ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ (ΙΜΙΑ 2014)

Επί 17 συναπτά έτη οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν το παρόν και το κέντρο των Αθηνών μετατρέπεται μαγικά στην απέραντη ελληνική λίμνη του Αιγαίου μας.



ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΡΑΓΙΑΔΕΣ.


Κοιτάξτε καλά την φωτογραφία δίπλα.
     Αυτοί είμαστε!
     Αυτοί ακριβώς είμαστε!

     Ο περήφανος τάχα και περιούσιος(!), και απροσκύνητος(!!) λαός της γης..
     ..ένα μάτσο ραγιάδες!
     Ένα μάτσο προσκυνημένοι ραγιάδες!

     Που αφού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε συμφωνήσει ότι μας κυβερνούν δωσίλογοι, αφού σε όλους τους τόνους λέμε ότι έχει καταπατηθεί το Σύνταγμα και ότι ζούμε σε ένα καθεστώς άτυπης δικτατορίας,
     ..ότι έχουμε χάσει την εθνική μας ανεξαρτησία, και ότι είμαστε κι επίσημα πλέον προτεκτοράτο, εφ' όσον  στην Κομισιόν και όπου αλλού, παραδέχονται πως πρέπει να συμφωνήσουν και εξωχώρια κέντρα εξουσίας για να κάνουμε τούτο ή το άλλο,
     ..αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε βρισιά, κι έχουμε εκτοξεύσει κάθε κατάρα εναντίον των πολιτικών απατεώνων και οιονεί προδοτών που κυβερνούν την χώρα,
     ..ενώ ορκιζόμαστε εκδίκηση, Ειδικά Δικαστήρια, φυλακές και αγχόνες για τους υπεύθυνους της καταστροφής της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών..

     Δεν τολμάμε μετά όχι να βγούμε στους δρόμους επ' αόριστο,
     ..όχι να φτύνουμε δημόσια κι όπου τους βρούμε, τους μνημονιακούς τού ''ναι σε όλα'' πολιτικούς,
     ..όχι να τους αναγκάσουμε να παραιτηθούν και να φύγουν κατατρεγμένοι, νεκρώνοντας με απεργίες γενικές και διαρκείας την οικονομική ζωή της χώρας,

     ..αλλά δεν τολμάμε ούτε καν κρυφά, κατ' ιδίαν, ιδιωτικά, χωρίς να μας βλέπει κανείς..
     ..ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΚΑΙ Ν' ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙ, όταν οι ''γκαιμπελίσκοι  των 8'' του συστήματος απλώνουν την προπαγάνδα τους και τα θανατηφόρα για το μυαλό μας όπλα του ψεύδους, της διαστρέβλωσης και του φόβου!

     Όπου να γυρίσεις και όπου και να σταθείς σ' αυτή την χώρα, απ' τις 8 ως τις 10 το βράδυ, οι τηλεοράσεις του ραγιά είναι συντονισμένες σε ''μεγκάλα'' και ''ουράνια'' κανάλια!
     Χώρια τα πρωϊνά!..
     Χώρια η μεσημεριανή αποβλάκωση!..

     Αυτοί είμαστε!..
     Ούτε την μικρούλα επανάσταση του αντίχειρα στο κουμπάκι του κοντρόλ, δεν τολμάμε να κάνουμε!..

     Ορμάτε Ούννοι!.. Ορμάτε Βησιγότθοι!..
     Έλληνες δεν υπάρχουν πιά!..
    ΠΗΓΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS! “ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ”



«Θέλω πριν φύγω από τη ζωή να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πόσο μετανιωμένος αισθάνομαι για τη συμμετοχή μου σε μια εγκληματική οργάνωση που “ξέπλενε” μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα…» κατέληξε ο Ζήγρας!
Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει ότι έχει καταθέσει στοιχεία αλλά και ονόματα «μιζαδόρων». «Μετά την αποφυλάκισή μου έδωσα στοιχεία στους ανακριτές και τους εισαγγελείς. […] Στοιχεία που δεν μπορώ να δώσω στη δημοσιότητα. Αυτό που μπορώ όμως να πω είναι πως δόθηκαν μίζες στον εξάδελφό μου για τις προμήθειες των τζιπ ΕΛΒΟ-Mercedes, των τζιπ Hummer, των Zuzana, των Leopard», είπε μεταξύ άλλων. «Ο άνθρωπος που γνώριζε τα πάντα και τους πάντες, ο Καμπούρογλου, δήθεν αυτοκτόνησε, ενώ διαφεύγει ο υπ’αριθμόν ένα γνώστης των διαδρομών του χρήματος, ο κύριος Φουάντ», πρόσθεσε.
«Θέλω πριν φύγω από τη ζωή να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πόσο μετανιωμένος αισθάνομαι για τη συμμετοχή μου σε μια εγκληματική οργάνωση που “ξέπλενε” μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα…» κατέληξε ο Ζήγρας. Η ομολογία Ζήγρα είναι πραγματικά κόλαφος για το καταρρέον Πασόκ. Ήδη δύο υπουργοί του εμπλέκονται σε μίζες εκατομμυρίων και το άλλοτε κραταιό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα βρίσκεται στο όριο της πολιτικής εξαφάνισης. Η Χαριλάου Τρικούπη τρέμει τις αποκαλύψεις το ίδιο και ο Σαμαράς που συνεχίζει να καλύπτει τον Βενιζέλο, οι εξελίξεις έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό και θα σύντομα θα σημάνει το τέλος της αμαρτωλής συγκυβέρνησης που πνίγεται κυριολεκτικά από τα σκάνδαλα.
►Αλήθεια με την ομολογία του Ζήγρα περί εγκληματικής οργάνωσης τι θα γίνει άραγε;
►Ακόμα να συλλάβουν τον Βενιζέλο τον Σημίτη και τον Παπανδρέου;
►Τι κάνει η Κλάππα;
►Τι κάνει ο Δένδιας;
ΠΗΓΗ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ξέρεις ότι ζεις στην Ελλάδα του 2014 όταν...


Γράφει ο SakTsak

Ξέρεις ότι ζεις στην Ελλάδα του 2014 όταν:
Διπλοπαρκάρεις, περνάς με κόκκινο, κλείνεις τις ράμπες των αναπήρων, κορνάρεις με την πρώτη ευκαιρία, δε δίνεις ποτέ προτεραιότητα, νομίζεις ότι οι δρόμοι σου ανήκουν αλλά κατηγορείς και όλους τους άλλους που πράττουν το ίδιο.

Γράφεις Greeklish, δεν ξέρεις ορθογραφία, δεν έχεις διαβάσει στη ζωή σου πάνω από 5 βιβλία, «επιχειρηματολογείς» με ύψωμα της φωνής και με ύβρεις, κατηγορείς τους δασκάλους – καθηγητές – σύστημα παιδείας, μιλάς χωρίς να ακούς και υπογράφεις petition για τη διάσωση της ελληνικής γλώσσας.

Βλέπεις τούρκικα σίριαλ, εκπομπές μαγειρικής και reality shows, φώναξες για το κλείσιμο της ΕΡΤ αν και δεν έβλεπες ποτέ, γνωρίζεις τα πάντα για το lifestyle και τη μόδα κι ας μην έχεις βρακί να φορέσεις, βλέπεις ανθρώπους να ξεκατινιάζονται ή να πονάνε και λες τι κρίμα! Αλλά κατά βάθος χαίρεσαι που δεν είσαι στη θέση τους.

Αγαπάς ως εαυτόν τον καναπέ σου, μάχεσαι μόνο με ηλεκτρονικές υπογραφές και like, διαβάζεις κείμενα σαν αυτό και βλέπεις βιντεάκια με αποκαλύψεις, αισθάνεσαι σαν να πολεμάς στην πρώτη γραμμή (γιατί φοράς όμως πιτζάμες;) και κατηγορείς όσους δεν ξέρουν τα όσα «αποκαλυπτικά» γνωρίζεις εσύ και δεν αγωνίζονται όπως εσύ.

Δέχεσαι αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε καταπάτηση των δικαιωμάτων σου, είσαι άνεργος ή δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι, ακούς πειθήνια τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης, κατεβάζεις καθημερινά τα βρακιά σου, αλλά δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου για την ομάδα σου ή τη θρησκεία σου.

Ψήφιζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 40 χρόνια, σήμερα τους κατηγορείς αλλά θα τους ξαναψήφιζες ανερυθρίαστα αν σου υποσχεθούν κάτι, κατηγορείς ακόμα περισσότερο αυτούς που δεν κυβέρνησαν ποτέ γιατί αν βγουν θα έρθει η καταστροφή, αλλά ευτυχώς τώρα είμαστε καλά!

Γνωρίζεις για ένα σωρό σκάνδαλα, μίζες, λαμογιές, αλλά εξακολουθείς να ανέχεσαι τους υπαιτίους. Δε θέλεις δικαιοσύνη, θέλεις να μπορείς ξανά κι εσύ να κάνεις το κομμάτι σου, να τα φας μαζί τους κι ας είναι ψίχουλα το μερίδιό σου.

Δεν σε αγγίζουν οι αυτοκτονίες, οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι άρρωστοι, οι φτωχοί, αρκεί να μην είσαι εσύ ένας από αυτούς. Ακούς για όλα τα παραπάνω και είναι κάτι συνηθισμένο, λες και δεν πρόκειται για ανθρώπους.

Γνωρίζεις τα πάντα αλλά δεν έχεις καταλάβει τίποτα.

Περιμένεις την αλλαγή, την ανάπτυξη, το success story, το δωρεάν wi-fi, τη νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι, αλλά δεν κουνάς ούτε το μικρό σου δακτυλάκι για να βελτιώσεις τις συνθήκες της ζωής σου.

Ζεις αλλά δεν ζεις…
ΠΗΓΗ

2009: 290 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. 2014: 317 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ! ΚΟΥΡΕΜΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΑΙΜΑ! ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ! ΑΚΟΜΗ…


Με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Για να γίνει αντιληπτό το έγκλημα, δεν χρειάζονται εξειδικευμένες σπουδές. Το καταλαβαίνει όποιος έχει κόψει έστω και ένα τιμολόγιο στην ζωή του. Οποιοσδήποτε εργάστηκε πραγματικά και δεν υπήρξε Στουρνάρας, Παπακωνσταντίνου κλπ.
Τα 290 δις του χρέους, αυξήθηκαν παρότι μετατράπηκαν σε ενυπόθηκα. Παρότι απο το 2011 έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Παρότι καταστράφηκαν όλοι οι ΤΙΜΙΟΙ επενδυτές, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια κλπ από το PSI. Παρότι καταστράφηκε η κοινωνία, η παιδεία, η υγεία, η πραγματική οικονομία.
Αυτό το πλιάτσικο θα μείνει στην παγκόσμια ιστορια ως η μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ σε έθνος, σε καιρό “ειρήνης”. Οι φυλακές δεν θα τους χωρέσουν…. Ας ετοιμάζονται!
ΠΗΓΗ

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΞΕΧΟΝΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Γράφει ο Αντίοχος.

Επίσκεψη στην Αθήνα, πριν πάνε στο Ισραήλ, πραγματοποίησαν στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2014 ηγετικά στελέχη του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ, δηλαδή της Conference of Presidents of Major Jewish Organizations of America (CoP), με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Μάλκολμ Χοενλάιν, του διεθνούς Μπενέ Μπερίτ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Άλαν Τζέικομπς και άλλοι. Οι εξέχοντες σιωνιστές συναντήθηκαν με τον φον Αντωνάκη, τον πρόεδρο Κάρολο και το… μισό υπουργικό συμβούλιο. Αναφέρει σχετικά με τις συναντήσεις αυτές η επίσημη ιστοσελίδα του ΚΙΣ (Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου):

«Στις 14.1.2014 τα μέλη της υψηλόβαθμης αποστολής, συνοδευόμενα από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλα συναντήθηκαν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο… Την ίδια ημέρα η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά όπου σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στη συνέχεις η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, παρουσία του Α΄ Aντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Τραγάκη…

Την επόμενη ημέρα 15.1.2014 η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο…

Ακολούθησε συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη…

Επίσης, λόγω απουσίας στο εξωτερικό του Αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κυρ. Γεροντόπουλο.

Προς τιμήν της αντιπροσωπείας ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος παρέθεσε δείπνο…».

Και βέβαια, δεν είναι η πρώτη (και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά…) που ηγετικά στελέχη του εβραϊκού λόμπι επισκέπτονται την Αθήνα και συναντιούνται με τους εδώ αχυρανθρώπους τους. Το θέμα είναι ότι η επίσκεψη κρατήθηκε μυστική (την αποκαλύπτει «κατόπιν εορτής» η ιστοσελίδα του ΚΙΣ και μόνον αυτή), καθώς επίσης και οι συναντήσεις, ενώ στις προηγούμενες επισκέψεις των σιωνιστών ηγετών δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα και οι έχοντες την… τύχη να συναντηθούν μαζί τους καμάρωναν σα… γύφτικα σκεπάρνια. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, που μια τόσο σημαντική επίσκεψη κρατήθηκε μυστική; Μήπως τα «θέματα κοινού ενδιαφέροντος» που συζήτησαν οι εξέχοντες σιωνιστές με τον φον Αντωνάκη, είχαν σχέση με νέες διαταγές που του δόθηκαν σχετικά με τον χειρισμό του κοινού προβλήματος της Χρυσής Αυγής; Και τι λένε άραγε οι νέες διαταγές;

(ΥΓ): Φυσικά, ο ερχομός των σιωνιστών ηγετών στην Αθήνα, τα σούρτα- φέρτα και οι συναντήσεις τους ήταν σε γνώση όλων των ΜΜΕ. Τα οποία ετήρησαν σιγή ασυρμάτου! Μια ακόμα απόδειξη, ότι είναι όλα τους απολύτως ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ!
ΠΗΓΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Γράφει ο Αντίοχος.

Όπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος έκανε έκκληση –μέσω επιστολής του- προς τον mister Tsipra να μην συναινέσει σε τυχόν αίτημα της αρβυλοχουντάρας του Μνημονίου, να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιώντας χουντικές μεθοδεύσεις.

Συμπέρασμα 1ον: Άρα υπάρχει θέμα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, με τη συναίνεση των κομμάτων του… συνταγματικού τόξου. Συζητιέται. Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει το πράμα, αλλά συζητιέται…

Πάμε παρακάτω. Για την επιστολή αυτή του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε επισήμως το ΚΚΕ, με δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ένας ΣΥΡΙΖΑίος για τη Χρυσή Αυγή», της επίσημης ιστοσελίδας του. Στο δημοσίευμα καυτηριάζεται η στάση του βουλευτού Μητρόπουλου:

«Ώστε η Χρυσή Αυγή πολεμά το σύστημα λοιπόν ε; Και δεν είναι κλασικό ναζιστικό κόμμα ε; Πού το πάει; Ό,τι λέει η Χρυσή Αυγή για τον εαυτό της επαναλαμβάνει. Περίεργες απόψεις ενός πρώην ΠΑΣΟΚου και νυν «αριστερού»; Είναι μια πτυχή που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, αναζητώντας ερμηνεία αυτής της στάσης. Αλλά εδώ πρόκειται για ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος της σοσιαλδημοκρατίας, άρα πρόκειται για συνειδητή πολιτική εκτίμηση που δίνει όχι απλά στήριξη, αλλά αέρα στα πανιά της δράσης της Χρυσής Αυγής».

Συμπέρασμα 2ο: Το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης.

Όμως, κανονικά το ΚΚΕ θα έπρεπε να τρέμει στο ενδεχόμενο να αρχίσουν να τίθενται εκτός νόμου κόμματα, με το αιτιολογικό των «προπαρασκευαστικών πράξεων για την κατάλυση του πολιτεύματος», του «μη σεβασμού στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας» κ.λπ. Γιατί εμπίπτει κι αυτό στις συγκεκριμένες κατηγορίες, και μάλιστα, χωρίς να μπουν στον κόπο οι αρχές να ανακαλύπτουν ψεύτικα καταστατικά κ.τ.λ. Το πρόγραμμα και το καταστατικό του ΚΚΕ, που εγκρίθηκαν στο περυσινό συνέδριό του φτάνουν, δε χρειάζονται άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Όμως, το ΚΚΕ όχι μόνο δεν τρέμει, αλλά σκοπεύει να συναινέσει κιόλας στην απαγόρευση! Γιατί άραγε;

Συμπέρασμα 3ον: Το ΚΚΕ είναι αναπόσπαστο μέλος και μακρύ χέρι του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος της δυστυχίας μας!
ΠΗΓΗ

Νότης Σφακιανάκης- Γη Φωτιά, Γη Ρωμιά (new song 2014)


Κόντρα στο καιρό, δύναμη θα βρώ τη πατρίδα για να σώσω τι να πούν για 'μάς, μάνα μου Ελλάς όποια πέτρα κι' αν σηκώσω....
Τίμημα βαρύ, λίγοι και καλοί πού φυλάνε Θερμοπύλες.....
Αγρυπνος φρουρός, ύμνος εθνικός ράτσα πού 'ναι μιά στις χίλιες......
Καίει μια φωτιά, μέσα στη καρδιά άναψα κερί και ή Αθηνά, εκλαψε ξανά.....
Όνειρα τρελά κάναμε και να...η Ελλάδα θα νικήσει!λάβαρα ψηλά κι η κερκίδα πιά πάλι θα χειροκροτήσει........
Με αίμα και ψυχή, από την αρχή θα γραφτεί ή ιστορία δίνουμε λοιπόν, όλοι το παρών έτσι πάντα πέφτει η Τροία....
Καίει μια φωτιά, μέσα στη καρδιά
άναψα κερί και ή Αθηνά, δάκρυσε ξανά......

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΡΙΣΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ


Του Γιώργου Κράλογλου

Από την μια μεριά του δρόμου το «μαγαζάκι» γράφει Ενεργειακοί Επιθεωρητές. Από την άλλη Ελεγκτές Δόμησης. Ποια είναι η διαφορά; Απολύτως καμία αν έχεις να δώσεις το κάτι τις... Αν δεν το έχεις θα τραβιέσαι να αλλάζεις τούβλα και κουφώματα ως παραβάτης... Τι αλλάζει στο νέο «μαγαζί»; Ότι οι Ελεγκτές Δόμησης θα έρχονται και ως μπουλούκι...

Οι άνθρωποι (σε υπουργεία και κυβέρνηση) είναι κωμικοί έως και γελοίοι. Κάνουν οτιδήποτε μπορεί να βολέψει την διαφθορά και την συναλλαγή και ταυτόχρονα πασχίζουν να διαλύσουν στην οικοδομή ακόμη και τον φουκαρά που θέλει να κάνει κάποια μερεμέτια.

Όρισαν χαράτσι (εκτός βέβαια από τις άδειες και ό,τι άλλο χρειαστείς) και για τα μερεμέτια που θα κάνεις στο σπίτι σου. 

Αντί να δουν τι «λούκι» στήθηκε με τον θεσμό των Ενεργειακών Επιθεωρητών και τι αντικίνητρο προκάλεσαν για την περιστολή των ενεργειακών δαπανών κοτσάρισαν τώρα και τον θεσμό του Ελεγκτή Δόμησης για να τσεκάρει (λέει) τα μερεμέτια που θα κάνεις στο σπίτι σου για να το μεγαλώσεις ή να το μικρύνεις...

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (229 ΦΕΚ57/16 Ιανουαρίου νέες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες στο χθεσινό Capital.gr) οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πραγματοποιούν, μεταξύ άλλων, εργασίες επισκευής, δόμησης, προσθήκες ή έργα κατεδάφισης στο ακίνητό τους θα πληρώνουν από 150-250 ευρώ χαράτσι για να συμφωνήσει με τα μερεμέτια και ο Ελεγκτής Δόμησης!!!

Ο γνωστός μας πλέον «οικογενειακός» μηχανικός που αμείβεται, από την μία τσέπη, ως Ενεργειακός Επιθεωρητής θα αμείβεται και από την άλλη ως Ελεγκτής Δόμησης.

Μα δεν πρέπει η Πολιτεία να ελέγχει οτιδήποτε κατασκευάζει ή γκρεμίζει ο ιδιοκτήτης ακινήτων ώστε να αποφεύγονται οι αυθαιρεσίες...; Θα μου πουν προφανώς οι αμετανόητοι ιθαγενείς της Ελλάδας...

Να τα ελέγχει και να χώνει στην φυλακή αυτούς που αυθαιρετούν. Αλλά να τα ελέγχει τζάμπα. Να τα ελέγχει με τους κηφήνες κρατικούς υπαλλήλους που έχει και κάθονται ενώ υποτίθεται ότι έχουν καθήκον να παρακολουθούν και την πολεοδόμηση και την ανοικοδόμηση των πόλεων. Να τα ελέγχει ακόμη και με τους μηχανικούς του ΤΕΕ αλλά τζάμπα για τον ιδιοκτήτη.

Έτσι γίνεται στη Βουλγαρία, στην Αλβανία, στα Σκόπια και στην Τουρκία αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Και μην μου φέρετε ως αντίλογο τους Ενεργειακούς ή άλλους Επιθεωρητές της Ευρώπης. Γιατί και η δουλειά τους είναι διαφορετική και η εντιμότητά τους (κατά κανόνα) δεδομένη.

Αντίθετα στην Ελλάδα, το γνωρίζουν και οι πέτρες,  η έννοια Επιθεώρηση και Έλεγχος σημαίνει (κατά κανόνα)λάδωμα, εκβιασμό, συναλλαγή και πιστοποιητικά που έρχονται σπίτι σου μέσω ταχυδρομείου ή (ανάλογα με το λάδωμα) στα φέρνει και ο ίδιος ο Επιθεωρητής.

