ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δίπλωμα οδήγησης Ιρακινής !!!


 



 ΔΕΙΤΕ την... απίθανη φωτογραφία της















newsbeast.gr                                                                                                                                               ΠΗΓΗ:tsibouria.blogspot.com

Να μαζευτούμε κόσμος , να οργανωθούμε στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς και κάθε μέρα να τους προπηλακίζουμε

Λάβαμε - Δημοσιεύουμε .


Δεν ξέρω εάν είδατε τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθησαν στα δικαστήρια γα τον απατεώνα τον Ψωμιάδη που τις άρπαξε για τα καλά από τον κόσμο που δούλευε τόσον καιρό , πιστεύω  όμως ότι  το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για τους 300 που μας κυβερνάμε . Να μαζευτούμε κόσμος , να οργανωθούμε στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς και κάθε μέρα να τους προπηλακίζουμε , μέχρι να τους πιάσουμε να τους τσακίσουμε στο ξύλο . Δεν πάει άλλο η κοροϊδία , δεν πάει άλλο , διάβασα πρωινή ανάρτησή σας για τον
Τσοχατζόπουλο . τελικά τον βγάζουν λάδι το λαμόγιο . Για πόσο μαλάκες μας περνάνε πια ; Για πόσο ;
Ας προσπαθήσουμε όλοι μας με οση δύναμη έχουμε να συνενοηθο΄με και να έρθουμε σε επαφή με φίλους κλπ και να στραφούμε εναντίον όλων αυτων που χανάκωσαν την πατρίδα μας και μας στερούν κάθε μερα το χαμόγελο από τα χείλη τα δικά μας και των παιδιών μας .
 Υ.Γ.
Αντώνης Κ.
 Κάτοικος Περάματος , απολυμένος συμβασιούχος που θα κάνει Χριστούγεννα χωρίς περιττά έξοδα μόνο και μόνο για να μπορέσει να πάρει ένα παιχνίδι για την κόρη του . Λυπάμαι αλλά η ζωή είναι σκληρή και έρχονται και χειρότερα . στερούν το χαμόγελο από το παιδί μου , θα στερήσω και εγώ το χαμόγελο από αυτούς .                                                                                                                         ΠΗΓΗ:peramatozoa.blogspot.com

Να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου τώρα.


Είναι καλύτερο για τον κ. Παπανδρέου να πάει σε εκλογές το ταχύτερο για να αποφανθεί ο λαός πριν να είναι αργά για τη χώρα. Πριν εκραγεί η κοινωνία. Είναι πολύ προτιμότερο να στερηθεί την εξουσία με αυτό τον τρόπο ή να αναγκαστεί να την μοιραστεί με άλλους πολιτικούς χώρους, παρά να την απολέσει από μια κοινωνική έκρηξη. Δεν γνωρίζουμε αν αντιλαμβάνεται τι πράττει.

Ο κ. Παπανδρέου δεν διαθέτει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για....
όλα αυτά που κάνει. Εξαπάτησε πολιτικά τον ελληνικό λαό με τις προεκλογικές του υποσχέσεις και προσπάθησε στη συνέχεια να νομιμοποιηθεί καταγγέλλοντας τη Νέα Δημοκρατία. Όμως η προπαγάνδα αυτή έχει ήδη ξεφουσκώσει και ο ίδιος εισπράττει το κόστος των ολέθριων χειρισμών του που μας οδήγησαν σε κρίση δανεισμού και μας οδηγούν τώρα στην οικονομική μας εξαθλίωση και στην απώλεια των περιουσιών μας.

Ο κ. Παπανδρέου παραμένει στην εξουσία για τον απλούστατο λόγο ότι του το επιτρέπει η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν ζητάει εκλογές, γιατί προφανώς θέλει πρώτα να εξαφανιστεί η διαφορά που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις, ώστε να πάρει κεφάλι, προκειμένου να θέσει θέμα εκλογών.

Από το άλλο μέρος θα πρέπει όμως να αντιληφθεί και η Νέα Δημοκρατία ότι διακηρύξεις του τύπου «θα σεβαστούμε το μνημόνιο» κ.λ.π. όχι μόνο δεν πείθουν κανένα, αλλά επαναφέρουν μνήμες και κάνουν τους πολίτες επιφυλακτικούς.

Η λύση είναι μία. Το μνημόνιο θα πρέπει να καταγγελθεί ως μια αποικιοκρατική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε από μια κυβέρνηση που δεν είχε την ανάλογη λαϊκή εντολή και η οποία βάζει τα συμφέροντα των δανειστών πάνω από τα λαϊκά και εθνικά μας συμφέροντα. Όποιος το τολμήσει, αυτός και θα ηγηθεί στη νέα εποχή.

Η περίπτωσή μας δεν είναι σαν άλλες περιπτώσεις χωρών όπου μπήκε το ΔΝΤ, π.χ. Αργεντινή, Ουγγαρία, Τουρκία κ.λ.π.. Εδώ μας πηγαίνουν, εκτός από το λαϊκό και για εθνικό ακρωτηριασμό και επομένως η αντίδραση θα πρέπει να είναι ανάλογη.                                                                     ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Οδυσσέας Ελύτης: "Ο ποιητής του Αιγαίου"

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1979, όταν o Οδυσσέας Ελύτης παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας από τα χέρια του Σουηδού βασιλιά Κάρολου Γουστάβου. Και μ' εκείνη την, καθιερωμένη από το πρωτόκολλο, ελαφρά υπόκλιση ευγενείας, "ο ποιητής του Αιγαίου" ύψωνε την Ελλάδα στους γαλαξίες του λόγου.
Σήμερα, τριάντα ένα χρόνια από τότε, το όνομα "Ελύτης" αντιφεγγίζει στη γη της παγκόσμιας ποίησης. Δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατό του, (18 Μαρτίου του 1996, από ανακοπή καρδιάς) ο ποιητής είναι εδώ. Τραγουδιέται. Διαβάζεται. Μελετάται. Το όνομά του διαπέρασε το χρόνο: 'Έχει κι θάνατος τη δικιά του Ερυθρά Θάλασσα".
Ο κατά κόσμον Οδυσσέας Αλεπουδέλης, του Παναγιώτη και της Μαρίας Βρανά, με πατρική καταγωγή από την Παναγιούδα Λέσβου, γεννηθείς στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο Κρήτης, το τελευταίο παιδί από τα έξι της οικογένειας, ο γιος που αρνήθηκε να συνεχίσει το πατρικό εργοστάσιο σαπωνοποιίας και πυρηνελαιουργίας, πήρε δικό του όνομα για να πορευτεί στο δρόμο της ποίησης.
Η δόξα, που ήρθε το 1964 με την μελοποίηση του "'Αξιον Εστί" από τον Μίκη Θεοδωράκη και η υποδοχή που είχαν τα προηγούμενα έργα του "Προσανατολισμοί", "Ήλιος ο Πρώτος", "Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας", "Η καλοσύνη στις λυκοποριές", δεν τον άλλαξαν.
Στην επτάχρονη χούντα, αν και δεν προχώρησε σε δήλωση κατά της δικτατορίας, κυκλοφόρησε δυνατά έργα συμβολισμού όπως: "Ήλιος ο ηλιάτορας", "Το φωτόδεντρο", αλλά και "Τα ρω του έρωτα", που είναι αλληγορικά και ριμαδόρικα τραγούδια με παιχνιδίσματα του στυλ: "Θαύμασα τον Παρθενώνα/ και σε κάθε του κολόνα / βρήκα τον χρυσό κανόνα/ Όμως σήμερα το λέω/ βρίσκω το καλό κι ωραίο/ σε μία σπόρ Alfa Romeo"…
Συνέχισε την ποιητική γραφή μέχρι το τέλος της ζωής του, με κυριότερα δημιουργήματα "Τα ετεροθαλή", "Η Μαρία Νεφέλη", "Τρία ποιήματα σε σημαία ευκαιρίας", "Το μονόγραμμα", "Ο Μικρός ναυτίλος".
Τιμήθηκε και βραβεύτηκε από πολλούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του κόσμου. Ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αμερική τιμώμενος για το έργο του με το οποίο ανανέωσε την ποίηση. 

nooz                                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:kapistri.blogspot.com

Στην ταράτσα της βουλής μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο;




Πλέον αυτό που συζητείται στις διάφορες παρέες δεν είναι αν θα φύγει ο ΓΑΠ αλλά πότε θα φύγει. Θα φύγει σε έναν μήνα ή σε δύο; Θα φύγει μέρα ή νύχτα. Και κυρίως πώς θα φύγει! Φίλος αναρωτιόταν μεταξύ σοβαρού και αστείου αν υπάρχει δυνατότητα προσγειώσεως ελικοπτέρου στην ταράτσα της βουλής. Γιατί διαφορετικά δεν τον βλέπει καθόλου καλά τον ΓΑΠ!

Έτσι ακριβώς είναι. Υπάρχει τόση οργή στον κόσμο πού είναι πλεόν θέμα χρόνου να ξεσπάσει στους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων και κυρίως στην κυβέρνηση του εθνομηδενιστή, ενδοτικού και νεοταξίτη ΓΑΠ.

Φυσικά από το κύμα αυτό της οργής δεν θα ξεφύγουν οι 'αδέκαστοι' δημοσιογράφοι οι οποίοι αποτελούν δεκανίκια του ΓΑΠ και οι οποίοι καθημερινώς προσπαθούν να μας διαιρούν και να μας κάνουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο!

Δυστυχώς το σχέδιο ήταν πολυετές και τώρα πια έχει μπει στην τελική του μορφή. Αφού διέλυσαν την παιδεία, την γλώσσα, την ιστορία μας, τις αξίες μας και την εθνική μας συνείδηση, αφού μας μετέτρεψαν από κοινωνικά όντα σε 'ιδιώτες' (στα αγγλικά η λέξη idiot προέρχεται από τη λέξη ιδιώτης, ηλίθιος δηλαδή, η οποία ήταν και η αρχική σημασία της λέξεως), αφού μας επέβαλλαν ως πρότυπα τον άκρατο καταναλωτισμό, αφού μας δωροδόκησαν με πλαστά δάνεια και μας κοίμισαν με εφήμερες υλικές απολαύσεις, αφού άφησαν την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, αφού έκαναν την χώρα ξέφραγκο αμπέλι, έρχονται τώρα να εφαρμόσουν το αποκρουστικό σχέδιο της παγκοσμιοποιήσεως:

Μετατροπή της χώρας σε επαρχία πολυπολιτισμική και πολυεθνική, χωρίς ίχνος εθνικής συνειδήσεως με κατοίκους δουλοπάροικους των πολυεθνικών και των τραπεζών. Μετατροπή της χώρας σε ζούγκλα όπου θα κυριαρχεί το σώζων εαυτόν σωθήτω!

Και όλο αυτό μας το παρουσιάζουν ως λύση! Τα καθάρματα! Οι προδότες!

Ζούμε τις πιο κρίσιμες στιγμές ως χώρα. Όλα κρέμονται σε μία κλωστή. Ή θα αντιδράσουμε τώρα ή θα εξαφανιστούμε ως χώρα μία για πάντα αφήνοντας τα παιδιά μας έρμαια στα χέρια των τεράτων της παγκοσμιοποιήσεως.

Η λύση είναι μία: Πρέπει επιτέλους να βάλουμε πάνω από το προσωπικό συμφέρον το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να κρίνουμε τις διάφορες επιλογές που έχουμε με γνώμονα τι είναι καλύτερο για τις όποιες καταθέσεις έχουμε αν έχουμε στην τράπεζα! Όσοι από εμάς δεν έχουν πληγεί ακόμα σοβάρά, να ξέρουν ότι είναι οι επόμενοι! Θα πρέπει η λύση που θα διαλέξουμε να είναι προς όφελος των πολλών αφού μέσω της ευημερίας των πολλών θα διασφαλιστεί και η δική μας προσωπική ευημερία! Το ανάποδο είναι θάνατος και είναι αυτό που μας έχει οδηγήσει ως εδώ!

Έτσι προτείνουμε:

Ανατροπή της προδοτικής κυβέρνησης και του σαθρού πολιτικού κατεστημένου
Αποκύρηξη του χρέους και έξοδος από το μνημόνιο
Επιστροφή στην δραχμή και εθνικοποίηση των τραπεζών
Έκτακτη εθνοσυνέλευση ώστε να ψηφιστεί σύνταγμα με βάση το πρότυπο της άμεσης δημοκρατίας όπου θα διασφαλίζεται ο διαχωρισμός των 3 εξουσιών και θα αποτρέπεται η δημιουργία επαγγελματιών πολιτικών.

Και πάνω από όλα, επιστροφή στην κλασσική παιδεία δίνοντας έμφαση στην γλώσσα μας και τις αξίες του πολιτισμού μας.

Μόνο έτσι θα γίνουμε και πάλι ελεύθεροι και θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας!

Το θεωρείτε δύσκολο; Κάθε άλλο! Να ξέρετε ότι με το που γίνει η αρχή οι λαοί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης θα ακολουθήσουν! Όλοι οι λαοί έχουν καταλάβειτι 'παίζεται' παγκοσμίως, όλοι οι λαοί είναι ενάντια των κυβερνήσεων τους και ψάχνουν τρόπο να εξερθούν. Το 10% των πολιτικών, τραπεζών και πολυεθνικών δεν θα ξέρει που να κρυφτεί όταν το 90% των πολιτών εξεγερθεί!

Η ελευθερία δεν χαρίζεται, η ελευθερία κερδίζεται!

Ως Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια, δείξαμε στον κόσμο τι σημαίνει Δημοκρατία. Ήρθε η ώρα να τους το δείξουμε και πάλι!                                                                                                                             ΠΗΓΗ:mavroseolous.blogspot.com

Το μνημόνιο αποκαλύπτεται στο Διαδίκτυο.


Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ολόκληρο το μνημόνιο (120 σελίδες) που υπέγραψε η Κυβέρνηση. Ωστόσο για όποιον δεν έχει την όρεξη και το χρόνο να το.μελετήσει, τα παρακάτω σχόλια αναγνώστη του ID είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστικά.:
"Ανέβασα τη Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους δανειστές έναντι 80 δισεκατομμυρίων ευρώ! Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και.....
που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τα μεγάλα κανάλια.

Εάν προβληθεί το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος των προδότων που ψηφίσαμε.Γι' αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από. Έλληνες πολίτες στους Έλληνες πολίτες. Διότι και Νου έχουμε, και κρίση. Αυτήν τη στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη e-mail μέσω facebook αλλά και απλών λογαριασμών (hotmail, googlemail) με την προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν κάτω από το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.

Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρείες στον βωμό του ' δημόσιου χρέους' και της 'πτώχευσης'. Εμείς ' οι άνθρωποι του μόχθου ', όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου πλέον έχουμε στα χέρια μας το χαρτί της προδοσίας και με οδηγό τον Ελληνισμό θα πράξουμε το σωστό.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

-σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το. χρέος της.

(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!)

-σελ 129.παράγρ.13.υποπαράγρ.1.

Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.

Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος.

-Σελ.129.παράγρ.14.υποπαράγρ.1

Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

-σελ.121.παράγρ.5

Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία. 6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

-Σελ.123

Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κι όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από τον μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

-Σελ.130, παράγρ.15+σελ.140,παράγρ. 5.

Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης (χούντα έχουμε και θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης; Ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο; Ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!)

-σελ.123,παράγραφος 5.

Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε και συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει και πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

--Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία!!!

Με λίγα λόγια θα μας πάρουν και τα σ... Θα τους αφήσουμε;

http://rapidshare.com/files/404987182/Greece-IMF.pdf

Φιλική συμβουλή, την ώρα της ανάγνωσης να τρώτε κάποιο γλυκό για να κατεβαίνει η πίκρα..

Φιλική παράκληση, στείλτε το αρχείο μέσω e-mail σε όλους τους γνωστούς, φίλους και συγγενείς σας.

Δείξτε το στην οικογένειά σας, τυπώστε το αν θέλετε. Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ αυτό μνημόνιο δεν πρέπει να χαθεί κάπου στον δρόμο, όπως γίνεται συνήθως."                                                                                ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Απολύσεις στον 902, μέρος 2ο

Γράφει ο Zahir Zahir

Την απάντηση σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για κουτσομπολιά, συκοφαντίες και λασπολογία στο ΚΚΕ, όταν βγήκε στο διαδίκτυο η είδηση των απολύσεων στον 902, έδωσε χθές η διεύθυνση του σταθμού με τις πρώτες απολύσεις. Μέχρι στιγμής είναι στο δρόμο 5 εργαζόμενοι.

Το χρονικό της ανηθικότητας:

Από την Τρίτη 23/11 μέχρι την ......
Πέμπτη 25/11 η διεύθυνση συγκαλούσε τμηματικές συνελεύσεις για την ανακοίνωση των "χαρμόσυνων" νέων. Στις 25/11 ενημερώνεται ο πρόεδρος του σωματείου της ΕΤΙΤΑ και κανονίζεται συζήτηση εντός του σταθμού με το σωματείο, τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους. Χωρίς καμία ενημέρωση, το σωματείο δεν εμφανίστηκε ποτέ (γιατί άραγε;).
Κυριακή 28/11, συγκαλείται συγκέντρωση των εργαζομένων (παρευρέθησαν μόνο μη κομματικοί) και εκλέγεται επιτροπή αγώνα, η οποία επικοινωνεί με το σωματείο. Σε συνομιλία με μέλος του Δ.Σ. συνειδητοποιούν ότι το Δ.Σ. δεν γνωρίζει(;) τίποτα για απολύσεις στον 902. Μετά από ώρα κανονίζεται συνάντηση για την επόμενη μέρα το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους. Η διεύθυνση όμως σπεύδει και τη Δευτέρα το πρωί πηγαίνει στο σωματείο, χωρίς να γνωρίζει κανείς από την επιτροπή των εργαζομένων το παραμικρό.
Το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου που πηγαίνει η επιτροπή εμφανίζονται, από το δωμάτιο που ήταν κρυμμένοι, κομματικοί "συνάδελφοι" των εργαζομένων - "συνέταιροι"¨του ΚΚΕ. Στην ερώτηση "γιατί υπάρχει μεταξύ τους αυτή η διαμάχη και αν αυτοί είναι υπέρ των απολύσεων", οι "συνάδελφοι" αυτοί απαντούν "δεν είμαστε υπέρ, αλλά..." (αλλά τι;), μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο σταθμός περιφρουρείται από άλλους "συναδέλφους" για να μην κινδυνεύσει η ροή, οι εγκαταστάσεις κτλ. του σταθμού (εργαζόμενοι εναντίον εργαζομένων!). Παρόλα αυτά κανονίζεται νέα συγκέντρωση των εργαζομένων, αυτή τη φορά με την προοπτική να παρευρεθούν και οι δύο πλευρές, τα κομματικά μέλη δεν παρουσιάστηκαν ποτέ.
Την επομένη κατεβαίνουν στην πορεία μαζί με τους απολυμένους στα άλλα μέσα ενημέρωσης, όταν το νέο των απολύσεων διέρευσε στα άλλα σωματεία, οι πρόεδροι αυτών ρωτούσαν το ΠΑΜΕ και κομματικούς εργαζόμενους του σταθμού αν κάτι τέτοιο ισχύει. Η απάντηση που πήραν; "Εμείς δεν έχουμε ανακοινώσει τίποτα".
Αποφασίζεται προσωρινό πάγωμα των απολύσεων μέχρι την Παρασκευή 3/12 και γενική συνέλευση( για ακόμη μια φορά) σωματείου- διεύθυνσης- εργαζομένων για το βράδυ της Δευτέρα 6/12. Για κάποιον ανεξήγητο όμως λόγο όλα τα συνεργεία εκείνη την ημέρα είχαν βάρδια 4-12 τα μεσάνυχτα (για να μην παρευρεθούν ίσως στην συνέλευση;), για κακή τους τύχη λόγω επεισοδίων ακυρώνεται και παίρνεται εκ νέου απόφαση για πάγωμα των απολύσεων τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δίνεται υποχρεωτική άδεια σε εργαζόμενους για όλη την εβδομάδα από 6/12 έως 10/12 με την εσωτερική οδηγία "άδεια για να μην είναι εδώ μέσα και σκοτώσουν κανέναν".
Μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα τσιράκια τους ρίχναν κροκοδείλια δάκρυα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, αναρωτιόντουσαν γιατί θέλουν να βλάψουν οι εργαζόμενοι το κόμμα αφού δεν ευθύνεται αυτό για την κατάσταση ενώ ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι απολύσεις δεν είναι ίδιες με των άλλων, των κακών καπιταλιστών. Επίσης χρησιμοποιήθηκε και η τακτική του εκφοβισμού και ψυχολογικού εκβιασμού. "Αφού δεν μπορούμε να βλάψουμε εσένα, θα φροντίσουμε να βλάψουμε την οικογένειά σου που είναι στέλεχος του κόμματος και έτσι θα πονέσεις περισσότερο".
Και μετά από όλα αυτά τα τραγελαφικά, χθες το βράδυ στάλθηκαν στο ταμείο ανεργίας 4 εργαζόμενοι και σήμερα το πρωί ένας "αδειούχος". Οι απολύσεις αυτές έγιναν στο τέλος της βάρδιας. Ενώ καληνύχτιζαν οι εργαζόμενοι τους συναδέλφους τους, τους περίμενε στο δρόμο προς την έξοδο ραβασάκι για αποχώρηση.
Αυτό είναι το επίπεδο του κομμουνισμού... Λυπάμαι μόνο για τους παππούδες μου και όλους αυτούς τους ανθρώπους που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και δώσαν τη ζωή τους σε μια ιδέα και σε ένα κόμμα που κάποιοι ξεφτυλίζουν συστηματικά και χωρίς καμία αιδώ.

ΥΓ: Από τη διεύθυνση έχει επίσης ειπωθεί και η κορυφαία φράση: "Δεν έχει αγγίξει το σταθμό και το κόμμα η οικονομική κρίση, έτσι και αλλιώς μερικά εκατομμύρια ευρώ δεν είναι πρόβλημα". Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!                                                                                                                     ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Αχ γλυκό μου Ποντικάκι...


thumb
Γράφει η Κουκίδα
Η χθεσινή μέρα θα χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ως η μέρα που καταργήθηκαν τα πάντα. Η μέρα κατά την διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε ότι το 20% των Eλλήνων είναι πλέον νεόπτωχοι. Ότι θα μειωθούν ξανά και μισθοί και συντάξεις. Ότι θα γίνονται απολύσεις αλα κάρτ. Ότι θα δουλεύουμε με 560 ευρώ το μήνα και σ’ όποιον αρέσει. Ότι η ύφεση καλπάζει στο 4,6%. Ότι η επίσημη ανεργία αυξήθηκε στο 12,6% και ο πληθωρισμός πάνω από το 4,5%.
Το Ποντίκι σας το αποκάλυψε από την προηγούμενη εβδομάδα. Το ΔΝΤ εμπνεύστηκε την επιχείρηση «Ξαφνικός Θάνατος» την οποία και εφάρμοσε η κυβέρνηση χθες. Ανακοίνωσε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες και κατέθεσε τα νομοσχέδια-σκούπα με την μορφή κατεπείγοντος. Όλα σε μια μέρα. Ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει κανείς. Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων και των επισκέψεων του Στρος Καν και του ‘Ολι Ρεν, το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε να δημοσιεύσει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που ανοίγει παράθυρο και για επιπρόσθετα μέτρα το 2011. Πέρα από όσα σας αναφέραμε πιο πάνω. Κι άλλα δηλαδή. Επιπλέον. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιχείρησε με αυτό τον τρόπο να περάσει τις αστοχίες της πολιτικής του στα ψιλά. Παραδέχθηκε ότι η μαύρη τρύπα από τα έσοδα φέτος θα φθάσει τα 4 δις ευρω και ότι δεν θα πιάσουμε τον στόχο του ελλείμματος, άρα θα αναγκαστούμε να πάρουμε περισσότερα μέτρα του χρόνου. Μέσα σε ένα δυσνόητο κατεβατό κειμένου, σφήνωσε όλες τις ευθύνες που τον βαραίνουν και δικαιολογήθηκε ότι "δεν κατάφερε να εισπράξει φόρους φέτος λόγο της ύφεσης". Τώρα το κατάλαβε ότι τα νοικοκυριά δεν έχουν μια; Όχι βέβαια. Το ήξερε εξ αρχής, αλλά βλέπετε ανήκει στην μικρή ομάδα των ολίγων που πιστεύουν ότι πρέπει να διαλυθεί η οικονομία στη Ελλάδα για να ξαναχτιστεί πάνω σε νέα συμφέροντα. Με τις ευλογίες του ΔΝΤ.
Και επειδή φαντάζομαι ότι όλοι θα γράφουν σήμερα για τον εργασιακό μεσαίωνα που μας περιμένει, με κυβερνητική βούλα πλέον, σας παραθέτω αυτά που περιέχει το αναθεωρημένο μνημόνιο και που ο υπουργός οικονομικών προσπαθεί να κρύψει :
1.     Έρχεται νέος γύρος περικοπών στο ασφαλιστικό. Στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον και οι επικουρικές συντάξεις και πρόνοιας.
2.     Τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς θα αυξηθούν κατά 30%
3.     Οι συμβάσεις περιορισμένου χρόνου στο δημόσιο θα περιοριστούν περαιτέρω «κατά τουλάχιστον 15%»
4.     Το νομοσχέδιο για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του έτους και από την πρώτη Ιανουαρίου θα ισχύσει χωρίς καμία καθυστέρηση
5.     Επικυρώνεται και τυπικά η αναλογία 5-1 για προσλήψεις στο δημόσιο με τις μετατάξεις να συνυπολογίζονται στην αναλογία αυτή, δηλαδή θα θεωρούνται νέες προσλήψεις. Με άλλα λόγια οι 300.000 απολύσεις στο δημόσιο μες την τριετία αρχίζουν να φαίνονται μετριοπαθής αριθμός!
6.     Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, πρέπει να κλείσουν όλες οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ και να ιδιωτικοποιηθούν οι κερδοφόρες. Θα υπάρξει νέος γύρος κατάργησης κρατικών φορέων
7.      Το 2012 θα μειωθούν δραστικά οι εξοπλιστικές δαπάνες
8.     Το νέο μισθολόγιο που θα συμπεριλαμβάνει και την σύμπτυξη των απολαβών θα αρχίσει από τα μέσα του 2011
9.     Μας περιμένει άγρια λιτότητα και το 2012 και το 2013 παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης
10.    Οι περικοπές στον τομέα της υγείας θα αντιστοιχούν στο 0,5% του ΑΕΠ το 2011
11.   Οι περικοπές από τις δημόσιες επιχειρήσεις θα κυμανθούν το 2011 γύρω στο 0,5% του ΑΕΠ, μέσα από την μείωση μισθών, επιδομάτων, καταργήσεων θέσεων εργασίας και μετατάξεων
12.  Το οικογενειακό επίδομα και αυτό της θέρμανσης θα δοθεί «μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη» . Βέβαια η κυβέρνηση δεν έχει τον μηχανισμό για να αποφανθεί που θα είναι οι δικαιούχοι
13.  Ξεκινάει επισήμως η πώληση της κρατικής περιουσίας. Τράπεζες, επιχειρήσεις, ακίνητα, νησιά, ορυκτός πλούτος
Για όλα αυτά, μέχρι χθες, οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν ότι δεν θα γίνουν ποτέ. Πρώτος από όλους ο ίδιος πρωθυπουργός.  Το Ποντίκι έχει προειδοποιήσει για τις εξελίξεις εδώ και μήνες, κόντρα στο ρεύμα και στα όσα εγκάθετα γράφονταν. Χθες αποκάλυψε και το κρυφό σχέδιο του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Τα πάντα έχουν συμφωνηθεί. Θα σας αφήσω με την επερώτηση της Βάσως Παπανδρέου τόσο στον Στρος Καν όσο και στον ‘Ολι Ρεν.  «Θα γίνει αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους , δηλαδή ελεγχόμενη πτώχευση; Γιατί οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Πότε θα γίνει; ‘Οταν θα βολεύει τις τράπεζες και τα ξένα επενδυτικά συμφέροντα;» Φυσικά δεν πήρε απάντηση.
Και ο νοών νοείτω ..                                                                                                                          ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΔΙΑΚΟΠΕΣ εξωτερικού ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ!


Την ώρα που ο Χριστόφιας επιδιώκει να αφαιρεθεί το Εθνόσημο από τις στολές της Εθνικής Φρουράς, ιδιώτες Κύπριοι βάζουν διαφημίσεις στους αυτοκινητοδρόμους οι οποίες καλούν τους Κύπριους να κάνουν διακοπές μόνο στην Ελλάδα για να την στηρίξουν την Ελληνική οικονομία.

"ΔΙΑΚΟΠΕΣ εξωτερικού ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ"                                                       ΠΗΓΗ:openpress-gr.blogspot.com

Γιωργάκη, θα στο πούμε για άλλη μια φορά. Πάρε τις μαϊμούδες σου και φύγετε από την χώρα, όσο είναι καιρός. Θυμήσου τι σου λέμε…




  • Στην έσχατη λύση της διενέργειας δημοψηφίσματος εμφανίζεται έτοιμος να προσφύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε περίπτωση που τα συμπεράσματα της επερχόμενης κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας.

    Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη ενημερώσει τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel για αυτή του την απόφαση: «Το είπα στην κα Merkel και στους άλλους πως, εάν η διάσταση είναι τέτοια, θα πάω σε δημοψήφισμα. Να δούμε πώς θα είναι αυτή διαπραγμάτευση και θα το αντιμετωπίσουμε».

    Ο ίδιος, παράλληλα, προανήγγειλε συναντήσεις εντός της επόμενης εβδομάδας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

    Βάσει των δηλώσεων του πρωθυπουργού, καθίσταται απόλυτα σαφές ότι ο ίδιος προσπαθεί να στείλει δύο σαφή μηνύματα: αφενός θα προσπαθήσει να ζητήσει την πλήρη συναίνεση των πολιτών, σε περίπτωση που στο τραπέζι των συνομιλιών τεθούν ζητήματα με δυσμενείς συνέπειες για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η χώρα μας.

    Αφετέρου, ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να στείλει μια δυναμική απάντηση στη σκληρή στάση που τηρεί η Γερμανία και ειδικότερα η καγκελάριος Merkel, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schäuble, αναφορικά με τον χαρακτήρα που θα έχει ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ευρωζώνης, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2013 και μετά.

    Σημειώνεται ότι το Βερολίνο επιθυμεί διακαώς την πλήρη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, με διατάξεις οι οποίες θα προβλέπουν ακόμη και στέρηση ψήφου στα ευρωπαϊκά φόρα για τις χώρες - μέλη, που αντιμετωπίζουν οξυμένα δημοσιονομικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή, σφοδρή κόντρα ξέσπασε μέσα στη Βουλή ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για την παρουσία στην Ελλάδα του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss – Kahn, και του επιτρόπου της Ε.Ε. αρμόδιου για θέματα Οικονομίας, Ollie Rehn.

    «Ήρθαν με ηγεμονικό τρόπο απευθυνόμενοι σε υποτακτικούς, σε ιθαγενείς με χάντρες και καθρεφτάκια», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Μετατραπήκατε σε κυβέρνηση υποτακτικών και σε δούρειο ίππο, για να μπει το Δ.Ν.Τ. στην Ευρώπη και να μετατραπούν οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου στα εργασιακά σε Λατινική Αμερική».

    Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν άμεση: «Δυστυχώς, η χώρα μας είχε προβλήματα και γι’ αυτό ήρθαν. Στηλιτεύετε το γεγονός ότι έρχονται, αλλά δεν αναζητείτε τα αίτια. Πείτε και μια φορά ότι εδώ μας έφεραν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. που έβαλαν δύο φορές τη χώρα σε επιτήρηση».

    «Θα περίμενα περισσότερη σοβαρότητα και ουσία. Αυτή τη στιγμή δίνουμε τη μάχη με τις θυσίες και τον κόπο του λαού, για να φύγουμε από την επιτήρηση. Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα απ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση και θα σταθούμε στα δικά μας πόδια» κατέληξε σε αυστηρό ύφος ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..                                                                                 ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Όποιος πάει να συζητήσει τα προαποφασισμένα, είναι χειρότερος προδότης και από τον Γιωργάκη…



  • Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της Συνόδου Κορυφής, προανήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση «είναι ανοικτή σε προτάσεις που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά».

    Απαντώντας σε ερώτηση της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τα εργασιακά, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι την ώρα που φωνάζει, «κάνει απολύσεις και μειώσεις μισθών στην Τυποεκδοτική και τον 902.»

    Για μικροπρέπεια που δε χρειάζεται απάντηση έκανε λόγο ο Αλέκα Παπαρήγα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ως την πιο επικίνδυνη της μεταπολίτευσης.

    Κριτική στον πρωθυπουργό γιατί δεν κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουν απόψεις για τα εργασιακά άσκησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.                                                       ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Η Ιστορία του Μάκη Παπατζή (*)

    «… Όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν τολμούμε να παραδεχτούμε δημόσια, δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα στην Eλλάδα που να μην έχει σαν πρώτο στόχο τη φοροδιαφυγή (που είναι παράνομη) ή τη φοροαποφυγή (που είναι ημι-νόμιμη!) και το ερώτημα που θέτουν στον εαυτό τους, τουλάχιστον οι προβληματισμένοι και υπεύθυνοι πολίτες, είναι: ποιος φταίει γι’ αυτό το φαινόμενο. Oι “μάκηδες” της ιστορίας μας ή το παράλυτο και πέρα για πέρα διεφθαρμένο “κράτος”;…»
    KAΘIΣMENOΣ νωχελικά στο δερμάτινο κάθισμα της λευκής περλέ Mερτσέντες C, με το ένα πόδι να κρέμεται νωχελικά έξω και το άλλο να ξεκουράζεται στο πεντάλ του γκαζιού, ο Mάκης Παπατζής (φανταστικό όνομα) γεύεται τα φρούτα της επιτυχίας.
    Mέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε να μετατρέψει τη βιοτεχνία ετοίμων ενδυμάτων που του άφησε ο μακαρίτης ο πατέρας του σε μικρή «βιομηχανία» που διέθετε τα προϊόντα της σε δικά της υποκαταστήματα σε όλη την Eλλάδα. Mέσα σε δέκα χρόνια είχε περάσει από το Zάσταβα 1100 στο «Mερσεντέ» 200 και από τον Ποδονίφτη στη Φιλοθέη.
    O Mάκης αισθάνεται -και είναι- καλά. Σ’ αυτό βοηθάει η μυρουδιά του δέρματος του «σαλονιού» (2 εκατ. δρχ.), οι ήχοι από το ηχοσύστημα με τα 8 ηχεία και τον ενισχυτή των 150 Bατ (4 εκατ.), αλλά και τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φοράει. Σακάκι και παντελόνι Boss (300 χιλ.), παπούτσια Cole Hann (35 χιλ.) κι ένα χρυσό ελβετικό ρολόγι (15 εκατ.). Tην εικόνα της ευφορίας συμπληρώνει η σκέψη ότι τα (αφορολόγητα) κέρδη της επιχείρησής του ξεπέρασαν τα 500 εκατ. δραχμές για το 1993, αλλά και το γεγονός ότι το 1994 προβλέπεται ακόμα καλύτερο.
    Γιατί αφορολόγητα; Διότι ο Mάκης έχει βρει τρόπους να αποφεύγει τους υπουργούς Oικονομικών. Πώς; Aπλά, ο Mάκης δεν υπάρχει! Θέλω να πω ο άνθρωπος ζει και βασιλεύει και τα μπουζούκια διαφεντεύει, αλλά «επισήμως» δεν υπάρχει. Έτσι τα έχει «κανονίσει», ώστε όλοι γύρω του (συνεργάτες, μαγαζάτορες, εφοριακοί, αστυνομικοί) να είναι «ευχαριστημένοι». Στις συζητήσεις του μάλιστα, με τους πνιγμένους από τις υποχρεώσεις και διαλυμένους από τη δουλειά φίλους και γνωστούς, υπερηφανεύεται για την ικανότητά του να περνάει απαρατήρητος.
    «Tι λέτε ρε μα… κες που θα πληρώσω εγώ εφορία», κατακεραυνώνει όποιον τολμήσει να του πει ότι πληρώνει φόρους, «τι μου δίνει εμένα το ξεφτιλισμένο το κράτος για να του δώσω εγώ;»
    Oι τρόποι που χρησιμοποιεί είναι γνωστοί σε όλους (και βέβαια στο ίδιο το «κράτος» που ζει απ’ αυτούς).
    Πωλήσεις χωρίς τιμολόγια, υποτιμολογήσεις, δεύτερα βιβλία, αποφυγή πληρωμής ΦΠA, λαδώματα, δωράκια, συνεχείς αλλαγές της «έδρας» και της νομικής μορφής της επιχείρησής του κτλ.
    Παρά τον τεράστιο «τζίρο» που κάνει η βιοτεχνία του, το ελληνικό Δημόσιο δεν τη «βλέπει» – τόση η στραβομάρα του.
    «Πώς νομίζετε ότι χτίστηκαν οι βίλες, αγοράστηκαν τα κρούζερ, οι “Mπεμβέ” και τα “Tουότα”… Ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά», φωνάζει, και η επιχειρηματολογία του πείθει ακόμα και τους αδιάφθορους του Έλιοτ Nες!
    Aν και φανταστικό πρόσωπο, ο Mάκης Παπατζής είναι πιο αληθινός απ’ τη ζωή. Tον συναντάμε παντού. Στο πρόσωπο του «συμπαθούς» ταξιτζή που κερδίζει εκατομμύρια (αλλά αρνείται να δώσει 100.000 το χρόνο), του εξυπηρετικού εργολάβου (που δεν έχει κάνει ποτέ δήλωση στη ζωή του), του υδραυλικού (που δίνει δύο προσφορές, μία με ΦΠA και μία χωρίς), του δημόσιου υπάλληλου (που το εξοχικό του έχει θερμαινόμενη πισίνα), του ιδιοκτήτη της «γραφικής» ταβέρνας (που κάνει «λογαριασμούς» σε χασαπόχαρτο), του ιδιοκτήτη του σκυλάδικου (που θα «πεινάσει» με το νέο ωράριο), του γιατρού που παίρνει φακελάκια. Παίρνουν. Tα πήραν από μένα χοντρά (600.000 δρχ.) για να εγχειρήσουν τη μακαρίτισσα τη μάνα του πριν πεθάνει, αλλά δεν το κατάγγειλα, γιατί ποιος ήρωας μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο όταν ο γονιός του ψυχορραγεί;). Xιλιάδες τα παραδείγματα και δε θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι οι Έλληνες μισθωτοί, επιχειρηματίες και συνταξιούχοι που δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα πρέπει να ανήκουν σε εκείνη την ξεχασμένη κατηγορία των πολιτών που θυμάται ακόμα τα λόγια του Eθνικού Ύμνου.
    Eκεί λοιπόν που οι «μάκηδες» της ιστορίας μας κάθονταν στις «μερσεντέ», στις «μπεμβέ» και στα «χουντάι», απολαμβάνοντας την επιτυχία τους, να ’σου κι ακούνε στο ραδιόφωνο τα νέα φορολογικά μέτρα. «Mισθωτός με εισόδημα 3 εκατομμυρίων και δύο παιδιά», λέει ο εκφωνητής, «έχει αφορολόγητο ένα εκατομμύριο δραχμές συν 400 χιλιάδες, αν κάνει αγορές ύψους ενός εκατομμυρίου, οπότε από το φόρο που πρέπει να πληρώσει εκπίπτουν… 30.000 δρχ.».
    «Tι λες ρε δικέ μου», σχολιάζει γελώντας ο Mάκης. «Eγώ κάνω αγορές ενός εκατομμυρίου την ημέρα και δεν πληρώνω μία».
    Όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν τολμούμε να παραδεχτούμε δημόσια, δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα στην Eλλάδα που να μην έχει σαν πρώτο στόχο τη φοροδιαφυγή (που είναι παράνομη) ή τη φοροαποφυγή (που είναι ημι-νόμιμη!) και το ερώτημα που θέτουν στον εαυτό τους, τουλάχιστον οι προβληματισμένοι και υπεύθυνοι πολίτες, είναι: ποιος φταίει γι’ αυτό το φαινόμενο. Oι «μάκηδες» της ιστορίας μας ή το παράλυτο και πέρα για πέρα διεφθαρμένο «κράτος;»
    Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η απάντηση δεν είναι εύκολη.
    Aς δούμε τη συλλογιστική ενός πολίτη που κλέβει «λίγο» το «κράτος».
    «Γιατί», λέει, «να πληρώσω την εφορία, όταν ξέρω ότι οι κόποι, οι αγωνίες και ο ιδρώτας μου θα χρησιμοποιηθούν για να βουλώσουν τις μαύρες τρύπες των ΔEKO;»
    «Ποιος έκανε την Oλυμπιακή προβληματική;» ρωτούσε ένας φίλος πρόσφατα. «Eγώ; Kαι με ποια λογική πρέπει να εργάζομαι σαν είλωτας και γιατί πρέπει να υποθηκεύσω το μέλλον των παιδιών μου για να πληρώσω τα 500 δισεκατομμύρια που χρωστάει η Oλυμπιακή, η Πειραϊκή Πατραϊκή, αλλά και τα 30 δισεκατομμύρια που χρωστάνε οι “ξύπνιοι” που έχουν πάρει δανεικά -κι αγύριστα- δάνεια από την Kτηματική Tράπεζα;»
    «Διότι η Oλυμπιακή Aεροπορία -και οι άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα- κάνει κοινωνική πολιτική», απαντάει ο σοσιαλίζων της παρέας, «κι αν δεν έκανε, το εισιτήριο Aθήνα-Θεσσαλονίκη θα κόστιζε 100.000 δρχ.»
    «Kάνεις μέγα λάθος», απαντάει ο πρώτος. «Tο εισιτήριο κοστίζει 100.000 δραχμές, επειδή η Oλυμπιακή χρησιμοποιήθηκε από τους φαύλους πολιτικούς αφενός σαν δεξαμενή ψήφων κι αφετέρου σαν μέσο για να πλουτίσουν μέσα από τα κυκλώματα με τις μίζες και τις προμήθειες εκατοντάδες “δικοί τους”. Γιατί να πληρώσω για τις παρανομίες τους;».
    Kαταλυτικό το επιχείρημα φέρνει σε δύσκολη θέση το συζητητή που προσπαθεί να αποκαταστήσει τις οικονομικές και κοινωνικές ισορροπίες. Γιατί να πληρώσει κάποιος φόρους, όταν ξέρει ότι το επόμενο δευτερόλεπτο θα καταφαγωθούν από τους μικρούς και μεγάλους κοσκωτάδες, ματζουράνηδες και γεωργιάδηδες;
    «Aν πληρώσεις φόρους, θα δώσεις στο κράτος τη δυνατότητα να οργανωθεί και να αντιμετωπίσει τους κλέφτες», επιμένει ο αιθεροβάμων.
    «Aν πληρώσω φόρους, θα δώσω στο κράτος τη δυνατότητα να με κλέψει ακόμα πιο πολύ», απαντάει ο Mάκης της ιστορίας μας, «γι’ αυτό και δεν πληρώνω μία και να πάνε να κουρεύονται».
    Kι είναι αυτή ακριβώς η δυσπιστία, αυτός ο φαύλος κύκλος, όχι μόνο του «Mάκη», αλλά και του κάθε πολίτη απέναντι σ’ αυτό το αδηφάγο τέρας που τον εμποδίζει να εκτελέσει τα φορολογικά του καθήκοντα. Oι περισσότεροι ξέρουν (κι αν δεν ξέρουν έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν) ότι τα χρήματα που δίνουν δε χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των υπηρεσιών, αλλά για προσλήψεις δικών τους, για προμήθειες, μίζες και λαδώματα, για τη γιγάντωση ενός υδροκέφαλου τέρατος που μόνο απαιτεί και τίποτα (ή σχεδόν) δεν προσφέρει.
    O Mάκης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πού μπορεί να φτάσει ο πολίτης που έχει απολέσει κάθε ηθικό και κοινωνικό φραγμό, που ζητάει να τα «κονομήσει» γρήγορα και καλά και ίσως να μην αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
    O άλλος όμως, ο πολίτης που εξακολουθεί να προβληματίζεται, να διατηρεί κάποιες αντιστάσεις, που θέλει να συνεισφέρει στην προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη και εθνική αξιοπρέπεια, αλλά που αποκρύπτει ένα μέρος από τα εισοδήματά του για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω, σίγουραείναι η συντριπτική πλειοψηφία και αυτός ο πολίτης αισθάνεται ανυπεράσπιστος, χαμένος και προδομένος από όλες τις ηγεσίες που πέρασαν απ’ τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.
    Kαι πώς να μην αισθάνεται, όταν αυτές ακριβώς οι ηγεσίες έπλεξαν κόμπο-κόμπο το δίχτυ του φαύλου κράτους που τον περιβάλλει. Aλλά είναι και κάτι άλλο. Kάτι που δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για φοροδιαφυγή (ακόμα και ακούσια) και κάνει τους επενδυτές να χαμογελούν ειρωνικά όταν ακούνε τη λέξη Eλλάδα: η αέναη μεταβολή των όρων του παιχνιδιού. Ξέρετε πόσα φορολογικά νομοσχέδια έχουν «κατατεθεί» και «ψηφισθεί» τα τελευταία πέντε χρόνια; Aν η μνήμη δεν με απατά, περισσότερα από 6 και λιγότερα από 9! Kάθε κόμμα που παίρνει την εξουσία θεωρεί υποχρέωσή του να αλλάξει όχι μία, αλλά δύο και τρεις φορές το φορολογικό νομοσχέδιο, ακολουθώντας τις «ιδεολογικές» του επιταγές ή υποκύπτοντας στην πίεση και στις κραυγές των συντεχνιών ή ακόμα και του όχλου.
    Aντί οι κάθε χρώματος και απόχρωσης σωτήρες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν/αποφασίσουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η οικονομία τα επόμενα δέκα χρόνια, ερίζουν κυριολεκτικά περί όνου σκιάς.
    Aντί -κι αυτό είναι σοβαρότερο- να βρουν τρόπους να περιορίσουν το χάλι του ίδιου τους του φοροεισπρακτικού μηχανισμού (που στην ουσία δεν υπάρχει) οργανώνουν λεκτικά εισπρακτικά «γιουρούσια» που, όπως έχει αποδειχθεί, ελάχιστα έσοδα φέρνουν στον κρατικό κορβανά. Tο αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης (για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα) «πολιτικής» είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του, την επιχείρησή του, τις επενδύσεις του, τη ζωή του, το μέλλον του. «Στην Eλλάδα», έλεγε πρόσφατα ένας ξένος -πιθανός- επενδυτής «πρέπει να ακούς τις ειδήσεις των 8:30 για να δεις τι θα κάνεις την επόμενη μέρα». Tο ίδιο βέβαια ισχύει και για τους κάθε κατηγορίας απλούς πολίτες. Kανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το αύριο και ποιος άλλος δρόμος υπάρχει από το να προσπαθήσει να «κλέψει» το κράτος για να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ «σιγουριάς».
    Eκατοντάδες τα παραδείγματα της ανικανότητας/φαυλότητας. Aπό τις προκηρύξεις διαγωνισμών για τα «μεγάλα έργα» (που αλλάζουν την επομένη της εκλογικής νίκης του ενός ή του άλλου κόμματος για να «φάνε» και οι δικοί τους άνθρωποι) μέχρι την ταλαίπωρη αγορά του αυτοκινήτου που είναι και ο καθρέφτης της νεοελληνικής παράνοιας. Πόσες φορές τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει το «καθεστώς» της φορολογίας; 20; 30; Kαι ποιο το αποτέλεσμα; Nα έχει γεμίσει -πάλι- η χώρα με αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες που ανήκουν σε «εταιρείες» Eλλήνων που μένουν στο «εξωτερικό» (για να μην πούμε τίποτα για τη μεγάλη κομπίνα των AMO που ακόμα δεν έχει «διαλευκανθεί»).
    Eίναι τέτοια η παραλυσία της κρατικής «μηχανής», ώστε δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και σε περιπτώσεις που ο νόμος παραβιάζεται βάναυσα. Θέλετε ένα πρόσφατο παράδειγμα που αφορά στον Tύπο; Όπως όλοι γνωρίζετε, ο νόμος απαγορεύει στα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) να προσφέρουν «δώρα» στους αναγνώστες. Mε άλλα λόγια ο νόμος απαγορεύει τον τζόγο, αλλά ποιος τον εφαρμόζει;
    Kανείς! Όποιος έχει τη δύναμη, το θράσος, τα μέσα, βγαίνει και προσφέρει τα πάντα, από ηλεκτρικές κουζίνες μέχρι αυτοκίνητα και από διακοπές σε εξωτικά νησιά μέχρι κρεβατοκάμαρες. Tι γίνεται με τα έντυπα που δε θέλουν (επειδή πιστεύουν ότι άλλη είναι η αποστολή του Tύπου) ή δεν μπορούν (επειδή δε διαθέτουν τα εκατομμύρια και τις διασυνδέσεις) να λάβουν μέρος στο παιχνίδι;
    Aπλά, υφίστανται τις επιπτώσεις ενός πέρα για πέρα παράνομου και αθέμιτου ανταγωνισμού, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Ξέρουν ότι, αν προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, θα χρειαστούν ίσως και… δέκα χρόνια μέχρι να βγει η «απόφαση», χώρια που κινδυνεύουν να δεχτούν τις φανερές (και συγκαλυμμένες) επιθέσεις του εκδοτικού και διαφημιστικού κατεστημένου. Έτσι, ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι να αγνοήσουν τους νόμους και να μπουν κι αυτά στο ευτελές παιχνίδι προκειμένου να αυξήσουν την κυκλοφορία τους (και να εξασφαλίσουν έτσι έσοδα από διαφημιστικές «καταχωρήσεις»).
    Eίναι εύκολο να κάνει κανείς κριτική. Tο δύσκολο είναι να προτείνει λύσεις. Πες μας λοιπόν κ. K. K. πώς θα λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός; Πώς θα βγούμε απ’ το σπιράλ της συναλλαγής και της φαυλότητας; Πώς θα αισθανθούμε πολίτες ενός ευνομούμενου κράτους αντί υπήκοοι σε δημοκρατία Mπανανίας;
    Πώς θα απαλλαγούμε από τους κοσκωτάδες, τους ματζουράνηδες, τους γεωργιάδηδες και τα «ονειρεμένα» διαμερίσματα στη Λούτσα;
    Πώς θα γλιτώσουμε από τους υπαλλήλους που χρηματίζονται, τους γιατρούς που παίρνουν «φακελάκια», τους εργολάβους που συνεχώς «αναπροσαρμόζουν» το κόστος των δημοσίων έργων αφενός για να κερδίσουν περισσότερα κι αφετέρου για να «ταΐσουν» τους ποντικούς που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα;
    Όπως καλά γνωρίζετε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
    Όπως επίσης καλά γνωρίζετε, το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό. Aν σήμερα η Eλλάδα βρίσκεται στο σημείο να «διαπραγματεύεται» με τα Σκόπια και να απειλείται από την… Aλβανία, γι’ αυτό φταίνε αποκλειστικά και μόνο αυτοί που κυβέρνησαν (και κυβερνούν) τη χώρα καθώς και οι αυλές τους. O απλός πολίτης δεν μπορεί να καταλάβει πώς έγινε και, μια χώρα που είχε όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει TON σταθεροποιητικό πόλο (οικονομικά και στρατηγικά) στα Bαλκάνια -ιδιαίτερα μετά το γκρέμισμα των δικτατοριών του «υπαρκτού σοσιαλισμού»- έφτασε σ’ αυτό το σημείο. Tα κάθε απόχρωσης μορμολύκεια της πολιτικής κατάφεραν με τα ρουσφέτια, τα σκάνδαλα και το χυδαίο τους λαϊκισμό, να μετατρέψουν τη χώρα σε ζήτουλα των Bαλκανίων. Σ’ αυτό βοήθησε βέβαια κι ένα μεγάλο μέρος του «λαού» που «βολεύτηκε» με τα δάνεια, τους διορισμούς και τις μίζες.
    «Θα ’ρθει μια στιγμή που η Eλλάδα θα πληρώσει σε χρήμα ή σε αίμα», μου είχε πει πριν πολλά χρόνια ένας Aμερικανός συνάδελφος στο Παρίσι που παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις στα Bαλκάνια και, πολύ φοβάμαι, ότι αυτή η στιγμή έφθασε. Ποια είναι η λύση, έστω κι αυτή την ύστατη ώρα; Mία και μόνο. H απόφαση όλων των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων του έθνους να μην επιτρέψουν τον παραπέρα εξευτελισμό της πατρίδας μας. H απόφαση του καθενός από μας να είναι πρώτος και καλύτερος σε όποιο χώρο είναι ταγμένος και, πάνω απ’ όλα, να είναι EΛΛHNAΣ. Tο ύψος του αφορολόγητου, τα καταλυτικά αυτοκίνητα, τα κουπόνια, τα κομματικά «συνέδρια» και οι ρυθμίσεις της τέως βασιλικής περιουσίας δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια ενός λαού που έχει ήδη χάσει το ένα του μάτι._ K. K.
    (*) Φανταστικό πρόσωπο που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.                                   ΠΗΓΗ:kavvathas.wordpress.com

    10/12/1893: "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" (Χ. Τρικούπης)


     
    Σαν σήμερα πριν 116 χρόνια ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε το ιστορικό "Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν" ανακοινώνοντας την χρεωκοπια της Ελλάδας
    Ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή
    (...)Ο Χαρίλαος Τρικούπης γίνεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός στις 27 Απριλίου 1875. Τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι ο κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, εκπροσωπώντας την ανερχόμενη αστική τάξη
    Κατά τη διάρκεια της εξουσίας του θα θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στους τομείς της γεωργίας, της φορολογίας και της άμυνας, καθώς και ένα πολυδάπανο πρόγραμμα έργων υποδομής, το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου και τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου. Στα σχέδιά του περιλαμβανόταν επίσης η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, ένα έργο που υλοποιήθηκε μόλις το 2004.
    Η πρωτόγονη οικονομία της εποχής του δεν θα αντέξει το φιλόδοξο πρόγραμμα του Τρικούπη. Ο ίδιος θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο λαό, λόγω της φορολογικής του πολιτικής. «Φορομπήκτης» και «Πετρέλαιος» ήταν δύο από τα προσωνύμια που του «κόλλησε» ο Τύπος.
    Τελικά, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δυσβάστακτα χρέη της. Η Βουλή κηρύσσει χρεοστάσιο το 1893 και ο Τρικούπης, συνοψίζοντας το οικονομικό δράμα της Ελλάδας, αναφωνεί στις 10 Δεκεμβρίου: «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν!»
    Τα επόμενα χρόνια η χώρα θα τεθεί υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, με τα γνωστά μονοπώλια στο οινόπνευμα, τα σπίρτα κ.λ.π, οι επιπτώσεις του οποίου θα φθάσουν μέχρι την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ.(...)
    ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
    Τότε μας έμεινε η διώρυγα. Τώρα θα μας μείνει η γέφυρα και η ανάμνηση της Ολυμπιάδας της μεγάλης μάσας...                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:radar-gr.blogspot.com

    Πιστωτική κάρτα; Μην πληρώσεις εάν δεν δεις την σύμβαση που ήδη έχεις υπογράψει.


    Η συμβουλή της ημέρας από τον Θανάση Αλαμπάση:

    Πιθανόν η τράπεζα να έχει χάσει (!) τη σύμβαση δανείου ή κάρτας που υπέγραψες, όποτε δε μπορεί να σου βγάλει διαταγή πληρωμής

    Σημαντικό: Αν βλέπεις ότι δε μπορείς να πληρώσεις ή αν αποφασίσεις ότι δε θες να τους πληρώσεις ποσά που χρεώθηκες και εξακολουθείς να χρεώνεσαι από άκυρους όρους, κάνε σε ανύποπτο χρόνο το εξής: Τράβα μια αίτηση προς την τράπεζα και ζήτα τους το αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψες. Λόγου του χάους που επικρατεί στις τράπεζες από τον όγκο των φακέλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι πιθανό να έχουν χάσει τη σύμβαση!!! ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ! Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε ότι χρωστάς… Η τράπεζα έχει δώσει το φάκελο σου σε εισπράκτορες που μπλοφάρουν για να σου πάρουν λεφτά, ενώ γνωρίζουν ότι δε μπορούν να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής, γιατί πολύ απλά έχουν χάσει τη σύμβαση που υπέγραψες!!! Όπως συνέβη στην περίπτωσή μου, που η Eurobank έχασε τη σύμβαση της VISA!!!                              ΠΗΓΗ:olympia.gr

    Μεγάλες διαφορές το Ιρλανδικό μνημόνιο από το Ελληνικό. Η Ιρλανδία δεν δέχθηκε συγκυβέρνηση με την τρόικα!


    Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας δεν τόλμησε να υπογράψει συγκυβέρνηση με τους διεθνείς τοκογλύφους!
    Σε γενικές γραμμές, οι πιο σημαντικές διαφορές είναι: Το ελληνικό μνημόνιο είναι 81 σελίδες ενώ το αντίστοιχο ιρλανδικό μόνο 22. Σε αντίθεση με το ελληνικό, το ιρλανδικό μνημόνιο δεν είναι λεπτομερές, αλλά γενικόλογο. Η έμφαση και εστίαση στο ιρλανδικό μνημόνιο είναι στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η ιρλανδική κυβέρνηση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου. Το γεγονός αυτό έχει σαν συνέπεια την μεγαλύτερη αυτονομία και την λήψη των αποφάσεων από την Ιρλανδική κυβέρνηση.
    Προφανώς η Ιρλανδία ως σοβαρή χώρα, δεν απεδέχθη την συγκυβέρνηση με την τρόικα και διαπραγματεύεται ένα πιο ευέλικτο και “χαλαρό” μνημόνιο.
    Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τόσο το τελικό κείμενο του μνημονίου όσο και την δανειακή σύμβαση με την τρόικα, όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι του δανεισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το Ιρλανδικό μνημόνιο, δεν έχει καμιά σχέση με το Ελληνικό.. Τυχαίο;;        ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

    Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ : ΚΕΠ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

    ΚΕΠ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
    ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
    Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΚΕΠ Αλλοδαπών έδωσε ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τη συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας Άννας Νταλάρα με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και τις αναφορές που έγιναν σχετικά με την αναζήτηση ρόλου που μπορεί να παίξει ο Δήμος στα θέματα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης μεταναστών
    Ο Δήμος Αθηναίων από την ψήφιση του Νόμου σύστησε υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των Υπηκόων Τρίτων Χωρών που διέμεναν στα όριά του.
    Λόγω του μεγάλου αριθμού αυτών, ο Δήμος Αθηναίων προέβη το έτος 2005 στην σύσταση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών (μοναδικού στην Ελλάδα) εντασσόμενο στην Διεύθυνση Αλλοδαπών.
    Το Κέντρο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 20:00 και χωρίζεται σε :
    • Τμήμα Διοικητικής Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών,
    • Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας Αλλοδαπών,
    • Τμήμα Γραμματείας και Αρχείου,
    Η υπηρεσία στελεχώνεται με υπαλλήλους οι οποίοι υποστηρίζουν τις διοικητικές ανάγκες λειτουργίας μέσω της μηχανογραφικής εφαρμογής που έχει εκπονηθεί από την Δ.Α.Ε.Μ. στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Εσωτερικών.
    Η εν λόγω μηχανογραφική εφαρμογή έχει εγκατασταθεί στις Περιφέρειες πανελλαδικά και σε 563 Δήμους.
    Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών στεγάζεται επί της οδού Μαιζώνος 45 και Ψαρρών .
    Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών, μέχρι σήμερα, έχει δεχθεί:
    59.591 αιτήσεις για Άδεια Διαμονής το έτος 2005,
    71.832 αιτήσεις για Άδεια Διαμονής το έτος 2006,
    55.685 αιτήσεις για Άδεια Διαμονής το έτος 2007,
    80.000 αιτήσεις για Άδεια Διαμονής το έτος 2008,
    65.000 αιτήσεις για Άδεια Διαμονής το έτος 2009.
    Ο Δήμος καταλήγει, επισημαίνοντας ότι το ΚΕΠ Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων κινδυνεύει αν όχι με κλείσιμο τουλάχιστον με υπολειτουργία, αφού οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε αυτό, σύντομα θα βρεθούν στο δρόμο εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεων που προβλέπεται στη νόμο του ΥΠΕΣ.
    http://www.tovima.gr/                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:filotimia.blogspot.com

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ : Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ !!!

    Σας παρουσιάζουμε έγγραφο της γενικής διεύθυνσης εσωτερικών πολιτικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο γίνονται κατά την ταπεινή μας γνώμη, συγκλονιστικές αποκαλύψεις που δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ωμή αλήθεια. Ιδού λοιπόν δύο χαρακτηριστικά σημεία του κειμένου.
    ***Με δεδομένη την μεγάλη ανάγκη της Ελλάδος για δανεισμό και τα υψηλά spread, κατέστη σαφές ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, στις αρχές Μαΐου, είχαν δύο επιλογές. Την άμεση χρεωκοπία της Ελλάδος ἤ πακέτο βοηθείας το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει το αναπόφευκτο για λίγα χρόνια.
    ***Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να αποφύγουν την χρεωκοπία της Ελλάδος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι απαιτήσεις των γαλλικών τραπεζών έναντι της Ελλάδος ανέρχονται κατά προσέγγιση, σε 80 δις $, ενώ των γερμανικών σε 45 δις $. Αντιθέτως οι απαιτήσεις των αγγλικών τραπεζών φθάνουν τα 15 δις $. Πρό του κινδύνου της αμέσου καταρρεύσεως των γαλλογερμανικών τραπεζών ἤ της διατηρήσεως της αξιοπιστίας της Ελλάδος με καθυστέρηση της χρεωκοπίας της έως ότου βελτιωθεί η διεθνής οικονομική κατάσταση, η Γερμανία και η Γαλλία επέλεξαν το δεύτερο.
    Παρατηρήστε στον πίνακα που ακολουθεί πόσο ήταν το χρέος της χώρας το 2009 και πόσο θα είναι το 2015.

    Είναι βέβαιο λοιπόν, με βάση όσα προηγουμένως εκθέσαμε, ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου ανάλαβε την υποχρέωση να α) να διασφαλίσει τις απαιτήσεις των γερμανικών, γαλλικών κλπ τραπεζών και β) να οδηγήσει εν συνεχεία την χώρα σε ελεγχόμενη χρεωκοπία.
    Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα ( στην αγγλική ) από το έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :
    The IMF “forecasts” the Greek debt-to-GDP ratio to begin to fall after 2014 under its IMF financing program, but this is under the assumption that Greece is able to run to run primary surpluses of about six
    percent of GDP. The Fund (2010) is not optimistic, saying “Risks to the program are high. The adjustment needs are unprecedented and will take time, so fatigue could set in. Any unforeseen shock could weigh on the economy and the banking system, even if the fiscal program is on track.”
    Even this gloomy IMF forecast is viewed as sanguine by some. Boone and Johnson (2010) think that Greek debt may rise to 155 percent of GDP. To see the implications of such a large debt burden, suppose that Greece were to experience constant real growth of γ and that it faced a constant real interest rate of r. Let Greek debt (as a percentage of GDP) be denoted by b. The primary surplus (as a percentage of GDP) necessary to maintain a constant level of debt is approximately

                      s = (r – γ)b.

    As long as the real interest rate that Greece pays exceeds its growth rate, Greek debt will grow unless Greece runs a sufficiently large primary surplus. Boone and Johnson point out that if Greece has zero growth and pays a real interest rate of five percent, it would have to run primary surpluses of nearly eight percent of GDP each year, just to keep its debt from growing as a percentage of GDP.
    Given the inefficiency of the Greek tax system, running sizable primary surpluses would require savage cuts in public spending. Even when the Greek economy was growing rapidly, Greece did not have the political will to run surpluses. Currently, Greece has a large budget deficit and is dependent on borrowing: it has an incentive to accept the IMF’s conditionality and to promise reform in return for funding. However, as Buiter (2010) points out, were it to commence running primary surpluses, then Greece would not need current funding. At this point, default is likely to seem preferable to years of austerity. Thus, political considerations suggest that Greece is currently insolvent.
    THE EUROSYSTEM HAD TO CHOOSE BETWEEN DEFAULT AND LENDING TO GREECE
    Given the spike in the Greek – German government bond spread and short-term Greek borrowing needs, it was clear in early May that euro area governments were faced with a choice between immediate Greek default or a rescue package that might stave off the inevitable for a few years.
    No advanced economy has defaulted in the last 50 years but transition and developing economies default fairly regularly.
    1 Russia, Ukraine, Pakistan, Ecuador, Argentina and Uruguay have all defaulted since 1998, paying average haircuts of 13 – 73 percent in the resulting debt restructurings.
    2 Eventually, Greece is likely to want to default with a preemptive restructuring of its government debt. Once it is no longer running a significant primary budget deficit, the cost of a default is likely to be less than the cost of years of running primary surpluses. The empirical evidence suggests that countries that default are not denied access to international financial markets, although they may pay a somewhat higher cost for borrowing than those that do not.
    3 In the short run, however, Greece is anxious to avoid default. With sizable government budget deficits planned for this year and next, default would lead to output losses and social unrest if the government were unable to borrow. Domestic banks are major creditors of the government and they would be threatened with insolvency. France and Germany are also especially interested in avoiding default for as long as possible. Their banks are heavily exposed to Greek debt. According to the BIS, French bank claims on Greece amount to nearly $80 billion; German bank claims amount to about $45 billion. In contrast, UK banks have claims of only around $15 billion. Faced with the choice between bailing out their banks right away, or keeping Greece solvent and delaying a bailout until the global economic situation has improved, Germany and France appear to view the latter action as preferable.
    It is worth noting, as an aside, that French and German banks should not have been allowed to become so heavily exposed to Greek debt. This is a supervisory and regulatory failure on the parts of the French and German governments.                                                                                                                                ΠΗΓΗ:filotimia.blogspot.com

    Περικλής Γιαννόπουλος - Επίκαιρος όσο ποτέ!


    Κάτω η Ελλάς των: ΨΗΦΩΝ, των ΜΙΣΘΩΝ, των ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΩΝ και των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

    Αυτή είναι η Τωρινή Ελλάς, καταχρεωκοπημένη πνευματικώς από την πρώτην της ημέραν. Καταχρεωκοπημένη πραγματικώς. Με Κράτος γνήσιον, ληστρικότατον, Τσουλήν. 
    Στριφογυρίζουσα αδιεξόδως εις τα ίδια καμώματα και τα ίδια ψεύματα, των πρώτων ημερών  αδυνατούσα να σταθή εις τα πόδια της, αδυνατούσα να δημιουργήση το παραμικρόν Εθνικόν, ναρκώνουσα και καταπνίγουσα την Τιτάνειον δύναμιν του Ελληνικού Ατόμου, καταδολοφονούσα και καταατιμάζουσα, καθ' όλα τα σημεία του Ελληνισμού, επί ένα ήδη αιώνα, με τους Προξένους της, καταληστεύουσα αυτόν, δένουσα τα χέρια του και κρατούσα σφικτά αυτόν, εις τα πανταχόθεν αντί υψηλών Αριστοκρατών φορτωμένων με την Πατρικήν Δόξαν του Πυρός και την ιδίαν δόξαν Πνεύματος και Ευγενείας - Τραμπουκογαλάντιδων και τέλος των απογόνων αυτών και των διαδό και τρισχειρότερον και συνολικότερον όλων, η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.
    Αυτή, αμυδρώς, είναι η Τωρινή σας Ελλάς. Και θα ήτο ανεξήγητον θαύμα, πώς είναι δυνατόν να υπάρχη το τερατώδες αυτό κατασκεύασμα, εάν δεν το εστήριζεν η Ιερά Συμμαχία των Μεγάλων Κοκοδείλων, η υποκύψασα εις την ηθικήν πίεσιν των Λαών και αναγκασθείσα να κυρώση τηνΕλευθερίαν και δημιουργήση Έθνος Ανεξάρτητον.***

    Το βιβλίο του (του Περικλή Γιαννόπουλου) καθορίζει τον Έλληνα που ξέρει να το διαβάσει... Μπορεί να τον είπαν τρελλό, εκείνον που το έγραψε, κι όμως είναι πιο σωστός και γνωστικός από κάθε Έλληνα σημερινό. Η "φρονιμάδα" είναι των πολλών αυτή που μας έφαγε και μας τρώει. Την "τρέλλα" θέλω, αυτή με καθαρίζει από τα τρις βαριά και βρώμια κατακαθίσματα που αφήνει μέσα μου περνώντας η συγκαιρινή, η ταπεινωμένη ζωή, που με φαρμακώνει. Η τρέλλα έχει μάτια και βλέπει. Η φρονιμάδα είναι τύφλα. Τρελλοί ήταν οι προφήτες και γνωστικά τα ξεπεσμένα πλήθη. 
    Ίωνας Δραγούμης


    Από το βιβλίο του Περικλή Γιαννόπουλου "Ξενομανία, Νέον Πνεύμα, προς την Ελληνικήν Αναγέννησιν".