ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Προκλητική επιστολή στον πρωθυπουργό από την Bild

Προκλητική επιστολή απευθύνει στον Έλληνα πρωθυπουργό η γερμανική εφημερίδα Bild την ημέρα της επίσκεψής του στο Βερολίνο, οξύνοντας την αντιπαράθεση για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Η Bild κάνει μία σύγκριση Ελλάδας-Γερμανίας και λέει στον κ. Παπανδρέου: «Είστε στη Γερμανία, μία χώρα πολύ διαφορετική από τη δική σας».
«Εδώ κανείς δεν πληρώνει χιλιάδες ευρώ σε «φιλοδωρήματα» (φακελάκια) για να εξασφαλίσει ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο. Και η Γερμανία έχει υψηλά χρέη αλλά πληρώνουμε τα οφειλόμενα, γιατί ξυπνάμε νωρίς το πρωί και εργαζόμαστε όλη την ημέρα».
Η εφημερίδα, με περίπου 12 εκατ. αναγνώστες την ημέρα, υπενθυμίζει επίσης στους Ελληνες ότι οι τουρίστες αφήνουν «πολλά λεφτά» στην Ελλάδα, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ο προπονητής που έφερε τους Έλληνες στην κατάκτηση του Euro το 2004 ήταν Γερμανός.
«Θέλουμε να είμαστε φίλοι των Ελλήνων», καταλήγει η Bild, «γι αυτό έχουμε δώσει για τη χώρα σας 50 δισ. ευρώ από την είσοδο σας στην Ε.Ε. Όμως, φιλία σημαίνει επίσης ότι λέμε και την αλήθεια».
Η γερμανική εφημερίδα συνοδεύει την ανοικτή επιστολή με ένα γραμματόσημο με την ένδειξη «σε περίπτωση που θέλετε να απαντήσετε, δε χρειάζετε να ξοδέψετε χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: