ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

κ.κ. Βουλευτές, μην .. "ΑΔΩΝΙΖΕΤΕ" άλλο. Σαν ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ σας βλέπει ο λαός!

Τρία χρόνια τώρα οι δύσμοιροι Έλληνες πολίτες της κατακρεουργημένης Ελλάδας, ακούμε τα ίδια και τα ίδια. ΑΝ δε ψηφίσουμε τα διάφορα μνημόνια, -που ΟΛΑ είναι τα πιο .. κρίσιμα -πάει, έρχεται η συντέλεια, καταστρεφόμαστε , δεν θάχουμε ούτε ψωμί ούτε πετρέλαιο. ΑΝ όμως τα αποδεχτούμε, όπως διαλαλεί ολημερίς ο φίλτατος Άδωνις ως καραμούζα της άλαλης Ν.Δ. , ε, τότε αλλάζουν όλα !! Τι διαπιστώσαμε -στο πετσί μας- ως τώρα; Διανύουμε τον τρίτο χρόνο μνημονιακής πορείας και αντί να τρώμε με χρυσά κουτάλια, τα χάσαμε εντελώς κι αυτά , σκούριασαν  απ την αχρησία. Χάσαμε σπίτια , οικογένειες, υπόληψη. Τώρα μας λένε ΠΑΛΙ τα ΙΔΙΑ. Ακριβώς τα ΙΔΙΑ. Μας λένε ΨΕΜΑΤΑ με τον χυδαιότερο,τρομοκρατικότερο, απάνθρωπο τρόπο. 
ΞΕΡΟΥΝ ότι είναι ΨΕΥΤΕΣ, ΞΕΡΟΥΝ ότι το ΞΕΡΟΥΜΕ και συνεχίζουν την εν ψυχρώ δολοφονία μας. Πάνω απο 3 χιλιάδες συνέλληνες δολοφονήθηκαν και εκατομμύρια άλλοι γνωρίζουν τη πείνα και την δυστυχία, απο ΟΛΟΥΣ αυτούς χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν υπάρχουν χρώματα, ονόματα, συγγένειες ή φιλίες με όσους πρωταγωνιστούν στην εκτέλεση συμπολιτών μας. Εδω ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ καθημερινά Αγαπημένοι μας ΑΝΘΡΩΠΟΙ, άλλοι χάνουν για παντα την υγειά τους. Ξέρουμε ΠΟΙΟΙ τους σκοτώνουν και θα μιλάμε για φιλίες και κουραφέξαλα;. Για τους απλούς πολίτες, για ΟΛΟΥΣ εμάς, ΟΛΟΙ όσοι ψηφίζουν αυτά τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ - ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ μέτρα, είναι ΕΧΘΡΟΙ του λαού και ΕΤΣΙ πρέπει να αντιμετωπισθούν.                                                                                 ΠΗΓΗ

Πρόταση Βαρουφάκη οδηγεί σε λύση χωρίς μέτρα, δόση και ύφεση.

Πρόταση Βαρουφάκη οδηγεί σε λύση χωρίς μέτρα, δόση και ύφεση, τι προτείνει ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης για να αποφύγουμε τα μέτρα των 11, 5 δισ
Δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση  ούτε να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις που μας υποχρεώνει να τα υλοποιήσουμε  λέει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, επιμένοντας ότι αυτό θα είναι η καταστροφή της χώρας. Υπάρχει άλλη λύση λέει, επώδυνη μεν αλλά ελπιδοφόρα και την εξηγεί.
Την εναλλακτική πρότασή του για την διέξοδο που έχει η χώρα χωρίς να αναγκαστεί να εφαρμόσει τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δις ανέλυσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου "ΣΚΑΙ στις 7". «Οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν, δήλωσε.
Η πρόταση Βαρουφάκη για διέξοδο χωρίς μέτρα και δόση
«Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί, εξηγεί ο διαπρεπής οικονομολόγος.
Και συνεχίζει: «Να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνει η τρόικα για τα 11,5 δισ. τα οποία θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά να επικεντρωθούμε στο να εξοικονομήσουμε τα 2,5 δισ. μειώνοντας τις δαπάνες του δημοσίου.
Πως;  Να γίνει μία κατάταξη με τους μισθούς του δημοσίου από τον υψηλότερο μέχρι τον χαμηλότερο και να τροποποιηθεί ως εξής: Ο υψηλότερος μισθός να μειωθεί ώστε να ισούται με τον δεύτερο στην κατάταξη, ο δεύτερος με τον τρίτο κοκ. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τα μέτρα των 11,5 δισ. κι έτσι το εισόδημα θα συμπιεστεί πολύ λιγότερο και το σημαντικότερο, θα εξαλειφθεί το έλλειμμα μέσα σε 3 εβδομάδες.
Χωρίς έλλειμμα το κράτος θα είναι σε θέση να πληρώνει μισθούς και συντάξεις κι έτσι δεν έχει ανάγκη τη δόση».
«Αμέσως μετά θα πρέπει, επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε νέο πλαίσιο δηλαδή να διαπραγματευτούμε μόνο ως προς τις αποπληρωμές μας στους πιστωτές, χωρίς να εφαρμόσουμε αυτά τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν αναμφισβήτητα σε ύφεση».
Όπως είπε, αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε υφεσιακό αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα χρειαζόμαστε χρήματα. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο με μέτρα 11,5 δισ. να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στη χώρα άμεσα.                                                                       ΠΗΓΗ

“Super K” ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.





Super Keraboss made in Greece
 
      
          

            

        

        

        
       

                                                        

Χαρακτηριστηκά:
Καρότσα & Βάσεις (σασί): Το “Super K”, έχει εξωτερικό αμάξωμα από πολυεστέρα, με το εσωτερικό μέρος της  καρότσας του, να είναι επίσης με πάτωμα από πολυεστέρα ενισχυμένο. Η καρότσα όλόκληρη είναι ανεξάρτητη από το σασί – βάση,στο οποίο επάνω βιδώνεται. Το σασί είναι πολύ ενισχυμένο από κιλοδοκούς. 
Το δέσιμο καρότσας και βάσης – σασί  δημιουργεί  κορυφαία στρεπτική ακαμψία.
Στο σασί – βάση, τύπου σκάλας, βιδωτό, προσαρμόζονται, εμπρόσθιο τμήμα  και οπίσθιος άξονας μετά κινητήρος  και συστήματος μεταδόσεως εξολοκλήρου από Smart 1000cc με τους τροχούς του, που το κάνουν κινήσιμο.
Πέδηση, ανάρτηση, ηλεκτρική εγκατάσταση καλωδίων και ηλεκτρονικών αισθητήρων και εγκεφάλων, σύστημα θέρμανσης, τιμόνι, καθίσματα, αερόσακοι, άπαντα από Smart 1000cc. Το όλο αυτοκίνητο, είναι επακριβώς στηριγμένο λειτουργικά σε Smart 1000cc.
Επιλογή ταχυτήτων:  Το “Super K”, δύναται να έχει επιλογές ταχυτήτων, σε αυτόματο,  σε σειριακό και F1 ή και όλα μαζί, καθώς και ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι.
Διαστάσεις:   οι διαστάσεις του είναι 3,08m μήκος, 1,45m πλάτος,  1,62m ύψος.
Μεταξόνιο: 2,11m
Κινητήρας:     θα φέρει κινητήρες βενζίνης, ιπποδυνάμεων από 62HP, 72HP έως 80HP ατμοσφαιρικούς κινητήρες, 84HP έως 118HP turbo κινητήρες, καθώς και πετρελαίων 800cc, ιπποδυνάμεων 54HP έως 68HP.
Sport έκδοση: Η πιο sport έκδοσή του με ηλεκτρονική αναβάθμιση (από εμάς),  είναι με 118HP  turbo, στα 700kgr βάρος, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει 5,93kgr ανά ίππο.
Που απευθύνεται:  Το κοινό του “Super K”, εκτός των ιδιωτών συγκεκριμένου προφιλ,  είναι και τα γραφεία ενοικιάσεων στα νησιά, από τα οποία λείπει άκρως ένα Fun Car, το οποίο με απλές κινήσεις γίνεται τελείως Cabrio ή κλειστό με κουκούλα Soft.  Με Hard top διαιρούμενο ή αποσπώμενο, πάνω από την καμπίνα οδήγησης ή πίσω από το targa η πλάτη του “πόρτα” ( όπως φαίνεται και σε κάποιες φωτογραφίες).  Οι πόρτες του είναι και αυτές αποσπώμενες πάνινες ή διαιρούμενες πολυεστερικές, δίνοντας σε αυτόν που θα το οδηγεί, την χαρά της ελευθερίας και την υπεροχή της ιδιαιτερότητας.
Είναι αυτοκίνητο πολλαπλών χρήσεων, που δημιουργεί ευχαρίστηση όχι μόνο βλέποντάς το, αλλά και οδηγώντας το. Για οποιαδήποτε χρήση, από οποιοδήποτε κοινό ή ηλικία και οποιαδήποτε εποχή, κάτι αντίστοιχο δηλαδή, με τα παντελόνια τύπου jeans. Έχει την οδηγητική απλότητα ενός Smart, με την αίσθηση ενός Τζιπ.
Επιπλέον ο πολυεστέρας, δεν σκουριάζει και δεν σαπίζει. Επισκευάζεται δε από τον οποιονδήποτε.                                                                                                                                           ΠΗΓΗ

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ:«Tον έδειρα σαν σκύλο», είπε, επειδή δεν μπορούσε να αποστηθίσει το Κοράνι! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.

Σοκ στην Ιρλανδία προκάλεσε η κατάθεση μιας 32χρονης, η οποία αφού σάπισε στο ξύλο τον επτάχρονο γιο της με μια βέργα, τιμωρώντας τον γιατί δεν μπορούσε να αποστηθίσει το Κοράνι, στη συνέχεια του έβαλε φωτιά και τον έκαψε. Η 32χρονη Σάρα Έτζ – σύγχρονη Μήδεια – στην...
κατάθεσή της στο δικαστήριο του Κάρντιφ όπου δικάζεται είπε πως «τον έδειρα σαν σκύλο». Αρχικά, ο θάνατος του παιδιού είχε θεωρηθεί δυστύχημα, ωστόσο η νεκροψία στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο Γιασίν είχε πεθάνει πριν ξεσπάσει η φωτιά.
Η 32χρονη μαζί με τον σύζυγό της είχαν βάλει σαν στόχο ο μικρός τους γιος να μάθει απέξω το Κοράνι. Ετσι τον υποχρέωναν να μαθαίνει 35 σελίδες την ημέρα για τρεις μήνες. Ο μικρός, όμως, προτιμούσε, όπως κάθε παιδί της ηλικίας του να παίζει με τους φίλους του...
Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, η 32χρονη κακοποιούσε το παιδί και πριν από το περιστατικό: το έδερνε με σφυρί, με πλάστη, με παντόφλα, με μπουνιές και τον κλείδωσε στο υπόγειο, τον έδενε στην πόρτα και τον ανάγκαζε να κάνει πους απς γιατί έμενε πίσω στις ισλαμικές σπουδές του.
Λίγο μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, η ίδια είχε δηλώσει σε γιατρό που την παρακολουθούσε ότι ο Σατανάς της είπε να σκοτώσει τον γιο της και πως ένιωθε 100% καλύτερα μετά το θάνατό του. ΠΗΓΗ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η ΖΩΗ ΣΟΥ,Η ΤΙΜΗ ΣΟΥ


Αν η ζωή μας είχε αξία θα το είχαμε ήδη αποδείξει πολεμώντας με νύχια και με δόντια για να την διατηρήσουμε έστω και  ακρωτηριασμένη. Αναρωτιόμαστε, γράφουμε και προσπαθούμε να αναλύσουμε τι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο και μένουμε άπραγοι στην κατακρεούργηση της θεωρητικής αξιοπρέπειας μας. Θεωρητικής,  διότι δεν έχουμε αξιοπρέπεια εφόσον δεν έχουμε αξία ως ζωές. Έχουμε τιμή. Κοστολογηθήκαμε για την εκπαίδευσή μας, την εργασία μας, για την υγεία μας, για την ψήφο μας, για τον φόρο μας, την κηδεία μας,  κι εμείς αυτή την στιγμή δεν παλεύουμε για την υποτίμηση της αξίας μας παρά μόνο για την έκπτωση του κόστους ζωής μας απέναντι στο κράτος. Παλεύουμε για να μην πέσει κι άλλο η τιμή μας. Αυτό είναι το μέλημά μας: Ένα νομοσχέδιο και ένα μνημόνιο. Πουθενά ανάμεσα στις χιλιάδες σελίδες των προϋπολογισμών που συντάσσουν λογιστές της κακιάς ώρας δεν υπάρχει η αξία της ζωής. Μόνο η τιμή. Καταντήσαμε εμπόρευμα με πολύ μικρή ημερομηνία λήξης κατασκευασμένο με χειρίστης ποιότητας πρώτες ύλες. 

Τα αποτελέσματα της εκποίησης της αξιοπρέπειάς μας είναι ήδη εμφανή και φρικαλέα. Οι συντεχνίες στοιβάζονται με συνθήματα και πανό στους δρόμους για να εξασφαλίσουν μία τιμή για την ύπαρξή τους  αδιαφορώντας για την ύπαρξη της αξιοπρέπειας. Να μην πέσει ο μισθός μου, να μην χάσω τα προνόμιά μου και ας καεί ο κόσμος. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον σχιζοφρενής αν σε ικανοποιεί ότι αύριο εσύ θα έχεις λεφτά στο πορτοφόλι σου, εξασφαλισμένο το σπίτι σου και το κρεββάτι του ιδιωτικού νοσοκομείου αλλά θα περπατάς καθημερινά ανάμεσα σε ζωντανά και νεκρά συντρίμμια. Θα βγαίνεις από το ζεστό διαμερισματάκι  σου σε μια χώρα βομβαρδισμένη. Θα πίνεις καφέ και θα βλέπεις σήριαλ ενώ στο δίπλα διαμέρισμα κάποιος θα κόβει τις φλέβες του. Ήδη έχεις συνηθίσει οι σύγχρονες απλωμένες στον ήλιο μπουγάδες να μην είναι σώβρακα αλλά κουφάρια ανθρώπων.

Έχουμε την εντύπωση ότι η αντίσταση προηγούμενων γενεών γινόταν μετά από μεγάλες θεωρητικές κουβέντες και μετά από μεγάλη ζύμωση ιδεολογικών θέσεων. Έτσι βολεύει τους δημιουργούς των παρατάξεων που στηρίχθηκαν σε κοστολογημένες ιδεολογίες και σε αυτές που στηρίχθηκαν στην απόκτηση προσωπικού πλούτου. Θέλουν να πάρουν ακόμη και την πράξη αντίστασης  απλών ανθρώπων ως δικό τους επίτευγμα. Μεθοδευμένα δεν σε  έβαλαν να σκεφτείς ότι αυτό που σπρώχνει τον αξιοπρεπή άνθρωπο στην αντίσταση με βία δεν είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων του , είναι η προσβολή της αξιοπρέπειας. Είτε είναι εθνική, είτε ταξική, είτε κοινωνική, είτε προσωπική, είτε απλά ανθρώπινη. Όσο ο άνθρωπος είχε λιγότερα πάρε -δώσε με το κράτος και περισσότερα με τον διπλανό του τόσο η αξία του μεγάλωνε.  Και όσο ο διπλανός  του ένιωθε την αξία αδιαπραγμάτευτη, τόσο ανέβαινε στο χρηματιστήριο της ύπαρξης η ζωή και κατέβαινε το κόστος θανάτου. 

Λοιπόν, σε ποιον πόλεμο να κατέβεις, τιμημένε μου Έλληνα απέναντι στο Τέρας; Ποιος θα δώσει την ζωή του για την αξία σου  όταν εσύ  ο ίδιος την έχεις κοστολογήσει με διαπραγματεύσεις, υπογραφές και ψήφους ως ληγμένο προϊόν στις αποθήκες του κόσμου;  ΠΗΓΗ

Εξαθλιώθηκες; Ε, και; Μήπως «θεωρείσαι μειοψηφία»; Και άβουλος αντάμα...


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Εαν έχεις Μπάρμπα στην Κορώνη διάβαινε....

Εαν έχεις Άστρο διάβαινε....

Εαν είσαι Αριστερός, διάβαινε...

Εαν προέρχεσαι από ανώτερη τάξη, διάβαινε...

Εαν έχεις κονέ με Αδερφάτα, διάβαινε...

Εαν έχεις back up «Μυστικές Αδελφότητες», διάβαινε...

Εαν έχεις Πολιτική υποστήριξη, διάβαινε...

Εαν έχεις πλούτο, διάβαινε...

Εαν είσαι «ημέτερος» διάβαινε...
Τι; Δεν έχεις τίποτε από τα παραπάνω αλλά έχεις ταλέντο και νου και γνώσεις και σπουδές και διάθεση και όρεξη για δουλειά κι άλλα καλά εφόδια;

Θες να προχωρήσεις με το σπαθί σου;

Χαχαχα....φτωχέ θνητέ...
Όχι Αδερφέ μου...αφού όταν γεννήθηκες οι πλανήτες σου βαρούσαν μαλακία, τι θες και τα σκαλίζεις τώρα;
(Αν δεν το κατάλαβες, όλοι οι παραπάνω, μαζί και οι «Καθεστωτικοί εκπρόσωποί» τους αυτό σκέφτονται για σένα, όσο κι αν σ' ενοχλεί, άλλο αν στο «ντύνουν με όμορφα λόγια» περί «γενικών θυσιών όλων» στα κανάλια).
Όσο για το να γίνει το Θαύμα, άστο καλύτερα.
Δες γύρω σου...απλά, δες γύρω σου....
Ακούς για πόνο, δάκρυα, οργή...
Ε, και; Τι σημασία έχει τι ακούν τ’ αυτιά σου;
Βλέπεις τίποτα σαν αντίδραση; Τα μάτια σου βλέπουν τίποτα;
Όχι φίλε....τα δύο – τρία εκατομμύρια κόσμου στο Σύνταγμα δεν τα είδες ακόμη...
Γιατί;
Το ξέρω πως αναρωτιέσαι συνεχώς...απάντηση βρήκες όμως;
Το ότι μας ψεκάζουν ή μας ποτίζουν κάτι για να μην αντιδρούμε είναι η συνήθης απάντηση...
Την ακούμε συνεχώς κι εσύ κι εγώ όπου κι αν βρεθούμε...είτε «γνήσια» είτε «υποκριτικά»...από «πολλούς» συμπολίτες μας....
Τα «μάτια» τους τα «κοιτάς» όμως όταν σου το λένε; Πόσοι απ’ αυτούς πιστεύεις ότι στ’ αλήθεια «ζουν την εξαθλίωση στο σπίτι» τους;
Όσο για τα «ψεκάσματα και τα ποτίσματα», τον πεινασμένο δεν τον σταμάτησε ποτέ κανένα ψυχότροπο...η πείνα φέρνει απόγνωση και η απόγνωση οργή....και η Οργή Δράση...
Όχι λοιπόν, κάτι άλλο συμβαίνει...
Συμβαίνει ότι ακόμη προφανώς «υπάρχει λίπος»...
Και όχι σε σένα, αλλά εσύ δυστυχώς – και προφανώς, ακόμη – είσαι η «μειοψηφία»...
Οι «επίσημες στατιστικές» λένε ότι ανήκεις στο 30%...
Τουτέστιν, τρία εκατομμύρια Ελλήνων έφτασαν στην εξαθλίωση και περί τα 7 εκατομμύρια ΟΧΙ...
Αυτά τα «βολεμένα» δύο τρίτα της κοινωνίας είναι που «σφυράνε κλέφτικα» και στηρίζουν τις φονικές δυνάμεις του μνημονίου. Με όλες τις δυνάμεις τους...

Από την άλλη όμως, τρία εκατομμύρια κόσμου δεν είναι και λίγα...

Αν αυτοί και μόνον αυτοί κατέβαιναν οργισμένοι κι απεγνωσμένοι στο Σύνταγμα «πολλά θα συνέβαιναν»...

Να όμως που ούτε κι αυτοί κατεβαίνουν...

Περίεργο, ε;

Άρα, ούτε οργισμένοι είναι ακόμη και προφανώς, «ούτε απεγνωσμένοι»...

Αυτό ακριβώς βλέπουν «αυτοί οι κάποιοι που κινούν νήματα» και λένε : «υπάρχει ακόμη λίπος, συνεχίστε».

Γι’ αυτό και πέρυσι το καλοκαίρι φρόντισαν να διαλύσουν εκείνη την παρατεταμένη συγκέντρωση διαμαρτυρομένων – αγανακτισμένων Πολιτών στο Σύνταγμα. Γιατί γινόταν «επικίνδυνο παράδειγμα αντίδρασης» και διαρκές σημείο (αντιδραστικής) αναφοράς. Προέτρεπε όλο και πιο πολλούς Πολίτες να «συμμετέχουν» στην «Διαρκή Εκδήλωση της Οργής».
Είναι το μόνο που μπορούσε να τους τσακίσει...Γιατί όταν θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο κόσμου, τότε εύκολα θα μπορούσε να μετατραπεί σε «οιονεί εξέγερση»...και βεβαίως σε «έργω εξέγερση»....

Φρόντισαν όμως κάποιοι ανόητοι απερίσκεπτοι «καλοθελητές» να την «δυναμιτίσουν» με τον άφρονα δήθεν επαναστατισμό τους...σαν να μην ήξεραν ότι μια «βεβιασμένη άκαιρη επίθεση» την «ακατάλληλη ώρα» είναι καταδικασμένη να προκαλέσει κατάρρευση ολόκληρου του Μετώπου....ας το χαίρονται το ανοσιούργημά τους...και άξιος ο μισθός των «πληρωμένων εγκάθετων» που «βοήθησαν καίρια» σ’ αυτό....
Όχι φίλε...

Δεν είναι ηλίθιοι οι «Προνομιούχοι Άρχοντες» του τόπου...και έξυπνοι είναι και αδίστακτοι είναι...

Όσο για το περιβόητο «Αίμα»...μάλλον μας τελείωσε σ’ αυτόν τον τόπο...

Οι φλέβες πλέον μάλλον νερό κουβαλάνε...

Και ούτε καν καυτό...

Νερό παγωμένο, κρύσταλλο, αδύναμο να φρενιάσει θυμωμένο...

Τέρας ψυχραιμίας ο Λαός σου λοιπόν;

Ή μήπως οι «βολεμένοι», αυτοί δα που λέγαμε στην αρχή του κειμένου, είναι πολύ πολύ περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να βάλει ο νους σου;

Και ξέρεις, η «πλειοψηφία» είναι που διαμορφώνει τις δημοσκοπήσεις και την «Λαϊκή Θέληση».
Όχι λοιπόν φίλε, μην ελπίζεις...δεν τους νοιάζει αν εσύ πεινάς, αν τα παιδιά σου λιποθυμάνε άρρωστα και νηστικά....

Ούτε τους Πολιτικούς, ούτε τους Προύχοντες, ούτε τους «βολεμένους συμπολίτες» σου...

Μην ελπίζεις σε καμία συμπόνοια...σε καμία φωνή της Λογικής και της Ηθικής...

Δεν τους νοιάζεις...

Δεν σε βλέπουν...

Σ’ έχουν πατήσει προ πολλού, σ’ έχουν λυώσει και κοιτάν αλλού...δεν κοιτάνε κάτω να δούνε τι πατήσανε τόσα χρόνια...

Άλλωστε, έχουν πειστεί ότι δεν έχεις καμία μα καμία διάθεση ούτε δύναμη να αντιδράσεις απεγνωσμένα και δυναμικά...
Τους το δείχνεις καθημερινά αυτό άλλωστε...
Όσο για το ότι όλα είναι σε «βρασμό» και περιμένουν την «πρώτη Σπίθα» - το «πρώτο χυμένο Αίμα» - που θ’ ανάψει την μεγάλη Πυρκαγιά, άστο καλύτερα...

Στην τελική, όταν καμιά φορά έρχεται η «απόγνωση», προτιμάς να στρέψεις το όπλο στον εαυτό σου...

Ναι, κι αυτό το ξέρουν....τους το είπαν ξεκάθαρα τρεις χιλιάδες αυτόχειρες συμπολίτες μας....                                                          ΠΗΓΗ

Ο EZRA POUND ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ PAOLO PASOLINI


Ψηφιακή διαμαρτυρία κατά του μνημονίου #3.ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL) ME TO MHNYMA

digitalprotest.eu/                                                                                                                                  

Επιλογή βουλευτή που στηρίζει την κυβέρνηση ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ.

   
Επιλογή βουλευτή:
ΑλτΤΧΤ ΑλτΤΧΤ
ΑλτΤΧΤ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;

WATERΠαράδοση του νερού της Ελλάδας… Το ξεκίνημα από την Πελοπόννησο

Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής η οποία υπεγράφη αρχικά στις 11 Απριλίου και η οποια τροποποιήθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011) αφορώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!
Πιο συγκεκριμένα η παρ.1 του άρθρου 2, τροποποιήθηκε (αντικαθίσταται) ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012.»
(www.ypeka.gr)
H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού ήταν η 16η Ιουνίου 2012.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο του υδατικού δυναμικού από την τρόικα που περνάει εντέχνως με την προφαση της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες. Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.
Στις ΗΠΑ, όπου έχουν αγοράσει εταιρείες τα νερά έχουν επιβάλλει νόμους με τους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΒΑΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.
O διατροφικός κώδικας (codex alimentarius) εφαρμόζεται ως οδηγία στη χώρα μας ήδη από το 2005 υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων που είναι ΝΠΔΔ τουΥπουργείου Υγείας.

Η υπόθεση φαίνεται να αφορά κυρίως τους αγρότες. Στην πραγματικότητα,αφορά την προσπάθεια από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας, για τον έλεγχο όλων των παραμέτρων που θα βοηθούσαν κάποιον-ους να διεκδικήσουν μια ανεξάρτητη ζωή.
Το να παραμείνει το νερό στον έλεγχο της κοινωνίας και να μην περάσει στον ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να μπορούμε στο μέλλον να θέσουμε τα θεμέλια μια ανεξάρτητης ζωής. Αφορά όλους τους ελεύθερους ανθρώπους ή εκείνους που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ελεύθεροι. Η ελευθερία μας προϋποθέτει και τον έλεγχο του νερού από την κοινωνία. Διαφορετικά οι όροι διαμορφώνονται δυσμενώς για τους πολίτες.
Όπου το νερό έγινε εμπόρευμα, οι άνθρωποι υποφέρουν
Η ιδιωτικοποίηση του νερού φέρνει εκτόξευση τιµών, εξώσεις, χρέη, ανεργία, διακοπές υδροδότησης ακόµη και θανάτους! Διαβάστε το πρώτο μέρος της έρευνας και δείτε τι έγινε σε Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδά, Παρίσι.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων που εφαρµόστηκε η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, το αποτέλεσµα ήταν υψηλό κοινωνικό κόστος, που δεν επέλυσε τα προβλήµατα λειτουργίας και υποδοµής, καθώς οι εταιρείες στοχεύουν (και τελικά αποκοµίζουν) τεράστια κέρδη. Ειδικά στο νότο, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης προωθείται ακόµη ως λύση στις επενδυτικές ανάγκες που προβάλλονται ως πρώτη προτεραιότητα. Ακριβώς αυτό που ζούµε στην Ελλάδα δηλαδή. Όταν άλλοι αποφάσισαν ότι εµείς έχουµε πρόβληµα χρέους, προτάθηκε ως άµεση προτεραιότητα εµείς να πουλήσουµε τα νερά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και αυτό είναι οι… επενδύσεις. Ελάτε να εξετάσουµε πού οδήγησαν τέτοιου τύπου επενδύσεις άλλες χώρες που βιώνουν την εµπειρία της ιδιωτικοποίησης εδώ και χρόνια…
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 6.000 άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους
Η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βουλγαρία ήταν µέρος του προγράµµατος λιτότητας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, υποσχόµενο αποτελεσµατικότητα αλλά κυρίως ΕΠΕΝ∆ΥΣΕΙΣ. (Τα ίδια Παντελάκη µου, τα ίδια Παντελή µου).
Τελικά, επενδύσεις δεν έγιναν. Εγιναν όµως τα ακόλουθα, ως συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού:
● Αύξηση της τιµής του νερού τουλάχιστον 12%.
● Σκάνδαλα διαφθοράς από το 2005, για υψηλές αµοιβές. Ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος παίρνει 400.000 ευρώ το χρόνο. (Φανταστείτε πόσο θα παίρνει εδώ).
● 100άδες νοικοκυριά αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο ύδρευσης, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν.
Συγκεκριµένα, χίλια νοικοκυριά αποσυνδέθηκαν µόνο το 2011 ενώ εκκρεµούν ακόµη 5.000 δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων που δεν µπορούσαν να πληρώσουν.
● Σε 370 οικογένειες στη Σόφια, έγινε έξωση επειδή δεν µπορούσαν να πληρώσουν τις ∆ΕΚΟ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εδωσαν σε ιδιώτες ακόµα και τα ποτάµια!
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε το 1993 υποτίθεται για την ανάπτυξη της βιοµηχανίας νερού. Το 2008 πουλήθηκε η δηµόσια Αquapor, που τότε ήταν ανάδοχος συµβολαίων σε 24 δήµους. Η νοµοθεσία άλλαξε και επέτρεψε στους ιδιώτες αναδόχους να ελέγχουν ολόκληρα υδρογραφικά διαµερίσµατα, κοίτες ποταµών, υδραυλικές υποδοµές, φράγµατα, λιµάνια αλλά και να πάρουν εξουσιοδότηση να δίνουν άδειες, να συλλέγουν φόρους, να εποπτεύουν και φυσικά… να εξασφαλίζουν κέρδη.
Οι δήµοι που είχαν προσχωρήσει στο σύστηµα αυτό και έγιναν πελάτες του group αναγκάστηκαν να αγοράζουν νερό για να διαχειρίζονται τα απόβλητα σε πολύ υψηλές τιµές. Οι αρχές επέβαλαν επίσης «µίνιµουµ κατανάλωση νερού» πολύ µεγαλύτερη από τις πραγµατικές απαιτήσεις µε αποτέλεσµα να χρεώνονται αλόγιστα οι δήµοι.
Οι εργαζόµενοι στους ιδιώτες ήρθαν αντιµέτωποι µε αυξηµένες ώρες και όγκο εργασίας, εκ περιτροπής εργασία και υποβάθµιση των εργασιακών συνθηκών.
Σήµερα, υπάρχει πίεση στις Αρχές για ιδιωτικοποίηση της Aguas de Portugal group.
Τα τρία µεγαλύτερα κόµµατα, το Σοσιαλδηµοκρατικό (PSD), το ∆ηµοκρατικό (CDS) και το Σοσιαλιστικό κόµµα (PS) ενώ το 2004 ήταν εναντίον της παράδοσης της ύδρευσης σε ιδιώτες, σήµερα, κατ’ επιταγή της τρόικας έχουν συµπεριλάβει την πώληση της Aguas de Portugal µέσα στο µνηµόνιο.                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ

Οι γιατροί και οι πουτάνες χρησιμοποιούν κινητά επί 24ωρου.

Οι γιατροί και οι πουτάνες χρησιμοποιούν κινητά επί 24ωρου και πολύ καλά κάνουν.Εσύ όμως αν δεν επαγγέλλεσαι τίποτε από αυτά τα δύο, γιατί είσαι διαθέσιμος επί 24ωρου;… ή μήπως τελικά είσαι κάτι απ’ αυτά τα δύο;

Είναι εκπληκτικό, σχιζοφρενές, παράλογο, να βλέπεις έναν καλοντυμένο εμφανίσιμο κύριο ή μια κυρία φορτωμένη με σικ τσάντες να μιλούν μόνοι τους, κάνοντας χειρονομίες και μορφασμούς, περπατώντας βιαστικά στον δρόμο.  Είναι επίσης και γελοίον, γι αυτό όποτε τους πετυχαίνω –και γίνεται αρκετά συχνά- τους παρακολουθώ γελώντας με την καρδιά μου. Είναι πολύ αστείο θέαμα και απόλαυση για τις αισθήσεις να τους βλέπεις να παραμιλούν, ειδικά όταν τσακώνονται, φορώντας το hands free. Είναι από τα δωρεάν θεάματα που ο “καλός Αζώρ” στέλνει μπροστά μας για να μας διασκεδάσει, προτείνω να μην χάνεις αυτές τις ευκαιρίες δωρεάν διασκέδασης.
Τους βλέπεις να πετάγονται απότομα από ένα εστιατόριο και να τρέχουν έξω για να ακούσουν καλύτερα, κάθε φορά που κάτι κουδουνίζει- στην καλύτερη των περιπτώσεων- γιατί μπορεί να μουγκρίζει κάτι από Καρρά, να νιαουρίζει κάτι από Μαζωνάκη, ή να γκαρίζει κάτι από Ρουβά… και λοιπές φωνές συμπαθούντων ζωοειδών.
Φυσικά κι έχω κινητό, όχι τίποτε πολύπλοκο και μοντέρνο, όχι φυσικά, απλά μια μπακατέλα, που κάνει αυτό το απλό για το οποίο είναι φτιαγμένο ένα κινητό τηλέφωνο. Μου είναι χρήσιμο και με γλυτώνει από αρκετή δουλειά, χρησιμοποιώντας το παράλληλα. Αλλά μονάχα σε συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένες ημέρες, ποτέ άλλοτε. Δεν διαθέτω ούτε βομβητή, ούτε BlackBerry, ούτε iPhone τα θεωρώ άχρηστα στην δική μου εργασία, γιατί απλά δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε πουτάνα.  Η Νέα Καθημερινότητα της Ψηφιο-Επικοινωνιακής Παγκοσμιοποίησης
Δεν είναι δυνατόν -ναι είναι- να έχουν αποτρελαθεί όλοι, ειδικά μικρά παιδιά που μιμητίζουν, να κυκλοφορούν με ένα κινητό κολλημένο στο αυτί ή έστω hands free, να μιλούν ακατάπαυστα στον κανένα κάνοντας τους ψυχίατρους να μιλούν για ομαδική παράκρουση.
Πως είναι δυνατόν να ενοχλούμε τους συνανθρώπους μας, στο λεωφορείο, στο εστιατόριο, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στο ταμείο του σουπερ-μάρκετ ή ακόμη και στο ασανσέρ με 12 ανθρώπους υποχρεωμένους να ακούνε έναν βλάκα να παραληρεί; Γιατί ένας μικροκαμωμένος άντρας που οδηγεί ένα τζιπ-νταλίκα να έχει ένα κινητό στο αυτί και να χτυπιέται, ουρλιάζοντας,  την στιγμή που πρέπει να παρκάρει το αυτοκίνητο που δεν ταιριάζει στον σωματότυπο του; ..και γιατί πρέπει να ζω παρέα με αυτόν τον βλάκα, που ψηφίζει και επιπλέον αναπαράγεται;
Προ ημερών ταξίδευα με το λεωφορείο και ένας τέτοιος βλάκας μιλούσε στο κινητό με έναν άλλο ηλίθιο επί 4 συνεχείς ώρες, λέγοντας ανοησίες- αν μιλάς συνεχώς επί δυο ώρες και διάλεξη αν κάνεις ανοησίες θα λες- οι δυστυχείς γύρω του κι εγώ μαζί, βογκούσαν, ξερόβηχαν, τον στραβοκοιτούσαν … τίποτε ο παρλαπίπας συνέχιζε να παρλαπιπεί. Μέχρι που κάποιος του φώναξε …και όχι δεν έκλεισε το κινητό, είπε στον ηλίθιο που βρισκόταν στην άλλη μεριά της γραμμής, να του μιλάει κι ο βλάκας ν’ ακούει γιατί κάποιοι ενοχλούνται !!! Μιλούσαν με αυτό τον τρόπο επί 4 ώρες και κάθε φορά που ο βλάκας ξεχνιόταν ή έπρεπε να απαντήσει στον ηλίθιο, ανέβαινε ο τόνος της φωνής … κλεισμένοι επί 4 συνεχείς ώρες σε ένα λεωφορείο με άλλους 50 ανθρώπους να ακούνε τον ηλίθιο και τον βλάκα να παρλαπιπούν, αλήθεια, σου ξυπνούν πολύ, μα πολύ κακά επιβιωτικά ένστικτα, που ο πολιτισμός και οι καλοί τρόποι τα έχουν απωθήσει.
Τότε σκέφτηκα για πρώτη φορά … Κακώς οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν τον συνδετικό κρίκο της εξέλιξης ανάμεσα στις μαϊμούδες και στον άνθρωπο, δεν υπάρχει, γιατί απλά η εξέλιξη δεν έχει ολοκληρωθεί, κάποιοι είναι ακόμη μαϊμούδες …και αυτό με κίνδυνο να βρίζω τις συμπαθείς μαϊμούδες !
Όλοι αυτοί που οδηγούν μιλώντας στο κινητό τους με συσκευή Hands Free,  είναι εξίσου επικίνδυνοι με αυτούς που οδηγούν μεθυσμένοι, πιστεύουν οι επιστήμονες και φυσικά η εμπειρία δείχνει πως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας για να το καταλάβει αυτό.  Ερευνητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Γιούτα διαπίστωσαν πως όταν κάποιος χρησιμοποιεί το κινητό του με Hands Free, ενώ οδηγεί, η προσοχή του στην οδήγηση μειώνεται όσο και αν οδηγούσε έχοντας πιει οινοπνευματώδη πάνω από το νόμιμο όριο. Χρειάζεται κατά ένα πέμπτο περισσότερο χρόνο για να πατήσει το φρένο σε περίπτωση ανάγκης και προσέχει λιγότερο την κίνηση γύρω του.
Οι ψυχολόγοι Τζέισον Ουότσον και Ντέιβιντ Στρέγιερ που διενήργησαν την έρευνα (δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Ρsychonomic Βulletin and Review») τονίζουν ότι τα ευρήματά τους είναι σημαντικά επειδή αποδεικνύουν πως η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων μπορεί να κάνει μόνο ένα πράγμα τη φορά ειδικά οι άντρες. Αυτό ισχύει για το 97,5% των οδηγών, οι ερευνητές όμως ανακάλυψαν ότι 2,5% των 200 εθελοντών που χρησιμοποίησαν ως δείγμα για την έρευνά τους ήταν ικανοί να κάνουν δύο πράγματα ταυτοχρόνως, ειδικά οι γυναίκες.
Όταν κλήθηκαν να οδηγήσουν (σε μηχάνημα προσομοίωσης) έχοντας ταυτόχρονα μια συνομιλία στο κινητό, κατά την οποία έπρεπε να απομνημονεύσουν λέξεις και να λύσουν μαθηματικά προβλήματα, οι οδηγοί που αποτελούν αυτό το 2,5% δεν χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να φρενάρουν, κρατούσαν τις σωστές αποστάσεις και έλυναν σωστά τα προβλήματα, ενώ η ικανότητά τους να απομνημονεύουν αυξήθηκε κατά 3%. Πάντως ο δρ. Ουότσον προειδοποίησε πως “ενώ όλοι μας βολευόμαστε να πιστεύουμε ότι είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα, οι πιθανότητες να μην είμαστε είναι συντριπτικές” ειδικά αν δεν είμαστε όλοι γυναίκες. …και επιπλέον η έρευνα παρέβλεψε τους καλούς τρόπους που απαγορεύουν να μιλάς εν κινήσει !!!  Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση και Ανθρώπινη Υγεία  και άλλα Τσιπ που καταστρέφει το DNA ενσωματώνεται σε κινητά τηλέφωνα!
hands free
Οχι δεν ομαδοποιώ γιατί η διαφοροποίηση είναι ο ορισμός της ψυχικής υγείας ενός εχέφρονα ανθρώπου. Ναι είναι χρήσιμα τα κινητά, μια μητέρα το χρειάζεται για να ενημερώνεται για τα παιδιά της, από το σχολείο ή από την νταντά. Ένας ηλικιωμένος για να μπορεί να καλέσει όποιον χρειάζεται ή να επικοινωνεί με τα παιδιά του. Ένας πωλητής, ένας κούριερ, κάποιος στις ταχυμεταφορές κλπ  κλπ Ακόμη και αυτές οι ομάδες ανθρώπων δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν το κινητό επί 24ωρου βάσεως. Δεν είναι λογικό γιατί δεν το χρειάζονται επί 24ωρου.
Να μην είσαι επί 24ωρου διαθέσιμος: ..και γιατί παρακαλώ να είσαι διαθέσιμος σε όποιον κι όποτε του κάνει κέφι να επικοινωνήσει μαζί σου 24 ώρες το 24ωρο; Όποτε παίρνω κάποιον τηλέφωνο και δεν τον βρίσκω, του αφήνω μήνυμα. Από πότε το κινητό έγινε προέκταση του χεριού και απολύτως απαραίτητο; Που και σε ποιο ακριβώς σημείο της πορείας μας χάσαμε την ουσία της επικοινωνίας; Την είχαμε άραγε ποτέ; Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν να επικοινωνούν κι όχι απλά να μιλάνε;
Το κινητά έχουν μετατραπεί σε εργαλείο κατά της μοναξιάς, έχουν καταντήσει ένα είδος κινητού ραδιόφωνου κατά της εσωτερικής ερημιάς που οι χρήστες του βιώνουν. Όμως στα κινητά τηλέφωνα, δεν είναι αυτή η χρήση τους ! Το γνωρίζεις έτσι; Αν χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνο για να αντέξεις τον εαυτό σου … απλά σε λίγο καιρό δεν θα σ’ αντέχει κανείς, του εαυτού σου συμπεριλαμβανομένου. Τα ίδια συμβαίνουν όταν αυτού του είδους οι άνθρωποι ανακαλύψουν τα e-mails ή (κθούλου φυλάξει) το skype … αλί και τρις αλίμονο μας !!!
Σίγουρα οι πελάτες μου θα ήθελαν να ήμουν διαθέσιμη επί 24ωρου, αλλά δεν είναι δυνατόν να είμαι διαθέσιμη σε ανθρώπους που δεν έχουν ζωή και χρησιμοποιούν υποκατάστατα. Θα μου πεις και ποιός θέλει πραγματικά να είναι μονίμως διαθέσιμος- εκτός από τους νευρωτικούς- Αν είναι γιατρός, ναι τότε πρέπει πιθανόν να είναι μόνιμα διαθέσιμος. Πάντως κι εγώ θα ήθελα το κινητό του γιατρού μου, αλλά δεν το έχω, γιατί ένας αληθινά καλός γιατρός γνωρίζει, πως μια επείγουσα κλήση 9 φορές στις 10 εύκολα μανουβράρεται, εκτός κι αν είναι μαιευτήρας. Το ίδιο συμβαίνει σε οποιαδήποτε δουλειά.
Υπάρχει όμως κάποιος επαγγελματίας που το κινητό του είναι χρήσιμο επί 24ωρου βάσης και πρέπει να είναι πάντοτε διαθέσιμος… μια πουτάνα (αρσενική-θηλυκή). Κάθε φορά δηλαδή που κάποιος καυλώνει και πρέπει να την αγοράσει εδώ και τώρα. Αλλά αν δεν είσαι πουτάνα, δεν πρέπει να είσαι μόνιμα διαθέσιμος … εκτός κι αν διαθέτεις την ψυχολογία μιας πουτάνας ! Φυσικά και γίνεται … ξέρεις πόσες και πόσοι δρουν, σκέφτονται και νοιώθουν σαν πουτάνες στο γραφείο, στο σχολείο, σε κάθε εργασιακό πεδίο; Αυτοί ναι πρέπει να είναι διαθέσιμοι επί 24ωρου … αλλά μακριά από όλους εμάς που έχουμε γεμάτη ζωή.
Δεν με νοιάζει πως θα με αποκαλέσεις, αλλά μου αρέσουν τα απλά πράγματα και είμαι φαν (κάπου- κάπου είμαι φαν σε κάποια θέματα) της θεωρίας του μοναχού, Γουλιέλμο του Όκαμ, Occam’s Razor. Στην απλούστερη διατύπωσή του, το Ξυράφι του Όκαμ εκφράζεται ως εξής: Όταν δύο θεωρίες παρέχουν εξίσου ακριβείς προβλέψεις, πάντα επιλέγουμε την απλούστερη.
Χωρίς να έχω καμία διάθεση να τα βάλω με την τεχνολογική εξέλιξη, και πως θα μπορούσα όταν την χρησιμοποιώ καθημερινά και εργάζομαι με αυτήν, απλώς είμαι φαν της απλότητας. Αυτή η απλότητα λοιπόν μου επιβάλει να ζω αξιοπρεπώς και να μην χτυπιέμαι στο αέρα μιλώντας με τον κανένα στην μέση του δρόμου, σαν νευρωτική, να σέβομαι τους συνανθρώπους μου όπου βρίσκομαι μαζί τους και να χρησιμοποιώ την λογική μου όταν δεν γνωρίζω κάτι.
Κάποτε οι φίλοι μαζευόμασταν κάθε τρις και λίγο για φαγητό και είχαμε να πούμε πολλά. Σήμερα με την ηλεκτρονική κουβέντα και τα κινητά, ακόμη κι όταν μαζευόμαστε, δεν έχουμε να πούμε πολλά γιατί έχουν ήδη ειπωθεί. Οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδευτούν για να μάθουν να επικοινωνούν, σήμερα απλά μιλάνε και νομίζουν πως αυτό είναι επικοινωνία, αλλά δεν είναι. Για αυτό τόσες παραφωνίες, τόσα ”δεν εννοούσα αυτό” ή “άλλο ήθελα να πω” και λοιπές ανάλογου ύφους αστειότητες που παραπέμπουν στην Μη Εξέλιξη.
Αυτή την στιγμή που σου μιλάω, κανείς δεν μπορεί να με βρει και να σου πω …πολύ μου αρέσει. !
Εσένα;
hands free6  hands free3
hands free4  hands free1
hands free2                                                                                     ΠΗΓΗ

Ευτυχισμένος Άνθρωπος, εξαφανίζεται ως είδος.

Μεγαλώνει η απόσταση που χωρίζει τον σύγχρονο άνθρωπο από την πραγματική ευτυχία; Μπορεί σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξης της κοινωνίας να ήταν ανάγκη το πέρασμα από τις συλλογικές μορφές οργάνωσης (φυλή, φατρία) σε άλλες πιο εξατομικευμένες (έθνος, κράτος). Σήμερα όμως, καθώς περνάμε ίσως την πιο «ατομικιστική» περίοδο της ανθρώπινης εξέλιξης, γενική είναι η διαπίστωση ότι το όλο σύστημα κάπου χωλαίνει. Η ζωή των προγόνων μας μπορεί να ήταν «απεχθής, θηριώδης και σύντομη», όπως το θέτει ο ανθρωπολόγος Χομπς, αλλά ο σημερινός άνετος, πολιτισμένος και μακρός βίος παράγει επίσης θύματα: ζωντανούς-νεκρούς που περνούν τη ζωή τους χωρίς καμιά ουσιαστική ανθρώπινη επαφή χαμένοι μέσα στις νευρώσεις τους και έναν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό αυτόχειρων που δεν αντέχουν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες.

Τέτοιες διαπιστώσεις ηχούν κάπως μακάβριες, αλλά δεν απέχουν και πολύ από την αλήθεια. Τα γεγονότα τείνουν να επιβεβαιώσουν όσους υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος άνοιξε με την ανάπτυξη της τεχνολογίας το κουτί της Πανδώρας. Μαζί με την άνεση των οικιακών συσκευών, την ευκολία της (ηλεκτρονικής) επικοινωνίας και των μεταφορών, τα σύγχρονα διαμερίσματα και γενικά με ό,τι ονομάζουμε «συνθήκες ζωής» ήρθε η απομόνωση, η έλλειψη πραγματικής προσωπικής επαφής, ο ελεύθερος χρόνος έγινε σπάνιος και όταν υπάρχει πωλείται σε συσκευασία κονσέρβας, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να χάνει όλο και περισσότερο το νόημα της λέξης «ευτυχία» ( διάβασε πως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος Προχώρησε και Άνοιξε την Πόρτα και Ζήσε με Ενεργειακή Δράση και όχι με Παθητική Θεωρία. επίσης Κάνε τις Δυσκολίες Τροχοπέδη ή Εφαλτήριο )
Αν οι ΗΠΑ είναι το κράτος-βαρόμετρο για τις τάσεις στις ανεπτυγμένες χώρες, τότε τα μαντάτα είναι κακά. Στο διάστημα 1957-1990 το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Αμερική διπλασιάστηκε ενώ ο αριθμός των ατόμων που δήλωσαν «πολύ ευτυχισμένοι» παρέμεινε σταθερός στο ένα τρίτο των ερωτηθέντων. Ακόμα πιο μελαγχολική ήταν η διαπίστωση του ανθρωπολόγου Φίλιπ Γουόκερ ο οποίος μελέτησε τα οστά 5.000 παιδιών που έζησαν μέχρι και το 4.000 π.κ.ε. Σε κανένα από αυτά δεν παρατήρησε ίχνη κακοποίησης, τη στιγμή που σήμερα στις ΗΠΑ ένα στα είκοσι παιδιά που πεθαίνουν μέχρι τα τέσσερα χρόνια του έχει σημάδια άγριων ξυλοδαρμών, προφανώς από τους απεγνωσμένους γονείς του.
Μήπως πρέπει να γυρίσουμε πίσω το ρολόι του χρόνου και να ζήσουμε αποκομμένοι από το σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως οι Έιμις και άλλες παρόμοιου τύπου θρησκευτικές κοινότητες στις ΗΠΑ (ειρήσθω εν παρόδω ότι τα περιστατικά κατάθλιψης στους Έιμις δεν φτάνουν ούτε το ένα πέμπτο της γειτονικής Βαλτιμόρης); Η ιδέα δεν είναι καινούργια και ήδη από την εποχή του Διαφωτισμού είχε προταθεί από τον Ζαν-Ζακ Ρουσό με τον «ευγενή άγριό» του.
Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι σήμερα έρχονται να συμφωνήσουν με τη βασική διαπίστωση του Ρουσό, ότι δηλαδή οι άνθρωποι είναι πλασμένοι για να ζουν ελεύθεροι στη φύση, χωρίς όρια και περιορισμούς. Σύμφωνα με τις έρευνες και διαπιστώσεις τους η κυριότερη προϋπόθεση για την επιβίωση στην πρωτόγονη κοινωνία δεν ήταν η σωματική ρώμη ή η επιθετικότητα αλλά η ικανότητα των μελών της να συνεργάζονται. Το πρόβλημα λοιπόν της σύγχρονης ζωής, κατά την άποψή τους, δεν είναι η «υπερκοινωνικοποίηση» του σύγχρονου ανθρώπου αλλά το αντίθετο.
Το ανθρώπινο μυαλό, τα συναισθήματα και οι ανάγκες μας αναπτύχθηκαν σε ένα περιβάλλον χωρίς καμία από τις σύγχρονες ανέσεις. Μία από τις πιο βασικές συναισθηματικές ανάγκες του ανθρώπου, η ανάγκη για επικοινωνία και συνεργασία, η οποία όπως είπαμε αποτελούσε όρο επιβίωσης για τους προγόνους μας, παραμένει σήμερα «ορφανή». Ο άνθρωπος συνεπώς, γενετικά διαμορφωμένος για σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ομοίους του, ζει σε μια κοινωνία που τον καταδικάζει στην απομόνωση. Η «παρά φύσιν» αυτή κοινωνία οδηγεί τους ανθρώπους στην επιθετικότητα ή στην παραίτηση, με καταλυτικές συνέπειες για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.
23
Παρ’ όλα αυτά, η κοινωνία των Έιμις και ο ιδιότυπος «φυσικός» αναρχισμός του Ρουσό είναι φανερό ότι πρόκειται για ουτοπίες. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι να καταστραφεί ό,τι έχει δημιουργηθεί, πράγμα που απεύχονται τα ίδια τα «θύματα» των σύγχρονων κοινωνιών, τα μέλη τους. Εκτός από την καταστροφή, κάτι τέτοιο απαιτεί επανεκπαίδευση του σύγχρονου ανθρώπου σε μια ζωή με σκληρή χειρωνακτική δουλειά και πολύ λίγες ανέσεις. Τα σύγχρονα κράτη κατά καιρούς έχουν επιχειρήσει να βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση δημιουργώντας –κυρίως μέσω του πολεοδομικού σχεδιασμού και των οικιστικών και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων- ευκαιρίες επαφής μεταξύ των ανθρώπων των πόλεων.
Αλλά αυτές οι προσπάθειες, μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχουν μείνει ανολοκλήρωτες γιατί η εφαρμογή τέτοιων σχεδίων σε ευρεία κλίμακα κοστίζει πολύ ενώ η βελτίωση της κατάστασης είναι πολύ μικρή. Στο σύστημα που ζούμε, ως γνωστόν, η σχέση κόστους-αποτελέσματος είναι καθοριστική στη λήψη αποφάσεων. Οι εκ των υστέρων προσπάθειες των κρατών να περισώσουν ό,τι μπορεί να περισωθεί από το δημιούργημα που στήθηκε με την ανοχή και τη συνεργασία τους θυμίζει την περίπτωση του Χένρι Φόρντ ο οποίος αφού επινόησε τη μέθοδο μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων, όταν είδε τις επιπτώσεις των πολλών αυτοκινήτων στις πόλεις, έφτιαξε μια παραδοσιακή πόλη με φανάρια υγραερίου και χαλίκι στους δρόμους, για να ξαναβρεί την «πιο υγιή πνευματικά και πιο γλυκιά ιδέα για τη ζωή», όπως είπε, χωρίς φυσικά να σταματήσει τη βιομηχανική δραστηριότητά του.
Όλοι μας στην πραγματικότητα αισθανόμαστε όπως ο Χένρι Φόρντ. Ή όπως ο ήρωας του ανεκδότου που λέει ο Γούντι Άλεν στο τέλος της ταινίας «Ο νευρικός Εραστής: Κάποιος είχε μια κότα, την αγαπούσε πολύ και κάθε μέρα έτρωγε τα αβγά της. Κάποτε η κότα του τρελάθηκε. Την πήγε στο γιατρό ο οποίος συνέστησε να κλειστεί σε ψυχιατρείο. Τότε ο ιδιοκτήτης της κότας ρώτησε με αγωνία: «Γιατρέ μου, πώς θα τρώω τα αβγά;»
Ίσως πιο αποδοτική από την κρατική (ή σε συνδυασμό με αυτή) να είναι η ατομική προσπάθεια. Αυτή είναι και η σύσταση του ψυχολόγου Τίμοθι Μίλερ ο οποίος υποστηρίζει ότι «οι άνθρωποι σπαταλούν τη ζωή τους θεωρώντας πως αν είχαν κάτι παραπάνω, θα τους αρκούσε για να είναι ευχαριστημένοι για πάντα. Πρόκειται για μια αυταπάτη που έχει εμφυτευθεί στο μυαλό μας μέσω της φυσικής επιλογής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την αποβάλουμε.
Η ενστικτώδης αλλά άκαρπη επιδίωξη του παραπάνω που μας κάνει να δουλεύουμε 60 ώρες την εβδομάδα και να καταναλώνουμε ακατάπαυστα μας αποτρέπει από αυτά που ο Δαρβίνος αποκάλεσε κοινωνικά ένστικτα. Δεν μας αφήνει να γνωρίσουμε καλύτερα τους γείτονές μας, να αγαπήσουμε περισσότερο τους δικούς μας ανθρώπους, να καλλιεργήσουμε τη ζεστή, δεκτική πλευρά της ανθρώπινης φύσης, τις ρίζες της οποίας τώρα μόλις αρχίζει να κατανοεί.
©Αχιλλέας Λιάνης περιοδικό “Δίοδος εναλλακτική”                                                                                ΠΗΓΗ

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

Καποιος σου κτυπαει την πορτα...παρτο χαμπαρι...και ας κανεις τον κινεζο.
                                  
Το Blog "Powerline" διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό.
- Γειά σας, είμαι από την κυβέρνηση...μας τελειώνουν τα χρήματα και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι θα χρειαστούμε μερικά από τα έσοδα σας...

- Για να είμαι ειλικρινής, είμαστε λίγο στριμωγμένοι αυτή τη στιγμή

- Υπολογίσαμε οτι βάση της ηλικία σας θα χρειαστούμε περίπου 46.000 δολάρια και σας δίνουμε διορία 60 χρόνια να τα ξεπληρώσετε.
Μπορείτε να το κάνετε με μια πληρωμή 766 δολαρίων το χρόνο η αν θέλετε 63 δολάρια το μήνα συμπεριλαμβανομένους τους τόκους φυσικά.

- Είστε τρελοί? Θα είμαι 85 ετών σε 60 χρόνια.
Δεν μπορώ να πληρώνω 63 δολάρια το μήνα.
Άλωστε έχουμε ήδη πληρώσει τους φόρους μας.

- ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑ ΣΕ ΕΣΑΣ.

Άλλο ο Καζαντζίδης και Άλλο ο Καζαντζάκης Ξεχώρισε τα.

Είναι άλλο ο Καζαντζίδης κι άλλο ο Καζαντζάκης
Είναι άλλο η Φιλοσοφία και άλλο ο Νεοφιλοσοφισμός.
Η ανικανότητα σου να διακρίνεις τις διαφορές είναι που σ’ έχει ρίξει στα Τάρταρα της ζωής
Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο, στην Ελλάδα του Κλικ, του Nitro, του Θέμη, της αρβύλας, του πασουμιού, του Σάκη, του Καρά, της Τατιάνας, της Μενεγάκη και λοιπών λελούδων. Αφενός το βιβλίο είναι μικρό με μεγάλα γράμματα ( όπως πρέπει να είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε Νεάντερνταλ ) και αφετέρου περιέχει μια τέλεια ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑ, που οι ορθόδοξοι Νεοέλληνες αποστήθισαν υπνωτιστικά και την έκαναν καραμέλα «Όταν επιθυμείς κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». ( Προπαγάνδα και Μάζα ) Πώς θα αποκτήσεις ό,τι επιθυμείς; Μόνο με την επιθυμία; Χωρίς διάβασμα; Χωρίς γνώση;  Χωρίς ΔΡΑΣΗ; Έτσι κάθεσαι και περιμένεις την συνομωσία να σε σώσει;  …και ανόητη κοτούλα, μετά λες τους άλλους συνομωσιολογικοπαρανοϊκούς !!!!!
Ό,τι κι αν ήθελε να πει ο κατευθυνόμενος κι άσχετος Κοέλιο, οι ορθόδοξοι  παθητικοί Νεοέλληνες ησύχασαν, αφέθηκαν στο σύμπαν και το περιμένουν ανυπόμονα κι απαιτητικά να συνωμοτήσει υπέρ τους. Το σύμπαν δεν συνωμοτεί και σε έχει γραμμένο, μάλιστα δεν ξέρει καν ό,τι υπάρχεις. Όσο δεν ξεχωρίζεις τον Οσσο και τον Κοέλιο από την Πνευματικότητα και δεν είσαι σε θέση να ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ διαφορές τεράστιες ανάμεσα τον Καζαντζίδη και τον Καζαντζάκη τότε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να διαχειριστείς την κρίση και τον πολιτισμό που έχει ήδη αρχίσει να πέφτει στο κεφάλι σου !
Ένα μυαλό, ένας νους μια ψυχή που έχει γαλουχηθεί και μεγαλώσει με πρότυπα υπόνομου και θολοκουλτούρας, είναι αδύνατον να αντιληφθεί πόσο αστείο, χειρίσιμο κι ασήμαντο είναι αυτό που αποκαλούν “κρίση” . Είναι αδύνατον να κατανοήσει οτιδήποτε κι αν του πεις σχετικά με την ανάπτυξη, ειδικά όταν θεωρεί ως ανάπτυξη, το να συνωμοτήσει το σύμπαν, χωρίς να κάνει ο ίδιος τίποτε απολύτως, ούτε καν να σκεφτεί σχετικά με αυτό το τίποτα.
Αυτός που γαλουχήθηκε να θεωρεί τις βίζιτες της τηλεόρασης γυναίκες και τους “σινάμενους κουνάμενους” άνδρες, αυτός που κάθεται να βλέπει σε ελληνική τηλεόραση τον σφαγέα του ελληνικού λαού, Σουλεϊμάν τον κόκορα με το κοτέτσι του δίνοντας χρήματα και τηλεθέαση σε ένα μέσο αποβλάκωσης, αυτός που θεωρεί πνευματικότητα το να ανάψει ένα κερί και διάβασμα το να διαβάζει Αρκά, ΑΥΤΟΣ είναι αδύνατον να καθίσει να συγκεντρωθεί και να διαβάζει πάνω από μια αράδα σε ένα άρθρο που του δείχνει με ποιόν τρόπο μπορεί να διαχειριστεί την ζωή και το μυαλό του.
Δεν θα αναλύσω εδώ πως και γιατί δεν έχει αυτοσυγκέντρωση, ούτε έχω διάθεση ούτε και με νοιάζει, ΑΥΤΟΣ όμως ο ορθόδοξος νεοέλληνας, είναι αδύνατον να ξεχωρίσει διαφορές και ομοιότητες ανάμεσα σε ένα μήλο κι ένα άλογο, είναι αδύνατον να σκεφτεί με το δικό του μυαλό και να φτάσει σε ένα λογικό συμπέρασμα στο πως και τι να κάνει για να μην τον αγγίξει η ”τεχνικά κατασκευασμένη “κρίση”, από αυτούς που γελάνε μαζί του όταν τον ταΐζουν κουτόχορτο με το καντάρι.
Υπάρχουν εδώ στο terrapapers (μα και σε άλλα σαιτ) μέχρι σήμερα 987 άρθρα που προσφέρουν – ΔΩΡΕΑΝ- συμβουλές, προτροπές, τρόπους και τεχνικές για να μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, να έχεις όλα αυτά που τεχνηέντως σου κόβουν και σου στερούν, να έχεις  χρήματα, να έχεις  καλή υγεία, καλή διάθεση, πνευματική αναζήτηση, να γελάσεις, να μαγειρέψεις, να φωτογραφίσεις, να γράψεις, να σκεφτείς, να αναρωτηθείς, να ρωτήσεις, να πεις, να μάθεις … χιλιάδες τα διαθέσιμα να αξιοποιηθούν από εσένα.
…Τα οποία είναι αδύνατον να τα διαβάσεις, ( έχουν πολλές λέξεις ) πόσο μάλλον τα αξιοποιήσεις, γιατί σου είναι αδύνατον να συγκεντρωθείς, λέγοντας … “καλύτερα να περιμένω το σύμπαν –πολιτική-χριστό-θεό-τράπεζα-κληρονομιά- Ανδρομέδιους, ΕΛ-ΜΕΛ-ΚΛΟΥΝΕΛ να με σώσει” … κι ενώ βλέπεις –αν και όταν έχεις κάποια αναλαμπή- πως μονάχα οι δυνατοί επιβιώνουν, προτιμάς δουλικά να κακαρίζεις αδύναμος !!!
terrapapers-money
Ικανοποιώντας τις εσωτερικές και εγωιστικές επιθυμίες οι γνωστοί, κάνουν τους ανθρώπους να νοιώθουν “ευτυχισμένους” άρα υπάκουους. Αυτή είναι η αρχή της καταναλωτικής Αμερικανικής εμμονής, μίας εμμονής που έφθασε να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στον πολιτισμό της Δύσης, συμπεριλαμβάνοντας και τους νεοφιλοσοφισμούς που χρησιμοποιείς για δήθεν προσωπική βελτίωση, ενώ προσφέρουν απλόχερα προσωπική χαντάκωση.
Ο πολιτιστικός εγωκεντρισμός, ως νεοφιλοσοφισμός, δημιουργήθηκε με σκοπό να υπηρετεί τα γνωστά κρυφά και φανερά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Αν κρατήσεις τις μάζες (στο κοτέτσι) απασχολημένες με τον εαυτό τους, καταναλώνοντας ευτυχισμένες αγαθά και υπηρεσίες που έχουν πειστεί ότι τις χρειάζονται και μάλιστα με ένα περιτύλιγμα ιλουστρασιόν φιλοσοφισμών, εκείνοι τότε που έχουν εξουσία μπορούν άνετα να το εκμεταλλευτούν και να ασκήσουν έλεγχο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.
Υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι αν ισχύει αυτό, δεν είναι και απαραίτητα κακό, όπως η κότα στο κοτέτσι λέει “αν δεν μου κόψουν την σύνταξη ας με κυβερνάει όποιος να ναι κι ας είμαι και προτεκτοράτο”. Το πρόβλημα είναι ότι η ατζέντα αυτών που έχουν δύναμη απέχει πολύ από όποια καλά κίνητρα, ελάχιστα υποψιασμένος να είσαι το αντιλαμβάνεσαι.
Στην πραγματικότητα έχει αλλάξει το νόημα της ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους και έχει αποδυναμώσει τα θεμέλια των κοινωνιών και των χωρών στις οποίες ζει ο κόσμος. Από ένα πολιτισμό “αναγκών” έχουμε περάσει σε έναν πολιτισμό “επιθυμιών”. Οι άνθρωποι εκπαιδεύονται πλέον από πολύ μικροί να επιθυμούν, να θέλουν πράγματα ακόμα και πριν καταναλώσουν αυτά που ήδη έχουν. Οι επιθυμίες του ανθρώπου ξεπερνούν κατά πολύ τις ανάγκες του. …και τσουπ δημιουργείς μια όμορφη κρίση όταν τους στερείς αυτά που τους έκαναν ευτυχισμένους κι όχι απλά τους χειρίζεσαι αλλά τους παίζεις κομπολόι …
Ακολουθώντας το ίδιο πνεύμα του καταναλωτισμού, οι ιδέες για αυτο-βελτίωση και οι νεοφιλοσοφ-ισμοί του New Age  είναι και αυτές χρωματισμένες με προσωπικές εμμονές. Οι κάθε λογής δάσκαλοι και προσωπικοί γκουρού έχουν εφεύρει σύγχρονους φιλοσοφ-ισμούς και έχοντας αλλοιώσει το περιεχόμενο της Φιλοσοφίας, εξυπηρετούν τον καταναλωτικό εγωισμό. Διάβασε μερικά ακόμη, εκτός την γνωστή ανοησία του Κοέλιο.
> Αν ονειρεύεσαι μία καλύτερη ζωή, η Δύναμη χωρίς Όρια θα σου δείξει πώς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του μυαλού για να κάνεις, να έχεις και να πετύχεις όλα όσα θέλεις.
>  Από τη στιγμή που θα κλειδώσεις την επιθυμία σου σε κάτι, τότε μπουμ! Θα έχεις μία Μερσεντές. Έτσι λειτουργεί.
> Αν το φανταστείς, τότε μπορείς να το έχεις !
Εκτός από το πόσο παραπλανητικά και αναληθή είναι τα παραπάνω, αντικατοπτρίζουν  την προσωπική μανία και εμμονή του ανθρώπου με τα αγαθά. Κάθε απόσπασμα παραπάνω αντανακλά εγωκεντρικές επιθυμίες, παιδαριώδεις συμπεριφορές και μία σφοδρή επιθυμία για “περισσότερα” γεγονός που βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τις επιταγές του συγχρόνου κόσμου, δηλ. οι μηχανές ευτυχίας που ψάχνουν για προσωπική ηδονή. Θέλεις να είσαι αγκαλιά με την επιτυχία, πλούσιος, διάσημος, χωρίς κόπο και χωρίς όρια. …και τα θέλεις όλα τώρα! Βυθισμένος σε trendy νεοφιλοσοφ-ισμούς που χαϊδεύουν τα αυτιά και το τροφοδοτούν ασήμαντο εγώ σου είναι αδύνατον να διακρίνεις την πραγματικότητα.
> Δεν μπορείς να έχεις όσα θέλεις και δεν θα πετύχεις όλα αυτά που θες. Θα έχεις πολλά πράγματα και θα καταφέρεις ακόμα περισσότερα αν είσαι πρόθυμος με επιμονή να δουλέψεις για αυτά κάνοντας.
> Έχεις φυσικά, συναισθηματικά και ψυχικά όρια (όχι πνευματικά όρια, αλλά δεν ζεις ως  πνεύμα). Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις αυτά σου τα όρια και να τα αποδεχθείς. Όταν θα το κάνεις, τότε θα απελευθερωθείς από την προσμονή ότι πρέπει να κάνεις περισσότερα από αυτά που είσαι και μπορείς.
> Το να εύχεσαι να συμβεί κάτι δεν σημαίνει και ότι θα συμβεί. Το να επιθυμείς κάτι δεν αρκεί για να το έχεις, Πρέπει και να κινηθείς προς την κατεύθυνση τους Σκοπού σου, με επιμονή και διάκριση.
> Ο πόνος και ο φόβος είναι αναπόφευκτος, αλλά είναι και κάτι καλό από το οποίο μπορείς να διδαχθείς, και γι αυτό χρειάζεσαι Ενέργεια, Αφοβία, Άκαμπτη Στόχευση, κ.α.
Η νεοφιλοσοφ-ισμοί που δημιούργησαν εγωκεντρικές μηχανές ευτυχίας και κατέστρεψαν την ταυτότητα του Ατόμου σαν “πολίτης” έχουν επίσης καταστρέψει τις πραγματικές αξίες άλλων εποχών όπως αυτές φαίνονται στα παρακάτω αληθινά Φιλοσοφικά λόγια.
—Ελπίζω να έχω σταθερότητα και αρκετή αρετή για να διατηρήσω αυτό που θεωρώ τον πιο αξιοζήλευτο από όλους τους τίτλους, αυτόν του έντιμου ανθρώπου. -George Washington
—Αυτό για το οποίο ένας πολίτης νιώθει μεγάλη ανησυχία για να το πετύχει είναι ένα συγκεκριμένο ήθος προς τους συμπολίτες του, δηλαδή η διάθεση στην αρετή και στην επίτευξη ενάρετων πράξεων. – Αριστοτέλης.
—Η δράση είναι ο χαρακτήρας. -F. Scott Fitzgerald
Έχεις την επιλογή να είσαι ένας άνθρωπος με χαρακτήρα, ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται συστήματα πίστης και ξένες ιδέες για να αποφύγει την πραγματικότητα, αλλά την διαμορφώνει ΜΟΝΟΣ του και επιπλέον «δεν επιτρέπει να τον επηρεάσει, αυτό που δεν μπορεί ο ίδιος να επηρεάσει»
Το να διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χαρακτήρα χρειάζεται πολύ καθημερινή, συνεχή, εργασία, αλλά είναι ένα μονοπάτι καρδιάς, που μπορεί να σου υποσχεθεί την πραγματική ευτυχία, που όλοι την αναζητούν, μα σε λάθος τόπο.
Ευτυχώς υπάρχει και η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ .. ευτυχώς για εμάς !
Μέχρι να γράψω το άρθρο για την αξία της ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ στην ανθρωπότητα και στους ελάχιστους που ξέρουν (και δεν πιστεύουν) να την χρησιμοποιήσουν δες –αν το αντέξεις να συγκεντρωθείς τόσο πολύ χρόνο- κάποια ενδιαφέροντα βίντεο.
                          Κάποιος σου κτυπάει την πόρτα…
Το Blog «Powerline» διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό. Είναι μικρό όσο και σημαντικό δες το.        
                                ΠΗΓΗ

