ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ


ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΛΕΓΕΤΑΙ...ΦΑΣΙΣΜΟΣ



Υπάρχει ένας Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Τόσο «Ηνωμένων» που ορισμένοι διαθέτοντες πυρηνικά όπλα, 5 στον αριθμό, μπορούν να προβάλλουν βέτο στους υπόλοιπους 188, όποτε γουστάρουν. 

Ο Οργανισμός αυτός έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στους πρόσφυγες. Μόνο που για τους πολέμους που δημιουργούν τους πρόσφυγες κάνει την πάπια. Ψελλίζει κάτι ευχολόγια και μπροστά στους αυτουργούς παθαίνει γλωσσοδέτη. 

Οι κανονισμοί του προβλέπουν ότι οι πρόσφυγες μπορούν να ζητήσουν άσυλο σε όποια χώρα επιθυμούν. 



Υπάρχει και μια Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο «Ένωση» που ο πλούσιος Βορράς διατάζει και οι υπόλοιποι υπακούν. 

Και αυτή η «Ένωση» συμπονά τους πρόσφυγες. Μόνο που όταν τους είδε από κοντά πρόγκηξε. Οι χώρες της κλείνουν τα σύνορά τους και οι δικαστές της (κάτι δοχεία νυκτός με τήβεννο) απεφάνθησαν ότι οι δεσμευτικοί κανονισμοί του «Οργανισμού» δεν είναι δεσμευτικοί και οι πρόσφυγες δεν μπορούν να ζητούν άσυλο στη χώρα που θέλουν. 





Υπάρχει και μια χώρα της «Ένωσης» πολύ δημοκρατική. Τόσο δημοκρατική, που το 15% των κατοίκων της φτιάχνει ισχυρή κυβέρνηση που εξουσιάζει το υπόλοιπο 85%. Τόσο δημοκρατική, που ο Ανώτατος Άρχων δεν ξεχωρίζει από τις παρακείμενες γλάστρες του Προεδρικού Μεγάρου. Τόσο δημοκρατική, που η Βουλή της παρέχει ασυλία στις βουλευτίνες ακόμα και στις διαμάχες με τους πρώην συζύγους τους. Τόσο δημοκρατική, που οι συγγενείς των λαϊκών αγωνιστών δικαιούνται να διορίσουν τις γκόμενές τους στο Δημόσιο. 



Κι αυτή η δημοκρατική χώρα συμπάσχει με τους πρόσφυγες και μάλιστα τους υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες. Μόνο που από την πολλή δημοκρατία έχει χρεοκοπήσει και δεν ξέρει τι να τους κάνει. Μόνο που από την πολλή δημοκρατία και επειδή έχει χρεοκοπήσει δέχεται να τους μαντρώσει για λογαριασμό της «Ένωσης». 



Και τώρα οι πρόσφυγες. 

Τους ρήμαξαν οι ισχυροί του «Οργανισμού» που αγαπάει τους πρόσφυγες. Ξεκίνησαν για τον πλούσιο Βορρά της «Ένωσης» που αγαπάει τους πρόσφυγες. Τους μάντρωσε, παρά τη θέλησή τους, η «πολύ δημοκρατική» χώρα της «Ένωσης» που αγαπάει τους πρόσφυγες. 

Τόση αγάπη, κι αν κάνω λάθος διορθώστε με, λέγεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ. 

ΠΗΓΗ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕ;



Σε βλέπω πάλι φορτωμένο με τα φαγάκια σου και με τα ρουχαλάκια σου, να ροβολάς κατά πλατεία Βικτωρίας, κατά Περαία και κατά Ελληνικό, για να "σώσεις" τα καημένα τα "προσφυγόπουλα", αυτά δηλαδή που, σε λίγα χρόνια, θα σου βάνουνε την κάμα στον λαιμό, για να σου πάρουνε και το [τσίγκινο] σώβρακο.

Που πας ρε αλληλέγγυε;
Εχεις συνειδητοποιήσει οτι οσα δικαιωματα καταχτησαν οι εργαζόμενοι τον τελευταιο εναμιση αιωνα - το οχταωρο, την κοινωνική ασφαλιση, την αξιπρεπεια στην εργασια και στη συνταξη - όλα, μα όλα πεταχτήκανε στον καδο των αχρήστων της Νέας Τάξεως.
Χρειαζεται πολυ μυαλό για να καταλάβεις ότι η λαθρομεταναστευση χρησιμοποιηθηκε ως πολιορκητικος, για να γκρεμιστει το επιπεδο διαβιωσης, που είχαν πετυχει μεχρι σημερα, με αγωνες και με αιμα οι ευρωπαϊκοί λαοι;
Γιατί βρίσκονται σήμερα εδώ αυτοι που βρίσκονται, ρε κορόιδο;
Αλβανοκογκολέζοι και πακιστανοσουδανέζοι;
Για να έχουν τα αφεντικά της οικουμενης φτηνά χέρια για τα εργοστάσια τους και φτηνή φρέκσια σάρκα για τα μπυρδέλα τους.
Γι αυτό και μόνον.

Κι εσυ "φιλανθρωπιστή της κακιάς ώρας" δεν κάμεις ΄τιποε άλλο, από το να ρίχνεις νερό στον μύλο τους.
Ωστε και τα δικα σου τα παιδιά να ζήσουν άυριο τον εφιάλτη που τους ετοιμαζεις σήμερα...



Που πας μωρή φιλανθρωπίστρια, με δέκα σάντουϊτς στην αμασχάλη και με δέκα κούτες προφυλακτικά στις φαντασιώσεις σου;
Να ελεήσεις ποιούς;
Την Ε΄φάλαγγα του Ισλαμ, που αβγαταίνει σ' ολη την Ευρώπη;
Δεν καταλαβαίνεις ρε βούρλο, ότι έτσι χτίζεις έναν εφιάλτη για όλους τους ερυωπαίκους λαους, που ειδαν κι επαθαν για να ξεφυγουν απο την παπαδοκρατια του μεσαιωνα και τωρα πας να τους ξαναριξεις στην ισλαμικη ιμαμοκρατια του 21ου αιωνα;
Δεν παει το μυαλο σου να συλλογιστει, πως μεθαυριο θα σου χτισουνε μια saria controlled area και εναν μουσουλμανικο θυλακα αποξω απο την αυλη σου και μετα εσυ θα πρεπει να κυκλοφορεις με μαντιλα και να τρως το σουβλακι, στα μουλωχτα και χωρις τζατζικι, για να μην σε μυρισουνε τιποτα τζιχαντιστες και σου κοψουνε τη γλωσσα...

Που πας ρε μαλακα με εικοσι κουτες ληγμενα φαρμακα στα τσουμπλελεκια σου, για να τα δωκεις στις ΜΚΟ, να το παιξουνε μητερες Τερεζες του τριτοκοσμικου τυχοδιωκτισμου [με το αζημιωτο βεβαια]
Ποιους φανταζεσαι οτι ελεεις; Τους λαθροκατακτητες σου;

Ο πόλεμος σου λένε στα βρωμοκάναλα κι εσύ το χάβεις σαν χανος/ .
Ποιος πόλεμος ρε μπούρδα;
Είδες εσύ κανα πόλεμο στο κογκολιστάν;
Ή μήπως είδες κανα Συριο να πηγαινει στην Ιορδανια [που λεει ο λογος] και να ζηταει εκει ασυλο, οπου και παραδακι υπαρχει και την ιδια θρησκεια εχουνε και το ιδιο απεχθανονται τις χοιρινες μπριζολες [και τρωνε τα σκυλακια...]
Ποια Ιορδανια, ποια Τουρκια, ποιο Μαροκο, ποια Σαουδαραβια, ποια Υεμενη, ποιο Καταρ;
Ευρωπη θελουν να μπουκαρουνε ολοι, γιατι εδω θα βρουνε ευκολο μουνι και γιατι εδω τους εχουν προσταξει να ερθουν οι σεϊχηδες τους, ωστε να γινει πραγματικοτητα το μεγα ονειρο του Ισλαμ για παγκοσμια κυριαρχια της πιστης στον Προφητη τους.

Αναρωτηθηκες ποτε σου γιατι κατευιθυνονγται ολοι τους μαζικα στην Ειδομενη [παραδειιγματος χαριν] και οχι σε αλλες εισοδους του ευρωπαϊκου εδαφους, οπου και απο εκει θα μπορουσαν να περασουν πιο ευκολα στην κεντρικη Ευρωπη;
Αναρωτηθηκες πως γινεται μπροστα στις καμερες που εναι στημενες στον φραχτη των Σκοπιανων, να σμπρωχνοτυν τα παιδακια και τις μαντιλοφορουσες, ενω κατα 90% οι λαθρπεοικοι ειναι μαντραχαλαδες;
Εντολές παιρνουνε ρε ψωνιο!
Διαταγες και σχεδια δρασης εκπονημενα απο ημιπαραφρονες ισλαμιστες ηγετες, που τους ξαποστελνουν μαζικα, για να διαλυσουνε την Ευρωπη!
Οπως οι Τουρκοι στελνουν τους ακιντζηδες τους στο Καστελοριζο, για να βανουν ποδι...

Κι υστερα τους κατευθυνουν σαν κανονικο στρατο με τους αξιωματικους του, τους υπαξιωματικους του και τους επιτελαρχες του
- Εδω θα σταθειτε, εκει θα προχωρησετε, παραπερα ια στησετε σωου, να σας παρουν τα καναλια και να κλάψουν οι ευαισθητοι μαλακες της Ευρωπης...
Ψυχολογικός πόλεμος ονομαζεται αυτό, ηλιθιε...  



Θα μου πεις, τι σε νοιαζει τωρα εσενα αλληλεγγυε, για το αν εξελισσεται ενας αμειλικτος πολεμος της Ασιας εναντιον της Ευρωπης.
Εσυ εισαι βολεμενος στο δημοσιο και τα αφεντικα σου [που σου εχουν ταξει να σου διορισουν και την κορη] σου λενε: "τρεχα να σωσεις τα καημενα τα πρσφυγακια"
Και τρεχεις εσυ, σαν καλος και φιλανθρωπος πολιτης, υπακουοντας στο χερι που σε ταϊζει...
Αλλα ακου ΄δω ανθρωπακο.

Η μεγαλυτερη τιμωρια σου θα ειναι οτι, σ΄αυτον τον εφιαλτικο κοσμο που μας ετοιμαζεις, θα ερθει η ωρα που θα ζησεις εσυ και τα παιδια σου... 

Α, και κατι ακομα...
Ο βασικος αξονας που απανω του κινειται η λαθρομετανστςευση, ο λαθρεπποικισμός και η λαθροεισβολή, είσαι εσύ.
Αν ειχες κουκουτσι μυαλο και αντιστεκοσουν στην εισβολή, αντί να βοηθάς τους μελλοντικους καταχτητες σου, ουτε το αλβαναριο θα μπουκαρε εδω μεσα, για να πεσει ο μισθος στα 300 αβρα, ούτε το ισλαμ, θα απειλουσε σε λιγα χρονια μεσα, να σε βάνει να τρως το σουβλάκι με σκυλίσιο ντονερ,..
Αλλά τοσο μαλάκας είσαι, που φανταζεσαι οτι επειδή τώρα οι καθεστωτικοι συμμοριτες σου πληρωνουνε τα ιστα του δημοσιου και τις συνταξεις, θα τη βγαζεις μαι ζωη καθαρη και ασε τους αλλους να ψοφανε.
Κουνια που σε κουναγε...

Πολυ γρηγορα θα βρεις μπροστα σου τον πακιστανο δημοσιο υπαλληλο και τον αλβανο μπατσο, που θα διοριζονται χωρις μονιμοτητα, με τα μισα λεφτα απο σενα, και τοτε θα καταλαβεις ηλίθιε, την παγίδα που σου έστησαν.

Μονο που τοτε θα ειναι πολυ αργα για να διορθωσεις το εγκλημα που διεπραξες εναντιον του ιδιου του εαυτου σου....



ΠΗΓΗ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΗΛΙΘΙΟΙ...



Καμιά φορά ένα «επίθετο» έχει περισσότερο νόημα, περισσότερη «ουσία» απ’ ό,τι ένα… «ουσιαστικό».

Πάρτε τη λέξη «μετανάστης».

Κάποτε μας έλεγαν «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, υπάρχουν μόνο «οικονομικοί μετανάστες».

Λάθος!

Μετανάστες (οικονομικοί ή ο,τιδήποτε άλλο) είναι όσοι εγκαταστάθηκαν νόμιμα και εργάζονται νόμιμασε μια χώρα, άλλη απ’ αυτή που γεννήθηκαν.

Όταν δεν εγκαταστάθηκαν νόμιμα, τότε είναι «παράνομοι»! Και πρέπει να τους διακρίνουμε από τους νόμιμους.

Αλλιώς, αδικούμε τους νόμιμους μετανάστες, όσους βρίσκονται νόμιμα εγκατεστημένοι, όσους κουράστηκανγια να πάρουν άδεια παραμονής και άδεια εργασίας.

Αν όλοι είναι «το ίδιο», τότε για ποιο λόγο οι νομοταγείς αλλοδαποί να φροντίζουν να είναι νόμιμοι, να πληρώνουν φόρους και εισφορές, αφού «εξισώνονται» με τους παράνομους, που μπαίνουν- βγαίνουν, κάνουν ό,τι θέλουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα;

Αν θέλουμε, κι εμείς από την πλευρά μας, να φροντίζουμε τους νόμιμους μετανάστες, είμαστε υποχρεωμένοι να τους ξεχωρίζουμε από τους παράνομους.

Το απαιτούν πρώτοι απ’ όλους - και περισσότερο απ’ όλους - οι ίδιοι οι νόμιμοι μετανάστες! Γιατί αλλιώς, κινδυνεύουν να τους ταυτίζουν με ό,τι παρανομία διαπράττει οποιοσδήποτε μπαίνει παράνομα.

Οι νόμιμοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι παράνομοι έχουν μόνο απαιτήσεις.

Οι νόμιμοι είναι καταγεγραμμένοι. Οι παράνομοι είναι ανεξέλεγκτοι.

Η δραστηριότητα των νόμιμων παράγει εισόδημα και πλούτο για την κοινωνία που τους φιλοξενεί.

Οι παράνομοι πολύ συχνά δημιουργούν προβλήματα και «τριβές» και με τους πολίτες της χώρες και με τους νόμιμους μετανάστες που ζουν σ’ αυτήν…

Γι’ αυτό και καμία δημοκρατική πολιτεία δεν δέχεται ομάδες παράνομων να περιφέρονται χωρίς έλεγχο ανά την επικράτειά της.

Ο επιθετικός προσδιορισμός «παράνομοι» είναι ίσως πολύ «αυστηρός». Γι’ αυτό και είναι πιο δόκιμος ο όρος «λαθρομετανάστες»!

«Παράνομος» είναι αυτός που διέπραξε παρανομία. Και διώκεται ποινικά.

Αντίθετα ο επιθετικός προσδιορισμός «λαθραίος» είναι πιο «ήπιος». Δεν συνεπάγεται αναγκαστικά ποινική δίωξη….

Για παράδειγμα, ο «λαθραναγνώστης» είναι ενοχλητικός, αλλά δεν είναι «παράνομος».

Ο «λαθρεπιβάτης» παραβιάζει τους κανονισμούς του πλοίου, αλλά δεν πάει αναγκαστικά φυλακή.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας συχνά χρησιμοποιούν και τον ηπιότεροπροσδιορισμό «irregular», για να διαχωρίσουντους παράνομους μετανάστες από τους νομίμως εγκατεστημένους.

Η λέξη irregular σημαίνει «μη κανονικοί». Δεν είναι «κανονικοί» μετανάστες γιατί δεν είναι νόμιμα εγκατεστημένοι. Και γιατί δεν προβλέπεται η «νομιμοποίησή» τους, αφού στις περισσότερες χώρες για να πάρουν άδεια μόνιμης παραμονής απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν εισέλθει στη χώρα νόμιμα.

Στην Ελλάδα, βέβαια, δεν ισχύει αυτό, αλλά δεν είναι το μόνο irregular – μη κανονικό – που συμβαίνει στην Ελλάδα.

Προσπαθούμε να μιμηθούμε την νομοθεσία των υπόλοιπων Ευρωπαίων μόνο στην «ηπιότητα», όχι στην «αυστηρότητα»…

Μόνο στην «εξαίρεση» όχι στην «κανονικότητα»…

Αυτό το irregular το μεταφράζουμε στα Ελληνικά «παράτυποι».

Για να δείξουμε ότι δεν είναι «κανονικοί».

Αλλά το επίθετο «λαθρομετανάστες» είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Και τα δύο είναι πιο ήπια από το «παράνομος».

Αλλά σε μια χώρα συνηθισμένη στη «μη κανονικότητα» και στην παρατυπία, το να πεις «παράτυποι μετανάστες» δεν λέει τίποτε. Μπορεί να σημαίνει ότι θα τους «τακτοποιήσουμε» κι αυτούς και θα τους κάνουμε «κανονικούς»…

Ενώ το να πεις «λαθρομετανάστες» υπενθυμίζει συνεχώς, ότι μπήκαν παράνομα, ότι δεν δικαιούνται ασύλου, κι ότι αναπόφευκτος δρόμος τους είναι ο επαναπατρισμός.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αρκεί να λένε «παράτυποι». Γιατί εκεί όλα γίνονται με τάξη και με το νόμο. Εδώ που όλα γίνονται αυθαίρετα και με το έτσι θέλω – κι ύστερα «νομιμοποιούνται» – είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τον όρο «λαθρομετανάστες», για να θυμίζουμε ότι τελικά πρέπει να φύγουν. Και για να αποθαρρύνουμε να έλθουν κι άλλοι.

Αυτό το τελευταίο, άλλωστε, είναι και το πιο σημαντικό. Και για μας και για τους εταίρους μας.

Γιατί σας τα λέω τώρα όλα αυτά;

Γιατί απλούστατα, ο ίδιος ο υπουργός μετανάστευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μουζάλας, δεν είναι βέβαια απαλλαγμένος από τις «ιδεοληψίες» των υπολοίπων συντρόφων του, αλλά έχει κάποιο ρεαλισμό και κάποια αίσθηση καθήκοντος στο χαρτοφυλάκιο που του έχουν αναθέσει.

Και χρησιμοποιεί πλέον, χωρίς κόμπλεξ, το βαρύτερο χαρακτηρισμό: παράνομοι μετανάστες!

Δεν του «ξέφυγε» μια φορά. Το έκανε κατ’ επανάληψιν, όταν εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές του Σαββατοκύριακου. Και το έκανε συνειδητά!

Γιατί το έκανε; Γιατί απλούστατα, οι εταίροι μας ζητάνε τώρα να φτιάξει η Ελλάδα «κλειστά κέντρα», δηλαδή «Αμυγδαλέζες», όπου θα κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες.

--Όχι απλώς hot spots (για πρώτη διαλογή) όπου θα ξεχωρίζουν ποιοι είναι λαθρομετανάστες ποιοι πρόσφυγες.

--Όχι απλώς «κέντρα φιλοξενίας» των προσφύγων, μέχρι να τους «απορροφήσουν» άλλα ευρωπαϊκά κράτη μέσα από το Relocation.

Αλλά και κλειστά κέντρα κράτησης, όπου θα παραμένουν έγκλειστοι οι λαθρομετανάστεςμέχρι να φύγουν πίσω στις πατρίδες τους. Δηλαδή μέχρι τον Επαναπατρισμό τους (Repatriation)…

Κι αυτά τα κλειστά κέντρα κράτησης αποτελούν την «Αποτροπή» (Deterrence), για να πάψουν να έρχονται λαθρομετανάστες…

Ζητάνε, δηλαδή, οι εταίροι μας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να επιστρέψει στην πολιτική «Αποτροπής» που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, «Aποτροπή» που «δούλευε» και την οποία κατάργησανμόλις πήραν τη διακυβέρνηση. Και αμέσως τους προέκυψε το Τσουνάμι των «λαθραίων»...

Τους έκραξε στο μεταξύ και ο άλλος πρώην υπουργός τους, ο κ. Πανούσης, για την πολιτική «ανοιχτών συνόρων» (open doors) που είχαν υιοθετήσει.

Τους πίεσαν και οι υπόλοιποι εταίροι μας, άλλοι με το «καλό» (Γερμανία και Ολλανδία), άλλα με το «άγριο» (Αυστρία, Ουγγαρία κλπ.), κι έτσι «ανακάλυψαν» και οι ΣΥΡΙΖαίοι τα κλειστά κέντρα κράτησης και τους παράνομους μετανάστες και την Aποτροπήκαι τον «Επαναπατρισμό».

Είναι παράνομοι μετανάστες, ηλίθιοι…

Και μόλις τα «ανακάλυψαν» όλα αυτά οι ΣΥΡΙΖαίοι, «τάχασαν» οι…Νεοδημοκράτες!

Γιατί στη ΝΔ άρχισαν να μιλάνε, ξαφνικά για… «μετανάστες»!

Έτσι σκέτο…

Εδώ ακόμα και ο Μουζάλας μιλάει ευθέως πια, για «παράνομους μετανάστες», οι νεοδημοκράτες, επισήμως, άρχισαν να διστάζουν!

Ξέρετε, η «πολιτική ορθότητα» είναι επιζήμια για την Πολιτική γενικότερα. .

Όταν προσχωρούν κάποιοι στη «πολιτική ορθότητα», απλώς είναι «δήθεν»...

Όταν προσχωρούν στην «πολιτικής ορθότητα», την ώρα που την εγκαταλείπουν οι «πρώτοι διδάξαντες», απλώς αυτοκτονούν!

Στην Ελλάδα σήμερα, μια ολόκληρη κοινωνία φρίττει με τους λαθρομετανάστες που έχουν παγιδευτεί στη χώρα μας, ο διεθνής τύπος ανησυχεί αν γίνει η Ελλάδα «αποθήκη ψυχών», ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μιαν ακόμα κολοτούμπα, και επισήμως η ΝΔ φοβάται… μη της σκιστεί το καλσόν!

Παιδιά, είναι λαθρομετανάστες, είναι παράνομοι μετανάστες, μη ζορίζεστε…

ΠΗΓΗ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η Χρυσή Αυγή πέταξε έξω τους ανθέλληνες του BBC, όταν αποκάλεσαν τα σκόπια... “Μακεδονία” - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ



Την πόρτα της εξόδου από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σε συνεργείο του BBC, όταν μία ανθέλληνας δημοσιογράφος αποκάλεσε τα Σκόπια... "Μακεδονία".
Είχε προηγηθεί ο εκνευρισμός και η αμηχανία των άγγλων, όταν ο βουλευτής μας τόνισε πώς οι λαθρομετανάστες πρέπει να πάνε στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, που είναι συνυπεύθυνες για τους πολέμους σε Συρία και Αφγανιστάν.
Στο σημείο εκείνο η κακεντρεχής ρεπόρτερ Stacey Dooley δεν συγκρατήθηκε και επέδειξε τα ανθελληνικά αισθήματα του προπαγανδιστικού κυκλώματος του BBC αποκαλώντας τα Σκόπια... "Μακεδονία" και επιχειρώντας να στήσει ένα κακόγουστο σόου.
Έλαβε όμως την πρέπουσα απάντηση από τον εκπρόσωπο μας και αναγκάστηκε να εξέλθει του γραφείου μαζί με όλο το αγγλικό συνεργείο.
Δείτε το επίμαχο βίντεο ντοκουμέντο:





ΠΗΓΗ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ KALERGI. ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Richard Coudenhove KalergiΕνημέρωση: Παραθέτουμε το απόσπασμα απ' το απαγορευμένο βιβλίο του Kalergi "Praktischer Idealismus" που μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Περαιτέρω ανάλυση στα αγγλικά εδώ.



Ο Kalergi ήταν ένας απ' τους βασικούς εμπνευστές της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Στο βιβλίο του όμως αναφέρει ότι η εβραϊκή πνευματική ελίτ που αναδείχθηκε μέσα απ' τους διωγμούς εναντίον των Εβραίων στην Ευρώπη, θα διοικήσει στο μέλλον την νέα φυλή κατοίκων της Ευρώπης που θα μοιάζει εξωτερικά με τους αρχαίους Αιγύπτιους μετά τις επιμειξίες που θα υποστούν οι Ευρωπαίοι με τα εκατομμύρια των μεταναστών που οι Εβραίοι μας φέρνουν στην Ευρώπη και την επιβολή της πολυπολιτισμικότητας. Στο Ισραήλ όμως κάνουν εξετάσεις DNA σε όποιον θέλει να γίνει Εβραίος πολίτης Ισραήλ. Αυτοί μένουν καθαρόαιμοι και προωθούν την επιμειξία σε μας μόνο. Στην Ευρώπη το παίζουν προοδευτικοί, στη πατρίδα του το Ισραήλ φανατικοί ρατσιστές. Όχι απλά εθνικιστές.

Κάθε δύο χρόνια το ίδρυμα της Πανευρώπης που ίδρυσε ο Kalergi βραβεύει προσωπικότητες που προωθούν το όραμα αυτό! Τελευταία βραβεύτηκαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Herman van Rompuy και η Angela Merkel.







Φώτο απ' το site του ιδρύματος με τα ονόματα των βραβευθέντων

Δείτε το βίντεο που οι Εβραίοι παραδέχονται ότι αυτοί ηγούνται της επιβολής του πολυπολιτισμού και του πολυφυλετισμού στην Ευρώπη





Τα επίμαχα αποσπάσματα απ' την σελίδα 22 του βιβλίου:

Inzucht stärkt den Charakter, schwächt den Geist - Kreuzung schwächt den Charakter, stärkt den Geist. Wo Inzucht und Kreuzung unter glücklichen Auspizien zusammentreffen, zeugen sie den höchsten Menschentypus der stärksten Charakter mit schärfstem Geist verbindet. Wo unter unglücklichen Auspizien Inzucht und Mischung sich begegnen, schaffen sie Degenerationstypen mit schwachem Charakter, stumpfem Geist.
Der Mensch der fernen Zukunft wird Mischling sein. Die heutigen Rassen und Kasten werden der zunehmen den Überwindung von Raum, Zeit und Vorurteil zum Opfer fallen. Die eurasisch-negroide Zukunftsrasse, äußerlich der altägyptischen ähnlich, wird die Vielfalt der Völker durch eine Vielfalt der Persönlichkeiten ersetzen.

Η ενδογαμία κτίζει χαρακτήρα, αποδυναμώνει το μυαλό – η διασταύρωση αποδυναμώνει το χαρακτήρα, δυναμώνει το μυαλό. Όταν η ενδογαμία συναντάται με την διασταύρωση μαρτυρούν τον ανώτερο τύπο ανθρώπινου είδους με το κοφτερό μυαλό.
Όταν συναντιούνται ενδογαμία και ανάμειξη φυλών δημιουργούν εκφυλιστικούς τύπους ανθρώπων με αδύναμο χαρακτήρα και θαμπό μυαλό. Ο άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι υβρίδιο. Οι σημερινές φυλές και κάστες πέφτουν θύματα της αυξανόμενης μείωσης χώρου, χρόνου και προκατάληψης. Η Ευρασιατική – Νεγροϊδής φυλή του αύριο, εξωτερικά όμοια με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την ποικιλία των ανθρώπων με την ποικιλία των προσωπικοτήτων.




ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η  πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να  την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη. Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο. Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και  δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου. 

Η  Πανευρώπη

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον  θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του είναι  Richard Coudenhove  Kalergi. Ο πατέρας του ήταν ο  Αυστριακός διπλωμάτης Heinrich von Coudenhove-Kalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsu Aoyama. Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη -διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος  στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα  σχέδιά του τους πιο σημαντικoύς αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους  υποστηρικτές και  συνεργάτες του στο «έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».


Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg(Εβραίος κεντρικός τραπεζίτης), ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα. Ο Αυστριακός καγκελάριος Ignaz Seipel  και ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner  ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης». Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους  Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός  Alcide De Gasperi  κ.λπ.


Με την άνοδο του Φασισμού στην Ευρώπη, το σχέδιο τίθεται υπό νάρκωση, και η «Πανευρωπαϊκή» κίνηση αναγκάζεται να διαλυθεί, αλλά μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Kalergi , χάρη σε μία  ξέφρενη και ακούραστη δραστηριότητα, καθώς και την υποστήριξη του Winston Churchill, της ιουδαϊκής μασονικής στοάς B'nai B'rith και σημαντικών  εφημερίδων, όπως οι New York Times,  καταφέρνει το σχέδιο του να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην συνέχεια η CIA αναλαμβάνει την αποπεράτωση του σχεδίου της ενωμένης Ευρώπης. 

Η πεμπτουσία του σχεδίου Kalergi.

Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς  Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων  που θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της  Ευρώπης  να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε  να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και   εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.

Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε  μία  μικτή φυλή  μαύρων, λευκών, και Ασιατών. Ποιά όμως είναι αυτή η  ελίτ; Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ' αυτού: «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και τα μέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση]».

Αν και κανένα σχολικό  βιβλίο δεν μιλά για τον Kalergi, οι ιδέες του είναι οι κατευθυντήριες αρχές της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να  καταστραφεί η  ταυτότητα  και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων. Αυτό δεν γίνεται  για  ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που έχουν εκδοθεί με αδίστακτη αποφασιστικότητα, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία. Προς τιμήν του ιδρύθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove- Kalergi, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι οι οποίοι έχουν διαπρέψει στην προώθηση του εγκληματικού  σχεδίου του. Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy.


το έμβλημα της B'nai B'rith

Η προτροπή σε γενοκτονία, αποτελεί επίσης την βάση των συνεχών εκκλήσεων των Ηνωμένων Εθνών, για να γίνουν δεκτά εκατομμύρια  μεταναστών, έτσι ώστε να  αντισταθμιστεί το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές της νέας χιλιετίας, τον Ιανουάριο του 2000, στην αναφορά «Population division» των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τίτλο «Μετανάστευση αντικατάστασης: Μία λύση για την μείωση και γήρανση του πληθυσμού », η Ευρώπη θα έχει ανάγκη έως το 2025  από 159.000.000 μετανάστες. Αναρωτιέται κανείς, πώς θα ήταν δυνατό να γίνουν τόσο ακριβείς εκτιμήσεις για τη μετανάστευση,  αν δεν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο . Είναι βέβαιο ότι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων θα μπορούσε εύκολα να αντιστραφεί μέσω των κατάλληλων μέτρων για την στήριξη των οικογενειών. Είναι εξίσου σαφές, ότι δεν είναι με τη συμβολή ξένων γονιδίων  που θα προστατευθεί η γενετική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εξαφάνισή της. Ο μοναδικός σκοπός αυτών των μέτρων είναι να στρεβλώσει εντελώς έναν λαό, να τον μετατρέψει σε ένα σύνολο ατόμων χωρίς καμία εθνική, ιστορική και πολιτισμική συνοχή . Εν ολίγοις, οι θέσεις του σχεδίου Kalergi  ήταν και εξακολουθούν να είναι, η βάση  των επισήμων πολιτικών των κυβερνήσεων που αποσκοπούν στην γενοκτονία των λαών της Ευρώπης, μέσω της μαζικής μετανάστευσης. Ο G. Brock Chisholm, πρώην διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (OMS), αποδεικνύει ότι έχει μάθει καλά το μάθημα του Kalergi όταν λέει: «Αυτό που  σε όλους τους τόπους οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τον περιορισμό των γεννήσεων και να τελούν μικτούς γάμους (μεταξύ διαφορετικών φυλών), και αυτό με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή σε ένα κόσμο που θα  κατευθύνεται από μια κεντρική αρχή.»

