ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Έφτασε η ώρα για το πιο ισχυρό σου ΟΧΙ


ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.


ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ

ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


                                   Ἄριστε τῶν Ἑλλήνων ἀρχηγέτη, ἥρως Ἀλέξανδρε, λεοντόθυμε,
Μακεδονίας ἀγλαό τέκνο, Φιλόσοφε τῆς δράσης, ἀνίκητε.
Ὀλυμπιάδος καί Φιλίππου «τό ζῆν», Ἀριστοτέλους «τό εὐ ζῆν».
Ἀχιλλέως μιμητά, Ὁμήρου λάτρη, τιμωρέ τῆς βαρβαρικῆς Ὕβρεως,
5 ἀκαταπόνητε στίς μάχες καί τούς ἀγῶνες, δικαίων ξιφοφόρε.
Σύ πού γνωρίζεις νά λύνεις κάθε κόμπο μέ τό ξίφος τῆς ἰσχύος σου,
σύ πού δέν ἡττήθηκες σέ καμμιά μάχη, ἐξουδετερώνοντας
ἀκόμα καί τό ἴδιο τό Πνεῦμα τῆς ἥττας, πού ἀπό τότε σέ μίσησε.
Ἄπτερος ἡ Νίκη στήν καρδιά σου, δέν εἶχε ἄλλο Ἱερό πιό τιμημένο!
10 Ἔσο ἀρωγός, Ἀρήιε μαχητά, Ἡράκλειο γέννημα, λεοντόμορφε
Μετάγγισε στήν καρδιά μας τήν φλόγα τῆς ἀνίκητης ὁρμῆς σου!
Κατάπαυσε τίς προκλήσεις τῶν ὑβριστῶν, σύ ὁ τιμωρός κάθε ὕβρεως!
Προστάτεψε τήν Πατρώα Γῆ σου ἀπό κάθε ἐπιβουλή, Ἄρη Μακεδόνα!

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΛΦΟΙ:ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ


                                  το 1893 βρέθηκε και ο κορμός της Σφίγγας σε τρία κομμάτια. Η Σφίγγα είχε βρεθεί 30 χρόνια πριν αλλά είχε θαφτεί από τις επιχώσεις. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε ένα μαρμάρινο άγαλμα ενός ωραίου νέου, του 2ου αιώνα, που παρίστανε τον Έλληνα Αντίνοο, σύντροφο του Αυτοκράτορα Αδριανού. Ακολούθησαν και τα άλλα μνημεία. Και το 1896, ανάμεσα στα ερείπια ενός σπιτιού, βρέθηκε ο Ηνίοχος, ένα ανάθημα των Σικελιωτών που χρονολογήθηκε γύρω στο 480 π.Χ. Στα 1898 βρέθηκε το Γυμνάσιο, κάτω από τη Μονή της Παναγίας, που το είχαν επισημάνει παλιοί περιηγητές και ένα χρόνο αργότερα η φημισμένη Κασταλία Πηγή όπου έκανε το λουτρό της η Πυθία και για την οποία είχαν μιλήσει τόσοι παλιότεροι και νεώτεροι περιηγητές. Το καλοκαίρι του 1901 ξεκίνησε η ανασκαφή του περίφημου Θόλου (380 π.Χ.) που είχε βρεθεί το 1891 και μπροστά του βρίσκονταν ακόμα όρθιοι 15 κίονες από το ναό της Αθηνάς Προναίας. Αμέσως μετά έγιναν ανασκαφές στα δυο νεκροταφεία και όταν τελείωσαν με το δυτικό άρχισαν να κτίζουν πάνω του το Μουσείο. Φυσικά αυτό που αναζητούσαν όλοι οι περιηγητές και οι αρχαιολόγοι ήταν ο ναός του Απόλλωνα και κατά συνέπεια η θέση όπου η Πυθία έδινε τους χρησμούς. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε καθαρά ούτε την διαρρύθμιση του ναού, ούτε τη χρήση των διαφόρων χώρων και φυσικά ούτε το σημείο της Πυθίας έχει βρεθεί με σιγουριά.
Αργότερα ο περίφημος Μιλιέ, Διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής για πάρα πολλά χρόνια στα μέσα του 20ου αιώνα είπε χαρακτηριστικά: "Είμαστε ευτυχείς που ανασκάψαμε τον χώρο που γεννήθηκε ο Απόλλωνας , δηλαδή τη νήσο Δήλο και τον χώρο που επέλεξε για να ζήσει, δηλαδή τους Δελφούς", τονίζοντας ότι το ιερό των Δελφών είναι ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας της Γαλλικής Σχολής στην Ελλάδα.

Κασταλία κρήνη

Η Κασταλία ήταν μια ιερή πηγή στους Δελφούς που το νερό της είχε ιδιαίτερη σημασία για τη λατρεία στο χώρο, όπως και για την καθημερινή λειτουργία του μαντείου. Στα νερά της πλενόταν η Πυθία και οι ιερείς και το προσωπικό του ναού και το νερό της χρησιμοποιούσαν στην καθαριότητα του ναού του Απόλλωνα. Ομοίως, στα νερά της λούζονταν για να εξαγνιστούν και οι θεοπρόποι, αυτοί δηλαδή που έρχονταν για να ζητήσουν τον χρησμό από την Πυθία.

Η πηγή βρίσκεται στη χαράδρα που σχηματίζουν οι Φαιδριάδες πέτρες κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τον Φλεμπούκο, που τους αρχαίους χρόνους τον ονόμαζαν Υάμπεια. Μετά το νερό κατηφόριζε προς την πεδιάδα του Πλειστού μέσα στο ρέμα που σήμερα οι ντόπιοι το λένε Αρκουδόρεμα και στο οποίο, σύμφωνα με τη μυθολογία είχε τη φωλιά του ο φοβερός δράκος Πύθωνας. Από την πηγή το νερό διοχετευόταν με τη βοήθεια ενός αγωγού στην κρήνη που ονομαζόταν επίσης Κασταλία, η οποία βρίσκεται στο χώρο μεταξύ του τεμένους του Απόλλωνα και του γυμνασίου του ιερού. 

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΖΕΙ !


ΕΛΛΗΝΑ,ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ !


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙ 12/1/2013


Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: "Πολιτική κάθαρση τώρα" Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό.


ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ.ΠΟΣΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ;


Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την ελληνική σημαία και να απαγορεύσουμε στους επιτρόπους να σας εξευτελίζουν κάθε μέρα μέσα στα Υπουργεία


                                  
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
χθες το βράδυ δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από έναν παλιό συνάδελφο της Ενώσεως Κέντρου, έναν παλιό κοινοβουλευτικό, έναν κοινοβουλευτικό που πέρασε αρκετά χρόνια σ’ αυτή την αίθουσα υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία και μου είπε: «Βάλε το βίντεο από τη συζήτηση για την πρόταση της αντισυνταγματικότητας που συζητήθηκε χθες». Τον ρώτησα γιατί. Μου λέει, γιατί το πιο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία είναι να αποδέχεστε την κατάλυση του Συντάγματος και αυτό γίνεται τώρα.
Χθες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην πρόταση που καταθέσαμε για την αντισυνταγματικότητα αυτού του σχεδίου νόμου που συζητάμε, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, εταίρου της κυβερνήσεως, παραδέχθηκε ότι
πρόκειται για διατάξεις οι οποίες είναι αντισυνταγματικές και μάλιστα είπε ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της προτάσεως της αντισυνταγματικότητας, γιατί θα γίνουν κάποιες αλλαγές που θα επαναφέρουν την τάξη.
Αλλαγή δεν έχει γίνει καμία. Άρα, αυτή τη στιγμή συζητάμε για ένα σχέδιο νόμου που ουσιαστικά δεν καλύπτει ούτε την αρχή της δεδηλωμένης. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν πλέον 149 βουλευτές. Ψηφίζεται, δηλαδή, αυτό το σχέδιο νόμου με πλειοψηφία βουλευτών μικρότερη των 151.
Στη συνέχεια, αν δει κανείς τη χθεσινή συζήτηση, θα δει ότι ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βορίδης, προς τιμήν του και εκείνος είπε ότι υπάρχουν διατάξεις και άρθρα σε αυτό το σχέδιο νόμου τα οποία είναι στα όρια της συνταγματικότητας. Μάλιστα, είπε, ότι επειδή είμαστε σε μία έκτακτη κατάσταση, γι’ αυτό το λόγο θα τα δεχθούμε.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πλέον μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, συζητούμε για σχέδια νόμου τα οποία είναι αντισυνταγματικά. Και το χειρότερο ποιο είναι; Το αποδεχόμαστε κάποιοι ότι είναι αντισυνταγματικός και παρ’ όλα αυτά, ψηφίζουμε αυτόν το νόμο. Εάν αυτό δεν είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, τότε ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος;

Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα από τα πολλά βήματα, τα οποία έχουμε περάσει μετά το 2009 με την εφαρμογή των μνημονίων και της νέας τάξης πραγμάτων στην πατρίδα μας. Θέλω να θυμίσω εδώ ότι αυτή η πολιτική, η οποία κάποτε στηριζόταν στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Δημοκρατία και στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τώρα στηρίζεται σε ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι απέμεινε από τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Αριστερά, είναι η πολιτική η οποία έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια στο αδιέξοδο.

Η πολιτική αυτή είναι η συνιστώσα της ανεργίας και της φτώχειας. Από το 2009 μέχρι σήμερα που μιλάμε 847.504 Έλληνες πολίτες έχασαν τη δουλειά τους με αυτήν την πολιτική. Ας συνειδητοποιήσουμε τον αριθμό, 847.504 Έλληνες και 847.504 οικογένειες οδηγήθηκαν στην ανεργία. Και αυτούς τους ανέργους ερχόμαστε σήμερα να τους φορολογήσουμε. Να φορολογήσουμε, δηλαδή, εκείνους που θανάτωσε η πολιτική των μνημονίων, η πολιτική που επέβαλαν στην Ελλάδα οι τοκογλύφοι, η πολιτική που επέβαλαν οι τραπεζίτες μέσω των εσωτερικών τους εταίρων. Μία πολιτική που βλέπουμε ότι απλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Τώρα που μιλάμε στην Κύπρο είναι η κ. Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη. Τι δήλωσε πριν από δύο ημέρες; Δήλωσε ότι το χρέος της Κύπρου δεν είναι βιώσιμο. Δήλωσε δηλαδή ουσιαστικά ότι και η Κύπρος μπαίνει σ’ αυτόν τον σχεδιασμό που η Ελλάδα συνεχίζει να προχωρά, στο σχεδιασμό της ύφεσης, της φτώχειας και της ανεργίας.

Οι φόροι από το 2009 μέχρι σήμερα αυξήθηκαν 70 φορές. Μπήκαν εννέα έκτακτες εισφορές. Περικόπηκαν 20 φορές οι συντάξεις. Μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 40% οι μισθοί. Εξαφανίσθηκαν όλα τα επιδόματα.

Εξαπλασιάστηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ξεπαγιάζει ο κόσμος και τα έσοδα είναι τα ίδια. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Κατέθεσε ερώτηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βαρβιτσιώτης πριν από λίγες ημέρες και απέδειξε ότι με το φόρο που έχει μπει στο πετρέλαιο θέρμανσης, το κράτος δεν εισέπραξε τίποτα. Ούτε ένα ευρώ. Αντιθέτως, κάποιοι συνάνθρωποί μας στη Βόρειο Ελλάδα, σε ορεινές περιοχές, στα ορεινά χωριά δεν θα επιβιώσουν από το κρύο αυτό το χειμώνα. Θα πεθάνουν Έλληνες πολίτες, γιατί αποφάσισε η Κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή της τρόικας, να φορολογήσει βαριά το πετρέλαιο θέρμανσης, λες και ο άνεργος θα μπορέσει να πληρώσει την τιμή αυτή στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Επτακόσιες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, επτακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Όχι γιατί δεν θέλουν, όχι γιατί αντιστέκονται, αλλά γιατί δεν έχουν. Οι φτωχοί στην πατρίδα μας είναι τρία εκατομμύρια με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής που καλούμαστε σήμερα να εγκρίνουμε.

Τα συσσίτια αυξήθηκαν κατά 80%. Τα συσσίτια που γνωρίζουμε, γιατί θα σας πω ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας σε όλη την Ελλάδα που εφαρμόζοντας την αρχή της αλληλεγγύης, βοηθούν τον συνάνθρωπό τους.

Το 57% των νέων ανθρώπων είναι άνεργοι. Μπήκε λουκέτο σε 500.000 επιχειρήσεις για το 2009. Το 13% των παιδιών μας σταματούν το σχολείο το 2012. Φθάσατε σε σημείο να κόψετε τη σύνταξη των 100 ευρώ από την πολύτεκνη μάνα. Αυξήσατε τους φόρους κατά 37% και μειώσατε τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 40%.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσοι έχουν σπίτι, θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο κράτος και το κράτος θα παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού, του κεραμιδιού του Έλληνα, στους τραπεζίτες δανειστές. Αυτό είναι κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας.

Από αυτό εδώ το Βήμα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τα είπαμε και προειδοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή που εφαρμοζόταν αυτή η πολιτική, κι εγώ ο ίδιος τα είπα, όταν αποφάσισα ότι θα καταψηφίσω την Κυβέρνηση Παπαδήμου και θα αντισταθώ σ’ αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων. Το βράδυ της κωλοτούμπας του κυρίου Σαμαρά μίλησα από τη Βουλή των Ελλήνων και είπα για την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, για την κατάργηση της ασυλίας της χώρας, για την κατάργηση της υπόστασης της χώρας κι αυτά όλα αποδεικνύονται μέρα με την ημέρα.

Το αγγλικό δίκαιο όταν το αναφέραμε από το Βήμα της Βουλής, εκεί ήταν ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος το διέψευσε και από τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, με αγγλικό δίκαιο ουσιαστικά θα αντιμετωπίζονται οι οφειλές της χώρας.

Όταν μιλήσαμε για την εκχώρηση της ασυλίας και της εθνικής κυριαρχίας, για το 154 του πρώτου μνημονίου, κάποιοι το αμφισβητούσαν και γελούσαν. Τώρα πια έρχεται το ΦΕΚ 240, το οποίο φέρνετε αύριο το πρωί, Σάββατο το πρωί, στη Βουλή και να περάσει τη Δευτέρα με έκτακτες διαδικασίες στρατοδικείου που παραχωρεί και τη δημόσια περιουσία, παραχωρεί ουσιαστικά και τον χρυσό που βρίσκεται, όσο βρίσκεται ακόμα, στα υπόγεια της Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Βουλή έχει καταργηθεί. Έρχονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αντί για σχέδια νόμου, τα εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή απλώς καλείται να τα επικυρώσει και μάλιστα την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρχει συζήτηση, για να μην κουβεντιάσουμε ποτέ την αλήθεια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως τα είπαμε στη Βουλή και προειδοποιήσαμε, σας καλώ να σημειώσετε αυτά που θα γίνουν, με την πολιτική την οποία ακολουθείτε τις επόμενες ημέρες, τους επόμενους μήνες. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει την ανεργία στο 40%.

Θα αναγκαστείτε γρήγορα να περικόψετε ξανά μισθούς και συντάξεις. Όπως είπατε ψέματα στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές, λέτε ψέματα και τώρα. Θα περικοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Έχετε υπογράψει οι συγκυβερνώντες ότι θα λαμβάνετε άμεσα μέτρα, όταν πέφτει έξω ο προϋπολογισμός. Κρύβετε μέτρα, τα οποία αυτόματα θα περνούν, χωρίς να περνούν από τη Βουλή. Κρύβετε ότι θα μειώσετε ακόμα περισσότερο τον κατώτατο μισθό κι αυτό θα γίνει τον Απρίλιο που το κράτος θα αποφασίσει για τον κατώτατο μισθό.

Αποκρύπτετε, κύριοι συγκυβερνώντες, ότι έχετε συμφωνήσει να καταργήσετε το δέκατο τρίτο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα.

Εμείς σας το λέμε από εδώ, από το Βήμα της Βουλής, με την πολιτική σας κοροϊδεύετε τον κόσμο, κοροϊδεύετε τους πολίτες. Μιλάτε για ανάπτυξη, όταν τα χθεσινά στοιχεία του δικού σας ΙΟΒΕ, όπου ο κ. Στουρνάρας εμφύτευσε, μιλούν για νέα αύξηση ανεργίας και νέα ύφεση, πάνε για ρεκόρ ανεργίας, 1.750.000 άνθρωποι. Και μιλάμε ακόμα για αριθμούς;

Ξέρετε τι θα γίνει στο τέλος; Ξέρετε τι θα πάθετε; Με τους χαμηλούς μισθούς των 310 ευρώ καθαρά, θα οδηγήσετε τη χώρα σε χαμηλή παραγωγικότητα και σε συνεχή ύφεση. Θα οδηγήσετε την Ελλάδα και την ελληνική οικογένεια -ακόμα και αυτούς που ακόμα κρατούν- πλέον στην απόγνωση.

Τι κάνατε για τον κόσμο; Τι κάνατε για τους πολίτες, εκτελώντας αυτές τις διαταγές; Απολύτως τίποτα. Θα σας πω τι κάνατε όμως για εκείνους που κρατούν τη δύναμη του χρήματος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Θα σας πω τι κάνατε για τους πλούσιους. Οι 1.500 μεγαλύτεροι οφειλέτες χρωστούν στο δημόσιο 35 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξετάστηκαν 567 οφειλέτες, των οποίων το χρέος ήταν 13,6 δισεκατομμύρια. Πόσα εισπράξατε στο Υπουργείο Οικονομικών, κύριε Υφυπουργέ;

Ο κύριος Υπουργός είναι VIP. Δεν έρχεται πλέον στη Βουλή. Ο Υπουργός Οικονομικών αρνείται να έρθει στη Βουλή. Πέραν του ότι δεν απαντά στις ερωτήσεις κανενός, δεν απαντά στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, μη εκλεγμένος, διορισμένος, ο άνθρωπος του Σημίτη αποκλείει και τη συζήτηση στη Βουλή με την παρουσία του. Αν αυτό δεν είναι φασισμός, ποιο είναι;

Ξέρετε πόσα εισπράξατε; Είκοσι εννιά εκατομμύρια από αυτά τα οποία σας προανέφερα, δηλαδή το 2 τοις χιλίοις. Είναι ντροπή. Και την ίδια στιγμή αυξάνετε τους φόρους στο 37,3%. Η αγορά έχει τελειώσει. Δεν μπορούμε οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουμε τους φόρους, τους οποίους σας εντέλλεται η τρόικα να βάλετε, ακόμα και όσοι είναι σε μία καλύτερη οικονομική κατάσταση. Είναι αδύνατον.

Ένας ο οποίος είχε ένα διαμέρισμα καλείται να πληρώσει φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2010, για το 2011, για το 2012, φόρο εισοδήματος. Πού θα τα βρει; Οδηγούμαστε ουσιαστικά στην κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας.

Υπάρχει λύση και τη λύση σάς τη λέμε. Η λύση είναι τώρα σεισάχθεια.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σας καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αυτήν τη στιγμή είναι καταχρεωμένες. Χρωστάνε Φ.Π.Α., χρωστάνε τα χαράτσια, χρωστάνε στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να μπουν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, να μην έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Πού θα οδηγηθούμε; Στο να μην εισπράξουμε ούτε ένα ευρώ. Και τι σας λέμε;

Κάντε έναν εθνικό λογαριασμό, να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δόσεις στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν. Βγάλτε τους τώρα από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Αφήστε να δουλέψει η μικρομεσαία επιχείρηση με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και βάλτε σκληρούς νόμους σε αυτούς που δεν θα δίνουν το Φ.Π.Α.. Μόνο έτσι θα εισπράξετε κι έτσι θα ανοίξουν τα μαγαζιά. Χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο, θα αρχίσει να εισπράττει το κράτος. Δεχθείτε τη ρύθμιση των οφειλομένων από το Δημόσιο στις επιχειρήσεις, δίνοντας δίγραμμες επιταγές που θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο για τις υποχρεώσεις που έχει ο οφειλέτης προς το κράτος.

Και τώρα αυτό που προέχει είναι να προχωρήσετε στο να επαναφέρετε την ασυλία της χώρας. Σε λίγο καιρό θα είναι κατασχεμένη και η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία. Μιλήσατε για αποκρατικοποιήσεις. Στο ΤΑΙΠΕΔ ο στόχος είναι δυο δισεκατομμύρια. Αλλά να σας θυμίσω τα Ζάππεια; Πενήντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Από πού θα εισπράξετε δύο δισεκατομμύρια; Εκτός και αν έχετε υπολογίσει να χαρίσετε τα φιλέτα του Δημοσίου σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες που σας αναφέραμε εδώ στη Βουλή και οι οποίοι πάνε να κάνουν πλέον πόλεμο μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Τον ΟΠΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον Αστέρα θα τα δώσετε όλα μαζί για δύο δισεκατομμύρια ευρώ; Ο κ. Σαμαράς για τον ΟΠΑΠ, στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε ανακοινώσει ότι είναι έγκλημα να πωληθεί κάτω από τα κέρδη τεσσάρων ετών. Και ερωτώ: Ήταν 500 εκατομμύρια τα κέρδη του ΟΠΑΠ το 2011; Πόσο θα τον δώσετε; Σε ποιον θα τον δώσετε; Γιατί θα τον δώσετε στην τιμή αυτή και δεν κάνετε ανοικτό διαγωνισμό;

Με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τι συμβαίνει; Σας καταθέσαμε σήμερα μία επίκαιρη επερώτηση, την οποία κοινοποιούμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας έκανε μάχη για να απαξιώσει την Τράπεζα. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν η πιο υγιής τράπεζα.

Στις 10 Αυγούστου του 2012 στη Βουλή των Ελλήνων, εκθειάζοντας ο κ. Στουρνάρας τη διαχρονική προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην ελληνική οικονομία λέει: «Το μοναδικό πρόβλημα στα οικονομικά στοιχεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκύπτει από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων». Αυτή η διαπίστωση στηρίζεται στο ότι πριν το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν η πρώτη τράπεζα της Ελλάδος και η τρίτη τράπεζα σε επάρκεια κεφαλαίων.

Αποκρύψατε την έκθεση της Black Rock από τα κόμματα. Όταν σας την καταθέσαμε στη Βουλή των Ελλήνων, σιωπήσατε. Δεν έγραψε καμία εφημερίδα απολύτως τίποτα. Γιατί; Γιατί απεδείκνυε η πρόταση της Black Rock ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν υγιές.

Εσείς είστε εκείνοι που με την πολιτική σας και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, για την οποία θα λογοδοτήσει, ο οποίος δήλωσε στη Βουλή των Ελλήνων στις 29/08/2012 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως μη βιώσιμο, 19 ημέρες μετά την πρώτη του δήλωση, επικαλούμενος εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Και εν συνεχεία αυτό που έγινε είναι να κατρακυλήσει και να διολισθήσει η τιμή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βίαια αμέσως μετά από αυτές τις δηλώσεις.

Πού είναι οι εκθέσεις ALVAREZ και DLD, οι οποίες υπάρχουν για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Γιατί τις αποκρύψατε; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια; Και τώρα που έρχονται οι μικρομέτοχοι του 2% και προσβάλλουν ουσιαστικά τη διαδικασία, να χαρίζετε σε φίλους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

Γιατί δεν λέτε ότι αυτή τη στιγμή ο εισαγγελέας κ. Κορέας με εντολή του κ. Πεπόνη ψάχνει για τα CDS που πουλήθηκαν, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009, όταν γνώριζε ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός της χώρας και γνώριζε ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών, όπως είχε συμφωνήσει με τον Στρος Καν, ότι θα βάλει τη χώρα μέσα σε αυτό το μηχανισμό του ΔΝΤ; Δηλαδή, γνώριζε ότι αυτά τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα ήταν η ασπίδα προστασίας απέναντι στους κερδοσκόπους.

Και ξέρετε πόσο πουλήθηκαν, από τον προϋπολογισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου; Πουλήθηκαν στο 1.350.000.000 δολάρια. Πόσο τα αγόρασαν; Τα αγόρασαν 950.000.000 δολάρια τον Αύγουστο. Πόσο ενεγράφη στον προϋπολογισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το κέρδος της τράπεζας; Ανεγράφη το ποσό των 35.000.000!

Γιατί, δεν λέτε ποιοι πήραν τις μίζες; Γιατί, δεν λέτε ποιοι πήραν τις προμήθειες; Γιατί, δεν αφήνατε τον κ. Προβόπουλο μέχρι τον Ιούνιο να δώσει στον εισαγγελέα κ. Κορέα τις συγκεκριμένες πράξεις, που τις είχε η Τράπεζα της Ελλάδος; Και πώς είναι δυνατόν την ώρα που συνεχίζει να γίνεται αυτή η δικαστική διερεύνηση από την ελληνική δικαιοσύνη, από τους έντιμους εισαγγελείς, να συνεχίζετε τη διαδικασία να ξεπουλήσετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να χαθούν τα ίχνη, όπως χάνονται τα στικάκια μέσα σε αυτήν εδώ τη χώρα; Διότι, αυτές οι πράξεις είναι αυτές που υποκρύπτουν το δόλο.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τελειώνω γρήγορα λέγοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προχωρήσει το σχέδιο της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, να διαλυθούν οι πολύτεκνες οικογένειες, να μπουν τεκμήριο τα παιδιά, να διαλύσουμε τους ανέργους.

Προχωράτε σε αποφάσεις οι οποίες είναι εθνικά επικίνδυνες. Το κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά σημαίνει ότι θα προχωρήσετε ουσιαστικά σε αυτό που είχατε προαναγγείλει, στην ερήμωση των νησιών, για να τα δώσουμε αντιπαροχή, all inclusive, σε γερμανικές εταιρείες τις οποίες τις παίρνετε και τις στέλνετε στα μικρά αεροδρόμια που πουλώντας την ΥΠΑ θα τα κλείσετε και αυτά για να πηγαίνουν μόνο τσάρτερ.

Έχετε ρωτήσει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στα μικρά νησιά; Έχετε σκεφτεί ποτέ τι συμβαίνει σε μεγαλύτερα νησιά όπως η Λήμνος ή η Ικαρία; Τι σημαίνει το κλείσιμο της ΔΟΥ; Έχετε δει τι γίνεται στη Λέρο; Κλείσατε νοσοκομεία, κλείσατε τα κέντρα υγείας. Τους εκτελείτε! Είστε ηθικοί αυτουργοί απέναντι στο έγκλημα κατά των νησιωτών και εκτελείτε εντολές! Εκτελείτε εντολές και τα πράττετε όλα αυτά με δόλο.

Σας καλούμε εδώ στη Βουλή των Ελλήνων για ακόμα μια φορά. Σταματήστε να λαμβάνετε εντολές. Ελάτε να ενωθούμε οι Έλληνες, όλοι μαζί και να πούμε ένα όχι απέναντι στην εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας, να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε την πατρίδα μας, να φέρουμε ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα έχει συνταγματική ισχύ για τα επόμενα δέκα χρόνια με φόρο 10%, 8%, να μπορεί δηλαδή η Ελλάδα να είναι ανταγωνιστική πραγματικά απέναντι στις γύρω χώρες.

Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την ελληνική σημαία και να απαγορεύσουμε στους επιτρόπους να σας εξευτελίζουν κάθε μέρα μέσα στα Υπουργεία. Ελάτε να κάνουμε πάλι δυνατή τη Βουλή των Ελλήνων και οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να μπορούν να εκφράζουν αυτό που πιστεύει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας. Ελάτε μαζί, γιατί μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα παιδιά μας. Είναι η τελευταία έκκληση. Και αυτή την έκκληση θα πρέπει να τη δεχθείτε».                                                                                     ΠΗΓΗ

Ο Μοναχικός Δρόμος του «Ιδανικού (Στρατιωτικού) Αυτόχειρα» Πολιτικού Ηγέτη
 
Τα Εθνικά Θέματα καθώς και η Εθνική Ασφάλεια έχουν μπει σε «Κόκκινο Συναγερμό» προ πολλού. Πρέπει πάραυτα να βρεθεί ένας Στρατηγός στην Πολιτική ηγεσία της χώρας.
Αυτό προστάζει η Φωνή της κοινής (Εθνικής) Λογικής.
Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αντιθέτως.
Η Καθεστωτική Πολιτική δεν το επιθυμεί. Άλλο αν «κατ’ ανάγκην θα το κάνει», θέλει δεν θέλει.
«Και κράτα το Στρατό μακριά απ’ την πολιτική»...
Αυτό είχε πει ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος όταν «παρέδιδε» στον Α. Παπανδρέου εκεί στα βάθη της δεκαετίας του ’80.
Και όχι μόνον αυτός.
Το είχε πει κι ο Βασιλιάς στο Μεταξά όταν τον «τοποθετούσε» στην Ύπατη Αρχή της χώρας προπολεμικά.
Και εννοούσαν γενικά το Στρατό.
Διότι γνώριζαν καλά ότι όσο «συστημικός» κι αν μοιάζει ο (όποιος) Στρατιωτικός «εκλεκτός» τους, οι ευαισθησίες τους (των Στρατιωτικών) στα Εθνικά Θέματα, σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας και γενικώς Πατριωτικά Ζητήματα δεν είναι «αρεστές» στην καθεστηκυία Πολιτική Τάξη. Δεν είναι «συμβατές» με τις (Γεω)Πολιτικές Επιλογές των (διεθνών) Πατρόνων τους.
Εάν αυτός ο «πολιτικός αφορισμός» ισχύει λοιπόν για έναν «απλό Στρατιωτικό», πόσω μάλλον για έναν Εθνικιστή Επαναστάτη. Τουτέστιν, αυτό το «δεύτερο» ας το «ξεχάσουν» καλύτερα οι «θιασώτες» του. Για την ώρα τουλάχιστον. Ας είμαστε ρεαλιστές εάν θέλουμε «αποτελέσματα». Κι ας αναζητήσουμε την «βέλτιστη διαδρομή» για την «εν ευθέτω χρόνω υλοποίησή» του.
Άρα, εάν πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί Αξιωματικός στο τιμόνι της Χώρας, έστω και ως μια λύση του τύπου «το μη χείρον βέλτιστον», θα πρέπει να το σκεφτόμαστε με όρους «στυγνής οπτικής του Πολιτικοκοινωνικά εφικτού».
Υπ’ αυτήν την οπτική, αυτός ο Στρατηγός θα είναι υποχρεωμένος να «παίξει με τους όρους του Συστήματος» κατά την άνοδό του. Και προκειμένου ν’ «ανέλθει». Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική διαδρομή.
Αυτός ο Στρατηγός θα είναι ουσιαστικά μια «ηρωϊκή Ιφιγένεια» που θα «θυσιαστεί» (πιθανότατα) προκειμένου να έρθει η «επόμενη Πατριωτική Ημέρα».
 Ένας (Μαρτυρικός) «Πρόδρομος».
 Κατά πάσα πιθανότητα, τίποτε άλλο δεν θα κατόρθωνε να είναι (όσο και αν θα επιθυμούσε ή θα προσπαθούσε για το «αντίθετο») πέραν από μια «γέφυρα», ένας «ενδιάμεσος κρίκος» για την «επόμενη (Πατριωτικά σφύζουσα) Πολιτική κατάσταση».
Αυτό είναι το «ευκταίον» τουλάχιστον. Γιατί, ακόμη κι αυτό, θα πολεμηθεί άγρια κι από πολλούς.
Τα Εθνικά Θέματα, η Άμυνα και η Εθνική Ασφάλεια απαιτούν «ενίσχυση» και «προστασία» και τα απαιτούν ΤΩΡΑ. Αν όχι ΧΤΕΣ.
Μέσα από την διακυβέρνησή του θα πρέπει να ανδρωθεί μια άλλη τάξη Στρατηγών που θα τον διαδεχθεί. Όταν αυτός θα «πέσει» - αναπόφευκτα – υπό την πίεση του «πυρός ομαδόν» των ΠΑΝΤΩΝ εναντίον του.
Θα πρέπει να έχει το «καλώς έχειν» απ’ όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου ν’ «ανέλθει». Κι αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα δυσαρεστηθούν από το «διπλωματικά προσεγμένο πολιτικό προφιλ» του.
Από την άκρα αριστερά ως τον ευρύτερο εθνικιστικό χώρο.
Οι μεν θα προτιμούσαν έναν Ντουρούντι, κάποιοι άλλοι έναν Βελουχιώτη και κάποιοι άλλοι έναν Ζέρβα.
Και θα επιδιωχθεί βεβαίως αυτό σ’ έναν Εμφύλιο Πόλεμο – εάν αυτός δεν κατορθωθεί ν’ αποσοβηθεί. Έναν Εμφύλιο, που τόσοι πολλοί εύχονται και απεργάζονται, που τόσοι πολλοί (έξωθεν) αναμένουν προκειμένου να επιτύχουν τον τελικό τους στόχο: τον διαμελισμό της χώρας, την κοσοβοποίησή της, την καντονοποίησή της, την Φινλανδοποίησή της, την αποικιοποίησή της, την δορυφοροποίησή της και ουκ έσται τέλος στα άνομα και ανθελληνικά σχέδιά τους.
Ένας απλά και μονοκόμματα «μάχιμος (ΜΗ Πολιτικός) στρατιωτικός» απλά θα έριχνε λάδι στη φωτιά. (Εξ’ ου και «δεν θα στηριζόταν» από τις «ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις»).
Διότι ο αποκλειστικά μάχιμος στρατιωτικός  δεν είναι «επαρκής πολιτικά» για την (Πονηρή και αδίστακτη) Μάχη του Πολιτικού Στίβου. Η πολιτική έχει «σκοτεινιά» ενώ ο πόλεμος είναι «ξεκάθαρος». Ο «αποκλειστικά (και μόνον) Μάχιμος» λοιπόν – που δεν είναι ΚΑΙ Πολιτικός – απλά δεν θα κατορθώσει να επιβιώσει κατά την άνοδό του. Θα μείνει εκτός πολιτικής πριν καλά καλά ξεκινήσει.
Ας θυμηθούμε τον Γρίβα. Άριστος Πολεμιστής αλλά όχι πολιτικός. Έμεινε στο περιθώριο της Ελληνικής πολιτικής. Αν και με τον πολεμικό Αγώνα που διεξήγαγε (και δη με επιτυχία) εναντίον μιας «συμμάχου χώρας» δεν θα μπορούσε να υπάρξει το παραμικρό «πολιτικό περιθώριο» γι’ αυτόν. Η πολιτική του αποτυχία όμως – πρέπει να πούμε – σημειώθηκε ΚΑΙ πριν απ’ αυτήν την νεότερη στρατιωτική δράση του. Οι πολεμικές ηρωϊκές περγαμηνές του δεν τον βοήθησαν καθόλου – ελλείψει της Πολιτικής Ικανότητας.
Και μην μας διαφεύγει ότι οι μάζες είναι πατριωτικά ανώριμες για να ανεβάσουν μόνες τους (και δη χωρίς «στήριξη άλλων δυνάμεων») έναν τέτοιον (μη Πολιτικό) «Πολεμιστή» στο ύπατο αξίωμα.
Άρα, ΜΟΝΟΣ  του πρέπει να το κάνει. Ακολουθώντας και παίζοντας ΚΑΛΑ με τους κανόνες του συστήματος.
Όσο κι αν «ενοχλήσει» (άλλους) αυτό. Όσο κι αν «πονέσει» τον ίδιο. ΜΟΝΟΣ του πρέπει να χτίσει το οχυρό των «ενισχύσεών» του. ΜΟΝΟΣ του πρέπει να χτίσει σοφά και υπολογισμένα το ΜΕΤΩΠΟ του...
Και να ευχόμαστε κατόπιν να καταφέρει να βαδίσει με ασφάλεια (για την Ελληνική κοινωνία) μέσα από το ναρκοπέδιο που τον περιμένει στην Πολιτική του πορεία.
Διότι θα καεί πιθανότατα. Γι’ «αυτό» ακριβώς άλλωστε «προορίζεται» (από τους έμπειρους σ’ αυτό «Καθεστωτικούς Μαριονετίστες»). Επιδίωξη του «καθεστωτικού συστήματος» θα είναι να του «φορτώσει τα πάντα». Η (Εθνική) αξία του (από την άλλη) θα έγκειται στο να προετοιμάσει το έδαφος και τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες για τον «επόμενο Στρατιώτη-Πολιτικό Ηγέτη».
Και θέλει κότσια και διάθεση αυτοθυσίας για να γίνει κάποιος εν γνώσει του Ιφιγένεια.
Ο πιο φιλόδοξος (και ρεαλιστικός) στόχος απ’ όλο αυτό τον Γολγοθά θα ήταν να «αντέξει αρκετά» ώστε να «προετοιμάσει την διάδοχη κατάσταση».
Εγχώριο και διεθνές καθεστώς, βλέποντας την «ένταση» στην ελληνική κοινωνία, θα κρίνουν ότι οι «συνήθεις πολιτικοί» αδυνατούν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Θα χρειαστεί «πυγμή» και κάποιο «θύμα» να «το αναλάβει αυτό». Διακρίνουν επίσης την αύξηση της «πατριωτικής έντασης». Θα επιδιώξουν λοιπόν να αναδείξουν έναν στρατιωτικό με διπλό σκοπό. Από την μία να ελέγξει αυτή την πατριωτική θερμότητα κι από την άλλη να ελέγξει με πυγμή την γενικότερη κοινωνική ένταση. Θα αποσκοπούν στο να καθιερώσουν μια «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» από τη μια κι από την άλλη, την φθορά που θα προέλθει από τις απόπειρες δυναμικού ελέγχου της κοινωνικής έντασης να τις χρεώσουν στους στρατιωτικούς ώστε μέσα από αυτή την ένταση να βγουν «αποκαθαρμένοι οι πολιτικοί».
Καθόλου εύκολη κατάσταση λοιπόν για τον εν λόγω «Ιδανικό Πατριώτη Αυτόχειρα».
Αντιθέτως. Θα μπορούσε να ονομαστεί η «Ελληνική Σκοτεινή Κοιλάδα της Αποκάλυψης» όλη αυτή η Κατάσταση Κρίσης. Τόσο για την Ελληνική Κοινωνία όσο και για τον ίδιο.
Οι παγίδες φαίνονται ξεκάθαρα.
Οπότε, ο Στρατηγός που θα δεχτεί να αναλάβει μέσα σ’αυτό το καμίνι θα πρέπει να έχει και μια δόση αισθήματος αυτοχειρίας. Γιατί όσο θ’ αντιστέκεται στις «ορέξεις» τους (να επιτεθεί στο Λαό επιβάλλοντας τα αντιλαϊκά φονικά τους μέτρα) τόσο θ’ αυξάνονται οι πισώπλατες μαχαιριές τους εναντίον του. (Αυτοί βεβαίως, ελπίζουν πως θα τα «καταφέρουν μαζί του». Γι’ αυτό και θα συνεχίσουν πάση θυσία αυτό το «ύστατο σχέδιό» τους. Δεν έχουν κι άλλη επιλογή άλλωστε).
Το καλύτερο που θα μπορούσε να επιτύχει, για όσο διάστημα θα είναι στο τιμόνι (λίγο πιθανότατα) θα ήταν να συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί η Εθνική Ασφάλεια και ταυτόχρονα να αναδειχθεί μια κάστα «μεστωμένων» στρατιωτικών και πατριωτών πολιτικών, δυναμωμένων απ’ αυτόν τον «ιδανικό Εθνικό αυτόχειρα» που θα τους ανοιχτεί ο δρόμος να τον «διαδεχτούν» μετά την «πτώση» του.
Δεν θα τον αφήσουν βεβαίως να το πράξει αυτό. Θα τον πολεμήσουν οι ΠΑΝΤΕΣ.
Εαν παρ’ ελπίδα, τα καταφέρει να «επιβιώσει αλώβητος (και «αλέκιαστος») (δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο) από τις «θανάσιμες πιέσεις» (ένθεν κακείθεν), τότε θα συνεχίσει να έχει θέση – την περίοπτη θέση που θα του αξίζει - και στην επόμενη Στρατιωτική Πατριωτική Μέρα του Ελληνισμού.
Εαν όχι, θα μετατραπεί στο εξιλαστήριο θύμα των ΠΑΝΤΩΝ.
Απ’ το ένα άκρο ως το άλλο.
 Ένα εξιλαστήριο θύμα απ’ αυτά που ο ρόλος τους αναγνωρίζεται μετά θάνατον και μετά από πολύ πολύ καιρό....Άλλωστε, η Ιστορία μας βρίθει από «χαρακτηρισμένους Προδότες» τους οποίους ήρθε πολύ μετά η Ιστορία να αποκαταστήσει ως «συκοφαντηθέντες και διωχθέντες Ήρωες».

