ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΧΟΝΤΡΟ ΜΠΕΝΝΥ "ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ"

"ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΜΕ" ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ...


σπιτι, καλλιθεα, μανουλα, ετος
Βρέθηκα σήμερα σε ένα νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα όπου φιλοξενεί παιδιά που αδυνατούν οι γονείς να τους προσφέρουν ακόμη και την απαρατήρητη διατροφή!!!
Εκει λοιπόν εκτυλίχθηκε το εξής
περιστατικό.
Μια μητέρα επισκέφθηκε τα παιδιά της για να μείνει λίγο μαζί τους, πέρασε η ώρα με αγκαλιές χαρές και παιχνίδια.
Ηρθε η ωρα όμως που έπρεπε να φύγει.
Κλάματα, τα μικρά κρατούσαν
την μανούλα με τα χεράκια τους τόσο σφιχτά που την πονούσαν, ενώ εκείνη το μόνο που μπορούσε να δώσει ήταν υποσχέσεις ότι θα ξανάρθει την επόμενη μέρα...

Τότε ήταν που το μεγαλύτερο, με ποτάμι τα δάκρυα άρχισε να την παρακαλάει με δυνατή φωνή να τα πάρει στο σπίτι...
"Δεν μπορώ καρδούλα μου, δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι ούτε να φάμε..."
Το πρόσωπο της μικρής σοβάρεψε, σκέφτηκε λίγο και έδωσε την ποιο συγκλονιστική λύση στο πρόβλημα
που έχω ακούσει στην ζωή μου...
"Πάρε μας μανούλα μου στο σπίτι και εμείς δεν θα πεινάμε ποτέ......"

Αυτά μια μέρα θα πληρωθούν, σύντομα μάλιστα....ΠΗΓΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ,ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ

Μια εύκολη κατασκευή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις θα παρακολουθήσουμε σήμερα. Απαραίτητες προϋποθέσεις να «πιάνουν» λίγο τα χέρια μας, να μη «φοβηθούμε» να τα λερώσουμε (ούτε τα πόδια μας) και να διαθέτουμε έστω λίγο από αυτό που λέγεται μεράκι.
Θα δούμε με ποιον τρόπο, δυο γυναίκες από το χωριό Αγράμπελο Αιτωλοακαρνανίας, θα κατασκευάσουν έναν παραδοσιακό φούρνο σαν αυτούς που χρησιμοποιούν στο χωριό τους. Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι:


Τσιμεντόλιθοι με τους οποίους θα σχηματιστεί η βάση του φούρνου.
Κομμάτια από σπασμένα κεραμίδια, παλιά τούβλα και πέτρες για να κατασκευαστεί ο θόλος του (καλούπι).
Χώμα που αφού κοσκινιστεί θα γίνει λάσπη (πηλός).
Άχυρα που θα ανακατευτούν με τον πηλό, οπλίζοντάς τον.
Νερό.


Στο κτίσιμο του φούρνου παίρνουν μέρος οι γυναίκες και οι άνδρες περιορίζονται μόνο στη μεταφορά των υλικών.....

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, παρακολουθούμε βήμα βήμα την κατασκευή του φούρνου:

Πρώτα φτιάχνουμε τη βάση, χρησιμοποιώντας τσιμεντόλιθους και κομμάτια από παλιά τούβλα ή κεραμίδια.

Με το μεγάλο ταψί του νοικοκυριού παίρνουμε τα μέτρα του φούρνου.

Στη συνέχεια πρέπει να κοσκινίσουμε το χώμα που μαζέψαμε από το βουνό ή οπουδήποτε αλλού.

Κάθε βοήθεια στο κοσκίνισμα, δεκτή.

Αφού ανοίξουμε το χαρμάνι ρίχνουμε το νερό.

Πατώντας με τα πόδια και ανακατεύοντας περιοδικά με την τσάπα, έχοντας προσθέσει και το άχυρο, φτιάχνεται σιγά σιγά η λάσπη-πηλός.

Στη συνέχεια η λάσπη μετατρέπεται σε μπάλες.



Οι μπάλες λάσπης απλώνονται πάνω στην βάση
του φούρνου...

...αφού πεταχτούν με δύναμη από ψηλά.

Ακολουθεί καλό στρώσιμο της λάσπης με τα χέρια.



Για να σχηματιστεί στιλπνή επιφάνεια, το τελευταίο στρώσιμο γίνεται με βρεγμένο χέρι
 και μετά το σκεπάζουνε γα να μην σκάσει μέχρι να στεγνώσει.

Αφού στεγνώσει η βάση του φούρνου στοιβάζουμε σε σωρό τα σπασμένα, τούβλα ή πέτρες, για να σχηματιστεί το καλούπι του θόλου.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη λάσπη κυκλικά στο καλούπι...

...από κάτω προς τα πάνω...

...χτυπώντας την δυνατά.









Το καλούπι έχει σκεπαστεί παντού με λάσπη.



Χρησιμοποιώντας νερό και χαϊδεύοντάς την με τα χέρια, η λάσπη γυαλίζει.

Ο φούρνος είναι έτοιμος...

και αρχίζει σιγά σιγά να στεγνώνει.

Θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα για να στεγνώσει καλά ο φούρνος. Όταν στεγνώσει ο πηλός, αφαιρούμε σταδιακά τα κομμάτια τούβλα, κεραμίδια, πέτρες από το εσωτερικό του και τον ανάβουμε. Φροντίζουμε μια δυνατή φωτιά να τον καίει για περίπου 48 ώρες. Μετά και από αυτήν την διαδικασία, ο φούρνος είναι έτοιμος. Καλά ψησίματα!

 ΠΗΓΗ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΣΑΣ ΦΤΥΝΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

ImageΞέρετε κάτι, όποτε και όταν γίνουν εκλογές θα γελάσουμε πολύ. Ήθελα να ξέρω πως θα αντιπολιτεύονται προεκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού έχουν γίνει πια τάλε κουάλε, κώλος και βρακί, το βρακί είναι η ΝΔ, άντε κρυφονουδούλες, σας ανέβασα κατηγορία. Από μήνες έχω μια πολύ γαργαλιστική φαντασίωση μάγκες, να είμαι λέει σε μια συγκέντρωση και να γιαουρτώσω όσους μπορώ από την Κυβέρνηση, μου έχει γίνει έμμονη ιδέα, και μετά δεν με νοιάζει, ας με κλείσουν μέσα, αρκεί να έχω προλάβει να γιαουρτώσω πολλούς.

Για να είμαι βέβαια ειλικρινής δεν θα ήθελα να μείνω μόνο στο γιαούρτωμα. Θα γούσταρα να πάω μπροστά τους και να τους φτύσω στα μούτρα, ροχάλα, όχι αστεία. Τους μισώ και δεν ντρέπομαι καθόλου για αυτό, με το συμπάθιο ε;

Δεν σκοτώνω ανθρώπους, δεν είμαι τέτοιο κτήνος αλλά αν γινόταν να ψοφήσουν με κάποιο τρόπο συγνώμη και πάλι, δεν μπορώ να πω ότι θα λυπόμουν. Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου με αυτές τις σκέψεις που καταγράφω αλλά έχοντας πλήρη συναίσθηση του τι προκάλεσαν αυτές τις δεκαετίες αυτά τα πουλημένα τομάρια στον τόπο μου, έχω κάθε δικαίωμα να τους καταδικάσω στο δικό μου δικαστήριο με όποια ποινή θέλω. Όσο αφορά λοιπόν το δικό μου αίσθημα περί δικαίου αυτοί που μας κυβερνούν έχουν επιτελέσει κατ’ επανάληψη εθνική προδοσία, και παλιά αλλά και τώρα και αξίζουν τον αφανισμό τους με κάθε αποδεκτό τρόπο.

Δεν με ενδιαφέρει που πολλοί από εσάς δεν θέλετε να καταλάβετε τα αυτονόητα και τους ψηφίζετε ή δεν μπορείτε να καταλάβετε. (Παράγοντας ηλιθιότητα)

Για μένα αυτό το ξεπουλημένο τσούρμο ανίκανων είναι η εθνική μας γάγγραινα, ο καρκίνος μας, μια εκτεταμένη μόλυνση που βρωμοκοπάει από πολιτικό πύον.

Μην αρχίσουμε πάλι το γαϊτανάκι του τι θα γίνει αν αναλάβει κάποιος άλλος την εξουσία, βαρέθηκα αυτές τις υποθεσιολογίες, φτάνει! Το πρώτο μέλημα ενός ευσυνείδητου λαού θα πρέπει να είναι να αρπάξει το κόκκαλο της εξουσίας από τα διαρκώς λιμασμένα πολιτικά σκυλιά, δεν είναι δυνατόν να τους ανεχόμαστε να μας κυβερνούν ακόμα, είναι ντροπή και αίσχος.

Αν επιτέλους αποφασίσουμε να τους διώξουμε λύσεις θα βρεθούν, αν όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε με κάποιον άλλον, θα δούμε. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα να πετάξεις από το σπίτι σου την σαβούρα 40 χρόνων, ας αρχίσουμε από εκεί.

Αυτό που πραγματικά φοβάμαι είναι ότι τελικά ο λαός δεν θα κάνει τίποτα, θα αφήσει τα πράγματα ως έχουν. Αν συμβεί αυτό για μένα θα σημαίνει ότι έχουμε χάσει ήδη το παιχνίδι, είμαστε ήδη dead, δεν θα έχει σημασία πια να αλλάξει τίποτα αφού θα έχουμε ξεχάσει να ονειρευόμαστε.

Λυπάμαι πραγματικά που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα, είμαι από αυτούς που έχουν μεγάλη ιδέα για τη ράτσα μας, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω στις δυνατότητες μας. Και αυτή ακριβώς η πίστη με κάνει τόσο να σκυλιάζω όσο και να παράγω ενδεχομένως όχι και τόσο ανθρωπιστικές σκέψεις για τους κυβερνώντες. Δεν χρειαζόμαστε κανένα εκβιαστικό δεκανίκι για να επιζήσουμε, ζωή ρε όχι επιβίωση!!!

Αυτά είχα να πω σε ένα μάλλον καυτό πρωινό εν μέσω εξελίξεων, μένω σταθερός στα πιστεύω μου και δεν είμαι ενταγμένος πουθενά παρά μόνο στον λαό. Κλείνοντας αυτό το μάλλον φορτισμένο συναισθηματικά κείμενο η παρόρμηση μου παραμένει ζωντανή, αν διαβάζει λοιπόν κανείς που ασκεί εξουσία του λέω:

Σας φτύνω στα μούτρα ξεφτιλισμένοι!!!ΠΗΓΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ- Ν.Ξυλούρης


     Πώς να σωπάσω μέσα μου...
την ομορφιά του κόσμου...
Ο ουρανός δικός μου...
η θάλασσα στα μέτρα μου...

Πώς να με κάνουν να τον δω...
τον ήλιο μ'άλλα μάτια...
Στα ηλιοσκαλοπάτια...
μ' έμαθε η μάνα μου να ζω...

Στου βούρκου μέσα τα νερά...
ποια γλώσσα μου μιλάνε...
αυτοί που μου ζητάνε...
να χαμηλώσω τα φτερά...                                                           Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος 
Στίχοι: Κώστας Κινδύνης
Ερμηνεύει ο Νίκος Ξυλούρης   

Nομιμοποίηση αυθαιρέτων με 100 ευρώ τον μήνα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου για τη νέα ρύθμιση νομιμοποίησης αυθαιρέτων.
«Κατηγοριοποιούμε τις αυθαιρεσίες με βάση την επίπτωση που έχουν στο περιβάλλον και αποτρέπουμε τη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων. Επιδιώκουμε προτού τελειώσει ο Αύγουστος να είναι Νόμος του κράτους» δήλωσε ο  Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σχέδιο νόμου κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό.
Σύμφωνα με το σχέδιο, που παρουσιάζει το Βήμα, θα μπορούν να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετό τους όσοι υπαχθούν στη νέα ρύθμιση ως το τέλος του χρόνου με 100 μήνες και με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ. Μάλιστα, όσοι προσέλθουν εντός του 2013 θα τύχουν και έκπτωσης 10% αν καταβάλουν 30% του προστίμου σε έξι μήνες από την ημερομηνία υπαγωγής. Αν η υπαγωγή δεν γίνει εντός του 2013, η εξόφληση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 60 δόσεις. Ο νέος νόμος θα έχει διάρκεια ως το τέλος του 2014.
Σύμφωνα με το σχέδιο σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής παρέχεται έκπτωση 25%. Αν ο αυθαιρετούχος επιλέξει να καταβάλει το 30% του συνολικού προστίμου εντός 6 μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής, θα έχει έκπτωση 10%. Σε κάθε περίπτωση, εντός έξι μηνών πρέπει να καταβληθεί τουλάχιστον το 5% του προστίμου. Διαφορετικά, το ανεξόφλητο ποσό του ενιαίου ειδικού προστίμου θα προσαυξάνεται κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Στις ειδικές ομάδες του πληθυσμού (άτομα με αναπηρία, παλιννοστούντες ομογενείς, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), για τις οποίες είχε προβλεφθεί μείωση του ειδικού προστίμου ως και 85%, προστίθενται και οι μακροχρόνια άνεργοι. Γι' αυτούς προβλέπεται έκπτωση 50% του προστίμου της τακτοποίησης του αυθαιρέτου εφόσον πρόκειται για κύρια κατοικία.
Μεταξύ άλλων, βάσει του νομοσχεδίου νομιμοποιούνται, χωρίς την καταβολή παραβόλου και προστίμου, αυθαίρετες κατασκευές (ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης) της Εκκλησίας αλλά και άλλοι αυθαίρετοι λατρευτικοί χώροι (π.χ. τεμένη). Χωρίς παράβολο και πρόστιμο τακτοποιούνται και τα αυθαίρετα της ΔΕΗ ΑΕ. Για την υπαγωγή αυτών στις νέες ρυθμίσεις αρκεί η υποβολή αίτησης, τοπογραφικού διαγράμματος και τεχνικής έκθεσης μηχανικού, με αναλυτική περιγραφή των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων.
Επιπλέον, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος θα μπορεί να γίνει συμψηφισμός του προστίμου με τα ποσά που θα καταβληθούν (από την έναρξη εφαρμογής του νόμου) για αμοιβές υπηρεσιών, εργασίες και υλικά που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων καθώς και τη στατική επάρκεια αυθαιρέτων προ του 2003. Οι αμοιβές και τα υλικά όμως δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 50% του ειδικού προστίμου.

Αλλαγές για τους μεγάλους παραβάτες
Για τις μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις (αυθαίρετες κατασκευές χωρίς άδεια ή με υπέρβαση συντελεστή δόμησης άνω του 40% ή επιτρεπόμενου ύψους άνω του 20%) αναστέλλεται για 30 χρόνια η επιβολή κυρώσεων μετά την υπαγωγή στον νέο νόμο και την καταβολή παραβόλου και προστίμου. Δεν αποκλείεται ωστόσο τα αυθαίρετα αυτά να πάρουν «συχωροχάρτι» υπό τις εξής προϋποθέσεις:
n Μετά το τέλος του 2014 και την καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος θα επιλεγούν οι περιοχές που θα πολεοδομηθούν. Σε κάθε περίπτωση αυτός ο πολεοδομικός σχεδιασμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης.
n Σε όλα τα αυθαίρετα με μεγάλες παραβάσεις θα πραγματοποιείται εντός 10 ετών από τη δημοσίευση του νόμου έλεγχος των υποβαλλόμενων στοιχείων από ελεγκτή δόμησης κατόπιν υποβολής αίτησης στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης από τον ενδιαφερόμενο. Από τον ελεγκτή θα εκδίδεται πόρισμα και η υπηρεσία θα εκδίδει πράξη ολοκλήρωσης του ελέγχου. Οι λεπτομέρειες θα εξειδικευθούν με υπουργική απόφαση.
n Εντός δεκαετίας θα πρέπει να ανταλλάσσεται ή να εξαγοράζεται, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας της Τράπεζας Γης, συντελεστής δόμησης ίσος με την υπέρβαση δόμησης που έχει πραγματοποιηθεί.
Τι θα ισχύσει για τις μικρές και μεσαίες παραβάσεις
n Αυθαίρετες κατασκευές σε κατοικίες, οι οποίες υφίστανται προ του έτους 1975, εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με την καταβολή παραβόλου 500 ευρώ και χωρίς την καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου.
n Αυθαίρετες κατασκευές που υφίστανται προ της 1ης Ιανουαρίου 1983 εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με την καταβολή του παραβόλου και του ενιαίου ειδικού προστίμου. Σε αυτή την κατηγορία δεν μπορούν να υπαχθούν ακίνητα στα οποία υπάρχουν άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μεταγενέστερα του 1983.
n Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις (φούρνοι σε ακάλυπτο χώρο, προσθήκη εξωτερικής μόνωσης, υπέρβαση ως 10% των διαστάσεων εξώστη, υπέρβαση της μάντρας ως ένα μέτρο κτλ.), ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών, εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με την καταβολή παραβόλου 500 ευρώ και χωρίς την καταβολή ειδικού προστίμου.
n Μεσαίες παραβάσεις. Αναστέλλεται για 30 χρόνια η επιβολή κυρώσεων, μετά την καταβολή παραβόλου και προστίμου, σε αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις, εφόσον η υπέρβαση συντελεστή δόμησης και κάλυψης δεν ξεπερνά το 40% και ύψους το 20%. Στα ποσοστά αυτά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και τυχόν αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης που έχουν τακτοποιηθεί με τους προηγούμενους νόμους για τα αυθαίρετα (3775/2009, 3843/2010 και 4014/2011). Οι κατασκευές αυτές εξαιρούνται της κατεδάφισης οριστικά μετά τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου.
Τράπεζα Γης και μεταφορά συντελεστή δόμησης
Ως μια ηλεκτρονική διαδικασία καταγραφής και διαχείρισης άυλων δικαιωμάτων περιγράφεται στο σχέδιο νόμου η Τράπεζα Γης, η οποία αναμένεται να λύσει τον γόρδιο δεσμό των οικοδομικών συνεταιρισμών, να αξιοποιήσει τίτλους μεταφοράς συντελεστή δόμησης και να προχωρήσει σε αγορά και ανταλλαγή εκτάσεων με σκοπό τη δημιουργία ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων.
Ειδικότερα μέσω της Τράπεζας Γης ο αρμόδιος φορέας, μεταξύ άλλων, θα μπορεί:
n Να προβαίνει σε αγορά τίτλων δικαιώματος μεταφοράς συντελεστή δόμησης (υπολογίζονται σε περισσότερους από 400.000), ιδίως από περιοχές όπου υφίσταται πολεοδομική επιβάρυνση.
n Να μεταβιβάζει αποκτηθέντες τίτλους δικαιώματος μεταφοράς συντελεστή δόμησης σε ακίνητα όπου υφίστανται πολεοδομικές παραβάσεις ή σε ωφελούμενα ακίνητα, εντός ζωνών συγκέντρωσης δικαιώματος δόμησης.
n Να προχωρεί ταυτόχρονα σε αγορά και πώληση του δικαιώματος μεταφοράς συντελεστή δόμησης ακινήτων τα οποία δεν ανήκουν στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με σκοπό τη δημιουργία ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων καθώς και υπόγειων και υπέργειων χώρων στάθμευσης, σε περιοχές όπου υπάρχει υπέρμετρη πολεοδομική επιβάρυνση.
n Να προβαίνει σε αγορά ακινήτων ή τμημάτων αυτών, ιδιοκτησίας οικοδομικών συνεταιρισμών ή ενώσεων οικοδομικών συνεταιρισμών που βρίσκονται (ολόκληρη η έκτασή τους ή μέρος της) εντός ιδιωτικών δασικών εκτάσεων, με σκοπό τη δημιουργία τίτλων δικαιώματος μεταφοράς συντελεστή δόμησης. Αυτούς τους τίτλους θα παραχωρεί έναντι ανταλλάγματος στον συνεταιρισμό ή στην ένωση, εντός ακινήτων που χαρακτηρίζονται ακίνητα υποδοχής συντελεστή δόμησης οικοδομικών συνεταιρισμών.
Οι κατηγορίες ακινήτων για τα οποία μπορούν να εκδοθούν τίτλοι δικαιώματος μεταφοράς συντελεστή δόμησης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, είναι:
α. Θεσμοθετημένοι ή χαρακτηρισμένοι κοινόχρηστοι χώροι σε περιοχές εγκεκριμένων σχεδίων πόλης, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να αποζημιωθούν από τους δήμους ώστε να αποδοθούν στην κοινή χρήση.
β. Υπολειπόμενοι συντελεστές δόμησης διατηρητέων κτηρίων, οικοπέδων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και λοιπών κτιρίων.
γ. Πρώην στρατόπεδα τα οποία αποδίδονται σε κοινή χρήση.
δ. Κτίρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου που πρόκειται να αποσυρθούν.
ε. Δημόσιες εκτάσεις ή παλιές υποδομές που συνορεύουν με εγκεκριμένα σχέδια πόλης και παραμένουν εκτός σχεδίου προκειμένου να περιοριστεί η δόμηση.
στ. Παλαιές ή εγκαταλειμμένες τουριστικές και βιομηχανικές μονάδες σε εκτός σχεδίου περιοχές.
ζ. Περιοχές υλοποιημένης ή θεσμοθετημένης δόμησης όπου υπάρχει περιβαλλοντική υστέρηση στο ισοζύγιο και χρειάζεται ανάσχεση της δόμησης.
η. Ακίνητα για τα οποία ισχύουν απαγορεύσεις δόμησης από δημόσιες παρεμβάσεις.
θ. Ακίνητα οικοδομικών συνεταιρισμών τα οποία βρίσκονται, εν όλω ή εν μέρει, εντός δασικών εκτάσεων.ΠΗΓΗ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ φυτεύοντας παντού λαχανόκηπους.

Αντίσταση στο σύστημα φυτεύοντας παντού λαχανόκηπους (καταπληκτικό βίντεο)Ρον Φίνλεϊ φυτεύει λαχανόκηπους στο Νοτιοκεντρικό Λος Άντζελες — σε εγκαταλειμμένα οικόπεδα, σε διαχωριστικές νησίδες δρόμων, σε πεζοδρόμια. Γιατί; Για διασκέδαση, για αντίσταση, για ομορφιά και για να δώσει μία εναλλακτική λύση στο πρόχειρο φαγητό, σε μια κοινότητα που «πιο πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από τα φαστ-φουντ παρά από τις δολοφονίες μέσα από αυτοκίνητο».

Με μισθούς Μπαγκλαντές, τιμές Λονδίνου και φόρους Σουηδίας…

ftwxeia
Ο Γιώργος Παπανδρέου τα κατάφερε τελικά να μας κάνει Σουηδία. Αν και με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε, εκτιμώ ότι θα την ξεπεράσουμε πολύ σύντομα.
Φυσικά εννοώ ρυθμούς ανάπτυξης της φορολογίας. Η μόνη διαφορά με τη Σουηδία είναι πως εκεί υπάρχει κράτος το οποίο παρέχει αρκετά στους πολίτες. Ενώ εδώ έχουμε κάτι που αρχίζει από δίφθογγο.
Ταυτόχρονα το κόστος ζωής θυμίζει κάτι σε Λονδίνο. Ήδη από τα χρόνια της ψευδοευρωφουσκοευημερίας πληρώναμε το γάλα για νέκταρ των θεών. Βέβαια ψεύτικο χρήμα υπήρχε και κανείς δεν ενδιαφερόταν για την ανηφόρα των τιμών.
Από την άλλη όμως οι μισθοί αρχίζουν να πλησιάζουν επικίνδυνα τα επίπεδα του Μπαγκλαντές. Ίσως για αυτό μαζεύτηκαν τόσο μπαγκλαντεσιανοί εδώ. Αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Το αστείο είναι με τους συνταξιούχους. Κάθε φορά που πάνε στο ΑΤΜ να τσεκάρουν τη σύνταξη βλέπουν το ποσό να μειώνεται. Ξέρω ορισμένους που έχουν χάσει το λογαριασμό. Ούτε καταλαβαίνουν τι τους κόβουν και πόσο τους κόβουν κάθε φορά. Είναι κάτι σαν τη πάριζα. Άλλοτε 10 φέτες, άλλοτε 20 φέτες.
Η ουσία είναι πως λίγο λίγο, το μπαστούνι της σύνταξης ή του μισθού θα εξαφανιστεί.
Η πλάκα είναι πως κάποιοι μιλούσαν για μισθούς Βουλγαρίας. Νομίζω πως κάνουν λάθος. Με € 300,00 σε μια φθηνή χωρά μπορεί και να επιβιώσεις. Στην Ελλάδα κάποιοι αμοίβονται ήδη με λιγότερο από € 300,00 ενώ τα χρήματα αυτά αρκούν για λίγες ημέρες ή ώρες αν υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί.
Φυσικά αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ο ελληνικός λαός που κατάπινε αποφάσεις για τις οποίες ουδέποτε ρωτήθηκε π.χ. Μάαστριχτ, ΟΝΕ κτλ, που ψήφιζε πολιτικούς φορείς για να τον μπάσουν με κόλπα σε ένα νόμισμα το οποίο ΔΕ σχεδιάστηκε για αυτόν και ακόμη να ξεσηκωθεί να φύγει και που πίστεψε ότι μπορεί να συνεχίσει άνετα με ψεύτικα δανεικά χρήματα δίχως να παράγει.
Όσο λοιπόν δεν αλλάζουμε, θα απολαμβάνουμε μισθούς Μπαγκλαντές, Λονδρέζικη ακρίβεια και φόρους Σουηδίας μέχρι αηδίας…  ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ.ΑΠΛΗ Η ΛΥΣΗ.

Θέλετε πραγματικά να αλλάξει η Ελλάδα;
Τότε θα πρέπει να κτυπήσετε το δωσιλογικό κράτος που υπακούει στις εξοντωτικές εντολές της Τρόικα με τέτοιον τρόπο που θα τους πονέσει πραγματικά!

 Θέλετε πραγματικά οι αγώνες σας να ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ και να μην είναι απλά εκτόνωση;
Τότε διαβάστε την ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ παρακάτω!


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ...
Πόσο πονούν την κυβέρνηση οι απεργίες;
Η απάντηση είναι, ότι πονάει όσο και η διάρκεια και ο αριθμός των οργανώσεων που συμμετέχουν...
Δεν θα το αναλύσουμε. Θα μπούμε κατ' ευθείαν στην ουσία.

ΙΔΟΥ το τρομακτικά απλό πράγμα που δεν ΤΟΛΜΟΥΝ να σας πούν τα "Συνδικάτα":

Χρόνος Απεργίας
Αριθμός οργανώσεων
Απάντηση της Κυβέρνησης
24 ώρες3-4"Χα χα ωραία, συνεχίζω την καταστροφή"...
48 ώρες5-6"Κανένα πρόβλημα, συνεχίζω την καταστροφή"...
3 μέρες8-9"Κάτι άκουσα, αλλά δεν με νοιάζει!"...
4 μέρες10-15"Κάτι ακούω, θα το σκεφτώ"..
5 μέρες15-20"Τους βλέπω"...
7 μέρες30+"Είμαι έτοιμος να τους εκλιπαρήσω να σταματήσουν"...
10 μέρες50+"Αν συνεχιστεί Δεν θα αντέξω άλλο"!
14+ μέρεςΟΛΟΙ!!!"Δεν μπορώ άλλο, ΦΕΥΓΩ"!!!


Απλό δεν έιναι;
Μην μου πείτε ότι δεν τα ξέρατε βαθειά μέσα σας αυτά;

Εσείς λοιπόν τι θέλετε από όλα αυτά;


Να σας αγνοήσουν και πάλι;
Τότε κάντε 24 με 48 ώρες μόνοι σας!
Θα σας κοροϊδεύουν όπως κάνουν πάντα!


Να σας ακούσουν λίγο;
Τότε κάντε από 3 μέχρι 5 μέρες!
Θα γελάνε με τους "αγώνες" σας!


Να πονέσουν λίγο;
Τότε κάντε μια εβδομάδα!
Τότε δεν θα γελάνε πλέον!


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

Αν θέλετε να αλλάξουν πραγματικά τα πράγματα, τότε ας κάνουμε ΟΛΟΙ τουλάχιστον δύο εβδομάδες ΑΠΕΡΓΙΑ, και τους τελειώσαμε!!! Τότε θα κλαίνε! Και τότε θα μπορέσουμε να ασκήσουμε την Εξουσία κατά το Σύνταγμα μας!



ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑΡΑ!



Και τώρα αναρωτηθείτε:

ΓΙΑΤΙ οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συνεχώς καλούν  για 24ωρες και 48ωρες...

Αυτοί ξέρουν τα παραπάνω στοιχεία ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...
Μήπως ΘΕΛΟΥΝ απλά να μας κοροιδεύει το καθεστώς και να συνεχίζει την καταστροφή μας;
Ως πότε θα συνεχίζουμε να κάνουμε κάτι που αποδεδειγμένα δεν φέρνει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;;;

Συμπολίτες,
Συμπολίτισσες,
Εργάτες,
Επαγγελματίες,
Ιδιωτικοί Υπάλληλοι,
Δημόσιοι Υπάλληλοι,

Όλη σας την ζωή, εργάζεστε χωρίς να βλέπετε το ανάλογο αντίκρυσμα.
Όλη σας την ζωή, παλεύετε για τα εργασιακά δικαιώματά σας.
Όλη σας την ζωή, βλέπετε τους μεγάλους να σας καταδυναστεύουν.
Όλη σας την ζωή, ελπίζετε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν με τους αγώνες σας.
Όλη σας την ζωή, ξέρετε ότι αυτό που θέλουν είναι η εκμετάλλευση σας.

Όλοι μας, βλέπουμε ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να τους τα δώσουμε όλα.
Όλοι μας, ακούμε ότι οι φόροι πάνε στις Τράπεζες και ΟΧΙ στον Λαό.
Όλοι μας, νοιώθουμε ότι τα πράγματα μόνο θα χειροτερέψουν.
Όλοι μας, καταλάβαμε τι ψεύτες είναι όλοι τους.
Ποιος άλλος κατάλαβε ότι πιο δυνατοί αγώνες είναι αναγκαίοι;

Κάναμε μικρές απεργίες, που δεν είχαν αποτέλεσμα.
Κάναμε συγκεντρώσεις και τις καταλήψεις, και αυτοί τις αγνόησαν.
Κάναμε τα παράπονά μας, είπαμε τα αιτήματά μας, και αυτοί απλά γέλασαν.
Θα μπορούσε κανείς να μην έχει καταλάβει ότι μας κοροϊδεύουν όλοι τους;
Ποιος άλλος ξέρει ότι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι ενάντια σε αυτούς;

Είδαμε τις προεδρίες των συνδικάτων που κάλεσαν για 24ωρες απεργίες και η εξουσία απλά γέλασε.
Οι γραμματείες κάλεσαν σε αγώνες, το κράτος απάντησε με δακρυγόνα.
Κάναμε τις διαμαρτυρίες, αλλά οι κυβερνήσεις συνέχισαν να περνάνε τα μέτρα.
Συνειδητοποιήσαμε ότι οι αγώνες μας μεχρι τώρα δεν τους αγγίζουν;
Ποιος άλλος θέλει να πέσουν δια παντός οι κυβερνήσεις που μας καταστρέφουν;

Γι αυτούς, οι αγώνες μας μέχρι τώρα, δεν είναι παρά απλά μια ανώδυνη σταγόνα στον ωκεανό.
Τι θα μας πουν τα παιδιά μας όταν πλέον θα έχουμε αφήσει την χώρα να μετατραπεί σε Χούντα;
Υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η λύση.
Η επιτυχία είναι πιο απλή από ότι ξέρετε!
Τώρα θα μάθετε ότι υπάρχει κάτι που πραγματικά φοβούνται οι εξολοθρευτές μας!

Αυτό που φοβούνται, είναι το να καταλάβεις ότι η λύση είναι στα χέρια σου.
Αυτό που φοβούνται, είναι ότι αν εσύ σταματήσεις να τους δέχεσαι, αυτοί τελείωσαν!
Αυτό που φοβούνται είναι αυτό που δεν σας καλεί κανείς να κάνετε: ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ!
Διαρκή αγώνα, όχι με όρια δικά τους, αλλά με στόχο την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.


ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ! ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ!!! ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!!!

ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;;;;


Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης ΠΗΓΗ

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ Το 73% των Ελλήνων καταναλωτών δεν θα κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές.



Σύμφωνα με πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-8 Ιουλίου 2013, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 545 άτομα, περισσότεροι από 73 στους 100 Έλληνες δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2013.

Κύριος ανασταλτικός παράγοντας είναι οι οικονομικοί λόγοι (70%) και έπειτα ακολουθούν η εισοδηματική τους αστάθεια (20%), αλλά και άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν επιτρέπουν στους καταναλωτές να φύγουν από τον τόπο κατοικία τους (10%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, από το 27% το 80% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ 5 ημερών.

Φέτος, ο τόπος καταγωγής – ακόμα και αν δεν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα- αποτελεί την πρώτη επιλογή για το μέρος όπου θα ξεκουραστούν οι Έλληνες τουρίστες.

Ωστόσο, οι διακοπές σε παραθαλάσσιες περιοχές έχουν το… προβάδισμα στις προτιμήσεις τους, σε σχέση με αυτές στο βουνό, καθώς μόνο το 20% προτιμά τα ορεινά μέρη.

Τέλος, οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί φέτος θα μειωθούν σε ποσοστό περίπου 50%.

Ένα από τα χέρια που κρατούσαν το μαχαίρι ήταν και το δικό σου, ανόητε.

Σε σένα μιλάω ανόητε που χάρηκες που το μαχαίρι άρχισε επιτέλους να κόβει δημόσια κεφάλια ,όχι μόνο ιδιωτικά. «Επιτέλους δικαιοσύνη», αναφώνησες. «Γιατί να απολύονται μόνο του ιδιωτικού»; Και έχεις δίκιο ότι ,σχεδόν κανείς ,δεν νοιάστηκε όταν ήσουν εσύ ήσουν  σε αυτή τη θέση αλλά να είσαι σίγουρος όμως ότι και κανείς δεν είπε «καλά να πάθεις», κανείς δεν χάρηκε όπως εσύ τώρα.
Μήπως αλήθεια πιστεύεις ότι μετά από αυτό θα σου δώσουν πίσω τη δουλειά σου ή ότι γλύτωσες εσύ για πάντα από την απόλυση;  Τώρα εγώ θέλω να ξέρεις ότι η επιθυμία σου πραγματοποιήθηκε και ότι ένα από τα χέρια που κίνησαν το μαχαίρι ήταν και το δικό σου. Μην αμφιβάλεις γι’ αυτό .Η γνώμη σου συνυπολογίστηκε .
Σε σένα μιλάω ανόητε που σε άκουσα  να λες «έλα μωρέ, αυτές οι 46 ειδικότητες  που καταργήθηκαν  δεν ήταν πραγματικά εκπαιδευτικοί». Πως τολμάς  να λες σε κάποιον ,την ώρα που βιώνει έναν επαγγελματικό θάνατο ότι δεν ήταν σαν και σένα με τη φοβερή σου ειδικότητα; Δηλαδή  τι διαφορετικό έκανε ,τόσα χρόνια , από σένα ;Μάθημα έκανε σε παιδιά ,όπως και εσύ. Τόσο απλά. Κράτα ,τώρα μόνο για τον εαυτό  σου το τίτλο του εκπαιδευτικού .Να ξέρεις όμως ότι την αξία του την έχεις χάσει, συνάδελφε. Για πόσο ακόμα θα σε λέω και συνάδελφο ,δεν ξέρω;
Σε σένα μιλάω ανόητε που χτες ανακουφίστηκες που πέταξαν άλλους από το πλοίο και όχι εσένα , και που νομίζεις ότι τη γλύτωσες .Σου έχω νέα, άκουσε  τα. Τώρα που πετάχτηκαν κάποιοι στη θάλασσα   το πλοίο άρχισε να γέρνει .Και όχι μόνο αυτό .Ρίξε μια ματιά και θα δεις πόσοι καρχαρίες έχουν μαζευτεί γύρω του. Ακόμα μπορείς να τους τραβήξεις πάλι απάνω στο πλοίο .Μη ξεχνάς ότι οι καρχαρίες θα φύγουν αν δεν μυριστούν αίμα .Μόνο εσύ μπορείς να τους σώσεις τώρα .Έχεις ευθύνη ,κάντο .Αλλιώς ετοιμάσου ,είσαι ο επόμενος .
Σε σένα μιλάω ανόητε που έχεις ξαπλώσει στη παραλία και έχεις χώσει και το κεφάλι σου στην άμμο για σιγουριά. Τίποτα δεν σε ακουμπάει ,είσαι  άρχοντας. Πριν φύγεις μέτρησες τα πράγματα στη βαλίτσα .Δεν ξέχασες τίποτα ,τις  δωδεκάδες σου ,τις οργανικές σου, τις αναθέσεις σου  .Έχεις προστασία. Έχεις υπολογίσει τα πάντα ,δεν μπορεί να πάθεις τίποτα. Η ομπρέλα  σε γλυτώνει από τον ήλιο ,η ξαπλώστρα από την άμμο, το ανεμιστηράκι από τη ζέστη .Ένα πράγμα  σου διέφυγε μόνο .Το Κύμα .
Σε σένα μιλάω ανόητε γονέα που έγνεψες ναι όταν ήθελαν να μου στερήσουν κάθε αντίδραση γι’ αυτό που θα ερχότανε .Και σου το έλεγα ότι καταλαβαίνω  την αγωνία των παιδιών αλλά εσύ πίστεψες άλλους  ότι νοιάζονται γι’ αυτά . Σου είχα ζητήσει να με καταλάβεις και να πάμε μερικές μέρες μετά τις πανελλαδικές .Μερικές μέρες σου ζήτησα , για ζωές ολόκληρες. Τώρα τι έχεις να πεις στα παιδιά των απολυμένων ;Εγώ όμως θα συνεχίσω να νοιάζομαι για τα παιδιά σου ,όχι για σένα   ̇ δεν σου αξίζει, αλλά για εκείνα ,μόνο για εκείνα.
Σε σένα μιλάω ανόητε συνάδελφε που ακόμα δεν λες να ξυπνήσεις .Που  λες ότι το μόνο που θέλεις είναι να κάνεις τη δουλειά σου ,αλλά εγώ ακούω δουλίτσα. Που ζητάς να αξιολογηθείς  επιτέλους για να ξεχωρίσεις .Που όταν σου λένε για συμμετοχή στα κοινά ,για αγώνα πετάς το γνωστό ‘’οι συνδικαλιστές φταίνε για όλα ‘’ και αθόρυβα απομακρύνεσαι. Που τη μόνη φορά που φώναξες απεργία ήταν όταν ήξερες ότι δεν θα γίνει. Που κοιτάς να σώσεις μόνο το τομάρι σου βάζοντας  στον εαυτό σου τίτλους :  ασεπίτης , ειδικός, των ΑΕΙ   ̇ τορπίλες στην ενότητα. Που τρέχεις δεξιά και αριστερά για να μαζέψεις προσόντα. Να είσαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα της κρίσεως. Που δείχνεις με το δάχτυλο ποιοι πρέπει να πεταχτούν στον καιάδα. Αλήθεια πως τολμάς να  διδάσκεις τα ιερά  στα παιδιά  ‘’ψωμί ,παιδεία , ελευθερία’’ και ‘’ελευθερία ή θάνατος’’ και εσύ έχεις ,από καιρό, σκύψει το κεφάλι;
Σε σένα μιλάω ανόητε συνδικαλιστή που έχεις επιλέξει το δίπολο για να υπάρχεις .Ο ένας πόλος που θέλει να με κοιμίσει  και ό άλλος που θέλει να με κάνει έτοιμο να τα σπάσω όλα. Και οι δυό πόλοι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα : την καταστολή μου . Την καταστολή  λόγω ύπνου ή την καταστολή της εξουσίας .Μην ξεχνάς ότι είσαι εκπρόσωπος και όχι αρχηγός. Είναι καιρός για ένα άλλο είδος Λόγου. Να καταλάβεις καλά , ότι είναι ευθύνη να επηρεάζεις τη ζωή τόσων .Δείξε μου το παράδειγμα και θα σε ακολουθήσω, θα το δεις. Αλλιώς πάρε δρόμο.
Σε σένα μιλάω ανόητε ψηφοφόρε που πιστεύεις ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι .Να ξέρεις ότι και εγώ την ίδια, πάνω κάτω, διάγνωση με σένα έχω για το δημόσιο: ασθενεί. Στη θεραπεία έχω αντίρρηση. Πως γίνεται να θεωρείς φάρμακο το ‘’πονάει το κεφάλι , κόβω το κεφάλι ‘’ ;Πως γίνεται να μην βλέπεις ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ευημερούν  τα νούμερα ;Ότι βλέπουν τους ανθρώπους σαν προσωρινά αρχεία πάνω στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή τους  και που μπορούν πολύ εύκολα να τα στείλουν στον κάδο ανακύκλωσης  με ένα μόλις κλικ. Πως γίνεται να εμπιστεύεσαι για να σε σώσουν αυτούς που έχουν χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς ;Που στο βωμό της εξουσίας  είναι έτοιμοι να κάνουν και τα πιο σκληρά πράγματα.
Σε Μένα μιλάω τον ανόητο, που χτες μπροστά στην είσοδο του  υπουργείου παιδείας στεκόμουν απαθής και ,μόνο, παρακαλούσα να σταματήσει  η στριγκιά από τον ήχο που έβγαζε η καγκελόπορτα που προσπαθούσανε να την γκρεμίσουνε τα απολυμένα χέρια.
Δημήτρης Τσιριγώτης .Φυσικός


ΠΗΓΗ

Δείτε πως φτιάχνουμε ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.POT-IN-POT: το ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.



Το 1995, ο Νιγηριανός δάσκαλος Mohammed Bah Abba δημιούργησε ένα σύστημα ψύξης των τροφίμων που δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια ή τα καύσιμα για να λειτουργήσει. Αυτό το ψυγείο είναι γνωστή ως Pot-in-Pot (στα ισπανικά: γλάστρα σε γλάστρα) και όπως Zeer, γίνεται μόνο δύο γλάστρες με άμμο πορώδες υλικό μεταξύ τους και στις οποίες έχει τοποθετηθεί ένα υγρό πανί.

Η αρχή λειτουργίας αυτού του συστήματος είναι η  εξατμιστικής ψύξης . Όταν το νερό εξατμίζεται ύφασμα απορροφά ενέργεια (λανθάνουσα θερμότητα) του εσωτερικού δοχείου, το οποίο διατηρείται δροσερό ενώ αυτή η διαδικασία συνεχιστεί. Δυστυχώς για την αρχή του σχεδιασμού,  το pot-in-ποτ λειτουργεί μόνο σε ξηρό , υγρό κλίμα, επειδή το νερό δεν εξατμίζεται ούτε.



Κατασκευή 

1. Πάρτε δύο μεγάλα τερακότα ή πήλινα αγγεία (σμάλτο). Ένα σκάφος πρέπει να είναι χαμηλότερη από την άλλη. Ελέγξτε ότι το λιγότερο που ταιριάζουν στο μεγαλύτερο και υπάρχει ένα διάστημα μεταξύ δύο έως τρεις ίντσες.






Δύο. Γεμίστε τις οπές στη βάση των αγγείων. Χρησιμοποιήστε πηλό, μεγάλες πέτρες, φελλό, σπιτικά ζυμαρικά, κάτι κατάλληλο διαθέσιμο για να καλύψει το κενό. Αν αφήσετε τις τρύπες ανοιχτό, το νερό θα μπει στο εσωτερικό δοχείο και στραγγίστε τα καλά στο μεγαλύτερο δοχείο, το οποίο θα μπορούσε να καταστήσει το σύστημα. 






Τρεις. Γεμίστε τη βάση του μεγαλύτερου κατσαρόλα με χοντρή άμμο . Γεμίστε επάνω σε ένα ύψος που να διασφαλίζει ότι τα μικρότερα ποτ είναι στο ίδιο ύψος με το μεγαλύτερο δοχείο.






Απρίλιο. Τοποθετήστε το μικρό δοχείο στο κάτω στρώμα της άμμου από το μεγάλο δοχείο.



 



Μαΐου. Συμπληρώστε όλα γύρω από το μικρό δοχείο με άμμο. Συμπληρώστε σχεδόν μέχρι το τέλος, παρά μόνο για να αφήσει μια μικρή τρύπα στην κορυφή.


Ιούνιο. Ρίξτε κρύο νερό πάνω στην άμμο . Κάνετε αυτό έως ότου η άμμος είναι εντελώς μούσκεμα και δεν μπορεί να απορροφήσει περισσότερο νερό. Όπως μπορείτε να χύσει, να το πράξουν σταδιακά ώστε να δοθεί χρόνος για το νερό να μουλιάσει μέσα στο πηλό.




Ιούλιο. Πάρτε ένα πανί ή πετσέτα και διαβραχεί σε νερό. Τοποθετήστε το ύφασμα πάνω από την κορυφή του εσωτερικού δοχείου για την κάλυψη εντελώς. 


Αύγουστο.  εσωτερικό δοχείο αφήνεται να ψυχθεί . Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο ή τα χέρια για να ελέγξετε την επίδραση ψύξης του συστήματος.


9. Κρατήστε το ψυγείο "pot-in-pot" σε ξηρό και αεριζόμενο χώρο για το νερό να εξατμιστεί έξω αποτελεσματικά. 






10. Λαχανικά Τόπος ή άλλα αντικείμενα στο εσωτερικό για την αποθήκευση. »θα πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο τακτικά από την υγρασία άμμο. Ρίξτε περισσότερο νερό γίνεται πιο ξηρό για να κρατήσει καλά λιπαίνονται. Συνήθως, αυτό πρέπει να γίνει δύο φορές την ημέρα. 






Εκτός από τα τρόφιμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το σύστημα για την ψύξη ποτών, ή τουλάχιστον να τους κρατήσει φρέσκο, βάλτε το νερό στη βάση, αντί της άμμου.






ΤΠΗΓΗ