ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ...

Στο Καστελόριζο διανυκτέρευσε η Ολυμπιακή Φλόγα την 2η μέρα της λαμπαδηδρομίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» με λαμπαδηδρόμο τον Νικόλα Κακλαμανάκη.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης έτρεξε αγκαλιά με την κόρη του.
Στους λαμπαδηδρόμους και η Στέλα Πιλάτου.

Τον βωμό άναψε στο νησί ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος δήλωσε: «Ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαρές και ικανοποιήσεις που έχω ζήσει σαν πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το γεγονός ότι πήγε η φλόγα σε αυτό το πανέμορφο νησί, που μπορεί να είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά βρίσκεται τόσο κοντά στις καρδιές μας». Λαμπαδηδρόμοι ήταν πέντε κάτοικοι του νησιού, ο περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΕΟΕ, Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος. Τη λαμπαδηδρομία στο Καστελόριζο παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υποναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.                                                   ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

ΒΙΝΤΕΟ: ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ "ΓΑΒΡΩΝ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: "ΕΕΕ - ΟΟΟ.. ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ"


                                  

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ! ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ... "ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ"... ΝΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ! ΝΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΩΝΑΞΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ... ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!                                                                                      ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

FINAL 4 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-BARCELONA:68-64 ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟΟΟΟ!!!! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.

Όπως και το 1997, έτσι και το 2012, ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα (68-64) και πηγαίνει την Κυριακή να παλέψει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας ακριβώς όπως έπρεπε και με έναν εξαιρετικό Βασίλη Σπανούλη, κατάφεραν να προκριθούν σε τελικό Final Four της Ευρωλίγκας έπειτα από δύο χρόνια (σ.σ. το 2010 στο Παρίσι ήταν η τελευταία φορά) και ξόρκισαν το φάντασμα της Μπαρτσελόνα, όπως και το 1997. Μόνο που είχε αντιμετωπίσει τους Καταλανούς στον μεγάλο τελικό. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Κυριακή (21:00) να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 15 χρόνια.
Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «κλείδωσε» τον Πασκουάλ, του πήρε την ταυτότητα, το διαβατήριο και ό,τι άλλο είχε μαζί του ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να βάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Το 33-29 του ημιχρόνου ήταν μάλλον τιμητικό για τους Καταλανούς, οι οποίοι τα περίμεναν όλα από τον Ναβάρο. Το πλάνο της ομάδας του Πειραιά ήταν ξεκάθαρο «ας τα φάμε από τον Ναβάρο, αλλά από κανέναν άλλον» φαίνεται είπε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στους παίκτες του πριν το παιχνίδι και έτσι έγινε. Οι Πειραιώτες στους 47 πόντους τους πρωταθλητές Ισπανίας στο τρίτο δεκάλεπτο (50-47) με το πλάνο να δείχνει πως πήγαινε κατά γράμμα.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κατάφερε να βάλει την Μπαρτσελόνα στην ίδια της την… παγίδα. Στον Ολυμπιακό αρέσει το γρήγορο μπάσκετ με πολλές κατοχές και ασταμάτητο τρέξιμο, αλλά κόντρα στους Καταλανούς οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν. Για άλλη μια φορά έπαιξαν τρομερή άμυνα, αλλά στην επίθεση πήγαν σε χαμηλό τέμπο. Ο Σπανούλης «καθάρισε» στο τέλος για την παρέα του και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό.
ΜVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο απόλυτος ηγέτης των Πειραιωτών και έδειξε με την εμπειρία και την τεράστια κλάση του τον δρόμο στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Και τι δεν έκανε ο Λαρισαίος γκαρντ, σκόραρε, πάσαρε, οργάνωσε, έπαιξε άμυνα, καθοδήγησε με τις συμβουλές του τους νεαρότερους και γι’ αυτό ο τίτλος του ανήκει δικαιωματικά. Ο απόλυτος MVP…
ΑΦΑΝΤΟΣ: Μαρσελίνιο Χουέρτας. Η Μπαρσελόνα έστρωσε εκατομμύρια στα πόδια του αλλά ο Βραζιλιάνος τους… έβαλε μέσα τους Καταλανούς για τα καλά. Όχι απλά “άφαντος” ήτα στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αλλά σε άλλο γήπεδο.
ΚΕΥ POINT: Ο Ολυμπιακός είχε σε όλο το ματς το προβάδισμα στο σκορ. Άλλοτε με έξι και εννιά πόντους, αλλά συνήθως 2-4. Στο 36’ το σκορ ήταν 58-56, ο Βασίλης Σπανούλης επιχείρησε τρίποντο, αλλά αστόχησε, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν επιθετικό ριμπάουντ και τότε ήταν η σειρά του Γιώργου Πρίντεζη να επιχειρήσει πίσω από τα 6.75. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν λάθεψε και έτσι το σκορ έγινε 61-56. Ένα τρίποντο-μαχαιριά στην καρδιά της Μπαρτσελόνα που θύμισε σε πολλά εκείνο που είχε βάλει ο «Πριντ» στην Ιταλία κόντρα στην Σιένα στο πρώτο ματς των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Oι περίπου 2500 φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Ενίσχυσαν με τις φωνές τους την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και υπερκάλυψαν με τις φωνές τους εκείνους της Μπαρτσελόνα. Την Κυριακή στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να είναι σχεδόν οι διπλάσιοι.
Δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18 (2τριπ, 5λαθ), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας, Ίνγκλες, Ν’ Ντονγκ, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ, Έιντσον, Μάικλ 4.                                                                                   ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ liako.gr :ΔΙΝΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

   ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Αθήνα 11 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ
6ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής περιείχαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό
μήνυμα. Ο Λαός δεν θέλει το Μνημόνιο και ανέλαβε την ευθύνη με την ψήφο
του για την καταγγελία του. Ας σταματήσουν επιτέλους οι "συμβουλάτορες"
να παριστάνουν τους "σωτήρες" του ενάντια στην θέλησή του! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
παραμένει σταθερή στην απόφασή της, στην απόφαση πλήρους καταγγελίας του
Μνημονίου και καλεί άπαντες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν
μέτωπο σχηματισμού κυβερνήσεως με έναν αντικειμενικό σκοπό: Την
καταγγελία του Μνημονίου! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεσμεύεται ότι θα υπερψηφίσει την
οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί με ένα και μόνο όρο την καταγγελία του
Μνημονίου. Από εκεί και πέρα βεβαίως δεν πρόκειται να στηρίξει μία
κυβέρνηση των προστατών των λαθρομεταναστών. Εάν όμως είναι ειλικρινείς
αυτοί που καταγγέλλουν το Μνημόνιο και εάν ειλικρινά πιστεύουν όπως
εμείς πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο αποτελεί εθνική ταφόπλακα, τότε ας
προχωρήσουν. Καταγγέλλουμε δημόσια την αντιδημοκρατική στάση όλων των
πολιτικών δυνάμεων του κατεστημένου, των κομμάτων που ανήκαν στην παλαιά
Βουλή, είτε σαν πρόσωπα, είτε ως φορείς, να περιφρονούν το 7% του
Ελληνικού Λαού που ετίμησε με την ψήφο του την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η
δαιμονολογία κυριαρχεί σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο. Έχουμε φτάσει στο
σημείο να απολύονται άνθρωποι επειδή είναι Χρυσαυγίτες, για τα πολιτικά
τους φρονήματα... Αυτή είναι η ψευτοδημοκρατία τους! Αυτό το αμαρτωλό
καθεστώς θα συνεχίσουμε πολιτικά να το πολεμούμε μέχρι επιτέλους να
επικρατήσει στην Πατρίδα μας αληθινή αξιοκρατία και η Ελλάδα να ανήκει
πραγματικά στους Έλληνες και όχι στους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
c055b2c3997319e9b08bdea8d0a8e6dd_xlΟ πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το liako.gr ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, σε όποιον δεσμευτεί να μας βγάλει από την χούντα της τρόϊκας και να καταγγείλει το μνημόνιο.
Δήλωσε επίσης ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιός θα είναι αυτός, αλλά θέλει γραπτή προγραμματική δέσμευση προς άμεση κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Με την αστραπιαία του αυτή κίνηση, άδειασε τον Καμμένο, αλλά και τον Τσίπρα που ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με κανέναν φοβούμενοι τα κουκιά τους.
Η κίνηση αυτή είναι κίνηση ευθύνης,  την οποία κανείς δεν περίμενε από τον κ. Μιχαλολιάκο που κινήθηκε με κριτήριο  το εθνικό συμφέρον, εκεί που όλοι τον θεωρούσαν να μένει στο περιθώριο.           ΠΗΓΗ:www.liako.gr

Αποκλειστικό: Αριστερούλης ο «χρυσαυγίτης» ελεγκτής τρόλεϊ


diktionews aristeroulis_105Στην πειθαρχική διαδικασία παραπέμφθηκε ο εργαζόμενος της ΟΣΥ Α.Ε. ο οποίος πρωταγωνίστησε στο περιστατικό που έγινε γνωστό το μεσημέρι και αφορούσε τον σκαιό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε δύο αλλοδαπούς μετανάστες που δεν είχαν εισιτήριο σε τρόλεϊ της γραμμής 13.
Στην ανακοίνωση της ΟΣΥ Α.Ε. προστίθεται ότι «του αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα του ελεγκτή κομίστρου και η σχετική κάρτα διαπίστευσης».
Αυτό όμως που αποκαλύπτει το diktionews.gr είναι ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανήκει πολιτικά στον ευρύτατο χώρο της αριστεράς και όπως υποστήριξε στην πρώτη απολογία του στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΟΣΥ χρησιμοποίησε τη λέξη «εγέρθητου» ως πλάκα που κάνει και με τους συναδέλφους του.
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποίησε το μεσημέρι ο ελεγκτής σε τρόλεϊ της γραμμής 13 εντόπισε δυο νεαρούς από το Μπαγκλαντές που είχαν μπει στο μέσο χωρίς εισητήριο. Δύο κυρίες έδωσαν στους νεαρούς εισιτήρια που δεν πρόλαβαν όμως να χτυπήσουν αφού τα μηχανήματα έκλεισαν με την παρουσία του ελεγκτή, ανάμεσά τους φυσικά και πολλοι Έλληνες. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες ο ελεγκτής αδιαφόρησε για τους... παράνομους Έλληνες και φτάνει αμέσως στους αλλοδαπούς νεαρούς χρησιμοποιώντας τη φράση Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα» ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε να ουρλιάζει και να σπρώχνει τους δύο αλλοδαπούς προς την πόρτα.
Στη στάση κατεβαίνει ο ελεγκτής με τους δύο «παράνομους» και μαζί τους δύο γυναίκες που ούτε αυτές είχαν προλάβει να ακυρώσουν το εισητήριο τους απειλώντας πως θα τον μηνύσουν. Ο ελεγκτής στην παρατήρηση, ενώπιον των ανδρών των ΜΑΤ, ότι δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει χέρι πάνω σε κανέναν επιβάτη και να μιλά κατ' αυτόν τον τρόπο δηλώνει επί λέξει, φωνάζοντας πάντα: «Eγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω».
ΠΗΓΗ:www.diktionews.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BLOOMBERG: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΣΣΟ 517 ΔΙΣ στο ΧΕΡΙ! ΑΚΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΙ;

The BondHolder


Ο ΑΣΣΟΣ ΜΑΣ – ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.

Με τέτοιον άσσο που έχουμε αν δεν βάλλει κάποιος τα ρέστα η

Είναι ΚΟΤΑ -να πάει σπίτι του η
δεν ξέρει να παίξει –είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ η
δεν θέλει να κερδίσει –είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ γιατί το χαρτί πάντα υπήρχε αλλά δεν το έπαιξαν
ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ας δούμε ποιος θα το παίξει. Είναι για γέρα νεύρα και για παίκτες. Ας δούμε ποιος το έχει. Αλλιώς πάρτε τα κουβαδάκια σας και πηγαίνετε να παίξετε. στην άμμο.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BLOOMBERG
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΣΣΟ 517 ΔΙΣ στο ΧΕΡΙ
Google μετάφραση

Οι Έλληνες μπορούν να κρατήσουν $ 510 δισ. ατού σε επαναδιαπραγμάτευση

Με John Glover – May 10, 2012 1:04 PM GMT+0300
Επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να κατέχει ένα ατού αξίας άνω των 510 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν παίκτες σέβονται τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων να επαναδιαπραγματευθεί διάσωσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το έθνος οφείλει περίπου 400 δισ. ευρώ (517 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ιδιώτες κατόχους ομολόγων, οι δημόσιοι οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , και άλλους πιστωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Περίπου 252 δισ. ευρώ που είναι λόγω των επίσημων οργανισμών που χρησιμοποιούνται για την κατάστασή τους να αποφύγουν τις απώλειες που υπέστησαν από τους απλούς ομολογιούχων, όταν η Ελλάδα αναδιάρθρωση του χρέους της πριν από δύο μήνες.
Μεγέθυνση εικόνας
Η Ελλάδα έχει επίσης € 143 000 000 000 γραμματίων και ομολόγων σε κυκλοφορία, τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν, αφού το σύνολο των υποχρεώσεων στα 395 δισ. ευρώ. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg

Παίξτε Βίντεο
10η Μαΐου (Bloomberg) – Arnab Das, επικεφαλής παγκόσμιας έρευνας αγορών στην Roubini Global Economics, μιλά για την κρίση χρέους της Ευρώπης και τις συνέπειές της για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Das συζητά επίσης τα στοιχεία του εμπορίου της Κίνας και της οικονομικής ανάπτυξης. Μιλάει με τη Σούζαν Λι και Zeb Eckert στο Bloomberg Television του "Edge Ασία." (Πηγή: Bloomberg)

Παίξτε Βίντεο
10η Μαΐου (Bloomberg) – Έλενα ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ, πρώην μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου για το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ, μιλά για τις προοπτικές για την κρίση χρέους της χώρας και δυνατή έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Μετεκλογική αναταραχή στην Αθήνα έχει θέσει την φορά-θέμα-ταμπού της εξόδου από τη χώρα 17-νομισματική ένωση στην ημερήσια διάταξη, την ανύψωση του πέπλου με πιθανό σενάριο σχεδιασμό afoot πίσω από τα παρασκήνια. ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ μιλάει από την Αθήνα με τη Σούζαν Λι στο Bloomberg Television τίτλο «Η πρώτη Up." (Πηγή: Bloomberg)
Μεγέθυνση εικόνας
Ένας πιθανός πρωθυπουργός, ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευθεί να σκίσω την ηγεσία της ΕΕ συμφωνία διάσωσης. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg
Μεγέθυνση εικόνας
Έλληνες ψηφοφόροι ζητούν οι ηγέτες τους επαναδιαπραγματευθούν τους όρους των πακέτων διάσωσης που έχουν επιβάλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στη χώρα από το 2010. Φωτογράφος: Simon Dawson / Bloomberg
Έλληνες ψηφοφόροι ζητούν οι ηγέτες τους επαναδιαπραγματευθούν τους όρους των πακέτων διάσωσης που έχουν επιβάλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στη χώρα από το 2010. Ένας πιθανός πρωθυπουργός, ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευθεί να σκίσω την ηγεσία της ΕΕ συμφωνία διάσωσης. Με λόγω Ελλάδα ένα ποσό περίπου ίσο με την Ελβετία »της οικονομίας, το νέφος των φορολογουμένων θα μπορούσε να είναι καταστρεπτικό εάν η χώρα περπατά μακριά.
"Η Ελλάδα πήρε κάποια δυνατά χαρτιά για να τους πείσει να πάνε στο εύκολο λιτότητας", δήλωσε ο John Whittaker , οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Lancaster Management School στην Αγγλία . "Ο καθένας φοβάται την ελληνική αποχώρηση από το ευρώ, διότι θα χάσουν χρήματα και να χάσει τον πολιτικό της κεφάλαιο."

Ευρώ ένταξη

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ριχτεί τα χρήματα στην Ελλάδα από την πρώτη διάσωση της συμφωνήθηκε να τον Απρίλιο του 2010 σε μια προσπάθεια να κρατήσει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ και να αποδείξει ότι η νομισματική ένωση, ένα σύμβολο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά τον πόλεμο, είναι αμετάκλητη.
Μετά την παραλαβή της κατά 7,5 δισ. ευρώ δόση τον Μάρτιο, Ελλάδα οφείλει τώρα άλλες χώρες, πάνω από 80 δις ευρώ σε κεφάλαια διάσωσης. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δήλωσε € 4,2 δισεκατομμύρια σε μετρητά διάσωσης θα πρέπει να καταβληθεί προς το έθνος σήμερα.
Η ΕΚΤ είναι επίσης να χάσει πολλά, εάν η Ελλάδα απομακρύνεται από τις υποχρεώσεις του. Πρώτον, η κεντρική τράπεζα αγόρασε περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ομόλογα της κυβέρνησης να σπρώξετε προς τα κάτω τις αποδόσεις και να βοηθήσει το έθνος να διατηρήσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές .
Επιπλέον, τα λεγόμενα του συστήματος της ΕΚΤ TARGET2 – η οποία συμπίπτει εμπορικές ανισορροπίες μεταξύ των 17 εθνικών κεντρικών τραπεζών που χρησιμοποιούν το ενιαίο νόμισμα – δείχνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδα οφείλει ομολόγους του 104 δισ. ευρώ, σύμφωνα με Whittaker.
Το εδρεύει στην Αθήνα κεντρική τράπεζα έχει επίσης εκδοθεί € 18 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα περισσότερο από το μέγεθος της οικονομίας της, θα αναφέρει ως Έλληνες λογαριασμούς πιέτα κάτω από το στρώμα τους ή το πνεύμα τους από τη χώρα, δήλωσε ο Whittaker. Αυτό θα φέρει συνολικά την ευθύνη στην Ελλάδα για την ΕΚΤ σε 172 δισ. ευρώ.

«Εποικοδομητική Hit"

Η ΕΚΤ «θα πρέπει να κάνει μια κλήση κεφάλαιο για το υπόλοιπο των μελών, εάν υπήρχε μια προεπιλογή," είπε ο Ντάρεν Γουίλιαμς, επικεφαλής οικονομολόγος της AllianceBernstein Holding LP στο Λονδίνο , η οποία διαχειρίζεται περίπου 420 δισεκατομμύρια δολάρια. "Θα είναι μια σημαντική επιτυχία. Έτσι, ναι, οι Έλληνες δεν έχουν κάποια επιρροή. "
Ευρωπαίοι πολιτικοί συζητούν ανοιχτά για την πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μετά ψηφοφόροι συνέρρεαν για να αντι-διάσωσης κομμάτων στις εκλογές 6 Μαΐου. Πέντε από τα επτά κόμματα στο κοινοβούλιο να απορρίψει τα πακέτα, με Τσίπρας τους καταδικάζει ως "μνημόνιο της βαρβαρότητας."
Τα πολιτικά κόμματα διαφέρουν ως προς τι ακριβώς τους όρους της συμφωνίας διάσωσης θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν εξουσία εναλλάσσονται από το 1974 και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο διάσωσης του τρέχοντος έτους, προσπαθούν να διευκολύνουν τις τρέχουσες διεθνείς βοήθειας στην Ελλάδα υποχρεώσεις.
Από την άλλη πλευρά της συζήτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας το κόμμα θέλει να αθετήσει σε όλα Ελλάδα τις δεσμεύσεις διάσωσης. Όπως έχουν τα πράγματα, η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι καθόλου βέβαιο, πράγμα που σημαίνει νέες εκλογές μπορεί να χρειαστεί τον επόμενο μήνα.

Εκλογή Κινδύνου

«Από πολιτική άποψη, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ότι ένα αριστερός-κλίνοντας συνασπισμού διαμορφώνεται στις επόμενες εκλογές με μια πιο σαφή εντολή για την απόρριψη της ΕΕ / ΔΝΤ πρόγραμμα," Credit Suisse Group AG, συμπεριλαμβανομένων των οικονομολόγων που εδρεύει στο Λονδίνο Yiagos Alexopolous είπε ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σημείωση. Βασικό σενάριο τους είναι ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα σχηματιστεί ότι οι αλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, αλλά κρατά "γενικές γραμμές" του σε τροχιά, έγραψαν.
Η Ελλάδα έχει επίσης € 143 000 000 000 γραμματίων και ομολόγων σε κυκλοφορία, τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν, αφού το σύνολο των υποχρεώσεων στα 395 δισ. ευρώ.
Κανένας από τους αριθμούς περιλαμβάνει τα χρήματα που οφείλονται από ιδιωτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων οφειλέτες. Ελληνική δανειστές, οι οποίοι κλειδωθεί έξω από τις αγορές χρέους, τον Ιανουάριο του δανείστηκε € 73.400.000.000 από το ΕΚΤ να χρηματοδοτούν τις πράξεις τους, η Τράπεζα της Ελλάδα, δήλωσε ο Μάιος 3. Οι δανειστές συνήθως χρησιμοποιούν τα κρατικά ομόλογα και γραμμάτια ως ενέχυρο όταν δανείζονται από τις κεντρικές τράπεζες.
Για να επικοινωνήσετε με το δημοσιογράφο σε αυτήν την ιστορία: John Glover στο Λονδίνο johnglover http://www.bloomberg.com/news/2012-05-09/greeks-may-hold-510-billion-trump-card-in-renegotiation.html

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΣΥΜΗ... σαν πίνακας ζωγραφικής



Από τα πολύχρωμα αρχοντικά του Γιαλού έως τα εγκαταλελειμμένα καπετανόσπιτα του Χωριού...

Από το «ζωντανό» καρνάγιο έως το φιλήσυχο Νημπορειό. Η Σύμη μάς «υποδέχτηκε» αρχοντική, απόμερη, βραχώδης, άγρια. Μα, πάνω απ' όλα, όμορφη...




Δύσκολο να φτάσει κανείς στη Σύμη. Το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά κάνει 18 ολόκληρες ώρες για να «ρίξει» άγκυρα στον απομακρυσμένο προορισμό. Το σκεφτήκαμε λοιπόν διαφορετικά. Μέσω Ρόδου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωνόταν αισθητά.


Κατά τη μικρή μας παραμονή στο νησί του ήλιου δεν αντισταθήκαμε σε μια βόλτα στα καλντερίμια της Μεσαιωνικής Πόλης, ωστόσο αναζητήσαμε δείγματα αρχιτεκτονικής ομορφιάς και εκτός των τειχών. Μάταια όμως. Εκτός από τη Λίνδο και μερικά -μετρημένα στα δάχτυλα- χωριουδάκια, τα νεόκτιστα έχουν πάρει τον «έλεγχο». Ρωτώντας τους ίδιους τους κατοίκους, πήραμε μία απάντηση που δεν περιμέναμε. Να πάτε στη Σύμη! Γι' αυτούς δεν νοείται να φτάσεις μέχρι εδώ και να μην επισκεφθείς το «αδελφό» νησί.



ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 

Από τον 18ο μέχρι τον 20ό αι., εποχή άνθησης της ναυπηγικής, του εμπορίου και της σπογγαλιείας, η Σύμη αποτελούσε πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων. Σήμερα «εξαρτάται» κυρίως από την κοσμοπολίτικη Ρόδο, αφού μέσω αυτής είναι ευκολότερη η πρόσβαση στον μικρό της λιμένα. Κάπως έτσι ξεκινάμε το ταξίδι μας. Αν και καθημερινή, στο καράβι οι θέσεις είναι όλες πιασμένες - όχι τόσο από τουρίστες, αλλά από αυτούς που δεν «έσπασαν» ποτέ τους επαγγελματικούς δεσμούς με το γειτονικό νησί...



ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ 

Βρισκόμαστε ανάμεσα στη Ρόδο και την Τουρκία και τα φουγάρα του πλοίου μάς «σφυρίζουν» ότι φτάσαμε. Ανταποκρινόμαστε και πλησιάζουμε στο κατάστρωμα, για την πρώτη πανοραμική ματιά στο λιμάνι... Είμαστε επιτέλους στη λαμπερή αγκαλιά του Γιαλού. Νεοκλασικά αρχοντικά, αμφιθεατρικά χτισμένα, μας «κοιτούν» μέσα από τα σιδερένια μπαλκόνια τους, ενώ στις κεραμιδένιες σκεπές αντανακλώνται οι ακτίνες του ήλιου. Δίπατα σπίτια στο χρώμα της ώχρας, σκαρφαλωμένα όπως είναι στις βραχώδεις πλαγιές, ξεπροβάλλουν το ένα πάνω απ' το άλλο. Όσο πλησιάζουμε, τόσο περισσότερο χανόμαστε στη μαγεία του διατηρητέου οικισμού...



ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ

Ο «μάστορας» καπετάνιος δένει με απίστευτη ταχύτητα στον μικρό μόλο και πηδάμε στη γη πρώτοι από όλους! Το παραθαλάσσιο κομμάτι της Σύμης θεωρείται διαφορετικό από την άνω μεριά, την οποία συνήθως θα ακούσετε να αποκαλούν Χωριό. Ήδη έχουμε κατατοπιστεί. Τα «ξεχωριστά» κτίσματα διακρίνονται από μακριά σε τούτο το γοητευτικά πανομοιότυπο σκηνικό· το Ρολόι στην είσοδο του λιμανιού, η Ευαγγελίστρια με το επιβλητικό καμπαναριό, οι Μύλοι με το Ποντικόκαστρο, και στην κορυφή του λόφου ένα γαλαζωπό εκκλησάκι.



ΓΙΑΛΟΣ 

Πρώτη κίνησή μας, να προμηθευτούμε ένα δίκυκλο. Αν και πολλοί από τους δρόμους που θα συναντήσετε είναι χωμάτινοι και κακοτράχαλοι, η μηχανή παραμένει η καλύτερη λύση. Το πρακτορείο ενοικίασης βρίσκεται δυο βήματα παρακάτω και, «καβάλα» πια, ξεχυνόμαστε στα σοκάκια...

Οι δύο άκρες του λιμανιού συνδέονται με ένα πέτρινο, χιλιοπερπατημένο γεφύρι. Στο «καλντερίμι», στη δεξιά πλευρά του, συγκεντρώνονται πολλές ψαροταβέρνες, αλλά και σχεδόν όλα τα τουριστικά μαγαζιά, απ' όπου θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα αναμνηστικά: σφουγγάρια μαζεμένα από βάθος 60 μ. -τα «καλά» κοστίζουν από ?20- αλλά και κοχύλια του βυθού... Η συγκεκριμένη πραμάτεια δεν είναι τυχαία. Βλέπετε, οι βουτηχτάδες της Σύμης ήταν ξακουστοί. Σκεφτείτε μόνο ότι ήταν αυτοί που εγκαινίασαν την αλιεία με σκάφανδρο! Την υποβρύχια τέχνη υιοθέτησαν αργότερα οι Καλυμνιώτες, οι οποίοι διατήρησαν την παράδοση και τελικώς «υπογράφουν» ό, τι σφουγγάρι πωλείται πλέον στους πάγκους.


Κινούμαστε αργά, αναγνωριστικά, μέχρι που κάνουμε μια στάση στην πρώην οικία Καμψοπούλου. Θα την αναγνωρίσετε από την πλακέτα που δηλώνει ότι εκεί υπογράφηκε η παράδοση του νησιού από τους Γερμανούς στους συμμάχους. Το τριώροφο αρχοντικό λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο, αλλά αν «πετύχετε» την ιδιοκτήτρια θα σας επιτρέψει μια μικρή επίσκεψη...

Με ένα θεόρατο μπρούντζινο κλειδί στο χέρι -σαν αυτά που χρησιμοποιούσαν για να ανοίξουν τις πόρτες των κάστρων- μπαίνουμε κι εμείς στα άδεια δωμάτια. Ο χρόνος είχε σταματήσει στο 1940. Περίτεχνα ζωγραφισμένα ταβάνια, ψηλές ξύλινες πόρτες, σιδερένια κρεβάτια, ξεχασμένες μυρωδιές... Αν εσείς δεν καταφέρετε την πολυπόθητη πρόσβαση, «βυθιστείτε» στο παρελθόν, μέσα από τις ασπρόμαυρες καδραρισμένες φωτογραφίες.


ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Διασχίζουμε το γεφυράκι. Kαθόμαστε στο πιο «συμπαθητικό» cafe, το Ακτίς. Εδώ ο κος Βασίλης -από τότε που επέλεξε ν' αφήσει τα καράβια- σερβίρει snacks και αναψυκτικά στους περαστικούς. Απέναντί μας, οι «καπεταναίοι» που έμειναν πιστοί στο καθήκον προετοιμάζουν τα καΐκια τους. Τα αγκυροβολημένα πλοιάρια πραγματοποιούν διαδρομές σε απομακρυσμένες ακτές και όρμους μυστικούς... Μάλιστα, αυτός είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να πάτε για μπάνιο, αφού οι περισσότερες παραλίες είτε δεν είναι προσβάσιμες είτε βρίσκονται στο τέρμα κάποιου δύσβατου χωματόδρομου.

Όσο για τη ναυτική παράδοση του τόπου; «Αντικατοπτρίζεται» στο Ναυτικό Μουσείο Σύμης! Το εντοπίσαμε πάνω από την πλατεία του Κάμπου. Φωτογραφίες, παλιές καταδυτικές μηχανές, μικρογραφίες καραβιών και χάρτες «αφηγούνται» την άνθηση της σπογγαλιείας.



ΠΡΟΣ ΝΗΜΠΟΡΕΙΟ

Επιστρέφουμε στο Ρολόι. Προσπερνάμε το καρνάγιο με τους καραβομαραγκούς, που κοπιάζουν αφοσιωμένοι κάτω από τον ήλιο. Στην άκρη του μόλου ο Θόλος, με τα τραπεζάκια πάνω στο κύμα, σερβίρει μαγειρευτά με θέα στο γαλάζιο. Λίγο παρακάτω, το εστιατόριο Παράδεισος «κρατά» μία περισσότερο προνομιακή θέση, ως το μοναδικό στην παραλία Νος, την κοντινότερη στη Σύμη.

Ο δρόμος συνεχίζεται μέχρι το Νημπορειό. Δεκαπέντε λεπτά μετά, θα καταλάβετε αμέσως ότι φτάσατε στον οικισμό των 150 κατοίκων... Θα αντικρίσετε ένα ξενοδοχείο και μία ταβέρνα -με ενοικιαζόμενα- πάνω στη βοτσαλωτή παραλία. Προσέξτε! Όσο ειδυλλιακό και αν φαντάζει το σκηνικό, οι πέτρες είναι κοφτερές και το μπάνιο από απόλαυση μπορεί να γίνει... εφιάλτης. Πάντως, αν θέλετε να χαλαρώσετε μακριά από την πολυκοσμία υπάρχουν δεκάδες μικροί κολπίσκοι, είτε με σκαλάκια που καταλήγουν σε «θαλασσοδαρμένα» βράχια, είτε στις μικρές, ιδανικές για βουτιές, προκυμαίες. Όπου και αν απλώσετε την πετσέτα σας, από απέναντι θα σας «παρατηρεί» ο Άγιος Μερκούριος. Μιας και ο δρόμος για τους «οδηγούς» τελειώνει στην ήσυχη ακτή, μπορείτε, αν θέλετε, να του κάνετε το... χατίρι και να τον επισκεφθείτε με τα πόδια ή με καραβάκι.


ΧΩΡΙΟ

Απομακρυνόμαστε από το λιμάνι και ακολουθούμε την «Καλή Στράτα». Ο πεζόδρομος με τα 500 φαρδιά, πέτρινα σκαλοπάτια είναι η παλιά εμπορική οδός Γιαλού-Άνω Σύμης. Αν το συγκεκριμένο νούμερο φαντάζει... βουνό, καλύψτε τη μισή απόσταση με μηχανάκι - κινούμενοι περιμετρικά του λιμανιού και δεξιά. Κάπως έτσι φτάνουμε και εμείς έξω από το ομώνυμο cafe. Εδώ, βρίσκεται το ιδανικό σημείο για να πιείτε ένα ποτό κατά τη δύση του ήλιου. Αλλά όχι ακόμα. Περπατήστε... Είναι μαγικό να περπατάς ανάμεσα σε τόσο όμορφα σπίτια. Ακόμα και τα εγκαταλελειμμένα «ακτινοβολούν» ιδιαίτερη γοητεία. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι βρίσκεστε στη «δικαιοδοσία» των καπεταναίων και των εμπόρων. Τόση αρχοντιά δεν χάνεται εύκολα...

Κατευθυνόμαστε στο κέντρο του Χωριού, στην πλατεία Συλλόγου. Το σκηνικό λιτό. Ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο από τα «παλιά», 2-3 γραφικά καφενεία και ταβέρνες «χωμένες» σε φιδογυριστά καλντερίμια. Στο διάβα μας, μία από τις λιγοστές ανοιχτές πόρτες μας κινεί την περιέργεια. Είμαστε τυχεροί. Μόλις που προλάβαμε -πριν κλείσει για μεσημέρι- τον τελευταίο τσαγκάρη της Σύμης!



ΘΥΜΗΣΕΣ

Ο Νικόλας Καστρούλης είναι 80 χρόνων. Τα 65 από αυτά φτιάχνει παπούτσια. Είναι, λέει, αληθινός μάστορας, αν και η αληθινή του αγάπη είναι η τρομπέτα. Αφήνουμε το μικροσκοπικό, σκονισμένο, ασφυκτικά γεμάτο μαγαζάκι και μεταφερόμαστε απέναντι, στον κήπο του σπιτιού του. Όρθιος πάντα, μας μιλάει για το νησί του, τη Σύμη, που θυμάται με νοσταλγία. Για την αριστοκρατική εποχή, όταν οι κάτοικοι έφταναν τους 33.000. Τώρα είναι μονάχα 3.000 και από τους 12 συναδέλφους έχει μείνει ο μόνος. Η μουσική «μιλάει» καλύτερα, δηλώνει, και πιάνει την τρομπέτα. Οι ήχοι φτάνουν μέχρι το λιμάνι στην τόση ησυχία και είναι σαν να δακρύζει, σαν να χαμογελά με κάθε πλήκτρο που πατά και κάθε ανάσα που παίρνει. Οι νότες μάς ταξιδεύουν πάνω από πολύχρωμα κτήρια, πάνω από τους μύλους και τις αραγμένες ψαρόβαρκες. Έχει έρθει η ώρα του γυρισμού...


ΠΗΓΗ:www.travelstyle.gr

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΚΑΙ 10.05.2012




Ο Αριστερός Λυγερός ''ΞΕΒΡΑΚΏΝΕΙ'' Αριστερά για Λαθρολαγνεία


ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!




ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ

Εντείνεται ο βρώμικος πόλεμος εις βάρος των Ελλήνων Εθνικιστών, που με τη στήριξη μισού εκατομμυρίου Ελλήνων,αποτελούν τον απόλυτο κίνδυνο για το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Μετά τη μαζική επίθεση λάσπης εις βάρος της Χρυσής Αυγής, οι διεθνείς παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτό το κύμα των επικοινωνιακών επιθέσεων, προέβησαν σε μία ακόμη βρώμικη και παράνομη ενέργεια εις βάρος μας. Απενεργοποίησαν – εντελώς παράτυπα και αντιδημοκρατικά – την ιστοσελίδα μας, που ενημέρωνε καθημερινά ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής είναι το μοναδικό ελεύθερο βήμα του κόμματος, το μοναδικό μέσο επικοινωνίας μας με τον λαό. 

Χτυπώντας την Χρυσή Αυγή νομίζουν πως θα ελέγξουν το κύμα της οργής των Ελλήνων ενάντια στην ξενοκρατία. Είναι δεδομένο πως πίσω και από αυτή την παράνομη ενέργεια κρύβονται μεγάλοι διεθνείς παράγοντες, που τις τελευταίες ημέρες έχουν σκορπίσει εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να φθείρουν το Εθνικιστικό Κίνημα. Απατώνται οικτρά. Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται καθημερινά, γιγαντώνεται και πολύ σύντομα θα είναι πανίσχυρη και θα ξεριζώσει το απόστημα της ξένης κατοχής από την Ελλάδα.

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ            ΠΗΓΗ:xagr.wordpress.com/

Σοκ!! Η WordPress έκλεισε την επίσημη ιστοσελίδα της “Χρυσής Αυγής”!!!


Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!


Με την αιτιολογία της ''παραβίασης των όρων χρήσης'' (εντελώς δημοκρατικά) φίμωσαν το σαιτ της Χρυσής Αυγής!! Απαγόρευσαν στο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 7% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κίνημα να έχει το δικαίωμα επικοινωνίας, ενημέρωσης και τοποθέτησης για την καθημερινότητα εις το όνομα της δημοκρατίας!! Έχουν θιχτεί τα δημοκρατικά αισθήματα όσων απο το μετερίζι τους μπορούν να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους, να υβρίζουν, να λασπολογούν, δίνεται το δικαίωμα άποψης στον κάθε νεοφιλελεύθερο προοδευτικό να προσβάλλει και ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δεν επενέβη να τον φιμώσει. Ενόχλησε τόσο το σαιτ της Χρυσής Αυγής και δεν ενοχλεί το Ιντιμίντια που, όχι μόνο είναι το επικοινωνιακό μέσο τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και που λειτουργεί απροκάλυπτα καθώς έχουν το θράσσος να προαναγγέλουν κάθε είδους επίθεση και κοινωνική αναταραχή που ετοιμάζουν, και στη συνέχεια να καυχιούνται για τα κατορθώματά τους. Αλλά ξέχασα, το σαιτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν το αγγίζει τίποτα...!!

Πάρτε επιτέλους απόφαση οτι οι εθνικιστές είμαστε εδώ και ΔΕΝ μας σταματάτε... Όσο μας χτυπάτε τόσο θα δυναμώνουμε... Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος και να είστε σίγουροι όλοι εσείς οτι ο Ελληνικός λαός βλέπει πλέον ξεκάθαρα ποιοί είναι οι φασίστες και ποιοί οι δημοκράτες, ποιοί αγωνίζονται για τη σωτηρία του και ποιοί για τη γενοκτονία του...                                                             ΠΗΓΗ:elnewsgr.blogspot.com

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 10.05.2012


Συνέντευξη των βουλεύτων της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης και Ι. Λαγός στον ALPHA 9.5.2012


«Εκείνη την ώρα στη συγκεκριμένη αίθουσα βρίσκονταν είκοσι δημοσιογράφοι και τριάντα μέλη του κόμματός μας. Όπως γίνεται πάντα, όπου υπάρχει συγκέντρωση μελών γίνεται αυτό το παράγγελμα και εις ένδειξη σεβασμού σηκωνόμαστε.

Το ζήτημα χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ εντέχνως με σκοπό να χτυπήσετε και πάλι τη Χρυσή Αυγή γιατί δεν έχετε από πού αλλού να μας πιάσετε», αναφέρει στη χθεσινή εκπομπή «Αυτοψία» και στον Αντώνη Σρόιτερ ο βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, Ηλίας Κασιδιάρης για το «εγέρθητι» προς τους δημοσιογράφους.

Στην εκπομπή του ALPHA, ο Ιωάννης Λαγός, βουλευτής στη Β΄ Πειραιά, αναφέρθηκε στο γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος έδωσε ένα ποσοστό 7% στη Χρυσή Αυγή και λέει χαρακτηριστικά: «Το περισσότερο ποσοστό από το 7% που μας ψήφισε, μας πιστεύει. Έχει δει ότι παραμένουμε πιστοί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις απόψεις και τις ιδέες μας.

Η Χρυσή Αυγή δεν εμφανίστηκε τώρα, άσχετα αν κάποιοι με έμαθαν τώρα και κυρίως από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας. Σίγουρα υπάρχει και κάποια ψήφος διαμαρτυρίας μέσα, όπως και στα υπόλοιπα άλλα κόμματα όμως».

Πάντως, και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ναζί και τονίζει: «Επιστρέφουμε όλους αυτούς τους ανόητους χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους του πολιτικού κατεστημένου που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το άθλιο σημείο. Δεν είμαστε νεοναζί σε καμία περίπτωση. Δεν είμαστε φασίστες. Δεν είμαστε ακροδεξιοί.

Είμαστε έλληνες εθνικιστές. Αγαπάμε την πατρίδα μας και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την αγάπη μας σε αυτή. Θέλουμε μία Ελλάδα ανεξάρτητη. Αγωνιζόμαστε για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα».

Για τους μετανάστες πάντως ο Ιωάννης Λαγός αναφέρει: «Δεν υπάρχει νόμιμος μετανάστης γιατί όλοι αυτοί που μπήκαν και έγιναν στην πορεία νόμιμοι, έχουν μπει παράνομα. Κανείς δεν τους κάλεσε εδώ πέρα. Δεν είχαμε ανάγκη από τίποτα» ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης προσθέτει τη λύση για το θέμα των μεταναστών που έχει η Χρυσή Αυγή:

«Κλείνουμε τα σύνορα για τους παρανόμους. Ειδικές μονάδες του ελληνικού στρατού αναλαμβάνουν τη φύλαξη των συνόρων και από εκεί και πέρα επαναδιασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού», αναφέρει ο κ. Κασιδιάρης για το θέμα των παράνομων μεταναστών.    

10 ΜΑΙΟΥ 1956 ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΟΛΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ



http://egolpio.files.wordpress.com/2008/05/eoka_ta_nea040509.jpg

10 Μαΐου 1956... η ελληνική περηφάνια, το αστείρευτο θάρρος και η παλικαριά που επέδειξαν οι Μιχαλάκης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου, ανεβαίνοντας πρώτοι στο ικρίωμα της αγχόνης, ανύψωσαν την τελευταία, ίσως, ένδοξης σελίδας της Ελληνικής Ιστορίας μας, αναδεικνύοντας πρότυπα ηρώων για τις παρούσες αλλά και τις μέλλουσες γενεές.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4wytouNtWCTUgnAfaq97lq3Shm6NQGYTGmPGXMO_I1h-Zma-g0iJlP1zi1HgdmMi_xoBGu0VM7H3YJgq6g1Ye41Jif1j-l92Qd7V-53KhYuH3TyUWJOl-F7pc9OvSv44LmjGTnJjltW-k/s1600/%25CE%259C%25CE%2599%25CE%25A7%25CE%2591%25CE%2597%25CE%259B+%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259F%25CE%259B%25CE%2597%25CE%25A3.jpg

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΟΛΗΣ

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933, στο χωριό Παλαιοχώρι της επαρχίας Λευκωσίας και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο του χωριού του και αποφοίτησε με υποτροφία από την Αγγλική σχολή Λευκωσίας.

Παράλληλα εργάστηκε στο Τμήμα Φόρου Εισοδήματος και διάπρεψε ως αθλητής στίβου στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Ο Μιχαλάκης εντάχθηκε από τους πρώτους στις τάξεις της ΕΟΚΑ πολύ πριν από την 1η Απριλίου 1955, με την ομάδα του φίλου του και συγχωριανού του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη. Συγκεκριμένα δούλεψε στο τμήμα πληροφοριών της Οργάνωσης, πήρε μέρος στη μεταφορά οπλισμού και σε διάφορες βομβιστικές επιθέσεις κατά των Άγγλων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ - 28 Αυγούστου 1955 Ο Μιχαλάκης Καραολής, ο Ανδρέας Παναγιώτου και ο Γιώργος Ιωάννου παίρνουν μέρος σε μια από τις πιο εντυπωσιακές ενέργειες της ΕΟΚΑ - την εκτέλεση του «Έλληνα» αστυνομικού Ηρόδοτου Πουλλή, ο οποίος πρόδιδε τον αγώνα και συνεργαζόταν με τους Άγγλους.

Η εκτέλεση του Πουλλή πραγματοποιήθηκε καθώς παρακολουθούσε συγκέντρωση που οργάνωνε το ΑΚΕΛ, στη Οδό Λήδρας στην καρδιά της Λευκωσίας. Από τους πυροβολισμούς των αγωνιστών προκλήθηκε χάος στη περιοχή. Ο Καραολής και ο Παναγιώτου, που χρησιμοποίησαν τα πιστόλια τους, έτρεχαν σε σημείο της Λήδρας για να πάρουν τα ποδήλατά τους και να διαφύγουν. Παριστάμενοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Ο Παναγιώτου, κατάφερε να διαφύγει, ο Καραολής, όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ποδήλατο του και να απομακρυνθεί τρέχοντας. Για κακή του τύχη όμως, οι αριθμοί κατασκευής του ποδήλατου μαρτύρησαν την ταυτότητα του, και έτσι οι Άγγλοι βρήκαν στα αρχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ότι το ποδήλατο ανήκε στον Μιχαλάκη Καραολή.
http://vatopaidi.files.wordpress.com/2009/05/cyprus-copy.jpg
Κι ενώ κατάφερε να κρυφτεί για λίγες μέρες, στη προσπάθεια του ο Μιχαλάκης να διαφύγει και να ενταχθεί στην αντάρτικη ομάδα του Γρηγόρη Αυξεντίου, συλλαμβάνεται σε ενέδρα από τις αγγλικές δυνάμεις και φυλακίζεται στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας.

Η ΔΙΚΗ - 28 Οκτωβρίου 1955 Ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης προσπάθησε να καταστρέψει το ποδήλατο του Καραολή, ως ένα σημαντικό τεκμήριο εις βάρος του, τοποθετώντας βόμβα στις αποθήκες που βρισκόταν το ποδήλατο, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Ο Καραολής στο δικαστήριο δέχεται την καταδίκη του με μεγάλη ψυχραιμία και χωρίς κανένα παράπονο, παρότι η σφαίρα που σκότωσε τον Ηρόδοτο Πουλλή προερχόταν από το όπλο του Ανδρέα Παναγιώτου. Ο Μιχαλάλης δεν αποκάλυψε όνομα συναγωνιστή του. Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος δέχεται τη ποινή του και ετοιμάζεται να ανέβει στο ικρίωμα της αγχόνης σαν ΩΡΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Η ΕΟΚΑ κατάστρωνε σχέδια απόδρασης του από τις Φυλακές, ο ίδιος όμως ο Καραολής ανεφέρει σε ιδιόχειρη αναφορά του στον Αρχηγό Διγενή να σταματήσει η όποια τυχόν προσπάθεια απόδρασης του, για το λόγο ότι ανησυχούσε μήπως δολοφονηθεί ο ίδιος αλλά ιδιαίτερα να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου άλλου που θα προσπαθούσε να τον βοηθήσει να αποδράσει. Δεν ήθελε να χάσει ένας άλλος τη ζωή του, για χάρη του.

Στο τελευταίο τoυ γράμμα προς τo θείο τoυ Δαμιανό γράφει:

"Με απόλυτη ψυχική γαλήvη σας απευθύvω τo λόγo τoυ τελευταίoυ απoχαιρετισμoύ, χωρίς όμως v απoκρύπτω τηv πικρία πoυ μoυ πρoκάλεσε η στέρηση μιας απoχαιρετιστηρίoυ επίσκεψης εκ μέρoυς τωv πλέov στεvώv τoυλάχιστov, συγγεvώv. Ελπίζω ότι όλoι θα κρατήσoυv τηv ψυχραιμία τoυς και ότι τo κoυράγιo δεv θα λείψει. Θα ήταv πραγματική ικαvoπoίηση για μέvα αv όλoι και ιδιαίτερα η μητέρα μoυ τα καταφέρoυv vα απoφύγoυv τoυς θρήvoυς και τoυς σπαραγμoύς για μέvα. Εμέvα δεv πρέπει vα με λυπάστε, διότι κι εγώ δεv βλέπω vα είμαι τόσov αξιόκλαυστoς. Κι' εφ' όσov εγώ δεv βρίσκω λόγo για vα κλαίω τov εαυτό μoυ, τότε oύτε κι oι δικoί μoυ δεv πρέπει vα κλαίvε."

Τα ελληνόπουλα δεν ξέρουν μόνο πως πρέπει να ζουν. - Ξέρουν και πώς να πεθαίνουν - Kαι πως την πατρίδα να τιμούν. – Μιχαλάκης Καραολής

Ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής σε πολλά μηνύματα του έγραφε: «κάντε το αδύνατο δυνατό, ελευθερώστε τον Καραολή».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW49PDbm8MzAzY6XK4bAHVMiwW6ioOs-BWJoL3UDNi-dB_FHTeJ3Ozd6AVhV2B43ObSsuxgPsPW9W2MyN9rq062KPqN2AqZpqtUpGk12joO_tiwR7_zrTaRvwHTuEIF1gMSSTfMVp0IKIi/s1600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5.jpg

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Ο Ανδρέας Δημητρίου γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1934, στο χωριό Άγιος Μάμας της επαρχίας Λεμεσού. Γονείς του ο Δήμητρης και η Ευδοκία Δημητρίου. Αδέλφια του ο Σάββας και η Έλενη. Σε ηλικία μόλις 5 χρονών έχασε το πατέρα του, έτσι ο ρόλος της μητέρα του ήταν πολύ δύσκολος αφού έπρεπε να μεγαλώσει μόνη της τα τρία της παιδιά. .Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο του χωριού του και το 1947 αποχαιρετώντας την οικογένεια του φεύγει για την Αμμόχωστο όπου θα φοιτήσει εκεί για τρία χρόνια στο Νυχτερινό Γυμνάσιο.

Στη συνέχεια εργάστηκε σε κατάστημα .εκρηκτικών και κυνηγετικών ειδών. Εντάχθηκε στο εργατικό κίνημα και διετέλεσε πρόεδρος των Νέων Συντεχνιών της Αμμοχώστου.

Η προσφορά του καθώς και η δράση του στην ΕΟΚΑ χαρακτηρίζονται πολυσήμαντες, αφού μια από τις επιχειρήσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν η αρπαγή όπλων από τις στρατιωτικές αποθήκες Αμμοχώστου, για να μεταφερθούν σε διάφορες αντάρτικες ομάδες. Μέσα από την επιχείρηση αυτή η οποία πέτυχε με απόλυτη επιτυχία, ενισχύθηκε η ΕΟΚΑ σημαντικά.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ - 28 Νοεμβρίου 1955 Ο Ανδρέας Δημητρίου παραμονεύοντας για ώρα οπλισμένος έξω από τον κινηματογράφο «Χατζηχαμπή» στην Αμμόχωστο, βλέπει ξαφνικά τον στόχο του…. τον πράκτορα της «Ιντέλιτζενς Σέρβις», Σιντνεί Τέιλορ …στρέφει το όπλο του και τον πυροβολά τραυματίζοντας τον.

Ο Δημητρίου σπεύδει να απομακρυνθεί τρέχοντας. Διερχόμενη περίπολος τον περικυκλώνει ζητώντας του να παραδοθεί. Αυτός αρνείται πεισματικά. Οι Άγγλοι μη έχοντας άλλη επιλογή για να τον συλλάβουν τον πυροβολούν και τον τραυματίζουν στο χέρι. Μεταφέρεται εσπευσμένα με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και από εκεί στις Κεντρικές Φυλακές.

Η ΔΙΚΗ - 13 Δεκεμβρίου 1955 Ο Ανδρέας Δημητρίου με τραυματισμένο χέρι παρουσιάζεται στο δικαστήριο για την προανάκριση της υποθέσεως του.

Σε λίγες μέρες καθώς η δίκη είχε τελειώσει και έμεινε μόνο η απόφαση, ο δικαστής ρώτησε τον Δημητρίου αν ήθελε να δηλώσει κάτι πριν να καταδικαστεί. Ο Ανδρέας του απάντησε «Τίποτε!» και τότε το δικαστήριο τον βρίσκει ένοχο και τον καταδικάζει στην έσχατην των ποινών…

Ο Ανδρέας προς έκπληξη όλων στο δικαστήριο, χαμογελά περήφανα και δέχεται με θάρρος και περηφάνια τη θανατική του καταδίκη.

Η υπόθεση του επανεξετάστηκε από το εφετείο αλλά απορρίφθηκε, όπως απορρίφθηκε και η αίτηση για χάρη, την οποίαν υπέβαλαν οι δικηγόροι στον κυβερνήτη Χάρτινγκ.

Λίγο πριν βαδίσει στην αγχόνη, είχε πει στους δικούς του:

«Η ώρα τoυ θαvάτoυ μoυ πλησιάζει...Τo μόvo πoυ λυπoύμαι είvαι πoυ δε θα δω τηv Κύπρo μας ελεύθερη. Καλά μoυ αδέλφια, αγαπημέvη μάvα, μη λυπάστε πoυ πεθαίvω, γιατί πεθαίvω σαv άvτρας. Σας εύχoμαι vα ζήσετε ελεύθερoι. Χωρίς θυσίες δεv κατακτιέται η λευτεριά. Ελπίζω vα είμαστε oι πρώτoι και oι τελευταίoι. Πριv φύγετε από κovτά μoυ θα σας ζητήσω μια χάρη. Οταv, στηv Κύπρo μας, αvατείλει o ήλιoς της λευτεριάς vα μεταφέρετε τα κόκκαλα μoυ στo χωριό πoυ γεvvήθηκα, πoυ αvατράφηκα, πoυ χάρηκα, τα παιδικά μoυ χρόvια. Να τα βάλετε κovτά στα κόκκαλα τoυ πατέρα μoυ πoυ θα με περιμέvει. Ο θάvατoς δεv με φoβίζει γιατί η ζωή είvαι περιττή μέσα στη σκλαβιά. Ζήτω oι αγωvιστές της λευτεριάς. Ζήτω η λευτεριά. Γεια σας!»

9 Μαΐου 1956 στην Αθήνα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας για να καταδικάσουν τα σκληρά μέτρα του Άγγλου κυβερνήτη Χάρντινγκ στην Κύπρο και να αποτρέψουν την προγραμματισμένη για την επόμενη μέρα εκτέλεση των δυο αγωνιστών. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με τα όργανα της τάξης να ανοίγουν πυρ κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ - 10 ΜΑΙΟΥ 1956: Πέμπτη μετά το Πάσχα...Τους σέρνουν ατάραχους στο σκοτεινό εκείνο δωμάτιο, στο δωμάτιο εκείνο που θα τους έκανε στη συνέχεια για πάντα ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ, στο δωμάτιο εκείνο που δεν τους τρόμαξε ούτε για μια στιγμή το θέαμα της καταπακτής ...Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου, περήφανα στέκονται εκεί βλέποντας κατάματα το σχοινί της αγχόνης... βλέποντας κατάματα το θάνατο να έρχεται με τον πιο βάναυσο τρόπο... όμως Δεν λυγίζουν... οι Έλληνες ποτέ δεν λυγίζουν! Ο φόβος τους κυριεύεται από ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ. Αγέρωχοι, ήρεμοι και με δυνατή φωνή ψάλλουν περήφανα τον Εθνικό Ύμνο «Σε γνωρίζω από την κόψη/ του σπαθιού την τρομερή,/ σε γνωρίζω από την όψη/ που με βία μετράει τη γη./ Απ' τα κόκαλα βγαλμένη/ των Ελλήνων τα ιερά,/ και σαν πρώ..... η λέξη κόβεται από τον τρομαχτικό ήχο της καταπακτής...

Ο Καραολής και ο Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους Άγγλους δυνάστες. Με αυτό το τρόπο πίστεψαν οι Άγγλοι πως θα εκφοβίσουν τους Έλληνες της Κύπρου και θα αποδυνάμωναν την δύναμη της ΕΟΚΑ και τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή.

Αντίθετα, η γενναία θυσία των Καραολή και Δημητρίου προκάλεσε την αντίδραση και τον εξοργισμό όλων των Ελλήνων. Ο πόθος για λευτεριά και Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα, αναγκάζει τους Άγγλους να γονατίσουν μπροστά τους , αφού τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τους σταματήσει .... η Κύπρος μετατρέπεται σε ιερό θυσιαστήριο, περιφρονώντας τον θάνατο έχοντας μόνο πίστη και ελπίδα πως θα κυματίσει σύντομα η γαλανόλευκη σε μια Κύπρο ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ...!   ΠΗΓΗ:www.facebook.com/ΕΟΚΑ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ή ΣΒΑΣΤΙΚΑ... ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ!!!


Η Σβάστικα είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο σύμβολο στην ιστορία.


Όταν οι σύμμαχοι μπήκαν θριαμβευτές στο Βερολίνο, ένα απ’ τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκαν ήταν να απαγορεύσουν τη χρήση του συμβόλου της σβάστικας, την οποία ο Χίτλερ χρησιμοποίησε σαν το ιερό του σύμβολο, που οδηγούσε το λαό του και τις στρατιές του στην επικράτηση πάνω στον πλανήτη.


Πόσο «κακό» όμως είναι ένα σύμβολο; Πόσο «ναζιστική» είναι η σβάστικα; Μια πιο προσεκτική μελέτη δείχνει ότι η σβάστικα είναι απλά το «θύμα» της χρήσης της απ’ τους Ναζί, ότι δεν είναι και πολύ … ναζιστική και ότι ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους … «συμμάχους» που την κατάργησαν.Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ


Μία από τις πιό αξιοσημείωτες μορφές του «οριζόντιου» σταυρού, δηλαδή αυτού που χαράσσεται σε ένα επίπεδο που παριστάνει μία ορισμένη βαθμίδα της Ύπαρξης, είναι η σβάστικα, το σχήμα της οποίας φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με την πρωταρχική παράδοση, όχι μόνον επειδή υπάρχει από αρχαιοτάτους χρόνους αλλά και γιατί απαντάται σ’ ένα πλήθος χωρών πολύ απομακρυσμένων και διαφορετικών μεταξύ τους. Πράγματι, η σβάστικα απέχει πολύ από το να είναι αποκλειστικά σύμβολο της Ανατολής, όπως νομίζουν μερικοί• αντιθέτως, είναι από τα πιο διαδεδομένα, από τα βάθη της Ανατολής μέχρι και την απώτατη Δύση, αφού τη βρίσκουμε ακόμα και σε ιθαγενείς λαούς της Αμερικής. Είναι αλήθεια ότι στη σημερινή εποχή διατηρείται κυρίως στις Ινδίες και στην κεντρική και ανατολική Ασία, ίσως δε αυτές να είναι και οι μοναδικές περιοχές όπου η σημασία της εξακολουθεί να είναι γνωστή• ωστόσο, ακόμα και στην Ευρώπη, δεν έχει εκλείψει εντελώς. Στην αρχαιότητα συναντάμε αυτό το σχήμα ιδιαιτέρως στους Κέλτες και τους προ- Έλληνες• στη Δύση πάλι, ήταν άλλοτε ένα από τα εμβλήματα του Χριστού, και συνέχισε να χρησιμοποιείται ως τέτοιο σχεδόν μέχρι το τέλος του Μεσαίωνα.


Έχουμε πει αλλού πως η σβάστικα είναι στην πραγματικότητα το «σημείο του Πόλου». Αν τη συγκρίνουμε με το σχήμα του εγγεγραμμένου σε κύκλο σταυρού, διαπιστώνουμε εύκολα ότι πρόκειται, κατ’ ουσίαν, για δυο ισοδύναμα σύμβολα• μόνο που στη σβάστικα, αντί η περιστροφή γύρω από το σταθερό κέντρο να παριστάνεται από την περιφέρεια, δηλώνεται απλώς από μικρές γραμμές που προστίθενται στα άκρα των βραχιόνων του σταυρού σχηματίζοντας με αυτούς ορθές γωνίες• οι γραμμές αυτές εφάπτονται στην περιφέρεια και δείχνουν τη διεύθυνση της κίνησης στα αντίστοιχα σημεία. Καθώς η περιφέρεια παριστάνει τον εκδηλωμένο κόσμο, το γεγονός ότι αυτή «υπονοείται» εδώ κατά κάποιον τρόπο, δείχνει καθαρά πως η σβάστικα δεν είναι μια εικόνα του κόσμου, αλλά της δράσης της Αρχής μέσα στον κόσμο.Στην αρχαία Ελλάδα το σύμβολο, λόγω του σχήματός του πήρε το όνομα του ποταμού Μαίανδρου και χρησιμοποιήθηκε εκτός από ιερουργικούς σκοπούς και στο διάκοσμο των δημόσιων κτηρίων και ναών. Επίσης απαντάται σε βασιλικούς χώρους καθώς πίστευαν ότι έφερνε γούρι και καλή τύχη. Στο σημείο αυτό όμως να διευκρινίσουμε ότι το Ελληνικό σύμβολο του Μαιανδρου δεν έχει σχέση με τη χιτλερική σβάστικα. Με μία εξερευνητική ματιά θα διαπιστώσει κανείς πως το σύμβολο των ναζί είναι αντίστροφο εκείνου της Ελληνικής φιλοσοφίας. Είναι αριστερόστροφο κι όχι δεξιόστροφο με αποτέλεσμα η μορφή του να σημαίνει στη γλώσσα του συμβολισμού το αντίθετο νόημα. (τα της φοράς θα αναλύσουμε στην πορεία) 


Η σχέση της σβάστικα, με την απεικόνιση του λαβύρινθου και μάλιστα του κρητικού, είναι αρκετά διαδεδομένη. Το πανάρχαιο αυτό ιερό σύμβολο, εμφανίζεται, πρώτα στον αιγυπτιακό πολιτισμό και, αμέσως μετά, ή, συγχρόνως, στον μινωϊκό. Οι ακτίνες-αγκύλες του αγκυλωτού σταυρού -4 με 5, ανάλογα- απεικονίζουν ακριβώς, ειδικά στον μινωϊκό πολιτισμό, το πολύπλοκο σχήμα του λαβύρινθου, με την πραγματική, ή, την αλληγορική του έννοια. Δηλαδή, είτε την μορφή του δαιδαλώδους τεχνητού έργου που όλοι γνωρίζουμε - είτε, αυτήν της πραγματικής πνευματικής αναζήτησης. Η μυστική έννοια του Μαίανδρου χρησιμοποιήθηκε για ιερουργίες, συμβολίζει την οκτάς, (τον αριθμό "8"). Ακριβώς, ότι συμβολίζει για το σύγχρονο ιερατείο του χριστιανισμού το Χ στο οποίο ενσωματώνεται το Ρ.


Το σύμβολο χρησιμοποιήθηκε και αναλύθηκε και από τους Πυθαγόρειους φιλοσόφους. Μια από τις έννοιες που αποδόθηκαν σήμαινε τη "Σπορά" με την έννοια της "Καλιέργειας" όμως, ενώ το αντίστροφο, εκείνο της χιτλερικής σβάστικας δηλαδή, το "Θέρισμα".


Επιπροσθέτως, μέσω του πανάρχαιου, αυτού συμβόλου δηλώνεται και ο αστερισμός του Καρκίνου, ο οποίος για τους μυημένους στα τοπικά μυστήρια ή σχολές συμβόλιζε την "Πύλη των θνητών", ενώ αντιδιαμετρικά ο αστερισμός του Αιγόκερω την "Πύλη των Θεών". Ο Καρκίνος ανήκει κατά παράδοση στο υδατώδες τρίγωνο των ζωδίων και μία υπόθεση που μπορεί να κάνει ο μελετητής είναι ότι μάλλον συμβολίζει τα "βαθειά ύδατα" μέσα στα οποία έγινε η εναπόθεση του σπόρου, του προς εκδήλωση κόσμου (βλ. αρχαία ελληνική μυθολογία). Σε αυτή την περίπτωση ο Καρκίνος παριστάνει τα Πρωταρχικά Ύδατα που περικλείονται μέσα στο "Κοσμογονικό όν" (αρχή των πάντων) του Ορφέα ή του Βραχμάνδα, η οποία προϋπήρξε του Πυθαγόρα.


Το ιερόγλυφο του Καρκίνου αποτελείται από δύο μόρια (σπέρματα) που κινούνται κατά αντίθετη φορά και υποδηλώνουν το ιδεογράφημα του Ταοϊσμού, το Τάι - Κι, που παριστάνει τις δύο πρωταρχικές αρχές του Γιαγκ και Γιν εν κινήσει (εν ολίγοις, δεν είναι άλλο από το Πέρας και Άπειρον των Πυθαγορείων) .


Οπως προαναφέρθηκε συμβολίζει την ογδοάς, δηλαδή κατά τους Πυθαγορίους την Παναρμόνιο, συναισθήματα συμπάθειας όπως η Αγάπη και η Φιλία, το Κηρύκειο του Ερμή, το Θύρσο του Διονύσου, αλλά και το χριστιανικό χρήσμα, σύμβολο της Σωτηρίας και Αναστάσεως.


Για όλους τους σύγχρονους και .... επίδοξους μάγους, λοιπόν, ο Θύρσος αλλά και το Κηρύκειο που σίγουρα διαθέτουν είναι το ραβδάκι τους. Ο τρόπος της κίνησης όταν το κρατούν προτεταμένο στο χέρι τους, ακολουθεί στον αέρα το σχήμα της σβάστικας ανάλογα βέβαια το σκοπό που θέλουν να πράξουν. Η δόνηση που προκαλεί το μαγικό ραβδάκι τους επιτυγχάνεται με αλεπάλληλες κινήσεις, "διευθύνοντας και κατευθύνοντας την ορχήστρα τους" στο κενό.


Άξιοι λόγου είναι και οι τέσσερις βραχίονες της "σβάστικας" - οι οποίοι ουσιαστικά την διαφοροποιούν από το σύμβολο του σταυρού. Και είναι εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν τη φορά του συμβόλου (δεξιόστροφο - αριστερόστροφο). "Τα συνεπλεκόμενα στοιχεία της Φύσης" ή η ύλη σε όλες της τις μορφές και οι ιδιότητες αυτών.


Την πηγή της Αρμονίας του Σύμπαντος, σύμφωνα με τους Ορφικούς, (βλ. Otto Kern) αποτελούν οι δύο πρωταρχικές γενεσιουργικές δυνάμεις της κεντρομόλου και της φυγόκεντρου. Ούτε η μια, μα ούτε και η άλλη θεωρείτο "καλή" ή "κακή" (το "καλό" και το "κακό" είναι υποκειμενικό). Είναι όπως το φως με το σκοτάδι, το μαύρο με το λευκό, το άρεν με το θήλυ, το περιττό με το άρτιο κλπ. Χωρίς το ένα δεν υφίσταται η ύπαρξη του άλλου. Και δεν υφίσταται, διότι ακόμη κι αν υπήρχε, η ύπαρξή του δεν θα ήταν αντιληπτή (δεν αναφέρομαι στις ανθρώπινες αισθήσεις, αλλά στις ιδιότητες της Φύσης). Και η μητέρα Φύση δεν γεννά ή πράττει άχρηστα.


Ωστόσο, η περιστροφή της σβάστικας συμβολίζει το χρόνο. Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν ότι ο χρόνος (Ορφ. ο χρόνος=Κρόνος) έχει μόνο μια φορά και μόνο μια κατεύθυνση. Αποτελεί δε, "Κανόνα" που διέπει όλο το Σύμπαν και φέρει το σπέρμα του "ενός" και του "πέρατος". Κάτι λοιπόν που οδηγεί τους πυθαγορείους στο συμπέρασμα ότι η περιστροφή του χρόνου (σ.σ. "ανελικτική περιδίνηση") δεν αλλάζει. Άρα, και η σβάστικα (σύμβολο αντίθετο του μαιάνδρου) δεν θα υπήρχε.


Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται: Ακόμη και ο Κρόνος είχε δύο πρόσωπα. Θα θυμάστε ότι το ένα ήταν πάντα εύθυμο, ενώ το άλλο κατσούφικο. Το ένα πρόσωπο "καλό" (δεκτικό), έλεγε πάντα "ναι", ενώ το άλλο ήταν πάντα κακό και αρνητικό. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι εξηγούσαν ότι ο Κρόνος ως "άτομο" ή έκφανση του Θείου (εν κατακλείδι ο χρόνος ως κανόνας) δεν είναι καλός ούτε κακός. Και αυτό διότι το Θείο Έργο (ή αλλιώς "Μέγα Έργο") έχει αρχή και τέλος και κατά τους αρχαίους Έλληνες αποτελούσε ύψιστη ύβρις η οποιαδήποτε επέμβαση ανθρώπου σε Αυτό (βλ. μαγεία). Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι το Θείο ως Υπόσταση έχει τέλος και τέλμα.


Η σβάστικα, που συμβολίζει το θέρισμα, έρχεται στο πέρας της "θερινής περιόδου". Κι αυτό σημαίνει το τέλος του Κύκλου (το θέρος αποσυμβολίζεται ως περίοδος Έργου). Το γεγονός ότι η σβάστικα ως σύμβολο απαντάται μόνο σε συγγράματα πολύ παλαιότερα του μαιάνδρου, σημαίνει για τους ερευνητές του αποσυμβολισμού ότι ορισμένοι κύκλοι έκλεισαν με συμπαντικές ανακατατάξεις των "συνεπλεκόμενων στοιχείων της Φύσης". Που για τους ανθρώπους μεταφράζεται σε οδυνηρά φαινόμενα της φύσης (βλ. αρχ. κατακλυσμούς, καταποντισμούς, βιβλικές καταστροφές και μυθολογικά γένη). Σε απόσπασμα των ρωμαϊκών χρόνων φιλόσοφος αναφέρει ότι "μόνο ο μαίανδρος πρέπει να στολίζει τα δημόσια κτίρια" που "εκτός από κάλλος επιφέρει (λένε οι ιερείς) και καλοτυχία". Μήπως απ'τα λόγια αυτά οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι το αντίστροφο του μαιάνδρου ήταν η κακοτυχία;                                                     ΠΗΓΗ:ellinonpaligenesia.blogspot.com

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΆ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ




"Στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Είχαμε μια εκτενή συζήτηση και για τα θέματα της οικονομίας και για τα επιμέρους εθνικά θέματα.

Καταρχάς υπάρει μια διαπίστωση.Μια διαπίστωση, ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης του αντιμνημονιακού μετώπου, διότι ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 120 βουλευτών, έστω και για ψήφο ανοχής, δεν υπάρχει.

Οι 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 33 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν φθάνουν στον αριθμό των 120, με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ.

Άρα θέμα σχηματισμού κυβερνήσεως από το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν υπάρχει.

Έχουμε διαπιστώσει διαφωνίες ιδιαίτερα στα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ονομασία των Σκοπίων,με το όνομα Μακεδονία που θα συζητηθεί σε λίγες ημέρες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Διαφωνούμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με την λαθρομετανάστευση και για τη Θράκη.

Συνεπώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπούμε σε άλλη συζήτηση, διαπιστώνοντας τις διαφορές μας.

Στα οικονομικά, ακόμη και σύγκλιση να υπάρχει, όπως στο θέμα της διαγραφής του μνημονίου, αυτό θα πρέπει να εξετασθεί πλέον μόνο στα πλαίσια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας .

Αν τα άλλα κόμματα τα οποία στήριξαν το μνημόνιο, αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους,να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετέχουν σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου,κατάργησης των δανειακών συμβάσεων,άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ και βεβαίως τιμωρία για αυτούς οι οποίοι ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια,θα το δούμε στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε πιστοί σε ό,τι έχουμε πει προεκλογικά".

ΤΟ 2.9%, Ο "ΣΩΤΗΡΑΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΚΟΥΖΕΙ ΟΞΩ ΡΕΕΕΕ!!!


Θα γ…σω τον Καμμένο! (ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ)

Η φωτιά στην κεντροδεξιά παράταξη δεν λέει με τίποτα να σβήσει, καθώς ο νεοεκλεγείς βουλευτής Καβάλας και πρώην υφυπουργός...
Γιώργος Καλαντζής χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένου.

«Θα τον γ....ω εγώ, αν δεν βγει να μας διευκρινίσει ποιους εννοεί με τη λέξη προδότες. Να μας πει ονομαστικά ποιους εννοεί, ειδάλλως θα με βρει μπροστά του!» είναι τα πρώτα λόγια του Γιώργου Καλαντζή στους διαδρόμους της Βουλής.

Εγέρθητω!

Ε Ναι, ο Στέφανος Μάνος αξίζει μία τρίτη ευκαιρία.


Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η φημολογία που θέλει τον Στέφανο Μάνο να επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία.

Ναι, ο Στέφανος μπορεί να μην τα κατάφερε με τον Μητσοτάκη, μπορεί να μην μπόρεσε να εμποδίσει τον Σημίτη να ρημάξει την χώρα, αλλά τώρα έχει όλον τον χρόνο μπροστά του να επανορθώσει.

Ναι λοιπόν στην επιστροφή του Στέφανου Μάνου στη Νέα Δημοκρατία. Και επειδή είναι αμφίβολο εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορέσει να ακολουθήσει τους φρενήρεις ρυθμούς εναλλαγής του κυρίου Μάνου, ας παραχωρήσει οικειοθελώς την θέση του στον Κώστα Μητσοτάκη ώστε ο αέρας ανανέωσης που θα πνεύσει στην κεντροδεξιά να είναι αληθινός.

Ήδη αλλαλάζοντα πλήθη έξω από τα γραφεία της ΝΔ κραυγάζουν: “Ο Γρηγόρης στην Συγγρού”!                                                                                                        ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΣΟΚ! Ο διαδικτυακός τρομοκράτης “Λουκουμάς” ξαναχτυπά σε πολιτικές ιστοσελίδες!



Κάποιος πρέπει να σταματήσει το κάθαρμα… (κλικ στις εικόνες για μεγένθυση).
το προηγούμενο απεχθές χτύπημα του “Λουκουμά” εδώ: ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ MICHAEL ΛΟΥΚΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ “ΑΝΑΤΡΟΠΗ”

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Κ. Μπαρμπαρούσης: "Από μικρό παιδί είμαι Εθνικιστής!" Συνέντευξη στο hellas orthodoxy


ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


                                      
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Είμαστε πολλοί
Είμαστε ανεξάρτητοι
Είμαστε Έλληνες
Χριστός Ανέστη

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Σας καλωσορίζω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Το κίνημα των πολιτών που ξεκίνησε ενώνοντας Ελληνίδες και Έλληνες από όλο το πολιτικό φάσμα του χθες, από όλη την Ελλάδα και απέτρεψε την συγκυβέρνηση της Τρόικας και της υποτέλειας, της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας.

Του κινήματος που σηματοδοτεί την επαναφορά της ηθικής στην πολιτική, της αξιοπρέπειας των Ελλήνων, της ισχυρής φωνής της πατρίδας που δεν εξαρτάται ούτε από σπόνσορες, ούτε από χρηματοδότες, ούτε από αφεντικά.

Αφεντικό μας είναι μόνο οι Έλληνες, σε αυτούς μόνο δίνουμε λογαριασμό, αυτούς μόνο εκπροσωπούμε στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες μας έδωσαν την εντολή να τους εκπροσωπούμε στην Εθνική Αντιπροσωπεία, με μόνη δέσμευση τον όρκο μας στο Σύνταγμα και την Ιδρυτική μας Διακήρυξη που συνδιαμορφώσαμε μαζί με τα ιδρυτικά μέλη μέσα από το διαδίκτυο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συνιδρυτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τη συμμετοχή τους στην ίδρυση του Κινήματος , αλλά και να τους ζητήσω τη συνέχεια της συμμετοχής σε κάθε απόφαση που θα λάβουμε. Εμείς είμαστε απλώς οι εκπρόσωποι τους, εκείνοι είναι ουσιαστικά οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Κρίση είναι όταν κάτι νέο γεννιέται και το παλιό αρνείται να πεθάνει.

Είμαστε το νέο και καθήκον μας είναι αποτρέποντας το χθες να κτίσουμε μαζί το αύριο επαναφέροντας την ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες.

Καταθέσαμε στον Ελληνικό λαό σαφή κυβερνητική πρόταση και περιγράψαμε με κάθε λεπτομέρεια βήμα με βήμα την λύση για την επανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας, την έξοδο από την αγχόνη των δανειστών, το αδιέξοδο και την επαναφορά της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Εμείς είμαστε η δύναμη σταθερότητας σε αυτό το κλίμα πολιτικής αναξιοπιστίας των πολιτικών του χθες που σταδιακά αλλάζουν ανάλογα με τα κελεύσματα των τραπεζών και των διεθνών κερδοσκόπων που τους κρατούν με τις μαύρες σακούλες της Siemens .

Αυτό που εμείς λέμε οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ισχύει για πάντα.

Ο Ελληνικός λαός με την εντολή της 6ης Μαΐου έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Δεν τρομοκρατείται πλέον. Δεν απειλούμαστε από το δόγμα του Σοκ και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Όσο μας απειλείτε τόσο περισσότερο μας δυναμώνετε.

Ο κίνδυνος είναι οι δυνάμεις της υποτέλειας που οδηγούν στην απώλεια της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

Προβάλουν τώρα την απειλή της ακυβερνησίας ενώ την προκαλούν οι ίδιοι παραμένοντας γαντζωμένοι στις καρέκλες των Αρχηγών και ενώ ψελλίζουν ότι έλαβαν το μήνυμα ούτε αποσύρουν τις προσωπικές εγγυητικές επιστολές τους ούτε παραιτούνται.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι δεν συγκαλούν καν τις Κοινοβουλευτικές τους ομάδες φοβούμενοι την ανατροπή από την καρέκλα και επιδιώκουν να μην αλλάξει καν η Βουλή καταπατώντας ακόμα μία φορά το Σύνταγμα.

Ο Λαός εξέλεξε 300 αντιπροσώπους και στην κοινοβουλευτική δημοκρατία η εθνική αντιπροσωπεία δίνει την λύση.

Βενιζέλος και Σαμαράς ψελλίζουν για δήθεν ψήφο ανοχής σε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, αλλά δεν λένε ότι για να γίνει αυτό απαιτούνται 120 βουλευτές με θετική ψήφο που δεν υπάρχουν με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ. Όλο αυτό το παιχνίδι που γίνεται τις τελευταίες ημέρες και τις τελευταίες ώρες, είναι ουσιαστικά ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να συγκροτηθεί αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση αντιμνημονιακή γιατί δεν υπάρχει η πλειοψηφία 120 βουλευτών. Όλα τα άλλα λοιπόν περί ανοχής είναι ψέματα.

Οι τηλεοπτικοί ιππότες του μνημονίου που μέχρι την Κυριακή διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση σήμερα μιλούν για τρίτο δρόμο.

Δεν έχουν κανένα σχέδιο για την χώρα, παρά μόνο τα μνημόνια και αρνούνται να σχολιάσουν καν την Εθνική αντιπρόταση μας που αποτελεί το μόνο δρόμο εξόδου.

Το πιο επικίνδυνο δε είναι ότι παρακαλούν και σχεδιάζουν ακόμα και στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων για να απειλήσουν τον Ελληνικό Λαό. Το άκουσα σήμερα το πρωί από βουλευτή να λεέι "μακάρι να μην υπάρχουν" ενώ αποκρύπτουν ότι προτιμούν να πληρώσουν στις 15 Μαΐου 450 εκατομμύρια Ευρώ στους δανειστές, που αντιστοιχεί σε απλήρωτο ΦΠΑ από τους Γερμανούς της HOCHTIEF, για το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η απάντηση όμως έρχεται από την Ευρώπη του Νότου.

Κάθε μέρα που περνά έχουμε δημόσιες δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών και Ηγετών που μιλούν ξεκάθαρα για το αδιέξοδο που δημιουργείται από την πολιτική της Μέρκελ προς όφελος των Τραπεζών και την αδυναμία των χωρών να πληρώνουν τοκογλυφικά επιτόκια
.
Μεταξύ της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ χωρών μελών διαμεσολαβούν οι τραπεζίτες εισπράττοντας 3,4,7, πλάσια επιτόκια οδηγώντας τις οικονομίες σε ύφεση και τους πολίτες στη φτώχεια.

Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η εκλογή ναζιστικών και ακραίων κομμάτων που γίνονται πλέον επικίνδυνα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Πέραν όμως της οικονομίας αναδεικνύονται και δυνάμεις πολιτικής με θέσεις στα Εθνικά θέματα που οδηγούν σε σκοτεινούς δρόμους την Ελλάδα.

Ρωτώ ευθέως τους Σαμαρά και Βενιζέλο που απειλούν με ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ :
- Συμφωνήσατε ή όχι με την είσοδο στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΑ ;
- Συμφωνήσατε ή όχι με την αναγνώριση της θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη ως εθνικής μειονότητας κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης; Αν όχι πως δίνετε ψήφο ανοχής ;
- Συμφωνείτε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την λαθρομετανάστευση ; Αν όχι πως λέτε ότι θα ανήχθητε τη διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Τις προϋποθέσεις θα τις θέσουμε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα το απόγευμα : Ρωτάμε ευθέως τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων :
- Θα ψηφίσετε ή όχι την άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ που προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
-
Μην ξεφεύγετε πάλι με την Χάγη σας λέμε τώρα Ανακήρυξη κι αν θέλουν οι γείτονες μας να προσφύγουν εκείνοι ας υπογράψουν πρώτα τη Συνθήκη για το Δίκαιο της θάλασσας. Δεν μπορεί να προσφύγει κάποιος στο Δικαστήριο της Χάγης αν δεν δεχθεί πρώτα τη σύμβαση για την οποία προσφεύγει.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Το μόνο δίλημμα είναι ΝΑΙ Ή ΟΧΙ στο μνημόνιο

Το 68 τοις εκατό του ελληνικού λαού είπε όχι στις 6 Μαΐου

Καλώ τους Έλληνες Βουλευτές όλων των κομμάτων να δώσουμε εθνική λύση τώρα.

Στο χέρι της κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να ζητήσει από τους αρχηγούς οι οποίοι έχουν δεσμευθεί προσωπικά με εγγυητική επιστολή, είτε να παραιτηθούν από την αρχηγία του κόμματός τους , είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές που τους υποχρέωσαν να υπογράψουν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούμε σε πανστρατιά όλους τους έλληνες όχι για να παραδώσουμε την Ελλάδα, αλλά για να προασπίσουμε τα εθνικά συμφέροντα.

Οι άλλοι ας καλέσουν τους Νεοφιλελεύθερους υπηρέτες του μνημονίου χάρισμά τους.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συναδέλφους που βρίσκονται εδώ , τον Πρόεδρο του «Άρματος Πολιτών» τον Γιάννη Δημαρά, τους «Αντιμνημονιακούς Πολίτες» του Νότη Μαριά, τα Κινήματα της Πλατείας . Καλούμε όλα τα Κινήματα να έρθουν κοντά μας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» για να δημιουργήσουμε το μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο.

Καλούμε και εκείνους που μπορεί να συγκρουστήκαμε για οποιοδήποτε λόγο στο παρελθόν,εμείς τα ξεχνάμε όλα , η Ελλάδα προέχει. Η μάχη για την απελευθέρωση της χώρας είναι υπεράνω των προσωπικών διαφορών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι ασφυκτικές.

Θέματα όπως η ανακήρυξη της ΑΟΖ,

η σύναψη συμφωνιών για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων,

η εξέταξη του αιτήματος των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ,

η αδιανόητη στάση της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ,

καθώς και πλήθος άλλων ζητημάτων τα οποία χρήζουν στρατηγικής προσέγγισης

αφήνονται πρακτικά στην τύχη τους.

Αυτό εξυπηρετεί τους πάντες πλην της Ελλάδος.

Δεν είναι τυχαίο και δεν αποτελεί απότοκο της εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας.

Αποτελεί την πηγή της.

Κάποιοι έχουν κίνητρο να δημιουργούν και να συντηρούν αυτή την παραπλάνηση.

Είναι μέρος των ψυχολογικών επιχειρήσεων της Νέας Τάξης Πραγμάτων .

Αντί να ασχολούμαστε ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού με όσα το Σύνταγμα ορίζει,

ασχολούμαστε με την επικοινωνιακή διαχείριση μιας εικόνας σε κάποιο κανάλι.

Αποπροσανατολισμός των Ελλήνων, αποπροσανατολισμός των εκπροσώπων του,

με κύριο σκοπό την υλοποίηση ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδίων.

Κανένα εξ'αυτών των σχεδίων δεν είναι υπέρ της Ελλάδος.

Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε απόλυτα .

Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να μην επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα

με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήθηκε για να υλοποιηθεί

το σχέδιο οικονομικής αποσάθρωσης του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Οφείλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη των Εθνών.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει απόλυτα κατανοητό από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

και θα πράξουν τα δέοντα για να προστατέψουν την Ευρώπη. Την Ευρώπη των Εθνών και όχι την Ευρώπη των τραπεζιτών.

Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας.

Στα πλαίσια αυτά θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά όργανα

της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-μελών που επιθυμούν το αυτό.

Σας καλώ να επενδύσετε ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου όσο χρόνο χρειαστεί

για να εντρυφήσετε σε βάθος στο σύνολο των ζητημάτων

ούτως ώστε να εκπροσωπήσετε επάξια τον Ελληνικό Λαό που σας επέλεξε.

Δεν έχετε την επιλογή απλά να απαντάτε με πειστικό τρόπο στα ερωτήματά του.

Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση να του προσφέρουμε ένα επίπεδο αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων

το οποίο θα αντιστοιχεί στο υψηλότερο επίπεδο πληροφόρησης

στο οποίο θα έχετε εκ του ρόλου σας πρόσβαση,

καθώς και σε υψηλότερο επίπεδο ανάλυσης

στο οποίο θα έχετε την επιλογή να γίνεται κοινωνοί και συνδιαμορφωτές.

Οι κανόνες εμπλοκής έχουν αλλάξει.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ήδη αλλού: πέρα και πάνω από το παρελθόν.

Έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Σας καλώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα να γίνει η πρώτη των πρώτων. Η κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελεί το δόρυ του Κινηματός μας.

Δύο όπλα θα υπάρχουν : η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Καταστατικό Συνέδριο που θα το ετοιμάσουμε με όλους τους συνιδρυτές. Θα επικοινωνούν συνέχεια με τους πολίτες, θα ρωτάμε τους πολίτες θα συνδιαμορφώνουμε τη γνώμη με τους πολίτες και αυτό θα γίνει όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα. Από τη γεννησή μας και αύριο και μεθαύριο.

Οι βασικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν και τις οποίες εμείς τις έχουμε γράψει ξεκάθαρα στο πρόγραμμά μας. Αυτές τις γνωρίζει ο ελληνικός λαός και θα τις προτείνω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων με τους οποίους θα μιλήσω.

Δεν είδα όλους τους αρχηγούς, αρνήθηκα να δω τους δυο αρχηγούς οι οποίοι υπέγραψαν τα μνημόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι το θεσμικό τους ρόλο. Τον σέβομαι απόλυτα, αλλά δεν τους είδα γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνομιλίες με κάποιους οι οποίοι χωρίς να έχουν θεσμική υποχρέωση έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στους ξένους τραπεζίτες.

Πιστεύουμε ότι αυτή πρέπει να είναι η επιλογή της εθνικής κυβέρνησης που πρέπει να δημιουργηθεί. Οχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία παρέδωσε τη χώρα. Απαιτείται μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού προκειμένου να σώσουμε τη χώρα και να τη βγάλουμε από τη μέγγενη.

Αναφέροντας εν συντομία τις βασικές αρχές του προγράμματός μας, σημειώνω τα εξής:

Βασικές αλλαγές στη δομή του κράτους

1. Δημιουργούνται υπό τον Πρωθυπουργό:
Γενική Γραμματεία Ελλήνων Εξωτερικού με αρμοδιότητα την αμφίδρομη ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών βάσει του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού.
Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, με συναθροιστικές αρμοδιότητες των πρώην Υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για την παραγωγή στρατηγικής.
Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης με αρμοδιότητα την παραγωγή και την αναθεώρηση στρατηγικών σχεδίων για το σύνολο των εθνικών στόχων.
Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων.

Είναι δεδομένο ότι όπου υπάρχει οικονομική κρίση , παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες κρίσεις , φοβούμαι πολύ και εθνικές. Το κράτος μας πρέπει να είναι συγκροτημένο, ανεξάρτητα των πολιτικιών εξελίξεων που μπορεί να υπάρχουν.

2. Η ευθύνη της διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανατίθεται στη Δικαιοσύνη.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαι ξεκάθαρος δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε στην ατιμωρησία, για κανένα. Δεν υπάρχει παραγραφή κανενός εγκλήματος δεν διαπραγματευόμαστε την εντιμότητα και την ηθική με κανένα αντάλλαγμα Είναι ξεκάθαρο ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τις συζητήσεις περί παραγραφών . Δεν υπάρχουν παραγραφές για τη σύσταση εγκληματικών οργανώσεων που προβλέπονται από διεθνείς συμβάσεις. Δεν υπάρχει καμία παραγραφή όπως το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το ότι η χώρα οδηγήθηκε εδώ έχουν διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα τα οποία δεν παραγράφονται. Τελείωσαν οι ασυλίες , τελείωσαν οι συμφωνίες, από εδώ και πέρα θα υπάρξει ηθική στην πολιτική.

3.Με τη Δημιουργία Γενικής Γραμματείας Χαρτογράφησης Νομοθεσίας ξεκινούμε άμεσα για να φτιάξουμε από την αρχή όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο. Σε επίσκεψη σε ακριτικό φυλάκιο του Έβρου ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος μου έφερε όλο τον Ποινικό Κώδικά και τις αλλαγές που υπάρχουν σε πενήντα τόμους ρωτώντας με «Κύριε πρόεδρε πως μπορώ εγώ να εφαρμόσω το δίκαιο; Πως μπορώ να ζητήσω από ένα αστυφύλακα να . εφαρμόσει το δίκαιο;» Όταν υπάρχει τέτοια πολυνομοθεσία που δεν την γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι νομοθέτες .Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στις αλλαγές των δομών , αλλά έχει μεγάλη πολύ μεγάλη σημασία να δούμε ποια είναι τα δεδομένα και τα στοιχεία της συνέχισης της εγκληματικής οικονομικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη μηδενική πιστωτική επέκταση και την έλλειψη ουσιαστικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Θα παρατείνει την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2012 και το 2013 αυτή η πολιτική. Οι προοπτικές ανάπτυξης χειροτερεύουν στην ευρωζώνη λόγβω της αδυναμίας των ευρωπαίων ηγετών να αναμετρηθούν με το τραπεζικό σύστημα και να αναχαιτίσουν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Η κύρια πηγή μεγέθυνσης της οικονομίας είναι η ανταγωνιστικότητα . Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Έκθεσης για την ανταγωνιστικότητα το 2012 παρατηρείται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 90η θέση και αυτό είναι φυσιολογικό όταν ο φόρος που πληρώνει ένας έλληνας επιχειρηματίας είναι 45%.Οταν ο ΦΠΑ είναι στο 23% πως μπορεί να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη η οποία έχει πολύ χαμηλότερα ποσοστά φορολόγησης. Δεν είναι δυνατό κάποιος στο Εβρο να βάζει πετρέλαιο με 1,60 το λίτρο όταν όταν σε τρία χιλιόμετρα σε γειτονική χώρα το πληρώνει 1,10.

Κύριοι συνάδελφοι όλο αυτό το πρόγραμμα που έχουμε παρουσιάσει είναι ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα. Η ανάπτυξη πρέπει να αρχίσει να αποδίδει εντός των επόμενων μηνών, εντός των επόμενων ημερών. Η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει συμφωνία τουλάχιστον σε πέντε σημεία από όλα τα κόμματα και κυρίως από όλους τους βουλευτές.

Η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων ,
Η καταγγελία των μνημονίων.
Η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους.
Η τιμωρία των ενόχων
Ο καθορισμός της ΑΟΖ είναι τα πέντε σημεία για τα οποία καλούμε όλους τους βουλευτές οι οποίοι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό σε αυτή τη Βουλή μετά την ορκωμοσία την Πέμπτη να πάρουν θέση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε την πλειοψηφία και την κυβέρνηση αυτή.

Επίσης καλούμε όλους τους βουλευτές οι όποιοι πολέμησαν κατά του μνημονίου, από τη νέα Βουλή που προκύπτει θα δείτε ότι είμαστε πλέον η συντριπτική πλειοψηφία. Ακόμη και βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν με μνημονιακά κόμματα θα πρέπει τώρα να πάρουν τις αποφάσεις τους. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στον ελληνικό λαό. Αυτό το θέτουμε ξεκάθαρα και θα το θέσουμε και στη διάσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Ετσι θα νικήσουμε την κομματοκρατία που μας έφτασε ως εδώ .

Απευθυνόμαστε στους βουλευτές που με βάση το Σύνταγμα αποφασίζουν κατά συνείδηση.

Σε αυτό το σημείο θέλω να είμαι ξεκάθαρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψηφίζει μόνο κατά συνείδηση Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι μαζί συνδιαμορφώσαμε την ιδρυτική διακήρυξη, όμως ο κάθε βουλευτής εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και δίνει λόγο μόνο στον ελληνικό λαό.

Ας κρατήσουν εκείνοι τα πειθαρχικά τους συμβούλια …

Οσον αφορά τώρα τις επόμενες κινήσεις θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες ημέρες μετά την ορκωμοσία, για να δούμε τις επόμενες εξελίξεις, για να δούμε αν θα έχουμε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή αν θα πάμε σε εκλογές.

Για εμάς η μάχη δίνεται κάθε μέρα κάθε ώρα μέρα νύχτα μέχρι και την τελευταία μέρα της τετραετίας που έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό.
Θα κάνουμε το ιδρυτικό μας συνέδριο άμεσα μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα των εκλογών. Στο συνέδριο θα αποφασίσουμε με όλους τους συνιδρυτές και μάλιστα και μέσω του διαδικτυου για το ποια πρέπει να είναι από εδώ και πέρα η πορεία μας και η οργανωτική μας δομή.

Είμαστε εδω 33 συνάδελφοι και είναι μαζί μας και οι συνάδελφοι που εξελέγησαν στο Εβρο και στη Β Αθηνών μου λένε παλιοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ότι ο πρόεδρος αποφασίσει για το ποια έδρα θα κρατήσει ως βουλευτής .

Εγω δεν λειτουργώ έτσι δεν θέλω με κανένα τρόπο να αποφασίσω εγω για το πόιά έδρα θα κρατήσω . Θέλω να υπάρχει μια έντιμη διευθέτηση του ζητήματος.

Θα γίνει μια κλήρωση μεταξύ των δυο συναδέλφων και ο συνάδελφος ο οποίος δεν θα κληρωθεί στη θέση του κοινοβουλίου θα έχει και στο κόμμα και θέση στην ΚΟ και όλα τα προνόμια που προκύπτουν από τη θέση του βουλευτή. Είναι η πιο δίκαιη λύση και αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνάδελφοι οι οποίοι δεν εξελέγησαν δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή στην πρώτη μας κοινοβουλευτική μας ομάδα, να ευχαριστήσω όσους αγωνίστηκαν μαζί μας ως υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα και όσους έθεσαν υποψηφιότητα και πολλούς εξ αυτών ίσως να αδικήσαμε γιατί ήταν πολύ επίπονες οι διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης και πιο πολύ να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες οι όποιοι μας εμπιστεύθηκαν.

Οι διεργασίες που θα ακολουθήσουν μετά την ορκωμοσία είναι η εκλογή Γραμματέα της Κ.Ο.και των αναπληρωτών. Η εκλογή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και των αναπληρωτών.

Η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα κάνει πολύ σκληρή αντιπολίτευση και ελπίζουμε ότι θα είναι η αυριανή κυβέρνηση ώστε να απελευθερώσουμε τη χώρα. Προχωράμε δυνατά δεν αλλάζουμε γνώμη είμαστε βέβαιοι για αυτό το οποίο πιστεύουμε και πίστεψε ο ελληνικός λαός. Κάναμε ένα θαύμα όλοι μαζί καταφέραμε μέσα σε δυο μήνες να έχουμε ένα κίνημα που εκπροσωπεί το 10,6 του ελληνικού λαού χωρίς να έχουμε ούτε σπόνσορες ούτε χρηματοδότες.

Σας ευχαριστώ