ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΜΙΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ Μ.Κ.Ο ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ...

   ΓΑΠ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕΣΩ Μ.Κ.Ο
Όταν το 1999 ο Γιώργος Παπανδρέου, για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης, δημιούργησε δυο νέους θεσμούς στο Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) και τους ανέθεσε τη συνεργασία με τις ΜΚΟ («Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας», ΥΔΑΣ και «Επιτροπή για τις ΜΚΟ»), ουδείς μπορούσε να διανοηθεί τον αριθμό και τη δυναμική τους.

Όλοι οι «ειδικοί» βάζανε το χέρι τους στη φωτιά, ότι ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τις 200-300. Η επαφή με την πραγματικότητα, ήταν συγκλονιστική.

Μέσα σε δυο μήνες, σε έναν μόνο τομέα, είχαν καταγραφεί... 850 ΜΚΟ!
Τόσοι ανέλαβαν δράσεις αλληλεγγύης προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας!
Ήταν φανερό ότι η ελληνική κοινωνία έτρεχε και ελάχιστοι το είχανε αντιληφθεί.

Η επιστημονική ομάδα που συγκροτήθηκε αμέσως, ανέλαβε να καταγράψει -με όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση- τις ΜΚΟ.
Όχι όλες.



Μόνο αυτές που αναπτύσσουν δράσεις στον τομέα ευθύνης του ΥΠΕΞ.
Είτε αμέσως, είτε εμμέσως, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνή δίκτυα.
Η έρευνα κράτησε ενάμιση χρόνο.
Και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο.
Καταγράφηκαν 31,585 ΜΚΟ!
Εδώ δεν έχουμε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες.
Έχουμε ένα καινούργιο κόσμο.

Πολλές χιλιάδες συμπατριώτες μας, ίσως η αφρόκρεμα των πολιτών, κολυμπάει σαν το ψάρι μέσα στο νερό στις θάλασσες της νέας εποχής.

Παρακάτω σε ένα απόσπασμα από την εμπεριστατωμένη μελέτη του για τις Μ.Κ.Ο ο κος Σταύρος Καρκαλέτσης ιστορικός-συγγραφέας μας αναφέρει:

Από περίεργες δραστηριότητες κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων, που τυχαίνει να εξυπηρετούν καθαρά πολιτικές (και ουδόλως ανθρωπιστικές) σκοπιμότητες. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο είναι «ανθρωπιστική» η δράση αυτών των ΜΚΟ, όταν οι ίδιες γίνονται όχημα διαφόρων εθνικών ή υπερεθνικών κέντρων εξουσίας για να συντελεσθούν πολιτικές κρίσεις και επεμβάσεις στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών.

Οι περισσότερες κριτικές, εστιάζουν στην χρήση από πλευράς ΗΠΑ τέτοιων ΜΚΟ, ώστε οι ανά τον κόσμο επεμβάσεις της υπερδύναμης να τυλίγονται από ένα ανθρωπιστικό πέπλο. Λογικό, αφού η τάση που επιδεικνύει η Ουάσιγκτον για πλανητική κυριαρχία (ή έστω έλεγχο), εντείνεται διαρκώς. Τα παραδείγματα τέτοιων χρήσεων διαφόρων ΜΚΟ ως προκάλυμμα, από πλευράς ΗΠΑ πάντα, είναι παραπάνω από αρκετά. Σταχυολογούνται μόνο λίγα, αρκούντως ενδεικτικά όμως όσο και αποκαλυπτικά. Τον Απρίλιο του 1999, στο βομβαρδιζόμενο από το ΝΑΤΟ Βελιγράδι, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Γ. Διακογιάννη ο Γιουγκοσλάβος Υπουργός Εξωτερικών Γιοβάνοβιτς, του κατέθεσε τα εξής στοιχεία: «Έχει έρθει απεσταλμένος από την Ελλάδα που χειρίζεται προγράμματα ΜΚΟ. Σκορπά αφειδώς χρήματα σε οργανώσεις κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Χρηματοδοτεί παράλληλα εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και εξαγοράζει δημοσιογράφους που προπαγανδίζουν δήθεν για τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Ουσιαστικά προωθούν την περαιτέρω διάλυση της Γιουγκοσλαβίας».

Η ίδια δημοσιογραφική πηγή επισημαίνει πως το 2000 στην Παλαιστίνη, εκεί όπου ο ισραηλινός στρατός κατοχής είχε ισοπεδώσει πόλεις σαν την Τζενίν, η βουλευτής και στενή συνεργάτης του Γιάσερ Αραφάτ Ασράουι δήλωνε: «Εχουν δραστηριοποιηθεί ΜΚΟ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, που προωθούν δήθεν τη φιλία των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Στην ουσία με βάση οικονομικά προγράμματα για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό βάθος τους, προγράμματα που δήθεν καταπολεμούν την τρομοκρατία, αυτές οι ΜΚΟ ενισχύουν λογικές περαιτέρω απομόνωσης του λαού μας σε γκέτο που όλο και περισσότερο πνίγουν οι παράνομοι νέοι οικισμοί των Ισραηλινών».
Ομολογώ ότι για τις Μ.Κ.Ο πάντα το μυαλό μου πήγαινε σε κάτι πολύ σοβαρό, σε μια εθελοντική προσφορά κάποιων ανθρώπων, που ξοδεύουν και χρόνο και χρήμα, για να προσφέρουν στον τόπο αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και να προβάλουν την Ελλάδα. Και οι Μ.Κ.Ο., αλλά και τα «ιδρύματα», πιστεύει κάποιος ότι είναι ένα πολύ σπουδαίο έργο προσφοράς και αισθάνεται θαυμασμό για το έργο τους.

Όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Όλες, σχεδόν, οι Μ.Κ.Ο. και τα Ιδρύματα συστήθηκαν δια να απομυζήσουν τον Κρατικό κορβανά, με την μέθοδο της επιχορηγήσεως από το Κράτος. Εφευρίσκουν βαρύγδουπα ονόματα προς εντυπωσιασμό και ο φορολογούμενος Ελληνικός λαός πληρώνει την άγνοια του.

Επιλέγομε ορισμένα περιστατικά επιχορηγήσεων Μ.Κ.Ο. δια να τονίσουμε ότι μόνον εθελοντική δεν είναι η προσφορά των αποτελούντων τις οργανώσεις αυτές και μόνο αφιλοκερδώς δεν δραστηριοποιούνται εις αυτές.

Γνωρίζατε ότι ή Μ.Κ.Ο. «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου» του Συνταγματολόγου και πρώην Ευρωβουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημητρίου Τσάτσου έλαβε επιχορήγηση 1.198.000 ΕΥΡΩ; Και τούτο δια «δράσεις ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στο θέμα της ασφάλειας στην Αρμενία», «εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση του Σουδάν». (Εδώ φαίνεται πώς μας περισσεύει ή χρηστή διακυβέρνηση και κάνομε εξαγωγή, παρά το ότι οι ασκήσαντες διακυβέρνηση εις την Ελλάδα από το 1974 και έπειτα επέτυχαν να χρεοκοπήσουν την Χώρα), «υποστήριξη σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών και εφαρμογής τους στο Κιριμπάτι και την Τζαμάικα», «εκπόνηση σχεδίου και εφαρμογή δράσεων για την προώθηση, κοινωνικά δίκαιο τουρισμού στη Συρία», «πρόγραμμα εκπαίδευσης δικαστών στη Νότια Αφρική» !!!

Γνωρίζατε ότι ή Μ.Κ.Ο. «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου» του καθηγητού κ. Σπ. Φλογαΐτη έλαβε επιχορήγηση 2.053.000ΕΥΡΩ; Και τούτο για «επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν», «Παράρτημα της Μ.Κ.Ο. στο Ιράν», «εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν», «εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική» (φαίνεται εδώ ότι οι Μ.Κ.Ο. των κ.κ. Τσάτσου και Φλογαΐτη συνεργάζονται αρμονικά για να μειώσουν προφανώς τα έξοδα), «για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία και την Αφρική»!!! (Δεν άφησαν ούτε μιαν ήπειρο στην τύχη της!!!). Τα στοιχεία από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της 8-2-2010.

ΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ και Κος Κούλογλου στο TVXS του:

- Τρί 16/02/2010, tvxsteam Του Στ. Κούλογλου
Αναταρχή και σχόλια στον τοπικό Τύπο της Ροδόπης έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας για τις υπέρογκες χρηματοδοτήσεις προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ενέκρινε την περίοδο 2004 – 2007 ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, καταγόμενος από τη Ροδόπη και υφυπουργός Εξωτερικών τη συγκεκριμένη περίοδο.
Όπως αποκάλυψε η Κ.Ε. τη μερίδα του λέοντος στις επίμαχες χρηματοδοτήσεις έλαβε η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική», την οποία ίδρυσε ο Παντελής Σκλιάς, προσωπικός φίλος του πρώην υφυπουργού “από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Προοπτική έλαβε από το Υπουργείο Εξωτερικών συνολικά το ποσό μαμούθ των 5 εκατ. ευρώ.
Παρόμοια προνομιακή μεταχείρηση φέρεται να είχε και το “Κέντρο Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου” του καθηγητή Σπύρου Φλογαΐτη, ο οποίος διετέλεσε δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, και στην υπηρεσία του οποίου φέρεται να εργαζόταν ως ερευνητής ο κ. Στυλιανίδης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ το 2003 το Κέντρο Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου έλαβε ως χρηματοδότηση 210.000 ευρώ, την αμέσως επόμενη χρονιά, που ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ, η ίδια ΜΚΟ έλαβε 1.260.000 ευρώ

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Κυριακάτικη Ελευθεοτυπία και η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη, με τις ευλογίες του Ευρυπίδη Στυλιανίδη φέρεται να κατευθύνθηκαν και άλλα ποσά προς την Κομοτηνή και την Ροδόπη. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται η περίπτωση της ΜΚΟ Αλληλεγγύη που το 2004 χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών με 900.000 ευρώ για να αγοράσει σιτηρά από τη Ροδόπη ως επισιτιστική βοήθεια για την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και την Ιορδανία ενώ το 2004 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις λίστες των ΜΚΟ και η «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής», η οποία έλαβε 140.000 ευρώ για τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των ορφανών και των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην ΠΓΔΜ.

Πλέον αυτών, πλήθος Μ.Κ.Ο. και Ιδρυμάτων, ακόμη και εργαζομένων εναντίον της ακεραιότητας τής Χώρας, εισπράττουν από το Κράτος υπέρογκα ποσά για αέρα κοπανιστό και ο Ελληνικός λαός πληρώνει χωρίς ποτέ να ρωτηθεί εάν εγκρίνει αυτές τις σπατάλες, άνευ του παραμικρού ωφελήματος για την Ελλάδα.

Οι ιθύνοντες εις την Χώρα μας εξαντλούν την οικονομία των εις την σκέψη της καταργήσεως των στρατιωτικών παρελάσεων λόγω οικονομίας!!!

Μήπως παρά είναι κοροϊδία; Μήπως χρειάζεται να τους πιάσει ο λαός που καλείται να κάνει θυσίες κόβοντας του τα βασικά προς το ζην και να τους στήσει σε Λαϊκό Δικαστήριο ??? Λέω μήπως???

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: