ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Υποδομές ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος

Στην ομιλία αναλύθηκαν οι στρατηγικές υποδομές του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος.
Χωρίς αυτά τα δομικά υλικά δεν μπορει να υπάρξει νικηφόρος Επανάστασις.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΚΡΩΝ ΟΧΙ


Ξεκινήστε τις ετοιμασίες. Γυαλίστε ιστούς και σιδερώστε σημαίες, κάντε το μάτι να βουρκώσει με ηρωικά κατορθώματα των νιάτων του '40 και μετά ξανά πίσω στο μαντρί. Πιο μεγάλη ιστορική ειρωνεία δεν υπάρχει στους αιώνες. Να πανηγυρίζεις το "ΟΧΙ" στους κατακτητές ενώ οι απόγονοι των κατακτητών σε έχουν υπό κατοχή. Ευρωπαίοι και εκείνοι, Ευρωπαίοι και τούτοι εδώ. 
Η απορία όμως είναι γιατί εσύ ως απόγονος εκείνων των νιάτων, που έβγαλαν το φίδι από την τρύπα, χαίρεσαι και κοκορεύεσαι στον παλμό της επετείου. Τι σχέση έχεις εσύ με τον παππού σου; Εσύ άλλαξες μέσα στα 70 χρόνια που πέρασαν. Κοίτα όμως τους απογόνους των κατακτητών σου. Δεν άλλαξαν καθόλου. Ίσα- ίσα που από "απλοί σφαγείς" που ήταν οι πρόγονοί τους (όπως αποκάλεσε η κατακριτέα από την Γερμανία έκθεση της Κομισιόν) ετούτοι εδώ έχουν εξελιχθεί. Δεν πράττουν απλά κτηνωδίες, τις σκέφτονται και τις εφαρμόζουν χωρίς να λερώσει το κουστούμι τους ούτε μία σταγόνα αίμα, χωρίς να χαλαλίσουν ούτε μία σφαίρα. Η σφαίρα κοστίζει, η ζωή σου όμως έχει αποδεδειγμένα μηδενική αξία. Ο Μουσολίνι, ο Χίτλερ και όλα τα άλλα καλόπαιδα είναι περήφανοι στους τάφους τους για τους απογόνους που αμόλησαν στον πλανήτη. Το ίδιο περήφανοι όμως σίγουρα δεν είναι οι πρόγονοι τούτων εδώ των Ελλήνων. Είτε ενταφιασμένοι, είτε άταφοι έχουν χάσει την ησυχία της ψυχής τους με την εξέλιξη του δικού τους είδους. 
Από το "ΑΕΡΑ", στο "Ειρηνικές και μαζικές διαδηλώσεις". Από το "Κορόιδο Μουσουλίνι", στο "Ευρώπη του Νότου". Από το "Κάτω ο φασισμός", στο "Ολοκληρωτικό όραμα της Ευρώπης". Από τον "Τοίχο της Καισαριανής" στο "Μαζί ενωμένοι για το Ευρωπαϊκό Όνειρο". Από το Ρούπελ, στο "Δρόμο για τις Βρυξέλλες". Τέτοιες κουβέντες εκσφενδονίζουν καθημερινά από όλους τους χώρους οι σωτήρες σου και υπερασπιστές της εθνικής σου αξιοπρέπειας. Τέτοιοι μάς πρέπουν αφού χεζόμαστε μπροστά σε ανδρείκελα που μας κουνάνε το δάχτυλο σαν δάσκαλοι της κακιάς ώρας και μας βάζουν τιμωρία με το πρόσωπο στον τοίχο και το ένα πόδι πάνω. 
Άιντε στις παρελάσεις να κουνάμε σημαιάκια και να ακούμε την κάθε αρλούμπα του κάθε δημοκρατίσκου περί Ελευθερίας και Ιδανικών. Αντί να κλείσεις τα παραθυρόφυλλα εκείνη την μέρα και να κλαις, έχεις και το θράσος να κατέβεις στο δρόμο να καμαρώσεις τα χάλια σου. Βγάλτε τους νεκρούς των βουνών και των κάμπων, των νησιών και των πόλεων να αντισταθούν για μας. 
Από ζωντανούς που επέλεξαν να ζήσουν μία ζωή εν τάφω οριζόμενη από κατακτητές μην περιμένεις τίποτε. Η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες. Η Ελλάδα ανήκει στους νεκρούς της.- 
ΠΗΓΗ

Τάκης Θεοδωρακόπουλος για Χ.Αυγή:Θα τους ψήφιζα.Είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα και μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε τώρα.


"Δεν τους χρηματοδοτώ"
Ο Sir Taki προσφέρει 10 εκατ. ευρώ σε όποιον αποδείξει ότι έστελνε χρήματα στη Χρυσή Αυγή


Το τηλεφώνημά μου τον βρίσκει απροετοίμαστο, αλλά δεν τον εκπλήσσει. Είναι αργά το βράδυ της Τετάρτης, νωρίς το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, όπου εγκαταβιώνει το φθινόπωρο. Τον υπόλοιπο χρόνο κινείται μεταξύ Ελβετικών Άλπεων, όπου διαθέτει εξοχικό, Κυανής Ακτής, όπου δένει το σκάφος του, ονόματι «Bushido», Λονδίνου, όπου επίσης διαθέτει κατοικία, και ελληνικών νησιών, όπου έρχεται ανελλιπώς τα καλοκαίρια.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΜΠΟΥΝΗ

Στα 78 του χρόνια ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος, ή σκέτο Taki για τους Αγγλοσάξονες, ή Sir Taki από τον τίτλο της στήλης που διατηρούσε επί δεκαετία στο «Life & Style», βρίσκεται πάλι εν μέσω ενός σκανδάλου.

Η τηλεοπτική εκπομπή «360 μοίρες» της Σοφίας Παπαϊωάννου έκανε πρεμιέρα στον Alpha παρουσιάζοντας τη δραστηριότητα ενός γνωστού Έλληνα πολυεκατομμυριούχου, όπως τον παρουσίασε, υπέρ της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια εγχώριοι και ξένοι συνεντευξιαζόμενοι έγιναν πιο συγκεκριμένοι, καταθέτοντας ότι στο οικογενειακό του ξενοδοχείο, το «Caravel», φιλοξενούνταν οι πρώτες εκδηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο πατέρας του (σ.σ.: ο θρυλικός πρόεδρος της ΑΕΚ και εφοπλιστής, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος) έκρυψαν τις συμπάθειές τους για την άκρα δεξιά. Την επόμενη ημέρα, στο δελτίο ειδήσεων του ίδιου σταθμού, υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας κροίσος και η Χρυσή Αυγή», αναμεταδίδετο ένα εκτενές ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα, το οποίο ενέτεινε τη φημολογία για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Με την οικειότητα της πολυετούς γνωριμίας και συνεργασίας, τον ρωτώ ευθέως εάν έχει στείλει ποτέ χρήματα στο υπό διωγμό σήμερα κόμμα. «Ποτέ», είναι η λακωνική, κατηγορηματική του απάντηση. Του αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ελεγκτές του Σώματος Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος ερευνούν τα ταμεία της Χρυσής Αυγής. «'Οποιος βρει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο που να με αφορά θα λάβει αμοιβή 10.000.000 ευρώ», κλείνει αποφασιστικά το θέμα. Ζητώ να μάθω εάν θα τους ψήφιζε. «Φυσικά. Είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα και μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Από το 1974 έχουμε την εναλλαγή στην εξουσία δύο κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται αποκλειστικά για τη χρεοκοπία μας. Πρώτοι απ' όλους ο γέρος Καραμανλής και ο γέρος Παπανδρέου. Αυτοί μας κατέστρεψαν».

Φασιστική πράξη. Ενδιαφέρομαι να μου πει τη γνώμη του για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων στελεχών του κόμματος. «Είναι καθαρά φασιστική πράξη, διότι δεν μπορείς να φυλακίζεις βουλευτές που τους ψήφισε ο λαός. Όταν συνέλαβε τους πολιτικούς ο Παπαδόπουλος, την 21η Απριλίου του '67, τον είπαν φασίστα. Τώρα αυτοί που κάνουν το ίδιο γιατί είναι διαφορετικοί;». Ο λόγος του είναι ορμητικός, αλλά δεν ανεβάζει τους τόνους, όπως συμβαίνει συνήθως στις πολιτικές συζητήσεις της τηλοψίας. Το γεγονός ότι ζει μονίμως στο εξωτερικό και ότι ήταν οικότροφος κατά τη διάρκεια του εμφυλίου σε σχολείο των ΗΠΑ ίσως να έχει συντελέσει εν μέρει σε αυτό. «Στον συμμοριτοπόλεμο οι κομμουνιστές μας έκαψαν το εργοστάσιο (σ.σ.: Πεταλούδα) και δολοφόνησαν φίλους και συγγενείς μας», μου λέει.

Παρατηρώ ότι τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν είναι πάντοτε καλός σύμβουλος. Συναινεί, αλλά δεν ξεχνά. Κι ύστερα, με τη μαεστρία που έχουν οι άνθρωποι του κόσμου, αλλάζει θέμα και με ρωτά με τη σειρά του εάν διάβασα την αυτοβιογραφία της Τζόαν Κόλινς, που μόλις κυκλοφόρησε. Απαντώ αρνητικά. «Γράφει ότι κάναμε τρεις φορές έρωτα την ημέρα, όταν τα είχαμε, και ότι ήμουν ασυγκράτητος. Εγώ τότε ήμουν 19 κι αυτή 25. Ήμουν μικρός και δεν ήξερα. Αλλά γράφονται τέτοια πράγματα; Δεν πρέπει να υπάρχει λίγη αξιοπρέπεια;», τον ακούω να λύνεται στα γέλια από την άλλη άκρη της γραμμής.

Ο... πρίγκιπας. Παρά τις προσπάθειές μου να συνεχίσουμε την πολιτική συζήτηση, προτιμά άλλη θεματολογία. Από τη μετακόμιση του τέως πρίγκιπα Νικολάου στην Αθήνα, «Έχεις τη διεύθυνσή του; Του πήρα ένα δώρο για το σπίτι. Τι αστείο... Ο Παπανδρέου τούς έκλεψε το δικό τους σπίτι, το Τατόι, κι αυτοί μένουν στο δικό του, που είναι από τα κλεμμένα», έως την παραγγελία που του έχω κάνει για να γράψει την αυτοβιογραφία του: «Τη ζωή μου τη διαβάζεις κάθε εβδομάδα εδώ και σαράντα χρόνια στο "Spectator". Τι άλλο να πω;». Εάν κρίνω από τη συχνότητα απασχολήσεως των ΜΜΕ με το πρόσωπό του, μάλλον υπάρχουν ακόμη πολλά να ειπωθούν.
ΠΗΓΗ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Στο πατρικό του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ Πατριάρχης (βίντεο)

Στο πατρικό του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης  (βίντεο)
Επίσκεψη στην πατρική οικία - μουσείο του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin, ο οποίος στη συνέχεια τον ξενάγησε στις αίθουσες του ανακαινισμένου μουσείου, που φιλοξενούν δημοσιεύματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και το κέρινο ομοίωμα του.
«Νοιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών πριν αναχωρήσει, ο κ. Βαρθολομαίος.


ΠΗΓΗ

Η λευκή ζάχαρη σε σκοτώνει.

Η λευκή ζάχαρη σε σκοτώνει. Είναι ένας από τους λευκούς δολοφόνους ! Είναι ένας από τους “λευκούς δολοφόνους” που σε σκοτώνουν μεθοδικά με σχέδιο και σκοπό. Ε δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις, ότι το λευκό αλεύρι, το γάλα, η ζάχαρη και το αλάτι σε σκοτώνουν σωματικά και νοητικά. Είναι πλέον καταγεγραμμένο και επιστημονικά αποδεδειγμένο, αλλά ΕΣΥ εξακολουθείς να το βάζεις στο σώμα σου και να ταΐζεις με αυτούς τους “λευκούς δολοφόνους” τα παιδιά σου που μετά λες πως τα αγαπάς !

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται ζάχαρη για να δώσει στο εγκέφαλο του τροφή, μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει με μέλι, πετιμέζι ή stevia, και ανάλογα φυσικά γλυκαντικά. Μην ξεχνάμε πως όλα τα φρούτα και οι καρποί έχουν ζάχαρη και δεν χρειαζόμαστε επιπλέον στον οργανισμό μας. Τα ίδια και χειρότερα κάνει και το άσπρο αλεύρι, θα αναφερθώ σε προσεχές άρθρο.

Ο άνθρωπος ως κατεξοχήν φρουτοφάγος έχει έμφυτη τάση να καταναλώνει γλυκές τροφές, μετά από εκατομμύρια χρόνια διατροφής με ώριμα φρούτα. Ο οργανισμός μας έχει μεγάλες ενεργειακές ανάγκες σημαντικά αυξημένες λόγω του ενεργοβόρου εγκέφαλού μας, και τα ζάχαρα των φρούτων είναι η πιο απλή και γρήγορα μεταβολίσιμη ενεργειακή πηγή.

Την ανάγκη αυτή δυστυχώς σήμερα, εκπαιδεύτηκε ο άνθρωπος της πόλης, να την καλύπτει, με την χημικά επεξεργασμένη και λευκασμένη άσπρη ζάχαρη. Χημικά η ζάχαρη που καταναλώνεις σήμερα είναι καθαρή σουκρόζη (ή σακχαρόζη), ένας διζακχαρίτης αποτελούμενος από ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζης. Παράγεται είτε από ζαχαροκάλαμα είτε από ζαχαρότευτλα.

Το ότι η λευκή ζάχαρη είναι καταστροφική για τον οργανισμό, είναι πλέον ευρύτατα γνωστό και επαρκέστατα τεκμηριωμένο. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα βιομηχανοποιημένο τρόφιμο που να μην την περιέχει και η υπερκατανάλωσή της συνυπολογίζοντας τις τεράστιες συγκεντρώσεις της στα αναψυκτικά.

Με μαθηματική ακρίβεια, οδηγεί τον σύγχρονο πολιτισμό στην παρακμή μέσα από την παχυσαρκία και τις ασθένειες, αλλά και στην ενεργειακή αποδυνάμωση ούτως ώστε να μην καταφέρει ποτέ να αντιληφθεί τι γίνεται γύρω του, πάνω από το κεφάλι του και προπάντων τι γίνεται μέσα στην κουφια γη.Σκεφτείτε πως ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει περίπου 11% ζάχαρη, δηλαδή 35 γραμμάρια ή 7 κουταλάκια! Είναι το διοξείδιο του άνθρακα που ξεγελά και καλύπτει την ενοχλητική γλυκύτητα.

Ο βασικός μηχανισμός δημιουργίας βλαβών είναι δεδομένος: Προκαλεί μια έκρηξη ζαχάρων στον οργανισμό, το πάγκρεας αναγκάζεται να δουλέψει υπερωρίες για να παράγει μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης που απαιτούνται για την απομάκρυνσή τους από το αίμα. Η αφύσικα υψηλή συγκέντρωση ινσουλίνης ανατρέπει την ορμονική ισορροπία του σώματος.

Η συνεχής χρήση της οδηγεί τα κύτταρα στο να αναπτύξουν αντίσταση στην ινσουλίνη δημιουργώντας ένα ανατροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο «περισσότερη ζάχαρη – περισσότερη ινσουλίνη». Το περισσευούμενο γλυκογόνο είτε καίγεται ατελώς γεμίζοντας τον οργανισμό με τοξικά παραπροϊόντα και ελεύθερες ρίζες, είτε αποθηκεύεται με διάφορες μορφές στα κύτταρα πυροδοτώντας χρόνια φλεγμονή. Από εκεί και μετά, οι δρόμοι της αρρώστιας είναι γνωστοί: καρδιαγγειακές παθήσεις, τοπικές ή γενικευμένες φλεγμονές, ο διαλυτικός διαβήτης, καρκίνος.

Υποκατάστατα; Ακόμη πιο επικίνδυνα από την άσπρη ζάχαρη. Η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί πέρα από την τυπική χημικά επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη μια σειρά από υποκατάστατα με μεγαλύτερη γλυκαντικότητα και συχνά πιο επικίνδυνα. Γλυκόζη, φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού, ιμβερτοποιημένη ζάχαρη είναι κάποια από αυτά. Μείνετε όσο πιο μακριά μπορείτε από τρόφιμα που τα περιέχουν. Όσο για τα γλυκαντικά «χωρίς θερμίδες», όχι μόνο δεν αδυνατίζουν – κοιτάξτε όλους τους ευτραφείς να πίνουν αναψυκτικά light- αλλά συχνά είναι και ύποπτα σαν καρκινογόνα. Άλλωστε τα συνθετικά light γλυκαντικά αποτελούν από μόνα τους ένα κεφάλαιο στην τοξίνωση του σύγχρονου ανθρώπου.

Παραπλανητικές είναι επίσης και οι διάφορες μορφές ζάχαρης που προωθούνται σαν πιο «φυσικές», ακόμη και σε καταστήματα υγιεινών τροφών: ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο –έτσι κι αλλιώς από αυτό παράγεται- και η καφέ ή η σκούρα ζάχαρη, η οποία απλώς δεν έχει καθαριστεί πλήρως από τις ακαθαρσίες που συνήθως καταλήγουν στη μελάσσα, το σκούρο παραπροϊόν της βιομηχανίας ζάχαρης. Στην ουσία όλες αυτές οι μορφές βλάπτουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τον οργανισμό.

Προσοχή όμως θέλουν και τα φυσικά γλυκαντικά, όπως το μέλι, το σιρόπι σφένδαμου και το χαρουπόμελο. Αρχικά πρέπει να διασφαλίσουμε πως δεν έχουν υποστεί χημική ή θερμική επεξεργασία και δεν περιέχουν πρόσθετα ή προϊόντα ζάχαρης (όπως συχνά συμβαίνει με το τυπικό συσκευασμένο μέλι σε μερίδες). Έπειτα, οι μεγάλες ποσότητες από τα φυσικά αυτά ζάχαρα, που σε αντίθεση με τα ζάχαρα των φρούτων καταναλώνονται απουσία ινών και ενζύμων, επηρεάζουν τη λειτουργία του παγκρέατος ανεβάζοντας την παραγωγή ινσουλίνης και πυροδοτούν έτσι μια σειρά από βλαπτικές φλεγμονές και καταστάσεις στον οργανισμό.

Μια ιδιαίτερα μακρά βιβλιογραφία μελετών και ερευνών έχει συσχετίσει την κατανάλωση ζάχαρης και των υποκατάστατών της με μια ευρύτατη γκάμα ασθενειών, πηγή των οποίων είναι βέβαια η χρόνια τοξίνωση και φλεγμονή εξαιτίας της.

Διαταραχή της βιοχημικής ισορροπίας από την κατανάλωση ζάχαρης : Πιο συγκεκριμένα, η ζάχαρη διαταράσσει τις ισορροπίες των μετάλλων στο σώμα, οδηγεί σε ανεπάρκεια χρωμίου και χαλκού και επηρεάζει την απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου. Μπορεί να συμβάλλει στην οστεοπόρωση, να εμποδίσει την απορρόφηση πρωτεΐνης και να προκαλέσει υπογλυκαιμία. Γενικά μπορεί να βλάψει την φυσιολογική ομοιόσταση πολλών συστημάτων του σώματος.

Η κατανάλωση της ζάχαρης αυξάνει, την κατακράτηση των υγρών του σώματος. Έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να προκαλέσει τη λιγότερο αποτελεσματική λειτουργία των πρωτεϊνών του αίματος όπως η λευκωματίνη, και έτσι να μειώσει την ικανότητα του σώματος να χειριστεί το λίπος και τη χοληστερόλη. Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ελευθέρων ριζών και την πρόκληση οξειδωτικού στρες.

Έχει βρεθεί πως η ζάχαρη μπορεί να μειώσει την ποσότητα της βιταμίνης E (α-τοκοφερόλη) στο αίμα. Επίσης μειώνει την ικανότητα των ενζύμων να λειτουργήσουν. Έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να βλάψει το πάγκρεας αλλά και να αυξήσει την ποσότητα του λίπους και το μέγεθος του ήπατος. Τέλος, η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης αυξάνει τα προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης (AGEs), τοξίνες ιδιαίτερα βλαπτικές για τον οργανισμό.

Γαστρεντερικό: Η ζάχαρη γενικά κάνει ιδιαίτερα όξινο το πεπτικό σύστημα δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για την ανάπτυξη βλαβών και ασθενειών. Έχει παρατηρηθεί πως αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου του Crohn και της ελκώδους κολίτιδας και μπορεί να προκαλέσει σκωληκοειδίτιδα. Η ζάχαρη βοηθά σημαντικά την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της Candida Albicans καταστρέφοντας αντίστοιχα τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς του εντέρου και διαταράσσοντας την ισορροπία της πανίδας του.

Προκαλεί δυσπεψία, επιβραδύνει το χρόνο του ταξιδιού της τροφής και δυσκολεύει την κίνηση του εντέρου. Η γρήγορη απορρόφηση της ζάχαρης προωθεί την υπερβολική πρόσληψη τροφής στα παχύσαρκα άτομα και προκαλεί δυσκοιλιότητα. Γενικά, όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνει κάποιο άτομο, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να αναπτύξει το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Καρδιαγγειακό: Η ζάχαρη προκαλεί σημαντική άνοδο των τριγλυκεριδίων, μπορεί να μειώσει την HDL (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη), να προωθήσει την αύξηση της LDL (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη) και τελικά να αυξήσει τη χοληστερόλη και να προκαλέσει αθηροσκλήρωση. Προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση στα παχύσαρκα άτομα και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές και καρδιαγγειακές παθήσεις. Μπορεί να προκαλέσει συγκόλληση των αιμοπεταλίων και να συντελέσει στη δημιουργία αιμορροΐδων και κιρσών.

Επίδραση στα παιδιά: Ειδικά στα παιδιά, η υπερεκκρινόμενη ινσουλίνη δημιουργεί μια σειρά από αναπτυξιακές ανωμαλίες και η πλεονάζουσα ενέργεια με την παρεπόμενη φλεγμονή προκαλούν υπερκινητικότητα, άγχος, δυσκολία στη συγκέντρωση, διάσπαση προσοχής, κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες. Παράλληλα, μπορεί να προκαλέσει μια ραγδαία αύξηση των επιπέδων της αδρεναλίνης στα παιδιά και να μειώσει την αυξητική ορμόνη.

Σε μελέτη που έχει διεξαχθεί σε ιδρύματα αποκατάστασης παραβατικών ανηλίκων, παρατηρήθηκε 44% μείωση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς όταν τα παιδιά τέθηκαν σε δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη.

Νευροορμονικό: Έχει μετρηθεί πως η ζάχαρη αυξάνει το επίπεδο των νευροδιαβιβαστών ντοπαμίνη, σεροτονίνη και νορεπινεφρίνη, επηρεάζοντας έτσι τη συνολική νευροορμονική λειτουργία του οργανισμού. Έχει βρεθεί συσχέτιση με την κατανάλωση ζάχαρης και τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι δεδομένο πως προκαλεί τη μείωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, ενώ αυξάνει τα επίπεδα οιστραδιόλης στους άνδρες.

Ανοσοποιητικό: Η ζάχαρη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση της άμυνας κατά των βακτηριακών λοιμώξεων.

Κακοήθεια: Η τακτική κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί σημαντική παραγωγή τοξινών κατά τον μεταβολισμό της και οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή. Η κατάσταση αυτή αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες καρκινογένεσης, δεν θα ήταν υπερβολή λοιπόν να λέγαμε πως η ζάχαρη τροφοδοτεί τον καρκίνο. Πράγματι, διάφορες μορφές κακοήθειας έχουν συνδεθεί με την κατανάλωση ζάχαρης όπως ο καρκίνος του ορθού, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και του παγκρέατος σε γυναίκες.

Διατροφή υψηλή σε ζάχαρη αυξάνει τη συγκέντρωση των χολικών οξέων στα κόπρανα και των βακτηριακών ενζύμων στο παχύ έντερο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη χολή να παράγει καρκινογόνες ενώσεις που να οδηγήσουν σε καρκίνο των χοληφόρων οδών, της χοληδόχου κύστης και του παχέος εντέρου. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του πνεύμονα. Η συστηματική κατανάλωση γλυκών επίσης αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνου του μαστού, του λάρυγγα, του προστάτη και των νεφρών (νεφρικό καρκίνωμα). Τέλος, μπορεί να προκαλέσει όγκους του ήπατος και να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνου του στομάχου.

Όραση : Η ζάχαρη προκαλεί μυωπία, εξασθενεί την όραση και συμβάλλει στη δημιουργία καταρράκτη.

Η ζάχαρη είναι εθιστική ουσία. Είναι δεδομένο ότι ευνοεί την ανάπτυξη τερηδόνας και περιοδοντίτιδας. Η ζάχαρη είναι μεθυστική, παρόμοια με το αλκοόλ, επομένως προκαλεί αντίστοιχα πρόωρη γήρανση και οδηγεί στον αλκοολισμό. Συμβάλλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη. Προκαλεί αρθρίτιδα, άσθμα και τροφικές αλλεργίες, όπως επίσης και πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας και βέβαια διατροφική κατάθλιψη. Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας και συμβάλει στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Μεγαλύτερη κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης συνδέεται με άμεση επιδείνωση στα συμπτώματα της σχιζοφρένειας.

Πείτε λοιπόν ΟΧΙ σε οτιδήποτε τεχνητά γλυκό και απολαύστε άφοβα τη φυσική και θεραπευτική γλύκα των φρούτων, φρέσκων και ξερών, του μελιού της στέβιας, του σφένδαμου, για υγεία, μακροημέρευση, ευεξία, Δύναμη Νου και αυξημένη ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ή ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, αλλά μην γκρινιάζεις για την κατάντια σου !

Κάποια αποσπάσματα είναι από το βιβλίο … αγόρασε το και μελέτησε αν θέλεις να ΚΑΝΕΙΣ κάτι για τον εαυτό σου και την κοινωνία σου.
Dr.Gott’s No Flour, No Sugar diet
Dr. Gott's No Flour, No Sugar Dietzaxari_628x
Sugar-Lips-Fruit-1920x1200sugar
18 εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης (μαύρης) εκτός κουζίνας! Γιατί ΝΑΙ είναι χρήσιμη η ζάχαρη αλλά όχι για τροφή:

1. Θεραπεύστε μία πληγή κι όμως η ζάχαρη μπορεί να είναι ένα πρώτης τάξεως γιατρικό. Μελέτες, έδειξαν ότι ρίχνοντας κρυσταλλική ζάχαρη σε πληγές από κατακλίσεις, έλκη ποδιών ή ακρωτηριασμούς πριν από τον καθαρισμό, βοηθάτε στην εξάλειψη των βακτηρίων, που αποτρέπουν την επούλωση και προκαλούν χρόνιο πόνο.

2. Για την καμένη γλώσσα… Πόσες φορές (συνήθως από λαιμαργία) δεν έχετε καεί από ένα κομμάτι πίτσας ή από μία ζεστή γουλιά καφέ; Η λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι η μαύρη ζάχαρη. Καταναλώστε μία κουταλιά ή έναν κύβο ζάχαρης και θα απαλλαγείτε γρήγορα από τον πόνο.

3. …και τα πικάντικα φαγητά. Με την ίδια λογική, όταν νιώθετε ότι το φαγητό που καταναλώσατε είναι πολύ πικάντικο, φάτε μία κουταλιά καστανή ζάχαρη. Παρόμοια λειτουργούν τα όξινα τρόφιμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά μια πρέζα μαύρη ζάχαρη είναι η πιο δραστική λύση.

Σε περιπτώσεις ομορφιάς

4. Γλυκιά απολέπιση: Η μαύρη ζάχαρη είναι ιδανικό προϊόν για την απολέπιση σώματος. Μία πολύ απλή συνταγή είναι να αναμείξετε ζάχαρη με λάδι (από αμύγδαλο, jojoba ή ελαιόλαδο) για να δημιουργήσετε μια χαλαρή πάστα. Προσθέστε λίγο αιθέριο έλαιο ή εκχύλισμα βανίλιας, αν σας αρέσει το άρωμα. Τρίψτε απαλά το δέρμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους.

5. Scrub μπανάνα-ζάχαρη. Όταν οι μπανάνες έχουν φτάσει στο σημείο που δεν είναι πλέον βρώσιμες, χρησιμοποιήστε τις για την ομορφιά σας. Η μπανάνα είναι ενυδατική και λειτουργεί άψογα ως μία πάστα scrub με την προσθήκη ζάχαρης. Λιώστε μια ώριμη μπανάνα με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Τρίψτε απαλά το δέρμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους.

6. Για απαλά χείλη. Ανακατέψτε λίγο jojoba ή ελαιόλαδο με ζάχαρη άχνη (εναλλακτικά βάλτε κρυσταλλική καστανή ζάχαρη στο μπλέντερ για ένα λεπτό), προσθέστε λίγη μέντα ή εκχύλισμα βανίλιας, αν θέλετε. Τοποθετήστε λίγο από το μείγμα στα χείλη, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και ταμπονάρετε  ό,τι περισσέψει. Τα χείλη σας είναι έτοιμα για φίλημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλείψετε τα χείλη σας με μέλι, πριν κοιμηθείτε.

7. Διάρκεια στο κραγιόν Ρίξτε λίγη ζάχαρη στα χείλη σας, αφού τοποθετήσετε το αγαπημένο σας κραγιόν και αφήστε τη για λίγη ώρα. Σκουπίστε ό,τι περισσεύει. Αυτή η τακτική  κάνει το κραγιόν σας να διαρκέσει περισσότερη ώρα.

Για τον κήπο

8. Ταΐστε τα… λουλούδια. Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

9. Διώξτε σκουλήκια και παράσιτα. Τα φυτά στον κήπο μπορούν πολύ εύκολα να πέσουν θύματα διαφόρων μικροσκοπικών παρασίτων και σκουληκιών. Για την αντιμετώπισή τους με φυσικό τρόπο, ισχύουν περίπου 2,5 κιλά ζάχαρης για κάθε 250 τ.εκ. του κήπου. Η ζάχαρη θα τροφοδοτήσει μικροοργανισμούς, που θα αυξήσουν την οργανική ύλη του εδάφους, καθιστώντας τον κήπο ένα εχθρικό περιβάλλον για τα παράσιτα.

 Για τα μυρμήγκια δε, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης. 1ος) Χρησιμοποιείστε βόρακα. Πρόκειται για μια φυσική μεταλλική ένωση, με ph 9 υψηλότερο από την μαγειρική σόδα, ιδανικό για να εξουδετερώσετε μυρωδιές, μούχλα, κατσαρίδες και άλλα έντομα. Η πιο δραστική λύση είναι να αναμείξετε βόρακα με ζάχαρη και νερό.

Αυτό λειτουργεί ως «δόλωμα» για τα μυρμήγκια, τα οποία θα πάρουν το μείγμα στη φωλιά τους, δηλητηριάζοντας τη βασίλισσά τους και ολόκληρη της αποικία τους. 2ος) Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη: Τα μυρμήγκια φέρουν μια όξινη ουσία πάντα μαζί τους για προστασία. Ωστόσο, ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη σε ένα πλαστικό καπάκι, τοποθετημένο σε «στρατηγικό» σημείο του κήπου, μπορεί να κάνει θαύματα.

10. Στήστε παγίδα στις σφήκες. Κάντε ένα απλό σιρόπι βράζοντας ζάχαρη και νερό, γεμίστε ένα βάζο με αυτό και τοποθετήστε το σε ένα σημείο, που θα τραβήξει την προσοχή του σμήνους. Οι σφήκες θα παγιδευτούν μέσα στο βάζο.

11. Απαλλαγείτε από τις μύγες. Φτιάξτε μία λωρίδα με ταινία και ζάχαρη, για να απαλλαγείτε (ειδικά το καλοκαίρι) από τις ενοχλητικές μύγες. Συνδυάστε ίσα μέρη ζάχαρη, μέλι και νερό σε μια κατσαρόλα. Βράστε το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Κόψτε κομμάτια από μονωτική ταινία (η καφέ χρησιμοποιημένη από παλιά χαρτόκουτα είναι ιδανική), κάντε μία τρύπα στην άκρη και έπειτα περάστε ένα κορδόνι από μέσα δημιουργώντας μία θηλιά. Βουτήξτε τις ταινίες στο μείγμα, κρεμάστε τις και αφήστε να στάξουν μέχρι να φύγει το επιπλέον μείγμα (τοποθετήστε μία λεκάνη από κάτω για να μη λερώσετε). Το κολλώδες μείγμα είναι ιδανική παγίδα για τις μύγες.

12. Τέρμα οι κατσαρίδες Αναμείξτε ίσα μέρη ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ και πασπαλίστε πάνω από περιοχές, όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», ενώ το μπέικιν πάουντερ θα τις εξοντώσει. Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία συχνά.

13. Γεμίστε πεταλούδες Ο συγγραφέας του «The Garden Butterfly» (Harvard Common Press, 1985), Matthew Tekulsky, προτείνει, εάν θέλετε να γεμίσει ο κήπος σας πανέμορφες πεταλούδες, να ακολουθήσετε την εξής συνταγή: 1 κιλό ζάχαρη 1 ή 2 κουτάκια μπαγιάτικη μπύρα 3 λιωμένες μπανάνες (πάρα πολύ ώριμες) 1 φλιτζάνι μελάσα ή σιρόπι 1 φλιτζάνι χυμό φρούτων 1 σφηνάκι ρούμι Ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά και αλείφετε το μείγμα στα δέντρα, στους φράκτες και όπου αλλού θέλετε στον κήπο σας. Προσοχή όμως, γιατί το συγκεκριμένο μείγμα μπορεί να «αρέσει» και σε άλλα έντομα.

Για την καθαριότητα

14. Βρώμικα χέρια Εάν τα χέρια σας είναι πάρα πολύ βρώμικα, από λίπος, χρώματα κλπ, προσθέστε ζάχαρη στη σαπουνάδα και πλύνετε εξονυχιστικά. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε ίσα μέρη ζάχαρη και ελαιόλαδο. Η ζάχαρη θα λειτουργήσει ως φυσική απολέπιση ενώ το λάδι θα λειάνει και θα ενυδατώσει τα χέρια σας.

15. Μπλέντερ, μίξερ και λοιπά Οι μηχανές του καφέ, του κιμά, τα μπλέντερ και όλα τα gadgets της κουζίνας που έχουν λεπίδες, χρειάζονται καλό καθάρισμα και συντήρηση. Η ζάχαρη μπορεί να τα καθαρίσει, απορροφώντας παράλληλα τις μυρωδιές και τα υπολείμματα. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι της ζάχαρης στο σκεύος και βάλτε το να λειτουργήσει για 2 -3 λεπτά. Αδειάστε το μείγμα και σκουπίστε πολύ καλά.

16. Τέρμα οι λεκέδες από το γρασίδι Φτιάξτε μια πάστα από ζεστό νερό και ζάχαρη και τοποθετήστε τη σε ρούχα και υφάσματα, που είναι λερωμένα από γρασίδι. Αφήστε τα μία ώρα (ή και περισσότερο ανάλογα με τον λεκέ) και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως.ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡ...... ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΚΤΗΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΥΡΤΩ

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο)!

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της», έλεγε την περασμένη βδομάδα σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο Τζορτζ Σόρος. «Όχι», απαντά η κυβέρνηση, το χρέος είναι «βιώσιμο» και θα το πληρώσουμε. Μόνο να: Δώστε μας μια επιμήκυνση μέχρι το… 2064!

Αφού λοιπόν ήδη μας το ξεφούρνισαν πόσο μακριά πάει αυτό το παραμύθι, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση: Υποτίθεται πως όσα φρικτά βιώνει ο ελληνικός λαός τα βιώνει για να μειωθεί το χρέος. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εξής:

Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ. Αλλά το 2014 (σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού) μετά από τέσσερα χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο μνημόνια, μετά από διαρκείς εφαρμοστικούς, από μεσοπρόθεσμα και από μακροπρόθεσμα μέτρα λεηλασίας, μετά από χαράτσια, φοροληστείες και «κουρέματα», το χρέος αναμένεται να έχει εκτιναχτεί στο 177,5% του ΑΕΠ!

Δηλαδή θα είναι κατά 50 μονάδες μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ από τη στιγμή που υποτίθεται ότι άρχισαν να το μειώνουν!

 Μετά από 4 χρόνια μνημονίων το χρέος το 2014 θα βρίσκεται στο 177,5% του ΑΕΠ (προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2014)

Αυτός ο κατήφορος δεν πρόκειται να σταματήσει. Και σίγουρα δεν πρόκειται να τον σταματήσουν τα μνημόνια. Τα μνημόνια και οι τρόικες δεν μειώνουν το χρέος. Ποτέ δεν είχαν τέτοιο στόχο. Τα μνημόνια και οι τρόικες «ταΐζουν» το χρέος.

Οι κυβερνώντες λένε ότι παίρνουν δάνεια (και συνάπτουν μνημόνια) γιατί η χώρα έχει χρέη. Ψέμα! Ισχύει το αντίστροφο: Οι χώρες (όχι μόνο η Ελλάδα) δεν παίρνουν δάνεια επειδή έχουν χρέη, έχουν χρέη επειδή παίρνουν δάνεια! Και τα μεν δάνεια τα ξεκοκκαλίζουν οι πλουτοκράτες. Τα δε - όλο και αυξανόμενα - χρέη των δανείων τα φορτώνονται οι λαοί.

Αυτή δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, οι χρεωμένες χώρες κατέβαλαν στους πιστωτές τους για αποπληρωμή παλιότερων χρεών το διάστημα 1984 – 2000 το αστρονομικό ποσό των 4,6 τρισ. δολαρίων!

Χαρακτηριστικό επίσης το παράδειγμα που έρχεται από τη δεκαετία του '80 και αποτυπώνεται στα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας: Στις αρχές του 1980 το χρέος που είχαν 109 «πιστολήπτριες» χώρες προς τους πιστωτές τους ήταν 430 δισ. δολάρια. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το 1986 είχαν πληρώσει σε τόκους 336 δισ. δολάρια, στο τέλος της ίδιας χρονιάς είχαν φτάσει να χρωστάνε πάνω από 880 δισ. δολάρια. Μέσα σε μια εξαετία, δηλαδή, χρωστούσαν ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο που αρχικά είχαν δανειστεί, και ενώ την ίδια ώρα είχαν ήδη πληρώσει σε τόκους τα 4/5 των αρχικών δανείων!

Κάπως έτσι, σε κάθε προηγούμενο λογαριασμό χρεών, επέρχεται - όπως περιέγραφε ο Λένιν - ένας «τοκογλυφικός επιπρόσθετος λογαριασμός πάνω σε εκείνον που 20 φορές ως τώρα πληρώθηκε».

Όπως προκύπτει από την προχτεσινή έκθεση της Eurostat, η πολιτική της «μείωσης των χρέους» έχει οδηγήσει σε αύξηση του χρέους σε όλα (ανεξαιρέτως!) τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης

Η πολιτική της λιτότητας, με μνημόνια και τρόικες ή χωρίς, αξιοποιεί το χρέος ως πρόσχημα για νέες μειώσεις μισθών, για νέες μειώσεις συντάξεων, για νέες αυξήσεις φόρων, για γενικό ξεπούλημα, για κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακών δικαιωμάτων. Συνεχίζοντας (με ή χωρίς μνημόνια) την ίδια πολιτική, την πολιτική του μνημονίου, δεν μειώνουν το χρέος. Το διογκώνουν! Το πολλαπλασιάζουν!

Τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου «λάθους». Και σίγουρα στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έχει γίνει κανένα «λάθος»…

Τα χρέη και τα ελλείμματα (ή τα πλεονάσματα) είναι μέρος του δημόσιου πλούτου που παράγεται από τον ιδρώτα των πολλών. Είναι κι αυτά, δηλαδή, κομμάτια του συνολικού δημόσιου πλούτου που κάποιοι λίγοι κηφήνες τον υπεξαιρούν διαχρονικά. Τα δάνεια που προκαλούν τα χρέη δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) σε μισθούς και συντάξεις εργαζομένων, όπως με θρασύτητα ισχυρίζονται οι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Επιστρέφουν σχεδόν στο σύνολό τους σε δανειστές και τοκογλύφους! Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στην Υγεία και την Παιδεία. Πάνε στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους κεφαλαιοκράτες που τα απομυζούν για να χρηματοδοτούν τις μπίζνες και τις ανακεφαλαιώσεις τους. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στο ανύπαρκτο κράτος Πρόνοιας. Πάνε για να καλύπτονται οι τρύπες από τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, τα «πακέτα» ενισχύσεων, τις επιχορηγήσεις προς την ολιγαρχία. Πάνε για το μεγάλο φαγοπότι που άλλοτε λέγεται Ολυμπιάδα, άλλοτε λέγεται υποβρύχια που γέρνουν και  μονίμως λέγεται ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί.

Εν ολίγοις: Ο δανεισμός και η υπερχρέωση αποτελεί τη (συνήθη στον καπιταλισμό) τακτική της ολιγαρχίας, μέσω της οποίας το κεφάλαιο αφενός εξασφαλίζει πηγές για τη δική του ρευστότητα, αφετέρου συνεχίζει να χρεώνει τα βάρη του δικού του δανεισμού στα λαϊκά στρώματα.

Εκεί πηγαίνουν τα δάνεια. Από εκεί προέρχονται τα χρέη. Αυτά πληρώνει ο ελληνικός λαός. Και τα πληρώνει αέναα.

Απόδειξη:

1)    Από το Μάαστριχτ και μετά, δηλαδή την τελευταία 20ετία, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κερδοσκόπους το αστρονομικό ποσό των 772,9 δισ. ευρώ!

2)    Μόνο από το 2000 και μετά, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια μακροπρόθεσμων δανείων το ποσό των 400,5 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, για εξοφλήσεις εντόκων και βραχυπρόθεσμων τίτλων έχει πληρώσει πάνω από 240 δισ. ευρώ. Άθροισμα: 640,5 δισ. ευρώ!

Τα παραπάνω στοιχεία και οι σχετικοί πίνακες, που περιλαμβάνουν τις δαπάνες για την καταβολή τόκων, χρεολυσίων και τις εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων και εντόκων γραμματίων, ομολογούνται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2013 (σελίδα 133)

Από τη μια μεριά, λοιπόν, το κράτος και οι κυβερνήσεις δανείζονται αστρονομικά ποσά με τα οποία χρηματοδοτείται η δράση των κεφαλαιοκρατών. Από την άλλη μεριά ο λαός πληρώνει τα χρέη των κεφαλαιοκρατών και του κράτους και μάλιστα στο πολλαπλάσιο. Με τόκο!

Είναι προφανές, λοιπόν, τι συμβαίνει:

Ο ελληνικός λαός που για να καταστήσει «βιώσιμο το χρέος» - ένα χρέος που άλλοι το δημιούργησαν, άλλοι το προκάλεσαν και άλλοι το «έφαγαν» -πλήρωσε μόνο την τελευταία 20ετία σε τόκους κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, τώρα, πάλι στο όνομα της «βιωσιμότητας του χρέους», θα «πρέπει» να ζήσει χωρίς μισθούς, χωρίς συντάξεις, χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, ώστε μέχρι το 2020 να τους έχει πληρώσει άλλα τόσα. Και αφού τους τα πληρώσει κι αυτά, τότε - το 2020 - θα τους «χρωστάει» κι άλλα τόσα, τα οποία (αν το σενάριο του κ.Στουρνάρα για 50ετές ομόλογο «ευωδοθεί») θα τα πληρώνει μέχρι το 2064. Που τότε θα του πουν ότι χρωστάει κι άλλα τόσα κοκ!

Επομένως, από τα προηγούμενα, αν απορρέει κάτι ως χρέος του λαού, είναι τούτο:

Το ευγενέστερο των «χρεών» του λαού, συνώνυμο της ίδιας του της ύπαρξης, είναι να οργανωθεί, να αντισταθεί και να διαγράψει το χρέος που όχι μόνο το έχει πληρώσει διπλό και τρίδιπλο, αλλά του λένε ότι θα το πληρώνουν και τα παιδιά του και τα εγγόνια του, κι αυτό, το πληρωμένο χρέος, ποτέ δεν θα τελειώνει!

Αν κάτι απορρέει ως πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι η λύση σε αυτή την ατέλειωτη φρίκη δεν θα έρθει ούτε με την «επιμήκυνση» του χρέους, ούτε με τα «κουρέματα», ούτε με λογιστικούς προσδιορισμούς για το ποιο είναι το «καλό» και ποιο είναι το «κακό» χρέος, ποιο είναι «επονείδιστο» χρέος και ποιο όχι. Το χρέος είναι όλο επονείδιστο και κυρίως είναι όλο ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ. Από ένα λαό που δεν είχε καμία οφειλή, αλλά το πλήρωσε!

Εναπόκειται, τελικά, στον ίδιο τον λαό να επιβάλλει εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα καταστήσουν το πληρωμένο χρέος και διαγραμμένο.

Υστερόγραφο:

Αν η δική μας προσέγγιση είναι «δογματική», τότε παραπέμπουμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα από άρθρο της (καθόλου δογματικής) «Καθημερινής» της περασμένης Κυριακής:

«Δύο διάσημοι οικονομολόγοι που ασχολούνται ειδικά με την κρίση της Ευρωζώνης, ο Βέλγος καθηγητής στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου (LSE), κ. Paul De Grauwe, και η Κινέζα καθηγήτρια στο Κολλέγιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κ. Yuemei Ji, σε κοινή εργασία τους, μελετούν τα δεδομένα και καταλήγουν στην εξής απάντηση: Κληρονομιά της λιτότητας θα είναι τα μη βιώσιμα χρέη (…). Μεταξύ των περιπτώσεων που επικαλούνται για να στηρίξουν το συμπέρασμά τους είναι η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και βεβαίως (όπως θα έχετε καταλάβει...) η χώρα μας. Αν υποθέσουμε -γράφουν- ότι η Ελλάδα θα πληρώνει επιτόκια όχι μεγαλύτερα από τον ρυθμό της ετήσιας οικονομικής μεγέθυνσής της, για να μειωθεί το χρέος της στο 90% του ΑΕΠ θα απαιτηθούν 22 έως 50 χρόνια, ανάλογα με το ύψος των ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων. Θα απαιτηθούν 50 χρόνια αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 2% ετησίως, 30 χρόνια αν είναι 3% και 22 χρόνια αν είναι 4%. Όπερ σημαίνει, επιβολή πολύ βαριάς λιτότητας επί 22 χρόνια ή βαριάς επί 30 χρόνια ή λιγότερο βαριάς (αλλά, πάντως, λιτότητας…) επί μισό αιώνα, για 50 χρόνια (…)».
ΠΗΓΗ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;


Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής οι βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιούν αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους προς και από τις εκλογικές τους περιφέρειες (έχει αεροπλάνο π.χ για Λιβαδειά;;), θα μπορούν να περνούν με τα αυτοκίνητά τους τα διόδια δίχως να πληρώνουν.
Εκείνοι οι βο(υ)λευτές που θα παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης αεροπορικών εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων διοδίων για τη μετάβαση στις προεκλογικές τους περιφέρειες.

Η εκχώρηση αυτή θα γίνεται με ανέκκλητη δήλωση του βουλευτή.

Βιβλιοκριτική του Κωστή Παλαμά για το "Μαρτύρων και ηρώων αίμα" του Ίωνα Δραγούμη.



Βιβλιοκριτική του Κωστή Παλαμά 
για το "Μαρτύρων και ηρώων αίμα" 
του Ίωνα Δραγούμη

Στα 1907 πρωτοφάνηκε τo βιβλίο τούτο. Στα 1904 ο Παύλος Μελάς πρόσφερε στη Μακεδονία το αίμα του για το ξανάνθισμα των εθνικών αγώνων. Κάπου εκεί πέρα ένας σταυρός αγιάζει τον τόπο που έπεσε ο ηρωικός πρόμαχος. Κάπου εδώ στην πέτρ' απάνου ένας τεχνίτης αλοφροσκάλισε τη δόξα του Παύλου Μελά. Το βιβλίο του Ίδα, είναι τ' ομορφότερο και το στερεώτερο έργο το στυλωμένο για να μας μνημονεύη και να μας δοξάζη έναν ήρωα σαν εκείνον.
Μα δεν είναι μόνο τούτο. Καθώς ο Μελάς με το θάνατο του εκεί κάτου χάραξε για νέα δυνατά πατήματα το δρόμο της πατριω­τικής ενέργειας που σε λιγάκι σα θαματουργά καρποφόρησεν, ανά­λογα ο Ίδας με το βιβλίο του δίνει ένα καινούριο φτέρωμα στην πατριωτική σκέψη. Ως τότε, και γενικώτατα, ο πατριωτισμός γι­νόταν αντικείμενο (μέσα στον κύκλο κάποιας εργασίας διανοητι­κής) ή δημοσιογραφικής πολεμικής ή λυρικού οίστρου. Κάπως πα­ράλληλα με τα πατροπαράδοτα μιας μισής ή αβοήθητης ή άτολμης, μικροπόνηρης ή στενοκέφαλης πολιτικής, το άρθρο ή ο στίχος, η γεωγραφία, αβασάνιστα, η ρητορική, αχαλίνωτα, μιλούσανε για τη Μακεδονία, υπηρετούσανε την πατριωτικήν ιδέα. Όπου αγαθή η προαίρεση, σεβαστή η πράξη. Καθένας κάνει ό,τι μπορεί ευλογη­μένος, μόνο να το κάνη με την καρδιά του.

Με το «Μαρτύρων και ηρώων αίμα» κάπως ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα. Τραβάμε εμπρός. Πράσινα βάθη. Πλατιοί ορίζοντες. Μια φωνή, ήσυχα, ήσυχα, σχεδόν χωρίς κινήματα και χωρίς νεύρα, μα καθαρά και στρογγυλά, μας μιλά και ξέρει καλά τι λέει. Δεν την ακούμε τη φωνή αυτή ούτε από βήμα κοινοβουλευτικό, ούτε από μπαλκόνι συλλαλητηρίου. Κοντά μας είναι. Σκύβει στ' αφτί μας σχεδόν και μας τα λέει. Μα όχι κρυφά. Φανερά, πεταχτά. Και ο άνθρωπος που μας μιλεί, μας δείχνει με το χέρι του κάποιους τόπους αγνάντια μας και μας τους φέρνει τόσο κοντά, με τον τρόπο που για κείνους μας μιλεί, ώστε πιστεύουμε πως φτάνει ν' απλώ­σουμε τα χέρια μας για να τους πιάσουμε τους τόπους αυτούς. Να το μυστικό και να το χάρισμα του αγνού λόγου.
Το βιβλίο του Ίδα έχει σελίδες εικονικώτατα περιγραφικές μα διήγημα δεν είναι. Κάποτε υψώνεται με τα φτερά του λυρισμού μα τραγούδι δεν είναι. Ο Αλέξης, η Αγνή, ο Καπετάν Ζέζας, ο Βούλγαρος μέσα στη φυλακή, ένας δεσπότης, ένας προεστός, οι ραγιάδες και οι μάρτυρες, οι "κ ο μ ί τ ε ς" και οι φονιάδες που μας παρουσιάζονται μέσα στα φύλλα του, είναι και ήρωες, είναι και πρόσωπα τραγικά μα το βιβλίο του δεν είναι δράμα. Η μακε­δόνικη γη μέσα σ' αυτό ξετυλίγεται μέσ' από τους θαμπούς αχνούς μιας πολύ συνοπτικής και κάπως ρουτινιέρικης δημοσιογραφίας ή μιας ποιητικής υμνογραφικής αοριστολογίας. Ξεκαθαρίζει. Μας δεί­χνεται μετρημένη, λεπτολογημένη, ξεσκέπαστα. Ο συγγραφέας την περπάτησε τη γη τούτη, την είδε με τα μάτια του, της κράτη­σε σημειώματα στο χαρτί του, της χάραξε τις ζωγραφιές της μέσα στην καρδιά του. Το βιβλίο του Ίδα, και με όλες τις μαρτυρημένες πληροφορίες του, μόλα ταύτα δεν είναι κανένα σοβαρό υπόμνημα για τ' αρχεία των υπουργείων.
Το «Μαρτύρων και ηρώων αίμα» είναι καθώς όλα σχεδόν τα δημιουργικά βιβλία, έργο συνθετικό καμωμένο με τη βοήθεια και των στοιχείων που μνημονεύομε, μα πρωτ' απ' όλα χυμένο με την πνοή και με τη δύναμη της πατριδολατρείας, βοηθημένης από τα χαρίσματα μιας νέας φαντασίας και μιας σπάνιας για μας γνω­ριμίας των πραγμάτων, χυμένο στον ορείχαλκο, απλούστατα, του πεζού λόγου.
Και δω ταιριάζει να σημειώσω τα λόγια του Ψυχάρη (Ρόδα και Μήλα Δ' σ. 254) : «Η κρίσιμη ώρα για ένα έθνος είναι η ώρα που αρχίζει και γράφει τα πεζά... Πεζός λόγος, θα πη σκέψη, πομονή, εργασία, κρίση και διάκριση, θα πη φαντασία και κριτική συνάμα, ποίηση και σοφία, τρέλα και γνώση, θα πη λευτεριά που για να την απολάψης πρέπει νάσαι πρώτα κύριος του εαυτού σου, αφέντης και του νου και της ψυχής σου».
Το βιβλίο του Ίδα είναι γιομάτο από ψυχή μα η μεγάλη π ρ α χ τ ι κ ή αρετή της ψυχής αυτής είναι πως παρουσιάζεται μέσα σε μια μ ο ρ φ ή. Το βιβλίο είναι καλογραμμένο δώστε στη λέξη «καλογραμμένο» όλο της το νόημα δηλαδή καλοστοχασμένο. Νομίζετε πως δε θα μπορούσε αλλιώτικα να γραφτή παρά στη γλώσ­σα που γράφτηκε. Πόσο μακριά βρισκόμαστε από τη συνθηματική, και μ' όλη την τέχνη της και μ' όλη της την ευγένεια, γλώσσα των καθαρευουσιάνων, που είναι πιο πολύ σαν προσωπίδα, παρά σαν πρόσωπο! Η Τέχνη μόνη ζωντανεύει τις ιδέες και τις κάνει αποτελεσματικές.
Το βιβλίο του Ίδα, έργο τέχνης πάντα, δεν έχει σκοπό του την καλλιτεχνική απόλαυση. Μέσο του είναι η ομορφιά για το κήρυγμα της ενέργειας. «Η Μακεδονία είναι οποίου την πάρη!...» «Σώνουν οι μάρτυρες!» Ήρθεν η ώρα των ηρώων! Για τούτο φαί­νεται πως είναι καμωμένο με λιγώτερα λόγια, με περισσότερα πράγ­ματα. Είπανε για το Βαλαωρίτη πως έβαλε την ποίηση στη φιλο­πατρία. Ο Ίδας βάζει στη φιλοπατρία τη σκέψη. Είναι το πρώ­το του αυτό βιβλίο που θα έλεγα πως μας φέρνει στον κόσμο των φυλετικών ιδανικών και σημειώνει σταθμό ανάλογο με τους κόσ­μους που μας άνοιξαν και με τους σταθμούς που μας φέρανε, το κα­θένα στον κύκλο του, έργα σαν τα προλεγόμενα του Πολυλά στο Σολωμό, σαν το «Ταξίδι» του Ψυχάρη, σαν τη μελέτη: του Ροΐδη στα 1877 για την κριτική και την ποίηση, σαν κάποιες σελίδες του «Έλεγχος ψευδαττικισμού» του Βερναρδάκη, σαν το σκολειό του Δελμούζου στο Βόλο. Ίσως ή κρίση μου αυτή φανή κάπως υπερβο­λική, μα το «Μαρτύρων και ηρώων αίμα» αφιερώνεται στους νέ­ους, και οι νέοι βέβαια είναι γραμμένο, γρήγορ' αργά, να το εχτιμήσουν αξιώτερ' από τους γερασμένους εμάς. Και οι νέοι πιστεύω πως θα με δικαιώσουν. Και δεν πρέπει να λησμονούμε πώς είναι το βιβλίο τούτο η πρώτη δοκιμή, και πώς το ακολούθησαν άλλα, που στεφάνωμά τους είναι το μανιφέστο για τον «Ελληνικό Πολιτισμό». Και μεσ' απ' όλα αυτά η προσωπογραφία του Ίδα από τον καλολόγο (C.Mauclair) τα λόγια τούτα: «Δεν κρίνουμε, καταλαβαίνουμε κι αγαπούμε, όλα τ' άλλα σχολαστικά».
1914
Το πρώτο βιβλίο του Ίωνα Δραγούμη "Μαρτύρων και ηρώων αίμα" (1907), είναι εμπνευσμένο από τη μακεδονική σύγκρουση, όπου εκφράζεται η πολιτική ιδεολογία του και είναι ουσιαστικά αφιερωμένο στο γαμπρό του Παύλο Μελά.
ΠΗΓΗ

Οι πατέρες


Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
όπως το βρεις κι όπως το δεις να μη το παρατήσεις.


Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτυνε τη γη του,
κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,
και να του φέρεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας...
Κι αν αγαπάς τ’ ανθρώπινα κι όσα άρρωστα δεν είναι,
ρίξε αγιασμό και ξόρκισε τα ξωτικά, να φύγουν,
και τη ζωντάνια σπείρε του μ’ όσα γερά, δροσάτα.
Γίνε οργοτόμος, φυτευτής, (γίνε) διαφεντευτής.

Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια.

Μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα,
ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα.

Π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για να ‘ρθει,
κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.
Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα.

Κωστής Παλαμάς

Ποινική Δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Η τελευταία ξεφτίλα μιας μονίμως αναξιόπιστης Δικαιοσύνης.
Η μεγάλη ευκαιρία της Ελληνικής Δημοκρατίας να ξεφορτωθεί τους "εμποράκους" του δικαίου.
Ποια είναι τελικά η μεγαλύτερη Εγκληματική Οργάνωση στην ελληνική ιστορία;
..."Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, αλλά μία φορά θα σπάσει". Πιστεύουμε πως η υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να σπάσει επιτέλους το "απόστημα" της Ελληνικής —κατ' ευφημισμόν— Δικαιοσύνης ...Μία μοναδική και ίσως η τελευταία ευκαιρία να γυρίσει τη "σελίδα" τής υποδούλωσης, που είχε αρχίσει να γράφεται από την "απελευθέρωση" έως τώρα ...Να κλείσει μια περίοδος υποτέλειας, που βασίστηκε στον απόλυτο έλεγχο της Δικαιοσύνης. Η "στάμνα" αυτής της Δικαιοσύνης πολλές φορές πήγε στην "αμαρτία", αλλά τώρα είναι η ευκαιρία να "σπάσει" ...Πολλές φορές η Ελληνική Δικαιοσύνη "έπαιξε" παιχνίδια ντόπιων και ξένων κέντρων εξουσίας, αλλά αυτήν τη φορά πρέπει εμείς —ως λαός— να την κάνουμε την τελευταία.

Η Δικαιοσύνη είναι ίσως η πιο "σκοτεινή" μορφή εξουσίας στην πατρίδα μας ...Μια εξουσία, που, ως γνωστόν στην Ελλάδα, είναι "ζαγοριανού" τύπου ...Εκτελεί παραγγελίες ξένων και περιμένει ανταμοιβές από τους ντόπιους χαφιέδες τους ...Υπηρετεί αφεντικά ...και δυστυχώς αυτά τα αφεντικά δεν είναι ούτε ο νόμος ούτε ο ελληνικός λαός. Από καταβολής ελληνικού κράτους η Δικαστική Εξουσία είναι η "πηγή" κάθε κακού για τους Έλληνες. "Χτίστηκε" με τον τρόπο εκείνον, που την κάνει "πληγή" για την Ελλάδα ...Η "πληγή" της αδικίας, που κατά καιρούς μάς οδηγεί ως λαό σε κινήσεις απελπισίας ...Το αίτιο της σημερινής κακοδαιμονίας και αθλιότητας, που μαστίζει τον λαό μας ...Υπεύθυνη για χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων ...Υπεύθυνη για τα Μνημόνια.
Γιατί της αποδίδουμε όλες τις ευθύνες για τα "έργα" και τις "παραλείψεις" των πολιτικών; ...Γιατί απλούστατα σε ένα ευνομούμενο κράτος —όπως συνηθίζουν όλοι οι υποκριτές να λένε— τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν σ' αυτούς, οι οποίοι έχουν καθήκον να επιβάλουν τους νόμους ...Σε ένα ευνομούμενο και άρα σε ένα κράτος δικαίου δεν έχει τόση σημασία ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν οι εγκληματίες, αλλά ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ...και αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα, δηλαδή, δεν έχει σημασία τι ήθελαν να κάνουν οι Βενιζέλοι, οι Τσοχατζόπουλοι ή οι Παπαντωνίου ...Σημασία έχει τι αφέθηκαν να κάνουν. Δεν έχει σημασία τι έκανε ο Χριστοφοράκος, όταν ήταν στη θέση του ...Σημασία έχει πού βρίσκεται σήμερα, αφού αποκαλύφθηκε το έγκλημά του. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η ευθύνη της Δικαιοσύνης, που είναι η συνολική.
Η ιστορία της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική, αν υπήρχε αξιόπιστη δικαιοσύνη. Η σημερινή μας κατάσταση θα ήταν διαφορετική, αν δεν υπήρχε ένα κτήνος, όπως ο Ζαγοριανός ...Αν ο Χριστοφοράκος δεν κατόρθωνε να διαφύγει και τον είχε στη διάθεσή του το ελληνικό κράτος, εμείς θα ήμασταν τώρα εκείνοι, που θα κουνούσαμε το "δάκτυλο" στους Ούννους και όχι το αντίθετο. Δεν θα τολμούσε καν να έρθει ο τενεκές ο Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα, για να μας "διαφωτίσει". Η Ελλάδα θα δυσφημούσε τη μεγαλύτερη διαφθοροποιό δύναμη που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη και δεν θα γινόταν η ίδια θύμα της Προτεσταντικής Υποκρισίας ...Της εκ του πονηρού "ηθικολογίας", η οποίαυ εκδηλώθηκε αφού εξασφάλισαν την προστασία του Χριστοφοράκου και άρα αφού πρόλαβαν και έκρυψαν —με τη βοήθεια των επίορκων δικαστικών— τις ακαθαρσίες τους κάτω από το "χαλί".
Αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημερινό χάλι. Δεν θα υπήρχε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και άρα δεν θα τολμούσαν να κλέβουν οι πάντες. Δεν θα γινόταν το πλιάτσικο των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν θα γινόταν το πλιάτσικο των εξοπλισμών. Δεν θα τολμούσαν οι αλήτες να κάνουν Swaps και να πολλαπλασιάζουν τα δάνεια, τα οποία "ετάιζαν" με παραγγελίες την SIEMENS. Δεν θα τολμούσαν οι αλήτες της ΕΛΣΤΑΤ να παίξουν με τα στοιχεία εκείνα, που μας οδήγησαν στην τραπεζική "γκιλοτίνα". Δεν θα τολμούσαν τα σκουπίδια της Τράπεζας της Ελλάδας να παίξουν με τα ελληνικά ομόλογα, που μας οδήγησαν στην αδυναμία δανεισμού.
Αυτά είναι που μας έφεραν στη σημερινή αθλιότητα και —όπως αντιλαμβανόμαστε— όλα αυτά έγιναν, γιατί το επέτρεψε η Δικαιοσύνη. Γιατί το επέτρεψε; ...Γιατί, όταν έπρεπε να κάνει τη δουλειά της και άρα να ελέγχει τους εξουσιαστές, αυτή περίμενε έξω από τα γραφεία τους, παρακαλώντας είτε για τις προαγωγές της είτε για τα επιδόματά της ...Παρακαλούσε για τα εφάπαξ της και τις "άγαμες" θυγατέρες της ...Γιατί έκανε αυτό, το οποίο έκανε πάντα από την εποχή της βαυαροκρατίας ...Γιατί, από τότε που υπάρχει, είναι εξαρτώμενη και ελεγχόμενη από τους "Κωλέτηδες" ...Γιατί είναι άθλια και εκβιαζόμενη από την εποχή του Μάσσον ...Άθλια, από την εποχή που δίκαζε τον Κολοκοτρώνη, επειδή αυτό "παρήγγειλαν" τα "αφεντικά" της ...Άθλια, από την εποχή που δίκαζε για τους Ναζί και δεν τιμωρήθηκε ποτέ ...Άθλια, από την εποχή που δίκαζε για τη Χούντα και επίσης δεν τιμωρήθηκε ποτέ.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι σκληρή μόνον απέναντι στους φτωχούς και αδυνάτους και "δημοσιοσχεσίτισσα" με τους ισχυρούς. Η Ελληνική Δικαιοσύνη των δωσίλογων Πικραμένων είναι "τεμπέλα" και ταλαιπωρεί επί χρόνια τους πολίτες. Η ίδια Δικαιοσύνη "βιάζεται" μόνον όταν εξυπηρετούνται τα αφεντικά ..."Ανοιχτομάτα" μονίμως, όταν πρέπει να τους "διακρίνει" μέσα στο πλήθος ...Εξυπηρέτησε τους "δανειστές", αφήνοντας τον βουλιμικό Βενιζέλο να μετατρέψει το Σύνταγμα σε "πατσαβούρα" ...Εξυπηρέτησε την Siemens, αφήνοντας τον Χριστοφοράκο να "δραπετεύσει" ...Εξυπηρετεί τώρα τους δανειστές, "καταδιώκοντας" τη Χρυσή Αυγή ...Μια "δίωξη", η οποία είναι παντελώς αστεία και δεν στέκει απέναντι σε καμία σοβαρή κριτική. Γιατί; ...Γιατί αυτό προκύπτει μέσα από το πνεύμα του νόμου.
Δεν μπορείς να κηρύξεις ένα πολιτικό κόμμα παράνομο ως "εγκληματική οργάνωση" για λόγους που έχουν σχέση με το κοινό έγκλημα. Όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στους "έγκριτους" νομομαθείς του Μέγκα, ένα κόμμα μπορεί να κηρυχθεί παράνομο μόνον για πολιτικούς λόγους ...Μόνον για λόγους που "συνδέουν" απόλυτα την κορυφή του με τον τελευταίο του ψηφοφόρο ...Μόνον για λόγους που μπορούν να τους "τσουβαλιάσουν" όλους σε μία κατηγορία ...και για το "τσουβάλιασμα" αυτό το κοινό το έγκλημα δεν αρκεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα κόμμα μπορεί να κηρυχθεί παράνομο μόνον όταν "στοχεύει" στην κατάλυση της Δημοκρατίας ...Μόνον εάν ο κοινός στόχος όλων αυτών —ηγετών και οπαδών— είναι παράνομος και είναι η κατάλυση της Δημοκρατίας.
Η προστασία της Δημοκρατίας είναι και η μόνη δέσμευση ενός κόμματος απέναντι στον νόμο —όταν αυτό ιδρύεται— και άρα μόνον για την "αθέτηση" αυτής της δέσμευσης μπορεί να κηρυχθεί παράνομο. Το αν κάποια λίγα ή κάποια πολλά του μέλη είναι εγκληματίες, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα. Αυτό είναι κάτι, το οποίο έχει σχέση με τον κοινό νόμο περί εγκλήματος και σύστασης συμμοριών. Ένα κόμμα είναι υπεύθυνο μόνον γι' αυτό το οποίο κρίνεται και αυτό είναι το καταστατικό του. Από τη στιγμή που το καταστατικό της Χρυσής Αυγής δεν λέει ότι το κόμμα στοχεύει στην "κονόμα" από νταβατζιλίκια, εμπόριο όπλων ή τραμπουκισμούς, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι παράνομη.
...Παράνομοι είναι μόνον αυτοί, που το έγκλημα τούς αφορά προσωπικά ...Παράνομοι είναι οι νταβατζήδες, οι έμποροι όπλων και οι τραμπούκοι ...Παράνομοι στο ατομικό επίπεδο που τους αφορά και βεβαίως δεν αφορά το κόμμα. Αν είναι παράνομος ο νταβατζής Λαγός, να πάει φυλακή. Αν είναι παράνομος ο νευρικός Κασιδιάρης, να πάει φυλακή. Γιατί να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή και άρα να συγκαταλεγεί στους εγκληματίες ο αφελής εκείνος, ο οποίος απλά φόρεσε το μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής και παρίστανε τον Robocop πατριώτη; ...Αυτός είναι βλάκας ...Δεν είναι εγκληματίας ...Η βλακεία δεν είναι έγκλημα.
Τα πράγματα είναι απλά ...Η ευθύνη στο έγκλημα αφορά αυτόν, ο οποίος το διαπράττει ...Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη στο έγκλημα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα συλλάμβαναν μαζί με τους εγκληματίες και τους συγγενείς τους, τους ομοϊδεάτες τους, τους ομόφυλούς τους και τους γείτονές τους ...Συλλογική ευθύνη υπάρχει μόνον όταν υπάρχει συλλογικό έγκλημα ...Έγκλημα, όπου, παρά το συλλογικό της εκτέλεσής του, να εμπλέκονται όλοι τους προσωπικά ...Έγκλημα, που να συνδέει απευθείας την κορυφή της "συμμορίας" με τη βάση της.
Απλά πράγματα, τα οποία υποχρεούται να τα γνωρίζει ακόμα και ένας πρωτοετής της νομικής. Αν όλοι αυτοί οι νταβατζήδες —που να δεχθούμε ότι δρούσαν συλλογικά κι οργανωμένα—, ήταν στην προσωπική τους ζωή Πρόσκοποι, θα διωκόταν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σαν εγκληματική οργάνωση; Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου πήγαινε φυλακή για τα Πάμπερς —μαζί με τους Πασόκους που του τα κουβαλούσαν και του δάνειζαν—, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν παράνομο και εγκληματική οργάνωση; ...Θα "χάναμε" την ηρωική μορφή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας; Τα κόμματα —ευτυχώς ή δυστυχώς— κρίνονται ΜΟΝΟΝ για τον ρόλο που αναλαμβάνουν και δεσμεύονται να τηρήσουν ...Για τίποτε άλλο.
  Το πόσο βλακώδης νομικά είναι η δίωξη της Χρυσής Αυγής μπορεί να το καταλάβει κάποιος μόνον αν γνωρίζει ένα παράδειγμα πραγματικά παράνομης οργάνωσης, που παριστάνει το κόμμα ...Τέτοιο είναι μόνον το ΚΚΕ. Αυτό είναι παράνομο σαν κόμμα, γιατί η ιδεολογία, η οποία πρεσβεύει, είναι αντιδημοκρατική. Είναι παράνομο, γιατί από την κορυφή έως τη βάση του έχει παράνομο στόχο. Είναι παράνομο, γιατί υπάρχει συλλογική παρανομία, που συνδέει απόλυτα την ηγεσία με το απλό μέλος. Είναι παράνομο εις γνώση του και εις γνώση της Πολιτείας και γι' αυτόν το λόγο έχει υποχρεωθεί να "υπογράψει" ειδική δήλωση υποταγής στο Σύνταγμα ...πράγμα το οποίο η Πολιτεία δεν έχει κάνει για κανένα άλλο κόμμα από τα εκατοντάδες που υπάρχουν και έχουν ιδρυθεί μέσα στον χρόνο ...Το ΚΚΕ είναι συνειδητά παράνομο και προκλητικό.
Αν κρίνουμε μάλιστα από τις πρόσφατες δηλώσεις της Παπαρήγα είναι και "αμετανόητο", γιατί, όπως μας διαβεβαίωσε η πρώην Γενική Γραμματέας του, πιστεύει στο "Σφυροδρέπανο" και όχι στη Δημοκρατία ...Προφανώς μόνον τα χρήματα της Δημοκρατίας αρέσουν στο ΚΚΕ. Αυτό το κόμμα μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ταυτόχρονα και εγκληματική οργάνωση, γιατί το καταστατικό του το καθιστά παράνομο και επιπλέον όλοι αυτοί, οι οποίοι είναι μέλη και ψηφοφόροι του, συνειδητά προσβλέπουν στο κρατικό χρήμα, προκειμένου να διευκολύνουν την επίτευξη του παράνομου συλλογικού τους στόχου.
...Το κρατικό χρήμα τούς μετατρέπει από παράνομο κόμμα σε παράνομη οργάνωση ...Τους συνδέει όλους μαζί εξίσου σε αυτό το οποίο ο νόμος ονομάζει παράνομο και είναι η ανατροπή του Πολιτεύματος ...Τους συνδέει όλους μαζί εξίσου, άσχετα αν κάποιους τους "ταΐζει" και κάποιους άλλους απλά τους διευκολύνει στην επίτευξη του συλλογικού αλλά παράνομου στόχου ...Τους συνδέει εξίσου, εφόσον συλλογικός στόχος είναι η πρωτεύουσα παρανομία της οργάνωσης και όχι το "τάισμα" κάποιων εκ των μελών της.
Γι' αυτόν τον λόγο λέμε ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να διωχθεί μόνον για πολιτικούς λόγους και για κανέναν άλλο λόγο ...Μόνον για λόγους που συνδέουν ΟΛΑ τα μέλη της με μια παράνομη δράση ή σε έναν παράνομο στόχο ...Για λόγους που μέχρι στιγμής —εξ' όσων γνωρίζουμε— δεν υπάρχουν. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει δηλώσει στον Άρειο Πάγο πως είναι κόμμα ναζιστικής ιδεολογίας, όπως για παράδειγμα είναι δηλωμένο το ΚΚΕ ως κομμουνιστικό. Άσχετα με το τι πιστεύει κάποιος γι' αυτήν, σημασία έχει τι λεει ο νόμος και τα επίσημα έγγραφα. Η Χρυσή Αυγή είναι δηλωμένη ως απλό δημοκρατικό κόμμα και άρα δεν υπήρχαν τα δεδομένα, ώστε να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για λόγους ασφαλείας ...Δεν έχουν δηλωθεί οι ηγέτες της ως ναζιστές στον Άρειο Πάγο και ούτε έχουν συλληφθεί οπαδοί τους να επιχειρούν την ανατροπή του Πολιτεύματος με την υποστήριξη και των ψηφοφόρων τους.
Τα ναζιστικά κόμματα, για παράδειγμα, που "διώκονται" στην Ευρώπη, είναι παράνομα, γιατί δηλώνουν ναζιστικά στα καταστατικά τους ...Είναι παράνομα μόνον όταν το δηλώνουν, εφόσον δεν υπάρχει μέθοδος να "μυρίζει" η Δικαιοσύνη τα "δάκτυλά" της, προκειμένου να καταλάβει τι κρύβει ο κάθε ιδρυτής κόμματος στο μυαλό του. Από εκεί και πέρα, αν ψευδώς δηλώσουν πως δεν είναι ναζιστικά και με τις πολιτικές τους δράσεις αποδεικνύουν το αντίθετο, διώκονται ...Διώκονται για τις πολιτικές τους πράξεις ...Διώκονται, αν με τις πράξεις και τα έργα τους επιδιώκουν ναζιστικούς στόχους και άρα την κατάλυση της Δημοκρατίας ...Δεν διώκονται επειδή κάποιο μέλος τους είναι νταβατζής στη Φρανκφούρτη και κάποιο άλλο παπατζής στο Βερολίνο ...Δεν διώκονται γιατί έτσι αποφάνθηκε ο μπουχέσας "τοξοβόλος" Βενιζέλος ...Δεν διώκονται γιατί έτσι "συμφώνησαν" μεταξύ τους ο Πρετεντέρης και ο Τσίμας.
Ακριβώς, επειδή υπάρχει αυτή η νομική "αδυναμία" στη δίωξη της Χρυσής Αυγής, κάποιοι θεώρησαν ότι μπορούν να την ξεπεράσουν με "πατέντες". Κάποιο κουτορνίθι του δικαστικού σώματος σκέφτηκε την παπαριά του τύπου "Φύρερ Πρίντσιπ", νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα "καρφιτσώσει" το κόμμα της Χρυσής Αυγής στον αρχηγό της. Με την "πατέντα" αυτήν θέλησαν να ταυτίσουν τη Χρυσή Αυγή με τον ηγέτη της, ώστε να την ελέγχουν μέσω του εκβιασμού. Απέδωσαν στον "Φύρερ" τις ευθύνες των εγκλημάτων κάποιων μελών τού κόμματος, ώστε οι ευθύνες του "Φύρερ" να γίνουν ευθύνες του κόμματος ...Τις παρανομίες του "Λαγού" τις απέδωσαν στον ηγέτη, ώστε οι παρανομίες τού ηγέτη να γίνονται ταυτόχρονα παρανομίες του κόμματος.
Αυτό είναι κάτι, το οποίο, όταν πρόκειται περί κοινού εγκλήματος, σε καμία περίπτωση δεν στέκει νομικά. Γιατί; ...Γιατί δεν υπάρχουν συλλογικές ευθύνες στο έγκλημα. Το έγκλημα αφορά μόνο αυτούς που το διαπράττουν ...Δεν αφορά ούτε τους συγγενείς τους ούτε τους φίλους τους ούτε τους ιδεολογικούς τους "πατέρες". Οι ηγέτες των κομμάτων μόνον για τα πολιτικά τους "εγκλήματα" διώκονται ως αρχηγοί "εγκληματικών" οργανώσεων με πολιτικούς "συνενόχους". Οι ηγέτες των κομμάτων μόνον πολιτικές ευθύνες αναλαμβάνουν και όχι ποινικές. Οι ηγέτες των κομμάτων μόνον  πολιτικές ευθύνες μοιράζονται με τους συνοδοιπόρους τους και όχι ποινικές.
Αν ο "Φύρερ" σκοτώσει τη γυναίκα του ή κλέψει ένα σαλάμι από το σούπερ μάρκετ, μόνος του πάει φυλακή και όχι με παρέα. Η ιδιότητα του "Φύρερ", δηλαδή, δεν μπορεί να γίνει "γέφυρα" για την απόδοση συλλογικών ποινικών ευθυνών. Ακόμα δηλαδή και να υπάρχει θεσμοθετημένο το δογματικό αυτό "αξίωμα" στο καταστατικό του κόμματος —που είναι σίγουρο ότι για προφανείς λόγους στη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει—, αυτό δεν μπορεί να ξεπερνά το όριο του ιδεολογικού "καθοδηγητή". Στη Χρυσή Αυγή συμβαίνει ό,τι συμβαίνει και σε όλα τα κόμματα, που είναι αρχηγικά ...Όπως συμβαίνει και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, όπου ο παπάς-ποιμένας είναι ένα είδος "Φύρερ Πριντσίπ", αλλά, αν πιαστεί με τα χέρια στο παγκάρι, πηγαίνει μόνος του φυλακή και όχι με το "ποίμνιο" μαζί.
Τι επιδιώκουν με αυτήν την "πατέντα"; ...Να αναγκάσουν τη Χρυσή Αυγή να "δεθεί" με την υπό κατηγορία ηγεσία της, για να την εκβιάζουν ...Να την "δέσουν" με ένα "βαρίδιο", όπως είναι ο Μιχαλολιάκος, για να τη "βυθίσουν" όποτε και όσο τους βολεύει στο παιχνίδι της προπαγάνδας ...Να την ελέγχουν και να την εκβιάζουν για όσο διάστημα "καθυστερεί" η απονομή δικαιοσύνης, τη στιγμή που η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι φημισμένη για την αργοπορία της. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε "απελευθέρωσαν" και τον Κασιδιάρη, ο οποίος εμφανίζεται ως "νούμερο δύο" του κόμματος. Με το "νούμερο ένα" στη φυλακή "δένουν" τη Χρυσή Αυγή με την κατηγορία της παρανομίας και με το "νούμερο δύο" ελεύθερο θα ελέγχουν τις αντιδράσεις της ως κόμμα, εφόσον θα έχουν πάντα έναν υπόδικο ως "αντίπαλό" τους.
Εδώ βέβαια μπορεί ο αναγνώστης να καταλάβει και ποιες δυνατότητες αντίδρασης υπάρχουν για τη Χρυσή Αυγή ως κόμμα ...Ένας καλός δικηγόρος χρειάζεται, σωστή μεθοδολογία και βέβαια καλές προθέσεις από την πλευρά τής σημερινής της ηγεσίας. Η Χρυσή Αυγή, δηλαδή, ως κόμμα —και με βάση το κατηγορητήριο—, μπορεί να αποδείξει όχι μόνον πως δεν είναι η ίδια "εγκληματική οργάνωση", αλλά —αντίθετα— ότι, ακόμα κι αν υπήρχε τέτοια οργάνωση μέσα στα "σπλάχνα" της, έπεσε και η ίδια θύμα της ...Θύμα ενός εσωτερικού "καρκίνου" και θύμα πολλών επιθέσεων από πολλές πλευρές, εφόσον πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι την συκοφάντησαν αυτόν τον καιρό.
Η Χρυσή Αυγή, ως κόμμα, πρέπει να "διαφοροποιήσει" τη θέση της από την "οργάνωση", που αυτήν τη στιγμή κατηγορείται για παράνομες πράξεις. Αυτό είναι εύκολο να γίνει ...Αρκούν λίγα άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία ανάμιξη σε αυτό το κατηγορητήριο ...Άτομα, τα οποία μπορούν να αποδείξουν πως είναι μέλη του κόμματος και τα οποία δεν έχουν καμία ανάμιξη στα εγκλήματα τα οποία αποδίδονται στους ομοϊδεάτες τους ...Στους συγκεκριμένους ομοϊδεάτες τους. Αυτοί μπορούν να κινήσουν τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας στο μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο η σημερινή ηγεσία πρέπει να αντιμετωπίσει τον νόμο και άρα θα έχει και αντικειμενικά πρόβλημα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τού κομματικού της ρόλου.
...Δεν λέμε να τους ανατρέψουν τώρα σε μια δύσκολη καμπή της ζωής τους ...Λέμε να τους ζητήσουν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους και να αναστείλουν όλες τις κομματικές τους ιδιότητες, προκειμένου το κόμμα να μπορεί —με μια νέα μεταβατική ηγεσία— να αμυνθεί ...Να μην πολεμά με "μειονέκτημα" ...Να μην αγωνίζεται με το μειονέκτημα ενός φυλακισμένου ηγέτη και ενός υπόδικου αντικαταστάτη του. Εφόσον η ηγεσία τού κόμματος θεωρεί τον εαυτό της αθώο, αλλά ταυτόχρονα και πιστό στους κομματικούς του στόχους, δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να δώσει την ευκαιρία στο κόμμα να δώσει τη μάχη της επιβίωσης.
Εφόσον ο Μιχαλολιάκος θέλει να σώσει το δημιούργημά του, θα πρέπει μόνος του να το "ξεκαρφιτσώσει" από πάνω του τώρα, που κάποιοι προσπαθούν να "βυθίσουν" τον ίδιο. Ο Μιχαλολιάκος θα αποφασίσει μόνος του για το αν θα συνεχίσουν αυτό το παιχνίδι εις βάρος τού κόμματός του. Ο Μιχαλολιάκος, δηλαδή —και όχι οι δικαστές—, θα είναι αυτός, ο οποίος θα αποφασίσει αν η Χρυσή Αυγή θα ταυτιστεί με εγκληματική οργάνωση ή όχι ...Αυτός θα αποφασίσει αν θα την αφήσει να "επιπλεύσει" και άρα να σωθεί ...Αυτός θα αποφασίσει αν, προκειμένου να "επιπλεύσει" ο ίδιος, θα τη "βυθίζει" μαζί του. Τέτοιες σημαντικές αποφάσεις παίρνουν οι αρχηγοί και τέτοιες αποφάσεις αποκαλύπτουν και ρόλους.
Αναγκαστικά, δηλαδή, θα πρέπει να πέσουν οι "μάσκες" ...Τώρα θα φανεί τι ρόλο παίζει ο Μιχαλολιάκος ...Τώρα θα φανεί αν είναι ο αρχηγός ενός απλού πατριωτικού κόμματος —όπως πρεσβεύει ο ίδιος και η παρέα του— ή αν είναι ένας προβοκάτορας, που συμμετέχει στο "κόλπο" των δανειστών, παριστάνοντας τον "πατριώτη" ...Τώρα θα αποκαλυφθεί αν η Χρυσή Αυγή είναι ένα απλό κόμμα, που —έστω και με ακραίο τρόπο— υπερασπίζεται την πατρίδα ή αν είναι ένα ακόμα "πρότζεκτ" των μυστικών υπηρεσιών, που κάποτε τάιζαν τον Παπαδόπουλο ...Συμμετέχει ή δεν συμμετέχει σε αυτό το "πρότζεκτ" ο Μιχαλολιάκος; ...Από τη συμπεριφορά του μπορεί αυτό να αποδειχθεί.
Αν ο Μιχαλολιάκος είναι καθαρός "ηγέτης" και πατριώτης και θέλει να σωθεί η Χρυσή Αυγή ως κόμμα —γιατί έχει αναλάβει πατριωτικά καθήκοντα—, θα πρέπει να την αφήσει να σωθεί. Αν δεν την αφήσει να σωθεί, είναι πολιτικά ύποπτος. Αν δεν θέλει, μέσω της Χρυσής Αυγής, να πουλήσει ο ίδιος εκδούλευση σε κάποιους, θα πρέπει να παραιτηθεί από την αρχηγία του κόμματος και να ανοίξει τις διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας ...Μεταβατικής ηγεσίας, που δεν θα έχει σχέση με συγγενικά του πρόσωπα ...Μεταβατική ηγεσία, η οποία θα δεσμευτεί εξ' αρχής να παραιτηθεί, όταν θα λήξει η δικαστική περιπέτεια του ιδεολογικού "Φύρερ" ...Ηγεσία, η οποία θα επιλεγεί από τα όργανα του κόμματος με κριτήρια τέτοια, που δεν θα επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να την συνδέσει με κανέναν τρόπο με τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται οι υπόλοιποι.
Σε μια τέτοια περίπτωση ο "δρόμος" είναι ανοικτός για την "αντεπίθεση" του κόμματος. Χωρίς τα "βαρίδια" των κατηγορουμένων μπορεί να καταφύγει στη Δικαιοσύνη και να απαιτήσει την κρατική χρηματοδότηση. Η κρατική χρηματοδότηση είναι σε απευθείας αναλογία με τις ψήφους που έλαβε από τον λαό και δεν μπορεί να της την στερεί η "συμμορία" του δικομματισμού για όσο διάστημα χρηματοδοτείται και η ίδια. Η συμμορία, η οποία κατόρθωσε και έχει "φάει" 500 εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία ως επιδοτήσεις και άλλα 250 εκατομμύρια από "θαλασσοδάνεια". Τόσα κατόρθωσαν και πήραν παρανόμως κατά κύριο λόγο από την πρώην κρατική ΑΤΕ ...Την κρατική τράπεζα, την οποία βιάστηκαν να την ιδιωτικοποιήσουν πριν καταντήσουν και οι ίδιοι να διώκονται ως εγκληματίες.
Κοντά στο ένα δις ευρώ μάς έχουν κοστίσει τα "κομματόσκυλα" και οι βαρβάτες "μερίδες" τους. Αυτή η συμμορία τώρα μας "πουλάει" πνεύμα και "οικονομία" για τα χρήματα της Χρυσής Αυγής. Οι πονηράδες του βουλιμικού συνταγματολόγου, όμως, δεν πρέπει να βρουν εφαρμογή ...Του κουτοπόνηρου χοντρού, ο οποίος μετά από δεκαετίες πολιτικής καριέρας κατάλαβε ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να χρηματοδοτεί τους "εχθρούς" της, αλλά που ποτέ σε αυτά τα χρόνια δεν είδε ανάμεσα σε αυτούς τους εχθρούς το ΚΚΕ ...Το ΚΚΕ, που —ακόμα και τώρα, που ο λαός υποφέρει— αρνείται πεισματικά κάθε έλεγχο των οικονομικών του. Γιατί θα μπορούσε να είναι η Χρυσή Αυγή εγκληματική συμμορία, εξαιτίας των υπόδικων στελεχών της και να μην είναι για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ τού καταδικασμένου Τσοχατζόπουλου, του Μαντέλη και του Τσουκάτου; ...Πασοκτσίδες δεν είναι όλοι αυτοί;
Έγκλειστος στη φυλακή καταδικασμένος δεν είναι ο παρ' ολίγον αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ και παρ' ολίγον Πρωθυπουργός της χώρας; Ένα κόμμα, το οποίο είχε έναν ιστορικό ηγέτη κατηγορούμενο για Πάμπερς και έναν επίδοξο διάδοχο φυλακισμένο για μίζες, δεν είναι πολύ χειρότερο από μια Χρυσή Αυγή των απλών υποδίκων; Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτός, ο οποίος περιφέρεται ανά τον κόσμο, φοβούμενος ειδικό δικαστήριο για την "κονόμα" του από το Μνημόνιο; Ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τώρα δεν περιμένει κι αυτός τη σειρά του για τα Ναυπηγεία; ...Με εκβιασμούς και απειλές κατορθώνει και είναι ακόμα ελεύθερος.
Πιο φτηνή μας βγαίνει η εγκληματικότητα της Χρυσής Αυγής από αυτήν του ΠΑΣΟΚ ...Πιο φτηνοί είναι οι "φασίστες" από τους "δημοκράτες" ...Ψιλικατζήδες είναι οι χρυσαυγίτες μπροστά στους "σοσιαληστές" ...Ο "νταβατζής" Λαγός δεν φτάνει ούτε για να κουβαλάει τα τσιγάρα του Τσοχατζόπουλου ...Λέμε τίποτε περίεργο; Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε αναγκαία την αλλαγή της πολιτικής της. Η Χρυσή Αυγή με μια μεταβατική ηγεσία, η οποία δεν θα απειλείται, δεν θα εκβιάζεται και δεν θα εξευτελίζεται μέσα στη Βουλή, μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα που παίρνουν και όλοι οι υπόλοιποι για τους ίδιους λόγους.
Από εκεί και πέρα να προχωρήσει σε ...μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων την συκοφάντησαν αυτόν τον καιρό ...Απλά πράγματα ...Να μας εξηγήσει ο Πρετεντέρης ή ο Τσίμας από πού προέκυπταν τα σχόλιά τους, τα οποία ήταν απολύτως εκ του πονηρού και δυσφημιστικά. Πώς, δηλαδή, εξαιτίας των κατηγοριών, οι οποίες αφορούσαν κάποια πέντε-δέκα ή ακόμα και εκατό άτομα, συμπέραναν ότι ένα κόμμα, το οποίο έχει πάρει στις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, είναι μια κοινή εγκληματική οργάνωση; ...Μόνοι τους το σκέφτηκαν αυτό ή τους βοήθησαν και κάποιοι άλλοι; Αν, δηλαδή, κάποιοι από την ΕΣΗΕΑ συλληφθούν για παιδοφιλία, μπορεί ο καθένας να δείχνει τον Πρετεντέρη ή τον Τσίμα σαν παιδόφιλους, επειδή είναι μέλη της;
Αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα, στο οποίο όλοι αυτοί οι κρετίνοι της δημοσιογραφικής αλητείας θα κληθούν να απαντήσουν. Αν αποκαλούσαν "παιδεραστές" συλλήβδην όλους τους δημοσιογράφους, θα έκαναν μήνυση οι ίδιοι στους συκοφάντες ή όχι; ...Βεβαίως και ναι ...Αυτό λέμε κι εμείς ...Την "δικαιούνται" τη μήνυσή τους. Μπορεί ο καθένας να ζητήσει και να πάρει τα βίντεο των δελτίων ειδήσεων του Μέγκα και να δει τι "τάιζαν" τον κόσμο οι Πρετεντέρηδες και οι Τσιμαίοι ...Από εκεί και πέρα ό,τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις ...Τι θεαματικότητα έχει το δελτίο ειδήσεων του Μέγκα; ...Τι μισθό παίρνει ο Πρετεντέρης από τον σταθμό; ...700000 ευρώ; ...Αγωγή με ανάλογες απαιτήσεις ...Από δύο εκατομμυριάκια σε καθέναν από το "πάνελ" της αθλιότητας, για να προσέχουν την επόμενη φορά τι λένε.
Όλα αυτά τα απλά, που είμαστε βέβαιοι ότι ακόμα και ο πιο άσχετος αναγνώστης μέσα σε λίγες γραμμές μπορεί να τα καταλάβει, δεν τα κατανοεί η καθ' ύλην αρμόδια για την υπεράσπιση του νόμου ...Η Δικαιοσύνη, που θυμώνει όταν την αμφισβητούν ...Η Δικαιοσύνη, που οργίζεται όταν την κρίνουν ...Η Δικαιοσύνη, που πολλές φορές έχει πιαστεί να θέλει να εκδικηθεί όποιους την καταγγέλλουν ...Όταν αυτοί δεν δηλώνουν το τετριμμένον: "έχουμε εμπιστοσύνη  εις την Ελληνικήν Δικαιοσύνην". Αυτή η "αξιοπρεπής" Δικαιοσύνη κινδυνεύει να εξευτελιστεί, εάν κάποιος σοβαρός νομικός αναλάβει την υπεράσπιση τής Χρυσής Αυγής ...Κινδυνεύει να εξευτελιστεί, εάν πάνε την υπόθεση στα διεθνή δικαστήρια.
Μέχρι τότε, απλά θα γελοιοποιείται σε καθημερινή βάση. Φυσικό είναι αυτό, γιατί, όταν δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου, θα αναγκαστείς να καταπίνεις και τις "καμήλες". Πρόσφατα άφησε τον συνδικαλιστή πρώην Δικαστή, που τώρα παριστάνει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να την εξευτελίσει, "υποσχόμενος" στους διωκόμενους "δίκαιη δίκη" ...Την εξευτέλισε ένας γλείφτης παλαιάς κοπής, που για το μόνο που μπορεί να μας εγγυηθεί με την κυβερνητική του παρουσία είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να αφυδατωθεί ο κώλος του Σαμαρά ...Την εξευτέλισε ένας δικός της άνθρωπος, που είναι πλέον φανερός ο λόγος που επιλέχθηκε τη δεδομένη στιγμή για το Υπουργείο.
...Ένα κομματόσκυλο, που, όσο περνά ο καιρός, συνειδητοποιούμε πως όχι απλά δεν σέβεται τη Δικαιοσύνη, αλλά στην κυριολεξία δεν γνωρίζει τι είναι Δικαιοσύνη ...Μιλάμε για "μπακάλη" ...Μιλάμε για παντελή άγνοια της φύσεως της νομικής επιστήμης. Ασχολούμενος με τη λογιστική και τα επιδόματα του κλάδου του, "ξέχασε" και τα στοιχειώδη ...Ασχολήθηκε με τους τόκους και ξέχασε τους νόμους ...Ο άνθρωπος είναι ένας βλάκας και μισός ...Ύφος θεού, μυαλό χαρτόνι ...Αξέχαστη ήταν η δήλωσή του για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας και τον περιορισμό τής ελευθερίας του βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση.
Αποτυχημένος δηλαδή καί ως πρώην δικαστικός, που δεν ξέρει να "διαβάζει" το Σύνταγμα και επίσης αποτυχημένος καί σαν πολιτικός, που δεν ξέρει τι του "δίνει" το Σύνταγμα ...Όπου και να τον βάλεις, το ίδιο μειωμένης αντίληψης είναι και το ίδιο πρόθυμος να "γλύψει" και να "εξυπηρετήσει" αφεντικά. Όσες φορές αποφάνθηκε —ως "ειδικός"— για θέματα νόμου και δικαιοσύνης, κάποιοι τραβούσαν τα μαλλιά τους ...Και όμως, αυτός ο άνθρωπος δίκαζε ...και υπήρχαν άνθρωποι, οι οποίοι εμπιστεύονταν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους στην κρίση του.
Αυτή η Δικαιοσύνη, η οποία υποτίθεται αποφασίζει με μοναδικό γνώμονα τον ΝΟΜΟ —και είναι αρμόδια για τις τιμωρίες των εγκληματιών—, επέτρεψε στον Πρωθυπουργό να ευχαριστήσει δημόσια τον Δένδια, επειδή του "έδωσε" προφυλακίσεις ...Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα ...Κανένας δεν σέβεται κανένα πρόσχημα, γιατί δεν γνωρίζουν τίποτε απολύτως περί της λειτουργίας των κυρίαρχων Εξουσιών ...Είναι όλοι τους άσχετοι και δεν ξέρουν πού να σταματήσουν την ξεφτίλα ...Όλοι τους ...Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ...Από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν ξέρει τι λέει δημοσίως, μέχρι τον τελευταίο δικαστή, ο οποίος δεν αντέδρασε.
Το πώς και το γιατί ένα στέλεχος της Εκτελεστικής Εξουσίας μπορεί να "εξασφαλίσει" "δίκαιη" δίκη —που αποτελεί καθήκον της Δικαστικής Εξουσίας—, δεν μπορέσαμε να το καταλάβουμε. Το πώς και το γιατί ένα άλλο στέλεχος της Εκτελεστικής Εξουσίας μπορεί να "εξασφαλίσει" προφυλακίσεις —που αποτελούν αρμοδιότητα της Δικαστικής Εξουσίας— δεν μπορέσαμε να το καταλάβουμε ...Δεν το καταλάβαμε εμείς και προφανώς δεν το κατάλαβε και κανένας άλλος, εφόσον κανένας δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις ηλιθιότητές του και τις προσβολές του εις βάρος της Δικαιοσύνης ...Προφανώς η "περήφανη" Δικαιοσύνη μπορεί και ανέχεται τέτοιες προσβολές από την Εκτελεστική Εξουσία, η οποία —ως γνωστόν— βαστά το "ταμείο" και άρα μοιράζει επιδόματα, εφάπαξ και αυξήσεις.
Αυτή η εξαρτημένη Δικαιοσύνη δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει παιχνίδια εις βάρος του λαού και της δημοκρατικής λειτουργίας. Τα ίδια παιχνίδια "παίζει" κάθε φορά, που το σύστημα των δωσίλογων πρέπει να αλλάξει τον σχεδιασμό του και ο λαός πρέπει να αποπροσανατολιστεί. Τα ίδια παιχνίδια παίζει κάθε φορά που αυτό βολεύει τους ξένους "νταβατζήδες" και τους ντόπιους χαφιέδες, που μας κυβερνούν. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για "στάμνα", η οποία έχει πάει ήδη πολλές φορές στη "βρύση" ...Μία "στάμνα" των βδελυγμάτων που φορτώνει κάθε φορά που πάει στη "βρύση" των σκοπιμοτήτων ...Αυτή η "στάμνα" είναι που πρέπει να "σπάσει", για να σωθεί η ελληνική κοινωνία.
Η ίδια Δικαιοσύνη ήταν αυτή, η οποία "έπαιξε" το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών στο "βρόμικο" '89. Τότε, για παράδειγμα, δεν διέκρινε κοινή εγκληματική οργάνωση, παρ' όλο που ήταν Πασόκοι όλοι οι κατηγορούμενοι. Τότε "είδε" πολιτικά το θέμα και αναρμόδια να επιβάλει "τιμωρίες". Δεν τόλμησε ούτε καν να συλλάβει τον κύριο κατηγορούμενο, που ήταν ο άντρας της Μιμής. Με τα δικά της παιχνίδια έγινε ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός και στην πραγματικότητα άλλαξε ο πολιτικός και οικονομικός σχεδιασμός της χώρας, που μας οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα.
Τότε ξεκίνησε η διαπλοκή μεταξύ Εξουσίας και ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό βοήθησε η "στημένη" Δικαιοσύνη με εκείνη την υπόθεση ...Έκανε στην κυριολεξία τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, που εκείνη την εποχή έδειχνε καμένο "χαρτί" ...Μόνος του έτρεχε —με αντίπαλο υπόδικο— και μετά βίας έκανε κυβέρνηση. Αυτή άνοιξε ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία εκείνη την εποχή. Αυτή μας "έδειξε" ποια ήταν η "κακή" τραπεζική λειτουργία, για να καταλάβουμε εμμέσως την "καλή". Σαν τα οικόπεδα, που, χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, παραδίδονται στους νέους ιδιοκτήτες με δικαστικές αποφάσεις.
Εκμεταλλεύτηκαν τα πάθη τού δικομματισμού και τη δημοτικότητα του Παπανδρέου, για να αποενοχοποιήσουν την πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής "Διαπλοκή" και στη συνέχεια την "έχτισαν", για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο να έχουμε χρεωθεί ως λαός τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών και να μην αντιδρά κανένας. Αυτός ήταν ο στόχος εκείνης της δίκης. Ευτέλισαν την έννοια του "Ειδικού Δικαστηρίου", ώστε να μην φοβάται ο πολιτικός κόσμος να διαφθαρεί στο "τσουνάμι" των ιδιωτικοποιήσεων που θα ακολουθούσε. Ποτέ —και πουθενά στον κόσμο— δεν πρόσβαλαν τη Δικαιοσύνη με αυτόν τον χυδαίο τρόπο. Ποτέ δεν προσήλθαν ανώτατοι δικαστικοί να δικάσουν και ο απών κατηγορούμενος να τους εμπαίζει από το σπίτι του. Αυτό κατάφερε ο Παπανδρέου με τη βοήθεια —όπως μαρτυρεί ο Κόκκινος— του Μητσοτάκη.
Με τον τρόπο αυτόν πολιτικοποίησαν το κοινό έγκλημα, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους κλέφτες να ρημάξουν τα πάντα ...Προκειμένου να φωνάξουν οι αξιωματούχοι τους Χριστοφοράκους στα γραφεία τους, χωρίς να φοβούνται ...Να ανοίγουν οι "βαλίτσες" της Siemens και να μην φοβούνται οι πολιτικοί τα "δωράκια". Η Δικαιοσύνη απλά δήλωσε "παρόν" και αναρμόδια να κρίνει και να τιμωρήσει τη διαφθορά των πολιτικών και αυτό άνοιξε τον "ασκό" του Αιόλου.
Με μια Δικαιοσύνη απονευρωμένη και απαξιωμένη, ήταν θέμα χρόνου η "έκρηξη" της διαφθοράς. Ήταν θέμα χρόνου ο Βενιζέλος αυτό το "δώρο" να το "πακετάρει" στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Εφόσον η Δικαιοσύνη δεν ήθελε να δικάζει και να τιμωρεί διεφθαρμένους πολιτικούς, ποιος ο λόγος να εκτίθεται κάθε λίγο και λιγάκι; Η Βουλή έπαιρνε την ευθύνη για το κοινό έγκλημα των πολιτικών και ανά δύο κοινοβουλευτικές περιόδους γινόταν reset ...και ούτε γάτα ούτε ζημιά....Όλοι "καθαροί", εφόσον κανένας δεν μπορούσε να βγάλει "άπλυτα" ...Δεν υπήρχαν "άπλυτα". Εκ του νόμου δεν τα "έβλεπες", ακόμα κι αν στα έτριβαν στη "μούρη".
Ο Τσοχατζόπουλος γι' αυτόν τον λόγο έβγαζε "γλώσσα" ...Θεωρούσε τα εγκλήματά του παραγεγραμμένα και ως μη-γενόμενα. Η Δικαιοσύνη, ακόμα και με όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της, δεν μπορούσε να τον δικάσει. Η σημερινή καταδίκη του ήρθε εξαιτίας ενός άσχετου νόμου, ο οποίος έχει σχέση με τους νόμους τύπου patriot των ΗΠΑ ...Εξαιτίας του νόμου περί "ξεπλύματος" χρήματος ...Ενός υποχρεωτικού νόμου, ο οποίος υπάρχει εξαιτίας των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας και όχι εξαιτίας της διάθεσης των δικαστικών αρχών να τιμωρήσουν το έγκλημα. Αυτά όλα τα "ωραία" για τους διεφθαρμένους τα εξασφάλισε το "Ειδικό Δικαστήριο" τού Παπανδρέου.
Μετέτρεψαν σε "καρικατούρα" μια πολιτική δίκη, για να μπορούν στη συνέχεια να εκμεταλλεύονται τις παράπλευρες συνέπειές της ...Για να επικαλούνται οι διεφθαρμένοι πολιτικοί τη φαιδρότητα και την αναποτελεσματικότητά της κάθε φορά που κάποιοι θα τους απειλούσαν με τέτοιες δίκες. "Γελοίο πολιτικό θέατρο" έχει αποκαλέσει ένα Δικαστήριο Ανώτατων Δικαστικών ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος δεν καταδεχόταν να παραστεί σε αυτό, παρ' όλο που ήταν κατηγορούμενος. Συμμετείχαν σε ένα "θέατρο" Ανώτατοι Δικαστικοί και ο κατηγορούμενος "απουσίαζε" ...Αυτή ήταν η "αξία" της Δίκης ...Μετά έγινε "καραμέλα" στα χείλη των διεφθαρμένων το περί ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.
Όλοι παρίσταναν τους "Παπανδρέου", οι οποίοι θα πολιτικοποιούσαν το έγκλημα με μια Δικαιοσύνη, η οποία τους είχε δώσει αυτό το δικαίωμα. Μας απειλούσαν οι διεφθαρμένοι με "μακελειά" και "εμφυλίους", αν τους στέλναμε στη Δικαιοσύνη ...Εξαιτίας εκείνης της δίκης μας "απείλησε" και ο άθλιος Λοβέρδος με "μακελειό", αν πειράξουμε τον Γιωργάκη για το Μνημόνιο. Με τον τρόπο αυτόν γκρεμίστηκε ένα "ταμπού" της μεταπολεμικής περιόδου και άνοιξαν διάπλατα οι "δρόμοι" για τα "δωράκια", που έκαναν στους εαυτούς τους οι Παπανδρέου, οι Μαντέληδες και τα άλλα τα "παιδιά".
Με εκείνη τη δίκη η Δικαιοσύνη υποτάχθηκε στη Δικαστική εξουσία της Βουλής και άρα στην Εκτελεστική Εξουσία, που ελέγχει τη Βουλή. Αποδέχθηκε το γεγονός ότι εντός της ελληνικής επικράτειας υπάρχουν "εκλεκτοί" και κοινοί "θνητοί". Δέχθηκε —χωρίς την παραμικρή αντίδραση— ότι οι λειτουργοί της πρέπει να σταματούν κάθε έρευνα μόλις αυτή "αγγίζει" πολιτικό πρόσωπο. Αυτή, η οποία έχει καθήκον να προστατεύει το Σύνταγμα και τους νόμους, δέχθηκε να μετατρέψει το Σύνταγμα της ισονομίας και της ισοπολιτείας σε μια "πατσαβούρα", που δεν έχει καμία αξία.
Από εκεί και πέρα ήταν προδιαγεγραμμένη η μοίρα ενός λαού, ο οποίος έχει τέτοιους δικαστικούς και τέτοια Δικαιοσύνη. Οι πολιτικοί θα μπορούσαν να κλέβουν όσο ήθελαν, εφόσον μόνοι τους θα έκριναν τους εαυτούς τους και τους ομοίους τους ...Οι Μαντέληδες θα έκλεβαν και οι Τσοχατζόπουλοι θα αποφάσιζαν αν θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Πώς είχε πει ο "μέγας" συνταγματολόγος Βενιζέλος, όταν άρχισε να κατηγορείται ο Τσοχατζόπουλος; ..."επί μήνες προσβλήθηκε και διασύρθηκε ΑΔΙΚΩΣ". Όλα αυτά έχουν το κόστος τους για τον λαό ...Θέμα χρόνου ήταν να φτάσουμε στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας των δισεκατομμυριούχων πολιτικών.
Η ίδια Δικαιοσύνη έπαιξε και πάλι το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών στο θέμα της 17 Νοέμβρη. Η εξουσία, η οποία μονίμως στελεχώνεται με "Αθανασίου", επανέλαβε τον κακό της εαυτό. Παραβιάζοντας και πάλι κάθε έννοια νομιμότητας, αποφάσισε να "δικάσει" μόνη της τους τρομοκράτες και όχι να δικάσει ο "λαός", μέσω ενός μικτού ορκωτού δικαστηρίου, όπως προβλέπει ο νόμος για τα πολιτικά εγκλήματα. Η επιλεκτική "μυωπία" της λειτούργησε και πάλι. Και τότε —όπως και τώρα με τη Χρυσή Αυγή— η "ανοικτομάτα" Δικαιοσύνη διέκρινε πίσω από τα ιδεολογικά "νέφη" μια κοινή "εγκληματική" οργάνωση.
Σαν κοινοί εγκληματίες δικάστηκαν τα μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία στην κυριολεξία "διαμόρφωνε" την πολιτική ατζέντα στα τριάντα χρόνια της δράσης της ..."Προφανώς" η 17 Νοέμβρη έβαζε βόμβες, για να κλέβει περίπτερα ...Μάλλον ανακάλυψαν ότι τον Μπακογιάννη τον σκότωσαν, για να του πάρουν το ρολόι και το μπουφάν ...Μάλλον ανακάλυψαν ότι τον Σόντερς τον σκότωσαν στα φανάρια της Κηφισίας, επειδή δεν τους άφησε να πλύνουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. Ως εκ τούτου, η Δικαστική Εξουσία αποφάσισε και δίκασε μόνη της τους "κοινούς" εγκληματίες και οι διαπιστώσεις της ακόμα φέρνουν γέλιο ..."Έκλεισε" την υπόθεση της μεγαλύτερης, φονικότερης και μακροβιότερης τρομοκρατικής οργάνωσης, κλείνοντας στη φυλακή μερικά άτομα, τα οποία δεν ταίριαζαν σε καμία "προδιαγραφή".
Τα εγκλήματα της οργάνωσης, τα οποία διακρίνονταν πάντα για τη στρατιωτική τους ακρίβεια και τη χειρουργική τους αποτελεσματικότητα, τα "χρέωσαν" σε έναν χοντρό πλατύποδα, ο οποίος δεν είναι αξιόπιστος ούτε για να φέρει εγκαίρως τσιγάρα από το περίπτερο. Όλα τα εγκλήματα σχεδόν τα χρέωσαν σ' αυτόν, εφόσον οι περισσότεροι συγκατηγορούμενοί του ήταν μικρά παιδιά στην "ακμή" της οργάνωσης. Αγράμματοι —σε σημείο αναλφαβητισμού— καταδικάστηκαν για τα εγκλήματα της πλέον "μορφωμένης" οργάνωσης, η οποία σκότωνε για ιδεολογικούς "λόγους". Άνθρωποι, χωρίς καμία πολιτική "κατάρτιση", χρεώθηκαν επιλογές μιας οργάνωσης, η οποία με τη βία επέβαλε την πολιτική "ατζέντα" ολόκληρων δεκαετιών ...Ένας Γιωτόπουλος ταίριαζε μόνον στην ηλικία και σε τίποτε άλλο ...Ο Γιωτόπουλος μόνος του τα "ήξερε" ΟΛΑ και ο Ξηρός μόνος του τα "έκανε" ΟΛΑ ...Αυτό αποφάνθηκε η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Γιατί το έκαναν αυτό; ...Γιατί αυτό εξυπηρετούσε τα "αφεντικά" της Δικαιοσύνης εκείνον τον καιρό. ...Γιατί μαζί με τους "Ξηρούς" ήθελαν να "κάψουν" και τους "Χλωρούς", που ήταν ο υπόλοιπος ελληνικός λαός ...Γιατί έπρεπε η τρομοκρατία να μπει στην καθημερινή ζωή των πολιτών και δεν υπήρχε καλύτερη πρόφαση από την 17 Νοέμβρη και το καθημερινό "σήριαλ" των "κατορθωμάτων" της. Έπρεπε τα ακριβοπληρωμένα "παπαγαλάκια" των καναλιών, που εκείνη την εποχή έπαιρναν τα "θαλασσοδάνεια", να γεμίζουν καθημερινά τα σπίτια με "συνομωσίες", "βόμβες", "ανύποπτα θύματα", "ακρωτηριασμένους πολίτες" και ανελέητους τρομοκράτες. Οι προμηθευτές —και σημερινοί "δανειστές" μας— έπρεπε να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και αυτό το "καθήκον" το ανέλαβε η Δικαιοσύνη με τη βοήθεια και πάλι των ...Πρετεντέρηδων και των Τσιμαίων.
Υποχρεωτικά έπρεπε να το κάνουν αυτό, γιατί κάποιος έπρεπε να "απασχολεί" τον κόσμο. Τότε γινόταν το "πλιάτσικο" των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε γινόταν οι αναθέσεις των μεγάλων έργων. Τότε γινόταν οι προμήθειες εξοπλισμών. Τότε ήταν Πρωθυπουργός ο Σημίτης και κυβερνούσε με τους "συμβούλους" τής Goldman Sachs. Τότε ήταν Υπουργός Πολιτισμού ο Βαγγέλης Βενιζέλος και μοίραζε τα έργα με τη μέθοδο του "επείγοντος". Τότε ο Χριστοφοράκος διέφθειρε όποιον μιλούσε ελληνικά μέσα στα γραφεία προμηθειών του ελληνικού δημοσίου. Τότε μας πουλούσαν τα περίφημα συστήματα, τα οποία θα απέτρεπαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη μεγάλη γιορτή της Ελλάδας.
...Τζάμπα ήταν το πήγαινε-έλα της γυναίκας του Σόντερς; ...Τότε που δυσφημούσε την Ελλάδα, επειδή δεν "προστάτευσε" τον άντρα της; ...Τζάμπα κατηγορούσε την Ελλάδα, που δεν διέθετε τα κατάλληλα τεχνολογικά "μέσα" για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας; ...Ποιοι της πλήρωναν τα εισιτήρια, για να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα; ...Αυτοί, οι οποίοι είχαν να πουλήσουν κάτι στην Ελλάδα ...Στην Ελλάδα, η οποία ένοιωθε "τύψεις", επειδή δεν έσωσε τον Σόντερς.
Αμερικανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί άνοιξαν τις αποθήκες τους και μας μοσχοπούλησαν ό,τι "σαβούρα" είχαν και δεν είχαν. Εξαιτίας του Σόντερς Βρετανοί εγκαταστάθηκαν στα αρχηγεία των διωκτικών αρχών και μας υποδείκνυαν τις αγορές μας. Νοικιάζαμε συστήματα ασφαλείας ακριβότερα απ' ό,τι άλλοι τα αγόραζαν. Τότε ήταν που οι γυναίκες των "αγωνιστών" φορούσαν τις γούνες τους και έβλεπαν τον "λαουτζίκο" σαν απειλή. Τότε ήταν που η γυναίκα του διευθυντή της εφημερίδας, που "προτιμούσε" η 17 Νοέμβρη, είχε γίνει προμηθεύτρια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τώρα η ίδια αυτή "στάμνα" της ανομίας ξαναπάει στη "βρύση" των σκοπιμοτήτων. Αφού τα "αγοράσαμε" όλα με τη βοήθειά της, τώρα έρχεται η ώρα των "δανειστών" να εξυπηρετηθούν απ' αυτήν. Η αναξιόπιστη Ελληνική Δικαιοσύνη λαμβάνει εκ νέου μέρος στον εγκληματικό σχεδιασμό εις βάρος της χώρας ...Έναν σχεδιασμό, ο οποίος έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες ...Έναν σχεδιασμό, ο οποίος στηρίζεται στην "απονομιμοποίηση" της Χρυσής Αυγής. Γιατί είναι χρήσιμη αυτή η "απονομιμοποίηση" της Χρυσής Αυγής; ...Γιατί η Ελλάδα έχει μπει στο στόχαστρο οικονομικών δολοφόνων και πρέπει αυτοί οι δολοφόνοι να εξασφαλίσουν "άλλοθι" πριν αντιδράσει ο λαός και αναζητήσει τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της παγκόσμιας κοινωνίας.
...Προκαταβολικό άλλοθι "κατασκευάζουν" σήμερα οι δολοφόνοι και οι λακέδες τους, προκειμένου να λεηλατήσουν την Ελλάδα. Δυσφημούν την Ελλάδα, προκειμένου αυτή να μην βρίσκει συμπαράσταση από πουθενά. Τα κτήνη συκοφαντούν έναν λαό, ο οποίος βοήθησε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου ο ίδιος στη δική του δύσκολη ώρα να μην έχει βοήθεια από κανέναν. Πρέπει ολόκληρος ο κόσμος να σχηματίσει την άποψη ότι οι Έλληνες τής σύγχρονης Ελλάδας είναι φασίστες ...Να σχηματίσει την άποψη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους προγόνους τους και είναι σκληροί φασίστες και ρατσιστές. Ποιος θα λυπηθεί έναν λαό φασίστα και ρατσιστή; Ποιος θα τολμήσει να υπερασπιστεί έναν λαό φασίστα και ρατσιστή; Θα τολμήσουν οι Έλληνες "φασίστες" να αρνηθούν να πληρώσουν τα χρέη τους; Θα αρνηθούν οι Έλληνες "φασίστες" να παραδώσουν τη δημόσια περιουσία τους στους "εκλεκτούς"; ...Θα τους λιώσουν και θα απαλλάξουν και την ανθρωπότητα από τη "μιαρή" παρουσία τους.
Σε αυτό το "άλλοθι" τούς είναι χρήσιμη η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή "λερώνει" την εικόνα των σύγχρονων Ελλήνων. Αφού όμως τους είναι τόσο χρήσιμη η Χρυσή Αυγή —θα έλεγε κάποιος— τότε γιατί την "διαλύουν"; Δεν υπάρχει αντίφαση σ' αυτά τα οποία λέμε; ...Όχι βέβαια ...Την "διαλύουν", για να την κάνουν ακόμα πιο χρήσιμη ...Την "διαλύουν" φαινομενικά, γιατί "πήραν" από αυτήν εκείνο το οποίο μέχρι τώρα ήθελαν και θέλουν να συνεχίσουν να παίρνουν από αυτήν και στο μέλλον. Ό,τι ήταν να τους δώσει με τη νομιμότητά της, τους το έδωσε.
Από εδώ και στο εξής το κέρδος θα τους το δίνει μόνον με την "παρανομία" της. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Με τη Χρυσή Αυγή θέλουν να παίξουν το παιχνίδι εκείνο, το οποίο έπαιζαν πριν από τον Εμφύλιο με το ΚΚΕ. Τους ηγέτες της θα τους τραβολογούνε στην Ασφάλεια, όπως έκαναν με τους Ζαχαριάδηδες, τους Σιάντους και τους άλλους. Γιατί; ...Για να δημιουργούν εντυπώσεις ...Για να παριστάνουν οι ίδιοι τους δημοκράτες "ήρωες" και να τρομάζουν τον λαό με φασιστικά "φαντάσματα".
Αν γνωρίζει κάποιος το παιχνίδι, το οποίο έπαιξαν με τους χαφιέδες του ΚΚΕ, θα καταλάβει και τι παιχνίδι παίζεται σήμερα με τον Μιχαλολιάκο και τους άλλους ...Τους "ήρωες" της "αντίστασης". Το ΚΚΕ το έβγαλαν τότε στην "παρανομία", όχι επειδή ήταν ισχυρό και το φοβούνταν —όπως νομίζουν κάποιοι—, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο ...Επειδή ήταν αδύναμο και δεν τους εξυπηρετούσε ...Το έβγαλαν στην "παρανομία" απλά και μόνον, για να μην υπάρχει μέθοδος "μέτρησής" του. Γιατί; ...Για να το παρουσιάζουν όπως ήθελαν, όποτε τους βόλευε ...Για να το παρουσιάζουν σαν απειλή για τη δημοκρατία και να βγαίνουν οι ατιμώρητοι δωσίλογοι σαν κομμουνιστοφάγοι και να παριστάνουν τους δημοκράτες ...Για να παρουσιάζουν στη διεθνή κοινότητα τους Έλληνες σαν "κομμουνιστές", που με την ακραία ιδεολογία τους απειλούσαν την ασφάλεια της Δύσης.
Αν το ΚΚΕ εμφανιζόταν αδύναμο, πώς θα έπαιρναν ρόλο "σωτήρα" οι παλιοί δωσίλογοι; Αν το ΚΚΕ εμφανιζόταν αδύναμο, πώς θα έμπαιναν οι "απελευθερωτές" της ηρωικής Ελλάδας ως δυνάμεις Κατοχής; Με αυτό το άλλοθι εισέβαλαν στην Ελλάδα οι σημερινοί δανειστές μας ως δυνάμεις Κατοχής, ενώ η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους νικητές του πολέμου. Ιμπεριαλιστές και δωσίλογοι έπεισαν τους λαούς της Δύσης ότι έπρεπε να το κάνουν αυτό, γιατί η Ελλάδα ήταν "κρυπτοκομμουνιστική" και άρα "επικίνδυνη" ..."Επικίνδυνη" για όλους και βέβαια και για τον εαυτό της ...Την "έσωσαν" και την ίδια με την εισβολή τους.
Μιλάμε για ένα ακραίο παιχνίδι προπαγάνδας, το οποίο καταδίκασε έναν ολόκληρο λαό στον αλληλοσπαραγμό και την καταστροφή. Εξαιτίας του μή-μετρήσιμου ΚΚΕ, οι Έλληνες εμφανίστηκαν σαν "κρυπτοκομμουνιστές" και κανένας δεν αντέδρασε με την εισβολή των δυτικών δυνάμεων μέσα σε μια σύμμαχο χώρα και τη μετέπειτα δρομολόγηση του Εμφυλίου. Αυτό τούς το επέτρεψε το "παράνομο" ΚΚΕ, το οποίο δεν συμμετείχε σε εκλογικές διαδικασίες και επέτρεπε στους άθλιους να παρουσιάζουν την Ελλάδα όπως ήθελαν.
Το ίδιο παιχνίδι επιχειρούν και σήμερα με τη Χρυσή Αυγή. Προκειμένου να εκβιάζουν την Ελλάδα, μέχρι να τη λεηλατήσουν πλήρως, πρέπει να την εμφανίσουν σαν "κρυπτοφασιστική". Προκειμένου να την απειλούν με εισβολές και εμφυλίους, πρέπει να εμφανίσουν τον λαό της σαν φασίστα. Σε μια εποχή που η Γαλλία έχει 24% ακροδεξιούς, η νόμιμη Χρυσή Αυγή με το 6% δεν τους βολεύει ...Δεν τους βολεύει με ένα ποσοστό, το οποίο είναι το ένα τρίτο του ποσοστού της "αγνής" Γαλλίας ή της "άμωμης" Φιλανδίας. Βγάζοντάς την στην παρανομία, έχουν ένα πεδίο προπαγάνδας ορθάνοιχτο. Δεν θα μετριέται το ποσοστό της, γιατί δεν θα συμμετέχει στις εκλογές. Ό,τι θέλει θα λέει ο καθένας και τα "παπαγαλάκια" αυτά θα τα αναπαράγουν. Από τη στιγμή που έγινε η αρχή της συκοφαντίας της Ελλάδας με νόμιμη τη Χρυσή Αυγή, αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί να ακολουθήσει στον καιρό της "παρανομίας" της.
Σε λίγο καιρό θα πουν ότι η "παράνομη" Χρυσή Αυγή έχει πάνω από 50% του εκλογικού σώματος και κανένας δεν θα μπορεί να τους διαψεύσει, γιατί δεν θα υπάρχουν τα αντικειμενικά εκείνα στοιχεία, τα οποία απαιτούνται για μια τέτοια διάψευση ...Ό,τι "πιάσει" ...Ό,τι θα "μετράνε" για τους Ευρωπαίους, θα βάζουν κάτι παραπάνω στους Έλληνες ...που είναι περισσότερο "φασίστες". Πάντα οι Έλληνες θα είναι οι πιο "φασίστες" της Ευρώπης ...Αυτοί, οι οποίοι "ανησυχούν" τους "ενάρετους" Ευρωπαίους ...Αυτοί, οι οποίοι "τρομάζουν" μέχρι και την οικογένεια Λεπέν. Κάποιοι θα το αναπαράγουν και πολλοί περισσότεροι θα το πιστεύουν.
Αυτή η χρήσιμη απονομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής δεν γινόταν με πολιτικούς όρους, γιατί θα περιελάμβανε μέσα και το ΚΚΕ ...και αυτό ήταν ανεπιθύμητο. Επιπλέον, ακόμα και "λουκέτο" να της έβαζαν, δεν θα έκαναν τίποτε, εφόσον δεν θα τους βόλευε στην προπαγάνδα που ήθελαν να παρουσιάσουν ...Δεν θα τους βόλευε μια νέα "έκδοσή" της με νέο όνομα ...έστω και με τους ίδιους οπαδούς ...Θα έχαναν το "σενάριο" με τον τρόπο αυτόν. Τη Χρυσή Αυγή την ήθελαν "ζωντανή", αλλά "παράνομη" ...Την ήθελαν "διωκόμενη", αλλά με "οπαδούς" ...Την ήθελαν εκτός "εκλογικών" διαδικασιών, αλλά πάντα μέσα στις "δημοσκοπήσεις" ...Να την "μετράνε" μόνοι τους όσο τους βολεύει και να μην "μετριέται" όσο πραγματικά είναι στις εκλογές.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για "μάσκες". Τώρα θα πέσουν οι "μάσκες", είτε το θέλουν οι "μασκοφόροι" είτε όχι. Τώρα θα φανεί τι ρόλο παίζει ο Μιχαλολιάκος. Χωρίς τη συνεργασία του δεν μπορεί να παιχτεί αυτό το παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας. Πρέπει να τους βοηθήσει και ο ίδιος, για να έχουν κέρδη ...Να καθίσει στη φυλακή ως "ηγέτης" της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Τώρα θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, όπως έλεγε ο "Φύρερ" στις "δόξες" του ...Αυτός, ο οποίος αισθάνεται μια "σιχασιά", όταν μπαίνει στη Βουλή ...Αυτός, που δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα.
 Τώρα θα δούμε πού "ακονίζονται" οι "ξιφολόγχες" ...Δεν ξέρουμε αν ακονίζονται στα τσιμέντα των πεζοδρομίων, αλλά σίγουρα δεν ακονίζονται με δολάρια έξω από τις πρεσβείες. Για όσο διάστημα δέχεται να παραμένει έγκλειστος στις φυλακές ως αρχηγός της Χρυσής Αυγής, είναι ύποπτος για συνεργασία με την CIA και τους τοπικούς δωσίλογους. Για όσο διάστημα δεν επιτρέπει στο κόμμα να αμυνθεί με όλα τα νόμιμα μέσα, είναι ύποπτος συνομωσίας εις βάρος του κόμματος και εις βάρος των χιλιάδων πολιτών που το ψήφισαν. Για όσο διάστημα με την επιλογή του ταυτίζει το κόμμα με μια εγκληματική οργάνωση και εκθέτει τα μέλη και τους απλούς ψηφοφόρους, είναι ένας κοινός προδότης της εμπιστοσύνης που του έδειξαν ...Μαζί του και όλοι οι "συναγωνιστές" του, οι οποίοι δεν παραιτούνται και παραμένουν στη Βουλή ως υπόδικοι.
Σε αυτό το αντεθνικό παιχνίδι της δυσφήμησης του ελληνικού λαού μέσω της Χρυσής Αυγής τούς βοήθησε η αναξιόπιστη Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αυτή, η οποία δρομολόγησε τη "φάμπρικα" για την παγκόσμια δυσφημιστική καμπάνια κατά της Ελλάδας. Αυτή έβγαλε "άπλυτα" και τα απέδωσε σε ένα πολιτικό κόμμα, ενώ είναι "άπλυτα", τα οποία έπρεπε να αποδοθούν εκεί όπου ανήκαν και άρα στον υπόκοσμο. Στατιστικά να το πάρει κανείς, σε μια χώρα όπου "βασιλεύει" ο δικομματισμός, το μεγαλύτερο μέρος τού υπόκοσμου είναι είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ. Δεν έγινε ξαφνικά ο υπόκοσμος της χώρας χρυσαυγίτες και ούτε η Χρυσή Αυγή απέκτησε τον έλεγχο του υποκόσμου.
Δεν έγινε τίποτε απ΄ όλα όσα μας έκαναν ρεζίλι στο εξωτερικό και έδωσαν την ευκαιρία στους εχθρούς της Ελλάδας να την δυσφημίσουν ...Να την εμφανίσουν σαν κοινωνία φασιστών και εγκληματιών τη στιγμή που τα ποσοστά των φασιστών στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης και η εγκληματικότητα μιας ασήμαντης Χρυσής Αυγής εξίσου ασήμαντη. Αυτήν την ευκαιρία τους την έδωσε η Δικαιοσύνη ...Η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία δεν σεβάστηκε τον νόμο και άρα και τον ρόλο της. Έκανε για ακόμα μία φορά αυτό, το οποίο απαγορεύεται δια ροπάλου ..."Έπαιξε" πολιτικά παιχνίδια εις βάρος ανταγωνιστών και αντιπάλων των "αφεντικών της.
Έπρεπε για μία ακόμα φορά να "ξεχάσει" τα καθήκοντά της και να τους εξυπηρετήσει ...Να βρει τρόπο να "παρουσιάσει" με ψευδονομικίστικα κόλπα μια πολιτική οργάνωση σαν "εγκληματική" ...Να επαναλάβει τον εαυτό της — με λίγα λόγια. Όπως έκλεισε στη φυλακή μια "τρομοκρατική" οργάνωση, όπως η 17 Νοέμβρη, χωρίς να έχει τα απαραίτητα στοιχεία, έτσι θα έκανε και με την "πολιτική" οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Θα τους συλλάμβανε σαν κοινούς εγκληματίες, γιατί αυτό βόλευε την ποινική διαχείριση της υπόθεσης ...Ένας φόνος, μερικά μπλουζάκια χωρίς τιμολόγια, κάποιοι σπασμένοι πάγκοι ...και έτοιμο το "κατηγορητήριο" ...Το γνωστό "κόλπο" ...Η μόνιμη "παλινδρόμηση" της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Όταν θέλει οπωσδήποτε να κλείσει κάποιους φυλακή —ακόμα και χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία— ποινικοποιεί το Πολιτικό Έγκλημα. Όταν θέλει κάποιους δικούς της ανθρώπους να τους απαλλάξει από την τιμωρία πολιτικοποιεί το Κοινό Έγκλημα. Στην περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου πολιτικοποίησε το έγκλημα μιας σπείρας κακοποιών, που έκανε "δωράκια" στον εαυτό της, επειδή ο "κάπο" έπεσε θύμα γεροντοκαψούρας. Το πολιτικοποίησε, γιατί διαφορετικά δεν μπορούσε να τους απαλλάξει. Στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη ποινικοποίησε ένα πολιτικό έγκλημα, γιατί ήθελε σίγουρες καταδίκες, αλλά χωρίς να βρεθεί σε θέση να συζητά για τα "αίτια" που οδήγησαν στην "έκρηξη" της τρομοκρατίας. Το ποινικοποίησε, γιατί με τον τρόπο αυτόν μπορούσε να τους καταδικάσει, χωρίς να βρεθεί αντιμέτωπο με ανεπιθύμητες αποκαλύψεις, οι οποίες αφορούν τις σχέσεις κράτους και παρακράτους.
Τώρα επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα. Ποινικοποιεί τη δράση της Χρυσής Αυγής, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη χρήσιμη προφυλάκιση τού Μιχαλολιάκου, αποφεύγοντας να ανοίξει την "κουβέντα" για το Μνημόνιο και τα μνημονιακά κόμματα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να προφυλακισθεί ο Μιχαλολιάκος, προκειμένου το "κοινό" έγκλημα να τους δώσει πολιτικό "κέρδος" χωρίς κόστος. Αν τον καταδίωκε για πολιτικό έγκλημα, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και για το ΚΚΕ και αυτό ήταν ανεπιθύμητο ...Στην ίδια "μπουζού" θα έπρεπε να είναι με την "κολεγιομάνα" Παπαρήγα και τον "ταβερνιάρη" Κουτσούμπα. Αυτό όμως δεν μπορούσε να το "αντέξει" το σύστημα και επιλέχθηκε η λύση των "μαστροπών". Οι χρυσαυγίτες δεν ήταν επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία, αλλά έδιναν σε Πακιστανούς μπλουζάκια να τα πουλάνε ...και αυτό δεν το "ανέχεται" η Δημοκρατία.
...Όλα τα άλλα είναι τα ίδια ...Οι ίδιοι "παπαγάλοι" της δημοσιογραφίας, οι οποίοι είχαν αναλάβει να μας πείσουν για το πόσο κοινοί κακοποιοί ήταν οι Ξηροί, οι Κουφοντίνες και οι Γιωτόπουλοι, είναι οι ίδιοι που σήμερα μας λένε ότι οι χρυσαυγίτες είναι νταβατζήδες, κλεπταποδόχοι και μαυραγορίτες ...Οι ίδιοι, που —με δάκρυα στα μάτια— προσπαθούσαν να μας πείσουν πως είναι άδικο για έναν "τιμονιέρη" —σαν τον Παπανδρέου— να τον κατηγορούμε για πάμπερς και λεφτά, σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο πολιτικός Μηχαλολιάκος πήγε στη Βουλή όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά για να αυξήσει τα ποσοστά του από τα μπλουζάκια που πουλάνε οι Πακιστανοί.
Αν αυτοί οι ψεύτες και οι καραγκιόζηδες, οι οποίοι κονομάνε από τα "θαλασσοδάνεια" που παίρνουν οι καναλάρχες εργοδότες τους, δεν συνθέτουν "εγκληματική οργάνωση", τότε ποιοι θα μπορούσαν να συνθέσουν. Αν δηλαδή στο μέλλον κάποια "καθαρή" δικαστική εξουσία θα αναζητήσει "Εγκληματική Οργάνωση" στην Ελλάδα, γνωρίζουμε πού πρέπει να την αναζητήσει. Μέλη αυτής της Οργάνωσης είναι οι κομματάρχες που μας κυβερνούν, οι τραπεζίτες που μας κλέβουν, οι εκδότες που μας "δουλεύουν" και οι δικαστές που τους νομιμοποιούν. Απλά, όπως όλες οι συμμορίες, έχουν κι αυτοί τους Πρετεντέρηδες και τους Τσιμαίους, για να παριστάνουν τους "τσιλιαδόρους".
Αυτή είναι μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση, που γνώρισε ο τόπος ...Οι δέκα οικογένειες, που λυμαίνονται τα πάντα και οι επίορκοι κρατικοί λειτουργοί, που τους εξυπηρετούν ...Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Λαμπράκηδες, Λάτσηδες, Καραμανλήδες, Μπενάκηδες, Πικραμένοι και Σία ...και όλο το κακό συναπάντημα, που έγιναν Μεγιστάνες, Τραπεζίτες, Εκδότες, Αρεοπαγίτες, Βουλευτές και Υπουργοί εξαιτίας τους ...Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμμορία, που γνώρισε ο τόπος...
...Η συμμορία, η οποία δημιουργήθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ...Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Εμμανουήλ Μπενάκης, ο Δημήτρης Λαμπράκης και ο Γεώργιος Παπανδρέου ...Αυτοί κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό, για περισσότερο από έναν αιώνα ...Αυτοί πρόδωσαν τον ελληνικό λαό σε όλους τους ξένους επίδοξους κατακτητές ...Δικοί τους άνθρωποι ήταν οι δωσίλογοι Χριστοφοράκοι και Πικραμένοι ...Δικοί τους δικαστές ήταν εκείνοι, οι οποίοι δεν τιμώρησαν ποτέ τον Γύπαρη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Ίωνα Δραγούμη ...Δικοί τους δικαστές ήταν εκείνοι, οι οποίοι δεν δίκαζαν απλά, αλλά τρομοκρατούσαν με δίκες τους Έλληνες για λογαριασμό τού Βενιζέλου, του Χίτλερ, του Γλύξμπουρκ, του Παπαδόπουλου ...και ποτέ δεν τιμωρήθηκαν ...Δικά τους παιδιά είναι αυτοί, οι οποίοι μας οδήγησαν στα Μνημόνια, για να ξανακονομήσουν ...Όπως έκαναν και οι γονείς τους.
Δεν είναι τυχαίο που οι Παπανδρέου, οι Λαμπράκηδες, οι Μητσοτάκηδες, οι Πικραμένοι, οι Σαμαράδες και οι Χριστοφοράκοι είναι οι πρωταγωνιστές τής σημερινής αθλιότητας. Είναι οι πρωταγωνιστές κάθε αθλιότητας, εφόσον έχουν εξασφαλισμένη την ατιμωρησία τους. Όπως τα μήλα πέφτουν κάτω από τις μηλιές, έτσι και τα σκουπίδια πέφτουν κάτω από τους σκουπιδοτενεκέδες. Πιστεύει κανένας ότι φοβήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens και πιάστηκε με το τηλεφωνικό κέντρο στον "ώμο"; ...Ποτέ —και κανένας— δεν μπορεί να απειλήσει τις οικογένειες των "κάπο".
...Αυτή είναι η μεγαλύτερη Εγκληματική Οργάνωση, που γνώρισε ο τόπος ...Πραγματική Εγκληματική Οργάνωση και όχι ποιητική "αδεία". Υπάρχουν όλα τα δεδομένα, για να κατηγορηθούν και βεβαίως να δικαστούν ως τέτοιοι. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, που αναζητούν οι ανακριτικές αρχές, όταν προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες περί οργανωμένων συμμοριών και τις οποίες δεν βρίσκουν, για παράδειγμα, στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; ...Όλα αυτά τα άτομα έχουν συμμετοχή στο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα τους συνδέουν χρήματα μεταξύ τους. Είχαν κέρδος από την προδοσία τους και αυτό τους "δένει" σε μία κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.
Οι Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες και Σαμαράδες είναι αυτοί, οι οποίοι μας έβαλαν στο Μνημόνιο. Εξαιτίας του δικού τους Μνημονίου οι "κολλητοί" τους τραπεζίτες πήραν πάνω από 200 δις, τα οποία τα "χρέωσαν" στον λαό. Εξαιτίας του δικού τους Μνημονίου οι εκδότες του ΔΟΛ και καναλάρχες του Μέγκα κλπ. εξακολουθούν να παίρνουν από αυτούς τους τραπεζίτες "θαλασσοδάνεια". Οι υπάλληλοι αυτών των εκδοτών είναι αυτοί, οι οποίοι κάνουν "πλύση" εγκεφάλου στον λαό, προκειμένου αυτός να μην αντιδρά στις λεηλασίες όλων των παραπάνω.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία συνδέουν την κορυφή με τη βάση της συμμορίας ...Υπάρχει το κίνητρο, υπάρχουν οι αποδείξεις της συλλογικής εγκληματικής δράσης των μελών της και υπάρχουν κλοπιμαία, τα οποία μοιράζονται μεταξύ τους. Από τον Πρωθυπουργό Σαμαρά και μέσα από μια "θάλασσα" δισεκατομμυρίων, που μοιράζει στους συνενόχους του, φτάνουμε στα 700 χιλιάρικα που παίρνει ο Πρετεντέρης, για να τον "θαυμάζει" για τις διαπραγματεύσεις του. Ο Τσίμας, δηλαδή, που παίρνει 450 χιλιάρικα, ανήκει στην ίδια "οργάνωση" με τους τραπεζίτες, οι οποίοι "δάνεισαν" στο Μέγκα χωρίς εγγυήσεις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η Τρέμη, που παίρνει επίσης 450 χιλιάρικα, ανήκει στην ίδια "συμμορία" με τους "μαικήνες" του Μεγάρου, οι οποίοι ωρύονται όταν ο λαός αντιδρά κάθε φορά που του στέλνουν τον "λογαριασμό" για τα δημοσία δαπάνη "μεγαλοπιάσματά" τους.
Τι λένε οι εισαγγελείς για όλα αυτά; ...Τίποτε απολύτως. Αυτοί είναι σκληροί όταν κυνηγάνε τους ταπεινούς χρυσαυγίτες ...Τους "κάπο", οι οποίοι κλέβουν τα "χρυσά αυγά" δεν τολμάνε ούτε στα μάτια να τους κοιτάξουν ...Πώς θα τους ζητήσουν μετά προαγωγή ή αυξήσεις; Γι' αυτό κάνουν όλοι τα κορόιδα. Εμείς δεν λέμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματικές οργανώσεις ...Εμείς "δείχνουμε" συγκεκριμένους ανθρώπους ως εγκληματίες, άσχετα αν κάποιοι από αυτούς παριστάνουν τους ηγέτες ή τους θαυμαστές τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ ...Συγκεκριμένους ανθρώπους "δείχνουμε", οι οποίοι πρόδωσαν τον λαό, παριστάνοντας τους πολιτικούς ...Συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι εγκληματούν για οικονομική ανταμοιβή ...Συγκεκριμένους συνενόχους, οι οποίοι με δήθεν πολιτικά επιχειρήματα "δικαιολογούν" εγκλήματα και κονομάνε και οι ίδιοι από τις πράξεις τους.
Όταν αυτός, ο οποίος —μέσα από τα τηλεπαράθυρα— "επαινεί" το Μνημόνιο, πληρώνεται αδρά από εκείνον, ο οποίος παίρνει "θαλασσοδάνεια" από τον άλλο, ο οποίος πλήρωσε την προεκλογική εκστρατεία αυτού, ο οποίος μας έβαλε στο Μνημόνιο, υπάρχει μεταξύ τους "σύνδεση" ή όχι; ...Υπάρχουν μεταξύ τους συμφέροντα, εξαιτίας κάποιου συμβάντος, που όλος ο λαός αντιλαμβάνεται ως εθνικό έγκλημα και οι ένοχοι πλασάρουν σαν "σωτηρία"; ...Υπάρχουν κέρδη, που μοιράζονται μεταξύ τους, εξαιτίας μιας κατάστασης που για όλους τους υπόλοιπους είναι ζημιογόνα μέχρι καταστροφής;
Απλά πράγματα λέμε ...Υπάρχει η αποχρώσα "ένδειξη" πως όλοι αυτοί συνεργάζονται μεταξύ τους εις βάρος αυτού που πληρώνει — και είναι ο ελληνικός λαός; ...Υπάρχει "άξονας", που να συνδέει τον δημοσιογράφο Πρετεντέρη με τον εκδότη Ψυχάρη τον τραπεζίτη Σάλλα και από εκεί με τον πολιτικό Σαμαρά ή τον πολιτικό Παπανδρέου; Αν υπάρχει τέτοιος "άξονας", προκύπτουν ερωτήματα για τα οποία αρμόδια να ερευνήσει και να απαντήσει είναι η Δικαιοσύνη ...Υπάρχει ή δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση; ...Όταν όλα αυτά ξεκινούν από μια αρχική συμμορία, που συντίθεται από τέσσερις βασικούς εγκληματίες, υπάρχει ή δεν υπάρχει οργανωμένη συμμορία;
Τι σχέση έχουν οι "ιδρυτές" της συμμορίας με αυτούς που μας κυβερνούν για έναν αιώνα και μας έφτασαν στη χρεοκοπία και τη γενική εκποίηση της χώρας; Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τον ανιψιό αυτού Μητσοτάκη και από τον "Γέρο της Δημοκρατίας" μέχρι τον "Ηλίθιο της Δημοκρατίας", όλοι τους κινήθηκαν πάνω στον ίδιο άξονα συμφερόντων ...Οι ίδιοι "δανειστές", οι οποίοι μας λεηλατούν σήμερα, είναι οι ίδιοι που μας ταλαιπωρούν εδώ και έναν αιώνα ...Οι ίδιοι Ρότσιλντ ήταν αυτοί, οι οποίοι έφερναν τον Βενιζέλο να μας "σώσει" ...Οι ίδιοι Ρότσιλντ ήταν αυτοί, οι οποίοι πήραν "αντιπαροχή" την Τράπεζα της Ελλάδας ...Την Τράπεζα αυτήν, που με τα "παιχνίδια" της μας έριξε στο Μνημόνιο ...Δεν είναι δηλαδή κάτι το καινοφανές αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα.
Οι ίδιοι τοκογλύφοι, οι οποίοι ήταν χορηγοί της πολυτελούς "εξορίας" του Βενιζέλου στο Παρίσι, είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα πλασάρουν τον Γιωργάκη σαν περιφερόμενο "διανοούμενο". Οι ίδιοι εγκληματίες, οι οποίοι πλήρωναν το γκολφ του κουφού στο Παρίσι, είναι αυτοί, οι οποίοι προστατεύουν τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτοί, οι οποίοι πλήρωναν το κολέγιο της Ντόρας στο Παρίσι, είναι οι ίδιοι, οι οποίοι πιέζουν για τη "σωτηρία" του Παπακωνσταντίνου. Αυτοί, οι οποίοι διόρισαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Μπέρκλεϊ, είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα έβαλαν στη Βουλή τον Κωστάκη και τη Ντορούλα ...ακόμα κι όταν ο λαός ήθελε να τους τιμωρήσει. Χαφιέδες των ίδιων τοκογλύφων είναι πάντα οι ηγέτες της Ελλάδας, γιατί όλοι αυτοί είναι φυσικοί συγγενείς των ίδιων ανθρώπων.
Αυτοί είναι που αυθαίρετα αυτοπροσδιορίζονται "δημοκρατικό τόξο", γιατί ταΐζουν όλους τους "κομπάρσους" που θα παραστήσουν τους "φασίστες", προκειμένου να τους διευκολύνουν. Αυτοί συνεργάζονται μονίμως με τους χαφιέδες του ΚΚΕ και σήμερα βρίσκουν αφελείς χρυσαυγίτες να φοράνε αρβύλες και να παίρνουν το "φορτίο" τού "αντιδημοκρατικού σουγιά". Αυτούς πρέπει να αποβάλουμε από το πολιτικό προσκήνιο, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση ...Την κρίση την οποία προκάλεσαν τα αφεντικά τους και την μεθόδευσαν οι ίδιοι.
Από εκεί και πέρα τα βήματα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Αν εμείς οι Έλληνες θέλουμε να κάνουμε κάποτε κράτος, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη Δικαιοσύνη. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ευτυχής στην Ελλάδα είναι όποιος δεν βρέθηκε ποτέ στο έλεός της. Σώφρων είναι ο άνθρωπος, ο οποίος τακτοποιεί εξωδικαστικά τις υποθέσεις του και δεν αφήνεται έρμαιο στην κρίση της Δικαιοσύνης. Κερδισμένος είναι όποιος δεν "εμπιστεύτηκε" την τύχη του στα "χέρια" της. Όποιος λέει ότι εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι είτε ψεύτης —και μέλος της συμμορίας, που εξυπηρετείται από αυτήν— είτε πονηρός, που νομίζει ότι με τον "καλό" λόγο θα την εξευμενίσει και θα της αποσπάσει εύνοια.
Από τη Δικαιοσύνη ξεκινάνε όλα τα κακά και σε αυτήν καταλήγουν ...Να τελειώσει κάποτε το "παραμύθι": ..."δεν είναι όλοι τους ίδιοι και ότι η πλειοψηφία είναι καλοί δικαστές" ...Αυτό είναι λάθος ...Αυτό μπορεί να ισχύει για την Πυροσβεστική ή την Αγροφυλακή ...Για τη Δικαιοσύνη αυτό δεν ισχύει. Ο νόμος είναι αυτός, ο οποίος φροντίζει να μην ισχύει αυτό, εφόσον οπλίζει τους δικαστικούς με τεράστιες εξουσίες, οι οποίες θα έπρεπε να εξασφαλίζουν την αυτοκάθαρσή της. Από τη στιγμή που ένας δικαστικός δέχεται να δικάζει δίπλα στον υπόδικο εγκληματία Ζαγοριανό, είναι ίδιος με αυτόν. Από τη στιγμή που δεν αντέδρασαν οι δικαστικοί με την προστασία και την εν συνεχεία "αποκατάσταση" του Ζαγοριανού, όλοι τους είναι ίδιοι με αυτόν.
Η αναξιοκρατία βασιλεύει μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης, γιατί αυτό βολεύει τη συμμορία που κυβερνά τον τόπο. Γι' αυτόν τον λόγο αναφερθήκαμε σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση, η οποία μαστίζει την Ελλάδα εδώ και έναν αιώνα ...Μια οργάνωση, η οποία διαρκώς μεταλλάσσεται, προκειμένου να επιβιώνει μέσα στον χρόνο. Αυτή η εγκληματική οργάνωση "έστησε" για λογαριασμό της τον δικομματισμό της Μεταπολίτευσης ...Η ίδια οργάνωση —για λόγους ασφάλειάς της— παριστάνει σήμερα το "δημοκρατικό τόξο". Αυτή η οργάνωση ελέγχει τα δύο κόμματα εξουσίας και μονοπωλεί την εξουσία. Αυτή η οργάνωση ελέγχει και τη Δικαιοσύνη και γι' αυτόν τον λόγο έχει εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο και βεβαίως την ατιμωρησία.
Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; ...Ότι κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν "αποδίδει", εξαιτίας του δικομματισμού ...Θέατρο είναι ο κομματισμός των στελεχών της, για να μπερδεύουν τον κόσμο. Παριστάνουν τους "αντιπάλους" και τους "εχθρούς" άνθρωποι, οι οποίοι είναι συνένοχοι σε εγκλήματα. Παριστάνουν τα κομματόσκυλα οι δικαστές καριέρας και δεν είναι τέτοια, γιατί απλά γι' αυτούς δεν υπάρχουν ποτέ δύο κόμματα. Μοιράζονται, για λόγους "παράστασης", σε δύο κόμματα, ενώ στην πραγματικότητα είναι μέλη της ίδιας συμμορίας ...Της συμμορίας των δωσίλογων, που λυμαίνεται τον τόπο ...Της συμμορίας των Βενιζελικών, που έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε ιδιοκτησία της ...Της συμμορίας αυτής, η οποία μας πρόδωσε επί ΝΑΖΙ, μας έβαλε στον Εμφύλιο, για να γλιτώσει το τομάρι της και μας βύθισε στη Χούντα, για να εξυπηρετήσει τους Αμερικανούς.
Παντού οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι και μονίμως ατιμώρητοι ...Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες και τα άλλα τα καθάρματα ...Αυτοί ελέγχουν τη Δικαιοσύνη ...Αυτοί ελέγχουν τα παιδιά των παλιών δωσίλογων, όπως ο Πικραμένος ...Αυτοί ελέγχουν τους χουντικούς, όπως ο Κόκκινος του "Ειδικού Δικαστηρίου" ...Αυτοί ελέγχουν τους "μπίζνεσμαν", όπως ο Ρωμύλος Κεδίκογλου. Όλοι οι Ανώτατοι Δικαστικοί, οι οποίοι ηγήθηκαν της Δικαιοσύνης, είναι μέλη αυτής της "εγκληματικής οργάνωσης".
Αυτό δεν χρειάζεται κάποιος να έχει στοιχεία, για να το καταλάβει ...Προκύπτει από τη "λογική" της εγκληματικής "οργάνωσης", όπως θα έλεγαν και οι ίδιοι οι δικαστές ...Κανένας δεν μπορεί να κάνει καριέρα στο Δικαστικό Σώμα χωρίς την έγκριση τού δήθεν "δικομματισμού", ο οποίος ελέγχει απόλυτα αυτό το Σώμα και ο οποίος "δικομματισμός" είναι το "κάλυμμα" της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης.
Από τη στιγμή που η Δικαστική Εξουσία επέτρεψε στην Εκτελεστική Εξουσία να ελέγχει τη Νομοθετική, στην πραγματικότητα παρέδωσε και τη δική της εξουσία στην οικογενειοκρατία, που μαστίζει αυτόν τον τόπο. Μετρημένοι άνθρωποι στα δάχτυλα του ενός χεριού ελέγχουν τα πάντα ...Από τη στελέχωση της Βουλής μέχρι τη στελέχωση των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Στα ίδια γραφεία και στις ίδιες καρέκλες κάθονται και περιμένουν τόσο αυτοί, οι οποίοι θέλουν να "εκλεγούν" Βουλευτές, όσο κι αυτοί, οι οποίοι θέλουν να "προαχθούν" ως Δικαστές.
Πάντα γινόταν αυτό ...Πρόεδρος του Αρείου Πάγου από το ναζιστικό 1941 μέχρι το "ελληνικό" 1945 ήταν ο ίδιος άνθρωπος ...Ο ατιμώρητος συνεργάτης των ΝΑΖΙ Κωνσταντίνος Κυριλλόπουλος, ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση του μόνο και μόνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου ηλικίας. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος ήταν ηγέτης της "Ελληνικής" Δικαιοσύνης και δίκαζε στο όνομα του Χίτλερ, ήταν ο ίδιος, που έπρεπε να κρίνει και να καταδικάζει αυτούς, οι οποίοι έκαναν το "δεκεμβριανό" μακελειό του 1944 ...Θα καταδίκαζε τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον οποίο έβλεπε ως "σωτήρα" του, για να μην τον σέρνουν οι "απελευθερωμένοι" στους δρόμους σαν τον σκύλο.
Αυτά τα "ωραία" γίνονταν πάντα στην Ελλάδα και γι' αυτόν τον λόγο πάντα επωφελούνταν οι ίδιοι άνθρωποι και ποτέ δεν άλλαζε τίποτε. Όταν οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι δικάζουν στο όνομα της "επανάστασης" της Χούντας είναι αυτοί, οι οποίοι δικάζουν και στη Μεταπολίτευση της δημοκρατίας, εύκολα βγαίνουν τα συμπεράσματα. Όταν στην "γιορτή" της Δημοκρατίας, που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαριεντίζονται οι Δικαστές της Χούντας με τους "αγωνιστές" κατά της Χούντας, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος διάνοια, για να καταλάβει τι συμβαίνει ...Δικές τους ήταν οι Κατοχές και δικές τους οι "απελευθερώσεις" ...Δικές τους οι Χούντες και δικές τους οι δημοκρατικές "Μεταπολιτεύσεις" ...Ως εκ τούτου δικοί τους και οι δικαστές ...Δεν μπορούν να αλλάζουν τους ευσυνείδητους "υπαλλήλους" τους κάθε φορά που αλλάζουν "σενάριο".
Για να γίνει αυτό, έχουν θέσει ολόκληρη τη δικαστική εξουσία υπό την ομηρία τους. Έχουν δημιουργήσει ομόκεντρους "κύκλους" προβληματικών ανθρώπων, προκειμένου να ελέγχουν τα πάντα ...Προκειμένου να έχουν "πλειοψηφίες" σε όλα τα όργανα που ελέγχουν "προαγωγές", "ποινές" και "τιμωρίες" στελεχών της Δικαιοσύνης ...Ένας ολόκληρος "υπόκοσμος", ο οποίος ελέγχει τα πάντα και εκβιάζει τους πάντες ...Λογικό είναι αυτό. Προκειμένου οι "κάπο" της οργάνωσης να μπορούν να ελέγχουν τα πάντα, ήταν υποχρεωμένοι να έχουν "φακέλους" των πάντων. Όλα τα στελέχη της Δικαιοσύνης είναι "φακελωμένα" από τους "ηγέτες" του δικομματισμού και άρα από τους συνεταίρους της Οργάνωσης.
Για να μην έχουν οι "Πικραμένοι" πρόβλημα στις καριέρες τους, οι "κάπο" τούς πλαισιώνουν με ανθρώπους εκβιάσιμους. Σε όλα τα πόστα, που είναι κρίσιμα, βάζουν ανθρώπους εκβιάσιμους ...Ανθρώπους βυθισμένους στις εξαρτήσεις ...Καλούσηδες, οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από την πορνεία και τους αρέσει να "μετράνε" κώλους με τις μεζούρες ...Αντωνίες Ηλία, εξαρτώμενες από τον τζόγο, που τους αρέσει να "μετράνε" βαλέδες και ντάμες ...Μπουρμπούλιες, εξαρτώμενες από τη χλιδή, που τους αρέσει να μετράνε χρήματα διαφθοράς ...Κοντά σ' αυτούς "αδερφές", "ανώμαλοι", "παιδεραστές" και ό,τι δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι περιφέρεται μέσα στον ναό της Δικαιοσύνης.
Γύρω από αυτούς μια "θάλασσα" άχρηστων ανθρώπων. Αποτελεί κοινό μυστικό στον δικηγορικό κόσμο ότι η Δικαιοσύνη "ψαρεύει" τα στελέχη της στον "πάτο" των αξιών ...Οι χειρότεροι απόφοιτοι των νομικών σχολών της χώρας πηγαίνουν για δικαστική καριέρα, γιατί αυτό βολεύει τα "αφεντικά" της Δικαιοσύνης. Όποιος δεν βλέπει καμία πιθανότητα να επιβιώσει ως επαγγελματίας δικηγόρος, "καταλήγει" δικαστής. Σε ποιο άλλο σύστημα θα μπορούσε να διακριθεί ο Αθανασίου; Σε ποιο άλλο σύστημα θα μπορούσε να διακριθεί ο Ζαγοριανός; Αναζητούνται οι "τυφλοί", για να διαπρέπουν οι "μονόφθαλμοι". Αναζητούνται οι χειρότεροι, για να μην αμφισβητούν τους Πικραμένους και τους Σανιδάδες.
Γελάει ο κόσμος με αυτά τα οποία ακούγονται καθημερινά στα ελληνικά δικαστήρια. Στις έδρες ανεβαίνουν για να δικάσουν άνθρωποι, οι οποίοι είναι πραγματικά βλάκες. Ο ίδιος ο γράφων έχει γίνει αυτήκοος μάρτυρας μιας κατάστασης, που έφερε σε απόγνωση έναν μάρτυρα γύφτο με έναν δικαστή, ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει καν το συμβάν, που καλούνταν να δικάσει ...Έναν δικαστή, ο οποίος δεν καταλάβαινε αυτά, τα οποία καταλάβαιναν οι πάντες μέσα στην αίθουσα ...και έξω απ' αυτήν ..."Είναι βλάκας το Δικαστή", είπε σε κάτι ομόφυλούς του, οι οποίοι τον περίμεναν στον διάδρομο. Σε ελληνικό δικαστήριο ρώτησε ο Δικαστής το "αμίμητο": ...Ποιος σκοτώθηκε στο ατύχημα, εσείς ή ο αδελφός σας;
Τέτοιοι δικαστές δικάζουν τους Έλληνες, γιατί αυτοί βολεύουν την "Εγκληματική Οργάνωση" που κυβερνά και αυτήν τη στιγμή ξεπουλά τον τόπο. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε σε αυτήν τη Δικαιοσύνη. Με αυτά, τα οποία λέμε, ξέρουμε ότι "σοκάρουμε" το "δημοκρατικό "τόξο" με την αμφισβήτησή μας, αλλά τι να κάνουμε; ...Ήδη φανταζόμαστε τον "δημοκράτη" Βενιζέλο να σοκάρεται με την "ύβρη" μας ...Να σοκάρεται αυτός ο "ηθικός" και "ανυποψίαστος" άνθρωπος, ο οποίος έχει θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του νόμου ...Αυτός, ο οποίος έχει απόλυτη "εμπιστοσύνη" στη Δικαιοσύνη ...Απολυτότατη τώρα μάλιστα, που έρχεται στην επιφάνεια το σκάνδαλο των Ναυπηγείων.
Αν θέλουμε να σωθεί όχι μόνον η κοινωνία, αλλά και το ίδιο το ελληνικό κράτος, αυτή η Δικαιοσύνη θα πρέπει να "ξηλωθεί" εκ βάθρων. Εμείς δεν είμαστε παρανοϊκοί, ώστε να αμφισβητούμε τον Ιερό ρόλο της Δικαιοσύνης για τη λειτουργία μιας κοινωνίας και ενός κράτους. Εμείς δεν είμαστε φασίστες, ώστε να αμφισβητούμε το Σύνταγμα, το οποίο την αναγνωρίζει ως μία από τις τρεις κυρίαρχες Εξουσίες του κράτους. Εμείς αμφισβητούμε τα πρόσωπα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση έχουν καταλάβει όλα τα πόστα της και την έχουν μετατρέψει στο πιο αποτελεσματικό "εργαλείο" της χειρότερης συμμορίας στον τόπο. Εμείς αμφισβητούμε τους διεφθαρμένους και ανίκανους "ιερείς" ενός αναμφισβήτητου "Θεού".
Θεωρούμε μέγιστη και ύστατη ευκαιρία του ελληνικού λαού να αλλάξει τη μοίρα του και αυτό μπορεί να ξεκινήσει από εκεί που προέρχονται τα μεγαλύτερα κακά. Πρέπει αυτή η σημερινή αθλιότητα της Δικαιοσύνης να είναι και η τελευταία της. Να γίνει αρχή για ένα μεγάλο "ξήλωμα" των άθλιων και των αναξίων και να ξανασχεδιαστεί το σύστημα Δικαιοσύνης με τρόπο που να εξυπηρετεί τον ρόλο του. Άποψή μας είναι ότι πρέπει να διαχωριστούν άπαξ και δια παντώς οι Εισαγγελικές Αρχές από τις Δικαστικές Αρχές ...Να διαχωριστούν οι διωκτικές δυνάμεις από τις δυνάμεις απονομής δικαιοσύνης ...Ελέγχοντες και ελεγχόμενοι να μην βρεθούν ξανά στα ίδια "μετερίζια" και μας φορτώνουν παράνομους συνδικαλιστές, όπως είναι ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης.
Θεωρούμε ότι οι θέσεις των Εισαγγελέων πρέπει να είναι αιρετές, ώστε να μπορεί και ο λαός να "συμμετέχει" στην προστασία της λειτουργίας της Δικαιοσύνης ...Να μπορεί να εκφράζει με την ψήφο του τη βούλησή του για Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα αυτοί οι αιρετοί Εισαγγελείς θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τους ελέγχοντες με βάση τον νόμο. Από αυτές τις θέσεις κοινωνικής ευθύνης να ξεκινάνε οι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες των αξίων της κοινωνίας και όχι από τις "τουαλέτες" του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου.
Δεν είναι "αφελείς" οι κυρίαρχες χώρες, που διαχωρίζουν απολύτως τις εισαγγελικές αρχές από το δικαστικό σώμα. Μόνον στα βάθη της "ζούγκλας" δικαστές και εισαγγελείς συνθέτουν ένα "σώμα" και βάζουν και έναν Αθανασίου να τους προωθεί τα κοινά συνδικαλιστικά τους αιτήματα. Η Ελλάδα —θέλουν δεν θέλουν κάποιοι— θα βγει από τη "ζούγκλα" και θα τιμωρήσει όλα τα "θηρία", που κατά καιρούς την "κατασπάραξαν".