Συμπεράσματα

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, το σχέδιο του Kalergi  φαίνεται να υλοποιείται  πλήρως. Είμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματική τριτοκοσμοποίηση της Ευρώπης. Η μάστιγα της επιμειξίας παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες νέα άτομα μιγάδες: «Τα παιδιά του Kalergi ». Υπό τη διπλή πίεση της παραπληροφόρησης  και  την ανθρωπιστική αποβλάκωση που καλλιεργείται από τα μέσα μαζικής πληροφόρησης, διδάσκεται στους Ευρωπαίους να απαρνηθούν την καταγωγή τους, να απαρνηθούν την εθνική τους ταυτότητα.

Οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας, είναι μια προοδευτική και ανθρωπιστική πράξη, ότι ο "ρατσισμός" είναι λάθος, αλλά μόνο και μόνο επειδή θέλουν να μας κάνoυν όλους τυφλούς  καταναλωτές. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο σε αυτούς τους καιρούς να αντιδράσουμε στα ψέματα του συστήματος,  να αφυπνιστεί το πνεύμα της εξέγερσης στους Ευρωπαίους. Θα πρέπει να τεθεί μπροστά στα μάτια όλων το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή  Ένταξη, ισοδυναμεί με γενοκτονία. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, η εναλλακτική λύση είναι η εθνική αυτοκτονία.

Σημείωση του μεταφραστή: Αν  και τα αίτια των  προσωπικών επιλογών του Kalergi, δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα, που σίγουρα θα διαμορφώθηκε στο μυαλό των αναγνωστών: Γιατί ένας Ευρωπαίος αριστοκράτης με Φλαμανδικές, Πολωνικές, Ελληνικές- Βυζαντινές ρίζες, ακόμη και με αίμα Σαμουράι στις φλέβες του(από την μητέρα του) έγινε φορέας τέτοιων σχεδίων και όργανο στα  χέρια σκοτεινών δυνάμεων; Οι λόγοι, κατά την γνώμη μας, είναι πολλαπλοί: ιδιοσυγκρασικοί, ψυχολογικοί και...γυναικείων επιδράσεων.

 Παρατηρούμε λοιπόν μία προσωπικότητα με έντονα σνομπ συμπεριφορές, υπεροψία, και έναν, ας μου επιτραπεί ο όρος, «εκφυλισμένο ελιτισμό». Επίσης, το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν ασιάτισσα , ίσως του δημιούργησε εσωτερικές συγκρούσεις και απωθημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί σε άτομα με τέτοια ιδιοσυγκρασία. Όμως ο πιο αποφασιστικός παράγοντας, πρέπει να ήταν η «κατάλληλη έφηβη», που όλως τυχαίως φυσικά, βρέθηκε δίπλα του, και έγινε η πρώτη γυναίκα του (σε ηλικία 13 ετών): η ιουδαία Ida Roland, που αργότερα θα γίνει φημισμένη ηθοποιός. Περιβάλλοντα και επιρροές, πολύ ιδιαίτερες...               


 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απονομή του ευρωπαϊκού βραβείου Coudenhove-Kalergi 2012 στον Πρόεδρο Van Rompuy



Ο Van Rompuy κατά την βράβευση του

Στις 16 Νοεμβρίου 2012, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove-Kalergi 2012, σε ειδικό συνέδριο στη Βιέννη, για τον εορτασμό των 90 χρόνων του πανευρωπαϊκού κινήματος. Το βραβείο απονέμεται ανά διετία σε ηγετικές προσωπικότητες, για την εξαίρετη συμβολή τους στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Αποφασιστικός παράγοντας για την απονομή του βραβείου ήταν ο ισορροπημένος τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος Van Rompuy άσκησε τα καθήκοντά του στη νέα θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία καθιερώθηκε με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας. Διεκπεραίωσε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο ηγετικό και συντονιστικό ρόλο με πνεύμα αποφασιστικότητας και συμφιλίωσης, ενώ έμφαση δόθηκε επίσης στην δεξιοτεχνική διαιτησία του επί ευρωπαϊκών υποθέσεων και την αδιάπτωτη δέσμευσή του στις ευρωπαϊκές ηθικές αξίες.

Στον λόγο αποδοχής του, ο κ. Van Rompuy περιέγραψε την ενοποίηση της Ευρώπης ως έργο ειρήνης. Η σημασία της εν λόγω ιδέας, η οποία ήταν επίσης στο επίκεντρο του έργου του Coudenhove-Kalergi, παραμένει το ίδιο επίκαιρη ύστερα από 90 έτη.

Το βραβείο φέρει το όνομα του κόμη Richard Nicolaus von Coudenhove-Kalergi (1894-1972), φιλοσόφου, διπλωμάτη, εκδότη και ιδρυτή του πανευρωπαϊκού κινήματος (1923). Ο Coudenhove-Kalergi υπήρξε πρωτοπόρος της ευρωπαϊκής ενοποίησης και διέδωσε την ιδέα μιας ομοσπονδίας ευρωπαϊκών κρατών στα έργα του.

Από το 2000, μεταξύ των νικητών του βραβείου συγκαταλέγονται η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Angela Merkel (2010) και ο Πρόεδρος της Λετονίας Vaira Vike-Freiberga, (2006).


ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΑ» ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ» ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

israhl

Γράφει ο Αντίοχος

Ποια είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε –και μάλιστα ασυζητητί- πως δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα (με ή χωρίς εισαγωγικά…) στο έδαφός της; Το σιωνιστικό Ισραήλ, φυσικά.

Σας θυμίζω τις είχε απαντήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Νετανιάχου, σε σχετική ερώτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης: «Το Ισραήλ είναι μια πολύ μικρή χώρα. Δεν έχει κανένα δημογραφικό βάθος και δεν έχει καμία γεωγραφική κάλυψη. Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας εναντίον των παράνομων μεταναστών και κατά των δραστών της τρομοκρατίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Ισραήλ να πλημμυρίσει με εισβολείς».

Παρ’ όλα αυτά, μεταξύ των «αλληλέγγυων» που υποδέχονται τα «προσφυγάκια» στην Λέσβο, βρίσκονται και… Ισραηλινοί!!! Καθότι, άλλο Ισραήλ κι άλλο μνημονιακή Μπανανία Τσιπροκαμμενιστάν-Γραικυλιστάν.

Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ για την δράση των Ισραηλινών «αλληλέγγυων», όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και τα σχόλια δικά σας:

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ – ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ISRA-AID ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τους τελευταίους που οι Σύριοι πρόσφυγες θα περίμεναν να δουν να τους υποδέχονται και να τους περιθάλπουν στις βραχώδεις ακτές της Μυτιλήνης, ύστερα από τη μάχη με το θάνατο, είναι οι Ισραηλινοί! Κι όμως εκεί βρίσκονται οι Ισραηλινοί της IsraAID με κουβέρτες, νερό και ψωμί, με γιατρούς και νοσοκόμες. Με αραβόφωνο προσωπικό να φωνάζει στη γλώσσα τους «ποιος χρειάζεται γιατρό», στις πρώτες στιγμές του πανικού καθώς οι βάρκες φτάνουν στην ακτή και οι εξαθλιωμένες υπάρξεις προσπαθούν να πατήσουν γη.

“The Island of Tears” (Το νησί των δακρύων) είναι ένα συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ που καταγράφει το έργο της Ισραηλινής ανθρωπιστικής οργάνωσης IsraAID στη Μυτιλήνη, μίας από τις πρώτες οργανώσεις που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες. Στιγμές αγριότητας και πόνου εναλλάσσονται με στιγμές συγκίνησης και ανθρωπιάς. Οι νεαροί εθελοντές της IsraAID μιλούν για τις εμπειρίες τους από την επαφή με τους πρόσφυγες, για την ανάγκη της διατήρησης της ελπίδας, για τα πρακτικά προβλήματα και την εφαρμογή της τεχνογνωσίας τους, για αυτά που δίνουν, αλλά και για την ικανοποίηση που παίρνουν από τα βλέμματα ευγνωμοσύνης των προσφύγων.

Το έργο της οργάνωσης ενισχύεται από την AJC, που εκτός από την οικονομική στήριξη, έστειλε και προσωπικό στο νησί, ενώ η πρωτοβουλία είχε και την στήριξη του ΚΙΣΕ, καθώς ο διευθυντής Ηλίας Φρεζής προσέφερε εθελοντική εργασία, τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη, στο πλευρό της IsraAID.

ΠΗΓΗ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ... ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!!



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού κατοίκου.. Αθηνών, οδός ............., αρ. 48.

Π Ρ Ο Σ
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), Παναγιώτη Καμμένο, Λεωφ. Μεσογείων, αρ.229, Χολαργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΑΝΥΕΘΑ, Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ.

Αξιότιμε κ. υπουργέ,
Με μεγάλη μου ανησυχία και έκπληξη βλέπω σε δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιείται το στρατιωτικό προσωπικό και μηχανήματα των Ε.Δ. για καθαρισμό, επισκευή, μεταφορά υλικών, στα hot spot, στρατόπεδα υποδοχής προσφύγων-μεταναστών.

Σας μεταφέρω ανάρτηση από το διαδίκτυο:

«Όπως είπε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, υπεύθυνος του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα, οι τέσσερις νέοι χώροι βρίσκονται στο Κιλκίς και ο ένας στα Γιαννιτσά:

Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα
Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριό Χέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα
δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών κλπ και θα ακολουθήσουν οι
εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα. Στρατόπεδο Φιλιππάκη στα Γιαννιτσά.
Στρατόπεδο Κικκινώρη στο Κεντρικό

Στρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο.

Όπως επεσήμανε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζονται νυχθημερόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους ενώ παράλληλα τα Γενικά Επιτελεία συνεχίζουν να προμηθεύουν τους».

Από την απλή και μόνο ανάγνωση διαπιστώνεται, χωρίς καμία δυνατότητα αμφιβολίας, ότι χρησιμοποιούνται τα στελέχη των Ε.Δ. για εργασίες εκτός των καθηκόντων τους και μάλιστα «νυχθημερόν».

Και αυτό βεβαίως γίνεται και σε άλλα μέρη της επικράτειας, όπου κατασκευάζονται, HOT-SPOTS και κέντρα φιλοξενίας, προσφύγων-μεταναστών.

Η αναγκαστική εργασία, ο εξαναγκασμός δηλαδή του ανθρώπου με τη χρήση βίας ή με την απειλή κυρώσεων να παρέχει παρά την θέλησή του την εργασία του σε άλλον ή να απασχολείται υπό ανεπιθύμητες συνθήκες, θίγει καίρια την ανθρώπινη ελευθερία και προσωπικότητα.

Διατάξεις για την απαγόρευση της αναγκαστικής εργασίας περιέχει το Σύνταγμα, με τη διατύπωση του άρθρου 22 παρ. 4 (μετά την αναθεώρηση του 2001) «οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται». όμως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που υπογράφηκε στη Ρώμη στις 4.11.1950 και κυρώθηκε από την Ελλάδα με το ν.δ. 53/1974, στο άρθρο 4. Η παρ. 2 του παραπάνω άρθρου προβλέπει ότι «ουδείς δύναται να υποχρεωθεί εις αναγκαστικήν ή υποχρεωτικήν εργασίαν».

Έχει ήδη παρατηρηθεί ότι το άρθρο 22 παρ. 4 Σ. εξειδικεύει τη γενική αρχή που καθιερώνει το άρθρο 2 παρ. 1 Σ., ότι η πολιτεία οφείλει να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου.

Το άρθρο 2 παρ. 1 Σ. είναι, ως γνωστό, θεμελιώδες, μη αναθεωρήσιμο και δεν αναστέλλεται.

Σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκτέλεση από τα μέλη τους εργασιών καθαρά στρατιωτικού χαρακτήρα, όπως π.χ. η κατασκευή οχυρωματικών έργων στα σύνορα με σκοπό την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, ή η γνωστή «αποψίλωση» των χώρων των στρατοπέδων από αγριόχορτα για λόγους καθαριότητας και ασφαλείας των τελευταίων, δεν παραβιάζει το άρθρο 22 παρ. 3 εδ α' του Συντάγματος. Και τούτο διότι και αναγκαία και επιβεβλημένη είναι, καταρχήν, η εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών, από τη φύση της συγκεκριμένης σχέσης και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή, ενώ βρίσκει άμεσο συνταγματικό έρεισμα στη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 6, σύμφωνα με την οποία « κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων».

Ο πρώτος που δεσμεύεται από τα θεμελιώδη δικαιώματα που θεσπίζει το Ελληνικό Σύνταγμα είναι η ίδια η κρατική εξουσία και μάλιστα είτε ως νομοθετική είτε ως εκτελεστική είτε ως δικαστική λειτουργία, αφού το άρθρο 25 παρ. 1 Συντ. υποχρεώνει όλα ανεξαιρέτως τα κρατικά όργανα να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η γενική αυτή αρχή ισχύει και σε ό,τι αφορά τον αποδέκτη της απαγόρευσης επιβολής αναγκαστικής εργασίας.

Τελευταία όμως σημειώνεται η εξουθενωτική χρησιμοποίηση στρατιωτικών σε άσχετα με την αποστολή τους έργα, σε σημείο μάλιστα που συχνά υποκαθιστούν τις πολιτικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση πολιτικοοικονομικών φαινομένων. Ως μέτρο μπορεί να είναι υπό κάποιες προϋποθέσεις επιδοκιμαστέο, πλην όμως αντίκειται στη σαφή διάταξη της 29ης Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας που κάνει λόγο «περί εργασιών χαρακτήρα καθαρά στρατιωτικού».

Εξάλλου, από τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 6 Σ., σύμφωνα με την οποία : «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλο είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων», προκύπτει ότι αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι κατά πρώτο λόγο να λειτουργούν αποτρεπτικά απέναντι σε όσους θα είχαν διάθεση να προσβάλουν την εθνική ανεξαρτησία την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ειρήνη, και κατά δεύτερο λόγο, εάν η «αποτροπή» δεν αποδειχθεί αποτελεσματική, να αμυνθούν του πατρίου εδάφους. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό τα καθήκοντα των στρατιωτικών είναι συγκεκριμένα:

«ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ»

«Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.»

Με διαφορετική διατύπωση, η αποστολή αυτή συνίσταται στην άμυνα της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους και όχι στην ενασχόληση με καθήκοντα αναγόμενα στην εσωτερική πολιτική.

Η απόφαση των αρμοδίων οργάνων της εκτελεστικής λειτουργίας (ΥΕΘΑ) με τις οποίες διατάζει στρατιωτικούς για εργασίες εκτός των καθηκόντων του πρέπει να είναι:

α) Κατάλληλη, δηλ. να τελεί σε συνάφεια με τον επιδιωκόμενο σκοπό. Αυτός δεν μπορεί παρά να είναι η αντιμετώπιση θεομηνίας (σεισμός, πλημμύρες, πυρκαγιές, λοιμοί), που προκαλεί επείγουσα κοινωνική ανάγκη ή κινδύνου της δημόσιας υγείας.

β) Αναγκαία, δηλ. να μην είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του ίδιου σκοπού με άλλα μέσα, όπως π.χ. η χρησιμοποίηση προσώπων πρόθυμων να εκτελέσουν την ίδια εργασία έναντι αμοιβής.

Δηλαδή είναι εντελώς διαφορετικό να συνδράμουν οι Ε.Δ. σε θεομηνίες, (πλημμύρες σεισμούς και μεγάλης έκτασης πυρκαγιών) και άλλο σε οικοδομικές εργασίες και καθαρισμούς χώρων υποδοχής προσφύγων που μπορούν εύκολα να πράξουν ιδιωτικές εταιρίες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό.

Από τα ανωτέρω εξυπονοείται συνεκτικά ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε χρησιμοποίηση των στρατιωτικών, για εργασίες εκτός της καθορισμένης αποστολής τους.

Δυστυχώς οι πολιτικοί τελευταίως χρησιμοποιούν τις Ε.Δ. για πλείστα όσα έργα εκτός από το κυρίως έργο τους, βαπτίζοντάς τα μάλιστα ως «εμπλοκή των Ε.Δ.».

Οι ένοπλες δυνάμεις υποβαθμίζονται έτσι ως αναγκαίο κακό κι όχι ως συνιστώσα εθνικής ισχύος.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, το έλλειμμα ασφαλείας που μας παρέχουν οι Ε.Δ. θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Να Σας υπενθυμίσω ότι το προσωπικό των Ε.Δ. είναι το κεφάλαιό μας, είναι ο πολλαπλασιαστής δυνάμεως μας.

Σας παρακαλώ, σεβόμενος τις αξίες και την τιμή των στελεχών των Ε.Δ. να διατάξετε την απαγόρευση από τώρα και στο εξής, την χρησιμοποίηση τους σε έργα που δεν συνάδουν των καθηκόντων τους.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία έκτακτης κατάστασης, καθώς ο πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. της κυβέρνησής σας, Γιάννης Πανούσης, εδώ και ένα χρόνο, σας είχε επισημάνει πολλάκις στο υπουργικό συμβούλιο, τον κίνδυνο των «ορδών των μεταναστών» που πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα και η κυβέρνηση με την αριστερή ιδεοληψία που την διακατέχει δεν έλαβε τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Επειδή, η στασιμοανικανότητα της πρώτης φοράς κυβέρνησης της αριστεράς που συμμετέχετε και στηρίζεται Εσείς με τους ΑΝΕΛ, να συντονίσει και να προσφέρει λύσεις μέσω των κρατικών δομών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων στο προσφυγικό, δεν είναι δικαιολογία για να χρησιμοποιείτε το στρατιωτικό προσωπικό σε εργασίες που δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους.

Επειδή, φρονώ ότι κατανοείτε το τι σημαίνουν σε νομικό επίπεδο τα ανωτέρω.

Επειδή, αδυνατώ να πιστέψω ότι ως αρμόδιος υπουργός, μπορεί να έχετε έστω εν δυνάμει τόσο απαξιωτική συμπεριφορά στο στρατιωτικό προσωπικό.

Επειδή, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου

Επειδή, η εκτίμηση και ο σεβασμός στο έργο των στελεχών των Ε.Δ., μου επιβάλλει να επιχειρήσω δι’ υστάτη φορά πρόταση να διατάξετε την μη συνέχιση, των εκτός των καθηκόντων των εργασιών, καθώς θεωρώ ότι έστω και την υστάτη στιγμή θα κατανοηθεί ότι ο σεβασμός προσωπικοτήτων, ρόλων και καθηκόντων άγει σε ευπρέπεια και όχι σε παραβατική συμπεριφορά, που πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι στοιχείο της προσωπικότητας σας.

Επειδή, η χρησιμοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, δεν είναι επιτρεπτή, καθώς είναι και αντίθετη με τις ως άνω προαναφερόμενες Συνταγματικές επιταγές, Διεθνείς Συμβάσεις και Νόμους.

Επειδή, ως υπουργός έχετε δώσει όρκο ότι: «θα τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους…».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την χρησιμοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, για τις εργασίες πέρα των καθηκόντων τους.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως να διατάξετε αμέσως, την παύση της χρησιμοποίησης του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού και την τήρηση της νομιμότητος, ώστε να μην κριθεί απαραίτητος ο τονισμός της απομείωσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με την ενασχόληση των ¨πολεμιστών¨ σε άσχετες με την άμυνα εξουθενωτικές εργασίες, για πολιτικοοικονομικούς σκοπούς.

ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά Νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μου που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί, ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου ή αρχής.

Η εκδήλωση της παρούσας Εξώδικης Δήλωσης-Διαμαρτυρίας γίνεται για τη διαφύλαξη και την προστασία των δικαιωμάτων μου καθώς και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, ως αξιωματικός εν εφεδρεία και ως πολίτης Δημοκρατικού Κράτους.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Παναγιώτη Καμμένο, για να λάβει γνώση, και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ 1,15 ευρώ.

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2016

Ο Εξωδίκως Δηλών και διαμαρτυρόμενος

Πλωτάρχης ε.α. Π. Σταμάτης ΠΝ

Λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των Δικαστικών Επιμελητών η παρούσα αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: minister@mod.mil.gr anyetha@mod.mil.gr, gg_ypetha@mod.mil.gr gram_yetha@mod.mil.gr info@edt.mil.gr hndgs_central_secretaria@mil.gr ges_gram@mil.gr gen_gram@mil.gr gea_gram@mil.gr

ΠΗΓΗ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Elênica! Έρχεται το πρώτο ελληνικό supercar με παραμετρικό σασί



«Σάρκα και οστά» παίρνει το όραμα του μηχανολόγου - μηχανικού δρα Δημήτρη Χατζηκακίδη και των συνεργατών του, που έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω της τεχνολογίας του παραμετρικού σασί και του στοιχείου αναρτήσεως (Parametric Chassis and Suspension Module Technology). Ο πρώτος «καρπός» του πρωτοποριακού μοντέλου σχεδιασμού οχημάτων κάθε κατηγορίας που παρουσίασαν ο κ. Χατζηκακίδης και η ομάδα του, προκαλώντας «σεισμό» στην ευρωπαϊκή, αμερικανική και ασιατική αγορά, θα είναι το (υπερ)αυτοκίνητο με τη συμβολική ονομασία Elênica, που θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» του τολμηρού εγχειρήματος, αναδεικνύοντας όλα τα πλεονεκτήματα της Η ιαπωνική πατέντα που κατοχύρωσε το 2015 για την καινοτομία του αυτοφερόμενου αμαξώματος, που επιτρέπει την παραγωγή αυτοκινήτου 250 κιλά ελαφρύτερο  νέας μεθόδου και ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή ηλεκτρικών / υβριδικών οχημάτων, συμβατικών αυτοκινήτων χαμηλού κόστους, οχημάτων υψηλών επιδόσεων (ακριβών πρωτοτύπων) και στρατιωτικών τζιπ, με τη «συνταγή» του ελληνικού παραμετρικού σασί.

«Το Elênica εξελίσσεται στην Ελβετία και την Αγγλία, και θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες. Διαθέτει σειρά από στοιχεία που εμφανίζονται πρώτη φορά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και έχουν αφετηρία το παραμετρικό σασί, το στοιχείο αναρτήσεως και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες» αναφέρει ο κ. Χατζηκακίδης. Το Elênica διαθέτει πατενταρισμένη αεροδυναμική τεχνολογία, το καινούργιο φλας στον καθρέφτη (μετεξέλιξη του πρώτου, που σχεδίασε ο κ. Χατζηκακίδης πριν από 30 χρόνια στη Mercedes) και άλλες καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις. «Το πλάνο μας στηρίζεται σε μια τεχνολογική και οικονομοτεχνική ανάλυση που καλύπτει απολύτως το φάσμα της κατασκευής και του σχεδιασμού ηλεκτρικών / υβριδικών, συμβατικών, σπορ και στρατιωτικών οχημάτων» σημειώνει ο ίδιος.

Θέσεις εργασίας

Εκτός όμως από τα (προφανή) τεχνολογικά πλεονεκτήματα, η νέα μέθοδος σχεδιασμού δίνει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς δημιουργεί μια νέα αγορά (του στοιχείου αναρτήσεως), στην οποία η χώρα μας θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο έρευνας και εξέλιξης της τεχνολογίας, δίνοντας ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους επιστήμονες, που «ξεκλειδώνει» χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη της ύφεσης και της υψηλής ανεργίας.