Άδεια οδήγησης ή ανανέωση άδειας οδήγησης παίρνεις στην Ελλάδα ακόμη και αν είσαι τυφλός... Παράβολα όμως δίνεις και για τους γιατρούς και για τους μηχανικούς.

Χημικοί και μηχανικοί είναι αυτοί που ελέγχουν τα βενζινάδικα στα οποία θα είσαι ο τυχερός της χρονιάς αν πετύχεις σωστή βενζίνη και στην ποιότητα και στην ποσότητα!!!

Μηχανικοί και ειδικοί είναι και αυτοί που πληρώνονται για να ελέγξουν τα μέτρα πυρασφάλειας στα εργοστάσια. Ψάξτε όμως να δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε το πιστοποιητικό.

Μηχανικοί του κράτους είναι και στα ΚΤΕΟ που παίρνεις πιστοποιητικό κατ οίκον... και ανάλογα με την συμφωνία!!!

Και μέσα στον βούρκο της διαφθοράς αυτής όπου η Ελλάδα σέρνεται πάντα στις αθλιότερες θέσεις παγκοσμίως, το ανίκανο κράτος μας έχει το θράσος να μας λέει ότι ο θεσμός των Ελεγκτών Δόμησης θα λειτουργήσει με ευθύνη και συνέπεια, χωρίς διαφθορά και συναλλαγή...

Και από πού προκύπτει αυτό κύριοι σοφοί εγκέφαλοι των αρμοδίων υπουργείων;

Στις περιφερειακές υπηρεσίες εκδόσεως αδειών για εργοστάσια κυκλοφορεί μέχρι «μενού» παροχής υπηρεσιών... «Λαδόσημο» προς τόσα... ευρώ. Γρογορόσημο (άμεσης εξυπηρέτησης) προς τόσα... ευρώ. Τακτοποιόσημο... (για ρύθμιση αυθαιρέτων εγκαταστάσεων) προς τόσα... ευρώ.  

Τα ίδια και στα Τελωνεία με το ιστορικό πλέον «γρηγορόσημο»...

Γιατί δηλαδή αυτή η νέα υπηρεσία Ελεγκτών Δόμησης θα γίνει το υπόδειγμα του νέου κράτους και της νέας Ελλάδας;

Ποιος το εγγυάται αυτό;

Ο Τομπούλογλου, ο Λιάπης, ο Ρίζος, ο Τσοχατζόπουλος, ο Ευθυμίου, ο Μαντέλης, ο Παπαγεωργόπουλος, ή οι συνδικαλιστές που έχουν το δικό τους «τιμολόγιο» για να κάνουν ή να μην κάνουν απεργίες;

Εάν το κράτος θέλει να φαίνεται τίμιο, ως άλλη γυναίκα του Καίσαρα, πρέπει να είναι και τίμιο. Και έντιμο κράτος είναι αυτό που δεν δημιουργεί προϋποθέσεις συναλλαγής και διαφθοράς. Όταν λοιπόν οι θεσμοί (όπως και ο νέος) που σκαρφίστηκαν οι αρμόδιοι σε συνεργασία (υποθέτω) με το ΤΕΕ είναι πιστά αντίγραφα θεσμών με ιστορία διαφθοράς στην χώρα ας μην μιλάμε για εντιμότητα.
ΠΗΓΗ

Πολιτικοί, δικαστές και ένστολοι, είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι.


Έχει δίκιο το Συμβούλιο της Επικρατείας όταν λέει στην απόφασή του (σύμφωνα με τα ΜΜΕ), ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των αποδοχών των ενστόλων, με το σκεπτικό ότι οι ένστολοι  (αστυνομικοί και στρατιωτικοί) κατατάσσονται στον σκληρό πυρήνα του κράτους. Αυτή είναι η νομική του άποψη, προκειμένου να κηρύξει αντισυνταγματική την σχετική υπουργική απόφαση.

Για την ακρίβεια (λέμε εμείς), οι ένστολοι είναι...
ο βασικότερος στυλοβάτης του καθεστώτος. Χωρίς ενστόλους, το καθεστώς θα κατέρρεε άμεσα. Το ίδιο έπραξε η Δικαιοσύνη και για τον εαυτό της, όταν κήρυξε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των αμοιβών των δικαστών και την κατάργηση της φοροαπαλλαγής τους, με το σκεπτικό ότι είναι μια από τις τρεις εξουσίες του κράτους.

Επομένως, οι τρεις εξουσίες (υπουργοί, βουλευτές και δικαστές) και οι ένστολοι στυλοβάτες των εξουσιών αυτών, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του κράτους, ενώ προφανώς όλοι οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι. Έτσι, την ίδια ακριβώς στιγμή, το ίδιο το ΣτΕ έκρινε ως συνταγματικές τις περικοπές στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, στους υπαλλήλους της ΡΑΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το ίδιο είχε κάνει και με τους απολυμένους της ΕΡΤ. Υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι κήρυξε συνταγματικό το ίδιο το μνημόνιο, το χαράτσι της ΔΕΗ κ.λ.π.  Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα διασωθούν μόνο όσοι είναι καθεστώς και εκείνοι που τους προστατεύουν.

Κατά τα άλλα, έχουμε λέει «δημοκρατία». Προφανώς οι άρχοντές μας και οι δικαστές μας δεν έχουν ακούσει ποτέ ότι, σε μια Πραγματική Δημοκρατία, ο πιο σκληρός πυρήνας του κράτους είναι μόνο ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Ότι βασικό στοιχείο της Πολιτείας είναι οι Πολίτες της. Οι ασκούντες εξουσία είναι απλά εντολοδόχοι τους. Αλλά τι λέμε τώρα;;; για ποια «δημοκρατία» μιλάμε;;;

Πιστεύει άραγε έστω και ένας ακόμα, ότι όσο τις εξελίξεις της κρίσης θα τις ελέγχει το ίδιο αυτονομημένο καθεστώς, η ίδια αυτονομημένη ολιγαρχία, που μας οδήγησε στην κρίση, υπάρχει κάποια ελπίδα;;;

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Θεόρατος 3D printer τυπώνει σπίτι σε μόλις 24 ώρες!!!!!



Καλωσορίσατε στο νέο σας «τυπωμένο» σπιτικό των 230 τ.μ.

Ο καθηγητής Behrokh Khoshnevis του USC έχει σκαρφιστεί έναν καινοτόμο τρόπο που του επιτρέπει να χτίζει ένα σπίτι σε λιγότερο από μία μέρα. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, να τυπώνει ένα σπίτι!

Ο επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια ανέπτυξε λοιπόν έναν νέο τρισδιάστατο εκτυπωτή που είναι σε θέση να παίζει με το τσιμέντο, καταλήγοντας στην κατασκευή οικίας 230 τ.μ. σε 24 ώρες. Απίστευτο πράγματι.

Ο ερευνητής και η ομάδα του Contour Crafting ισχυρίζονται μάλιστα ότι η λύση αυτή θα επιτρέψει την κατασκευή χώρων διαβίωσης σε αφιλόξενα περιβάλλοντα, όπως και σε άλλους πλανήτες: «Το Contour Crafting θα είναι πιθανότατα μια από τις πολύ λίγες βιώσιμες προσεγγίσεις για την κατασκευή οικοδομημάτων σε άλλους πλανήτες, όπως η Σελήνη και ο Άρης, που προορίζονται εξάλλου για ανθρώπινο αποικισμό πριν από το τέλος του αιώνα», δηλώνει η ομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα του Contour Crafting.

Επιστρέφοντας ωστόσο στα γήινα πράγματα, οι πιθανές χρήσεις του τρισδιάστατου τυπώματος σπιτιών θα μπορούσαν να στραφούν στη δημιουργία οικιών σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος ή ακόμα και σχολείων. Όσο η τεχνολογία θα εξελίσσεται, ολοένα και πιο ψηλές και περίπλοκες κατασκευές θα είναι δυνατές.

Για την ώρα, ο πελώριος 3D printer χτίζει στρώμα-στρώμα την κατοικία και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, ακολουθώντας τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που έχει δημιουργηθεί στον υπολογιστή και εξαφανίζοντας εντελώς από τη διαδικασία τον ανθρώπινο παράγοντα. Με βάση την υπάρχουσα τεχνολογία, ένα σπίτι ή ακόμα και ένα συγκρότημα κατοικιών μπορεί να κατασκευαστεί αυτόματα και «με τη μία», ακολουθώντας ακόμα και διαφορετικούς σχεδιασμούς για κάθε σπίτι, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι αγωγοί για τα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά μπορούν να ενσωματωθούν στη δομή του σπιτιού!

Η τεχνολογία του Contour Crafting υπόσχεται μεγάλα πράγματα στο μέλλον, αφού οι προοπτικές χρήσης της αυτοματοποιημένης ανέγερσης οικοδομημάτων είναι πρακτικά ανεξάντλητες...

Θεόρατος 3D printer τυπώνει σπίτι σε μόλις 24 ώρες
ΠΗΓΗ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ NASA

Αυτή η φωτογραφία του Έλληνα Κ.Ταματέα είναι υποψήφια μεταξύ 12 από όλο τον κόσμο ως καλύτερη της χρονιάς για το Earth Science Picture of the Day της NASA. Η φωτογραφία δείχνει και τον Όλυμπο. Ψηφίστε να πάρουμε την πρωτιά. Μπείτε στη παρακάτω σελίδα και ψηφίστε!
http://epod.usra.edu/blog/2013/09/high-altitude-balloon-burst.html
BalloonBurst2 (7)Photographer: Kostas Tamateas; Kostas’ Facebook Page
Summary Author: Kostas Tamateas 

September 2013 Viewer's Choice The photo above shows the remains of a high altitude balloon just after it burst far above the Thessalian Plain of northern Greece. This was Greece's first suborbital photography project. The project that launched the balloon is referred to as SlaRos (Tesla,Ikaros); the mission is called Stratonauts. Mount Olympus is beneath the clouds at top left – to the left of the balloon is the Aegean Sea.

The balloon reached an altitude of 111,296 ft (33, 923m) before bursting. All such high altitude balloons burst when the atmospheric air pressure is too low to contain the expanding volume of the gas within the balloon. This balloon’s capsule was retrieved intact and will be re-used for a future launch. Note that since there are too few air molecules at altitudes above about 60,000 ft (18,288 m) to effectively scatter sunlight, the sky appears essentially black. Photo taken at 12:29 UTC on August 26, 2013.

Photo details: The picture is a 1280 x 720 frame from a High Definition, Gopro Hero3 camera, configured to 50 fps (frames per second). It's impossible to take a picture like this with a point-and-shoot camera.


Coordinates: 39.236935,  22.195804
Related Links
High Altitude Balloon Over Mount Olympus, Greece
How a Weather Balloon Works
Student Links
Observe how air pressure affects a rising balloon
Edge of Space Sciences
Earth Observatory
Greece

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ


Όραμα και εφιάλτης - του Χρήστου Χαρίτου
του Χρήστου Χαρίτου

«Για άλλους είμαι όραμα και για άλλους εφιάλτης»! Αυτό απήντησε ο μάγος Merlin στο ερώτημα του Βασιλιά Αρθούρου «τι είσαι», στην επική ταινία Excalibur. Εδώ και μήνες εξυφαίνεται μία πρωτοφανής προσπάθεια δαιμονοποιήσεως του εθνικισμού. Μία ανίερη συμπαιγνία της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, με τις ευλογίες της τετάρτης εξουσίας και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του γνωστού διεθνούς λόμπι, προσπαθεί να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι το τρίτο πολιτικό κόμμα της Ελλάδος είναι «εγκληματική οργάνωση», ότι αποτελεί «εφιάλτη» και απειλή για την δημοκρατία!

Πολλά ανάλογα πυροτεχνήματα έσκασαν στον ουρανό, από την αντιτρομοκρατική που αναζητά τα «κρυμμένα οπλοστάσια» σε βουστάσια και στάνες και το ΣΔΟΕ που ψάχνει εναγωνίως τα «μαύρα ταμεία». Την ώρα που οι αριστεροί τρομοκράτες κάνουν πάρτι στην Ελλάδα και οι μίζες στα κατάμαυρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τρέχουν στα πεζοδρόμια.

Τον τελευταίο καιρό δε, εμφανίζονται στον τύπο και στα παραπολιτικά νέα κάποια απίστευτα σενάρια. Αυτά τα σενάρια ομιλούν για απαγόρευση της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές και για αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων σε ηγετικά στελέχη της! Το καθεστωτικό «Βήμα» έγραψε στις 29 Δεκεμβρίου, ότι «ο βασικός εισηγητής για αυτό είναι ο Μάκης Βορίδης»! Εντάξει, είπαμε ότι στα πλαίσια της «εξελίξεώς τους», όσοι πρώην εθνικιστές προσηλυτίσθηκαν στην ΝΔ πρέπει να δίνουν συνεχώς διαπιστευτήρια. Άντε να το «καταλάβω».

Αλλά εδώ κάνετε ότι βάζει ο ανθρώπινος νους, λαμβάνετε κατασταλτικά μέτρα, αντάξια μόνο ενός μπολσεβικικού καθεστώτος. Βαπτίσατε «εγκληματική οργάνωση» το τρίτο κόμμα της Ελλάδος. Φυλακίσατε, επαναστατικώ δικαίω, τον αρχηγό και 2 βουλευτές της. Ετοιμάζεστε να ασκήσετε διώξεις σε όλους τους βουλευτές της. Δολοφονήσατε 2 νέους εθνικιστές, με το διάχυτο κλίμα ιδεολογικής τρομοκρατίας που δημιουργήσατε. Καταργήσατε παρανόμως την κρατική της επιχορήγηση. Βάλατε όλο τον τύπο να υβρίζει νυχθημερόν, άνευ αντιλόγου.

Και τώρα, επειδή όλα αυτά απέτυχαν και οι ρημαδοέλληνες δεν επιστρέφουν στα πορνεία σας, θα απαγορεύσετε την συμμετοχή των αντιπάλων σας στις εκλογές; Και αυτό το project το τρέχει ο Μάκης Βορίδης, ο συναγωνιστής του Giorgio Almirante και του Jean Marie Le Pen; Η ζωή ξεπερνά κάθε φαντασία και τα λόγια χάνουν κάθε νόημα.

Αυτό το σενάριο όμως τρέχει με την σύμφωνη γνώμη της κυβερνήσεως, ο κ. Σαμαράς προήχθη ήδη σε «πλοηγό της Ιερουσαλήμ», της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ, του Προέδρου της Δημοκρατίας και της «ανεξάρτητης» δικαστικής εξουσίας. Δεν ξέρω ποιος νοσηρός εγκέφαλος στην ΝΔ και στην κυβέρνηση εξυφαίνει τέτοια σενάρια, αλλά οφείλει να γνωρίζει ότι με αυτό τον τρόπο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως.

Διότι καταλύεται με τον πλέον βάναυσο και προκλητικό τρόπο η αντιπροσωπευτικότητα της δημοκρατίας μας και το κράτος δικαίου. Αν προχωρήσει η κυβέρνηση σε τέτοια αντισυνταγματικά μέτρα, τότε στην πράξη, χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα 1.000.000 Έλληνες, που προτίθονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή! Αυτό είναι ένα πρωτοφανές πολιτικό apartheid. Να θυμίσω, ότι ακόμη και μετά τον συμμοριτοπόλεμο, όταν το ΚΚΕ είχε κατασφάξει τους Έλληνες και προδώσει την πατρίδα, οι αριστεροί ψήφιζαν τα κόμματά τους κανονικά. Για αυτό και έκαναν την ΕΔΑ αξιωματική αντιπολίτευση το 1958.

Και τώρα μάς λένε ότι θα απαγορεύσουν την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές; Αυτό πλέον δεν είναι υπόθεση του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής. Αφορά το σύνολο του Ελληνικού λαού. Πως γίνεται να πάνε 1.000.000 Έλληνες την ημέρα των εκλογών στα εκλογικά τους τμήματα και να μην τους δώσουν το ψηφοδέλτιο που έχουν επιλέξει να ψηφίσουν; Τέτοια καλπονοθεία δεν γινόταν ούτε στην σταλινική ΕΣΣΔ, όπου το όλο σύστημα ήταν μία παρωδία.

Και να μην ξεχνούν τα κόμματα του «αντισυνταγματικού τόξου» το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος: «O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας διώκεται. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο».

Είχα γράψει πριν λίγο καιρό, ότι αν δεν βρεθούν έντιμοι πολιτικοί και δικαστές να επαναφέρουν την νομιμότητα στην πολιτική ζωή της χώρας, τότε μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί. Τον προσεχή Μάιο έχουμε ευρωεκλογές και εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν δεν προκύψουν και βουλευτικές. Θα πρέπει να εκλεγούν όσοι περισσότεροι μπορούμε εθνικιστές ευρωβουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μακάρι και δήμαρχοι. Θα πρέπει να φέρουμε την εθνικιστική φωνή αντιστάσεως σε κάθε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο της Ελλάδος.

Ταυτοχρόνως, να στείλουμε στο Στρασβούργο εθνικιστές ευρωβουλευτές, τώρα που τα Ευρωπαϊκά εθνικιστικά Κινήματα ετοιμάζονται να κάνουν απόβαση στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Ευρώπη των Εθνών γίνεται πραγματικότητα και οι Έλληνες εθνικιστές θα είναι παρόντες. Να θέσουμε στο ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι και μάλιστα βουλευτές.

«Ο αληθινός πολιτικός δεν σταματάει την ιστορία, συνεργάζεται μαζί της», έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης στην «Ισπανία». Οι διαχειριστές των βοθρολυμμάτων της Μεταπολιτεύσεως όμως αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι η Ιστορία άλλαξε το ρου της.
 Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω και δεν μπορεί κανένας πλέον να αντιστρέψει την ορμή του.
 Για το πολιτικό κατεστημένο και τους εντολοδότες του θα είμαστε πάντοτε εφιάλτης. 
Θα γίνουμε όμως όραμα για το έθνος και τον λαό μας. 
Τον Μάιο με τον αγώνα, την θέληση και την ψήφο μας θα δώσουμε πρόσωπο σε αυτό το όραμα.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 11ης Ιανουαρίου 2013 στην εφημερίδα «Εμπρός».
ΠΗΓΗ

ΑΞΙΟΥΜΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 15-22/1/1950 15-22 Ιανουαρίου 1950.
Ολόκληρη η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό. Με πρωτοβουλία της εθναρχίας διεξάγεται δημοψήφισμα με σκοπό την συλλογή υπογραφών για να απαιτήσουν οι Έλληνες της Κύπρου το αυτονόητο. Την ΕΝΩΣΗ με την μάνα Ελλάδα. Σε κάθε επαρχία, σε κάθε ενορία, σε κάθε προαύλιο των εκκλησιών, στήνονται πρόχειρα τραπέζια. Πάνω η πιο βαρια κληρονομιά και υποχρέωση.
 Ο τίτλος βαρύς «ΑΞΙΟΥΜΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
Οι καμπάνες των εκκλησιών κτυπούσαν χαρμόσυνα. Μετά από δεκαετίες ψεύτικων υποσχέσεων και ανώφελης προσμονής οι Έλληνες της Κύπρου αναλαμβάνουν ακόμα ένα εγχείρημα για να διεκδικήσουν την ΕΝΩΣΗ. Οι Εγγλέζοι προειδοποιούν τους δημοσίους υπαλλήλους να μη λάβουν μέρος σ΄ αυτή την «απαράδεκτη ενέργεια». Όλος όμως ο λαός είχε επίγνωση του καθήκοντός του. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό. 215,108 από τους 224,747 ψηφοφόρους, το 95.7% δηλαδή του πληθυσμού αξιώνει την ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα.Η αντιπροσωπία, που αποστέλλεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βρετανία δεν έχει τα ποθητά αποτελέσματα. Οι Έλληνες της Κύπρου έχουν όμως συνειδητοποιήσει το ποθούμενο. ΕΝΩΣΗ. Αυτή η μεθυστική γεύση πλημμύρισε τους αγνούς Κύπριους πατριώτες οι οποίοι μετά από 5 χρόνια υπέγραψαν με το αίμα τους την ΕΝΩΣΗ. Η συνέχεια είναι γνωστή. Κολοβή ανεξαρτησία το 1960, διακοινοτικές ταραχές το 1963-64, εισβολή το 1974, ομόφωνες συμφωνίες με αποδοχή της ομοσπονδίας από όλα τα κόμματα το 1989, σχέδιο Ανάν 2004. Το 1950 ο λαός αξίωνε ΕΝΩΣΗ. Αυτοί σήμερα αξιώνουν ομοσπονδία και βάλε. Υπάρχει όμως η «τρέλλα» ακόμα. Το χρονικό του ξεπουλήματος της Κύπρου δεν θα μας βρει σύμφωνους. Εμείς, όπως και αυτοί το 1950 και όπως έλεγε ο όρκος της Φανερωμένης το 1954: "Με θάρρος θα υψώσωμεν το ηθικόν παράστημα μας υπεράνω των μικρών και εφήμερων κωλυμμάτων, εν και μόνον επιδιώκοντες, εις εν και μόνον αποβλέποντες τέρμα: Την Ένωσιν και μόνον την Ένωσιν". Έχουν περάσει 61 χρόνια από το ιστορικό εκείνο δημοψήφισμα όπου το 95,7% του πληθυσμού της Κύπρου ψήφισαν υπέρ της ενώσης της Κύπρου με την Ελλάδα (οι κυβερνητικοί δεν είχαν ψηφίσει). Στον περίδοξο θρόνο του Απ. Βαρνάβα καθόταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Β', ο επίσκοπος με τα φλογισμένα ράσα, αληθινό ηφαίστειο πατριωτισμού, πατριωτική φλόγα που αποτελούσε τη συνισταμένη των πατριωτικών δυνάμεων του λαού, του οποίου τάχθηκε πολιτικός και θρησκευτικός αρχηγός. Μέχρι της ιστορικής εκείνης μέρας είχαν διεξαχθεί ατέλειτωτοι αγώνες των Κυπρίων για τη δική τους λευτεριά. Η έκρηξη των Κυπρίων το 1931 είχε ως αποτέλεσμα το απαίσιο και καταθλιπτικό παλμερικό καθεστώς, που οι Κύπριοι των ημερών εκείνων θυμούνται ακόμα με πικρία. Ήρθε ύστερα ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος για να ακουστούν από τα στόματα των μεγάλων παχιά λόγια για την απελευθέρωση των λαών, αλλά μονάχα λόγια. Οι Κύπριοι πείθονται στα λόγια αυτά και πυκνώνουν τις τάξεις των στρατιωτών της Μ.Βρετανίας, η οποία φωνάζει στα πέρατα του κόσμου, πως αγωνίζεται για την λευτεριά των μικρών και των αδύνατων. Η Ελλάδα γίνεται ολοκαύτωμα στον μεγάλο αυτό αγώνα, ακούγοντας από επίσημα στόματα πως θα 'ναι μέτοχος στα κέρδη της νίκης και δεν θα ξεχαστεί ποτέ η δική της συμβολή στον τιτάνιον εκείνο αγώνα. Τελιώνει ο πόλεμος και η Ελλάδα, πρωτουργός και βασικός συντελεστής της νίκης, ξεχνιέται στο μοίρασμα των κερδών. Με πολύ κόπο κατάφεραν να της παραχωρήσουν τα Δωδεκάνησα και μια οικονομική βοήθεια για να επουλώσει τις πληγές που τις άνοιξε ο πόλεμος. Οι Κύπριοι ζητούν το δίκαιο τους με πρεσβείες και υπομνήματα για να αντικρύσουν: 1) Επιστράτευση από την αγγλική διπλωματία αρχαιολόγων, εθνολόγων, Ιστορικών και λαογράφων (η επιστράτευση άρχισε από την εποχή του Παλμερικού καθεστώτος) οι οποίοι προσπαθούν να αποδείξουν πως οι Κύπριοι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες! 2) Την απειλή οικονομικής κατάρρευσης και πείνας όπως στην Ελλάδα και στην Κύπρο και, 3) Διαβήματα της αγγλικής πολιτικής στην Ελλάδα για να επέμβει η Ελληνική Κυβέρνηση και να ματαιώσει το δημοψήφισμα για το οποίο πήρε κιόλας απόφαση η Εθναρχία. Η πρώτη δουλεία της αγγλικής πολιτικής ήταν να καταπολεμήσει με κάθε τρόπο το δημοψήφισμα, αφού δοκίμασε να εξαπατήσει τους Κύπριους με την περίφημη Διασκεπτική και με το Σύνταγμα χωρίς να το κατορθώσει. Οι λόγοι που ανάγκασαν την Εθναρχία να προχωρήσει στο Δημοψήφισμα εκτίθενται στην εγκύκλιο που απέλυσε στον Κυπριακό λαό κατά την 8η Δεκεμβρίου του έτους 1949 και αξίζουν τον κόπο να τους επαναλάβουμε εδώ για να διαβαστούν: «Κυπριακέ λαέ Του θεού δώρον είναι η Ελευθερία. Της θείας ευλογίας η μικρά πατρίς μας στερείται από αιώνων πολλών. Ξένος κυρίαρχος της νήσου μας κατα την τελευταία εβδομηκονταετίαν παραμένει η Μ.Βρεττανία. Δια την ανάκτησιν της ελευθερίας της η Κύπρος ούδεποτε έπαυσε ν'αγωνίζεται. Καθ'όλον το διάστημα της Αγγλικής κατοχής εξεδήλωσε ποικιλοτροπώς την θέλησιν της ν'απαλλαγή του ξένου ζυγού. Διαμαρτυρίαι, υπομνήματα, συλλαλητήρια, πρεσβείαι, ουδόλως έτυχον της προσοχής του κυρίαρχου, όστις τουναναντίον μετεχειρίσθη παν μέσον προς κατάπνιξιν και υπονόμευσιν του εθνικού φρονήματος του Κυπριακού λαού. Μετα καρτερίας αληθώς ελληνοχριστιανικής αντιμετωπίσθησαν πάντα όσα ο ξένος κυρίαρχος εμηχανεύθη προς τον σκοπόν τούτον. Και επήλθε τέλος ο δέυτερος παγκόσμιος πόλεμος , κατά τον οποίο μεγαλόστομοι ηκούσθησαν εκ νέου αι περι ελευθερίας και αυτοδιαθέσεως των λαών διακηρύξεις του στρατοπέδου των δημοκρατιών, εκ των ηγετών του οποίου ήσαν οι κυρίαρχοι μας Άγγλοι. Εις τον αγώνα εκείνον συνέβαλον εκ των πρώτων η Κύπρος διά χιλιάδων στρατιωτών και του υλικού της πλούτου, ολοκαύτωμα δε κατέστη η μήτηρ Ελλάς, διά να εξασφαλίση διά της θυσίας της και την πρώτην και την τελικήν νίκην. Τερματισθέντος όμως του πολέμου έπεα πτερόεντα απεδείχθησαν αι περί ελευθερίας και δικαιοσύνης επαγγελίαι της Μ.Βρεττανίας και φενάκη αι προς την Ελλάδα και την Κύπρο αειδείς υποσχέσεις της περί μερισμού των αγαθών της νίκης. Όχι μόνον δεν είδαμεν οι Κύπριοι την πραγμάτωσιν της εθνικής μας αποκαταστάσεως, αλλά αντιθέτως αντικρύσαμεν την Μ.Βρεττανίαν να μηχανάται τα πάντα δια την παράτασιν της επί της νήσου μας κυριαρχίας της. Προς συγκάλυψιν της ανεπιθύμητου ενταύθα παραμονής της, την είδομεν να αποπειράται παγίδευσιν του τόπου, να επινοή και δημιουργή την αμαρτωλόν εκείνην Συμβουλευτικήν Συνέλευσιν. Και όταν δια της σθεναράς αντιδράσεως της νήσου εξημενίσθησαν τα περί επιβολής συντάγματος σχέδια, δεν είδομεν την ξενοκρατίαν να αναγνωρίζη και ικανοποιή την περί Ενώσεως αξίωσιν της Κύπρου, αλλά αντιθέτως και ηκούσαμεν τον μετά της Συμβουλευτικής ναυαγήσαντα λόρδον Ουίνστερ να λέγη ότι ουδείς εκ του λαού υπέβαλε προς αυτόν την περι Ένώσεως αξίωσιν. Κυπριακέ λαέ, Η ώρα της εθνικής αποκαταστάσεως έφθασε. Σύσσωμον το Πανελλήνιον από των βασιλέων ημών, μέχρι του τελευταίου πολιτού, του Τύπου και των σωματείων και ιδρυμάτων της ελευθέρας πατρίδος, παρακολουθούν αγρύπνως και στοργικώς και ολοψύχως μετέχουν εις τον απελευθερωτικόν αγώνα μας. Απανταχού του φιλελευθέρου κόσμου υπάρχουν οι πρόθυμοι και σημαίνοντες συνήγοροι της δίκαιας αξιώσεως μας. Ας προσέξωμεν ότι η ελευθερία εδωρήθη μεν υπό του Θεού προς τον άνθρωπον, αλλά μόνον δι' αγώνων επιπόνων και συνεχών εξαναγκάζονται οι κυρίαρχοι να αναγνωρίζουν εις τους υπ' αυτών κυριαρχουμένους το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως. Η μέχρι τούδε στάσις της κυρίαρχου δυνάμεως έχει πείσει πάντας ότι αυτή μένει ασυγκίνητος προ της στερεάς θελήσεως ημών όπως ενωθώμεν μετά της μητρός Ελλάδος. Ευγλώττως ομιλεί και η στάσις του Άγγλου υπουργού των στρατιωτικών κ. Σίνγουελ, όστις αμέσως μετά την πρόσφατον επίσκεψιν του εις την Κύπρον εδήλωσε πρός τον Τύπον εν Αθήναις, οιωνεί μυκτηρίζων τον αγώνα μας, ότι ουδεμίαν υπέρ της Ενώσεως εκδήλωσιν αντελήφθη κατά την εν Κύπρώ παραμονήν του. Ανάγκη, συνέπεια πάντων τούτων, να εκδηλωθώμεν εντονώτερον. Εφ' όσον δε και πολιτικοί ηγέται της Αγγλίας διεκήρυξαν πανηγυρικώς και δη αυτός ο Βρεττανός πρωθυπουργός κ. Άτλη ότι ουδείς λαός εξαναγκάζεται να παραμείνη ακουσίως εντός της Βρεττανικής Αυτοκρατορίας, το ενδεδειγμένον είναι, όπως διά τρόπου διεθνώς ανεγνωρισμένου, διαδηλώσωμεν την αμετάτρεπτον θέλησιν μας να ενωθώμεν μετά της μητρός Ελλάδος. Εντεύθεν ως τεταγμένοι φρουροί των συμφερόντων της νήσου, προεκρίναμεν, κατά τα ήδη εξαγγελθέντα ως πρώτον μέτρον του περαιτέρω απελευθερωτικού μας αγώνος, την διεξαγωγήν Δημοψηφίσματος. Τούτο διά να καταδειχθή διά μίαν εισέτι φοράν, ότι σύμπας ο λαός ουδέν άλλο επιζητεί, ειμή την Ένωσιν Θα καλέσωμεν την Κυβέρνησιν, όπως εαν θελήση διενεργήση η ίδια το Δημοψήφισμα, παρέχουσα πάντα τα ενδεδειγμένα εχέγγυα διά την ελευθέραν και αμερόληπτον διεξαγωγήν του. Εάν η κυβέρνησις δεν αποδεχθή την εισήγηση ταύτην, θα χωρήσωμεν ημείς εις το Δημοψήφισμα, το οποίον θα διενεργηθή την 15ην Ιανουαρίου 1950. Κυπριακέ λαέ Καλείσαι, όπως ηνωμένος και αδιάσπαστος υπέρ πάσαν άλλην περίπτωσιν επιτελέσης και τώρα προς την δούλην πατρίδα καθήκον σου μετ' ενθουσιασμού. Δι Ένωσιν και μόνον Ένωσιν ηγωνίσθης επί τόσα έτη. Ένωσιν και μόνον Ένωσιν καλείσαι να επισφραγίσης διά της ψήφου σου. Σύνθημα μοναδικόν διά πάντας: Ένωσιν και μόνον Ένωσιν. Και δι'αυτήν να δοθή η ψήφος και του τελευταίου Κυπρίου. Το δημοψήφισμα αποτελεί ειρηνικήν μάχην της οποίας η νικηφόρος έκβασις θα συμβάλη τα μέγιστα εις τον ενωτικόν αγώνα μας. Εις τον αγώνα τον καλόν ουδείς να υπολειφθή. Εμπρός Κύπριοι! Όλοι εις τας επάλξεις διά την μάχην του Δημοψηφίσματος διά την εθνικήν αποκατάστασίν μας. Δια την ένωσιν με την αθάνατον Μητέρα Ελλάδα. Ο δίκαιος Θεός, οστίς εδημιουργησε τον άνθρωπον διά να ζη ελεύθερος, είναι βοηθός και παραστάτης του αγώνος μας. Ζήτω η Ένωσις Διαπύροι πρός Κύριον εύχεται Ο Κύπρου ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο Πάφου ΚΛΕΟΠΑΣ Ο Κιτίου ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο Κυρηνείας ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ Ο Σαλαμίνος ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ Εν τη 'Ι Αρχιεπισκοπή Κύπρου τη 8 Δεκεμβρίου 1949". Μετά την απόλυση της εγκυκλίου αυτής ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Β΄ υπέβαλε προς τον τότε Κυβερνήτην της Κύπρου Σερ Άντριου Ραϊτ αίτηση στην οποίαν τόνιζε δύο σημεία: 1) Να αναλάβη η κυβέρνηση τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος και να λάβει τα μέτρα που χρειάζονται ώστε το Δημοψήφισμα να 'ναι ελεύθερον και αδιάβλητο από οποιαδήποτε πλευρά. 2) Να έχει υπόψη της η Κυβέρνηση πως η Εθναρχία είναι αποφασισμένη να διενεργήσει η ίδια το Δημοψήφισμα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση θα αρνιόταν να το αναλάβει. Η απάντηση ήταν βέβαια αρνητική και μάλιστα απειλούσε να λάβει μέτρα εναντίον της Εθναρχίας σε περίπτωση που θα γινόταν αφορμή να διασαλευθή η τάξη εξαιτίας του Δημοψηφίσματος. Δεν περιορίστηκε όμως στις απειλές αυτές. Πρώτη και άμεση ενέργεια ήταν η εξορία του διευθυντή του "Έθνους" Παντελή Μπίστη και λίγο αργότερα του Σωκράτη Λοιζίδη, ο οποιός σαν Γ.Γ. της ΠΕΚ ενθουσίαζε τα πλήθη των γεωργών με τις επισκέψεις και ομιλίες του. Με τις ενέργειες αυτές πίστευε η Κυβέρνηση, πως θα τρομοκρατούσε τους Κυπρίους, των οποίων ο ενθουσιασμός και η αγάπη προς τη λευτεριά φούντωνε από μέρα σε μέρα, γιατί η ιδέα του Δημοψηφίσματος ήρθε ακριβώς στην ώρα της. Από την άλλη, μια εγκύκλιος της Αρχιγραμματείας προς τους κυβερνητικούς υπαλλήλους απαγόρευε τη συμμετοχή στο Δημοψήφισμα. Το ίδιο για τους διδάσκαλους από μια στραβοτιμονιά της επιτροπής της ΠΟΕΔ, η οποία απρόκλητα και στα καλά καθούμενα ζήτησε τη γνώμη του διευθυντή της Παιδείας, αν πρέπει οι διδάσκαλοι να λάβουν ή όχι μέρος στο Δημοψήφισμα. Με τα μέτρα αυτά πίστευε η κυβέρνηση, πως ένας μεγάλος αριθμός Κυπρίων θα απόφευγε το Δημοψήφισμα, γιατί το αποτέλεσμα του θα επηρεαζόταν ασφαλώς από την αρνητική στάση των κυβερνητικών υπαλλήλων, των διδασκάλων και των Μουχτάρων (Μουχτάρης στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει ο αρχηγός της τοπικής αυτοδιοίκησης), οι οποίοι και στις τρεις περιπτώσεις θα επηρέαζαν συγγενικούς ή φιλικούς ψήφους. Στο μεταξύ, οι καταλόγοι των ψηφοφόρων σε κάθε πόλη και χωρίο ετοιμάστηκαν από τους ιερείς της κάθε ενορίας και περιέλαβαν τα ονόματα όλων των αντρών και γυναικών, που είχαν ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών. Ομιλητές από τις διάφορες πόλεις σκορπίστηκαν στα χωριά, για να μιλήσουν στους χωρικούς και γύριζαν ενθουσιασμένοι από τον πατριωτικό παλμό που συναντούσαν ανάμεσα στα στρώματα του λαού και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι ομιλητές πήραν μαθήματα πατριωτισμού από απλοικούς ανθρώπους της υπαίθρου! Η προκήρυξη για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος δεν αναστάτωσε μονάχα την Κυπριακή ύπαιθρο αλλά και την υπόλοιπη Ελληνική. Η είδηση ξεσήκωσε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Τύπος, τα σωματεία, οι οργανώσεις, οι θρησκευτικοί και πολιτικοί αρχηγοί, τα διάφορα ιδρύματα από του Πανεπιστημίου μέχρι της δημογεροντίας του τελευταίου Έλληνικού χωριού έστελναν συνεχή τηλεγραφήματα, γράμματα, ψηφίσματα γεμάτα εθνικό παλμό και συγκίνηση για την απόφαση των Κυπρίων να ζητήσουν τη λευτεριά τους. Οι εφημερίδες συνεχώς επί μέρες έγραφαν συγκινητικά άρθρα και η κίνηση γενικά στην Ελλάδα πήρε τότε την όψη γενικού συναγερμού κι ας ανακατευόταν η ουρά του διαβόλου που λέγεται πολιτική και διπλωματία, να σταματήσει τη θύελλα που ξέσπασε ενάντια στα Αγγλικά σχέδια. Και δεν ενδιαφέρθηκε μονάχα ο ημερήσιος Τύπος αλλά και ο περιοδικός και οι λογοτέχνες και οι ποιητές και οι φοιτητές και οι καθηγητές των Πανεπιστημίων, που οργάνωναν ομιλίες και συγκεντρώσεις με ψηφίσματα και απαγγελίες ποιημάτων, ένα από τα οποία είναι και το επόμενο: Το αρχαίο δρυ κι αν κόψανε λογής ανόσια χέρια ζει η δύναμη του ακέρια στη ρίζα τη βαθιά ζει μεσ' τ παραπούλια του π' ανθοβολούν τριγύρα κι όμοια μ'αυτόν μύρα κι όμοια έχουν ομορφιά Κύπρο της Μάνας της Ιερής σαρξ είσαι εκ της σαρκός της. Καημός σου και καημός της ο μαύρος χωρισμός. Κύπρος, κι ο νους μας κι η ψυχή σου μερόνυχτα κοντά σου. Σαν λέμε τ'όνομα σου μας πνίγετ'ο στεναγμός Δε σου λυγίσανε ποτέ την πίστη στην Ελλάδα του χρυσαφιού η λαμπράδα, η φοβέρα της φωτιάς. Ήσουν πλασμένη τρυφερή κι αβρή και λουλουδένια, σε κάναν ατσαλένια οι αιώνες της σκλαβιάς Να τα βλαστάρια που έβγαλε τ'αρχαίο δρυ μεστώσαν. Στα κλωνιά του σκάλωσαν προφητικά πουλιά και προμηνούν την άνοιξη που ώρα την ώρα φτάνει χλωρό αγριελιάς στεφάνι φορώντας στα μαλλιά Σπύρος Παναγιωτόπουλος Ήρθε η μέρα του δημοψηφίσματος. Οι οδηγίες της Εθναρχίας για τον τρόπο της διεξαγωγης του είχαν σταλεί εγκαίρως στους ιερείς και τους επιτρόπους των ναών. Το πρωί της ιστορικής εκείνης μέρας η Κύπρος έπλεε στα εθνικά της χρώματα. Είχεν όψη γιορταστική. Και η υπογραφή του συνθήματος: ΑΞΙΟΥΜΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΙΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ άρχισε. Η 15η Ιανουαρίου 1950 ήταν η μεγαλειωδεστέρα εξόρμηση των Κυπρίων, ένα αληθινό ξεχείλισμα πατριωτισμού και αγάπης προς τη λευτεριά. Σύσσωμη η ύπαιθρος δονείται από πατριωτικό ενθουσιασμό. Άντρες και γυναίκες, νέοι και γέροι κατακλύζουν τους ναούς για την υπογραφή του Δημοψηφίσματος που ήταν για όλους έγγραφο τιμής. Με πηγαίο ενθουσιασμό, με φλογερή πίστη και αγάπη προς την Ελλάδα και τη λευτεριά, με ακατάβλητο εθνικό φρόνημα και ανωτερότητα πολιτισμού υπέγραψαν οι Κύπριοι το Δημοψήφισμα τους. Η 15η Ιανουαρίου του 1950 αποτελεί τον μεγαλύτερο ιστορικό σταθμό στην ιστορία του απελευθερωτικού κινήματος των Κυπρίων. Τη διεξαγωγή του παρακολούθησαν πολλοί ξένοι ανταποκριτές, οι οποίοι έγραψαν στις εφημερίδες τους ενθουσιώδεις λόγους για τη διεξαγωγή του. Εντύπωση μεγάλη έκαναν οι γέροι και οι γριές. Ακουμπώντας στο ραβδί τους έφταναν στο ναό του χωριού και με δάκρυα στα μάτια σταυροκοπιούνταν κι ευχαριστούσαν το Θεό που τους αξίωσε να ψηφίσουν την Ελλάδα. Μαρωνίτες και Τούρκοι υπέγραψαν το Δημοψήφισμα κι οι περισσότεροι από τους Μουχτάρηδες καθώς και πολλοί κυβερνητικοί υπαλλήλοι και δασκάλοι παρά την κυβερνητική απαγόρευση. Εξαιρετική εντύπωση έκαναν οι φοιτητές του Διδασκαλικού Κολλεγιού της Μόρφου. Από τους 96 φοιτητές οι 92 εγκατέλειψαν το Κολλέγιο και πήγαν στην Μόρφου και ψήφισαν παρά την απαγόρευση του Άγγλου Διευθυντού του Κολλεγίου. Δε σημειώθηκε πουθενά αλλού στον κόσμο, όπου έγιναν Δημοψηφίσματα, τόση επιτυχία όση στο Κυπριακό Δημοψήφισμα! Το αποτέλεσμα εκπληκτικό. 215,108 από τους 224,747 ψηφοφόρους, το 95.7% δηλαδή του πληθυσμού αξιώνει την ΕΝΩΣΗ Το 4.3% που υπολείφθηκαν αντιπροσώπευαν κυβερνητικούς υπαλλήλους, δασκάλους και ελάχιστους μουχτάρηδες. Αν δεν έκανε καμμιά επέμβαση η Κυβέρνηση θα έβγαινε παμψηφεί το Δημοψήφισμα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα έφερε αναστάτωση και μια αληθινή χαρά και αγαλλίαση σκορπίστηκε σε πόλεις και χωριά. Τα ασύστολα ψεύδη της πολιτικής και της διπλωματίας, χιλιοειπωμένα, πως η ενωτική κίνηση στην Κύπρο είναι έργον ολίγων δημεγερτών και λαοπλάνων και πως οι ανθρώποι της υπαίθρου προτιμούν την αγγλική διοίκηση και δε θέλουν την Ελλάδα, γκρεμίστηκαν σαν χάρτινοι πύργοι. Και το επιχείρημα των Άγγλων, πως οι Κύπριοι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες καταβαραθρώθηκε με το Δημοψήφισμα και έκτοτε δεν επαναλήφθηκε, γιατι οι Κύπριοι απέδειξαν ατράνταχτα, πως είναι εκείνοι που θέλουν και πιστεύουν και όχι εκείνοι που τους θέλει η πολιτική και η διπλωματία. Το Δημοψήφισμα ενώ απετελέσε χρυσάς δέλτους για την Κύπρο και ενώ δεν αμφισβητήθηκε στα σοβαρά και απο αυτούς τους Άγγλους, δεν είχε το αποτέλεσμα που έπρεπε να έχει και που έπρεπε να είναι άμεσο. Η Κυπριακή πρεσβεία που ανέλαβε τη μεταφορά του εκεί που έπρεπε και διάσχισε θάλασσες και ωκεανούς, συνάντησε παντού άρνηση με αποτέλεσμα να βρίσκεται η Κύπρος στα σημερινά πολιτικά χάλια και οι Κύπριοι να μη βρίσκουν δικαίωση των αγώνων και των πόθων τους. Δεν λυγίζουν όμως γιατί είναι αληθινά τα λόγια του ποιητή που λέει για την Κύπρο: "...Δεν της λυγισανε ποτέ την πίστη στην Ελλάδα του χρυσαφιού η λαμπράδα, η φοβέρα της φωτιάς..."

