ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0I1YFMcqU8zk1KTdvTq4NpSvujx4A_oR2E0_njjEEBqwFr7PlalQCpbbxnpmpNaD9eCDz7SSVw7wK6cirMH6JEjiEJgrIldu1klEO7S56akiKvXnObpIiw8OVzOwK9mG_35s5Cm68z4_w/s1600/2012.jpg
  • Γράφει ο Μακεδών
Το πείραμα του βατράχου φαίνεται πως στην Ελλάδα πέτυχε αρκετά ικανοποιητικά. Για την ιστορία να πω ότι αν ένα βάτραχο τον πετάξουμε σε καυτό νερό θα πηδήξει έντρομος έξω από το σκεύος , αλλά αν βάλουμε τον βάτραχο σε κρύο νερό και παίζει αμέριμνος, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ήδη τον σιγοψήνουμε, χωρίς να το αντιλαμβάνεται θα συνηθίζει την αλλαγή της θερμοκρασίας έως ότου δεν θα μπορεί να αντιδράσει καθόλου με αποτέλεσμα να βράσει κανονικά.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους Έλληνες στις δύσκολες μέρες που περνάμε εδώ και δύο χρόνια. Πέρα από τον αποπροσανατολισμό του για το ποιος και τι έφταιξε για την κατάσταση που βιώνει έχει κυριολεκτικά παραδοθεί στον συνεχή βρασμό της καθημερινότητας του.

Έφαγε το παραμύθι της ολιγαρχίας του πλούτου που λυμαίνονται πλήρως τον κόπο και τον ιδρώτα του που τεμπέλη τον ανέβαζε και ανεπρόκοπο τον κατέβαζε. Ποιοι δηλαδή τα λένε αυτά ; Αυτοί που μετάγγισαν τον δημόσιο πλούτο στις κασέλες τους και το χρέος αυτό το πέρασαν στις πλάτες μας, κλέβοντας συντάξεις μισθούς χωρίς κανένα ενδοιασμό ξεπούλησαν την χώρα μας κατά το 70% σε ξένους τοκογλύφους . Το υπόλοιπο 30% ποιος νομίζετε ότι το έχει ενθυλακώσει; Οι συμπατριώτες μας , τα αηδιαστικά λαμόγια που δυστυχώς μας πουλάνε εθνικοφροσύνη και καλύπτονται πάντοτε επικαλούμενοι ανύπαρκτους κινδύνους για να έχουμε το κεφάλι κάτω και να μην αντιδράμε σε τίποτα από όσα μέσω των αλήτικων ΜΜΕ προτάσσουν ως εθνικό ότι σκουπίδι τους εξυπηρετεί.

Αλλά θέλετε η τύχη, η ζωή πες αγαπητέ αναγνώστη ότι νομίζεις, πως τα φέρνει και ένας τηλεοπτικός σταθμός ξετυλίγει το κουβάρι μιας απίστευτης δολοπλοκίας και τα άπλυτα βγαίνουν στην φόρα . Όσο περισσότερο κρατάει η ιστορία αυτή τόσα περισσότερα βγαίνουν στην επιφάνεια για εργοδότες και άλλους που εμπλέκονται. Αυτό ωστόσο που μένει είναι η ανατροπή των πάντων και η οσμή απίστευτων σκανδάλων διαφαίνονται όχι στον ορίζοντα αλλά στην καθημερινή ζωή μας, άλλωστε η καθημερινή ανάρτηση των καταγγελιών δεν μπορεί να αφήνει τους υπεύθυνους που διερευνούν τα σκάνδαλα αδιάφορους. Η έρευνα και η απονομή δικαιοσύνης είναι πλέον ανάγκη για όλους εμάς που είμαστε υποχρεωμένοι να διαβιούμε με τα ελάχιστα.

Εκείνο όμως που αφήνει άναυδους τους ανθρώπους αυτής της χώρας είναι η θεαματική αλλαγή του προέδρου του ΛΑΟΣ που είπε στην δημόσια τηλεόραση ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου γιατί υπήρξε ανταλλαγή δημοσίου με δημόσιο. Αν αυτή είναι η άποψη του πλέον θα ήθελα να ξέρω πότε είδε το φως το αληθινό , όταν η κυβερνητική τους συμμετοχή έγινε πραγματικότητα ενώ πριν ωρύονταν εν χορώ για το μέγα σκάνδαλο.

Με αυτά που περάσαμε και με ότι χειρότερο ετοιμάζουν όλοι αυτοί για το νέο χρόνο που νομίζουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, την απάντησή τους θα την πάρουν στις εκλογές όποτε γίνουν, και θα είναι πλήρης ο καταποντισμός τους. Αυτή θα είναι η δική μας καλή χρονιά και να ευχηθώ υπομονή για αυτά που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.                                                                      ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Το 2012 ας φερθούμε επιτέλους ως Έλληνες


Ολίγιστοι Φραγκολεβαντίνοι πολιτικοί υπαγορεύουν σε σπιθαμιαίους εγχώριους ομολόγους τους πως να καταστρέψουν την Ελλάδα.
Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες παριστάνουν τους εκδότες και επιβάλουν τους λογιστές/τραπεζίτες τους ως πρωθυπουργούς.
Χαλιναγωγημένοι μεγαλοδημοσιογράφοι ισοπεδώνουν τα πάντα, ενδιαφερόμενοι μόνο για το ύψος του προσωπικού του λογαριασμού στην τράπεζα.
Αποτυχημένοι «επαναστάτες» ως διαχειριστές του συστήματος.
Δήθεν «αριστεροί» ως βολεμένοι απολογητές της καθεστηκυίας τάξης.
Ανεγκέφαλοι διανοούμενοι, … αδέξιοι δεξιοί, ατάλαντοι καλλιτέχνες, άφωνοι τραγουδιστές..
Ως κι ο τρομοκράτες έχασαν την έμπνευσή τους σε αυτήν την κατάντια και άρχισαν  να ληστεύουν περίπτερα για να επιβιώσουν
Τα έχουμε γράψει κι άλλες φορές αυτά. Αυτή όμως συνεχίζει να είναι η πραγματικότητα της ζωής μας. Μια μεγάλη δημοσκόπηση το παρόν και κάθε προσδοκία στο αόρατο μέλλον.
Στο τέλος του 2011 η Ελλάδα μοιάζει να τα έχει χάσει όλα. Εξουθενωμένοι και απογοητευμένοι οι Έλληνες δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα. Αλλά και δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο.
Ας γίνει λοιπόν το 2012 η ρήση του μεγάλου Καζαντζάκη εγερτήριο σάλπισμα όλων των Ελλήνων: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος».
Για να ξαναγίνουμε Έλληνες. Για να φερθούμε ξανά σαν Έλληνες.
Επειδή, ο κόσμος δεν πέθανε ακόμα. Δεν εγκαταλείφθηκε ακόμα στα χέρια των Τραπεζών. Οι εντεταλμένοι της παγκοσμιότητος και της Wall Street δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας αναγκάσουν να δουλεύουμε, να ζούμε και να σκεφτόμαστε το ίδιο με αυτούς.
Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε. Εδώ είναι Μεσόγειος, γεννήτρα πολιτισμών. Εδώ μεγαλούργησαν έθνη φιλοσόφων και ποιητών, όταν οι σημερινοί δυνάστες μας δεν υπήρχαν καν.
Η κατάρρευση του παλιού κόσμου ενυπάρχει στις ανυπέρβλητες αντιφάσεις του. Αντιφάσεις που εκδηλώνονται σε κάθε μήκος και πλάτος της περιοχής μας, που συνενώνουν με μια αδιόρατη αλλά πανίσχυρη κόκκινη γραμμή τα ορθόδοξα μοναστήρια και τις εβραϊκές συναγωγές της Μεσογείου, τις κοιλάδες της Μεσοποταμίας και τις στέπες της Ρωσίας, την Κύπρο και τα βάθη του Αιγαίου, το Αφγανιστάν του Μέγα Αλέξανδρου και τις αιματοκυλισμένες πλατείες  της εξεγερμένης Μέσης Ανατολής. Εδώ, στην περιοχή μας, ορθώνεται σιγά – σιγά, αλλά ανελέητα, η αντίσταση των λαών στα ρομπότ των Τραπεζών και τους Ούνους της Ευρώπης.
Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει. Οι Έλληνες δεν θα υποκύψουμε. Θα ξεσηκωθούμε και θα βγούμε πάλι στους δρόμους, θα πάμε ξανά στις πλατείες και τις κάλπες για να θάψουμε οριστικά τα πολιτικά ζόμπι της Μεταπολίτευσης του 74 που επιμένουν να μας κυβερνούν. Και θα επιμείνουμε μέχρι τότε που ένας νέος εθνάρχης θα αναλάβει κατ΄ εντολήν μας την ιστορική ευθύνη της αναμόρφωσης της Ελλάδας. Της Ελλάδας των Ελλήνων. Όχι των τραπεζιτών, των εκδοτών, των εργολάβων και των νταβατζήδων.
Και θα περιμένουμε εκεί τον Αντώνη Σαμαρά . Τον Σαμαρά – οραματιστή, όμως, τον “ελυτικό” Σαμαρά  και όχι τον εγκλωβισμένο στην απαξιωμένη ΝΔ Σαμαρά. Τον ηγέτη ενός νέου πατριωτικού συνασπισμού δυνάμεων που θα συσπειρώσει Έλληνες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και θα τους αντιπαρατάξει στις δυνάμεις του ανθελληνισμού, της εθνικής μειοδοσίας και του ενδοτισμού. Για την Ελλάδα του 2021!
Ας γίνει λοιπόν το 2012 η αρχή για την οικοδόμηση της ελπίδας.
Όλοι και ο καθένας μόνος του πρέπει να σηκώσουμε πιο ψηλά την Ελλάδα.
Κι αυτή είναι η καλύτερη ευχή που μπορούμε να σας δώσουμε για το 2012: Να ξαναγίνουμε Έλληνες. Να φερθούμε σαν Έλληνες.
Κι ας θυμηθούμε έστω για μια στιγμή τον Άγγελο Σικελιανό:
Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα.
Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ τον κόσμο!
Ομπρός, οι δημιουργοί!… Την αχθοφόρα ορμή Σας στηλώστε με κεφάλια και με πόδια…
 Factorx                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα πληρώνει το σοσιαλισμό

netakias

Ο κόσμος αργά, αλλά σταθερά, ξυπνάει από την αποχαύνωση του Παπανδρεϊκού Μεσαίωνα και το παραμύθι του Σοσιαλισμού στην Ελλάδα.
Το φίδι του σοσιαλισμού, δεν πέφτει αμαχητί και παρασέρνει στον όλεθρο ένα ολόκληρο έθνος. Καλύτερα να έχεις απέναντι σου έναν αυθεντικό κομμουνιστή, παρά ένα λαμόγιο του σοσιαλιστικού αμοραλιστικού βδελύγματος.
Γράφαμε και στις 22/3/2011 : Τέρμα τα Ψέμματα!Ειναι “Δεξιά” η αντεργατική Πολιτική ή Σοσιαλιστική;
Διαβάστε και την άποψη του Δημήτρη Ε. Θωμά :

Η Ελλάδα πληρώνει το σοσιαλισμό

Η ευρύτερη αριστερά προσπαθεί να παρουσιάσει ως λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας τις πολιτικές εκείνες που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Δημήτρης Ε. Θωμάς 26/12/2011
Τα ιδεολογικά στερεότυπα που κυριαρχούν στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των ενοχών που νιώθει η ευρύτερη συντηρητική παράταξη, λόγω λαθών και παραλείψεων του πρόσφατου ή απώτερου ιστορικού παρελθόντος, έχουν αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, που σε γενικές γραμμές πιστεύει ότι η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στο διεθνή καπιταλισμό και τη φιλελεύθερη οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από διαδοχικές κυβερνήσεις, είτε της κεντρο – αριστεράς είτε της κεντρο –δεξιάς.
Σχεδόν κανείς όμως δεν αντιλαμβάνεται, και πολλοί αρνούνται να ομολογήσουν, κυρίως λόγω προσωπικού οφέλους, ότι τα οικονομικά δεινά της Ελλάδας προκαλούνται από τις σοσιαλιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται ακόμη και σήμερα.
Διακριτικό στοιχείο μεταξύ φιλελεύθερης και σοσιαλιστικής οικονομικής πολιτικής είναι η φορολογία και το ύψος των φορολογικών συντελεστών. Στα σοσιαλιστικά συστήματα οι φόροι είναι υψηλότεροι και στα φιλελεύθερα χαμηλότεροι. Όπως έγραψε η εφημερίδα Εστία, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της στις 16 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα έχει τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη. Ο ανώτατος φόρος εισοδήματος είναι 50%, 45% συν 5% η έκτακτη εισφορά, ενώ για τους μη μισθωτούς υπάρχει και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος 55% επί του φόρου. Ο ανώτατος συντελεστής φόρου εφαρμόζεται από τις 100.000 ευρώ και άνω, κάτι που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης.
Προ διετίας, στα επιχειρηματικά κέρδη ίσχυε φορολογικός συντελεστής 25%, με τη φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και εντεύθεν, τα διανεμόμενα κέρδη εντάσσονται στην κλίμακα φυσικών προσώπων, με το συντελεστή φόρου να φθάνει και το 50%, στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη τα διανεμόμενα κέρδη φορολογούνται με συντελεστή από 10% ως και 20%. Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας είναι σήμερα 23% από 18% που ήταν στο πρόσφατο παρελθόν, και είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Η σοσιαλιστική λαίλαπα ώθησε πολύ ψηλά και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Το ΠΑΣΟΚ επανέφερε τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, που με το ληστρικό 2% ετησίως επί της αξίας του ακινήτου, συν την έκτακτη εισφορά μέσω της ΔΕΗ, μπορεί δικαιωματικά να χαρακτηριστεί δήμευση περιουσίας στο όνομα του ανάλγητου σοσιαλιστικού κράτους που εξυπηρετεί τα κομματικά και στενά του συμφέροντα, υπηρετώντας μια ιδεολογία που έχει εξελιχθεί σε παραθρησκεία στα όρια του παραλογισμού και της ταξικής εμπάθειας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έφτασαν στο σημείο να πληρώνουν ουσιαστικά ενοίκιο στο κράτος που τους εκβιάζει θεωρώντας τους εύκολα θύματα, την ώρα που αφήνει τους ιέρακες της φοροδιαφυγής να οργιάζουν.
Το ύψος των φορολογικών συντελεστών της Ελλάδας δεν συναντάται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ίσως και του κόσμου, ενώ οι πολίτες έχουν μετατραπεί σε οικονομικά υποζύγια της κομματοκρατίας που προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμια της, ακόμη και εν μέσω της ουσιαστικής χρεωκοπίας της χώρας. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με παραλλαγές, εδώ και δεκαετίες, δεν είναι φιλελεύθερη, είναι ουσιαστικά και πρακτικά σοσιαλιστική, κρατικιστική και ανάλγητη, και πνίγει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ατομική δημιουργικότητα, έννοιες που αποτελούν προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από την κρίση.
Τα σοσιαλιστικά συστήματα διακρίνονται από τα φιλελεύθερα, κυρίως από το ρόλο του κράτους και την έκταση του κρατικού παρεμβατισμού στο οικονομικό γίγνεσθαι. Στα σοσιαλιστικά συστήματα το κράτος είναι μεγάλο και παρεμβαίνει παντού, ρυθμίζοντας τα πάντα, υποδυόμενο ακόμη και τον επιχειρηματία. Αντίθετα στα φιλελεύθερα συστήματα το κράτος ασκεί ρόλο εποπτικό και ρυθμιστικό, αφήνει ελεύθερες τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, και δεν παρεμβαίνει, για παράδειγμα για να διασώσει επιχειρήσεις που απέτυχαν και χρεοκοπούν. Αντίθετα οι σοσιαλιστές καταδιώκουν και αποδομούν την έννοια της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, και διογκώνουν για κοινωνικούς λόγους όπως λένε τη γραφειοκρατία και τις κρατικές επιχειρήσεις, με τα γνωστά σε όλους τραγικά οικονομικά αποτελέσματα.
Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η σημερινή κατάσταση του χρεωκοπημένου κράτους –δεινόσαυρου που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και την ανυποληψία, είναι προϊόν φιλελεύθερης πολιτικής. Η υψηλή φορολογία, η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, η αδίστακτη και διεφθαρμένη γραφειοκρατία, ουσιαστικά η χρεωκοπία και η αδυναμία παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων που έχει ανάγκη η χώρα για να είναι αυτάρκης και να μπορεί να σταθεί δυνατή και ανεξάρτητη, είναι αποτελέσματα του σοσιαλ – κρατισμού που κυριαρχεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.
Ο λαϊκισμός και η αριστερή προπαγάνδα που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή δεν διστάζουν να συκοφαντούν τον καπιταλισμό και την φιλελεύθερη πολιτική και να ζητούν περισσότερο σοσιαλισμό, την ώρα που η χώρα καταρρέει και βυθίζεται στην ύφεση, επενδύοντας παράλληλα σε μια πιθανή τυπική διεθνή χρεωκοπεία της Ελλάδας για να εξασφαλίζουν το πολιτικό τους μέλλον και να μετατρέψουν όλους τους Έλληνες σε προλετάριους, υποσχόμενοι μετά ότι θα τους διασώσουν, πιθανώς βάσει προτύπων της Κούβας ή της Βόρειας Κορέας.
Την ώρα που οι περισσότεροι καλοπληρωμένοι και καλοβολεμένοι ακαδημαϊκοί της χώρας σιωπούν, την ώρα που η μεσαία τάξη και δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες καταστρέφονται, και την ώρα που οι βουλευτές δίνουν πριμ παραγωγικότητας στους ομολογουμένως σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους της Βουλής, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους ψηφοφόρους τους, οι πολιτικοί που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν σήμερα, οφείλουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους και να στηρίξουν την αλήθεια.
Το σίγουρο είναι πως η ευρύτερη αριστερά δεν μπορεί να δώσει καμία προοπτική στη χώρα, γιατί ζει στο δικό της ιδεολογικό όνειρο που είναι παντελώς εκτός διεθνούς πραγματικότητας, ενώ το σοσιαλιστικό, υποτίθεται, ΠΑΣΟΚ οδεύει προς την κατάρρευση και ίσως τη διάσπαση, οι μόνοι πολιτικοί και κόμματα που θα επιβιώσουν και θα μακροημερεύσουν, θα είναι αυτοί που θα πουν την αλήθεια, και μόνον την αλήθεια και δεν θα χαϊδέψουν αυτιά. Η οικονομική και πολιτική θύελλα έρχεται και θα σαρώσει τα πάντα. Οι περισσότεροι ελπίζουν ότι μέσα από την αναταραχή θα αναδειχθεί κάτι νέο και δυνατό που θα πάει την Ελλάδα μπροστά.                                                      ΠΗΓΗ:netakias.wordpress.com

ΜΗΝ μου γ@μ@τε άλλο την Ελλάδα μου…


                                                                                    Aρκεί.
Μετά τον βιασμό, ηρθε ο πόνος, ο θυμός, η οργή, η άρνηση, η παραδοχή και στο τέλος, η αποδοχή.
Αρκεί. 
Μας γ@μήσ@νε. ΟΚ.
ΤΩΡΑ;;;;
Τώρα μάγκες….ζητούνται Έλληνες….Ναι, όπως το λέω, όπως το ακούτε, όπως το γράφω…
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ αδέρφια να διαβάζω αναρτήσεις για το πόσο μ@λ@κες είμαστε. ΔΕΝ το σηκώνω πλέον. ΑΡΚΕΙ.
Ακούστε κάτι…ΟΛΟΙ και ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ…
Στην ίδια χώρα μεγαλώσαμε. Η ίδια Μάνα μας βύζαξε. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Η δικιά μας Ελλάδα.
Η Ελλάδα. Με το φακελάκι του γιατρού. Αλλά και η Ελλάδα με τον αγροτικό γιατρό που σώζει την ζωή μου στην άγονη γραμμή….
Η Ελλάδα. Με την ελεεινή δικαστική εξουσία, αλλά και με τους προσφάτως παραιτηθέντες λειτουργούς, που δεν μάσησαν….
Η Ελλάδα. Με τον εκπαιδευτικό που βολεύτηκε στο δημόσιο, αλλά και με τον Μάκη, τον δάσκαλο του γιου μου , που με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι τα μάτια του παιδιού μου του φάνηκαν θλιμμένα.
Η Ελλάδα. Με το βολεμένο βουλευτόπαιδο στο ναυτικό, αλλά και με τον Αλέξη-θα μπορούσε να είναι και δικός σας- να πετάει αθόρυβα και να αναχαιτίζει Τούρκους …..Τον Αλέξη, που τώρα πληρώνεται όσο και το Πασόκι του ΚΕΠΥΟ.
Η Ελλάδα. …….
Του εφοριακού που με ληστεύει. Του εφοριακού που με βοηθά. Του μπάτσου που με γράφει γιατί πρέπει. Του μπάτσου που ΔΕΝ με γράφει γιατί χρωστάω 5000 ευρώπουλα Φ.Π.Α. και κάνει τα στραβά μάτια στον τυπικό έλεγχο…Του καθηγητή Πανεπιστημίου που θέλει να έχει την κόρη μου στο κρεββάτι του το βράδυ για να της -εγκρίνει- το διδακτορικό. Του καθηγητή Πανεπιστημίου που ΑΠΟΘΕΩΣΕ το παιδί μου με την βοήθειά του, να πάρει το διδακτορικό….
Η Ελλάδα….
Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ. Εμείς, είμαστε παιδιά της. Και σαν παιδιά της, μπορούμε να της τα χώνουμε όσο γουστάρουμε. Δεν επιτρέπουμε όμως, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΗ, να μιλήσει άσχημα για την Μάνα μας. Και κυρίως….δεν την υβρίζουμε ΕΜΕΙΣ.
Γιατί;;
Μα γιατί είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Όσοι ΔΕΝ το αντέχουν, στο καλό…
Δεν είμαι ηλίθια, ούτε πάσχω από άννοια… Θυμάμαι και ξέρω. Θυμάμαι ΚΑΙ το 2009 που κραύγαζε η αγορά και κοιμόταν όλο το Δημόσιο, θυμάμαι ΚΑΙ το 2009 (ξανά) που δεν με βοήθησε ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΡΚΕΙ. Πέρασε. Τέλος. ΔΕΝ θα δηλητηριάσω άλλο την καρδιά μου με αυτούς που ΔΕΝ βοήθησαν. Θα επικεντρωθώ να βοηθήσω αυτούς που ΜΠΟΡΩ. Γιατί πλέον, τα περιθώρια στένεψαν και η Μάνα ψυχορραγεί….
Τελειώνει….
Καταπιείτε την μιζέρια και την αρνητική σας ενέργεια.
ΔΕΝ έχουμε άλλα περιθώρια.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ.
Έχουμε ΧΟΥΝΤΑ και χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ.  ΜΑ ΟΛΟΙ!!!!!
Το επικίνδυνο, ξέρετε ποιο είναι;;
Ο εθισμός-και κατά συνέπεια- η εκλογίκευση ενός βιασμού….
Μαζευτείτε να τους ΚΟΨΟΥΜΕ τα @ρχίδια!!!!!!!!!!
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
Χριστιάνα.                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:olympia.gr

Παρέμβαση του Πάνου Καμμένου για το θέμα Εφραίμ και την γεωπολιτική διάσταση


Από τον Πάνο Καμμένο
Ποτέ μέχρι σήμερα δεν μίλησα για το Βατοπέδι ,τον Ηγούμενο Εφραίμ παρότι ερωτήθηκα πολλές φορές αυτά τα χρόνια. Δέν το έκανα γιατί είμαι αρνητικά προκατειλημμένος εναντίον του λόγω της στάσεως του ίδιου αλλά και της Μονής Βατοπεδίου με πάθος που δεν συνάδει σε ορθοδόξους κατά των Ηρώων μοναχών της Ιεράς μονής Εσφιγμένου που αρνούνται εδώ και χρόνια να υποκύψουν στον πειρασμό των χρημάτων της ΕΕ και το μόνο που ζητούν είναι ο σεβασμός στήν Πίστη τους. Δέν θα ήμουν λοιπόν δίκαιος στην κρίση μου
και παράλληλα σέβομαι την Αγιότητα της Αγίας Τιμίας Ζώνης. Βάζω μόνο μιά συνισταμένη λοιπόν στο θέμα χωρίς άλλο σχολιασμό. Η δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίζει όλους πολίτες, κληρικούς ,πολιτικούς το ίδιο όπου βέβαια της αφήνουν περιθώρια κατάπτυστοι νόμοι όπως αυτός περι ευθύνης υπουργών. 1.Πώς ΜΜΕ που υπηρετούν το μνημόνιο και τους τοκογλύφους παίρνουν επάνω τους την προπαγάνδα υπέρ μοναχού όταν η διαφήμιση μετατρέπεται σε δυσφήμηση ?2.Την ώρα που Ρωσία, Ισραήλ ,ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία μετα τον Β' παγκόσμιο πόλεμο έχουν κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα και αποδεικνύουν έμπρακτα την στήριξη τους δημιουργείται σοβαρό θέμα στις σχέσεις μας με τη Μόσχα με την προφυλάκιση του ηγούμενου την παραμονή των Χριστουγέννων μόλις γύρισε απο τον πρόεδρο Πούτιν ,με μόνο κερδισμένο τους Δανειστές που θέλουν τα πάντα τώρα και τζάμπα ως κατακτητές? ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,το άρθρο που επισυνάπτω βοηθά....

Ρωσία και Ισραήλ ζητούν άμεση έναρξη γεωτρήσεων νότια της Κρήτης!

Ρωσία και Ισραήλ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΚΑ στο defencenet.gr, ζήτησαν επίσημα από την κυβέρνηση Παπαδήμου να
ξεκινήσουν ΆΜΕΣΑ γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντοπισμού υδρογονανθράκων, χωρίς να περιμένουν τα χρονοβόρα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ, αφού όπως ισχυρίζονται, "Γνωρίζουν πολύ καλά που υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

«Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετα στοιχεία για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες» δήλωσαν τόσο η Gazprom και η Rosneft, όσο και η ισραηλινή Delek, αφού έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων και θεωρούν ότι από την στιγμή που αναλαμβάνουν αυτές το ρίσκο της γεώτρησης σε σημεία που θα επιλέξουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος από την ελληνική κυβέρνηση να μην δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν άμεσα σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις.

Μάλιστα όμως χαρακτηριστικά είπε ένας Ρώσος αξιωματούχος στο περιθώριο της συνεδρίασης της Mεικτής Eνεργειακής Eλληνο-Ρωσική Ομάδα Εργασίας που συνεδρίασε στο υπουργείο στις 12 Δεκεμβρίου:

«Δεν καταλαβαίνουμε τι σας κοστίζει να προχωρήσουμε με δικές μας δαπάνες σε άμεση γεώτρηση στα σημεία που εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν κοιτάσματα. Αν αποτύχουμε δεν σας κοστίζει τίποτα, ίσα-ίσα που θα περιοριστούν οι προς έρευνα περιοχές. Αλλά αν πετύχουμε, εμείς θα έχουμε μερίδιο σε ένα ακόμα κοίτασμα από τα δεκάδες μεγάλα κοιτάσματα που αξιοποιούμε σε όλο τον πλανήτη. Εσείς όμως θα σωθείτε. Σε μερικούς μήνες μπορεί να σας αρπάξουν το κοίτασμα για πενταροδεκάρες. Αν μέχρι τον Μάρτιο βρεθούν αυτά που υπολογίζουμε, αλλάζουν πολλά πράγματα στην τύχη της Ελλάδας»!

Μάλιστα η πιο πάνω θέση, αποτυπώθηκε και στο επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου, με κομψό, βέβαια, τρόπο, όπου αναφέρθηκαν επί λέξει τα εξής για το θέμα της έναρξης γεωτρήσεων νότια της Κρήτης από την Ρωσία: «Η ρωσική αντιπροσωπεία στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έρευνα υδρογονανθράκων σε χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές της Ελλάδας, που προωθεί το ΥΠΕΚΑ».

Η επιτροπή συνεδρίασε, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. Το ΥΠΕΚΑ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Καθ. Κώστα Μαθιουδάκη, ενώ τη ρωσική πλευρά εκπροσώπησε ο Σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Kirill Gadzacev και σε κάποια φάση της συνεδρίασής της παραβρέθηκε και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Μάλιστα δια της διπλωματικής οδού έχει υπάρξει από την Ρωσία η διαβεβαίωση στην Ελλάδα ότι «Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα και από κανέναν αν υπάρξει κάποιος που παράνομα θέλει να διεκδικήσει μερίδιο από τον ορυκτό σας πλούτο», τονίστηκε και εννοούσαν φυσικά την Τουρκία.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο βρίσκεται και η επιμονή του Ισραήλ, όπου η Delek δήλωσε ότι «Δεν θέλει τα αποτελέσματα των ερευνών, ξέρει που να κάνει τις γεωτρήσεις με 100% δική της επιβάρυνση σε ότι αφορά το κόστος πιθανής αποτυχίας»!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αμερικανοί και ειδικά η Υπηρεσία Φυσικών Πόρων, βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης του Ισραήλ, ενώ έχουν διαβιβαστεί στη DELEK με αποτέλεσμα η εταιρεία να φαίνεται έτοιμη να προσχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα θεωρώντας πως η επιτυχία είναι βέβαια.

Βέβαια, καλά όλα αυτά, αλλά φαίνεται ότι οι ισχυροί παίκτες, πρώτα οι ΗΠΑ (οι οποίες θεωρούν αυτονόητο ότι θα έχουν την εκμετάλλευση, μέσω των εταιρειών τους, των κοιτασμάτων αυτών ειδικά αν αφορούν πετρέλαιο) και κατά δεύτερον η Ε.Ε., για ανεξήγητους λόγους θέλουν να καθυστερήσει η όλη διαδικασία.

Εξ ου και η στροφή 180 μοιρών του υφυπουργού Γ.Μανιάτη μέσα σε λίγες ημέρες που ενώ είχε εμμέσως προαναγγείλει στην Ολομέλεια της Βουλής άμεση έναρξη γεωτρήσεων απαντώντας σε σχετική πρόσκληση του βουλευτή και υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. Π.Παναγιωτόπουλου, λίγες ημέρες μετά σε Επιτροπή της Βουλής, μίλησε για «διαδικασία χρόνων».

Για να επιβεβαιωθεί φαίνεται ο Ρώσος που υποστήριξε ότι «Θα σας πάρουν τα κοιτάσματα για πενταροδεκάρες» εννοώντας ότι μετά την επικείμενη ολική πτώχευση η κρατική περιουσία θα περάσει στον έλεγχο των δανειστών ή των προστατών…

Γιατί τέτοια αγωνία για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης: Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Α.Φώσκολου η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, που έχουν δημοσιευθεί κυρίως από ξένους επιστήμονες, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φώσκολος, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων η Κρήτη για 25 χρόνια θα πάρει 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Φώσκολος στην ομιλία του παρέθεσε στοιχεία Νορβηγών επιστημόνων, σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάνος Καμμένος: Από το 1994 είχαμε καταγγείλει δράση Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα

Συγκλονιστική αποκάλυψη-καταγγελία ΣΟΚ του Πάνου Καμμένου σήμερα, στο ΜΕΓΚΑ.
Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι από το 1994 είχαν καταγγείλει την δράση Τουρκοκυπρίων πρακτόρων, που έβαζαν φωτιές σε Ελληνικά νησιά για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας..
Η πληροφορία βασιζόταν σε αναφορά του Υποναυάρχου (ε.α) Ντάνη Θεοφανίδη, που ήταν τότε Ακόλουθος Άμυνας στο Λονδίνο.
Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο...

Έκαναν 45 ημέρες να ελέγξουν την αναφορά του Ναυάρχου Θεοφανίδη..
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!!
ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com

Γυρίζει η ποινή του θανάτου;


Σηκωθείτε Έλληνες και μπλοκάρετε τα σπίτια των Βουλευτών και της Κυβέρνησης. Θυμίστε τους ότι η ποινή του θανάτου που επεξεργάζεται ομάδα νομομαθών πατριωτών για τα μέλη της Κυβέρνησης ΓΑΠ, επεκτείνεται μέχρι στιγμής και συμπεριλαμβάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, τον Πρόεδρο της Τράπεζας Ελλάδος, δεκατρείς Βουλευτές και δύο μεγαλοεκδότες.

Οι κατηγορίες είναι:

1. Η κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος.
2. Η απεμπόληση των Εθνικών μας δικαιωμάτων επωφελεία κερδοσκοπικών ομίλων καθώς και η ενσυνείδητη παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ.
3. Ηθική αυτουργία για την αυτοκτονία εκατοντάδων συμπατριωτών μας
4. Εσκεμμένη και εγκληματική αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ονόματι δήθεν οικονομικών περικοπών και εκμοντερνισμού αυτών.
5. Διασπάθιση του Δημοσίου Χρήματος σε βαθμό κακουργήματος και οικονομικές χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να συρρικνωθεί η επιχειρηματικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών
6. Η επέμβαση και ο επηρεασμός της δικαιοσύνης σε στρατηγικής σημασίας υποθέσεις που έβλαψαν και βλάπτουν την Δημοκρατία αλλά κυρίως την υπόσταση του Έθνους.
7. Η συστηματική παραπλάνηση της κοινής γνώμης σε θέματα υψίστης Εθνικής σημασίας καθώς και οι απαράδεκτες ψυχολογικές επιχειρήσεις σε βάρος του ηθικού του Ελληνικού Λαού.
8. Η συνεχής λήψη επαχθών οικονομικών μέτρων για την εξόντωση του Λαού.
9. Η στήριξη του ρεύματος Λαθρομετανάστευσης με αποτέλεσμα η Χώρα να υφίσταται μεγάλη οικονομική απαξίωση, η ασφάλεια του πολίτου να είναι στο ΝΑΔΙΡ και η εγκληματικότητα να πλήττει το 30% των Ελληνικών οικογενειών.
10. Συστηματική δυσφήμηση της Χώρας και των Ελλήνων προκειμένου να εξυπηρετούνται κερδοσκοπικά και λοιπά Παιχνίδια.

Σε ισόβια θα οδηγηθούν Βουλευτές, Δικαστικοί, τοπικοί άρχοντες οι οποίοι στήριξαν το σαθρό και προδοτικό πολιτικό σύστημα.

Το έτερο ευχάριστο είναι ότι επιτέλους οι έντιμοι Δικαστικοί παραιτούνται και διαχωρίζουν τη θέση τους. Αυτοί θα κληθούν να θέσουν τα θεμέλια της Νέας Ελλάδος.

Στέργιος Σμυρλής                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:koukfamily.blogspot.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΕΤΟΣ, ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ, ΝΕΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


του Δημητρίου Πλατή
http://www.wearechangegreece.com/wp-content/uploads/2011/02/drachmaVSeuro-300x208.jpgΤο 2000 η Ελλάδα κατέβαλε συνολικά στην ΕΚΤ για την είσοδό της στο ευρώ περίπου 91 δις ευρώ, που αντιστοιχούν σε 103.000.000 ευρώ περίπου για συμμετοχή στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, 1.271.000.000 ευρώ περίπου συμμετοχή στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της ΕΚΤ με δολάρια, γιεν και χρυσό στο 15% του ως άνω ποσού και 89,6 δις ευρώ που αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ του 1999 για το δυναμικό της ΕΚΤ από το οποίο λαμβάνουν χώρα οι πιστωτικές πράξεις μέσω του ευρωσυστήματος.
Το ευρώ αφαίρεσε με το συντελεστή 3,4075 ρευστότητα που αντιστοιχούσε στο 240% της κυκλοφορίας της δραχμής ένεκα της εισόδου του νέου νομίσματος από την αντικατάσταση των παλαιών προκαλώντας αύξηση των τιμών κατά 240% πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την πρόβλεψη – επιταγή για τη σταθερότητα των τιμών από την παρ. 1 του αρ. 22 του Συντάγματος και τη Συνθήκη της ΕΕ.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κουλούρι και το μικρό μπουκάλι του νερού. Με τη δραχμή το κουλούρι κόστιζε 50 δρχ. με το ευρώ 170 δρχ. (50 λεπτά) ήτοι αύξηση 240%, ομοίως δε και για το μπουκάλι με το νερό. Το ένα ευρώ εισήλθε με ισοτιμία 3,4075 δρχ. σε σχέση με το κατοστάρικο, με αποτέλεσμα το ένα κέρμα του ενός ευρώ να αντικαταστήσει ένα κατοστάρικο, αφαιρώντας από τη ρευστότητα – κυκλοφορία 240 δρχ., ήτοι δύο κατοστάρικα και δύο εικοσάδραχμα.
Με την ως άνω ενέργεια προκλήθηκε απώλεια – μείωση της αξίας του νέου νομίσματος από την υπερτίμησή του κατά 80%, ενώ αυξήθηκαν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών αντίστοιχα από την αυτή μείωση της αξίας του νομίσματος, ενδεικτικά αναφέροντας ότι τα 382.500.000 κατοστάρικα που κυκλοφορούσαν το 2000, με τον συντελεστή 3,4075 θα έπρεπε να αντικατασταθούν από 125.000.000 κέρματα ευρώ περίπου, πράγμα που δεν έγινε διότι επειδή τα κέρματα της υποδιαίρεσης του ευρώ ήταν λίγα από την υπερτίμησή τους προκλήθηκε ρευστοποίηση των κερμάτων του ενός ευρώ, απόρροια του οποίου ήταν τέλη του 2002 να κυκλοφορούν 61.500.000 περίπου κέρματα ευρώ, στο 16% των τεμαχίων κερμάτων και χαρτονομισμάτων των 100 δρχ. που κυκλοφορούσαν.
Το ευρώ ως νέο νόμισμα προσδιορίσθηκε, σε σχέση με τη δραχμή με το συντελεστή 3,4075 ενώ ο σωστός συντελεστής ήταν ο 1,363 και ενώ δεν έπρεπε να εισέλθει ένα κύριο νόμισμα αλλά δύο κύρια νομίσματα. Εν προκειμένω ο φοίνικας στις 68,15 δραχμές με την υποδιαίρεσή του και το ευρώ στις 681,5 δραχμές. Συγκεκριμένα η σωστή νομισματική κυκλοφορία κερμάτων και χαρτονομισμάτων έχει ως εξής:
1 λεπτό (ή ένα μέρος ως ονοματοδοσία) στις 1,363 δρχ. ως κέρμα
μισή δεκάρα στις 6,815 δρχ. ως κέρμα
1 δεκάρα στις 13,63 δρχ. ως κέρμα
2 δεκάρες στις 27,26 δρχ. ως κέρμα
1 φοίνικας στις 68,15 δρχ. ως χαρτονόμισμα
2 φοίνικες ή
2 φοινίκια στις 136,3 δρχ. ως χαρτονόμισμα και κέρμα
5 φοίνικες ή
5 φοινίκια στις 340,75 δρχ. ως χαρτονόμισμα
10 φοίνικες ή
10 φοινίκια στις 681,5 δρχ. ως χαρτονόμισμα
1 ευρώ στις 681,5 δρχ. ως χαρτονόμισμα
50 φοίνικες ή
50 φοινίκια στις 3407,5 δρχ. ως χαρτονόμισμα
5 ευρώ στις 3407,5 δρχ. ως χαρτονόμισμα
10 ευρώ στις 6815 δρχ. ως χαρτονόμισμα
200 φοινίκια στις 13630 δρχ. ως χαρτονόμισμα
50 ευρώ στις 34075 δρχ. ως χαρτονόμισμα
100 ευρώ στις 68150 δρχ. ως χαρτονόμισμα και
250 ευρώ στις 170375 δρχ. ως χαρτονόμισμα.
Από τη Συνθήκη της ΕΕ προκύπτει η υποχρέωση για υιοθέτηση κοινού νομισματικού – πιστωτικού συστήματος στην ενιαία αγορά και όχι ενός απλά κοινού νομίσματος.
Εύλογα, ο φοίνικας θα χρησιμοποιείτο περισσότερο από τις χώρες του νότου και τις πιο μικρές οικονομίες στην ΕΕ ενώ το ευρώ από τις μεγαλύτερες χωρίς το ένα νόμισμα να αποκλείει το άλλο στην κυκλοφορία του.
Τα πλεονεκτήματα είναι αφενός μεν ότι το συγκεκριμένο νομισματικό σύστημα εισέρχεται με καθολική υποδιαίρεση αξίας και όχι με μετρική μεταφορά υπολοίπου αξίας ως έλαβε χώρα με το ευρώ στις 340,750 δρχ., αφετέρου δε η ενδιάμεση κυκλοφορία των δύο νομισμάτων περιορίζει την κυκλοφορία τους εξανεμίζοντας τις όποιες πληθωριστικές πιέσεις, διατηρώντας τη σταθερότητα των τιμών, των μισθών και των εισοδημάτων και κατ’ επέκταση της αξίας τους ως αναφέρεται στη Συνθήκη της ΕΕ και προσδιορίζεται στην παρ. 1 του αρ. 22 του Συντάγματος περί σταθερότητας των τιμών πλέον του γεγονότος ότι οι όποιες κερδοσκοπικές πιέσεις κατά του νέου νομισματικού – πιστωτικού συστήματος θα έπρεπε να λάβουν χώρα με διπλάσιο μέγεθος στη χρήση τους με οποιοδήποτε χρηματοοικονομικό εργαλείο και μέσο για να επιτύχουν το σκοπό τους. Εκτός αυτού η εκ νέου μαθηματική αντίληψη για υποδιαίρεση του νομισματικού μεγέθους του φοίνικα με δύο υποδιαστολές δεν επιτρέπει την εύκολη μεταφορά των τιμών στα μεταξύ πεδία με αμελητέα επιβάρυνση του πληθωρισμού από τη διατομή της υποδιαίρεσης αυτού του νομισματικού συστήματος σε αντιδιαστολή με τα μεγάλα κενά που είχε το ευρώ από το συντελεστή 3,4075 και έτσι οι χώρες – κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν παραπλήσιες μειώσεις ρευστότητας.

Υπολογισμός του συντελεστή 1,363

Ένα κέρμα ευρώ αντικατέστησε ένα κατοστάρικο. Έτσι υπήρξε απώλεια – μείωση της αξίας κατά 0,7065298 αφού 100: 340,75 = 0,2934702. 1 – 0,2934702 = 0,7065298. Δεσμεύεται η απώλεια 0,7 της αξίας στη μονάδα και κρατείται το 0,0065298 (κρατούμενο 1).
Ομοίως δε 50 δρχ. : 170,375 δρχ. = 0,2934702.  1- 0,2934702= 0,7065298 και ούτω καθεξής.
Έτσι προκύπτει πρώτα ότι υφίστατο απώλεια κατά 70% της αξίας του το νέο νόμισμα.
Το 1 λεπτό αντιστοιχεί όχι σε 3,4075 δρχ. αλλά σε 3 δρχ.
Τα 2 λεπτά αντιστοιχούν όχι σε 6,815 δρχ. αλλά σε 6 δρχ.
Τα 3 λεπτά αντιστοιχούν όχι σε 10,2225 δρχ. ούτε σε 9 δρχ. αλλά σε 10 δρχ.
Έτσι στις 10 δρχ. υπήρξε στρογγυλοποίηση 1 δρχ. ενώ στις 340,750 δρχ. η στρογγυλοποίηση είναι 34,075 δρχ.  34,075 δρχ. είναι το 10% της αξίας ή το 0,1 της μονάδας του ευρώ. Έτσι η μείωση – απώλεια του νέου νομίσματος είναι της τάξης του 80‰ . Έτσι 340,750 : 5 = 68,15 δρχ. και 68,15 : 50 δρχ. = 1,363.

Υπολογισμός αρχής – εξαρχής του συντελεστή 1,363

Το κέρμα των 10 δρχ. υποδιαιρείται με συμπληρωματική υποδιαίρεση αξίας και όχι με ακριβή υποδιαίρεση αξίας στα κέρματα των 5 δρχ., των 2 δρχ. και της μίας δρχ. Έτσι το σύνολο της αξίας λογίζεται ως 18 δρχ. αφού 10 δρχ. + 5 δρχ. + 2 δρχ. + 1 δρχ. = 18 δρχ. ήτοι 80% ως αξία άνω της αξίας των 10 δρχ. Από τα παραπάνω υπολογίζεται η πραγματική αξία του δεκάδραχμου και του κάθε κέρματος της υποδιαίρεσης και στη συνέχεια προστίθεται στο δεκάδραχμο δια να υπολογιστεί η συνεισφορά της δραχμής στο νέο ευρωπαϊκό νομισματικό πιστωτικό σύστημα. Έτσι 10 δρχ. : 5 =  2 δρχ., 5 δρχ. : 5 = 1 δρχ., 2 δρχ. : 5 = 0,4 δρχ. και 1 δρχ. : 5 = 0,2 δρχ.. 2 δρχ. + 1 δρχ. + 0,4 δρχ. + 0,2 δρχ. = 3,6 δρχ.  10 δρχ. + 3,6 δρχ. = 13,6 δρχ. Έτσι ο συντελεστής ο αρχικός είναι 1,36 αφού 13,6 : 10 = 1,36.
Στη στρογγυλοποίηση των 3 λεπτών δεν συμπεριλήφθηκε το ποσό των 0,2225 δρχ. και κατ’ επέκταση υπήρξε αφανής στρογγυλοποίηση που δημιουργεί με αέναο τρόπο πληθωριστικές πιέσεις. Έτσι θα πρέπει να εξακριβωθεί πόση είναι η απώλεια της αξίας του νέου νομίσματος του ευρώ έτσι ώστε να προστεθεί ως αριθμός στο νέο συντελεστή 1,36.
Έτσι 0,2225 : 3,4075 = 0,0652971. Το παραπάνω όμως είναι δεκαπλάσιο από το κρατούμενο 1 που είναι 0,0065298 και έτσι το 0,2225 θα πρέπει να υποδιαιρεθεί δια του 10. Έτσι 0,2225 : 10 = 0,02225.
Στις 10 δρχ. η απώλεια είναι 0,02225
Στις 13,6 δρχ.                          y;

y= 13,6 Χ 0,02225 = 0,3026
0,3026 : 10 = 0,03026
Έτσι 13,6 +0,03026= 13,63026.
13,63026 : 10 = 1,363026. Επειδή όμως κρατούνται τα τέσσερα πρώτα ψηφία όπως στο 3,4075 ο συντελεστής είναι ο 1,3630 ή 1,363.
Έτσι ο ένας φοίνικας σε κέρμα εισέρχεται στις 68,15 δρχ. αφού 50 δρχ. Χ 1,363 = 68,15 δρχ. Το κέρμα των πενήντα λεπτών καταργείται ένεκα του ενός φοίνικα και αποδεσμεύει ρευστότητα 102,225 δρχ. αφού 170,375 – 68,15 = 102,225 (κρατούμενο 2).
Το κέρμα και το χαρτονόμισμα με τους δύο φοίνικες εισέρχεται στις 136,3 δρχ. αφού 100 δρχ. Χ 1,363 = 136,3 δρχ.
Το κέρμα του ενός ευρώ καταργείται και αποδεσμεύει ρευστότητα 204,45 δρχ. αφού 340,750 – 136,3 = 204,45 δρχ. (κρατούμενο 3). Το κέρμα των 10 λεπτών καταργείται και αποδίδει ρευστότητα 34,075 δρχ. (κρατούμενο 4). Έτσι από τα κρατούμενα 2, 3, 4 δικαιολογείται η ύπαρξη του χαρτονομίσματος των 5 φοινίκων στη θέση του ενός ευρώ διότι 102,225 + 204,45 + 34,075 = 340,750.
Έτσι ως τώρα αποδείχθηκε η είσοδος του ενός φοίνικα σε κέρμα, των δύο φοινίκων σε κέρμα και χαρτονόμισμα και των πέντε φοινίκων σε χαρτονόμισμα.
Το κέρμα των 20 λεπτών καταργείται και αποδίδει ρευστότητα 68,15 δρχ. στην οποία εκδίδονται οι υποδιαιρέσεις του φοίνικα από τα κέρματα των 10 και 20 δρχ. στις 13,63 δρχ. και 27,26 δρχ. αντίστοιχα ήτοι μίας και δύο δεκάρων αντίστοιχα σύνολο 40,89 δρχ.
Το κέρμα των 5 λεπτών καταργείται ένεκα του κέρματος της μισής δεκάρας αποδίδοντας ρευστότητα 10,225 δρχ. αφού 17,0375 – 6,815 = 10,2225, ενώ καταργείται και το κέρμα των δύο λεπτών, κρατώντας το κέρμα του ενός λεπτού. Όντως 10,2225 + 10,2225 + 40,89 + 6,815 = 68,15 δρχ. Έτσι δικαιολογούνται τα κέρματα της μίας δεκάρας, των δύο δεκάρων αλλά και της μισής δεκάρας, ομοίως δε και αυτό του ενός λεπτού.
Στις 681,5 δρχ. εισέρχονται δύο χαρτονομίσματα ως ήδη αναφέρθηκε . αυτό με τους 10 φοίνικες αλλά και το νέο χαρτονόμισμα του ενός ευρώ.
Το κέρμα των δύο ευρώ στις 681,5 δρχ. μετατρέπεται στο χαρτονόμισμα των 10 φοινίκων, ενώ καταργείται το παλαιό χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, αποδίδοντας το νέο χαρτονόμισμα του ενός ευρώ.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHa4_gaD9dHYzpNXA0v-izhQ9TM628qRzT_jFjbe3o5mtGoECGxQtZXbwwma8PBNKmfhZC7Fdkn-CjrNO3Dg3FOzWRs91UYlk32NyFaXMDy_HSLpXYZTofoJXY8G-yxlO3floznsss1jFO/s400/finikas.28_7_2011.jpgΣτις 681,5 δρχ. εισέρχονται και ο φοίνικας και το ευρώ διότι 3,4075 Χ 200 δρχ. = 681,5 δρχ. που δικαιολογούσε το κέρμα των δύο ευρώ και τώρα τον φοίνικα, ενώ το νέο χαρτονόμισμα του ενός ευρώ διότι 1,363 Χ 500 δρχ. = 681,5 δρχ. αφού 3,4075 Χ 500 δρχ. = 1703,75 δρχ. ήτοι 5 παλαιά ευρώ.
Η πλεονάζουσα ρευστότητα από την κατάργηση του παλαιού χαρτονομίσματος των 5 ευρώ δεν δεσμεύεται διότι αντιστοιχεί στην κυκλοφορία που απαιτούν τα νέα χαρτονομίσματα του ενός ευρώ και των 10 φοινίκων από συναλλαγή και ανταλλαγή στην περιοχή των 681,5 δρχ. έως 3407,5 δρχ. Με τη νέα ισοτιμία το παλαιό χαρτονόμισμα των 5 ευρώ θα αντιστοιχούσε σε 2,5 νέα ευρώ, η είσοδος του οποίου θα δημιουργούσε πληθωριστικές πιέσεις μέχρι αυτό το πεδίο και όχι μόνο αφού το χαρτονόμισμα των 5 φοινίκων θα υφίστατο απώλεια της αξίας του πλέον του γεγονότος ότι η υποδιαίρεση δεν είναι δόκιμη. Με δεδομένο ότι στις 3407,5 δρχ. θα εισαχθεί το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, αντικαθιστώντας το παλαιό των 10 ευρώ, ένα προϊόν που κοστίζει 3 νέα ευρώ είτε θα πληρώνεται με το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, με ρέστα δύο χαρτονομίσματα του 1 ευρώ, ή θα πληρώνεται με 3 νέα χαρτονομίσματα του ενός ευρώ. Πιθανή είσοδος χαρτονομίσματος στα δύο ευρώ στις 1363 δρχ. θα δημιουργούσε πληθωριστικές πιέσεις και απώλεια της αξίας του χρήματος τόσο στο νέο χαρτονόμισμα του ενός ευρώ όσο και στο νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, διότι η πλεονάζουσα ρευστότητα των χαρτονομισμάτων των 10 φοινίκων και 1 ευρώ στην ως άνω περιοχή των 681,5 δρχ. έως 3407,5 δρχ. δικαιολογεί την ισόρροπη κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων διατηρώντας την σταθερότητα των τιμών, χωρίς την ύπαρξη του χαρτονομίσματος των δύο ή των δυόμισι ευρώ  που θα δέσμευε ρευστότητα και θα μείωνε την κυκλοφορία του χρήματος με πληθωριστικές πιέσεις.
Το παλαιό χαρτονόμισμα των 10 ευρώ στις 3407,5 δρχ. μετατρέπεται στο νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Το παλαιό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ στις 6815 δρχ. μετατρέπεται στο νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Το παλαιό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, καταργείται διότι στις 13630 δρχ. εισέρχεται το χαρτονόμισμα των διακοσίων (200) φοινίκων αποδίδοντας ρευστότητα 20445 δρχ. αφού 34075 – 13630 = 20445. Το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ καταργείται διότι ήδη υφίστατο στις 6815 δρχ. το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ αποδίδοντας ρευστότητα 17037,5 δρχ. Έτσι 20445+ 17037 = 37482,5. Εάν διαιρεθεί το ποσό της ρευστότητας των 37482,5 δρχ. με το 340,750 αποδίδει 110 παλαιά ευρώ ή 50 νέα ευρώ και 50 φοίνικες ή 55 νέα ευρώ. Επειδή όμως ήδη υφίστατο το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ στις 3407,5 δρχ. εισέρχεται και το χαρτονόμισμα με τους 50 φοίνικες ενώ στη θέση των 100 παλαιών ευρώ εισέρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Ένας επιπλέον τρόπος που αποδεικνύει ότι το ευρώ απώλεσε το 80% της αξίας του προκύπτει και από τη διατομή της νομισματικής σύνθεσης της κυκλοφορίας από το πρώτο κέρμα μέχρι τον ένα φοίνικα και από τον ένα φοίνικα μέχρι τα διακόσια φοινίκια, ομοίως δε μέχρι το ένα ευρώ και από το ένα ευρώ μέχρι τα διακόσια ευρώ, αφού ο ένας φοίνικας αντιστοιχεί στο ένα ευρώ, διότι το ευρώ απώλεσε το 80% της αξίας του (340,750 : 5 = 68,15). Συγκεκριμένα το ένα λεπτό έπρεπε να εισέλθει στις 1,363 δρχ. διότι 1 δρχ. Χ 1,363 = 1,363 δρχ. και έτσι η μισή δεκάρα (ή 2 λεπτά αρχικά το 2002) θα έπρεπε να υποδιαιρείται σε 5 λεπτά που θα εκφράζονται από το κέρμα του ενός λεπτού στις 1,363 δρχ. Εν προκειμένω όμως το 1 λεπτό εισήλθε στις 3 δραχμές με περικοπή την υποδιαίρεση με αποτέλεσμα να απωλεστούν τα 4 λεπτά, τα οποία στα 100 λεπτά αντιστοιχούν στο 4% (στοιχείο 1). Κάτω του κέρματος του 1 ευρώ κυκλοφορούν τα κέρματα των 50 λεπτών, 20 λεπτών, 10 λεπτών, 5 λεπτών, 2 λεπτών και 1 λεπτού, τα οποία αθροιζόμενα αντιστοιχούν στα 88 λεπτά. Κάτω του ενός φοίνικα κυκλοφορούν τα κέρματα των 2 δεκάρων, της 1 δεκάρας, της μισής δεκάρας και του κέρματος του 1 μέρους στα οποία πέντε μέρη υποδιαιρείται η μισή δεκάρα. Δεδομένου ότι το 1 ευρώ ισούται με τον 1 φοίνικα, η 1 δεκάρα ισούται με 20 λεπτά και έτσι το άθροισμα των ως άνω κερμάτων του φοίνικα της υποδιαίρεσής του αντιστοιχεί στα 72 λεπτά, διότι 40 λεπτά + 20 λεπτά + 10 λεπτά + 2 λεπτά = 72 λεπτά, διότι το ένα μέρος αντιστοιχεί σε 2 λεπτά αφού η μισή δεκάρα αντιστοιχεί σε 10 λεπτά. Η διαφορά των 72  λεπτών από τα 88 λεπτά είναι 16 λεπτά που στα 100 λεπτά αντιστοιχεί στο 16% (στοιχείο 2). Κάτω του χαρτονομίσματος των 200 ευρώ κυκλοφορούν τα 100 ευρώ, τα 50 ευρώ, τα 20 ευρώ, τα 10 ευρώ, τα 5 ευρώ, τα 2 ευρώ και το 1 ευρώ, αθροιζόμενα τα οποία αντιστοιχούν στα 188 ευρώ. Κάτω του χαρτονομίσματος των 200 φοινίκων κυκλοφορούν τα 50 φοινίκια, τα 10 φοινίκια, τα 5 φοινίκια, τα 2 φοινίκια και ο 1 φοίνικας, αθροιζόμενα τα οποία αντιστοιχούν σε 68 φοινίκια ή 68 ευρώ, αφού το 1 ευρώ ισούται με τον 1 φοίνικα, εν προκειμένω 120 ευρώ λιγότερα μετά την αφαίρεση των 68 από τα 188. Τα 120 ευρώ αποτελούν το 60% (στοιχείο 3) των 200 ευρώ. Έτσι αθροίζοντας τα στοιχεία 1, 2 και 3 προκύπτει ότι το ευρώ υφίστατο απώλεια το 80% της αξίας του από τη διατομή στη νομισματική του σύνθεση σε σχέση με αυτή του φοίνικα, επαληθεύοντας με τρεις τρόπους την απώλεια του 80% της αξίας του, αφού 4% + 16% + 60% = 80%.
Αυτή είναι η σωστή κυκλοφορία του χρήματος και το σωστό νομισματικό σύστημα για το 2002.
Παράλληλα θα έπρεπε να εισέλθουν σε κυκλοφορία και τα χαρτονομίσματα α) χρυσή δραχμή, β) πετρόδραχμο και γ) ήδραχμο.

Χρυσή δραχμή

(ή Εθνικό Νόμισμα με βάση τη χρυσή δραχμή)
Επειδή με την παρ. 1 του αρ. 5 τον ν. 2842/2000 ο επενδυτικός χρυσός συνδέθηκε με τον πληθωρισμό θα έπρεπε να υπήρχε η χρυσή δραχμή ως χαρτονόμισμα αντιστοιχίας δεδομένης ποσότητας χρυσού στην ΤτΕ έτσι ώστε η αύξηση της τιμής του χρυσού να αυξάνει την τιμή της χρυσής δραχμής αποκαθιστώντας τη μείωση της ρευστότητας από το συντελεστή 3,4075 κάτι που προβλέπεται και από τις οδηγίες 98/80 και 2006/112 (Κεφ. 5).

Πετρόδραχμο

Το πετρόδραχμο ως χαρτονόμισμα αντιστοιχεί σε ένα βαρέλι πετρελαίου εκφρασμένο σε δραχμές (ή χρυσές δραχμές) έτσι ώστε η άνοδος της τιμής του πετρελαίου από την εισαγωγή του ευρώ να οδηγήσει στην αύξηση της τιμής του πετρόδραχου για να μην υπάρχει απώλεια εισοδήματος.

Ήδραχμο

Το ήδραχμο ως χαρτονόμισμα αντιστοιχεί σε μια μονάδα (ή περισσότερες)   ηλεκτρικής ενέργειας εκφρασμένη σε δραχμές (ή χρυσές δραχμές) η αύξηση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του χαρτονομίσματος και τη μη απώλεια εισοδήματος για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών και της ανάπτυξης.
 http://www.patrastimes.gr/img/pictures/980draxmi.jpg

Νέα δραχμή

Έτσι το νέο νομισματικό σύστημα της καινούριας δραχμής διαμορφώνεται με το συντελεστή 1,363 προσαρμοσμένο στην υποπενταπλάσια αρχική αξία του ευρώ και έτσι μια δραχμή αντιστοιχεί σε 10 ευρώ, ενώ ο ένας φοίνικας στο 1 ευρώ ως ακολούθως:
α)                                            1 μέρος σε κέρμα
επειδή το ευρώ απώλεσε το 80% της αξίας του το 1 μέρος θα ισούται με δύο λεπτά και θα υποδιαιρεί τη μισή δεκάρα σε 5 μέρη, αφού είσοδος του πρώτου κέρματος θα έπρεπε να εισέλθει στις 1,363 δρχ.

β)                                            μισή δεκάρα σε κέρμα
ομοίως η μισή δεκάρα θα αντιστοιχεί σε 10 λεπτά

γ)                                            1 δεκάρα σε κέρμα
αντίστοιχα η 1 δεκάρα θα ισούται με 20 λεπτά

δ)                                            δύο δεκάρες σε κέρμα
δύο δεκάρες θα αντιστοιχούν μετά την απώλεια της αξίας του ευρώ κατά 80% σε 40 λεπτά
ε)                                            1 φοίνικας σε κέρμα
ο ένας φοίνικας μετά την απώλεια της αξίας του ευρώ κατά 80% θα ισούται με ένα ευρώ

ζ)                                            2 φοίνικες σε κέρμα και χαρτονόμισμα
οι δύο φοίνικες αντιστοιχούν σε δύο ευρώ. Η παράλληλη κυκλοφορία κέρματος και χαρτονομίσματος αντιστοιχεί στο ότι η αρχική τιμή του φοίνικα ήταν 136,3 δρχ. και θα αντικαταστούσε το κατοστάρικο που κυκλοφορούσε σε κέρμα και χαρτονόμισμα

η)                                            5 φοίνικες σε χαρτονόμισμα
οι 5 φοίνικες αντιστοιχούν σε 5 ευρώ ομοίως που κυκλοφορεί σε χαρτονόμισμα

θ)                                            10 φοίνικες σε χαρτονόμισμα
οι 10 φοίνικες αντιστοιχούν στα 10 ευρώ

ι)                                            1 δραχμή ή 1 νέο ευρώ σε χαρτονόμισμα
η 1 δραχμή ή το 1 νέο ευρώ αντιστοιχούν στα 10 ευρώ

κ)                                            50 φοίνικες σε χαρτονόμισμα
οι 50 φοίνικες αντιστοιχούν στα 50 ευρώ εξαιτίας της απώλειας της αξίας του ευρώ κατά 80%

κα)                                            5 δραχμές ή 5 νέα ευρώ σε χαρτονόμισμα
οι 5 δραχμές ή τα 5 νέα ευρώ αντιστοιχούν στα 50 ευρώ

κβ)                                            10 δραχμές ή 10 νέα ευρώ σε χαρτονόμισμα
οι 10 δραχμές ή 10 νέα ευρώ αντιστοιχούν στα 100 ευρώ

κγ)                                            200 φοινίκια σε χαρτονόμισμα
τα 200 φοινίκια αντιστοιχούν στα 200 ευρώ μετά την απώλεια της αξίας του ευρώ κατά 80%

κδ)                                            50 δραχμές ή 50 νέα ευρώ σε χαρτονόμισμα
οι 50 δραχμές ή 50 νέα ευρώ αντιστοιχούν στα 500 ευρώ.
Η φορολόγηση της νομισματικής κυκλοφορίας κατά τις συναλλαγές σχετίζεται με τη διατομή της υποδιαίρεσης του νομισματικού συστήματος με αποτέλεσμα ο ΦΠΑ να επιβάλλεται σε κατηγορίες αξίας από κατηγορίες προϊόντων που είναι σήμερα.
Έτσι μέχρι και αξία πώλησης τα 10 φοινίκια (ή 10 ευρώ, αφού 1 ευρώ θα ισούται με 1 φοίνικα και η μία δραχμή με 10 ευρώ) ο ΦΠΑ θα είναι 8%, μέχρι αξία πώλησης τα 200 φοινίκια ο ΦΠΑ θα είναι 21%, ενώ με αξία πώλησης άνω από τα 200 φοινίκια ο ΦΠΑ θα είναι 22%. Συγκεκριμένα το άθροισμα της υποδιαίρεσης στον ένα φοίνικα αντιστοιχεί σε 3,5 δεκάρες και ένα μέρος ή 36 μέρη. Ο ένας φοίνικας αντιστοιχεί στα 50 μέρη και έτσι η προστιθέμενη αξία αντιστοιχεί στα 14 μέρη ή 28%. Το άθροισμα της υποδιαίρεσης στα 10 φοινίκια αντιστοιχεί σε 8 φοίνικες και έτσι η προστιθέμενη αξία είναι 2 φοίνικες ή 20%. Δεδομένου ότι υφίστατο απορρόφηση της προστιθέμενης αξίας σε αυτό το εύρος της αναφοράς, ο ΦΠΑ θα αντιστοιχεί στο 8% από την αφαίρεση του 20% από το 28%, έως τα 10 ευρώ. Το άθροισμα της υποδιαίρεσης στη δραχμή μέχρι και τις 50 δραχμές που είναι το τερματικό χαρτονόμισμα, είναι 16 δρχ. (10+5+1) και έτσι η προστιθέμενη αξία είναι 68%. Το άθροισμα της υποδιαίρεσης από τα 10 φοινίκια μέχρι τα 200 φοινίκια, που είναι παράλληλο νόμισμα της δραχμής είναι 60 φοινίκια και η προστιθέμενη αξία είναι 140 φοινίκια ή 70%. Έτσι ο μέσος όρος είναι 69% από το οποίο αφαιρείται το 48% που είναι το άθροισμα της προστιθέμενης αξίας μέχρι τα 10 ευρώ με το ΦΠΑ να ορίζεται στο 21% αφού 69% – 48% = 21% μέχρι τα 200 φοινίκια (ή 200 ευρώ). Από τα 200 φοινίκια και άνω προστίθεται το 1% με το ΦΠΑ να προσδιορίζεται στα 22%.
Για αύξηση κατά 1% του ΦΠΑ πέρα από τα ανώτατα όρια υπάρχει μείωση της ρευστότητας της κυκλοφορίας και της αξίας του χρήματος κατά 2,1%, διότι ο ΦΠΑ είναι φόρος νομισματικής κυκλοφορίας κατά τη συναλλαγή. Λαμβάνοντας υπόψη τη διατομή της υποδιαίρεσης μέχρι τους 10 φοίνικες υπολογίζεται η απώλεια της ρευστότητας από την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1%.

Διατομή
10φ
προστιθέμενη αξία
*
2 δεκάρες
1 δεκάρα
μισή δεκάρα
προστιθέμενη αξία
3/2 δεκάρας
Ποσοστό ΦΠΑ 1%
1%
1%
1%
1%
1%
1%
1%
1%
1%
Μείωση ρευστότητας
μισή δεκάρα
1/2 μισής δεκάρας
1/5 μισής δεκάρας
1/10 μισής δεκάρας
1/5 μισής δεκάρας
1/25 μισής δεκάρας
1/50 μισής δεκάρας
1/100 μισής δεκάρας
3/100 μισής δεκάρας

Έτσι:
1 +  1 2 1 +  1  1 +   1   +   3 =   100+50+40+10+4+2+1+3 = 210 = 2,1 μισές
2      5    10   25     50    100   100                        100                     100         δεκάρες

ή 2,1% απώλεια της ρευστότητας και μείωση της αξίας του χρήματος.
Έτσι με αύξηση στο 9% του ΦΠΑ η μείωση της κυκλοφορίας του χρήματος είναι στο 10,1% με αποτέλεσμα να δεσμεύεται ρευστότητα από την υποδιαίρεση του ενός φοίνικα απόρροια του οποίου είναι να εξαλείφεται στη συνέχεια η υποδιαίρεσή του, με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται η δομή της διατομής με αλλαγή στις αξίες της υποδιαίρεσης κάτι παράτυπο και παράνομο που δεν ισχύει με το ΦΠΑ του 8% διότι υφίστατο η προστιθέμενη αξία από τις 4 δεκάρες που αντιστοιχεί στο 8%.

Καταβληθείσες αποζημιώσεις προς την Ελλάδα

Με την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη η Ελλάδα δικαιούται αποζημίωση  σύμφωνα με τα άρθρα 57-60 και 123-124 της ενοποιημένης απόδοσης της Συνθήκης που αφορά:
i)                    την επιστροφή του ποσού των 91 δις ευρώ από την Ε.Κ.Τ. και όποιου άλλου ποσού διατέθηκε για την Ε.Κ.Τ.  προσαυξημένο κατά 80% πλέον των όποιων τόκων με επιστροφή και του χρυσού, στο σύνολό του το λιγότερο 200 δις ευρώ  και πλέον συμπεριλαμβανομένων και των τόκων
ii)                  το ποσό που αντιστοιχεί από το ποσοστό κατ’ έτος της πράξης εισφοράς ισοσταθμισμένου ισοζυγίου επί των εξαγωγών από το 2002 και εντεύθεν πλέον των όποιων τόκων που υπολογίστηκε ανωτέρω περίπου άνω των 170 δις ευρώ έως το 2008, καθόσον από την παρ. 3 του άρθρου 119 της Ενοποιημένης Απόδοσης της Συνθήκης καταβλήθηκε το ποσό των 91 δις ευρώ για τη συμμετοχή στην ευρωζώνη με αντάλλαγμα το ισοζύγιο πληρωμών. Η πράξη εισφοράς ισοσταθμισμένου ισοζυγίου προκρίνεται από τον τύπο εισαγωγές – εξαγωγές διά τις εισαγωγές επί 100%.
Το 2002 η Πρ. Εισ. Ισ. Ισ. ήταν 26247: 38304 Χ 100% = 68,52% – 18% ΦΠΑ = 50,52%, που αντιστοιχεί σε 19351,18 δις ευρώ.
Το 2003 ήταν 28292: 40299 Χ 100% = 70,2% – 18% = 52,2% που αντιστοιχεί σε 21038,17 δις ευρώ.
Το 2004 ήταν 30033: 42391 Χ 100%= 70,85% – 18% = 52,8% που αντιστοιχεί σε 22402,6 δις ευρώ.
Το 2005 ήταν 29896: 43942 Χ 100% = 68% – 19% = 49% που αντιστοιχεί σε 21547 δις ευρώ.
Το 2006 ήταν 34275: 50722 Χ 100% = 67,5% – 19% = 48,57% που αντιστοιχεί σε 24637,8 δις ευρώ.
Το 2007 ήταν 38497: 55720 Χ 100% = 69,1% -19% = 50,1% που αντιστοιχεί σε 27.915,72 δις ευρώ.
Το 2008 ήταν 43360 : 60740 Χ 100% = 71,38% – 19% = 52,38% που αντιστοιχεί σε 31819,4 δις ευρώ.
Το σύνολο επί της πράξης εισφοράς ισοσκελούς και ισοσταθμισμένου ισοζυγίου αντιστοιχεί από το 2002 έως σήμερα πάνω από 200 δις ευρώ.
iii) τη διαγραφή του δανεισμού ή με την απευθείας καταβολή των αντίστοιχων ποσών που αφορά τη δανειοδότηση από τις λοιπές χώρες της Ευρωζώνης και των τραπεζών αυτών των 91 δις ευρώ προσαυξημένο κατά 80% στο σύνολό του άνω των 200 δις ευρώ πλέον των όποιων τόκων επί των 91 δις ευρώ και συγκεκριμένα για χρέος που υφίστατο προς:
α. την ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)
β. τράπεζες της Ευρωζώνης
γ. χώρες της Ευρωζώνης
δ. τράπεζες της ΕΕ πλην Ευρωζώνης
ε. χώρες της ΕΕ πλην Ευρωζώνης και όποιων άλλων
και αυτό καθόσον στη συνέχεια θα υφίστατο συμψηφισμός των ποσών που διαγράφησαν με την ΕΚΤ και το ΕΤΧΣ ή με διαγραφή αντίστοιχου ποσού χρέους προς την ΕΚΤ και το ΕΤΧΣ ή με αποζημίωση από την ΕΚΤ και το ΕΤΧΣ για τις ανωτέρω κατηγορίες σε σχέση με την ΕΚΤ και το ΕΤΧΣ και την Ευρωζώνη.
Έτσι εάν ο Α (Ελλάδα) παραχωρήσει στον Β (Ε.Κ.Τ.) ένα ποσό και ο Β (Ε.Κ.Τ.) δανείσει στον Γ (ιδιωτικές τράπεζες) το ποσό του Α για να το δανείσει ο Γ με τη σειρά του στον Α τότε η επιστροφή του ποσού από τον Β στον Α συνοδεύεται με τη διαγραφή της οφειλής του Α προς τον Γ και αντίστοιχα του Γ προς τον Β ή τον όποιο συμψηφισμό.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω κατ’ ελάχιστον το ποσό της αποζημίωσης υπερβαίνει το ποσό των 600 δις ευρώ αθροιζόμενο:
i)                    από την επιστροφή των 200 δις ευρώ και πλέον από την ΕΚΤ
ii)                  από το επιπλέον ποσό που είναι αντίστοιχο της ανωτέρω επιστροφής άνω των 200 δις ευρώ για τη διαγραφή του χρέους και
iii)                από τα 200 δις ευρώ και πλέον από το έλλειμμα ισοζυγίου.
Ο Υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας Βαλστβέρδε πρόσφατα ενώπιον του Έλληνα Υπ. Εξωτερικών υποστήριξε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν μια προσφορά, η ανταμοιβή της οποίας αντιστοιχεί στο ποσό τουλάχιστον των 600 δις ευρώ με την αποχώρησή της από αυτή και την επιστροφή στη νέα δραχμή.

* Αφού 8φ (5φ+2φ+1φ) + 2φ = 10φ                                                                                                       ΠΗΓΗ:filologos10.wordpress.com

Υδριάδα: Η Ελληνική εφεύρεση που φεύγει από την Ελλάδα!

http://menslounge.s3.amazonaws.com/7778.jpg
«Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί και, αν δεν υπήρχαν μερικοί σωστοί άνθρωποι σε καίριες θέσεις που προσπαθούν για το καλό του τόπου, θα είχαμε φύγει»
Στο εξωτερικό στρέφουν το βλέμμα τους οι άνθρωποι που σχεδίασαν και κατασκεύασαν την πρώτη και μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί με αιολική και ηλιακή ενέργεια. Ο λόγος για την Υδριάδα, μια 100% ελληνική εφεύρεση, η οποία αφού δοκιμάστηκε με επιτυχία στα νερά του Αιγαίου, πάει… Αφρική.
Ηταν καλοκαίρι του 2007, όταν η μεγάλη πλωτή πλατφόρμα έριχνε άγκυρα έξω από την Ηρακλειά, στις Μικρές Κυκλάδες. Στόχος του πρότυπου συστήματος ήταν να επιδείξει έναν εναλλακτικό και οικονομικό τρόπο για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας στα νησιά με φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία. Η Υδριάδα μετατρέπει το θαλασσινό σε πόσιμο, υψηλής ποιότητας νερό, τροφοδοτούμενη με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται αποκλειστικά από τον ήλιο και τον άνεμο.
Επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης της πλωτής οικολογικής και αυτόνομης μονάδας αφαλάτωσης που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νικήτας Νικητάκος και άμεσοι συνεργάτες του οι επιστήμονες Θεόδωρος Λίλας και Νάσος Βατίστας.
Παρ’ ότι η Υδριάδα δοκιμάστηκε στην πράξη και απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες για τις οποίες κατασκευάστηκε, η εν λόγω τεχνολογία δεν εφαρμόστηκε αλλού στην Ελλάδα, αν και είναι γνωστό το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που πλήττει τα περισσότερα νησιά μας.
Ετσι, οι δημιουργοί της αποφάσισαν να εξάγουν την εφεύρεσή τους στο εξωτερικό, καθώς ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες θέλουν να την αξιοποιήσουν σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και του Περσικού Κόλπου.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
«Η μεταφορά τηςς τεχνολογίας στο εξωτερικό γίνεται μονόδρομος» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» ο κ. Νικητάκος χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση της εφεύρεσης στην Ελλάδα. «Από την αρχή υπήρχε και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού. Η επιλογή μας ήταν να κάνουμε πρώτα στην Ελλάδα τουλάχιστον ένα μεγαλύτερο σύστημα για πολλούς λόγους.
Δυστυχώς αυτό φάνηκε ανέφικτο όλα αυτά τα χρόνια παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις αρμοδίων. Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί και, αν δεν υπήρχαν μερικοί σωστοί άνθρωποι σε καίριες θέσεις που προσπαθούν για το καλό του τόπου, θα είχαμε φύγει για το εξωτερικό» λέει χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση αν υπήρξε έμπρακτο ενδιαφέρον για κατασκευή αντίστοιχων μονάδων σε άλλες περιοχές της χώρας με σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, ο καθηγητής απαντά ότι είχαν σχεδιάσει μια πιο προχωρημένη λύση για την Αμοργό «που πρακτικά τριπλασίαζε την παραγωγή νερού και έβγαζε τα έξοδά της από τα παραπροϊόντα της άλμης, αλλά οι αρμόδιοι αποφάνθηκαν τότε ότι δεν έχει ενδιαφέρον»!
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
Αναφερόμενος στα συμπεράσματα από τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, ο κ. Νικητάκος υποστηρίζει ότι ποτέ μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν υπήρξε ένα τόσο σύνθετο και πρωτότυπο ερευνητικό έργο, το οποίο μάλιστα να τοποθετήθηκε και να λειτούργησε όχι απλώς σε πραγματικές συνθήκες, αλλά αυτόνομο και χωρίς προσωπικό μέσα στο Αιγαίο.
«Οποιος ξέρει από θάλασσα καταλαβαίνει ότι και μια βάρκα να βάλεις στα κύματα για πέντε χρόνια χωρίς κόσμο και χωρίς χρηματοδότηση για τη συντήρησή της, αποκλείεται να αντέξει. Και όμως, η Υδριάδα το πέτυχε. Από τεχνική και πρακτική άποψη ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, όπως όμως τις ξεπέρασαν αρνητικά τα διαδικαστικά θέματα, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κράτους και η ισχύς διαφόρων κακώς εννοουμένων συμφερόντων» υπογραμμίζει και προσθέτει:
«Αν οι αρμόδιοι θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να παρέχουν φτηνό πόσιμο νερό στα νησιά, εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Δεν υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσης, παρά μόνον αδράνειας, γραφειοκρατίας και πιθανών συμφερόντων.
Η Ελλάδα και η Ευρώπη χρηματοδοτούν την έρευνα από τα χρήματα των φορολογουμένων για να πετύχει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας. Στην Ελλάδα τα αποτελέσματα της έρευνας δεν αξιοποιούνται σε αυτήν την κατεύθυνση ούτε στις παρούσες συνθήκες που είναι απολύτως απαραίτητο».
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ
Η πιλοτική μονάδα αφαλάτωσης με το μυθολογικό όνομα Υδριάδα κατασκευάστηκε σε ναυπηγεία της Ελευσίνας (Λάμδα) από ελληνικά χέρια και το καλοκαίρι του 2007 ρυμουλκήθηκε και αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι της Ηρακλειάς. Εχει μέγιστη δυνατότητα παραγωγής 90 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες 250 ατόμων, είναι ενεργειακά αυτόνομη και διαθέτει σύστημα αυτόματου ελέγχου μέσω GΡRS για την παρακολούθηση και τον τηλεχειρισμό της.
Αποτελείται από τέσσερις πλωτήρες, την κεντρική μονάδα αφαλάτωσης, μια ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκά πάνελ. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, αντέχει σε ανέμους μέχρι 120 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το κόστος λειτουργίας, παρακολούθησης και συντήρησής της ανέρχεται σε 0,3 έως 0,5 ευρώ ανά κυβικό μέτρο νερού.
Ο κ. Νικητάκος επισημαίνει ότι οι πλωτές ανεμογεννήτριες όπως της Υδριάδας «είναι το μέλλον» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οπως σημειώνει, οι ανεμογεννήτριες στη θάλασσα υπερέχουν διότι προκαλούν λιγότερη όχληση, δεν δεσμεύουν γη και έχουν καλύτερη απόδοση, αφού ο αέρας στη θάλασσα είναι πιο ισχυρός αλλά και πιο στρωτός απ’ ό,τι στη στεριά.                                            ΠΗΓΗ:www.espressonews.gr

Ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ!

Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το... χαράτσι!

Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο» ερασιτέχνη ερευνητή Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους... αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει το οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

«Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου - αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η παραγωγή, όπως αναφέρει, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».

Πειράματα

Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους. «Εχω κάνει πείραμα τροποποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο πέτυχε, αλλά δεν έχω τα χρήματα να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκίνητο», τονίζει.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

«Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».

Εξηγεί, μάλιστα, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Όταν λέμε ''αποδοτικό'' σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή.

Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας». Ο Μ. Καλογεράκης κινεί το μηχανάκι του με καύσιμο που παράγει από ζάχαρη, ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα                                                                                                           ΠΗΓΗ:www.flashnews.gr

Υπέρτατη κλοπή των πολιτών τα νέα τεκμήρια




  • Αδειάζουν την χώρα από τα ευρώ...
  • Έχουν σκεφτεί το μετά και κυρίως αυτό που περιμένει τους ίδιους;

Χρυσές δουλειές με τα νέα αυξημένα, έως και 70%, τεκμήρια διαβίωσης θα κάνει η Εφορία το 2012. Χιλιάδες φορολογούμενοι αναμένεται να πέσουν στη φάκα των νέων τεκμηρίων, αφού δεν θα φορολογηθούν για τα πραγματικά τους εισοδήματα, αλλά με βάση τα τεκμαρτά εισοδήματά τους, που προκύπτουν απλώς από την κατοχή και χρήση ενός μικρομεσαίου Ι.Χ. και μιας κατοικίας. Χθες το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε στις εφορίες τα νέα, τσουχτερά τεκμήρια διαβίωσης, που θα ισχύσουν για αυτοκίνητα, κατοικίες, πισίνες, σκάφη αναψυχής και βοηθητικό προσωπικό.

Μισθωτοί που έκαναν το «σφάλμα» να αποκτήσουν σπίτι και να διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού κινδυνεύουν να πληρώσουν πολύ υψηλό φόρο εισοδήματος, αφού με την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης θα φορολογηθούν για το τεκμαρτό εισόδημα και όχι για το πραγματικό. Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και ειδικά όσοι μέχρι πρότινος είχαν υψηλά μισθολόγια. Μετά τις δραματικές μειώσεις που επέφερε στις αποδοχές τους το ενιαίο μισθολόγιο, όσοι απέκτησαν στο παρελθόν κατοικία μεγάλης επιφάνειας και όχημα υψηλού κυβισμού θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα τεκμήρια και κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο για εισόδημα που δεν απέκτησαν ποτέ.

Για παράδειγμα, σε έναν άγαμο με κύρια κατοικία 80 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.600 κ. εκ. προέκυπτε, με βάση τα περσινά τεκμήρια, τεκμαρτό εισόδημα 9.600 ευρώ. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε εισόδημα 10.000 ευρώ και γλίτωνε από την τεκμαρτή φορολόγηση και δεν πλήρωνε ούτε φόρο εισοδήματος. Φέτος, με την αύξηση των τεκμηρίων, το τεκμαρτό του εισόδημα ανέρχεται στα 12.600 ευρώ. Συνεπώς θα φορολογηθεί για τα 12.600 ευρώ και όχι για τα 10.000 ευρώ που είναι το πραγματικό του εισόδημα. Με δεδομένο ότι από φέτος έχει μειωθεί το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος 808 ευρώ για εισόδημα που δεν έχει αποκτήσει!

Οι νέες «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» για τα ακίνητα έχουν ως εξής: 40 ευρώ το τετραγωνικό για πρώτη κατοικία έως 80 τετραγωνικά μέτρα, από 30 που ήταν έως σήμερα, 65 ευρώ το τετραγωνικό για κατοικία από 81 έως 120 τετραγωνικά μέτρα, από 50 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, 110 ευρώ το τετραγωνικό για κατοικίες από 121 έως 200 τετραγωνικά μέτρα, από 80 ευρώ που ήταν έως σήμερα. Για τις πολύ μεγάλες κατοικίες το τεκμήριο ανέρχεται στα 200 ευρώ το τετραγωνικό, από 300 έως 400 τετραγωνικά μέτρα, από 150 ευρώ που ήταν έως σήμερα, και 400 ευρώ το τετραγωνικό για χώρους κύριας χρήσης, από 301 τετραγωνικά μέτρα και άνω.

Για τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης η ετήσια αντικειμενική δαπάνη υπολογίζεται στα 4.000 ευρώ μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά, ενώ ήταν 3.000 ευρώ έως τώρα. Ακολούθως, η αύξηση είναι 600 ευρώ για κάθε 100 κυβικά μέχρι τα 2.000 κ. εκ., ενώ ήταν 300 ευρώ μέχρι σήμερα, 900 ευρώ για κάθε 100 κυβικά από 2.000 κ. εκ. μέχρι 3.000 κ. εκ., ενώ ήταν 500 ευρώ έως σήμερα, και 1.200 ευρώ για κάθε 100 κυβικά από 3.000 κ. εκ. και άνω, όταν έως σήμερα ήταν 700 ευρώ.

ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου


Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε.Άλλωστε μην γελιόμαστε η άρνηση-διαμαρτυρία αυτή είναι και ένας τρόπος ανυπακοής., δήλωσαν στο newspressagrinio οι δύο εκπαιδευτικοί που χθες  Τετάρτη 28-12-2011 κατέθεσαν στο παρακαταθηκών και δανείων του Αγρινίου το ποσό του ενός (1) ευρώ.   


Ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος και Γεν. Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας έδωσε συνέντευξη στον ΑΧΕΛΩΟ TV και θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη, όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνου της τοπικής τηλεόρασης, στα δελτία ειδήσεων του καναλιού, όπου μεταξύ άλλων είπε: "ότι η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και είναι μια πρώιμη ανυπακοή σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό που η πλειοψηφία των πολιτών τον έχει αποδεχτεί διότι οι θεσμικές άμυνές της είναι ανύπαρκτες και της έχει επιβληθεί η >προσωπική ευθύνη έναντι της κρατικής κυριαρχίας των αστικών δομών. Δεν είναι μια ακτιβίστικη δράση αλλά μια σοβαρή πολιτική πράξη με κοινωνικό και νομικό υπόβαθρο. Κάτι που στην Κέρκυρα γίνεται με συλλογικό τρόπου και πρωτοβουλία του τ. βουλευτή Γιώργο Καλούδη και νυν περιφερειακού συμβούλου Ιονίων νήσων. Το σοβαρό των επιχειρημάτων μας φαίνεται από το γεγονός ότι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με αφορμή την παρέμβαση της Κέρκυρας έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση περί των αιτιάσεων και στο τι ισχύει τελικά. Άρα η ρωγμή και στην είσπραξη του υπέρογκου χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας είναι γεγονός και ένα νέο κοινωνικό μέτωπο κατά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων ξεκινάει"...                                                                                                                     Δείτε την αιτιολογική αίτηση - δήλωση που κατατέθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012.........
ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ
Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου
Κατοίκου Αγρινίου
................................
Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας  
 ΥΗΡ 2869 οχήματος, 1761 Κ.Ε.Κ.                       
Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος: 66906482 1075017 030000 
Αγρίνιο 28 Δεκεμβρίου 2011
ΠΡΟΣ
Τον κ. Προϊστάμενο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ενταύθα
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: - Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ
                              - Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2012»
Κύριε προϊστάμενε
Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2012 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΗΡ2869 με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:
1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στην Αιτωλοακαρνανία, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό Αιτωλ/νίας και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμε. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές Αιτωλοακαρνάνες του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. Η  υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες
Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια.
2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού  δικτύου της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.
5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε!
6) Διότι, ενώ ο μισθός, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν, κατά 40 %-50% παρά του ότι είμαι πολύτεκνος (4 παιδιά) με δύο θυγατέρες που σπουδάζουν εκτός της μονίμου κατοικίας, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα παλαιό αυτοκίνητο που κατάφερα να προμηθευτώ με δόσεις. Τα τέλη που ζητούνται να πληρώσω  για το όχημα αυτό πλησιάζουν περίπου στην τιμή αγοράς του μεταχειρισμένου οχήματος μου! .
7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένω να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους, όπως εγώ σε επαρχιακό σχολείο που εργάζομαι με ζημίες και με διάφορες φθορές  στο όχημά μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές.
Συνημμένο 1.
Ειδοποιητήριο - απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2012
Με τιμή
Κώστας Διον. Κορδάτος
Εκπαιδευτικός                                                                                ΠΗΓΗ:newspressagrinio.blogspot.com