ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Κραυγή αγωνίας από ομάδα μαθητών με επιστολή τους προς την εφημερίδα "ΛΙΤΟΧΩΡΟ"



Κραυγή αγωνίας από ομάδα μαθητών με επιστολή τους προς την εφημερίδα μας
«Δεν υπάρχει μέλλον για μάς στο Λιτόχωρο!!»
«Οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες ως μηδαμινές!»
«Κάποιοι δουλεύουν σε καφετερίες και σε μπαρ, είτε ως πωλητές στα λιγοστά μαγαζιά ρουχισμού κ.λ.π. που υπάρχουν και κάποιοι ζουν στη βιοπάλη παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα με αμοιβή
5-7 ευρώ την ώρα και από 1-2 μαθητές!»

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η επιστολή – διαμαρτυρία, που έστειλε στην εφημερίδα μας ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου μας, στην οποία εκφράζεται ανάγλυφα η αγωνία για το μέλλον τους.
«Δεν υπάρχει μέλλον για μάς στο Λιτόχωρο!!»
Διαμαρτυρία μαθητών
Σύνταξη: Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Λιτοχώρου
Γεννηθήκαμε στους πρόποδες του Ολύμπου και μία απ’ τις προσδοκίες των γονιών μας ήταν να είμαστε ΕΜΕΙΣ το μέλλον του χωριού. Το προνόμιο αυτό μας το στερείτε όμως!
Οι θέσεις εργασίας στο Λιτόχωρο είναι ελάχιστες ως μηδαμινές! Η ανεργία αγγίζει τους περισσότερους από τους Έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια. Περιμένετε λοιπόν να ακολου-θήσουμε τον δρόμο των γονιών μας μένοντας σε μία κωμόπολη της οποίας η δημοτική αρχή ξεπουλάει σημαντικές για τον τόπο εταιρίες – όπως η ΔΕΑΛ – σε ιδιώτες και δεν κάνει κανένα έργο ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας, αλλά και για μας τους ίδιους; Που δεν είναι ικανή ακόμη να ολοκληρώσει ούτε το έργο του βιολογικού καθαρισμού για να προστατέψει στοιχειωδώς την υγεία μας..!
Φίλοι μας που αποφοίτησαν από το Λύκειο, ήδη αποφασίζουν να ζήσουν σε μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα κ.λ.π εγκαταλείποντας έτσι μια για πάντα τα όνειρα τους να ζήσουν στο Λιτόχωρο! Το φαινόμενο της αστικοποίησης μας αγγίζει ήδη! Το χωριό πρόκειται να γίνει ένα χωριό γερόντων τα προσεχή 30 χρόνια! Είμαστε σε αδιέξοδο!
Σκέφτεται το μέλλον της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ως σωστή και προνοητική δημοτική αρχή που οφείλει να είναι; Οι περισσότεροι νέοι στο χωριό μας δουλεύουν είτε σε καφετερίες και σε μπαρ, είτε ως πωλητές στα λιγοστά μαγαζιά ρουχισμού κ.λ.π ( φανταστείτε ότι και η Λεπτοκαρυά έχει αποκτήσει πεζόδρομο ενώ το Λιτόχωρο που είναι ο δεύτερος πολυπληθέστερος τόπος του νομού μας, έχει κολλήσει στα 5-6 μαγαζιά πώλησης ρούχων! ). Τέλος, υπάρχει ένα ποσοστό νέων (το οποίο ξεπερνάει το 50%) που παλεύει στη βιοπάλη παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα με αμοιβή από 5-7ευρώ την ώρα και από 1-2 μαθητές!
Θεωρείτε υπερβολική αυτή τη διαμαρτυρία; Πριν μας κρίνετε, σκεφτείτε πρώτα ότι εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος! Αν δεν κάνετε κάτι (γιατί ξέρουμε ότι μπορείτε!) θα κοιτάξουμε και εμείς το καλύτερο για εμάς και όχι για τον τόπο που μας γέννησε!
Αγαπητοί συντάκτες της εφημερίδας «Λιτόχωρο»,
Ευελπιστούμε η διαμαρτυρία μας να θεωρηθεί άξια να συμπεριληφθεί στο επόμενο τεύχος της εφημερίδας σας.
Είμαστε οχτώ μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15-18 ετών που προσπαθούμε να μεταφέρουμε στη δημοτική αρχή της περιοχής μας, τους προβληματισμούς που εκφράζουν καθημερινά συμμαθητές μας αλλά και εμείς οι ίδιοι. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να μας δώσετε λίγο χώρο στην εφημερίδα σας για να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε ό,τι μας ανησυχεί. Μην ξεχνάτε ότι ό,τι προβλήματα έχετε εσείς τώρα, θα τα αποκτήσουμε και εμείς σε λίγα χρόνια. Αφήστε μας λοιπόν να προνοήσουμε από τώρα!
Ελπίζουμε τα λόγια μας αυτά να σας άγγιξαν ψυχικά και να μας βοηθήσετε να προχωρήσουμε σε αυτό το δύσβατο μονοπάτι με μεγαλύτερη ευκολία. Είστε η τελευταία μας ευκαιρία να καλυτερέψουμε το μέλλον μας!
Με τις πιο ειλικρινείς ευχές,
οι εκπρόσωποι της
νέας γενιάς Λιτοχώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: