ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ηρθε στην Ελλάδα για να μας προσβάλλει κι έφυγε ο εκπρόσωπος των Διεθνών Τοκογλύφων!


Είμαι σίγουρος ότι στον επίλογο του άρθρου, θα καταλάβει απόλυτα ο Φίτσεν και οι υπόλοιποι ... Γερμανοί "φίτσοι", τι ακριβώς εννοώ!





«Η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο Κράτος, δίχως ηγέτες ικανούς να αντιληφθούν το διεθνές περιβάλλον».

Με αυτή την σοκαριστική αλλά ταυτόχρονα και προσβλητική δήλωση, από το στόμα ενός "κορακιού" της διεθνούς κλίκας των τοκογλύφων, ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν, αναφέρθηκε για τη χώρα μας σε διεθνές συνέδριο σήμερα στο Βερολίνο, μια ημέρα μετά την επίσκεψη – αστραπή στην Ελλάδα.

Μια επίσκεψη η οποία έμεινε "μυστική" και στο πλαίσιο της οποίας συνάντησε άτυπα, τραπεζίτες, εφοπλιστές και εκπροσώπους της βιομηχανίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο Γερμανός τραπεζίτης,είπε πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα για την οποία νιώθω ότι μπορώ να πω πως απέτυχε σαν Κράτος.

Είναι μια διεφθαρμένη Πολιτεία τόσο όσο και οι πολιτικοί της και ξεκάθαρα θα πρέπει άλλοι άνθρωποι να την βοηθήσου
ν». Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ θα είναι μια επικίνδυνη απόφαση, αν και μια τέτοια προοπτική προωθείται από συγκεκριμένους πολιτικούς ηγέτες και επιχειρηματικούς κύκλους.

«Ρώτησα τους Έλληνες επιχειρηματίες, που άραγε είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο νέο περιβάλλον εμπιστοσύνης; Δυστυχώς οι συνομιλητές μου δεν μου έδωσαν έναν επαρκή αριθμό ονομάτων που εμπιστεύονται ως πολιτικούς ηγέτες σήμερα», δήλωσε στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Πρόκειται στην ουσία για μνημείο υποκρισίας, από ανθρώπους που κρύβουν πάνω από 7 τρις στα "Γερμανικά κιτάπια", που όταν πέσει η Μέρκελ θα φανεί η γύμνια τους.

Για πρόσωπα, που έμαθαν να λειτουργούν τοκογλυφικά σε βάρος του Ευρωπαικού Νότου, και αισθάνονται προσβλητικά, όταν τους λένε "όχι"!!!

Είναι ντροπή για τους Ελληνες επιχειρηματίες, να συναλλάσσονται με τα γνωστά "κουμάσια" των διεθνών τοκογλύφων. Ας κοιτάξουν λίγο τις αναδυόμενες αγορές, γιατί ο Φίτσεν και οι όμοιοί του, δεν θα ησυχάσουν, αν δεν "λειώσουν" τους Ελληνες επιχειρηματίες!

Ας κοιτάξουν οι Φίτσεν να λύσουν τα δικά τους πολιτικά προβλήματα και μετά ας ασχοληθούν με τα δικά μας! Αλλωστε δεν πέρασε καιρός που ζητιάνευαν από την … «Ελλαδίτσα», να τους βοηθήσει στην επανένωση της Γερμανίας! Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους, ας ετοιμάζονται για νέο κύκλο ζητιανιάς, μόλις βρεθούν μόνοι τους, χωρίς την συμμορία των "ΑΑΑ" , που θα την διαλύσουν οι αντίπαλοί τους, ούτως ή άλλως!

Και τότε, δεν θα έχουν στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, αδερφό ... Ελληνα Πρωθυπουργού!!!

Είμαι σίγουρος ότι κατάλαβε απόλυτα ο Φίτσεν και οι υπόλοιποι ... Γερμανοί "φίτσοι", τι ακριβώς εννοώ!                                   ΠΗΓΗ:www.aegeantimes.gr

Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ" 26-5-12


ΦΟΒΕΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΑΠΟ ΕΠΒΑΤΕΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ: «ΒΡΕ, ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΕΣΙΤΗ!»

papandreou-mesitis
Θα το θυμάται αυτό το ινκόγκνιτο ταξίδι στην Κρήτη ο... Τζαννετάκος της πολιτικής, αν και είναι έμπειρος καρπαζοεισπράκτορας!
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με την ψυχρότητα των επιβατών του αεροπλάνου αλλά και με καυστικά σχόλια...
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με απόλυτη μυστικότητα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, επιβιβάστηκε σε πρωινή πτήση με προορισμό το Ηράκλειο.
Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από δύο άντρες της ασφάλειάς του, κάθισε στις οικονομικές θέσεις μαζί με τους άλλους επιβάτες οι οποίοι δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους με σχόλια του τύπου «βρε, καλώς τον μεσίτη» ή «καλώς τον κύριο λεφτά υπάρχουν».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθ' όλη την διάρκεια της πτήσης το κλίμα ήταν ιδιαίτερα "ψυχρό" για τον πρώην ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης δεν φώναξαν κάποιο όχημα και ο ίδιος επιβιβάστηκε με σκυμμένο κεφάλι στο λεωφορείο με το σύνολο τον επιβατών να τον κοιτά με... άγριες διαθέσεις και χωρίς όρεξη για "πολλά πολλά".
Αντίστοιχο κλίμα συνάντησε ο κ. Παπανδρέου και στην αίθουσα αφίξεων όπου όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί περιμένοντας τους δικούς τους ανθρώπους, τον περιφρόνησαν και τον κοιτούσαν απαξιωτικά.
Μάλιστα κάποιος ακούστηκε να λέει: "που είναι οι παλιές εποχές που ο κόσμος συνωστιζόταν για μια χαιρετούρα και να επευφημήσει το όποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου".
Όπως γράφει το Flashnews.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβιβάστηκε άρον-άρον σε ΙΧ αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κρήτης για ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, θα συναντήσει και κάποιους από τους προσωπικούς του φίλους που του έχουν απομείνει πιστοί...                                                                                                                   ΠΗΓΗ:www.makeleio.gr

Λαγκάρντ:”Συμπαθώ περισσότερο τα αφρικανάκια από τα ελληνόπουλα”


-Ήρθε η ώρα να πληρώσετε: μην περιμένετε συμπάθεια  λέει η Κριστίν Λαγκάρντ στους Έλληνες
-Αναλάβετε τις  ευθύνες και σταματήστε  να προσπαθείτε να αποφύγετε τους φόρους λέει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
-Το ΔΝΤ δεν έχει καμία πρόθεση άμβλυνσης των όρων του πακέτου λιτότητας στην Ελλάδα,
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανεβάζει την πίεση στην κρίση που πλήττει την Ελλάδα, καθώς η διευθύνων σύμβουλος, Christine Lagarde,  λέει ότι έχει μεγαλύτερη συμπάθεια για τα παιδιά στερούνται αξιοπρεπούς εκπαίδευσης στην υποσαχάρια Αφρική από ό, τι για πολλούς από εκείνους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στην Αθήνα.
Σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη στον Guardian, η Λαγκάρντ επιμένει ότι είναι ώρα να πληρώσει η Ελλάδα και καθιστά σαφές ότι το ΔΝΤ δεν έχει καμία πρόθεση άμβλυνσης των όρων του πακέτου λιτότητας της χώρας.
Χρησιμοποιώντας  ίσως την πιο σκληρή γλώσσα των δυόμισι-χρόνων της κρίσης, η Λαγκαρντ λέει ότι Έλληνες γονείς ότι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη  για το αν τα παιδιά τους να επηρεάζονται από τις περικοπές των δαπανών. “Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν φόρους τους», λέει.
Η Ελλάδα, η οποία έχει δει την οικονομία της συρρικνώνεται κατά ένα πέμπτο από την έναρξη της ύφεσης, έχει δεχθεί εντολή  για περικοπές μισθών, συντάξεων και δημόσιων δαπανών,  σε αντάλλαγμα για οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ερωτώμενη  εάν είναι σε θέση να μπλοκάρει έξω από  το μυαλό της τις μητέρες μου δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μαίες ή  τους ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν σωτήρια για την ζωή τους φάρμακα , οι απαντήσεις της Λαγκάρντ θα είναι: “Σκέπτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα, που έχουν δάσκαλο  μόνο δύο ώρες την ημέρα, και μοιράζονται τρία από αυτά  την ίδια καρέκλα και είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν γράμματα. Τους έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Πιστεύω  ότι αυτοί χρειάζονται ακόμη περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα. “
Η κ.Lagarde, προβλέπει ότι η κρίση του χρέους δεν έχει ακόμη κάνει τον κύκλο της και, προσθέτει: «Όσον αφορά την Ελλάδα μπορώ επίσης να σκεφτώ όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από φόρο  τους όλη την ώρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από φόρο. Με απασχολούν  ”εξίσου” με τους Έλληνες στερούνται των δημόσιων υπηρεσιών.
 ”Νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους συλλογικά. Ερωτώμενη για το πώς, απαντά: “Με την καταβολή του φόρου από όλους “
 Ερωτώμενη εάν ουσιαστικά λέει στους Έλληνες -όπως και άλλοι στην Ευρώπη-, ότι είχαν μια καλή στιγμή και είναι τώρα η ώρα της πληρωμής, εκείνη απαντά: «Ναι Αυτό είναι σωστό.”
Η παρέμβαση από την Lagarde έρχεται μετά  την ενημέρωση από την υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση  για την απότομη πτώση των φορολογικών εσόδων – κάτω από το ένα τρίτο μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με τους όρους της διάσωσης της χώρας, η Αθήνα συμφώνησε να βελτιώσει  τις κακές επιδόσεις της στην είσπραξη των φόρων, προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Οι παρατηρήσεις Λαγκάρντ είναι ένδειξη μίας αυξανόμενης  ανησυχίας  στη διεθνή κοινότητα.
Στο μεταξύ αναφορές εμφανίστηκαν στη Γερμανία και τη Γαλλία,  για τις προετοιμασίες που γίνονται για να αντιμετωπίσουν πιθανή αποχώρηση  της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα μετά  τις Εκλογές στις 17 Ιουνίου.
Ο Βέλγος  αναπληρωτής πρωθυπουργός, κ. Didier Reynders, είπε ότι θα ήταν ένα «σοβαρό επαγγελματικό σφάλμα» εάν οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρείες δεν προετοιμαστούν για μια έξοδο.
Το ευρώ δέχθηκε νέα επίθεση στα ξένα χρηματιστήρια, και κατέγραψε πτώση κάτω από € 1,25 την Παρασκευή, καθώς η ισπανική κυβέρνηση ήταν σε διαπραγματεύσεις για την άντληση € 19 δις  για την διάσωση  της Bankia, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, αλλά και η καταλανική περιφερειακή κυβέρνηση ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τα χρέη της.
Υπάρχουν ενδείξεις  για ένα διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας για  το ευρωομολόγο  που  θα πρέπει να εκδοθεί για να βοηθήσουν χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, με υψηλά επιτόκια για τα δάνειά τους.
Ο.κ Τ Γουάιντμαν, πρόεδρος της Bundesbank, «παγωσε» την ιδέα – που στηρίζει ανεπιφύλακτα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Hollande – και είπε επίσης ότι οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να διακοπεί εάν  αυτή δεν τηρήσει τη συμφωνία διάσωσης.
 Ο κ. Jürgen Fitschen, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της  Deutsche, περιέγραψε την Ελλάδα ως «ένα αποτυχημένο κράτος … ένα διεφθαρμένο κράτος”.
Σε ξεχωριστή είδηση, ωστόσο, υπήρξαν αναφορές δείχνουν ότι η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ξεσκόνισε το οικονομικό σχέδιο εκσυγχρονισμού  που χρησιμοποιήθηκε για να αναζωογονηθεί Ανατολική Γερμανία μετά την πτώση του κομμουνισμού, με την πεποίθηση ότι παρόμοια μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν πρόβλημα.
Το Der Spiegel στην σημερινή έκδοση αναφέρει ότι η Μέρκελ θα παρουσιάσει ένα σχέδιο έξι σημείων που βασίζεται στο παράδειγμα  της πρώην Ανατολικής Γερμανίας ως ένα σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης.  Περιλαμβάνει μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, πιο χαλαρή νομοθεσία για την απασχόληση και χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.
Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, δείχνουν ένα σκληρό αγώνα μεταξύ των κόμματων που υποστηρίζουν και αυτών αντιστέκονται στους όρους  του πακέτου διάσωσης των € 130 δισεκατομμύριων, αλλά ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ έδειξε καμία προθυμία να ελαφρύνει το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα.
Στην συνέντευξή της η Λαγκάρντ αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει δεχθεί  ηπιότερη μεταχείριση από μια φτωχή χώρα  τους αναπτυσσόμενου κόσμου, και ότι το ΔΝΤ δεν πρόβλημα να επιβάλει αυστηρές προϋποθέσεις ακόμη και σε  ένα πλούσιο έθνος.
“Όχι, δεν είναι δύσκολο Όχι.
 Η αποστολή του ταμείου, και η δουλειά μου να λέω  την αλήθεια, αναξάρτητα το ποιος είναι πέρα από τον πίνακα. Και σας λέω κάτι:.. Είναι μερικές φορές δύσκολο να πούμε στην κυβέρνηση μια φτωχής χώρας, όπου οι άνθρωποι ζουν με $ 3.000, $ 4.000 ή $ 5.000 ανά κάτοικο, ανά έτος, μέτρα για να ενισχύσει ουσιαστικά τον προϋπολογισμό και να μειώσει το έλλειμμα. Γιατί ξέρουμε  τι σημαίνει από πλευράς των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης για τους φτωχούς. Έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις. “

It's payback time: don't expect sympathy – Lagarde to Greeks

Take responsibility and stop trying to avoid taxes, International Monetary Fund chief tells Athens
Christine Lagarde
The IMF has no intention of softening the terms of Greece's austerity package, says Christine Lagarde. Photograph: Emmanuel Fradin for the Guardian
The International Monetary Fund has ratcheted up the pressure on crisis-hit Greece after its managing director, Christine Lagarde, said she has more sympathy for children deprived of decent schooling in sub-Saharan Africa than for many of those facing poverty in Athens.
In an uncompromising interview with the Guardian, Lagarde insists it is payback time for Greece and makes it clear that the IMF has no intention of softening the terms of the country's austerity package.
Using some of the bluntest language of the two-and-a-half-year debt crisis, she says Greek parents have to take responsibility if their children are being affected by spending cuts. "Parents have to pay their tax," she says.
Greece, which has seen its economy shrink by a fifth since the recession began, has been told to cut wages, pensions and public spending in return for financial help from the IMF, the European Union and the European Central Bank.
Asked whether she is able to block out of her mind the mothers unable to get access to midwives or patients unable to obtain life-saving drugs, Lagarde replies: "I think more of the little kids from a school in a little village in Niger who get teaching two hours a day, sharing one chair for three of them, and who are very keen to get an education. I have them in my mind all the time. Because I think they need even more help than the people in Athens."
Lagarde, predicting that the debt crisis has yet to run its course, adds: "Do you know what? As far as Athens is concerned, I also think about all those people who are trying to escape tax all the time. All these people in Greece who are trying to escape tax." She says she thinks "equally" about Greeks deprived of public services and Greek citizens not paying their tax.
"I think they should also help themselves collectively." Asked how, she replies: "By all paying their tax."
Asked if she is essentially saying to the Greeks and others in Europe that they have had a nice time and it is now payback time, she responds: "That's right."
The intervention by Lagarde comes after the caretaker Greek government met to discuss a sharp fall in tax revenues – down by a third in a year. Under the terms of the country's bailout, Athens has agreed to improve Greece's poor record for tax collection in order to reduce its budget deficit, and Lagarde's remarks are evidence of a growing impatience in the international community. Reports surfaced in Germany and France of preparations being made to cope with Greece's possible departure from the single currency after its election on 17 June.
Belgium's deputy prime minister, Didier Reynders, said it would be a "serious professional error" if central banks and companies did not prepare for an exit.
The euro came under fresh attack on the foreign exchanges, dropping below €1.25 at one point on Friday, as the Spanish government was in talks to pump up to €19bn of rescue finance into Bankia, one of the country's biggest banks, and the Catalan regional government sought financial help from Madrid to deal with its debts.
Signs emerged of a widening gulf between Germany and France over whether common eurobonds should be issued to help those countries, such as Greece and Spain, with high interest rates on their debt.
Jens Weidmann, president of the Bundesbank, poured cold water on the idea – which is strongly backed by the French president, François Hollande – and also said financial aid to Greece should be cut off if it failed to keep to the bailout deal.
Jürgen Fitschen, joint head of Germany's biggest bank, Deutsche, described Greece as "a failed state … a corrupt state". Separately, however, there were reports suggesting that the chancellor, Angela Merkel, was dusting down the economic modernisation plan used to revive East Germany after the fall of communism in the belief that similar measures could be applied to Greece and other struggling eurozone countries. Today's Der Spiegel magazine says Merkel will present a six-point plan based on the East German blueprint as a growth strategy. It includes measures such as privatisation, looser employment law and lower tax rates.
Opinion polls are pointing to a close race between parties backing and opposing the terms of Greece's €130bn bailout, but neither Germany nor the IMF has demonstrated any willingness to water down Greece's austerity programme.
In her interview Lagarde says Greece is not getting softer treatment than a poor country in the developing world, and that the IMF does not find it harder to impose strong conditions on a rich nation.
"No, it's not harder. No. Because it's the mission of the fund, and it's my job to say the truth, whoever it is across the table. And I tell you something: it's sometimes harder to tell the government of low-income countries, where people live on $3,000, $4,000 or $5,000 per capita per year, to actually strengthen the budget and reduce the deficit. Because I know what it means in terms of welfare programmes and support for the poor. It has much bigger ramifications."                                                                                              ΠΗΓΗ:www.guardian.co.uk

Λαγκάρντ:”Καμία συμπάθεια για την Ελλάδα”


Κάθε μια δήλωση τέτοιου ύφους είναι και ένα βήμα πιο κοντά στον ριζοσπαστισμό. O  Έλληνας  αν καταλάβει ότι δεν τον πας σε τελειώνει…
Lagarde insists it is payback time for Greece and makes it clear that the IMF has no intention of softening the terms of the country’s austerity package.                                                                                                 ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«Νάτος! Έλληνας Μόνος του… Σφάξτον (2)…»

ή  Καληνύχτα Κεμάλ…είσαι ο «μόνος προετοιμασμένος» σ’ αυτόν τον τόπο….





Προ ημερών σε κάποιο κείμενό μου («Νάτος! Μόνος του…Σφάξτον») χρησιμοποίησα μια «εικόνα». Μια σκληρή εικόνα. Έναν 12άχρονο αφρικανό (παιδί) στρατιώτη που έκοβε το λαιμό ενός αιχμαλώτου. Κάποιοι ένοιωσαν φρίκη μ’ αυτή την εικόνα. Το θεώρησαν «υπερβολικό». Τα έβαλαν με τη «νοσηρή φαντασία» του συγγραφέα.

Διαβάστε λοιπόν τώρα το «πραγματικό περιστατικό» που «ενέπνευσε» εκείνη την εικόνα. Καθώς η «πραγματική ζωή» είναι πολύ σκληρότερη από την «νοσηρότερη φαντασία».

(απόσπασμα από το βιβλίο-αυτοβιογραφία ενός Αφρικανού γι’ αυτά που είχε κάνει ως 12άχρονο παιδί - στρατιώτης, «Επιστροφή στη ζωή», του Ισμαήλ Μπεά, σ. 180 – 182).

«…Το πρωί, μετά την ομιλία του υπολοχαγού, αρχίσαμε να σκοτώνουμε τους αιχμαλώτους με τον τρόπο που το είχε κάνει ο υπολοχαγός. Υπήρχαν πέντε αιχμάλωτοι και πολλοί πρόθυμοι υποψήφιοι εκτελεστές. Έτσι, γι’ αυτή τη δολοφονική επίδειξη ο δεκανέας διάλεξε μερικούς από μας – μαζί κι εμένα. Οι πέντε άνδρες ήταν παραταγμένοι στο πεδίο εκπαίδευσης, σε μια σειρά μπροστά μας, με τα χέρια δεμένα. Υποτίθεται ότι θα τους σκίζαμε το λαιμό με την ξιφολόγχη, όπως είχε κάνει νωρίτερα ο υπολοχαγός. Εκείνος του οποίου ο αιχμάλωτος πέθαινε πιο γρήγορα, κέρδιζε τους άλλους. Είχαμε βγάλει τις ξιφολόγχες μας και υποτίθεται ότι θα κοιτούσαμε τους αιχμαλώτους στο πρόσωπο, ενώ θα τους στέλναμε στον άλλο κόσμο. Είχα ήδη καρφώσει τα μάτια μου στον δικό μου κρατούμενο. Η φάτσα του είχε πρηστεί από το ξύλο που είχε φάει…Δεν είχα κανένα συναίσθημα απέναντί του, ούτε και πολυσκεφτόμουν τι έκανα. Περίμενα μόνο την εντολή του δεκανέα. Ο αιχμάλωτος δεν ήταν παρά άλλος ένας αντάρτης, που είχε ευθύνη για το θάνατο της οικογένειάς μου, όπως είχα καταλήξει να πιστεύω…

…Ο δεκανέας έδωσε το σύνθημα με έναν πυροβολισμό. Άρπαξα το κεφάλι του τύπου και του έκοψα το λαιμό με μια αβίαστη κίνηση. Το καρύδι του μπήκε εμπόδιο στην πορεία του κοφτερού μαχαιριού μου. Του το έβγαλα με την οδοντωτή πλευρά της ξιφολόγχης. Τα μάτια του γύρισαν ανάποδα και με κοίταξαν κατάματα, πριν παγώσουν σε μια φοβισμένη έκφραση, σαν από έκπληξη. Ο κρατούμενος έριξε το βάρος του πάνω μου, ενώ άφηνε την τελευταία του πνοή. Τον έριξα στο χώμα και σκούπισα την ξιφολόγχη μου πάνω του….Αναφέρθηκα στο δεκανέα που κρατούσε χρονόμετρο. Τα κορμιά των υπόλοιπων αιχμαλώτων πάλευαν στα χέρια των άλλων αγοριών και μερικοί έτρεμαν για λίγο ακόμη στο έδαφος…Με ανακήρυξαν νικητή και μου έδωσαν το βαθμό του μικρού υπολοχαγού. Γιορτάσαμε τις επιτυχίες εκείνης της μέρας με περισσότερα ναρκωτικά και περισσότερες πολεμικές ταινίες….»(σ.180-182).

Σκληρό κι αυτό; Σαφέστατα. Μόνο που αυτό είναι η «πραγματικότητα» τώρα.

Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι «φασιστική προπαγάνδα». Εκδόσεις Κέδρος είναι. Των οποίων η ιδιοκτήτρια είναι ιδρυτικό και υψηλόβαθμο στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων.

Αυτοί είναι λοιπόν οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες.

Κι αυτούς θα έχετε απέναντί σας αύριο όταν γίνει η «Μεγάλη Έκρηξη». (Για πιο πολλές «μελανές λεπτομέρειες» περί του «τι σημαίνει Αφρικανός παιδί-στρατιώτης  δείτε το «Ειρηνικοί Αφρικανοί (λαθρο) Μετανάστες; Ή πρώην «παιδιά στρατιώτες» έτοιμοι για όλα;»
http://aegeanhawk.blogspot.com/2011/06/250210.html )
Φυσικά, δίπλα τους θα πρέπει να βάλετε και «κάποιους» άλλους ακόμη «αιματοβαμμένους εθελοντές»…
τους «Μουτζαχεντίν του Ισλάμ» που «συρρέουν στην Ελλάδα» από παντού…Β. Αφρική, Μέση Ανατολή, Καύκασο, αλλά και τις λοιπές «κοιτίδες ταλιμπαν». ( Για να έχετε όλο το «τραγικό κάδρο» ρίξτε μια ματιά στο «Νάτος! Μόνος του…Σφάξτον!»  http://aegeanhawk.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html ).
Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Σωστά; «Κάποιους» ξεχάσαμε….
Τσάμηδες και Ουτσεκάδες….
Εξίσου εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι με τους προηγούμενους  κι επιπροσθέτως «το έχουν πάρει προσωπικά με την Ελλάδα» - «γιατί» άραγε; «Που αποσκοπούν» τάχα; ( για «λεπτομέρειες» δείτε το  «Θα μπείτε, θα βιάσετε, θα σκοτώσετε, θα τρομοκρατήσετε…» http://aegeanhawk.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html ).

Και δεν πιστεύει βεβαίως κανείς ότι τα παραπάνω «αιματοβαμμένα φυντάνια» είναι «μόνα» τους, έτσι; Πόσους «διεθνείς καλοθελητές» μπορεί να σκεφτεί ο καθένας ότι βρίσκονται «πίσω και δίπλα» τους; Πόσοι «συγκεκαλυμμένοι στρατιωτικοί σύμβουλοι» άραγε είναι ήδη στο πλευρό τους; Και πόσοι περισσότεροι τάχα θα βρεθούν δίπλα τους την «κρίσιμη ώρα»;

Κι ο Έλληνας; Τι κάνει; Νάτο πάλι το «κομβικό ερώτημα»….

Λογικά θα έπρεπε να είναι «πλήρως προετοιμασμένος». Είναι όμως;

Η «Παλλαϊκή Άμυνα» είναι επίσημος όρος της Πολιτείας που (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) προβλέφθηκε ήδη από τον πρώτο νόμο περί Επιστράτευσης και Πολιτικής Άμυνας του ’74. Και δεν είναι κάτι άγνωστο διεθνώς. Κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και όχι μόνον) διαθέτει τέτοιες οργανωμένες από την Πολιτεία Στρατιωτικοποιημένες Δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας. Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα, ένας τόσο «κρίσιμος» για την Εθνική Ασφάλεια Θεσμός αφέθηκε να σαπίσει στα  «αζήτητα» και στον «κάλαθο των αχρήστων». Από ποιους αφέθηκε; Δεν θέλει και ρώτημα. Δείτε στο τέλος του κειμένου πως την «αχρήστευσαν» κάποιοι (πολλοί) προδότες του Έθνους και της Εθνικής Ασφάλειας.

Γεγονός είναι πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σήμερα ένας «Πολιτειακός Μηχανισμός Παλλαϊκής Άμυνας» που θα μπορούσε να στηρίξει ΚΑΙΡΙΑ την Ασφάλεια του Πληθυσμού (έναντι μιας εκτεταμένης ασύμμετρης (και μη) εσωτερικής επίθεσης εναντίον του από «ξένους εισβολείς») στο πλευρό των Δυνάμεων Ασφαλείας και του Στρατεύματος και υπό την Αιγίδα τους βεβαίως.

Το μόνο που υπάρχει είναι κάποιος «υποτυπώδης μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας» σύμφωνα με τον οποίο το κάθε Αστυνομικό Τμήμα σε συνθήκες Εκτάκτου Ανάγκης «επιστρατεύει» έναν αριθμό πολιτών με σκοπό την υποστήριξη των Δυνάμεων Ασφαλείας. Μόνο που τέτοια «ημίμετρα» απλώς θα πρόσφεραν ένα «σκορποχώρι», ένα «ανοργάνωτο, ανεκπαίδευτο κι ασύντακτο μπουλούκι πολιτών», μη ικανό συνεπώς «επιχειρησιακά».

Το ίδιο «οικτρά ανεπαρκές» αποτέλεσμα θα φέρει και η «εσπευσμένη ενεργοποίηση» την «τελευταία στιγμή» (και κατόπιν «εορτής» βεβαίως) της Νομοθεσίας περί (ολικής) «Παλλαϊκής Άμυνας».

Η μόνη επιλογή που απέμεινε είναι ο κάθε Έλληνας Πατριώτης να φροντίσει μόνος του, εθελοντικά, για την συντήρηση και αύξηση της «επιχειρησιακής του ικανότητας». Υπάρχουν οι «σχετικές δυνατότητες» με ικανοποιητική παρουσία μάλιστα στο διαδίκτυο. Και να εύχεται η Ελληνική κοινωνία να «προλάβει».  Γιατί δεν νοείται ενώ οι «παραπάνω εισβολείς» είναι ήδη «έτοιμοι» κι «απλωμένοι επιχειρησιακά» μέσα στην ενδοχώρα μας, οι Έλληνες ακόμη να κάνουν «θεωρητικές συζητήσεις» επί του «αν πρέπει ή όχι».

Εν πάση περιπτώσει, έστω και την τελευταία στιγμή, ο Έλληνας Πολίτης οφείλει να προσπαθήσει. Όσο ανεπαρκές πια κι αν είναι ετούτο.

Αν μη τι άλλο, την «τελευταία κρίσιμη στιγμή», όταν θ’ αναγκαστούν εκ των «εθνικών έκτακτων καταστάσεων» οι Πολιτικοί να «λύσουν τα χέρια» των Δυνάμεων Ασφαλείας και του Στρατεύματος, θα υπάρχει πληθώρα «εκπαιδευμένων και συντεταγμένων Πολιτών – Οπλιτών» για να τεθούν υπό την Αιγίδα τους. Ακόμη κι έτσι, θα «έχει κερδηθεί κάποιος χρόνος».

Άλλωστε, ο «πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται», σωστά;

Και καλή μας τύχη έτσι όπως τα κατάφεραν οι κυβερνώντες μας….

Ιδού λοιπόν οι «οικτρές λεπτομέρειες» του πως αφέθηκε να «καταρρεύσει» - ή μήπως «μεθοδεύτηκε»; - εν τη γενέσει του αυτός ο τόσο «ζωτικός θεσμός» αυτοπροστασίας του πληθυσμού μας :

Παλλαϊκή Άμυνα: Το Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Αρχές δεκαετίας του ’90 το ΠΑΣΟΚ (με την εκλογή του από το ’81) παρίστανε τον Πατριώτη. Επειδή δίωκε πεισματικά κι ασύστολα το Εθνικό φρόνημα του Στρατεύματος χρειάζονταν κάτι που θα ισορροπούσε αυτή την «αντεθνική/αντιστρατιωτική» του επαίσχυντη τακτική. Ένα «κοινωνικό αντίβαρο».

Ταυτόχρονα χρειάζονταν «λαϊκές ενισχύσεις» έναντι του ενδεχόμενου κάποιου στρατιωτικού κινήματος. Την λύση την «σκαρφίστηκε» στην «Παλλαϊκή Άμυνα». Ο Λαός θα κάλυπτε το κενό του «προδοτικού στρατού που εξ’ αιτίας του (Απριλιανοί) απωλέστηκε η Κύπρος». Αυτή ήταν η τότε «επικοινωνιακή πολιτική» του ΠΑΣΟΚ.

Παρ’ όλα αυτά δίσταζαν. Μεγάλο πράγμα βλέπεις να δώσεις «στρατιωτική ισχύ» στον Λαό. Όποιος ήλεγχε αυτή την «Παλλαϊκή Άμυνα» θα μπορούσε να μετατραπεί σε «κίνδυνο του συστήματος»…Του «Συστήματος» που οι Πασόκοι ανακάλυπταν τότε ως «Κότα με τα χρυσά αυγά».  «Η κατάληξη; Η ιστορία έδειξε πως απλά όλα αυτά ήταν παχιά λόγια χωρίς αντίκρυσμα….Σιγά μην έφτιαχναν μια militia και να έβγαζαν τα μάτια τους.

Ατέλειωτες συζητήσεις επί χρόνια, οικονομικές δυσπραγίες, καθημερινότητα έδωσαν την «απαραίτητη προκάλυψη» για να καταχωνιάσουν το θέμα…

Τα πράγματα εξακολουθούσαν να ρυθμίζονται από το Ν.Δ. 17/1974 Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης. Μέχρι που ήρθε ο Μάρτης του ’87 και η Ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο.

Εκεί είδαν πως πλέον ήλεγχαν το Στράτευμα. Εξ’ ου και παραχώρησαν προδοτικά στους Τούρκους το δικαίωμα να θέσουν πλέον το «γκρίζο χρώμα του Αιγαίου». (Θυμίζουμε ότι ο Μάρτης ’87 έληξε με την «αμοιβαία συμφωνία να μην κάνουν έρευνες Τούρκοι ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο Αιγαίο»!!!Δηλαδή, δέχτηκαν οι καθεστωτικοί να μην κάνουμε έρευνες στην ΔΙΚΗ ΜΑΣ θάλασσα! Κι αυτό το χαρακτήρισαν ως Μεγάλη Εθνική Νίκη!) Τι χρειάζονταν λοιπόν η Παλλαϊκή Άμυνα; Μπορούσε να παραμείνει στο συρτάρι.

Μέχρι που ήρθε το 1996 και τα Ίμια. Η λαϊκή οργή για την τεράστια αυτή εθνική απώλεια εξ’ αιτίας των εγκληματικών χειρισμών της τότε κυβέρνησης ξανάβγαλε στην επιφάνεια την «ανάγκη να εκτονωθεί επικοινωνιακά το λαϊκό δυσμενές αίσθημα περί εθνικής ασφάλειας». Νά’ σου λοιπόν και ξαναβγαίνει από το συρτάρι η «καραμέλλα της Παλλαϊκής Άμυνας».

Τους πήρε άλλα δύο χρόνια για να ψηφιστεί τελικά ο Ν.2641/1998. Όριζε την ανάγκη ύπαρξης μιας «εκτεταμένης ανά την επικράτεια Παλλαϊκής Άμυνας» που θα τηρούσε οργανικά τη δομή και τους κανονισμούς του στρατεύματος και που θα «οργανώνονταν και εκπαιδεύονταν» ανελλιπώς, λεπτομερώς και επιστάμενα κατά την διάρκεια της ειρήνης ώστε να είναι έτοιμη τον καιρό του πολέμου.

Φευ όμως! Είναι γάτες οι καθεστωτικοί πολιτικοί. Σιγά μην επέτρεπαν την ίδρυση ενός τέτοιου «επίφοβου για τις λαμογιές τους» (οιονεί) ένοπλου (παρα)στρατιωτικού σώματος (αυτός είναι ο «προσφιλής όρος της Αριστεράς για την Παλλαϊκή Άμυνα όταν δεν την «ιδρύει και ελέγχει αυτή»).

Ήρθε και το ’99, είδαν με την «υπόθεση Οτσαλάν» από τη μια, του Χρηματιστηρίου από την άλλη, ότι τους «έπαιρνε να κάνουν ότι γουστάρουν» (δηλαδή πως ο «Λαός έχει έφεση στο να κοιμάται στα Εθνικά Θέματα» - και όχι μόνο) και το άφησαν απλά να… «αραχνιάζει» σε κάποιο συρτάρι.

Μέχρι που τρία χρόνια αργότερα με το Ν.3013/2002 ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ εν ψυχρώ τα τμήματα του Νόμου περί Παλλαϊκής Άμυνας εν καιρώ ειρήνης. Αδιαφορώντας για το ότι ένας τέτοιος γιγάντιος μηχανισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να συσταθεί, να οργανωθεί, να εκπαιδευτεί και να αποδώσει καρπούς έτσι ξαφνικά με το ξέσπασμα ενός πολέμου. Χώρια που οι πόλεμοι έχουν πάψει προ πολλού να κηρύσσονται. Απλά ξεσπάνε στο κεφάλι του ηλιθιωδώς απροετοίμαστου θύματος σαν θύελλα έτσι ξαφνικά και συντριπτικά εν μια νυχτί.

 Κι έτσι, φτάνουμε στο σήμερα. Και στο αμείλικτο ερώτημα:

Ζούμε στο ιστορικά πιο πολεμικό σταυροδρόμι της υφηλίου. Το Στράτευμα και τις Δυνάμεις Ασφαλείας τα έχουν απονευρώσει σημαντικά οι εθνοπροδότες πολιτικοί. Η έσχατη γραμμή ανασχέσεως μιας «εκτεταμένης ασύμμετρης επιθετικής κατάστασης» θα ήταν μόνον μια «εξίσου εκτεταμένη»,  απολύτως οργανωμένη, εκπαιδευμένη, συντεταγμένη, πειθαρχημένη κι εξοπλισμένη Παλλαϊκή Άμυνα (υπό την αιγίδα και διοίκηση του Στρατεύματος βεβαίως). Η οποία όμως – βάση του σχετικού Νόμου  – ενεργοποιείται ΜΟΝΟΝ εν καιρώ Πολέμου.

Γιατί δεν «υλοποιήθηκε»;

Επειδή ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Λένε οι καθεστωτικοί…επειδή η Ελλάδα άφησε πίσω της τον πόλεμο και ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ πλέον από κανέναν εξωτερικό ή εσωτερικό κίνδυνο πολέμου….

Άραγε όμως ο πόλεμος πρέπει να εννοείται μόνον με την «κλασσική του ιστορική έννοια» της εν θερμώ σύγκρουσης με εξωτερικό εισβολέα;

Οι εκτεταμένες Ασύμμετρες Απειλές (στις οποίες έχει μετατραπεί πλέον η «Ακραία Εγκληματικότητα») δεν αποτελούν προγκρόμ κατά του Ελληνικού πληθυσμού;

 Η Ελλάδα και η Εθνική της Ασφάλεια αντιμετωπίζουν καιρό τώρα χείμαρρο ολόκληρο από τέτοιες Ασύμμετρες Απειλές.

Δεν τελούμε εν καιρώ πολέμου λοιπόν;

Κανένας Πατριώτης Νομικός με "κότσια" (αλλά και τίποτα ένστολοι εξίσου με ανάλογα "κότσια") να το "θέσουν" και να το στηρίξουν το θέμα" τόσο σε επίπεδο ΜΜΕ όσο και Δικαιοσύνης δεν υπάρχουν;

Το σίγουρο είναι πως την «ύστατη στιγμή» όλο και κάποια «εσπευσμένη» επιστράτευση Παλλαϊκής Άμυνας θα κάνουν οι καθεστωτικοί. Μόνον που εκείνη η «Δύναμη» δεν θα είναι τίποτε άλλο από «σκορποχώρι». Ανοργάνωτα μπουλούκια της τελευταίας στιγμής που λόγω έλλειψης εντατικής και χρόνιας εκπαίδευσης και οργάνωσης απλά θα πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή. Όσοι βεβαίως απ’ αυτούς αποδεχτούν την επιστράτευσή τους και δεν φύγουν για το εξωτερικό.

Αυτό θέλει τάχα η Ελληνική κοινωνία;

Ελλείψει «Πολιτείας» λοιπόν, ας αναλάβει ο κάθε «Έλληνας Πατριώτης» τις ευθύνες που του αναλογούν.
Προτού είναι απολύτως αργά για οτιδήποτε...

Αντί επιλόγου

Εάν το ’74 στην Κύπρο υπήρχε οργανωμένη στα παραπάνω στρατιωτικά πρότυπα εκτεταμένη Παλλαϊκή Άμυνα, δεν θα είχε χαθεί η Βόρεια Κύπρος….ακόμη κι αν η Πολιτειακή Ηγεσία της Ελλάδας δεν έστελνε «τακτικές ενισχύσεις» (όπως και έκανε)…

Αύριο, στη θέση της Κύπρου ίσως βρίσκεται η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, η Ήπειρος…

Καληνύχτα Κεμάλ….είσαι ο «Μόνος προετοιμασμένος» σ’ αυτόν τον τόπο…

Γιώργος Ανεστόπουλος                                                                     ΠΗΓΗ:aegeanhawk.blogspot.com

ΞΕΦΤΙΛΑ!! Κατάσχεση από τη ΔΟΥ Περιστερίου για το ποσό των 341 ευρώ!!

Δείτε την ξεφτίλα του Ελληνικού δημοσίου!


Δείτε πως συμπεριφέρονται σε φτωχούς ανθρώπους για 300 ευρώ!!


Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, όμως ξέρουμε ό,τι απευθυνόμαστε σε παχύδερμα που δεν έχουν ίχνος συνειδήσεως, κι έτσι χαμένα θα πάνε τα λόγια μας!




Δείτε το έγγραφο





ΠΕΣΠΟ3Τ: Η τιμωρία των τρίτεκνων οικογενειών δεν έχει τέλος

                              Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα άδικα και σκληρότατα μέτρα των τελευταίων Κυβερνήσεων κατά της οικογένειας και ιδιαιτέρως της οικογένειας με τρία παιδιά και άνω.-Το περασμένο καλοκαίρι οι τρίτεκνες οικογένειες τιμωρήθηκαν από το ΄΄αξιοκρατικό σύστημα΄΄ εισαγωγής................

στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της κας Διαμαντοπούλου που ανάγκασε πολλές οικογένειες να μην μπορέσουν, για οικονομικούς λόγους, να στηρίξουν τα παιδιά τους στις σχολές που επέτυχαν.

-Σε διάστημα 4 μόνο μηνών ο κ. Λοβέρδος δύο φορές νομοθέτησε θέτοντας απαράδεκτα εισοδηματικά κριτήρια στα πολυτεκνικά επιδόματα, πρώτα 55.000 ευρώ και στην συνέχεια 45000 ευρώ για να εξοικονομήσει ελάχιστα ευρώ όταν παράλληλα η σπατάλη τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και άλλων φορέων ήταν αχαλίνωτη. Ήταν ο ίδιος Υπουργός που την Μεγάλη εβδομάδα διάλεξε να επενδύσει στο πολιτικό του μέλλον εμπαίζοντας 250000 τρίτεκνες οικογένειες.

-Το Υπουργείο Παιδείας, με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής από μια μεριά διόρθωνε τις αντισυνταγματικές διατάξεις της κας Διαμαντοπόλου και το χαιρετίζαμε από την άλλη με εγκύκλιο του χωρίς να ενημερωθούμε στοιχειωδώς, μείωνε αυθαίρετα, και χωρίς κριτήρια τους εισακτέους(άρθρου 44 του Ν.Ν.4071 ΦΕΚ Α΄ 85 11-4-2012) τρίτεκνων οικογενειών για το 2012.

-Περιορίζοντας το αφορολόγητο όριο,η περίφημη Κυβέρνηση συνεργασίας στα 12000 ευρώ το μέγιστο(κάτω από το όριο φτώχειας για μια οικογένεια με τρία τέκνα) είχε σαν συνέπεια ειδικά οι τρίτεκνες οικογένειες να φορολογούνται περισσότερο από κάθε άλλη οικογένεια ή άγαμο φορολογούμενο. Για οικογένεια με 1 ή 2 παιδιά ο αναλογούν φόρος να είναι έως 750 ευρώ, με 3 παιδιά να εκτοξεύεται στα 3000 ευρώ.

-Ήδη το 35% των τρίτεκνων οικογενειών είναι άνεργοι και σχεδόν το 30% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι πλέον στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν τα άδικα χαράτσια, τις απαράδεκτες αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και έκτακτες εισφορές.


Κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ,

αποποιηθήκατε την συμβολή σας στην σύνταξη της παρ.5 άρθρου 21 του Συντάγματος;΄΄O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.΄΄; Δεν ακούσαμε σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες σας ούτε μια λέξη για το δημογραφικό πρόβλημα και για την τιμωρία των οικογενειών που έχουν παιδιά.


Κύριε Πρόεδρε της ΝΔ,

ξεχάσατε τις διαβεβαιώσεις σας, που δίνατε, για στήριξη του δίκαιου αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών και την ανάγκη για την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και μας κάνετε την τιμή να γίνουμε, οι τρίτεκνες οικογένειες, το ισοδύναμο της αποκαταστάσεως των πολυτεκνικών επιδομάτων στους πολυτέκνους;



Ώστε λοιπόν η τρίτεκνη οικογένεια είναι η ΑΙΤΙΑ

Γι αυτο που βιωνει η χωρα μας

Οι τριτεκνες οικογενειες καταχρασθηκαν,κακοδιαχειρισθηκαν το δημοσιο χρημα

Ευρεθη επιτελους ο αιτιος,ο ενοχος

Να τιμωρηθουν οι οικογενειες με τρια παιδια και ανω.

Όχι αγαπητοί μας κ.κ πολιτικοί,



Επειδή γνωρίζουμε ποιοί κακοδιαχειρίστηκαν τις τύχες τις Χώρας μας,

Επειδή γνωρίζουμε τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος,

Επειδή γνωρίζουμε ποιοι αθέτησαν τον όρκο που έδωσαν εντός της Βουλής των Ελλήνων,

Επειδή γνωρίζουμε την διαπλοκή που έχει επώνυμο,

Επειδή γνωρίζουμε ότι οι μετανάστες δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τα μωρά,

Επειδή μας ενδιαφέρει το μέλλον της Πατρίδος μας και πως θα την παραδώσουμε στα παιδιά μας,


ΓΙΆΥΤΟ

Οι τρίτεκνοι γονείς με γνώση, με μνήμη και κρίση θα συνεχίσουν την υπεύθυνη στάση τους εν όψει και της επομένης εκλογικής αναμετρήσεως.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΣΠΟ3Τ

ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΟΥ ΜΑΛΑΚΑ…

Από την ημέρα που ανέβασα αυτό το πράγμα για να γράφω δεν έχω δει ούτε μια φορά τα στατιστικά του. Δεν έχω ιδέα ούτε καν πώς τα βρίσκουν και τα διαβάζουν. Το έχω ξαναγράψει στο πρώτο κείμενο που ανέβασα εδώ, έγραφα σε ένα έντυπο, αλλά την ημέρα που μου είπαν να κόψω την κριτική στο καθεστώς και-αν-μπορώ-να-γράφω-καμιά-καλή-κουβέντα, σηκώθηκα κι έφυγα. Έχασα λεφτά, αλλά τον κώλο της συνείδησής μου τον κράτησα. Γι’ αυτό κι έχω βαρεθεί τα λαμόγια και μπορώ να τα βρίζω όπως γουστάρω. Γι’ αυτό, ούτε ζητάω ούτε παραχωρώ άλλοθι.
Νομίζω ότι αυτά που γράφω τα διαβάζουν λίγοι και καλοί. Αυτό το έχω καταλάβει κι από τα μέιλ που παίρνω. Επειδή, όμως, οι ρουφιανάκοι δε λείπουν και κάποιοι ηδονίζονται με τα μπινελίκια, επίτρεψέ μου σήμερα φίλε να γράψω κάτι για τον αναγνώστη του Πάσχου, του Μπάμπη και του κάθε άρρωστου νεοσιχάματος που κάνει παιχνίδι βρώμικο στο twitter και στο facebook και μπορεί να περνάει κι από δω να «δει τι παίζει».
 
Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ετοιμάζεστε να ξαναπαίξετε το ίδιο παιχνίδι εκβιασμού για να μας πάρετε κι άλλο το κεφάλι με νέα μέτρα. Θα μας πείτε πάλι τα γνωστά ότι δε θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί δημοσίου και συντάξεις. Θα ξαναπείτε ότι τα λεφτά τα τρώνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ξέρω ότι θα βρείτε ευήκοα ώτα ηλιθίων που θ’ αρχίζουν να καταριούνται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Αν το πρόβλημα ήταν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις, θα μπορούσατε να μην τους πληρώνατε για έναν ή και δύο μήνες και να τελείωνε το θέμα.
Παράλληλα θα διατάσσατε τις τράπεζες να μη ζητήσουν δόσεις δανείων από αυτούς που δε θα πληρωθούν. Οι τράπεζες έχουν πληρωθεί ήδη για κάθε δάνειο που έδωσαν, πρώτον από τους ληστρικούς τόκους και δεύτερον από τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που τους έδωσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια.
Επίσης, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, Εταιρείες Ύδρευσης και κάθε ιδιωτική εταιρεία που παρέχει αγαθά (π.χ. τηλεπικοινωνίες) χρησιμοποιώντας δημόσια περιουσία, δε θα ζητούσαν πληρωμή λογαριασμών όσων δε θα πληρωθούν.
Τέλος, θα έμπαιναν σε εφαρμογή όλα τα γαμωσχέδια κρίσεων και καταστροφών που υπάρχουν στα συρτάρια σας και θα έπρεπε να είχατε μαζέψει ένα σκασμό λεφτά για την υλοποίησή τους, καθώς κάθε χρόνο εντάσσονται στον προϋπολογισμό και παίρνετε φόρους γι’ αυτά. Από αυτά τα γαμωσχέδια θα κάλυπταν τις ανάγκες τους όσοι δε θα πληρωνόταν.
Αυτό σημαίνει κοινωνία και Κράτος. Για να οργανώνει και να βρίσκει λύσεις. Όμως αν γινόταν αυτό, θα μάθαιναν όλοι ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις. Και τότε θα σας γαμιόταν το άλλοθι.
 
Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ξέρουμε και οι δύο ότι το πρόβλημα του καθεστώτος είναι οι τράπεζες. Αν δεν πάρουμε τη δόση του δανείου δε θα μπορέσουμε να τη δώσουμε ολόκληρη για να ξεπληρώσουμε τους τόκους από τα δάνεια που πήρατε σα χώρα και τα ντερλικώσατε πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Ξέρουμε ότι αν δεν πληρώσετε τις δόσεις στους διεθνείς τοκογλύφους που σας τάιζαν τόσα χρόνια, αυτοί δε θα δανείσουν τις ελληνικές τράπεζες και τότε το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει και τη ζημιά θα την πάθουν οι υποστηρικτές και χορηγοί του καθεστώτος, οι τραπεζίτες.
 
Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ξέρουμε ότι μας έχετε βάλει σε αυτό το λούκι για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες και ίσως παραπέρα κάποιες ευρωπαϊκές. Οπότε είναι μεγάλη κουτσαβακιά να το χρεώνετε στους εργαζόμενους. Λέτε για τους δημόσιους υπαλλήλους. Υπάρχει τρόπος να κάνετε το δημόσιο υγιές και παραγωγικό. Αλλά δε θέλετε. Θέλετε να μένει εκτεθειμένο στις κατάρες των πολιτών ώστε να μπορείτε να το ξεπουλήσετε σε εταιρείες των Μπομπολαίων, των Ψυχάρηδων και των Κοκκαλαίων. Γι’ αυτό μιλάτε για ιδιωτικές εφορίες και για ιδιωτικές εταιρείες που θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους του δημοσίου. Διαβάζω αρκετούς που βρίζουν τη «φακλάνα που δουλεύει στην τάδε δημόσια υπηρεσία και με ταλαιπωρεί». Και δεν καταλαβαίνει ο στόκος ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η τάδε υπηρεσία, πάλι μια «φακλάνα» θα κάθεται εκεί, μόνο που θα πληρώνεται 500 ευρώ, αντί για 1.200. Χάρηκες ηλίθιε, ε; Αυτό θες, μια κούφια εκδίκηση επειδή δε μπήκες εσύ στο Δημόσιο αν και το πάλεψες. Ανθρώπινο το βρίσκω. Άκου και το υπόλοιπο, όμως. Αυτή η «φακλάνα» θα σου λέει ότι πρέπει πλέον να πληρώνεις 10 ευρώ για κάθε σου συναλλαγή με την υπηρεσία, σε κάθε υπηρεσία, για κάθε υπηρεσία. Ξέχασες τι έπαθες ηλίθιε με τις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών. Γι’ αυτό θα μείνεις πάντα ηλίθιος, επειδή ξεχνάς.
 
Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Μας λένε συνέχεια οι δικοί σου ότι την Ελλάδα την κατέστρεψε ο καφετζής που πουλάει 10 καφέδες την ημέρα στη γειτονιά και δεν κόβει απόδειξη ή ο τάδε μαγαζάτορας που κλέβει ΦΠΑ. Βρες μου ένα λόγο να μην το κάνει. Βρες μου κάτι που η Πολιτεία επέστρεψε στον μεροκαματιάρη από τους φόρους που του παίρνει χρόνια ολόκληρα. Πες μου έναν πολιτικό που ξεψαχνίστηκε όχι για το έσχες, αλλά για το πόθεν. Πες μου έναν μεγαλοφοροφυγά που μπήκε φυλακή. Πες μου βρε μαλάκα, γιατί από τη στιγμή που το Κράτος θεωρεί κλέφτη τον μικροεπιχειρηματία και δίνει τρόπο νομιμοποίησης στο μεγαλοφοροφυγά μέσω των περαιώσεων, να μην κρύψει κάτι κι ο μικρός; Έτσι τον έμαθες κι έτσι τον υποχρέωσες να κάνει για να επιβιώσει εκείνος και να δημιουργήσεις συνενόχους εσύ.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Κυνηγάνε τ’ αφεντικά σου τον εργάτη που δέχεται να δουλέψει δίχως ένσημο για να μη χάσει τη δουλειά του, αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκε κάποιος μεγάλος για το θάνατο ναυτεργάτη στα ναυπηγεία. Κατηγορεί το καθεστώς σου τον ιδιωτικό υπάλληλο επειδή ζητά να ζήσει αξιοπρεπώς κι όποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί τον βαφτίζει «μέλος συντεχνίας». Τελευταία, το καθεστώς σου υποσχέθηκε την ποινή του ενός εργαζόμενου σε κάθε οικογένεια. Ούτε αυτό δε θα το καταφέρετε. Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν δίχως καν έναν εργαζόμενο. Κι αυτό, επειδή πρέπει να σώσετε τις τράπεζες. Κι αυτή η σωτηρία απαιτεί αίμα. Δικό μας. Απαιτεί ύφεση. Απαιτεί απολύσεις και γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους. Βρήκατε και τα κάνετε. Να παρακαλάτε μόνο μην έρθουν κάποτε τούμπα τα πράγματα. Τότε θα παρακαλάτε να σωθείτε αλλά μόνο ένα θα σου πω εκείνη τη στιγμή:

Λοιπόν, άκου μαλάκα… οι χάρες τελειώσανε. Άμε στο διάολο.                                                       ΠΗΓΗ:kartesios.com

ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ..


Του Timothy Bancroft-Hinchey
Eμπρός, Ελλάδα! Δείξε μας εσύ τον δρόμο... Κάποτε μας χάρισες την πολιτική δημοκρατία. Σήμερα ήρθε η ώρα να μας δείξεις τι σημαίνει οικονομική δημοκρατία. Η επιλογή που καλείσαι να κάνεις είναι καίριας σημασίας. Είναι η επιλογή μεταξύ δραχμής ("αφθονίας") και ευρώ ("εξαθλίωσης"). Είδαμε τι μας έδωσε και πού μας οδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα ωρίμασε ο καιρός για μια ριζική, θαρραλέα αλλαγή πολιτικής. Δεν υπάρχει κανείς λογικός πολίτης που θα είχε αντίρρηση. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό στην πράξη.

Η επιλογή είναι κρίσιμη: δραχμή ("αφθονία") ή ευρώ ("εξαθλίωση"); Πριν φθάσουμε στην επιλογή, ας συμφωνήσουμε όλοι στο εξής σημείο:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει τις συνέπειες της υπερβολής της, της βεβιασμένης, αλαζονικής, αυταρχικής προσέγγισής της, της εφαρμογής μέτρων τα οποία δεν έγιναν πλήρως κατανοητά από έναν υπέρ του δέοντος πρόθυμο ιδιότυπο στρατό ευρωκρατών: πολιτικών, οι οποίοι, αφού απέτυχαν ως καριερίστες πολιτικοί στις ίδιες τις χώρες τους, πήραν στα χέρια τους ένα ριψοκίνδυνο και παράλογο εγχείρημα και βλέπουμε να το εφαρμόζουν σήμερα με πείσμα εκτός της χώρας τους. Σήμερα η Ένωση βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ως συνέπεια αυτών των αποτυχημένων πολιτικών. Τι μέλλει γενέσθαι;

Mήπως θα μπορούσε να μας βοηθήσει αυτός ο φανταστικός διάλογος;

Ερώτηση: Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

Απάντηση: Όχι ακριβώς. Το θέμα είναι τι θα κάνει πρώτα η Ελλάδα, και στη συνέχεια οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο πρωτεργάτης και να δείξει στις υπόλοιπες πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή πολιτικής, προτού όλο αυτό το κάστρο που χτίστηκε στην άμμο σωριαστεί.

Ερώτηση: Ναι, αλλά μετά την περιπέτεια της Ελλάδας θα αντιληφθούν αυτές οι χώρες τις οδυνηρές συνέπειες και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουν εντός της ευρωζώνης και, βεβαίως, εντός της Ένωσης.

Απάντηση: Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η διαδικασία της εξόδου από το ευρώ δεν θα πρέπει απαραίτητα να είναι επώδυνη και μπορεί να είναι τόσο εύκολη ή τόσο δύσκολη όσο επιθυμούν αυτοί που ασκούν την εξουσία. Το δεύτερο σημείο είναι το γεγονός ότι η παραμονή εντός της ευρωζώνης θα προκαλέσει ακόμη περισσότερη οδύνη για τις χώρες του Νότου απ' ό,τι οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες της απουσίας τους από αυτήν.

Ερώτηση: Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιές ακριβώς θα είναι οι συνέπειες της εξόδου από το ευρώ.

Απάντηση: Ούτε αυτό ισχύει. Οι λαοί θα πρέπει να αγνοήσουντην τρομολαγνεία εκείνων που απεγνωσμένα επιδιώκουν την διάλυση της παρανοϊκής χίμαιράς τους εις τα εξ ων συνετέθη - γιατί αυτό ακριβώς επιδιώκουν στην συγκεκριμένη φάση - και θα πρέπει επίσης να αγνοήσουν το γάβγισμα του Μπαρόζο στις Βρυξέλλες για περισσότερη λιτότητα. Οι ίδιοι δεν κατανοούν την έννοια της λέξης, καθώς πηγαινοέρχονται συνεχώς με αυτοκινητοπομπές από λιμουζίνες από το πρωινό γεύμα στο δεκατιανό και από το δεκατιανό στο μεσημεριανό, μέσα σε αίθουσες υψίστης ασφαλείας. Αν αγνοήσουμε την τρομολαγνεία και εξετάσουμε προσεκτικά τις δυνατότητες, θα ανακαλύψουμε ότι, στην πραγματικότητα, ο μηχανισμός που θα οδηγήσει στην λύση είναι απίστευτα απλός. Ας τον δούμε αναλυτικότερα.

Το νομικό πλαίσιο

Ερώτηση: Τι να αναλύσουμε; Είναι αδύνατο μια χώρα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη ή την ΕΕ, χωρίς καταστρεπτικές συνέπειες.

Απάντηση: Λάθος. Το νομικό πλαίσιο καθορίζεται από τις συνθήκες του Μάαστριχτ (1992) και της Λισσαβώνας (2007). Η πρώτη δεν προβλέπει την έξοδο από την ευρωζώνη χωρίς έξοδο από την ΕΕ και το άρθρο 50 της δεύτερης συνθήκης καθορίζει τους όρους για μια τέτοια έξοδο, δηλαδή ότι το κράτος που επιθυμεί να αποχωρήσει οφείλει να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόθεσή του και το Συμβούλιο τότε παράγει, με διαδικασία ειδικής πλειοψηφίας, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποχώρηση. Οι διαδικασίες αυτές, ανάλογα με την βούληση αυτών που θα τις εφαρμόσουν, μπορεί να γίνουν εύκολες ή περίπλοκες, ή για να το θέσουμε απλά, τα πάντα εξαρτώνται από το αν έχει ή δεν έχει κανείς την θέληση να τις εφαρμόσει.

Ερώτηση: Θεωρητικά ίσως να είναι δυνατό, αλλά στην πράξη, η όλη "μηχανική" της αποχώρησης είναι αδύνατη.

Απάντηση: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το βραχυπρόθεσμο σενάριο έχει μια "μηχανική" διεργασία και, προφανώς, συνέπειες. Τα πάντα εξαρτώνται από τις ίδιες τις κυβερνήσεις και την λέξη-κλειδί που είναι η εκτελεστική εξουσία τους. Υπό ιδανικές συνθήκες, η κυβέρνηση ενός κράτους που επιθυμεί να βγεί από αυτήν την "λέσχη", θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία περίπου τέσσερις μήνες πριν από την ανακοίνωση, κατά την διάρκεια μιας φάσης προετοιμασίας.

Το πρώτο ζήτημα θα είναι η φάση της μετάβασης στο νέο νόμισμα, το οποίο θα μπορούσε να έχει και το ίδιο όνομα με το παλιό νόμισμα της χώρας που χρησιμοποιούνταν επί δεκαετίες. Η συναλλαγματική ισοτιμία θα πρέπει να καθοριστεί αμέσως μετά την αποχώρηση, και δεν υπάρχει καμιά δυσκολία στο σημείο αυτό. Με την αποχώρηση του "τοξικού" κράτους (του κράτους που μολύνθηκε) από την ευρωζώνη, η αξία του ευρώ θα ανεβεί ενώ του νέου νομίσματος πιθανότατα θα υποτιμηθεί, γεγονός που δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητα αρνητικό. Την διαδικασία αυτή την έχουμε ήδη δει να εφαρμόζεται στο παρελθόν και ίσως το καλύτερο παράδειγμα της "μηχανικής" αυτής της διαδικασίας αποτελεί το "διαζύγιο" μεταξύ Τσεχίας και Σλοβακίας, τον Φεβρουάριο του 1993, οι οποίες υιοθέτησαν στην συνέχεια την τσεχική και σλοβακική κορώνα, αντίστοιχα.

Η διαδικασία εκτύπωσης ικανού αριθμού χαρτονομισμάτων και νομισμάτων από το νέο νόμισμα θα ήταν προτιμότερο να γίνει στην φάση της προετοιμασίας και έτσι θα αποφευχθεί μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα κυκλοφορούν και τα δύο νομίσματα: το ευρώ και ένα προσωρινής διάρκειας νέο νόμισμα. Καλό θα ήταν, επίσης, σε αυτή την φάση οι τράπεζες να αξιοποιήσουν την φάση αυτή της προετοιμασίας προκειμένου να προσαρμόσουν τις λογιστικές τους πρακτικές και τα συστήματα εκκαθάρισης, αλλά και να προετοιμάσουν τα λογισμικά τους. Ο τομέας λιανικού εμπορίου θα έχει επίσης χρόνο για να προετοιμαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προετοιμάστηκε την εποχή που υιοθετήθηκε το ευρώ ως νόμισμα της χώρας.

Ερώτηση: Εντάξει. Καταλάβαμε την διαδικασία, αλλά οι συνέπειές της δεν θα είναι χαοτικές;

Απάντηση: Γιατί θα πρέπει να είναι; Κατ' αρχάς, θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ και το μήνυμα αυτό θα πρέπει να είναι σαφές:

Αφού δημιουργήσατε το χάος που βλέπουμε σήμερα και επιβάλατε αυτό τον εφιάλτη που καλούμαστε να υποστούμε εμείς, που περάσαμε όλη τη ζωή μας σπουδάζοντας, μοχθώντας και πληρώνοντας φόρους, όπως ακριβώς μας ζητήθηκε, σας προειδοποιούμε ότι αν τολμήσετε να μας επιβάλετε και άλλα μέτρα, που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο το βάρος στους ώμους μας, απλά δεν θα το ανεχθούμε.

Γιατί θα πρέπει να ανεχθούμε το χάος που επινόησαν κάποιοι ανεγκέφαλοι, αν διαθέτουμε ευφυείς πολιτικές που θα επιδιώξει μια κυβέρνηση πνοής, μέσω της εκτελεστικής της εξουσίας κατά την φάση της προετοιμασίας που περιγράψαμε και της έναρξης της κυκλοφορίας του νέου νομίσματος; Οι καταθέσεις στις τράπεζες και το εσωτερικό χρέος, είτε θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα γίνει επανανταλλαγή τους στο νέο νόμισμα και τα εθνικά δικαστήρια της χώρας θα αποφασίσουν πώς ακριβώς θα συντελεστεί αυτή η διαδικασία και για πόσο χρονικό διάστημα, και όχι οι Βρυξέλλες, όχι ο Μπαρόζο και όχι το Βερολίνο. Άλλωστε, οι Βρυξέλλες δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, χρηματοδοτώντας κάποιες χώρες που αυτές επέλεξαν, ώστε να έλθουν στο σημείο να μην παράγουν τίποτε. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι Βρυξέλλες δεν είχαν ιδέα τι συνέπειες θα είχε αυτή η πολιτική, το Βερολίνο γνώριζε σίγουρα, και πολύ καλά μάλιστα.

Οι κρατικές εγγυήσεις θα πρέπει να καλύπτουν το εξωτερικό χρέος και τα στεγαστικά δάνεια θα πρέπει να μετατραπούν, αλλά η μετατροπή αυτή πρέπει να γίνει με βάση το αντίστοιχο επίπεδο του νέου νομίσματος. Δεν θα αυξηθούν οι πληρωμές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Τα αρχικά συμβόλαια έγιναν με βάση ένα ορισμένο ποσό και αφορούσαν μια αποπληρωμή σε κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει καμιά διάταξη στα συμβόλαια στεγαστικών δανείων που να προβλέπει αυξήσεις στις προβλεπόμενες δόσεις αποπληρωμής ούτε κατά τη διάρκεια της αρχικής συμφωνίας, ούτε σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος.
Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος των κεφαλαίων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός για αναλήψεις στις τράπεζες ή μια ξαφνική εκροή συναλλάγματος.

Ερώτηση: Τελικά, και παρά τα όσα λέγονται για εσάς, δεν είστε απαισιόδοξος.

Απάντηση: Όχι, δεν είμαι. Όπως προανέφερα, η όλη διαδικασία μπορεί να είναι απλή ή περίπλοκη, ανάλογα με την βούληση αυτών που θα κληθούν να την εφαρμόσουν. Υπάρχουν, επίσης, μεσοπρόθεσμα πλεονεκτήματα. Μια χώρα που θα αποχωρήσει από το ευρώ θα είναι αμέσως ελεύθερη να συνάψει διμερείς οικονομικές συμφωνίες με ξένες χώρες, εκτός ευρωζώνης. Λόγω της υποτίμησης του νέου νομίσματός της, οι εξαγωγές θα αυξηθούν με ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, γεγονός που θα συντελέσει στην ορατή μείωση της ανεργίας, το βιοτικό επίπεδο θα βελτιωθεί, τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν και το βάρος που πέφτει σήμερα στους ώμους των πολιτών και της πολιτείας θα μειωθεί σημαντικά.

Το κράτος θα γίνει και πάλι ο ρυθμιστής του πεπρωμένου του έθνους και της μοίρας του λαού της χώρας. Το εθνικό δίκαιο και οι τελωνειακοί έλεγχοι και υπηρεσίες θα ισχύσουν και πάλι, καταργώντας τους παράλογους κανονισμούς της ΕΕ, όπως είναι για παράδειγμα η απαγόρευση της πώλησης βιολογικών σπόρων, που ήδη ισχύει, αλλά αρκετοί Ευρωπαίοι δεν το γνωρίζουν. Το εθνικό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για την αντιμετώπιση των κρίσεων εκείνων που πολλοί αναγνωρίζουμε ως εγγενείς και χαρακτηριστικές αυτού του είδους προβληματικού καπιταλιστικού μοντέλου, που δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των αγορών. Θα σχεδιαστούν και θα δημιουργηθούν "προσκρουστήρες", που θα το προστατεύουν, καθώς άλλα νομίσματα θα παραπαίουν από την μια κρίση στην άλλη, δεδομένου ότι μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό μοντέλο, είναι επιρρεπή σε κάτι τέτοιο. Ένα υποτιμημένο νέο νόμισμα θα οδηγήσει σε μια εντυπωσιακή αύξηση των επενδύσεων, οι οποίες καλό θα ήταν να έχουν και την στήριξη του κράτους μέσω ενός ενεργού κοινωνικού μοντέλου διακυβέρνησης.

Με λίγα λόγια, η επιλογή που καλείται να κάνει μια χώρα του ευρωπαϊκού Νότου σήμερα είναι μια επιλογή μεταξύ δεκαετιών λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας, κοινωνικού χάους, αύξησης της εγκληματικότητας και απελπισίας - αυτή είναι η λύση που προσφέρεται από τις Βρυξέλλες - ή της εναλλακτικής λύσης που ανέλυσα παραπάνω.

Η σκυτάλη και το μέλλον μας είναι στα χέρια σου, Ελλάδα…

Γίνε εσύ ο πρωτεργάτης και οδηγός και δείξε μας τον δρόμο.                                                           

Greece: Show us how it's done!

19.05.2012
Greece: Show us how it's done!. 47143.jpeg
Go on Greece! Show us how it's done! You gave us political democracy, now show us what economic democracy means. The choice is nuclear: the Drachma (translation: "handful") over the Euro ("empty hands"). After seeing what the European Union gave us, time for a radical, courageous change of policy. Who could argue otherwise? Here's how it's done.
The choice is nuclear: the Drachma ("Handful") or the Euro (empty hands)? Before we get to the choice, let us all agree on one point: the European Union is paying the consequences of going too far, too fast, in an arrogant, top-down approach, implementing measures which were not fully understood by an over-zealous faddish army of Eurocrats (politicians who failed at home and have stubbornly produced what we see abroad). Now the Union is at a crossroads as a consequence of these failed policies. What to do?
The question right now is what Greece should do
Well, not exactly. First Greece, then the rest of the European South. Greece can show them how it is done before the entire castle built on the sand comes crashing down.
Well, after Greece they will see it is too painful and will do what they can to remain within the Eurozone and certainly, the Union
Not true. The process of leaving the Euro does not have to be painful and can be as easy or as difficult as the powers wish to make it. The second point is the fact that remaining inside the Eurozone causes more pain than any short-term consequences of leaving it.
But nobody knows what the consequences of leaving the Euro would be
That is also not true. You have to ignore the scare-mongering of those who are desperate to see their dear little pipe-dream going up in smoke, you have to ignore Barroso barking in Brussels about austerity. They do not understand the meaning of the word as they scuttle around in motorcades of limousines from breakfast to brunch to lunch. But in fact, the mechanism is perfectly simple. Let's talk it through.
The legal framework
Talk what through? It is impossible for a country to leave the Eurozone or the EU without a calamity
Not true. The legal framework is set by Maastricht (1992) and Lisbon (2007). The former does not foresee an exit from the Eurozone without an exit from the EU and Article 50 of the latter sets out the terms for such an exit, namely that the State wishing to withdraw has to inform the European Council of its intention and the Council then produces, by qualified majority vote, the terms and conditions for the withdrawal. These can be as easy or as complicated as they wish to make them, basically, using goodwill or bad will.
But the mechanics of a withdrawal are impossible
No, they aren't. The short-term scenario has a mechanical process and, obviously, consequences. It all boils down to governments using the G-word, Governing. Ideally the government of a State wishing to exit this club would start the process some four months in advance of the announcement, in a preparation period.
The first question is the transition phase to the new currency (NC) which could well have the same name as the old currency that the country used for decades. The exchange rate would have to be set upon withdrawal - no big deal there. With the withdrawal of the "toxic" State from the Eurozone, the Euro would appreciate in value and the NC would most likely depreciate, which need not be such a bad thing. This has been done before and perhaps the best example of the mechanics of the process is provided by the "divorce" between the Czech Republic and Slovakia in February 1993, implementing the Czech and Slovak Koruna.
The act of printing enough NC would best be done in the preparation period and thus would be avoided an interim period in which two currencies circulated, the Euro and a temporary NC; banks would also be well advised to use the preparation period to adjust their accounting practices and clearing systems and prepare their software. The retail sector would also have time to prepare in exactly the same way as it prepared for the advent of the Euro.
OK that is how it is done, but the consequences would be chaotic
Why? Why should they be? For a start, let us send a clear message to all the EU governments: after creating this mess and imposing this nightmare upon us - those who spent their entire lives working and studying and paying taxes exactly as we were asked to - don't you dare impose any measures which place an even heavier burden upon our shoulders.
Why chaos, if intelligent policies were pursued by Governments using the G-word approach during the preparation period and the launch of the NC? Bank deposits and internal debt would either remain in Euro or be re-denominated in NC and it would be the domestic courts deciding upon how this was done and for how long, not Brussels, not Barroso and not Berlin. After all, it was Brussels that created this situation by financing countries not to produce. While Brussels perhaps did not know what it was doing, Berlin certainly did.
Government guarantees would have to cover external debt and mortgages would have to be re-denominated - but at the corresponding NC level. They need not rise; why should they? The original contract was for a certain quantity of money over time; there is nothing in mortgage contracts covering an increase in payments over the original agreement and a change in currency.
Finally, capital controls would have to be implemented to prevent a run on the banks or a sudden outflow of currency.
So contrary to what everyone is saying, you are not that pessimistic
No, I am not. As I said, the whole process can be as simple or as complicated as they wish to make it. There are also medium-term advantages. The State withdrawing from the Euro would immediately be free to enter into bilateral financial agreements with foreign countries. With a devalued NC, exports would grow rapidly, jobs would be created, unemployment would decrease, living standards would improve, the fiscal revenue would rise and a decreased burden would be placed upon the State and the citizens.
The State would be master of its destiny and the destiny of its people. National law and customs would once again rule over stupid EU norms such as outlawing the sale of packets  of seeds of mixed salad leaves. National currency could be used as leverage to weather the storms inherent in this imperfect market-oriented model of capitalism and to create buffers as it lurches from boom to bust as it is so prone to doing. A depreciated NC would provide a boom for SMCs as they invested in new opportunities, hopefully aided once again by a socially proactive model of Government.
In short, the choice is decades of austerity, unemployment and poverty, social chaos, rising crime and hopelessness which is the solution offered by Brussels, or what I have set out above. Greece, over to you, please show us how it is done.
Timothy Bancroft-Hinchey
ΠΗΓΗ:english.pravda.ruP                                                                                                                           

Επιστολή Έλληνα "γροθιά "στο στομάχι


Την συγκλονιστική αυτή επιστολή την έλαβα από Έλληνα που ζει στο εξωτερικό . Καμιά φορά οι Έλληνες που ζουν μακριά από την πατρίδα βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο ξεκάθαρα από όλους εμάς που ζούμε μέσα στα σύνορα και τρέχουμε σαν ποντίκια να ξεφύγουμε από τις πεινασμένες γάτες τέρατα που μας κυνηγούν και δεν μένει καιρός για σκέψη ούτε καν για αντίσταση διότι μας εξουθενώνουν με.....
τα καθημερινά δαγκώματα.
Aφιερωμένο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα, αν υπάρχει ακόμα σήμερα.

Μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης μέσω του briefingnews.gr

"Όταν ήρθα στην Ισπανία ( σοσιαλιστική και αυτή ) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).

Εκεί μου ζήτησαν:


1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα)...

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.
3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).

Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!


Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος.

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.

Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.

Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς (... ) συνέλληνες:

Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του Κίσσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε αυτή την χώρα εκτελώντας κατά γράμμα το σχέδιο αυτό. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!
δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετά από 'μεγάλες αποκαλύψεις' γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν και είναι ήδη πάνω από 2.000.000 Ξυπνήστε Ξυπνήστε Ξυπνήστε


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ - ΕΠΙΤΗΔΕΣ - ΑΜΠΕΛΙ...


Κατάλαβες τώρα...

Για να ξεστραβωθούμε όσοι από εμάς τους ψηφίζουμε.
Ενδιαφέρουσες απόψεις για θεώρηση από διάφορες οπτικές γωνιές, προβληματισμό και συζήτηση ! !

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;

Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;

Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου• θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι θα παριστάνουν την... κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί πριονίσαμε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";

Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσαμε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες ( ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...


Κατάλαβες τώρα ... γιατί έκαψαν τα δάση σου, μαζί και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ;

Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την Πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον πολιτισμό σου.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα, σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας μαζί με μερικούς υπουργούς προέτρεπαν τον απλό κοσμάκη να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ... ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;


Κατάλαβες τώρα ... γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";


Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.


Κατάλαβες τώρα ... γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.


Κατάλαβες τώρα ... ψαράκι μου, πόσο αξίζει η γυάλα σου;

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί κάνανε βιλαέτι τους την Εθνική σου Οδό;

ήθελες 20€ και πλέον διόδια για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;

Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωινούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";

Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα ... γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;

Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό
προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;

Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου σου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα ... γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;

Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο... σκοτάδι.                                                                         
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com