ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Χρ. Παπουτσής: «Θα περιφράξουμε τη χώρα»... ε προσέξτε μη σας φύγει κανας πόντος απ τα καλσόν όταν θα βάζετε το φράχτη...


Την κατασκευή φράχτη στα χερσαία σύνορα για να σταματήσει η λαθρομετανάστευση προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
ΡΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ!!!

«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής παράνομων μεταναστών (ΣΣ. Μπορείτε -και είστε σε καλό δρόμο πρέπει να ομολογήσουμε- να αναγκάσετε τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τη χώρα για να σας κάνουν χώρο για τους λαθρομετανάστες...). Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παράλληλα με τη δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής σχεδιάζει στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών». Τη δήλωση αυτή έκανε προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τις διαστάσεις που έχει σήμερα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τον τρόπο αντιμετώπισής του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός από την εξαγγελία για τη δημιουργία φράχτη στα χερσαία σύνορα πρόσθεσε:

«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο (ΣΣ. Χρατς... Παπουτσή, σου 'φυγε ένας πόντος από το καλσόν...). Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα (ΣΣ. Χρατς!! Πάει κι άλλος πόντος...). Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση (ΣΣ. Χράτς πάει κι άλλος πόντος... σιγά σιγά θα το σκίσει όλο το καλσόν). Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση (ΣΣ. Χραααααατς... να το έσκισες όλο το καλσόν! Τι κατάλαβες τώρα;).

Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις εναντίον της Ελλάδας για μη τήρηση υποχρεώσεων που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες ο κ. Παπουτσής είπε: «Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη του Σέγκεν, απέναντι στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν θα φεύγει από την Πάτρα, από την Ηγουμενίτσα και από τα άλλα λιμάνια της Ελλάδος και τα αεροδρόμιά μας, για την Ευρώπη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι νομοθετικές μας πρωτοβουλίες για το νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει τη δημιουργία μιας Υπηρεσίας Ασύλου, της υπηρεσίας για τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και για τις διαδικασίες που αφορούν την απέλαση των μεταναστών, που δεν έχουν το δικαίωμα να παραμένουν στη χώρα».

Ο κ. Παπουτσής επεσήμανε τις διαστάσεις του προβλήματος στα αστικά κέντρα εξαιτίας της έλλειψης κέντρων υποδοχής μεταναστών και δήλωσε: «Η αλήθεια είναι πως χωρίς κέντρα υποδοχής και χωρίς κέντρα παράνομων μεταναστών στη διαδικασία τους για απέλαση δεν πρόκειται να αμβλυνθούν τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Την ίδια στιγμή, επιμένουμε στην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας έτσι ώστε η Τουρκία να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες που της αναλογούν αλλά και η Ε.Ε να συμβάλει στην υλοποίηση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής, η οποία ενεργοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο, μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στην Αθηνά. Το θέμα είναι μεγάλο και σύνθετο και χρειάζεται τη συνεργασία όλων μας στο εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά και οπωσδήποτε χρειάζεται τη συνέχεια της Ευρωπαϊκής συνδρομής».

Η Ελλάδα αγωνίζεται σήμερα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πείσει ότι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ανάλογη βοήθεια την οποία έχει ζητήσει από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Frontex, δηλαδή τη δύναμη που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ευρώπη.

(ΣΣ. Προσέξτε παρακάτω τι σκαρφίστηκαν προκειμένου τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο να μην αφήσουν να αποτυπωθεί στο μυαλό του αναγνώστη ότι η λαθρομετανάστευση, τον τελευταίο χρόνο της ΝΔ, μεταξύ 2008 και 2009, μειώθηκε ενώ αντίθετα, τον πρώτο χρόνο του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ 2009 και 2010 αυξήθηκε!!! Αντί λοιπόν να πούνε το απλό, δείτε πως τα μπουρδουκλώνουν:)
Με βάση τα στοιχεία αυτά, η αύξηση του αριθμού λαθρομεταναστών το 2009 σε σχέση με το 2006 είναι 32.45%, σε σύγκριση με το 2007 η αύξηση είναι 12.29%, ενώ σε σχέση με το 2008 παρατηρείται μείωση της τάξης του -13.8%. Συγκρίνοντας τα στοιχεία που αφορούν στο πρώτο εννεάμηνο του 2009 με τα αντίστοιχα του πρώτου εννεαμήνου του 2010, συνολικά παρατηρείται μια ελάχιστη αύξηση της τάξης του 0.33%, καθώς οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 96.085 για το 2009 και 96.398 για το 2010.

Εξετάζοντας όμως τον τόπο εισόδου των λαθρομεταναστών κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2009 σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2010, μπορούμε να δούμε ότι παρουσιάζονται σημαντικές ποιοτικές, αλλά και ποσοτικές μεταβολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ σε όλες σχεδόν τις μεθορίους παρατηρείται σημαντικότατη μείωση του αριθμού εισόδου λαθρομεταναστών, παρατηρείται παράλληλα μια εντυπωσιακή αύξηση που αφορά στην είσοδο λαθρομεταναστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία. Ουσιαστικά, παρουσιάζεται θεαματική αύξηση συλλήψεων παράνομων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, ενώ υπάρχει μείωση από τα θαλάσσια σύνορα, αλλά και σε σχέση με τα σύνορα της Ελλάδας με οποιαδήποτε άλλη χώρα, πλην την Τουρκίας.

Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων και με τη συνδρομή της FRONTEX, κάτι που καθιστά επικίνδυνο για τους διακινητές να μεταφέρουν κόσμο από αυτή την πλευρά και όλο το βάρος έχει πέσει στον Έβρο. Η αύξηση των συλλήψεων των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται από τον Έβρο ανέρχεται στο ποσοστό 371,94%. Συγκεκριμένα φέτος, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία 31.219 παράνομοι μετανάστες ενώ πέρσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν 6.615. Με απλά λόγια, το ποσοστό σχεδόν εξαπλασιάστηκε!

Μικρή αύξηση εισόδου παράνομων μεταναστών παρατηρείται και στις Κυκλάδες (11,26%) όπου πέρσι εντοπίστηκαν 231 και φέτος 257. Αντίθετα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Χίο) και στα Δωδεκάνησα παρατηρείται μείωση εισόδου παράνομων μεταναστών σε ποσοστό από 74,9 έως 78,5%. Συνολικά το εννεάμηνο του 2010 καταγράφηκαν 96.398 παράνομοι μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα έναντι 96.085 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Επίσης, στο εννεάμηνο του 2010 συνελήφθησαν κυρίως από τις αστυνομικές αρχές αλλά και τις λιμενικές συνολικά 924 διακινητές παράνομων μεταναστών.

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα δημιουργεί, όπως δήλωσαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκρηκτική κατάσταση, δεδομένου ότι εισέρχονται περίπου 250 μετανάστες την ημέρα μόνο από τον Έβρο και συνολικά τόσοι που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μεγάλη πόλη στην Ελλάδα μέσα σε εννέα μήνες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι παράνομοι μετανάστες περνούν τα χερσαία σύνορα μέσα σε 48 ώρες, φθάνουν στην Αθήνα όπου ήδη η κατάσταση είναι βεβαρημένη.

Οι αστυνομικές αρχές αναγκάζονται, αφού τους καταγράψουν, να τους αφήσουν ελεύθερους με χαρτιά που τους δίνουν διορία ενός μηνός να εγκαταλείψουν τη χώρα, κάτι που όμως που τις περισσότερες περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται! Για το λόγο αυτό, το μεταναστευτικό αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της Ευρώπης, αφού οι περισσότεροι που φθάνουν στην Ελλάδα έχουν τελικό προορισμό κάποιες από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Σε αυτή ακριβώς την κατάσταση αναφερόταν πρόσφατη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, χρειάζεται βοήθεια και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και λύσεις».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ                                                                              ΠΗΓΗ:dexiextrem.blogspot.com

“Οι Μουσαφιραίοι”

Άρθρο από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη για τους λαθρομετανάστες

Το καινούργιο άρθρο του Κρανιδιώτη που προκάλεσε εκ νέου αίσθηση...

 Στα τέλη του '70 ήταν Ιρακινοί λιποτάκτες και φυγόστρατοι του περσοϊρακινού πολέμου.
Ακολούθησαν Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες με το πραξικόπημα του Εβρέν το 1980. Πάλι όμως ήταν λίγοι, μια αναφομοίωτη νησίδα στην μονομπλόκ Ορθόδοξη Ελλάδα, όπου η ποικιλία ήταν μόνο “εσωτερική”, ελληνική.
Όταν έπεσε ο πειναλέος “παράδεισος” του Χότζα και των συντρόφων του, η αλβανική πλημμυρίδα των αθλίων ξεχύθηκε προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Τόσκοι, Γκέγκηδες και Τσάμηδες, μουσουλμάνοι, ορθόδοξοι και μιδρίτες, πήραν τ' αρχαία μονοπάτια του Νότου. Η πλειοψηφία τίμιοι κι εργατικοί, φαμελιάρηδες, ανάκατοι όμως με μια διακριτή μειοψηφία φυλακόβιων πλιατσικολόγων. Φονιάδες, ληστές, νταβατζήδες και πρεζέμποροι, κατέλαβαν τα εδώλια του Μικτού Ορκωτού, του Τριμελούς Κακουργημάτων και τις φυλακές, κάνοντας καθημερινότητα εγκλήματα ασύλληπτης αγριότητας.
Στο πέρασμα του χρόνου παιδιά γεννήθηκαν εδώ, πήγαν σχολείο, ξέρω πολλούς που τα βάφτισαν, βαφτίστηκαν κι οι ίδιοι. Τους αφομοιώνει η ζωή, δίχως σχέδιο της αστείας Πολιτείας μας, της οποίας κάτι καραπροοδευτικοί “λειτουργοί” προσπαθούν αντιθέτως να κρατήσουν τα τείχη, να μην χωνευθούν στον Ελληνισμό, αλλά να μείνουν ξένο κι εχθρικό σώμα, στο όνομα της μπατιρημένης πολυπολιτισμικότητας. Μετά όμως την 11/9 και τις “απελευθερωτικές εκστρατείες των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, η χώρα μας υφίσταται έναν οργανωμένο ισλαμικό εποικισμό.
Στην αρχή η ανάγκη οδηγούσε εξαθλιωμένους ανθρώπους από τις διαλυμένες χώρες τους στα σύνορά μας. Γρήγορα όμως το κράτος πρεζέμπορος, η Τουρκία, μετατράπηκε στον μεγαλύτερο δουλέμπορο. Κεμαλικοί και τώρα ισλαμοφασίστες οργανωμένα πλέον σπρώχνουν κοπάδια Πακιστανών, Αφγανών κ.ά. προς την Ελλάδα.
Για κάθε κεφάλι ο Στρατός, η Στρατοχωροφυλακή, το τουρκικό Λιμενικό και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παίρνουν και μοιράζονται με τους μαφιόζους από τρεις έως δέκα χιλιάδες δολάρια. Ενίοτε οι συμμορίες κάνουν και “πίστωση”. Καθυστέρηση εξόφλησης οδηγεί σε απαγωγή κι εγκλεισμό των “οφειλετών” από ομοεθνείς, με συνεχείς βιασμούς και βασανιστήρια, ώσπου η οικογένεια στη Λαχώρη να ξοφλήσει τα χρεωστούμενα.
Οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας είναι πολύ συγκεκριμένοι:
α) διάρρηξη κι αποσταθεροποίηση του εθνικού, θρησκευτικού και οικονομικού ιστού της Ελλάδας,
β) καταπόνηση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
γ) δημιουργία ολοένα και μεγαλύτερης ισαλμικής μειονότητας στην Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Παλαιότερα ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες και το Λιμενικό έπιαναν 10, έσπρωχναν πίσω 30, τους ξέφευγαν άλλοι 10.
Από τον Νοέμβριο του 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει ρητές εντολές που απαγορεύουν την άμεση επαναπροώθηση, την ανάσχεση των λαθρομεταναστών. Πλέον περνούν όλοι!
Τώρα πια οι ορδές των Αφγανών, Πακιστανών κ.λ.π. περνούν τα σύνορα και ψάχνουν αυτοί να βρούν τον Στρατό και την Αστυνομία! Διότι γνωρίζουν την συνέχεια. Θα μεταφερθούν στα Κέντρα Υποδοχής, θα φάνε, θα πιούνε, θα ξεκουραστούνε και χωρίς να περάσουν ιατρικές εξετάσεις, αφού “καταγραφούν”, μετά από τρεις μέρες θα πάρουν το ΚΤΕΛ για την Αθήνα. Σε λίγο ο τύφος, η πανώλη, οι πιο απίθανες ξεχασμένες αρρώστιες θα μας σκουντάνε τον ώμο.
Κάπως έτσι, αδέρφια, το κέντρο της Αθήνας, η Πάτρα, γεμίζουν γοργά πλέον με στίφη μουσουλμάνων. Οι κυριλέ συναυλίες, με τους σωματοφύλακες και τις λιμουζίνες απέξω, δεν λύνουν το πρόβλημα.
Οι γειτονιές μας κι οι δημόσιοι χώροι υφίστανται έναν βίαιο εποικισμό. Στρατιές ασύμβατων με τον Ελληνισμό κι αναφομοίωτων με την κοινωνία μας μουσουλμάνων εισρέουν κάθε μήνα.
Οι συμπλοκές στον Αγιο Παντελεήμονα και οι οδομαχίες στην Πάτρα είναι μόνο η πρόγευση του μέλλοντος. Η πολιτική της κυβέρνησης παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμους, μαχαιρώνει το εθνικό συμφέρον.
Σε λίγο θα έχουμε 1.000.000 κι αύριο 2.000.000 μουσουλμάνους. Κάθε μέρα μπαίνουν κι άλλοι. Ήδη διεκδικούν δικαιώματα κι η δημόσια προσευχή τους σε κεντρικές πλατείες των Αθηνών δεν ήταν παρά μια επίδειξη δύναμης.
Στον Πειραιά αυτομαστιγώνονταν οι σιίτες και στον Άγιο Παντελεήμονα σφάζανε αρνιά στις ταράτσες. Σε λίγο θα ζητήσουν να γίνει το κουρμπάν μπαϊράμ επίσημη αργία του κράτους. Κι η Τουρκία καραδοκεί με ρόλο “προστάτη”.
Η καταστροφή του ιστορικού κέντρου και των λαϊκών γειτονιών της Αθήνας είναι γεγονός. Περπατάς και νομίζεις πως είσαι στη Λαχώρη ή στην καλύτερη περίπτωση στο διαλυμένο Χάρλεμ του 1970. Στρατιές μαύρων πορνών, Σομαλών και Νηγηριανών νταβατζήδων και πρεζέμπορων κατέλαβαν τους δρόμους και τις πλατείες. Τα “κορίτσια” τα βράδια φτάνουν διεσπαρμένες ως το Χαϊδάρι αλλά στη Βικτώρια, το Μουσείο και τα πέριξ είναι σαν στο σπίτι τους.
Η πρέζα στην Ομόνοια πουλιέται πλέον απροκάλυπτα κι οι πολυπολιτισμικοί έργοι μαύροι έχουν πλέον τη λιανική της άσπρης στα χέρια τους. Τα πλήθη των κατεδαφισμένων ψυχών με τα σάπια δόντια, τα έλκη και τους βλενονυγμούς που συρρέουν μόλις πέσει ο ήλιος δείχνουν ότι η φάμπρικα αυτή δεν έχει κρίση. Δουλεύει διπλοβάρδια στην κατουρημένη κεντρική πλατεία του κλεινού Αστεως. Δεκάρικα και εικοσάρικα αποσπασμένα από δαρμένες μανάδες ή κερδισμένα στην πορνεία, κλεμμένα ή ψιλά από επαιτεία αλλάζουν φανερά χέρια μπροστά στο Ειρηνοδικείο. Οι μικροπωλητές κινέζικων σκουπιδιών στα φανάρια και οι καθαριστές τζαμιών, στ' αλήθεια επαίτες, ανήκουν σε συμμορίες με αρχηγούς και “περιοχές ευθύνης”. Ενίοτε συμπλέκονται βίαια για το λουφέ ή το πόστο.
Η εξαθλίωση των γειτονιών μας βαθαίνει μέρα με τη μέρα και τα δικαιώματα των νομίμων πολιτών ευτελίζονται απότ η συμπεριφορά των παρανόμων μουσαφιραίων και του άμεσου συνεργού τους, που είναι η κυβέρνηση του Μνημονίου. Όλοι ξεχνούν πως το πρώτιστο δικαίωμα, μάνα όλων των δικαιωμάτων, είναι το δικαίωμα στην ασφάλεια. Προϋπόθεση της Παιδείας, της Υγείας, της Οικονομίας είναι ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιοι χώροι.
Η λύση δεν είναι μεσοβέζικη, light με χαμηλά λιπαρά. Σφράγισμα συνόρων, επί τόπου ανάσχεση με την άσκηση της απαραίτητης βίας, μαζικές συλλήψεις, κράτηση σε στρατόπεδα και απελάσεις. Κυρίως όμως καταγγελία του κράτους δουλεμπόρου, του πρωταθλητή των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όλους αυτούς τους εμπορέυεται η Τουρκία. Αποσταθεροποιεί την Ελλάδα και μακροπρόθεσμα την Ευρώπη. Για να σοβαρευτεί όμως το κράτος-κωμωδία, πρέπει να φύγουν οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” της πολιτικής ορθότητας. Γιατί απέναντι έχουμε το κράτος – συμμορία.

Εφημερίδα “Δημοκρατία”
29-12-10                                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot.com

Quiz: Ποια από τις δυο δηλώσεις έκανε ο εικονιζόμενος πολιτικός;

α) "Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή."

β) "Όταν ο κοπρίτης βάζει στο Δημόσιο κάποιον επειδή τον ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνει πολλούς σταυρούς ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή."

Απολαύστε τώρα και μια κοπρίτισσα που έβαλε στο δημόσιο ο εικονιζόμενος πολιτικός...

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με μισθό 55.000 ευρώ ετησίως είναι η κυρία Γιάννα Αγγγελοπούλου...
Την διόρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της αλλά όπως λέει τον δίνει σε φιλανθρωπίες...

Η σύζυγος του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου διορίστηκε από τον Θόδωρο Πάγκαλο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων το 1998, λόγω του ρόλου της στην ανάληψη και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση αυτή εισπράττοντας κανονικά τον μισθό της, αλλά και θεμελιώνοντας τα συνταξιοδοτικά (βαρέα ένσημα; πότε θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης;) και άλλα δικαιώματα που έχουν όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Διπλωματικού Σώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η κυρία Αγγελοπούλου έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να αμείβεται, ωστόσο εισπράττει κανονικά το μισθό της από το υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία 13 χρόνια, ακόμη και μετά τη λήξη της αποστολής της με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τη μακροβιότερη πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια συμμετοχή της σε διπλωματικές προσπάθειες της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Αντί να καταθέτει τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η κυρία Αγγελοπούλου προκειμένου να μην επιβαρύνει το προϋπολογισμό της «χρεωκοπημένης» Ελλάδας προτιμά να δίνει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες και φυσικά να εξασφαλίζει έκπτωση φόρου!


Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας ακόμη λόγος που η κυρία Αγγελοπούλου δεν παραιτήθηκε της θέσης είναι ότι κράτησε το διπλωματικό διαβατήριο που της εξασφαλίζει επαφές με τους «Αθανάτους» της ΔΟΕ και αξιωματούχους ξένων χωρών.

Το διορισμό της κυρίας Αγγελοπούλου έκανε ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος!

Καλή σύνταξη κυρά-Γιάννα!!!

ΠΗΓΗ:apneagr.blogspot.com

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΤΟ 2011 ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΕΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ. ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΝΕΝΕΚΩΝ, ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ, ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ "ΝΗΣΙΔΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" (ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΛΑΧΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ, ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΩΣ "ΡΑΓΙΑΔΕΣ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ "ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΑΡΘΟΥΜΕ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ. ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ "ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ" ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΣ.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ , ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ.

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ" ΑΓΩΝΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΜΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ. ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΑΒΟΥΛΟΥΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ, ΔΥΝΑΤΟΙ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ !

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
!
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.               ΠΗΓΗ:isxys.blogspot.com

Καλά να πάθουμε. Που το 2010 μετατράπηκε από ελπιδοφόρο σε εφιαλτικό. Που πέρασε από τη χώρα μας κι εμείς ήμασταν...απόντες.



2010 ντροπές μάς βαραίνουν.

  Ας μη γελιόμαστε.
Σκύψαμε το κεφάλι. Οι περισσότεροι από μας
Αλλος γιατί εξακολουθεί να ελπίζει στα θαύματα. Αλλος γιατί διαθέτει απείρου μεγέ-
θους "όριο ανοχής". Αλλος γιατί κουράστηκε κι άλλος γιατί φοβάται.
  Ας μη γελιόμαστε.
Κάποιοι εξακολουθούν να τους πιστεύουν. Κάποιοι εξακολουθούν νάναι τσιράκια.
Μερικοί προσβλέπουν σε μελλοντική ανταμοιβή, προσφέροντας  σήμερα σιωπή.
Είναι και οι μπερδεμένοι. Είναι και οι εκ πεποιθήσεως ραγιάδες.
  Ας μη γελιόμαστε.
Κοντεύουμε να υιοθετήσουμε το "μαζί τα φάγαμε".
Είμαστε έτοιμοι να εκλιπαρήσουμε για τον οίκτο τους. Να πέσουμε στα πόδια.
" Σφάξε με, αγά μου, κι εγώ θ΄αγιάσω".
  Ας μη γελιόμαστε
Υπομένουμε τη βαρβαρότητα, βρίζοντας τη μοίρα μας....
Αντιμετωπίζουμε την επερχόμενη "σκλαβοποίηση", σφυρίζοντας αδιάφορα
Τα δάκρυα των κυβερνητικών Ξανθοπουλαίων σα μοδιστρούλες. Με χαμηλωμένα
μάτια και τα χέρια δεμένα στο στήθος.
  Ας μη γελιόμαστε.
Στέγνωσε το λαρύγγι μας. Δεν έχουμε σάλιο να φτύσουμε τους ενόχους.
Φωνή να κράξουμε. Δύναμη να εγκαταλείψουμε τους καναπέδες μας.
Κουράγιο να πάρουμε τους δρόμους. Να αντισταθούμε. Να οργανωθούμε.
  Ναι. Γελιόματε,
Αν πιστεύουμε ακόμα πως αυτοί που κυβερνούν είναι άσχετοι. Ανίδεοι.
Πως είναι έντιμοι. Ειλικρινείς.

  Ναι. Γελιόμαστε,
Οσο πιστεύουμε πως ήρθαν απροετοίμαστοι. Χωρίς σχέδιο.
Να "σώσουν" την πατρίδα, αφού την καταποντίσουν. Την εξευτελίσουν.

Να "διαφυλάξουν" τη χώρα, αφού την τεμαχίσουν σε μερίδια αγοραστών.

  Ναι. Γελιόμαστε,
Αφού πιστεύουμε πως οι μεθοδικοί τεχνοκράτες της τρόϊκας νοιάζονται να σώσουν
την ελληνική πατρίδα, οικονομία και κοινωνία. Πως πέσαμε στην "ανάγκη τους"...
...τυχαία.
Αφού πιστεύουμε πως είμαστε "τεμπέληδες", "μπαταχτήδες", διεφθαρμένοι.
Αφού ενδίδουμε στην προπαγάνδα τους.
Αφού τους προσφέρουμε αυτοβούλως "άλλοθι υποταγής".
  Καλά να πάθουμε.
Εμείς τους εκλέγαμε. Εμείς τους δίναμε απλόχερα τη στήριξή μας.
Αυτοί, όμως, φρόντιζαν πάντα να στηρίζουν τα συμφέροντα του Κεφαλαίου.
Για τους Πολλούς τα λίγα και για τους Ολίγους τα πολλά.
  Καλά να πάθουμε.
Που δεν διδαχτήκαμε από την Ιστορία.
Που πιστεύουμε σε θαυματοποιούς.
Που αρνηθήκαμε τη δύναμή μας.
  Καλά να πάθουμε.
Που το 2010 μετατράπηκε από ελπιδοφόρο σε εφιαλτικό.  
Που  πέρασε από τη χώρα μας κι εμείς ήμασταν...απόντες.
  Εύχομαι να έχουμε...γυρίσει!!..


Για να απαγορεύσουμε στην κυβέρνηση, την τρόϊκα και τους υπόλοιπους
να κάνουν το 2011....Κόλαση.

πηγη                                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:wwwaristofanis.blogspot.com

Ερεβώδες το νέο έτος



Του Γιώργου Δελαστίκ
Ποτέ τον τελευταίο μισόν αιώνα και περισσότερο δεν ήταν τόσο δυσοίωνες οι προοπτικές για τον καινούργιο χρόνο όσο φέτος για τη χρονιά που αρχίζει αύριο. Εφιάλτης υπήρξε το 2010, κόλαση αναμένεται να αποδειχθεί το 2011 για εκατομμύρια Ελληνες. Γεμάτη ελπίδες για καλύτερες μέρες άρχισε η διακυβέρνηση της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Γέμισε όμως τον τόπο με συντρίμμια, οικονομικά και κοινωνικά. Μισθοί και συντάξεις....
λεηλατήθηκαν. Εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα καταλύθηκαν. Το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται. Η Ελλάδα ταπεινώθηκε και διασύρθηκε διεθνώς. Εχασε την εθνική κυριαρχία της και τώρα τη διοικούν οικονομικά ξένοι δυνάστες.

Η Ελλάδα του Μνημονίου της κυβέρνησης Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ μας γύρισε, από πολιτική σκοπιά, πίσω στην Ελλάδα της αμερικανοκρατίας της δεκαετίας του 1950 σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της μοίρας του ελληνικού λαού από τους ξένους επικυρίαρχους. Αυτοί αποφασίζουν. Η κυβέρνηση απλώς υλοποιεί τις εντολές τους - με υπερβάλλοντα ζήλο που τρομάζει μερικές φορές οφείλουμε να ομολογήσουμε. Η χώρα μας δεν έχει πια Σύνταγμα και νόμους. Το Μνημόνιο είναι πλέον ο υπέρτατος νόμος.

«Χώρα υπό κατοχή» χαρακτηρίζουν τη σημερινή Ελλάδα όχι οι θιγόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αλλά ακόμη και οι ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι ουδέποτε διακρίθηκαν για τον ριζοσπαστισμό των θέσεών τους. «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας? Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων δανειστών μας», αναφέρουν σε φυλλάδιο που μοίρασαν στους ναούς.

Θα χειροτερέψει η κατάσταση το 2011 σε σχέση με το 2010. Ομονοούν στην εκτίμηση αυτή Ελληνες και ξένοι αναλυτές. Με έμμεσο τρόπο το αναγνωρίζει ακόμη και η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για κάποια μοιρολατρική πρόβλεψη. Απορρέει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ακολουθεί με συνέπεια μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Η λογική της είναι πως αν φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι Ελληνες, ξένοι επενδυτές θα αγοράζουν επιχειρήσεις, υπηρεσίες, κτίρια και εκτάσεις γης στη χώρα μας, όπως κάνουν στην Κίνα όπου οι μισθοί είναι από 60 έως 200 ευρώ! Η «κινεζοποίηση» της Ελλάδας είναι ο στόχος του Γ. Παπανδρέου, τηρουμένων των αναλογιών.

Το κράτος πρωτοστατεί στις επιθέσεις λεηλασίας των εισοδημάτων των Ελλήνων, στη μείωση των μισθών, στην προσπάθεια υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου μας μέσω εξωφρενικών αυξήσεων στα τιμολόγια των δημοσίων υπηρεσιών. Αυξάνει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους φτωχούς και τη μειώνει για τους πλούσιους! Αυξάνει? 80% (!) τα εισιτήρια των τρένων, 30% έως 50% τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Μειώνει τα δρομολόγια, καταργεί γραμμές, κάνει όσο μπορεί πιο δύσκολες τις μετακινήσεις και τη ζωή των οικονομικά... ασθενέστερων. Μέχρι τα δωρεάν... σχολικά βιβλία ετοιμάζεται να καταργήσει η κυβέρνηση!

Δεν έχει όριο προς τα κάτω η πολιτική Παπανδρέου. Στραγγαλίζει ακόμη και την ελπίδα. Ο λαός όμως θα επιβιώσει - έστω και με βαριές απώλειες. Οχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά θα αρχίσει και να υψώνει αποτελεσματικά αναχώματα στην κυβερνητική πολιτική. Οσο ανελέητα σκληρή και αν είναι η πολιτική Παπανδρέου το 2011, σίγουρα θα υπάρξουν αντιστάσεις. Πολύ πιο αποφασιστικές από εκείνες του 2010 που ήταν εντελώς ανεπαρκείς.
Θα πυροδοτήσουν εξελίξεις οι αναπόφευκτες συγκρούσεις της χρονιάς που αρχίζει. Πολιτικές εξελίξεις, εννοούμε. Τι είδους όμως και προς ποια κατεύθυνση κανείς δεν είναι σε θέση να τις προβλέψει από σήμερα. Αυτό θα το καθορίσουν η έκταση και η ένταση των κινητοποιήσεων εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά και ενδεχομένως οι υποβόσκουσες αντιπαραθέσεις κρατών και οι απρόβλεπτες κοινωνικές εκρήξεις στην Ευρώπη.

Πρωτοχρονιά χαλεπού έτους αύριο. Κοχλάζουν οι αντιθέσεις κάτω από την επιφάνεια. Ελλάδα και Ευρώπη αποκλείεται να είναι ίδιες του χρόνου τέτοιες μέρες. Παρά τον σημερινό ζόφο εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερες.                                                                                     ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr

Η Καλή Χρονιά απαιτεί αγώνα. Καλόν Αγώνα λοιπόν!

                                                                                         Η Καλή Χρονιά δεν είναι δικαίωμα, αλλά κατόρθωμα. Καρπός από το δέντρο του μόχθου. Γιατί όλα τα όμορφα στη ζωή κερδίζονται με μόχθο, με αγώνα, με πίστη. Όλα τα χαρακτηριστικά δηλαδή της Αρετής.
Ότι ομορφότερο υπάρχει σήμερα στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα αγώνα. Όλος ο Ελληνικός πολιτισμός, φορέας κάθε δίκαιου, κάθε ανθρώπινου και αληθινού είναι ζυμωμένος με μόχθο, με θυσία, με αγώνα.
Από τα σπάργανα του. Από τότε που η Γαία έδωσε τα μυστικά της Γεωργίας στα παιδιά της για να τα θρέψει αλλά και να τα εκπολιτίσει.
Έτσι γεννήθηκε ο πολιτισμός. Η ίδρυση της Πόλεως δηλαδή που σηματοδοτούσε την μόνιμη διαβίωση,την κληρονομιά της γνώσης από γενιά σε γενιά. Η λέξη έγινε ομιλία, η ομιλία γραφή, η γραφή ποίηση και λογοτεχνία. Τέχνη της δημιουργίας, τέχνη της αρμονικής συμβίωσης, της κοινωνίας. Οι γηγενείς όμως ποτέ δεν ξέχασαν την μεγάλη Μητέρα. Την τιμούσαν πάντα στις παραδόσεις τους, στις μυσταγωγίες, στις τέχνες και τα γράμματα. Την είχαν στις ψυχές τους ως Πατρίδα, Πατρώα Γη. «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ». Και η θυσία για την Πατρίδα, για τον κοινό πρόγονο, συνεχιζόταν στους αιώνες σαν μία κωδικοποιημένη τελετή, φτάνοντας μέχρι τον Σωλομό και τον Ηλιάκη.
Δύο επιλογές είχε πάντα ο δίποδος. Η μία ήταν να τριγυρνά, να σφάζει να κλέβει για να καρπώνεται τα έτοιμα και η άλλη να γνωρίσει, να δημιουργήσει, να φυτέψει, να υπομείνει, ώστε να καρπωθεί και να απολάβει.
Υπήρχε λοιπόν και ο λύκος της στέπας, ο Οϊγούρος, ο Ούνος, το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, αλλά πέφτει στην Πατρίδα και την ρημάζει. Μαζί και τα παιδιά της. Από τον Ταμερλάνο, τον Κεμάλ, τον Αδόλφο μέχρι το ΔΝΤ. Δεν σταματά εάν δεν ρημάξει τα πάντα, μέχρι την τελευταία σταγόνα, τον τελευταίο πόρο. Εξοντώνει τους γηγενείς και κρατά τους απολύτως απαραίτητους ως δούλους για να καρπώνεται τον μόχθο τους. Από την Αφρική μέχρι την Χίο, από την Γη των Σεγιέν μέχρι τον Πόντο, παντού η ίδια μάχη.
Η μάχη λοιπόν δεν είναι “ιδεολογική” ή “Μάχη συμφερόντων”. Είναι η ίδια η μάχη της ύπαρξης. Αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για να την κερδίσουμε, για την Καλή Χρονιά. Ο στόχος δεν είναι τα “μικρομεσαία εισοδήματα”, δεν ειναι τα “εργασιακά κεκτημένα”, δεν είναι καν τα πετρέλαια και η ΔΕΗ αλλά η ίδια η υπόσταση μας.
Αυτή την υπόσταση μας καλούμαστε να υπερασπίσουμε και θα τα καταφέρουμε μόνο εάν το κάνουμε συνειδητά και όχι με αυταπάτες. Δεν είμαστε “καλοί” επειδή είμαστε Έλληνες. Έχουμε χρέος να είμαστε “καλοί”, ακριβώς επειδή είμαστε Έλληνες. Φορείς δηλαδή ενός πανανθρώπινου πολιτισμού, που κοσμεί την μητέρα Γη, δεν την βιάζει.
Το λευκό αιμοσφαίριο επιβιώνει με στοργή μέσα στον οργανισμό αλλά έχει υποχρέωση να τον διαφυλάξει. Έχει υποχρέωση να αγωνιστεί ανεξαρτήτως τον ισορροπιών και των πιθανοτήτων. Φανταστείτε τα λευκά αιμοσφαίρια να αρχίσουν να λένε “πουρκουά;” όταν τα μικρόβια βρίσκονται εντός των τειχών.
Τα μικρόβια από την άλλη, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Μπουκάρουν στον οργανισμό, αρχίζουν τρώνε ασύστολα, χειρότερα και από τους “κοπρίτες” του Παγκάλου, διαλύουν τα πάντα στο πέρασμα τους μέχρι να γονατίσουν τον ασθενή. Εκτός εάν αφανιστούν από την άμυνα του οργανισμού.
Και εδώ είναι το λεπτό σημείο: Τα μικρόβια ποτέ δεν επιτίθενται εάν δεν είναι σε θέση ισχύος. Εάν δεν είναι πολυπληθέστερα από τους υπερασπιστές. Θα λουφάξουν στην πύλη εισόδου, θα πολλαπλασιασθούν και έπειτα θα επιτεθούν. Θα κάτσουν για αιώνες στην Τάκλα Μακάν, στην Γκόμπι μέχρι να την “πέσουν” στην Βακτριανή. Και δεν θα αφήσουν λίθο επί λίθου εάν την καταλάβουν. Θερμοπύλες, Ζάλογγο, Ulundi, δεν θα “γράψουν” ποτέ τα μικρόβια. Αντίθετα, όταν μυριστούν σθεναρή αντίσταση, θα αναζητήσουν τον εφιάλτη, τον άτιμο καρκίνο που διαλύει το ανοσοποιητικό. Τον δοσίλογο, τον υπουργό οικονομικών, την κυβέρνηση που θα ανοίξει την κερκόπορτα.
Αυτόν που θα πείσει τα αιμοσφαίρια ότι δεν ανήκουν στον οργανισμό, αλλά ο οργανισμός τους ανήκει. “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”! Που θα κάνει τα υγιή κύτταρα, καρκινικά: Γκλαμουριά, χλίδα, αρπαχτή, απάτη, Life Style, Ντιντήδες αντί για Απάχηδες. Που θα μετατρέψει τον ιστό σε λίπος: Φάε ρε, διορίσου, δανείσου, βολέψου, άραξε.
Και μετά τα μικρόβια θα διαβούν σαν τα στίφη επάνω στα γυναικόπαιδα της Σμύρνης.
Τόσο σημαντικός είναι ο αγώνας. Βαρύ και το φορτίο αυτών που γεννήθηκαν αιμοσφαίρια και όχι μικρόβια, δεν γίνεται όμως ν’ αλλάξουν ρόλους, όσοι Κωστόπουλοι και αν περάσουν. Βαριά η ύβρις αυτών που από κύτταρα έγιναν καρκίνος. Έζησαν μία νεύρωση για λίγα δευτερόλεπτα, πέθαναν μέσα στους αιώνες.
Αγνοία Μήτηρ πάσης κακίας. Εμείς όμως δεν έχουμε πλέον αυτή την δικαιολογία. Δεν είναι το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, τα ΧΥΤΑ του Μπόμπολα και το τσιμέντο της Hoechtief.
Και αν περάσαμε από το απόλυτο σκοτάδι στο ημίφως της ημιμάθειας και της παπαγαλίας, όπου η Γη έγινε από επίπεδο αγροτεμάχιο, “περιστρεφόμενη σφαιρική χωματόπετρα με ολίγη από λάσπη” και εμείς το χάβουμε σαν τα χαϊβάνια…
Και αν πρέπει να γίνεις τέκτονας για να σου πουν στον τριακοστοκάτι βαθμό ότι “Μεγάλε η Γη είναι ζωντανός οργανισμός”, αφού σου έχουν κάνει το μυαλό κυμά και εσύ κοιτάς εκστασιασμένος λες και ανακάλυψες ότι υπάρχει τελικά Άι Βασίλης…
Εδώ τα είχαμε πει όλα. Εδώ και παρά πέρα, τα άλλα αδέρφια μας, παιδιά του κοινού μας προγόνου. Και αν ο Σωκράτης περνιέται για “Ελληναράς” με το «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ», όταν οι τότε “εκσυγχρονιστές” άρχισαν στο εξουσιαστικο τους παραλήρημα να τιμούν “είδωλα” αντί για αξίες, ακούστε τα από το ξαδερφάκι μας στην άλλη άκρη της Γης:

Απόσπασμα από την Επιστολή του Αρχηγού των Γηγενών Σηάτλ, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, 1854 (σα να λέμε Στρως Καν ένα πράμα):

“Κανένας δεν μπορεί να πουλά ή να αγοράζει τον ουρανό ή τη ζεστασιά της γης, τη δροσιά του αέρα και το άφρισμα του νερού, γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. Εμείς είμαστε μέρος τους, μέρος της Φύσης… Ο αγέρας είναι ακριβός για τον ερυθρόδερμο, γιατί όλα τον μοιράζονται με την ίδια πνοή: τα ζώα, τα δέντρα, ο άνθρωπος. Είμαστε κομμάτι της γης. Καθετί πάνω στη γη είναι ιερό για το λαό μου.
Η απληστία των Χλωμών Προσώπων θα τα καταβροχθίσει όλα, ό,τι υπάρχει στη Γη, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια έρημο. Από δω και μπρος η ζωή τελείωσε!
Τώρα αρχίζει η επιβίωση!”

Καλόν αγώνα Αδέρφια, όχι για εμάς, για την φουκαριάρα τη Μάνα μας! Καλή χρονιά σε όλους αυτούς που θα αγωνιστούν για να την υπερασπίσουν και μόνο σε αυτούς!                                                                                                                   ΠΗΓΗ:olympia.gr

Χαρά Νικοπούλου: Από το πτώμα μας θα περάσουν όσοι σχεδιάζουν Κοσσοβοποίηση της Θράκης - ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Επικοινωνήσαμε με την κ. Νικοπούλου αμέσως μετά την βράβευσή της που είναι μια μεγάλη δικαίωση. Ήταν η Χαρά που πάντα ξέρουμε, ευθύς χαρακτήρας και ατόφιος, που παραμένει εκπαιδευτικός προσηλωμένη στις ελληνικές αξίες, που πατά στην γη, δεν ουρανοβατεί και κυρίως δεν φλερτάρει πολιτικά. Ήταν ικανοποιημένη γιατί αυτό που την χαρακτήριζε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια που υπηρέτησε στο πομακοχώρι του Έβρου, η αγωνία της να αποκτήσουν ελληνική παιδεία και πολιτισμό τα παιδιά του δημοτικού περνώντας από καθημερινές τρικλοποδιές και συμπληγάδες αναγνωρίστηκαν και ήρθε η ηθική ικανοποίηση. Στο πλευρό της ο σύζυγός της Ηλίας Ελευθεριάδης, αθόρυβος και ουσιαστικός υποστηρικτής της.

Μιλήστε μας για την ιδιαίτερη βράβευση σας χθες από την Ακαδημία Αθηνών. Κ. Νικοπουλου είναι συγκινητικά πράγματα μετά από τις εντάσσεις και τις φορτίσεις που ζήσατε, το κυνηγητό αλλά και την δικαίωση που ζήσατε, βλέπουμε να έρχεται κάθε μέρα, είτε με δικαστικές αποφάσεις, είτε με την δικαίωση που βιώνεται από τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων, από τα βλέμματα των παιδιών και τώρα έρχεται η Ακαδημία Αθηνών να σας βραβεύσει και να σας παρασημοφορήσει δικαιώνοντας την στάση σας για όλα αυτά που πράξατε με συναίσθηση της ευθύνης σας Πως αισθάνεστε;

-Είναι ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπο μου, είναι ιδιαίτερη συγκίνηση, δεν νιώθω απλά δικαιωμένη. Νιώθω πως άξιζα πραγματικά να περάσω κάποια πράγματα στο Μεγάλο Δέρειο, σε αυτό το πομακοχώρι, γιατί πάντα ένας Γολγοθάς και μια σταύρωση έχει στο τέλος μια Ανάσταση. Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα, ανήκει σε κάθε απλό Έλληνα που πιστεύει στην Ελλάδα, ανήκει σε κάθε μάνα Ελληνίδα που μεγαλώνει τα παιδιά της με το έθνος μέσα της και κυρίως ανήκει στα δικά μου πομακόπουλα του Μεγάλου Δερείου που τους το αφιερώνω μέσα από την καρδιά μου.

Τι ακριβώς συνέβη, τι ζήσατε, τι περιλαμβάνει αυτή η ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπό σας;

-Ήταν πολύ συγκεκριμένη η τιμή που μου έχει αποδοθεί. Η Ακαδημία Αθηνών αποφάσισε πως είμαι άξια να φέρω το Αργυρό Μετάλλιο Ανδρείας για την εθνοπρεπή στάση μου στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου. Ειλικρινά δεν περίμενα αυτή την υπέρτατη τιμή, ευχαριστώ ειλικρινά την Ακαδημία γιατί εν έτη 2010 που η ελληνική κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο «Εθνικό» από το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων και προχωράει ακόμη πιο πολύ περιθωριοποιώντας όλους τους απλούς Έλληνες ως «ακραίους εθνικιστές» επειδή αγαπούν το έθνος τους κι έρχεται η Ακαδημία Αθηνών στο πρόσωπο μου να παρασημοφορήσει την ίδια την φιλοπατρία και την αγάπη προς το έθνος και να μας δώσει ένα μήνυμα,. Ότι οι πνευματικοί άνθρωποι βγαίνουν πλέον μπροστά και μας δείχνουν τον δρόμο, να αγαπήσουμε την Ελλάδα και το έθνος και να σηκώσουμε όλοι την Ελληνική σημαία στα χέρια μας όπου και αν βρισκόμαστε, στην Θράκη, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος να σηκώσουμε ψηλά την σημαία και να αγαπήσουμε το έθνος μας.

Και να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε την νέα γενιά που είναι το μέλλον και το αύριο, αυτό που κάνατε εσείς δηλαδή.

-Ακριβώς.

Η χρονιά κλείνει, την αποχαιρετάμε και μπαίνουμε σε ένα δύσκολο έτος όπως λένε όλοι, 2011, ποιο είναι το μήνυμα της Χαράς Νικοπούλου;

-Αν μου επιτρέπεται θα ήθελα να στείλω ένα διπλό μήνυμα πρώτα στους Έλληνες και μετά θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα και σ΄ έναν Tούρκο. Στους Έλληνες που βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο της γης, είτε μέσα στην Ελλάδα είτε εκτός Ελλάδος, θα ήθελα να τους πω, πως πρέπει να κλείσουν μέσα τους την Ελλάδα και τον Χριστό και να προχωρήσουν έχοντας στα χείλη την φράση του Λεωνίδα «Μολών Λαβέ» και αναλογιζόμενοι τα σύννεφα που έρχονται στην Θράκη και διαβάζοντας στο διαδίκτυο για κάποια άρθρα που αναφέρουν πιθανή .Κοσοβοποίηση της Θράκης, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον κ.Σάρνιτς και να το διαβιβάσει στην χώρα του, πως οι Έλληνες είμαστε λαός και απόγονοι του Λεωνίδα και μόνο πάνω από το πτώμα μας θα Κοσοβοποιήσει την Θράκη.

Να σου ευχηθούμε να είσαι γερή και να παραμείνεις ατόφια όπως είσαι τώρα.

-Κυρίως θα παραμείνω δασκάλα πάνω από όλα».

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ -ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ                                                              ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

Το ΑΠΟΕΛ και οι Παυσανίες του σήμερα

Είναι στιγμές που η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όμως είναι και στιγμές που παρά τις ίδιες συνθήκες και τα παρόμοια γεγονότα αλλάζει, παίρνει καινούρια μονοπάτια, ακολουθεί μια εντελώς καινούρια πορεία. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το ποιόν του λαού στη δεδομένη ιστορική στιγμή. Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του καλαθοσφαιρικού αγώνα του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας και της τουρκικής Karsiyaka  εκτός από τον πολιτικό σάλο που προκάλεσαν έδωσαν και τροφή σε διάφορους αρθρογράφους, σχετικούς και άσχετους, να ασχοληθούν, να διατυπώσουν απόψεις … κάποιοι από αυτούς μάλιστα να στάξουν και χολή.

Το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, πήρα στα χέρια μου τον Πολίτη. Είδα ότι ένα μεγάλο κομμάτι της εφημερίδας ασχολείτο με τα επεισόδια. Διάβασα με μεγάλη προσοχή το άρθρο του Άντρου Μιχαηλίδη, ενός σοβαρού και έγκριτου δημοσιογράφου, με τον οποίο διαφωνώ καθέτως πολιτικά, αλλά σέβομαι τις απόψεις του και απολαμβάνω να προβληματίζομαι στα γραφόμενά του. Ο άνθρωπος έθεσε κατά την υποκειμενική μου άποψη το συμβάν στις σωστές του διαστάσεις. Συμφωνώ μάλιστα ότι παρασυρθήκαμε στην παγίδα μεγαλοποιώντας τα πράγματα και αποενοχοποιώντας την Τουρκία και τα όργανά της στα κατεχόμενα. Ίσως θα ήταν καλύτερα κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι να σταματήσουν να ασχολούνται με το ΑΠΟΕΛ και να αρχίσουν να ασχολούνται με την κατοχή και κυρίως με την βιωσιμότητα της λύσης που ένθερμα υποστηρίζουν θέτοντας σε κίνδυνο όλο τον κυπριακό ελληνισμό.
 Αυτό όμως που μου προκάλεσε τεράστια έκπληξη και αλγεινότατη εντύπωση ήταν δύο ενυπόγραφα άρθρα που έφεραν στο μυαλό μου τη γνωστή λαϊκή ρήση «τι πίνουνε και δε μας δίνουνε». Ο πρώτος αρθρογράφος, κάποιος Γιώργος Λουκκούμης, αφού θεωρεί το ΑΠΟΕΛ φυτώριο φασισμού,  καλεί το διοικητικό του συμβούλιο πρώτον να καταργήσει το apoellas.com, το οποίο μάλιστα είναι εναντίον της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας ( ε, όχι κι εναντίον της διζωνικής!) δεύτερον  να απαγορεύσει στους οπαδούς του τη χρήση της ελληνικής σημαίας και τρίτον να απαγορεύσει την κομματική δραστηριότητα των μελών του και να πάψει το σωματείο να ταυτίζεται με συγκεκριμένο κόμμα (μάλλον εννοεί το ΔΗΣΥ). Ο δεύτερος αρθρογράφος, ο Λάκης Κουτζιουλας, ο οποίος στο παρελθόν κάλεσε όπως και ο Δημήτρης Χριστόφιας τις δύο «μητέρες πατρίδες» να απολογηθούν για τα κακά που έκαναν στο νησί μας, χτύπησε ρέστα σε ένα κείμενο που ξεχείλιζε από ειρωνεία και σαρκασμό. Αφού ξεκαθάρισε πως ο υπερπατριωτισμός είναι αιώνια αξία όπως και η βλακεία, εξίσωσε τα Οκτωβριανά του ’31 και τον αγώνα του 1955 – 59 με τη κατάρριψη του ελικοπτέρου του Μακαρίου το 1970 και το πραξικόπημα το 1974, αναφέροντας τα ως αναντίλεκτα γεγονότα υπερπατριωτισμού (και βλακείας).
Πού κολλά σε όλα αυτά ο Παυσανίας; Ο Παυσανίας ήταν ένας Σπαρτιάτης στρατηγός, ο ήρωας της μάχης των Πλαταιών (479 π.Χ.)  που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική απομάκρυνση του περσικού κινδύνου από την Ελλάδα. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από όλους τους Έλληνες, μέχρι που υιοθέτησε τον ανατολίτικο τρόπο ζωής και άρχισε να αλληλογραφεί με τον Ξέρξη, τον Πέρση βασιλιά. Οι συμπατριώτες του τον καταδίκασαν σε θάνατο και αφού έκτισαν τις πόρτες και τα παράθυρα ενός ναού, όπου κατέφυγε σαν ικέτης, τον άφησαν να λιμοκτονήσει.
Σήμερα οι Παυσανίες κυκλοφορούν ελεύθερα. Δεν αλληλογραφούν κρυφά με τον εχθρό αλλά αγορεύουν ελεύθερα και ανερυθρίαστα από τα βήματα που τους δίνουν τα ξενοκίνητα συμφέροντα. Φοβούνται την αντίθετη άποψη. Θέλουν ιστοσελίδες να κλείσουν και φωνές να σιγήσουν ίσως γιατί στα καθεστώτα που θαύμαζαν και θαυμάζουν νόμιμο είναι μόνο το εκφραστικό όργανο τους κόμματος. Θέλουν να σταματήσει η χρήση της ελληνικής σημαίας στα γήπεδα ( εκτός αν χρησιμοποιείται για προσάναμμα;) ενθυμούμενοι με φρίκη τις χιλιάδες σημαίες του έθνους που ανέμιζαν στους αγώνες τους champions league και κακοφάνισαν τον κατακτητή. Θέλουν να απαγορευτεί η κομματική δραστηριότητα μελών του ΑΠΟΕΛ  ξεχνώντας επιμελώς ότι υπάρχουν ομάδες πολύ περισσότερο αναμεμιγμένες σε κομματικούς μηχανισμούς. Μισούν τους ήρωες του ’31 και του ’55 γιατί αντιπροσωπεύουν ιδανικά τα οποία ποτές τους δεν κατάλαβαν, ιδανικά που δεν άγγιξαν την παχυδερμική τους τετράγωνη λογική. Η θυσία για την πατρίδα, η αγάπη για τη λευτεριά είναι για τους σημερινούς Παυσανίες «αναντίλεκτα γεγονότα» υπερπατριωτισμού και βλακείας.
Μην πετροβολάτε τους Παυσανίες. Μην κτίζετε τείχη γύρω τους. Μην τους αποκλείετε από την ελευθερία του λόγου όπως θέλουν να κάνουν αυτοί με όσους διαφωνούν μαζί τους. Χρειαζόμαστε τους Παυσανίες. Μας ταρακουνούν από το λήθαργο της καλοπέρασης και του εφησυχασμού. Μας ξυπνούν αρχές και αξίες βαθιά κοιμισμένες στα εσώψυχά μας. Όσο πιο πολύ χολή έχουν τα βέλη που εκτοξεύουν τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να τρυπήσουν το χοντρό πετσί μας, να μας σηκώσουν από τον καναπέ και να μας ωθήσουν να επαναστατήσουμε, να κάνουμε κάτι τελοσπάντων ενάντια στην ηθική μιζέρια που μας καταβαράθρωσε. Σ’ αυτούς αφιερώνω κι εγώ το ποίημα του Παντελή Μηχανικού με τον τίτλο Ίτε:
«Και τι περιμένεις από ανθρώπους / που τους βιάσανε τις γυναίκες μπροστά στα μάτια τους / και δεν τράβηξαν τον σουγιά τους. / Απαθώς / τότε / κι απαθώς / σήμερα / ζητάνε απλώς / διαζύγιο. / Τέτοιοι ρουφιάνοι / δεν μπορούν να πολεμήσουν για τίποτε».
 ΥΓ: Υπάρχουν κι άλλες αιώνιες αξίες εκτός από τον υπερπατριωτισμό και τη βλακεία. Το απέδειξε ο Εφιάλτης στις Θερμοπύλες.
                                                      Νικόλας Παπανικολάου
ΠΗΓΗ:www.apoel.net

Καλή λευτεριά


Ευχές χορτάσαμε. Και λόγια χορτάσαμε. Και το “περιμένετε” το χορτάσαμε κι αυτό. Κι όμως έχουμε ελληνικές οικογένειες νηστικές, που καταφεύγουν στα συσσίτια της εκκλησίας και στον Ερυθρό Σταυρό και στον εξευτελισμό της “φιλανθρωπίας” και της λύπησης του οικονομικά ισχυρού. Είμαστε μια παραλλαγή της κουβέντας του Καραγκιόζη “θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε”.
Δεν σας ευχαριστούμε καθόλου για τις ευχές σας κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Και αυτό που μας λέτε: “Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας” δεν είναι ακριβές. Το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία δεν είναι μόνο για αυτούς που πλούτισαν παράνομα. Αλλά το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία στρέφεται ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ εναντίον εκείνων οι οποίοι επέτρεψαν σε αυτούς τους βρωμιάρηδες να πλουτίσουν παράνομα. Στρέφεται ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ εναντίον εκείνων που τους έχουμε ως λαός δώσει ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ να μην αφήνουν βρωμιάρηδες να πλουτίζουν παράνομα. Στρέφεται ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ εναντίον εκείνων που τους έχουμε ως λαός δώσει ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ να εγκαθιδρύσουν κράτος δικαίου και ισονομίας. Στρέφεται ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ εναντίον εκείνων που τους έχουμε ως λαός δώσει ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ να μας κάνουν ανάπτυξη οικονομική για να βρίσκουμε δουλειές εμεις και τα παιδιά μας και να μην τρέχουμε να χάνουμε την λεβεντιά μας στα γραφεία τους με παρακλήσεις διορισμών. Στρέφεται ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ εναντίον εκείνων που τους έχουμε ως λαός δώσει ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ να εφαρμόσουν διαφάνεια και αξιοκρατία σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου και όχι οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία.
Και τι κάναν αυτοί που τους δώσαμε ως λαός ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ για όλα αυτά κ. Πρόεδρε; Μας γράψαν στους όρχεις τους κ. Πρόεδρε. Και μας στέλνουν και ευχές από πάνω. Ε, δεν νομίζω ότι συναισθάνεστε τίποτε κ. Πρόεδρε. Εγώ σαν έλληνας πολίτης και φορολογούμενος σας λέω κ. Πρόεδρε ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ. Και θεωρώ ύψιστη προσβολή προς το άτομό μου, την οικογένειά μου και τις άλλες οικογένειες των ελλήνων που ξέρω τι ζόρια περνάνε αυτές τις γιορτινές μέρες, τις ευχές σας κ. Πρόεδρε. Ευχές την ίδια στιγμή που αναγγέλλονται νέες φοροεπιδρομές και αυξήσεις σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που χρειάζεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ η ελληνική οικογένεια. Εσείς μας στέλνετε ευχές. Μεγάλη προσβολή. Και εύχομαι κ. Πρόεδρε, από τα βάθη της ψυχής μου, ο θεός να σας το ξεπληρώσει. Και σε σας και στην οικογένειά σας.
Και στους έλληνες συμπολίτες μου δεν έχω να πω Καλή Χρονιά. Στους έλληνες συμπολίτες μου έχω να πω πως την χρονιά που μας έρχεται πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, να μονοιάσουμε από τις διχόνοιες που προωθεί το πολιτικό σύστημα στου οποίου την κορυφή βρίσκεστε κ. Πρόεδρε, για να μας χειραγωγεί. Να μονοιάσουμε και μονοιασμένοι όλοι οι έλληνες, αριστεροί και δεξιοί, να σας στείλουμε όλους από κει που ‘ρθατε κ. Πρόεδρε. Και που ‘χετε στρογγυλοκαθήσει στον σβέρκο μας εδώ και 40 χρόνια, εσείς και οι οικογένειές σας, κ. Πρόεδρε, των πολιτικών μας.
Οι οικογένειες σας που δεν πρόκειται ούτε να απελπιστούν, ούτε να πεινάσουν από αυτή την κρίση στην οποία μας οδηγήσατε όλοι σας, που τώρα μας στέλνετε και ευχές. Μόνο ευχές. Οικογένειες όπως η δική σας κ. Πρόεδρε που ο παππούς, όπως εσείς κ. Πρόεδρε, έχει να πάρει ένα δώρο στα εγγόνια του. Οικογένειες όπως η δική σας κ. Πρόεδρε που ο πατέρας δεν χρειάζεται να κρύψει το δάκρυ και τον πανικό του, από την γυναίκα του και τα παιδιά του. Οικογένειες ασφαλείς που στέλνουν ευχές στις οικογένειες εκείνων που κατέστησαν δυστυχείς και ανασφαλείς. Δύο κατηγορίες ελληνικών οικογενειών είναι το πολιτικό έργο 40 ετών πολιτικής ζωής, ενός πολιτικού συστήματος στου οποίου την κορυφή βρίσκεστε κ. Πρόεδρε. Δυο κατηγορίες ελληνικών οικογενειών είναι το έργο σας και το αποτέλεσμά σας. Και ευχές.
Μας μιλάτε για “αμαρτίες δεκαετιών” αλλά δεν μας κατονομάσατε ούτε έναν αμαρτωλό κ. Πρόεδρε. Αμαρτίες δεκαετιών και ευχές. Ευχές θα φάμε κ. Πρόεδρε;
40 χρόνια είσαστε πολιτικός κ. Πρόεδρε, και υπάρχουν και άλλοι σαν κι εσάς που έχουν κλείσει 4 δεκαετίες στην πολιτική ζωή. Αλήθεια το θεωρείτε αυτό πολιτική υγεία; Μήπως το θεωρείτε συμβατό με την Δημοκρατία κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας;
Γι’ αυτό, αυτό που λέω και ξαναλέω στους συμπολίτες μου, και θα συνεχίσω να το λέω όσο το επιτρέπουν οι μικρές δυνάμεις μου, είναι πως πρέπει να αναγκάσουμε αυτή την κυβέρνηση να παραιτηθεί και μαζί της να εξαφανιστεί από προσώπου γής, εί δυνατόν να κλειστεί αιωνίως στην φυλακή, όλη αυτή η ομάδα ανθρώπων, που εσείς κ. Πρόεδρε καλείτε συναδέλφους σας πολιτικούς, κι εγώ και πολλοί άλλοι έλληνες σαν και μένα ισχυριζόμαστε ότι φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την σημερινή εθνική μας καταστροφή.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ από την βρωμιά και την σαπίλα πατριώτες συνέλληνες.
Κουράγιο κι αντοχή σε όλους μας.
Τις οικογένειές μας και τα μάτια μας.
Θραξ Αναρμόδιος                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:anarmodios.wordpress.com

Την ώρα που οι ελληναράδες υπουργοί έσκαγαν στο φαΐ και στο ποτό σε ρεβεγιόν χλίδας…

http://s.enet.gr/resources/2009-06/putin-3-thumb-large.jpg                                  Ρωσία: Τρεις αξιωματούχοι διατάχθηκαν να περάσουν την Πρωτοχρονιά με τους Μοσχοβίτες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε τρεις αξιωματούχους της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Ενέργειας, να περάσουν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς με τους κατοίκους της περιοχής της Μόσχας όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση επειδή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να επιδιορθώσουν εγκαίρως τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. “Είπατε πως όλα θα είχαν αποκατασταθεί σήμερα μέχρι τις 18:00. Δεν θα έπρεπε να πείτε τίποτα αν δεν ήσασταν σίγουροι”, είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση. “Νομίζω ότι θα πρέπει να πάτε να περάσετε την Πρωτοχρονιά μαζί τους (με τους κατοίκους)”, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον υπουργό Ενέργειας, Σεργκέι Τσμάτκο, τον κυβερνήτη της περιοχής της Μόσχας και το διευθυντή της τοπικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κυβερνήτης της Μόσχας, Μπόρις Γκρόμοφ, έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί δύο κοινότητες και θα συναντηθεί με κατοίκους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους. Τουλάχιστον 6000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και πολλές ημέρες επειδή έσπασαν οι πυλώνες εξαιτίας του ψύχους και της καταρρακτώδους, παγωμένης βροχής που έπληξε την περιοχή. Το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων η Μόσχα και η γύρω περιοχή μετατράπηκαν σε μια απέραντη παγοπίστα. Πεζοδρόμια, δέντρα και πυλώνες καλύφθηκαν με ένα στρώμα πάγου μέσα σε λίγες ώρες. Φ.Γ. (Αξία)
Γι’ αυτό σας λέμε: Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.                                                                     ΠΗΓΗ:olympia.gr

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Αρχίζει η διχοτόμηση της Τουρκίας;


Σημαντικά και επαναστατικά γεγονότα ενδέχεται να συντελεσθούν σύντομα στην περιοχή μας, με δραματικές και σεισμικές εκτυλίξεις σε όλη την Ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Ευρασία. Το περ. Σαββατοκύριακο σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ ένα γεγονός ύψιστης και πολυδιάστατης σημασίας, που πέρασε απαρατήρητο από τον κυπριακό και ελλαδικό πολιτικό μικρόκοσμο. Το Συνέδριο για τη Δημοκρατική Κοινωνία στο Ντιγιάρμπαρκιρ υιοθέτησε σχέδιο για τη Δημοκρατική Αυτονομία εντός των συνόρων της Τουρκίας με δικαίωμα αυτοοργάνωσης των Κούρδων. Το σχέδιο εισηγείται ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ Τούρκων και Κούρδων, με τη λειτουργία τοπικού Κουρδικού Κοινοβουλίου καθώς και ελεύθερα κουρδικά τοπικά συμβούλια.

Η Άγκυρα πανικοβλήθηκε και ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ αποφάσισε να περάσει τις δύο τελευταίες ημέρες του χρόνου στο Ντιγιάρμπακιρ για να εκτονωθεί η κατάσταση, εξαιτίας της επίσημης χρήσης της κουρδικής γλώσσας από δήμους της ΝΑ Τουρκίας, της δημιουργίας δίγλωσσων επιγραφών και του αιτήματος για δημοκρατική αυτονομία. Εξάλλου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας, Αμντουραχμάν Γιαλτσίνκαγια, διέταξε έρευνα κατά του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του κόμματος, Μπενγκί Γιλντίζ, δήλωσε στην τουρκική «Χουριέτ» (22/12/2010) πως «αν η κυβέρνηση δεν λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις μας, αν μας κλείσει, τότε κάποιοι μπορεί να πουν ότι "τα όπλα θα πάρουν τη θέση του διαλόγου", όπως έγινε πριν από λίγους μήνες». Εννοούσε αιματηρές επιθέσεις Κούρδων ανταρτών εναντίον φυλακίων και το θάνατο δεκάδων στρατιωτών.

Οι εξελίξεις αυτές πρέπει να διασυνδεθούν προς άλλες, εξίσου κρίσιμες, που αναμένονται στο Βόρειο Ιράκ, όπου από ετών λειτουργεί κουρδικό κράτος, με πρωτεύουσα το Ερμπίλ, στην καρδιά του πετρελαιοφόρου Κιρκούκ, που οι Κούρδοι διεκδικούν παλαιόθεν. Εκεί έπρεπε να γίνει απογραφή πληθυσμού από το 2007. Αναβλήθηκε γι’ αυτόν το μήνα. Αν και εφόσον η απογραφή πραγματοποιηθεί, θα επισημοποιήσει την κουρδική πλειοψηφία, η οποία, δικαιωματικά, θα διεκδικήσει τη λειτουργία αυτόνομου και ανεξάρτητου, πια, κράτους, στο βόρειο Ιράκ. Όμως, τα σχέδια των Κούρδων προεκτείνονται και προς την Τουρκία. Χάρτες, που από καιρό έχουν αναρτηθεί στα γραφεία του αυτόνομου κουρδικού κράτους, δείχνουν μιαν ακανόνιστη έκταση που καταλαμβάνει μέγα μέρος του Βόρειου Ιράκ με το Κιρκούκ, όλη σχεδόν την ανατολική Τουρκία και καταλήγει ανάμεσα στην Αλεξανδρέττα και τη Μερσίνα. Εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεθοδική διαδικασία «κουρδοποίησης» της συγκεκριμένης περιοχής, ειδικά της Μερσίνας, που βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο.

Το κουρδικό στοιχείο, οικονομικά και πληθυσμιακά ελέγχει ήδη την περιοχή και τη Μερσίνα. Αν ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος στο Βόρειο Ιράκ, θα διεκδικήσουν εδάφη από την Τουρκία και διέξοδο στη θάλασσα. Αυτό θα σημαίνει δύο σεισμικές και καταλυτικές εξελίξεις για ολόκληρη την περιοχή: Πρώτον, την κατάρρευση του Ιράκ και την τριχοτόμηση του, με όλα τα συνεπακόλουθα για την περιοχή. Δεύτερον, τη διχοτόμηση της Τουρκίας, που είναι ο χειρότερος εφιάλτης της. Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία; Θα αντιδράσει κατά τη γνωστή και πάγια δολοφονική τακτική της: Επιχειρώντας να εξολοθρεύσει το κουρδικό στοιχείο και κατακαίοντας κουρδικές πόλεις και χωριά. Με αποτέλεσμα μιαν ευρύτερη ανάφλεξη με ανάμειξη και άλλων παραγόντων.

Το άλλο ερώτημα αφορά τις ΗΠΑ: Πώς θα αντιδράσουν σε ανακήρυξη κουρδικού κράτους και σε διχοτόμηση της Τουρκίας; Η απάντηση ίσως βρίσκεται σε ανάλυση Αμερικανού ειδικού (Peters Ralf: «Blood Brothers: How a better Middle East Would Like» Armed Forces Journal, July 5, 2006), όπου επισημαίνεται ωμά: «Ένα ελεύθερο Κουρδιστάν, εκτεινόμενο από το Ντιγιάρμπακιρ στην Ταυρική, θα αποτελεί το πλέον φιλοδυτικό κράτος στην περιοχή μεταξύ Βουλγαρίας και Ιαπωνίας». Και μιλάμε για έναν κουρδικό πληθυσμό 27-36 εκατομμυρίων. Τέτοιες πιθανές εξελίξεις θα αναδιατάξουν δραματικά, γεωγραφικά, πολιτικά, ενεργειακά, γεωπολιτικά όλη την περιοχή και θα επηρεάσουν αμεσότατα την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή                                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΑΛΛΑΣ:"ΜΑΣΤΡΕ ΜΟΥ ΠΕΘΑΙΝΩ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ".


"ΜΑΣΤΡΕ ΜΟΥ ΠΕΘΑΙΝΩ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ".
Το 1935, στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Μαραθόβουνο, γεννήθηκε ο Μιχαήλ (Μάκης) Γεωργάλλας. Στις 31 Δεκεμβρίου 1956 ο 21χρονος Μάκης ξεψυχούσε με το όνομα της Μάνας Ελλάδας στα χείλη…

Φοιτούσε ακόμη στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, όταν πρωτοστατούσε σε μαχητικές διαδηλώσεις κατά των αποικιοκρατών. Δεν μπορούσε η ελληνική του ψυχή να δεχτεί πως η Κύπρος ήταν σκλαβωμένη. Σε κάθε χριστιανική και εθνική κίνηση μέσα ήταν κι ο Μάκης. Συνελήφθηκε και κλείστηκε στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς. Μα πώς μπορούσε να χωρέσει η ελεύθερη ψυχή του στις φυλακές εκείνες; Με μεγάλη τόλμη πέτυχε να δραπετεύσει στις 13 Σεπτεμβρίου 1956 και να καταφύγει στα βουνά. Αμέσως μετά, κατάφερε να ενωθεί με την ομάδα του Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατό του, τρεις μήνες αργότερα.

Ο Αρχηγός Γρίβας, χαρακτηρίζει τον Γεωργάλλα «γενναίο παλικάρι, αγνός και ενθουσιώδης αγωνιστής, όστις, μολονότι λαμπρού ήθους και εξαιρέτου επιδόσεως, απεβλήθη, ως μη ώφειλε, του Σχολείου, εις το οποίο εφοίτα, λόγω της ζωηρής συμμετοχής τους εις τας μαθητικάς πατριωτικάς εκδηλώσεις».

Η ομάδα του Αυξεντίου καταδιωκόταν από τους Άγγλους και μετακινείτο συνεχώς. Το βράδυ της 30ης προς 31 Δεκεμβρίου 1956 βρισκόταν στο χωριό Ζωοπηγή της επαρχίας Λεμεσού, στο σπίτι του Μηνά Κωνσταντίνου. Το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου είχαν φτάσει στο χωριό Εγγλέζοι και διενήργησαν έρευνες άνευ αποτελέσματος. Γύρω όμως στα μεσάνυχτα, κατέφθασε ιδιωτικό ταξί και σταμάτησε έξω από το σπίτι του Μηνά, 20 περίπου μέτρα από την κρύπτη των ανταρτών. Οι επιβαίνοντες άρχισαν να χτυπούν τη θύρα του σπιτιού. Ο Αυξεντίου, νομίζοντας ότι ήταν μαντατοφόροι της ΕΟΚΑ, έστειλε τον Μηνά να ανοίξει. Ανοίγοντας βρέθηκε αντιμέτωπος με 5 πάνοπλα άτομα. 2 Τούρκους και 3 αργυρώνητους προδότες στην υπηρεσία των Άγγλων. Αυτοί ήταν οι Ανδρέας Φοινιώτης, Τσούκας και Λιμνιάτης. Κάποιος απ΄ αυτούς πλησίασε τον Μηνά και του είπε δήθεν εμπιστευτικά να ειδοποιήσει αμέσως τους αντάρτες που ήταν στο χωρίο να φύγουν, γιατί σε 10 λεπτά θα κατέφθανε στρατός. Ο Μηνάς αντελήφθη το τέχνασμα και έτσι άρχισε να προσποιείται άγνοια.

Οι 5 πράκτορες των Άγγλων αφού κατάλαβαν ότι δεν ήταν δυνατόν να πετύχουν κάτι με το καλό, άρχισαν να απειλούν το Μηνά για να τους αποκαλύψει που βρίσκονταν όπλα και βόμβες. Όταν άρχισαν να γίνονται πολύ απειλητικοί, ο Μηνάς, για να ειδοποιήσει την ομάδα των ανταρτών, που βρίσκονταν στην παρακείμενη οικία άρχισε να φωνάζει ζητώντας βοήθεια. Ο Αυξεντίου, ο οποίος άκουσε τις φωνές, αποφάσισε να τον απαγκιστρώσει από τους πράκτορες των Άγγλων για να τον σώσει, γιατί ο Μηνάς Κωνσταντίνου ήταν άριστο στέλεχος της ΕΟΚΑ και επιπλέον, γνώριζε πολλά μυστικά της Οργάνωσης. Έτσι ο Αυξεντίου και ο Γεωργάλλας, οπλισμένοι με Τόμιγκαν, προχώρησαν προς τους 5 πράκτορες και όταν έφτασαν σε απόσταση 15 μέτρων ήταν έτοιμοι να πυροβολήσουν. Όμως, ο Μηνάς βρισκόταν στο βαλλιστικό πεδίο τους... Περίμεναν λίγο να μετακινηθεί ο Μηνάς. Οι πράκτορες των Άγγλων όμως, αντιλήφθηκαν τους 2 αντάρτες και όταν μετακινήθηκε ο Μηνάς, ακούστηκε μια ριπή και ο Γεωργάλλας έπεσε πληγωμένος βαριά. Αυτός που πυροβόλησε ήταν ο Τούρκος. Αμέσως ο Αυξεντίου ανταπέδωσε τα πυρά προς το μέρος που φάνηκε η λάμψη και το εχθρικό αυτόματο σίγησε, αφού είχε σκοτωθεί ο κάτοχός του.

Για μερικά λεπτά έγινε ανταλλαγή πυρών αλλά οι πράκτορες των Εγγλέζων κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας στο ταξί. Ο Γιωργάλλας τραυματισμένος βαριά, σύρθηκε σιγά σιγά και χάραξε μια γραμμή με το αίμα του, από το γεφύρι του χωριού, όπου τραυματίσθηκε, μέχρι το σπίτι του Μηνά.

Πριν πεθάνει, ο Αυξεντίου έτρεξε κι αγκάλιασε το Μάκη. Ο νεαρός ήρωας κατάφερε να ψελλισει: «Μάστρε μου πεθαίνω. Ζήτω η Ελλάς».

Βιαστικά η ομάδα του Αυξεντίου έθαψε τον ήρωα στο νεκροταφείο του χωριού. Ήταν ακόμη άγρια μεσάνυχτα, όταν έφεραν κρυφά τον ιερέα του χωριού να τελέσει την κηδεία. Η αντάρτικη ομάδα που αποτελείτο από 6 άτομα ετοιμαζόταν τώρα να φύγει από το χωριό, γιατί αναμενόταν η άφιξη ισχυρής δύναμης Εγγλέζικων στρατευμάτων. Έπρεπε τα παλικάρια να φύγουν προτού έλθουν βρετανικές ενισχύσεις. Μέσα στο σκοτάδι εξαφανίστηκαν οι αντάρτες στη βουνοκορφή Παπούτσα.

Λίγο αργότερα αγγλικές δυνάμεις έφτασαν στο χωριό. Βρήκαν μόνο το νιόσκαφτο τάφο του νεαρού ήρωα με το άψυχο κορμί του να κείται σ' αυτόν.

Στην άκρη του χωριού Ζωοπηγή, κοντά στο γεφύρι του κύριου δρόμου, εκεί που ξεψύχησε ο Μάκης Γεωργάλλας, ένα μνημείο στέκεται σήμερα για να θυμίζει σε όλους μας τη θυσία του ήρωα. Όταν κάποια μέρα περάσεις από εκεί, αγαπητέ αναγνώστη, κάνε μια σύντομη στάση και κατέβα από το αυτοκίνητο. Κοίταξε το μνημείο και βάλε το σταυρό σου. Ιερός είναι ο τόπος εκείνος και κάθε τόπος όπου έδωσαν τη ζωή τους οι νέοι της Κύπρου.

Νέοι, με ψυχή από καθαρό ατόφιο ελληνικό χρυσάφι! Νέοι, που τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκονταν αγκαλιά με τα όπλα τους αντί με τους συγγενείς.

Νέοι, με ιδανικά και με ακλόνητη πίστη στην Ελλάδα και στην Ένωση.

Δόξα και Τιμή στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Δόξα και τιμή στους αθάνατους ήρωές μας!                                                                                             ΠΗΓΗ:www.apoellas.com

Προϋπολογισμός 2011

Πώς μια μεγάλη αλήθεια ...όσο ένας «ελέφαντας» μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια «μαργαρίτα» ελάχιστων λέξεων;

Πώς μια λεκτική «αφέλεια» μπορεί να αποκρύπτει μια εσκεμμένη αθλιότητα;

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, έρχεται να επιβεβαιώσει τις χειρότερες προβλέψεις για το μέλλον των Ελλήνων. Κυρίως επιβεβαιώνει αυτό, το οποίο συνηθίζεται πλέον να λέγεται ευρέως και είναι ότι …"η σημερινή γενιά των Ελλήνων θα είναι η πρώτη, που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη". Αυτό και μόνον να το πει κάποιος, είναι λάθος.
Γιατί; Γιατί, ενώ είναι αληθές, δεν είναι ακριβές …και στην περίπτωση αυτήν η ακρίβεια είναι ζωτικής σημασίας για την αξία της περιγραφής. Γιατί; Γιατί περιγράφεται κάτι κακό, που αφορά κάποιους ανθρώπους και όταν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει ν' αποκαλύπτεται και η προέλευσή του …Η προέλευση του κακού, εφόσον αυτό είναι το σημαντικό μιας τέτοιας περιγραφικής έκφρασης. Έναν "δολοφονημένο" άνθρωπο δεν τον λες "πεθαμένο", άσχετα αν είναι τέτοιος. Μια "βιασμένη" γυναίκα δεν την λες "ικανοποιημένη", επειδή το σεξ προσφέρει ικανοποίηση.
Το ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση αυτήν. Δεν υπάρχει ακρίβεια στην έκφραση, όταν το κακό, που περιγράφεται, αποδίδεται στο θύμα και δεν αποδίδεται στον θύτη. Δεν υπάρχει ακρίβεια στην έκφραση, όταν δεν αποκαλύπτεται ο υπεύθυνος γι' αυτό το κακό. Αναζητούμε βιαστές και όχι εραστές. Υπάρχουν θύματα και πρέπει να τα σεβόμαστε. Η σημερινή νέα γενιά των Ελλήνων δεν είναι υπεύθυνη γι' αυτό το οποίο καλείται να βιώσει. Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι …κι αυτοί δεν φαίνονται. Η γενιά αυτή δεν "φύτρωσε" απλά σε ένα παλιό βαλκανικό "χωράφι", για να κριθεί αυτοτελώς για την ποιότητά της. Κάποιοι την έφεραν στον κόσμο και αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τις συνθήκες στις οποίες θα ζούσε ακόμα και πριν αυτή ζήσει.
Δεν είναι δηλαδή θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας …ή τρόπος που "βλέπει" κάποιος το "ποτήρι". Είναι θέμα λογικής, εφόσον κάθε επόμενη γενιά προέρχεται από την προηγούμενη και εξαρτάται από αυτήν. Η γενιές των δένδρων είναι αυτές οι οποίες κρίνονται επιλεκτικά και όχι αυτές των ανθρώπων. Οι γενιές των δένδρων κρίνονται με αυτόν τον τρόπο, γιατί όλες ξεκινάνε από τον ίδιο σπόρο. Οι γενιές των δένδρων ζούνε αποκλειστικά και μόνον ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Οι γενιές των ανθρώπων είναι αλληλοεξαρτώμενες και η αποσπασματική τους κρίση δεν ισχύει και τις αδικεί. Όταν κρίνονται οι γενιές των ανθρώπων, κρίνονται για τις αποφάσεις τους και τις επιλογές τους και άρα κρίνονται κατά την απόλυτη ωριμότητά τους.
Οτιδήποτε λοιπόν αφορά τη νέα γενιά, πρέπει να "προβάλλεται" στους υπεύθυνους γι' αυτήν. Οτιδήποτε μπορεί να τη χαρακτηρίζει, είτε αυτό είναι καλό είτε κακό, πρέπει να "προβάλλεται" στους υπεύθυνους γι' αυτήν. Αν αυτή η γενιά δεν έχει καλή παιδεία, φταίνε αυτοί, οι οποίοι τη διαπαιδαγώγησαν. Αν αυτή η γενιά δεν έχει καλή εκπαίδευση, φταίνε αυτοί, οι οποίοι την εκπαίδευσαν. Αν αυτή η γενιά δεν έχει όνειρα, φταίνε αυτοί, οι οποίοι έστρωσαν λάθος το "κρεβάτι" της. Αν αυτή η γενιά δεν έχει ελπίδα, φταίνε αυτοί, οι οποίοι σχεδίασαν το "κλουβί" όπου την έβαλαν να κατοικεί. Το να πει κάποιος λοιπόν ότι …αυτή η γενιά δεν έχει καλή παιδεία, δεν ακριβολογεί, ακόμα κι αν αυτό το οποίο λέει ισχύει. Ακριβολογεί μόνον εάν πει ότι …"δεν δώσαμε καλή παιδεία σ' αυτήν τη γενιά".
Κάτι ανάλογο ισχύει και στο θέμα που αναφερόμαστε. Το να πει κάποιος ότι …η σημερινή γενιά θα είναι η πρώτη, που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη, είναι αληθές, αλλά δεν είναι ακριβές. Όταν μάλιστα αυτός, ο οποίος το λέει, ανήκει στην υπεύθυνη γενιά, τότε είναι σαν να "σπρώχνεις" κάποιον και να παριστάνεις τον έξυπνο, προβλέποντας ότι θα "πέσει". Άρα, το ακριβές --και στην περίπτωσή μας το σωστό-- είναι άλλο. Είναι αυτό, το οποίο αποδίδει τα πρωτεία με τον σωστό τρόπο στους σωστούς πρώτους. Το σωστό είναι ότι …"η γενιά του Πολυτεχνείου είναι η πρώτη γενιά Ελλήνων, που δεν κατόρθωσε να δώσει στα παιδιά της καλύτερη ζωή από αυτήν που απόλαυσε η ίδια …Η πρώτη και μοναδική γενιά Ελλήνων, η οποία απέτυχε παντελώς στα "γονικά" της καθήκοντα". Αυτή είναι η σωστή έκφραση, γιατί είναι απόλυτα ακριβής. Η ακριβολογία της είναι επιτυχής, όταν αποκαλύπτεται η προέλευση του κακού. Είναι ακριβής, όταν σταματά στην τελευταία υπεύθυνη γενιά. Είναι ακριβής, όταν αποκαλύπτει τον πραγματικά πρώτο.

Αυτό το σωστό σήμερα δεν αποκαλύπτεται. Εκ του πονηρού "μεταφέρεται" στους επόμενους και στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από μια λεκτική "αφέλεια", η οποία συμφέρει τους ενόχους …Συμφέρει αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στην εξουσία και είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το μέγα έγκλημα. …Συμφέρει αυτούς, οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς και εξακολουθούν να θέλουν να μας κυβερνούν …Συμφέρει τους κοινωνικούς εγκληματίες αυτής της γενιάς …Τους εγκληματίες, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ολόκληρη τη γενιά της αθλιότητας …Τους εγκληματίες, οι οποίοι έκαναν σε όλα τα επίπεδα ρεκόρ. Δεν υπάρχει ρεκόρ αθλιότητας, που να μην το κατέχει η γενιά του Πολυτεχνείου …Η γενιά των δήθεν "ηρώων" …Η γενιά των δήθεν "δημοκρατών" …Η γενιά των δήθεν...ποιητών …Η γενιά των "λουλουδιών", που αποδείχθηκε ..."λουλούδι" …Η γενιά, η οποία "επαναστάτησε" σε συνεννόηση και με την ευγενική χορηγία της εξουσίας …Η γενιά, η οποία "συνδικαλίστηκε" υπό τις εντολές των εργοδοτών …Η γενιά, η οποία αγωνίστηκε "αξιοκρατικά", για να κατακτήσει τα πάντα με μέσον …Η γενιά, η οποία αποδείχθηκε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμα και με τον διάβολο, προκειμένου να γεμίσει το ψωμοσάκουλό της …Η γενιά, η οποία, για να ανέλθει στην εξουσία, δήθεν "λάτρευε" τον Τσε και στο τέλος "προσκυνούσε" …μόνον την Goldman Sachs.
Αυτή η γενιά είναι με τεράστια διαφορά η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων από γενέσεως του ελληνισμού …Η γενιά, η οποία ήταν η πρώτη, που έφαγε τις συντάξεις των "γονιών" της, για να πάρει εξοχικό …Η γενιά, η οποία ήταν η πρώτη, που έφαγε το μέλλον των "παιδιών" της, για να πάρει κάμπριο …Η γενιά, η οποία πρώτη ξεπουλάει την πατρίδα της, για να μην "πληρώσει" τα λάθη της και να κατορθώσει να πάρει σύνταξη …Η γενιά, η οποία πρώτη --και με τις πράξεις της-- όχι μόνον "προφήτευσε", αλλά και μεθόδευσε το άσχημο μέλλον τόσο των προηγούμενων όσο και των επόμενων γενιών …Η πρώτη γενιά Ελλήνων, η οποία αδιαφόρησε πλήρως για όλους τους υπόλοιπους …Η πρώτη γενιά Ελλήνων, η οποία όχι απλά δεν θυσιάστηκε για την προστασία της πατρίδας, αλλά που διεκδίκησε προμήθεια από την απώλειά της.
Όταν λοιπόν ακούμε κάποιον αυτής της γενιάς να "προβληματίζεται" για το μέλλον της επόμενης και να παριστάνει τον "σοφό", προφητεύοντας το "μέλλον", πρέπει να γνωρίζουμε τι βλέπουμε. Όταν βλέπουμε κάποιον αυτής της γενιάς να της δίνει συμβουλές περί ανταγωνιστικότητας, πρέπει να γνωρίζουμε τι ακούμε. Να τον βλέπουμε σαν τον "σοφό" "Τζακ τον αντεροβγάλτη", ο οποίος είχε τη "σοφία" να καταλάβει και να προβλέψει ότι το θύμα του θα πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Να τον ακούμε σαν τον "έξυπνο" Τζακ, ο οποίος προτείνει στο θύμα του ν' αποφεύγει τους αντεροβγάλτες, για να επιβιώσει. Τόσο "σοφός" ήταν εκείνος και τόσο "σοφή" είναι η γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία "προφητεύει" τα μελλούμενα …Η γενιά, η οποία πέταξε τους επόμενους στην άβυσσο και τους κατηγορεί που δεν γνωρίζουν να πετάνε ..."ανταγωνιστικά".
Ας γνωρίζουν από τώρα οι εθνοπατέρες μας ότι αυτά τα εγκλήματα θα τα πληρώσουν. Δεν θ' αποφύγουν την κρίση τους στο μέλλον …Οι εθνοπατέρες μας, οι οποίοι ανήκουν σχεδόν στο σύνολό τους σ' αυτήν τη γενιά και εξακολουθούν να εγκληματούν εναντίον όλων. Η ιστορία δεν θα τους "ξεγράψει", όπως είπε ο αφελής ψιλοελληνόφωνος Εβραιοαμερικανός Πρωθυπουργός μας. Η ιστορία θα τους "γράψει" με μεγάλα γράμματα, γιατί και οι Εφιάλτες "γράφουν" ιστορία. Τώρα, που προδίδουν τους Έλληνες και ψηφίζουν τον προϋπολογισμό της αθλιότητας, ας το θυμούνται αυτό. Τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα βυθίσει τους πάντες στη φτώχεια, για να μην αδικηθούν οι τοκογλύφοι. Οι υποκριτές, οι οποίοι δήθεν "διαμαρτύρονται" δημοσίως και χειροκροτούν με πάθος τον Giorgo, κάθε φορά που τους μιλάει. Που "διαμαρτύρονται", για να μην έχουν την τύχη του Χατζηδάκη, αλλά χειροκροτούν, για να μην έχουν την τύχη της Σακοράφα.
Ασπόνδυλοι προδότες, οι οποίοι παραδώσανε την πατρίδα στους ξένους και επικαλέσθηκαν τον πατριωτισμό των Ελλήνων, για να τους πείσουν να μην αντισταθούν. Ελεεινοί και τρισάθλιοι υποκριτές, οι οποίοι ακόμα τολμάνε να παριστάνουν τους "επαναστάτες", την ώρα που, ως πολιτικοί προϊστάμενοι των ΜΑΤ, τα στρέφουν εναντίον των εργαζομένων. Άθλια παράσιτα, που ζουν δημοσία δαπάνη, επειδή κρατούσαν τα καθίκια των "τιμονιέρηδων" και τολμάνε στη μεγάλη κρίση να παριστάνουν και τους ποιητές. Παμφάγα κτήνη, που τα έφαγαν όλα μόνοι τους και ονομάζουν συνδαιτυμόνες όσους απλά "ξεροστάλιαζαν" γύρω τους. Γελοία ανθρωποειδή, που παριστάνουν τους τεθλιμμένους συγγενείς, ενώ είναι οι δολοφόνοι της επόμενης γενιάς. Δολοφόνοι, που γίνανε "προφήτες" δολοφονιών. Κλέφτες χρημάτων και ονείρων. Γυφτέμποροι ελπίδας και ψεύδους. Ανάξια "παιδιά", που γίνανε εγκληματίες "γονείς". Υπέρβαρα όρνεα, που η μόνη τους θετική συνεισφορά κατά την παρουσία τους στον Πλανήτη είναι στη σύνθεση της κεντρομόλου, που τον διατηρεί στην τροχιά του.

…Εδώ Πολυτεχνείο ...κιλίμια χαλιά.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’


Υ.Γ.
Σε μια εποχή, που η επιστήμη δίνει απαντήσεις σε όλα τα μυστήρια, έχουμε να κάνουμε μια πρόταση. Γιατί δεν δίνουν οι "ήρωες" του κόμματος του ΔΝΤ εκείνη την "ηρωική" σημαία για ανάλυση DNA; Να δούμε επιτέλους τι είναι εκείνοι οι λεκέδες, που άφησε πίσω της η γενιά του Πολυτεχνείου; Έτσι κι αλλιώς μόνον λεκέδες άφησε πίσω της αυτή η γενιά. Να μη γνωρίζουμε τι είναι οι σημαντικότεροι από αυτούς; Είναι αίμα νεκρών …ή μήπως αίμα ζώντων και κρατικοδίαιτων παρασίτων; Να τη βάλουμε σε κάποιο δημόσιο μουσείο …ή να την πετάξουμε σε κάποιον σκουπιδοτενεκέ;
Σε μια εποχή, που η γενιά των "ηρώων" της Goldman Sachs αποτιμά την αξία της πατρίδας μας, εμείς δεν πρέπει ν' αποτιμήσουμε την αξία του "ηρωϊκού" συμβόλου της; Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν τα σκουπίδια των ξένων πρεσβειών και του τοπικού παρακράτους; Είναι τραγικό και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι μια συμμορία μερικών εκατοντάδων πρακτοροχαφιέδων απειλεί μια ολόκληρη γενιά να την πετάξει στα "σκουπίδια" της ελληνικής ιστορίας.                                                                                         ΠΗΓΗ:eamb-ydrohoos.blogspot.com