Δημήτρης Μητρόπουλος (1896 – 1960)

Δημήτρης Μητρόπουλος
Διεθνούς φήμης αρχιμουσικός, συνθέτης και πιανίστας. Ήταν γνωστός για τη φωτογραφική του μνήμη (μπορούσε να διευθύνει χωρίς παρτιτούρα) και τον ασκητικό τρόπο της ζωής του, απόρροια της βαθιάς χριστιανικής πίστης του.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου 1896. Ο πατέρας του Ιωάννης διατηρούσε κατάστημα με δερμάτινα είδη στην Αγίου Μάρκου και η μητέρα του Αγγελική ήταν νοικοκυρά. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Ωδείο Αθηνών και αποφοίτησε με άριστα το 1919. Σπουδαστής ων πήρε το βάπτισμα του πυρός ως μαέστρος, διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου στις 29 Απριλίου 1915. Το 1920 με υποτροφία του Ωδείου Αθηνών μετέβη στις Βρυξέλλες, όπου έλαβε ιδιωτικά μαθήματα σύνθεσης και οργάνου.
Από το 1922 έως το 1924 εργάστηκε ως μουσικός εκγυμναστής στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου. Εκεί γνώρισε τον ιταλό συνθέτη και πιανίστα Φερούτσιο Μπουζόνι, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μουσική του εξέλιξη. Το 1924 επιστρέφει στην Αθήνα και αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών (1924 - 1925 και 1927 - 1937) και της Ορχήστρας του Συλλόγου Συναυλιών (1925 - 1927). Παράλληλα, ακολουθεί διεθνή καριέρα, διευθύνοντας σπουδαία ευρωπαϊκά μουσικά σύνολα. Πρώτη του διεθνής εμφάνιση στις 27 Φεβρουαρίου 1930, όταν διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, συμμετέχοντας ταυτόχρονα ως σολίστ στο Τρίτο Κοντσέρτο για Πιάνο του Προκόφιεφ.
Το 1936 πήγε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ για να διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης, ύστερα από πρόσκληση του μόνιμου διευθυντή της Σερζ Κουσεβίτσκι. Το 1938 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μινεάπολης, στην οποία παρέμεινε επικεφαλής έως το 1949, καθιστώντας τη μία από τις κορυφαίες ορχήστρες των ΗΠΑ. Το 1949 μετακόμισε στη Συμφωνική της Νέας Υόρκης, στην οποία παρέμεινε έως το 1957 ως συνδιευθυντής αρχικά και στη συνέχεια ως αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής.
Από το 1950 ξανάρχισε τις ευρωπαϊκές του εμφανίσεις, έπειτα από απουσία 12 ετών στις ΗΠΑ. Από τότε μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. Το καλοκαίρι του 1955 πραγματοποίησε μια μεγάλη πανευρωπαϊκή περιοδεία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα στις πόλεις που επισκέφθηκε ήταν και η Αθήνα, έπειτα από απουσία 17 ετών. Η συναυλία της ορχήστρας στο Ηρώδειο άφησε εποχή. Η δύσκολη ευρωπαϊκή κριτική χαιρέτισε στο πρόσωπό του Μητρόπουλου ένα μεγάλο μαέστρο και χαρακτήρισε τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης ως το κορυφαίο αμερικανικό συμφωνικό συγκρότημα, που συνδυάζει την τεχνική τελειότητα μιας αφρικανικής ορχήστρας με τη μουσικότητα της γνήσιας ευρωπαϊκής παράδοσης.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, εκτός από σπουδαίος μαέστρος, υπήρξε και πολύ αξιόλογος συνθέτης. Έγραψε περίπου 40 έργα για ορχήστρα, πιάνο και φωνή, καθώς και μία όπερα («Αδελφή Βεατρίκη»). Οι πρώτες του συνθέσεις ήταν γραμμένες στο τονικό σύστημα, αλλά με ενδιαφέροντες αρμονικούς πειραματισμούς, οι οποίοι γύρω στο 1915 γίνονται περισσότερο τολμηροί, φτάνοντας στην ατονικότητα τη δεκαετία του '20. Είναι ο πρώτος έλληνας συνθέτης που χρησιμοποίησε στο έργο του «Οστινάτα για βιολί και πιάνο» (1926-1927) αυστηρά δωδεκαφθογγική τεχνική.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος έπεσε επί των επάλξεων. Στις 2 Νοεμβρίου 1960 ο μεγάλος έλληνας μαέστρος πέθανε από καρδιακή προσβολή πάνω στο πόντιουμ της Σκάλας του Μιλάνου, κατά τη δοκιμή της «Τρίτης Συμφωνίας» του Μάλερ. Είχαν προηγηθεί δύο καρδιακά επεισόδια, το 1953 και το 1959. Όσο ζούσε, αλλά και στη διαθήκη του, είχε εκφράσει την επιθυμία η σορός του να καεί και η τέφρα του να διακομισθεί στην Ελλάδα. Η καύση έγινε στο Λουγκάνο και η τέφρα του μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Ύστερα από μια επίσημη, αλλά και συγκινητική τελετή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, η τέφρα του Δημήτρη Μητρόπουλου έμεινε για κάποιο διάστημα στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Α' Νεκροταφείο, σε τάφο που παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων και κατασκεύασε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς.

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 4.11. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ;


Αισχρή πρόκληση των αλβανοκατσαπλιάδων...Έρχονται στην Αθήνα να διαδηλώσουν και να πουν ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει...Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής...και των άλλων εθνικιστικών ομάδων;;
ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ
Στην Αθήνα έρχονται μέλη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Αλβανίας "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", για να πουν ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο facebook, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα10:00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη) πραγματοποιεί συγκέντρωση. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θεωρεί, άκουσον άκουσον, ότι....
Αλβανία είναι η Ήπειρος και όλη η βορειοδυτική Ελλάδα (νομοί Φλώρινας – Καστοριάς).
Τα μέλη της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», επιδίδονται σε ένα σκληρά ανθελληνικό προπαγανδιστικό πόλεμο, αποκαλούν «αιμοσταγείς τους Έλληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων», αν είναι δυνατόν(!) και τονίζουν για Ήπειρο και τους δύο δυτικομακεδονικούς νομούς: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές, που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών".
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ!!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΠΑΝΤΟΥ
(ΛΙΝΑ)
Αισχρή πρόκληση των αλβανοκατσαπλιάδων...Έρχονται στην Αθήνα να διαδηλώσουν και να πουν ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει...Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής...και των άλλων εθνικιστικών ομάδων;;
ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ 
Στην Αθήνα έρχονται μέλη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Αλβανίας "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", για να πουν ότι η μισή Ελλάδα τους ανήκει. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο facebook, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα10:00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη) πραγματοποιεί συγκέντρωση. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θεωρεί, άκουσον άκουσον, ότι....
Αλβανία είναι η Ήπειρος και όλη η βορειοδυτική Ελλάδα (νομοί Φλώρινας – Καστοριάς).
Τα μέλη της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», επιδίδονται σε ένα σκληρά ανθελληνικό προπαγανδιστικό πόλεμο, αποκαλούν «αιμοσταγείς τους Έλληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων», αν είναι δυνατόν(!) και τονίζουν για Ήπειρο και τους δύο δυτικομακεδονικούς νομούς: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές, που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών".
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ!!

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Π.Λαφαζάνης: Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


Τα 77 μέτρα που θα καταστρέψουν τις ζωές μας.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ Ή ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ;


Τα 77 μέτρα που θα καταστρέψουν τις ζωές μας
Χθες, ημέρα απεργίας των μέσων ενημέρωσης, η κυβέρνηση ύστερα από μήνες «ζύμωσης» με την τρόικα, κατέθεσε τελικώς στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το περίφημο πακέτο μέτρων. Μάθαμε επομένως τον λογαριασμό: Το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έγινε 13,5 δισεκατομμύρια στην πορεία, κατέληξε τελικώς στα 14,244 δισεκατομμύρια ευρώ (και βλέπουμε).
Γράφει:  
Όλα θα γίνουν «εδώ και τώρα». Ουσιαστικά, το πακέτο θα έχει εξαντληθεί στη διετία ’13-’14 και ας φαίνεται στα χαρτιά ότι θα φτάσει μέχρι το 2016. Άλλωστε, από τον συνολικό λογαριασμό των 14,244 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 9,374 είναι φορτωμένα στο 2013 και τα 4,186 δις. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014. Τι μένει για το 2015 και το 2016; 529 και 155 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Ο τελικός κατάλογος, περιλαμβάνει 77 μέτρα. Τα «ακριβότερα» είναι αυτά που αφορούν στους μισθούς και στις συντάξεις μας. Με δύο νούμερα, αντιλαμβάνεται κανείς ποιος καλείται να σηκώσει το βάρος.
Από τον συνολικό λογαριασμό των 14,244 δισεκατομμυρίων ευρώ:
Τα 3,89 δις. ευρώ προέρχονται από τις αλλαγές στο φορολογικό
Τα 1,497 δις. ευρώ προέρχονται από τις περικοπές των μισθών
Τα 5,475 δις. ευρώ θα προέλθουν από τη μείωση των συντάξεων.

Τι μένει; Ο πλήρης κατάλογος με τα μέτρα. Εκτός από τους 77…τίτλους, θα δείτε και την απόδοση του κάθε μέτρου. Απόδοση για το δημόσιο, σημαίνει ζημιά για τους πολίτες. Ο πλήρης κατάλογος, έχει ως εξής:

1 Εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών στο Δημόσιο:100 εκατ. ευρώ
2 Μείωση 25% των μη-μισθολογικών δαπανών:281 εκατ. ευρώ
3 Μείωση επιχορηγήσεων σε φορείς εκτός Γεν. Κυβέρνησης:20 εκατ. ευρώ
4 Μείωση επιχορήγησης για άγονες γραμμές:18 εκατ. ευρώ
5 Περικοπή Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων:300 εκατ. ευρώ
6 Μείωση ΚΑΠ ΟΤΑ:60 εκατ. ευρώ
7 Μείωση ΣΑΤΑ ΠΔΕ ΟΤΑ:150 εκατ. ευρώ
8 Εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων (εκτός ένστολων):127 εκατ. ευρώ
9 Εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων (ένστολων):130 εκατ. ευρώ
10 Νέο μισθολόγιο για ένοπλες δυνάμεις:88 εκατ. ευρώ
11 Εξορθολογισμός μισθολογίων (εκτός ΔΕΚΟ και ειδικών μισθολογίων):10 εκατ. ευρώ
12 Κατάργηση δώρων στο Δημόσιο Τομέα:431 εκατ. ευρώ
13 Μείωση μισθολογικής δαπάνης στους ΟΤΑ:67 εκατ. ευρώ
14 Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο προσωπικό της Βουλής:11 εκατ. ευρώ
15 Κατάργηση εξαιρέσεων ενιαίου μισθολογίου:16 εκατ. ευρώ
16 Εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης των διευθυντών νοσοκομείων:11 εκατ. ευρώ
17 Πάγωμα προσλήψεων στο Υπ. Δημοσίας Τάξης:8 εκατ. ευρώ
18 Αναστολή του Κινήτρου Επίτευξης Στόχου (ΚΕΣ) & Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικού Στόχου (ΚΕΔΣ) στο Δημόσιο:292 εκατ. ευρώ
19 Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης αναπληρωτών καθηγητών:74 εκατ. ευρώ
20 Μείωση εκτάκτου προσωπικού σε ΑΕΙ/ΤΕΙ :13 εκατ. ευρώ
21 Μείωση προσλήψεων Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού:12 εκατ. ευρώ
22 Μείωση Βουλευτικής αποζημίωσης και λοιπών παροχών:2 εκατ. ευρώ
23 Μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% επιπλέον του βασικού σεναρίου:39 εκατ. ευρώ
24 Νέου τύπου εργασιακή εφεδρεία / προσυνταξιοδότηση:167 εκατ. ευρώ
25 Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη:1020 εκατ. ευρώ
26 Εξορθολογισμός των παροχών εφάπαξ του 2013 και 2014:247 εκατ. ευρώ
27 Κλιμακωτή μείωση των συντάξεων στο υπερβαίνον τα €1000 ποσό του συνολικού εισοδήματος από συντάξεις:1158 εκατ. ευρώ
28 Μείωση συντάξεων ένστολων λόγω του νέου μισθολογίου:169 εκατ. ευρώ
29 Μείωση συντάξεων εξαιτίας περικοπών των ειδικών μισθολογίων:106 εκατ. ευρώ
30 Κατάργηση δώρων στις κύριες/επικουρικές συντάξεις εκτός ΟΓΑ:1776 εκατ. ευρώ
31 Κατάργηση δώρων στις κύριες συντάξεις ΟΓΑ:717 εκατ. ευρώ
32 Πλαφόν στην κύρια σύνταξη ανύπανδρων θυγατέρων:42 εκατ. ευρώ
33 Κατάργηση παράτυπων συντάξεων που έχουν ήδη εντοπιστεί:112 εκατ. ευρώ
34 Κατάργηση ειδικών συντάξεων συνδικαλιστών :6 εκατ. ευρώ
35 Μείωση συντάξεων αιρετών :31 εκατ. ευρώ
36 Αύξηση εισφορών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων ΟΓΑ:90 εκατ. ευρώ
37 Εξορθολογισμός σύνταξης ανασφάλιστων ηλικιωμένων:50 εκατ. ευρώ
38 Εξορθολογισμός οικογενειακών επιδομάτων:86 εκατ. ευρώ
39 Εισαγωγή προγράμματος αρωγής μακροχρονίως ανέργων:-35 εκατ. ευρώ
40 Νέα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας:-25 εκατ. ευρώ
41 Πιλοτική εφαρμογή προγράμματος ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος:-20 εκατ. ευρώ
42 Εξορθολογισμός κανόνων αποζημίωσης μετακίνησης για άτομα με αναπηρία:82 εκατ. ευρώ
43 Περικοπές στα ειδικά επιδόματα ανεργίας:30 εκατ. ευρώ
44 Καταβολή ΕΚΑΣ μόνο σε αυτούς που υπερβαίνουν τα 65 έτη:114 εκατ. ευρώ
45 Μείωση ειδικών προγραμμάτων γεωργίας:25 εκατ. ευρώ
46 Περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης:800 εκατ. ευρώ
47 Μείωση λειτουργικών δαπανών νοσοκομείων:85 εκατ. ευρώ
48 Αυξημένη συνεισφορά ασφαλισμένων:115 εκατ. ευρώ
49 Εφαρμογή νέου υγειονομικού χάρτη:112 εκατ. ευρώ
50 Κλείσιμο ή εμπορική αξιοποίηση στρατοπέδων:27 εκατ. ευρώ
51 Ακύρωση νέων συμβάσεων στρατιωτικών εξοπλιστικών προμηθειών:292 εκατ. ευρώ
52 Επιπλέον περικοπή σε συμβάσεις στρατιωτικών προμηθειών:44 εκατ. ευρώ
53 Μείωση των νεοεισερχόμενων στις στρατιωτικές ακαδημίες:8 εκατ. ευρώ
54 Μείωση λειτουργικών εξόδων:35 εκατ. ευρώ
55 Μείωση λειτουργικών δαπανών ΑΕΙ - ΤΕΙ με συγχωνεύσεις:71 εκατ. ευρώ
56 Μείωση δαπανών κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών:23 εκατ. ευρώ
57 Μείωση επιχορηγήσεων σε φορείς εντός και εκτός Γενικής Κυβέρνησης (Πολιτισμός και Αθλητισμός):39 εκατ. ευρώ
58 Αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ/μείωση λειτουργικών δαπανών:274 εκατ. ευρώ
59 Μείωση επιχορηγήσεων σε φορείς εντός και εκτός Γενικής Κυβέρνησης:79 εκατ. ευρώ
60 Ένταξη των ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο: 76 εκατ. ευρώ
61 Αύξηση εσόδων: 66 εκατ. ευρώ
62 Μείωση των επιστροφών φόρου στους αγρότες: 152 εκατ. ευρώ
63 Επίδραση στο φόρο εισοδήματος από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη: 15 εκατ. ευρώ
64 Μείωση της επιδότησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης ντίζελ στους αγρότες: 130 εκατ. ευρώ
65 Μειώσεις στις εκπτώσεις φορολογικών δαπανών στα φυσικά πρόσωπα: 237 εκατ. ευρώ
66 Μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα: 379 εκατ. ευρώ
67 Αύξηση παραβόλων για αγωγές: 50 εκατ. ευρώ
68 Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό: 187 εκατ. ευρώ
69 Αλλαγή στη φορολόγηση πλοίων (φορολογία πλοίων βάσει χωρητικότητας): 140 εκατ. ευρώ
70 Αύξηση στον φόρο τόκων καταθέσεων από 10% σε 15%: 237 εκατ. ευρώ
71 Εξίσωση στο πλαφόν των αποδοχών προς υπολογισμό ασφαλιστικών εισφορών: 609 εκατ. ευρώ
72 Εξομάλυνση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το υγραέριο και το πετρέλαιο: 21 εκατ. ευρώ
73 Φορολόγηση των υπαρχόντων τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ - 30% επί του κύκλου εργασιών: 241 εκατ. ευρώ
74 Φορολόγηση των υπαρχόντων τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ - 10% επί των κερδών των παικτών: 178 εκατ. ευρώ
75 Φορολογική μεταρρύθμιση: 1230 εκατ. ευρώ
76 Τέλος καπνιζόντων για χώρους διασκέδασης και εστίασης: 17 εκατ. ευρώ
77 Φόρος πολυτελείας: 68 εκατ. ευρώ.                                                                                                     ΠΗΓΗ