ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής και ΗλιόπουλοςΗ Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων
Οι μελέτες του DNA των σύγχρονων ανθρώπων είναι μάρτυρες του ιστορικού και προϊστορικού παρελθόντος εξίσου αξιόπιστοι με τα αρχαιολογικά ευρήματα και τις ιστορικές μαρτυρίες, εφόσον το γενετικό υλικό μεταβιβάζεται σχεδόν αυτούσιο από τους πανάρχαιους προγόνους στους σημερινούς απογόνους τους. Ως εκ τούτου, το βιβλίο αυτό επιδιώκει να παντρέψει τον σύγχρονο κλάδο της Γενετικής με την Ιστορία, την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Ανθρωπολογία, την Παλαιοντολογία, ακόμη και τη Μυθολογία, για να δώσει επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα για την ταυτότητα και την καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή στις βασικές έννοιες της γενετικής, ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να ακολουθήσει τη λογική των επιστημονικών δημοσιευμάτων, το βιβλίο παραθέτει τα….  πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας και τα συγκρίνει με αντίστοιχα δεδομένα από λαούς της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Η γενετική κληρονομιά των σύγχρονων Ελλήνων παρέχει τα στοιχεία για να περιγραφεί η γενετική ταυτότητα μας και για να ιχνηλατηθούν οι προγονικές βιολογικές ρίζες μας. Δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα για την εγκατάσταση των προγόνων μας στον ελλαδικό γεωγραφικό χώρο, για τη σχέση σύγχρονων και αρχαίων Ελλήνων και για τις αλληλεπιδράσεις των Ελλήνων με άλλους λαούς από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των Ελλήνων στον χώρο και στον χρόνο.

Tο επιστημονικό αυτό έργο του Ομότιμου Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου του Α.Π.Θ. απευθύνεται, όχι μόνο στους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί με τρόπο υπεύθυνο για τα ευαίσθητα ζητήματα της γενετικής ταυτότητας και ιστορίας των Ελλήνων.

Ομιλία απο την Ημερίδα Ας ξανασυστηθούμε όλοι οι Έλληνες - 2 στην Πάτρα. Ομιλητής ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Τριανταφυλλίδης με θέμα: Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων


Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΑΣ

Κερδίστε την Ανεξαρτησία και Σαρώστε Αλύπητα Κάθε Εκμετάλλευση: Σε κάθε σχέση όπου δύο άνθρωποι γίνονται ένα, το τελικό αποτέλεσμα είναι δύο μισοί άνθρωποι. Η εγκατάλειψη της «ψυχολογικής ασφάλειας είναι μια απ’ τις δυσκολότερες υποχρεώσεις της ζωής. Η οχιά της εξάρτησης τρυπώνει στη ζωή με πάρα πολλούς τρόπους και η ολοκληρωτική εξόντωσή της γίνεται ακόμη δυσκολότερη εξαιτίας των αναρίθμητων ανθρώπων που ωφελούνται από την «ψυχολογική εξάρτηση του άλλου.

Ψυχολογική ανεξαρτησία σημαίνει ολοκληρωτική ελευθερία από όλες τις υποχρεωτικές σχέσεις κι απουσία μιας ετεροκατευθυνόμενης συμπεριφοράς. Σημαίνει να είσαι ελεύθερος από την υποχρέωση να κάνεις κάτι που ποτέ δεν θα διάλεγες, αν δεν υπήρχε αυτή η σχέση. Η εγκατάλειψη της ασφάλειας γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή η κοινωνία μας διδάσκει ότι πρέπει να ικανοποιούμε ορισμένες προσδοκίες στις συγκεκριμένες σχέσεις με γονείς, παιδιά, πρόσωπα κύρους και εραστές.

Εγκαταλείπω την ασφάλεια σημαίνει ότι αποκτώ το δικό μου πρόσωπο, ότι ζω και επιλέγω τις συμπεριφορές που θέλω. Δεν σημαίνει ρήξη με οποιαδήποτε έννοια του όρου. Αν απολαμβάνετε τον τρόπο που συνεργάζεστε με κάποιον, χωρίς να παρεμβαίνει στους δικούς σας στόχους, τότε είναι κάτι πολύτιμο για σας που δεν χρειάζεται να το αλλάξετε.

Ψυχολογική εξάρτηση, από την άλλη, σημαίνει ότι βρίσκεστε σε σχέσεις που δεν επιτρέπουν επιλογές, σε σχέσεις οι οποίες σας υποχρεώνουν να είστε κάτι που δεν θέλετε κι ότι δυσανασχετείτε με τον τρόπο που σας αναγκάζουν να συμπεριφέρεστε. Αυτό είναι το κέντρο τούτης της λαθεμένης ζώνης, που συγγενεύει με την αναζήτηση της έγκρισης. Η επιθυμία για κάποιο είδος σχέσης δεν είναι κάτι επιβλαβές. Αλλά, αν τη χρειάζεστε ή σας εξαναγκάζουν σ’ αυτή, με συνέπεια να νιώθετε αγανάκτηση, τότε βρίσκεστε στην περιοχή της ηττοπάθειας. Έτσι, μάλλον ο καταναγκασμός είναι που δημιουργεί το πρόβλημα, παρά η ίδια η σχέση.

Ο καταναγκασμός τρέφει την ενοχή και την εξάρτηση, ενώ η επιλογή ενδυναμώνει την αγάπη και την ανεξαρτησία. Σε μια ψυχολογικά εξαρτημένη σχέση δεν υπάρχει επιλογή, με συνέπεια να επικρατεί πάντα αγανάκτηση και κακή διάθεση. Ψυχολογικά ανεξάρτητος σημαίνει να μη χρειάζεσαι τους άλλους. Δεν λέω να μη θέλεις τους άλλους, αλλά να μη χρειάζεσαι. Από τη στιγμή που χρειάζεσαι, γίνεσαι ευάλωτος, σκλάβος. Αν αυτός που χρειάζεσαι φύγει, αλλάξει γνώμη, πεθάνει, τότε αναγκάζεσαι να ακινητοποιηθείς, συντρίβεσαι ή ακόμη και πεθαίνεις.

H κοινωνία όμως διδάσκει να είμαστε ψυχολογικά εξαρτημένοι από ένα πλήθος συγγενών, ξεκινώντας από τους γονείς, και ν’ ανοίγουμε το στόμα περιμένοντας να μας ταΐσουν, οι οποιεσδήποτε σημαντικές μας σχέσεις. Όσο νιώθετε υποχρεωμένοι να κάνετε κάτι, επειδή αυτό περιμένουν από σας σε μια ιδιαίτερή σας σχέση -κι αν το κάνετε αγανακτείτε ή αν δεν το κάνετε νιώθετε ενοχή- τότε μπορείτε να λογαριάζετε τον εαυτό σας μέσα σ’ αυτή τη λαθεμένη ζώνη.

Η απάλειψη της εξάρτησης αρχίζει από την ίδια σας την οικογένεια, από τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς σας ασχολούνταν μαζί σας όταν ήσασταν παιδιά και από τον τρόπο που μεταχειρίζεστε τα δικά σας παιδιά σήμερα. Πόσες φράσεις ψυχολογικής εξάρτησης κουβαλάτε μέσα σας σήμερα; Πόσες απ’ αυτές επιβάλλετε στα παιδιά σας και στους γύρω σας;

Οι άλλοι σας συμπεριφέρονται με τον τρόπο που εσείς τους δείχνετε!!!  Η εξάρτηση δεν οφείλεται μόνο στην επιθυμία των ατόμων να κυριαρχούν. Είναι, όπως όλες οι λαθεμένες συμπεριφορές, μια επιλογή. Εσείς μαθαίνετε τους άλλους να σας κυριαρχούν και να σας μεταχειρίζονται με τον τρόπο που πάντα έκαναν.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι διατήρησης της κυριαρχίας τις οποίες επαναλαμβάνετε εφ’ όσον είναι αποτελεσματικές. Είναι αποτελεσματικές αν σας κρατούν υποταγμένους και σε θέση εξάρτησης μέσα σε μια σχέση. Μερικές απ’ τις συνηθέστερες μεθόδους για τη διατήρηση της ατμόσφαιρας κυριαρχίας κι ελέγχου στο γάμο είναι:

> Οι στριγκλιές, οι κραυγές κι ο υψωμένος τόνος της φωνής οποιουδήποτε είδους σας κρατούν υποταγμένους αν είστε ήσυχο άτομο και θέλετε να γίνονται όλα ήρεμα και χωρίς εν-τάσεις.

> Οι απειλητικές συμπεριφορές του τύπου: «Θα φύγω. Θα ζητήσω διαζύγιο».

> Οι ενοχικές νύξεις: «Δεν έχεις κανένα δικαίωμα…» «Δεν καταλαβαίνω πώς μπόρεσες να κάνεις κάτι τέτοιο». Αν είστε ενοχικό άτομο, τότε μια τέτοια φράση μπορεί να σας κρατήσει υποταγμένους.

> Η έκφραση του θυμού και της εκρηκτικής συμπεριφοράς (εκτοξεύετε πράγματα, βρίζετε, κλωτσάτε αντικείμενα).

> Η εκμετάλλευση της σωματικής αρρώστιας. Ο σύντροφός σας (ή ο γονιός σας) παθαίνει καρδιακή προσβολή, έχει πονοκεφάλους, πόνους στην πλάτη ή οτιδήποτε άλλο, όταν εσείς δεν ενεργείτε με τον τρόπο που αυτός θέλει. Έτσι, μπορεί να γίνετε αντικείμενο εκμετάλλευσης αν έχετε δείξει στο σύντροφό σας ότι επηρεάζεστε κάθε φορά που αρρωσταίνει.

> Η σιωπή. Δεν μιλάτε και «κατεβάζετε μούτρα» εσκεμμένα μια θαυμάσια μέθοδος για να επιβάλλετε στον άλλο ( ή ο άλλος σε σας) τη συμπεριφορά που θέλετε.

> Το τέχνασμα των δακρύων. Κλαίτε για ν’ αναγκάσετε ή να «βοηθήσετε» τον άλλο να νιώσει ενοχή.

> Η σκηνή της εγκατάλειψης. Απλώς, σηκώνεστε και βαδίζετε προς την πόρτα. Ένας καλός τρόπος για να χειριστείτε τον άλλο και να του επιβάλετε κάποια συμπεριφορά.

> Οι φράσεις «Δεν μ’ αγαπάς», «Δεν με καταλαβαίνεις», για να κάνετε το δικό σας και να διατηρήσετε τη σχέση εξάρτησης.

> Το κόλπο της αυτοκτονίας. «Αν δεν κάνεις αυτό που θέλω, θα σκοτωθώ», «Αν μ’ εγκαταλείψεις, θα βάλω τέλος σ’ όλα».

Όλα τα παραπάνω τεχνάσματα είναι μέθοδοι για να κρατάτε τον άλλο στο ρόλο που επιθυμείτε να έχει αυτός μέσα στη σχέση. Χρησιμοποιούνται μόνον εφ’ όσον αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους. Αν ο ένας σύντροφος αρνηθεί να υποκύψει σ’ αυτές τις μεθόδους, ο άλλος δεν θα εξακολουθήσει να τις χρησιμοποιεί. Μόνο όταν ο ένας αντιδράσει θετικά σ’ αυτά τα τεχνάσματα, ο άλλος αποκτάει τη συνήθεια να τα χρησιμοποιεί. Αν αντιδράσετε υποτακτικά, τότε δείχνετε στον άλλο πώς να σας φερθεί. Αν αφήσετε να σας σπρώξουν, στέλνετε το μήνυμα ότι ανέχεστε κάτι τέτοιο. Μπορείτε να μάθετε στους άλλους να σας συμπεριφέρονται όπως εσείς θέλετε.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και ΘΕΛΗΣΗ από μέρους σας, για να δείξετε στον άλλο πώς ΘΕΛΕΤΕ να σας συμπεριφέρεται από δω και μπρος.

Μπορείτε ακόμη να εφαρμόσετε αυτή την αλλαγή στην εργασία, στην οικογένεια, σ’ ένα εστιατόριο, στο λεωφορείο ή οπουδήποτε αλλού σας φέρονται άσχημα και με τρόπο που σας δυσαρεστεί. Αντί να πείτε «Γιατί δεν μου φέρεστε καλύτερα;» αναρωτηθείτε: «Τι κάνω ώστε οι άλλοι να μάθουν να μου φέρονται καλύτερα;» Επικεντρώστε το πρόβλημα στον εαυτό σας ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ κι αρχίστε ν’ αλλάζετε τρόπο αντίδρασης και ΔΡΑΣΗΣ.

Συνηθισμένες συμπεριφορές εξάρτησης και ενίσχυσης της εξάρτησης είναι:

> Νιώθετε ανήμποροι ν’ αφήσετε την οικογενειακή φωλιά, ή όταν την εγκαταλείπετε και οι δυο πλευρές είναι πικραμένες.

> Νιώθετε υποχρεωμένοι ή εξαναγκασμένοι να επισκεφθείτε, να τηλεφωνήσετε, να συνομιλήσετε ή οτιδήποτε άλλο με κάποιους.

> Ζητάτε την άδεια του/της συζύγου για καθετί, να ξοδέψετε χρήματα, να μιλήσετε ή να πάρετε το αυτοκίνητο.

> Παραβιάζετε τα μυστικά του άλλου, ψάχνοντας για παράδειγμα τα συρτάρια και τα ημερολόγια των παιδιών σας.

> Λέτε «Δεν θα μπορούσα πότε να του πω πώς νιώθω, γιατί δεν θα του άρεσε».

> Νιώθετε κατάθλιψη και ακινητοποιείστε μετά το θάνατο του αγαπημένου προσώπου.

> Έχετε προκαθορισμένες απόψεις για το πώς πρέπει να είναι ο σύζυγος, οι γονείς, τα παιδιά.

> Νιώθετε υποχρεωμένοι να κάνετε μια συγκεκριμένη δουλειά και ποτέ δεν δοκιμάζετε αυτή που σας αρέσει.

> Νιώθετε ταραχή από τη συμπεριφορά του συζύγου, των γονιών ή του παιδιού σας, λες και αυτό που εκείνοι είναι, αποτελεί τμήμα του εαυτού σας.

> Εκπαιδεύεστε σ’ όλη σας τη ζωή για μια συγκεκριμένη δουλειά ή θέση. Ποτέ δεν ξεπερνάτε το στάδιο της εκπαίδευσης για να στηριχθείτε στον εαυτό σας.

> Πληγώνεστε απ’ όσα οι άλλοι λένε, νιώθουν, σκέφτονται ή κάνουν.

> Νιώθετε ευτυχισμένοι κι επιτυχημένοι μόνο όταν ο σύντροφός σας νιώθει έτσι.

> Δέχεστε τις διαταγές – εντολές κάποιου.

> Επιτρέπετε σε κάποιον άλλο να παίρνει αποφάσεις για λογαριασμό σας ή ζητάτε πάντα συμβουλές προτού αποφασίσετε κάτι.

«Μου χρωστάς πολλά, κοίτα τι έκανα για σένα». Μια φράση που σας θυμίζει τις υποχρεώσεις σας ώστε να παραμένετε εξαρτημένοι.

> Δεν κάνετε κάτι μπροστά στους γονείς ή στους ανωτέρους, επειδή δεν θα το εγκρίνουν. Δεν καπνίζετε, δεν πίνετε, δεν βρίζετε, δεν ρουφάτε τη σούπα σας ή οτιδήποτε άλλο, επειδή ο ρόλος σας είναι ρόλος υποταγής.

> Παραιτείστε απ’ τη ζωή όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθάνει ή αρρωστήσει σοβαρά, δεν αντέχετε την απώλεια.

> Προσέχετε υποκριτικά πώς μιλάτε σ’ έναν ανώτερο για να μη θυμώσει μαζί σας, αλλά δεν προσέχετε πως μιλάτε σε κάποιον κατώτερο.

> Λέτε διαρκώς -ψέματα σχετικά με τη συμπεριφορά σας και νιώθετε υποχρεωμένοι να διαστρεβλώνετε την αλήθεια ώστε «αυτοί» να μην εκνευριστούν.

Η ψυχολογική ανταμοιβή της εξάρτησης: Οι λόγοι που σας κρατούν προσκολλημένους σ’ αυτή την αυτομειωτική συμπεριφορά δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκοι. Πιθανόν γνωρίζετε το αντάλλαγμα της εξάρτησης, ξέρετε όμως πόσο καταστροφικό είναι; Η εξάρτηση μπορεί να φαίνεται αβλαβής, στην πραγματικότητα όμως είναι ο εχθρός κάθε ευτυχίας κι ολοκλήρωσης. Παραθέτουμε κάποια οφέλη που έχετε όταν παραμένετε σε μια κατάσταση εξάρτησης:

- Η εξάρτηση σας θέτει υπό την προστασία των άλλων και σας παρέχει προνόμια μικρού παιδιού, δηλαδή να μην είστε υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά σας. Και όντας εξαρτημένοι μπορείτε να φορτώσετε τα λάθη σας στους άλλους.

- Αν εξαρτιέστε απ’ τους άλλους, δεν είστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσετε και να διακινδυνεύσετε την αλλαγή. Είστε ασφαλείς στηριζόμενοι σ’ αυτούς που θ’ αναλάβουν την ευθύνη για σας.

- Νιώθετε καλά με τον εαυτό σας επειδή ικανοποιείτε τους άλλους. Μάθατε ότι για να είστε καλοί πρέπει ν’ αρέσετε στη μαμά και τώρα τα υποκατάστατα της μαμάς σας εκμεταλλεύονται.

-Αποφεύγετε την ενοχή όταν συμπεριφέρεστε επικυρωτικά. Είναι ευκολότερο να συμπεριφέρεστε έτσι από το να εκ-μηδενίσετε την ενοχή.

- Δεν χρειάζεται να κάνετε επιλογές ή να πάρετε αποφάσεις για τον εαυτό σας. Ακολουθείτε το πρότυπο των γονιών, του/της συζύγου ή του ατόμου απ’ το οποίο εξαρτιέστε. Όσο πιστεύετε ό,τι πιστεύουν και νιώθετε ό,τι νιώθουν, δεν θα χρειαστεί να κοπιάσετε για να καθορίσετε πώς θα σκεφτείτε ή πώς θα νιώσετε.

- Αφού εκχωρείτε τα πάντα στους άλλους, είναι απλούστατα πολύ πιο εύκολο να είστε οπαδοί παρά ηγέτες. Κάνετε ό,τι σας λένε κι αποφεύγετε τις φασαρίες, έστω κι αν δεν σας αρέσει που νιώθετε οπαδός. Είναι πιο απλό από το να αναλάβετε τον κίνδυνο να είστε ο εαυτός σας. Η εξάρτηση είναι απαίσια, γιατί σας υποβιβάζει από τη θέση ενός ολοκληρωμένου, ανεξάρτητου ατόμου.

Έξυπνοι Τρόποι, για ν’ απαλλαγείτε από την εξάρτηση και να παραμείνετε Ανεξάρτητοι

> Διατυπώστε την προσωπική σας «διακήρυξη της ανεξαρτησίας», στην οποία θα αναφέρετε πώς θέλετε να λειτουργείτε στις σχέσεις σας, όχι εκμηδενίζοντας το συμβιβασμό, αλλά σαρώνοντας αλύπητα κάθε εκμετάλλευση.

> Συζητήστε με κάθε άτομο που νιώθετε ότι είστε -ψυχολογικά εξαρτημένοι απ’ αυτό. Δηλώστε του την πρόθεση σας να λειτουργήσετε ανεξάρτητα, εξηγήστε του πώς νιώθετε όταν κάνετε κάτι απλώς από υποχρέωση. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να ξεκινήσετε, επειδή οι άλλοι πιθανόν να μην έχουν καν συνειδητοποιήσει πώς νιώθετε όντας εξαρτημένοι.

> Βάλτε στόχο σας ν’ αντιμετωπίσετε τα κυριαρχικά άτομα στη ζωή σας. Δοκιμάστε ξαφνικά να πείτε «Όχι, δεν το θέλω αυτό» κι ελέγξτε την αντίδραση που θα προκαλέσει στο άλλο άτομο η δήλωση σας αυτή.

> Κανονίστε μια συνάντηση με τον κυρίαρχο σύντροφο σας σε μια στιγμή όπου δεν θα νιώθετε ότι απειλείστε. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης εξηγήστε του πως μερικές φορές νιώθετε υποταγμένοι, ότι σας εκμεταλλεύεται κι ότι επιθυμείτε να καθορίσετε έναν κώδικα που θα του επιτρέπει να καταλαβαίνει πότε αισθάνεστε έτσι, ώστε να μη θίγετε όλη την ώρα αυτό το θέμα. Ένα απλό άγγιγμα του αυτιού, ή ο αντίχειρας στο στόμα θα σημαίνουν πως εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή νιώθετε υποταγμένοι.

> Τη στιγμή που νιώθετε να σας καταπιέζουν -ψυχολογικά πείτε το στον άλλο κι ύστερα αντιδράστε με τον τρόπο που εσείς θέλετε.

> Θυμίστε στον εαυτό σας ότι οι γονείς, οι σύζυγοι, οι φίλοι, τ’ αφεντικά, τα παιδιά κι όλοι οι άλλοι συχνά δεν εγκρίνουν τη συμπεριφορά σας, μα ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το τι είστε εσείς. Είναι δεδομένο ότι σε κάθε σχέση θα συναντήσετε την επιτίμηση – υποτίμηση. Αν την περιμένετε, τότε δεν θα σας επηρεάσει. Κατ’ αυτό τον τρόπο μπορείτε να εκμηδενίσετε πολλούς απ’ τους δεσμούς εξάρτησης που σας υποδουλώνουν συναισθηματικά.

> Ακόμη κι αν εσκεμμένα αποφεύγετε τα κυριαρχικά άτομα (γονείς, σύζυγο, αφεντικά, παιδί), εξακολουθείτε να ελέγχεστε απ’ αυτούς ακόμη κι όταν απουσιάζουν, αν νιώθετε συναισθηματική ακινητοποίηση εξαιτίας τους.

> Αν νιώθετε υποχρέωση να κάνετε μια επίσκεψη, αναρωτηθείτε αν εσείς θα θέλατε να σας επισκεφτεί κάποιος μόνο και μόνο επειδή νιώθει υποχρεωμένος. Αν όχι, τότε κάντε την ίδια παραχώρηση σ’ όσους μεταχειρίζεστε κατ’ αυτό τον τρόπο και κουβεντιάστε το μαζί τους. Δηλαδή, αντιστρέψτε τη λογική και δείτε πόσο πράγματι αναξιοπρεπής είναι μια σχέση που διατηρείται από υποχρέωση.

> Αποφασίστε να βγείτε από το ρόλο της εξάρτησης κάνοντας μια εθελοντική εργασία, διαβάζοντας,» προσλαμβάνοντας μπέιμπυ-σίτερ (έστω κι αν δεν μπορείτε ν’ ανταποκριθείτε οικονομικά), βρίσκοντας μια δουλειά από την οποία μπορεί να μην αμείβεστε καλά. Γιατί; Απλούστατα θα εκτιμήσετε τον εαυτό σας πολύ περισσότερο και αυτή η ανταμοιβή είναι κατά πολύ υψηλότερη σε χρήμα και σε χρόνο.

> Φροντίστε να είστε οικονομικά ανεξάρτητοι, δίχως δεσμεύσεις και χρέη. Είστε σκλάβοι αν χρειάζεται να ζητήσετε χρήματα. Αν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, φροντίστε να κερδίζετε δικά σας με οποιονδήποτε δημιουργικό τρόπο μπορείτε να επινοήσετε.

> Αφήστε τους να φύγουν, αν θέλουν. Φύγετε κι εσείς! ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ είναι η μαγική λέξη όταν δεν γίνεται χειρισμός.

> Σταματήστε να δίνετε διαταγές! Σταματήστε να δέχεστε διαταγές!

> Αναγνωρίστε την επιθυμία σας για μοναχικότητα και μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να μοιράζεστε καθετί που νιώθετε και γνωρίζετε με κάποιον άλλο. Είστε μοναδικό και ιδιαίτερο άτομο. Αν νιώθετε ότι πρέπει να μοιράζεστε τα πάντα, τότε δεν επιλέγετε και φυσικά είστε εξαρτημένοι.

> Επιτρέψτε στο παιδί σας να έχει το δωμάτιο του. Παραχωρήστε του ένα χώρο που να μπορεί να ελέγχει και στο βαθμό που αυτό δεν είναι βλαβερό, επιτρέψτε του να αποφασίζει για την οργάνωσή του. Το στρωμένο κρεβάτι δεν αποτελεί ένδειξη καλύτερης ψυχολογικής υγείας από το ξέστρωτο, έστω κι αν σας έχουν διδάξει το αντίθετο.

> Σε μια παρέα συναναστραφείτε και με άλλους ανθρώπους, πέρα απ’ το σύντροφο σας. Μη νιώθετε υποχρεωμένοι να είστε συνεχώς μ’ αυτό το άτομο. Χωριστείτε, μα όταν η παρέα διαλυθεί ξαναενωθείτε. Θα διπλασιάσετε έτσι τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας.

> Αν εσείς θέλετε να πάτε στον κινηματογράφο κι ο σύντροφος σας να παίξει τένις, κάντε το. Δεχθείτε μεγαλύτερα διαστήματα αποχωρισμού και τότε οι στιγμές που θα είστε μαζί θα είναι πιο ευτυχισμένες και πιο γοητευτικές.

> Ταξιδέψτε μόνος ή με φίλους και μη νιώθετε προσκολλημένοι στο σύντροφο σας. Όταν επιστρέψετε θα νιώσετε πιο έντονα κοντά στο σύζυγο σας και θα έχετε επωφεληθεί εξίσου από τις χωριστές στιγμές σας.

> Να θυμάστε πάντα ότι δεν είστε υπεύθυνοι για την ευτυχία των άλλων. Οι άλλοι κάνουν μόνοι τους, τον εαυτό τους ευτυχισμένο. Έτσι, μπορείτε αληθινά να απολαύσετε τη συντροφιά κάποιου άλλου. Μα, αν νιώθετε ότι αποστολή σας είναι να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους, τότε είστε ένα εξαρτημένο άτομο, που αντίστοιχα θα νιώθετε θλίψη όταν οι άλλοι δυστυχούν. Ή, ακόμη χειρότερα, θα νιώθετε πως εσείς τους κάνατε δυστυχισμένους. Είστε υπεύθυνοι μόνο για τα συναισθήματά σας και το ίδιο ισχύει για όλους τους άλλους. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα σας εκτός από σας τους ίδιους.

> Θυμηθείτε ότι η συνήθεια δεν αποτελεί δικαιολογία για να κάνετε κάτι. Επειδή ακριβώς είστε υποταγμένοι στους άλλους, δεν επιτρέπεται να αφήνετε να συμβεί κάτι τέτοιο.

> Η ουσία της αποτελεσματικής ζωής είναι η ανεξαρτησία. Κατά τον ίδιο τρόπο, το σήμα κατατεθέν ενός πετυχημένου γάμου, σχέσης, φιλίας, είναι η κατά το δυνατόν μικρότερη συγχώνευση των δύο συζύγων και μια εξαρχής συμφωνημένη αυτονομία και αυτοδυναμία. Κι ενώ μπορεί να νιώθετε πραγματικό φόβο προκειμένου να αποκολληθείτε απ’ την κατάσταση εξάρτησης, αν ρωτήσετε αυτούς από τους οποίους εξαρτιέστε συναισθηματικά, θ’ ανακαλύψετε προς μεγάλη σας έκπληξη ότι θαυμάζουν εκείνους που σκέφτονται κι ενεργούν για τον εαυτό τους.

Μια ακόμη ειρωνεία. Θα εισπράξετε περισσότερο σεβασμό επειδή είστε ανεξάρτητοι, ιδιαίτερα απ’ αυτούς που προσπαθούν να σας κρατήσουν υποταγμένους. Η οικογενειακή φωλιά είναι ένας όμορφος τόπος για ν’ αναπτυχθεί ένα παιδί, μια όμορφη σχέση,  η εγκατάλειψή της όμως είναι ακόμη πιο όμορφη και έτσι είναι δυνατόν να την αντιληφθεί, τόσο αυτός που φεύγει όσο κι εκείνος που μένει.
ΠΗΓΗ

Δήλωση «βόμβα» του ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ Άδωνι… αδειάζει Σαμαρά

Σαμαράς - Γεωργιάδης
Με μια του φράση «άδειασε» ο υπουργός Υγείας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά, στην πρωινή συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ .
 Ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το 25ευρω παίρνοντας ως ισοδύναμο, χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός, «πρέπει να βρεθούν πραγματικά λεφτά».
 Συμπέρασμα αυτής της δήλωσης Γεωργιάδη… τελικά το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πραγματικά λεφτά;

ΠΗΓΗ

25 να 'ναι οι ώρες σας..


Και γιατί ρε λεβέντες, αφού το μέτρο για τα 25 ευρώ ήταν καλό, το πήρατε πίσω άρον-άρον και το βάλατε υπόθετο;
      Εσείς δεν το ψηφίσατε, μόνοι σας, εν τω μέσω της νυκτός, και με κομματική πειθαρχία, και χειροκροτούσατε μετά;

      Πού είναι τώρα εκείνος ο ρεζίλης ο Γιατρουδάτος, που μόλις χθες έλεγε ότι είναι αναγκαίο για να μην ''μπαινοβγαίνουν οι τζαμπατζήδες τα βράδια στα νοσοκομεία''(!!!), να το υπερασπιστεί;
     Πού είναι ο τζουτζές υπουργός Υγείας να επιχειρηματολογήσει;
     Να χαθείτε Παλιάνθρωποι  (με ''Π'' κεφαλαίο)!

     Όλα τα μέτρα, όλους τους νόμους έτσι στο πόδι τους φτιάχνετε!
     Κι αν περάσουν πέρασαν.. Εις υγείαν των κορόϊδων!
     Αν όμως βρεθεί αντίδραση, τάχα ''κόπτεσθε δια το καλόν'' του πολίτη!
     Όλα πρόχειρα, όλα χωρίς δεύτερη σκέψη και μελέτη.. Σάμπως στο σβέρκο σας θα τα εφαρμόσετε;
     Τώρα πώς βρήκατε ''ισοδύναμα'', και μάλιστα μέσα σε μιά μέρα;

     Αλλά έτσι είναι το χούϊ σας. Ρίχνει ο ένας μία πορδή, σπεύδετε όλοι να πάρετε άρωμα και να συμφωνήσετε!
     Καμόρα Α.Ε.! Αρκεί να εισπράττετε!

     Βρέθηκαν όμως τώρα μερικοί πασόκοι που νομίζοντας ότι έτσι θα διασωθούν, απείλησαν τον αρχηγό τους: ''ή το παίρνεις πίσω ή σε σχολάμε!''. Πράγμα που σήμαινε ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση.
     Βγήκε λοιπόν η Αυτού Χυδαιότης και είπε, θρασύτατα όπως πάντα: Την απόσυρση του μέτρου πρέπει να την πιστωθεί το ΠαΣοΚ!
     Τί να πιστωθεί ρε αρχικαραγκιόζη; Πριν δέκα μέρες δεν την ψηφίσατε, Παλιανθρωπότατε;

     Βγήκε και το πρωθυπουργεύον χανουμάκι των Βρυξελλών, και με προσωπική του πιά παρέμβαση(!!!), ανέστειλε το μέτρο! Για να διασώσει την κυβέρνηση και το τομάρι του. Όχι ότι τον έπιασε ο πόνος για τον λαό!
 
     Αυτή την παλιανθρωπιά και την κακουργία σας, και την διαστροφή και διαστρέβλωση των πάντων και κάθε αλήθειας, θάρθει ώρα που θα την πληρώσετε πανάκριβα..

     Γι αυτήν την ώρα ζούμε!..
ΠΗΓΗ

Τράβα μου μία. Φωτογραφία..


Πανηγυράκι για τα πανηγύρια!
     Τραβούσε ο υπουργός Μπάρμπι (της γνωστής οικογενείας των Μπάρμπηδων!) τον ''πρωθυπουργό'', λέει, φωτογραφίες με το κινητό του!
     Καλά που δεν του πέταγε και λουλούδια, από συνήθεια από τ' άλλα πολιτιστικά κέντρα που συχνάζει!

     Η Αυτού Χυδαιότης χαμογελούσε ευτυχισμένος που ακόμα είναι έξω. Είπε μάλιστα να το γιορτάσει κάνοντας ένα δωράκι στον εαυτό του, και αυτοανακηρύχθηκε ''αναπληρωτής πρωθυπουργός''!! Για πολλά γλέντια λέμε!

     Το πρωθυπουργεύον χανουμάκι της Μέρκελ είπε τις γνωστές παραληρηματικές, κακουργηματικές πα@παριές, διανθισμένες με μερικές καινούργιες.
     Είπε δηλαδή ότι επειδή οι έλληνες υποφέρουν απίστευτα (αυτό το τελευταίο το τόνισε γιατί μάλλον τώρα το πρωτοάκουσε), κι επειδή έχει πέσει το βιωτικό επίπεδο όσο σε καμία άλλη χώρα μετά τον πόλεμο, αφήνουμε πίσω μας την κρίση!!!

     Δηλαδή ρε αρχιπροδότη του λαού αυτό έφταιγε για την κρίση;
     Το υψηλό βιωτικό επίπεδο;
     Και τώρα που έπεσε το βιωτικό επίπεδο  ''όσο σε καμία άλλη χώρα μετά τον πόλεμο'', θα βγούμε απ' την κρίση;;;
     ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΒΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
     Και νομίζεις ότι η εσχάτη των ποινών θα είναι αρκετή για σένα και τ' άλλα αθύρματα;

     Κατά τ' άλλα κι από κεκτημένη ταχύτητα, ο τσικ-λεβέντης έκανε τα δικά του! Κάτι μαγκίτσες από δώ, κάτι έγερνε τον ώμο κατά κεί..
     ..οι ξένοι όμως που δεν σκαμπάζουν από τέτοια, νόμισαν ότι έπαθε καμιά ψύξη, και του είπαν τώρα που δεν έχει 25ευρω, να πάει να κοιταχτεί σε κανά νοσοκομείο! Μιλάμε για τρελά κέφια..

     Μετά, προδότες και Βησιγότθοι, όλοι μαζί, πήγαν στο Μέγαρο να εκπολιτιστούν.
     Ακούσανε και Θεοδωράκη, και τρίζανε πια τα κόκκαλα του Μίκη εν ζωή!! Τί αμαρτίες πληρώνει πιά κι αυτός ο άνθρωπος:
     Μία τον προτείνει το ΠαΣοΚ για πρόεδρο στην θέση του Ξεπουπούλια!
     Την άλλη καπηλεύονται την μουσική του για να δείξουν ότι είναι έλληνες και οι Πηλιογούσηδες!
     Έλεος πιά!

     Αργότερα πρέπει να πήγαν και για φαγητό, αλλά δεν μας το έδειξαν να μη ζηλέψουμε που έχει πέσει το βιωτικό μας επίπεδο!

     Και έφυγαν μετά τ' αφεντικά και έμεινε ο Αντωνάκης να καμαρώνει την Προεδρία του!
     Φτού σου, λεβέντη μου!
     Αλλά, φτού σου!!
   
     Άντε..
     ..και του χρόνου σπίτι σου!
     Για πάντα..
ΠΗΓΗ

Ο υπόκοσμος (Ν.Δ.) ξαναχτυπά..

Από τα πιό επίσημα χείλη εκτοξεύτηκε ο νέος εκβιασμός του πολιτικού υποκόσμου προς τον ελληνικό λαό.
     Είπε λοιπόν ο ''πρωθυπουργεύων'' στην χώρα και αρχηγός της κυβερνητικής Καμόρας:
     ''Το διακύβευμα των ευρωεκλογών θα είναι ''ναι'' ή ''όχι'' στην Ευρώπη!''

     Καινούργιος λοιπόν και ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ..
     ..από έναν πρωτοφανή πολιτικό απατεώνα, με συμπεριφορά και ηθική νταβατζή,
     ..που επιχειρεί πάλι να εκφοβίσει με ψέματα αυτούς που θεωρεί τις π@@@άνες του, δηλαδή έναν ολόκληρο λαό!

     Ο νέος εκβιασμός είναι εντελώς έωλος, αβάσιμος, ψεύτικος, παραπλανητικός.
     ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, με την στενή έννοια του όρου. Στις ευρωεκλογές οι πολίτες διαλέγουν ποιοί κι από ποιά κόμματα θα είναι οι εκπρόσωποί του στην Ευρωβουλή.

     ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
     Ταυτίζει δηλαδή ο εκβιαστάκος το κόμμα του (πρώην ΝΔ και νυν Πολιτικός Χειμώνας), με την Ευρώπη;

     Αυτό που σίγουρα διακυβεύεται είναι η ύπαρξη της άθλιας κυβέρνησής του και του ίδιου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
     Γιατί όταν ο λαός στις ευρωεκλογές στείλει το κόμμα του κάτω από το 20%, και συνολικά το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΞΟ κάτω απ' το 25-28%..
     ..το θράσος και η αναίδειά του προς την χώρα δεν θα αρκεί για να συνεχίσει να κυβερνά!

     Ως τότε βέβαια θα του αρκεί για να κυκλοφορεί και να εκβιάζει τους πάντες και τα πάντα, σαν εκβιαστής, σαν νταβατζής, σαν μπράβος της νύχτας,
     ..σαν κοινός απατεώνας!..
ΠΗΓΗ

ΑΜΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΔΙΠΥΛΟΥ

Ο Αμφορέας του Διπύλου είναι το πιο σημαντικό αγγείο της γεωμετρικής εποχής και ένα από τα πιο φημισμένα έργα αρχαίας Ελληνικής κεραμικής και αγγειογραφικής τέχνης. Κατασκευαστής του είναι ο γνωστός με το συμβατικό όνομα Αγγειογράφος του Διπύλου .

Βρέθηκε το 1891 στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διηύθυνε ο Βαλέριος Στάης στο Δίπυλο του Κεραμικού.

Το αγγείο είναι εξολοκλήρου διακοσμημένο με αλλεπάλληλες παράλληλες οριζόντιες ζωφόρους γεωμετρικού διάκοσμου από μαιάνδρους και ρόμβους. Η κυρίως ζωφόρος περιέχει δύο εικόνες που πλαισιώνονται από τις δύο μικρές λαβές. Περιέχει συνολικά 19 ανθρώπινες σιλουέτες. Η εικόνα στην μπροστινή έχει μεγαλύτερο μήκος από την εικόνα στην πίσω όψη. Είναι πλαισιωμένη από δύο μικρούς κάθετους μαιάνδρους. Εικονίζει μια παράσταση πρόθεσης και θρήνου μιας νεκρής γυναίκας, όπως συμπεραίνουμε από την φούστα που φοράει. Είναι τοποθετημένη σε οριζόντια κλίνη με νεκρικό σενδόνι. Μπροστά στην κλίνη δύο γονατιστές γυναίκες προς τα δεξιά θρηνούν, ενώ δεξιά κάθονται σε καρέκλα ένας άνδρας και μια γυναίκα προς τα αριστερά που θρηνούν και αυτοί. Ακόμα πιο δεξιά ίστανται πέντε γυναίκες, και δύο άνδρες θρηνούμενοι και αυτοί, ενώ ένα παιδί αγγίζει με το χέρι του την κλίνη της νεκρής. Αριστερά της κλίνης ίστανται άλλες έξι γυναίκες και ένα παιδί που θρηνούν, ενώ το παιδί αγγίζει και αυτό με το χέρι του την κλίνη. Οι άνδρες διακρίνονται από το σπαθί και μαχαίρι που φοράνε στη μέση. Η παράσταση στην πίσω όψη είναι πλαισιωμένη από δύο μεγάλα αστέρια. Ο λαιμός του αγγείου περιέχει δύο παραστάσεις με ελάφια που βόσκουν και κατσίκες που ξεκουράζονται.

Ο θώρακας των ανθρώπων έχει σχήμα τρίγωνο, από το οποίο τα χέρια αυτών που θρηνούν σχηματίζουν προέκταση. Οι παλάμες και τα δάκτυλα εικονίζονται μόνο όταν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία για την εικονιζόμενη παράσταση. Τα χέρια και τα δάκτυλα των νεκρών εκδηλώνουν το άψυχο σώμα. Ανάμεσα στις ανθρώπινες σιλουέτες είναι τοποθετημένα διακοσμητικά στοιχεία που συνδέουν οπτικά τη σκηνή με τον όλο διάκοσμο του αγγείου, σχηματίζοντας έτσι μια γέφυρα ανάμεσα στα γεωμετρικά σχήματα και την ανθρώπινη σκηνή. Τα διακοσμητικά στοιχεία στην κοιλιά και τον λαιμό του αγγείου είναι άριστης ποιότητας. Χρησιμεύουν στον επιπλέον τονισμό του σχήματος του αγγείου. Στο κέντρο του λαιμού του αγγείου, καθώς και στους ώμους του και στο κέντρο της κοιλιάς παρατηρούμε έναν διπλό μαίανδρο, επινόηση του Αγγειογράφου του Διπύλου. Μια άλλη επίσης σημαντική καινοτομία είναι οι ζωφόροι με τα ελάφια, ίσως ανατολικής επιρροής με πρότυπο χρυσά ελάσματα.

Ο αμφορέας ήταν σήμα γυναικείου τάφου, ενώ στους ανδρικούς τάφους τοποθετούνταν μνημειώδης κρατήρας.

Χρονολογείται στην υστερογεωμετρική εποχή, 760-750 π.Χ. Το εργαστήριο του Αγγειογράφου του Διπύλου είχε εξειδικευτεί στην κατασκευή αυτού του μνημειώδους αγγείου. Ο Αγγειογράφος του Διπύλου μπορεί να ήταν ταυτόχρονα και ο κεραμεύς του αγγείου αυτού. Το Δίπυλο είναι μεταγενέστερης κατασκευής. Το αγγείο μπορεί να είχε μεταφερθεί εκεί από κάποιο άλλο μέρος μετά την καταστροφή της πόλης το 490 π.Χ. και τοποθετήθηκε στο σημείο εκεί που βρέθηκε.
ΠΗΓΗ

Περί ναζισμού, φασισμού και άλλων ελαφρά τη καρδία χαρακτηρισμών

phaistos-onoma
Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:

α) τους υπέρ της παγκοσμιοποίησης πολιτικούς.

β) τους χειραγωγούντες την κοινή γνώμη δημοσιογράφους.Θέμα: Περί ναζισμού, φασισμού και άλλων ελαφρά τη καρδία χαρακτηρισμών.

‘’Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψης’’, έλεγε ο κυνικός φιλόσοφος Αντισθένης, αλλά ποιος το κάνει αυτό σήμερα; Κι όμως, επισκεπτόμενοι τις λέξεις μπορούμε να διαπιστώσουμε την πλάνη στην οποία έχει περιέλθει η κοινή γνώμη η οποία χειραγωγείται από πολιτικούς οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, δημοσιογράφους εκμοντερνίζουσας θολοκουλτούρας και καθηγητές που η γνώση τους περιορίζεται στα εγκύκλια μαθήματα του ΥΠΕΠΘ.

Όλοι αυτοί μαζί κι ο καθένας χωριστά μέσω του βήματος και του μαρκουτσίου (μικροφώνου) που τους παρέχεται, γλωσσοκτονούν, λεξοπλάθουν και παραποιούν τη σημασία και το εννοιολογικό περιεχόμενο των λέξεων μεταδίδοντας μέσω αυτών, ανυπόστατα νοήματα τα οποία κάμνουν τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες να τελούν υπό πλήρη σύγχυση ξεχνώντας κι αυτά που ήξεραν, ως προς το τι σημαίνει ναζισμός, φασισμός, ρατσισμός και τα παράγωγά τους, καθώς επίσης και ως προς το κατά πόσο οι λέξεις αυτές έχουν ή δεν έχουν την ίδια εννοιολογική σημασία με τις λέξεις εθνικισμός και φυλετισμός.

Κατά τους ιθύνοντες χειραγωγούς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όλες οι προαναφερόμενες λέξεις έχουν ακριβώς την ίδια και ταυτόσημη σημασία. Όποιος είναι εθνικιστής, εθνικόφρων και υπερπατριώτης είναι επίσης ναζιστής, φασίστας και ρατσιστής. (Την λέξη ‘’φυλετιστής’’ δεν την πολυχρησιμοποιούν για δύο λόγους. Ο ένας, διότι την γνωρίζουν μόνο απ` τον γραπτό λόγο και ως γνωστόν χρησιμοποιούμε λιγότερες λέξεις απ` όσες καταλαβαίνουμε, κι ο άλλος διότι η λέξη ‘’φυλετισμός’’ παραπέμπει σε διάκριση πολιτισμικής ανωτερότητας και δεν είναι τόσο ενοχικά βαρύγδουπη όπως είναι η λέξη ‘’ρατσισμός’’ η οποία παραπέμπει σε διάκριση βιολογικής ανωτερότητας και καθιστά βεβαίως και δικαίως ηλίθιο όποιον νομίζει ότι η σπλήνα του Έλληνα για παράδειγμα, είναι ποιοτικά ανώτερη από την σπλήνα ενός Ιρακινού).

Αλλά ας επισκεφτούμε τις λέξεις μήπως και γίνουμε σοφότεροι, ή έστω προσεκτικότεροι όταν τις εκστομίζουμε μήπως και περιοριστεί η λασπολογία και η σπίλωση της προσωπικότητας των ατόμων, των πολιτικών οργανώσεων ή των κοινωνικοπολιτικών κινημάτων και των φορέων στις οποίες τις απευθύνουμε.

Η λέξη ‘’ναζί’’ και τα παράγωγά της, ναζισμός, ναζιστής και ούτω καθ` εξής, προέρχεται από τη συντόμευση της γερμανικής λέξης nationalsozialismus που σημαίνει εθνικοσοσιαλισμός και ως τέτοιος δεν ενοχλούσε κανέναν (με την σημερινή έννοια) όπως δεν ενοχλούσε κανέναν το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα ‘’Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei’’ το οποίο εμφανίστηκε στην Γερμανία το 1919 με αρχηγό κάποιον Καρλ Χάρερ, εν συνεχεία με αρχηγό κάποιον Ντρέξλερ, ώσπου την σκυτάλη της διαδοχής του εν λόγω κόμματος, πήρε ο γνωστός εγκληματίας πολέμου Αδόλφος Χίτλερ ο οποίος εκ του σεναρίου της παιδικής του ηλικίας διακατεχόταν από φυλετικού τύπου συμπλέγματα κατωτερότητας για την Αυστριακή του και όχι γερμανική του (όπως επιθυμούσε), καταγωγή. Αλλά το θέμα μας δεν είναι η ψυχοπαθολογία του Χίτλερ. Το θέμα μας είναι ότι η λέξη ναζί, ναζισμός, ναζιστής κλπ, που υιοθετήθηκε από την μετά Χίτλερ κατοπινή Δυτική Γερμανία νοηματίζοντας τις κακουργηματικές πρακτικές εφαρμογές του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Κόμματος και μόνον αυτού! έχει πάρει διαστάσεις λεκτικής επιδημίας ενός χαρακτηρισμού ο οποίος προσάπτεται σε οποιονδήποτε άτομο ή ομάδα ή φορέα πρεσβεύει τα εθνικά του ιδεώδη, διακατέχεται από υψηλό εθνικό φρόνημα και υποστηρίζει την εθνική του ταυτότητα.

Συνεπώς ως πρώτο συμπέρασμα έχουμε, ότι οι ναζιστές δεν έχουν καμία σχέση με τους υποστηρικτές ή οπαδούς των διαφόρων εθνικοσοσιαλιστικών κινημάτων ή κομμάτων τα οποία ούτως ή άλλως είχανε προϋπάρξει των ναζί του εθνικοσοσιαλιστικού γερμανικού κόμματος, τόσο στην Τσεχία όσο και στην Γαλλία. Κατ` επέκταση δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται ως ναζιστικά, τα οποιαδήποτε εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα ή κινήματα παρουσιάστηκαν και θα παρουσιαστούν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή των διαφόρων κρατών.

Στην δε ελληνική πολιτική μας ιστορία ο εθνικοσοσιαλισμός του δικτατορικού καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά αντιστάθηκε γενναία τόσο στον γερμανικό nationalsozialismus (εθνικοσοσιαλισμό), δηλαδή στους εθνικιστές ναζί του Χίτλερ, όσο και στους εθνικιστές φασίστες του Μουσολίνι. Τρανή απόδειξη ότι τόσο οι Έλληνες εθνικιστές (δηλαδή οι υπέρμετρα προσηλωμένοι στο έθνος και τα εθνικά ιδεώδη) και οι Έλληνες εθνικόφρονες (δηλαδή οι εμφορούμενοι από εθνικά φρονήματα), όσο και οι ανά τον κόσμο εθνικιστές-εθνικόφρονες άλλων λαών, όχι μόνο δεν σχετίζονται με τους ναζί και τους φασίστες (χαρακτηρισμοί που ανήκουν αποκλειστικά στους Γερμανούς και στους Ιταλούς αντίστοιχα), αλλά τουναντίον είναι μάλλον πολύ κατάλληλοι για να πολεμήσουν οποιουσδήποτε άλλους εθνικιστές επιβουλευθούν την ανεξαρτησία τους.

Αναφερόμενοι στους φασίστες και επισκεπτόμενοι την λέξη ‘’φασισμός’’ αναγνωρίζουμε ότι ο όρος προέρχεται από την ιταλική fascio (φάσιο) που σήμαινε το σύμβολο των ράβδων των δεμένων γύρω από έναν πέλεκυ τον οποίο κρατούσαν οι σωματοφύλακες των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης υποδηλώνοντας την εξουσία. Εξ ου και οι Ιταλοί φασίστες της δεκαετίας του 1920 αυτοονομάστηκαν fascio di combattimento, δηλαδή ομάδες που αποτελούν δέσμες μάχης. Συνεπώς ο φασισμός αφορά μόνο την ονομασία του κινήματος Μουσολίνι και πολύ κακώς χρησιμοποιείται σήμερα, χαρακτηρίζοντας άτομα, θεσμούς κόμματα ή καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη αρχική έννοια του όρου, μόνο και μόνο επειδή πρεσβεύουν εθνικιστικές ιδεολογίες.

Εκ των ανωτέρω, ως δεύτερο συμπέρασμα έχουμε ότι οι όροι ναζισμός και φασισμός αποτελούν έννοιες και πρακτικές εφαρμογές, που ναι μεν περιεβλήθησαν τον μανδύα γερμανικών και ιταλικών εθνικιστικών ιδεολογιών, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν θα τους χρεωθούν οι ανά των λαών του κόσμου εθνικιστές και εν προκειμένω οι Έλληνες εθνικιστές-εθνικόφρονες, μόνο και μόνο επειδή αυτό συμφέρει τους πολιτικούς που είναι ταγμένοι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης (δηλαδή της ισοπέδωσης των φυλετικών, ιστορικών, πολιτισμικών, γλωσσικών αξιών και ιδιαιτεροτήτων του κάθε λαού) και τους δημοσιογραφίσκους που προβάλουν οτιδήποτε τους υποδεικνύεται από την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων ‘’ως τρέχον εμπόρευμα’’, δηλαδή επίκαιρη είδηση, που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη τόσο από τα τρέχοντα προβλήματά της όσο και να της παρουσιάσει την εν λόγω είδηση μόνο  από την μία όψη του νομίσματος και δη αυτή που απηχεί περισσότερο στο θυμικό του δέκτη προσφέροντάς του συγκινητικό θέαμα.

Αποτέλεσμα. Με σκοπό την ενοχοποίηση κάθε εναπομένουσας εθνικής συνείδησης που μπορεί να  έχει ακόμα ο μέσος Έλληνας, πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό στην ιστορική εθνική ταυτότητα των νεοελλήνων χρησιμοποιώντας ως όπλο το αξιακό σύστημα της γλώσσας την οποία κακοποιούν με λεξοπλασίες και νεολογισμούς που παραποιούν το εννοιολογικό περιεχόμενο των λέξεων και τους προσδίδουν είτε ανύπαρκτες σημασίες (Τί σημαίνει κόμματα συνταγματικού τόξου; Τί σημαίνει προοδευτική πτέρυγα της Βουλής;), είτε ανυπόστατες, όπως ‘’ναζιστές’’, ‘’φασίστες’’, είτε σκοπίμως ενοχικές και άλλες αντί άλλων, όπως ‘’ρατσισμός, ρατσιστής’’. Μια λέξη της μόδας που σε όλες της τις παραλλαγές έχει αντικαταστήσει την λέξη ‘’καλημέρα’’ θυμίζοντας μια άλλη λέξη που ήταν της μόδας στην δεκαετία του `70, ‘’Βασικά… καλησπέρα σας’’.

Βασικά λοιπόν, κυρίες και κύριοι παγκοσμιοποιητές και φερεφωνίζοντες των παγκοσμιοποιητών δημοσιογράφοι, καλύτερα να αναρωτηθείτε αν έπρεπε να επιτραπεί στην Γερμανία η εθνική της συνένωση μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής και τι κινδύνους αναβίωσης του ναζισμού μπορεί να ελλοχεύει εκείνη η συνένωση…, παρά να προσάπτεται χαρακτηρισμούς ναζιστών στους Έλληνες εθνικιστές-εθνικόφρονες οι οποίοι απεύχομαι να χρειαστεί να πολεμήσουν τον ναζιστικό εθνικισμό με όποιον τρόπο κι αν εμφανιστεί αυτός. Διότι κάτι που αγνοείτε είναι το γεγονός πως η κοιλιά που γέννησε τον Χίτλερ είναι ακόμα γόνιμη κι ας σχίζουν τα ιμάτιά τους οι Γερμανοί ότι απεχθάνονται τους ναζί και ότι ουδέποτε δεν θα υποκινήσουν κάτι το… βλαπτικό κατά της Ευρώπης. Κι ας είχαν εξαφανίσει από την αγορά έως και τα αγαλματίδια-προτομές του Νίτσε (πριν από την Ένωση, διότι μετά την Ένωση τα επανακυκλοφόρησαν), λες και έφταιγε η φιλοσοφία του Νίτσε για τα κακουργήματα του Χίτλερ.

Αλήθεια πως δεν το έχετε πάρει είδηση;  Μήπως πρέπει να εξαφανίσουμε το οτιδήποτε έχει γραφτεί για την λακωνική αγωγή των Σπαρτιατών που συνήθιζαν να παίρνουν τα παιδιά από τους γονείς τους στην ηλικία των επτά περίπου ετών και να τα εκπαιδεύουν στα στρατόπεδα; Κάτι ανάλογο έκανε και ο Χίτλερ που ως θαυμαστής της αρχαίας ελληνικής κουλτούρας αντέγραψε (φυσικά κακέκτυπα), αυτό που έκαναν οι Σπαρτιάτες και διασταυρώνοντας Γερμανούς αξιωματικούς με Γερμανίδες, έπαιρνε τα παιδιά άμα τη γέννησή τους, πριν προλάβουν να γνωρίσουν μητρότητα και πατρότητα και τα μεγάλωνε σε στρατόπεδα. Πολλοί εκ των φερόμενων ως Ες-Ες είχαν περάσει αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα μέχρι πριν λίγα χρόνια πρώην Ες-Ες, γέροι πλέον, αναζητούσαν μέσω των γερμανικών τηλεοπτικών εκπομπών τους γονείς τους που δεν τους είχαν γνωρίσει ποτέ. Μήπως λοιπόν πρέπει να ντρεπόμαστε για την λακωνική αγωγή των Σπαρτιατών επειδή την αντέγραψε, όπως την αντέγραψε, το εθνικιστικό ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ; Πως σας διέφυγε αυτό;

Όχι δεν νομίζω ότι σας έχει διαφύγει τίποτε. Εκτιμώ ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο χαιρετισμός τον οποίο αποκαλείτε ναζιστικό (δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω απ` τον ώμο και παλάμη τεντωμένη), είναι βαθύτατα ελληνικός χαιρετισμός τον οποίο χρησιμοποίησαν διαχρονικά οι προγονοί μας από τότε που απευθύνονταν στον ανατέλλοντα ήλιο και στους θεούς κάμνοντας επικλήσεις, μέχρι την εποχή της ελληνικής εκστρατείας στην Ασία όταν και ο τελευταίος στην ιεραρχία στρατιώτης του Αλέξανδρου ύψωνε το δεξί του χέρι λέγοντας Χαίρε!
mouseio-italia-xairetismos
Αλλά και στην κοινωνική τους ζωή οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν τον εν λόγω χαιρετισμό σε ένδειξη φιλίας και σεβασμού προς αυτόν που απευθύνονταν. Εν συνεχεία Κέλτες, Ρωμαίοι, Ινδιάνοι ως και Χριστιανοί ιππότες του μεσαίωνα, αντέγραψαν τον ελληνικό χαιρετισμό υιοθετώντας τον σε όλες τους τις εκδηλώσεις. Μέχρι τότε δεν ενοχλούσε κανέναν, ως το 1936 που τον αντέγραψε και τον χρησιμοποίησε το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς της Γερμανίας του Χίτλερ, το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του Μουσολίνι και το καθεστώς του Φράνκο στη Ισπανία.

Και τι μας νοιάζει εμάς ρε προσκυνημένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αν τα ανδρείκελα των αλλοεθνών ηγεσιών χρησιμοποίησαν τον ελληνικό υπερήφανο χαιρετισμό προκειμένου να προσδώσουν ανάστημα και κύρος στους εθνικιστικούς τους στρατούς; Είναι λόγος αυτός να κατηγορείτε και να υβρίζετε τον εν λόγω χαιρετισμό χαρακτηρίζοντάς τον ναζιστικό; Δηλαδή τον χαρίζετε στους ναζί και τους φασίστες; όπως χαρίσατε στους Σκοπιανούς το δεκαεξάκτινο σύμβολο των Αργεαδών (αυτό που λέτε αστέρι της Βεργίνας), το οποίο φέρανε οι Μακεδόνες από το Άργος όταν ανέβηκαν Βόρεια με τον πρώτο τους βασιλιά τον Κάρανο.

Αυτό το σύμβολο χλιαροί μου πατριώτες, είναι ο ισοσκελής ελληνικός σταυρός (όχι χριστιανικός) που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα προ χριστιανικού ημερολογίου και απεικονίζεται σε σπαρτιατικό κρατήρα ο οποίος σήμερα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου. Ο σταυρός δημιουργεί τέσσερα τεταρτημόρια και κάθε τεταρτημόριο αποτελείται από τρεις ακτίνες οι οποίες νοηματίζουν μία τριάδα κοσμικών ενεργειών, δηλαδή μία τριάδα θεοτήτων (4 τεταρτημόρια Χ 3 θεούς ανά τεταρτημόριο = 12 Θεοί). Αυτό το δικό μας σύμβολο αντέγραψαν οι Σκοπιανοί νομίζοντάς το μακεδονικό και νομίζοντας τους εαυτούς τους Μακεδόνες. Κι εσείς που δεν νομίζετε ούτε τα νομιζόμενα, εγκαταλείψατε το ελληνικό ιερό σύμβολο των προγόνων σας στην σημαιούλα των Σκοπιανών συμβιβαζόμενοι με μια απεικόνιση που ζουμάρει στο κέντρο της σημαίας τους και δεν δείχνει τις 12 ακτίνες των τεταρτημορίων σε πλήρη ανάπτυξη. Παράλληλα μέμφεστε, κατηγορείτε και βρίζετε όποιον Έλληνα χρησιμοποιεί τη σβάστικα μια κι αυτή την έχετε χαρίσει στους ναζί του Χίτλερ ενώ γνωρίζετε, δεν μπορεί να μη γνωρίζετε, ότι και η σβάστικα είναι ελληνική και ότι πρόκειται για τον τετρα-αγκυλωτό σταυρό ή τετρακτύς που αποτελείται από δύο διπλά-ενωμένα, κεφαλαία ελληνικά γράμματα (Γ) τα οποία μέχρι και οι Ελληνίδες ιέρειες στα μαντεία τα έκαναν δερματοστιξία (τατουάζ το ξέρετε εσείς), στο κορμί τους. Εν συνεχεία ο τετρα-αγκυλωτός σταυρός χρησιμοποιήθηκε ως ιερό σύμβολο στις θρησκείες κι άλλων λαών όπως στον Βουδισμό και τον Ινδουισμό λόγω των επιρροών τους από την ελληνική Κοσμοθέαση. (Αλλά μήπως ξέρετε τι σημαίνει ελληνική Κοσμοθέαση;).
mouseio-italia-tetragrammato
Ο εν λόγω αγκυλωτός σταυρός λοιπόν, ο οποίος νοηματίζει καλή τύχη, ισορροπία και ευημερία, έχει βρεθεί κατ` επανάληψη χαραγμένος σε διάφορα αγάλματα και σε αρχαία ελληνικά κράνη όπως αυτό που χρονολογείται μεταξύ του 350-325 προ χριστιανικού ημερολογίου, το οποίο βρέθηκε στον Τάραντα της Σικελίας, όπως στον μανδύα γυναικείου αγάλματος που βρίσκεται στο μουσείο της Ακρόπολης κι όπως επίσης στο στήθος αγάλματος του Βούδα που βρίσκεται στην Καλιφόρνια. (Βλέπε κατ` αντιστοιχία το κράνος, τον μανδύα και τον Βούδα).
mouseio-italia
Επειδή λοιπόν τον αγκυλωτό σταυρό τον χρησιμοποίησε και η ναζιστική Γερμανία η οποία στο πλαίσιο της προπαγάνδας της έψαχνε να βρει ελληνικά διαχρονικά ισχυρά σύμβολα (διότι που να βρει δικά της;), για να στηρίξει την εθνικιστική της δυναμική την οποία χρησιμοποίησε εις βάρος της ανθρωπότητας, πρέπει οι συμβολισμοί αυτοί (χαιρετισμός και αγκυλωτός σταυρός) να νοηματοδοτούνται αρνητικά, απευκταία και βδελυρά από εσάς, πολιτικούς της παγκοσμιοποίησης και παπαγαλίζοντες δημοσιογράφους, οι οποίοι ως προς την καταγωγή τουλάχιστον, είστε Έλληνες. Μήπως η ιστορία των αρχέγονων συμβολισμών μας αρχίζει από την εμφάνιση του εθνικοσοσιαλιστικού, δηλαδή ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ;

Τι είπατε; Ποια είναι η γνώμη μου για την Χρυσή Αυγή; Από τις μέχρι τώρα τέσσερεις σελίδες που έχω γράψει αυτό σας ενδιαφέρει; Αυτό θέλετε να εκμαιεύσετε; Καλά λοιπόν, ας παίξουμε το γύρω, γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης, αλλά με τους δικούς μου όρους διότι εγώ γράφω κι εσείς διαβάζετε.

1)Η Χρυσή Αυγή είναι ένα εθνικιστικό ελληνικό κόμμα που εξ όλων όσων προείπαμε, ακόμα και αν το ήθελε πολύ, δεν μπορεί να είναι ναζιστικό ή φασιστικό διότι αμφότερα τα ιδεολογήματα (ναζισμός, φασισμός) είναι ξένα, φύση, θέση και προέλευση, τύποις και ουσίας. Δεν υιοθετούνται και δεν αντιγράφονται. Δεν αναβιώνονται και δεν απομιμούνται από κανέναν άλλο λαό πλην Γερμανών (αυτούς να προσέχετε) και Ιταλών, διότι αποτελούν ιδιοσυστασίες αυτών, και μόνον αυτών που τα γέννησαν, μέσα από το αποκλειστικά δικό τους κυτταρολογικό εγκεφαλικό υλικό. Συνεπώς σε καμία περίπτωση ο ναζισμός και ο φασισμός δεν μπορεί να αφορά άλλους εθνικιστές-εθνικόφρονες, λόγου χάρη Έλληνες, Βραζιλιάνους ή Νιγηριανούς.

2)Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί σύμβολα (χαιρετισμό, μαίανδρο, αγκυλωτό σταυρό και άλλα) τα οποία είναι ελληνικότατα, προαιώνια και αποτελούν μέρος του αξιακού συστήματος των προγόνων μας και συνεπώς αξίες δικές μας. Οποιοσδήποτε τα βρίζει επειδή αντιγράφηκαν από τους βάρβαρους είναι το λιγότερο αδιάβαστος και το περισσότερο ανθέλληνας, όπως είναι ηλίθιος οποιοσδήποτε χρυσαυγίτης αυτοαποκαλείται ναζιστής.

3)Εάν μέλος ή οπαδός της Χρυσής Αυγής προέβει σε εγκληματική ενέργεια, αρμόδια είναι η δικαιοσύνη και μόνον αυτή. Ούτε η πολιτική εξουσία, ούτε οι δημοσιογράφοι. Τις δε οποιεσδήποτε πράξεις που ο νόμος του ποινικού δικαίου χαρακτηρίζει ως εγκληματικές, δεν μπορεί να τις χρεώνονται όλα τα μέλη μιας οργάνωσης, όλοι οι οπαδοί και γενικά όλοι οι Έλληνες εθνικιστές και εθνικόφρονες.

Σας ακούω να λέτε ειρωνικά ‘’Κάτι μας είπες τώρα’’.

Ναι ξέρω, το λέγατε κι εσείς συνεχώς στα κανάλια σας ‘’τον λόγο έχει η δικαιοσύνη…’’, ‘’δεν φταίνε όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής…’’ αλλά την ίδια στιγμή το αναιρούσατε δικάζοντας (με τον δικό σας γλωσσοκτονικό και λεξοπλαστικό τρόπο ο οποίος είναι χειρότερος από το γράμμα του νόμου διότι απηχεί στο θυμικό των τηλεθεατών διεγείροντας το συναίσθημά τους), υπόπτους και μη, εγκληματικών ενεργειών μόνο και μόνο επειδή είναι εθνικιστές. Δεν θα ξεχάσω δημοσιογράφο παρουσιάστρια τηλεοπτικού καναλιού, όπου στο δελτίο ειδήσεων έδειξε βίντεο χρυσαυγίτισας μαμάς η οποία άλλαζε το μωρό της βάζοντας του φανελάκι που είχε τυπωμένο τον μαίανδρο. Το εν λόγω βίντεο το οποίο εθεωρείτο σημαντικής ανακάλυψης! το σχολίαζε η δημοσιογράφος με επιφωνήματα ‘’τς, τς, τς, τι πράγματα είναι αυτά…’’. Προφανώς αν η μαμά φορούσε στο μωρό της ένα φανελάκι με τον Ντόναλντ ή με τον Μίκυ θα έπραττε καλώς διότι οι ήρωες του Ντίσνεϋ συγκαταλέγονται στα εθνικά πρότυπα της νεοελληνικής διαπαιδαγώγησης.

Ξέρετε, κάποτε νόμιζα ότι οι εξουσίες είναι τρεις. Η πολιτική, η εκτελεστική και η δικαστική και ότι μεταξύ τους είναι ανεξάρτητες και αυτόνομες. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι η πολιτική εξουσία επηρεάζει έως καθοδηγεί κατά το δοκούν, τις άλλες δύο κι έτσι κατάλαβα ότι ουσιαστικά η εξουσία είναι μόνο η πολιτική. Άκουγα ότι η δημοσιογραφία είναι η τέταρτη εξουσία αλλά το θεωρούσα υπερβολικό. Θεωρούσα ότι λεγότανε κατ` επίφαση κι ότι οι δημοσιογράφοι δεν κυβερνούν όπως διατείνονται και οι ίδιοι, απλά μεταφέρουν την είδηση αφήνοντας τα συμπεράσματα στην κρίση των τηλεθεατών, ακροατών ή αναγνωστών.

Σήμερα έχω πειστεί ότι οι εξουσίες είναι ουσιαστικά δύο και τυπικά τέσσερεις. Η πολιτική που πρεσβεύει την παγκοσμιοποίηση (ήτοι την ισοπέδωση αξιών, μη το αναλύσουμε άλλο) και η δημοσιογραφία που την προβάλει τεχνηέντως με εικόνα, ήχο αλλά κυρίως με απόψεις δημοσιογράφων οι οποίες αποσκοπούν όχι να μεταφέρουν την είδηση αλλά να απηχήσουν στο θυμικό στο οποίο κρύβεται το συναισθηματικό μέρος της ψυχής των τηλεθεατών και να τους διαμορφώσουν το υποσυνείδητο μαζικά, σύμφωνα με το πνευματικό εμπόρευμα που τα αφεντικά τους θέλουν να προωθήσουν στη σύγχρονη μικροαστική νεοελληνική ηθική του ραγιαδισμού και του βυζαντινορωμαίϊκου.

Κι επειδή τελευταία είδα στις ειδήσεις ότι ασχολείστε και με τις δερματοστιξίες (τατουάζ) αρχαιοελληνικών αναφορών, που έχουν κάνει διάφοροι και που μετά από την ενοχές που τους δημιουργήσατε σπεύδουν να τα σβήσουν από πάνω τους, επιθυμώ να σας ομολογήσω ότι στο αριστερό μου μπράτσο έχω τατουάζ μια μεσσηνιακή περικεφαλαία 8ου αιώνα προ χριστιανικού ημερολογίου που από κάτω γράφει με αρχαϊκά κεφαλαία γράμματα την λέξη ΧΡΥΣΗ. Νομίζω ότι με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου θα πρέπει να συλληφθώ και να ανακριθώ… Και σας υπόσχομαι ότι η έκπληξη που θα νοιώσουν οι ανακριτικές αρχές όταν τους αποδείξω (όχι απλά ισχυριστώ), το τι νοηματίζει η λέξη ΧΡΥΣΗ, θα είναι τόσο ενδιαφέρουσα που θα πουλήσει πολύ στα τηλεο-παράθυρά σας.

Περιμένω εναγωνίως να νοιώσω σαν τον ήρωα του Αντώνη Σαμαράκη στο γνωστό μυθιστόρημα ‘’το Λάθος’’, ο οποίος είχε ζωγραφίσει δυο κύκλους νοηματίζοντας τα στήθη μιας γυναίκας και οι καθεστωτικοί τον συνέλαβαν θεωρώντας πως οι κύκλοι ήταν κάποιες αποθήκες με όπλα. Θυμάστε;

Χρόνια πολλά για την εθνική μας επέτειο και μη δείξετε στη τηλεόραση τους μαθητές-ομαδάρχες της σχολικής παρέλασης, διότι όταν περνάνε μπροστά απ` τους επίσημους στον Άγνωστο Στρατιώτη, χρόνια τώρα, χαιρετάνε με το δεξί χέρι υψωμένο και την παλάμη τεντωμένη, δηλαδή ναζιστικά, όπως λέτε εσείς. Αλήθεια αυτό πως σας έχει διαφύγει;Μετά τιμής και πικρίας

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος

Αριστοτέλους 22, Αθήναι 10433

Το χάος της δεξιάς πολυκατοικίας και οι δυσάρεστες για το καθεστώς συνέπειές του.

Η σταδιακή αποσύνθεση της ΝΔ, οι ρυθμοί της οποίας έχουν αυξηθεί δραματικά την τελευταία διετία και αναμένεται να κορυφωθεί στις επερχόμενες εκλογές του Μαϊου, έχει δημιουργήσει μία ολίγον χαοτική κατάσταση στην λεγόμενη γαλάζια πολυκατοικία.
 Αυτό φαίνεται και απ΄το πόσα κόμματα έχουν προκύψει και πόσα αναμένεται να προκύψουν απ΄την αποσύνθεση της πάλαι ποτέ κραταιάς φιλελεύθερης παράταξης.
 Έχουμε και λέμε. Υπάρχουν:
  Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου, το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη (αυτό βέβαια είναι φρούτο παλαιάς κοπής αλλά αφού υπάρχει ακόμα πρέπει να το αναφέρουμε), η Νέα Μέρα του Ζώη, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Νικολόπουλου. Για ένα διάστημα έκανε την εμφάνισή της και η Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη αλλά η τελευταία επέστρεψε γρήγορα στο μαντρί της μετά την εκλογική αποτυχία της. Επίσης, αναμένεται να ιδρυθεί το κόμμα του Πολύδωρα, ενώ κάτι έχει ακουστεί και για ίδρυση κόμματος απ΄την Ραχήλ Μακρή. Κοινώς, ο κάθε πικραμένος/διαγραμμένος (κεντρο)δεξιός ανοίγει και ένα μαγαζάκι.
Καμμένος: Εύχομαι να είναι η χρονιά της λύτρωσης Αυτό το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και παλιότερα (βλ. Σαμαράς, Στεφανόπουλος, Αβραμόπουλος) αλλά δεν ήταν ανάλογης έκτασης για προφανείς λόγους.

Αντιθέτως, αυτό το φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί στις τάξεις των πρώην πασόκων, παρά το ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης απ΄ότι η ΝΔ. Για την ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν διαλυθεί. Παρ’ολ’αυτά δεν υπάρχει αυτή η πληθώρα ηγετίσκων που να προέρχονται απ΄το ΠΑΣΟΚ. Κάποιες αναιμικές προσπάθειες του Δημαρά (Άρμα Πολιτών)  και των Κατσέλη-Καστανίδη  (Κοινωνική Συμφωνία)  ήταν εξαιρετικά βραχύβιες και γρήγορα απορροφήθηκαν απ΄τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχει και το κόμμα-σφραγίδα του Λοβέρδου.

Είναι προφανές ότι οι προαναφερθέντες δεξιοί ηγετίσκοι, εν ενεργεία ή επίδοξοι, ελπίζουν να επιβιώσουν πολιτικά εισπράτοντας μέρος των απογοητευμένων νεοδημοκρατών που έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν το κόμμα της Συγγρού. Λογική και κατανοητή η επιδίωξή τους.
 Το θέμα όμως δεν είναι οι βραχυπρόθεσμοι χαμηλοί στόχοι προσωποπαγών κομματιδίων με μικρή εώς μηδαμινή κοινωνική επιρροή.
 Το θέμα είναι η ΝΔ, που όπως έχουμε ξανατονίσει είναι ο κυριότερος εχθρός των Ελλήνων εθνικιστών.
Η ΝΔ φαίνεται να μην πολυενοχλείται από αυτές τις κινήσεις στα δεξιά της. Οι γίγαντες της πολιτικής σκέψης που κατοικοεδρεύουν στην Συγγρού πιστεύουν ότι όσο περισσότερα δεξιά κόμματα/κομματίδια υπάρχουν τόσο περισσότερα αναχώματα θα στήνονται απέναντι στην διαρροή ψήφων απ΄την ΝΔ στην Χ.Α. Είναι πολύ πιθανό ότι εν πολλοίς βλέπουν αυτά τα κόμματα σαν προσωρινή αποθήκη ψηφοφόρων οι οποίοι θα επανέλθουν αργότερα στην ΝΔ κατόπιν συνεννόησης της ηγεσίας της με τους διάφορους ηγετίσκους.
Αυτοί οι ευσεβείς πόθοι της ΝΔ θα διαψευστούν. Τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος είναι ενδεικτικά:
 Το ΛΑΟΣ κατάφερε και μπήκε στην βουλή αποκτώντας μία υπολογίσιμη εκλογική επιρροή. Αργότερα υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο και μετά συνεργάστηκε με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στα πλαίσια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η προσπάθεια του Καρατζαφέρη να λειτουργήσει σαν ανάχωμα απέναντι στην Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012 απέτυχε παταγωδώς και ο ίδιος βρέθηκε εκτός βουλής.
 Κάτι παρεμφερές συνέβη και με το κόμμα του Καμμένου. Αρχικά εμφανίστηκε σαν ένα αδιάλλακτο πατριωτικό αντιμνημονιακό κόμμα που απορρόφησε απογοητευμένους νεοδημοκράτες και όχι μόνο. Γρήγορα όμως βγήκαν στην επιφάνεια οι εσωτερικές του αντιφάσεις με αποτέλεσμα να κινείται πλέον σε ρηχά νερά έχοντας απωλέσει το όποιο ρεύμα είχε. Κανείς πλέον δεν περιμένει ότι ο Καμμένος θα μπορέσει να αποτελέσει αποτελεσματικό ανάχωμα απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Εκεί που απέτυχαν τα βαριά χαρτιά (Καρατζαφέρης, Καμμένος) είναι μάλλον απίθανο να τα καταφέρουν οι λοιποί ταλαίπωροι δεξιοί ηγετίσκοι. Συνεπώς οι ελπίδες κάποιων περί (ψευτο)πατριωτικών αναχωμάτων είναι καταδικασμένες να διαψευστούν.

Στην πραγματικότητα, η πολυδιάσπαση της δεξιάς οφελεί τα μέγιστα την Χρυσή Αυγή.
 Και εξηγούμαστε:
 Αρκετοί δεξιοί ψηφοφόροι ως φύσει συντηρητικοί το σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν εγκαταλείψουν το μαντρί τους. Είναι ακόμη πιο διστακτικοί μπροστά στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την ΝΔ για χάρη ενός "ακραίου" "ναζιστικού" "εγκληματικού" κόμματος, όπως χαρακτηρίζεται η Χ.Α. Το άλμα απ΄την καθεστωτική ΝΔ στην ριζοσπαστική Χ.Α τρομάζει αρκετούς από αυτούς.
 Δεν είναι ανάγκη όμως να πάνε απευθείας. Μπορούν κάλλιστα να πάνε στην Χ.Α με μία ενδιάμεση στάση.
  Η ύπαρξη πολλών δεξιών κομματιδίων τους προσφέρει  πολλές επιλογές, κάτι που αυξάνει αισθητά τις πιθανότητες να στραφούν προς κάποιο από αυτά, εγκαταλείποντας την ΝΔ. Η πρόσφατη πολιτική ιστορία έχει δείξει ότι το κρίσιμο δύσκολο βήμα είναι ένας δεξιός να ψηφίσει κάτι άλλο πέραν της ΝΔ. Απ΄την στιγμή που το κάνει, με δεδομένες τις συνθήκες του μνημονιακού ελλαδιστάν, τότε το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

 Τα διάφορα δεξιά κόμματα και κομματίδια, ανεξάρτητα απ΄τον  λόγο της ίδρυσής τους και αντίθετα απ΄τους σκοπούς των αρχηγών τους, πρακτικά λειτουργούν σαν ένας προθάλαμος που προετοιμάζει ψυχολογικά ευρείες μάζες απογοητευμένων ψηφοφόρων πριν αυτές στραφούν προς την Χρυσή Αυγή. Υπερβάλλοντας λίγο θα μπορούσαμε να πούμε ότι λειτουργούν σαν κλινικές αποτοξίνωσης απ΄το νεοδημοκρατιλίκι.
 Και όταν ο κάθε αφελής δεξιός που στράφηκε π.χ. προς τον Καμμένο αντιληφθεί την ανεπάρκεια του τελευταίου, που θα πάει; Θα επιστρέψει στην ΝΔ; Όχι βέβαια. Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει αυτό, διότι δεν έχει να περιμένει πλέον ούτε διορισμούς, ούτε ρουσφέτια, ούτε τίποτα. Το πάρτι των δανεικών τελείωσε και το πελατειακό κράτος κατέρρευσε.
  Εκ των πραγμάτων τότε ο απογοητευμένος δεξιός θα έχει μόνο μία επιλογή. Την Χρυσή Αυγή.
 Το πώς θα χειριστεί αυτήν την κατάσταση η Χρυσή Αυγή είναι ένα άλλο ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας, στο οποίο όμως δεν θα υπεισέλθουμε.

  Η παραπάνω προσέγγιση δεν διεκδικεί ούτε το αλάθητο ούτε το απόλυτο. Ο σκοπός της είναι να καταδείξει ότι οι Έλληνες Εθνικιστές δεν έχουν απολύτως τίποτα να φοβούνται απ΄την ύπαρξη πολλών μικρών δεξιών κομμάτων. Η ύπαρξή τους βραχυπρόθεσμα βλάπτει μόνο την ΝΔ και μεσοπρόθεσμα οφελεί την Χρυσή Αυγή.
 Κατά τ’άλλα αφήστε τους διάφορους ηγετίσκους να ανοίγουν μαγαζάκια με ημερομηνία λήξης και τις μεγαλοφυίες της Συγγρού να πιστεύουν σε.. αναχώματα.


 Υ.Γ: Είναι προφανές ότι η ανάρτηση ασχολείται μόνο με τους δεξιούς ψηφοφόρους που ενδέχεται να στραφούν προς την Χ.Α. Η δεξαμενή του συγκεκριμένου κόμματος είναι σαφέστατα ευρύτερη.
ΠΗΓΗ

Οποιοι αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων θα καταδικάζονται σε σεμινάριο στο Μουσείο Memorial [εικόνες]


Oσοι διαπράττουν αντισημιτικές πράξεις και καταδικάζονται για αυτές θα μπορούν στο εξής να κάνουν σεμινάρια ευασθητοποίησης στα γεγονότα της ιστορίας και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, σύμφωνα με μια συνθήκη που υπεγράφη μεταξύ της γαλλικής εισαγγελίας και του Memorial του Ολοκαυτώματος.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το σεμινάριο θα έχει διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και ο κατηγορούμενος θα μπορεί να κάνει την κύρια ποινή του εκεί.


To Moυσείο Memorial Ολοκαυτώματος άνοιξε τις πόρτες του το 2005 και βρίσκεται στην περιοχή Μαρέ του Παρισιού, δίπλα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ, στο κέντρο της πόλης.

Περιέχει έναν μεγάλο αριθμό ντοκουμέντων και ταινιών που αποδεικνύουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΠΗΓΗ

Σεραφείμ (Πειραιώς)??… Τον Κοντομηνά και τους λοιπούς χρηματοδότες, ως μη μασόνο τον τίμησες με τον Άδωνις???

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ -ΑΔΩΝΙΣ -ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ -ΒΡΑΒΕΥΣΗ
— Συνηθίζει να κατακεραυνώνει τους πάντες, να ανασκευάζει, επανέρχεται και φτου από την αρχή να αναδιπλώνεται, ο μητροπολίτης Πειραιά της κρατικής εκκλησίας. Λίγο από Μπίλντερμπεργκ, λίγο από  μασονία, λίγο θάλασσα και τ……
  — Είμαι περίεργος να μάθω, τι καπνό φουμάρει ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του μητροπολίτη, Δημήτρης Αλφιέρ….. Κάθε προσφορά πληροφορίας δεκτή.
  — Από τη μια, σε ένα από τα πολλά δημοσιοσχετίστικα …ανακοινωθέντα του εν δυνάμει υποψήφιου αρχιεπίσκοπου της κρατικής εκκλησίας, μας ενημέρωνε ότι δεν αποδέχθηκε πρόσκληση της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, διότι και καθότι είναι ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ…
  — Από την άλλη, ο πτωχός πολυεκατομμυριούχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, τελευταίως άρχισε να γίνεται πολυσυλλέκτης εκκλησιαστικών παράσημων και ανώτατων διακρίσεων από μητροπολίτες της κρατικής εκκλησίας…. Τον είδαμε στη Θεσσαλονίκη…..  Επιβεβαιώνεται στον Πειραιά…. Τρέχει κάτι???? Και ο Λαυρεντιάδης και ο καταζητούμενος συνέταιρός του Κυριακίδης, το ίδιο έκαναν, αλλά δεν τους βγήκε σε καλό!!! Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, θαμώνας της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ…. Της μασονικής Αθηναϊκής Λέσχης.  Δημοσιοποιημένα πολλάκις θέματα και γεγονότα, τα οποία ο…. ειδήμων «αντιμασόνος» Σεραφείμ, δεν δικαιολογείται να πει ότι δεν τα ήξερε επειδή σπούδαζε…. Πιο πρόσφατα είναι….
  — Πριν 15 μέρες, ο Πειραιώς Σεραφείμ, τίμησε τους χορηγούς του, με πρώτο και καλύτερο τον θαμώνα της Αθηναϊκής Λέσχης ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, δια χειρός του σιωνιστή υπουργού κατάργησης της υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη!!!!
  === ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ:
  — ΚΑΛΗΜΈΡΑ  ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ,
ΈΝΑ VIDEO, ΈΝΑ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ(ΦΩΤΟ),  ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΆΡΤΗΣΗ.
ΤΑ «ΥΠΌΛΟΙΠΑ»  ….ΔΙΚΆ ΣΟΥ….
ΕΤΟΙΜΆΖΩ ΚΙ” ΕΓΏ ΈΝΑ ΚΕΊΜΕΝΟ  ….»ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΎ»  ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΟΥ ….ΑΦΟΎ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΣ -Ω ΘΕΕ ΜΟΥ- ΣΕΒΑΣΜΙΌΤΑΤΟΣ(κρίμα)  ….ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΠΡΆΞΗ ΤΟΥ ….ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΝΑ «ΥΙΟΘΕΤΕΊ» ΑΠΟΛΎΤΩΣ, ΑΠΡΟΚΑΛΎΠΤΩΣ  ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΆΣΤΩΣ  ….ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΉ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΗ  ΆΠΟΨΗ ….ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΆΝΤΩΝ,  ΓΙΑΤΊ ΌΧΙ  ….ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΩΝ !
  — Τίμησαν τον Δημήτρη Κοντομηνά για την προσφορά του.
VIDEO: http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Culture/%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B7-%CE%9A%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B1.aspx
  — Και ένα απόσπασμα από τον «ζητιάνο»  του Ανδρέα Καρκαβίτσα,  αφιέρωμα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της  Ι.Μ.Π.
» -Οι άνθρωποι έπλεκαν (έπλεαν) ακυβέρνητοι μέσα στην αποθάρρυνση και την ανία. Μέσα τους είχαν κάτι τι ανήσυχο, επίβουλο, κάτι επεριπετούσεν ολόγυρά τους, ο εφιάλτης αδάμαστος εκαθόταν στην ψυχή και την ανάγκαζε να ποθεί αόριστα και όμως ασυμβίβαστα με τη ζωή και την αποστολή της. Πουλιού ευτυχισμένου κελάδημα δεν αντιλαλούσε πουθενά. Μόνον κάποτε ολότρεμος ίσκιος ιχνογραφούσε ψηλά το εχθρικό πέταγμα του όρνιου και πάλιν έφευγε μακράν, σαν να ετρόμαζε την κακή ενέργεια τέτοιας ατμοσφαίρας και κάτω από μακρινόν ξέρακα έβγαινε κραυγή άγρια και ξαφνική.
Και οι άνθρωποι, όλοι με χαύνα πρόσωπα, έδειχναν πως είχαν αποκάμει και σιχαθεί πλέον την εντολή και τη μοίρα τους κι επάσχιζαν να διώξουν την ασφυξία που θανατική τους ετριγύριζε. «
  === ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ…..
ΠΗΓΗ