ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τ.Μπουφόν: «Για το έθνος μας»!

Ο Capitano της Σκουάντρα Ατζούρα ξεκίνησε τις δηλώσεις του κάνοντας μια... βόλτα στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο Μουντιάλ του 2006, λέγοντας: «Σαφέστατα νιώθω τα ίδια συναισθήματα και την ίδια αυτοπεποίθηση που ένιωθα πριν τον τελικό του 2006. Το αν το αποτέλεσμα, βέβαια, θα είναι το ίδιο ή όχι θα το μάθουμε αύριο βράδυ».

Από εκεί και πέρα, ερωτηθείς για τη δήλωση του μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων ότι η Ιταλία δε θα κατακτήσει το Euro, απάντησε: «Είπα ότι δε θα κατακτήσουμε το τρόπαιο γιατί από το ξεκίνημα της διοργάνωσης μια ομάδα έδειξε την ανωτερότητα της. Το κακό είναι ότι αυτή την ομάδα την αντιμετωπίζουμε στον τελικό, το καλό ότι αρχίζουμε από το 0-0. Η Ισπανία έχει πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις οπότε το να ξεχωρίσω έναν ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο θα έδειχνε έλλειψη σεβασμού στους υπόλοιπους. Από το 2008 ως τώρα έχουν κυριαρχήσει και τους δίνω συγχαρητήρια για αυτό. Ελπίζω όλοι να είναι έτοιμοι γιατί πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικά μεγάλος τελικός».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Μπουφόν δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει τον τίτλο του φαβορί στον αντίπαλο λέγοντας πως «η Ισπανία έχει περισσότερες πιθανότητες καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν κυριαρχήσει και έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση. Εμείς προκαλέσαμε έκπληξη σε πολλούς με την παρουσία μας και ελπίζουμε αύριο βράδυ να τους εκπλήξουμε περισσότερο. Πιστεύω πως όποιος νικήσει θα το δικαιούται».

Ο τελικός θα είναι και μια μονομαχία του Μπουφόν με τον Ικερ Κασίγιας, με τον Ιταλό άσο να δηλώνει: «Είμαι χαρούμενος που είμαι στον τελικό. Πριν ένα χρόνο, λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισα, οι περισσότεροι με έβαζαν πιο χαμηλά στη λίστα με τους καλύτερους τερματοφύλακες. Οπως και να έχει, ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και σε αυτόν τον τελικό αν και δεν πιστεύω, ειλικρινά, ότι έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν».

Μιλώντας για τον Μάριο Μπαλοτέλι ο Μπουφόν είπε ότι «έχει παίξει πολύ καλά επειδή πάνω από όλα έχει πολύ ταλέντο. Από εκεί και πέρα, είναι σε μια ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και ανθρώπους. Ο προπονητής τον έχει βοηθήσει πολύ, όλοι τον βοηθάμε καθημερινά αλλά το μεγαλύτερο μπράβο πάει στον ίδιο γιατί αυτός είναι που έδειξε ότι θέλει να αλλάξει. Το ήθελε, πάλεψε για αυτό και από εδώ και πέρα πρέπει να συνεχίσει έτσι είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε συλλογικό».

Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός αρχηγός αναφέρθηκε στην... πώρωση με την οποία τραγουδάει πάντα τον εθνικό ύμνο, λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι τραγουδάω πάντα τον ύμνο με πάθος και αγάπη γιατί αγαπάω την Ιταλία. Αγαπάω τη σημαία μας. Η Ιταλία είναι η πατρίδα μου, είναι το έθνος μου, για το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο παπούδες μου στον πόλεμο. Το να αγαπάω την πατρίδα μου και να τραγουδάω με συναίσθημα τον εθνικό ύμνο είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω».

Τέλος, ο Μπουφόν σχολίασε και το γεγονός ότι η Ιταλία διεκδικεί τον τίτλο, σε αντίθεση με χώρες που... καμαρώνουν για τα πρωταθλήματα τους και τα θεωρούν καλύτερα από το Campionato.

«Το να έχεις πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι έχεις και ανταγωνιστικούς ποδοσφαιριστές. Η Αγγλία εδώ και κάποια χρόνια διαφημίζει το πρωτάθλημα της αλλά είναι και η χώρα με τις περισσότερες μεταγραφές ξένων παικτών. Καλό θα είναι να το θυμούνται όλοι αυτό. Με την παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου είναι λογικό να έχεις προβλήματα με την εθνική ομάδα της χώρας σου αν αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να πάρεις πολλούς ξένους παίκτες στο πρωτάθλημα σου».                                                                                                                                    ΠΗΓΗ                                                            

Η απάντηση των Ελλήνων φιλοσόφων στις «πολυπολιτισμικές» κοινωνίες


Η απάντηση των Ελλήνων φιλοσόφων στις «πολυπολιτισμικές» κοινωνίεςΤο άρθρο που ακολουθεί (σε μορφή pdf) το έγραψα στο περιοδικό Δαυλός το έτος 2001.
Προσπάθησα τότε, έχοντας ως βιβλιογραφία μου τους Έλληνες φιλοσόφους, να προειδοποιήσω για την παγίδα και το αδιέξοδο των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να μας λανσάρουν ως κάποια δήθεν προοδευτικότητα ο κύριος Κουβέλης, ο κύριος Μπίστης και η υπόλοιπη «Κυρκοειδής» παρέα τους.
Σήμερα, 11 χρόνια μετά, το αναδημοσιεύω ως ένα σύγχρονο λογικό και δημοκρατικό αντίλογο απέναντι τόσο σε εκείνους που θέλουν να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα, όσο και στους άλλους που απαιτούν να τα κλείσουν ερμητικά. Είναι ένας διαχρονικός αντίλογος ΛΟΓΙΚΗΣ -και μάλιστα αρχαιοελληνικής- απέναντι στα άκρα του πολιτικού, ιδεολογικού και κοινωνικού παραλογισμού!
                                       ΠΗΓΗ

Σε 48 μήνες μπορούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Αλλά η ανακήρυξη ΑΟΖ αναβάλλεται!


Εντός 48 μηνών από την στιγμή που θα υπογραφούν τα συμβόλαια ερευνών για υδρογονάνθρακες, μπορεί η Ελλάδα να ξεκινήσει την εξόρυξη είτε φυσικού αερίου είτε πετρελαίου τόσο στην δυτικη Ελλάδα όσο και στη θαλάσσια περιοχή της νότια της Κρήτης!
Αυτό είναι το μοναδικό θετικό νέο που έχει η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες και το μοναδικό το οποίο δίνει μια προοπτική κατά την οποία ένας εξωγενής παράγων σε σχέση με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να επηρεάσει θετικά, τουλάχιστον σε επίπεδο ψυχολογίας, τα δεδομένα της κρίσης.
Ο χρόνος των 48 μηνών είναι κάτι που ασπάζεται απόλυτα η ομάδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α.Φώσκολου, αλλά και ξένοι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι "Μπορεί να συμβεί υπό προϋποθέσεις ταχέων κινήσεων".

Κατ'αρχήν όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης στο defencenet.gr έχουν ήδη προεπιλεγεί οι τέσσερις εταιρείες οι οποίες θα προχωρήσουν σε έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Από τις τέσσερις οι δύο εχουν "βεβαρυμένο μητρώο": Έχουν κάνει ήδη έρευνες στις περιοχές αυτές χωρίς άδεια των ελληνικών αρχών και γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια ποιες είναι οι περιοχές που είναι πιθανότατο να κρύβουν τα κοιτάσματα. Μία άλλη έχει συνεργαστεί με την Τουρκία σε ανάλογες έρευνες στην Α.Μεσόγειο. Και οι τέσσερις έχουν λάβει επιστολές από το υπουργείο Ανάπτυξης για να προσέλθουν για διευκρινήσεις σε οτι αφορά τις προσφορές του.  
Βέβαια χρειάζεται εκτός από τον χρόνο και χρήμα, αλλά αυτό βρίσκεται εύκολα, καθώς όλοι είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν τέτοιες "σίγουρες επενδύσεις". Ενώ το 2001 η ανακάλυψη ενός βαρελιού πετρελαίου κόστιζε 1,18 δολ., το 2011 στοίχιζε 3 δολ. Το 2010, η ενοικίαση ενός γεωτρύπανου για βαθιά νερά στοίχιζε κατά μέσο όρο 420.000 δολάρια ημερησίως, συν άλλες 500.000 περίπου για τη λειτουργία του: μια γεώτρηση διάρκειας 100 ημερών σε βαθιά νερά στοιχίζει 100 εκατ. δολάρια και για να γίνει μια γεώτρηση παραγωγική χρειάζονται περί τα 3 δισ. δολάρια...
Η Νορβηγοι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν πιστωθεί με την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων στην άβυσσο της βραζιλιανής ΑΟΖ του Ατλαντικού, ειναι πολύ αισιοδοξοι: "Η περιοχή νότια της Κρήτης και γενικά η Α.Μεσόγειος είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτό που αντιμετωπίσαμε στον Ατλαντικό. Απλά εδώ υπάρχουν πολιτικά προβλήματα" λένε και εννούν τον "συνωστισμό" ενδιαφερομένων: Από τους νόμιμους (Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ) μέχρι τους παράνομους (Τουρκία, Αίγυπτο κλπ)
Για την Δυτική Ελλάδα, είναι βέβαιη η ύπαρξη ποσοτήτων περί τα 300.000.000 βαρέλια και ελπίζεται ότι θα υπάρξει και κάποια "θετική έκπληξη": Η Ιταλία και η Αλβανία παράγουν στην ίδια λεκάνη πετρέλαιο και όσο οδεύουμε νοτιότερα τόσο μεγαλώνουν οι ελπίδες για μεγαλύτερα κοιτάσματα.

Η ουσία είναι ότι σε 48 μήνες, δηλαδή 4 χρόνια, μπορεί να αρχίσει να ρέεει είτε το πετρέλαιο, είτε το φυσικό αέριο και να αλλάξουν πολλά, ειδικά στο τομέα της ψυχολογίας. Σε ότι αφορά την ΑΟΖ, η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να την ανακηρύξει, αλλά διστάζει.
Αντίθετα με ότι έλεγε προεκλογικά (εμείς ως defencenet.gr είχαμε σημειώσει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα ανακήρυξης ΑΟΖ για να μην "καεί το χαρτί", αλλά ούτε και η Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή προετοιμασία σε επίπεδο επενδύσεων ασφάλειας την στιγμή που η περιοχή είναι σε πρωτοφανή αναβρασμό) ο Α.Σαμαράς δεν πρόκειται να προκηρύξει ΑΟΖ άμεσα.  
Θα περιοριστούμε αναγκαστικά σε έρευνες στην Δ.Ελλάδα και νότια της Κρήτης. Το Ελ Ντοράντο της Α.Μεσογείου θα περιμένει μέχρις ότου η Ελλάδα να μπορεί να προστατέψει μια τέτοια κίνηση....                                                                                                                                       ΠΗΓΗ

Στα Αγγλικά απέλυσαν οι οθωμανολάγνοι τους γίγαντες Αδιάβροχους.

Η αλήθεια είναι ότι μας είχε προκαλέσει εντύπωση, πως το κανάλι του ΕΖΕΛ είχε ακόμα στις τάξεις του τα παλικάρια, Παναγιώτη Λιάκο και Κώστα Γιαννουλόπουλο. Τώρα μας λύθηκε η απορία.
Οι Αδιάβροχοι, η ισχυρότερη πατριωτική φωνή στο ραδιόφωνο, η εκπομπή που δεν ανέχτηκε ποτέ στήσιμο, η εκπομπή που τα έλεγε έξω από τα δόντια.

Είμαστε εξοργισμένοι. Και όπως λέμε στα πάτρια εδάφη, “Θέλουτε πόλεμο; Θα τον έχουτε.”
Τι έγραψαν οι ίδιοι στο ιστολόγιο τους:
Ο Αντέννα μάς απέλυσε.
Αδιάβροχοι γιοκ.
Την ανακοίνωση την έκανε χαμογελώντας ένας Δανός ονόματι ΄Ερικ Χάνσεν. Θεωρώ ότι μας έπαυσαν για πολιτικούς λόγους.
Ευχαριστώ το ακροατήριο για την χρόνια προσήλωση, στήριξη και αγάπη. Ο Θεός είναι
μεγάλος.
Ακολουθούν λεπτομέρειες σύντομα (ιλαροτραγικές).
και διαβάστε το αμέσως προηγούμενο άρθρο που είχαν δημοσιεύσει:
Η ΘΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΩΝ
«Το να φοβηθούν οι Λακεδαιμόνιοι μήπως συμβιβαστούμε με τον βάρβαρο είναι πολύ ανθρώπινο. Φάνηκε όμως ο φόβος σας ότι δεν είναι τιμητικός για σας, αφού γνωρίζετε καλά την πίστη των Αθηναίων. Δεν υπάρχει πουθενά στη γη τόσο χρυσάφι ούτε χώρα που να ξεχωρίζει τόσο πολύ στην ομορφιά και στην ευφορία, ώστε να τα δεχτούμε και να θελήσουμε να μηδίσουμε και να υποδουλώσουμε την Ελλάδα.
Είναι πολλοί και σοβαροί οι λόγοι που μας εμποδίζουν να το κάνουμε, ακόμα κι αν θέλουμε. Πρώτο και σπουδαιότερο των θεών τα αγάλματα και τα ιερά τα καμένα και ισοπεδωμένα, που μας υποχρεώνουν πιο πολύ να πάρουμε τη μεγαλύτερη εκδίκηση παρά να συμβιβαστούμε με όποιον τα έπραξε αυτά. Έπειτα ο ελληνισμός μας· το ίδιο αίμα έχουμε και την ίδια γλώσσα και των θεών προσκυνήματα κοινά και θυσίες και συνήθειες ίδιες κι όμοιες. Να τα προδώσουμε όλα αυτά δε μας έρχεται καλό εμάς των Αθηναίων. Και μάθετε, αν δεν έτυχε να ξέρετε από πιο μπροστά, ότι όσο υπάρχει κι ένας ακόμα Αθηναίος, με κανένα τρόπο δε θα συμβιβαστούμε με τον Ξέρξη».
Ηροδότου Ιστορία, Η-144, ΟΕΔΒ, σελ. 176
Λίγο πριν την μάχη των Πλαταιών, οι Αθηναίοι, οι θρυλικοί πολίτες μιας ουρανούπολης που κατά μια ιστορική παραδοξότητα υλοποιήθηκε στον φθαρτό κόσμο μας, ξεκαθάρισαν τη θέση τους αναφορικά με τη σύγκρουση που είχαν σκοπό να ολοκληρώσουν με την αχανή αυτοκρατορία των Μήδων. Η απάντησή τους ήταν ανταπόκριση στο… ερέθισμα που είχε δώσει ο Αλέξανδρος του Αμύντα, ο βασιλιάς της Μακεδονίας. Αυτός ο κατώτερος των περιστάσεων Έλληνας στάλθηκε από τον Μαρδόνιο για να ζητήσει από τους Αθηναίους «ειρήνη και συμμαχία». Τα λόγια του μηδίσαντα Μακεδόνα θα μπορούσαν σήμερα να φιλοξενηθούν σε οποιαδήποτε εκπομπή ή έντυπο «ψύχραιμου» και «κατεστημένου» Μέσου Ενημέρωσης. Αν αλλάξετε τα ονόματα μπορείτε να βρείτε κι ολόκληρες φράσεις του δοσίλογου Έλληνα βασιλέα, που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί για να μας αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκρουσης ή αναμέτρησης με υπέρτερες δυνάμεις.
Δοσιλογισμός και «ψυχραιμία»
Ιδού τι είπε στους Αθηναίους ο Αλέξανδρος: «Τι μανία σας έπιασε και σηκώνετε πόλεμο κατά τον βασιλιά; Ούτε να τον νικήσετε μπορείτε ούτε θα είστε σε θέση ν’ αντέξετε ως το τέλος. Είδατε το πλήθος και τα έργα της στρατιάς του Ξέρξη και ακούσατε ασφαλώς και για τη δύναμη που έχω μαζί μου και ότι, ακόμα κι αν φανείτε ανώτεροι και μας νικήσετε —πράγμα που δεν πρέπει να το ελπίζετε, αν έχετε τα λογικά σας- θα έρθει άλλη πολύ μεγαλύτερη. Μη θέλετε λοιπόν να σταθείτε αντιμέτωποι στο βασιλιά και να χάσετε τη χώρα σας, να τρέχετε πάντοτε πασχίζοντας
για τη ζωή σας, αλλά σταματήστε τον πόλεμο. Σας δίνεται σπουδαία ευκαιρία να τον
σταματήσετε, αφού το ζήτημα το ξεκίνησε ο βασιλιάς. Κρατήστε την ελευθερία σας
συνομολογώντας μαζί μας συμμαχία χωρίς δόλο και απάτη. [...] Η δύναμη του βασιλιά είναι υπεράνθρωπη και το χέρι του φτάνει μακριά».
Όσια και ιερά
Οι Αθηναίοι της εποχής των Μηδικών πολέμων, δεν ήταν μεθυσμένοι, παράφρονες ή αφελείς. Ούτε είχαν ποτέ υποτιμήσει αντίπαλο. Τους πανίσχυρους Πέρσες τους είχαν αντιμετωπίσει επιτυχώς στο Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα αλλά η ιερή πόλη των Αθηνών, λίγο πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας είχε παραδοθεί στο πυρ από το βαρβαρικό χέρι. Ήξεραν λοιπόν τον αντίπαλο και στα ισχυρά σημεία του και είχαν εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του. Συνεπώς, η απόφαση των προγόνων μας να πολεμήσουν μέχρι τέλους δεν είχε να κάνει με τον συσχετισμό δυνάμεων, το χρήμα και τις συνέπειες της μάχης αλλά με την υπεράσπιση των ιερών και των οσίων της φυλής. Οι ναοί είχαν καταστραφεί από τους Πέρσες και οι Έλληνες έπρεπε να πάρουν εκδίκηση. Κανένας συμβιβασμός. Καμία συμφωνία. Η ιεροσυλία στην αρχαία Ελλάδα τιμωρείτο με θάνατο. Το μήνυμα των Αθηναίων τόσο ξεκάθαρο όσο κοφτερά τα ξίφη τους με τα οποία κατέσφαξαν μυριάδες χρυσοφόρους Μήδους (και Έλληνες μισθοφόρους) στην μάχη των Πλαταιών: «Πρώτο και σπουδαιότερο των θεών τα αγάλματα και τα ιερά τα καμένα και ισοπεδωμένα, που μας υποχρεώνουν πιο πολύ να πάρουμε τη μεγαλύτερη εκδίκηση παρά να συμβιβαστούμε με όποιον τα έπραξε αυτά».
Η υποχρέωση προς τα θεία δεν είναι αντικείμενο συζήτησης ούτε μπορεί να καμφθεί με κουτοπονηριές, απειλές και τεχνάσματα. Πολιτισμός δίχως Θεό δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ.                                                                                                                                         ΠΗΓΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης…



Πέθανε σήμερα Σάββατο ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου. Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο…..
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, στις 11:30 το πρωί από το νεκροτραφείο Παιανίας..

«BRAVO ANTONIS ...eskises» ...όπως Αμερική.


...o Σαμαράς ορκίστηκε ...ο Σημίτης ανέλαβε.
Η συμμορία των "καθηγητών", που μας έβαλε στο ΔΝΤ, ανέλαβε και επισήμως τη διακυβέρνηση της χώρας.
Το παρακράτος των τοκογλύφων και της Goldman Sachs ήταν ο πραγματικός νικητής των εκλογών.
...Με την ησυχία σου Αντώνη.
...μην βιάζεσαι ν' αποθεραπευτείς.
...αυτοί ξέρουν τι να κάνουν.
Ζούμε σε ρυθμούς Euro 2012 και θα ήταν δύσκολο να αποφύγουμε τον πειρασμό να περιγράψουμε τα σημερινά πολιτικά δρώμενα με ποδοσφαιρικούς όρους ...Δεν είμαστε άλλωστε και οι μόνοι. Σε μια περίοδο, όπου ακόμα και το ανδροειδές Μέρκελ αλλάζει το πρόγραμμα των επαφών του, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την "ποδοσφαιροποίηση" της επιχειρηματολογίας.
Τι θέλουμε να πούμε; Ότι, βλέποντας τον Αντώνη σχεδόν "ευτυχισμένο" Πρωθυπουργό, καταλαβαίνουμε ότι —μάλλον— κάπου υπάρχει πρόβλημα ...Κάπου δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ...Κάπου έχασε τη "μπάλα" ...Έπαθε αυτό, το οποίο αποτελεί εφιάλτη για τον κάθε ποδοσφαιριστή ...Έκανε "τρίπλα" και ο μόνος, που την "έφαγε", ήταν ο ίδιος ...Έκανε "προσποίηση" και ο μόνος, που "έχασε" την επαφή με την πραγματικότητα, ήταν ο ίδιος. Ο αντίπαλός του παραμένει στη θέση του και ο ίδιος έχει χάσει την "ορατότητά" του.
Αυτήν την αίσθηση μάς δίνει ο Αντώνης. Είναι ο μόνος, που αντιλαμβάνεται την εκλογική του νίκη σαν προσωπικό του "θρίαμβο". Δεν εξηγείται διαφορετικά η χαρά του να ανέβει στην "ηλεκτρική" καρέκλα του Πρωθυπουργού, με βασική του υποχρέωση να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Γιορτάζει μια ασήμαντη εκλογική "νίκη", η οποία σε κανονικές συνθήκες όχι απλά δεν θα ήταν επίτευγμά του, αλλά υποχρέωσή του να εξασφαλίσει, ως αρχηγός τού ενός πόλου του δικομματισμού.
Αυτό —από μόνο του— είναι αρκετό, για να αποδείξει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Είναι προφανές ότι έπεσε θύμα της δικής του "προσποίησης". Δική του "προσποίηση" ήταν το δίλημμα περί ευρώ και δραχμής. Δικό του "παιχνίδι" ήταν η υπερπάντων μάχη απέναντι στον Τσίπρα. Όμως, αυτά δεν ήταν τίποτε παραπάνω από απλές "προσποιήσεις", προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές ...Ήταν "τρίπλες", για να ξεγελάσει το πόπολο ..."Κολπάκια", για να του "κλέψει" την ψήφο.
Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν πραγματικό. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ποτέ δεν αποτέλεσε σοβαρή "απειλή" για τη διεθνή νομιμότητα της χώρας μια κυβέρνηση αριστερών "κατσαπλιάδων". Όλα αυτά ήταν επινοήσεις της εκλογικής "μάχης", η οποία μαινόταν ανεξέλεγκτα μέσα σε ένα τρομοκρατικό παραλήρημα των ΜΜΕ της Διαπλοκής. Ο αντίπαλός του Σαμαρά και της κυβέρνησής του δεν ήταν ούτε η Δραχμή ούτε οι "κατσαπλιάδες". Αντίπαλοι, της οποιασδήποτε κυβέρνησης κι αν εκλεγόταν από τον λαό, θα ήταν το Μνημόνιο και η εφαρμογή του ...Μια εφαρμογή, την οποία ο Σαμαράς "υποσχέθηκε" στους δανειστές μας ενυπογράφως.
Όμως ο Σαμαράς, χάνοντας —εντελώς απροσδόκητα και εξαιτίας των λαθών των απαιτητικών "δανειστών"— τις πρώτες εκλογές, αυτήν την υπόσχεση την "ξέχασε". Μέσα στον πανικό του και στην αγωνία του να διατηρηθεί στη θέση του αρχηγού του κόμματός της ΝΔ, "επινόησε" νέους "εχθρούς" — πιο βολικούς για τη "μάχη" του. Προσπαθώντας να ανατρέψει το αποτέλεσμα, έπεσε θύμα της δικής του "προπαγάνδας" και ξέχασε ποιο ήταν εξ’ αρχής το ζητούμενο ...Το ζητούμενο, που ήταν η εξυπηρέτηση των αφεντικών ...Η "επιτυχία", εκεί όπου "απέτυχε" ο φίλος και συγκάτοικός του Γιωργάκης ...Η "επιτυχία", που σε πρώτη φάση φαινόταν βατή, εφόσον, ως επικεφαλής του ενός πόλου του δικομματισμού, θα ήταν εύκολο να τον διαδεχθεί στην εξουσία και άρα να "δοκιμάσει" να φέρει εις πέρας αυτό, το οποίο δεν κατάφερε ο ΓΑΠ.
Από αυτήν τη βεβαιότητα, η οποία δεν "επιβεβαιώθηκε" από τις πρώτες εκλογές, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ο Σαμαράς και οι συν αυτώ απέτυχαν στο δευτερεύον και ξέχασαν το πρωτεύον. Πάνω στην αγωνία τους να κερδίσουν τις εκλογές, "ξέχασαν" τον λόγο που έγιναν αυτές οι εκλογές ..."Ξέχασαν" ότι το Μνημόνιο και η αντίδραση του λαού στα απάνθρωπα μέτρα του ήταν ο λόγος της προκήρυξης των εκλογών και όχι η θέλησή των δανειστών να κάνουν τον Σαμαρά Πρωθυπουργό. Αν μπορούσαν οι δανειστές να περάσουν τα "μέτρα" με τον Γιωργάκη, δεν θα είχαν κανέναν λόγο να κάνουν εκλογές ...Κάπου εκεί "χάθηκαν" στη Συγγρού. Ο Σαμαράς, ως αρχηγός της ΝΔ, απέτυχε να διαδεχθεί ομαλώς το ΠΑΣΟΚ και μετέτρεψε σε ντέρμπι μια νίκη, η οποία όμως δεν ήταν το ζητούμενο ..."Νίκη", τρόπος του λέγειν, αν σκεφτεί κάποιος το ποσοστό που τελικά πήρε σε συνδυασμό και με την τεράστια αποχή.
Σε άλλες εποχές το ποσοστό αυτό για τη ΝΔ θα ήταν αίτιο, για να πετάξουν τον αρχηγό της στον Καιάδα. Με αποχή, η οποία "άγγιζε" το 40%, ο "πιτσαδόρος" ηγέτης της πήρε ένα ταπεινό 29% ...Εικονικό 29%, εφόσον το πραγματικό ποσοστό επί του συνόλου του εκλογικού σώματος δεν ξεπερνά το (0,6X29) 17%. Με μια πρωτοφανούς εντάσεως τρομοκρατία του λαού και με αλλαγή της πραγματικής πολιτικής "αντζέντας", πήρε ένα ποσοστό, το οποίο κάποτε "οραματιζόταν" το ΚΚΕ ...Με τα κανάλια της Διαπλοκής να τρομοκρατούν καθημερινά τον κόσμο και να επιστρατεύονται όλα τα παλιά "χαρτιά" του παρελθόντος ...Ακόμα και τα "κονσερβοκούτια" επιστρατεύτηκαν, για να "πειστεί" ο κόσμος ότι πρέπει να ψηφίσει τον Σαμαρά ...Κατοχικές δραχμές, μαυραγορίτες και συσσίτια "επιστρατεύτηκαν", για να βοηθηθεί ο Σαμαράς ...Ο Σαμαράς, που τελικά "θριάμβευσε" με το 17%.
Με βάση λοιπόν τις πραγματικές ψήφους, όλοι μαζί οι "μνημονιακοί" δεν ξεπερνούν το 30% ...Μνημονιακοί, αφελείς και τρομοκρατημένοι δεν ξεπερνούν το ένα τρίτο του πραγματικού εκλογικού σώματος ...Ένα ποσοστό, το οποίο δεν τους εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη "λαϊκή εντολή" να εκτελέσουν το Μνημόνιο, εφόσον η σημερινή συγκυβέρνηση δεν έχει την απαιτούμενη "προβολή" στην κοινωνία ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο θεωρούσε ως προαπαιτούμενο για τη σύνθεση κυβερνήσεως ο Βενιζέλος και μετά το "ξέχασε" ...Αυτό, το οποίο "ξέχασε" προφανώς μετά από εξασφαλίσεις και "εγγυήσεις" από την πλευρά του Σαμαρά ..."Εγγυήσεις" για το ακαταδίωκτο τόσο του ιδίου όσο και των "συντρόφων" του.
Έστω όμως κι έτσι, τα πράγματα δεν είναι απλά. Η νίκη αυτή δεν εξασφαλίζει τίποτε ιδιαίτερο, ούτε στον ίδιο ούτε στη Διαπλοκή, η οποία τον στήριξε. Πέρα από το γεγονός ότι θα "καταγραφεί" ως ο 13ος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, τίποτε δεν του εξασφαλίζει τη μακροημέρευση σε ένα πόστο με "γρουσούζικη" σειρά. Γιατί; Γιατί, όπως είπαμε, "ξεχάστηκε" το ζητούμενο των εκλογών. Πάνω στους πανηγυρισμούς τους, "ξέχασαν" το ζητούμενο. Ο Σαμαράς —επειδή "νίκησε"—, ο Βενιζέλος —επειδή εξασφάλισε "ατιμωρησία"— και ο Κουβέλης —επειδή έτσι του είπαν— συνέχισαν να πανηγυρίζουν και "ξέχασαν" το ζητούμενο αυτής της κυβέρνησης. Το ζητούμενο για την κυβέρνηση αυτήν δεν είναι να "υπάρξει" ...Το ζητούμενο για την κυβέρνηση αυτήν είναι να εφαρμόσει αυτά, τα οποία ο αρχηγός της δεσμεύτηκε ενυπογράφως ότι θα εφαρμόσει.
Άρα; Άρα, ο πραγματικός "αντίπαλος" αυτής της κυβέρνησης δεν είναι ο Τσίπρας ...Ο πραγματικός αντίπαλος αυτής της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου ...Των μέτρων εκείνων, που το πανίσχυρο και καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ απέτυχε να επιβάλει ...Τα μέτρα, που ήταν η αιτία για την οποία "έπεσε" η κυβέρνηση Παπανδρέου ...Τα μέτρα, που έφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους έξω από τη Βουλή να φωνάζουν "να καεί να καεί... ... ...". Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για "σοκ και δέος", που ο Σαμαράς δεν "βλέπει" στα μάτια. Ούτε "ψύλος στον κόρφο" του. Ούτε καν υποψιάζεται προς τα πού θα "πάμε" προς τον Σεπτέμβριο ...Την πολυδάπανη και ενεργοβόρα "πύλη" του χειμώνα.
Όταν το ΠΑΣΟΚ των σκληρών και διεφθαρμένων "μανδαρίνων" της εξουσίας δεν άντεξε την πίεση των "μέτρων", είναι δυνατόν να την αντέξει το "τσίρκο" της Συγγρού; Όταν το ΠΑΣΟΚ των αδίστακτων Βενιζέλων, Λοβέρδων, Πρωτοπαπάδων και Σιφουνάκηδων δεν αντέχει, θα αντέξει η ΝΔ του Νότη του Αρούλη και του Σταϊκούρα; ...Το ΠΑΣΟΚ, που καθ’ όλη τη διάρκεια της ύστερης Μεταπολίτευσης έλεγχε τα πάντα ...Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έλεγχε τον κρατικό και ιδιωτικό συνδικαλισμό ...Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έλεγχε τον κρατικό μηχανισμό ...Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έλεγχε όλα τα "ταμεία" του κράτους ...Το ΠΑΣΟΚ του "κληρονόμου" του Ανδρέα. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε και "έπεσε". Αυτό το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε στις εκλογές που ακολούθησαν. Αυτό το ΠΑΣΟΚ διαδέχεται η ΝΔ του Αντωνάκη. Αυτό το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ —το οποίο εξαϋλώθηκε— προσπαθεί να υποκαταστήσει η έτσι κι αλλιώς ευάλωτη "παρέα" της Συγγρού.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο για τον οποίο μιλάμε για "βέρτιγκο"; Κάπου εκεί μπερδεύτηκε ο Αντωνάκης με τις "ντρίπλες" του. Ζαλίστηκε από την "περιστροφή" και τις συνεχείς "κωλοτούμπες" του στη διάρκεια των εκλογών. Λειτουργώντας "μυωπικά", έβλεπε μέχρι εκεί που θα εξασφάλιζε τη νίκη και την Πρωθυπουργία και όχι αυτό, το οποίο συνεπαγόταν η Πρωθυπουργία αυτή. Έβλεπε τη "λαμπερή" καρέκλα του Πρωθυπουργού, αλλά δεν έβλεπε τα "καλώδια", τα οποία έφταναν σ' αυτήν, καθιστώντας την μια "ηλεκτρική καρέκλα". Αν ο Γιωργάκης έφυγε "νύκτα", ο συγκάτοικός του κινδυνεύει να εγκλωβιστεί στη "φάκα". Αναπόφευκτα, εφόσον δείχνει να μην κατανοεί την πραγματικότητα. Δείχνει να μην κατανοεί ότι θα έρθει αντιμέτωπος με όλους εκείνους τους "λόγους", οι οποίοι "έριξαν" την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Αυτό —και μόνον να το σκεφτεί κάποιος— είναι τρομακτικό. Τόσο τρομακτικό, που θα έπρεπε ο Σαμαράς από τα συμβαίνοντα γύρω του να "ψυλλιάζεται" ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Είναι δυνατόν σε κυβέρνηση της Δεξιάς να απουσιάζει το Μητσοτακαίηκο; Είναι δυνατόν να απέχει από μια Κυβέρνηση Σωτηρίας τόσο η Ντόρα όσο και ο αδερφός της; Από πότε έγιναν υπερήφανοι και εύθικτοι οι Μητσοτάκηδες, για ν' αρνούνται πόστα σε κυβερνητικό πλιάτσικο; Από πότε έγιναν "ριψάσπιδες" οι Μητσοτάκηδες; Θα μας άφηναν, χωρίς να μας "σώσουν"; Θα πετούσαν τις "ασπίδες" τους, όταν γνωρίζουν ότι οι "ασπίδες" χωράνε περισσότερα πράγματα από ολόκληρες "βαλίτσες"; Μόνον από τη στάση των Μητσοτάκηδων θα έπρεπε ο Σαμαράς να καταλάβει ότι τον πάνε για "σφαγείο".
Προφήτες δεν είμαστε, αλλά είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, ο οποίος θα χρειαστεί ελικόπτερο διαφυγής. Θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οργή ενός λαού, χωρίς να υπάρχει το συνδικαλιστικό "κολάρο" ελέγχου του. Αυτός και η κυβέρνησή του θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει την κοινωνία, χωρίς να ελέγχει ο ίδιος και το κόμμα του κανέναν συνδικαλιστικό φορέα. Θα πρέπει να εξαθλιώσει εργαζόμενους και συνταξιούχους χωρίς καμία συλλογική "άμυνα". Θα πρέπει να ξεκινήσει ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα, χωρίς αυτές να έχουν "υποστήριξη" εκ των έσω.
Με τα μέτρα, τα οποία προβλέπονται από το δεύτερο Μνημόνιο, θα απελευθερωθούν δυνάμεις, που δεν έχουμε ξαναδεί στη Μεταπολίτευση. Αυτό είναι το μέλλον του Σαμαρά και απ' ό,τι φαίνεται δεν το κατανοεί. Δεν "βλέπει" την καταιγίδα που έρχεται. Δεν βλέπει το "κύμα" δυσαρέσκειας, το οποίο "φουσκώνει" και μέχρι τον Σεπτέμβρη μπορεί να γίνει "Τσουνάμι" αντίδρασης. Δεν "βλέπει" τις αντιδράσεις ενός κόσμου, ο οποίος πλέον δεν έχει τη δυνατότητα επιβίωσης. Δεν "βλέπει" την κοινωνική βία, η οποία άρχισε να "φουσκώνει" μέσω της καθημερινής "έκρηξης" της εγκληματικότητας. Δεν βλέπει τον εαυτό του μέσα σε αυτήν την κατάσταση, εφόσον είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει το παπανδρεϊκό Μνημόνιο, το οποίο έχει ήδη υπογράψει. Με μια ισχνότατη κοινοβουλευτική δύναμη θα πρέπει να χρεωθεί και τις "αμαρτίες" των άλλων.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι μόνος του έβαλε "θηλιά" στον λαιμό του. Γιατί; Γιατί έθεσε ο ίδιος τα κριτήρια με τα οποία θα κριθεί για τη θητεία του. Δεν μπορεί να εμφανιστεί σαν ο αδαής, ο οποίος απλά "κληρονόμησε" την άθλια κατάσταση. Πρόλαβε και, πάνω στην αγωνία του να εκλεγεί Πρωθυπουργός, απέδειξε ότι έχει —έστω και στοιχειωδώς— μια "εικόνα" της κατάστασης ...Της προδοτικής κατάστασης. Δυστυχώς για τον ίδιο πρόλαβε και "κατήγγειλε" τα εγκλήματα των προκατόχων και φίλων του. Ως εκ τούτου όμως —εκτός όλων των άλλων— θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις δικές τους "καταγγελίες. Θα πρέπει να φανεί συνεπής και στους ψηφοφόρους του. Αυτό κι αν είναι απίθανο για τον πιτσαδόρο !! Γιατί; Γιατί δεν έχει στεγνώσει ακόμα η υπογραφή του για την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και παρουσιάζεται ήδη ασυνεπής απέναντι στους ψηφοφόρους του ...Έχει ήδη "απέναντί" του τους πιο καχύποπτους από αυτούς.
...Ο "Κομανέτσης" έκανε ήδη ό,τι στην πραγματική "μάχη" της πρώτης και πραγματικής εκλογικής αναμέτρησης διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα έκανε ποτέ ...Έκανε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτός, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα γίνει "συνένοχος" με το ΠΑΣΟΚ, έγινε ήδη τέτοιος. Αυτός, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα έσωνε το ΠΑΣΟΚ, είναι ήδη ο σωτήρας του. Έκανε ήδη αυτό, το οποίο τρόμαζε ολόκληρο τον αγανακτισμένο λαό και απλά δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα μπορούσε να συμβεί από τους "συνενόχους" της Μεταπολίτευσης. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες προδόθηκε μια ολόκληρη παράταξη και ένα μεγάλο μέρος του λαού, το οποίο με την αποχή του απλά την διευκόλυνε για την επίτευξη του στόχου της.
Σε αυτήν την προδοσία πρωταγωνιστεί ο Σαμαράς ...Ο Σαμαράς, ο οποίος, ενάντια στη θέληση των οπαδών τού κόμματος του, συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ —το οποίο μας έβαλε στο Μνημόνιο—, συγκυβερνά με αυτό και στην επόμενη περίοδο. Άρα; Άρα "ακυρώνει" από μόνος του τη βασική υπόσχεση, την οποία είχε δώσει ως κόμμα στους οπαδούς του και ως παράταξη στους Έλληνες πολίτες ...Ακυρώνει την υπόσχεση εκείνη, την οποία έδωσε σε έναν "πληγωμένο" λαό, ο οποίος απλά ήθελε να τιμωρηθούν οι εγκληματίες.
Ποια ήταν αυτή η υπόσχεση; Ότι, ακόμα κι αν εφάρμοζε το Μνημόνιο, ως τη μοναδική οδό σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, θα έκανε το ελάχιστο που θα μπορούσε ως Πρωθυπουργός ...Θα έκανε εξεταστική επιτροπή, για να εξευρεθούν τα αίτια, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και βεβαίως να αποδοθούν εκεί που πρέπει οι όποιες ευθύνες υπάρχουν ...Εξεταστική για το "παιχνίδι" με τα ομόλογα, τις μυστικές συνεννοήσεις με τον Στρος Καν, τα CDS της "αγίας" οικογένειας ή τα "φουσκώματα" της ΕΛΣΤΑΤ. Πώς θα τα κάνει όλα αυτά, όταν ο βασικός κυβερνητικός εταίρος του είναι ταυτόχρονα και ο βασικός "κατηγορούμενος";
Όμως, ακόμα κι αν ήθελε να το κάνει, πόσο αμέτοχος είναι ο ίδιος από το "έγκλημα" αυτό; Έχει ή δεν έχει σχέση ο Σαμαράς με τη SIEMENS, η οποία μας οδήγησε στο ΔΝΤ; Την γνώριζε την SIEMENS, όταν "έριξε" την Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Το γεγονός ότι ο Σαμαράς έχει υπάρξει μέλος της Μπίλντεμπεργκ, τον δεσμεύει στη συμπεριφορά του απέναντι σε εταιρείες-χορηγούς της, όπως η Goldman Sachs;
Tricolore Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση της Bildeberg, Siemens και Goldman Sachs.

Τα πράγματα, δηλαδή, δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Ο Σαμαράς βρίσκεται ακάλυπτος στη μέση ενός "κάμπου", έχοντας παρεξηγήσει την ηρεμία που υπάρχει στο λεγόμενο "μάτι" του κυκλώνα. Κατά την άποψή μας ούτε ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνει ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη θέλησή του να γίνει Πρωθυπουργός, ώστε να έχουν οι ίδιοι μια δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να "περάσουν" τα απάνθρωπα και εθνοκτόνα μέτρα, τα οποία απέτυχαν να "περάσουν" με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Περί αυτού πρόκειται. Ο Σαμαράς με ψήφους της Δεξιάς κέρδισε τις εκλογές για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Με τις ψήφους της Δεξιάς το βαθύ "σύστημα" ΠΑΣΟΚ έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτοί "δουλεύουν" τον αφελή Αντωνάκη, για να έχουν τη δεύτερη ευκαιρία.
Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς είναι Πρωθυπουργός "βιτρίνα". Είναι ένας Πρωθυπουργός "όμηρος" της Διαπλοκής και των τοκογλύφων ...Πραγματικός όμηρος με ό,τι συνεπάγεται η έννοια. Παριστάνει τον δεξιό Πρωθυπουργό μιας δεξιάς Κυβέρνησης, η οποία όμως είναι βαθύτατη Σημιτική ...Τόσο Σημιτική, που ο προκλητικός Βενιζέλος τολμά και αρνείται ακόμα να επιστρέψει το θωρακισμένο υπουργικό αυτοκίνητο. Γιατί; Γιατί είναι σίγουρος ότι δεν θα έχει συνέπειες γι' αυτό που κάνει. Γιατί είναι σίγουρος ότι το "σύστημά" του ελέγχει απόλυτα τον Σαμαρά ...Τον Σαμαρά, ο οποίος από τη στιγμή που ταπεινώθηκε στις πρώτες εκλογές γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου να φάει "σουτ" από το κόμμα, το οποίο ποτέ δεν του "συγχώρεσε" την αποστασία. Αυτήν τη βεβαιότητα, που θα τον οδηγούσε στην πολιτική καταστροφή, εκμεταλλεύτηκε η Διαπλοκή και το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ που την στηρίζει και τον έθεσε υπό την ομηρία της.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο ίδιος ο Μπόμπολας στήριζε τον "δεξιό" Σαμαρά στις δεύτερες εκλογές; Οι "πρασινοφρουροί" του "καταπράσινου" Μέγκα απειλούνταν με απολύσεις, αν δεν στήριζαν το κόμμα της "Δεξιάς". Είναι φανερό ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πολιτικού "ερειπίου", που ονομαζόταν Σαμαράς και των ΜΜΕ της Διαπλοκής, που μπορούσαν να τον "αναστηλώσουν". Αυτή η Διαπλοκή τον υποχρέωσε να επαναφέρει στους "κόλπους" του κόμματος τη Ντόρα. Αυτή η ίδια η Διαπλοκή —και για τον προστατεύσει μέσα στην "ομηρία" του— τον υποχρέωσε να διαλύσει και να λεηλατήσει το ΛΑΟΣ. Το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ και οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ αποφάσισαν να τελειώσουν το ΛΑΟΣ, για να προστατεύσουν τον πολύτιμο "όμηρό" τους.
Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν και τα "ανεξήγητα" που τον αφορούν, αλλά —όπως φαίνεται— δεν τον απασχολούν. Γι' αυτόν τον λόγο κανέναν δεν απασχολεί ο χρόνος ανάρρωσής του. Ας καθυστερεί όσο θέλει, αφού ξέρουν τι να κάνουν αυτοί, οι οποίοι ανέλαβαν τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής. Αυτοί την "εντολή" περίμεναν και όχι την τεχνογνωσία του Αντωνάκη. Εμπόδιο θα τους είναι ο Σαμαράς, όταν επιστρέψει ως προϊστάμενος Πρωθυπουργός και όχι συμπαραστάτης. Μέχρι τώρα τον στήριζαν, γιατί μόνον αυτός μπορούσε να τους επαναφέρει στην εξουσία με την "ψήφο" του λαού. Γι' αυτό υπάρχουν τα "ανεξήγητα".
"Ανεξήγητο" είναι, για παράδειγμα, που όλοι οι "δανειστές" μας τρομοκρατούσαν τον ελληνικό λαό υπέρ του Σαμαρά τη στιγμή που αυτός υποσχόταν εξεταστικές εις βάρος των "δανειστών". Γι' αυτόν τον λόγο χάρηκαν τόσο πολύ στην Ευρώπη για το αποτέλεσμα των εκλογών παρ' όλες τις "απειλές". Ήταν βέβαιοι ότι ο Αντωνάκης δεν εννοούσε πραγματικά αυτά τα οποία έλεγε. Ήταν βέβαιοι ότι θα "δούλευαν" για άλλη μια φορά τον λαό. Νόμισαν ότι θα κατάφερναν και πάλι να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή μακριά από τους δούλους τους. Θεώρησαν ότι κατόρθωσαν και —με την ψήφο του λαού— νομιμοποίησαν μια επίσης δική τους κυβέρνηση.
Αυτός ήταν ο λόγος των πανηγυρισμών τους. Στηρίχθηκαν στην "κοντή" μνήμη του λαού και στην απειλή της ακυβερνησίας. Εξευμένισαν το θηρίο, επιτρέποντάς το να πάει στις κάλπες, θεωρώντας ότι έλεγχαν τις επιλογές του ...Μεγάλη "επιτυχία" ...Όχι απλά δεν έπαθαν ζημιά εξαιτίας των εκλογών και της Δημοκρατίας, αλλά τα "φόρτωσαν" όλα στις "πλάτες" του λαού, μετατρέποντάς τον σε "συνένοχό" τους. Εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία του ηγέτη της Δεξιάς και της φόρτωσαν τις "αμαρτίες" τους. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνον έσωσαν το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ, αλλά φόρτωσαν το κόστος των εγκλημάτων του στις πλάτες της Δεξιάς. Ο λαός εν αγνοία του "νομιμοποίησε" μια δική τους κυβέρνηση και ως γνωστόν ..."ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου".
Πώς όμως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά; Ο λαός πράγματι ψήφισε την κυβέρνηση εκείνη, η οποία θα τον προστάτευε από τον "αναρχικό" Τσίπρα ...Την κυβέρνηση εκείνη, η οποία θα έβρισκε τους υπεύθυνους της προδοσίας, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ ...Την κυβέρνηση εκείνη, που θα μας διατηρούσε στο Ευρώ και θα εξασφάλιζε τους μισθούς και τις συντάξεις ...Την κυβέρνηση των "νοικοκυραίων", που δεν θα άφηνε τους "κατσαπλιάδες" να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας... ...Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι συνέβη. Το πρώτο και κυριότερο, που πρέπει να γνωρίζει, είναι ότι η κυβέρνηση-Σαμαρά είναι η διάδοχος της κυβέρνησης-Παπανδρέου ...Δεν είναι η διάδοχος της κυβέρνησης-Παπαδήμου. Η κυβέρνηση-Παπαδήμου ήταν ειδικού σκοπού. Ήταν απλά μια "υπηρεσιακή" κυβέρνηση, που εκ του πονηρού προσπάθησαν να "επιμηκύνουν" τη ζωή της, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Δεν ήταν εκλεγμένη από τον λαό και είχε ως μοναδικό της σκοπό να "περάσει" από τη Βουλή την Δανειακή Σύμβαση και μόνον. Όλα τα άλλα ήταν εκ του πονηρού. Άρα; Άρα, για ν' αντιληφθούμε τι ακριβώς ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές, θα πρέπει να θυμόμαστε ως λαός τον λόγο που τις "ζητήσαμε" ...Να θυμηθούμε ποιον —και γιατί— θέλαμε να "διώξουμε" και ποιον —και για ποιον λόγο— "φέραμε" στη θέση του.
Όμως, όπως αντιλαμβανόμαστε, κάπου την "πατήσαμε". Αν εξετάσει κάποιος τα δεδομένα, θα διαπιστώσει με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι "παγιδευτήκαμε". Διώξαμε κάποιους και τους αντικαταστήσαμε με τους απόλυτα όμοιούς τους ..."Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς" ...Σαν τα εσώρουχα του γύφτου ...Η ίδια κυβέρνηση είναι στην ουσία. Η κυβέρνηση του Γιωργάκη, η οποία "έπεσε", είναι απολύτως ίδια με την κυβέρνηση-Σαμαρά, η οποία "ανέβηκε" ...Ίδια απολύτως — και αυτό δεν έχει σχέση μόνον με την ομοιότητα του Γιωργάκη ή του Αντωνάκη.
Δεν είναι μόνον η ομοιότητα αυτών των κυβερνήσεων στο επίπεδο των ηγετών τους....Όμοιες, δηλαδή, επειδή οι ηγέτες τους ήταν κολλητοί φίλοι, συμμαθητές και συγκάτοικοι των Κολεγίων και εκ των δεδομένων θα υπήρχε περίπτωση, λόγω αγάπης και φιλίας, να προστατεύσει ο ένας τον άλλον ...Πόσο μάλλον όταν αυτή η προστασία επιβάλλεται υποχρεωτικά, εξαιτίας άνωθεν εντολών ...Αναγκαστικά, εφόσον καί οι δύο είναι ομοτράπεζοι της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ...Ανήκουν καί οι δύο στις λίστες δώρων του Χριστοφοράκου της Siemens ...Ανήκουν καί οι δύο στις λίστες δώρων του Blankfein της Goldman Sachs.
Αν όμως οι ομοιότητες μεταξύ των Πρωθυπουργών είναι εντυπωσιακές, θα εκπλαγεί ο αναγνώστης από τις ομοιότητες μεταξύ των υπουργών Οικονομικών ...Μεταξύ των Υπουργών, οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση, η οποία προκαλεί την οργή του λαού. Η κυβέρνηση που "έπεσε", λόγω του ΔΝΤ, είναι απολύτως όμοια με την Κυβέρνηση που τη διαδέχεται. Γι' αυτόν τον λόγο παραλίγο να "σηκωθεί" από το καρότσι του ο Σόιμπλε, όταν πανηγύριζε τη νίκη του Antony. Ο λαός "νίκησε" στις τελευταίες εκλογές, αλλά ο Σόιμπλε δεν θα άλλαζε "συνομιλητές" στην Ελλάδα ...ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Γιατί; Γιατί ο θλιβερός Παπακωνσταντίνου δεν "μοιάζει" απλά με τον Ράπανο, αλλά είναι ίδιοι.
...Γιά να θυμηθούμε λοιπόν μερικά πράγματα, τα οποία θα μας είναι χρήσιμα στην αντίληψη των πραγμάτων. Γιατί πάντα θεωρούσαμε ως εξ αρχής αναξιόπιστο και ύποπτο προδοσίας τον Παπακωνσταντίνου; ...Γιατί είχε "βρόμικο" παρελθόν ...Γιατί ήταν σίγουρα εκβιάσιμος ...Εκβιάσιμος για πολλά πράγματα και από πολλούς ενδιαφερόμενους ...Εκβιάσιμος από τη Siemens, εφόσον στο διάστημα της μεγάλης λεηλασίας τού ΟΤΕ ο Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του διοικητικού του συμβουλίου. Για τι άλλο τον θεωρούσαμε αναξιόπιστο; Γιατί, στην περίοδο 2002-2004, όπου η Goldman Sachs έκανε τα περίφημα Swaps και το κράτος δανειζόταν παρανόμως τεράστια ποσά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλιότητας, ο Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του "μαγειρείου" ...Ήταν μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ). Άρα εκ των δεδομένων μετά την Siemens και η Goldman Sachs μπορούσε να τον εκβιάζει.
Αυτόν τον άνθρωπο συμφώνησαν οι "συνένοχοι" της σημερινής συγκυβέρνησης να τον "διαδεχθεί" ο Ράπανος ...Ο άνθρωπος, δηλαδή, ο οποίος θα αναλάμβανε το κορυφαίο πόστο μιας κυβέρνησης, η οποία θα "αμφισβητούσε" το Μνημόνιο, θα ήταν ένας από τους βασικούς υπεύθυνους που φτάσαμε σ' αυτό ...Ο άνθρωπος, ο οποίος, λόγω θέσης, θα πρωτοστατούσε στις προσπάθειες μιας κυβέρνησης, που θα έστηνε εξεταστική, για να καταλογίσει ευθύνες σε βαθμό εσχάτης προδοσίας, θα ήταν ένας από αυτούς, που θα έπρεπε να κατηγορηθεί για την κατάσταση ...Αυτός θα διαχειριζόταν το υπουργικό πόστο, το οποίο θα απέδιδε ευθύνες προδοτών σε Παπανδρέου και σε Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της προδοσίας.
Ούτε στα έργα δεν μπορούν να συμβούν αυτά. Είναι δυνατόν από το "έργο" αυτού του Υπουργού να κινηθεί η κυβέρνηση-Σαμαρά εναντίον της προηγούμενης; Είναι δυνατόν ο Σαμαράς, ως πρόεδρος αυτής της κυβέρνησης, να έστελνε στο "απόσπασμα" τον κολλητό, φίλο, συμμαθητή, συμφοιτητή, συνοργανοπαίχτη και συνδαιτυμόνα στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ; ...Όχι βέβαια, θα έλεγε η λογική. Μήπως όμως η λογική θα έλεγε κάτι διαφορετικό για τον Ράπανο, ο οποίος εκ της θέσεώς του θα ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την αποκάλυψη του ρόλου του προκατόχου του;
Αυτό κι αν είναι αδύνατον. Γιατί; Γιατί ο Ράπανος είναι στην ουσία μια απόλυτα όμοια "έκδοση" του "Παπακωνσταντίνου". Όπου συμμετείχε ο Παπακωνσταντίνου —και το θεωρήσαμε "ύποπτο"— ο Ράπανος "προήδρευε" ...Δεν συμμετείχε απλώς, αλλά ήταν επικεφαλής. Ο υποψήφιος υπουργός της "γαλάζιας" κυβέρνησης ήταν ο "προϊστάμενος" τού "πράσινου" Παπακωνσταντίνου της "πράσινης" σημιτικής λαίλαπας. Όταν ο Παπακωνσταντίνου ήταν απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ —και άρα "πελάτης" της Siemens— ο Ράπανος ήταν πρόεδρος αυτού του συμβουλίου. Όταν ο Παπακωνσταντίνου συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ως απλό μέλος, ο Ράπανος προήδρευε. Όπου υπήρχε έγκλημα κατά του ελληνικού λαού και ο Παπακωνσταντίνου "συμμετείχε", ο Ράπανος "προήδρευε".
Από το 2000 μέχρι το 2004 —και άρα μέχρι να γίνει η "δουλειά", που μας οδήγησε στον "βόθρο" των Ολυμπιακών— ο Ράπανος ήταν αυτός, ο οποίος "μαγείρευε" τα στοιχεία, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Ο Ράπανος ήταν ένας από τους βασικούς εγκληματίες, οι οποίοι μας "έσπρωξαν" με ψεύτικα στοιχεία στο "σφαγείο" του Ευρώ. Υπό την καθοδήγηση του Παπαδήμου, ως Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Ράπανος και ο Παπακωνσταντίνου "μαγείρευαν" τα στοιχεία εκείνα, που ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι μέσα σε λίγα χρόνια θα μας βύθιζαν στα χρέη και την υποτέλεια.
Από αυτόν τον άνθρωπο περιμένουμε να μας σώσει από το Μνημόνιο και βεβαίως να "αποκαλύψει" τον εγκληματία Παπακωνσταντίνου; Αυτόν τον άνθρωπο του βαθέως σημιτικού και τοκογλυφικού παρακράτους διάλεξε ο "δεξιός" Σαμαράς, για να μας "σώσει". Αυτόν "διάλεξε" ο Σαμαράς, ο οποίος υποτίθεται θα κατήγγειλε την προδοτική μεθόδευση, που μας οδήγησε στο ΔΝΤ ...Ο Σαμαράς, ο οποίος έπαιρνε τα "δωράκια" από την Siemens —όπως καθημερινά βλέπουμε να βγαίνουν αυτά στη δημοσιότητα—, "διάλεξε" ως Υπουργό του έναν εκβιαζόμενο από την Siemens και την Goldman Sachs ταυτόχρονα. Αν σκεφτεί κάποιος ότι ο συντονιστής των δωροδοκιών της Siemens —και άρα απόλυτος γνώστης των διεφθαρμένων— ήταν ταυτόχρονα και διοικητής της Deutsche Bank, καταλαβαίνει τι γίνεται.
Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν είχαν να "φοβούνται" τίποτε από την "νέα" ελληνική κυβέρνηση. Με ένα τηλέφωνο στον "συντονιστή" Άκερμαν ή στον "διαχειριστή" Χριστοφοράκο, όλα θα έμπαιναν στη σωστή σειρά. Απέλυσαν τον έναν από τους συγκάτοικους και έβαλαν τον άλλο στη θέση του Πρωθυπουργού. Απέλυσαν τον έναν από τους υπαλλήλους τους και έβαλαν τον όμοιό του στη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Στην θέση του Παπακωνσταντίνου θα έμπαινε κάποιος άλλος όμοιός του. Αυτό άλλωστε ήταν που τους ενδιέφερε. Ως τοκογλύφοι και υπάλληλοι τοκογλύφων, ήθελαν έναν δικό τους άνθρωπο στη θέση που τους ενδιαφέρει.
Ο Σαμαράς ήταν για το αγανακτισμένο πόπολο ...Για να νομίζει αυτό το πόπολο ότι ως κυρίαρχο "ζήτησε" εκλογές και "απέλυσε" τον προηγούμενο Πρωθυπουργό ...Το κυρίαρχο πόπολο, που εκτόνωσε τα πάθη του μέσα από την εκλογή του Αντωνάκη ...Του Αντωνάκη, που απλά θα "προεδρεύει". Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ο λαός ψήφισε για "διακοσμητικό" Πρωθυπουργό και η Διαπλοκή με τους δανειστές ψήφισαν για πραγματικό Υπουργό Οικονομικών ...Δύο διαφορετικές εκλογές μέσα από τις ίδιες κάλπες. Στην πραγματικότητα οι ιμπεριαλιστές τον Ράπανο προόριζαν για "νικητή" των εκλογών ...Τον Ράπανο ήθελαν για "συνομιλητή" τους στη θέση του Παπαδήμου. Ο Ράπανος ήθελαν να πάρει τα κλειδιά του υπουργείου του Βενιζέλου, για να μην δει κάποιος εκτός "κυκλώματος" τα "λερωμένα" και τα "άπλυτα", που άφηνε πίσω του ο χοντρός.
Αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο για τη συμμορία. Δεν ήθελαν —εκτός από τους ίδιους— να έχει κανένας άλλος πρόσβαση στο "ταμείο" ...Να μην δει κοινός "θνητός" τι έχουν υπογράψει με τους δανειστές ...Να μην γνωρίζει κανένας άλλος ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού κράτους και άρα ποιες οι δυνατότητές του να διαπραγματεύεται ...Να μην γνωρίζει κανένας άλλος ποια είναι η κατάσταση στο Ταμείο Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ...Να μην γνωρίζει κανένας τι γράφει η έκθεση Black Rock ...Να μην γνωρίζει κανένας ποιοι τοκογλύφοι δεν "κουρεύτηκαν" καθόλου στο PSI και πληρώνονται ακόμα και σήμερα δισεκατομμύρια από το υστέρημα του λαού ...Να μην γνωρίζει κανένας ποιοι εγκλημάτησαν εις βάρος όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Αυτό τους ενδιαφέρει από αυτήν την κυβέρνηση. Όλα έγιναν για το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε το Μέγαρο Μαξίμου ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών ούτε αυτό της Άμυνας ή του Πολιτισμού ...Τους ενδιαφέρει το "ταμείο" ...Τους ενδιαφέρει να πάρουν τα χρήματα των δανείων και να τα μοιραστούν μεταξύ τους όπως το έχουν σχεδιάσει ...Τους ενδιαφέρει να μην γνωρίζει κανένας τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στα "άδυτα" των οικονομικών υπηρεσιών τού "κατακτημένου" κράτους ...Εκεί όπου ήδη φτιάχνουν τα "φέουδά" τους οι ξένοι "επίτροποι" των δανειστών και των τοκογλύφων ...Να γνωρίζουν μόνον οι Ράιχενμπαχ και οι Τόμσεν τι συμβαίνει με τα θησαυροφυλάκια του ελληνικού λαού.
Η συγκυβέρνηση των συνενόχων.

Η συμμορία των καθηγητών.

Στο πρόσωπο αυτού του "έντιμου" ανθρώπου "συμφώνησαν" όλοι οι συμμετέχοντες στην συγκυβέρνηση. Ποιοι όμως είναι αυτοί οι συγκυβερνήτες; ...Ο Βενιζέλος, κατ’ αρχήν ...Ο μέγας ηγέτης ...Ο ηγέτης του 12,27%, που, αν το συνδυάσει κάποιος με την αποχή του 40%, θα δει ότι μιλάει για έναν χοντρό Τσήμερο, που έχει την απαίτηση να συγκυβερνά ...Ο "καθηγητής" κολλητός του "καθηγητή" Σημίτη ...Ο προδότης Βενιζέλος, του "ανεύθυνου" των διεφθαρμένων υπουργών και των Ολυμπιακών Αγώνων της σπατάλης ...Ο δωσίλογος Βενιζέλος ο οποίος "διαπραγματεύτηκε" με τους ξένους και "κούρεψε" μόνον τους Έλληνες εργαζομένους και τους Κυπρίους αδελφούς.
...Ο άθλιος Βενιζέλος, ο οποίος εκβιάζει ολόκληρο τον κόσμο, εφόσον ακόμα κρατάει για λογαριασμό του το περίφημο CD με τα ονόματα των Ελλήνων, οι οποίοι διαθέτουν παράνομους λογαριασμούς στην Ελβετία ...Ο άθλιος Βενιζέλος, ο οποίος δεν μας έχει εξήγησε ποτέ πώς είναι δυνατόν κάποιος κρατικός υπάλληλος, όπως είναι ο ίδιος, να βρεθεί με λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ και πόσων άλλων ακόμη, τα οποία δεν γνωρίζουμε. Αυτός ο Βενιζέλος του ΔΝΤ και της διαπραγμάτευσης δεν φοβάται τη συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά και τον Ράπανο ...Δεν φοβάται τα σκανδαλώδη "υπόλοιπα", τα οποία θα βρει ο Ράπανος στα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών.
...Γνωστοί και φίλοι είναι από την εποχή που εκείνος ήταν Υπουργός Πολιτισμού ...που σπαταλούσε παράνομα αυτά, τα οποία του εξασφάλιζε —επίσης παράνομα— ο Ράπανος. Επιπλέον, τους συνδέει και η υπόθεση ΟΤΕ. Τι να φοβάται αυτός, που, ως Υπουργός, ξεπούλησε τον ΟΤΕ, από αυτούς, που, ως Διοικητικό Συμβούλιο, τον λεηλάτησαν, προκειμένου να ξεπουληθεί; Δεν φοβάται αυτούς, οι οποίοι ανήκουν στις ίδιες λίστες της Siemens. Ο Ράπανος είναι αυτός, ο οποίος "δικαιώνει" τους δεξιούς, που ψήφισαν "Δεξιά", για να τιμωρηθεί το βαθύ παρακράτος του ΠΑΣΟΚ ...Ο Ράπανος θα δώσει πραγματική "αξία" στην ψήφο τους ...Πραγματικά θα μετατρέψει την ψήφο τους σε "λαιμητόμο" ...Μικρή "λαιμητόμο", που κόβουν τα πούρα οι διαπλεκόμενοι.
Την ίδια ασφάλεια νιώθει και ο Κουβέλης ...Ο "καλοκάγαθος" Κουβέλης ...Ο εμετικός Φανούρης, ο οποίος "κατασκευάστηκε" από ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες λίγες ημέρες πριν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να μην μετακινηθεί ανεξέλεγκτα ο κόσμος του προς τα Αριστερά ...Ο Κουβέλης, ο οποίος ενσαρκώνει το πλέον άσχημο πρόσωπο της μεταπολεμικής Αριστεράς των χαφιέδων της κρατικής Ασφάλειας, που παρίσταναν τους κοινωνικούς "αγωνιστές" ...Φάτσα "οσιομάρτυρα" και ψυχή δωσίλογου. Έτσι ήταν πάντα οι επιφανείς τής Αριστεράς και "αναγνωρισμένοι" από τη Δεξιά για τους "αγώνες" τους ...Τέτοιος αγωνιστής ήταν και ο Κουβέλης ...πάντα "πρόθυμος" να εξυπηρετήσει αυτούς, τους οποίους προηγουμένως όριζε ως "εχθρούς" ...Τρόφιμος όλων των γνωστών και αγνώστων κρατικών υπηρεσιών.
...Μια ζωή χαφιές ο Φώτης ...Από τα νιάτα του, εφόσον ήταν ένας σταλινικός, ο οποίος "αγωνίστηκε" για τη Δημοκρατία υπό την "επίβλεψη" της Μόσχας ...Αριστερός με "διώξεις" και "ένσημα" ...αλλά και τεράστια περιουσία ...Το τερπνόν μετά του ωφελίμου ...Μεγάλη "μούχλα" ο Φώτης. Τώρα τον κατάλαβε από την "καλή" και ο φίλος του ο Χατζησωκράτης, τον οποίο ο "δημοκράτης" Φώτης έδιωξε από τη Βουλή, για να εξυπηρετήσει "άλλους". Όταν λέμε "άλλους", να μην πάει το μυαλό τού αναγνώστη στους προφανείς, που είναι η κοπέλα η οποία εκλέχθηκε βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία ..."Άλλους", όταν λέμε, εννοούμε τους "συνεταίρους" και τα "αφεντικά".
Ο Χατζησωκράτης ήταν υπεύθυνος της χάραξης της οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ. Αυτό πιθανολογούμε ήταν το "αμάρτημά" του. Το πιθανότερο, δηλαδή, είναι ότι, λόγω "συγκυβέρνησης, έγινε γνώστης πολλών μυστικών του "ταμείου" και άρα επικίνδυνος. Πολλοί δεν θα ήθελαν ένα τέτοιο άτομο "θωρακισμένο" με τη βουλευτική  ασυλία. Τον ήθελαν εξωκοινοβουλευτικό και άρα ευάλωτο σε όλων των ειδών τις απειλές. Κατά συνέπεια τον "έφαγαν" μέσω του "οσιομάρτυρα" Κουβέλη ...Κατάλαβε πλέον και ο Χατζησωκράτης τι σημαίνει "φιλία" για τον Φανούρη της πολιτικής σκηνής ...Για τον επαγγελματία "καλοκάγαθο" της Αριστεράς ...Αυτός ο Κουβέλης για το "καλό" μας στήριξε την κυβέρνηση της "Δεξιάς" ...Συμφώνησε επίσης στο πρόσωπο του Ράπανου.
...Πολύ εύκολα συμφώνησε. Γιατί άραγε; Μήπως έχει σχέση με το γεγονός ότι ο Κουβέλης ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην εποχή του "βρόμικου" 89; ...Στην εποχή που η Siemens, μέσω Σαμαρά, "έστηνε" το κόλπο του ΟΤΕ ...Στην εποχή που το ΚΚΕ του "σύντροφου" Φλωράκη έπρεπε να βοηθήσει τον γιο τού ταμία τού Εμφυλίου ...Τον γιο του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια από φτωχοχαφιές ξένων υπηρεσιών θα γινόταν μεγιστάνας. "Χρωστούσε" το ΚΚΕ στον Κόκκαλη και αν δεν τον "ξεπλήρωνε", πολλά από τα μυστικά των χαφιέδων του Περισσού θα έβγαιναν στη φόρα. Ο πρώην σταλινικός Κουβέλης ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος δεν αναρωτήθηκε ποτέ για το πώς θα μπορούσαν οι κομματάρχες να "βοηθήσουν" με κρατικό χρήμα τον γιο του παλιού τους "φίλου".
Εκείνης της "παρέας" μέλος, φίλος και συνένοχος ήταν ο "αριστερός" Φώτης ...Της παρέας των παλιών δωσίλογων, που αντιπροσώπευε ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης και των σταλινικών του Χαρίλαου ...Τα "παιδιά" του Ζαχαριάδη και των δωσίλογων, που έκαναν τον στημένο Εμφύλιο, για να γλιτώσουν όλοι μαζί ...Της παρέας του Λαμπράκη και του Κόκκαλη, που με τον Μητσοτάκη "έστρωναν" τον δρόμο του Σημίτη, ο οποίος θα μας οδηγούσε στο ΔΝΤ και την εθνική υποταγή ...Στην κυβέρνηση-Σημίτη, που όλα της τα εγκλήματα τα δρομολόγησαν οι σημερινοί πρωταγωνιστές ...Ο Βενιζέλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Ράπανος, ο Παπαδήμος και όλες οι δυνάμεις που υποστήριξαν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ...Όλες οι δυνάμεις, που τους έχουν σε "λίστες" στο Βερολίνο.
Πώς συνδέεται ο Κουβέλης με αυτήν τη συμμορία των "καθηγητών"; Συμβολικά. Ο Κουβέλης είναι αυτός, ο οποίος προσπάθησε να υπερασπιστεί μια άλλη συμμορία καθηγητών ..."Προοδευτικών" καθηγητών με "συντηρητικά" γούστα ..."Δημοκρατών" καθηγητών με προτίμηση στις σάουνες και τις Φερράρι ...Μια συμμορία ομοϊδεατών, φίλων και συνοδοιπόρων του Σημίτη, του Γιαννίτση και του Βενιζέλου ...Μια συμμορία, που η τύχη θέλησε να καταδικάζονται με βαριές ποινές την ώρα που οι "συνάδελφοί" τους εξακολουθούν να εγκληματούν και να προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη τους. Η συμμορία της Παντείου, δηλαδή, είναι ένα "δοχείο", το οποίο "συγκοινωνεί" με τη συμμορία, που μας έβαλε στο ΔΝΤ. 
...Ομοειδή ανθρωπάκια με εκείνους είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα πρωταγωνιστούν στη "χρεοκοπία" μας ...Τα ανθρωπάκια τύπου Σημίτη και Γιαννίτση. Όλοι μιλάνε για την περίοδο-Σημίτη, αλλά αγνοούν ότι ο Γιαννίτσης είναι από τους βασικούς "αρχιτέκτονες" της περιόδου αυτής. Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση-Σημίτη από μόνη της. Ο Γιαννίτσης ήταν το alter ego του Σημίτη ...Ταμίας του και οικονομικός του σύμβουλος "εξ' απ’ ανέκαθεν". Πολύ πριν γίνει Πρωθυπουργός ο Σημίτης, ήταν οικονομικός του σύμβουλος ο Τάσος. Γερμανοτραφείς και γερμανολάτρες καί ο δύο τους. Συμπληρωματικά πλάσματα είναι αυτοί οι δύο "ευνούχοι" ...Οι δύο χαντούμηδες της "επιστήμης" ...Οι μικροτσούτσουνοι της κοινωνικής "αντίστασης" ...Οι δύο νάνοι, που πάντα προσπαθούσαν δια της συνεργασίας να συμπληρώσουν έναν ολόκληρο άνθρωπο ...Τα "εκφυλισμένα" DNA ...Η "σκλήρυνση κατά πλάκας" του ανθρώπινου είδους.
Αυτοί οι δύο εκμεταλλεύτηκαν το "κενό" της δεσποτικής παπανδρεϊκής περιόδου και δημιούργησαν τη δεσποτική "συμμορία" των "καθηγητών". Έψαξαν και βρήκαν τα όμοιά τους ανθρωπάκια και έχτισαν μια "συμμορία" θρασύδειλων ανθρώπων, που με τις "πλάτες" των προστατών τους μπορούν να κάνουν τα πάντα. Έψαξαν και βρήκαν όλους εκείνους τους στραβούς, τους κουτσούς και τους χοντρούς, για να τους "θεραπεύσουν" μέσω της εξουσίας. Από τη στιγμή που κατάφεραν να εμφανίσουν τον αυτιστικό Βέλτσο σαν ενδιαφέροντα ρήτορα, ήταν δεδομένο ότι θα στόχευαν να εμφανίσουν σαν "γοητευτικό" τον Σημίτη ...Ολόκληρο ΔΟΛ είχαν από "πίσω" τους.
 Έτσι λειτουργούσαν πάντα ...Ομαδική προσπάθεια, κοινοί στόχοι ...Συνωμότες της κακιάς ώρας. Να ακούσεις τον Βέλτσο να συζητά με τον Σημίτη και τον Γιαννίτση και να σε πιάσει "ναυτία" από τα "φάλτσα". Να ακούσεις τα ελληνικά των "καθηγητών" και να εκτιμήσεις τα σουαχίλι. "Σκοτεινοί" άνθρωποι, που μέσα από τη "σκιά" μπορούσαν να κάνουν οποιοδήποτε έγκλημα. Κομπλεξικοί άνθρωποι, που γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να διατηρηθούν στην κορυφή μόνον μέσω συνθηκών αναξιοκρατίας και ως εκ τούτου ήταν έτοιμοι να υπηρετήσουν ακόμα και τον διάολο.
 Αυτοί οι σιχαμένοι άνθρωποι ήταν, που μας "έσπρωξαν" παράνομα στο "σφαγείο" του χρηματιστηρίου και μετά μας ειρωνεύονταν. "Ας προσέχαμε"... μας έλεγαν, προστατευμένοι από τους νόμους του Βενιζέλου ...Μια συμμορία, που, δυστυχώς για την ίδια, δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος και δυστυχώς για εμάς συνεχίζει να εγκληματεί. Αυτή η συμμορία είναι σήμερα, που, πίσω από τις όποιες "επίσημες" κυβερνήσεις, χειρίζεται το οικονομικό μας θέμα ...Η συμμορία εκείνη, η οποία συνομιλεί μυστικά με όλους τους τοκογλύφους, που καταστρέφουν τη χώρα.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Μια χαρά μάς "δούλεψαν" για άλλη μια φορά. Δωσίλογοι και αφεντικά δεν έχασαν τον έλεγχο ούτε για μια στιγμή. Από τον Γιωργάκη της Goldman Sachs πήγαμε κατ’ ευθείαν στον Παπαδήμο της Goldman Sachs επίσης ...Από το Κολέγιο Αθηνών πήγαμε στο Κολέγιο Αθηνών. Τις λίγες ημέρες της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανέλαβε ο γιος του δωσίλογου Πικραμένου ...Ο απόφοιτος του γερμανικού "Κολεγίου" και "παρών" σε πολλές λίστες της γερμανικής πρεσβείας ...Ο συμμαθητής του Γιαννίτση στο Γερμανικό Κολέγιο, το οποίο κάποτε χρηματοδοτήθηκε και από τους ίδιους τους Ναζί. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες αδυνατούμε να αναδείξουμε έναν έστω και υπηρεσιακό Πρωθυπουργό. Οι Πρωθυπουργοί στην Ελλάδα είναι "προνόμιο" μόνον για τα Κολέγια των χαφιέδων των ξένων δυνάμεων. Μετά το "διάλειμμα" της γερμανικής σχολής η εξουσία επέστρεψε και πάλι στο Αμερικανικό Κολέγιο ...Στον απόφοιτο Αντώνη ...Στον αδερφό του Προέδρου του Ιδρύματος ...Στον εγγονό του ιδρυτή του.
Όμως, οι εξελίξεις δεν δείχνουν να τους ευνοούν. Η "καταιγίδα", άσχετα με το αν τη "βλέπει" ή δεν τη "βλέπει" ο Αντωνάκης, έχει αρχίσει να "φαίνεται". Με "συνοδοιπόρους" τον Βενιζέλο και τον Φανούρη δεν θα πάει πολύ μακριά. Ήδη ο Βενιζέλος τον πιέζει να δημιουργήσουν "εθνική" ομάδα διαπραγμάτευσης. Επιδιώκει ο χοντρός να πηγαίνουν μαζί στις ευρωπαϊκές συναντήσεις. Γιατί; Γιατί ο βουλιμικός της Θεσσαλονίκης φοβάται ...Φοβάται γι' αυτά τα οποία μπορεί να μάθει ο Σαμαράς γι' αυτόν στην Ευρώπη ...Φοβάται γι' αυτά τα οποία θα του αποκαλύψουν οι Ευρωπαίοι για τον προκάτοχό του, όταν θα τον πιέζουν στις διαπραγματεύσεις.
Αυτός είναι ο μέγας φόβος του καθηγητή Βενιζέλου ...Φοβάται μήπως η επαφή του Σαμαρά με την εξουσία —και τις πληροφορίες που αυτήν συνεπάγεται— αντιστρέψει τους όρους και πέσει ο ίδιος θύμα εκβιασμού από τον Σαμαρά. Γι' αυτόν τον λόγο θέλει να έχει φυσική παρουσία σε όλες τις συναντήσεις τού Σαμαρά στην Ευρώπη. "Καίγεται" στην κυριολεξία να "κλείσει" άπαξ το θέμα του Μνημονίου ...Ο Βενιζέλος, ο οποίος δήθεν διαπραγματεύεται με τον Σαμαρά την "ατιμωρησία" για τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντίνου, ενώ στην πραγματικότητα διαπραγματεύεται μόνον για τον εαυτό του.
Ούτε θέλει να σκέφτεται ο χοντρός τι θα γίνει και τι θα πάθει ο ίδιος, αν αποκαλυφθεί πώς έγιναν τα "κουρέματα" των ομολόγων μόνον εις βάρος των Ελλήνων και όχι εις βάρος των τοκογλύφων. Δεν θέλει να σκέπτεται ότι κάποτε θα αποκαλυφθεί το έγκλημα του ΟΤΕ ...Το έγκλημα του ξεπουλήματος ενός Οργανισμού μείζονος εθνικής σημασίας με τεράστια οικονομική αξία ...Το έγκλημα του ξεπουλήματος ενός σοβαρού ποσοστού του και του μάνατζμέντ του για χρήματα τόσα, που ο Οργανισμός βγάζει σε ένα τρίμηνο.
Τα πράγματα όμως δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά ...Καθόλου καλά. Ήδη ο Ράπανος την "κοπάνησε". Είναι προφανές ότι την "κοπάνησε" αν σκεφτεί κάποιος τη μεθόδευση που ακολούθησε. Σαν τους κοινούς κακοποιούς, οι οποίοι τρέχουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, για να πάρουν "δικαιολογητικό", ώστε να αναβληθεί η δίκη τους ...Λιποθυμικό "επεισόδιο" χωρίς σαφή ασθένεια ..."Επεισόδιο", το οποίο "υποχρεώνει" τους γιατρούς να σε "κρατήσουν", άσχετα με το τι πιστεύουν για την κατάστασή σου. Κάτι σαν τον "αυτοκτονικό ιδεασμό" του κολλητού του Θέμου. Αυτό έκανε και ο Ράπανος ...Τα "παπατζηλίκια" των απατεώνων. Φόρεσε την πιτζάμα του, πήρε παραμάσχαλα έναν ορό και περιμένει να περάσει η "μπόρα". Στο ιδιωτικό "Υγεία" κατέφυγε, για να αποφύγει τον έλεγχο της υγείας του ο ομορφάντρας της Διαπλοκής...Εκεί όπου μπορείς να πληρώσεις και να πάρεις ό,τι γνωμάτευση θέλεις και σε βολεύει.
Λογική μάς φαίνεται η στάση του πονηρού Ράπανου. Ήταν αρκετά έμπειρος, για να δει το "κακό" να έρχεται. Θα "αυτοκτονούσε", αν αναλάμβανε τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Αυτός είδε κι έπαθε να "ξεχαστεί" ο ρόλος του στο έγκλημα της ένταξης της χώρας στο Ευρώ και στο ΔΝΤ και θα πήγαινε τώρα στα καλά καθούμενα ν' αναλάβει όλο το βάρος του; ...Είδε κι έπαθε να "ξεχαστεί" ο ρόλος του ως κρατικός αξιωματούχος την εποχή του swap και θα πήγαινε τώρα να ξαναμπλέξει; ...Τώρα, που "ιδιωτεύει" πολυτελώς; Με ποιο κίνητρο; Ούτε καν οικονομικό κίνητρο δεν υπάρχει για την περίπτωσή του.
Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας είναι ...Ο απόλυτος ορισμός του παρασιτικού "χρυσοκάνθαρου". Θα παρατήσει μια θέση, η οποία του εξασφαλίζει πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο με άπειρα κρυφά μπόνους για μια θέση, η οποία δεν φτάνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ; Θα παρατήσει μια θέση στα "μετόπισθεν", η οποία του επιτρέπει να "ροκανίζει" και τα κλοπιμαία από την εποχή Σημίτη για μια θέση, που μέσα σε ένα εξάμηνο μπορεί να τον κάνει να ψάχνει για σπίτι στο εξωτερικό; ...Μια θέση, η οποία μπορεί να τον κάνει μισητό όσο τον ΓΑΠ, ή τον Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ήδη ψάχνουν τρόπους να "δραπετεύσουν" από τη χώρα;
Αφελής θα ήταν αν το έκανε ...και ένας πονηρός τοκογλύφος, όπως είναι ο Ράπανος, δεν μπορεί να είναι αφελής. Αν όμως συμβαίνει αυτό, γιατί αποδέχθηκε —έστω και σε πρώτη φάση— τη θέση; Γιατί δεν την αρνήθηκε εξ αρχής με το που του έθεσαν το αίτημα; Γιατί πιθανότατα δεν μπορούσε. Εξ’ αρχής θα πρέπει να περιλαμβανόταν η παρουσία του στα "προαπαιτούμενα" της νέας Κυβέρνησης ...Επιλεγμένος από τους συνενόχους και τους εκβιαστές τους ...Επιλεγμένος από τους "καθηγητές" ...Επιλεγμένος από τους Σημίτιδες, τους Παπαδήμους, τους Γιαννίτσηδες, τους Βενιζέλους αλλά και την Siemens, την Goldman Sachs και τα άλλα τα παιδιά.
Σε αυτούς δεν μπορούσε να αρνηθεί, γιατί θα κινδύνευε αν τους εξόργιζε ...Στους "καθηγητές" δεν χωρούσαν "καθηγητιές". Δεν μπορούσε να τους αρνηθεί με τρόπο τέτοιο, που να φαίνεται ότι τους "πουλάει". Γνώριζε πόσο εκδικητικοί και πόσο κομπλεξικοί ήταν και δεν θα τολμούσε να τους προκαλέσει. Έτσι και δέχθηκε σε πρώτη φάση, για να μην θεωρηθεί μη συνεργάσιμος και τον "στοχοποιήσουν". Πρώτα δέχθηκε και μετά παρίστανε τον άρρωστο ...Όπως η Βουγιουκλάκη, που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο ...Πρόθυμος, αλλά "ατυχής" ...Το πνεύμα πρόθυμο, αλλά η σάρξ... Θα περίμενε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Μόλις λυνόταν το πρόβλημα με κάποιον άλλον "καθηγητή", θα έβγαινε από το νοσοκομείο "φρεσκαδούρα".
Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πρόβλημα ...Πρόβλημα για τη "δεξιά" κυβέρνηση, η οποία πρέπει να κυβερνήσει, αλλά και έχει υποσχεθεί να τιμωρήσει αυτούς, οι οποίοι μας "έβαλαν" στο Μνημόνιο. Τι θα κάνει τώρα η Δεξιά, που απέτυχε το κόλπο με τον Ράπανο; Πού θα βρει άλλον τόσο καλό συνένοχο και επιθυμητό από την Siemens, την Goldman Sachs και από την τοπική Διαπλοκή; Πού θα βρει η Δεξιά ένα τέτοιο επιθυμητό στέλεχος, που να διαδεχθεί τον Παπακωνσταντίνου ή τον Παπαδήμο ή τον Ράπανο, οι οποίοι από το 2000 μέχρι το 2004 "μαγείρευαν" τα "θανατηφόρα" Swaps, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ;
...Τη "ρεζέρβα" τους έτσι κι αλλιώς την ξόδεψαν. Ο "καθηγητής", ο οποίος θα διαδεχόταν τον "καθηγητή" Βενιζέλο, χωρίς να τον κλείσει φυλακή για τα εγκλήματα που διέπραξε, "ξοδεύτηκε". Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του γιου του δωσίλογου Πικραμένου ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών ο "καθηγητής" Ζανιάς. Ποιος ήταν αυτός; ...Ο "Νέστορας Μάτσας" της εποχής του Μνημονίου ...Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της περιόδου Σημίτη ...Ο γενικός γραμματέας της περιόδου 2001-2004 ...Ο συντονιστής της "συμμορίας" που "μαγείρευε" το swap και αυτός ο οποίος τυπικά ασκούσε τον υπηρεσιακό έλεγχο των οικονομικών υπηρεσιών της κυβέρνησης-Σημίτη ...
Αυτός, που, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, τα "μαγειρέματα" της συμμορίας της Goldman Sachs τα σέρβιρε σαν εθνικό μας "πιάτο" ...Αυτός, που "έσπρωχνε" τα δισεκατομμύρια στον Υπουργό Πολιτισμού Βενιζέλο, ο οποίος τα μοίραζε στη Διαπλοκή υπό την "πίεση" του "ολυμπιακού" κατεπείγοντος ...Ο εκλεκτός του "Συγκροτήματος", εφόσον, όποιον ήθελε να ευνοήσει ή να χαρτζιλικώσει η Διαπλοκή, τον έβαζε στα μισθολόγιά της σαν αρθρογράφο της ...Ο "συνάδερφος" και κολλητός του "καθηγητή" Σημίτη ...Ο "συνάδερφος" και κολλητός του "καθηγητή" Γιαννίτση ...Του ίδιου Γιαννίτση, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην ίδια κυβέρνηση ...Του ίδιου Γιαννίτση, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΠΕ στην εποχή της προετοιμασίας για το μεγάλο πλιάτσικο του ΤΑΙΠΕΔ ...Του ίδιου τραυλοΓιαννίτση, ο οποίος προηγουμένως συμμετείχε στο Δ.Σ. του Συγκροτήματος Λαμπράκη.
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Όχι απλά εκτίθενται, αλλά στην κυριολεξία το έχουν "χάσει". Η κυβέρνηση της Δεξιάς, η οποία υποτίθεται υποσχέθηκε στην παράταξη της Δεξιάς να τιμωρήσει το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ για τα εγκλήματά του, χρησιμοποιεί το απώτατο "βάθος" του. Με άλλοθι την δήθεν συγκυβέρνηση —όπως υποκριτικά παρατήρησε και ο Βενιζέλος— ο Σαμαράς χρησιμοποιεί τη "λάσπη" του "πάτου" του ΠΑΣΟΚ ...Χρησιμοποιεί αυτούς, τους οποίους το ίδιο το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να "ξεχάσει" ...Αυτούς, οι οποίοι έπαιρναν τις τσάντες με τα χρήματα της Siemens και όταν τους αμφισβητούσες σε χαρακτήριζαν εθνικιστή ...Αυτούς, οι οποίοι αναγκάζουν τους πιο φανατικούς Πασόκους να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή, όταν αναφέρονται σ' αυτούς.
 ...Τα "ξερατά" ολόκληρης της Μεταπολίτευσης ...Οι εκλεκτοί του ΔΟΛ....που κάποτε ανήκε στους Ναζί ...Οι κορυφαίοι των λιστών του Άκερμαν και του Χριστοφοράκου ...Οι χαφιεδοπράκτορες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, που υπηρετεί ο αδερφός του Σημίτη ...Αυτοί, που, από τότε που υπάρχουν, ζουν ελέω κράτους και Διαπλοκής ...Αυτοί, που χατιρικά έγιναν "καθηγητές" σε ανύπαρκτες επιστήμες και όλη τους τη ζωή "ξεχρέωναν" τους ευεργέτες τους. Αυτή είναι η συμμορία των "καθηγητών" και η οποία είναι πολύ χειρότερη και πολύ πιο δαπανηρή από τη συμμορία της Παντείου, η οποία καταδικάστηκε αυτές τις μέρες.
Μέλος αυτής της "προοδευτικής" συμμορίας των "καθηγητών" είναι και ο νέος Υπουργός Οικονομικών ...Ο διαβόητος Στουρνάρας. Ο "καθηγητής" τραπεζίτης και απόλυτα όμοιος με τον Παπαδήμο. Μέλος κι αυτός της "πανίδας" του πάτου του βαθέως ΠΑΣΟΚ ...Ο κουμπάρος του άλλου "μεγάλιθου" της τιμιότητας ...του Γιάννου Παπαντωνίου ..Του Παπαντωνίου, ο οποίος υπήρξε Υπουργός Οικονομικών και σήμερα είναι ελεύθερος, εξαιτίας της παραγραφής του νόμου Βενιζέλου. Αυτού του σημιτικού Υπουργού Οικονομικών είναι κουμπάρος ο Στουρνάρας ...Ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών. Άνθρωπος με "πράσινο" και "πλούσιο" βιογραφικό ...Πολύ πλούσιο.
Παρ' ότι στουρνάρι, σε ηλικία 38 ετών του είχαν παραδώσει τη διοίκηση της σημαντικότατης Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) ...Μεγάλη "ανακάλυψη". Ποιος την έκανε; Ο ίδιος ο Σημίτης ...Ο "καθηγητής" των "καθηγητών". Το '93 ανέλαβε ο Σημίτης Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας κλπ. και το '94 έδωσε τη μεγάλη "ευκαιρία" στην ανακάλυψή του. Στη συνέχεια η πρόοδος του Στουρνάρα ήταν εκρηκτική ...Άνθρωπος για όλες τις δουλειές ...Σε όλα "μέσα" ήταν. Στα χρόνια των "μαγειρείων" ήταν κι αυτός ένας από τους "μάγειρες". Από πού να ξεκινήσει κάποιος και πού να καταλήξει ...Βοηθούσε και λίγο ο κουμπάρος και...
Ο Στουρνάρας ήταν μέλος της επιτροπής διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους, όταν οι άλλοι "καθηγητές" υπό τις εντολές της Goldman Sachs "μαγείρευαν" αυτό το χρέος, προκειμένου να το "εξωραΐσουν". Στο επίμαχο διάστημα υπήρξε και πρόεδρος της ΣΟΕ. Στην ίδια αμαρτωλή ΣΟΕ του Σημίτη, όπου συμμετείχε καί ο Ράπανος καί ο Παπακωνσταντίνου. Επιπλέον ο Στουρνάρας υπήρξε από τους βασικούς διαπραγματευτές της Ελλάδας για την "αυτοκτονική" της ένταξη στην ΟΝΕ. Ως απόλυτος γνώστης του ψευδούς χρέους —και ένας από εκείνους που μεθόδευσαν το swap—, πήγε και διαπραγματεύτηκε εις βάρος του ελληνικού λαού την ένταξή του στο "σφαγείο" ...Ο απόλυτος ορισμός του οικονομικού "δολοφόνου" ...Μιλάμε πραγματικά για δόλο ...Ηθικός και φυσικός αυτουργός ταυτόχρονα ...Από τους δημιουργούς του "ψεύδους", το οποίο στη συνέχεια χειρίστηκε σαν "αλήθεια", για να μας οδηγήσει στον άδικο "θάνατο".
Αυτόν τον "δολοφόνο" στη συνέχεια τον "αντάμειψαν". Πώς; Να υποθέσουμε με τον γνωστό τρόπο της "προμήθειας"; Ο Στουρνάρας είναι από τους πλέον γνώστες των "κερδών", τα οποία προκύπτουν από τις ιδιωτικοποιήσεις, αν σκεφτεί κάποιος πως ήταν αυτός, που ιδιωτικοποίησε την Εμπορική Τράπεζα. Ο κουμπάρος του, ως Υπουργός Οικονομικών, του έδωσε την Τράπεζα να τη "διοικήσει". Αφού την εξουθένωσε με σιβηριανές και άλλες "επενδύσεις", στη συνέχεια την ιδιωτικοποίησε τζάμπα προς μεγάλη χαρά των "κουτόφραγκων". Την έδωσε "τζάμπα" στους συμπατριώτες τού Παριζιάνου Γιάννου
...Ο μέγας οικονομολόγος, ο οποίος μόνον για την αλλαγή του σήματος της Εμπορικής Τράπεζας πλήρωσε 20.000.000 ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ξόδεψε για αλλαγή σήματος σε μια τράπεζα το ισοδύναμο των 7 δις δραχμών λίγους μήνες μετά την αλλαγή τού νομίσματος. Απίστευτα μεγάλο ποσό για ένα απίστευτα μικρό έργο. Τόσο πολύ τα "λυπόταν" τα χρήματα αυτού του λαού. Όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί θυμηθήκαμε το ..."μαζί τα φάγαμε"... του ομοϊδεάτη του Πάγκαλου ...Για να θυμόμαστε ποιοι μετά την αλλαγή του νομίσματος άρχισαν να "δένουν" τα σκυλιά με τα λουκάνικα ...Ποιοι άρχισαν τη σπατάλη, για να μπορεί η Διαπλοκή να περνά τη λεηλασία της απαρατήρητη ...Για να μπορεί ο Βενιζέλος να μοιράζει χωρίς διαγωνισμούς τα "κατεπείγοντα" έργα της "αυτοκρατορίας". Ο Στουρνάρας ήταν πρωτοπόρος στην αθλιότητα, που σήμερα μας έφερε στο σημείο να πρέπει να μας "σώσει" και πάλι ο ίδιος ...Πρωτοπόρος στη "βασιλεία" του κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτοί είναι οι "μαζί τα φάγανε" με τον Πάγκαλο, τον Παπαντωνίου και τους άλλους εκσυγχρονιστές.
Τέλος, αυτός ο "προοδευτικός" άνθρωπος υπήρξε και διευθύνων σύμβουλος της Κάππα Χρηματιστηριακής ...Φυσικό μας φαίνεται. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Έπρεπε ο "καθηγητής" να μπει στον ιδιωτικό τομέα. Με τόσα "μαύρα" χρήματα, που θα πέρασαν από τα χέρια του, ήταν βέβαιο ότι ο μισθοσυντήρητος "καθηγητής" θα είχε πρόβλημα. Είναι βέβαιο ότι χρειαζόταν ένα "πλυντήριο" ...έστω κι αν αυτό άρχιζε με "κάππα". Αφού νομιμοποίησε την "επιτυχία" του με συνεχείς "πλύσεις", αποφάσισε να μας "ξανασώσει". Δεν είναι μόνον προνόμιο της Ντόρας η "σωτηρία" μας ...Κι άλλοι θέλουν να μας "σώσουν" ...και μεταξύ αυτών και ο Στουρνάρας.
Μαζί με το άλλο "κόσμημα" της ελεύθερης οικονομίας —τον Στέφανο Μάνο— ίδρυσαν μια ΜΚΟ με αντικείμενο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ...Έβλεπε πολύ "μπροστά" ο άνθρωπος ...γι' αυτό έχει και τα "ενισχυμένα" μάτια άλλωστε ...Μιλάμε για πατριώτη. Είχε "όνειρα" γι' αυτήν την περιουσία. Είχε "όνειρα" και τώρα η Διαπλοκή του δίνει το πόστο, για να τα ενσαρκώσει. Αυτός, που, ως ιδιώτης, κατέθετε σχέδια για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα είναι ο ίδιος, που, ως αρμόδιος αξιωματούχος, θα αποφασίσει ποιο από όλα αυτά τα σχέδια θα επιλεγεί ...και άρα θα πληρωθεί ...Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει ...Ο Γιάννης Στουρνάρας συγκεκριμένα ...Ο Γιάννης, ο οποίος αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι η ζωή έχει χιούμορ. Για να μαθαίνουν και οι νεότεροι το πώς έβγαιναν και οι παροιμίες.
Οι εκλεκτοί του Σόιμπλε.

Η "διανόηση" της προδοσίας.

Για να καταλάβει ο αναγνώστης το παιχνίδι, που έχουν παίξει εις βάρος τής πατρίδας μας οι τοκογλύφοι και οι ιμπεριαλιστές, αρκεί να σκεφτεί όλα αυτά, τα οποία μέχρι τώρα του περιγράψαμε. Εξευτέλισαν ίσως το πιο διάσημο έθνος στον κόσμο, προσάπτοντάς του την κατηγορία του απατεώνα. Επιχείρησαν να απαξιώσουν έναν από τους πιο φιλόπονους και προκομμένους λαούς στον κόσμο, εμφανίζοντάς τον σαν τεμπέλη. Έριξαν στην "πυρά" της δυσφήμισης έναν από τους πιο γενναιόδωρους λαούς της ανθρώπινης ιστορίας, εξαιτίας της απάτης του "μαγειρέματος" των οικονομικών στοιχείων, που οδηγούσαν στη ζώνη του Ευρώ ...Μιας απάτης, την οποία τη διέπραξαν διεφθαρμένοι από τους ίδιους πολιτικοί και αξιωματούχοι αυτής της χώρας ...Πολιτικοί, οι οποίοι κέρδισαν εκλογές και θέσεις εξουσίας με τα χρήματα τα δικά τους.
Αυτοί οι ψεύτες και οι υποκριτές, οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται σαν θύματα εξαπάτησης, είναι που διαλύουν την ελληνική κοινωνία με τα διάφορα Μνημόνια. Για λόγους κερδοσκοπικούς καταστρέφουν συνειδητά έναν λαό, που, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούσε να έχει φυσική συμμετοχή σε αυτό το "έγκλημα" και την ίδια ώρα ανταμείβουν όσους συμμετείχαν ...Όσους θα μπορούσαν ακόμα και να τους διώξουν ποινικά. Με την απάνθρωπη μέθοδο των συλλογικών, κατηγορούν τους άσχετους και την ίδια ώρα ανταμείβουν τους ενόχους των αποδειγμένων ατομικών ευθυνών.
Ολόκληρη η συμμορία των "καθηγητών" της Siemens και της Goldman Sachs προστατεύτηκε από τους "τίμιους" τοκογλύφους και δανειστές μας. Ολόκληρη η συμμορία των "καθηγητών", που "ξεγέλασε" τους τοκογλύφους, ανταμείφθηκε από αυτούς. Ο Σημίτης ακόμα και σήμερα προστατεύεται σαν ιερή "αγελάδα" της Νέας Τάξης. Όταν δεν βραβεύεται από τους τοκογλύφους, "αποθεώνεται" από τα ΜΜΕ της Διαπλοκής. Ο ανεγκέφαλος ΓΑΠ παρουσιάζεται σαν μέγας "στοχαστής" και του δόθηκε το βραβείο της quadriga ...Τα μάτια του δεν ξέρει να βγάλει, σχολή "παραγωγής" ηγετών ονειρεύεται. Ο "ασκήσεις θάρρους" Γιαννίτσης εμφανίζεται σαν το εθνικό "κεφάλαιο", που είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο έθνος. Ο Παπακωνσταντίνου αναδείχθηκε ο αδιάφθορος Υπουργός ενός "διεφθαρμένου" κράτους. Ο Παπαδήμος όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε από εκείνους που "ξεγέλασε", αλλά προάχθηκε στη θέση του Υποδιοικητή της ΕΚΤ. Ο Ράπανος "προήχθη" στη χρυσοφόρα θέση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας ...Ο Ζάνιας έκανε "μεγάλη" πανεπιστημιακή καριέρα. Ο Στουρνάρας έβγαλε το "χαρτζηλίκι" από το ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που ο Σόιμπλε, ενώ συμπαθούσε τον βουλιμικό και "πρόθυμο" Βενιζέλο, υποστήριζε τον Σαμαρά; Γιατί απλούστατα δεν είχε διαφορά γι' αυτόν. Δεν υπάρχει γι' αυτούς ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ ...Ούτε Δεξιά ούτε σοσιαλισμός. Γι' αυτούς υπάρχει μια συμμορία ενιαία, η οποία κάθε φορά αναγκάζεται να αλλάξει "κουστούμι", για να εξυπηρετήσει τα ίδια αφεντικά. Γι' αυτούς υπάρχει μια συμμορία δωσίλογων, την οποία ελέγχουν μέσα από τις λίστες τους. Ο λαός θα βγει με τα σημαιάκια να "πανηγυρίσει" και την επομένη θα γίνουν αυτά, τα οποία εξυπηρετούν τα αφεντικά της συμμορίας ...Business us usual ...Δικά τους "άλογα" είναι όλοι ...και άρα δική τους και η "κούρσα". Απλές συγκυρίες φέρνουν κάθε φορά μέρος του λαού ανάμεσα στους πανηγυρίζοντες την "νίκη" ...Μια "νίκη", η οποία, πριν παραδοθεί στους "νικητές" και τη "Δημοκρατία", είναι εξ’ αρχής "κατασκευασμένη".
Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ του σημιτογιωργάκη δεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει, θα έπρεπε να βάλουν το alter ego του να τους εξυπηρετήσει. Αυτά είχαν συμφωνήσει με τον Αντωνάκη. Η αποδοχή και η αναγνώριση αυτού του "καθηγητικού" παρακράτους ήταν το προαπαιτούμενο, για να γίνει ο Αντωνάκης πρωθυπουργός. Έπρεπε να τους υποσχεθεί ότι θα κρατήσει τα "ταμεία" μακριά όχι μόνον από τα "χέρια", αλλά και από τα "μάτια" των κοινών δεξιών. Έπρεπε να τους υποσχεθεί ότι θα παρέδιδε στους "εκλεκτούς" "καθηγητές" το "ταμείο", προκειμένου να τον αναγνωρίσουν ως Πρωθυπουργό. Αυτό το "λαμπρακικό" παρακράτος είναι που έχει τον "μεροκαματιάρη" Κουβέλη, για να κουβαλάει τα "σώβρακα" της Διαπλοκής ...Τον Κουβέλη, ο οποίος τρέχει να υπερασπιστεί την "ακεραιότητα" και τον "προοδευτικότητα" των "καθηγητών" ακόμα και όταν αυτοί κλέβουν με τα "φτυάρια" το δημόσιο χρήμα. 
Η συμμορία της ΟΝΕ και των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αυτή, η οποία μας βύθισε στην αθλιότητα και σήμερα θέλει να κυβερνήσει ...Η συμμορία των φυσικών παιδιών των δωσίλογων της κατοχής. Μας παραδίδουν στους Γερμανούς κατακτητές τα παιδιά εκείνων, οι οποίοι κάποτε απέτυχαν να το κάνουν ...Τα παιδιά των Χριστοφοράκων, των Αγγελοπουλαίων, των Λαμπράκηδων, των Πικραμένων, των Παγκάλων, των Μπενάκηδων, των Παπαδήμων, των Μπακατσέλων, των Παπανδρέου και των Μητσοτάκηδων. Αυτά παθαίνει ένας λαός, όταν δεν τιμωρεί όταν πρέπει τους προδότες. Οι προδότες επιβιώνουν και μετατρέπουν τα παιδιά τους σε γενίτσαρους, οι οποίοι θα επαναλάβουν αυτά, που οι γονείς τους απέτυχαν να φέρουν εις πέρας.
Οι Γερμανοί τούς έσωσαν κάποτε με τον προδότη τον Καραμανλή και αυτοί οι ίδιοι τώρα τούς ζητάνε ως αποζημίωση για τη σωτηρία τους την πατρίδα μας ...Τον προδότη τον "εθνάρχη" πληρώνουμε σήμερα. Αυτόν, που, σε συνεννόηση με τους Γερμανούς Ναζί, όχι μόνον δεν απαίτησε ποτέ το γερμανικό χρέος, αλλά κατέστρεψε και τους φακέλους με τα ονόματα των δωσίλογων. Γι' αυτόν τον λόγο ο Κωστάκης χειροκροτούσε όρθιος τον Σαμαρά. Αν χαθεί το "μαγαζί" του "εθνάρχη", τα ανίψια θα πάνε στα "σκουπίδια". Ο Σαμαράς είναι η εγγύηση ότι ο Κωστάκης θα συνεχίσει να ξημεροβραδιάζεται ανενόχλητος στις ταβέρνες της Ραφήνας και ότι ο Λιάπης θα "ροκανίζει" ατιμώρητος τα δωράκια της Siemens ...Όλοι συνένοχοι και όλοι προδότες.
Αυτό είναι το πολιτικό μας προσωπικό ...Το εθνικό μας "κεφάλαιο", στο οποίο επενδύουμε την επιβίωσή μας ...Οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι συγκάτοικοι των Κολεγίων ...Οι φίλοι και συνάδελφοι των ανύπαρκτων επιστημών των υπαρκτών Πανεπιστημίων. Το μόνο θετικό —και ίσως η μοναδική μας ελπίδα— είναι η ηλιθιότητα που διακρίνει τους σύγχρονους ιμπεριαλιστές. Είναι τοκογλύφοι ηλίθιοι και άπληστοι και ως εκ τούτου δεν μπορεί ο σχεδιασμός τους να έχει διάρκεια. Λειτούργησαν ως άπληστοι Ταμερλάνοι και η "αυτοκρατορία" τους θα έχει λιγότερη ζωή από τη δική τους ...Γύφτοι, που δεν μπορούσαν να χτίσουν "κάστρα" και διέλυσαν τα πάντα, προκειμένου να φτιάξουν ετοιμόρροπες "παράγκες". Αυτή η αδυναμία των σημερινών ιμπεριαλιστών είναι η ευκαιρία όλων των λαών και όχι μόνον των Ελλήνων. Η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τιμωρήσει όλους τους δωσίλογους είναι βέβαιον ότι θα του δοθεί πολύ σύντομα. Απλά δεν πρέπει να επαναλάβει τα ίδια σφάλματα με το παρελθόν.
Με την κατάρρευση των σύγχρονων "Ναζί" θα πρέπει να τιμωρήσει τους ντόπιους συνεργάτες τους όπως αρμόζει στους προδότες. Πώς έλεγε ο "εθνάρχης" της πορδής; ..."Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια"; Ο λαός πρέπει να πει "τοίχο" και να εννοεί "τοίχο". Με τα φίδια δεν μπορείς να συμβιώσεις στον ίδιο χώρο. Τα φίδια τα λιώνεις όταν μπορείς, γιατί θα σε δαγκώσουν και πάλι, όταν ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Οι προδότες δεν δικαιούνται καμία "παροχή", που προκύπτει από τον πολιτισμό, όταν με τις πράξεις τους βυθίζουν την κοινωνία στη βαρβαρότητα. Δεν είναι δυνατόν να οδηγείς συνειδητά την κοινωνία στη βαρβαρότητα και όταν αποκαλυφθείς να επικαλείσαι τον πολιτισμό της.
Ζούμε έναν εφιάλτη, τον οποίο κάποιοι μας επέβαλαν με τις πράξεις τους και τις προδοσίες τους. Καθημερινά αυτοκτονούν συνάνθρωποί μας, γιατί ήθελαν να κάνουν περιουσίες οι Σημίτηδες και οι Γιωργάκηδες. Παιδιά μένουν ορφανά, γιατί οι Καραμανλήδες και οι Σαμαράδες ήθελαν να εξασφαλίσουν Κολέγια στα δικά τους παιδιά. Απόμαχοι της εργασίας πεινάνε, για να έχουν γεμάτα τα ψυγεία τους οι Βενιζέλοι και οι Πάγκαλοι. Ασθενείς δεν έχουν φάρμακα για να επιβιώσουν, γιατί ο Χαρίλαος και η Αλέκα έπρεπε να βοηθήσουν τον γιο του Πέτρου. Χάνεται μια πατρίδα αιώνων για μια απλή "αρπαχτή" των κάφρων. Ξεπουλιέται μια ιερή πατρίδα, για να πάρει μερικούς "πόντους" ο νάνος Σημίτης.
...Το γλέντι θα αρχίσει σύντομα και θα κλάψει ο κάθε Πικραμένος.                                                       ΠΗΓΗ