ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ "ΒΟΜΒΑ" του ΣτΕ > Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία δημόσιας εξουσίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας.
Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής,μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.


ΠΗΓΗ:greeknation.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανακοίνωση της Θύρας 4 για τον Παπανδρέου!!!

Ο σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ. "Θύρα 4" μας κούφανε! Η πιο καυστική ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού που έχει βγει ποτέ από επίσημο φορέα, κίνημα, οργάνωση, σύνδεσμο κτλ.





Λίγες ώρες μετά τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, η "Θύρα 4" έβγαλε την καθιερωμένη ανακοίνωση - κριτική του αγώνα. Το σημείο της ανακοίνωσης όμως που προκαλεί τεράστια εντύπωση και σοκάρει είναι το εξής:

"Αηδία μας προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα αντί να γίνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία, γινόταν παρατηρήσεις στους οπαδούς μας για τα υβριστικά συνθήματα που ακολούθησαν. Με τα οποία βέβαια δεν συμφωνούμε. Δεν θέλουμε η μάνα του πρωθυπουργού να εξομοιώνετε με τις ιερόδουλες, αφού οι τελευταίες βγάζουν τίμια το ψωμί τους και δεν μας φορτώθηκε στο σβέρκο κάποιο καθυστερημένο μούλικο τους"!!!
 
Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της Θύρας 4, πατήστε εδώ.
 
Πρωτοφανείς καταστάσεις ζούμε, πρωτοφανείς είναι και οι αντιδράσεις του κόσμου...                ΠΗΓΗ:vouliazoume.blogspot.com

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΠΑΣΟΚΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ...ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ!

Πρόκειται για τον Θανάση Τάρτη, βρωμερό κομματόσκυλο και στέλεχος του Πασοκ Χαλκίδας, με καταγωγή από χωριό του Κιλκίς-ορμητήριο Κομιτατζήδων και δοσιλόγων στο παρελθόν, όπως αποκαλύπτει ο "Στόχος".

Η συμμετοχή του στη δίκη των Ο.Υ.Κ καταδεικνύει πως ΕΠΙΣΗΜΑ οι γραικύλοι πρασινοφρουροί επιζητούν την καταδίκη τους: Δεν είναι λοιπόν ο Δημητράς μπροστάρης-εκείνος ως πρακτορίσκος απλά κάνει ό,τι του πουν τα αφεντικά του-αλλά η ίδια η ψευτοκυβέρνηση του Μνημονίου!

ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ!                                       ΠΗΓΗ:hellas-orthodoxy.blogspot.com

Απογραφή στην Αλβανία (1-15 Οκτωβρίου 2011) : Οι βορειοπειρώτες καλούνται να δηλώσουν την Ελληνική και Ορθόδοξή τους ταυτότητα.

1-15 Οκτωβρίου 2011.Για 1η φορά η Αλβανία δίνει τη δυνατότητα σε όσους συμμετάσχουν στην απογραφή να ΔΗΛΩΣΟΥΝ προαιρετικά την εθνικότητα και το θρήσκευμά τους.

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ειδικά αυτοί που προέρχονται από τις ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ως μειονοτικές περιοχές (Κορυτσά, Χειμάρρα, Πρεμετή, Άρτα Αυλώνας κλπ) γα 1η φορά μπορούν να δηλώσουν και να καταγράψουν επίσημα την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ τους
Την ίδια δυνατότητα έχουν για 1η φορά και οι Έλληνες βλάχοι της Β.Ηπείρου (που παρά την ανυπαρξία του Ελληνικού κράτους συνεχίζουν να αρνούνται στη μεγάλη τους πλειοψηφία την ρουμανική προπαγάνδα και δηλώνουν ξεκάθαρα και αυτοί την Ελληνικότητά τους).   


Τότε ...
Ας δούμε πόσο σημαντικές είναι οι απογραφές που έγιναν εκεί στο παρελθόν:
"... με βάση την τουρκική απογραφή του 1908, κατοικούσαν εκεί 326.778 χριστιανοί και 174.802 μουσουλμάνοι."
"Από μια άλλη στατιστική (του Geografico de Agostini της Ρώμης) προκύπτει ότι το 1907 σε ολόκληρη την Ήπειρο κατοικούσαν 452.000 κάτοικοι από τους οποίους οι 297.000 ήταν χριστιανοί και οι 155.000 μουσουλμάνοι."
Πηγή: Wikipedia

Ας θυμηθούμε τι συνέβαινε στη Μοσχόπολη Κορυτσάς:
Πολλοί Μοσχοπολίτες έμποροι στη Βενετία, στη Βιέννη, στην Οδησσό, την Κωνσταντινούπολη και άλλα σημαντικά κέντρα της εποχής ενίσχυσαν οικονομικά την πατρίδα τους και συντέλεσαν στην ίδρυση σχολείου, περίπου το 1700. Το σχολείο, με την ονομασία, «Ελληνικόν Φροντιστήριο» εξελίχθηκε σε σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής, το 1744 αναβαθμίστηκε από δωρεές και μετονομάστηκε σε «Νέα Ακαδημία». Εκεί δημιουργήθηκε και το δεύτερο τυπογραφείο στον χώρο του υπόδουλου ελληνισμού (μετά από αυτό της Κωνσταντινούπολης), το 1731, με πρωτοβουλία του ιερομόναχου Γαβριήλ Κωνσταντινίδη.
Πηγή: Wikipedia


Όταν ιδρύθηκε το Αλβανικό κράτος το 1912-1913, οι Βορειοηπειρώτες αντέδρασαν ανακηρύσσοντας την Αυτονομία τους, την οποία πέτυχαν τον Μάϊο του 1914 έχοντας πολεμήσει στον νικηφόρο Αυτονομιακό αγώνα. 

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1940,  η πόλη της Κορυτσάς υποδέχθηκε σύσσωμη με Ελληνικές σημαίες -που ευλαβικά κρατούσαν κρυμμένες- τον Ελληνικό στρατό.


και σήμερα:
Σήμερα, 100 χρόνια αργότερα, έχοντας  μεσολαβήσει το δικτατορικό καθεστώς του Χότζα που έστελνε φυλακή και εξορία αν τολμούσες να πεις έστω και μία λέξη στα Ελληνικά,  οι Κορυτσαίοι όπως και τόσοι άλλοι Βορειοηπειρώτες καταγράφονται υποχρεωτικά με "Αλβανική" εθνικότητα και δεν αναγνωρίζονται από την Αλβανία ως μέλη της εθνικής μειονότητας.
Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιοχές αφού οι Αλβανοί ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ την -με διεθνής συνθήκες αναγνωρισμένη- εθνική Ελληνική μειονότητα σε ελάχιστα μόνον μέρη.


Σε λίγες εβδομάδες (1-15 Οκτωβρίου 2011) 
στην Αλβανία γίνεται απογραφή. 

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός 
ΚΑΛΕΙΤΑΙ ξεκάθαρα να δηλώσει 
την ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΟΡΘΟΔΟΞΗ του ταυτότητα.


Κανένας δεν έχει αμφιβολία ότι η απογραφή αυτή δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. 
Η νοθεία και οι Αλβανικές μεθοδεύσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρξουν και τώρα. 
Η "μουδιαμένη" όμως σύσταση της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ  για ΑΠΟΧΗ από την απογραφή, λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει, έρχεται μάλλον ως συνέπεια της έλλειψης προετοιμασίας αφήνοντας  για μία ακόμη φορά υπόνοιες για νέες συμφωνίες -όσων κατευθύνουν την ηγεσία της- κάτω από το τραπέζι.
Σίγουρα τέτοιες ανακοινώσεις λίγο πριν την έναρξη του αγώνα δεν βοηθάνε ειδικά τις μη αναγνωρισμένες ζώνες όπου οι βορειοηπειρώτες για 1η φορά θα καταγράψουν την ύπαρξή τους.

1-15 Οκτωβρίου 2011.
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου καλούνται να επιστρέψουν και να δηλώσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ τους εθνικότητα και την ΟΡΘΟΔΟΞΗ τους ταυτότητα.
Από το προσκλητήριο αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Ιστολόγιο Αντιπαρακμή



Ακολουθούν σχετικές ανακοινώσεις:
Η Ομόνοια Κορυτσάς καλεί τους Βλάχους της Αλβανίας να μη φοβηθούν να δηλώσουν  την ΕΛΛΗΝΚΗ τους καταγωγή στην απογραφή.
Όσες παρατυπίες και αν συμβούν κατά την απογραφή δεν πρέπει να χάσουμε την  ευκαιρία   
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η Ομόνοια Περιφέρεια Κορυτσάς, κάνει έκκληση στους Βλάχους της Αλβανίας να μην φοβηθούν να δηλώσουν την Ελληνική τους καταγωγή, στην απογραφή που πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Οκτώβρη.


Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει έδρα την Κορυτσά και λειτουργεί ανεξάρτητα από την ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» με έδρα τους Αγίους Σαράντα και πρόεδρο το Βασίλη Μπολάνο. Η σύσταση της προέκυψε μάλλον μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Πρόξενου Κορυτσάς κ. Οικονόμου, για την αναδιοργάνωση του τοπικού παραρτήματος, καθώς είχε πολλά χρόνια που δεν λειτουργούσε. Οι πρωτεργάτες αυτής της αναδιοργάνωσης αρνήθηκαν να αποδεχτούν τον νεοεκλεγέντα (νεοδιορισμένο κατ αυτούς) Γρηγόρη Καραμέλιο ως πρόεδρο της Ομόνοιας Κορυτσάς, για τους λόγους που είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο. Ο Ελληνόβλαχος Ναούμ Ντίσος που πρωτοστατούσε της αναδιοργάνωσης, προχώρησε στην σύσταση νέας οργάνωσης (αναγνωρίστηκε με απόφαση πρωτοδικείου), λειτουργώντας ανεξάρτητα.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας τους μάλιστα ανέπτυξαν έντονη δραστηριότητα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και ο καταδικασμός του κ. Ντίσου από την αλβανική «δικαιοσύνη» με ένα χρόνο φυλάκισης, για τον καλλωπισμό του μνημείου των Ελλήνων πεσόντων από τον πόλεμο του 40,’ στη Μπομποστίτσα Κορυτσάς.

Πριν από μία εβδομάδα, μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης έκαναν αίτηση στην INSTAT – αρμόδια αρχή για την απογραφή – για να συμπεριφερθούν στην ομάδα απογραφής πληθυσμού, κάτι που σχολιάστηκε ειρωνικά από τα αλβανικά μέσα.
Πηγή

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσο, σε δηλώσεις του σε αλβανικά μέσα εξέφρασε την αντίθεση του στην δήλωση Γ. Σ. της Ομόνοιας  
«… Η δήλωση αυτή ήταν αναμενόμενη. Ο σημερινή ηγεσία που δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα στη μειονότητα, αποφάσισε να την καταστρέψει εν μια νυκτί. Αυτός ο κύριος (εννοώντας το Μπολάνο) δεν έχει καταλάβει ότι ο Ελληνισμός στην Αλβανία εργάστηκε εδώ και πολλά χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε σε αυτό το ιστορικό γεγονός και όχι να δημιουργούμε θόρυβο και εντυπώσεις…

Ποιανού το παιχνίδι παίζουν; Ποιον κοροϊδεύουν;  Τι εννοούν ότι θα κάνουν δική τους απογραφή; Και εάν υποθέσουμε ότι θα ήταν εφικτό, ποιος θα την αναγνωρίσει; …
… Καλούμε όλα τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όχι μόνο στην Κορυτσά αλλά και σε όλη την Αλβανία να συμμετέχουν στην απογραφή και να δηλώσουν χωρίς φόβο και πολύ σκέψη την ελληνική τους εθνικότητα…».

Δελτίο τύπου: Η "Νε.Β" για την Απογραφή Πληθυσμού στην Αλβανία 

Καλούν Ομόνοια ΚΕΑΔ, ΜΕΓΚΑ και τοπικούς άρχοντες να βγάλουν κοινή απόφαση για την απογραφή

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ήρθε ο καιρός να επαναστατήσουν τα πρόβατα!


Το ομολογώ:
Η εφευρετικότητα αυτής της κυβέρνησης είναι ανεξάντλητη!
Έτσι με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, επιβάλλεται ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας και στα …μαντριά!!!
«…για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος»!!!
Αφού σύμφωνα με την σχετική διάταξη εξαιρούνται από το χαράτσι μόνο οι κοτούλες και τα προβατάκια που συντηρούν κάποιοι φουκαράδες ακόμα στα σπίτια τους.
Τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί επετεύχθη η συμφωνία με την τρόϊκα για την 6η δόση…
Νομίζω πως  ήρθε ο καιρός  να επαναστατήσουν τα πρόβατα!
ΚΡ

Τώρα, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά…


Δεν νομίζω να περίμενε ο ελληνικός λαός τις χθεσινές ανακοινώσεις, της πανικόβλητης και κρυπτόμενης κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, για να πειστεί ό,τι με την ακολουθούμενη πολιτική η χώρα οδηγείται «ντογρού στην κατηφόρα της μεγάλη». Και μάλιστα ανεξέλεγκτα…
Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού, εδώ και καιρό, έχει πειστεί (και αυτό το επιβεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις) ό,τι  ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορούν πλέον. «Δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θαύμα».
Ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μπορεί φοβισμένοι και εκβιαζόμενοι να ψηφίζουν τα νομοσχέδια, αλλά μεταξύ τους το ερώτημα της καθημερινότητας είναι: «θα προλάβουμε να φύγουμε
Τούτων δοθέντων, η λογική απορία είναι «υπάρχει άλλη λύση ή έχουμε  έστω και μια πιθανότητα να μας σώσει ο Γιώργος; »
Η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, μεθοδικά εδώ και μήνες, προσπαθεί να μας πείσει (και δυστυχώς ως ένα βαθμό το έχει καταφέρει) ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα είναι μονόδρομος. Επίπονος, ταπεινωτικός, αλλά αυτός είναι. Και όπως χαρακτηριστικά  μου έλεγε κάποιος από τους εναπομείναντες φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ (μην έχετε ψευδαισθήσεις υπάρχουν αρκετοί ακόμα) «της Αναστάσεως προϋπήρξε ο Γολγοθάς και η σταύρωση»!
Αρωγοί  στην προσπάθεια αυτή στέκονται  όλα τα μέλη της τρόϊκας, δηλαδή Ε.Ε, Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν  διαφορετικά άλλωστε! Τα δικά τους φωτεινά μυαλά συνέλαβαν το σχέδιο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα! Δεν είναι εύκολο να ομολογήσουν την αποτυχία τους. Δεν ξέρω κάν, αν αυτό που συμβαίνει στη Ελλάδα το θεωρούν αποτυχία! Μπορεί  να στόχευαν εδώ εξ υπαρχής! Δεν μας είχε προειδοποιήσει, από νωρίς, ο Ντομινίκ Στρός Κάν, ότι οι «Έλληνες είναι in deep shit»; Και ότι η μόνη λύση ήταν μια μεγάλη εσωτερική υποτίμηση; Ε, δεν γίνεται αυτό;
Αναμφίβολα, έως λίαν προσφάτως, η Κυβέρνηση είχε μαζί της και τον ισχυρό μηχανισμό των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Ποιος ξεχνάει εκείνα τα θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα κάθε φορά που ο Γιώργος μας έσωζε! Και δεν μας …έσωσε μόνο μια φορά!!!
Το μεγαλύτερο επίτευγμα, αυτού του πανίσχυρου μηχανισμού του μονοδρόμου, είναι ότι έχουν καταφέρει να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι αν δεν αποδεχθεί μια, ακόμα και δραματική, μείωση μισθών και συντάξεων, μπορεί την επομένη ημέρα  να μην έχει ούτε μισθό, ούτε σύνταξη! Ό,τι αυτή η ανελέητη  αφαίμαξη που υφίσταται καθημερινά είναι, όπως το τοποθέτησε ο κ. Βενιζέλος, «το ασφάλιστρο για το μέλλον»! Με άλλα λόγια ο κόσμος έχει πειστεί ότι μας …κλέβουν μεν, αλλά είμαστε τουλάχιστον «ακόμα ζωντανοί»!
Γιατί, αν ο ελληνικός λαός είχε πειστεί ότι υπάρχει μια άλλη εναλλακτική πρόταση, θα είχε σχηματίσει ένα ποτάμι οργής και ελπίδας και θα οδηγούσε τον Σαμαρά στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου για να ορκιστεί Πρωθυπουργός. Το έχει ξανακάνει αυτό και τρέχει μες το αίμα του.
Όμως, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή κερδίζει ο φόβος! Ο Έλληνας είναι δέσμιος της  αγωνίας για το μισθό, έστω αυτόν τον κουτσουρεμένο, του άγχους για τη σύνταξη, έστω αυτή την πενιχρή. Αυτή η ξεδιάντροπη δήλωση του Πρωθυπουργού της χρεοκοπίας για «έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια» ξέρετε πόσο …καλά ακούγεται σε μια οικογένεια που δεν έχει κανέναν εργαζόμενο; Μπορεί εμείς να γράφουμε τα ..ηρωικά για ξεσηκωμούς και ανατροπές, αλλά ο άλλος έχει ως πρώτο μέλημά του τα έξοδα που τρέχουν. Και δυστυχώς,  έχει πεισθεί, πώς και αν ακόμα κατέβει στους δρόμους, τίποτα δεν θ΄ αλλάξει.  Έτσι,  «λουφάζει στη μιζέρια του και την απελπισιά του». Εκεί τον οδήγησαν! Γιατί διαφορετικά δεν θα είχε καμιά πιθανότητα επιτυχίας αυτό το ανάλγητο σχέδιο σ’ έναν ατίθασο λαό.
Με όλα αυτά, ουδόλως ισχυρίζομαι πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Τουναντίον!
Με ρώτησε το πρωί ένας φίλος.  «Εντάξει να ψηφίσω και εγώ να φύγει ο Βενιζέλος. Και  ποιος θα αναλάβει την Οικονομία; Ο …Σταϊκούρας;»  Το ερώτημα είναι πονηρό και  άνευ αντικειμένου! Δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου χρειαζόταν  τον Βενιζέλο, εκείνα τα δήθεν  αστέρια , τους διάσημους ξένους συμβούλους, τους νομπελίστες οικονομολόγους, για να φέρει τη χώρα στην καταστροφή;
Σε στιγμής κρίσης, οι λαοί στρέφουν το βλέμμα τους και αναζητούν τον ηγέτη στον οποίο και θα εμπιστευθούν τις τύχες τους.
Σ’ αυτές τις στιγμές το στοίχημα είναι προσωπικό. Όπως και το κάλεσμα.
«Ναι εμείς οι Έλληνες μπορούμε»!
Γιατί κανένας δεν είχε διαβεβαιώσει τον Μιλτιάδη και τους στρατιώτες του ότι θα κέρδιζαν στο Μαραθώνα!
Τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά.
Κώστας Ροδινός                                                                                                                               ΠΗΓΗ:www.antinews.gr       

Χρειάζονται δύο μόνο μέτρα



Ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είναι διατεθειμένος να δεχθεί και το γιαούρτωμα, αφού όπως είπε είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι πολιτικοί για όσα δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.
Για το μόνο που δεν μπορεί να παραπονεθεί κανείς αυτήν την εποχή είναι ότι υπάρχει στασιμότητα στις εξελίξεις.
Οι ένοχοι πολιτικοί, γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο, προσαρμόζονται στην περίσταση περνώντας από το ένα στάδιο στο άλλο με τέτοια ταχύτητα, λες και αλλάζουν πίστα σε videogame.
Από τη σιδερόφρακτη Βουλή του Ιουνίου, από τις επιθετικές δηλώσεις Λοβέρδου κατά διαδηλωτών, από τον εμετικό χλευασμό του ελληνικού λαού από τον Πάγκαλο, περάσαμε στην αποδοχή ενοχής και στην ανάγκη κολασμού.
Κάποια πράγματα όμως δεν αλλάζουν.
Στο ίδιο πνεύμα με τον διαβόητο νόμο Βενιζέλου, που ουσιαστικά απέκλειε στην πράξη την δίωξη και τον κολασμό πολιτικών προσώπων για χειρισμό θεμάτων δημοσίου συμφέροντος, ο κος Ξυνίδης «δικάζει» τάχα τον εαυτό του και επιλέγει ο ίδιος την τιμωρία του!
Ίσως βέβαια η στάση του να προέκυψε από την βροντερή προτροπή του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, ο οποίος μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής του επιδοκίμασε το γιαούρτωμα πολιτικών.
Αλλά σε κάθε περίπτωση η πονηρή τακτική του κ. Ξυνίδη καταλήγει στο : Γιάννης κερνάει – Γιάννης πίνει.
Μόνο που, αν φιλοδοξεί να καθορίσει ο ίδιος την τιμωρία του, τού έχω δυσάρεστα νέα.
Η κοινωνία τρέχει πιο γρήγορα από τους πολιτικαντισμούς.
Σχολιάζοντας κάποιος τις επαίσχυντες δηλώσεις Βενιζέλου ότι
«ευτυχώς που έχουμε και την τρόικα» και ότι «πρέπει να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα», έγραψε
«Βεβαίως χρειάζονται και άλλα μέτρα. Για την ακρίβεια δυο μέτρα χώμα για τους προδότες».
 Προφήτης                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Είμαι κάτω απο 55 ετων Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας


Είμαι κάτω  από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας  .
Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου  , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου  και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς
..
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου  με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ...

Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία  τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο  ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , άρα φτύνω τώρα  στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας .

Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς  του Κέντρου Επιχειρήσεων  είμαι ο μόνος στην Ζωή από  τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου   στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε  και ο αντικαταστάτης μου  σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες

Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά  και τα τρία επιστήμονες και άνεργα !!

Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος ,λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου  εσείς οι πολιτικοί είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς .

Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν  τις εισφορές μου  (λόγω αδυναμίας πληρωμής  ΜΤΣ ΒΕΑ  ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου .

 Επειδή αυτοί που διορίσατε  τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν   ΠΟΤΕ

Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα  10 χρόνια υπηρεσίες και  πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή  .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού

Υ.Γ
Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη  εργασία  να  βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .

 Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος ,μπορεί να με χρειαστεί

Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα των ειδών τα  όπλα ατομικά και ομαδικά  ,μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα , μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων ,μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ,μπορώ να  κάνω παρεμβολές,  μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε .
Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές  με ότι αυτό συνεπάγεται ..

Το μόνο μειονέκτημα μου ειναι οτι αγαπώ την Πατρίδα μου 


Μακρυγιάννης Χρήστος 

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
 E-mail

ΠΗΓΗ:trikalagr.blogspot.com

Μας δολοφονούν με… σχέδιο


Η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η οικονομία της Ελλάδας έχει καταρρεύσει. Η κυβέρνηση εργάζεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα τρίτων και όχι της χώρας και των πολιτών. Οι εξελίξεις στα εθνικά γίνονται ολοένα και δυσμενέστερες και με την παρούσα κυβέρνηση στο τιμόνι του κράτους και στην λήψη αποφάσεων προοιωνίζεται νέα εθνική καταστροφή. Οι εξελίξεις στην χώρα δείχνουν να είναι καταιγιστικές και η παντελής απουσία των κυβερνώντων συντείνει στον όλεθρο της πατρίδας μας.

Είναι συνεχή τα μέτρα που λαμβάνονται κατά των πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως ένοχοι και καταδικάζονται με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στην απόλυτη εξαθλίωση. Όμως, τα τελευταία μέτρα που ανενδοίαστα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, δείχνουν την απόλυτη κυβερνητική αναλγησία.

Συγκεκριμένα, το επαχθέστατο μέτρο του νέου φορολογικού ορίου των 5.000 ευρώ ξεγυμνώνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης έναντι των πολιτών. Δεδομένου, μάλιστα, πως το όριο της φτώχειας βρίσκεται στα 6.500 ευρώ, αντιλαμβανόμαστε πως η χαμερπής εθελοδουλεία και η άκρατη εξουσιομανία αυτών που σήμερα κυβερνούν, λειτουργούν πέρα από την κοινή λογική, πέρα από κάθε λογική…

Αποφάσισαν να φορολογούν ακόμη κι εκείνους τους πολίτες που επισήμως είναι φτωχοί. Δηλαδή, εκείνους που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις ανάγκες διαβίωσής τους. Η πολιτική αλητεία στο μεγαλείο της!!! Ας δοκιμάσουν οι ίδιοι οι αποφασίζοντες να επιβιώσουν με 400 ευρώ το μήνα, χωρίς να τους παρέχεται ΤΙΠΟΤΕ από το κράτος. Αν επιβιώσουν για έξι μήνες, τότε ας εφαρμόσουν την λαμπρή τους σκέψη και στον λαό...

Και οι ερωτήσεις έρχεται αυθόρμητα:
Τι επιδιώκουν με αυτές τις πολιτικές αποφάσεις και τις οικονομικές τους πολιτικές;
Μπορούν οι πολιτικοί να επιζήσουν με 5.000 ευρώ και να φορολογούνται ταυτόχρονα;
Κατανοούν που οδηγούν την χώρα;
Βλέπουν τους κινδύνους μίας τεράστιας κοινωνικής έκρηξης που θα επιφέρει το χάος και που θα δημιουργήσει πραγματικά θύματα, πιθανότατα δε θα υπάρξουν θύματα της λαϊκής οργής οι ίδιοι που σήμερα αποφασίζουν την εξολόθρευση της Ελλάδας;
Δεν αντιλαμβάνονται πως το «έργο» τους είναι καταστροφικό και πως οφείλουν να κάνουν στην άκρη, δίνοντας σε άλλους την δυνατότητα να εργαστούν για να βγάλουν την χώρα από την θέση στην οποία σήμερα έχει βρεθεί;
Δεν αντιλαμβάνονται τις προσωπικές τους πολιτικές (και όχι μόνο) ευθύνες, οι οποίες συνέτειναν τα μέγιστα στην καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας, σε χρονικό ορίζοντα δεκαετιών;
Γιατί επιμένουν στην δεδομένη αποτυχία;

Πρέπει, επιτέλους, να δοθεί ένα τέλος στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στην πολιτική διάλυσης που αυτή εφαρμόζει. Πρέπει, επιτέλους, οι πολίτες να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν την αλλαγή πλεύσης της πατρίδας μας προς την καταστροφή, να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου ΟΛΟΥΣ εκείνους που σε βάθος δεκαετιών συνεργάστηκαν για να παραδώσουν την χώρα μας σε άθλιους οικονομικούς τρομοκράτες.

Εδώ και τώρα πρέπει να τελειώσει το καθεστώς Παπανδρέου και όλα του τα παρελκόμενα να αντιμετωπίσουν τις βαριές ευθύνες που τους αναλογούν. Δεν είναι δυνατόν να επιτίθεσαι σε έναν λαό και να μένεις ατιμώρητος. Οι κρυπτόμενοι πρωθυπουργοί και οι θρασσύτατοι εκπρόσωποί τους πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν πως έχουν ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και τα εξερχόμενα από αυτό δεινά θα γίνουν αδυσώπητοι τιμωροί των ολίγιστων πολιτικών τους.

Η σημερινή κυβέρνηση στερείται παντός δικαιώματος να παραμένει στην εξουσία. Εκπροσωπεί συμφέροντα που βάλλουν την χώρα. Και οι πολίτες πρέπει να το σταματήσουν αυτό. Ειδάλλως, αυτά τα συμφέροντα και οι υπάρχοντες κυβερνώντες θα διαλύσουν την Ελλάδα. Το δίλημμα που πλέον έχει να αντιμετωπίσει ο λαός που του κήρυξαν πόλεμο, είναι σαφές: Ή αυτοί, ή εμείς…



H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Τι παίρνει ένας βουλευτής από το Δημόσιο
Τελικά είναι ωραία η ζωή του βουλευτή. Γιατί βουλευτής σημαίνει σύγχρονος αγάς!!Τα δικαιώματα των βουλευτών είναι πέρα για πέρα υπερβολικά, σε καιρούς κρίσεις.. Και ο αριθμός των βουλευτών είναι τεράστιος την στιγμή που η τρόικα δουλευει για εμας!! Δείτε αναλυτικά τι ποσά δαπανά το ελληνικό δημόσιο, για το ελληνικό κοινοβούλιο.. 1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. 15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ….. ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Οι έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας και Κύπρου και η πολιτική των γειτονικών χωρών


  • Δρ. Κωνσταντίνος A. Nικολάου*
Οι έρευνες πετρελαίου, ιδίως στις θαλάσσιες περιοχές, συνδέονται άμεσα με την άσκηση ή όχι κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών στις περιοχές αυτές.
Από τη δεκαετία του 1970 η Ελλάδα παρουσιάζεται να αδυνατεί να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε αρκετές θαλάσσιες ζώνες της, οι οποίες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας ανήκουν σε αυτήν.
Από την άλλη γειτονικές της χώρες, όπως η Τουρκία, η Αλβανία και η Λιβύη χρησιμοποίησαν, άμεσα ή έμμεσα, τις έρευνες πετρελαίου για να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Η Κύπρος προσπαθεί να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της στις νότιες θαλάσσιες περιοχές, παρά την άσκηση πιέσεων από την Τουρκία, η οποία κατέχει με τον στρατό της το βόρειο μέρος του νησιού, απαγορεύοντας διά της βίας την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο κατεχόμενο τμήμα. Ολα αυτά αποδεικνύονται με σειρά χαρτών, αρκετοί από τους οποίους παρουσιάζονται για πρώτη φορά.
Ας δούμε τις περιπτώσεις Ελλάδας και Κύπρου.
ΕΛΛΑΔΑ
Είναι γνωστό ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, μετά τον Ιούλιο του 1974, αναγνωρίζουν ότι το μόνο πρόβλημα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας [χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τη σημερινή εκδοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)]. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει δικαίωμα υφαλοκρηπίδας (ή ΑΟΖ) στα νησιά του Αιγαίου και ζητεί τον διαχωρισμό της θάλασσας του Αιγαίου στη μέση γραμμή, μεταξύ των ηπειρωτικών ακτών των δύο χωρών. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τον κίνδυνο «απομόνωσης» των ελληνικών νησιών του Αιγαίου που θα βρεθούν στη συνέχεια εντός τουρκικής ΑΟΖ. Ας δούμε σε χάρτες πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα.
ΧΑΡΤΗΣ 1
Παραχωρήσεις της Ελλάδας σε διεθνείς εταιρείες πριν από τον Ιούλιο 1974
Στον χάρτη φαίνονται οι παραχωρήσεις που είχαν δοθεί στο Αιγαίο πριν από τον Ιούλιο του 1974, με διεθνείς συμβάσεις, σε διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, μερικές από τις οποίες είναι πανίσχυρες, όπως CONOCO, TEXACO, Chevron κ. λπ. Είναι γνωστό ότι οι εταιρείες αυτές είχαν και έχουν δυνατότητες πολιτικών παρεμβάσεων για διασφάλιση των συμφερόντων τους. Τα σκιασμένα τμήματα δείχνουν τις παραχωρήσεις σε ξένες εταιρείες και οι μαύρες ευθείες τα σεισμικά προφίλ που είχαν γίνει για τις έρευνες πετρελαίου από την Ελλάδα.
Τον Ιούλιο του 1974 υπήρχαν επτά συμβάσεις σε ισχύ, ενώ άλλες πέντε βρίσκονταν σε στάδιο κύρωσης. Με κόκκινη γραμμή αποτυπώνονται τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών και με μοβ γραμμή αποτυπώνεται η μέση θαλάσσια γραμμή, μεταξύ των κυρίως ακτών των δύο χωρών, όπως την εννοεί η Τουρκία σε διάφορες μελέτες και χάρτες που εξέδωσε κατά καιρούς, αμφισβητώντας την υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ των νησιών του Αιγαίου και την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτήν.
Σημειώνουμε ότι το 1971 έγινε η γεώτρηση Ανατολική Θάσος # 1, 13 μίλια από την ακτή και αμέσως μετά η γεώτρηση Λήμνος #1, 12 περίπου μίλια από τις ακτές της Λήμνου, χωρίς να αμφισβητηθούν από την Τουρκία. Το 1972 έγινε η ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου, Νότια Καβάλα, στη θαλάσσια περιοχή Θάσου - Καβάλας και αμέσως μετά, το 1974, ανακαλύφθηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή το κοίτασμα πετρελαίου του Πρίνου. Είναι σαφές ότι πριν από τον Ιούλιο του 1974 η Ελλάδα ασκούσε τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε όλο το Αιγαίο, μέσω συμβάσεων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.
Η Τουρκία, για να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, τον Νοέμβριο του 1973 και το 1974, «εκχώρησε» περιοχές του Αιγαίου στην κρατική της εταιρεία πετρελαίου, TPAO, εκδίδοντας τον αντίστοιχο χάρτη (Χάρτης 2).
ΧΑΡΤΗΣ 2
Παραχωρήσεις Τουρκίας στην TPAO (1973- 74) (γραμμοσκιασμένες οι παραχωρήσεις στην TPAO)
Βλέπουμε ότι η Τουρκία χρησιμοποιώντας τις παραχωρήσεις για έρευνες πετρελαίου και την κρατική της πετρελαϊκή εταιρεία, αμφισβήτησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Το 1974 η Τουρκία εξέδωσε τη NOTAM 714 για τον έλεγχο του ανατολικού εναέριου χώρου του Αιγαίου, ο οποίος περίπου συμπίπτει με τις θαλάσσιες διεκδικήσεις της. Η Ελλάδα αντέδρασε αποφασιστικά και εξέδωσε την ΑΝΤΙ-ΝΟΤΑΜ 1157/74, η οποία στην ουσία εξουδετέρωσε την τουρκική, διότι η Τουρκία αντιλήφθηκε τις ζημίες που προκάλεσε στον τουρισμό της η προηγηθείσα ενέργειά της.
Στην πράξη, όμως, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα κάτω από το βάρος των τουρκικών πιέσεων και των αδυναμιών της, «πάγωσε» και στην ουσία κατάργησε τις συμβάσεις για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο, «παγώνοντας» και την άσκηση κυριαρχίας της σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου, το οποίο της ανήκει σαν ΑΟΖ για εκμετάλλευση του υπεδάφους του.
Από 1974 και μετά η Τουρκία χρησιμοποίησε τις έρευνες πετρελαίου κατ’ εξακολούθηση, με την έξοδο των ερευνητικών της σκαφών (Σισμίκ, Χόρα, Πίρι Ρέις) για να επιβάλει σαν τελικό αποτέλεσμα την παύση των ερευνών στο Αιγαίο, σε περιοχές πέραν των έξι μιλίων και να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας. Αυτό επιτεύχθηκε έπειτα από διαδοχικές κρίσεις που δημιούργησε η Τουρκία και οι οποίες κατέληξαν στις συμφωνίες της Βέρνης (Κωνσταντίνος Καραμανλής), του Νταβός (Ανδρέας Παπανδρέου), και της Μαδρίτης (Κώστας Σημίτης).
Η Ελλάδα σήμερα παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς θαλάσσιες οικονομικές ζώνες, πλην της συμφωνίας των θαλάσσιων συνόρων (στην ουσία ΑΟΖ) με την Ιταλία, που έγινε το 1978 από τον Κ. Καραμανλή. Εκκρεμούν η Τουρκία, η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Αλβανία.
Η εκ μέρους της Ελλάδας απουσία σταθερής και σθεναρής πολιτικής στα θαλάσσια σύνορα και εμμέσως στις έρευνες πετρελαίου, είχε σαν αποτέλεσμα την αποθράσυνση άλλων γειτόνων με «επιθετικές» πολιτικές, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, όπως έγινε με την Αλβανία και τη Λιβύη.
ΧΑΡΤΗΣ 3
Παραχωρήσεις Αλβανίας 1994
Το 1994 η Αλβανία προχώρησε σε παραχώρηση περιοχών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, στην εταιρεία Hamilton, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τη θέση της Ελλάδας για την υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ των νησιών Οθωνοί, Μαθράκι, Ερείκουσα.
Στον χάρτη 3 παρουσιάζεται ανάγλυφα το πρόβλημα και με ερώτημα οι αλβανικές «καταπατήσεις» του 1994. Η παραχώρηση της Αλβανίας, στο μπλοκ Joni 5, καταπατούσε ξεκάθαρα τη θαλάσσια ζώνη των ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα, έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου, αντέδρασε με διαβήματα.
Μόλις πρόσφατα, μετά 15 χρόνια εκκρεμότητας, ανακοινώθηκε ότι οι δύο χώρες είχαν έρθει σε συμφωνία (σύμφωνα με το δίκαιο της Θάλασσας), για τα θαλάσσια σύνορα, το περιεχόμενο της οποίας ακόμα δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας θεώρησε τη συμφωνία «μειοδοτική» για την Αλβανία και ζήτησε την κατάργησή της. Για ακόμα μια φορά οι έρευνες πετρελαίου χρησιμοποιήθηκαν σαν όπλο άσκησης ή αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.
ΧΑΡΤΗΣ 4 (IΗS Energy)
Παραχωρήσεις Λιβύης για έρευνες πετρελαίου
Το 2005 ξεκίνησαν να διαφαίνονται και οι διαθέσεις της Λιβύης στην άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με χρησιμοποίηση των ερευνών πετρελαίου. Η Λιβύη εξέδωσε τον δικό της χάρτη παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων.
Στον χάρτη των λιβυκών Αρχών, σε αριθμημένα τετράγωνα, από τις λιβυκές Αρχές, παρουσιάζονται περιοχές της νότιας Κρήτης, η νήσος Γαύδος και μέρος της θαλάσσιας ζώνης της Ελλάδας, σαν να είναι προς εκχώρηση περιοχές της Λιβύης. Η Ελλάδα φαίνεται ότι αντέδρασε μόλις έλαβε γνώση των χαρτών. Οι Λίβυοι πάντως δεν προχώρησαν σε ανακοινώσεις ή διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων σε περιοχές που εντάσσονται στην ελληνική ΑΟΖ και βρίσκονται πέραν της μέσης γραμμής.
Ποτέ δεν έγινε γνωστό αν είχαν τέτοιο σκοπό ή ήταν εγγραφή κάποιας μελλοντικής παρακαταθήκης. Η έλλειψη όμως ελληνικής πολιτικής σε θέματα θαλάσσιων συνόρων και ερευνών πετρελαίου, (αλλά και επαγρύπνησης), είχαν σαν αποτέλεσμα, την έμμεση έστω, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
ΚΥΠΡΟΣ
Η Κύπρος στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας άρχισε να σκέφτεται σοβαρά την εμπλοκή της στις έρευνες υδρογονανθράκων, αρχικά πιεζόμενη έμμεσα για την οριοθέτηση της θαλάσσιας ζώνης με την Αίγυπτο. Η Αίγυπτος είχε ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια ανακάλυψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσιά της περιοχή με μεγάλες επιτυχίες που παρουσιάζονται στον Χάρτη 5. Τα κοιτάσματα που ανακαλύφθηκαν τελευταία ξεπερνούν τα 80 τρισ. κυβικά πόδια.
ΧΑΡΤΗΣ 5
Ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Αιγύπτου
Οι έρευνες έγιναν και γίνονται μέσω παραχωρήσεων σε διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες. Η Shell είχε εξασφαλίσει παραχώρηση 42.000 τ. χλμ. στα βαθιά νερά, κοντά στη μέση γραμμή με την Κύπρο, με επιτυχή έκβαση των ερευνών. Την ίδια εποχή, αξιολογήσεις σεισμικών ερευνών που έγιναν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, έδωσαν σημαντικά και θετικά στοιχεία για το πετρελαιοδυναμικό της περιοχής νότια του νησιού. Ακολούθησαν οι σημαντικές ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ισραήλ, με τα κοιτάσματα Mari, Dalit και κυρίως του γιγαντιαίου κοιτάσματος Tamar, 90 χλμ. ανοιχτά της Χάιφας. Οι ανακαλύψεις παρουσιάζονται στον επόμενο χάρτη 6 (Θ. Μάζης και συν-2009).
ΧΑΡΤΗΣ 6
Ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ
Τα παραπάνω ευρήματα και εξελίξεις προσέδωσαν πετρελαϊκή αξία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Η τότε κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη έπειτα από διαπραγματεύσεις, οριοθέτησε τη Θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου με την Αίγυπτο, στη μέση γραμμή, δημιουργώντας θετικά τετελεσμένα για την περιοχή. Ακολούθησε ο Λίβανος και η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου προχώρησε στη διαδικασία του πρώτου γύρου παραχωρήσεων, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Οδηγία και οι νόμοι της Κύπρου. Οι κινήσεις αυτές ήταν εκδήλωση αποφασιστικότητας για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη δική της νότια ΑΟΖ, αλλά και τόνωσης της κρατικής υπόστασής της.
ΧΑΡΤΗΣ 7
Παραχωρήσεις Ε-Π υδρογονανθράκων Κύπρου και Τουρκίας 2006- 2007 (επεξεργασία χαρτών IΗS Energy)
Η Τουρκία όμως δεν έμεινε απαθής. Χρησιμοποιώντας τη γνωστή της τακτική, εξέδωσε άδειες ερευνών στην τουρκική κρατική εταιρεία TPAO, δυτικά της Κύπρου και με μερική επικάλυψη κάποιων μπλοκ της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΒΔ περιοχές. Η δημοσίευση των χαρτών φαίνεται ότι δημιούργησε προβλήματα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένες εταιρείες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στον γύρο παραχωρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στον χάρτη αυτόν είναι σαφής η αλληλοεπικάλυψη των παραχωρήσεων της Τουρκίας και της Κύπρου στο ΒΔ μέρος των παραχωρήσεων.
Εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο χάρτης της Τουρκίας, ταυτόχρονα προκαλεί και σοβαρές επιπλοκές στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αγνοώντας επιδεικτικά την Ελλάδα, η Τουρκία εξαφανίζει την υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ του Καστελόριζου και παρεμβαίνει στην ελληνική ΑΟΖ. Αγνωστες παραμένουν οι τυχόν αντιδράσεις της Ελλάδας.
ΧΑΡΤΗΣ 8
Παραχωρήσεις Κύπρου - Τουρκίας 2009 (επεξεργασία χαρτών IΗS Energy)
Η κατάσταση επιδεινώθηκε το 2009 με την πρόθεση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δεύτερο γύρο παραχωρήσεων, αγνοώντας τις τουρκικές αντιδράσεις. Οι προθέσεις της κυπριακής κυβέρνησης είχαν σαν αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της Τουρκίας με έκδοση νέων αδειών με αντίστοιχους χάρτες, στην κρατική εταιρεία πετρελαίου TPAO (χάρτης 8). Οι μονομερείς κινήσεις της Τουρκίας, ο νέος χάρτης παραχωρήσεων, σε συνδυασμό με τους παλαιότερους προκαλεί περαιτέρω προβλήματα στην Ελλάδα, η οποία δεν φαίνεται να έχει αντιδράσει.
Οι θαλάσσιες οικονομικές ζώνες Κύπρου και Ελλάδας, θα ήταν ενωμένες αν εφαρμοζόταν το διεθνές δίκαιο. Με τις τουρκικές παραχωρήσεις διχοτομούνται και αποκόπτονται. Στον χάρτη δημοσιεύονται όλοι οι χάρτες παραχωρήσεων και οι αλληλοεπικαλύψεις που καταδεικνύουν ανάγλυφα το πρόβλημα.
Οπως φαίνεται στους χάρτες οι αλληλοεπικαλύψεις είναι πολλές. Αλληλοεπικαλύψεις παρουσιάζονται στις κυπριακές παραχωρήσεις - μπλοκ-. Αλληλοεπικαλύψεις φαίνονται όμως και μεταξύ των τουρκικών «αδειών - παραχωρήσεων», με διαφορά δύο χρόνων, οι οποίες δείχνουν το αλαζονικό imperium της γείτονος, που αποφασίζει και πράττει κατά το δοκούν, αλλάζοντας τους χάρτες παραχωρήσεών της, σύμφωνα με τις εκάστοτε επιδιώξεις της.
ΧΑΡΤΗΣ 9
Ιδεατές αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες κρατών Αν. Μεσογείου (σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας)
Το πώς όμως θα ήταν οι θαλάσσιες οικονομικές ζώνες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των χωρών της, αν εφαρμοζόταν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και οι χώρες της περιοχής έδειχναν αλληλοσεβασμό, αυτό φαίνεται στον χάρτη 9 που επιμελήθηκαν οι Θ. Μάζης και Γ. Σγουρός και παρουσίασαν πρόσφατα σε συνέδριο στην Αθήνα. Στον χάρτη φαίνεται ότι η Ελλάδα θα είχε κυριαρχία στην περιοχή και η ΑΟΖ της θα συνδεόταν με την κυπριακή ΑΟΖ. Η Αίγυπτος δεν έχει θαλάσσια οικονομικά σύνορα με την Τουρκία, ενώ σήμερα η Τουρκία φέρεται να διαπραγματεύεται οριοθέτηση τους!!
Αν δε, συγκρίνουμε τους χάρτες 8 και 9, τότε αναδεικνύεται η επιθετική πολιτική της Τουρκίας και η χρησιμοποίηση των ερευνών πετρελαίου και της κρατικής εταιρείας της, ΤΡΑΟ, στην άσκηση της επεκτατικής πολιτικής της. Από την άλλη φαίνεται η απουσία πολιτικής από την Ελλάδα και η παθητική της στάση, η οποία οδηγεί στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων της.
ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Οι έρευνες πετρελαίου συνδέονται με την άσκηση εθνικής κυριαρχίας κυρίως σε μη οριοθετημένες ή αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές.
Οι έρευνες πετρελαίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άσκηση πολιτικής κατοχύρωσης ή αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Η απουσία πολιτικής στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Η Τουρκία αποτελεί το τέλειο παράδειγμα χρήσης των ερευνών πετρελαίου και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, για άσκηση πολιτικής ενίσχυσης, κατοχύρωσης της δικής της κυριαρχίας ή αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών. Αυτό έγινε και γίνεται κατά κόρον σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.
Η Ελλάδα αποτελεί αρνητικό παράδειγμα όπου η έλλειψη πολιτικής στα θέματα έρευνας πετρελαίου οδήγησε σε αδυναμία άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και σε αμφισβητήσεις της ΑΟΖ, αλλά και των θαλασσίων συνόρων της.
Η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιεί τις έρευνες πετρελαίου για να τονίσει την υπόστασή της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Η χρησιμοποίηση της έννοιας της ΑΟΖ, θα ευνοούσε την Ελλάδα.
* Ο δρ Κωνσταντίνος Α. Νικολάου είναι γεωλόγος πετρελαίων - ενεργειακός οικονομολόγος. ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκική άσκηση υποστήριξης απόβασης με πυρά σε Λέσβο-Χίο


Άσκηση υποστήριξης απόβασης με ένα τμήμα της να αφορά επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης με πραγματικά πυρά, πρόκειται να πραγματοποιήσει το τουρκικό Ναυτικό μεταξύ 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην είσοδο του κόλπου της Σμύρνης και μεταξύ της Λέσβου και της Χίου, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του ΓΕΕΘΑ. Όπως αναφέρει η τουρκική NAVTEX NAVIGATIONAL WARNING NUMBER  608/11 οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρείς περιοχές (AREA 072, AREA 073, AREA 074) από τις 04.00 μέχρι το απόγευμα 18.00.
Image 
Αξίζει να σημειωθεί η δεύτερη περιοχή των ασκήσεων AREA 073 όπως φαίνεται και στον χάρτη βρίσκεται μεταξύ της Λέσβου και της Χίου περιορίζοντας σημαντική την δίοδο ναυσιπλοΐας μεταξύ των δύο ελληνικών νησιών σε μόλις 3 μίλια.
Επιπλέον η βόρεια περιοχή της τουρκικής άσκησης απέχει μόλις 6,85 μίλια από τις ακτές της Λέσβου δηλαδή μόλις 1500 μέτρα έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. 
Σίγουρα η συγκυρία που επέλεξαν οι Τούρκοι δεν είναι τυχαία...   
Image
ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

ΝΙΤΣΕ: ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!


«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι ο,τιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή) ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. (…)
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της...
ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα»
Από το βιβλίο «Γένεση της Τραγωδίας»      ΠΗΓΗ:paspartoy.blogspot.com

STRATFOR: "Δεν αποκλείεται πλήγμα από Ελλάδα κατά της Τουρκίας"

Μια ανάλυση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα και δεν αποκλείει πρώτο ελληνικό στρατιωτικό πλήγμα στην Τουρκία  σε περίπτωση που η Τουρκία επιμείνει να στείλει σκάφη της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή ενοχλήσει την γεώτρηση της Κύπρου, δημοσιεύει το κέντρο στρατηγικών μελετών STRATFOR - http://www.stratfor.com/regions - (με τεράστια επιρροή στην Ουάσιγκτον και το Πεντάγωνο), το οποίο στελεχώνεται από πρώην στελέχη της CIA, του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ κλπ. Στην ανάλυση αναφέρεται ότι «Μπορεί η Ελλάδα να είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αν όμως η Τουρκία επιμείνει και στείλει πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν ερευνητικά σκάφη για τη διενέργεια δικών της ερευνών σε «αμφισβητούμενα» (disputed) ύδατα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή την κυπριακή ΑΟΖ, τότε η ελληνική κυβέρνηση ίσως μπει στον πειρασμό να επιχειρήσει τη συσπείρωση του λαού της, οπότε μια σύγκρουση με την Τουρκία δεν προβάλει και ως μια τόσο κακή ιδέα»!
Αν το έλεγε οποιοσδήποτε άλλος θα ακουγόταν τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά το STRATFO δεν είναι τυχαίος φορέας στρατηγικών αναλύσεων. Είναι γεγονός ότι σε όλες τις Πτέρυγες Μάχης της Π.Α. επικρατεί εδώ και είκοσι ημέρες επιχειρησιακός οργασμός (το STRATFOR, έχει εκφράσει στο παρελθόν το … δέος του για τις δυνατότητες της Π.Α.), αλλά μπορεί κανείς να φανταστεί τη νυν πολιτική ηγεσία να διατάσσει κάτι τέτοιο;
Πάντως στην ίδια ανάλυση σημειώνετια ότι  Τουρκία το έχει παρακάνει και χρησιμοποιεί «σκληρή ρητορική η οποία όμως στερείται ουσίας: Εναντίον του Ισραήλ, με θετικά γι’ αυτήν αποτελέσματα σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και επικοινωνιακής διείσδυσης στον αραβικό κόσμο, με σημαντικές όμως απώλειες στον τομέα της αξιοπιστίας, αφού όπως αναφέρεται στην ανάλυση, δεν φαίνονται οι Τούρκοι να είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν τις απειλές τους για την αποστολή πολεμικών πλοίων που θα συνοδεύσουν έναν νέο «στόλο ελευθερίας» για τη Γάζα. Κάτι που έχει σημειώσει ήδη το defencenet.gr.
«Όντως οι ΗΠΑ είχαν μείνει εξαιρετικά σιωπηλές (extremely quiet) αν  κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έστειλαν ειδικά προς την Τουρκία αρνητικά μηνύματα». Με αυτό το σκεπτικό το STRATFOR προβλέπει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας το προσεχές διάστημα.                         ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενεργοποιήθηκε το σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας με Ισραήλ!






Άκρως ανησυχητικές πληροφορίες για «περικύκλωση» της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τουρκικά φωτο-αναγνωριστικά και μαχητικά αεροσκάφη τις τελευταίες 48 ώρες μετέδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική τους επικοινωνία, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr. Αποτέλεσμα αυτών των πληροφοριών ήταν να συμφωνήσουν άμεσα στην ενεργοποίηση της μυστικής στρατιωτικής συμφωνίας που υπεγράφη πριν από 12 ημέρες από τον Π. Μπεγλίτη στο Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες "Ο Γ.Παπανδρέου ξεκίνησε την συζήτηση για τις ναυτικές δυνάμεις (σ.σ.: που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr) ότι έχουν συγκεντρωθεί μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης και προσέθεσε ότι: «Ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί τις τελευταίες 48 ώρες οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει αυξημένες πτήσεις αναγνώρισης («observation flights») γύρω από την Μεγίστη". Από εκσυγχρονισμένα φωτοαναγνωριστικά RF-4.
Όπως προσέθεσε ο Γ. Παπανδρέου, τα τούρκικα αναγνωριστικά συνοδεύονταν από μαχητικά αεροσκάφη! Δεν παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, απλά κινούντο παράλληλα και γύρω από το νησί.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Παπανδρέου στην τηλεφωνική του συνομιλία, η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί για τουρκικές αιφνιδιαστικές επιθέσεις και σε άλλα νησιά του Αν. Αιγαίου, τα οποία βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές. Πάντως τόσο το Ισραήλ όσο και η Ελλάδα δεν έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμής τι περιλαμβάνει η ενεργοποίηση της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ισραηλινές πηγές, σε πρώτη φάση το Ισραήλ θα διαθέσει αεροπορικές δυνάμεις σε ελληνικές βάσεις στην Μεσόγειο για να δοθεί ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα αν αποφασίσει να κτυπήσει ελληνικούς στόχους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Ελλάδα και Ισραήλ ενεργοποίησαν την στρατιωτική συμφωνία μετά και από την έγκριση που έλαβαν από τις ΗΠΑ, διότι εκτιμούν ότι οι τουρκικές απειλές είναι αληθινές και αξιόπιστες».
Μετά απ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία στις συνθήκες κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΑ τόνιζε ότι «Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι κυβερνήσεις μετά το 2005 δεν είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια ισχυροποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Τώρα , με ό,τι έχουμε, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο Θεός μαζί μας…».
Εκτίμησή μας είναι ότι η Άγκυρα "μπλοφάρει". Απλώς ενοχλεί τον "αδύναμο κρίκο" και προσπαθεί να τρομοκρατήσει την Ελλάδα για να διασπάσει την συμμαχία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγγίξει την Μεγίστη, εκτός και αν διακινδυνεύσει να υποστεί ήττα τεράστιων διαστάσεων...                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ!! ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ Ο.Υ.Κ !!!


ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΚΑΔΩΝ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.... ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΤΙΜΩΡΙΑ... ΔΗΛ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΗ....

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.... ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ?? ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ??
ΠΗΓΗ:elnewsgr.blogspot.com

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ!!!!!!!! στο Ελληνικό κράτος.



Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.

Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.

Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.

Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.

Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).

Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.



Η μεγάλη έκπληξη

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά


Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».

Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.

Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.zougla.gr

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΥΚ, Έλληνες και...ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε στα blogs μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 αλλά το αναδημοσιεύω στα blogs και εδώ σήμερα επειδή διάβασα την «είδηση» που αφορά στην ερχόμενη Τρίτη:

«Σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά, παραπέμπονται στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 μετά από δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) Παναγιώτη Δημητρά, οι 39 άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που αναφώνησαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου ο Παναγιώτης Δημητράς υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής υπέρ των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά (Σκοπιανοί, Αλβανοί και Τούρκοι).»

Εάν ζούσαμε σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία θα έπρεπε το blog που έδωσε το δικαίωμα στην «Ε» και άλλες εφημερίδες και γενικότερα στα ΜΜΕ να δημιουργήσουν ΟΛΟ αυτό τον αρνητικό θόρυβο να παραδώσει για τεχνικό έλεγχο το συγκεκριμένο video!
          Εάν αποδειχθεί ότι είναι «πειραγμένο» θα πρέπει  ΑΜΕΣΑ ο Δημόσιος κατήγορος να ασκήσει ποινική, κακουργηματική δίωξη σε αυτόν, αυτούς, αυτές που το παρήγαγαν και το προώθησαν.
Φυσικά εάν αυτά ειπώθηκαν σε δημόσια θέα και ακοή από τους άνδρες των ΟΥΚ και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται έλεγχος για να εντοπισθεί η αιτία και μαζί οι υπαίτιοι...
          Σαφώς οι περισσότεροι επιθυμούμε την ΕΙΡΗΝΗ πλην εκείνων που «θέλουν» πολέμους για να εισπράττουν τις μίζες τους από τα οπλικά συστήματα, να καταπιέζουν και να υποδουλώνουν τους λαούς στα κελεύσματά τους!
          Τέτοια και πολλά άλλα συνθήματα χρησιμοποιούνται στη διάρκεια της εκπαίδευσης και εξυπακούονται (γιατί προσεβλήθησαν τόσο πολύ και σε τέτοιο βαθμό κάποιοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ χωρίς να μπούνε στον κόπο να ρωτήσουν τη γνώμη και της υπόλοιπης Ελληνικής κοινωνίας;)
           Συνθήματα που δεν είναι «ευχάριστα» στα αυτιά κάποιων έχουν το ρόλο τους μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης και ουαί και αλλοίμονο εάν αφήναμε στην άκρη τις διαχρονικά και σε παγκόσμιο επίπεδο δοκιμασμένες τεχνικές στρατιωτικής εκπαίδευσης, και μάλιστα για ειδικές δυνάμεις, και υιοθετούσαμε «γλύκες» και «καθωσπρεπισμούς»  για άνδρες (και γυναίκες πλέον) από τους οποίους ζητάμε να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι….Θερμοπύλες!
          Επειδή υπάρχουν αυτοί μπορούν κάθε λογής άτομα των ΜΜΕ (π.χ. ομοφυλόφιλοι, που κέρδιζαν απαλλαγή από τη στρατιωτική τους θητεία, έχουν δημοκρατικά κάθε δικαίωμά να κάνουν ότι θέλουν στην προσωπική τους ζωή όχι όμως και να το διακηρύσσουν και να το επιβάλλουν συμμετέχοντας στα ΜΜΕ σε ποσοστά δυσανάλογα με τα στατιστικά δεδομένα της σεξουαλική τους ιδιαιτερότητας και προτιμήσεων).
Επειδή υπάρχουν αυτά τα παιδιά (ΟΥΚ, πρασινομπερέδες και κοκκινομπερέδες) μπορούν οι κάθε λογής και διαμετρήματος «στάρλετ» (κάποτε τις λέγαμε «ιερόδουλες» αλλά τώρα πια επεκράτησε  ο ευρωπαϊκός και ευγενέστερος τίτλος «call girls») να προβάλλονται στις περιώνυμες εκπομπές life style και τα μεσημεριανά για να «βλέπουμε» τα προσόντα τους και να αυξάνει η «αμοιβή» (στα ευρωπαϊκά το «κασέ» και «η βίζιτά» τους από τα 50 στα 250 και 300 και 500 ευρώ (σαφώς και υπάρχουν και οι γνωστοί και καθιερωμένοι στα ΜΜΕ «νταβαντζήδες- agents»  που εισπράττουν τις αμοιβές τους για τις  προωθητικές τους προσπάθειες).
Αυτά τα άτομα, τις διεργασίες και τα κυκλώματα γιατί ΔΕΝ τις εγκαλούν όσοι «κόπτονται» για ανθρώπινα δικαιώματα, απεχθάνονται τη μαστροπεία και θέλουν να σταματήσουν το «trafficking»;
Μακάρι να ήμασταν ΕΛΒΕΤΙΑ και να μη χρειαζόμασταν Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους καταδρομείς και τα ΟΥΚ!
          Θα το πω, λοιπόν, επιβεβαιώνοντας το δημοκρατικό μου δικαίωμα να εκφράσω τις προσωπικές μου αντιλήψεις για την Ελληνική κοινωνία του 2010 και ας φροντίσουν να με διορθώσουν και να με επικρίνουν όσοι και όσες το επιθυμούν:
    Κοινωνιολογικά οι δομές και οι θεσμοί μας έχουν καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό (το «καταρρέουν» το απορρίπτω επειδή δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μένουν ακόμα περιθώρια ανακοπής πριν χτυπήσουμε πάτο)...
    Ψυχολογικά το φρόνημά μας έχει πάει κατά διαόλου μεριά (συγνώμη για την έκφραση μέρες που διανύουμε.)
    Οικονομικά είμαστε ήδη σε ελεύθερη πτώση (και ενώ καιγόμαστε μας ζητήθηκε από την Κυβέρνηση και τα συνεργαζόμενα με αυτή ΜΜΕ (όλα μαζί;)  να χειροκροτήσουμε την ΕΠΙΤΥΧΙΑ (;;;) των Πολιτικών μας ότι μπορούμε να...δανειστούμε και άλλα δισεκατομμύρια ευρώ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ να έχουν φροντίσει να κατασχέσουν αναιτιολόγητα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία και να ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ εκείνους και εκείνες που, όπως λέγεται και γράφεται, έκλεψαν και της...Παναγιάς τα μάτια!)
   Ηθικά, δεν φαίνεται να μας έχει μείνει και πολλή τσίπα όταν  «ανύπαρκτα» μέχρι χτες Έθνη μας χλευάζουν κοιτώντας μας «από ψηλά» καθώς εμείς ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ στη διαφθορά και την αδιαφάνεια...
    Ποιούς, εμάς τους Έλληνες για τους οποίους γράφτηκε ανεξίτηλα στην ΙΣΤΟΡΙΑ των λαών ότι «εφεξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολέμησαν ως ήρωες αλλά ότι οι απανταχού της γης ήρωες πολεμούν ως…Έλληνες!)
Να, έγραψα ότι «ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ» και θυμήθηκα ότι τα  Ο.Υ.Κ. είναι οι «Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών» και όχι τηλεοπτικές (μεσημβρινές και όχι μόνο) εκπομπές και δεν αφορούν σε άτομα «εύκαμπτης»  ποιότητος, πεποιθήσεων, ιδεολογίας, και απροσδιόριστης σεξουαλικής ταυτότητας και τα οποία δικαιούμενα «ελέω Δημοκρατίας» να συνυπάρχουν σε δημοκρατικές κοινωνίες δημιουργούνται φαινόμενα «εκφυλισμού και κατάπτωσης» όταν αυτά τα άτομα γίνονται ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ!..                                                              ΠΗΓΗ:piperopoulos.blogspot.com