Η τεχνολογία του παραμετρικού σασί υπόσχεται την παραγωγή πλούτου τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες χώρες που εμπλέκονται στις διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής αυτοκινήτων, μειώνει κάθετα το κόστος παραγωγής και βοηθάει τις εταιρίες να ξεπεράσουν μια σειρά από γραφειοκρατικά και οικονομοτεχνικά εμπόδια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι «κολοσσοί» της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας (πολυεθνικές, κατασκευαστές, οίκοι σχεδιασμού, διεθνείς φορείς έρευνας και βιομηχανικών εφαρμογών) παρακολουθούν πλέον κάθε... βήμα του κ. Χατζηκακίδη και των συνεργατών του, που κατάφεραν μέσα στο καλοκαίρι να κατοχυρώσουν νέες πατέντες και πρωτότυπα, παρά τις... τρικλοποδιές που επιχειρούν να τους βάλουν κάποιες μεγάλες εταιρίες (με «σπάσιμο» - αντιγραφή πατεντών), προκειμένου να καρπωθούν τα οφέλη από την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας.

Σημαίνοντα στελέχη του κλάδου παραδέχονται πάντως ότι τέτοιου είδους απόπειρες είναι «αντιπαραγωγικές και τελικά ασύμφορες», καθώς ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας του παραμετρικού σασί και του στοιχείου αναρτήσεως είναι ότι έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται συνεχώς προς πολλές κατευθύνσεις, δημιουργώντας νέους τεχνολογικούς τομείς και αγορές. Η συμπόρευση των μεγάλων εταιριών με την ομάδα του κ. Χατζηκακίδη μοιάζει λοιπόν μονόδρομος, προς όφελος της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου, που «στροβιλίζεται» τα τελευταία χρόνια στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

«Εμείς μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες εφαρμογές και δεκάδες νέες πατέντες της τεχνολογίας που δομήσαμε. Θα συνέφερε λοιπόν περισσότερο τις εταιρίες να συνεργαστούν μαζί μας, παρά να επιχειρούν να καρπωθούν τη δική μας τεχνολογία, χωρίς εμάς. Επιπλέον, έχουμε στα χέρια μας μια τεχνολογία που μας επιτρέπει να απλοποιήσουμε τη διαδικασία παραγωγής, κρατώντας κάποια τμήματα χαμηλών ανοχών και υψηλής ακρίβειας της κατασκευής στην Ευρώπη και παραχωρώντας τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες, όπου το κόστος είναι χαμηλότερο. Για παράδειγμα, το στοιχείο αναρτήσεως θα μπορούσε να κατασκευάζεται στην Ευρώπη και να αποστέλλεται για τελική συναρμολόγηση στην Ασία ή την Αφρική. Η διατήρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη είναι κάτι που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και βιομήχανοι δεν είχαν τρόπο να υλοποιήσουν τις τελευταίες δεκαετίες, που η κατασκευή εξαρτημάτων σε ασιατικές χώρες αποτελεί τη μοναδική επιλογή, επειδή οι παγιωμένες τεχνολογίες έχουν φθάσει σε ολικές αποσβέσεις και το μόνο κριτήριο είναι το χαμηλότερο βιομηχανικό κόστος. Σε νέες τεχνολογίες, όπως αυτές που δημιουργούμε εμείς, τα τελικά οφέλη του πολύ χαμηλότερου βάρους, των καλύτερων επιδόσεων και της αναβάθμισης επιτυγχάνονται λόγω του νέου, καινοτόμου, πρωτογενούς σχεδιασμού προϊόντος και διαδικασιών» εξηγεί ο κ. Χατζηκακίδης.

Ανάρτηση και πλαίσιο χαρίζουν στο αυτοκίνητο τεράστια πλεονεκτήματα

Η τεχνολογία του παραμετρικού σασί και του στοιχείου αναρτήσεως, που εστιάζει στον πρωτογενή σχεδιασμό και απελευθερώνει τον εξωτερικό σχεδιασμό (styling), βασίζεται σε μια αρχικά απλή διάταξη αναρτήσεως και πλαισίου, που χαρίζει στο όχημα ευελιξία, άνεση και ποιοτικά χαρακτηριστικά πολύ ακριβότερων αυτοκινήτων. Αντί για τις τέσσερις διαφορετικές συμβατικές αναρτήσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα, τοποθετείται τέσσερις φορές στις γωνίες του πλαισίου το ίδιο (απολύτως ρυθμιζόμενο) στοιχείο αναρτήσεως, δημιουργώντας το παραμετρικό σασί. Στην περίπτωση των ηλεκτρικών / υβριδικών οχημάτων, το στοιχείο αναρτήσεως είναι εφοδιασμένο και με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ οι συνήθως βαριές και ογκώδεις μπαταρίες αποθηκεύονται στο κέντρο του πλαισίου. Με αυτόν τον τρόπο κατασκευάζεται ένα πρωτογενές πλαίσιο, που προσδίδει στο αυτοκίνητο μεγάλη στρεβλική ακαμψία και μειώνει σε εντυπωσιακό βαθμό το συνολικό βάρος του.

«Το πλαίσιο μπορεί να χτιστεί πολύ πιο ελαφρύ, με βέλτιστο διαχωρισμό υποσυστημάτων (π.χ. των ζωνών ελεγχόμενης παραμόρφωσης, control collapse zones). Η τεχνολογία του παραμετρικού σασί μάς εισάγει και στην καινοτομία του συμπληρωματικά αυτοφερόμενου αμαξώματος (complementary self carrying body), όπως κατοχυρώθηκε με την ιαπωνική πατέντα μας του 2015, γεγονός που μας επιτρέπει να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο 250 κιλά ελαφρύτερο» εξηγεί ο κ. Χατζηκακίδης.

Επτά οχήματα βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών

Το στοιχείο αναρτήσεως είναι ρυθμιζόμενο με δυνατότητα αναβάθμισης σε τρία επίπεδα. «Λειτουργεί στο βισκοελαστικό επίπεδο (visco-elastic), αναβαθμίζεται σε ηλεκτρομηχανικό σύστημα (electromechanical) και φθάνει ως την ηλεκτρομαγνητική ανάρτηση με ανάκτηση ενέργειας (electromagnetic suspension / harvesting), συγκριτικά πάντα με χαμηλότερο κόστος. Η αναβάθμιση επεκτείνεται και στο ενεργό / προσαρμοστικό (active / adaptive) επίπεδο. Εχουμε κατηγοριοποιήσει περισσότερες από 50 παραμέτρους σχεδιασμού, εξέλιξης και εκβιομηχάνισης, που έχουν μελετηθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια» λέει ο κ. Χατζηκακίδης.

Η ομάδα του, με συνεργάτες σε διάφορες χώρες, μπορεί να καλύψει πλήρως μηχανολογικά και τεχνολογικά ζητήματα, να διαχειριστεί θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και επιχειρηματικής διάρθρωσης και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου μάρκετινγκ. «Εχουμε εκπονήσει εκτενή επιχειρηματικά σχέδια σε τέσσερα επίπεδα εφαρμογών: α) πνευματικής ιδιοκτησίας, όπου την εκβιομηχάνιση της τεχνολογίας μας αναλαμβάνουν άλλες εταιρίες, β) περιορισμένης βιομηχανικής εφαρμογής, με κατασκευή τμημάτων των στοιχείων αναρτήσεως, γ) βιομηχανικής εφαρμογής ολόκληρου του παραμετρικού σασί, δ) κατασκευής πλήρους οχήματος με τις τεχνολογίες μας. Υπάρχει ένα ευρύ πεδίο υλοποίησης από τα συμβατικά οχήματα και φθάνει ως τα ηλεκτρικά, ηλεκτρικά / υβριδικά και στρατιωτικά αυτοκίνητα. Συνολικά, επτά οχήματα βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών, ανάμεσά τους δύο οχήματα Modular Sports Car Concept, που θα μας οδηγήσουν ως το (υπερ)αυτοκίνητο Elênica».

ΠΗΓΗ