ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

"ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ,ΕΛΛΗΝΕΣ" ΦΩΝΑΞΕ Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΤΟΥ F16

Εντυπωσιακές εικόνες απόλαυσαν όσοι παρευρέθησαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η πολεμική αεροπορία παρουσίασε επίδειξη δεξιοτεχνίας με αεροσκάφος F16, με την επωνυμία «ΖΕΥΣ», της 115 πτέρυγας μάχης.

Ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, μέσα από το πιλοτήριο, ευχήθηκε  χρόνια πολλά λέγοντας: "Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για άλλη μια φορά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά" είπε χαρακτηριστικά.


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ο κώδικας της Ελληνικής σημαίας! (φωτογραφίες)

του Κωνσταντίνου Γρηγορόπουλου


Ο κώδικας της Ελληνικής Σημαίας αποτελείται από ορισμένους αυστηρούς κανόνες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα ως ένδειξη τιμής προς την Σημαία! Η ένδειξη τιμής προς την Σημαία, αντικατοπτρίζει ένδειξη τιμής προς το Έθνος και τιμή προς τους ίδιους τους εαυτούς μας!


1. Η Ελληνική Σημαία εκπροσωπεί το Έθνος μας, την Πατρίδα μας και την κρατική μας οντότητα. Σε περίπτωση πολέμου η Σημαία πρέπει να φυλάσσεται και να προστατεύεται ακόμα και με την ζωή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός ότι όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Αθήνα στις 27 Απριλίου 1941, ο Σημαιοφόρος πάνω στον Παρθενώνα, ο 17χρονος Κώστας Κουκκίδης φορώντας την στολή της Ελληνικής νεολαίας της εποχής, παρά να την παραδώσει στους Γερμανούς, την υπέστειλε και αφού την τύλιξε πάνω του, έπεσε μαζί με αυτήν από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, στο κενό!

2. Σε περίπτωση που μια Σημαία φθαρεί, τότε καίγεται, αλλά ΠΟΤΕ δεν πετιέται στα σκουπίδια. Στα σκουπίδια μπορούν να πεταχτούν μόνο οι στάχτες...

3. Η Σημαία χρησιμοποιείται μόνον σε έπαρση επί ιστού. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε άλλη χρήση της. (π.χ. κρέμασμα κουρτίνας, διακοσμητικό, ένδυμα, κλπ)


4. Κατά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στεκόμαστε όλοι προσοχή! Ο Σημαιοφόρος αίρει γοργά. Κατά την διάρκεια της Έπαρσης της Σημαίας ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος.

5. Εάν υπάρχουν πολλές σημαίες τότε η Ελληνική πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο ύψος, ή ψηλότερα από τις υπόλοιπες.

6. Κατά την υποστολή της Σημαίας στεκόμαστε προσοχή! Ο Σημαιοφόρος υποστέλλει αργά.


7. Κατά την ημέρα πένθους η Σημαία κυματίζει μεσίστια και αφού ο σημαιοφόρος τελειώσει την έπαρση, τότε προχωρεί σε υποστολή μέχρι το μέσο του ιστού!



8. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η Ελληνική Σημαία να αγγίζει το έδαφος για οιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση που η Σημαία είναι πολύ μεγάλη, η έπαρση πρέπει να γίνεται από τον σημαιοφόρο και με την βοήθεια του παραστάτη! Το ίδιο πρέπει να γίνεται και κατά την υποστολή της Σημαίας.