Αυτά τα γνωρίζουν βεβαίως οι «καθεστωτικές Δυνάμεις». Αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η μόνη τους επιλογή είναι να φέρουν στο προσκήνιο «Στρατιωτικούς Πολιτικούς» προκειμένου να ελέγξουν την «Πατριωτική αλλά και την κοινωνική ένταση» και να τους «φορτώσουν τα πάντα» βγάζοντάς τους εαυτούς τους «λάδι». Και φυσικά θα επιχειρήσουν με νύχια και με δόντια να «αποτρέψουν την άλλη (την «επικίνδυνη») δραστηριότητα» αυτών των Στρατιωτικών-Πολιτικών. Την «προετοιμασία» δηλαδή της «επόμενης Πατριωτικής Ημέρας». Την ενίσχυση των «Εθνικών Εφεδρειών», με ότι αυτό κι αν σημαίνει.
 Αυτός ο «Στρατιωτικός-Πολιτικός Ηγέτης», τουτέστιν, θα υφίσταται ένα διαρκές «σαμποτάζ» σ’ αυτό το «δεύτερο και ουσιώδες πεδίο δράσης» του.
Μονόδρομος λοιπόν....ένας αυτοκτονικός Πολιτικός Πατριωτικός Μονόδρομος....
Θα υπάρξει άραγε αυτός ο «Στρατιώτης Ιδανικός Εθνικός Αυτόχειρας»;
Ίδομεν...κατά πάσα πιθανότητα πολύ σύντομα....

Γιώργος Ανεστόπουλος                                                                      ΠΗΓΗ

Είναι πολλά τα ΛΕΦΤΑ Διαμαντόπουλε..


Παρακολουθήστε βίντεο με αποκαλυπτική συνομιλία δημοσιογράφου με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο που καταδεικνύει πως βλέπουν οι "επαναστάτες" του Σύριζα τα προνόμια των βουλευτών. Όπως λέει χαρακτηριστικά: "Αν κοπούν τα βουλευτικά προνόμια, καταργείται η δημοκρατία"... Τα σχόλια περιττεύουν!

Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ στο Kontrachannel - 10/01/13


Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΙΜΙΑ 2013


Και όμως υπάρχει ένα κόμμα που ζητάει την φορολόγηση των βουλευτών από το πρώτο ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ


Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία προτείνει τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης από το πρώτο ευρώ. Θεωρούμε ...
απαράδεκτο να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι βουλευτές, την ώρα που ο λαός τσακίζεται φορολογικά. Τίθεται επίσης και ζήτημα αντισυνταγματικότητας, καθώς σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Συντάγματος "Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου"
Στην ομιλία του ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος επισήμανε το άθλιο μέτρο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που μείωσε τα έσοδα του κράτους και κυρίως πάγωσε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Τόνισε επίσης την αύξηση σε όλα τα βασικά είδη ανάγκης, στα τρόφιμα, στα διόδια, στον ΦΠΑ, στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλα που οδηγούν σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Η οικονομία αυτήν την στιγμή είναι νεκρή και η συγκυβέρνηση του μνημονίου δεν ασχολείται με την πρωτογενή παραγωγή και τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Στην ομιλία του ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση καλύπτει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή πολιτικών και πλουτοκρατών. Αφήνει στο απυρόβλητο τους στυλοβάτες του μνημονίου (Βενιζέλο, Παπανδρέου) και "πυροβολεί πολιτικά πτώματα" (Παπακωνσταντίνου). Δήλωσε επίσης ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν ανταλλαγές πολιτικών πτωμάτων: Μου δίνεις Παπαντωνίου, σου δίνω Βουλγαράκη...". Αναφερόμενος στην προανακριτική για Παπανδρέου τόνισε ότι θεωρεί επιτυχία της Χρυσής Αυγής που ο "Τζέφρυ" άφησε το Χάρβαρντ - όπου κάνει διακοπές με την ευγενική χορηγία της Γιάννας Αγγελοπούλου - και κάθησε στα βουλευτικά έδρανα. Τέλος επισήμανε πως αν οι βουλευτές της ΝΔ και του Σύριζα διαθέτουν ακόμη αξιοπρέπεια, σύντομα θα καθίσει και στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

                                  ΠΗΓΗ

ΡΙΓΑΝΗ: Επικερδής και περιζήτητη στο εξωτερικό

rigani
Η καλλιέργεια της ρίγανης εντοπίζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία…
Βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των αρωματικών φυτών, όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και επειδή είναι μία από τις πλέον επικερδείς καλλιέργειες με μικρό κόστος παραγωγής και ελάχιστες καλλιεργητικές φροντίδες.
Ο λόγος για τη γνωστή σε όλους ρίγανη που μπορεί να αξιοποιήσει πολλές κατηγορίες εδαφών, ακόμη και ορεινών αλλά και μειονεκτικών περιοχών.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική αύξηση της καλλιέργειας της ρίγανης.
Τάση που εμφανίζεται επίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις ΗΠΑ.
Και αυτή η αύξηση δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι η ρίγανη ανήκει σε μια οικογένεια φυτών η αγορά των οποίων ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ παγκοσμίως, αλλά κυρίως τις διαρκώς αυξανόμενες προοπτικές ανάπτυξης που εμφανίζει, λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται στη βιομηχανία τροφίμων, στη φαρμακοβιομηχανία και στην αρωματοθεραπεία με αντικείμενο την παρασκευή αιθέριων ελαίων.
Σε επίπεδο παραγωγής, ηγέτιδες χώρες είναι αυτές της Ασίας, ενώ σε επίπεδο κατανάλωσης οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Γαλλία. Η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Ισραήλ παράγουν και εξάγουν μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών και βοτάνων και προϊόντων τους. Στην Ελλάδα, παρότι κλιματολογικά ευνοείται η καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων, εξακολουθεί να θεωρείται μια νέα μορφή καλλιέργειας και δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς, καθώς οι καλλιεργούμενες εκτάσεις σήμερα δεν ξεπερνούν τα 30.000 στρέμματα.Η καλλιέργειά της εντοπίζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα και η Γερμανία είναι εκείνες με τις περισσότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις ρίγανης, με τις κυριότερες χώρες προορισμού των ελληνικών εξαγωγών να είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία.Οι εισαγωγές προέρχονται από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Η Ελλάδα θεωρείται μία από τις πλουσιότερες χώρες σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, γεγονός που ανοίγει νέους και αρκετά προσοδοφόρους δρόμους στις αγροτικές καλλιέργειες, αν υπάρξει η απαιτούμενη οργάνωση για να αξιοποιηθούν. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο θεωρούνται μικρές, αλλά το μέγεθός τους δεν είναι περιοριστικό όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα στη διεθνή αγορά.
Αλλωστε, οι εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη αρωματικών φυτών που δίνουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
Σε όλες τις διεθνείς αγορές η ζήτηση για προϊόντα φυσικής προέλευσης είναι αυξανόμενη.
Τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά, αλλά και τα πολύ υψηλότερης οικονομικής αξίας δευτερογενή προϊόντα τους -αιθέρια έλαια / εκχυλίσματα- έχουν ιδιαίτερα σημαντική θέση σε αυτήν την κατηγορία φυτικών προϊόντων, λόγω των πολλών και διαφορετικών χρήσεων και εφαρμογών τους σε τομείς όπως: βιομηχανία τροφίμων και ποτών, φαρμακοβιομηχανία, αρωματοποιία και αρωματοθεραπεία, βιομηχανία καλλυντικών, σαν αντιοξειδωτικά ή συντηρητικά, σαν καρυκεύματα – αρτύματα κ.ά.
Ομως, για τη σωστή ανάπτυξη του κλάδου αυτού, οι δράσεις θα πρέπει να βασίζονται και στη λειτουργία αντίστοιχων μεταποιητικών μονάδων (επεξεργασίας, τυποποίησης, μεταποίησης – παραγωγής αιθέριων ελαίων – εκχυλισμάτων και άλλων υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων).
Τα τελευταία χρόνια γίνονται αρκετές επενδυτικές προσπάθειες με δραστηριοποίηση στον χώρο των φυσικών προϊόντων, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ήδη εδραιωθεί και θεωρούνται επιτυχημένες.
Αλλά και μικρότερες μονάδες έχουν ξεκινήσει και εγκατασταθεί, όπως και πολλοί ιδιώτες – παραγωγοί επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών παράλληλα με κάποιας μορφής μεταποίηση.
Αυτοφυές φυτό
Αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών, αντέχει στην ξηρασία
Η ρίγανη συναντάται ως αυτοφυές φυτό σε μεγάλη ποικιλία εδαφών και κλιμάτων από παραθαλάσσιες έως ορεινές περιοχές, στη νησιώτικη και την ηπειρωτική Ελλάδα, σε πλούσια και φτωχά εδάφη. Αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών, με καλή στράγγιση. Δεν είναι φυτό απαιτητικό σε θρεπτικά στοιχεία, καθώς έχει μικρές απαιτήσεις σε άζωτο, φώσφορο και κάλιο, με τη λίπανση να εφαρμόζεται στο τέλος φθινοπώρου έως τις αρχές του χειμώνα.
Ο συνδυασμός των βασικών στοιχείων με επάρκεια ιχνοστοιχείων (πλήρης ισόρροπος λίπανση) δίνει πολύ καλύτερη παραγωγή. Η ρίγανη αντέχει στην ξηρασία και μπορεί να καλλιεργηθεί ως ξηρικό είδος. Σε περίπτωση παρατεταμένης ξηρασίας, ιδίως την περίοδο της άνοιξης, ένα ή και δύο ποτίσματα είναι ωφέλιμα, αυξάνοντας την απόδοση, χωρίς να μειώνεται ιδιαίτερα η ποιότητα.
Υπερδιπλάσιες αποδόσεις από τις βιολογικές καλλιέργειες
Με τις εταιρείες που παράγουν και εμπορεύονται αρωματικά φυτά να προτιμούν εκείνα που μπορεί να πιστοποιηθούν και ως βιολογικά, η οικονομική απόδοση της ρίγανης φτάνει να είναι υπερδιπλάσια όταν η καλλιέργεια είναι βιολογική.
Η ρίγανη αποδίδει ικανοποιητικά από το τρίτο έτος και μετά, φτάνοντας έως 300 κιλά στο στρέμμα όταν η καλλιέργεια είναι αρδευόμενη. Η περιεκτικότητα σε ριγανέλαιο είναι δυνατόν να φτάσει μέχρι και 7%, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται από 3 έως 4%. Το κόστος εγκατάστασης μιας φυτείας ρίγανης εκτιμάται στα 220 ευρώ ανά στρέμμα, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών του φυτωρίου, με την τιμή της ξηρής δρόγης να κυμαίνεται από 1,8 ευρώ έως 2,3 ευρώ όταν αφορά σε συμβατική καλλιέργεια και τα 5-6 ευρώ όταν πρόκειται για βιολογική καλλιέργεια. Τα έσοδα ανά στρέμμα ξεκινούν από 400 ευρώ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 1.000 ευρώ, όταν η καλλιέργεια είναι πιστοποιημένη βιολογικά.
Στο κόστος παραγωγής, το μεγαλύτερο ποσοστό των δαπανών καταλαμβάνει το αναλώσιμο κεφάλαιο και ιδιαίτερα το κόστος καταπολέμησης των ζιζανίων. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να υπολογισθεί και το ενοίκιο της ξηρικής γης, καθώς και η αμοιβή της ξένης μηχανικής εργασίας, κυρίως για τη συγκομιδή.
Το μέσο κόστος παραγωγής ανέρχεται στα 1,04 ευρώ το κιλό. Για να είναι βιώσιμη η καλλιέργεια, η τιμή πώλησης του προϊόντος θα πρέπει να είναι πάνω από 0,7 ευρώ ανά κιλό, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες παραγωγής του προϊόντος. Η συγκομιδή της ρίγανης ξεκινάει από το 2ο έτος. Η συλλογή γίνεται όταν το φυτό είναι σε πλήρη άνθηση, με χορτοκοπτικό μηχάνημα και σε ύψος 8-10 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Δεν πρέπει να συγκομίζεται η ρίγανη ύστερα από βροχή, αλλά πρέπει να περάσει περίπου μία βδομάδα. Η ποσότητα που συλλέγεται μεταφέρεται για ξήρανση είτε σε χώρο με σκιά, είτε σε ξηραντήριο.Σε διαφορετική περίπτωση, αφήνεται στο χωράφι για μια μέρα να στεγνώσει και μετά δένεται σε μπάλες ή αλωνίζεται με θεριζαλωνιστική σιταριού που έχει υποστεί μετατροπές. Η απόδοση σε χλωρή μάζα φτάνει τα 300-400 κιλά ανά στρέμμα, που αντιστοιχεί σε 100-150 κιλά ξηρό βάρος ανά στρέμμα.Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί Η καλλιέργεια της ρίγανης είναι ξηρική και χρειάζεται πότισμα κατά την εγκατάσταση στο χωράφι αλλά και μετά τη συγκομιδή, ώστε να αντεπεξέλθουν τα φυτά καλύτερα από το σοκ. Γενικά, όμως, όσο πιο συχνά ποτίζουμε, τόσο μειώνεται η περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο.
Ο σπόρος σπέρνεται σε σπορεία, όπως ο καπνός, που ετοιμάζονται είτε τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου (φθινοπωρινή εγκατάσταση), είτε μέσα Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου (ανοιξιάτικη εγκατάσταση).
Η άριστη θερμοκρασία ανάπτυξης της ρίγανης κυμαίνεται από 18-22°C με όρια ανάπτυξης από 4 έως 33°C, ενώ το ριζικό της σύστημα σε καλά ανεπτυγμένα φυτά αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες. Επιβιώνει και σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού, αλλά για να επιτευχθεί υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια το φως είναι απαραίτητο.
Η ρίγανη πολλαπλασιάζεται κυρίως με σπόρο ή με παραφυάδες και διαίρεση φυτών που λαμβάνονται από παλιές φυτείες. Μπορεί επίσης να πολλαπλασιασθεί με μοσχεύματα. Η εγκατάσταση της καλλιέργειας γίνεται τόσο το φθινόπωρο όσο και την άνοιξη.
Η ποιότητα της ρίγανης καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το συστατικό καρβακρόλη που βρίσκεται στο ριγανέλαιο και κυμαίνεται από 70 έως 85%, ενώ σε αυτοφυείς πληθυσμούς μπορεί να ξεπεράσει και το 90%. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόδοση σε ριγανέλαιο και το ποσοστό της καρβακρόλης έχουν σχέση με τον καλλιεργούμενο πληθυσμό, ποικιλία ή κλώνο, το κλίμα, το έδαφος, το υψόμετρο, καθώς και τις συνθήκες της καλλιέργειας (άρδευση, λίπανση κ.λπ.).
Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης και τα συστατικά που το αποτελούν χρησιμοποιούνται για τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες στη βιομηχανία τροφίμων, αυξάνοντας την ικανότητα συντήρησής τους και μειώνοντας την ανάπτυξη του αντίστοιχου μικροβιακού πληθυσμού.
Το αιθέριο έλαιό της παρουσιάζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση κατά διαφόρων μικροοργανισμών και αναστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων.
Παρουσιάζει ισχυρή τοξική δράση εναντίον ιών και καρκινογόνων κυττάρων, καθώς και αντιοξειδωτική δραστηριότητα που σχετίζεται ιδιαίτερα με την παρουσία της καρβακρόλης και της θυμόλης, αλλά και γλυκοσιδίων, φλαβονοειδών και φαινολικών οξέων.                                               ΠΗΓΗ

Τσε ΓΚΕΒΑΡΑ : Το «είδωλο»«Το μίσος ως στοιχείο του αγώνα. Το αλύγιστο μίσος για τον εχθρό, που σπρώχνει έναν άνθρωπο πέρα από τα φυσικά του όρια, καθιστώντας τον μια αποτελεσματική, βίαιη, επιλεκτική, και εν ψυχρώ φονική μηχανή. Αυτό είναι που πρέπει να γίνουν οι στρατιώτες μας». – Τσε Γκεβάρα
Τι έκανε ο Τσε Γκεβάρα και τον αγαπάνε τόσο οι aristeroi?
1) Γεννήθηκε από πλούσιους γονείς. Πέρασε τη νεανική του ηλικία ταξιδεύοντας και ζώντας μακριά με τα χρήματα των γονιών του.
2) Ο Τσε αποφάσισε ότι ήταν cool να είναι ένα πλούσιο λευκό παιδί που υποστηρίζει τους μη-λευκούς μαρξιστές.
3) Πηγαίνει στην Κούβα για να ενωθεί με τον Φιντέλ Κάστρο.
4) Εκτελεί περίπου 2.500 (σύμφωνα με δική του αρίθμηση) Κουβανούς ‘εγκληματίες σκέψης’ για χάρη του Φιντέλ Κάστρο
5) Υποστηρίζει τα στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης» του Κάστρο για ομοφυλόφιλους, μουσικούς,
6) Παραιτείται από την «παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση» όταν αποφάσισε ότι η μαύρη φυλή θα είναι ένας αδύναμος κρίκος.
Αποσπάσματα για τους Αφρικανούς από το προσωπικό ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα:
"Ο νέγρος είναι νωχελικός και ευφάνταστος, ξοδεύει τα χρήματά του για ελαφρότητες και ποτό. Ο ευρωπαίος προέρχεται από μια παράδοση εργασίας και σωτηρίας που τον ακολουθεί σε αυτή τη γωνιά της Αμερικής και τον οδηγεί να προχωρήσει μπροστά."
"Με δεδομένη την επικρατούσα έλλειψη πειθαρχίας, θα ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε Κονγκολέζους με αυτόματα για να υπερασπιστούν τη βάση από επιθέσεις από τον αέρα: δεν ξέρουν πώς να χειρίζονται τα όπλα τους και δεν θέλουν να μάθουν."
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠΗΓΗ

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

ΟΠΙΣΘΕΝ ΠΑΛΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ. Δεν υπογράφει την πρόταση Καμμένου- Χρυσής Αυγής το ΚΚΕ.Νέα επίσημη ανακοίνωση του Περισσού.


Νέα ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει ότι δε συνυπέγραψε το κείμενο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που βάζει στο κάδρο τους κκ Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο, εξέδωσε το ΚΚΕ.
«Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με τη Χρυσή Αυγή, ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς χωριστά αντιμετωπίζουμε το ζήτημα, δεν κάνουμε με άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες κοινή παρέμβαση και οπωσδήποτε αν δει κανείς και τις δικές μας τοποθετήσεις ασχολούμαστε και μελετάμε το θέμα, πέρα από τους δυο, μελετάμε το ζήτημα και λέμε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες για τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Παπαδήμο. Αυτήν την στιγμή... δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία για ποινικές ευθύνες των δυο. Εμείς ζητάμε να επεκταθεί η εξέταση και αυτών. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά ανάμεσα στις δυο προτάσεις», επισημαίνει ο Περισσός. 

Στην πρώτη του ανακοίνωση το κόμμα ανέφερε: «η έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να περιορισθεί μόνον στους πιο πάνω αναφερόμενους αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου πως ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη. Η ανάγκη αναζήτησης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών κάθε εμπλεκομένου δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίσει τον λαό να δει ότι η υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» δεν είναι παρά μόνον η κορυφή του παγόβουνου».
ΠΗΓΗ

«Ἡ νοσηρή ἀγάπη πρός τήν πατρίδα…»!

«Ἡ νοσηρή ἀγάπη πρός τήν πατρίδα»

Τά νεοταξικά ἀποβράσματα τῶν δοσιλογικῶν Ἑλληνικῶν «κυβερνήσεων» θά μᾶς ὑποχρεώνουν νά ἀγαποῦμε τήν πατρίδα μας μέ τόν τρόπο πού θέλουν αὐτοί. Ξέρετε. Πρώτα ἡ Εὐρώπη (ἤ ἡ Ἀμερική, ποιός ξέρει τί ἔχουν κατά νοῦ…..) καί μετά ἡ Ἑλλάδα. Δέν πρέπει νά ὑπάρχῃ στήν Ἑλληνική ἐπικράτεια Ἕλλην πολίτης πού νά βάζει τήν πατρίδα καί τό ἔθνος πάνω ἀπό τό εὐρωπαϊκό χαμαιτυπείο. Ἀλλοιῶς; Θά θεωρούμεθα ἄρρωστοι. 
Ἐπίσης, ὁ ἐθνικισμός εἶναι μεγάάάάάάλη ἁμαρτία κατά τούς κωλογλείφτες τῆς….Εὐρώπης καί ὄχι μόνο. 
Ἀργεῖ πολύ ὁ πάτος;
 Μινώταυρος
Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά για το “νεοταξικό ανθολόγιο” που περιέχεται-επιβάλλεται στους μαθητές των Ελληνικών σχολείων…
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ανθελληνικού χαρακτήρα σχολικά συγγράμματα»
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Κατόπιν τούτου προκύπτει η σαφής υποχρέωση του Κράτους να προσαρμόζει την σχολική ύλη στις ανωτέρω απαιτήσεις του συντακτικού νομοθέτη. Δυστυχώς, η ελληνική πολιτεία φέρεται να αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις της αυτές, όπως αρκετά παραδείγματα αποδεικνύουν.
Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».
Επιπλέον, στο βιβλίο του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών» και συγκεκριμένα στις σελίδες 25, 27, 28 και 36 αναφέρεται συμπερασματικά πως η επιχείρηση αποτελεί κοινωνικό στοιχείο ίσης αξίας με τον θεσμό της Οικογένειας.
Στο «Ανθολόγιο» των Γ’ και Δ’ τάξεων, που τιτλοφορείται «Στο σχολείο του κόσμου» (και όχι της πατρίδας μας) διαβάζουμε κείμενο με τον τίτλο «Τότε που πήγαμε βόλτα τον Επιτάφιο». Αναγιγνώσκουμε ότι «σήκωσαν τον Επιτάφιο ψηλά πάνω κι όλοι περάσαμε από κάτω. Να, όπως παίζουμε το περνά-περνά η μέλισσα». Στη σελίδα 72 του ίδιου βιβλίου παρουσιάζεται ένα «τουρκάκι», ο Νουρεντίν, που πήγε σε μια εκκλησία. Διαβάζουμε πως εντυπωσιάζεται «απ’ την εκκλησία του χριστιανού Αλλάχ. Δεν μπορούσε να χωνέψει γιατί οι χριστιανοί κάνουν τέτοιες ζωγραφιές.
Στο εγχειρίδιο της Γλώσσας Ε’ Δημοτικού και στη σελίδα 44 διαβάζει κανείς πως «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο! Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο», ενώ στη σελίδα 29 του ίδιου βιβλίου αναφέρεται για την εορτή των Θεοφανείων ότι «Στη χώρα μας ρίχνουμε το σταυρό στη θάλασσα για να τον πιάσει ο καλύτερος και γρηγορότερος κολυμβητής». Στο Τετράδιο Εργασιών της Στ’ Δημοτικού, τεύχος δεύτερο, υπάρχει άσκηση στην οποία καλούνται οι μαθητές να γράψουν «Την ιστορία και την περιπέτεια», στην οποία θα πρωταγωνιστούν ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Μ. Αλέξανδρος.
Επειδή η παρεχόμενη στα ελληνόπουλα Παιδεία, εκτός από την αναγκαία προσαρμογή στα δεδομένα της ευαίσθητης ηλικίας τους, οφείλει να έχει πραγματικό εθνικό χαρακτήρα. Επειδή ο όρος «θρησκευτική συνείδηση» στην ανωτέρω συνταγματική πρόβλεψη έχει σαφές και αυτονόητο χριστιανικό περιεχόμενο.
Επειδή το σχολείο απαιτείται να απέχει από οποιαδήποτε, θετική ή αρνητική, πολιτική προπαγάνδα.
ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να απαλειφθούν όλα τα παραπάνω κατάπτυστα και ανθελληνικά αποσπάσματα που μόνο αποτέλεσμα, αν όχι σκοπό, έχουν την αφελληνοποίηση της ελληνικής νεολαίας από τα πρώιμα στάδια της ύπαρξής της; Θα μεριμνήσει για τη σύσταση ειδικής επιτροπής με αντικείμενο τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των σχολικών εγχειριδίων προς εντοπισμό και απαλειφή τέτοιου είδους κειμένων;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθήνα, 07/01/2013
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
πηγή


ΠΗΓΗ

Οι μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας, πωλούνται όλες σε Τούρκο ! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!


 

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Σε τούρκικα χέρια περνούν και άλλες τρεις μαρίνες της χώρας μας. Ο τουρκικός όμιλος Doguş με την θυγατρική εταιρεία D-Marin εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas.
   Mε αυτό τον τρόπο οι μαρίνες της Ζέας , της Κέρκυρας και της Λευκάδας περνούν σε τούρκικα χέρια.
    H D Marin είναι η ίδια εταιρεία που τον προηγούμενο μήνα είχε εξαγοράσει το 50% της Μαρίνα Φλοίσβου.
     Η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία και γίνεται κυρίαρχος στο θαλάσσιο τουρισμό και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και στην Ελλάδα!Συνολικά θα διαθέτει 4 μαρίνες στη χώρα μας.
  H εταιρεία MedMarinas ανήκει στον όμιλο Κυριακούλης.

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ

1821-2021.Η επιστροφή στην Πύλη. Το Ιστορικό μας τέλος.


Νεο Οθωμανισμός
netakias
Οταν έγραφα το 2009 λίγο μετά τις εκλογές, ότι ο Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Ελληνας Πρωθυπουργός, ένοιωθα κι εγώ ακόμη…υπερβολικός, δεν φανταζόμουν ότι πραγματικότητα θα ήταν χειρότερη.
Σήμερα πλέον έχουμε Πρωθυπουργό, μόνον για τυπικούς λόγους, μιας κι είναι υπό τον έλεγχο του Γερμανού επικεφαλή της ” Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα” Χόρστ Ράιχενμπαχ (Horst Reichenbach).
Η τελευταία απειλή “να μην τολμήσετε να ανακηρύξετε ΑΟΖ ” του Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) επιβεβαιώνει κι άλλη, δυστυχώς, “προφητική” διαπίστωση, αυτή του Κώστα Καββαθα (kavvathas.com) ο οποίος εδώ και χρόνια γράφει ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στην Αγκαλιά της Πύλης.
Τα Ιμια, ο Σημιτικός Μεσαιώνας, ο Χριστοφοράκος, Μπετατζίδες, Εργολάβοι όλα δένουν γύρω από την Γερμανία,  Τουρκία, Σκόπια και τον Ελεγχο που έχουν στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.
Τελικά ήταν καλύτερα που δεν έγινε Πρωθυπουργός το Ακης, για λίγες μόνο ψήφους; Ο Σημίτης σαν βουλευτής, για ιδεολογικούς λόγους βεβαίως, δεν είχε ψηφίσει ΠΟΤΕ αμυντικό προϋπολογισμό με την ανοχή του Ανδρέα. Επι Σημίτη λοιπόν έγινε το μεγαλύτερο πάρτυ στις Αμυντικές Δαπάνες (Υποβρύχια, HMMWV, αοπλα LEO-2HEL, C4I κτλ.).
Η Γερμανία κρατούσε, με το αζημείωτο,  Ελληνες Πολιτικούς που πέρασαν από τις κρίσιμες θέσεις την προηγούμενη δεκαετία. Στην ατζέντα του Χριστοφοράκου φιγουράρουν πλείστα ονόματα, άλλα για βαλίτσες  άλλα απλώς φιλικά, αλλά που ποτέ δεν θα μάθουμε όσο κυκλοφορεί ελεύθερος. Οσο κυκλοφορεί ελεύθερος εμείς θα υποθέτουμε κι οι Γερμανοί με τους Τούρκους θα εκβιάζουν τους λεκέδες τους κάτω από το τραπέζι.
Οι σχέσεις κρατών δεν είναι “φιλικές” είναι σχέσεις συμφέροντος, η Γερμανία κι η κάθε Υπερδύναμη δεν σέβεται την καλοσύνη ή το δίκαιο ενός κράτους, αλλά, αυτό που θα λέγαμε για κάποιον άνθρωπο, τον αυτο-σεβασμό του.
Η Τουρκία θέλει κι επιβάλει τη θέση του ισότιμου συνομιλητή, η Ελλάδα υποχωρεί διαρκώς από θέση αδυναμίας.
O Σαμαράς προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, έκλεισε το σκάνδαλο της Siemens, κωλυσιεργεί στην είσπραξη των χρεών τη Hochtief, κατάπιε το σκάνδαλο των Υποβρυχίων, “ξέχασε” το c4i, εδωσε το σύνολο σχεδόν της καλλιεργήσιμης έκτασης της χώρας στον Σάλλα, έβαλε στο σφυρί τα λιμάνια (ήδη μαρίνα Φλοίσβου, μαρίνα Μανδράκι, λιμάνι Λέσβου είναι Τουρκικά) και τώρα υπογράφει την χάραξη της ΑΟΖ, με γκρίζες ζώνες, εντός Μνημονίου και σε Αγγλικό δίκαιο και μούγκα για το όνομα της Μακεδονίας !
Εχτιζε το προφίλ του “πατριώτη” δέκα χρόνια, απλώς για να κυβερνήσει με το σύστημα του Σημίτη και των Εργολάβων.  H “πανστρατιά” ήταν απλώς μια πιο ευηχη λέξη από την κωλοτούμπα του, για να επιστρέψουν στη ΝΔ τα αποτυχημένα ρετάλια του παρελθόντος.
Που μπαίνει τώρα η Τουρκία; Η σύζυγος του Χριστοφοράκου, είναι κόρη του Νο.2 της Siemens στον κόσμο, η Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου (πλέον διαζευγμένη).
Δηλαδή ακόμη κι αν η ίδια δεν είχε γνώση, παρά του ότι η ίδια είναι επιχειρηματίας κι εμφανίζεται σε όλα τα ΕλληνοΤουρκικά φόρουμ, ο πάτερας όλο και κάτι θα είχε πάρει το αυτί του για τις βαλίτσες.
Ειναι δυνατόν η ΜΙΤ (τουρκική ΕΥΠ) να μην είδε ή άκουσε κάτι; Κι αν άκουσε, δεν νομίζω οι Τούρκοι να πηγαίνουν  ”με το σταυρό στο χέρι” γιατί είναι…μουσουλμάνοι.
Οπότε το “ονειρο” του οικονομικής ισχυρής Ελλάδας των Βαλκανίων, που θα “αγόραζε” την Τουρκία στα  χρόνια τις αποχαύνωσης, απλώς όπως φάνηκε, εκ  του αποτελέσματος ήταν χρηματοδότηση της Τουρκικής Οικονομιας, όπως η “εξαγορα” της Finans Bank από την ΕτΕ.
Ενώ η Ιστορική συμφωνία της Μαδρίτης, για την οποία υπερηφανεύεται ο “μαζί τα φάγαμε” Πάγκαλος, έδωσε στην Τουρκία λαβές ωστε να επιχειρηματολογεί για

  • * Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.
  • * Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και
  • * δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας. (παράγραφος 3 της Συμφωνίας)
Τελευταία η τουρκική τράπεζα ΖIRAAT μετά τα υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αθήνα ανοίγει και στην Ρόδο ενώ μάλιστα έκανε πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκ.€ Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες που προφανώς θα παίρνουν σαν υποθήκη Ελληνική Γη !
Την ίδια ώρα λοιπόν που βρέθηκαν όλοι οι κατάλληλοι άνθρωποι της ΕλληνοΤουρκικής φιλίας, στα κατάλληλα πόστα, ακόμη κι ως Δήμαρχοι που θέλουν να στήσουν αγάλματα του Κεμάλ, την ίδια ώρα που οι Ελληνες τρώνε Τουρκικά σήριαλ και εξοικειώνονται με την Τουρκική κουλτούρα,
αυτή την ώρα λοιπόν η Τροϊκα αποψιλώνει οικονομικά τον Ελληνικό Στρατό, ζητάει κατάργηση της θητείας κι οι Τούρκοι εκβιάζουν με απειλές “φιλίας” μέσω του Νταβούτογλου, σε πολιτικούς ανεπαρκείς όπως ο Μειμαράκης  που του είπε ότι : «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».
Ο κύκλος και των τετελεσμένων της Επανάστασης του 1821 κλείνει το 2021 με το χειρότερο τρόπο για τους Ιθαγενείς Ελληνες.
Τα 400 χρόνια σκλαβιάς αμφισβητούνται Ιστορικά από κυβερνητικούς βουλευτές, δεν υπάρχει η ορθόδοξη Εκκλησία που κράτησε την Ελληνικότητα όλους τους αιώνες, απλώς καρικατούρες με ράσα, ο νόμος Ιθαγένεια θα δίνει σε ανελλήνιστους a-la-carte ιθαγένεια, η επίθεση στην Ελληνική Οικογένεια εκμηδένισε τις γεννήσεις ώστε η ΕλΣτατ εκτιμά ότι το 2025, ο πληθυσμός της Ελλάδος θα φθάνει τα 12 εκ., εκ των οποίων οι Έλληνες θα είναι της τάξεως των 8 εκ.  με δεδομένα του 2010 !
Οσοι Ελληνες θα υπάρχουν ακόμη, όπως οι Ινδιάνοι του Νέου Κόσμου, το 2021 θα χρωστάνε 500+ δις, θα ζουν με 300 € σε Οικονομικές Ζώνες ή θα έχουν μεταναστεύσει, όπως έγινε στη Λετονία όπου μετά το ΔΝΤ, ερημώθηκαν ολόκληρες πόλεις, ενώ το Νερό, ΔΕΗ, Αεριο, Χρυσός, ΟΠΑΠ, Γη, Σκουπίδια, λιμάνια, Αεροδρόμια θα είναι “ιδιωτικά”.
Και φυσικά θα μιλάνε Τούρκικα, Γερμανικά και ως ξένη γλώσσα Ελληνικά.                                          ΠΗΓΗ