ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Στημένη “δουλειά” ο φόνος του Φύσσα; Μερικές απορίες…

keratsini
του Στρατή Μαζίδη
Έχοντας πλέον συμπληρώσει ορισμένα 24ωρα από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και διαβάζοντας μια σειρά άρθρων και δηλώσεων από πρωταγωνιστικά πρόσωπα όσον αφορά τα γεγονότα εκείνης της νύχτας είναι φανερό πως υπάρχουν στοιχεία που ΔΕΝ αμφισβητούνται και μου δημιουργούν πολλές σκέψεις ως προς το αν πράγματι ηθικός αυτουργός είναι η Χρυσή Αυγή ή κάποιος άλλος.

Πριν αρκετά χρόνια είχα διαβάζει ένα Λούκι Λουκ στο οποίο δόθηκε γενική αμνηστεία από την κυβέρνηση και οι Ντάλτονς αφέθηκαν ελεύθεροι. Επειδή όμως όλοι ήξεραν το παρελθόν τους, εύκολα τους ενοχοποιούσαν για το παραμικρό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη Χρυσή Αυγή. Το παρελθόν της θα την καταδιώκει διαρκώς. Οι τρίγωνοι, οι τετράγωνοι, οι ξυρισμένοι, οι ντουλαπάτοι, οι μαυροφορεμένοι με την τρομακτική όψη.

Όμως για δυο λεπτά. Μα τόσο εύκολα γίνεται ένας φόνος στο Κερατσίνι;

Και στην περίπτωση ενός εγκλήματος πρέπει πάντα να ερευνάς ποιος οφελείται. Στην περίπτωση αυτή ποιος ή μάλλον ποια οφελείται ή τουλάχιστον πάει να οφεληθεί;

Προσωπικά θα θέσω ορισμένα ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ που εκτιμώ πως οφείλουμε όλοι να εξετάσουμε, διότι ΑΝ έχει συμβεί τέτοια προβοκάτσια, αν το παρακράτος δρα τόσο στυγνά, πρέπει κάποιοι να φύγουν νύχτα και κολυμπώντας:

1. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε συνεχή δημοσκοπική άνοδο έχοντας καπαρώσει την τρίτη θέση, εικάζεται ότι θα πιάσει σημαντικά νούμερα το Μάιο στις δημοτικές εκλογές χτυπώντας στα ίσα το δήμο Αθηναίων και στοχεύοντας στη δεύτερη θέση. Ποιος κόμμα ζημιώνεται και ποιο επωφελείται αν στραπατσαριστεί η Χρυσή Αυγή;

2. Αυτοί λοιπόν οι νεοναζί, οι φασίστες, οι καταχθόνιοι είναι τόσο μα τόσο ηλίθιοι να πάνε να σκοτώσουν έναν νέο άνθρωπο; Γιατί; Αφού όλα τους πάνε πρίμα και θα μπορούσαν μεθαύριο από μεγαλύτερη θέση ισχύος να τον λιώσουν διαφορετικά;

3. Έστω ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν. Θα επέλεγαν έναν άνθρωπο που έχει χιλιοφωτογραφηθεί τόσο με το βουλευτή Μπαρμπαρούση όσο και σε πόσες δράσεις του κόμματος; Δεν μπορούσαν να βρουν έναν άσχετο και άγνωστο να το κάνει;

4. Ο Ρουπακιάς μπήκε ανάποδα σύμφωνα με τις καταθέσεις στο δρόμο που έγινε το φονικό με το Ι.Χ. του.

5. Ο Ρουπακιάς παρκάρισε στα 20-30 μέτρα από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν εκεί όπως μαρτυρούν οι γονείς και ο φίλος του Παύλου. Λογικό;

6. Ο Ρουπακιάς κατεβαίνει, τον μαχαιρώνει, του στρίβει το μαχαίρι για να βεβαιωθεί ότι θα σκοτώσει το παιδί κι αντί να διαφύγει, πάει σαν κύριος να μπει στο αμάξι με τους αστυνομικούς λίγα μέτρα πιο δίπλα. Τόσο άνετα.

7. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν και ΔΕΝ κάνουν τίποτε. Κι όταν πάει να φύγει ο φονιάς, τότε τον σταματά η γυναίκα αστυνομικός λέγοντας “έ όχι και μαχαίρι!”. Λες και αυτό ήταν το πρόβλημα.

8. Ο Ρουπακιάς φεύγει ατάραχος, ηρεμότατος και ομολογώντας πανεύκολα τα πάντα. Ένας σκληροπυρηνικός νεοναζί θα χρειαζόταν το λιγότερο μερικές ψιλές για να σπάσει.

9.  Το μεθεπόμενο πρωί ήταν ήδη έτοιμες οι δημοσκοπήσεις με τη Χρυσή Αυγή σε μονοψήφια νούμερα.

10. Το μεθεπόμενο πρωί κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με τα υδατογραφήματα και ολόκληρα κατεβατά.

11.  Μέσα σε όλο το χαμό καταφέραμε να ακούσουμε κάτι δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες περί χρηματοδοτικού κενού το 2015-2016.

11. Οι καταστροφές που ακολούθησαν στην αντιφασιστική πορεία δεν έπαιξαν σχεδόν πουθενά. Κανείς δεν έδωσε το βήμα του λόγου σε όσους επλήγησαν από τα επεισόδια.

Σκέπτεσθε αυτά που σκέπτομαι; Πάντως σε καφενείο επαρχιακής παραθαλάσσιας πόλης που βρέθηκε σήμερα το πρωί, άκουγα τις ίδιες σκέψεις.

Ναι, να περιοριστεί η Χρυσή Αυγή αλλά γιατί θα εκλείψουν οι λόγοι της ανόδου της όπερ σημαίνει ανεργία, φτώχεια, απουσία δικαιοσύνης, εισαγόμενη εγκληματικότητα. Η πιθανότητα όμως κάποιοι άλλοι φασίστες με αγγελικά πρόσωπα να κλαίνε για το Φύσσα ενώ σχεδίασαν τη δολοφονία του…ε αυτό μου φέρνει τρόμο.ΠΗΓΗ

Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ και η υποκρισία των αμερικανοσιωνιστών

Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ και η υποκρισία των αμερικανοσιωνιστών
Το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Bulletin of the Atomic Scientists» παρουσιάζει επικαιροποιημένα στοιχεία για το παγκόσμιο πυρηνικό οπλοστάσιο από το 1945 έως σήμερα. Σύμφωνα με τους έγκριτους εμπειρογνώμονες του περιοδικού στο διάστημα 1945-2013 έχουν κατασκευαστεί συνολικά 125.000 πυρηνικές κεφαλές εκ των οποίων το 97% κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ και πρώην ΕΣΣΔ και Ρωσία.
Παγκοσμίως υφίστανται σήμερα 9 πυρηνικές δυνάμεις οι οποίες διαθέτουν περίπου 17.000 πυρηνικές κεφαλές. Υπάρχουν και πολλές χιλιάδες κεφαλές που είτε έχουν καταστραφεί ή είναι αποθηκευμένες  και αναμένεται η καταστροφή τους. Υπό αυτή την έννοια ο συνολικός αριθμός των πυρηνικών κεφαλών μειώνεται, αλλά αυξάνεται λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας η συνολική καταστροφική ισχύς των πυρηνικών όπλων.
Το περιοδικό αναφέρει ότι με βάση τα στοιχεία της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency) των ΗΠΑ, το Ισραήλ διαθέτει 80 πυρηνικές κεφαλές τις οποίες παρήγαγε μεταξύ των ετών 1967-2004. Όμως η χώρα αυτή διαθέτει σχάσιμο υλικό που τις επιτρέπει την κατασκευή επιπλέον 115 έως 190 πυρηνικών κεφαλών.
Ακολούθως ο αναλυτικός πίνακας με τις 9 χώρες που έχουν στο οπλοστάσιο τους πυρηνικές κεφαλές. Διακρίνεται ότι για την Β. Κορέα δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι από τις συνολικά 17.200 πυρηνικές κεφαλές οι 16.200 βρίσκονται  στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Η υποκρισία των Αμερικανοσιωνιστών περί όπλων μαζικής καταστροφής που διαθέτει η Συρία ή που πρόκειται να αναπτύξει το Ιράν πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Εάν οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοί τους αγωνιούν τόσο πολύ για την ανθρωπότητα ας ξεκινήσουν με την καταστροφή των πυρηνικών κεφαλών του Ισραήλ. Εφόσον το Ισραήλ δεν συμμορφωθεί έχουν προφανώς δικαίωμα να επέμβουν, αυτή την φορά πραγματικά για να αποκαταστήσουν την διεθνή νομιμότητα.
Τα τερατώδη ψέματα και η υποκρισία έχουν όρια!

ΠΗΓΗ

Δεύτερος έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής σε ένα χρόνο! Κανένας στα κόμματα της κλεπτοκρατίας

Δεύτερος έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής σε ένα χρόνο! Κανένας στα κόμματα της κλεπτοκρατίας
Θα έπρεπε το θράσος να διαθέτει όριο, όμως από ότι φαίνεται αυτό δεν ισχύει. Η πρωτόγνωρη συκοφαντική επίθεση εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή καταδεικνύει πλήρως τον πανικό των πολιτικάντηδων, των καναλαρχών, αλλά και των αφεντικών στις μητροπόλεις της Σιών. Από την στιγμή που ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή εισήλθε στο ελλαδικό (ελληνικό θα είναι μόνο όταν θα περιέχει Χρυσαυγίτες σε συντριπτική πλειοψηφία) κοινοβούλιο ακούστηκαν πολλές και ποικίλες ασχήμιες και συκοφαντίες εναντίον της Χρυσής Αυγής, των στελεχών της, των μελών της, αλλά και των απλών ψηφοφόρων της.
Με αφορμή τα γεγονότα του Κερατσινίου οι κλέφτες και οι απατεώνες του κλεπτοκρατικού τόξου αποθρασύνθηκαν εντελώς και έδωσαν εντολή στα παπαγαλάκια των καναλιών να λασπολογήσουν σχετικά με τα οικονομικά του Λαϊκού Συνδέσμου, ώστε να μπορέσουν να σπιλώσουν συνειδήσεις που είναι καθαρές σε αντίθεση με τις δικές τους, τις διαπλεκόμενες. Ακούστηκαν έτσι πολλά στο συγκεκριμένο ζήτημα, τα οποία κυμάνθηκαν από φαιδρά έως και εντελώς εξοργιστικά, αλλά σε κάθε περίπτωση παντελώς ανυπόστατα.
Η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα της βουλής που ελέγχθηκε για τα οικονομικά του. Στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης ουδείς έχει ελεγχθεί ακόμα και όταν αποδεικνύεται περίτρανα ότι πάκοι μαύρου χρήματος διακινούνταν από τους πολιτικούς απατεώνες του κλεπτοκρατικού τόξου. Ενώ οι απατεώνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διακινούσαν αφειδώς μαύρο χρήμα, η Χρυσή Αυγή ήταν αυτή που ελέγχθηκε από σειρά ορκωτών λογιστών και επί πολλές ώρες.
Η συγκεκριμένη έρευνα, βέβαια, δεν έλαβε δημοσιότητα διότι οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν τα βιβλία του Λαϊκού Συνδέσμου σε άψογη κατάσταση, ενδεικτική της τιμιότητας και του αισθήματος ευθύνης που διακατέχει τους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισες. Όμως παρόλα αυτά τα παπαγαλάκια του μνημονίου συνεχίζουν την λάσπη τους απρόσκοπτα.
Ως απάντηση σε αυτό τον οχετό λάσπης, εμείς τους λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να ΞΑΝΑελεγχθούμε, αφού καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Η Χρυσή Αυγή δεν μοιάζει με τους απατεώνες που μονοπωλούν τον τηλεοπτικό χρόνο στα κανάλια. Ας στείλουν και έναν στρατό λογιστών. Οι τίμιοι άνθρωποι δεν φοβούνται τους ελέγχους. Μπορεί να πει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι κλεπτοκράτες; Προφανώς και όχι!

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΑΙ TUVUNU (ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

"Tuvunu" («Του Βουνού») είναι το όνομα του νέου αναψυκτικού χωρίς ανθρακικό, από ελληνικό τσάι του βουνού, μέλι και λεμόνι, που ανήκει στην κατηγορία των υγιεινών μη-αλκοολούχων ποτών στην οποία πρωτοπορεί η Ζυθοποιία Μακεδονία Θράκης ! Γεύση αρωματική, διάφανη, που ξεδιψάει και ταυτόχρονα ευεργετεί τον ανθρώπινο οργανισμό με τις αντιοξειδωτικές, θεραπευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του!
Ένα από τα πιο αρωματικά και ευεργετικά λουλούδια των ελληνικών βουνών, ο σιδερίτης, προσφέρεται τώρα, σαν ένα έξοχο υγιεινό αναψυκτικό, χωρίς συντηρητικά και το μόνο στον κόσμο που μπορεί να απολαύσει κανείς όλο το χρόνο, κρύο ή ζεστό.
Ήταν η σοφία του Ιπποκράτη, η συνταγή των γιαγιάδων μας, η χαρά των αισθήσεων και το ελληνικό καλοκαίρι που μάς έδωσαν την ιδέα: κρύο τσάι του βουνού με φρεσκοστυμμένα λεμόνια, ανθόμελο και μαύρη ζάχαρη! Μια τελείως διαφορετική πρόταση που δεν προσφέρεται σε κανένα άλλο σημείο του πλανήτη.
στον ελληνικό σιδερίτη

Η παρασκευή του είναι φαινομενικά απλή, αλλά έχουμε βρει κάποια μικρά μυστικά που αναδεικνύουν στο μέγιστο τη γεύση και το άρωμά του. Τα αποξηραμένα λουλούδια βράζονται ελαφρώς σε φυσικό νερό της Ροδόπης. Το άρωμα που αναδύεται αμέσως, σχεδόν, οφείλεται στα πτητικά συστατικά του έλαιου και στη συνέχεια, αφού το τσάι βράσει λίγο ακόμα απελευθερώνονται τα ευεργετικά φλαβονοειδή από το φυτικό ιστό, δίνοντας στο ρόφημα το χαρακτηριστικό του χρώμα. Καμία προσθήκη πλην του μελιού και του φρέσκου χυμού λεμονιού δε γίνεται.
Εκτός από τη διανομή του σε επιλεγμένα σημεία εντός Ελλάδος, το Tuvunu ήδη εξάγεται στην Ασία και την Αμερική.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROPA LEAGUE
Υποδοχή με τεράστια ελληνική σημαία

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου 19.09.2013

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου: "Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή καταδίκασε απερίφραστα, απόλυτα και με κάθε τρόπο το τραγικό περιστατικό στο Κερατσίνι. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για αυτούς που κατευθύνουν τη δημόσια ζωή και οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε ένα "κυνήγι μαγισσών", σε μία δίωξη του φρονήματος των Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή με Πίστη στην Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και θα αντισταθεί απέναντι στη λάσπη και τη σκευωρία. Θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Μόνο που με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις είναι αυτοί παράνομοι και εκτός νόμου".

(Τ)ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ 1' ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!!!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.Α ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ...


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ...


ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

Η Κανέλλη προτρέπει σε πολιτικές δολοφονίες, αλλά η ψευτοδημοκρατία κωφεύει!

Η Κανέλλη προτρέπει σε πολιτικές δολοφονίες, αλλά η ψευτοδημοκρατία κωφεύει!
Στα πλαίσια της τεράστιας εκστρατείας κράτους, δημοσιογραφικών λακέδων, κομμάτων και φυσικά των παρακρατικών αναρχικών και αριστεριστών η οποία έχει εξαπολυθεί από νωρίς σήμερα το πρωί και έφτασε μέχρι του πρωτοφανούς και πρωτόγνωρου σημείου να διενεργηθεί έρευνα της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία πολιτικού σχηματισμού, η βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος Λιάνα Κανέλλη, προέβη από βήματος της Βουλής σε μια δήλωση η οποία προτρέπει σε δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος Χρυσαυγιτών.
Η εκ των Βορείων Προαστίων της μεταπολιτευτικής μπουρζουαζίας ορμώμενη, κομμουνίστρια βουλευτής, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά εκείνων που «επιτρέπουν στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής και να λένε ότι θέλουν χωρίς να τους εμποδίζει κανένας», προχώρησε στην εκτόξευση απειλών απέναντι στους Έλληνες Εθνικιστές, διακηρύσσοντας με περίσσιο σοβιετικό θράσος πως «από το Πέραμα μέχρι το Κερατσίνι, φασίστας δε θα μείνει». Η πιστή συνεταίρος του αστικού καθεστώτος, βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος -που έβαλε τα μέλη του να προστατεύσουν τη Βουλή από τον εξοργισμένο Ελληνικό Λαό-, έκανε ευθέως λόγο για φίμωση με κάθε τρόπο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αν βεβαίως περνούσε από το χέρι της, θα προτιμούσε κάτω από το βήμα της Βουλής να ανέμεναν τους βουλευτές του Κινήματός μας, τα ΚΝΑΤ με κονσερβοκούτια.
Εκεί όμως όπου δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεων για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των μπολσεβίκων (πέρα από «ανούσιες» δημοκρατικές σκοπιμότητες), είναι η δήλωσή της, η οποία έχει ως εξής: «από το Πέραμα μέχρι το Κερατσίνι, φασίστας δε θα μείνει»! Όπως ήταν αναμενόμενο, στις εμπρηστικές δηλώσεις Κανέλλη, με προφανή προτροπή σε εγκληματικές πράξεις, δεν απάντησε κανένας ψευτοδημοκράτης. Και δεν απάντησε κανείς διότι αυτούς που παριστάνουν τους πολιτικούς αντιπάλους, δεν τους χωρίζει στην ουσία τίποτα, ενώ αντίθετα, τους ενώνουν πολλά, με κυριότερο την μάσα και την ασυδοσία.
Κι όλος αυτός ο εσμός των διεφθαρμένων ο οποίος κατέκλεψε τον Ελληνικό Λαό, ξεπούλησε την Πατρίδα και τους κόπους των Ελλήνων, έρχεται σήμερα να συνενωθεί, κατά της μοναδικής εις βάρος του απειλής: του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους, «δημοκρατία» την οποία η Χρυσή Αυγή έχει βιώσει στο πετσί της επί δεκαετίες, «δημοκρατία» των βομβών σε Τοπικές μας Οργανώσεις, «δημοκρατία» εγκληματικών επιθέσεων σε στελέχη του Κινήματος, «δημοκρατία» της παρακρατικής τρομοκρατίας και της κρατικής ασυδοσίας.
Οι δηλώσεις Κανέλλη είναι ενδεικτικές του κλίματος που δημιουργούν οι υπεύθυνοι της εξαθλίωσης του Λαού μας: επιχειρούν να ενσπείρουν το φόβο στην ελεύθερη βούληση του Ελληνικού Λαού. Κι ενώ η κυρία αυτή θα τρώει σε ακριβά εστιατόρια μαζί με τους κεφαλαιοκράτες φίλους της, κάποιος πιτσιρικάς ενδεχομένως να παλεύει για τη ζωή του, «από το Πέραμα μέχρι το Κερατσίνι», επειδή θα έχει διαπράξει το έγκλημα να φέρει στα ρούχα την Ελληνική Σημαία. Άλλωστε η κυρία Κανέλλη, έδωσε το σύνθημα.
Το να αναμένουμε ισονομία, ήτοι την αστυνομική έρευνα στον Περισσό και σε τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Αττική, είναι αστείο. Και είναι αστείο διότι για να συνέβαινε τούτο θα έπρεπε να υπάρχει ένα Κράτος Δικαίου. Το μεταπολιτευτικό όμως Καθεστώς που εξουσιάζει το Λαό μας, είναι ξεκάθαρη αντεθνική, μαρξιστο-καπιταλιστική Χούντα!



Λιάνα Κανέλλη: Από το Πέραμα στο Κερατσίνι... από fon1972      
ΠΗΓΗ

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: "Δεν βρήκαμε τίποτα που να συνδέει ΧΑ και φονιά"ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ... ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ!


Μεγάλες δυσχέρειες αντιμετωπίζει η προσπάθεια σύνδεσης του δολοφόνου του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο εργαζόμενο στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, Γιώργο Ρουπακιά με το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, κανένα στοιχείο, ούτε καν αποχρωσες ενδείξεις δεν υπάρχουν που να δίνουν στο έγκλημα πολιτική χροιά ή ότι το αίτιο του εγκλήματος ήταν πολιτική αντιδικία. Το παραμικρό στοιχείο δεν υπάρχει που να χαρακτηρίζει τον Γ.Ρουπακιώτη ως "μέλος του Λαϊκού Συνδέσμου"

Δεν βρέθηκαν φυλλάδια, δεν βρέθηκε κομματική ταυτότητα, δεν βρέθηκε τίποτα.

Και αν εξαιρέσουμε τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών και ραδιοφώνων και τις ανακοινώσεις των κομμάτων, πρόκειται για ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Το περίεργο είναι ότι συνελήφθη η ... σύζυγος του δράστη! Γιατί; Για ψευδορκία! Συγκεκριμένα "Γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη"! Ενώ δεν απομακρύνθηκε τίποτα.

Είχαν διαρρεύσει όμως προηγουμένως ψευδώς, κάποιες κυβερνητικές πηγές ότι η σύζυγος είπε πως την πήρε τηλέφωνο "για να πετάξει την κομματική του ταυτότητα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής".

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ και πώς αλήθεια θα μπορούσε να της τηλεφωνήσει ο σύζυγός της, αφού είχε συλληφθεί σχεδόν την ΄δια στιγμή που είχε διαπράξει το έγκλημα;

Στην ανακοίνωση περιέχονται και πολλά άλλα διαφωτιστικά σε ότι αφορά τις συνθήκες του εγκλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:

"Η πρώτη ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών έγινε τηλεφωνικά την 23:57:42 ώρα χθες, από ιδιώτη ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως, ότι πενήντα (50) άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ».

Ύστερα από ενάμιση λεπτό περίπου και συγκεκριμένα την 23:59:19 ώρα, ανατέθηκε από το Κέντρο, αρχικά σε δύο (2) ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με οχτώ (8) αστυνομικούς να μεταβούν στο σημείο.

Όταν έφθασαν οι Αστυνομικοί, αναζητώντας τα άτομα, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει οδός Ιφιγενείας και μετέβησαν στο κατάστημα-καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ»,  που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά 21 και Κεφαλληνίας, όπου διαπίστωσαν ότι εξωτερικά υπήρχαν περίπου τριάντα (30) άτομα.

Κάποια από τα άτομα αυτά κατευθύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και όταν έφθασαν στο ύψος του αριθμού 60, αντιλήφθηκαν δυο άνδρες να συμπλέκονται.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο τραυματίας, ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, δήλωσε και υπέδειξε ως δράστη το άλλο άτομο.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι το οποίο είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του, που είχε σταθμεύσει προηγουμένως στο σημείο.

Όταν οι αστυνομικοί ανέφεραν την σύλληψη του δράστη, η ώρα ήταν 00:08:53.

Παράλληλα, από το κέντρο της Αμέσου Δράσεως δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο και άλλες δυνάμεις, συγκεκριμένα δύο περιπολικά της Αμέσου Δράσεως, τρία περιπολικά τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, ένας σταθμός της Ασφάλειας και μια ακόμα ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δηλαδή συνολικά πάνω από δεκαέξι (16) αστυνομικοί.

Όπως προέκυψε προανακριτικά, πριν την ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών, είχε προηγηθεί εντός του καταστήματος «ΚΟΡΑΛΙ» ένταση ανάμεσα σε δύο παρέες, με έξι (6) περίπου άτομα.

Στη συνέχεια τα άτομα εξήλθαν του καταστήματος, όπου ήταν συγκεντρωμένα άλλα (20) περίπου άτομα και προκλήθηκαν μεταξύ τους αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις.

Ακολούθως, τα άτομα αποχώρησαν από το χώρο εξωτερικά του καταστήματος και το περιστατικό εξελίχθηκε σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.

Επιπλέον, όπως προκύπτει προανακριτικά, ο δράστης δεν βρισκόταν μέσα στο κατάστημα και κατέφθασε στο σημείο του θανάσιμου τραυματισμού, με το αυτοκίνητό του.

Ο δράστης οδηγήθηκε αρχικά στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, και μετά την αρχική του εξέταση, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Κατά τον χρόνο παραμονής του στο Αστυνομικό Τμήμα, δεν αναφέρθηκαν επεισόδια ή αντεγκλήσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα προσήχθησαν από την ευρύτερη περιοχή άλλα εννέα (9) άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή τους στην υπόθεση και αποχώρησαν.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν για ψευδορκία, η σύζυγος του δράστη και άλλη μια ημεδαπή, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη.

Επιπλέον, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ".ΠΗΓΗ

"Νύχτα των Κρυστάλλων" και διχασμός ενώ η τρόϊκα "τρίβει τα χέρια της"...


Καταστάσεις ανωμαλίας βιώνει και πάλι η χώρα μετά την "πολιτική χρέωση" στον Λαϊκό Συνδεσμο-Χρυσή Αυγή της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα σε επεισόδιο στο Κερατσίνι από έναν 45χρονο ο οποίος αρχικά χαρακτηρίστηκε "μέλος της Χρυσής Αυγής" εν συνεχεία "οπαδός της Χρυσής Αυγής" και εν τέλει διά στόματος του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, απλά "προσκείμενος στην Χρυσή Αυγή".

Και μόνο η φράση που ειπώθηκε από την Λ.Κανέλλη στην Βουλή πριν λίγο, τα λέει όλα: "Από το Πέραμα στο Κερατσίνι φασίστας δε θα μείνει" είπε ενθυμούμενη τον ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ...

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ στοιχείο που να δείχνει ότι η αποτρόπαιη δολοφονία είχε πολιτικό χρώμα, πέρα από τους ισχυρισμούς των περισσότερων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών.

Εδώ και λίγη ώρα αναρχικοί και ακροαριστεροί με τις "αόρατες ευλογίες" της τρόϊκας και της κυβέρνησης ("ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" ειδικά αν προκάλεσε αυτός την αναμπουμπούλα) έχουν αποδυθεί σε ένα όργιο βίας και ετοιμάζεται μια νύκτα που μπορεί να εξελιχθεί σε "νύχτα των κρυστάλλων" για την χώρα.

Στον Λαϊκό Σύνδεσμο η ηγεσία του κόμματος συστήνει στα μέλη του ψυχραιμία και να μην απαντούν στις προκλήσεις αλλά να απευθύνονται στα οικεία αστυνομικά τμήματα και να ζητούν την προστασία των αστυνομικών αρχών όταν τους επιτίθενται.

Πέρα από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την επίθεση των κουκουλοφόρων, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα "άγνωστοι" έκαχαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα ενεχυροδανειστήριο.

Τα γραφεία του κόμματος "πυροβόλησε" με ένα πιστόλι κρότου λάμψης κάποιος που επέβαινε σε αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες μαζί με υπάλληλο της ιταλικής πρεσβείας!

Στα Χανιά, σύμφωνα μετά το τέλος της "αντιφασιστικής" πορείας που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΧ, ομάδα περίπου 200 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα και πέτρες, επιτέθηκαν στην αστυνομική διμοιρία που φυλούσε τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου στην οδό Τζανακάκη τα οποία είχαν εκκενωθεί.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν σπάζοντας τα πάντα προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στην Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τη 13.00 οι διαδηλωτές που είχαν κινηθεί από τη Βενιζέλου, μέσω Τσιμισκής στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στο λιμάνι θέλησαν να φθάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντάκη στα Δικαστήρια, αλλά εμποδίστηκαν προσωρινα από αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεντρώσεις κατά του κόμματος διοργανώνονται από αριστερές και ακροαριστερες ομάδες και κόμματα σε πολλά σημεία της Ελλάδας και όλοι πλέον φοβούνται για τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα θα γίνουν συγκεντρώσεις στις εξής περιοχές:

AΘΗΝΑ (Κερατσίνι) στις 18:00 Παναγή Τσαλδάρη, 68

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Καμάρα) στις 18:00 Εγνατίας 121

ΛΑΡΙΣΑ στις 18:00 Πλατεία Ταχυδρομείου

ΚΟΖΑΝΗ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΜΥΤΙΛΗΝΗ στις 18:00 Πλατεία Σαπφούς

ΧΙΟΣ στις 18:30 Πλατεία Βουνακίου

ΚΡΗΤΗ (ΧΑΝΙΑ) στις 18:00 Πλατεία Αγοράς

(ΡΕΘΥΜΝΟ) στις 18:00 Δημαρχείο

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ) στις 19:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΚΟΡΙΝΘΟΣ στις 19:00 Πλατεία Περιβολάκια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΠΡΕΒΕΖΑ στις 18:00 Πλατεία Δικαστηρίων

ΒΟΛΟΣ στις 18:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΑΓΡΙΝΙΟ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΣΕΡΡΕΣ στις 18:00 Πλατεία Κρονίου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις 19:00 Νομαρχία

ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 18:00 (ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για το σημείο του καλέσματος)

ΘΗΒΑ στις 20:00 στην κεντρική πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 πλατεία Ρήγα Φεραίου

Συστήνεται στους πολίτες που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραπάνω διαδηλώσεις να αποφεύγουν τους χώρους των συγκεντρώσεων και τα πέριξ αυτών καθώς τίθεται θέμα διασάλευσης της έννομης τάξης σε πολλές περιπτώσεις.ΠΗΓΗ

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


ΑΘΗΝΑ 18-9-2013.

Αφρούς βγάζουν από το απύλωτο στόμα τους οι γραικύλοι πολιτικάντηδες. Έχουν γίνει μια τόσο σφιχτή αγκαλιά που δεν ξεχωρίζεις πια τούς σοσιαλιστές και τούς φιλελεύθερους από τούς μαρξιστές. Μια θανατερή αγκαλιά που συμπεριλαμβάνει τούς επαγγελματίες εργατοπατέρες και όλοι τους μαζί πνίγουν τον ελληνικό λαό και καταστρέφουν το ελληνικό έθνος.

Αφανίσατε τούς Εθνικιστές και διαγράψτε τούς Έλληνες, διέταξαν τα Νεοταξικά Αφεντικά. Μόνον έτσι θα έχετε μέλλον εσείς δούλοι μου κάτω από την εξουσία τής παγκόσμιας εξουσιαστικής συμμορίας. Και σπεύσανε όλοι οι πρόθυμοι να εκτελέσουν τις διαταγές μέχρι κεραίας, όπως κάνουν με φρικτή συνέπεια μέχρι σήμερα. Και γίνηκαν όλως «τυχαία» τα γεγονότα τού Περάματος όπου οι καθεστωτικοί ολετήρες και οι πεμπτοφαλαγγίτες στην εργατική τάξη «είδαν» κουκούλες, σκοτάδια και ξυλοδαρμούς συνδικαλιστών από Εθνικιστές.

Περίεργος συνδυασμός μα την αλήθεια. Είδαν λένε μέσα στο σκοτάδι κάτω από τις κουκούλες! Και αμέσως μετά έφοδοι σε σπίτια και τοπικές οργανώσεις τής Χρυσής Αυγής και προσαγωγές! Πρωταγωνιστές τής «δημοκρατικής» πτέρυγας όσοι βάζουν πλάτη στο καθεστώς, το φυλάνε και το πολεμάνε τάχα. Οι δε αποδοκιμασίες σε βάρος τού Εθνικισμού μας συλλήβδην και από όλες τις δήθεν αντιμαχόμενες πλευρές τού πολιτικού συστήματος.

Η περίπτωση αυτή είναι απολύτως ενδεικτική και φυσικά δεν είναι μοναδική. Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι εν μέσω τού μεγάλου κύματος των ληστρικών και τοκογλυφικών μέτρων σε βάρος τού λαού και τού ξεπουλήματος τού ονόματος τής Μακεδονίας Μας κάποιοι θέλουν να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Θέλουν να τον φοβίσουν.

Οι αυτοκτονίες των Ελλήνων συνεχίζονται σε έναν φρικτό κύκλο αίματος από την πλήρη ανέχεια και την απελπισία. Ο Στρατός μας εφορμά και ασκείται στα βουνά τής Βορείου Ελλάδος. Και οι προσκυνημένοι θέλουν προβοκάτσιες και διχασμούς για να σταματήσουν την βέβαιη επερχόμενη Λαϊκή και Εθνικιστική Αναγέννηση τής Ελλάδος. Γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση θα ανατραπεί το διεθνιστικό καθεστώς και θα ακυρωθεί ο σχεδιαζόμενος ακρωτηριασμός τής Ελλάδος από μια Μεγάλη Πατρίδα με Ενωμένο Λαό.

Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα θα κινηθεί άφοβο, αταλάντευτο και ασυμβίβαστο βαδίζοντας με τον ελληνικό λαό στην ένδοξη λεωφόρο τού Έθνους. Δεν θα δώσουμε λαβή για εμφύλιο πόλεμο και λαθραίες ισλαμικές ανοίξεις που θέλουν ευθύς αμέσως κάποιοι, γιατί πολύ απλά οι εχθροί τού Γένους μας δεν είναι αδέλφια μας. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, γιατί το μέλλον τής Πατρίδος βρίσκεται στη γη μας, στην εργασία μας και στις μάχες που θα δώσουμε για την ανάπτυξη, την ελευθερία και την εθνική μας ολοκλήρωση. Πράμα που σημαίνει Εθνική και Λαϊκή Εξουσία δίχως παράσιτα και σάπιους.

Το Έθνος είναι η Δύναμή μας και η Ενότητα τού Λαού το μεγάλο μας όπλο. Οι μισέλληνες φοβούνται τόσο πολύ το εθνικό μας συναίσθημα και την αίσθηση τού καθήκοντος προς τη Φυλή που ξεχειλίζει από τον Ελληνισμό μας ώστε να προσπαθήσουν να προσβάλλουν την συνοχή μας. Όμως τώρα πια η αιχμαλωσία τού μίσους τελειώνει και η έφοδος τού σιωνιστικού νεοταξισμού θα ανακοπεί οριστικά. Η ελληνική κοινωνία μάς ανήκει. Η εθνική κυριαρχία θα διπλασιαστεί. Και η ανθρωπογεωγραφία τής Πατρίδος μας θα αποκατασταθεί βάζοντας τέλος στην εσωτερική γενοκτονία και την ξένη πλημμυρίδα.

Παίρνουμε πίσω την Πατρίδα μας και κανείς δεν θα μάς σταματήσει. Μήτε ετερόκλητες τάχα πολιτικές συμμαχίες μήτε επικοινωνιακός αποπροσανατολισμός τού λαού μήτε τοκογλύφοι και βάρβαροι λογχοφόροι. Γκρεμίζουμε το καθεστώς τού ψεύδους και τής κατοχής. Και επάνω από τα ερείπια τής ασχήμιας ορθώνουμε την Αληθινή Ελλάδα που θα βαδίσει από εκεί που σταμάτησε ο χρόνος, διαλύοντας τις σκλαβιές και τις ξένες εξαρτήσεις.

Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε την ελληνικότητα στην Παιδεία, στην Εργασία, στην Κοινωνία, στην Πολιτεία και τούς Θεσμούς της. Να σταματήσουμε τούς δορυφόρους τού Νεοταξισμού που λυμαίνονται τη γειτονιά μας. Να κάνουμε την γειτονιά μας Ελληνίδα και την διεθνή θέση τής Ελλάδος ηγεμονική.  Έχουμε Πίστη Θεού και έναν υπέροχο λαό που μάς ακολουθεί συμμαχητής και σύντροφος σε κάθε βήμα τής Νέας Ελλάδος που κινήσαμε να φέρουμε.

Όταν γεννιέται κάτι νέο και ισχυρό, είθισται το παλιό και αποστεωμένο να προσπαθεί να το νικήσει. Κι αν δεν μπορεί να το νικήσει, τότε προσπαθεί να το συκοφαντήσει. Στο τέλος προσπαθεί από απελπισία να το προσεταιριστεί.

Ο Εθνικοκοινωνισμός μας δεν κάνει καμία συζήτηση μήτε με τον εσωτερικό μήτε με τον εξωτερικό εχθρό. Δεν επιζητά εφήμερη πολιτική παρουσία, νομή εξουσίας και πούλημα πατρίδος και λαού. Επιζητούμε μια μόνιμη θέση στην καρδιά τού ελληνικού λαού, εξουσία απόλυτα λαϊκή και εθνικιστική και το Έθνος μας Γερό και Αυτάρκες, σωστή Μεγάλη Δύναμη.

Σύμμαχός μας είναι μονάχα ο ελληνικός λαός. Μοναδικό κριτήριο τής προσωπικότητας τού Έλληνα είναι η Πίστη σε Ιδανικά. Η Αξιοσύνη, η Κοινωνική Δικαιοσύνη, ο Πατριωτισμός. Μεγάλη Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Ισχύς μας είναι η Αγάπη Θεού και Λαού που μάς οδηγεί νομοτελειακά στην Αθάνατη Λεωφόρο τού Έθνους.

Ο Εθνικοκοινωνισμός μας εργάζεται και πολεμά με τον ίδιο ζήλο. Μεριάστε δωσίλογοι και βάρβαροι. Αυτή η γη είναι μονάχα δική μας. Λίγο στενή, αλλά θα την ομορφύνουμε με περισσότερους Έλληνες και θα την πλατύνουμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΠΗΓΗ

Η πολιτική των "δύο άκρων" ανθίζει: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ

egklima613 36434023621
του Δ. Παπαγεωργίου
Ήταν αναμενόμενο. Όλα έδειχναν προς τα εκεί. Ένα έγκλημα χρησιμοποιείται σε αγαστή συνεργασία από τα μήντια, τους αντιεξουσιαστές, την αριστερά και φυσικά την κυβέρνηση και την αστυνομία, ως μοναδική ευκαιρία ποινικοποίησης του εθνικισμού. Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνει η Χρυσή Αυγή με ταυτόχρονες εφόδους στα γραφεία της. Στην πραγματικότητα όμως Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. Μια ποινικοποίηση δίχως προηγούμενο, με ταυτόχρονες απειλές από παντού κατά όποιου δηλώνει εθνικιστής. Δεν είναι πρωτοφανές. Είναι ένα ακόμη κυνήγι μαγισσών που ξεκινά.
Ο τρόπος απλός. Τα πάθη διεγείρονται, προκειμένου να επιτευχθεί ένας πολιτικός στόχος. Δακρύβρεχτες εκφράσεις στα μήντια, δίπλα σε γενικούς αφορισμούς, περί χρυσαυγιτών. Επικέντρωση σε μια ιδιότητα του δράστη, αυτή του φίλου ή οπαδού της Χρυσής Αυγής. Λές και όλοι οι χρυσαυγίτες μαζί κρατούσαν το μαχαίρι, ή λές και υπάρχει περίπτωση ο Ν. Μιχαλολιάκος να πήρε τηλέφωνο τον δράστη και να του είπε "πήγαινε να κάνεις αυτό".  Τρόποι που δεν αντέχουν στην εξέταση της κοινής λογικής, αλλά πετυχαίνουν στην υπερφόρτωση ενός συναισθηματισμού. Ο οποίος συναισθηματισμός είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε περαιτέρω εμφυλιακό κλίμα, σε περαιτέρω βία. Έτσι παίρνουμε κάτι το οποίο ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, χύθηκε στα πολιτικά και το κάνουμε ένα κατ' εξοχήν πολιτικό ζήτημα. 

Ανθίζει η πολιτική των δύο άκρων
Όλα αυτά δεν είναι μόνον αποδεκτά αλλά και τα ζητούμενα γι' αυτούς που καλλιεργούν αυτό το κλίμα. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για το σύστημα να σπιλώσει/απαγορεύσει/γκρεμίσει/καταστήσει ταμπού όχι μόνον την Χρυσή Αυγή, αλλά και κάθε έναν που επιζητά να αμφισβητήσει τις δομές της μεταπολίτευσης, είτε αυτές εκφράζονται από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά. Η πολιτική των "δύο άκρων" ανθίζει. Η επίθεση του "συνταγματικού τόξου" ξεκινά. Μετά από ένα έγκλημα. Για να προχωρήσει σε ένα άλλο έγκλημα. Οι αριστεροί που θεωρούν τον "αντιφασιστικό αγώνα" ως δίκαιο μέρος του αγώνα τους χαίρονται. Χαίρονται όμως και στα κυβερνητικά έδρανα. Γιατί έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν την ομαλότητα. Και όταν σε λίγο μανιασμένοι αντιφασίστες, συναισθηματικά ντοπαρισμένοι από πρωτοσέλιδα και δακρύβρεχτες δηλώσεις λυντσάρουν έναν χρυσαυγίτη, αυτοί θα κρυφοχαίρονται. Γιατί θα εξασφαλίζουν την πολιτική τους επιβίωση. Εδώ και καιρό το έγραφα. Το σύστημα περιμένει κάποιον νεκρό, από την μία ή την άλλη πλευρά για να ξεκινήσει τις διαδικασίες του.
Είναι δραματική η μέρα που ξημερώνει στην χώρα μας. Είναι δραματικό όταν ένα έγκλημα χρησιμοποιείται για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Η ανάδειξη κάποιου είδους συλλογικής ευθύνης για τις πράξεις ενός ατόμου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες θα γίνει πραγματικότητα. Όσοι συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, όσοι υιοθετούν τις άναρθρες κραυγές κάποιων για εκδίκηση και αίμα, όσοι δεν διστάζουν για χάρη της τηλεθέασης ή της επισκεψιμότητας να κάνουν αυτού του είδους τους παράλογους συνειρμούς θα έχουν στα χέρια τους το όποιο αίμα χυθεί.ΠΗΓΗ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Ανοίγουν κύκλο του αίματος - Ποιοι θέλουν εμφύλιο και αίμα στην χώρα;


Σε αιματηρή τροχιά μπήκε από σήμερα η πολιτική ζωή του τόπου με την προσπάθεια των κομμάτων του συνταγματικού τόξου να χρεώσουν στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή μια δολοφονία.

Μια δολοφονία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά προσωπικής διαφοράς, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια: Και αίμα από σκοτωμένο κουνούπι να χυθεί, στην χώρα αυτή την στιγμή, όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο να κερδίζει ψήφους, θα του χρεώνουν ακόμα και τον θάνατο του κουνουπιού.

O στόχος είναι σαφής: Να μην επιτρέψουν στον Λαϊκό Σύνδεσμο και να συμμετάσχει στις εκλογές και να διωχθούν τα κορυφαία στελέχη του.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα με ευθύνη 100% της κυβέρνησης, αφού οι αριστεροί ζητούν "εδώ και τώρα" να υπάρξει "απάντηση στο αίμα που έχυσε η Χρυσή Αυγή και να τους τσακίσουμε" όπως αναφέρουν χιλιάδες μηνύματα αριστερών πολιτών στα social media.

Ποιος θα σταματήσει τον όλεθρο αν σκοτωθεί ένα μέλος του Λαϊκού Συνδέσμου από αριστερούς; Μέχρι τώρα οι αντιεξουσιαστικές ομάδες βάζουν βόμβες στα γραφεία τους. αν υπάρξει ένας φόνος, τι θα γίνει;

Πέρα από το γεγονός ότι εντυπωσιάζει η αντίληψης "συλλογικής ευθύνης" (κανονικά θα έπρεπε να χρεώνεται σε κάθε κόμμα κάθε δολοφονία που γίνεται όταν ο δράστης δηλώνει ότι "Είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ") γίνεται μια επικίνδυνη συνήθεια να εισβάλλει η αστυνομία στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων για κάθε περιστατικό.

Ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Παππάς μιλώντας για το θέμα στην Βουλή, αφού καταδίκασε (όπως όλα τα στελέχη του κόμματος) την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα δήλωσε ότι δεν είναι μέλος του κόμματος. «Τι θα πει "Ομολόγησε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής"; Δεν το έχω ακούσει αυτό. Ο κάθε ημιπαράφρων μπορεί να λέει ότι είναι Χρυσή Αυγή και 'γω είμαι Αρειανός τι σημαίνει αυτό».

Το δολοφονικό επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα (μουσικός της ράπ) με τη παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο επί προσωπικού επιπέδου με τον δράστη ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π. Τσαλδάρη όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του επιτέθηκε ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα και τότε του επιτέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Από που προκύπτει ότι ήταν "πολιτική δολοφονία της Χρυσής Αυγής"; Ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί πειστικά από όσους υποστηρίζουν αυτό το ενδεχόμενο.

Πάντως από την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία του κόμματος δεν φαίνεται να έχει προκύψει το οτιδήποτε. Βασικά αναζητούσαν στοιχεία που να συνέδεαν τον δολοφόνο με τον Λαϊκό Σύνδεσμο, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Ζητούμενο, η ηρεμία και η νηφάλια αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους στο πλαίσιο αυστηρής εφαρμογής του νόμου προς όλους. Οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν κάτι από την εμφύλια αιματοχυσία είναι οι εχθροί της χώρας ή οι έχοντες συμφέροντα από μια χώρα που περιμένουν να την πνίξει ο κύκλος του αίματος.ΠΗΓΗ

Πάνε να φορτώσουν στη Χ.Α. το έγκλημα στο Κερατσίνι για πολιτικές σκοπιμότητες


Επιχειρούν να εμπλέξουν τη Χρυσή Αυγή στο έγκλημα που έγινε στο Κερατσίνι για καθαρά πολιτικές σκοπιμότητας. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος έσπευσε να καταδικάσει το τραγικό συμβάν και χαρακτήρισε άθλιες συκοφαντίες τα όσα καταλογίζουν σε βάρος του τα κόμματα της Αριστεράς ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Λίγη ώρα μετά τις 12 τη νύχτα υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων σε καφετέρεια επι της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι με πρωταγωνιστές έναν 34χρονο και έναν 45χρονο. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε για το ποδόσφαιρο και κατέληξε με νεκρό τον 34χρονο άνδρα από μαχαίρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το θύμα ήταν μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από την πρώτη στιγμή επιχειρήθηκε να δοθεί πολιτική διάσταση στην τραγωδία, εμφανίζοντας ως υπεύθυνη τη Χρυσή Αυγή. Το επιχείρημα ήταν πώς ο δράστης, ο οποίος και συνελήφθη, φορούσε μαύρη μπλούζα και κράνος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Απίστευτη ελαφρότητα και αστεία επιχειρήματα για να εμπλέξουν το Λαϊκό Σύνδεσμο σε μία συμπλοκή που εκδηλώθηκε για το ποδόσφαιρο και κατέληξε δυστυχώς σε τραγωδία. Η υπόθεση μάλιστα πήρε διαστάσεις με πολλά ΜΜΕ να αναπαράγουν τους ισχυρισμούς του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά «τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτό».

«Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία», αναφέρει στην ανακοίνωση του το κόμμα.

Μάλιστα ανακοίνωσε πώς θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη «στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

Λίγη ώρα πριν ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε πώς «μέλη και οπαδοί μας δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία» και αποκάλεσε συκοφάντες όσους «εκμεταλλεύονται το αίμα ενός πολίτη για πολιτικές σκοπιμότητας. Γι' αυτό θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Μέχρι και η κυβέρνηση απέρριψε τους ισχυρισμούς της Αριστεράς ότι η Χρυσή Αυγή ευθύνεται για τη δολοφονία του 34χρονου. "Θα πρέπει να περιμένουμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της δολοφονίας. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε ότι ο πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να χυθεί άλλο αίμα.

Φαίνεται πώς όσο η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών τόσο οι πολιτικοί αντίπαλοι της θα επιχειρούν να την υπονομεύσουν και να την εκθέσουν στην Ελληνική κοινωνία.

Το να φτάνει κανείς όμως στο σημείο να «φορτώσει» στη Χρυσή Αυγή τη δολοφονία ενός πολίτη αυτό ξεπερνά κάθε όριο.ΠΗΓΗ

Με ληστρικούς φόρους στα αγροτεμάχια βάζουν "ταφόπλακα" στον πρωτογενή τομέα.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ "ΟΜΗΡΟΥΣ" ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Ληστρικό φόρο για τα εκτός σχεδίου ακίνητα και συγκεκριμένα για τα αγροτεμάχια ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλύψει τη «μαύρη» τρύπα στα έσοδα. Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί «ταφόπλακα» για τον πρωτογενή τομέα, τη στιγμή που υποτίθεται πώς η κυβέρνηση ποντάρει στον τομέα αυτό, όπως και στον τουρισμό για την ανάκαμψη της χώρας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα καταστήσει το λαό "όμηρο" των πολυεθνικών για τη διατροφή του και βέβαια δίδει ακόμη μια λαβή στους δανειστές να εκβιάζουν την Ελλάδα, καθώς δεν θα έχει αυτάρκεια ούτε καν σε βασικά προιόντα, όπως είναι το συτάρι. Θα παρακαλάμε για μία σακκούλα πορτοκάλια. Το σχέδιο όπως έχουμε πεί είναι προσχεδιασμένο και τηρείται πιστά απο τους υπαλλήλους της τρόιας στην χώρα μας.

Εν’ όψει της άφιξης της τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αύξηση των προς βεβαίωση εσόδων σε 4-4,5 δις ευρώ αντί για 2,9 δις ευρώ που αναμένει να εισπράξει. Το σχέδιο του κ. Στουρνάρα, για να ικανοποιήσει τους δανειστές, προβλέπει επίσης ελάχιστο φόρο από 2,3 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα κτίσματα, αντί των 2 ευρώ που σχεδιάζονταν αρχικά, αλλά και λιγότερα κλιμάκια, 20 αντί 33 ώστε να εντάσσονται περισσότεροι στο αυξημένο κλιμάκιο φόρου.

Aυτό σημαίνει αύξηση φόρου για τα κτίσματα που μπορεί να φτάσει έως και 30%.

«Χρυσά» θα πληρώσουν ωστόσο οι ιδιοκτήτες τα αγροτεμαχία που διαθέτουν, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να επιβάλει φόρο από 70-80 ευρώ το στρέμμα σε περίπτωση που είναι δασικά ή αγροτικά και με αστρονομικά ποσά που μπορούν να φτάσουν έως και 20.000 ευρώ το στρέμμα αν έχει αξία οικοπέδου με κτίσμα.

Εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει καμία, αφού η τρόικα δέχεται να απαλλαγούν από το φόρο μόνου όσοι είναι κάτω από το όριο της φτώχιας. Δηλαδή όσοι δηλώνουν 7.000 ευρώ ετησίως και με την προυπόθεση ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή προς την εφορία. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών θέλει να εξαιρέσει τις επιχειρήσεις, συνδέοντας τες με την πορεία του τζίρου τους.

Ο φόρος στα αγροτεμάχια θα υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τους με ειδικούς συντελεστές, όπως του βασικού συντελεστή φορολογίας, του συντελεστή θέσης, του συντελεστή χρήσης, του συντελεστή απόστασης από τη θάλασσα, του συντελεστή απομείωσης επιφανείας, του συντελεστή πρόσοψης και του συντελεστή κατοικίας.

Ξεκινώντας από 0,1 ευρώ ανά τετραγωνικό κατ΄ ελάχιστον, με συντελεστή θέσης από 1 ως 5 ανάλογα με την περιοχή της χώρας όπου βρίσκεται (Αρχική Βασική Αξία γης), με συντελεστή 1 για εκτάσεις έως 130 στρέμματα (μειώνεται έως 0,4 για πολύ μεγαλύτερες), με συντελεστή 1-3 ανάλογα με το πόσο μακριά ή κοντά βρίσκεται στη θάλασσα και με συντελεστές μείωσης 0,7 για δασικές εκτάσεις ή 0,8 για αγροτικές χρήσεις (αυξάνονται όμως σε 1-2,5 για μεταλλεία, ελιές και καρποφόρα δέντρα).

Προκύπτει μια τεράστια επιβάρυνση αφού ο ελάχιστος φόρος θα ξεκινά από 70 ή 80 ευρώ το στρέμμα, αντί για μόλις 10 που αρχικά σχεδιαζόταν, και φτάνει στα 200 για ελιές και 250 για καρποφόρα.

Για εκτάσεις έως 130 στρέμματα σε ακριβές περιοχές ή κοντά στη θάλασσα, ο φόρος θα μπορεί να κυμαίνεται στα 700 έως 1.000 ευρώ το στρέμμα για πολλές περιπτώσεις ή και 4000 ευρώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις!

Το ποσό του φόρου θα μπορεί να 5πλασιάζεται όμως, αν έχει κτιστεί και κατοικία στο αγροτεμάχιο ενώ προβλέπεται και 20% επιβάρυνση - αν το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε εθνική, επαρχιακή ή αγροτική οδό. Σε γη με ακίνητο η επιβάρυνση θα ξεκινά από 350 ευρώ κατ΄’ελάχιστον ανά στρέμμα, εκτός αν η κατοικία είναι η μοναδική για την οικογένεια (υπόχρεος, σύζυγος και προστατευόμενα μέλη) του φυσικού προσώπου που έχει τα εμπράγματα δικαιώματα και εφόσον έχει επιφάνεια χαμηλότερη των 150 τ.μ.

Για τα κτίσματα ο φόρος θα προκύπτει από τα τετραγωνικά της επιφάνειας του ακινήτου, από τον βασικό συντελεστή, τον συντελεστή παλαιότητας, τον συντελεστή ορόφου και τν του συντελεστή απομείωσης στις περιπτώσεις που αυτός ισχύει. Θα εξαρτάται και από την κατάσταση ή τη χρήση των χώρων του (αποθήκες, ημιτελή κτίσματα κλπ).

Παράλληλα οι συντελεστές μειώνονται σε 20 (αντί 33) που ξεκινούν από 2,3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ το τ.μ. και φθάνουν τα 14 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα με τιμή ζώνης άνω των 5.000 ευρώ το τ.μ.

Ήταν που η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, δεν θα ελάμβανε άλλους φόρους σε βάρος του ελληνικού λαού και θα προστάτευε τα χαμηλά εισοδήματα. Φανταστείτε δηλαδή τι θα συνέβαινε σε διαφορετική περίπτωση και αν δεν είχαμε επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα…

Όπως έχει πει και ο Πατηρ Κοσμάς θα βάλουν φόρους στα παράθυρα και στα κοτέτσια.ΠΗΓΗ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ.ΒΙΝΤΕΟ


ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑΣ JACQUELINE de ROMILLY Η ΠΛ.ΘΗΣΕΙΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

Είχε αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη της ελληνικής γλώσσας

«Η Ζακλίν ντε Ρομιγί (Jacqueline de Romilly) αγαπούσε την Ελλάδα. ∆εν είναι πια κοντά μας για να το πει η ίδια, γι' αυτό το αναφέρουμε στη θέση της. Παρότι έμενε στο Παρίσι, παρότι παρίστατο κάθε Πέμπτη στη Γαλλική Ακαδημία, γνωρίζαμε ότι το πνεύμα της και η καρδιά της ήταν συνεχώς στραμμένα προς την Ελλάδα και κυρίως προς την Αθήνα. Γι' αυτό και ευχαριστώ τον δήμο Αθηναίων που, με την ευγενική του χειρονομία έδωσε το όνομά της σε μια πλατεία και την επέλεξε μάλιστα με τρόπο ώστε, η Ζακλίν ντε Ρομιγί να μην έχει παρά μερικά βήματα να κάνει για τη συνάντηση με την Αρχαία Ελλάδα, την Ελλάδα του 5ου αιώνα που αγαπούσε ιδιαίτερα».

Αυτά είπε χθες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, στα εγκαίνια της πλατείας Ζακλίν ντε Ρομιγί, που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

«Οι φίλοι της Ελλάδας, στους οποίους ανήκω και εγώ, αρχίζουν ήδη να βλέπουν το τέλος των δυσκολιών, ας ακούσουμε την πρόταση της Ζακλίν: "Ας πάρουν το λόγο εκείνοι που θέλουν, εκείνοι που μπορούν, να προτείνουν κάτι καλό για την πατρίδα"» συμπλήρωσε.

Την έναρξη της εκδήλωσης για την μετονομασία της πλατείας Θησείου σε πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί έκανε η πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, στην οποία ανήκει η ιδέα της ονοματοδοσίας που υλοποίησε ο δήμος Αθηναίων.

«Στο πρόσωπο της Ζακλίν ντε Ρομιγί τιμώνται όλοι όσοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη της ελληνικής γλώσσας. Μιας γλώσσας που κάποιοι θα ήθελαν να περιγράψουν ως νεκρή και για την οποία ο Γιώργος Σεφέρης το έλεγε τόσο καλά "αρχαία ελληνική ή νέα ελληνική, δεν έχει σημασία, είναι πάντοτε ελληνική"» είπε μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην διαρκή και διεισδυτική μελέτη της Ζακλίν ντε Ρομιγί, των προβλημάτων της ελληνικής δημοκρατίας.

«Η Ζακλίν ντε Ρομιγί, επεδίωξε σταθερά και δυναμικά, αφενός να ενισχύσει σε ένα ευρύτερο κοινό τις γνώσεις γύρω από τον ελληνικό πολιτισμό, στον οποίο πίστευε βαθιά ότι η Ευρώπη όφειλε πολλά, και αφετέρου να αναδείξει τη διαρκή επικαιρότητα των κλασικών κειμένων -όχι όμως με την έννοια της μίμησης, ή της άκριτης μεταφοράς της κληρονομιάς του παρελθόντος στον σύγχρονο κόσμο. Πίστευε, ότι η μελέτη των κειμένων μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά και ουσιαστικά στην κατανόηση και αντιμετώπιση των σύγχρονων, συχνά δυσεπίλυτων, ευρωπαϊκών ζητημάτων, λειτουργώντας ως "προειδοποίηση", όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Η ονοματοδοσία μιας πλατείας, σε πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί, σε απόσταση αναπνοής από την Πνύκα, εκεί όπου γεννήθηκε και χτυπούσε η καρδιά της Δημοκρατίας, είναι το ελάχιστο που, από την πλευρά της σημερινής δημοτικής αρχής, μπορούμε να κάνουμε για αυτήν την εξέχουσα ελληνίστρια».

Για το συγγραφικό της έργο της Ζακλίν ντε Ρομιγί μίλησαν επίσης ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος και η ομότιμη καθηγήτρια στην Ecole Normale Superieure Μονίκ Τρέντ-Μπουλμέρ, μαθήτρια της Ζακλίν ντε Ρομιγί.

Στην εκδήλωση για την μεγάλη ελληνίστρια παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άγγελος Δεληβοριάς και Ιωάννης Μάνος.ΠΗΓΗ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; 5 συναρπαστικά στοιχεία


Το 2003, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να ανακαλύψουν στοιχεία αρχαίων πολιτισμών, που έθαβαν τους νεκρούς τους στη βόρεια Ισπανία περίπου 350.000 χρόνια πριν.

Αυτό από μόνο του δίνει μία πρώτη εντύπωση για το γεγονός ότι ο άνθρωπος μάλλον πάντα προσπαθούσε να «αποχαιρετίσει» τους αγαπημένους του με έναν πιο …ανθρώπινο τρόπο. Τι συμβαίνει όμως κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης;

Τα ανθρώπινα κύτταρα ανοίγουν διάπλατα

Η διαδικασία κατά την οποία το ανθρώπινο σώμα αποσυντίθεται ξεκινάει μόλις λίγα λεπτά μετά το θάνατο. Όταν η καρδιά σταματά να χτυπά, ο άνθρωπος βιώνει την λεγόμενη «ψύχρα του θανάτου», όταν δηλαδή η θερμοκρασία του σώματος πέφτει περίπου 1,5 βαθμούς Κελσίου την ώρα μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχεδόν αμέσως, το αίμα γίνεται πιο όξινο, καθώς συσσωρεύεται το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η διαδικασία προκαλεί τα κύτταρα να «ανοίξουν» διάπλατα, αδειάζοντας στην ουσία τους ιστούς από τα ένζυμα, τα οποία αρχίζουν να αφομοιώνουν τους ιστούς εκ των έσω.


Το εκρού του νεκρού

Η βαρύτητα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στο ανθρώπινο σώμα, από τις πρώτες κιόλας στιγμές μετά το θάνατο. Ενώ το υπόλοιπο σώμα γίνεται εκρού, τα πιο βαριά ερυθρά αιμοσφαίρια κινούνται στα μέρη του σώματος, που είναι πιο κοντά στο έδαφος.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχει σταματήσει η κυκλοφορία του αίματος. Αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης είναι οι μωβ κηλίδες στα μέρη του σώματος που αγγίζουν το έδαφος (π.χ στην πλάτη αν το πτώμα είναι ξαπλωμένο ανάσκελα). Στην πραγματικότητα, τα σημάδια αυτά βοηθούν τον ιατροδικαστή για να εξακριβώσει την ώρα θανάτου.

Το ασβέστιο συστέλλει τους μυς

Πρόκειται για τη λεγόμενη νεκρική ακαμψία, κατά την οποία ένα νεκρό σώμα γίνεται σκληρό και δύσκολο να κινηθεί. Η νεκρική ακαμψία, σε γενικές γραμμές, ξεκινά μέσα σε περίπου τρεις έως τέσσερις ώρες μετά το θάνατο, κορυφώνεται στις 12 ώρες και εξαλείφεται μετά από 48 ώρες.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Στις μεμβράνες των κυττάρων των μυών υπάρχουν κάποιες αντλίες, που ρυθμίζουν το ασβέστιο. Όταν αυτές οι αντλίες σταματούν να εργάζονται μετά το θάνατο, το ασβέστιο πλημμυρίζει τα κύτταρα, προκαλώντας τη συστολή και τη σκλήρυνση των μυών, άρα και τη νεκρική ακαμψία.


Τα όργανα αφομοιώνονται

Η σήψη είναι η διαδικασία που ακολουθεί της νεκρικής ακαμψίας. Αυτή η φάση μπορεί να καθυστερήσει, στην περίπτωση της ταρίχευσης, αλλά τελικά το σώμα θα υποκύψει κάποια στιγμή. Και η αιτία είναι τα ίδια τα ένζυμα που υπάρχουν στο πάγκρεας, τα οποία θα αναγκάσουν το όργανο να αρχίσει να αφομοιώνεται.

Τα μικρόβια θα «επιτεθούν» ομαδικά σε αυτά τα ένζυμα, δίνοντας στο σώμα ένα πρασινωπό χρώμα, ξεκινώντας από την κοιλιά. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, «αυτοί που επωφελούνται αυτής της διαδικασίας είναι τα περίπου 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια που έχουν περάσει τη ζωή τους αρμονικά μέσα στα ανθρώπινα εντόσθια».

Καθώς όμως τα βακτήρια αυτά προκαλούν τη διάσπαση του ανθρωπίνου σώματος, απελευθερώνουν πουτρεσκίνη και καδαβερίνη, τις ενώσεις δηλαδή που προσδίδουν τη μυρωδιά σε έναν νεκρό άνθρωπο.

Κέρινη επικάλυψη

Μετά τη σήψη, ακολουθεί η διαδικασία της παρακμής, η οποία είναι αρκετά γρήγορη και στην ουσία μετατρέπει το σώμα σε σκελετό. Ωστόσο, στη διαδικασία αυτή υπάρχουν διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο.

Εάν ένα σώμα έρχεται σε επαφή με κρύο έδαφος ή με νερό, μπορεί να αναπτυχθεί αδιπόκηρος ή πτωματόκηρος, ένα λιπαρό, κηρώδες υλικό που προκύπτει από την αλλοίωση των λιπιδίων κατά την αποσύνθεση των πτωμάτων.

Ο αδιπόκηρος λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό για τα εσωτερικά όργανα, γεγονός που μπορεί να παραπλανήσει τους ερευνητές αναφορικά με την ακριβή ώρα θανάτου. Χαρακτηριστικό, αν και σπάνιο παράδειγμα, είναι η περίπτωση του πτώματος ενός άνδρα 300 ετών, που βρέθηκε πρόσφατα στην Ελβετία.ΠΗΓΗ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ: Ultima Thule βιντεο



Έκανα τα πρώτα μου βήματα, και ο πατέρας κρατούσε το χέρι μου,
Έκανα τα πρώτα μου βήματα, στον δρόμου μου για να γίνω άντρας!
Σε όλη αυτή τη γη, με το πρώτο μου ζευγάρι παπούτσια,
Σε όλη αυτή τη γη, που ποτέ δεν θα θέλω να χάσω!

Η ζωή μου είναι εδώ, και εδώ θέλω να πεθάνω,
Αυτή είναι το μέρος, η πατρίδα μου!
Η ζωή μου είναι εδώ, και εδώ θέλω να πεθάνω,
Αυτή είναι το μέρος, η πατρίδα μου!

Είδα το πρόσωπο ενός γέρου να πεθαίνει,
Έμαθα να ακούω, να αγαπώ την πατρίδα μου!
Η ζωή είναι ένα βουητό, στο φως του ήλιου, ή στη βροχή,
Ό,τι παγώσει, η άνοιξη του δίνει ζωή και πάλι!

Στο πέταγμα των αετών, βλέπω την ελευθερία μου,
Πράγματα που αγαπώ, θέλω να αποδώσω σκηνές!
Λίμνες που ακτινοβολούν, ακτές γαλήνιας θάλασσας,
Αυτή είναι η κληρονομιά που οι πατέρες μου, μου άφησαν!