ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ... ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟ ΔΕ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΝΑΡΚΙΣΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΕΣΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΗΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ... ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ"???

ΕΣΥ ΕΧΥΣΕΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΟΥ...

ΕΣΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...





ΕΣΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ...


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΣΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ???
ΚΑΚΩΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ...


ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΕ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ...


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ.


ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ...
ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ.

ΣΑΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ...

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα εργαστεί "πολύ σκληρά" προκειμένου να αποτρέψει την ψήφιση νομοσχεδίου το οποίο χαρακτηρίζει τη σφαγή των Αρμενίων "γενοκτονία", δήλωσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την αποτροπή της διεξαγωγής ψηφοφορίας επί του κειμένου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Πέμπτη το νομοσχέδιο που κάνει λόγο περί "γενοκτονίας" όσον αφορά στη μαζική σφαγή Αρμενίων στην διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.


Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι θα πρέπει να αποφασίσει εάν η μη δεσμευτική απόφαση θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία.



Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Άγκυρας έπειτα από την έγκριση του κειμένου από την Επιτροπή σε μια οριακή ψηφοφορία (23-22) και προειδοποίησε ότι εάν το κείμενο υπερψηφιστεί αυτό θα έβλαπτε σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες-μέλη του NATO.

Επίσης ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, Ναμίκ Ταν, ανεκλήθη στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αντιταχθεί στην υπερψήφιση του κειμένου, με το επιχείρημα ότι μπορεί να τορπιλίσει τις προσπάθειες "συμφιλίωσης" Τουρκίας-Αρμενίας, τις οποίες στηρίζει η Ουάσινγκτον.

Όπως έγινε γνωστό ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη για να τον καθησυχάσει.

Οι Αρμένιοι θεωρούν ότι η συστηματική οργανωμένη σφαγή 1,5 εκατ. ανθρώπων από τους Οθωμανούς στην διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οφείλει να χαρακτηριστεί γενοκτονία.

Από την πλευρά της η Τουρκία διαψεύδει ότι επρόκειτο για γενοκτονία, υποστηρίζοντας πως ο αριθμός των Αρμενίων που χάθηκαν στη σφαγή ήταν πολύ μικρότερος και ότι δεν ήταν οργανωμένη αλλά αποτέλεσμα ταραχών που έπληξαν και άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες την εποχή εκείνη.

Επίσης το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει ένταση και στις σχέσεις της Τουρκίας με Ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά τη Γαλλία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η Ελλάδα κινδυνεύει από δεύτερη άλωση κι εσείς θα το επιτρέψετε;

* Ανοιχτή επιστολή του ποιητή
Δημήτρη Ιατρόπουλου,
στους Έλληνες τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κι αρχοντοδεσπότες

«Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Συνέλληνες. Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.
Γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτό τον τόπο. Εννοώ κι εσάς τους 10.000 –δεν είσαστε περισσότεροι- κι εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ της Ενημέρωσης ως ένοικοι του Δημόσιου Βήματος αυτής εδώ της τραυματισμένης Δημοκρατίας.
Δεν ωφελεί κανέναν μας πια, η Οπισθοδακτυλοκρυψία, το Συναξάρισμα, η Επαγγελματική Υποκρισία και το Αλληλοπαραμύθιασμα. Η Ελλάδα έγινε Μπατεσκυλαλεσταρία. Απευθύνομαι σ’ εσάς, -με ξέρετε όλοι, περνάτε καλά μαζί μου όταν «τα χώνω» από τηλεοράσεως, έχετε διασκεδάσει με τα τραγούδια μου, κοντά μισόν αιώνα τώρα, και σε κάποιες εξαιρέσεις σας μάλιστα, έχετε επικοινωνήσει και με τον καθαρό ποιητικό μου λόγο, κλπ.
Απευθύνομαι σ εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Αγοράζετε και εξαγοράζετε επίορκους, ανίκανους και φτωχομπινέδες πολιτικούς, -οι εξαιρέσεις, πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να τουμπάρουν τη ζυγαριά- φτιάχνετε νόμους και καθιερώνετε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας. Τον οποίο συχνά πυκνά φωνάζετε να σκύψει κι άλλο και να βγάλει απ τη μύγα το ξύγκι να το καταθέσει στις ατέλειωτες τεράστιες δεξαμενές χρημάτων που είτε κληρονομικά, είτε με τη δικιά σας μαεστρία και ικανότητα, έχετε αποθηκεύσει για πολλές-πολλές γενιές των οικογενειών σας.
Απευθύνομαι σ’ εσάς γιατί δεν είσαστε όλοι παλιοτόμαρα, η συντριπτική σας πλειοψηφία έχει σπουδάσει, συνήθως στο εξωτερικό, έχετε λάβει και ελληνική παιδεία, ξέρετε γλώσσες αλλά μιλάτε και την ελληνική πολύ καλά.
Έχετε διαβάσει ιστορία και μετέχετε των παραδόσεων στο βαθμό που οι τελετές τους σας εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ψυχικής ευφορίας.
Πολλοί από σας είσαστε και αληθινά φιλοπάτριδες. Και βοηθάτε μακριά από τη δημοσιότητα με συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο.
Κανείς δεν δικαιούται να σας βάλει σ' ένα καζάνι όλους μαζί, έτσι απλουστευτικά και αφελώς.
Απευθύνομαι λοιπόν σ εσάς, γιατί ετούτες τις μέρες η Ιστορία μας η Ελληνική, μας χτυπάει τα τζάμια των παραθύρων, έρχεται τη νύχτα στον ύπνο μας, κυκλοφορεί αμεταμφίεστη πλέον στους δρόμους μας, τη βλέπετε βουρκωμένη να κρεμιέται σαν την πρώτη τυχούσα πουτάνα στα περίπτερα...
Κατ αρχήν, εσείς οι τραπεζίτες μας. Όπως η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας ομολογεί, το ενεργητικό σας είναι 580 δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μονάχα, κερδίσατε 350 δις!
Κι εσείς οι επιχειρηματίες μας. Τα «Νέα» γράφανε το Μάη του 09, αυτό που αποκαλύπτει το παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ότι έχετε 10.000 οφ- σορ εταιρίες δικές σας και κάνετε κάθε χρόνο τζίρο, 500 δις!
6.000 από σας χρωστάτε 15 δις ευρώ στο κράτος! Αλλά τα ρέπος σας, γίνανε τα τελευταία χρόνια 277 δις ευρώ! Και οι προθεσμιακές σας καταθέσεις στις τράπεζες είναι άλλα 136 δις!
Και το επίσημο Ενεργητικό των επιχειρήσεών σας, (τα λέει η ICAP αυτά) έχει φτάσει στα 700 δις!
Την ίδια ώρα αυτή η κυβέρνηση, έχει κιόλας ανακοινώσει τη χρηματοδότησή σας με 10 δις ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δις ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δις μέσω των «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ άλλα 4 δις ευρώ σας τα χαρίζει για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλετε!
Τι άλλο θέλετε πια; ΄Ελεος!
Εσείς οι εφοπλιστές μας, πάλι, το έλλειμμα των 30 δις ευρώ για το οποίο πάμε να βουλιάξουμε έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, ισοδυναμεί, («Καθημερινή» (8/9/2009)), με μια και μόνο παραγγελία σας για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων σας εντός του 2009!
Όσο για σας αρχοντοδεσπότες, με την αμύθητη περιουσία που δεν μπορεί να μετρηθεί καν, τι να πει κανείς, οι αριθμοί χλομιάζουν! Δισεκατομμύρια ευρώ, τεράστια φιλέτα της χώρας, χιλιάδες ακίνητα, κτήρια, μέγαρα, καταθέσεις, μετοχές, ΜΚΟ μαϊμούδες, λιβάδια, κοπάδια...
Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι; Βλέπετε ένα λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία ολιγογράμματο, μαστουρωμένο απ τον μπανιστηρτζίδικο λαϊκισμό, και πανικόβλητο. Έχετε κι εσείς, -ξέρετε ποιοι- ευθύνη γι αυτή την κατάντια.
Βλέπετε αναρίθμητους προβοκάτορες να καταστρέφουν τα πάντα, να καίνε τη χώρα βάσει σχεδίου, να βομβαρδίζουν την όποια εναπομείνασα εθνική φυσιογνωμία, να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.
Βλέπετε μια νεολαία ζαλισμένη, και με το δίκιο της. Βλέπετε την ξευτίλα, την υποτέλεια, την υποταγή, η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από την ΄Αλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.
Θα το επιτρέψετε; Τι σόι αίμα κυλάει στις φλέβες σας; Πόσο νομίζετε ότι θα ζήσετε; Μια μπριζόλα χωράει η κοιλιά σας κι αυτή μετά από άδεια του γιατρού. Για τους απογόνους σας φροντίσατε δεν κινδυνεύουν για πολλές γενιές, τα είπαμε.
Δεν υπάρχει ανάμεσα σας ένας Έλληνας μωρέ, μια αληθινή Ελληνίδα, να βουρκώσει επιτέλους, γαμώ τα λεφτά σας, γαμώ; Η πατρίδα κυλιέται σαν τσούλα στα πεζοδρόμια, οι κωλοσύμμαχοι βγάζουνε όλα τους τα κόμπλεξ, οι ανθέλληνες περιμένουν σαν κοράκια να μοιράσουν τις σάρκες μας, κι εσείς μετράτε τι ακόμα θα κερδίστε απ’ αυτό το σαρακοφαγωμένο «νεοελληνικό» κρανίο, που πάνε να του αφαιρέσουν εντελώς τη φαιά ουσία απ την κρανιακή κάψα;
Τα παιδιά μας μισογραμματιζούμενα, οι γέροι μας πανικόβλητοι, οι ψυχές μας πεταγμένες στα πεζοδρόμια, τα όνειρά μας σκέτοι εφιάλτες, ηγέτες δεν έχουμε, πολιτικούς δεν έχουμε, πνευματικούς ανθρώπους δεν έχουμε, μαλάκες οι περισσότεροι, τελεία ο τόπος και πάμε για την παύλα.
ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
Ε, όχι λοιπόν, όχι! Εσείς κυβερνάτε! Κάντε κάτι. Τη σκόνη μονάχα να δώσετε, σώθηκε η πατρίδα. ΄Εχετε και τον τρόπο και τη δύναμη. Κρατείστε την Ελλάδα, γιατί φεύγει! Και δεν το θέλετε ούτε εσείς, που διαβάζετε την ιστορία, να σας σκατοψυχάνε οι μεταγενέστεροι! Δώσετε στην Ελλάδα τη σκόνη από τα αμύθητα πλούτη σας, για να μην διαλυθεί η σκόνη της μνήμης σας κάποτε, στους πέντε ανέμους. Κάντε αυτό που πρέπει. Τώρα. Εσείς, και αμέσως!

Το παρόν ιστολόγιο καλωσορίζει στον αγώνα τον καλό, τον τίμιο τον γνωστό συγγραφέα και ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλο που έρχεται από το δικό μας μετερίζι, το ηλετρονικό, να μπει μπροστά και να φωνάξει μαζί μας για τα δίκια και τα άδικα που έρχονται και που μας ζώνουν.
Μεγάλη η τιμή και η χαρά μας να περπατήσουμε μαζί Δημήτρη και να σηκώσουμε την μικρή μας γροθιά απέναντι σε αυτούς που μας θέλουν άβουλους υπηρέτες τους. Ούτε άβουλοι μα ούτε και υπηρέτες είμαστε ή πρόκειται να γίνουμε, επειδή οι πρότερες φωνές και οι αγώνες άλλων δεν μας αφήνουν.
Καλώς ήρθες Δημήτρη Ιατρόπουλε... και διάλεξες την καίρια στιγμή που ούτε ένας δεν περισσεύει, ούτε ένας δεν πρέπει να μείνει θεατής... Σαν το νερό με το αλεύρι, θα κάνουμε το ζυμάρι, που θα χτυπηθεί πολύ, αλλά θα δώσει τροφή και δύναμη...

Αγιος Παντελεήμονας - Ανανέωση - Ο κόσμος στα μπαλκόνια με ελληνικές σημαίες!!!


Πόση δημοκρατία έμεινε τελικά στην χώρα;
Ο Χρυσοχοΐδης στηρίζει τον αφελληνισμό και πολιορκεί την δημοκρατία
Ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια βγάζουν οι πολίτες

Εξελίξεις στον Άγιο Παντελεήμονα όπου ο κόσμος, οι κάτοικοι της περιοχής, κάθε πέντε λεπτά βγάζουν ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια και τις ανεμίζουν στο πλήθος των συγκεντρωμένων πολιτών.
Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη έχει παρατάξει 12 διμοιρίες των ΜΑΤ σε πλήρη παράταξη και έχει αποκλείσει την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Φαίνεται πως η διαμαρτυρία των ελλήνων πολιτών για την κυβέρνηση ενοχλεί τον κύριο Χρυσοχοΐδη. Φυσικά, οι «αντιρατσιστές» κουκουλοφόροι και αναρχικοί είναι ανύπαρκτοι και έχουν προτιμήσει να βρίσκονται στο υπό κατάληψη κτίριο της βίλας Αμαλίας.
Οι διαμαρτυρόμενοι έλληνες πολίτες έχουν κινηθεί και έχουν αποκλείσει την οδό Αχαρνών, την οποία έχουν καταλάβει και από τις δύο πλευρές της.
Ο φόβος του Χρυσοχοΐδη έχει σπρώξει στον αποκλεισμό δρόμων μέχρι και 2-3 στενά κάτω από τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου με αυστηρότατα μέτρα ελέγχουν τους πάντες και απαγορεύουν την είσοδο στην περιοχή.
Η "Δημοκρατία της τρομοκρατίας" του Γιώργου και του Μιχάλη βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη πίσω από τα γκλομπς και τις ασπίδες των ανδρών των ΜΑΤ. Οποιοσδήποτε διαμαρτύρεται, συλλαμβάνεται, αφού το δικαίωμα διαμαρτυρίας και δημοκρατικών αγώνων έχει διαγραφεί από τους δημοκράτες που κυβερνούν τη χώρα.
Το πλήθος των πολιτών διαμαρτύρεται και φωνάζει συνεχώς «Κάτω η Χούντα του ΠΑΣΟΚ»… και αξίζει να αναρωτηθούμε όλοι… πόσο δημοκρατία έχουμε τελικά; Πόση δημοκρατία απέμεινε στον τόπο;
Ο Χρυσοχοΐδης δείχνει αποφασισμένος να μετατρέψει την δημοκρατία σε προτεκτοράτο της προσωπικής του αντίληψης και δείχνει αποφασισμένος να συγκρουστεί με την λαϊκή βούληση… Πραγματικά τον λυπάμαι, αλλά δυστυχώς μόνος του αποφάσισε να βρεθεί αντιμέτωπος με τα δίκαια και τα συμφέροντα του τόπου…

Greekalert

Λαϊκή Δράση Τώρα.


Την ερχόμενη εβδομάδα, έξυπνες ενέργειες για να κάνουμε μία δυσάρεστη έκπληξη σε κυβέρνηση και κατοχικά κεφάλαια που νομίζουν ότι θα περάσουν εύκολα μαζί μας…
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ “ΒΙΟΖΩ”, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
(To Ολυμπία όπως και το “ΤαΧαλια” συνιστά να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο),
Για τον «Αγώνα Εθνικής Επιβίωσης» επιβάλλεται
«Να Βυθίσετε το Χόρα»
Των τοκογλύφων, των κερδοσκόπων και των μαστροπών της παγκοσμιοποίησης Οι καταναλωτές έκπληκτοι βλέπουν να…
κυριαρχεί στις σημερινές προοπτικές της πατρίδας μας, η προσπάθεια του παγκοσμιοποιημένου τοκογλυφικού συστήματος … Να καταστρέψει ό,τι έχει μείνει ελληνικό!
Οι πολυεθνικοί τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι και οι μαστροποί θέλουν να καταστρέψουν την Εθνική μας οικονομία και να μας επιβάλλουν τις παγκόσμιες εταιρείες – βρικόλακες των μεταλλαγμένων και της κλιματικής καταστροφής!
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν μειωθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών?
Θα καταστραφούν οι ευαίσθητες ομάδες της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή οι μικρομεσαίοι παραγωγοί (αγρότες, βιοτέχνες κλπ) και θα παραμείνουν οι έμποροι οι συνδεδεμένοι με τις παγκόσμιες εταιρείες.
Αυτό θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών και σε υπερβολική ανεργία.
Θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα έσοδα του κράτους, λόγω μείωσης των πωλήσεων και του ΦΠΑ.
Η Ελληνική οικονομία θα μπει σε βαθιά ύφεση.
Άρα οι παγκόσμιοι κερδοσκόποι απαιτούν στην πραγματικότητα την καταστροφή της Εθνικής μας Επιβίωσης? και την ακόμα πιο βαθιά υποδούλωσή μας. Θέλουν να κυριαρχήσουν στην ελληνική αγορά οι μεγάλες παγκόσμιες ανώνυμες εταιρείες και να καταστρέψουν τους μικρούς επώνυμους έλληνες παραγωγούς!
Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση και στους Βουλευτές μας:
Σταματήστε να πληρώνετε τους τοκογλύφους! Πάρτε ως παράδειγμα χώρες της Λατινικής Αμερικής, και ενισχύστε την Εθνική μας Οικονομία.
Να Βυθίσετε το «Χόρα» των κερδοσκόπων
Αυξήστε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών!
Περιορίστε τις εισαγωγές πολυτελών εμπορευμάτων και όπλων.
Ενισχύστε τα ελληνικά προϊόντα.
Αναπτύξτε την ελληνική παραγωγή.
Βοηθείστε τους Έλληνες βιοτέχνες και αγρότες να δημιουργήσουν αγορές παραγωγών, για απ’ ευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές με καλύτερες τιμές.
Μειώστε γενναιόδωρα το ΦΠΑ των βασικών ελληνικών ειδών διατροφής, των ελληνικών βιολογικών προϊόντων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Αυξήστε πολύ το ΦΠΑ όλων των εισαγόμενων ειδών, μετατάσσοντας τα σε είδη πολυτελείας.
Φορολογείστε τα κέρδη των εταιριών σε διπλάσιο ποσοστό από αυτό των εργαζομένων καταναλωτών.
Απαγορέψτε εντελώς την εισαγωγή των μεταλλαγμένων.
Μποϋκοτάζ σε ΟΛΑ τα εισαγόμενα!
(εκτός από τα εργαλεία)
Η Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ καλεί τους καταναλωτές:
Να μην συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων.
Να αντισταθούν στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, μποϋκοτάροντας ΟΛΑ τα εισαγόμενα είδη, εκτός από τα εργαλεία. Ας αγοράζουμε μόνο ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Μπορούμε να ζήσουμε μόνο με την ελληνική παραγωγή.
Να επιλέγουν ελληνικά βιολογικά και φυσικά αγαθά.
Να βρουν και να αξιολογήσουν απ’ ευθείας τους Έλληνες παραγωγούς επιλέγοντας τους καλύτερους.
Να δημιουργήσουν άμεση σχέση με τους παραγωγούς. Μόνο αν γνωρίσεις τον παραγωγό μπορείς να αγοράσεις επώνυμο προϊόν.
Να πάψουν, όσο μπορούν, να εξαρτώνται από την αγορά και να κάνουν ιδιοπαραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.
Να πληρώσουν οι κερδοσκόποι
Όχι οι καταναλωτές !
Η Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ

Συμβαίνει τώρα... Ο Χρυσοχοΐδης απέκλεισε τον Άγιο Παντελεήμονα με 12 διμοιρίες ΜΑΤ!!!

Κατάσταση Πολέμου από τον Προ.Πο.!!!

Αυτή τη στιγμή με απόφαση – εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, 12 διμοιρίες έχουν αποκλείσει τον Άγιο Παντελέμονα, και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση κανενός πολίτη στην περιοχή!!!
Τι συμβαίνει; Τι «δημοκρατικές» πρακτικές ακολουθεί ο υπουργός που έπρεπε να έχει παραιτηθεί από εχθές αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό και το «ψέκασμα» του Γλέζου;
Για ποιόν λόγο 12 διμοιρίες των ΜΑΤ αποφάσισαν να αποκλείσουν τον Άγιο Παντελεήμονα και απαγόρευσαν την ελεύθερη διακίνηση πολιτών;
Οι μεγάλες ημέρες της δημοκρατίας του Πα-SOK συνεχίζονται…
Και οι διαθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ δεν δείχνουν να είναι φιλικές… αφού οι αστυνομκοί δηλώνουν ευθαρσώς πως όποιος τολμήσει να μπει στην περιοχή, θα συλλαμβάνεται άμεσα...!!!
Η Δημοκρατία πολιορκείται… Οι πολίτες διώκονται!!!
Διαδώστε το!!!

Το σύστημα ΠΑSOK καταρρέει - Ο Γιώργος το ξέρει;

  • Η κυβέρνηση δεν στηρίζεται πλέον ούτε από το κόμμα αλλά ούτε και από την κοινωνία
  • Το μετέωρο βήμα του Γιώργου που κατάφερε να φοβίσει και να εξοργίσει τους πάντες
  • Μηδενική η επαφή των κυβερνώντων με την πραγματικότητα, ενώ προωθείται συστηματικά ο αφελληνισμός της χώρας
  • Παπανδρέου ο ιδρυτής και Παπανδρέου ο νεκροθάφτης του ΠΑΣΟΚ
Όσα έγιναν χθες στην Βουλή, με τον Χρήστο Παπουτσή να επιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική, μέσω του παρευρισκομένου Σαχινίδη, συνοψίζονται επιγραμματικά από την σημερινή «Καθημερινή»: «Τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ, με τα χαρακτηριστικά που είχε από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα; Η άνευ προηγουμένου σφοδρότητα της επίθεσης που εξαπέλυσε χθες στη Βουλή ο κ. Χρ. Παπουτσής στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ανατρέπει όλα τα δεδομένα και καθιστά απολύτως απρόβλεπτη την «επόμενη ημέρα» για την κυβερνώσα παράταξη…»
Ενώ «ιστορικά» στελέχη του Κινήματος έλεγαν κατ΄ ιδίαν: «Κάποτε ο Παπουτσής είχε πει ότι όταν το ΠΑΣΟΚ πάρει φιλελεύθερα μέτρα θα αρχίσει η διάλυση του. Τώρα φαίνεται ότι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ αρχίζει με τον Παπουτσή…»
Διαβάστε λοιπόν ένα άρθρο του Χρύσανθου για την κατάρρευση του «συστήματος ΠΑΣΟΚ».

Τέλος εποχής…
Του Χρύσανθου Λαζαρίδη
Το 1981, όταν πρωτοήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δεν περιορίστηκε στην απλή διαχείριση. Προσπάθησε να θέσει τις βάσεις μιας μακροχρόνιας καθεστωτικής επιβολής. Ώστε όταν κυβερνά να είναι ανεμπόδιστο, κι όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση να μην αφήνει το αντίπαλο κόμμα να κυβερνήσει. Έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία – το αντίπαλο κόμμα – να περιορίζεται απλώς στο ρόλο μιας «βραχυχρόνιας κυβερνητικής παρένθεσης». Ίσα – ίσα για να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αυτό-εκκαθαριστεί και να επιστρέψει σύντομα δριμύτερο στην εξουσία…
Η στρατηγική αυτή στηρίχθηκε σε πέντε πυλώνες:
Πρώτον στους αγρότες, οι οποίοι τότε πλησίαζαν το 30% του ενεργού πληθυσμού. Το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε τους υποτυπώδεις παραγωγικούς συνεταιρισμούς που προϋπήρχαν σε πρότυπα καταναλωτικών συνεταιρισμών που διένειμαν επιδοτήσεις.
Βαθμιαία οι αγρότες «εθίστηκαν» στις επιδοτήσεις που έπαιρναν από τη Ευρωπαϊκά ταμεία. Σε συνδυασμό και με τα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ενοποιημένα Προγράμματα) που τότε «απέσπασε» ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην ελληνική περιφέρεια έρευσε χρήμα ως τότε πρωτόγνωρο. Οι τοπικές κοινωνίες έμαθαν κι αυτές στο εύκολο χρήμα, αναβαθμίστηκε ο τρόπος ζωής τους, αλλά όχι η παραγωγική βάση τους. Το καταναλωτικό τους επίπεδο εκτινάχθηκε, ενώ η ανταγωνιστικότητά τους κινήθηκε ακριβώς αντίθετα: σταθερά αποδυναμώθηκε. Αρχιτέκτονας αυτού του «εκσυγχρονισμού», ο τότε υπουργός Γεωργίας και μετέπειτα Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.
Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε στους λεγόμενους «μικρομεσαίους», δηλαδή τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο αριθμός των οποίων πολλαπλασιάστηκε. Αλλά δεν βελτιώθηκαν οι συνθήκες ανταγωνισμού. Έτσι δημιουργήθηκε το φαινόμενο του «πολύ-εμπορισμού»: άνοιγαν πολλά «μαγαζάκια», αλλά ακόμα και τα πιο επιτυχή εξ αυτών ήταν κατά κανόνα βραχύβια. Επίσης, δε δημιουργήθηκαν συνθήκες ανάδειξης νέας επιχειρηματικής τάξης μέσα από την αγορά. Αναδείχθηκαν πολλές νέες επιχειρήσεις δια της συμμετοχής σε κρατικές προμήθειες. Οι μικρομεσαίοι έγιναν έμμεσα κρατικοδίαιτοι και οι πιο επιτυχείς εξ αυτών έπαψαν να είναι «μικρομεσαίοι», γιγαντώθηκαν κι έγιναν άμεσα κρατικοδίαιτοι. Τελικώς η ίδια η «επιχειρηματικότητα» στην Ελλάδα έγινε κρατικοδίαιτη.
Τρίτον, το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε στην δημοσιοϋπαλληλία, την οποία διόγκωσε: Με αθρόες προσλήψεις, με γιγαντισμό των ΔΕΚΟ, με μετατροπή πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων σε «προβληματικές» που κρατικοποιήθηκαν, και αργότερα με τη διάχυση των «δημοτικών επιχειρήσεων». Αυτές μετέφεραν τη δημοσιοϋπαλληλία στην περιφέρεια, κι άρχισαν να «απορροφούν» πρώην αγροτικούς πληθυσμούς που εγκατέλειπαν την γη ή έβρισκαν «παράλληλη απασχόληση» έξω από το χωράφι.
Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 1981. Από το 4-5% περίπου του συνολικού ενεργού πληθυσμού το 1981, έφτασαν το 13% του συνολικού ενεργού πληθυσμού σήμερα! Όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ξεπερνούν κατά μέσον όρο το 2-2,5%. Ήταν ήδη πριν το ΠΑΣΟΚ διογκωμένος ο δημόσιος τομέας – 30% μεγαλύτερος – κι έγινε πενταπλάσιος!
Τέταρτον, το ΠΑΣΟΚ εξ αρχής έλεγξε την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλαπλασίασε τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, πολλαπλασίασε τους φοιτητές και τις οργανικές θέσεις των καθηγητών, χωρίς να αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Η Ελληνική έρευνα έμεινε πίσω, το «αντίκρισμα» των ελληνικών πτυχίων υποχώρησε, αλλά δημιουργήθηκε μια ολόκληρη στρατιά «καθηγητών», που επιλέχθηκαν και προάγονται κατά κανόνα με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια. Η ψευτο-«προοδευτικότητα» ηγεμονεύει έκτοτε παντού. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ζουν μέσα σε συνθήκες ιδεολογικής τρομοκρατίας και συναλλαγής κυκλωμάτων. Με την απόλυτη κυριαρχία των άκαπνων νέο-αριστερών στα Πανεπιστήμια δημιουργήθηκε μια στρατιά διανοούμενων «γνωμηγετών» (opinion leaders), πρόθυμων να αποδομήσουν κάθε πολιτική πρόταση που αμφισβητεί τα στερεότυπα της Αριστεράς και να στηρίξουν κάθε αντίστοιχη πρόταση που τα υπερασπίζεται και τα αναπαράγει. Η Αριστερά στα Πανεπιστήμια έχει εξελιχθεί πλέον από εξω-θεσμική «ατμομηχανή Προόδου», όπως φιλοδοξούσε να είναι στη δεκαετία του ’70, σε τροχοπέδη συντήρησης, σε παράγοντα διανοητικής κι ερευνητικής αποτελμάτωσης, σε συμμαχία «διάσωσης» προσωπικών φέουδων και προνομίων.
Πέμπτον, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να ελέγξει τα ΜΜΕ. Όταν ήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, ο Κεντροαριστερός τύπος είχε υπεροχή κυκλοφορίας της τάξης του 60-40%. Σήμερα η υπεροχή αυτή είναι της τάξης του 85-15%! Παράλληλα, όμως, δημιουργήθηκαν κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπου η κεντροαριστερά ηγεμονεύει σχεδόν απόλυτα. Ακόμα και στα κρατικά κανάλια. Ακόμα και επί Νέας Δημοκρατίας! Οι απόψεις μεγάλου φάσματος της Ελληνικής κοινωνίας και της Ευρωπαϊκής Πολιτικής, υπό-εκπροσωπούνται στο δημόσιο λόγο και στα ΜΜΕ. Αντίθετα, οι απόψεις της Αριστεράς (και της άκρας Αριστεράς) υπέρ-εκπροσωπούνται. Αυτό είναι αποτέλεσμα επιβολής της Αριστεράς στα ΜΜΕ, που όμως δεν λειτουργεί υπέρ των κομμάτων της Αριστεράς. Λειτουργεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ως δύναμη στήριξής του όταν είναι στην Κυβέρνηση, κι ως «δύναμη κρούσης» κατά της κυβέρνησης (της ΝΔ) όταν το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην Αντιπολίτευση.
Καταρρέουν και οι πέντε πυλώνες!
Αυτοί οι πέντε «πυλώνες» καθεστωτικής ισχύος του ΠΑΣΟΚ φαίνονται σήμερα να υποχωρούν:
1. Η αγροτική τάξη έχει ήδη συρρικνωθεί περίπου στο μισό του 1981. Το 2013 λήγουν οι αγροτικές επιδοτήσεις των Βρυξελλών. Κι είναι δύσκολο να σταθεί μη επιδοτούμενη αγροτική παραγωγή, σε μια αγορά, όπου υπάρχουν τόσες στρεβλώσεις, ώστε η τεράστια ψαλίδα τιμών ανάμεσα στο ράφι και στο χωράφι αποθαρρύνει πια τους πάντες. Κυριολεκτικά οι αγρότες μας θα είναι στον αέρα μετά το 2013.
2. Οι μικρομεσαίοι υπέστησαν ένα πλήγμα από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ το 1999-2000 με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου. Αλλά τότε έχασαν σημαντικό μέρος των αποταμιευμάτων τους, δεν έχασαν τα μέσα να βγάζουν χρήματα. Διατήρησαν τα μαγαζιά τους. Τώρα, με τα μέτρα που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά πολλοί απ’ αυτούς θα βάλουν λουκέτο. Κι είναι ο τρόμος και ο «τρόπος» που τους απομακρύνει από το ΠΑΣΟΚ, περισσότερο ίσως απ’ αυτά καθαυτά τα μέτρα: Ο τρόμος αυτού που βλέπουν να έρχεται, και ο τρόπος με τον οποίο τους ξεγέλασαν. Τους έταξαν παροχές που θα τόνωναν την αγορά και τώρα τους πνίγουν κάθε ανάσα. Κυριολεκτικά τους καταδικάζουν σε ασφυξία.
3. Η δημοσιουπαλληλία, ο πιο σκληρός πυρήνας του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος, δέχεται σήμερα το πιο καίριο πλήγμα από τα μέτρα της Κυβέρνησης. Εδώ η συνολική μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος είναι της τάξης του 10% άμεσα. Και μάλιστα από ένα κόμμα που τους έταζε «λαγούς με πετραχήλια» και τους βεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν» μόλις πριν έξη μήνες!
4. Τα Πανεπιστήμια έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους από τη δράση των εξω-πανεπιστημιακών. Η κοινωνική ένταση που θα προκύψει δεν προμηνύει τίποτε καλό για τα ίδια τα Πανεπιστήμια, που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συγκρούσεων. Πολύ περισσότερο που τα κονδύλιά τους κόβονται και οι συμμαχίες που διατηρούσαν τον έλεγχο της «προοδευτικότητας» θρυμματίζονται.
5.Τέλος, η ύφεση θίγει και τη διαφημιστική αγορά, περιορίζοντας τα έσοδα και των ΜΜΕ. Πολλά των οποίων αντιμετωπίζουν, επί πλέον, πρόβλημα αξιοπιστίας. Και δεν είναι τυχαία η σταθερή και ιλιγγιώδης μείωση των πωλήσεών και της κυκλοφορίας τους. Που έχει πέσει κατά 80% σε σχέση με το 1990 και κατά 60% σε σχέση με το 2000! Τέτοια πτώση κυκλοφορίας είναι ουσιαστικά συρρίκνωση επιρροής. Τα ΜΜΕ ελέγχονται πάντα από την Κεντροαριστερά, αλλά η επιρροή τους στην κοινωνία είναι όλο και μικρότερη.
Έκρηξη ή ενδόρρηξη;
Σήμερα συντελείται αληθινό «τέλος εποχής». Συνθλίβονται όλοι οι πυλώνες του καθεστώτος που εγκαταστάθηκε μετά το 1981 και αναπαραγόταν έκτοτε. Με όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες. Με όλο και σοβαρότερες αντιφάσεις. Αλλά αναπαραγόταν, πάντως…
Το ερώτημα είναι αν θα διαλυθεί με κοινωνική «έκρηξη», δηλαδή εκτόνωση προς τα έξω, ή πολιτική «ενδόρρηξη», δηλαδή απορρόφηση εντάσεων και εκτόνωση προς τα μέσα.
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί απεγνωσμένα να συμβεί το δεύτερο. Να στραφεί η μήνις της κοινωνίας κατά της Νέας Δημοκρατίας, που κυβερνούσε ως πρόσφατα, έχει κι αυτή τις ευθύνες της αναμφίβολα, αλλά οι ευθύνες της αφορούν ότι δεν άλλαξε το σύστημα που το ΠΑΣΟΚ θεμελίωσε και που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε φανατικά. Μέχρι που διαλύθηκε στα χέρια του…
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, προσπαθεί κι εκείνη να συμβεί το δεύτερο: Να αλλάξει το πολιτικό σύστημα με μια νέα Μεταπολίτευση. Που προϋποθέτει, βέβαια, μια διαφορετική – πολύ διαφορετική – Νέα Δημοκρατία.
Το τι ακριβώς θα προκύψει, εξαρτάται από το αν θα προλάβει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει δραστικά – και να πείσει για την αλλαγή της αυτή – πριν τα πάντα διαλυθούν στα χέρια ενός ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορεί ούτε να διασώσει το σύστημα που το ίδιο θεμελίωσε, ούτε να διαχειριστεί την ομαλή μετάβαση σε κάποιο άλλο.
Τραγική ειρωνεία: Το ΠΑΣΟΚ σήμερα ενταφιάζει αυτό που το ίδιο εξέθρεψε, επέβαλε, υπερασπίστηκε και διαχρονικά στηρίχθηκε πάνω του…
Αληθινό «τέλος εποχής»!

Γιατί καταργήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου?

Pourquoi supprime-t-on la célébration de la fête nationale du 25 mars ?
Γράφει η
Catherine Teuler (στο τέλος η μετάφραση)

Pétition contre la décision de la suppression de la fête nationale grecque du 25 Mars.
Συλλογή υπογραφών – Αίτημα για ανάκληση της απόφασης αναστολής του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις ελληνικές διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού
http://www.antibaro.gr/node/1282

Les français continuent de fêter sans états d’âme les victoires de la première tout comme de la seconde guerre mondiale sur l’Allemagne avec laquelle ils sont en d’excellents termes. Que signifie la suppression de la fête nationale grecque du 25 Mars dans les chancelleries au prétexte de « raisons symboliques ». Le gouvernement grec prend-il cette mesure pour ne pas blesser les turcs ? Pour ce qui est des turcs, lorsqu’il s’agit de la reconnaissance du génocide des arméniens, pontiques et autres, ils les nient. Dans le meilleur des cas, il y a de cela quelques années, ils disaient que les massacres avaient été perpétrés par les ottomans, pas par eux.
La Grèce subit (entre autres) de la part des turcs des attaques aériennes quasi quotidiennes bien réelles dans ses eaux territoriales ; Chypre, personne ne l’oublie, alors, qu’est-ce que ce petit jeu diplomatique affligeant et erroné ?
Quelle ignorance des sentiments des grecs, de leur dignité, de leur passé historique et de sa mémoire, un tel mépris de la part des gouvernants est intolérable.
Les articles immondes parus dans la presse étrangère ne suffisent-ils point ? Est-ce à dire qu’il faut changer le passé historique, que la Grèce baisse la tête comme en cette époque ancienne de servitude à laquelle il n’est pas permis de faire référence ? Est-il si inconvenant de fêter la libération de son pays ?
En tant que grecque (partiellement), qui plus est de 3ème génération, j’ai été révoltée lorsque j’ai lu la décision prise de ne pas célébrer la fête nationale (et que l’on ne vienne pas m’accuser de nationalisme !), est-il besoin de gommer l’histoire et de la réécrire, tout comme dans le roman de G.Orwell 1984, pour qu’elle soit conforme à des pseudo convenances actuelles?
Je le sais, cette tendance est malheureusement mondiale, mais la Grèce a-t-elle besoin de s’aligner sur cette réécriture de l’histoire ? Par-dessus tout, c’est le peuple grec que je plains, lui qui s’est toujours battu pour la liberté et pas seulement la sienne mais celle des Européens, qui s’est battu pour la démocratie aussi et que l’on a trahi et que l’on trahie encore. Les grecs ne pourront-ils jamais avoir une vie plus sereine ? Les grecs peuvent tout perdre, être traînés dans la boue, une chose est cependant certaine, leur sens de la dignité, leur amour de la liberté, personne ne pourra leur ôter.

Catherine Teuler
Professeur retraité, agrégée d’anglais. Diplômée de la Sorbonne et de l’Inalco en langue et littérature néo-helléniques.
Rédactrice de cours de langue et civilisation grecques niveau x avancé et très avancé pour le Centre National d’enseignement à distance (Cned).
Ex responsable au Cned de l’enseignement mondial du grec dans les pays et institutions francophones.
Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques.

Γιατί καταργήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου?
Εμεις οι Γάλλοι, είμαστε κολλητοί με τους Γερμανούς αλλά συγχρόνως γιορτάζουμε και την νίκη του 1ου παγκοσμίου πολέμου και του 2ου χωρίς πρόβλημα. Τι δηλαδή εννοείτε ακριβώς μ’ αυτό το «συμβολικών λόγων». Το κάνει η κυβέρνηση? Γίνεται από την κυβέρηση για να μην πληγώσει τους Τούρκους; Μα οι Τουρκοι όταν πρόκειται για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων, την αρνιούντε, λένε πως ήτανε « σφαγές » και όχι γενοκτονία. Το πολύ πολύ, εδώ και μερικά χρόνια, λέγανε πως σφαγές κάνανε οι Οθωμανοι, όχι αυτοί.
Η Ελλάδα δέχεται και τώρα από τους τούρκους καθημερινές αεροπορικές επιθέσεις στα ελληνικά εγχώρια ύδατα, την Κύπρο δεν την ξεχνάει κανείς . Μα τί άθλιο και λανθασμένο διπλωματικό παιχνίδι είναι αυτό; Τι άγνοια για τα αισθήματα των Ελλήνων, την αξιοπρέπειά τους, την ιστορική τους συνείδηση και μνήμη! Μιά τέτοια περιφρόνηση των κυβερνώντων είναι απαράδεχτη. Δεν φτάνουν τα πρόσφατα αισχρά άρθρα στον ξένο τύπο, πρέπει δηλαδή να αλλαχθεί και το ιστορικό παρελθόν, να σκύψει το κεφάλι της η Ελλάδα όπως τα χρόνια τα παλιά της δουλείας – που τώρα δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε; Τόσο κακό δηλαδή είναι να γιορτάζει κανείς την απελευθέρωση της χώρας του από τεσάρων αιώνων ξένη κατοχή και τυρανία; Να γιορτάζει την εθνική του ανεξαρτησία?
Ως Eλληνίδα τρίτης γενιάς, αγανάκτησα όταν διάβασα γι αυτή την απόφαση.
Είναι ανάγκη να σβύσουμε την ιστορία, να αρνηθούμε την αλήθεια, να την ξαναγράψουμε (όπως στο μυθιστόρημα του George Orwell 1984) αναλόγως με τα σημερινά – υποτίθεται – συμφερόντα ;
Tο ξέρω, η τάση είναι γενική στον κόσμο δυστυχώς, αλλά είναι ανάγκη η Ελλάδα να συμμετέχει σ΄αυτή την παραχάραξη του ιστορικού της παρελθόντος;
Τον Ελληνικό λαό λυπάμαι πάνω από όλα, που πάντα πολέμησε για την ελευθερία και για την δημοκρατία όχι μόνο την δικιά του αλλά όλων των λαών της Ευρώπης. Τον Ελληνικό λαό που τόσες φορές τον πουλήσανε – και τον πουλάνε μια φορά ακόμα. Αραγε, δεν θα δουν οι Ελληνες άσπρη μέρα;
¨Ενα είναι σίγουρο πάντως, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, την αγάπη τους για την λεφτεριά, κανείς δεν θα μπορέσει να την σβήσει


Catherine Teuler
Professeur retraité, agrégée d’anglais. Diplômée de la Sorbonne et de l’Inalco en langue et littérature néo-helléniques.
Rédactrice de cours de langue et civilisation grecques niveau x avancé et très avancé pour le Centre National d’enseignement à distance (Cned).
Ex responsable au Cned de l’enseignement mondial du grec dans les pays et institutions francophones.
Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques.

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ ΠΑΣΟΚ... ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Κατέρρευσαν χθες όλα τα προσχήματα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση στην αποτυχημένη προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και τα οποία φυσικά έχουν εξοργίσει τον ελληνικό λαό.

Εν πρώτοις ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος έχει καθιερωθεί ως το πιο νεοφιλελεύθερο στοιχείο της κυβέρνησης Παπανδρέου- διέλυσε στη Βουλή κάθε αυταπάτη ότι η περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος αδείας, θα ήταν έκτακτα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, συναρτώμενα με το αυξημένο έλλειμμα του προϋπολογισμού.

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τα μέτρα είναι μόνιμα, υπογράμμισε.

Θα περικοπούν για πάντα δηλαδή οι επί μισόν και πλέον αιώνα εργατικές κατακτήσεις του 13ου και του 14ου μισθού. Ακόμη και αν η κυβέρνηση δηλαδή πετύχει τον στόχο της να ρίξει σε τρία χρόνια το έλλειμμα κάτω από το 3%, τα λεφτά των εργαζομένων «πάν’ και τούρκεψαν»!

Εν συνεχεία ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν διέψευσε τις αυταπάτες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ότι δήθεν η συμφορά της ακραίας λιτότητας θα περιοριζόταν μόνο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το μέτρο θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε με μια παράξενη βεβαιότητα που δεν γνωρίζουμε αν ήταν αυθαίρετη δική του σκέψη ή προερχόμενη από διαβεβαιώσεις που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση στον προϊστάμενό του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.

Επιπροσθέτως ο ίδιος ο Ολι Ρεν, ο «γκαουλάιτερ» των δυνάμεων οικονομικής κατοχής της πατρίδας μας, έκανε κομμάτια και θρύψαλα τις αυταπάτες κάποιων μισθωτών -ιδίως των καλύτερα αμειβομένων- ότι τα κοινωνικά ανάλγητα μέτρα τουλάχιστον θα σταματούσαν μέχρι εδώ. Ο κομισάριος Οικονομίας της ΕΕ διάλεξε μια ξένη εφημερίδα, την ιταλική «Κοριέρε ντέλα Σέρα» για να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ότι η κόλαση στην οποία τον έριξε η κυβέρνηση Παπανδρέου κατ’ επιταγήν της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ δεν πρόκειται να έχει τέλος: νέα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων θα επιβληθούν και το 2011 και το 2012! Το είπε ρητά - και φυσικά δεν εννοούσε ότι θα σταματήσουν εκεί...

Ιδού η επισημοποίηση των αποδείξεων του ισχυρισμού που έχουμε προβάλει πολλές φορές σε αυτήν εδώ τη σελίδα: η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για την κατάσταση του ελληνικού ελλείμματος, την ενδιαφέρει μόνο η χρησιμοποίησή του ως προσχήματος για να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις. Για να το πούμε ωμά, οι ηγετικοί κύκλοι της ΕΕ θέλουν να φτωχύνουν όχι μόνο οι Ελληνες, αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική η ευρωπαϊκή οικονομία! Αν μπορούσαν να δίνουν σε όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους μεροκάματα Βουλγάρων, οι οποίοι κερδίζουν 120-150 ευρώ τον μήνα θα το έκαναν!...

Χθες κατέρρευσε ένας ακόμη μύθος - ότι δήθεν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον μιας χώρας συναρτώνται με τη δημοσιονομική της κατάσταση. Πρόκειται για ένα διαδεδομένο παραμύθι που χρησιμοποιείται ευρέως και απευθύνεται σε άσχετους και αφελείς που αγνοούν τους μηχανισμούς κερδοσκοπίας.

Παρά τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα ομόλογα που εξέδωσε χθες αγοράστηκαν με επιτόκιο... ακριβότερο (!) κατά 0,2% από εκείνο που είχε δανειστεί προ μηνός, πριν λάβει μέτρα. Είναι προφανές δηλαδή ότι οι κερδοσκόποι καμιά σημασία δεν έδωσαν στο αν η κυβέρνηση Παπανδρέου πάτησε στον λαιμό τους εργαζόμενους της Ελλάδας ή όχι - και πολύ σωστά έπραξαν από τη σκοπιά τους.

Αυτοί να δανείσουν χρήματα με όσο το δυνατόν υψηλότερα επιτόκια θέλουν, δεν είναι υπουργοί Οικονομικών! Αυτοί διαπίστωσαν ότι έχουν απέναντί τους μια πανικόβλητη ελληνική κυβέρνηση και στόχο έχουν να τη «γδάρουν» τρομοκρατώντας την για να της αποσπάσουν τοκογλυφικά επιτόκια. Οι τοκογλύφοι - κερδοσκόποι κερδίζουν μόνο όταν δανείζουν, γι’ αυτό και μοναδικός στόχος των κινήσεών τους είναι πάντα να ανεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού του θύματος, όχι να μην το δανείσουν! Αν δεν το δανείσουν, δεν κερδίζουν, οπότε αυτοκαταργούνται. Χθες η Ελλάδα, η οποία έχει έλλειμμα 12,7% δανείστηκε με επιτόκιο 6,4%. Η Ισπανία με 11,4% έλλειμμα δανείστηκε με... 3%! Είναι εξόφθαλμο ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες είναι πολιτική, όχι δημοσιονομική.

Απεργία
Παραλύει σήμερα πάλι η Ελλάδα


ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στην εξαθλίωση ή όχι των Ελλήνων εργαζόμενων θα παίξουν οι σημερινές κινητοποιήσεις και οι αλλεπάλληλες απεργίες που θα ακολουθήσουν. Αν δεν υπάρξουν στο επόμενο διάστημα διαδηλώσεις μαχητικές με δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, το μέλλον του κόσμου της εργασίας θα είναι απελπιστικά ζοφερό. Στόχος των ηγετικών κύκλων της ΕΕ είναι να επιβάλουν έναν εργασιακό Μεσαίωνα. Δεν πρόκειται να τους σταματήσει τίποτα άλλο εκτός από τη μαχητική αντίσταση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να μην εμφορείται αυτοτελώς από τέτοιες προθέσεις, αποδεικνύεται όμως παντελώς ανίκανη να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση. Υποκύπτει αμαχητί στις απαιτήσεις των πιο επιθετικών κύκλων της Γερμανίας.

ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Υ.Γ :ΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΗΝ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόφαση της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης για τους μετανάστες και την Ιθαγένεια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έγιναν οκτώ συνεδριάσεις του οργάνου για να μεταπειστεί η πλειοψηφία η μία μάλιστα με παρουσία και του Γραμματέα κ. Ξυνίδη, με αποτέλεσμα τελικά το κείμενο που ακολουθεί:

ΑΠΟΦΑΣΗ Ν.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, συμβάλλει στο διάλογο του κόμματός μας , για το δίκαιο της ιθαγένειας, με τις παρακάτω θέσεις , στις οποίες κατέληξε με απόφασή της:

1.Άμεση παροχή Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους ομογενείς, χωρίς άλλες προϋποθέσεις πλην της Ελληνικής καταγωγής και συνείδησης. Διευκόλυνση των ομογενών με μείωση της γραφειοκρατίας. Επιθυμητή η δήλωση του ομογενούς στην χώρα προέλευσης ότι είναι Ελληνικής καταγωγής, εκτός αν κάτι τέτοιο τον θέτει σε κίνδυνο.



2. Θεμελίωση του δικαιώματος αίτησης για ιθαγένεια σε αλλογενείς αλλοδαπούς, μετά την πάροδο τουλάχιστον 10 ετών μόνιμης, νόμιμης και συνεχούς διαμονής στην χώρα.

3. Τα κριτήρια απονομής της ιθαγένειας πρέπει να είναι:

α. Επαρκής γνώση της Ελληνικής γλώσσας, και Ιστορίας.

β. Πλήρης ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία, έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος και φιλοπατρίας για την Ελλάδα.

γ. Στήριξη των θέσεων της Ελλάδος στα εθνικά θέματα.

δ. Ασφαλισμένη εργασία καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής του στην χώρα, μη λήψη οποιασδήποτε κρατικής βοήθειας-επιδομάτων, κατά την διάρκεια της 10ετούς παραμονής, για πάνω από 1,5 χρόνο.

ε. Μη τελεσίδικη ποινική καταδίκη για πλημμέλημα τα τελευταία 5 χρόνια, ή για κακούργημα οποτεδήποτε. Σε περίπτωση εκκρεμούς ποινικής δίωξης κατά του αιτούντα αλλοδαπού, αναστολή (πάγωμα) , της αιτήσεως απονομής ιθαγένειας, έως την τελεσιδικία.

στ. Διατήρηση του ισχύοντος «ius sanguinis», ως κανόνα, δηλαδή απονομή της ιθαγένειας, στους απογόνους των Ελλήνων το γένος, με τη γέννηση. Η γέννηση αλλοδαπού στην Ελλάδα και η μόνιμη διαμονή του έως την ενηλικίωσή του να μην οδηγεί στην απονομή ιθαγένειας αυτοδικαίως, αλλά να συνεκτιμάται μαζί με τα άλλα στοιχεία.

ζ. Παρακολούθηση της 9ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε δημόσιο ελληνικό σχολείο.

4. Η ιθαγένεια θα πρέπει να απονέμεται σε αλλογενείς αλλοδαπούς, με φειδώ, και κατ’ εξαίρεση, δεν θα πρέπει να οδηγεί σε αλλοίωση του χαρακτήρα του Έθνους-Κράτους, ούτε να δύναται να δημιουργήσει στο μέλλον έγερση μειονοτικών ζητημάτων, ιδιαίτερα από όμορες, ή ισλαμικές χώρες.

5. Η απονομή ιθαγένειας αφορά τον σκληρό πυρήνα της κρατικής υπόστασης, και το κράτος πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμα και την διακριτική ευχέρεια να την απονέμει κατά την κρίση του.

6. Η ψήφος των αλλοδαπών στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός του ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, πλήττει την εθνική μας κυριαρχία, διότι παραχωρείται το δικαίωμα ψήφου, σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι οφείλουν πίστη στα Συντάγματα των χωρών προέλευσης, και υπάρχει ο κίνδυνος εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων από ημεδαπές αρχές (lobbying), ειδικά σε παραμεθόριες περιοχές. Η παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους πολίτες της Ε.Ε., είναι περίπτωση μη συγκρίσιμη με την υπό συζήτηση διότι εδώ δεν υπάρχει ο κανόνας της τήρησης της αρχής της αμοιβαιότητας.

7. Απαιτούμε άμεσο έλεγχο και καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, διότι διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό, επιτείνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα ανεργίας, και εγκληματικότητας, και αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Ελλάδας ως Έθνους-Κράτους, δεδομένου και του δημογραφικού προβλήματος. Στο παραπάνω θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και η Ε.Ε. για την φύλαξη των νοτίων συνόρων της. Τυχόν διευκόλυνση της απονομής της Ιθαγένειας θα οδηγήσει σε μαζικότερη εισροή λαθρομεταναστών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα δίκαια του ελληνικού λαού.

8. Η Ελληνική ιθαγένεια δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα κανενός πλην των Ελλήνων, και η απονομή της είναι στην διακριτική ευχέρεια του Ελληνικού κράτους, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και του εθνικού συμφέροντος, και έτσι θα πρέπει να παραμείνει. Θα πρέπει να διασφαλιστούν τα νόμιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως και των Ελλήνων, τα οποία καταστρατηγούνται το ίδιο από την αυθαιρεσία του κεφαλαίου. Το Ελλαδικό κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.

9. Η απονομή ιθαγένειας δεν είναι η λύση για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταναστών. Σκοπός της ιθαγένειας είναι να ορίσει το Ελληνικό έθνος, και η χρήση της για να καλύψει το έλλειμμα της πολιτείας στην προστασία άλλων δικαιωμάτων, συνιστά κατάχρηση αυτής, που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα, και σε ουσιαστική ακύρωση του αρχικού σκοπού της ιθαγένειας. Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τροποποιήσει άμεσα την σχετική πρόταση νόμου, να πράξει κάθε τι δυνατόν για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, και να απονείμει άμεσα την ιθαγένεια σε όλους τους Έλληνες ομογενείς.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ) ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ..ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ….ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΥΑΓ. ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΓΑΡ.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘ΄ ΗΜΩΝ ….ΒΟΥΛΗΜΗΣ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕ E- MAIL KAI ΣΤΟ FACE BOOK ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

1. Να ζητήσουν αναστολή της όδευσης του νομοσχεδίου προς τελική ψήφιση, αν δεν προηγηθεί ακριβής ΑΠΟΓΡΑΦΗ όλων των ξένων που διαβιούν στη χώρα και συσχέτιση των πληθυσμών τους με την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, δυτικά, βόρεια και ανατολικά.
1α. Πληθυσμοί από χώρες που είναι ήδη σε καθεστώς προένταξης στην ΕΕ ΔΕΝ χρειάζονται την Ελληνική ιθαγένεια! Αυτό αμέσως αμέσως είναι ένα πρώτο χονδρικό φιλτράρισμα.

2. Να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για τον τάφο της μονοεθνικής Ελλάδας που σκάβεται αυτή τη στιγμή, ίσως και της ίδιας της Ελλάδας.
Οι βουλευτές που θα το ψηφίσουν θα καταγραφούν στην συνείδησή μας και στην ιστορία ως οι έλληνες παραγωγοί ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ του 21ου αιώνα.

3. Να προωθήσουν στους φίλους του Πασόκ τη νομική θεμελίωση σε λίγα σημεία με ΑΠΛΑ παραδείγματα την αντισυνταγματικότητα και τις ΠΑΓΙΔΕΣ του νομοσχεδίου, διότι είναι πολύ μπερδεμένο και ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ επίτηδες.
Αρκετοί φίλοι του Πασόκ δεν έχουν αντιληφθεί τι πρόκειται να συμβεί.

4. Να εντείνουν τις εκκλήσεις τους στην Ελληνική Ομογένεια σε όλο τον κόσμο να ενώσει τη φωνή της να πιέσει και να διαμαρτυρηθεί έντονα με όλα τα νόμιμα μέσα γιατί δεν της δίδεται ψήφος ενώ αντιθέτως θα δοθεί ψήφος σε “φρέσκους ελληνοποιημένους”.

5. Να προσθέσουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ της πρώτης ιθαγένειας του αλλογενούς που θέλει να πολιτογραφηθεί Έλληνας, όταν και όποτε θα εκπληρώνει τις προϋποθέσεις.
Διαφορετικά να μην επιχειρήσει καθόλου να υποβάλλει την αίτηση.
Διπλή ιθαγένεια δεν μπορεί να ισχύει.
6. Να προστεθεί και η προϋπόθεση της βάπτισης στη χριστιανική θρησκεία ανάμεσα στις προϋποθέσεις.
Η προϋπόθεση αυτή είναι από μόνη της ικανή για να διαχωρίσει τους άκαμπτους αλλογενείς από τους αλλογενείς οι οποίοι διαθέτουν στοιχεία ομαλής ενσωμάτωσης στην Ελληνική και κατ’ επέκταση στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Υ.Γ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟ 6 ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΗΔΗ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ. ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ... ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Επί μήνες επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση λοβοτομής του ελληνικού λαού, που καλείται να φάει το παραμύθι ότι «δεν υπάρχει σάλιο» και ότι η «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας» περνάει μέσα από τον πλήρη εξανδραποδισμό του εργάτη, του άνεργου, του βιοπαλαιστή!

Αλλά «πού πήγαν τα λεφτά», εκείνα δηλαδή τα λεφτά που τα... έψαχνε ο Παπανδρέου προεκλογικά;

Ιδού! Ιδού πώς, μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα ξαφρίσανε από τον ελληνικό λαό και τώρα στήνουν εξεταστική, για να συμψηφίσουν και να κουκουλώσουν τα «έργα» τους. Να για ποιους κηφήνες και σφετεριστές καλείται ο ελληνικός λαός, μετά τους κόπους του, να «καταθέσει» ακόμα και το αίμα του!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το Ενεργητικό του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα ανερχόταν στα τέλη του 2000 στα 233 δισ. ευρώ.

Προσέξτε: Μετά από μια θητεία του ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία της ΝΔ, στα τέλη του 2009, το σύνολο του Ενεργητικού του τραπεζικού τομέα, δηλαδή ο συνολικός πλούτος που έχουν ενθυλακώσει οι τράπεζες, υπερδιπλασιάστηκε και εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό ποσό των 579 δισεκατομμυρίων ευρώ! Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 148% έναντι του 2000 και κατά 110% έναντι του 2004, όταν το Ενεργητικό των τραπεζών αποτιμήθηκε στα 275 δισ. ευρώ.



Με άλλα λόγια:

Όση ακριβώς είναι η εκτίναξη του δημόσιου χρέους, κοντά στα 300 δισ., τόση (και ακόμα παραπάνω!) είναι η αύξηση του αμύθητου πλούτου που ομολογούν ότι απέσπασαν οι τράπεζες μέσα στην αντίστοιχη δεκαετία!

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του Σεπτέμβρη του 2009, από αυτά τα 579 δισ., τα 400 (!) έχουν καταληστευθεί (σ.σ.: «νόμιμα και ηθικά») από επτά μόνο τράπεζες, τις Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, ΑΤΕ, Εμπορική, Marfin!

Γιατί, επομένως, «ψάχνουν» να βρουν, τάχα, πώς προέκυψε το δημόσιο χρέος; Νάτο, εδώ μπροστά τους είναι που ορθώνεται «ολοζώντανο» και «ακέραιο» το δημόσιο χρέος της Ελλάδας! Τα λεφτά που «βούτηξε» πριν και μετά την κρίση η χρηματιστική ολιγαρχία (δηλαδή, η σύμφυση τραπεζικού και βιομηχανικού κεφαλαίου που συνθέτουν το χρηματιστικό κεφάλαιο) ανέρχονται στα 346 δισ. ευρώ (!) από το 2000 και στα 304 δισ. ευρώ από το 2004!

Το δημόσιο χρέος, δεν είναι παρά τα λύτρα μιας πολιτικής ομηρίας που υπέστη ο ελληνικός λαός, λύτρα τα οποία μετατράπηκαν σε ιδιωτικό πλούτο για μια «παρέα» χρυσοκάνθαρων με ξεχειλισμένα σεντούκια και παραγεμισμένες θυρίδες!

Να, λοιπόν, ποιοι τα «έφαγαν»! Να ποιοι τα κατέχουν! Έχουν ονοματεπώνυμα, έχουν διευθύνσεις! Να από ποιους να πάνε να τα ζητήσουν! Να πού βρίσκονται όσα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, να ποιοι καρπώθηκαν τον πλούτο που γέννησε η δουλειά του λαού. Και να ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, αλλά που ο «σοσιαλιστής» κ. Παπανδρέου δεν τους ζητάει πεντάρα...

Θα το επαναλάβουμε: Το επιπλέον ποσό των 350 δισ. ευρώ που «άρμεξε» μια κάστα πλουτοκρατών

-μιλάμε για τον πλούτο μόλις μιας ντουζίνας τραπεζών που ξεπερνά ολόκληρο το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας (!)

-ισούται επί το 10πλάσιο με το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού και ξεπερνάει το σύνολο του δημόσιου χρέους της χώρας!

Πέρα, όμως, από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που αποτυπώνουν τον αμύθητο πλούτο που έχει σφετεριστεί μια κάστα ολιγαρχών και ταυτόχρονα δηλώνει τη σαθρή βάση της καπιταλιστικής οικονομίας αφού μια χούφτα πλουτοκρατών παίζοντας με το «πλασματικό χρήμα» και κερδοσκοπώντας πάνω σε «φούσκες», απαιτεί να κατέχει πλούτο υπερδιπλάσιο ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας, υπάρχει μακρά αλυσίδα αποδείξεων, εξίσου αποκαλυπτικών σχετικά με το περίφημο ερώτημα «αν υπάρχουν λεφτά».

Συγκεκριμένα:

1. Ως γνωστόν, μέσω των «οφ σορ» δεν κάνουν τις συναλλαγές τους ούτε συνταξιούχοι, ούτε άνεργοι, ούτε μισθωτοί. Άλλοι τις κάνουν... Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αναφορές από το λεγόμενο Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, αλλά και εκτιμήσεις των επιτελών του τμήματος Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ (εφημερίδα «Νέα», 11/5/2009), οι ελληνικών συμφερόντων «οφ σορ» εταιρείες υπερβαίνουν τις 10.000 (!) και διακινούν ετησίως περί τα 500 δισ. ευρώ! «Αυτά είναι λεφτά»!

2. Οι καταθέσεις και οι συμφωνίες επαναγοράς (τα περίφημα repos) των επιχειρήσεων στις τράπεζες από 160 δισ. ευρώ το 2004 εκτινάχτηκαν στα 277 δισ. ευρώ μέχρι το Νοέμβρη του 2009. Δηλαδή, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι «ραντιέρηδες» (κατά τη ρήση του Αντρέα Παπανδρέου) αύξησαν σε μια πενταετία το χρήμα που διαθέτουν κατά 117 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 73%). «Είναι πολλά τα λεφτά»!

3. Οι καταθέσεις προθεσμίας των επιχειρήσεων και των ιδιωτών στις τράπεζες, όπως βεβαιώνει και πάλι η Τράπεζα της Ελλάδας, από 36 δισ. ευρώ το 2004 έφτασαν στα 136 δισ. ευρώ το Νοέμβρη του 2009. Εκείνες οι καταθέσεις δηλαδή που κατά τεκμήριο αφορούν σε μορφή κατάθεσης των πλουσιότερων κοινωνικά στρωμάτων, αυξήθηκαν σε μια πενταετία κατά 100 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 278%). Κι άλλα λεφτά!

4. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, ο ένας στους δύο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με κάτω από 1.090 ευρώ ενώ περίπου 250.000 εργαζόμενοι αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο των 33 ευρώ, ήτοι, μηνιαίως 740 ευρώ. Την ίδια ώρα το επίσημο Ενεργητικό των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα, όπως καταγράφεται στα στοιχεία της ICAP, έχει φτάσει στα 700 δισ. ευρώ. «Ωκεανός» από λεφτά

5. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τους ανέργους (χωρίς βέβαια να εξηγεί πώς τα χρήματα των εργαζομένων που παρακρατούνται στην πηγή «κάνουν φτερά» μέχρι να φτάσουν στον ΟΑΕΔ). Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τη χρηματοδότηση με 10 δισ. ευρώ των μεγαλοεπιχειρηματιών μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δισ. ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δισ. ευρώ μέσω των περιβόητων «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», με άλλα 4 δισ. ευρώ που χαρίζονται για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν οι εργοδότες. «Βρέχει» λεφτά!

6. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν για τη φοροδιαφυγή στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών (31/3/2007), από τα 17,7 δισ. ευρώ βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες, τα 15 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% της φοροδιαφυγής, προέρχονται από 6.000 μεγαλο-οφειλέτες (υπάρχουν διευθύνσεις και ονόματα) που απαρτίζουν τον κόσμο της «ευπατρίδου» πλουτοκρατίας. Γιατί δεν τους ζητούν τα λεφτά;

7. Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» (8/9/2009), με μια και μόνο παραγγελία των Ελλήνων εφοπλιστών ύψους 30 δισ. για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους εντός του 2009! Το ποσό δηλαδή για το οποίο ο ελληνικός λαός θα βυθιστεί σε ένα ακόμα τούνελ τετραετούς διάρκειας, είναι ίσο με το ποσό μιας και μόνο παραγγελίας των εφοπλιστών για την ανανέωση του στόλου τους! Πω, πω λεφτά.

8. Το έλλειμμα ισούται με τα ακόμα 30 δισ. ευρώ των ανενεργών καταθέσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις εγχώριες τράπεζες και φυσικά ισούται - παρά κάτι - με το ποσό των 28 δισ. ευρώ που εγγυήθηκε το ελληνικό κράτος στις τράπεζες για να «σωθούν» από την κρίση! «Υπάρχουν λεφτά»;!

9. Το έλλειμμα ισούται - παρά κάτι - με την απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 - 2015, όταν ήδη οι εξοπλιστικές δαπάνες της προηγούμενης δεκαετίας, 1996 - 2005, ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, και χωρίς να υπολογίζονται οι γαλλικές φρεγάτες που θα φορτωθούμε επιπλέον ως επιστέγασμα της... στήριξης του Σαρκοζί ή το 1 εκατομμύριο ημερησίως που στοιχίζει η «εθνική κυριαρχία» στο... Αφγανιστάν! Κι άλλα λεφτά!

10. Το έλλειμμα ισούται με τα... μισά (!) και μόνο καθαρά κέρδη που βάσει των ισολογισμών τους σημείωσαν τη δεκαετία 2000 - 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές και τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ! «Τρελαθήκανε» στα λεφτά!

Έτσι δημιουργούνται τα χρέη και τα ελλείμματα στο δημόσιο ταμείο, το οποίο δεν αποτελεί παρά δοχείο μέσω του οποίου ο πλούτος που παράγει ο ελληνικός λαός «μεταγγίζεται» στα ιδιωτικά ταμεία της πλουτοκρατίας.

Η απάντηση στο ερώτημα «αν υπάρχουν λεφτά» είναι προφανής. Και φυσικά, τα λεφτά αυτά υπάρχουν. Ούτε εξανεμίστηκαν, ούτε εξαερώθηκαν. Τα έχουν εκείνοι στους οποίους κάνουν πλάτες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ.

Αλλά δεν τους ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό! Σε αυτόν ανήκει και η απόφαση: Να τα πάρει πίσω! Να μην τους επιτρέψει να του κλέψουν ούτε ένα ευρώ πλέον! Να οργανωθεί, να αντισταθεί, να τους ανατρέψει και να βάλει τέλος σε αυτήν τη ληστεία!

ΣΠΥΡΟΣ

Ο άκρατος διεθνιστικός λαϊκισμός της εκκολαπτόμενης Ντόρας του ΠΑΣΟΚ


Μαζί με τα ληστρικά μέτρα, η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το σχολείο της νέας τάξης που θέλει για την Ελλάδα. Είναι ακριβώς το σχολείο που θα επιβάλλει σταδιακά την αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα, όπως η κα. υπουργός και τα αφεντικά της επιθυμούν. Παράλληλα, πιέζει μέσω του Π.Ι. να περιληφθούν φιλοπαπικές και φιλοτουρκικές απόψεις στο νέο βιβλίο ιστορίας Στ΄ Δημοτικού!!! Οι πασοκοφυλλάδες όμως που την στηρίζουν ως σαφώς ευκολότερα χειραγωγούμενη από τον Βενιζέλο ή τον Χρυσοχοΐδη, προβάλλουν με πασοκικό λαϊκισμό που θυμίζει '80 πως η κα. "γυναίκα χωρίς άντρα, ψάρι χωρίς ποδήλατο" θα μειώσει την ύλη και θα επιβάλλει ψηφιακά διαγωνίσματα! Η κα. που υποτίθεται πως είναι υπέρ της αξιολόγησης και της εντατικοποίησης εισηγείται ως άλλος Ανδρέας την λαϊκίστικη μείωση της ύλης! Παράλληλα, μας λέει και αρκετά ευχολόγια για αναβάθμιση των σπουδών στο ελληνικό σχολείο! Πώς θα γίνει αυτό, με τους εξαθλιωμένους μισθολογικά εκπαιδευτικούς, να εξαθλιώνονται συνεχώς περισσότερο; Είναι δυνατόν να εξαγγέλλεται αναβάθμιση με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών; Πού το βρήκαν αυτό; Στην αναπτυξιακή λογική Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ; Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονούν οι πασοκοφυλλάδες πως η κα. Υπουργός είναι συνένοχη του Σημίτη για την σημερινή κατάσταση της χώρας, καθώς διετέλεσε επίτροπος στα χρόνια της μεγάλης απάτης. Άρα ήταν η μόνη ίσως από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε την δημιουργική λογιστική και την εν γένει απάτη περί συμφέρουσας για εμάς εισόδου μας στην ΟΝΕ. Να την χαίρεστε συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό σας, που αντί για αύξηση που υποσχόταν προεκλογικά έφερε πρωτοφανή μεταπολεμικά μείωση στις δαπάνες για την Παιδεία. Να την χαίρεστε, και ευχόμαστε ολόψυχα γρήγορα να αρχίσει και τις απολύσεις μπας και τότε ξυπνήσετε!

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ο ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Τους Λαιστρυγόνας
και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα
μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου
ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν η σκέψις σου υψηλή,
αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα
και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας
και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα
δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς
μεσ στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους
στήνει εμπρός σου».

(Ιθάκη, Κωνσταντίνος
Καβάφης, 1911)


Μέσα στο γενικότερο κλίμα της «οικονομικής τρομοκρατίας» την οποία καλλιεργούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, και την αναπαράγουν συντεταγμένα τα ΜΜΕ, πέραν των οικονομικών δεικτών, των spreads και των ελλειμμάτων, χρησιμοποιούνται επιλεκτικώς στην κατεύθυνση αυτή και στοιχεία από τον μύθο ή από την τέχνη. Με τον τρόπο αυτόν η ιδεολογική «τρομοκρατία» αποκτά μια εκλεπτυσμένη πολιτισμική χροιά...

του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ

Αν βέβαια οι συντάκτες του «διαγγέλματος» που απηύθυνε ο πρωθυπουργός για να αναγγείλει τα «μέτρα» είχαν διαβάσει στοιχειωδώς τον αλεξανδρινό ποιητή, δεν θα χρησιμοποιούσαν ως επιχείρημα των δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, που με τόση ελαφρότητα επικαλέσθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός... Είναι φανερό ότι απουσιάζει «η σκέψις η υψηλή», που τόσο σοφά αναφέρει ο ποιητής.



Κανένας δεν παραγνωρίζει το μέγεθος των δυσκολιών. Κανένας δεν αγνοεί τις προσπάθειες και τις θυσίες στις οποίες θα υποβληθεί ο ελληνικός λαός. Θα πρέπει όμως να μη μεγεθύνουμε εμείς οι ίδιοι τις δυσκολίες, επιδεικνύοντας ανευθυνότητα, έλλειψη πολιτικής βούλησης, υποχωρητικότητα στις πιέσεις.

Για αυτό και κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε πρώτος για «χρεοκοπία» της χώρας του, ότι ο ίδιος αναφέρθηκε επανειλημμένως σε αναξιόπιστη Ελλάδα και ότι ο ίδιος έφθασε στο σημείο να μιλήσει για «απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας»...

Οι λέξεις, οι έννοιες, οι συμβολικές εκφράσεις δεν αποτελούν μια ακολουθία συλλαβών που καταχωρίζονται στο λεξικό. Περιέχουν νοήματα, είναι φορτισμένες ιστορικά, εννοιολογικά, φιλοσοφικά... Δεν επιτρέπεται ένας πρωθυπουργός να ομολογεί ότι κυβερνά μια χώρα που επί των ημερών του απώλεσε τμήμα της εθνικής της κυριαρχίας... Ή οι λέξεις έχασαν το νόημά τους ή ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνεται, δυστυχώς, το νόημα αυτό.

Το χειρότερο όμως είναι να συμβαίνει εκείνο το οποίο επικαλείται ο ποιητής, δηλαδή «τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας... να τους κουβανείς μες στην ψυχή σου... η ψυχή σου να τους στήνει εμπρός σου»...

Ίσως τελικά αυτό να συμβαίνει. Δηλαδή τις αντιλήψεις τις οποίες ο καθένας από μας έχει, τον τρόπο που αντιλαμβανόμεθα και κατανοούμε τον γύρω κόσμο, να τον εκλαμβάνουμε ως αντικειμενική πραγματικότητα, ως συλλογική συνείδηση.

Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει πράγματι μια σύγχρονη, μεταμοντέρνα αντίληψη για την πολιτική, για τον ρόλο του κράτους - έθνους, για τις έννοιες της πατρίδας και του πατριωτισμού. Για αυτό και ίσως, σύμφωνα με τις αντιλήψεις του, σύμφωνα με το δικό του «κοσμοείδωλο», η απώλεια ενός τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας δεν συνιστά μείζον πρόβλημα, όπως άλλωστε συμβαίνει με το θέμα της εθνικής μας ταυτότητας...

Μέσα από αυτή την «ανάλυση», ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του διαδραματίζουν σήμερα έναν «διαιτητικό» ρόλο, αποτελούν τους «ενδιάμεσους» μεταξύ αφενός της ελληνικής κοινωνίας και αφετέρου των ευρωπαίων τοποτηρητών και του ΔΝΤ. Η εμβέλεια της πολιτικής τους παρέμβασης εξαντλείται στο να πείσουν αφενός τους πολίτες ότι, για να μην τους αφανίσουν οι «Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες», θα πρέπει να υπομείνουν αδιαμαρτύρητα τα πλέον ακραία και άδικα μέτρα και να μετριάσουν αφετέρου με την παρέμβασή τους τις «άγριες διαθέσεις» των νέων «οικονομικών πατρώνων» της εθνικής μας, πλέον, κυριαρχίας.

Όταν ένα κράτος - έθνος, όταν ένα σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό σύστημα αυτοαπαξιώνεται, όταν αποδυναμώνει και λοιδορεί, κάποιες φορές, την ταυτότητά του –δηλαδή το νόημα και το περιεχόμενο που αποδίδει στον εαυτό του– τότε το ίδιο του το περιβάλλον το αγνοεί, το υποβαθμίζει, το θεωρεί ως ένα εύκολο στόχο για να επιβάλει τις βουλήσεις του.

Όταν αναφερόμεθα ως χώρα στην «απώλεια τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας», στέλνουμε ένα αρνητικό μήνυμα προς όλους όσοι επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εμφανιζόμαστε ως χώρα με μειωμένη βούληση, με μειωμένη αντίσταση στις πιέσεις, έτοιμη για κάθε συμβιβασμό. Δεν πιστεύουμε ότι αυτόν τον ρόλο επιφυλάσσει στον εαυτό του ο νυν πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να προασπίζεται ο ίδιος την αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας του και όχι να συμβάλλει στην αποδυνάμωσή της με πράξεις και χαρακτηρισμούς που υποβαθμίζουν τον ελληνικό λαό και τον καθιστούν «αποδιοπομπαίο τράγο» και στόχο των κερδοσκόπων. Ας κατανοήσει ο Γ. Παπανδρέου ότι η εθνική κυριαρχία της χώρας «δεν τεμαχίζεται, δεν παραχωρείται, δεν ευτελίζεται» και ότι ο δικός του ρόλος είναι η κατοχύρωση, η προάσπιση και η ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Διερωτώμεθα τελικώς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθετεί τις «διαπιστώσεις» του πρωθυπουργού για την αποδυνάμωση της εθνικής μας κυριαρχίας και, σε τελική ανάλυση, αν αποδέχεται ο ίδιος να ασκεί τον ρόλο του κάτω από αυτές τις συνθήκες.

* Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΚΙΒΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Α8ΘΗΝΩΝ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ???

Το 1981, όταν πρωτο-ήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δεν περιορίστηκε στην απλή διαχείριση.

Προσπάθησε να θέσει τις βάσεις μιας μακροχρόνιας καθεστωτικής επιβολής. Ώστε όταν κυβερνά να είναι ανεμπόδιστο, κι όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση να μην αφήνει το αντίπαλο κόμμα να κυβερνήσει…


του ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία – το αντίπαλο κόμμα – να περιορίζεται απλώς στο ρόλο μιας «βραχυχρόνιας κυβερνητικής παρένθεσης».
Ίσα – ίσα για να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αυτό-εκκαθαριστεί και να επιστρέψει σύντομα δριμύτερο στην εξουσία...

Η στρατηγική αυτή στηρίχθηκε σε πέντε πυλώνες:

* Πρώτον στους αγρότες, οι οποίοι τότε πλησίαζαν το 30% του ενεργού πληθυσμού. Το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε τους υποτυπώδεις παραγωγικούς συνεταιρισμούς που προϋπήρχαν σε πρότυπα καταναλωτικών συνεταιρισμών που διένειμαν επιδοτήσεις.
Βαθμιαία οι αγρότες «εθίστηκαν» στις επιδοτήσεις που έπαιρναν από τη Ευρωπαϊκά ταμεία. Σε συνδυασμό και με τα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ενοποιημένα Προγράμματα) που τότε «απέσπασε» ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην ελληνική περιφέρεια έρευσε χρήμα ως τότε πρωτόγνωρο…
Οι τοπικές κοινωνίες έμαθαν κι αυτές στο εύκολο χρήμα, αναβαθμίστηκε ο τρόπος ζωής τους, αλλά όχι η παραγωγική βάση τους. Το καταναλωτικό τους επίπεδο εκτινάχθηκε, ενώ η ανταγωνιστικότητά τους κινήθηκε ακριβώς αντίθετα: σταθερά αποδυναμώθηκε.
Αρχιτέκτονας αυτού του «εκσυγχρονισμού», ο τότε υπουργός Γεωργίας και μετέπειτα Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.


* Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε στους λεγόμενους «μικρομεσαίους», δηλαδή τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο αριθμός των οποίων πολλαπλασιάστηκε. Αλλά δεν βελτιώθηκαν οι συνθήκες ανταγωνισμού. Έτσι δημιουργήθηκε το φαινόμενο του «πολύ-εμπορισμού»: άνοιγαν πολλά «μαγαζάκια», αλλά ακόμα και τα πιο επιτυχή εξ αυτών ήταν κατά κανόνα βραχύβια…
Επίσης, δε δημιουργήθηκαν συνθήκες ανάδειξης νέας επιχειρηματικής τάξης μέσα από την αγορά. Αναδείχθηκαν πολλές νέες επιχειρήσεις δια της συμμετοχής σε κρατικές προμήθειες.
Οι μικρομεσαίοι έγιναν έμμεσα κρατικοδίαιτοι και οι πιο επιτυχείς εξ αυτών έπαψαν να είναι «μικρομεσαίοι», γιγαντώθηκαν κι έγιναν άμεσα κρατικοδίαιτοι.
Τελικώς η ίδια η «επιχειρηματικότητα» στην Ελλάδα έγινε κρατικοδίαιτη.

* Τρίτον, το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε στην δημοσιοϋπαλληλία, την οποία διόγκωσε: Με αθρόες προσλήψεις, με γιγαντισμό των ΔΕΚΟ, με μετατροπή πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων σε «προβληματικές» που κρατικοποιήθηκαν, και αργότερα με τη διάχυση των «δημοτικών επιχειρήσεων». Αυτές μετέφεραν τη δημοσιοϋπαλληλία στην περιφέρεια, κι άρχισαν να «απορροφούν» πρώην αγροτικούς πληθυσμούς που εγκατέλειπαν την γη ή έβρισκαν «παράλληλη απασχόληση» έξω από το χωράφι.
Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 1981. Από το 4-5% περίπου του συνολικού ενεργού πληθυσμού το 1981, έφτασαν το 13% του συνολικού ενεργού πληθυσμού σήμερα! Όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ξεπερνούν κατά μέσον όρο το 2-2,5%. Ήταν ήδη πριν το ΠΑΣΟΚ διογκωμένος ο δημόσιος τομέας – 30% μεγαλύτερος – κι έγινε πενταπλάσιος!

* Τέταρτον, το ΠΑΣΟΚ εξ αρχής έλεγξε την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλαπλασίασε τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, πολλαπλασίασε τους φοιτητές και τις οργανικές θέσεις των καθηγητών, χωρίς να αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Η Ελληνική έρευνα έμεινε πίσω, το «αντίκρισμα» των ελληνικών πτυχίων υποχώρησε, αλλά δημιουργήθηκε μια ολόκληρη στρατιά «καθηγητών», που επιλέχθηκαν και προάγονται κατά κανόνα με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια.
Η ψευτο-«προοδευτικότητα» ηγεμονεύει παντού. Ασφαλώς υπάρχουν και πολλοί μη αριστεροί πανεπιστημιακοί, οι οποίοι, όμως, είναι ίσως οι πιο «φοβισμένοι» Έλληνες πολίτες. Συνήθως κρύβουν τις απόψεις τους. Συνηθέστερα παριστάνουν τους «προοδευτικούς» για να επιβιώσουν. Ενίοτε προπηλακίζονται από «ομάδες κρούσης» έξω-πανεπιστημιακών αριστεριστών και αναρχικών. Πολύ συχνά υποχρεώνονται σε συναλλαγή μαζί τους.

Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ζουν μέσα σε συνθήκες ιδεολογικής τρομοκρατίας και συναλλαγής κυκλωμάτων. Που εκτός της συντεχνιακής τους στήριξης φροντίζουν και για την υπεράσπιση της δικής τους «πολιτικής ορθότητας».
Με την απόλυτη κυριαρχία των άκαπνων νέο-αριστερών στα Πανεπιστήμια δημιουργήθηκε μια στρατιά διανοούμενων «γνωμηγετών» (opinion leaders), πρόθυμων να αποδομήσουν κάθε πολιτική πρόταση που αμφισβητεί τα στερεότυπα της Αριστεράς και να στηρίξουν κάθε αντίστοιχη πρόταση που τα υπερασπίζεται και τα αναπαράγει.
Ο δημόσιος λόγος της Ελλάδας είναι ο πιο «κολλημένος» σε ψευτο-προοδευτικές εμμονές απ’ όλη την Ευρώπη!
Η Αριστερά στα Πανεπιστήμια έχει εξελιχθεί πλέον από εξω-θεσμική «ατμομηχανή Προόδου», όπως φιλοδοξούσε να είναι στη δεκαετία του ’70, σε τροχοπέδη συντήρησης, σε παράγοντα διανοητικής κι ερευνητικής αποτελμάτωσης, σε συμμαχία «διάσωσης» προσωπικών φέουδων και προνομίων.

* Τέλος, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να ελέγξει τα ΜΜΕ. Όταν ήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, ο Κεντροαριστερός τύπος είχε υπεροχή κυκλοφορίας της τάξης του 60-40%. Σήμερα η υπεροχή αυτή είναι της τάξης του 85-15%! Παράλληλα, όμως, δημιουργήθηκαν κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπου η κεντροαριστερά ηγεμονεύει σχεδόν απόλυτα. Ακόμα και στα κρατικά κανάλια. Ακόμα και επί Νέας Δημοκρατίας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν τολμούσε να πει κανείς στην Ελλάδα αυτά που δήλωσαν κατά καιρούς η Σοσιαλίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ ή ο Κεντροδεξιός Νικολά Σαρκοζύ στη Γαλλία, ο Σοσιαλιστής Θαπατέρο στην Ισπανία ή ο Εργατικός Γκόρντον Μπράουν στη Βρετανία, ή ο Σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρτ Σρέντερ στη Γερμανία, θα τον κατήγγελλαν εδώ ως «ακροδεξιό», ή «νεοφιλελεύθερο» (ενίοτε ως και τα δύο).
Οι απόψεις μεγάλου φάσματος της Ελληνικής κοινωνίας και της Ευρωπαϊκής Πολιτικής, υπό-εκπροσωπούνται στο δημόσιο λόγο και στα ΜΜΕ. Αντίθετα, οι απόψεις της Αριστεράς (και της άκρας Αριστεράς) υπέρ-εκπροσωπούνται.
Αυτό είναι αποτέλεσμα επιβολής της Αριστεράς στα ΜΜΕ, που όμως δεν λειτουργεί υπέρ των κομμάτων της Αριστεράς. Λειτουργεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ως δύναμη στήριξής του όταν είναι στην Κυβέρνηση, κι ως «δύναμη κρούσης» κατά της κυβέρνησης (της ΝΔ) όταν το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην Αντιπολίτευση.


Καταρρέουν και οι πέντε πυλώνες!

Αυτοί οι πέντε «πυλώνες» καθεστωτικής ισχύος του ΠΑΣΟΚ φαίνονται σήμερα να υποχωρούν:

* Η αγροτική τάξη έχει ήδη συρρικνωθεί περίπου στο μισό του 1981. Το 2013 λήγουν οι αγροτικές επιδοτήσεις των Βρυξελλών. Κι είναι δύσκολο να σταθεί μη επιδοτούμενη αγροτική παραγωγή, σε μια αγορά, όπου υπάρχουν τόσες στρεβλώσεις, ώστε η τεράστια ψαλίδα τιμών ανάμεσα στο ράφι και στο χωράφι αποθαρρύνει πια τους πάντες.
Κυριολεκτικά οι αγρότες μας είναι στον αέρα μετά το 2013.
Πέρσι η ψυχορραγούσα κυβέρνηση της ΝΔ τους έδωσε κάποια «ψίχουλα». Φέτος δεν πήραν τίποτε. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχασε τα τελευταία υπολείμματα της στήριξής του ανάμεσα στους αγρότες. Από τους οποίους πολλοί το ψήφισαν τον Οκτώβριο. Αλλά τώρα νιώθουν «κοψοχέρηδες»…

* Οι μικρομεσαίοι υπέστησαν ένα πλήγμα από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ το 1999-2000 με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου. Αλλά τότε έχασαν σημαντικό μέρος των αποταμιευμάτων τους, δεν έχασαν τα μέσα να βγάζουν χρήματα. Διατήρησαν τα μαγαζιά τους.
Τώρα, με τα μέτρα που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά πολλοί απ’ αυτούς θα βάλουν λουκέτο.
Κι είναι ο τρόμος και ο «τρόπος» που τους απομακρύνει από το ΠΑΣΟΚ, περισσότερο ίσως απ’ αυτά καθαυτά τα μέτρα:
Ο τρόμος αυτού που βλέπουν να έρχεται, και ο τρόπος με τον οποίο τους ξεγέλασαν. Τους έταξαν παροχές που θα τόνωναν την αγορά και τώρα τους πνίγουν κάθε ανάσα. Κυριολεκτικά τους καταδικάζουν σε ασφυξία.
Πριν από πέντε μήνες καταψήφισαν τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τους είχε υποσχεθεί δύο δύσκολα χρόνια. Και ψήφισαν το Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τους υποσχέθηκε ένα νέο «πάρτι παροχών» και («πράσινης») ανάπτυξης. Για να τους φέρει τελικά ένα εφιάλτη πρωτοφανούς συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης χωρίς τέλος. Μπροστά στην οποία τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Κώστας Καραμανλής τον περασμένο Σεπτέμβριο μοιάζουν σήμερα με απλό «χάδι»…

* Η δημοσιουπαλληλία, ο πιο σκληρός πυρήνας του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος, δέχεται σήμερα το πιο καίριο πλήγμα από τα μέτρα της Κυβέρνησης. Εδώ η συνολική μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος είναι της τάξης του 10% άμεσα. Και μάλιστα από ένα κόμμα που τους έταζε «λαγούς με πετραχήλια» και τους βεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν» μόλις πριν έξη μήνες!
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πλήττονται άμεσα και σκληρά από τα πρωτογενή αποτελέσματα της προσαρμογής που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.
Οι μικρομεσαίοι πλήττονται από τα δευτερογενή αποτελέσματα, δηλαδή από την ύφεση που θα προκληθεί. Που θα είναι βαθιά και αυτοτροφοδοτούμενη.
Η δημοσιονομική προσαρμογή των ετών 1985-87 ήταν ίσως σκληρότερη σε πραγματικούς όρους (μηδενικές ονομαστικές αυξήσεις επί δύο χρόνια σε συνθήκες μέσου πληθωρισμού 17%), όμως τότε τα βασικά «κεκτημένα» είχαν διατηρηθεί, η υποτίμηση του νομίσματος αύξησε την εγχώρια ζήτηση και υπήρχε ρευστότητα σε ένα περιβάλλον όπου ο ιδιωτικός τομέας είχε πολύ χαμηλή δανειακή επιβάρυνση.
Τώρα ο συνδυασμός πρωτογενών και δευτερογενών αποτελεσμάτων σε συνθήκες χαμηλής ανταγωνιστικότητας, έλλειψης ρευστότητας και σε περιβάλλον υψηλής δανειακής εξάρτησης του ιδιωτικού τομέα, δημιουργεί αληθινό εφιάλτη.
Η διετία 1985-87 εξανάγκασε τους πάντες σε περιστολή της δαπάνης.
Η τωρινή «προσαρμογή» οδηγεί σε χρεοκοπία.

* Τα Πανεπιστήμια έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους από τη δράση των εξω-πανεπιστημιακών. Η κοινωνική ένταση που θα προκύψει δεν προμηνύει τίποτε καλό για τα ίδια τα Πανεπιστήμια, που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συγκρούσεων. Πολύ περισσότερο που τα κονδύλιά τους κόβονται και οι συμμαχίες που διατηρούσαν τον έλεγχο της «προοδευτικότητας» θρυμματίζονται.
* Τέλος, η ύφεση θίγει και τη διαφημιστική αγορά, περιορίζοντας τα έσοδα και των ΜΜΕ. Πολλά των οποίων αντιμετωπίζουν, επί πλέον, πρόβλημα αξιοπιστίας. Και δεν είναι τυχαία η σταθερή και ιλιγγιώδης μείωση των πωλήσεών και της κυκλοφορίας τους. Που έχει πέσει κατά 80% σε σχέση με το 1990 και κατά 60% σε σχέση με το 2000!
Τέτοια πτώση κυκλοφορίας είναι ουσιαστικά συρρίκνωση επιρροής. Τα ΜΜΕ ελέγχονται πάντα από την Κεντροαριστερά, αλλά η επιρροή τους στην κοινωνία είναι όλο και μικρότερη.

Έκρηξη ή ενδόρρηξη

Σήμερα συντελείται αληθινό «τέλος εποχής». Συνθλίβονται όλοι οι πυλώνες του καθεστώτος που εγκαταστάθηκε μετά το 1981 και αναπαραγόταν έκτοτε. Με όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες. Με όλο και σοβαρότερες αντιφάσεις. Αλλά αναπαραγόταν, πάντως…
Το ερώτημα είναι αν θα διαλυθεί με κοινωνική «έκρηξη», δηλαδή εκτόνωση προς τα έξω, ή πολιτική «ενδόρρηξη», δηλαδή απορρόφηση εντάσεων και εκτόνωση προς τα μέσα.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί απεγνωσμένα να συμβεί το δεύτερο. Να στραφεί η μήνις της κοινωνίας κατά της Νέας Δημοκρατίας, που κυβερνούσε ως πρόσφατα, έχει κι αυτή τις ευθύνες της αναμφίβολα, αλλά οι ευθύνες της αφορούν ότι δεν άλλαξε το σύστημα που το ΠΑΣΟΚ θεμελίωσε και που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε φανατικά. Μέχρι που διαλύθηκε στα χέρια του…
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, προσπαθεί κι εκείνη να συμβεί το δεύτερο: Να αλλάξει το πολιτικό σύστημα με μια νέα Μεταπολίτευση. Που προϋποθέτει, βέβαια, μια διαφορετική – πολύ διαφορετική – Νέα Δημοκρατία.

Το τι ακριβώς θα προκύψει, εξαρτάται από το αν θα προλάβει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει δραστικά – και να πείσει για την αλλαγή της αυτή – πριν τα πάντα διαλυθούν στα χέρια ενός ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορεί ούτε να διασώσει το σύστημα που το ίδιο θεμελίωσε, ούτε να διαχειριστεί την ομαλή μετάβαση σε κάποιο άλλο.
Τραγική ειρωνεία: Το ΠΑΣΟΚ σήμερα ενταφιάζει αυτό που το ίδιο εξέθρεψε, επέβαλε, υπερασπίστηκε και διαχρονικά στηρίχθηκε πάνω του…
Αληθινό «τέλος εποχής»!

ΔΙΚΤΥΟ21

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ...

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

 «Κάποτε, μια μέρα που συζητούσαν δύο απλοί άνθρωποι - δυο ψαράδες ήταν - για την πίεση που ασκούν οι μεγάλες δεξιές και οι αριστερές Δυνάμεις (σ.σ. και νυν οι λεγόμενες πάλαι ποτέ Μεγάλες Δυνάμεις) πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου για τα συμφέροντα τους, ο ένας ξεστόμισε μια φράση που με ξάφνιασε. Είπε οργισμένος: αν μας πιάσει καμμιά μέρα το ελληνικό μας…». 
(Στρατής Μυριβήλης, περ. «Γνώσεις», τ. 14, 1959).


Το θέμα είναι τι εννοούσε ο απλός άνθρωπος, λέγοντας «να μας πιάσει το ελληνικό μας»; Κάτι παρόμοιο ειπώθηκε και από τον Ιω. Ζαμπέλιο στον Καποδίστρια. «Το φρονείν και πράττειν Ελληνικά» είναι η βασιλική οδός για αληθινή πρόοδο του έθνους. Ίσως εδώ εντοπίζεται η κακοδαιμονία μας. Καταντήσαμε περίγελως της οικουμένης και μπαίγνιο του κάθε τυχάρπαστου χαρτογιακά των Βρυξελλών, γιατί δεν «σκλαβωθήκαμε εις τα γράμματα» (Κολοκοτρώνης).

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΤΣΙΟΥ

Αλλά σε ποια γράμματα; Στα γράμματα τα ελληνικά, όπως τα οραματίστηκε ο Καποδίστριας: «αν η παρούσα γενεά δεν ενδυναμωθεί από ανθρώπους μορφωμένους εν καλή διδασκαλία, μάλιστα δε προς τον κανόνα της αγίας ημών πίστεως και των ηθών μας, θα είναι δυσοίωνο το μέλλον της Ελλάδος και η διακυβέρνησις της αδύνατη». (Ιω. Τσάγκα, «Η ορθόδοξη χριστιανική αγωγή στο εκπαιδευτικό έργο του Ιω. Καποδίστρια», εκδ. «Κυριακίδη», σελ. 174). Ας προσέξουμε τρία πράγματα από τα χρυσά λόγια του Κυβερνήτη. (Μόνο αυτός δικαιούται τον έξοχο αυτόν τίτλο.


Ψηφίστηκε από Εθνική Συνέλευση, οι διάδοχοί του πρωθυπουργοί αναρριχήθηκαν είτε μέσω κομμάτων είτε μέσω…πτωμάτων). Για να ευσθενεί το κράτος, για να είναι ευοίωνο το μέλλον της πατρίδας, χρειάζονται: άνθρωποι μορφωμένοι εν καλή διδασκαλία, σύμφωνοι και σύμφωνη με τα ήθη και την παράδοσή μας, «μάλιστα δε» προς τον κανόνα της αγίας ημών πίστεως. (Το «μάλιστα» είναι υπερθετικός βαθμός του επιρρήματος «μάλα» που σημαίνει πολύ). Άρα, αν δεν κανοναρχεί την Παιδεία, σε υπερθετικό βαθμό, η αγία μας Ορθοδοξία, «ουδέν ποιούμεν». (Ο λόγος του Σωτήρος Χριστού είναι «τα μάλα» σαφής: «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν», στο κατά Ιωάννην ΙΕ΄, 5).

«Τρία πράγματα εχάλασαν την Ρωμανίαν όλην, ο φθόνος, η φιλαργυρία και η κενή ελπίδα», έλεγε ένα ασμάτιο την εποχή της άλωσης της Πόλης από τους Τούρκους. Τρία πράγματα εχάλασαν και την Ελλάδα όλην, η αμορφωσιά, η περιφρόνηση της παράδοσης και το «άγκιστρον της αθεΐας» θα πρέπει να λέει το κύκνειο άσμα της τωρινής άλωσης. Και το ότι σήμερα εξοβελίστηκε το επίθετο «εθνική» από το υπουργείο Παιδείας, είναι η συνεπέστερη και η ειλικρινέστερη πράξη των κυβερνώντων. Μια Παιδεία που δεν φρονεί και πράττει ελληνικά, όπως είναι αυτή που βιώνουμε τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες, δεν μπορεί να ονομάζεται εθνική. «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι Αληθές», γράφει το σολωμικό επίγραμμα.
Όταν εμένα τον δάσκαλο το κράτος με αναγκάζει να διδάξω «νανούρισμα για χταπόδια» (γλώσσα Δ’ Δημοτικού) ή «οδηγίες χρήσης καφετιέρας» (γλώσσα Στ΄ Δημοτικού), «μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες» (Σεφέρης) απατώ τους μαθητές και απατώμαι. Αυτό είναι αμορφωσιά και κακή, κάκιστη διδασκαλία. Όταν στην Στ΄ δημοτικού πάλι, θέλω να διδάξω τον ηρωισμό, την αυτοθυσία και εμφανίζω ενώπιον των μαθητών μου κείμενο σαν αυτό που τιτλοφορείται «Με λένε Σόνια» ψεύδομαι και ακυρώνομαι ως δάσκαλος. Εξηγώ, εν περιλήψει, το «ελληνοπρεπές» κείμενο. «Ένα σπίτι πήρε φωτιά. Η Σόνια τρέχει, αρπάζει το λάστιχο για να υη σβήσει, φωνάζει. Τελικά κάποιος κοιμώμενος ξυπνά, ειδοποιεί την Πυροσβεστική. Η φωτιά έσβησε γρήγορα. Όλοι μακαρίζουν και επαινούν την Σόνια». (Το κείμενο καταλαμβάνει τρεις σελίδες!!). Στο τέλος οι μαθητές μαθαίνουν ότι η Σόνια, η ηρωίδα αυτής της σπουδαίας πραγματικά πράξης, είναι μια…γάτα.

Στα παλαιότερα βιβλία μπορούσες να μιλήσεις για τον ηρωισμό μέσω ενός εξαίσιου ποιήματος για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Και ακόμη πιο παλιά ένα κείμενο με τίτλο το «φίλημα», το οποίο αναφερόταν στην αυτοθυσία του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι. Από τον Παπαφλέσσα και τον Παλληκαρίδη «αρθήκαμε» στον ηρωισμό μιας γάτας. Αυτό είναι η κατάργηση της παράδοσης και των ηθών μας, η οποία, αν συνδυαστεί με τον «δεμβαριεστισμό» (δεν βαριέσαι) και τον παφλάζοντα αριστερισμό – εθνομηδενισμό πολλών εκπαιδευτών (δεν είναι λάθος η λέξη) εξηγούμε την πρωτοφανή διάλυση του κράτους και ανθρώπων. Η Παιδεία μας έχασε την ψυχή της, την παράδοσή της, έχασε το ιμάτιον της σωφροσύνης. Και όπως το δαιμονισμένο πλήθος των Γαδαρηνών, εκδίωξε και τον Χριστό. Παιδεία χωρίς «ψυχή και Χριστό» (άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) αφήνει τα παιδιά αμόρφωτα, αγράμματα, «παιδιά ωσάν τα γουρουνόπουλα» (ο ίδιος άγιος). («Και ώρμησεν η αγέλη των χοίρων κατά του κρημνού εις την λίμνην και απεπνίγη», στο κατά Λουκάν Η΄, 33). Το κακό είναι ότι τώρα που η κρίση θα μας «τηγανίσει» και θα μας «καύσει» μείναμε άοπλοι, χωρίς «τον θυρεόν της πίστεως» και την πανοπλίαν της παράδοσής μας. (Παράδοση είναι η ζωντανή φωνή των κεκοιμημένων σύμφωνα με έναν έξοχο ορισμό. Η παράδοση δεν είναι αναχρονισμός όπως διατείνονται οι αμαθείς. Η παράδοση, σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξης, είναι ό,τι θα παραδώσουμε - από το ρήμα παραδίδωμι- και όχι ό,τι παραλαμβάνουμε. Αλλιώς θα λεγόταν παραλαβή ή παράληψη).

Τι μπορούμε να κάνουμε, υπάρχει ελπίδα Υπάρχει, αλλά, πρώτον «θέλει μελτέμι γερό, γεννημένο στην Τήνο, που να ‘ρθει με την ευχή της Παναγίας και να καθαρίσει τον τόπο απ’ όλων των λογιών της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τ’ απομεινάρια» (Ελύτης) και, δεύτερον, «απ’ έξω μαυροφόρ’ απελπισιά/ πικρής σκλαβιάς χειροπιαστό σκοτάδι», Κρυφό Σχολειό. Ένα σε κάθε ενορία, δάσκαλοι, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, υπάρχουν, «για να θεριώσουν την αποσταμένη ελπίδα, με λόγια μαγικά». Οι εκκλησιές να μην ανοίγουν μόνο κάθε Κυριακή και γιορτή. Να τις κάνουμε Κρυφά Σχολειά, να διδάσκουμε τα ιερά γράμματα και όχι τα άθεα της σήμερον, που μας έφτασαν στο χείλος (ή στον) του γκρεμού. Να μείνει μαγιά για το αυριανό φύραμα. Παπάδες και δάσκαλοι (οι ηρωικές «δασκαλίτσες» του Μακεδονικού Αγώνα) έσωσαν κάποτε την Μακεδονία. «Ώρα ήδη ημάς εξ ύπνου εγερθήναι». Την πατρίδα το ’21 δεν την ελευθέρωσε η Ευρώπη και κανένα Δ.Ν.Τ.. Την ανέστησε η μαγιά, τα πνευματικοπαίδια του Πατροκοσμά, των Δασκάλων του Γένους , των Νεομαρτύρων.

«Την Ελλάδα από το αυτί θα την αρπάξουμε και θα τη σώσουμε, θέλει δε θέλει».

Κωνσταντίνος Κίτσιος: Ο Μάντακας πίστευε σε μία ιδανική Δεξιά

280210-syn-kitsiosΜε την συμπλήρωση 35 χρόνων από την δολοφονία του Μίκη Μάντακα, βρήκαμε έναν άνθρωπο, ο οποίος τον γνώριζε προσωπικά και έζησε όλα τα περιστατικά που συνόδευσαν την εκτέλεση του Έλληνα φοιτητή από τους αριστερούς στις 28 Φεβρουαρίου του 1975. Μιλήσαμε με τον γιατρό Κωνσταντίνο Κίτσιο, γνωστό και από την μετάφραση του βιβλίου «Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο» του Ιουλίου Έβολα, που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Λόγχη».

συνέντευξη στον Παναγιώτη Δούμα

Μπορείτε να μας μιλήσετε για τον Μίκη Μάντακα, που τον γνωρίζατε προσωπικά;Τον Μιχάλη Μάντακα εγώ τον γνώρισα στην Ρώμη το καλοκαίρι του '74. Μόλις είχα φτάσει στη Ρώμη για να σπουδάσω ιατρική, μετά από τριετή εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας στην Περούτζια και στην Φλωρεντία. Είχαμε συγκατοικήσει, μάλιστα, μέχρι τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, όταν και μετακόμισα σε μία πανσιόν κοντά στο διαμέρισμά του. Μέναμε μαζί σ' ένα διαμέρισμα στην Via Regina Margherita. Θυμάμαι μάλιστα ακόμη το νούμερο. Ήταν το 194.
Άμα δεν ήσουν αριστερός, δεν έτρωγες...
Κάναμε παρέα και κυκλοφορούσαμε μαζί. Αυτός ήταν τότε γραμμένος στην FUAN (Φοιτητικό Μέτωπο Εθνικιστικής Δράσεως) και πηγαίναμε μαζί στην Via Ottaviano, όπου ήταν τα γραφεία του MSI (Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα). Εκεί υπήρχε και μία λέσχη φοιτητική που είχε εστιατόριο, μπαρ, κυλικείο κτλ. Ήταν η εποχή που όλοι όσοι είχαν ασχοληθεί με την δεξιά στην Ιταλία, σαν κι εμένα και τον Μιχάλη και άλλους πολλούς, στα κανονικά φοιτητικά εστιατόρια είχαν πρόβλημα, διότι εκεί δρούσαν οι οργανωμένες ομάδες της Αριστεράς. Με λίγα λόγια, άμα δεν ήσουν αριστερός, δεν έτρωγες. Έτσι αναγκαστικά τρώγαμε στις λέσχες του MSI.

Ο Μάντακας ήταν έντονα πολιτικοποιημένος;Ναι, πολύ! Πολύ περισσότερο από εμάς, τους υπολοίπους της παρέας. Ήταν στην FUAN κανονικά. Είχε έντονη πολιτική δράση. Μας έπαιρνε σ' όλες τις διαδηλώσεις μαζί του και στις αντιδιαδηλώσεις κατά των αριστερών. Μας κυνηγούσε και η αστυνομία πολύ συχνά. Κάθε δυο-τρεις μέρες, όταν συνέβαινε κάποιο επεισόδιο, ερχόντουσαν και ρωτούσαν. Στις ελεύθερες ώρες μου τον ακολουθούσα. Πηγαίναμε, μάλιστα, μαζί σε κάτι σεμινάρια που οργάνωνε το MSI σε διάφορες αίθουσες τις Ρώμης και στα γραφεία του. Ήταν - για μένα τουλάχιστον - οι μόνες περιπτώσεις που αισθανόμουν άνετα.

Μιλήστε μας λίγο για το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής!Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή τα πράγματα ακόμη και από πλευράς δημόσιας τάξης ήταν πολύ άσχημα. Ειδικά δε μετά την δολοφονία του Μάντακα, οι οπαδοί του MSI αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκδικηθούν τον θάνατό του. Μέχρι και το 1983 υπήρχαν συνεχείς συγκρούσεις δεξιών - αριστερών, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ατόμων και από τις δύο πλευρές. Ο τελευταίος δε, θυμάμαι ότι ήταν ο Paolo Di Nella, το 1983. Τον σκότωσαν οι αριστεροί.
Κανείς δεν σταματούσε. Το αίμα έφερνε αίμα. Πέραν των συγκρούσεων στους δρόμους, τα επεισόδια μέσα στο πανεπιστήμιο ήταν συνεχή. Θυμάμαι ότι μέσα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, τον Μάιο του '78, οι αριστεροί ήθελαν να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια από την εξέγερση του Μαΐου του '68. Μέσα στο πανεπιστήμιο τότε συνέβησαν τρομερά έκτροπα. Είχαν καταλάβει το πανεπιστήμιο, ζητούσαν τα στοιχεία αυτών που έμπαιναν και αυτών που έβγαιναν, είχαν φτιάξει κράτος δικό τους μέσα στο πανεπιστήμιο.

Τι έγινε εκείνη την ημέρα;Θυμάμαι ότι είχα σηκωθεί νωρίς για να πάω στο πανεπιστήμιο. Όμως ο Μάντακας μου είπε: «Όχι, σήμερα έχουμε το δικαστήριο του Lollo!» Τι ήταν αυτό; Ο Lollo ήταν ένας αριστερός που είχε συλληφθεί για τον εμπρησμό της οικίας ενός στελέχους του MSI, κατά τον οποίον κάηκαν ζωντανά τα δύο παιδιά του. Σ' αυτήν την δίκη, μέσα στο ακροατήριο, οι μισοί ήταν δεξιοί και οι άλλοι μισοί αριστεροί. Είχε ήδη διαρκέσει δέκα πέντε μέρες, λόγω των επεισοδίων που ξεσπούσαν μέσα στην αίθουσα ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Εκείνη η ημέρα ήταν η τελευταία της δίκης. Και μου λέει ο Μιχάλης: «Πρέπει να πάμε από τις οκτώ για να πιάσουμε θέση μέσα στο δικαστήριο». Κι εγώ του απάντησα: «Μιχάλη, δεν θα έρθω, διότι πρέπει να πάω στο πανεπιστήμιο.» Και πράγματι, δεν πήγα.
Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, μετά την δίκη, ο Μιχάλης, η κοπέλα του η Σαμπρίνα, η Ντανιέλα, ανιψιά του Pino Rauti και κάποιοι άλλοι, πήραν το λεωφορείο για να πάνε στα γραφεία του MSI στην Via Ottaviano. Μπροστά στην μεγάλη ξύλινη πόρτα του κτιρίου, όπου ήταν μαζεμένοι, περνάει μία VESPA, της οποίας ο συνοδηγός έριξε δύο πυροβολισμούς. Η πρώτη σφαίρα βρήκε την ανιψιά του Rauti στο μπράτσο - ευτυχώς ξυστά - και καρφώθηκε στην πόρτα. Η δεύτερη διαπέρασε το κεφάλι του Μάντακα από κρόταφο σε κρόταφο και αυτός σωριάστηκε κάτω.
Ξέσπασε συμπλοκή μέχρι που κατάφεραν να τραβήξουν το σώμα του Μάντακα μέσα από την πόρτα. Μετά από μισή ώρα περίπου ήρθε το νοσοκομειακό μαζί με την αστυνομία. Η αστυνομία ερχόταν πάντα μετά το τέλος των επεισοδίων. Ο Μάντακας ήταν σε κώμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί, με προσωπική μέριμνα του Almirante (προέδρου του MSI) κάλεσαν έναν γνωστό νευροχειρουργό. Δυστυχώς δεν άντεξε και πέθανε το απόγευμα της επομένης ημέρας.

Τις επόμενες ημέρες έγινε κάποιο μεγάλο πολιτικό μνημόσυνο από το MSI. Το θυμάστε;Να σας πω. Η σωρός είχε ήδη φύγει για την Ελλάδα. Μαζευτήκαμε εμείς για να πάμε στην κηδεία του. Μαζί μας και πολλοί Ιταλοί, περισσότερα ίσως από εκατό άτομα. Πάμε στην πρεσβεία της Ρώμης - τότε ήταν απαραίτητη η βίζα για να μπορέσουν να έρθουν οι Ιταλοί στην Ελλάδα. Προφανώς υπήρχε διαταγή από την Αθήνα και τους αρνήθηκαν την βίζα, επειδή θα έκαναν επεισόδια. Έτσι, μόνο εμείς μπορούσαμε να πάμε.
Την ημέρα που θα γινόταν η κηδεία του στην Ελλάδα, σ' ένα εκκλησάκι στο κέντρο της Ρώμης που λέγεται Santa Maria Sopra Minerva οργανώσαμε κι εμείς μία επιμνημόσυνο τελετή. Θυμάμαι, ήταν ο φίλος του ο Κατσαδώρος - τον έχω χάσει μετά από τόσα χρόνια, η κοπέλα του η Σαμπρίνα, η ανιψιά του Rauti... Μέσα είχαμε βάλει μία μεγάλη ελληνική σημαία, ανθοδέσμες, ένα ελληνικό εικόνισμα κι έναν σταυρό και κάναμε μία κανονική νεκρώσιμο ακολουθία, την οποία τέλεσε ο Ιταλός παπάς. Ήταν μαζί μας και ο ίδιος ο Almirante.
Και τότε στην πόρτα κοντά τι συνέβη; Εμφανίζονται δύο-τρεις καταματωμένοι Ιταλοί. Οι αριστεροί είχαν πληροφορηθεί το σημείο που θα πραγματοποιείτο το μνημόσυνο και είχαν στήσει ενέδρα σε μία κοντινή πλατεία. Σ' ένα από τα αυτοκίνητα που δέχθηκαν επίθεση ήταν κι ένας βουλευτής του MSI, ο Buontempo, ο οποίος τραυματίστηκε μαζί με δύο άλλους. Ευτυχώς, στο σημείο υπήρχαν και δύο περιπολικά, τα οποία επενέβησαν αμέσως και δεν συνεχίστηκε η επίθεση. Οι αριστεροί κρατούσαν σιδερολοστούς και αν δεν είχε επέμβει η αστυνομία, κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν.

280210-mantakasΣτην Ρώμη γίνεται κάθε χρόνο μνημόσυνο στο σημείο που εκτέλεσαν τον Μίκη Μάντακα. Στην Ελλάδα, γιατί πιστεύετε ότι έχει ξεχαστεί το γεγονός;Είμαι στην Ελλάδα από το 2003. Έζησα, παντρεύτηκα και δούλεψα 38 ολόκληρα χρόνια στην Ιταλία. Γύρισα κι αυτό που αντίκρισα μ' έκανε να ντρέπομαι για την καταγωγή μου. Αυτό που γίνεται εδώ πέρα με έχει αφήσει άναυδο. Κι εσείς μου λέτε για τον Μάντακα...
Παίζαμε μπουνιές για να μπορέσουμε να δώσουμε εξετάσεις

Αληθεύει ότι όποιος ήταν δεξιός είχε πρόβλημα ακόμη και να δώσει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο;
Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Παίζαμε μπουνιές για να μπορέσουμε να δώσουμε εξετάσεις. Ακόμη και σ' εμάς, στην ιατρική υπήρχε πρόβλημα, όμως ήταν πιο συχνό φαινόμενο στην Αρχιτεκτονική και στην Νομική. Περίμενε ο καθηγητής τους εξεταζομένους και πηγαίναν αυτοί και απαγόρευαν στον κόσμο να μπει μέσα. Τους έλεγαν: «Εσύ σήμερα δεν θα μπεις. Έξω!» Έπρεπε να παρέμβει η αστυνομία για να δώσεις εξετάσεις. Αυτά συνέβαιναν τότε. Κι όχι για δέκα - δέκα πέντε μέρες αλλά για χρόνια.
Η δολοφονία του Μάντακα το '75 ήταν σπίθα που πυροδότησε όλην αυτή την κατάσταση. Ήταν η πρώτη δολοφονία - υπήρχαν βέβαια και άλλες στο παρελθόν, ήταν όμως η πρώτη δολοφονία τόσο έντονα χρωματισμένη πολιτικά.

Αναφέρεστε στην κυριαρχία της Αριστεράς, πολιτικά και ιδεολογικά;Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο ο μπολσεβικισμός έχει χρεοκοπήσει. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει. Εδώ είναι παραληρηματικό αυτό που συμβαίνει. Μόνο εδώ συμβαίνει. Στην Ιταλία δεν υπάρχει καν το κομμουνιστικό κόμμα. Έχουν μείνει τρεις κι ο κούκος, όπως λέει και ο Μπερλουσκόνι. Και ντρέπονται να πούνε ότι είναι κομμουνιστές. Ονομάζονται «Δημοκρατικό Αριστερό Κόμμα». Ο όρος «κομμουνισμός» έχει εντελώς εξαλειφθεί. Όποιος τον χρησιμοποιήσει δεν θα δει ούτε την ψήφο του. Κι αυτό σε όλη την Ευρώπη.
Εδώ, όχι μόνο η επίσημη γραμμή του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν παραδέχεται την χρεοκοπία του μπολσεβικισμού διεθνώς, αλλά θεωρείται και κόμμα του μέλλοντος. Είναι καινοτομία αυτό που συμβαίνει. Σκέτη τρέλλα!

Θέλετε να πείτε κάτι τελευταίο για τον Μάντακα;Ο Μάντακας πίστευε σε κάτι πολύ περισσότερο και πολύ καλύτερο από την αστική δεξιά. Πίστευε σε μία ιδανική δεξιά. Πίστευε σε μία ιδεολογία που ξεπερνάει κατά πολύ το αστικό κατεστημένο. Θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε «εθνοκοινωνισμό» για να μην αρχίσουν οι άλλοι να φωνάζουν κατά των μαγισσών... Αυτά αλλάζουν βέβαια με τον καιρό, όμως ο προσανατολισμός τόσο του Μάντακα όσο και ο δικός μου και του MSI εκείνης της εποχής ήταν αυτός...