ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μας θέλουν «πρόβατα». Θα το δεχθούμε;

Από Factorx 

« Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος .Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα ,αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου …»
 Μπέρτολ Μπρεχτ
Το παραπάνω αφιερώνεται σε όσους πιστεύουν ότι η λαίλαπα μέτρων που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ δεν τον αφορά. Σε όσους νομίζουν ότι οι αγορές, οι γιάπηδες της Κομισιόν και τα εδώ «γιουσουφάκια» που χαίρονται με τη φτώχεια των άλλων, θα σταματήσουν μόνο στο δημόσιο τομέα.
Οι επιταγές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ είναι ξεκάθαρες. Πνίξτε κάθε αντίσταση στην Ελλάδα, διαλύστε όποια αντίδραση των εργαζόμενων, ξεζουμίστε μέχρι τελικής πτώσεων τους μη έχοντες.
Είναι κάτι σαν πείραμα, η Ελλάδα να μπει στον Προκρούστη σαν δοκιμή για τις χώρες που θα ακολουθήσουν. Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ιταλία έπονται, κι ας μην επιχαίρουν με τα παθήματα της χώρα μας.
Από την άλλη, ο εφησυχασμός, ο καναπές και ο ωχαδελφισμός που …παραμένουν και μετά την 3η του Μάρτη, πρέπει να εκλείψουν αυτήν την στιγμή.
Δεν έχει σημασία αν στην κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ, ή  ΝΔ και ποιος φταίει περισσότερο. Σημασία έχει ότι ο κόσμος πρέπει ενεργά να αντισταθεί στην πιο αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων 50 χρόνων.
Μια πολιτική που σκοπό έχει μόνο να εισπράξει, αλλά και που δεν δίνει κανένα όραμα για το μέλλον.
Κανένα αναπτυξιακό μέτρο, καμιά προσπάθεια για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ο… Μεσαίωνας είναι κοντά.
Όταν θα μείνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, όταν θα κλείσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι όταν χιλιάδες στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια θα αρχίσουν να σκάνε τότε η κρίση θα χτυπήσει την πόρτα μας.
Ας είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε στην «πράσινη Θάτσερ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: