ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: "Δεν βρήκαμε τίποτα που να συνδέει ΧΑ και φονιά"ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ... ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ!


Μεγάλες δυσχέρειες αντιμετωπίζει η προσπάθεια σύνδεσης του δολοφόνου του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο εργαζόμενο στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, Γιώργο Ρουπακιά με το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, κανένα στοιχείο, ούτε καν αποχρωσες ενδείξεις δεν υπάρχουν που να δίνουν στο έγκλημα πολιτική χροιά ή ότι το αίτιο του εγκλήματος ήταν πολιτική αντιδικία. Το παραμικρό στοιχείο δεν υπάρχει που να χαρακτηρίζει τον Γ.Ρουπακιώτη ως "μέλος του Λαϊκού Συνδέσμου"

Δεν βρέθηκαν φυλλάδια, δεν βρέθηκε κομματική ταυτότητα, δεν βρέθηκε τίποτα.

Και αν εξαιρέσουμε τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών και ραδιοφώνων και τις ανακοινώσεις των κομμάτων, πρόκειται για ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Το περίεργο είναι ότι συνελήφθη η ... σύζυγος του δράστη! Γιατί; Για ψευδορκία! Συγκεκριμένα "Γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη"! Ενώ δεν απομακρύνθηκε τίποτα.

Είχαν διαρρεύσει όμως προηγουμένως ψευδώς, κάποιες κυβερνητικές πηγές ότι η σύζυγος είπε πως την πήρε τηλέφωνο "για να πετάξει την κομματική του ταυτότητα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής".

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ και πώς αλήθεια θα μπορούσε να της τηλεφωνήσει ο σύζυγός της, αφού είχε συλληφθεί σχεδόν την ΄δια στιγμή που είχε διαπράξει το έγκλημα;

Στην ανακοίνωση περιέχονται και πολλά άλλα διαφωτιστικά σε ότι αφορά τις συνθήκες του εγκλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:

"Η πρώτη ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών έγινε τηλεφωνικά την 23:57:42 ώρα χθες, από ιδιώτη ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως, ότι πενήντα (50) άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ».

Ύστερα από ενάμιση λεπτό περίπου και συγκεκριμένα την 23:59:19 ώρα, ανατέθηκε από το Κέντρο, αρχικά σε δύο (2) ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με οχτώ (8) αστυνομικούς να μεταβούν στο σημείο.

Όταν έφθασαν οι Αστυνομικοί, αναζητώντας τα άτομα, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει οδός Ιφιγενείας και μετέβησαν στο κατάστημα-καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ»,  που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά 21 και Κεφαλληνίας, όπου διαπίστωσαν ότι εξωτερικά υπήρχαν περίπου τριάντα (30) άτομα.

Κάποια από τα άτομα αυτά κατευθύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και όταν έφθασαν στο ύψος του αριθμού 60, αντιλήφθηκαν δυο άνδρες να συμπλέκονται.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο τραυματίας, ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, δήλωσε και υπέδειξε ως δράστη το άλλο άτομο.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι το οποίο είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του, που είχε σταθμεύσει προηγουμένως στο σημείο.

Όταν οι αστυνομικοί ανέφεραν την σύλληψη του δράστη, η ώρα ήταν 00:08:53.

Παράλληλα, από το κέντρο της Αμέσου Δράσεως δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο και άλλες δυνάμεις, συγκεκριμένα δύο περιπολικά της Αμέσου Δράσεως, τρία περιπολικά τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, ένας σταθμός της Ασφάλειας και μια ακόμα ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δηλαδή συνολικά πάνω από δεκαέξι (16) αστυνομικοί.

Όπως προέκυψε προανακριτικά, πριν την ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών, είχε προηγηθεί εντός του καταστήματος «ΚΟΡΑΛΙ» ένταση ανάμεσα σε δύο παρέες, με έξι (6) περίπου άτομα.

Στη συνέχεια τα άτομα εξήλθαν του καταστήματος, όπου ήταν συγκεντρωμένα άλλα (20) περίπου άτομα και προκλήθηκαν μεταξύ τους αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις.

Ακολούθως, τα άτομα αποχώρησαν από το χώρο εξωτερικά του καταστήματος και το περιστατικό εξελίχθηκε σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.

Επιπλέον, όπως προκύπτει προανακριτικά, ο δράστης δεν βρισκόταν μέσα στο κατάστημα και κατέφθασε στο σημείο του θανάσιμου τραυματισμού, με το αυτοκίνητό του.

Ο δράστης οδηγήθηκε αρχικά στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, και μετά την αρχική του εξέταση, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Κατά τον χρόνο παραμονής του στο Αστυνομικό Τμήμα, δεν αναφέρθηκαν επεισόδια ή αντεγκλήσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα προσήχθησαν από την ευρύτερη περιοχή άλλα εννέα (9) άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή τους στην υπόθεση και αποχώρησαν.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν για ψευδορκία, η σύζυγος του δράστη και άλλη μια ημεδαπή, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη.

Επιπλέον, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ".ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: