ελλάδας από τις στοιβαγμένες στρατιές της αλλοδαπής εισβολής.
Θεσμοθετούν την κατοχή της χώρας από τις «ταξιαρχίες των κρατουμένων» αλλοδαπών που έχουν εισάγει.
Αυτές οι συνειδητά (από το διεθνές κεφάλαιο) εισαγόμενες «ταξιαρχίες» των αλλοδαπών «δούλων» αποτελούν το στρατηγικό «όπλο» της Νέας Τάξης για την ολοκληρωτική εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας.
Οι κυβερνητικοί «εκτελεστές» των διεθνών και εγχώριων ιμπεριαλιστικών «εντολών» θεσμοθετούν, με το νόμο περί ιθαγένειας, αυτό το στρατηγικό «όπλο» της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας…
Η εξέγερση του ελληνικού λαού είναι η μόνη διέξοδος. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να ακυρώσει αυτόν τον όλεθρο και κανένας εκλογικός πληρεξούσιος και πολιτικός απατεώνας…

Ζήτημα 3ον 
Ο αχαλίνωτος βομβαρδισμός τρομοκρατίας.
Το πλέον ύπουλο και αιχμηρό ιδεολογικό και πολιτικό όπλο της νεοταξικής βαρβαρότητας.
Ο στόχος:Να αποδεχτεί ο λαός όλες τις συμφορές και να θυσιάσει και τα έσχατα υπολείμματα των οικονομικών και πολιτικών πόρων του, τις δημοκρατικές ελευθερίες του…

Η κυβέρνηση αυτή έχει καταστήσει την τρομοκρατική σχιζοφρένεια και την τρόμο-υστερία ολοκληρωτική, σε κεντρική συνιστώσα της απάτης…

Περισσότερα εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4068


Το να γκρεμίσουμε αυτό το ψέμα αποτελεί καθήκον πρωταρχικής σπουδαιότητας.
Κανένας αγώνας δεν μπορεί να γίνει όταν είμαστε αιχμάλωτοι και το χειρότερο τρέφουμε την απάτη της τρομοκρατίας…

Ζήτημα 4ον 
Η γενική έφοδος των ιδεολογικών «αντιρατσιστικών ταγμάτων» και των επιδοτούμενων εθνομηδενιστών.
Η κυβέρνηση αυτή πυροδοτεί στο έπακρο, με τις πράξεις της και τα λόγια της, όλες τις επιδοτούμενες εστίες, οι οποίες, σταθερά και συστηματικά επί πολλά χρόνια, αγωνίζονται, με το αζημίωτο, για την εξάρθρωση κάθε εθνικού ιστού και κάθε αγωνιστικής παράδοσης και μνήμης.
Σήμερα οι ύαινες του κοσμοπολιτισμού και οι καταστροφείς της ιστορίας και της εθνικής μας υπόστασης, εξορμούν και επιτίθενται με πρωτοφανή αγριότητα και τρομοκρατική αυθάδεια.
Το θράσος τους έχει απογειωθεί. Στιγματίζουν ως «εθνικιστικά» και «ακροδεξιά», ακόμα και τα μεγάλα πνεύματα της ελληνικής ιστορίας, όλους τους ήρωες του πνεύματος και τα αγωνιστικά κινήματα.
Κάποιος Νεναίκος, ανύπαρκτος αγωνιστικά, θεωρητικά και ιστορικά, τόλμησε να κατηγορήσει το Μίκη σαν μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. και οπαδό του Καρατζαφέρη.
Τέτοια υστερική, ηθική αποχαλίνωση και τέτοιο πολιτικό θράσος μικροπρεπούς αυθάδειας: Τα ιστορικά, επιδοτούμενα σκύβαλα να χυδαιολογούν εναντίον ενός ιστορικού μεγέθους που αποτελεί, ξέχωρα από οποιοδήποτε λάθος του, το ζωντανό «βίωμα» και «σύμβολο» της νεώτερης Ελλάδας…
Ο ασυμφιλίωτος αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας των επιδοτούμενων (από το κεφάλαιο) εθνομηδενιστών αποτελεί και αυτός κεντρικό μας καθήκον. 
Κανένας αγώνας εναντίον της πλανητικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητα δεν μπορεί να διεξαχθεί αν δεν γκρεμίσουμε τα νέα ιδεολογήματα αυτής της βαρβαρότητας: Του «αντί-εθνικισμού», του «αντί-ρατσισμού» και της «πολυπολιτισμικότητας»…

Ζήτημα 5ον 
Τεμαχίζεται η Ελλάδα σε «δουκάτα».
Το σχέδιο «Καλλικράτης» της κυβέρνησης προωθεί τις νεοταξικές επιταγές αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και τη δημιουργία μικρών «κρατιδίων»!!! 
Μια διοικητική στρατηγική τεμαχισμού της «εθνικής ενότητας» η οποία μας γυρίζει πίσω και από τη φεουδαρχία, στα «κράτη-πόλεις» της αρχαιότητας…
Μια στρατηγική που βάζει τα θεμέλια της αυτονόμησης των διοικητικών «δουκάτων» και την προτεκτορατοποίησή τους…

Ζήτημα 6ον 
Άφησα τελευταία την άγρια επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση εναντίον της «ιδιοκτησίας», με την άνοδο της «αντικειμενικής αξίας».
Αυτό το εξοντωτικό, για την πλειονότητα του ελληνικού λαού, μέτρο και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που έχουν πέσει οι τιμές των κατοικιών, δεν αποσκοπεί μόνο σε εισπρακτικό «παιδομάζωμα»:Αποτελεί ένα μέτρο με πολυδιάστατους στόχους.
Ο κυριότερος είναι: Η ρευστοποίηση του εδάφους, της ακίνητης περιουσίας!!!
Η έννοια της «πατρίδας» περικλείει, εκτός από την ιστορία και τη βιωματική συνοχή ενός λαού και το «χώρο». Πάνω στο «χώρο» (έδαφος) οικοδομείται το «ιστορικό βίωμα», συνεπώς και ο «χώρος» (έδαφος) αποτελεί συστατικό στοιχείο της «εθνικής συνείδησης». Στο έδαφος της πατρίδας έχουν «οργωθεί» τα αγωνιστικά σύμβολα και μνημεία της πατρίδας.
Τα μέτρα των «εκτελεστών» της κυβέρνησης θέλουν να μετατρέψουν το στέρεο έδαφος σε κεφάλαιο κυκλοφορίας, σε τραπεζικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Θέλουν να αποκόψουν τον ελληνικό λαό από την «ιδιοκτησία» του και το «χώρο» της πατρίδας προς όφελος του «ρευστού κεφαλαίου».
Δεν υπάρχει εδώ κατάργηση των νομικών μορφών της ιδιοκτησίας προς όφελος της κοινής πατριωτικής ιδιοκτησίας (κοινοκτημοσύνη), αλλά μετάλλαξη της ακίνητης ιδιοκτησίας (έδαφος) σε χρηματιστηριακό κεφάλαιο. 
Δηλαδή μετατρέπεται ο χώρος της «πατρίδας» σε χρήμα, πουλιέται ο χώρος της «πατρίδας» στις τράπεζες.
Η «πατρίδα» πλέον χάνει τα εδαφικά της θεμέλια και γίνεται νόμισμα!!!
Αυτό είναι μια άλλη εφιαλτική συνιστώσα των μέτρων της κυβέρνησης, μια συνιστώσα όπου οι επιπτώσεις της δεν γίνονται άμεσα ορατές…
Αυτή η κυβέρνηση είναι ο πλέον δόλιος και μοχθηρός «λακές» του χρήματος και της Νέας Τάξης… 
Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την κινητοποίηση και την οργάνωση του ελληνικού λαού.
Ένα είναι το πρωταρχικό χρέος των λαϊκών αγώνων: Αναστύλωση της πατρίδας. Όχι όμως με τα γυάλινα τούβλα του κατεστημένου και των κομμάτων του, αλλά με τα «υλικά» της λαϊκής Αντίστασης και των αγωνιστικών λαϊκών οργάνων

Προβληματισμοί από την συμπεριφορά των υποταγμένων στα ξένα συμφέροντα

Προσδοκώ Εθνική Ανεξαρτησία

«Εθνικαί διεκδικήσεις είναι ασυμβίβαστες με το σημερινό τρόπο εθνικής διαβιώσεως που αποδυναμώνει το κράτος, το οποίο εχθρικαί δυνάμεις παντοειδώς διαβιβρώσκουν». - ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ (1995)

του Κώστα Μπετινάκη

Το πρόβλημα της «οικονομικής επιτήρησης» από τα κοράκια που ενδιαφέρονται κάθε άλλο παρά για τα δικά μας συμφέροντα, οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, η κρίσιμη φάση του Κυπριακού και η καπηλεία του ονόματος από τους Σκοπιανούς, με έκανε να ανατρέξω σε εποχές δύσκολες της ιστορίας του νεότερου ελληνικού κράτους.

Το 1973, χωρίς εξωτερική βοήθεια, η ελληνική οικονομία ήταν υγιής και η ανεργία μηδενική. Από τότε εισέρρευσε πακτωλός για να φτάσουμε στο υπέρογκο σημερινό δημόσιο εξωτερικό χρέος. Που το 1979, είχε φτάσει κιόλας 10 δις $.


Ανατρέχοντας τα βιβλία της ιστορίας, διαπιστώνεις πως οποιοσδήποτε πόλεμος εναντίον των Τούρκων, απέβαινε εις βάρος των Ελλήνων. Ακόμα και στην περίφημη αναμέτρηση Τούρκων και Δυτικών (ναυμαχία της Ναυπάκτου) και την ήττα των Τούρκων, εκείνοι από εκδίκηση εξαπέλυσαν απηνείς διωγμούς εναντίον των χριστιανικών πληθυσμών. Κάθε ρωσική ενέργεια υπέρ των Χριστιανών κατέληγε εις βάρος άλλων χριστιανών, ακόμα και στα βάθη της Μ. Ασίας.

Βαριά η ευθύνη των Ελλήνων αφού βρίσκονται ανάμεσά τους άτομα που προσφέρονται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Αλλά και επειδή πολύ εύκολα φανατίζονται και πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου.

Ο ρωσο-τουρκικός πόλεμος του 1828, ήταν καθοριστικός διότι αν υπάρχει νεότερη Ελλάδα το οφείλουμε σ’ αυτόν τον πόλεμο που έληξε με ολοκληρωτική ήττα της Τουρκίας και τη Συνθήκη της Ανδριανούπολης. Ο Σουλτάνος υποχρεώθηκε μεταξύ άλλων όρων, να δεχθεί την ίδρυση ελληνικού κράτους.

Γεγονός είναι ότι από την ίδρυση του το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος το 1830, κάθε άλλο παρά ανεξάρτητο υπήρξε. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να παραμείνει ανεξάρτητο ένα τόσο μικρό και φτωχό κράτος σε μια κρίσιμη γεωγραφική θέση.

Το μεγαλύτερο γεωγραφικό τμήμα παρέμενε υποδουλωμένος στον Ασιατικό δυνάστη και εισβολέα.

Αν μπορούσαν να δεχθούν αξιόπιστες συμβουλές οι Έλληνες, μία θα έπρεπε να φυλάξουν: «Μην εμπιστεύεστε τους ξένους και σχηματίζετε Αγγλόφιλα, Ρωσόφιλα, κλπ κόμματα». Τώρα βέβαια, έχουμε περιοριστεί να διχαζόμαστε σε «φιλοαμερικανούς» και φιλοευρωπαίους». Τείνουν να εκλείψουν όμως, οι ντόπιοι φιλέλληνες…

Η ιστορία δείχνει πως οι Μεγάλες δυνάμεις ήταν λόγω συμφέροντος πάντοτε υπέρ των τουρκικών «δικαίων»!

Πρώτος εν Ελλάδι οπαδός της σχολής «είμεθα με την Αγγλία», ήταν ο Μαυροκορδάτος, ο οποίος από τότε θεωρούσε δυνατή την ελληνο-τουρκική συνεργασία για την εξυπηρέτηση των αγγλικών συμφερόντων.

Αλλά και ο Τρικούπης, έβλεπε ως αντίρροπο εναντίον της Ρωσίας και των πανσλαβισμού την ελληνοτουρκική συμμαχία! Τα φιλο-αγγλικά αισθήματά του δεν τον έκαναν να φοβηθεί συνεργασία με τους Τούρκους.

Όταν η Βουλγαρία προχώρησε στην προσάρτηση της Ανατολικής Ρωμυλίας και κινήθηκαν σερβικές δυνάμεις προς τα σύνορα, η Αγγλία φοβούμενη μήπως κηρύξουμε κι εμείς επιστράτευση, σπεύδει να μας επιβάλει αποκλεισμό. Παρά ταύτα, ολόκληρη η βασιλική οικογένεια, σπεύδει να παραστεί στις στο Λονδίνο στους εορτασμούς για την 50ετηρίδα της Βικτωρίας!

Τίποτα δεν έχει αλλάξει αν και έχουν περάσει τόσες δεκαετίες. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την στάση των ξένων στο Κυπριακό ή την αναγνώριση του κρατιδίου των Σκοπίων, παρά τις ελληνικές αντιρρήσεις για την καπηλεία του ονόματος.

Τα πείσματα όμως, δεν ωφελούν τους μικρούς και αδύνατους και ο πτωχός συγγενής είναι υποχρεωμένος να υποταχθεί ευπειθώς.

Η περσινή «εξέγερση του Δεκεμβρίου» μου θύμισε την εμφύλια διαμάχη για τα «Ευαγγελικά» το 1901. Οπότε μια φιλολογική έριδα για την μετάφραση των Ευαγγελίων στην καθομιλουμένη, είχε μετατραπεί σε εμφύλια σύγκρουση με 100 νεκρούς.

Είχε δίκαιο λοιπόν ο Στάλιν, όταν εντυπωσιασμένος από την αδελφοκτόνα σύγκρουση του 1941-49 και είχε πει σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «εσείς οι Έλληνες σκοτώνεστε με το τίποτε»…

Δεν είχε συμπληρώσει μόνο όπως θα έπρεπε, «για ξένα συμφέροντα»!

Έτσι από το 1947 βρισκόμαστε στον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Ουάσιγκτον. Η αμερικανική συντήρηση και εκμετάλλευση της χώρας συνεχίζεται με διαλείμματα. Όπως όταν ο Καραμανλής των Αγγλοαμερικανών, μας εντάσσει στην Κοινότητα των Ευρωπαίων, για να έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου και να πει «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και να το ξεχάσει από την επομένη των εκλογών του 1981 που ο λαός τον έφερε στην εξουσία.


Εύλογο είναι το ερώτημα: Γιατί αυτή η έλλειψη στήριξης από τον αυτόκλητο επικυρίαρχο των εθνικών μας συμφερόντων;

1. Επειδή δεν είναι ένας μόνιμος, αλλά ποικίλουν ανάλογα με τις περιστάσεις.

2. Επειδή τα δικά μας εθνικά δίκαια, ενοχλούν κάποια άλλα έθνη με τα οποία ο επικυρίαρχος έχει φιλίες και συμφέροντα.

3. Επειδή βρίσκει εύκολα στους κόλπους μας πράκτορες και όργανά του.

4. Επειδή κατορθώνουμε να εκλέγουμε κυβερνήσεις αδίστακτων, ανίκανων και ζημιογόνων τυχοδιωκτών.

Έχουμε καταπιεί πλήρως της αμερικανο-τουρκική συνωμοσία του 1974 . Μπορεί να μην έχουμε την ισχύ για να τα βάλουμε με τους ξένους υποκινητές, αλλά εδώ δεν έχουμε στείλει ακόμα τους δικούς μας υπεύθυνους της προδοσίας της Κύπρου στα δικαστήρια.

Ή, αποδεχόμαστε την κριτική Γερμανού υπουργού για την οικονομία μας, ο οποίος, έπρεπε να μακαρίζει τις ξενόδουλες κυβερνήσεις που ουδέποτε διεκδίκησαν να επιστραφεί ο ελληνικός τραπεζικός πλούτος που έκλεψαν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και να πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τα δεινά που προκάλεσε η βάρβαρη κατοχή.

Παραμένει των εχέφρονων η ελπίδα, πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα αποδεσμευτούν από τη δόλια παραπληροφόρηση των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης και θα αγωνιστούν για

Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατική Αναγέννηση

Τι θα γίνει με το διαχρονικό και διακομματικό σκάνδαλο «Αντώνης Λιάκος» που εκπροσωπεί -και εκφράζει την παρανομία ;

Ποιοι και πότε θα πάνε φυλακή για περιφρόνηση της δικαιοσύνης ;

Του Σπύρου Χατζάρα

Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα.
Η δικαιοσύνη ,με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, το 1996 αποφάσισε ότι ο κ. Αντώνης Λιάκος τοποθετήθηκε παρανόμως καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διέταξε την άμεση απόλυση του.

Για 14 χρόνια αυτή η απόφαση παραμένει ανεφάρμοστη.

Κάποια αόρατη «Δύναμη» ,που βρίσκεται υπεράνω των Θεσμών και της Δικαιοσύνης, υπεράνω του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού , προστατεύει τον «εκλεκτό» της Νέας Τάξης, των «Περιουσίων», και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Η Επιτροπή του άρθρου 5 του Ν.1470/1984 του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεδρίασε στις 22 Νοεμβρίου 1999 και ομοφώνως διαπίστωσε ότι η Διοίκηση δεν εφάρμοσε την κατά του Λιάκου (με αρ.3138/1996) απόφαση.

Με αυτή τη διαπίστωση το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Διαδοχικές Κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή,υποτάχθηκαν στις Βουλήσεις της Ανωτέρας Δυνάμεως και ο Λιάκος παραμένει 14 χρόνια στη Θέση του.

Δικηγόρος του κ. Λιάκου ήταν ο πανταχού παρόν κ.Αλιβιζάτος, που το 1996 προέβλεψε ότι η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί ΠΟΤΕ.
Τι γνώριζε ο κ.Αλιβιζάτος;

Το πρώτο βήμα για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα, και η πρώτη σύγκρουση με την ΑΟΡΑΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, είναι να εφαρμοστεί η απόφαση για τον Λιάκο.

Και βέβαια πρέπει να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται με πράξεις ή παραλήψεις για την περιφρόνηση της Δικαιοσύνης και την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών.

Ευθύνονται δεκάδες. Διαδοχικοί υπουργοί, και μάλιστα ο «τρομοκράτης», (στα Νιάτα του),Πέτρος Ευθυμίου, «φυτευτός» «δημοσιογράφος» και βουλευτής του ΔΟΛ, όταν ήταν υπουργός Παιδείας , κατηγορηματικώς αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε για να εκπέσει ο Λιάκος . Διαδοχικοί πρυτάνεις ευθύνονται επίσης όπως οι, Πέτρος Γέμτος, Γεώργιος Μπαμπινιώτης και Κωνσταντίνος Δημόπουλος.
Ευθύνονται και το σύνολο των βουλευτών που σιώπησαν.
Εμπρός να ανατρέψουμε την ΑΟΡΑΤΗ ΧΟΥΝΤΑ.

Κυβερνώσα «Χαραυγή» «Αλήθεια» & «Πολίτης»

Του Λάζαρου Μαύρου

Ουδέποτε πρίν στην Κύπρο, σε ολόκληρη την ιστορία του κυπριακού Τύπου, της δημοσιογραφίας, των εφημερίδων, των περιοδικών και της ανέλιξής των την τελευταία 20ετία σε ΜΜΕ, που περιλαμβάνουν ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ΔΕΝ υπήρξε δολοφονία δημοσιογράφου, εκδότη ή διευθυντικού των στελέχους, ούτε επί αγγλικής σκλαβιάς 1878-1960, ούτε στα 49 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας 1960-2009, παρά μόνο μία και μοναδική φορά:

Την νύχτα της Δευτέρας, 23ης Απριλίου 1962, στον τουρκομαχαλλά της Λευκωσίας: Διατεταγμένοι εκτελεστές της τουρκικής ΤΜΤ, διοικούμενης από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και με επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της ΤΜΤ τον Ραούφ Ντενκτάς, δολοφόνησαν τους δημοσιογράφους - δικηγόρους Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκουρκάν. Εκδότες της αντι-ντενκτασικής εβδομαδιαίας τ/κ εφημερίδας «Τζούμχουριετ» και συνεργάτες του δολοφονηθέντος το 1965, επίσης από την ΤΜΤ, αντι-ντενκτασικού συνδικαλιστή του ΑΚΕΛ Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και του γιατρού και πολιτευτή, συνεργάτη του τότε Προέδρου Μακαρίου, δρος Ιχσάν Αλή. Τον Χικμέτ τον πυροβόλησαν στο κρεβάτι του. Δίπλα απ’ τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Και τον Γκουρκάν μέσα στ’ αυτοκίνητό του, μόλις επέστρεψε στο σπίτι του.

Την νύχτα της Κυριακής 20ής Μαρτίου 1994, πληρωμένος από τις τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, Ελληνοκύπριος του υποκόσμου, πυροβόλησε με πέντε σφαίρες και δολοφόνησε τον εκπρόσωπο Τύπου της τότε Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, Θεόφιλο Γεωργιάδη. Έξω από το σπίτι του, μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του.

Την νύχτα της Δευτέρας 11ης Ιανουαρίου 2010, άγνωστος εκτελεστής δολοφόνησε με δύο πυροβολισμούς, έξω από το σπίτι του, τη στιγμή που κατέβαινε από το αυτοκίνητό του τον επικεφαλής του Συγκροτήματος ΜΜΕ «Δίας» Άντη Χατζηκωστή.

Α Υ Τ Ο Ν Ο Η Τ Ο δημοσιογραφικό καθήκον, υπέρτερο της ψυχικής συντριβής, επιβάλλει να διατυπώνουμε εγκαίρως, ευθαρσώς και εντίμως ΚΑΙ τις δικές μας υποψίες, εκτιμήσεις και εικασίες για το διαπραχθέν κακούργημα. Για να τις γνωρίζει και να τις συνεκτιμά, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ διερευνώμενες ΚΑΙ η κοινωνία ΚΑΙ, προπάντων, οι αρμόδιες Αρχές που έχουν το δύσκολο καθήκον να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Αυτό έκανε η στήλη την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τζι’ εππέσαν πάνω μας να μάς φαν τζιαι να μας ξηκοκκαλίσουν: Η κυβερνώσα «Χαραυγή», η «Αλήθεια» και ο «Πολίτης»! Δεν πειράζει. Ενδεχομένως γνωρίζουν με βεβαιότητα όσα αγνοούμε εμείς οι «άθλιοι», «παράφρονες», «παρανοϊκοί», «επικίνδυνα αρρωστημένα μυαλά», «βλάκες» κι όσα άλλα μας προσάπτουν! Προσευχόμαστε να έχουν απόλυτο δίκαιο.

Σημερινή

Ν.Ι.Μέρτζος - Σβαρνούτ, το προδομένο αντάρτικο

Σβαρνούτ. Μ' αυτήν την ρούσικη λέξη, με μια λέξη μονάχα, ο Στάλιν απήγγελλε στις 10 Φεβρουαρίου 1948 την αμετάκλητη εις θάνατον καταδίκη του αντάρτικου στην Ελλάδα. Σαράντα οκτώ μόλις μέρες νωρίτερα, παραμονή Χριστουγέννων 1947, είχε εξαγγελθεί η εγκαθίδρυση της πρώτης "Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης της Ελλάδας" στα βουνά. Οι μαχητές του Κ.Κ.Ε., με το όπλο στο χέρι και με ακράδαντη την πίστη στην καρδιά, έβλεπαν τ' όνειρο να 'ρχεται, κραταιό, προς αυτούς. Αλλά δεν ήταν το όνειρο, ήταν το φάσγανο που πλησίαζε.
Σβαρνούτ στα ρούσικα σημαίνει "ξανατυλίξτε πίσω το χαλί". Αναδιπλώστε το αντάρτικο. Αλλά τότε ακριβώς η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. το άπλωσε. Η ελληνική τραγωδία ξετυλίγονταν μεγαλοπρεπής μέσα στην φωτιά και στο αίμα του προδομένου Λαού. [...]

Μιλούν:
Οι καπετάνιοι: Μάρκος Βαφειάδης, Γούσιας, Δημήτρης Βλαντάς, Στέφανος Σαράφης, Θόδωρος Μακρίδης Εκτορας, Γιώργης Κικίτσας
Οι πολιτικοί: Νίκος Ζαχαριάδης, Γιάννης Ίωαννίδης, Θανάσης Χατζής, Χαρίλαος Φλωράκης, Μιχάλης Τσάντης
Οι ξένοι ηγέτες: Στάλιν, Β. Μολότωφ, Γκεόργκι Δημητρώφ, Μίλοβαν Τζίλας, Εντβαρντ Καρντέλι, Έμβέρ Χότζα
Τά απόρρητα έγγραφα και τηλεγραφήματα, οι διαταγές, οι επίσημες αποφάσεις, τού Κ. Κ. Ε.

Ν.Ι.Μέρτζος - Σβαρνούτ, το προδομένο αντάρτικο

Αύριο πρωΐ έχει Σύνταγμα!


Για όσους φίλους θελήσουν να συνδιάσουν την πρωινή τους βόλτα στο κέντρο με με μια στάση στον Άγνωστο Στρατιώτη για να τιμήσουν τα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς, η αλλαγή ξεκινάει στις 10:30. Εν Κρυπτώ

Εξέγερση λαθρομεταναστών στην Ιταλία

110110-italyriotsΈκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην νότιο Ιταλία από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, οπότε και σημειώθηκε εξέγερση Αφρικανών λαθρομεταναστών στην πόλη Ροζάρνο της Καλαβρίας. Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Παρασκευής περίπου 2.000 μετανάστες υποκινούμενοι από ΜΚΟ και ακροαριστερές οργανώσεις καθώς και από στελέχη αριστερών κομμάτων πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο του Ροζάρνο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ρατσισμού.

Την ίδια ώρα, περίπου εκατό κάτοικοι της περιοχής, οπλισμένοι με ρόπαλα και σιδηρολοστούς έχουν αναγείρει ένα οδόφραγμα κοντά σε τοποθεσία όπου ζουν πολλοί λαθρομετανάστες. Άλλοι αγανακτισμένοι Ιταλοί απόκλεισαν δρόμους ενώ κατέλαβαν και το δημαρχείο της πόλης ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών.
Οι αφρικανοί απάντησαν κατά τον προσφιλή τους τρόπο με καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων, πυρπόληση αυτοκίνητων και επιθέσεις σε πολίτες με δεκάδες τραυματισμούς, με την αστυνομία να επεμβαίνει δυναμικά απωθώντας τους αφρικανούς. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν οι κάτοικοι του Ροζάρνο μην αντέχοντας να τελούν ουσιαστικά «υπό πολιορκία» αντέδρασαν δυναμικά στην βία των λαθρομεταναστών.
Εξαιτίας του τεταμένου κλίματος τα σχολεία έκλεισαν και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι διέταξε την αποστολή ειδικών αστυνομικών ενισχύσεων στην περιοχή.
Ο Ιταλός υπουργός στέλεχος της Lega Nord που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μίλησε ευθέως λέγοντας ότι η βασική αιτία της βίας στο Ροζάρνο είναι ότι η παράνομη μετανάστευση «έχει γίνει ανεκτή όλα αυτά τα χρόνια».
Η δυναμική και αποτελεσματική αντίδραση της ιταλικής κυβέρνησης φάνηκε ξεκάθαρα την επόμενη μέρα όπου οι αστυνομικές αρχές γκρέμισαν καταυλισμούς λαθρομεταναστών οι οποίοι αποτελούσαν εστίες υποβάθμισης, μόλυνσης και παρανομίας για την περιοχή ενώ μέχρι στιγμής περισσότεροι 2000 αφρικανοί έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία σε διαφορετικά κέντρα της νότιας Ιταλίας, όπου τους περιμένει η απέλαση. Οι Ιταλοί πολίτες της Καλαβρίας ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης χειροκροτώντας και πανηγύριζαν βλέποντας τα λεωφορεία να απομακρύνονται. Στην Ιταλία όμως υπάρχει κυβέρνηση και κράτος, δεν υπάρχει ο Τζέφρυ.

To σήκωσε ο Παγδατής!


Μεγάλη επιτυχία για τον Μάρκο Παγδατή που κέρδισε στον τελικό τον Ρισάρ Γκασκέ και κατέκτησε το τουρνουά του Σίδνεϋ. Λίγες ημέρες πριν το Αυστραλιανό όπεν ο Παγδατής...


έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Επικράτησε με 2-0 σετ του Γάλλου Γκασκέ αν και βρέθηκε να χάνει στο 2ο σετ με 5-2.

Ο Κύπριος τενίστας ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και έφτασε στον θρίαμβο με 6-4, 7-6. Ο Παγδατής για να φτάσει μέχρι τον τελικό είχε αποκλείσει τον Αυστραλό Λέιτον Χιούιτ, δείχνοντας τις διαθέσεις του.

Πλέον αναμένεται να ανέβει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ αυτό ήταν το καλύτερο ορεκτικό πριν το πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν.

Ο σεισμός στην Αϊτή είναι η χειρότερη καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του ο ΟΗΕ


Ο σεισμός στην Αϊτή, από τον οποίο μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους και 50.000 άνθρωποι, είναι η χειρότερη καταστροφή που ο ΟΗΕ έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του, διότι κατέστρεψε...

τις τοπικές δομές, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (ΟCHA).

"Είναι μια ιστορική καταστροφή", δήλωσε η εκπρόσωπος του OCHA στη Γενεύη Ελίζαμπεθ Mπίρς.

"Ποτέ δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια τέτοια καταστροφή στην ιστορία του ΟΗΕ. Δεν είναι όμοια με καμία άλλη", δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με το τσουνάμι του 2004 που έπληξε την Ινδονησία, δεν παραμένουν παρά πολύ λίγες τοπικές δομές στην Αϊτή που θα χρησιμεύσουν για την υποστήριξη της εξωτερικής βοήθειας.

Ο ΟΗΕ, ο οποίος συντονίζει την ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή μετά το σεισμό μεγέθους 7, που έπληξε την Αϊτή την Τρίτη, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει μια "μεγάλη πρόκληση στον τομέα της επιμελητειακής υποστήριξης".

Περιγράφοντας την Ελλάδα του 2010(ή αναφορά στον άνθρωπο του Πλατωνικού σπηλαίου).

«Οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις είναι τα δικά μας σπήλαια όπου οι πανάρχαιες έννοιες του Ελληνισμού πνέουν τα λοίσθια.»
Ας θυμηθούμε την πάντα επίκαιρη αλληγορία του Πλατωνικού σπηλαίου και ας προσπαθήσουμε να τη συνδέσουμε με πρόσωπα και πράγματα της σημερινής εποχής (Πλάτωνος ,Πολιτεία, βιβλίο Ζ,514α-515α) «Ύστερα από αυτά λοιπόν είπα, παρομοίασε τη δική μας φύση σχετικά με την παιδεία και την απαιδευσία με την ακόλουθη εικόνα. Φαντάσου δηλαδή κάποιους ανθρώπους τάχα μέσα σε έναν υπόγειο τόπο διαβίωσης όμοιο με σπηλιά που έχει την είσοδό του ανοιχτή προς το φώς σε όλο το μάκρος της σπηλιάς, να βρίσκονται μέσα σε αυτόν από παιδιά αλυσοδεμένοι και στα πόδια και στους αυχένες ,ώστε να μένουν οι ίδιοι, και να βλέπουν μόνο μπροστά τους, και να μην μπορούν να στρέφουν τα κεφάλια τους κυκλικά εξ αιτίας των δεσμών. Φαντάσου επίσης να φέγγει για αυτούς από ψηλά και από μακριά μία λάμψη από φωτιά που καίει πίσω τους ,κι ανάμεσα στη φωτιά και στους δεσμώτες πάνω στην επιφάνεια της γής να υπάρχει δρόμος δίπλα στον οποίο φαντάσου ένα μακρύ τοιχάκι να είναι χτισμένο απέναντί του όπως ακριβώς οι θαυματοποιοί στήνουν μπροστά από τους θεατές τα παραπετάσματα».
Αν και το κείμενο έχει γραφεί περίπου πριν από 2400 χρόνια περιγράφει ακριβώς τα συμβαίνοντα στην εποχή μας. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Διότι διαχρονικά το καλό και το κακό, το ωφέλιμο και το βλαβερό είναι ουσιαστικά απαράλλαχτες έννοιες. Οι τρόποι πραγμάτωσής αυτών των αξιών ή απαξιών αλλάζουν. Σταθερά ο Πλάτων εννοεί ως κακό και βλαβερό την απαιδευσία ,η οποία στους διαλόγους του κλασσικού φιλοσόφου είναι η λήθη της οδού του αγαθού. Πράγματι στην Ελλάδα του 2010 έχει λησμονηθεί όχι μόνο η οδός προς το αγαθό αλλά και αυτοί που πολέμησαν για αυτή την οδό. Ο σημερινός Έλληνας όχι μόνο δεν γνωρίζει την ιστορία του τόπου του εις βάθος -το πρόβλημα μεγαλώνει με τις νέες γενιές και σε σχέση με τα σκοταδιστικά σχολικά βιβλία-αλλά αγνοεί θεωρητικές και βιωματικές κατακτήσεις του έθνους του. Έννοιες όπως Απολλώνειο φώς, Διονυσιακό υποσυνείδητο, η έννοια του ήρωα φαίνεται ότι δεν συγκινούν τους σημερινούς Έλληνες , τη στιγμή βέβαια κατά την οποία χάνονται μέσα στο επερχόμενο σκοτάδι της σχολικής πραγματικότητας. Για το φιλόσοφο η κλειστότητα είναι το έλλογο κακό, η εκούσια φυλάκιση του ανθρώπου μέσα στην άγνοια .Το κακό αυτό δεν το διατυπώνει απλώς αλλά το ζωγραφίζει με την εικόνα της σπηλιάς. Οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις είναι τα δικά μας σπήλαια όπου οι πανάρχαιες έννοιες του Ελληνισμού πνέουν τα λοίσθια. Τα σπίτια μας και οι καναπέδες μας είναι τα κελιά μας μέσα στα οποία τα αποβλακωτικά Μ.Μ.Ε αποτελούν τους σημερινούς δεσμοφύλακες. Τα μέσα των Ελευσινείων μυστηρίων, της σκέψης και του διαλογισμού, της καθημερινής πράξης μέσα από τα οποία οι Αρχαίοι πρόγονοι είχαν φθάσει σε υψηλά επίπεδα αρετής δεν συγκινούν τον Νεοέλληνα . Βουτηγμένος μέσα στο άγχος της καθημερινότητας ευρίσκεται μέσα σε σπήλαιο που του παρουσιάζεται εντέχνως ως σύγχρονη θαυμαστή αρχιτεκτονική, προϊόν του αγώνα μιάς ζωής.
Ο Πλάτων θεωρεί ότι οι αλυσίδες της άγνοιας είναι το αντίθετο από τα φτερά της γνώσης. Σήμερα στη χώρα που γέννησε τους Σπαρτιάτες, ναι αυτούς που δεν διέκοψαν τους γυμνικούς αγώνες όταν έχασαν στην Μαντίνεια αλλά διέταξαν «σιγή το πάθος φέρειν», αυτούς που ντρέπονταν να μην έχουν τιμημένο νεκρό στην οικογένειά τους, οι αλυσίδες που στοιχειώνουν το σημερινό Έλληνα έχουν πολλά ονόματα. Δεν υπάρχει νοητική επαφή με το ανώτερο αυτό που γαλούχησε με Απολλώνειο και Διονυσιακό τρόπο αυτόν τον τόπο. Ψυχικά η αδυναμία μας έχει κάνει έρμαιο επιτηδείων και συγχρόνων μέσων μαζικών χυδαίων ιδεολογιών και τρόπων διασκέδασης. Σωματικά ο φόβος μας έχει κάνει δειλούς, έχουμε αποσυνδέσει το σώμα μας από το ανώτερο λογιστικό με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι εκπρόσωποί τους να παίζουν τρισάθλια παιχνίδια στις πλάτες αγνοούντων ανθρώπων.
Για τον μαθητή του Σωκράτη η κυκλική κίνηση είναι η τέλεια κίνηση διότι στηρίζεται στην κάθοδο της ανάμνησης και στην άνοδο της πράξης. Ο σημερινός Έλληνας όμως πνιγμένος στην ακρισία και στην άγνοια της ανάμνησης και της πραγματικής πράξης έχει το δικαίωμα και κοιτάει μόνο προς το αδιέξοδο που έχουν ανοίξει μπροστά του οι σημερινοί σφετεριστές της ψυχής του, οι τοκογλύφοι των ονείρων του. Κοιτάει μόνο προς την ύλη, προς τις τράπεζες, προς τους ψεύτικους καταχραστές των ονείρων του και προς την επίγεια ζωή. Τα Ηλύσια πεδία συνεχώς απομακρύνονται από τη σημερινή Ελλάδα και στη θέση τους μπαίνουν οι μαριονέτες που εκ του Ζαππείου ομιλούν προς τους Έλληνες. Και όμως. Στην Αθήνα του 5ου αι. δεν υπήρχε περίπτωση τόσο λίγοι να κοροϊδεύουν τόσο πολλούς.
Το σπήλαιο πρέπει να διαθέτει και ψυχαγωγία-κατεστραμμένη λέξη. Οι θαυματοποιοί είναι διαχρονικοί. Δεν είναι Πλήθων να σου δείχνει το Άλλο. Είναι αυτοί που σε βάζουν πιο βαθιά στη σπηλιά. Ετυμολογικά καταχρώνται ιερά ονόματα που πλάσθηκαν για άλλους ανθρώπους και για άλλες εποχές. Ηθοποιός. Ποιώ ήθος(!).Οι πρωταγωνιστές στα σημερινά σίριαλ ποιούσιν ήθος;(!).Αυτοί σκοπό έχουν να ανανεώνουν την ψυχική υπομονή των φυλακισμένων ώστε να βγάλουν ακόμα μία μέρα στην κοινωνική φυλακή. Προσέξτε την πορεία των σημερινών ηθοποιών. Αρχίζουν με διαφημίσεις όπου μπροστά τους ο Καραγκιόζης ωχριά ,συνεχίζουν σε σίριαλ και έπειτα πέφτουν στο βαθύ προβληματισμό του συγχρόνου θεάτρου. Ιδεολογικά είναι ένα. Αριστεροί στο μυαλό, αμερικανάκια στο στομάχι και στις συνήθειες, και έχουν έναν εχθρό για να παραφράσουμε τον Έγελο «ό,τι εθνικό είναι και κακό». Οι τραγουδιστές. Ποιός θυμάται άραγε ότι η λέξη τραγούδι μας γυρίζει στα χρόνια της τραγωδίας (κοινή ετυμολογία τράγων ωδή); Στα χρόνια όπου το μέλος οδηγούσε τους τυχερούς μετόχους της τραγωδίας στην ανάμνηση και στην πράξη των ιερών και των οσίων; Σήμερα οι τραγουδιστές(;)πιστοί δούλοι του συστήματος μαλακώνουν την αγκύλωση των δούλων που κοιτάνε μόνο μπροστά μέσα στην σπηλιά, με το να τους δείχνουν συνέχεια ό,τι το γήινο, το ψευδοσυναισθηματικό και το επίγειο. Η ουράνια Αφροδίτη πέθανε, η Υπατία λησμονήθηκε σήμερα οι νέοι και οι νέες θα γίνουν όλοι ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές και ηθοποιοί. Όλη τους η εξυπνάδα θα πάει στην τεχνολογία και στην απόκτηση χρήματος. Η μυστική οδός που μας συνδέει με το αγαθό και μας καλεί συνεχώς παραμένει κτήμα μόνο κάποιων ευλογημένων. Εξ άλλου για αυτό ο Κριαράς θέλει την κατάργηση των Αρχαίων ελληνικών-ουσιαστικά ούτε Νέα ούτε Αρχαία ελληνικά υπάρχουν. Η μία Ελληνική γλώσσα υπάρχει. Αλλά όταν διαβάζεις Πλάτωνα και Αριστοτέλη και ανακαλύπτεις ότι το ειμί έχει την ίδια προστακτική με το οίδα(γνωρίζω)διότι το να είναι σημαίνει το να γνωρίζεις, είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2010 να επιθυμούν τα «Αρχαία» Ελληνικά;

Πάντως ως Έλληνες επιβάλλεται πιά να ανατρέξουμε λίγο παρακάτω στην Πολιτεία (519 a-d) και να εφαρμόσουμε τη λύση που μας δίδει ο Πλάτων «Ημέτερον δη έργον ..ιδείν το αγαθόν και αναβήναι εκείνην την Ανάβασιν».

Β.Μ.

Οι χώρες με τέτοιους γείτονες δεν καταργούν το στρατό


«Οι χώρες που καταργούν τον στρατό δεν έχουν γείτονες που μόλις χθές διακήρυξαν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Μεγάλη Αλβανία θα φθάσει μέχρι την Πρέβεζα, ότι δεν έχουν γείτονες που καθημερινά οργώνουν...


το Αιγαίο και κατέχουν ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου και λένε ότι την Θράκη θα την κάνουν Ισλαμική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης. Επίσης δεν έχουν γείτονες που λένε ότι τα σύνορά τους θα πρέπει να είναι μέχρι τον Όλυμπο και κλέβουν όνομα και σύμβολα.»

Ένας επίσης φίλος σας

ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

«Συμπτωματικά» ο δρόμος της ηρωίνης είναι και ο δρόμος των λαθρομεταναστών, αφού ως γνωστόν μέσω Τουρκίας έρχονται στην Ελλάδα από τις συγκεκριμένες χώρες απ’ όπου περνάνε και τα ναρκωτικά, δηλαδή, το Πακιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν… Σύμπτωση; Ή μήπως τελικά είναι ίδιο το δρομολόγιο και ΙΔΙΟΙ και οι «αγωγιάτες», που φέρνουν λαθρομετανάστες και πρέζα; Και πως αλήθεια βρίσκουν τα τρία και πέντε χιλιάρικα ευρώ όλοι αυτοί οι εξαθλιωμένοι και πληρώνουν τους δουλέμπορους; Εξάλλου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών:

O Datolo είναι παιχταράς , μην παίρνουν ...αέρα κάποιοι επειδή φωτογραφήθηκε σε gay περιοδικό


Για να μην παίρνουν αέρα κάποιοι επειδή ο Ντατόλο φωτογραφήθηκε σε gay περιοδικό να πούμε ότι ο άνθρωπος είναι παιχταράς. Μια επισήμανση μόνο. Ο Λέτο...


δεν παίζει στην Εθνική Αργεντινής ενώ αυτός παίζει. Άρα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για τον Ντατόλο που παίρνει ο Ολυμπιακός.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ!


Κατά την κατοχή τα τραίνα των Γερμανών για να αποφύγουν τις επιθέσεις των Ελλήνων που αντιστέκονταν στους βάρβαρους είχαν µπροστά, σαν ασπίδα, ένα βαγόνι µε αιχµάλωτους πατριώτες. Σήμερα μπροστά από το τραίνο που κουβαλάει όλοι την φρακCIA των εθνοκτόνων που βυσσοδομεί κατά παντός που αντιστέκεται στο εθνοκτόνο τερατούργημα που παραχωρεί την ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες πιο εύκολα από ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ έχουν βάλει ένα βαγόνι με την ταμπέλα "ακροδεξιά αντίληψη" για να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται. Οι δύστυχοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η ταμπέλα "ακροδεξιός" δεν τρομάζει πλέον κανέναν. Δεν μας τρόμαξαν "των Γερμανών τα βόλια, των φασιστών τα ύπουλα σπαθιά" δεν θα μας τρομάξουν οι ταμπέλες του Yorgo και των νεοταξίτων βαστάζων του.

Σήμερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ζουν ένα καινούργιο 1940. Τότε με μία καρδιά, με μία φωνή αριστεροί και δεξιοί, ενωμένοι σαν μία γροθιά είπαν ΟΧΙ ενάντια στο φασισμό. Τώρα όλοι μαζί ενιαίοι και αδιαίρετοι ξαναζούμε τις ημέρες εκείνες και βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια του εθνοκτόνου Νεοταξισμού και των ντόπιων λακέδων και δοσίλογων που θέλουν να μετατρέψουν τους Έλληνες από ιστορικό έθνος σε έναν ανώνυμο πληθυσμό κατοίκων χωρίς ταυτότητα, χωρίς παρελθον, χωρίς παρόν και αβέβαιο μέλλον.

Ο Yorgo και τα ΜΜΣ(κοταδισμού) με αναίδεια και κυνισμό, με έκνομες, φατριαστικές, αντιδημοκρατικές και πιεστικές μεθόδους παλεύουν να αρνηθούν και αυτήν την ανθρώπινη υπόσταση στον Έλληνα άνθρωπο. Γι αυτό για κάθε Έλληνα άνθρωπο, άνδρα, γυναίκα και παιδί που ζεί την εποχή της πάλης κατά του απειλητικού ισοπεδωτικού Νεοταξισμού, την μέγιστη αυτή εποχή στην οποία μεταμορφώνεται και διαμορφώνεται η ζωή μας ίσως για χιλιετηρίδες, αποτελεί υπέρτατο ηθικό χρέος να καταβάλει όλες ανεξαίρετα τις δυνάμεις του στον αγώνα αυτόν μέχρις εσχάτων και με οποιαδήποτε θυσία. Είναι για τον καθένα προσταγή ηθική, είναι αγώνας συνείδησης. Είναι για τον καθένα χρέος υπέρτατον όχι απλά αν προέχει ο αγώνας και η διεξαγωγή του, παντός άλλου πράγματος αλλά ακόμα και κάθε άλλο πράγμα μπροστά του να εξαφανίζεται να μη υπάρχει καν. Την ύπαρξη μας όλη πρέπει να την πληρεί και να υπάρχουμε, ενόσω βαστά, γι αυτόν μόνον. Ας αφήσουμε κατά μέρος, ας ξεχάσουμε οτιδήποτε άλλο. Ας αφανίσουμε μέσα μας κάθε τι άσχετο. Ας αγνοήσουμε κάθε τι ανεπίκαιρο. Ας πνίξουμε κάθε μας μικρότητα ή αδυναμία ή πίκρα ή παράπονο ή εγωισμό βαθιά μέσα μας. Ας θάψουμε ότι δεν είναι της "σήμερον" και ας αγκαλιάσουμε ότι το ελληνικόν. Ας λησμονήσουμε κάθε παλιά διαφορά και όσοι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα. Και ας μη ξεχνάμε ούτε στιγμή το μείζον Χρέος και τον μεγαλομάρτυρα Λαό μας. Όσοι άνθρωποι έντιμοι, όσοι άνθρωποι Έλληνες εδώ. Όσοι μισεροί εθνοκτόνοι λακέδες και δωσίλογοι εκεί.

Σήμερα οι Έλληνες όσοι θέλουν να λέγονται και είναι αληθινά Έλληνες αγωνίζονται για τις ηθικές αξίες που συνιστούν κάθε πολιτισμό ενάντια στις ορδές των εγκαθέτων που έμπρακτα αρνούνται και αυτήν ακόμη την υπόσταση του Έθνους. Ο Ελληνισμός ολόκληρος, όταν η στιγμή σημαίνει, από τον Μαραθώνα μέχρι τα Ίμια, βροντοφωνάζει ΠΑΡΩΝ! Οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, και τα Ελληνόπουλα οι "νουν έχουσι" επαναλαμβάνουν την κραυγή αυτή κάθε μέρα και κάθε ώρα με αμείωτη πίστη. ΠΑΡΟΝΤΕΣ βροντοφωνούμε και πάλι σήμερα τώρα που σήμανε ή ώρα του αγώνα για την ύπαρξη μας.

Απαράδεκτες οι Προτάσεις του Αλί ΤΑΛΑΤ · Σχέδιο της Άγκυρας που στοχεύει στην τουρκοποίηση της Κύπρου. · Πρόταση στον Πρωθυπουργό Γ.Α.Παπανδρέου να συμμετάσχει σε κοινή συνεδρία με την Κυβέρνηση της Κύπρου και το Εθνικό Συμβούλιο.


απο τον Χρήστο Καπούτση
Συνομοσπονδία ισότιμων κρατών (αναγνώριση του τουρκοκυπριακού «ψευδοκράτους»), κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκ περιτροπής προεδρία, νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στο Νησί και επαναφορά βασικών προνοιών του σχεδίου Ανάν όπως η «σταθμισμένη ψήφος» (ακύρωση της πληθυσμιακής αναλογίας στην θεσμική εκπροσώπηση του νέου Κράτους). Αυτά , αποτελούν τη βάση της πρότασης του τουρκοκύπριου ηγέτη Αλί Ταλάτ, για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, που παρέδωσε υπό μορφή non paper, στον συνομιλητή του πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια. Κοντολογίς, η πρόταση Ταλάτ είναι ένα σχέδιο του Ισλαμοκεμαλικού κατεστημένου, που στοχεύει στην τουρκοποίηση της Κύπρου.


Ειδικά στο κεφάλαιο της «Διακυβέρνησης και του Διαμοιρασμού των Εξουσιών», στην πρόταση Ταλάτ περιλαμβάνονται τα εξής.........
Η πρώτη ενότητα, που αφορά στην εκτελεστική εξουσία, προνοεί ότι θα υπάρχει πρόεδρος και αντιπρόεδρος, με θητεία διαρκείας πέντε ετών.
Προβλέπει επίσης την εκ περιτροπής προεδρία, με εισήγηση η θητεία του Ελληνοκύπριου προέδρου να είναι τρία χρόνια και του Τουρκοκύπριου δύο.
Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προτείνει 12μελές Υπουργικό Συμβούλιο, με αναλογία επτά Ελληνοκύπριοι υπουργοί και πέντε Τουρκοκύπριοι.
Στην πρόταση αναφέρεται ότι στα Υπουργεία Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να είναι επικεφαλής άτομα που να προέρχονται από το ίδιο συνιστών κρατίδιο.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητεί επίσης να απαιτείται η θετική ψήφος του προέδρου και του αντιπροέδρου για όλες τις αποφάσεις, κάτι που σημαίνει ότι για όλες τις αποφάσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα για βέτο.
Αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με την αρχική πρόταση Ταλάτ που προέβλεπε βέτο για τέσσερα μόνο θέματα, δηλαδή στα ζητήματα που άπτονται των εξωτερικών σχέσεων, της άμυνας, της ασφάλειας και των προϋπολογισμών.
Επίσης , στην τέταρτη ενότητα, που τιτλοφορείται «Εξωτερικές Σχέσεις», αναφέρεται ότι τα συνιστώντα κρατίδια θα έχουν δικαίωμα να συνομολογούν διεθνείς συμβάσεις με άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς, που θα είναι αναγνωρισμένοι από την Ενωμένη Κύπρο (Συνομοσπονδία , επίσημη αναγνώριση της κρατικής οντότητας του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους).
Σύμφωνα με τις προτάσεις Ταλάτ η αεροπλοΐα θα είναι επίσης αρμοδιότητα της ομόσπονδης κυβέρνησης.
Ωστόσο, η πρόταση προνοεί δύο Κέντρα Ελέγχου Πτήσεων, που θα ανήκουν στα συνιστώντα κρατίδια. Συνεπώς, κάθε συνιστών κρατίδιο θα έχει διοικητικά δικαιώματα στο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων, κάτι που αναιρεί το προγενέστερο σημείο ότι η αεροπλοΐα θα είναι αρμοδιότητα της ομόσπονδης κυβέρνησης.
Στην ένατη ενότητα σημειώνεται ότι τα μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας θα είναι στη βάση του πενήντα-πενήντα από κάθε συνιστών κρατίδιο.
Στον κάλαθο των αχρήστων
Οι προτάσεις που μέσω του Ταλάτ κατέθεσε η τουρκική πλευρά είναι απαράδεκτες και πόρρω απέχουν από τη επιδιωκόμενη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Ευλόγως λοιπόν, οι αρχηγοί των πολιτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσαν τον Πρόεδρο Χριστόφια να πετάξει στον «κάλαθο των αχρήστων» τις προτάσεις Ταλάτ. Έτσι, με τη σύμφωνο γνώμη της Κυπριακής Κυβέρνησης, το Άτυπο Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών της Κύπρου , κατέληξε στο ομόφωνο συμπέρασμα ότι οι θέσεις Ταλάτ για τη διακυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία είναι απαράδεκτες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης και διαπραγμάτευσης. Για τις προτάσεις Ταλάτ, ο αν.ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας δήλωσε ότι «υπάρχει απογοήτευση. Θεωρώ ότι αυτές οι προτάσεις και το πνεύμα αυτών των προτάσεων πηγαίνει ένα βήμα προς τα πίσω το Κυπριακό».
Λόγω της κρισιμότητας του κυπριακού, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφτεί αύριο Σάββατο την Αθήνα, για συζητήσεις με την Ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Κύπρου Δ.Χριστόφιας, θα υποβάλει αίτημα στον Πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου να συμμετάσχει σε κοινή συνεδρία με την Κυβέρνηση της Κύπρου και το Εθνικό Συμβούλιο.

Η πρόταση για αποστρατιωτικοποίηση

Το Κυπριακό, είναι πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής, αλλά και πρόβλημα γεωστρατηγικό. Συνεπώς έχει ιδιαίτερη σημασία η ρύθμιση των ζητημάτων της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποστρατιωτικοποίησης. Και αυτό διότι θα προσδιοριστεί, αν το νέο κράτος θα είναι ανεξάρτητο ή προτεκτοράτο. Πάντως, η πρόταση Χριστόφια για αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, σε συνδυασμό με την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων και βρετανικών βάσεων στη Μεγαλόνησο, συνιστά το μεθοδολογικό εργαλείο για να τελεί η Κύπρος υπό καθεστώς ενός φινλανδοποιημένου προτεκτοράτου.

Δεν είναι Μπανανία το χώμα που όργωσε η Δήμητρα και κατούρησε ο Δίας!!!

319am
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Ζeit», «οι διεθνείς επενδυτές δεν της έχουν πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη και η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ισοδυναμεί με εκείνη μιας Μπανανίας» (εδώ).
Στον παρακάτω πίνακα που καταγράφει τα επιτόκια δανεισμού χωρών της Ε.Ε., η αντίστοιχη ευρωπαϊκή Μπανανία είναι η....

SPREAD YIELD



GERMAN
3,27
UK 68 3,95
FRENCH 25 3,52
ITALIAN 82 4,09
SPANISH 72 3,99
SWEDISH -3 3,24
DUTCH 20 3,47
SWISS -134 1,93
NORWEGIAN 75 4,02
DANISH 27 3,54
GREEK 280 6,07
PORTUQUESE 95 4,22
BELGIAN 61 3,88
AUSTRIAN 47 3,74
IRISH 162 4,89
FINNISH 21 3,48
POLAND 283 6,10
CHECH 110 4,37
HUNGARY 427 7,54


Πολωνία!
Δηλαδή, ενώ η Γερμανία δανείζεται με χ επιτόκιο (3,27%), η Ελβετία δανείζεται με - 1,34 άρα με 1,93%, η Ελλάδα με + 2,80 άρα με 6,07% και η Πολωνία με 6,10%!
Το σίγουρο είναι ότι η Μπανανία έχει προοπτική καθότι παράγει και εξάγει μπανάνες σε όλο τον κόσμο...η Πολωνία, από την άλλη, πέρα από γεωργία και κτηνοτροφία, έχει γείτονα τη Γερμανία και μεγάλο πληθυσμό, πράγματα που μετρούν - κατά πώς φαίνεται - στην Ε.Ε. περισσότερο από την παραγωγή!
Η Ελλάδα στον τομέα της γεωργίας αγραναπαύεται και στην κτηνοτροφία επένδυσε στα βόδια (με το συμπάθειο)! Οι γείτονες μας θεωρούν ότι εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας μας αποτελεί η χαώδης έκταση που διαθέτει και προσπαθούν να πάρουν από ένα κομματάκι (Η Τουρκία τα νησιά του Αιγαίου, η Βουλγαρία τη Θράκη, Τα σκόπια τη Μακεδονία, η Αλβανία την Ήπειρο) για να μας ξαλαφρύνουν και να δώσουν ώθηση στην οικονομία μας...μόνον έτσι, ως ατμομηχανή (συρρικνωμένη) των βαλκανίων θα σύρουμε και τους υπόλοιπους έξω απ' τη βάλτο-χερσόνησο! Ο πληθυσμός μας, μετά βίας παλεύει να κρατηθεί σε 8ψήφιο νούμερο (μάστιγα η υπογεννητικότητα και δίχως την έλευση μεταναστών της παραγωγικής ηλικίας το 2050 θα είχαμε μέσο όρο τα 55 χρόνια..ξέρω, θυμίζει Ιαπωνία)! Οπότε, μία είναι η λύση: Καλλιεργούμε μπανάνες και ανταγωνιζόμαστε τη Μπανανία σε ποιότητα...διότι άλλο να καλλιεργείς στο χώμα που όργωσε η Δήμητρα και κατούρησε ο Δίας και άλλο να καλλιεργείς στο χώμα που ιχνηλατούν οι μαυροπίθηκοι! Αν, πάλι, δε μας βοηθήσει το κλίμα, μας βγουν οι μπανάνες σκληρές και η οικονομία μας καταρρεύσει, κάνουμε τις μπανάνες δονητές προς ιδιοχρησία διότι καλύτερα να γ....θούμε (φτου κύριε το στόματί μου) μόνοι μας, παρά να μας γ...σει(ξαναφτού) ο κάθε Βάρβαρος!

Αθλιε Πρετεντέρη η ιθαγένεια δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.Σταμάτα να ξεφτυλίζεσαι θα πέσουν ντομάτες

ΑΘΛΙΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΤΟΜΑΤΑ.
Πουθενα δεν αναφερεται στο Σύνταγμα οτι το δικαιωμα της ψηφου ειναι δικαιωμα πολιτικο...οχι ανθρωπινο-ατομικο ενω το αρθρο 4 που επισης αναφερεται στα ατομικα δικαιωματα στην παρ 3 κανει αναφορα στις προυποθεσεις αφαιρεσης της ιθαγενειας οχι στην χορηγιση που ειναι πολιτικη πραξη και ανηκει στην διακριτικη ευχερια του καθε κρατους κατι που δεν συμβαινει με τα ανθρωπινα δικαιωματα που θεωρητικα ολα τα κρατη βαση του καταστατικου του ΟΗΕ αλλα πολυ περισσοτερο τα ευρωπαικα και λογω Ε.Ε ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΑ ΣΕΒΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=309895&dt=16/01/2010


Γενεύη, αρχές της δεκαετίας του ΄80. Θυμάμαι που οι ζωόφιλοι μάζευαν υπογραφές για να προκαλέσουν ένα τοπικό «δημοψήφισμα λαϊκής πρωτοβουλίας» - όπως ονομάζονται εκεί τα δημοψηφίσματα που γίνονται με πρωτοβουλία των πολιτών και όχι των Αρχών. Αντικείμενο του δημοψηφίσματος; Αν ο Δήμος της Γενεύης έχει δικαίωμα να βάζει... αντισυλληπτικές ουσίες στην τροφή των περιστεριών (η οποία υποχρεωτικώς διανέμεται στα δημόσια πάρκα!) ώστε να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.  
Εν τω μεταξύ έφυγα από τη Γενεύη και δεν πληροφορήθηκα ποτέ την έκβαση αυτής της γενναιόδωρης πρωτοβουλίας. Αλλωστε οι Ελβετοί είναι πρωταγωνιστές στο άθλημα του δημοψηφίσματος. Ψηφίζουν για τα πάντα. Για τα περιστέρια, για τους μιναρέδες, για το αν θα μπουν στον ΟΗΕ και για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών- παρεμπιπτόντως, το απέκτησαν μόλις το 1971 έπειτα από αρκετά απορριπτικά δημοψηφίσματα μεταξύ ανδρών ψηφοφόρων... 
Η πιο εύκολη λύση: να κάνουμε ένα δημοψήφισμα. Και η πιο δημοκρατική. Αφότου μάλιστα θεωρήθηκε μεγάλη κατάκτηση να εκλέγονται οι αρχηγοί των κομμάτων «από τη βάση», δεν βλέπω για ποιο λόγο να μην αποφασίζει η «βάση» και για τα δικαιώματα των μεταναστών ή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας. 
Διότι, αν είναι να ψηφίσουμε για τα δικαιώματα των μεταναστών, μπορεί θαυμάσια να γίνει δημοψήφισμα για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, για τα τέλη κυκλοφορίας ή για τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος. Οι Ελβετοί το κάνουν καλά επειδή το κάνουν για όλα. Ασε δε που είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μπορούσε με συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο να ψηφίσει για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά να τα καταργήσει κιόλας. 
Ολα αυτά είναι πολύ εύκολα, πολύ δημοκρατικά και πολύ λογικά. Ποιος θα στερήσει από τον λαό το δικαίωμα της απόφασης; Και ποιος θα αμφισβητήσει την ετυμηγορία της πλειοψηφίας; Να ψηφίσουμε, επιτέλους! Να βρούμε τι θέλουν οι περισσότεροι. «Βγες έξω να μετρηθούμε, ρε!» είναι άλλωστε η συνηθέστερη παραίνεση κάθε έλληνα οδηγού που σέβεται τον εαυτό του. 
Υπάρχουν, βεβαίως, ορισμένοι που θεωρούν ότι η ποιότητα μιας δημοκρατίας δεν προκύπτει μόνο από την επιβολή της πλειοψηφίας, αλλά και από το πώς μεταχειρίζεται τις μειοψηφίες της. Που πιστεύουν ότι τα ζητήματα δικαίου, φρονήματος και ανθρώπινης υπόστασης δεν υπόκεινται σε εκλογικές διαδικασίες, δεν υπακούουν στον νόμο του πλήθους. Που πρεσβεύουν, με άλλα λόγια, ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα». 
Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που αυτό το τελευταίο το δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Η κάτωθι έρευνα-ανάλυση, συντάχθηκε στα τέλη του 2008 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό των ΗΠΑ «Defense & Foreign Affairs» στις αρχές του 2009, καθώς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος «Global Information System» με έδρα την Ουάσινγκτον, στην αγγλική γλώσσα.-
Του ΄Ομηρου Φωτιάδη
ΚΟΣΣΟΒΟ-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την έναρξη των Νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Σερβίας, όταν στις 24ης Μαρτίου 1999 χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., εκατοντάδες αεροσκάφη έσπειραν τον θάνατο και την καταστροφή. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους 37.200 ξένοι στρατιώτες ουσιαστικά κατέλαβαν την Σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.
Χρειάστηκαν 78 ημέρες συνεχών βομβαρδισμών, κατά τους οποίους σκοτώθηκαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.002 Σέρβοι στρατιώτες, 2.500 άμαχοι πολίτες, από τους οποίους 89 παιδάκια. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2.300 επιδρομές από αέρος και επλήγησαν 995 στόχοι, από τα 1.150 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ τα οποία εκτόξευσαν 1.300 πυραύλους και έριξαν 2.900 βόμβες μεγάλης ισχύος. Επίσης, έριξαν 36.000 βόμβες διασποράς και έπληξε 112 στόχους με 15 τόνους βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Καταστράφηκαν όλα τα αεροδρόμια της Σερβίας, 54 γέφυρες, 148 μεγάλα κτίρια, δεκάδες εργοστάσια, διυλιστήρια, ενώ καταστράφηκε το 1/3 του συστήματος παραγωγής ενέργειας. Ολική καταστροφή υπέστησαν 310 σχολεία, 41 νοσοκομεία, 176 μνημεία πολιτισμού και 23 μοναστήρια.
Χρειάστηκαν 9 χρόνια παράνομης κατοχής ξένου εδάφους για να ανακηρυχθεί παράνομα η ανεξαρτησία του Κοσσόβου, η οποία απειλεί με αστάθεια τα Βαλκάνια και ανοίγει τις θύρες για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.
Αποκαλύπτουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τι είναι το παράνομο νεότευκτο κράτος των Βαλκανίων. Τις υπόγειες διαδρομές της μαφίας και της διαπλοκής.
Η μαφία εν δράση

Την περίοδο 1999-2001, οι Κοσσοβάροι Αλβανοί, διακινούσαν στην Ευρώπη τουλάχιστον 4-6 τόνους ναρκωτικών μηνιαίως. Τα έσοδα από τις ποσότητες αυτές ξεπερνούσαν τα 2 δις. δολάρια ετησίως.
Από το 2001 οι Κοσσοβάροι Αλβανοί συνεργάστηκαν στενά με την Τσετσενική μαφία και άρχισαν να κερδίζουν έδαφος από τους Τούρκους και Άραβες λαθρέμπορους ναρκωτικών. Το 2003 κατάφεραν να ελέγχουν πάνω από το 50% του εμπορίου, της διακίνησης και της διανομής ναρκωτικών στην Ευρώπη. Ομάδες ιδιαίτερα σκληρών Τούρκων μαφιόζων ανέλαβαν την εξόντωση του Τουρκικού δικτύου και την θέση τους πήραν οι Κοσσοβάροι Αλβανοί. Την περίοδο 2000-2005, Κοσσοβάροι Αλβανοί και Τσετσένοι, προώθησαν κάθε είδους λαθρεμπόριο στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τους δείκτες εγκληματικότητας στα ύψη! Χιλιάδες όπλα από το Κόσσοβο και κάθε είδους πυρομαχικά κατάκλεισαν την Ευρώπη! Δημιουργήθηκε ολόκληρη βιομηχανία πλαστών τσιγάρων στο Κόσσοβο, τα οποία μέχρι σήμερα φέρνουν τεράστια έσοδα στην Κοσσοβάρικη μαφία. Το λαθρεμπόριο καυσίμων, κλεμμένων αυτοκινήτων, το δουλεμπόριο, το εμπόριο λευκής σάρκας, η παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών και κάθε είδους άλλη παράνομη δραστηριότητα αναπτύχθηκε ραγδαία από τους Τσετσένους και Κοσσοβάρους μαφιόζους. Ιδιαίτερη αίσθηση και αποτροπιασμό, προκαλούν τα στοιχεία για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, στο οποίο επιδίδονται οι Κοσσοβάροι από το 1999 μέχρι σήμερα! Επίσης, η Κοσσοβάρικη μαφία διέδωσε ταχύτατα στην Ευρώπη μαριχουάνα, η οποία ήταν σχεδόν άγνωστη. Μαριχουάνα και τεράστιες ποσότητες φτηνής κοκαΐνης κατέκλυσαν την Ευρώπη, εκτοπίζοντας τους Τούρκους και Άραβες μαφιόζους, οι οποίοι για δεκαετίες πουλούσαν κακής ποιότητας όπιο και ηρωίνη. Παράλληλα, η Κοσσοβάρικη ηρωίνη και το Αλβανικό όπιο, έγιναν περιζήτητα στην Ευρώπη για την καλή τους ποιότητα και την χαμηλή τους τιμή. Οι Τούρκοι και Άραβες μαφιόζοι, κυνηγημένοι και από τους μαφιόζους Τσετσένους, περιορίστηκαν κυρίως στις αγορές της Γαλλίας, της Ολλανδίας, και διατήρησαν την κυριαρχία τους στο Γερμανικό Βερολίνο.
Ο Ευρωπαϊκός μικροέμπορος ναρκωτικών και χρήστης, εκτός από τα καλά και φθηνά ναρκωτικά, είχε την δυνατότητα να αγοράσει όπλα, πυρομαχικά, και κάθε είδους αντικείμενα από τους Κοσσοβάρους, οι οποίοι τα πρόσφεραν παράλληλα με τα ναρκωτικά.
Οι Αρχές Ασφαλείας της Ευρώπης από το 2001, άρχισαν να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα στον τομέα της καταστολής, καθώς οι Ευρωπαίοι μικροέμποροι και τα δίκτυα τους, ήταν πλέον καλύτερα οπλισμένοι από τους ίδιους! Επίσης, τα δίκτυα συλλογής πληροφοριών των Αρχών Ασφαλείας, μείωσαν δραματικά την δράση τους, καθώς αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, νέου είδους καταστάσεις και συμπεριφορές! Οι Κοσσοβάροι μαφιόζοι, έχουν τους δικούς τους κανόνες, άγραφους νόμους και κώδικες, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την διείσδυση κατασκόπων στα δίκτυα τους. Επίσης, με εξαίρεση την Ελλάδα, Σερβία και Ελβετία κατά δεύτερο λόγο, οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα με την Αλβανική γλώσσα, η οποία μέχρι και σήμερα τους είναι σχεδόν άγνωστη!
Οι Κοσσοβάροι χρησιμοποιώντας την Αλβανική γλώσσα στις επικοινωνίες τους και ειδικούς γλωσσολογικούς κώδικες δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί από τις διωκτικές αρχές που υποκλέπτουν τις συνομιλίες τους και πλήθος στοιχεία παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Η Αλβανική γλώσσα δεν παρουσιάζει κανένα γενικότερο ή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ευρώπη και είναι από τις λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο.
Η διαρροή πληροφοριών από την Αλβανική Κοσσοβάρικη μαφία, είναι σχεδόν αδύνατη. Οι τιμωρίες των «προδοτών» είναι τόσο σκληρές, που αποτρέπουν την προοπτική αυτή.

ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΦΑΜΙΛΙΕΣ»
Α’ ΖΩΝΗ: Κεντρικό Κόσσοβο
Περιλαμβάνει την ζώνη της Ντρένιτσα, Πρίζεν, Κλίνα, Ιστοκ, νότια Μιτρόβιτσα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, η περιοχή αυτή ελέγχεται από τον γνωστό και τέως Αρχηγό του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου (UCK), Χακίμ Θάτσι, το «Φίδι». Η «Φαμίλια» Θάτσι, ελέγχει τους διαδρόμους λαθρεμπορίου από την FYROM-Κόσσοβο-Μαυροβούνιο.
Β’ ΖΩΝΗ: Δυτικό Κόσσοβο
Περιλαμβάνει την ζώνη του Ντούκατζιν, Πετς, Ντέτσανι, Τζακόβιτσα κλπ., και συνορεύει με την Αλβανία και το Μαυροβούνιο. Ελέγχεται από την «φαμίλια» του γνωστού Ραμούς Χαραντινάϊ, ο οποίος εκλήθη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICTY[1]), με 37 κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν ήταν πρωθυπουργός του Κοσσόβου. Στης 05/03/2007, η εισαγγελέας του ICTY, Κάρλα Ντελ Πόντε, χαρακτήρισε «γκάνγκστερ» τον Ρ. Χαραντινάϊ: Κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε «Μην αμφιβάλλετε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν γκάνγκστερ με στολή, που κατείχαν εξουσία. Ένας θανάσιμος συνδυασμός» αναφερόμενη στον Ρ. Χαραντινάϊ και τους συνεργάτες του Ιντρίζ Μπαλιάϊ και Λαχί Μπαχιμάϊ.
Γ’ ΖΩΝΗ: Ανατολικό Κόσσοβο
Περιλαμβάνει την ζώνη Λάμπ, Γκίλιανε, Βίτινα, Κάτσανικ και ελέγχεται από την «φαμίλια» του πρώην αξιωματικού του UCK, Ρουστέμ Μουσταφά.

Οι τρεις μεγάλες «φαμίλιες» που ελέγχουν το Κόσσοβο σε κάθε επίπεδο, έχουν τις μικρότερες «φαμίλιες» υπό τις διαταγές τους, οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους, και έτσι διατηρείται η ισορροπία μεταξύ τους.
Η «φαμίλια του Λούκα», ελέγχει το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, τσιγάρων και είναι ο σύνδεσμος με την μαφία της βορείου Αλβανίας.
Η «φαμίλια του Σελίμι» στην περιοχή Ντούκατζιν, διακινεί τα προϊόντα του λαθρεμπορίου με ασφάλεια μέσα στο Κόσσοβο.
Η «φαμίλια του Κελμέντι» με έδρα το Πετς, ασχολείται με το εμπόριο ανθρώπων και διακινεί πόρνες προς κάθε σημείο της γης.
Η «φαμίλια του Ελσάνι» με έδρα την Βιτομίριτσα, ελέγχει τις λαθραίες αποθήκες όπλων και καυσίμων.
Η «φαμίλια του Κιτάζ», ελέγχει το λαθρεμπόριο κλεμμένων αυτοκινήτων και έχει έδρες στην Κλίνα και στο Ίστοκ.
Η «φαμίλια του Σούμα» με έδρα το Κάτσανικ, ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών με την FYROM.
Η «φαμίλια του Σύλα», ελέγχει το λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών με την FYROM.
Η «φαμίλια του Αγκούσι» με έδρα την Κλίνα, ελέγχει το λαθρεμπόριο και τους χώρους αποθήκευσης των λαθραίων πυρομαχικών.
Η «φαμίλια του Γκέσι», ελέγχει το λαθρεμπόριο καυσίμων σε όλο το Κόσσοβο.
Η «φαμίλια του Μπαμπαλίγια», ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων από και προς την Βουλγαρία.
Άλλες «φαμίλιες» οργανωμένες σύμφωνα με το «κανούνι» είναι αυτές του «Μπόριτσι», που συνεργάζεται με την Ιταλική μαφία, του «Μπροκάϊ» που συνεργάζεται με την Τουρκική μαφία, και άλλες μικρότερες που προέρχονται κυρίως από στελέχη της παλιάς Αλβανικής μυστικής υπηρεσίας «Σιγκουρίμι», όπως των Χαλκάϊ, Κερκικού, Γκάουσι, Σέλου, Κάκαμι και Χασάνι.
Η ποίο ισχυρή «φαμίλια» στο Κόσσοβο είναι αυτή του «Κούλα» που ελέγχει τις μεταφορές και την διακίνηση του λαθρεμπορίου προς τις χώρες της Ευρώπης.
Όπως κατά διαστήματα έχει δημοσιευτεί στα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός τους Κοσσόβου, Αγκίμ Τσέκου, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους Αρχηγούς της Κοσσοβάρικης Μαφίας.
Σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας (BND), οι Τσέκου, Θάτσι και Χαλίτι, συναντούνται πολύ συχνά στο Grand Hotel στην Πρίστινα, για να συντονίζουν τις δραστηριότητες της μαφίας.
Τα τελευταία 3 χρόνια η Κοσσοβάρικη μαφία, έχει απλωθεί και στις χώρες της Μεσογείου, το Ισραήλ, την Λιβύη, το Μαρόκο κλπ. Την επέκταση της Κοσσοβάρικης μαφίας στις περιοχής αυτές, βοήθησε σημαντικά η συνεργασία των Κοσσοβάρων με τις σκληρότερες ομάδες της Ιταλικής μαφίας, όπως την “Saera Corona Unita” της Απούλιας, την “Drageta” της Καλαβρίας και την “Remo Letse Libere”.
Οι Κοσσοβάροι «ξεπλένουν» τα τεράστια ποσά τους, μέσα από τουλάχιστον 25 εταιρίες στην Ελβετία και πάνω από 500 στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία ειδικών εγκληματολόγων της ομάδας «PC-S-CO» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Πολλά στελέχη του UCK πλαισιώνουν το KPC (Σώμα Προστασίας Κοσσόβου), το οποίο και αντικατέστησε στην πραγματικότητα τον UCK. Το KPC παρέχει πλήρη προστασία και ασφάλεια σε κάθε παράνομη δραστηριότητα της Κοσσοβάρικης μαφίας. Ουσιαστικά το KPC διασφαλίζει και νομιμοποιεί το έγκλημα και τις παράνομες δραστηριότητες της Κοσσοβάρικης μαφίας, η οποία είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα του Κοσσόβου, από τα ανώτατα μέχρι τα κατώτατα κλιμάκιά του. Πάνω από το 60% του πληθυσμού του Κοσσόβου απασχολείται στις μαφιόζικες δραστηριότητες. Το Κόσσοβο έχει απορροφήσει σχεδόν την βόρειο Αλβανία, καθώς σύνορα δεν υπάρχουν πλέον και σε όλη αυτήν την επικράτεια, η μαφία κυβερνά σε όλα τα επίπεδα.
Ούτε η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο -KFOR[2]- ούτε και η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσσοβο -UNMIK[3]- είναι ικανές να αγγίξουν την Κοσσοβάρικη μαφία. Άλλωστε εάν κάποιοι αποφάσιζαν να δώσουν τέλος στις παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες στο κόσσοβο, θα έπρεπε να βάλουν στην φυλακή σχεδόν το 70% του πληθυσμού!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυλίας που λαμβάνει η Κοσσοβάρικη μαφία, είναι το γεγονός, ότι οι διωκτικές αρχές πολλών δυτικών χωρών, για πάνω από 5 χρόνια πίεζαν για το κλείσιμο δύο τεράστιων εργαστηρίων επεξεργασίας ναρκωτικών στις περιοχές Γκίλιανε και Πρίζρεν. Τα εργαστήρια αυτά επεξεργάζονταν πάνω από 4 τόνους ναρκωτικών ουσιών τον μήνα! Απολάμβαναν της προστασίας του KPC και η λειτουργία τους, οι μεταφορές κλπ., γίνονταν φανερά, μπροστά στα μάτια των χιλιάδων ανδρών της KFOR και UNMIK, οι οποίες ήταν αδύνατον να επέμβουν. Πρόσφατα τα εργοστάσια αυτά μεταφέρθηκαν κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, καθώς οι πιέσεις είχαν γίνει ιδιαίτερα έντονες!
Η Κοσσοβάρικη μαφία, επίσης έκλεψε και πούλησε στο εξωτερικό χιλιάδες θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σέρβων. Το Κόσσοβο είναι το ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας για πολλούς αιώνες. Σε πάρα πολλές περιοχές της Σερβικής επαρχίας του Κοσσόβου, βρίσκονταν χιλιάδες αρχαία αντικείμενα, κυρίως από τον 9ο αιώνα και την Βυζαντινή περίοδο. Ο UCK προέβη σε μια άνευ προηγούμενου πολιτιστική καταστροφή στην περιοχή, καταστρέφοντας χιλιάδες θησαυρούς και αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας. Ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα των τρομοκρατών του UCK είναι η καταστροφή όλων αυτών των μνημείων και θησαυρών του Κοσσόβου, τα οποία πρέπει να καταγράψει η Διεθνής Κοινότητα και να αποδώσει στους εγκληματίες του UCK την τιμωρία που πρέπει. Ολόκληρη η Ευρώπη έχει στην κυριολεξία πλημμυρίσει με αρχαία αντικείμενα του Σερβικού πολιτισμού και της ιστορίας, τα οποία πωλεί η Κοσσοβάρικη μαφία σε εξευτελιστικές τιμές. Ασφαλείς πληροφορίες φέρουν, η Κοσσοβάρικη ηγεσία, να έχει δωρίσει πλήθος ιδιαίτερης αξίας αρχαιολογικά αντικείμενα σε ξένους ηγέτες, που επισκέπτονται το Κόσσοβο, θέλοντας να ενισχύσει τα φιλικά τους αισθήματα.
Πλήθος χριστιανικά αντικείμενα, τεράστιας αξίας, από την εποχή του Βυζαντίου, φέρονται να έχουν αγοραστεί από το Βατικανό και άλλες Εκκλησίες της Δύσης. Η Σερβική Εκκλησία, διαθέτει πλήθος στοιχεία για τις υποθέσεις αυτές.
Η Διεθνής Κοινότητα, το Βατικανό και άλλες Εκκλησίες˙ η UNMIK, η KFOR κλπ., γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τα πολιτιστικά εγκλήματα του UCK στο Κόσσοβο και με την ανοχή τους, είναι συνυπεύθυνοι στο τεράστιο αυτό έγκλημα εις βάρος της Σερβικής ιστορίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι Κοσσοβάροι Αλβανοί, όπως και οι Αλβανοί, στην ιστορία τους, δεν έχουν να επιδείξουν το παραμικρό μνημείο της ιστορίας τους και έστω ένα δείγμα πολιτισμού. Η ιστορική τους πορεία είναι επιστημονικά καταγραμμένη και παρουσιάζεται δίπλα στους Οθωμανούς Τούρκους, οι οποίοι τους χρησιμοποιούσαν πάντοτε ως μισθοφορικές εγκληματικές ομάδες, ενάντια στους χριστιανικούς πληθυσμούς της Αυτοκρατορίας τους. Η ιστορική αποστολή των Αλβανών συνεχίζει και στις μέρες μας, ακριβώς όπως και στο παρελθόν, υπό την σημαία μια άλλης αυτοκρατορίας.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), SEESAC[4], η οποία δημιουργήθηκε από τον ΟΗΕ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, για να καταγράφει τις σχέσεις οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικής, έχει δημοσιεύσει ιδιαίτερα ανησυχητικές εκθέσεις, για τα Βαλκάνια και ιδιαίτερα για το Κόσσοβο. (Η ιστοσελίδα της SEESAC είναι http://www.seesac.org/)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εκθέσεις του SEESAC, παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας στο Κόσσοβο και την Αλβανία. Οι εταιρίες αυτές δίνουν το νόμιμο κάλυμμα στην μαφία και εκτελούν τις πλέον μυστικές αποστολές των μαφιόζων Αλβανών. Στην Αλβανία, οι εταιρίες αυτές ξεπερνούν τις 300 και ο αριθμός των υπαλλήλων τους, ξεπερνά τον αριθμό προσωπικού της αλβανικής αστυνομίας! Σε ποσοστό 90% ελέγχονται πλήρως από την Αλβανική μαφία. Στο Κόσσοβο, οι εταιρίες αυτές ξεπερνούν τις 50 και έχουν απορροφήσει τους άνδρες του UCK, που δεν συμπεριλήφθηκαν στον KPC. Κάποιες από αυτές ιδρύθηκαν για να στεγάσουν τις υπό δημιουργία Μυστικές Υπηρεσίες του Κοσσόβου, και ακόμη λειτουργούνε για τον σκοπό αυτό, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα ηγετικά στελέχη της Κοσσοβάρικης μαφίας σε επίπεδο συλλογής πληροφοριών.
Οι εταιρίες ασφαλείας που συνεργάζονται με την μαφία στην Αλβανία, ξεπερνούν τις 200. Τουλάχιστον 40 εταιρίες ασφαλείας στην FYROM ελέγχει η Κοσσοβάρικη μαφία. Στο Κόσσοβο έχουν καταγραφεί 22 μαφιόζικες εταιρίες ασφαλείας, από τις οποίες μερικές κατέχουν και νόμιμες άδειες οπλοφορίας για το προσωπικό τους!
Το Αλβανικό Συνδικάτο του εγκλήματος, στα Βαλκάνια διατηρεί στενούς και ισχυρούς δεσμούς με την διεθνή Ισλαμική τρομοκρατία. Τα διεθνή Ισλαμικά ιδρύματα, τα οποία αποτελούν κάλυψη για την διάδοση εξτρεμιστικού Ισλάμ, δρουν ανενόχλητα στο Κόσσοβο, την Αλβανία, ενώ έχουν επεκταθεί και στους Αλβανικούς πληθυσμούς της FYROM και του Μαυροβουνίου.
Η Ισλαμική «ανθρωπιστική οργάνωση» -Mainstream Islamic Relief-, πρόσφατα επεκτάθηκε από το Κόσσοβο σε πόλεις της βόρειας Αλβανίας, όπως η Σκόδρα, στο Πόγραδετς. Στην μικρή κωμόπολη Λιν, στην λίμνη Οχρίδα στα σύνορα με την FYROM, μέσω της παραπάνω οργάνωσης, τα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το 2001, χρηματοδότησαν ένα τεράστιο τζαμί, το “Fakhira Haribel Khili Xhamija”, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κέντρο διάδοσης του ουχαμπισμού.
Από τις αρχές του 2006, οι Ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Αλβανία, το Κόσσοβο, FYROM και στο Μαυροβούνιο, παρουσιάζουν μεγάλη δράση και κινούνται υπό καθεστώς απροκάλυπτης ασυλίας.
Ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας (SHIK), Μπακσίμ Γκαζιντέντε, και εξ απορρήτων σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον εξτρεμιστικό Ισλαμικό κόσμο παγκοσμίως και παρέχει κάθε είδους κάλυψη σε κάθε είδους Ισλαμικές οργανώσεις.
Ο Μ. Γκαζιντέντε, ήταν αρχηγός της SHIK από το 1992 έως το 1997. Ο Ισλαμιστής Γκαζιντέντε, έφυγε από την Αλβανία κρυφά δύο μέρες μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 1997, με την βοήθεια της Τουρκικής MIT, και εγκαταστάθηκε υπό την προστασία της, στην Κωνσταντινούπολη. Του απαγγέλθηκε σοβαρή κατηγορία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η οποία μυστηριωδώς αποσύρθηκε το 2001. Στις αρχές του 1997, ξέσπασε μεγάλη εξέγερση στην νότιο Αλβανία, κυρίως μεταξύ των Ελλήνων της μειονότητας, όταν κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα της χώρας και «χάθηκαν» καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, προς «άγνωστη» κατεύθυνση! Ο Μ. Γκαζιντέντε μαζί με τον Σ. Μπερίσα και την μαφία είχαν μετατρέψει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, στα συμφέροντα της μαφίας και απέσπασαν τεράστια ποσά, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι εξεγερμένοι Έλληνες του νότου, την περίοδο εκείνη, κυριαρχούσαν οικονομικά στην Αλβανία και βρίσκονταν υπό διαρκή πόλεμο με την μαφία. Ο Μ. Γκαζιντέντε, σε συνεργασία με τον Αλβανικό Στρατό και την Αστυνομία, κατέπνιξαν την εξέγερση στον νότο της χώρας με την χρήση βίας. Μετά από σοβαρές πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, αναγκάστηκε η Αλβανική δικαιοσύνη να αποδώσει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον Μ. Γκαζιντέντε και να απενοχοποιήσει τον Σ. Μπερίσα. Έμμισθος πράκτορας της Τουρκικής ΜΙΤ, ο Γκαζιντέντε διέφυγε στην Τουρκία, μαζί με τεράστια ποσά και βρίσκονταν υπό την προστασία της ΜΙΤ, μέχρις της 10 Δεκεμβρίου του 2005, οπότε και επέστρεψε στην Αλβανία, απαλλαγμένος με άγνωστο τρόπο από τις κατηγορίες, για να αναλάβει μυστικός σύμβουλος του Σ. Μπερίσα.
Ο Μ. Γκαζιντέντε, ουσιαστικά διοικεί και πάλι την SHIK από το παρασκήνιο και την εξουσία που αντλεί από τον Σ. Μπερίσα. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ ΜΙΤ και SHIK. Ο Γκαζιντέντε το 1996, διατηρώντας προσωπική σχέση με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον έφερε δυο φορές στην Αλβανία και δύο φορές στο Κόσσοβο, όπου είχε πολύ σημαντικές επαφές. Ο Ο. Μ. Λάντεν πήγε στην Αλβανία μέσο Τουρκίας, ταξιδεύοντας με ιδιωτικό αεροσκάφος και στάθμευσε για πολλές ώρες, στα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και Αδάνων. Ο Μ. Γκαζιντέντε οργάνωσε την ίδια χρονιά την είσοδο της Αλβανίας στον οργανισμό της «Ισλαμικής Διάσκεψης».
Από τις αρχές του 2006, οι επαφές του Μ. Γκαζιντέντε με τις Κοσσοβάρικες μυστικές υπηρεσίες και τους ηγέτες της Κοσσοβάρικης μαφίας, είναι πολύ πυκνές. Ο Γκαζιντέντε, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές μυστικών υπηρεσιών Δυτικών χωρών, έχει δημιουργήσει μέσα στους κόλπους της SHIK, δική του μυστική υπηρεσία, η οποία εργάζεται παράλληλα και παράνομα μέσα στην SHIK. Το μεγάλο δίκτυο του Γκαζιντέντε μέσα στην SHIK, καταγράφει και παρακολουθεί όλες τις επαφές της SHIK με το FBI και την CIA. Η CIA και το FBI έχουν στενές επαφές με την SHIK, ειδικά στα θέματα της μαφίας και της Ισλαμικής τρομοκρατίας. Έτσι οι ακραίες Ισλαμικές Οργανώσεις και οι πυρήνες των ουχαμπιτών στην Αλβανία-Κόσσοβο και τις άλλες περιοχές, έχουν απόρρητες πληροφορίες σε πρώτο χρόνο! Το ίδιο συμβαίνει και με τις πολλές ομάδες της μαφίας, πολλές από τις οποίες συνεργάζονται στενά με τους εξτρεμιστές Ισλαμιστές.
Από το 1990 ένας μεγάλος Άραβας επενδυτής στην Αλβανία, ο Αλ Καντί, συνδέθηκε στενά με τον Μ. Γκαζιντέντε και ίδρυσαν την «Ισλαμική Ανθρωπιστική Οργάνωση» -Muwafad- (Blessed Relief), η οποία κατηγορήθηκα από τις ΗΠΑ ότι «ξέπλυνε» πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, για λογαριασμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Γενικός Διευθυντής των επιχειρήσεων Αλ Καντί στην Αλβανία, Αμπντούλ Λατίφ Σαλέχ, κατηγορήθηκε ότι έλαβε προσωπικά από τον Ο. Μ. Λάντεν, 600.000 δολάρια και τα διοχέτευσε στους πυρήνες των ουαχαμπί στην Αλβανία. Τον Σεπτέμβριο του 2005, επισήμως το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, επανέλαβε τις κατηγορίες εναντίον του Αμπντούλ Λατίφ Σαλέχ. Ο Στιούαρτ Λίβι, Υπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητες για την τρομοκρατία και το οικονομικό έγκλημα (TFI) είπε ότι ο «Λατίφ Σαλέχ, έχει πολλαπλές διασυνδέσεις με την Αλ Κάϊντα, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την οργάνωση ‘Αλ Χαραμάϊν’, τις επιχειρήσεις του Αλ Καντί στην Αλβανία και τον Ο. Μ. Λάντεν».
Ο Μ. Γκαζιντέντε, βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση «Κίνημα για τα Δικαιώματα των Αλβανών στο Μαυροβούνιο». Ο Μ. Γκαζιντέντε έκανε το σχέδιο «Πτήση του Αετού» με σκοπό την διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ και άλλες πληροφορίες, στην περιοχή Τούζι, ανακαλύφθηκαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού και πυρομαχικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Dan”, μέλη της ομάδας που συνελήφθησαν, σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις και είχαν στενούς δεσμούς με την Κοσσοβάρικη μαφία και στελέχη του UCK. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν το AP (Associated Press), και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΚΙ.
Τουλάχιστον 750 Μουτζαχεντίν, οι οποίοι παρέμειναν κρυμμένοι στην επικράτεια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και το Σάντζακ, πέρασαν την περίοδο 2006-07, στο Κόσσοβο και ενσωματώθηκαν στις μαφιόζικες οργανώσεις που συνδέονται με τα ακραία ισλαμικά κινήματα. Ο Μ. Γκαζιντέντε, φρόντισε να περάσουν στο Κόσσοβο και να λάβουν πλαστά χαρτιά και έγγραφα και να πολιτογραφηθούν ως Κοσσοβάροι.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν η μεταφορά Μουτζαχεντίν και η εγκατάστασή τους στο Κόσσοβο, να έγινε σε συνεργασία, μεταξύ Γκαζιντέντε και της σκληροπυρηνικής οργάνωσης “MLADI MUSLIMANI”, η οποία προωθεί την διάδοση του ουαχαμπισμού στο Κόσσοβο και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι Μουτζαχεντίν αυτοί, προέρχονται από τις πλέον σκληροπυρηνικές ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Β-Ε, όπως οι «Μαύροι Κύκνοι», «Κίτρινες Μέλισσες», «Κύκνοι του Ναού», και άλλες.
Επίσης, ο Μ. Γκαζιντέντε, διατηρεί συχνές επαφές και συνδέεται πολύ, με τον Ισλαμιστή θεωρητικό του ουχαμπισμού, Κοσσοβάρο Αλβανό από το Οράχοβατς, Σουλεϊμάν Χαφίζ Μπουκάρι, ο οποίος σπούδασε στην Σαουδική Αραβία και το Σουδάν. Ο Σ. Χ. Μπουκάρι, ίδρυσε την πρώτη ουαχαμπική ομάδα στο Κόσσοβο, την “Abu Bekir Sadik”. Είναι ο κύριος ηγέτης του Ουαχαμπισμού στο Κόσσοβο και το Σάντζακ. Διατηρεί στενές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα σε Αλβανία και Κόσσοβο, και με τα «βρώμικα χρήματα» της μαφίας, χρηματοδοτεί, την ανάπτυξη ενός τεράστιου δικτύου θεολογικών, ανθρωπιστικών και άλλων Ισλαμικών ιδρυμάτων, όπως επίσης και Ισλαμικών σχολείων. Τα ποσά που διαχειρίζεται ο Σ. Χ. Μπουκάρι, είναι τεράστια, αν αναλογιστεί κάποιος, ότι καταβάλλονται εφ άπαξ, 600 Ευρώ σε όποιον συμμετέχει στις πολλές οργανώσεις και ακολουθεί μηνιαίος μισθός 300 Ευρώ.
Ο Μ. Γκαζιντέντε, στην πολύχρονη παραμονή του στην Τουρκία, ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τα Ισλαμικά κινήματα της χώρας και ταυτόχρονα έφερε σε επαφής τις Αλβανικές Οργανώσεις της Διασποράς με αυτές των Τούρκων, με κοινό στοιχείο την Ισλαμική Πίστη και τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς Αλβανών και Τούρκων, Μερικές από αυτές είναι:
Ø Η Τουρκική μυστική οργάνωση –ISLAMI HARAKET- με έδρα το Βερολίνο και πυρήνες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. (Διατηρεί δεσμούς με το Ισλαμικό μέτωπο της Αλγερίας “FIS”)
Ø Η Τουρκική Ισλαμική οργάνωση «Χαλιφάτο της Κολωνίας», με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.
Ø Η Τουρκική Ισλαμική οργάνωση -MILLI GOROS-, με έδρα την Γερμανία, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, εκτός Τουρκίας, με περίπου 28.500 ενεργά μέλη και χιλιάδες ακόμα υποστηρικτές της. Διατηρεί πάνω από 2.600 συλλόγους και ιδρύματα στην Ευρώπη, ενώ μόνο στην Γερμανία συντηρεί 516 τζαμιά.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών Τουρκίας-Αλβανίας (MIT-SEGURIMI μετέπειτα SHIK) είχε ως αποτέλεσμα, τον Φεβρουάριο του 1982, την ίδρυση στην Σμύρνη της Τουρκίας, της «Αλβανικής Δημοκρατικής Οργάνωσης Γιουγκοσλαβίας» (ADJ), η οποία μέχρι το 1985 είχε παράρτημα στην Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Σεβάστεια, Ικόνιο. Το 1993, μετονομάστηκε στο γνωστό LPK, κύριο όργανο υποστήριξης του UCK διεθνώς, μέσω και της οργάνωσης -VENDLINA THERRET- , «Η Πατρίδα Καλεί».
Η πορεία της συνεργασία ΜΙΤ-SEGURIMI/SHIK, εξελίχθηκε στην δημιουργία ενός τεράστιου ευρωπαϊκού δικτύου συνεργαζόμενων Τουρκικών, Αλβανικών και άλλων Ισλαμιστικών οργανώσεων, στην διάδοση του ακραίου Φονταμενταλιστικού Ισλάμ και του Ουαχαμπισμού, με κέντρα κυρίως την Ελβετία και την Γερμανία και κύριες βάσεις εξόρμησης, την Αλβανία, το Κόσσοβο και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η διαπλοκή και αλληλεξάρτηση μαφίας-πολιτικών-Ισλαμιστών-μυστικών υπηρεσιών, δημιούργησε μόρφωμα, το οποίο εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη.
Οι οργανώσεις των Κοσσοβάρων μαφιόζων στην Ευρώπη «Αλβανικό Εθνικό Ταμείο» (ALBANSKI NACIONALNI FOND), «Ελευθερία του Έθνους» (SLOBODA NARODA), «Ταμείο Κοσσυφοπεδίου» (FOND KOSSOVA), «Πανεπιστήμιο Κοσσόβου» (UNIVERZITER TETOVA), καθώς οι λέσχες “DOMOVINA ZOVE”, “KLUB RUGOVA”, “KLUB DIPOWA”, “KLUB U GALENU”, “KLUB PRARIMI”, “KLUB FAIK KOWFCA”, και πλήθος άλλες οργανώσεις, λειτουργούν ως προκάλυμμα της μαφίας και του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού.

Ο Μ. Γκαζιντέντε είναι ο γενικός συντονιστής μεταξύ Αλβανικής – Κοσσοβάρικης – Τουρκικής – Τσετσενικής μαφίας και των πάσης φύσεως Ιδρυμάτων, Οργανώσεων, KLUB, κλπ. στην Ευρώπη. Είναι επίσης ο Σύνδεσμος της SHIK με τις μυστικές υπηρεσίες πολλών Ισλαμικών χωρών. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες, προωθεί την συνεργασία των Ισλαμικών ακραίων κινημάτων με το τεράστιο δίκτυο της Αλβανοκοσσοβαρικής μαφίας στην Ευρώπη και παγκοσμίως!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Το τεράστιο δίκτυο της Αλβανοκοσσοβαρικής μαφίας στην Ευρώπη είναι αδύνατον να διαλυθεί από τις αρχές ασφαλείας της Ευρώπης.
Απαθής η διεθνής κοινότητα συναινεί στην παραχάραξη των συνόρων και την καταπάτηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, για την δημιουργία, ενός κράτους διαφθοράς στην καρδιά της Ευρώπης.
Το φάντασμα της Μεγάλης Αλβανίας ήδη πλανάται απειλητικά πάνω στα Βαλκάνια με την αποκλειστική συνδρομή της Αλβανικής και Κοσσοβάρικης μαφίας.
Το μέλλον της Ευρώπης είναι δυσοίωνο πλέον, καθώς το Κοσσοβάρικο τέρας της μαφίας ήδη κλονίζει συθέμελα την κοινωνική και πολιτισμική της υπόσταση.

[1] ICTY – International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia [http://www.un.org/icty/]
[2] KFOR – Kosovo Force [http://www.nato.int/KFOR/]
[3] UNMIK – United Nations Mission in Kosovo [http://www.unmikonline.org/]
[4] SEESAC - South Eastern and Eastern Europe Clearinghouse for the Control of Small Arms and Light Weapons. [http://www.seesac.org/]