Nigel Farage:We Are Now Run By Big Business, Big Banks and Big Bureaucrats




Well I have to congratulate you, Mr Samaras, for getting the Greek presidency off to such a cracking start. Your overnight successful negotiation in the trilogue on MiFID (Markets in Financial Instruments Directive), I'm sure we'll have them dancing in the streets in Athens, no matter that your country, very poorly advised by Goldman Sachs, joined a currency that it was never suited to, no matter that 30% are unemployed, that 60% of youth are unemployed, that a neo-nazi party is on the march, that there was a terrorist attack on the German embassy.

No don't worry about all that because the trilogue on MiFID has been a success. And, in many ways, it sums up the two Europe's: the Europe that's talked about in here by the dreamers who want to impose a new United States of Europe with an identity and a currency, and the real world out there.

And you come here Mr Samaras and you tell us that you represent the sovereign will of the Greek people? Well, I'm sorry, but you're not in charge of Greece, and I suggest you rename and rebrand your party - it's called 'New Democracy', I suggest you call it 'No Democracy'.
Because Greece is now under foreign control. You can't make any decisions, you've been bailed out, and you've surrendered democracy, the thing your country invented in the first place.

And you can't admit that joining the euro was a mistake - of course Mr Papandreou did that didn't he, he even said there should be a referendum in Greece and within 48 hours, the unholy trinity (troika) that now run this European Union had him removed and replaced by a ex-Goldman Sachs employee puppet.

We are run now by big business, big banks and in the shape of Mr Barroso, big bureaucrats.

And actually that's what these European Elections are really going to be all about. It's going to be a battle of national democracy versus EU State bureaucracy.

Whatever you may say in this chamber, the people out there don't want a United States of Europe, they want a Europe of sovereign states, trading and working together.

And I believe the European elections are going to mark a watershed. Up until now everybody has thought, much as they may not like, the development of the European Union, that it was inevitable. That myth of inevitability will be shattered by the European elections this year.

Nigel Farage MEP, Leader of the UK Independence Party (UKIP), Co-President of the 'Europe of Freedom and Democracy' (EFD) Group in the European Parliament

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ξεκίνησε η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της μεταπολίτευσης. Ας την απολαύσουμε...

Είμαστε έτοιμοι και κανείς από σας δεν έχει το δικαίωμα να μας το στερήσει.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να παρακολουθήσουμε και να πάρουμε μέρος στην πιο βρώμικη προεκλογική εκστρατεία που γνώρισε η Ελλάδα από την πτώση της χούντας. Ότι λιγότερο από αυτό θα μας απογοητεύσει οικτρά. Υπάρχουν άλλωστε όλες οι προδιαγραφές για την πιο βρώμικη, την πιο αιματηρή, την πιο βίαιη προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων δεκαετιών.

Άλλωστε το στοργικό κράτος μας έχει φροντίσει γι' αυτό.

Από την μία οι παράγκες της δικαισύνης που συντηρούν την ατιμωρησία των μεγαλονταβατζήδων της διαπλοκής, που απελευθερώνουν τα βαριά ονόματα και φυλακίζουν τα λιμά, και από την άλλη τρομοκράτες εντός και εκτός εισαγωγικών που ετοιμάζονται να μετατρέψουν την Αθήνα σε Καμπούλ.

Μέσα σ΄αυτό το εκρηκτικό κοκτέηλ έρχονται οι πανάσχετοι σύμβουλοι του ατυχούς Στουρνάρα να επιβάλλουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για μια μέρα καθυστέρηση υποβολής δήλωσης του ΦΠΑ για παράδειγμα όταν η λίστα Λαγκάρντ και τα 300 δις ευρώ εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό παραμένουν ανεξέλεγκτα.

Η ανικανότητα του μοχθηρού κρατικού μηχανισμού μετατρέπεται σε εκδικητική μανία κατά των αδυνάτων την στιγμή που σε ολόκληρη της Ευρώπη έχει δοθεί το σύνθημα της φτωχοποίησης των λαών.

Μπήκαμε λοιπόν σε μια σύγκρουση χωρίς αύριο καθώς Τσίπρας, Σαμαράς και Βενιζέλος θα τα παίξουν όλα για όλα και θα αγωνιστούν μέχρι πολιτικού θανάτου. Δεν είναι υπερβολή καθώς είναι πολύ πιθανό μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει στην φυλακή κατ' απαίτητηση των ψηφοφόρρων της τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Οι αφορμές για Προανακριτικές και Ειδικά Δικαστήρια σε μια δικομανή χώρα περισσεύουν. Ολα λοιπόν είναι ανοιχτά με δύο σενάρια, το ένα πιο καυτό από το άλλο:

1oν>Aισθάνεται ξαφνική αδιαθεσία ο Παπούλιας και παραιτείται οπότε πάμε σε εκλογή προέδρου από την παρούσα βουλή και χωρίς να προηγηθούν εκλογές.

2ον> Πάμε σε τριπλές εκλογές τον Μάιο. Τις κερδίζει ο Τσίπρας με μικρή διαφορά και κάνει κυβέρνηση. Τον Μάρτιο του 2015 οι Σαμαράς και Βενιζέλος οδηγούν ξανά τη χώρα σε εκλογές ποντάρωντας στην βίαιη φθορά του πρωθυπουργού Τσίπρα και στο ενδεχόμενο να μας πετάξουν έξω από το ευρώ.

Φυσικά θα υπάρξουν κι άλλες παραλλαγές των παραπάνω αλλά όπως όλα δείχνουν έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την σημερινή κυβέρνηση...Τα χτυπήματα του Ψυχάρη στον Στουρνάρα όπως όλα δείχνουν βρίσκουν στόχο. Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μπορεί να υπάρξει ακόμη και χωρίς τον Mπένι. Εάν φάνε τον Στουρνάρα θα υποστούν την εκδίκηση του Σόιμπλε και φυσικά της Μέρκελ.

Μείνετε συντονισμένοι...
ΠΗΓΗ

ΑΝΘΙΜΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ

1Η κατάπτωση του φρονήματος του ελληνικού λαού απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες την Ιερά Σύνοδο όπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο κ. Άνθιμος σχολίασε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και στάθηκε στη σημείο του πλουτισμού. "Υπάρχουν Έλληνες που συνεχίζουν να ζουν προκλητικά" είπε ο Μητροπολίτης και στον αντίποδα ζήτησε όσους έχουν ακόμη τη δυνατότητα να βοηθήσουν την Εκκλησία στο έργο της.
"Προτρέπουμε και  παρακαλούμε όσους μπορούν να προσφέρουν, όχι μόνο αυτούς που δίνουν το 50λεπτο αλλά και όσους μπορούν τα 10, 20 ευρώ και παραπάνω" είπε αναλύοντας πως η συνεισφορά προς την Εκκλησία από δωρεές έχei μειωθεί δραματικά.

"Να βάλουμε τα δυνάτά μας και το αίσθημα της αλληλεγγύης να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη" τόνισε σε άλλο σημείο. Μίλησε για τα συσσίτια λέγοντας πως μόνο στην περιοχή της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης λειτουργούν 16-17 από αυτά.
Σχολίασε τα πολιτικά δρώμενα λέγοντας πως "Δε βλέπω να συμφωνούν Σαμαράς-Τσίπρας".

Έκανε λόγο για τις μειώσεις στην Εκκλησία επισημαίνοντας πως η Εκκλησία απέφυγε σε γενικές γραμμές τις μειώσεις μισθών σε νεωκόρους, καρθαρίστριες κλπ, αλλα΄η ίδια υπέστη τις μειώσεις στη μισθοδοσία του κλήρου.

Τέλος αποκάλυψε πως κάποιοι δυσαρεστούνται από τη δράση της Εκκλησίας: "Η Εκκλησία μάς έκανε ζημιά. Αν δε βοηθούσε θα είχε εξεγερθεί ο λαός" λένε κάποιοι υποστήριξε ο κ. Άνθιμος.
ΠΗΓΗ

ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ «δίνουν» τη Θράκη για μια χούφτα ψήφους


Πως επιχειρούν να προσεταιριστούν τη μειονότητα στη Θράκη ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ
Τρίβουν τα χέρια τους στο τουρκικό προξενείο μετά την ερώτηση - «γκάφα» στη Βουλή για το Τζιντζιρλί τζαμί στις Σέρρες

Του Νικόλα Ψαρρά

Άγριο και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, παίζουν συστηματικά το τελευταίο διάστημα η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετώντας αφελώς(;) τα σχέδια του τουρκικού προξενείου και της αλυτρωτικής πολιτικής της Τουρκίας, που χρησιμοποιεί στην Θράκη τα «μοντέλα» Κύπρου και Κοσόβου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους στόχους της.

Η υπόθεση των ιεροδιδασκάλων στη Θράκη αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς από την πλευρά των συγκεκριμένων κομμάτων τίθενται πλέον ευθέως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις επιδιώξεις της Άγκυρας να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζιντιρλί τζαμί στις Σέρρες, για το οποίο πριν από λίγο καιρό κατατέθηκε ερώτηση από δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας) επειδή δεν δόθηκε η άδεια να τελεστεί προσευχή από μουσουλμάνους.


Ο Αχμέτ Ιλχάν, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής από πλευράς του κόμματος Κουβέλη, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίοας και παρ’ ολίγον της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές, αφού προηγουμένως είχε περάσει και από άλλα κόμματα.
Μοναδικός του στόχος είναι να μπει στη Βουλή, απολαμβάνοντας προφανώς τις βόλτες του με κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό, που θα πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η «εξόντωση» του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Δίπλα του έχει πάντοτε γνωστό στην περιοχή χριστιανό δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γκιουντέμ». Για όσους δεν ξέρουν, το εν λόγω έντυπο είναι γνωστός αναμεταδότης των απόψεων του τουρκικού προξενείου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ, γενικά, οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα επιβίωσης, η «Γκιουντέμ» και η «Μπιρλίκ» ζουν και βασιλεύουν σαν να μην υπάρχει κρίση σε αυτόν τον τόπο… Ο Αχμέτ Ιλχάν, εκτός από όλα τα άλλα, είναι και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης.
Ενδιαφέρον έχει να επισημανθεί ποια οργάνωση ζήτησε να προσευχηθεί στο Τζιντζιρλί τζαμί των Σερρών, μόλις αυτό άνοιξε. Πρόκειται για τον Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Δυτικής Θράκης…! Δηλαδή, για ένα ακόμη σωματείο υπεράσπισης και διάδοσης του τουρκισμού στη Θράκη, με στόχο να αυξήσει το κύρος των ψευτομουφτήδων.

Γιατί ζήτησαν το Τζιντζιρλί τζαμί; Όχι βέβαια για να προσευχηθούν. Στόχος ήταν το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει επίσημα στον ιμάμη που θα όριζε ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, το δικαίωμα να κάνει προσευχή στο Τζιντζιρλί τζαμί. Έτσι θα υπήρχε έμμεση αναγνώριση του Μετέ, αλλά και του «δικαιώματός» του να ορίζει ιμάμηδες και εκτός Θράκης.
Είναι το ίδιο κόλπο που πήγαν να κάνουν και στη Θεσσαλονίκη με το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, αλλά δεν τους βγήκε, γιατί το υπουργείο Παιδείας συνεννοήθηκε με τους νόμιμους μουφτήδες και όρισαν εκείνοι ιμάμηδες.

 Αξιοσημείωτο και εντελώς… συμπτωματικό είναι ότι τα κόμματα που καταφέρονται εναντίον των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και προπαγανδίζουν παντού την ανάγκη να καταργηθεί η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων της Ξάνθης, είναι η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που σπρώχνονται ποιο θα φανεί περισσότερο «προοδευτικό» και «ανοιχτόμυαλο».

Στην ομάδα των ΔΗΜΑΡιτών που κατευθύνει από την Κομοτηνή την πολιτική της Αγίου Κωνσταντίνου στα θέματα της μειονότητας, μετέχει ο χριστιανός δημοσιογράφος, κολλητός του Αχμέτ Ιλχάν.

Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ, οι χριστιανοί περιορίζονται στην… μεταφορά τσαγιού και συνοδευτικών γλυκισμάτων σε συγκεντρώσεις. Οι βουλευτές της Κουμουνδούτου, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, είναι οι «απόλυτοι άρχοντες».
Σε υψηλότερα επίπεδα υπάρχει μόνο ένας χριστιανός που φαίνεται πως προσπαθεί να ασκήσει κάποια επιρροή. Πρόκειται για τον διοργανωτή του μοναδικού «εσωτερικού» συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονότητα, διαχρονικού υπερασπιστή των θέσεων περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» και επικεφαλής της γνωστής ομάδας του τοπικού Κέντρου Ερεύνης Μειονοτικών Ομάδων.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται στο περιβάλλον Τσίπρα διαφωνούν κάθετα με τις επιλογές αυτές, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να επιβάλουν στους μουσουλμάνους βουλευτές τους και σε ακραίους κομματικούς παράγοντές τους να κινηθούν σε άλλο μήκος κύματος.

Για όσους απορούν αναφορικά με τη στάση των στελεχών των δύο κομμάτων, η αριθμητική δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Οι ψήφοι της μειονότητας μπορούν να κάνουν τη διαφορά εξασφαλίζοντας την είσοδο της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή ή τη μικρή, αλλά πολύτιμη, βοήθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την πανελλαδική νίκη που ονειρεύεται.
Σε αυτή την καρέκλα, όμως, δεν χωράνε, πλέον, δύο.

Όμως, κορυφαίος διπλωματικός παράγοντας, που ασχολείται με τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο κυρίως στη ΔΗΜΑΡ, ισχυρίζεται πως
     «τους διαφεύγουν ορισμένες διαχρονικές αλήθειες. Η προσπάθεια να κερδηθούν μειονοτικές ψήφοι χωρίς ηθική και κανόνες, χωρίς σεβασμό στην πλειοψηφία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο εθνικό συμφέρον, αλλά μόνο για την εξουσία και τις καρέκλες, φέρνει μόνο καταστροφή σε όποιον την κάνει. Αν οι ψαράδες ήταν μία φορά έξυπνοι, τα ψάρια των βουνών είναι δύο… Και οι μειονοτικοί, έχοντας πληρώσει πολλά χρόνια το τίμημα του να είναι μειονοτικοί, τσιμπάνε στα δολώματα που θέλουν να τσιμπήσουν».
Η δημόσια ομολογία Κουβέλη
Η δημόσια ομολογία του Φώτη Κουβέλη, ότι ένας από τους λόγους που αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση ήταν η ψήφιση της τροπολογίας για τους μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους της Θράκης, αλλά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα θέματα που αφρούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις απόψεις εκείνων που αναφέρονται σε επικίνδυνο παιχνίδι της Αριστεράς με τη μειονότητα.
Πίσω από τις ρητορείες περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού της διαφορετικότητας» κρύβεται κάτι πολύ πιο χρήσιμο τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΔΗΜΑΡ: Τα… ψηφαλάκια!

«Σοβαρές ευθύνες», σύμφωνα με κορυφαίο διπλωματικό παράγοντα, «έχει και η κυβέρνηση, που επιτρέπει αυτό το παιχνίδι, χωρίς να εξηγεί τι κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ κα η ΔΗΜΑΡ στη Θράκη. Γιατί, είναι άλλο πράγμα να υποστηρίζεις ακραίες θέσεις και γραφικά πρόσωπα προκειμένου να διαλύσεις τα πανεπιστήμια και άλλο να υποστηρίζεις τουρκοσυλλόγους και τουρκοφυλλάδες, για να κερδίσεις 0,5% ή το 1% που τα δύο κόμματα θεωρούν ότι θα κάνει τη διαφορά στις εκλογές».

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»
ΠΗΓΗ

ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ !!



Σωτήριον έτος το 2014. Καθ΄υπόδειξιν.
Πλιότερο σωτήριον του 2013. 
Πλιότερον !!
...............................................

"Φοβούμαι το θάνατο" ψιθύρισε ο μπάρμπα Σταύρος.
Εβδομηντάρης στους μάηδες, τριακοσιάρης στη σύνταξη.
"Μα, πιο πολύ φοβούμαι το Δρόμο μέχρις εκεί".
Καρμπυρατέρ χαλασμένο, πίεση, ζάχαρο, καταρράκτη.
"Τρέμω την κάθε μέρα".
Πλιότερον !!
................................................

"Εχουμε σαφή εντολή απ΄τον πρωθυπουργό
να μην δεχτούμε νέα μέτρα", 
ελάλησεν Μιχελάκης, κατά φαντασίαν υπουργός.
Μας εμποδίζουν οι εκλογές, συμπληρώνω.
Αλλά, αν επιμείνουν οι "εταίροι" μας, θα κάνουμε
πέτρα την καρδιά,θα τα πάρουμε για να σωθούμε, 
ξανασυμπληρώνω.
.............................................

Δεν απομένουν και πολλά, μέχρι τας εκλογάς. 
Ισως μιά προβοκάτσια.
Μιά "αποκάλυψη".
Μιά "επιτυχία", ίσως. Μιά "νίκη".
Ενα "φκιασίδωμα". 
...............................................
  
Να πληρώσω το νοίκι ή τη ΔΕΗ?

Να πληρώσω την εφορία ή το φροντιστήριο των παιδιών? 

Να πληρώσω το δάνειο ή να βάλω πετρέλαιο? 

Να πληρώσω κάτι από ότι χρωστάω γενικότερα

 ή να εξασφαλίσω τρόφιμα για το σπίτι?
 ............................................

Εχεις ακόμα μιστό;; ΚΑΚΩΣ. Κλέβεις !!
Παίρνεις σύνταξη;; ΚΑΚΩΣ. Δεν δικαιούσαι !!
Δεν έχεις να πληρώσεις φόρους;; Χαράτσια;;
 ΚΑΛΩΣ. Παίρνουμε και σπίτια !!
Και Ζωές...
.............................................

Μην κρύβεσαι !!
Είσαι κι εσύ στη λίστα !!

ΠΗΓΗ

ΙΜΙΑ 2014: Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνούν τους Ήρωες

ΙΜΙΑ 2014: Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνούν τους Ήρωες
Επί 17 συναπτά έτη οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν το παρόν και το κέντρο των Αθηνών μετατρέπεται μαγικά στην απέραντη ελληνική λίμνη του Αιγαίου μας.
Εκεί όπου 3 Έλληνες Αξιωματικοί έπεσαν κατά την εκτέλεση του Εθνικού Καθήκοντος περισώζοντας την Τιμή ενός ολόκληρου Έθνους, όπως πράττουμε σήμερα Εμείς!
Επί 17 έτη οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν το παρόν και το κέντρο των Αθηνών πλημμυρίζει από Πίστη.
Ψηλά οι Σημαίες μας! Και το κέντρο των Αθηνών, φωτίζεται από τις Δάδες μας, οι ψυχές των Ηρώων και Μαρτύρων μας!
Ένα Έθνος σύσσωμο, εγείρεται. Εμπρός μας παρελαύνει η Ελληνική Νεολαία και πίσω μας ακολουθούν οι Αγέννητοι κι οι Νεκροί!
Στον καιρό των δειλών και των προσκυνημένων Εμείς διαθέτουμε ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ, ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ!
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, Λεωφόρος Βασ. Σοφίας, έμπροσθεν Λέσχης Αξιωματικών, Μνημείο Ιμίων
ΠΗΓΗ