ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ-ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ: 150 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ 80 ΑΦΓΑΝΟΙ!


Όπως  όλοι οι Έλληνες φέτος και  εμείς είμαστε προβληματισμένοι  με τα οικονομικά μας. Οι  περισσότεροι από εμάς έχουν  δάνειο για κατοικία, άλλοι δάνειο  επισκευής, άλλοι σπουδάζουν παιδιά  μακριά από την  Αθήνα με όλα τα σχετικά έξοδα (σπίτι, λογαριασμοί, σίτιση αφού το φιλεύσπλαχνο κράτος μας δεν έχει βάλει ακόμα ποσοστώσεις της τάξεως 10 ντόπιοι προς τρεις ξένους που ισχύει σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τις δημόσιες παροχές. Έτσι στις φοιτητικές εστίες το μοναδικό κριτήριο είναι η πολυτεκνία - ευτυχώς δεν καταργήθηκε ακόμα - και η φορολογική δήλωση του γονέα με αποτέλεσμα οι Αλβανοί φοιτητές να έχουν κάνει κατάληψη στις φοιτητικές εστίες αφού οι γονείς τους δηλώνουν  μηδαμινό εισόδημα. Το αποτέλεσμα είναι να αιμορραγεί οικονομικά η ελληνική οικογένεια που σπουδάζει παιδιά μακριά).
 Μέσα στα προηγούμενα αν προσθέσουμε τη γενική ακρίβεια, με αυτή την οικονομική κρίση δεν περισσεύουν χρήματα για διακοπές κι έτσι φέτος είπαμε να εξυπηρετηθούμε αναμεταξύ μας δανείζοντας τα εξοχικά  μας ή τα πατρογονικά μας σπίτια στα χωριά ο ένας συνάδελφος στον άλλον. Κάναμε και κλήρωση για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος και μετά κανονίσαμε τις άδειες ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι.
Στον κλήρο  μου έτυχαν δέκα ημέρες διακοπές σε ένα σπίτι που κληρονόμησε ένας από τους συναδέλφους μου από  τους παππούδες του  στην άγονη γραμμή που δεν είχα ξαναπάει. Σχοινούσα. Πέταξα από τη χαρά μου όταν το είδα και παρόλο που με προειδοποίησε ο συνάδελφος μου ότι το σπίτι δεν έχει ανέσεις και η τουαλέτα βρίσκεται  στην αυλή, ξεκινήσαμε με την οικογένειά μου γεμάτοι χαρά ότι θα κάναμε διακοπές στη Σχοινούσα μακρυά από τα καυσαέρια και το άγχος της Αθήνας και θα κάναμε μπάνιο μέσα σε πεντακάθαρη θάλασσα.
Πράγματι το νησί ήταν καλύτερο από ότι περίμενα και οι άνθρωποι γνήσιοι νησιώτες φιλόξενοι. Φθάσαμε στις δύο τη νύχτα, μας περίμενε κάποιος που ειδοποίησε ο συνάδελφος να μας παραλάβει για να μας δείξει το σπίτι. Μας  είχε τοποθετήσει στο ψυγειάκι του σπιτιού ψάρια που τα είχε ψαρέψει ο ίδιος, μάλιστα τα είχε καθαρίσει κιόλας , μας έφερε φρούτα και λαχανικά από τον κήπο του, ψωμί από ξυλόφουρνο, μας ευχήθηκε καλή διαμονή και πριν φύγει μας σύστησε:
«Να μη βγαίνετε το βράδυ αργά επειδή υπάρχει κίνδυνος. Προσέχετε και τα παιδιά».
Νομίζαμε ότι μας έκανε πλάκα. Γελάσαμε. Η πρώτη μέρα πέρασε υπέροχα, φάγαμε από τα δώρα του φίλου του συναδέλφου μας  και ήπιαμε νερό από το φυσικό πηγάδι της αυλής (δεν έχω ξαναπιεί καλύτερο), περάσαμε πολλές ώρες  στη θάλασσα. Το βράδυ ετοιμαστήκαμε να βγούμε να περπατήσουμε στο νησί κι εκεί άρχισε η μεγάλη έκπληξη. Το σπίτι που μέναμε ήταν λίγο πιο έξω από το χωριό. Όταν μπήκαμε στον οικισμό τα χάσαμε: παντού υπήρχαν παρέες - παρέες λαθρομεταναστών και οι Έλληνες άφαντοι!!!!!! Μας κοίταζαν εξεταστικά από πάνω μέχρι κάτω και διασκέδαζαν με την έκπληξή μας!
Για να μη σας  τα πολυλογώ μάθαμε ότι σε αυτό τον  ξεχασμένο παράδεισο υπήρχαν 150 Έλληνες  ντόπιοι, λίγοι Αλβανοί με οικογένειες που δεν δημιουργούν προβλήματα και 80 Αφγανοί!!!
Ερωτώ: τι λόγο ύπαρξης  έχουν 80 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν σε ένα τόσο μικρό και φτωχικό, το χειμώνα τουλάχιστον, νησάκι; Που  βρίσκουν δουλειές;
Έμαθα ότι δεν  υπάρχει αστυνομία στο νησί, ούτε λιμενικό κι έτσι αυτοί αλωνίζουν ανενόχλητοι. Δημιουργούν προβλήματα, έχουν σημειωθεί κλοπές και απόπειρες βιασμών και όταν έρχεται η αστυνομία με σκάφος του λιμενικού από Σύρο, αυτοί βλέπουν το σκάφος και γίνονται άφαντοι στα βουνά. Κάθε φορά ελάχιστους πιάνουν κι όταν φύγει το σκάφος αυτοί ξετρυπώνουν και είναι πιο αναιδείς και πιο επιθετικοί προς τους ντόπιους. Όταν είμαστε εκεί τσακώθηκαν άσχημα με έναν ψαρά και μετά τον απειλούσαν: «Γκσέρω και που είναι σπίτι σου»!!!!
Εκεί καταντήσαμε μέσα στην ίδια μας τη χώρα.!
Εμείς πήγαμε εκεί προς το τέλος Ιουνίου. Οι ντόπιοι  είναι απελπισμένοι, δεν τους θέλουν εκεί, σε λίγο ούτε εκπαιδευτικός δεν  θα θέλει να πηγαίνει στα σχολεία  εκεί όταν δεν μπορεί να κινηθεί  το βράδυ.
Έχει εξελιχθεί  επίσης σε μεγάλη πληγή για τον τουρισμό που είναι ανάσα πνοής σε ένα νησάκι που δεν παράγει τίποτα άλλο εκτός από οικιακής χρήσης κήπους και λίγη κτηνοτροφία ή ψάρεμα.
Ξέχασα να αναφέρω  και τις κλοπές των αυγών από  τα κοτέτσια, τις ίδιες τις κότες  τις έχουν ρημάξει, κλέβουν ολόκληρα κατσίκια και τυριά επίσης από τις μάντρες. Χαμός γίνεται.
Πριν φύγουμε  μάθαμε και για ένα φριχτό έγκλημα  που είχε γίνει περίπου πριν τρία χρόνια στη Σχοινούσα. Γεωργιανοί εγκληματίες  σκότωσαν με φριχτό τρόπο έναν ηλεκτρολόγο  φιλήσυχο άνθρωπο αφού πρώτα τον πετσόκοψαν, του ακρωτηρίασαν τα δάχτυλα και του έβγαλαν τα μάτια.!!! Οι εγκληματίες έφυγαν με τα χρήματα του νεκρού πρωΐ πρωΐ με το καράβι και πριν τον βρουν πεταμένο στη θάλασσα. Ο ιατροδικαστής είπε μετά ότι δεν είχε ξαναδεί πιο φριχτά πετσοκομμένο άνθρωπο σε σημείο που δεν άνοιξαν καθόλου το φέρετρο στην κηδεία για να τον ασπαστούν για τελευταία φορά οι δικοί του!
Δυστυχώς η  λαθρομετανάστευση έχει απλωθεί  σε όλη την Ελλάδα σαν κακή αρρώστια.
Ακούτε κύριε  Χρυσοχοΐδη;
Βγάλτε την  αστυνομία να τους μαζέψει και να τους απελάσει.
Απελάσεις κανονικές  και άμεσες, εφαρμόστε επιτέλους  τους νόμους.
Η Ελλάδα δεν  μπορεί να αντέξει τόσους πολλούς.
Η εγκληματικότητα  αυξάνεται όσο αυξάνεται και η λαθρομετανάστευση. Αυτό είναι φανερό, αποτυπώνεται και στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας.

Ελευθερία Λόγου.                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot.com

Θα πληρώνουμε διόδια σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη


Με οκτώ σταθμούς διοδίων θα «προικιστεί» ο νέος «Καλλικρατικός»  δήμος Ωρωπίας της Βορειοανατολικής Αττικής ενώ στα σκαριά είναι  και νέοι σταθμοί σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνάντηση ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης με τον Νομάρχη ΝΑ Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή και κατοίκους της περιοχής.
Από πέρσι έχουν  ξεκινήσει να λειτουργούν από  δύο πλευρικοί σταθμοί σε Αυλώνα, Μαλακάσα και Καπανδρίτι και δύο μετωπικοί στις Αφίδνες, εκ των οποίων ο ένας (στο ρεύμα προς Αθήνα) εγκαινιάστηκε προεκλογικά. Όλοι αυτοί οι σταθμοί θα περιλαμβάνονται πλέον στο νέο ενιαίο δήμο.
«Πρόκειται για  μια παγκόσμια αποκλειστικότητα», δήλωσαν χθες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων ΒΑ Αττικής που στρέφονται κατά της επιβολής διοδίων, τη στιγμή που οι παράδρομοι έχουν απαράδεκτη χάραξη, είναι καρμανιόλες που  προκαλούν συχνά ατυχήματα και η κίνηση από τα βαρέα οχήματα δημιουργεί κυκλοφοριακό χάος και πολύωρο μποτιλιάρισμα.
Σύμφωνα με τον  κ. Χρίστο Παναγή, πολιτικό μηχανικό και  μέλος της Επιτροπής Κατοίκων, από τον παράδρομο των Αφιδνών  περνούν καθημερινά 16.000 οχήματα  από τα οποία το 40% είναι φορτηγά. Το πλήθος των οχημάτων δυσχεραίνει την κυκλοφορία και οι ρύποι παραπέμπουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση της Ομόνοιας.
2.500 ευρώ το χρόνο  για διόδια
«Για μια οικογένεια με δύο ΙΧ υπολογίζεται ότι το ετήσιο κόστος των διοδίων είναι 2.500 ευρώ»  επισήμανε και τόνισε ότι πρόκειται  για μετακινήσεις εντός του οικιστικού ιστού 14 δήμων και κοινοτήτων  που χρησιμοποιούν την εθνική οδό και επιβαρύνουν όλους τους κατοίκους της ΒΑ Αττικής.
Όμως το υπουργείο  δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις  ανησυχίες των κατοίκων, και διαμήνυσε  πρόσφατα στην Συντονιστική Επιτροπή ότι τα νέα διόδια επιβάλλονται από την σύμβαση παραχώρησης και πως ότι δεν εισπράττει η κοινοπραξία, ζητά να το πληρωθεί από το δημόσιο. Από το υπουργείο επισημαίνουν πάντως ότι οι νέοι σταθμοί (Άγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη) δεν θα λειτουργήσουν εφόσον δεν ολοκληρωθούν τα έργα στους παράδρομους.
Το κίνημα των  κατοίκων ενάντια στα διόδια της  Αττικής ενισχύθηκε πριν από ένα  χρόνο όταν η κοινοπραξία «Νέα Οδός» προσπάθησε να εγκαταστήσει τα διόδια στον Άγιο Στέφανο.
Μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ ο σταθμός δεν λειτούργησε, δεν αποφεύχθηκαν όμως και οι αυξήσεις. Οι κάτοικοι της ΒΑ Αττικής αναφέρουν ότι η σύμβαση προβλέπει και νέες ανατιμήσεις εντός Αυγούστου με την προϋπόθεση όμως της ολοκλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων της κοινοπραξίας που δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη καθώς και νέες αυξήσεις από τον ερχόμενο Φεβρουάριο!
Απαντούν  με εξώδικα
Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε χθες η  Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων της  ΒΑ Αττικής σχολιάστηκε και η πρόθεση του υπουργείου να προστατεύσει τα έσοδα της Νέα Οδού με την συνδρομή της Αστυνομίας, φακελώνοντας τα στοιχεία των χρηστών.
Στόχος ήταν να πληγεί το κίνημα των «τζαμπατζήδων», το οποίο υπολογίζεται από την  τροχαία σε 1.800 έως 2.500 οχήματα καθημερινά.
Οι κάτοικοι απάντησαν με τρία εξώδικα  κατά του υπουργείου, του Αρχηγού της  Αστυνομίας και των κατά τόπους αστυνομικών  τμημάτων, κατηγορώντας τους για κατάλυση των νόμων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Σύμφωνα με το κ. Κώστα Παπαδάκη νομικό σύμβουλο της Επιτροπής, οι επιστολές που έφυγαν από το υπουργείο Υποδομών και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και είχε αποκαλύψει πρόσφατα το www. protothema.gr αποτελούν σοβαρή παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν αποικιοκρατικού χαρακτήρα τις συμβάσεις παραχώρησης με μοναδικό στόχο το κέρδος των εργολάβων και ζητούν την καταγγελία της σύμβασης  για την  Ιόνια Οδό.                                                ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Πειθαρχική δίωξη για τα «δώρα» της Πειραιώς στο Δελλατόλα


Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της διαγραφής του από την ΕΣΗΕΑ βρίσκεται ο Αντώνης Δελλατόλας. Χθες, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προχώρησε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του, λόγω της συμμετοχής του στην πολυπληθή ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων (όχι αθλητικών συντακτών) που παρακολούθησαν το Μουντιάλ, «καλεσμένοι» της Τράπεζας Πειραιώς σε υπερπολυτελές 10ήμερο ταξίδι 600.000 ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφερε πρώτο στη δημοσιότητα το antinews στις 2 Ιουνίου («Πολυτελής ψυχαγωγία δημοσιογράφων σε καιρό κρίσης», http://www.antinews.gr/?p=48256), προκαλώντας την παρέμβαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Ο Δελλατόλας είναι ο πρώτος στον οποίο ασκήθηκε δίωξη και ακολουθούν και οι υπόλοιποι που παραβίασαν το Καταστατικό και τον Κώδικα της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, παρότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε προειδοποιήσει σχετικά με το «δώρο» από την Τράπεζα Πειραιώς.
Κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, ο Δελλατόλας βαρύνεται ως προς την αποδοχή της «προσφοράς» της Τράπεζας Πειραιώς για τη μετάβαση στη Ν. Αφρική (Μουντιάλ), όπου η κάλυψη των προσωπικών δαπανών του υπολογίζεται στα 10.000 ευρώ.
Επίσης, εγκαλείται για εξυβριστικό και απειλητικό για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που τυχόν θα επέκριναν την αποδοχή της εν λόγω «προσφοράς», σχόλιό του στο «Ποντίκι»: «Θα λείψω για μια εβδομάδα στη Νότια Αφρική, συμμετέχοντας σε μια ομάδα καλεσμένων της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, της οποίας μέγας χορηγός είναι η συγκεκριμένη τράπεζα. Οποιο λαθραίο λαμόγιο, εκβιαστάκος, τυχοδιώκτης, υποκριτής συνάδελφος τραβάει κανένα ζόρι και θέλει να ρωτήσει λεπτομέρειες, εδώ είμαστε να απαντήσουμε σε όλα! Και πάντα επωνύμως”!».
Τι στάση κράτησαν σχετικά με την πρόταση εξαγοράς;

Στο υπερπολυτελές ταξίδι-δώρο της Τράπεζας Πειραιώς συμμετείχαν
διευθυντές εφημερίδων, τραπεζικοί και επιχειρηματικοί συντάκτες, σχεδόν από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Δύο εβδομάδες μετά την επάνοδό τους στην Ελλάδα ο πρόεδρος της συγκεκριμένης τράπεζας προέβη στην ανακοίνωση πως προτίθεται να εξαγοράσει την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η πλειονότητα των ΜΜΕ τάχθηκε λίαν θετικά στην πρότασή του, εγκωμιάζοντας τον επιχειρηματία. Σε αρκετά ΜΜΕ, μάλιστα, το εν λόγω θέμα κάλυψαν και καλύπτουν οι δημοσιογράφοι που αποδέχθηκαν το «δώρο» του για το Μουντιάλ. Τυχαίο; Δε νομίζω…                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Θα γίνουμε ....."αόρατοι"


Αμερικανοί επιστήμονες του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (Michigan Tech), υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίναμ κατασκεύασαν ένα "μανδύα αορατότητας", από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού, ο οποίος έχει την ικανότητα, όταν περιβάλλει ένα αντικείμενο, να "καμπυλώνει" τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω του κι έτσι να το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια.

Και άλλοι επιστήμονες εργάζονται για τη δημιουργία ανάλογων "μανδυών" από τα λεγόμενα "μετα-υλικά" (δηλαδή υλικά με ιδιότητες που δεν υπάρχουν στη φύση), αλλά είναι η πρώτη φορά που αναπτύχθηκε ένας μη μεταλλικός γυάλινος μανδύας αορατότητας.

Το περιοδικό New Scientist προέβλεψε πέρυσι ότι το πολύ σε 30 χρόνια οι μανδύες αορατότητας θα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής μας.
Τι άλλο θα δουν ή δεν θα δουν τα μάτια μας.......                                                                                  ΠΗΓΗ:kafeneio-gr.blogspot.com

Καλώς τα παιδιά!

ieronΗ παρουσίαση της νέας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Αποστολής», που ίδρυσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών συγκέντρωσε πολύ και… καλό κόσμο στην Παλαιά Βουλή. Εκτός από τον Πρωθυπουργό που απηύθυνε και χαιρετισμό προσέξτε τις υπόλοιπες παρουσίες, ειδικά την… γκεστ σταρ που αναφέρουμε στο τέλος:


Δρούτσας, Μπεγλίτης, Πετσάλνικος, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης και – τώρα ακούγεται ήχος τυμπάνων – η Θάλεια Δραγώνα! Αλήθεια τι γύρευε η Δραγώνα στην εκδήλωση; Μήπως είχε κάποια… αποστολή να επιτελέσει;
Αίσθηση προκάλεσε κα ι το γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν έστειλε άνθρωπό του στην εκδήλωση – πλην Βόζεμπεργκ - θέλοντας να στείλει το μήνυμα στον Ιερώνυμο ότι δεν καλοβλέπει τον σφιχτό εναγκαλισμό της Αρχιεπισκοπής με το ΠΑΣΟΚ.                                                                                    ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Η... αποκαθήλωση ενός "Εθνάρχη"!

MAKAREZOS VIVLIOΕξοντωτικό, κυριολεκτικώς, για την υστεροφημία του… «Εθνάρχου» Κωνσταντίνου Καραμανλή το άρτι κυκλοφορήσαν βιβλίο του Νικολάου Ι. Μακαρέζου, ενός εκ των τριών ισχυροτέρων ανδρών της Επταετίας (Παπαδόπουλος, Μακαρέζος, Παττακός) με τίτλο «Πώς καταλήξαμε στην Μεταπολίτευση», όπου ιστορούνται ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ αναφορικώς με τα γεγονότα που μεσολάβησαν στην περίοδο Νοέμβριος 1973 – Ιούλιος 1974.


Μεταξύ αυτών αποκαλύπτεται – και δημοσιεύεται η αντίστοιχη επιστολή Καραμανλή προς Μακαρέζο – ότι ο τιτλοφορηθείς όψιμα από κάποιους «Εθνάρχης» είχε στείλει επιστολή από το Παρίσι στον Μακαρέζο όπου αναφέρεται το εξής ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: «…Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγώ, Πρωθυπουργός εσύ» ενώ τίθεται (από τον «εθνάρχη»!..) και η προϋπόθεσις «…εκτός πάσης αναμείξεως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος… σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και ο Δ. Ιωαννίδης»!!!
Προστίθενται δε και άλλες τερατώδεις προϋποθέσεις στην επιστολή: α) «Αποκλειστικά ο Στρατός να καταστείλη τις ταραχές στο Πολυτεχνείο», «φέρουν ευθύνες για το Πολυτεχνείο οι παρηκμασμένοι πολιτικοί» ενώ οι ύμνοι (του Κ. Καραμανλή) για τον Μακαρέζο δίνουν και παίρνουν.
MAKAREZOS FILM
Κατά τον Ν. Μακαρέζο, γενικώς, στο συγκεκριμένο πόνημά του: Η προσπάθεια μεταπτώσεως από το Επαναστατικό καθεστώς στον Κοινοβουλευτισμό, με την λύσι του Σπ. Μαρκεζίνη, τορπιλίζεται και ναυαγεί και ενώ η εξέγερσις του Πολυτεχνείου ξεσπά, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διατυπώνει προτάσεις πολιτικής  συνεργασίας στον Νικόλαο Μακαρέζο, για την άρση του αδιεξόδου, που φθάνουν όμως στον προορισμό τους πολύ αργά. Την ημέρα, δηλαδή, της ανατροπής του Γεωργίου Παπαδοπούλου.
Μετά την ανατροπή της λύσεως Σπ. Μαρκεζίνη εμφανίζεται ο προσανατολισμός προς την λύσι Καραμανλή που εμφανίζεται, πλέον, ως ο «από μηχανής Θεός» και προκύπτει το αναπάντεχο δίλημμα και η επιλογή του… «εφικτού».
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις σημειώσεις του Ν. Μακαρέζου, οι πληροφορίες οι σχετικές με την άρνησι του Ταξιάρχου (τότε) Δ. Ιωαννίδη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να δεχθούν την.. «λύσι Καραμανλή» έφθαναν με κάθε λεπτομέρεια στον ίδιο (τον Κ. Καραμανλή) και τον απογοήτευαν, τον εξόργιζαν, του γιγάντωναν την εκδικητική του μανία.
Στην συνέχεια, όμως, η ακόρεστη επιθυμία του να εκπληρώσει τις επιθυμίες του τον οδήγησαν στο σημείο να προτείνει στον Δ. Ιωαννίδη α) να του αναθέσει το (τότε) Καθεστώς το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, β) να ορκισθεί ως πρωθυπουργός ο Φ. Γκιζίκης και γ) να αναλάβει ο Δ. Ιωαννίδης την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Δ. Ιωαννίδης απέρριψε την πρόταση.                   ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Ναι, είμαι και εγώ Κομμουνιστής!

kinaΓια πάνω από 70 χρόνια όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα πέρα από τα ωραία λόγια και τους ωραίους στόχους δεν κατάφεραν να προσφέρουν τίποτα χειροπιαστά καλό στους πολίτες τους. Το αντίθετο μάλιστα. Φτώχεια, κακομοιριά και μιζέρια. Μη ξεχνάμε ότι πολύ συχνά ο δρόμος προς την καταστροφή είναι στρωμένες με τις καλύτερες προθέσεις. Για να μοιράσεις πλούτο πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσεις. Δεν είναι δυνατόν να μοιράσεις κάτι που δεν έχεις.

Ναι, είμαι και εγώ Κομμουνιστής!


Για πάνω από 70 χρόνια ο κομμουνισμός όπου της γης αποτύγχανε στο τομέα της οικονομίας, και αντί να δημιουργεί πλούτο και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο δημιουργούσε ανατροφοδοτούμενη φτώχεια.
Ο λόγος πολύ απλός.
Για να παραχθεί πλούτος χρειάζεται ανταγωνισμός στη παραγωγή. Μια παραγωγή που πρέπει να την προσδιορίζει η ίδια η αγορά.
Βλέποντας τις επί χρόνια επανωτές αποτυχίες και αδιέξοδα του μέχρι τότε υπαρκτού σοσιαλισμού, ο αναμορφωτής της Κίνας Teng Xiao Ping αποφάσισε πριν 25 χρόνια (και το κατόρθωσε) να αλλάξει το μέχρι τότε αποτυχημένο κομμουνιστικό μοντέλο.
Όπως και ο καπιταλισμός, έχει δεχτεί πολλές τροποποιήσεις ανά τους αιώνες προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός, έτσι και ο κομμουνισμός με την αναμόρφωση του Teng Xiao Ping έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών (και σίγουρα και των δεκαετιών που έρχονται).
Ο μόνος τρόπος για να ανεβάσεις το βιοτικό επίπεδο 1,3 δισεκατομμυρίων πολιτών είναι το μοντέλο του κινέζικου κομμουνισμού. Και χρειάζεται υπερβολικά πολύ πλούτος για να βελτιώσεις τη ζωή  1,3 δισεκατομμυρίων πολιτών
Παίρνεις ότι καλύτερο έχει να σου δώσει η οικονομία της ελεύθερης αγοράς και ότι καλύτερο έχει να σου δώσει ο κομμουνιστικός κεντρικός συντονισμός γρήγορων αποφάσεων (που υποδεικνύει πάντα η αγορά) και έχεις το εκρηκτικότερο και αποτελεσματικότερο ‘μείγμα’ αναπτυξιακής πολιτικής που έχει εφαρμόσει ποτέ η ανθρώπινη κοινωνία.
Επιτέλους η σύγχρονη μορφή  του κομμουνισμού ξεπέρασε σε αποτελεσματικότητα όλες τις μορφές του καπιταλισμού.
Ναι, είμαι και εγώ Κομμουνιστής.
Πέτρος Δίπλας                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Η αριστερά του χαβιαριού στηρίζει το παρεμπόριο

180710-amagnwstakisH σκηνή δεν είναι πρωτότυπη. Δημοσιογράφος, ντυμένος «σινιέ» από την κορφή μέχρι τα νύχια και από τα γυαλιά μέχρι το σώβρακο, αναστενάζει προβληματισμένος για την «άτιμη "κενωνία" που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα» και παρουσιάζεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής των όπου γης ταπεινωμένων και καταφρονεμένων. Το περασμένο Σάββατο, ο δημοσιογράφος του MEGA Μανώλης Αναγνωστάκης αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό για τις καλοπληρωμένες διακοπές του - ευχόμαστε να μείνει εκεί για πάντα - βγάζοντας όλα του τα συμπλέγματα εις βάρος σκληρά εργαζομένων συμπατριωτών του και προς ικανοποίηση της φθηνής νεοταξικής προπαγάνδας που το επιτελείο του Βούγια και της Αλ Σάλεχ έχει εξαπολύσει. Οι δίαυλοι και τα έντυπα του ΔΟΛ είναι απ'' ό,τι φαίνεται προσφιλή μέσα για την κυβέρνηση και ο Αναγνωστάκης ένας εκ των εκλεκτών που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της «ενημέρωσης» της κοινωνίας για την ανάγκη μίας ακόμη - της πιο σκανδαλώδους ίσως - νομιμοποίησης. Μιλάμε για τα όσα «προτείνει» - ουσιαστικά έχουν ήδη δρομολογηθεί - στο διυπουργικό πόρισμά της η επιτροπή «Δράση για την Αθήνα», επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., Σπύρος Βούγιας. Μιλάμε για προτάσεις σχετικά με την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας σε σχέση με την γκετοποίηση, την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο και για τις οποίες ο μόνος γνωμοδοτών συνδικαλιστικός φορέας είναι το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων. Ειδικότερα για το παρεμπόριο, το πόρισμα, το οποίο όλως περιέργως είχαν την τύχη να δουν μόνον επιλεγμένοι δημοσιογράφοι, όπως κάποιοι του ΔΟΛ, προτείνει την χορήγηση αδειών εργασίας σε άτομα που έχουν εκκρεμείς αιτήσεις πολιτικού ασύλου, τον χαρακτηρισμό και επαναδιοχέτευση στην αγορά των προϊόντων απομιμήσεων, αντί της καταστροφής τους όπως ο νόμος επιτάσσει και την δημιουργία παζαριών, όπου όλοι αυτοί οι ημι-νομιμοποιημένοι λαθρομετανάστες θα πωλούν... νομιμοποιημένα παράνομα προϊόντα. Η ενεργοποίηση ενός μηχανισμού προπαγάνδας είναι απαραίτητη για την κυβέρνηση, καθώς, όπως γίνεται κατανοητό, τα σχέδια αυτά θα σκοντάψουν τόσο πάνω στους νόμους όσο και στην γενικότερη αγανάκτηση που θα γεννήσει η δια υπουργικού πραξικοπήματος διοχέτευση στον εμπορικό ανταγωνισμό 70.000 παρανόμων - μέχρι σήμερα - μικροπωλητών αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής. Μ'' άλλα λόγια, δεν είναι μόνον το ότι το υπουργείο θέλει να δώσει άδειες εργασίας σε άτομα που με βάση τις ευρωπαϊκές εργασίες δεν πρόκειται ποτέ να λάβουν άδεια διαμονής στις χώρες του Σένγκεν. Είναι και το ότι την ώρα που οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις κλείνουν οι μία μετά την άλλη σε ρυθμούς ντόμινο, η κυβέρνηση ενισχύει το αυθαίρετο και καθ'' όλα παράνομο επιχειρείν λαθρομεταναστών (!), νομιμοποιώντας αυτούς και τα εμπορεύματά τους και πλαισιώνοντας θεσμικά τον αθέμιτο ανταγωνισμό που όλη αυτή η διαδικασία γεννά.

Φθηνή προπαγάνδα και ψεύδη

Κήρυκες αυτής της «ανθρωπιστικής» πολιτικής της κυβερνήσεως είναι κάποιοι σαν τον Αναγνωστάκη, ο οποίος ειρωνευόμενος κάποιους διαμαρτυρομένους εμπόρους είπε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι μάστιγα αυτό το πράγμα (σ.σ. το παρεμπόριο). Πιστεύω ότι θα γίνει πραγματική μάστιγα, κοινωνική και πολύ ουσιαστική, εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν βγάλουν ένα μεροκάματο. [...] Οι άνθρωποι αυτοί διακινούν τα CDs κυρίως, όπου τα CDs έχουν 20 ευρώ το ένα. Κι έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε αγορά να δημιουργείται επειδή κάποια άλλη τρελλαίνεται. Εάν κυνηγούνται αυτοί οι άνθρωποι θα δημιουργηθεί πολύ πιο σημαντικό πρόβλημα στην χώρα.» Λίγο μετά, ο κ. Αναγνωστάκης θα αμφισβητήσει και τα έξι δισ. τζίρο που σύμφωνα με τους συνεντευξιαζόμενους εμπόρους κάνει το παρεμπόριο λέγοντας: «Να διευκρινίσουμε δε, ότι [...] δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλος ο τζίρος αυτής της αγοράς.»

Το «Παρεμπόριο Stop!»
Όντως, δεν είναι τόσο μεγάλος ο τζίρος αυτής της αγοράς. Κι αυτό, διότι είναι μεγαλύτερος. Τα έξι δισ. που αναφέρθηκαν στην εκπομπή εκτιμάται ότι είναι τα διαφυγόντα του ελληνικού δημοσίου από μη καταβολή φόρων και εισφορών. Σχετικά στοιχεία μπορεί κανείς να βρει τόσο στις ανακοινώσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου όσο και στο ιστολόγιο της ομάδος «Παρεμπόριο Stop!», η οποία εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ομάδα κοινωνικού ακτιβισμού "Παρεμπόριο Stop!'' εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της ως προς τον ρόλο που επιλέγουν να παίξουν συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι την δύσκολη και κρίσιμη αυτή περίοδο που βιώνει ο ελληνικός λαός. Μετά την παραπληροφόρηση που ακολούθησε την δράση που πραγματοποιήσαμε στις 10 Απριλίου, η οποία με κάθε τρόπο προσπάθησε να μας συνδέσει με κόμματα, πρόσωπα και καταστάσεις και η οποία διαψεύσθηκε πανηγυρικά από την πλαισίωση της πρωτοβουλίας μας από θεσμικά όργανα του εμπορικού συνδικαλισμού, ξεκινά τώρα η δεύτερη πράξη εμπαιγμού της κοινής γνώμης. Δημοσιογράφοι, όπως ο Αναγνωστάκης του MEGA, εντεταλμένοι της κυβερνήσεως, έρχονται να προπαγανδίσουν υπέρ αυτών που, αφού παραβίασαν απρόσκλητοι τα σύνορά μας και εκμεταλλεύθηκαν την ανοχή μας, παραβαίνουν τον νόμο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους, λέγοντας ότι το παρεμπόριο πρέπει να συνεχισθεί, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην γίνουν κλέφτες. Ποτέ, ωστόσο, δεν ακούσαμε να αναρωτιέται κανείς, τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που εξοντωμένοι από κάποιους "ανθρωπιστές'' και "σοσιαλιστές'' του χαβιαριού με τα "σινιέ'' πουκάμισα σαν τον Αναγνωστάκη, καλούνται σήμερα να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να γίνουν σερβιτόροι και ορντινάντζες των μεγαλοκαρχαριών. Το ψευδοδίλημμα παρεμπόριο ή έγκλημα ακούστηκε πρώτα από τα χείλη του δημάρχου Αθηναίων και υιοθετήθηκε εν συνεχεία από την κυβέρνηση, η οποία αυτήν την στιγμή στήνει ολόκληρο μηχανισμό νομιμοποίησης του παρεμπορίου, των εμπλεκομένων σ'' αυτό λαθρομεταναστών και των κατασχεμένων εμπορευμάτων του. Μέσα από το πόρισμα της ομάδος "Δράση για την Αθήνα'' , την οποία συγκρότησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Βούγιας, η κυβέρνηση δείχνει την επιθυμία της να συντηρήσει διακαώς τους φορείς του "πολυπολιτισμού'' , τους οποίους η ίδια και οι προκάτοχοί της εισήγαγαν αφειδώς στην χώρα μας, να επιτύχει το συντομότερο δυνατόν την κατάρρευση του κοινωνικού μας ιστού και να επιταχύνει τον θάνατο του μικρομεσαίου εμπορίου και κατ'' επέκτασιν της μεσαίας τάξεως. Το γιατί, ας το αναζητήσουν όλοι στα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την παρουσία όσο το δυνατόν περισσοτέρων μεταναστών στην Ελλάδα και από την υποβάθμιση τεραστίων κομματιών της Αθήνας και άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων. Η ομάδα "Παρεμπόριο Stop!'' καλεί όλους τους Έλληνες να αποδοκιμάσουν την φθηνή προπαγάνδα της κυβερνήσεως και των διαπλεκομένων μ' αυτήν δημοσιογράφων και καναλαρχών και υπενθυμίζει ότι η δράση του συνεχίζεται ακόμη και όσο ο λαός κάνει τα μπάνια του...»
Παναγιώτης Δούμας                                                                                                   ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Ο «Δασκαλογιάννης» αντίδοτο στην παρακμή των καιρών μας


210710-daskalogiannisΜία θεατρική παράσταση «αντίδοτο» στις εκφυλιστικές διασκευές των τραγωδιών που κατά καιρούς παρουσιάζονται στην Πατρίδα μας και προσβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά μας, ανέβηκε στην Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Θέατρο Άλσους. Πρόκειται για το «Δασκαλογιάννη» ένα έργο αναφορά στον νεομάρτυρα του Ελληνισμού Ιωάννη Δασκαλογιάννη ο οποίος τον Απρίλιο του 1770 ηγήθηκε την Επανάστασης εναντίον των Τούρκων στα Σφακιά της Κρήτης. Ο Δασκαλογιάννης, από την Ανώπολη Σφακιών, ένας πολύ μορφωμένος και εύπορος Έλληνας, πλοιοκτήτης και κοσμογυρισμένος, εμπνεόμενος από τα ιδανικά της ελευθερίας, ηγείται της επανάστασης εναντίον του τουρκικού ζυγού στην Κρήτη. Η Επανάσταση του Δασκαλογιάννη, μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν στην Κρήτη, εντάσσεται στα Ορλωφικά, καθώς οι Ρώσοι παρότρυναν τον Δασκαλογιάννη να επαναστατήσει στην Κρήτη, υποσχόμενη υλική βοήθεια σε όπλα και χρήματα, αλλά και ναυτική απόβαση του Ρωσικού στόλου στα Σφακιά. Τελικά ενώ οι Σφακιανοί πήραν τα όπλα στην επαρχία τους, και θερίζοντας κυριολεκτικά τους Τούρκους στα χανιώτικα βουνά, τελικά η βοήθεια από τους Ρώσους δεν ήρθε ποτέ. Οι Σφακιανοί αντάρτες αποκλεισμένοι στα βουνά, και χωρίς καμία βοήθεια, αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν προκειμένου να μην καταστραφούν τα χωριά των Σφακιών. Ο Δασκαλογιάννης συνελήφθη με δόλο και οδηγήθηκε στο Ηράκλειο, όπου στην κεντρική πλατεία της πόλης οι Τούρκοι με ένα μεγάλο ξυράφι τον έγδαραν ζωντανό σε δημόσια θέα. Ο νεομάρτυρας υπέμεινε το φρικτό του μαρτύριο μην βγάζοντας καμία κραυγή γεγονός το οποίο όπως αναφέρεται στα χρονικά συγκλόνισε το πλήθος, όσο και τους Τούρκους δήμιους. Στο έργο, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη, πρωταγωνίστησαν οι Νίκος Βερλέκης, Νονη Ιωαννίδου, Τάσος Πολυχρονόπουλος, Δημήτρης Βογιατζής, Αντώνης Σιώπκας, Αργύρης, Σαζακλής Στάθης, Γκάτσης Λίνα Κουστένη, Αλέξανδρος Ζαχαρέας ενώ αξίζει να τονιστεί ότι Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.                   ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Τους φτύνουν κι αυτοί μαζεύουν ψιχάλες τα ευρώ

180710-eurorain
Eίναι αδιόρθωτοι οι πολιτικοί μας. Δεν πρόκειται ν' αλλάξει η αρπακτική νοοτροπία τους. Το είχαμε επισημάνει από την στήλη αυτή, όταν ανακοινώθηκαν οι περικοπές στους μισθούς τους, όπως όριζε το περίφημο πλέον «μνημόνιο» για την σωτηρία της οικονομίας, μνημόσυνο για το κοινωνικό κράτος και τις εργασιακές σχέσεις. Είχαμε γράψει τότε ότι θα συστήσουν τόσες εξεταστικές επιτροπές, πλάι στις μόνιμες, που τελικά θα πληρωθούν κατά πολύ παραπάνω από τα μειωμένα έσοδά τους. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος», ανεβάζει αυτές τις έκτατες αμοιβές στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Πολλαπλασιάζουν με αστείες δικαιολογίες τις συνεδριάσεις, για είναι περισσότερες και να πληρώνονται περισσότερα. Συστήνουν επιτροπές που δεν έχουν νόημα και πρακτική ουσία, έτσι για να βρίσκονται σε συνεδριάσεις.
Και όλα αυτά υπέρ της διαφάνειας ισχυρίζονται, αυτοί που με τόση αδιαφάνεια τσεπώνουν τα εκατομμύρια ευρώ. Αν μου βρείτε έναν βουλευτή, από αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα άδικα μέτρα, να καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, θα του κάνουμε άγαλμα. Μπορεί να υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, αλλά όλοι τους υποκλίνονται μπροστά στην υπερέχουσα ιδεολογία της μάσας. Τις επιχορηγήσεις των κομμάτων τις είχαν περιορίσει στα 37 εκατομμύρια ευρώ. Έλα όμως που τους φάνηκαν λίγα. Έτσι την Τετάρτη, στα μουλωχτά και χωρίς κανένας να το πάρει είδηση, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη και του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Σαχινίδη, που ανεβάζει τις επιχορηγήσεις στα 48 εκατομμύρια ευρώ. Αλήθεια οι διακηρύξεις του ΚΚΕ και οι κινητοποιήσεις του υπέρ των δικαίων του λαού τι έγιναν; Κανείς από τους 300 δεν βρέθηκε να διαμαρτυρηθεί γι' αυτή την συνολική 17,7 εκατομμυρίων ευρώ αύξηση στις αμοιβές των βουλευτών και τις επιχορηγήσεις των κομμάτων. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που πληρώνουμε αδρά τους ενόχους για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Τους ψηφίζουμε με γυρισμένη την πλάτη
Την αγανάκτησή του ο λαός την δείχνει, δυστυχώς, μόνον στις δημοσκοπήσεις. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο είδαν το φως της δημοσιότητας δύο νέες δημοσκοπήσεις: η μία της «Καπα Research» για λογαριασμό του «Βήματος» και η άλλη η τακτική δημοσκόπηση της «Public Issue» για λογαριασμό του «ΣΚΑΪ» και της «Καθημερινής». Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι η αποστροφή του κόσμου προς τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όμως στην πρόθεση ψήφου τα δύο αυτά κόμματα συνεχίζουν να υπερέχουν συντριπτικά έναντι των υπολοίπων. Κερδισμένη να βγαίνει η αποχή. Στην πρώτη δημοσκόπηση φθάνει το 40,1% και στην δεύτερη το 35,5%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση για το «ποια κυβέρνηση θεωρείτε ικανή;» (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ), το 65% απάντησε καμιά από τις δύο (δημοσκόπηση της Public Issue), ενώ στην ίδια δημοσκόπηση το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση (όπως και το 88% από την ΝΔ). Παρ' όλα αυτά στην πρόθεση ψήφου (μετά από αναγωγή που κάνει η εταιρεία) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν το 68% των προτιμήσεων, ποσοστό που σίγουρα θα ξεπεράσει το φράγμα του 75% την ημέρα των εκλογών. Στην δημοσκόπηση της Κάπα Research υπάρχει ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο: το 64,1% δηλώνει ότι οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για την δημιουργία ενός νέου κόμματος. Επίσης, διαφωνεί το 82,9% με την διενέργεια πρόωρων εκλογών. Δηλαδή οι πολίτες από την μια δέχονται ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν αποτύχει ( στην άλλη δημοσκόπηση αυξάνονται συνεχώς οι αρνητικές γνώμες γι' αυτά) και από την άλλη φαίνονται να μην θέλουν ν' αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

  


Δηλαδή, με τις προτιμήσεις τους δείχνουν να τελματώνουν οι ίδιοι την πολιτική ζωή. Ίσως αυτά έχοντας υπ' όψη της η Ντόρα Μπακογιάννη δεν προχώρησε σε δημιουργία κόμματος, αλλά στην δημιουργία ομίλου πολιτικού προβληματισμού. Με άλλα λόγια δεν πιστοποίησε τον πολιτικό θάνατό της με επίσημη κηδεία, αλλά με μια σεμνή τελετή. Τα ίδια περιμένουν και τους ανανεωτές της αριστεράς, που θα περιοριστούν στο μοίρασμα του αδύνατου ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι μάλλον η επόμενη Βουλή θα στερηθεί της παρουσίας εκπροσώπων αυτού του συγκεκριμένου χώρου με την θολή ιδεολογία.

Έρχεται ο μαύρος Σεπτέμβρης

Δειλά, είναι η αλήθεια, ακούστηκαν οι πρώτες θριαμβολογίες ότι η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και να παίρνουμε τα εύσημα από τις Βρυξέλλες. Πίσω όμως από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι κι αυτό οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και τα ενεργούμενά τους πολιτικοί, που έχουν αποδεχθεί το «μνημόνιο» το αγνοούν επιδεικτικά. Η συνεχής αύξηση εμμέσων και αμέσων φόρων σε συνδυασμό με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχει φέρει σε απόγνωση την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Ο πληθωρισμός σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεπεράσει το 6%, με κύρια αιτία τις αυξήσεις φόρων που ακολουθούνται από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Είναι προφανές ότι τα λαϊκά εισοδήματα θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο και ομάδες που έμεναν μακριά, τώρα θα υπαχθούν μέσα στα όρια της φτώχειας. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ επιμένουν να μην δώσουν καθόλου αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ μια αύξηση της τάξης του 1- 1,5% που ζητά η ΓΣΕΕ θα είναι η ασπιρίνη στην θεραπεία του πλευρίτη της φτώχειας. Αλλά δεν είναι μόνον η απώλεια των εισοδημάτων. Από την άλλη ο δράκος της ανεργίας καταπίνει ακόμα περισσότερους. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις) Γ. Καββαθάς το 2009 χάθηκαν 100. 000 θέσεις εργασίας, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2010 άλλες 60. 000 (κατά 15% έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις διακοπής λειτουργίας). Δηλαδή, αναλογικά, οι θέσεις της εργασίας που θα χαθούν ολόκληρο το 2010 θα είναι αυξημένες κατά 20%.
Σ' αυτή την απώλεια θέσεων εργασίας πρέπει να προσθέσουμε τις συμβάσεις εκτάκτων που δεν πρόκειται να ανανεωθούν, τις θέσεις που θα χαθούν από την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και τις συνενώσεις των δήμων, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» καθώς και την κατάργηση ή συγχώνευση διαφόρων οργανισμών του δημοσίου. Ίσως δεν είναι και τόσο τυχαίο ότι ανακόπτεται το μεταναστευτικό ρεύμα, όχι βεβαίως εξ αιτίας των μέτρων. Περισσότερο αποθαρρύνει την έλευση μεταναστών το διαγραφόμενο σκοτεινό μέλλον. Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που όντως θα έδινε μια ανάσα, δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί. Η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη έχει διαβεβαιώσει ότι θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο και θα ισχύσει από την αρχή του 2011. Όμως μέχρι που να περάσει από την αρμόδια επιτροπή, να εισαχθεί μετά προς συζήτηση στην ολομέλεια και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, είναι αμφίβολο αν θα έχει ψηφιστεί στις αρχές του 2011. Αλλά κι αν ακόμη προλάβουν να το ψηφίσει η Βουλή, μέχρι ν' αρχίσει να αποδίδει και να παρουσιαστούν οι επενδυτές, θα μας βρει γεμάτο το 2012 και βλέπουμε. Και για να μιλήσουμε για άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης, θα μας βρει το 2015 και βάλε.
Το μνημόνιο, που έχει καθορίσει την κυβερνητική πολιτική προβλέπει βασικό στόχο την μείωση του ελλείμματος και την σωτηρία των τραπεζών, που σε τελευταία ανάλυση, αν δεν γίνουν μοχλός ανάπτυξης, καλύτερα να μας λείψουν. Στην ουσία δεν υπάρχει κανένα λογικό πρόγραμμα σωτηρίας για την ελληνική οικονομία. Αυτό που πρώτα διασφαλίζεται είναι η είσπραξη των δανεικών, μην τυχόν και χάσει το ΔΝΤ και οι περί αυτό τρεφόμενοι τοκογλύφοι.
Θάνος-Κώστας Καλοσκοπίτης                                                                                 ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Χωρίς ανακωχή!


230710-anakoxiΛευτεριά, Λευτεριά, θα σ' αγοράσουν
έμποροι και κονσόρτσια κι εβραίοι.
Είναι πολλά του αιώνος μας τα χρέη,
πολλές οι αμαρτίες, που θα διαβάσουν
οι γενεές, όταν σε παρομοιάσουν
με το πορτραίτο του Dorian Gray.

Κώστας Καρυωτάκης

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που οποίες πολλοί κοιτούν με απορία τις μαζικές κινητοποιήσεις της αριστεράς, την συνταγμένη μορφή τους, την φανατική και μαζική μορφή τους, την μαχητική τους διάσταση. Θέτουν το ερώτημα πως είναι δυνατόν άτομα και ιδέες που μισούν την πατρίδα να μπορούν να επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό τις λαϊκές μάζες. Την απάντηση την έχουμε αναζητήσει και παλιότερα μέσα από αυτές τις γραμμές, πιστεύοντας πως η επαναστατικότητα και η μαχητική προοπτική τα οποία προσφέρει (έστω και κατ' επάγγελμα) η αριστερά στις μάζες, είναι εκείνα τα οποία την έχουν καταστήσει αδιαμφισβήτητη εμπροσθοφυλακή των κοινωνικών αγώνων, τους οποίους φυσικά όχι μόνο δεν προάγει και δεν τους καθίστα κοινωνικό βίωμα, αλλά αντίθετα τους κατευθύνει προς μια ανέξοδη και πολικώς ορθή αριστερή «επαναστατική γυμναστική». Οι καιροί όμως αλλάζουν. Τα τελευταία γεγονότα και οι αλυσιδωτές εξελίξεις που μεταλλάσουν ολοκληρωτικά την δομή, την μορφή και την σύσταση της ελληνικής κοινωνίας, θα δημιουργήσουν μια νέα κοινωνική τάξη, ένα νέο προλεταριάτο, το οποίο βασικό του γνώρισμα θα είναι η ολοκληρωτική του αποστροφή ενάντια στο σημερινό πολιτικό καθεστώς. Η ολοκληρωτική άρνηση απέναντι σ' αυτόν τον κόσμο ο οποίος τους οδήγησε στην απαξίωση και την εξαθλίωση.
Ο εργατοϋπαλληλικός κόσμος ο οποίος παρακολουθεί έντρομος να εξαφανίζονται το εισόδημα και τα κοινωνικά του δικαιώματα, οι σύγχρονοι σκλάβοι στα security και στην διανομή φαγητού, οι χιλιάδες των αδιόριστων εκπαιδευτικών και νοσηλευτών, οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες των οποίων η παραδοσιακή οικογενειακή τους επιχείρηση εξαϋλώνεται μέσα στην πολυφυλετική χοάνη της εγκληματικότητας, και τέλος όλοι εκείνοι οι βασανισμένοι άνθρωποι στις γειτονιές της Αθήνας των οποίων την ζωή έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη οι αφρικανικές και ασιατικές ορδές. Μα πάνω απ' όλα οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που βιώνουν στην καθημερινότητά τους την απόρριψη αυτής της φρικτής κοινωνίας η οποία διαμορφώνεται. Αυτοί που βιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο πως είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας επειδή δεν έτυχε να είναι γόνοι πολιτικών και οικονομικών δυναστειών. Που καταρρακώνονται κάθε στιγμή αισθανόμενοι πως ό,τι και αν προσπαθήσουν στην ζωή τους δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα μιας και τα πρότυπα του μοντέρνου κόσμου δεν τους χωρούν στην παρακμιακή elite που έχουν δημιουργήσει. Ακόμη και αν θέλουν να εισέλθουν σ' αυτήν πρέπει να χάσουν την αξιοπρέπειά τους, την συνείδησή τους, την ταυτότητά τους ως άνθρωποι. Ήδη σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στην συνέντευξη που κάνουν οι καπιταλιστές για να προσλάβουν ένα νέο εργαζόμενο τον ρωτούν το θρήσκευμά του και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, και αν κάνει το λάθος και παρουσιαστεί φορώντας Σταυρό, αμέσως τον απορρίπτουν. Και όλα αυτά στην Ελλάδα!
Ο κόσμος αλλάζει. Το αισθανόμαστε στην καθημερινότητά μας, στον αέρα που αναπνέουμε, σε αυτά που ακούμε και βλέπουμε, σ' αυτά που απειλητικά αρχίζουν να μας κυκλώνουν. Εδώ λοιπόν είναι η μεγάλη πρόκληση των ιδεών μας. Τόσα χρόνια η αριστερά με την ψευδεπίγραφη επαναστατικότητα κατάφερε ναι χειραγωγεί την λαϊκή μάζα, την οποία εν πολλοίς την διαμόρφωνε κατά τα δικά της πρότυπα. Νέες δυνάμεις αναδύονται μέσα από την κοινωνική καταστροφή, δυνάμεις οι οποίες θα αρνούνται την οποιαδήποτε χειραγώγηση από την καθεστηκυία πολιτική τάξη, στην οποία θα εκφράσουν την πλήρη άρνησή τους. Ένα νέο εθνικό προλεταριάτο αναδύεται μέσα από τις γειτονιές της πόλης, και το οποίο για να επιβιώσει πλέον θα είναι αναγκασμένο να πολεμήσει. Ένα εθνικό προλεταριάτο το οποίο θα γνωρίζει βιωματικά πως η προσωπική του επιβίωση ταυτίζεται με αυτήν της πατρίδας του. Η απελευθέρωση της πατρίδας του περνά μέσα από την απελευθέρωση της γειτονιάς του, και βασικά μέσα από την συνειδησιακή απελευθέρωση του ιδίου του άνθρωπου. Αν θέλουμε οι ιδέες μας να έχουν στο μέλλον που αρχίζει να σχηματίζεται μια προοπτική, οφείλουμε να εκφράσουμε τις ιδέες μας με τρόπο απόλυτα επαναστατικό, δημιουργώντας το δικό μας προλεταριάτο. Όλους εκείνους που ως απελπισμένοι θα μάχονται όχι πλέον για δικαιώματα, αλλά για επιβίωση.
Οι δικές μας ιδέες ταυτίζονται με την απόλυτη επανάσταση απέναντι στην παρακμή του σύγχρονου κόσμου, του μοντέρνου τρόπου ζωής. Άρα σε μας έγκειται με τον αγώνα και το παράδειγμα μας να γίνουμε τα πρότυπα και οι οδηγοί της λαϊκής οργής η οποία γεννάται μέσα στην καταρρέουσα κοινωνία. Το αν θα το πετύχουμε είναι άγνωστο, όπως άγνωστη είναι η έκβαση κάθε πολέμου. Αξίζει όμως πέρα ως πέρα να πολεμήσουμε, για την συνείδηση μας, γιατί πιστεύουμε απόλυτα πως οι Έλληνες δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη στην ιστορία.
Ευάγγελος Χ. Χανιώτης                                                                                               ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

ΓΑΠ - Παγκοσμιοποίηση

 
από Άναυδος

Θα σας ξεκινήσω μαλακά, αν και θα μου τσινήσετε. Κρατήστε την όποια -σεβαστή- διαφωνία σας μέχρι να τελειώσω με αυτά που θέλω να σας πω, και μετά μπορείτε να επανέρθετε σε αυτή.

Η κουβέντα είναι, καταρχήν, για τους "αναθεωρητές", πιο γνωστοί εκπρόσωποι των οποίων, στο ευρύ κοινό, είναι οι Δραγώνα και Ρεπούση, άντε και η Φραγκουδάκη που ζήλεψε.

Εγώ θα ρίξω το πρώτο χαρτί της τράπουλας στο τραπέζι, όπου και η ενδεχόμενη διαφωνία σας. Οι αναθεωρητές είναι "εργολάβοι".
Είστε από αυτούς που διαφωνούν; Σεβαστό! Κρατήστε το, προς το παρόν, για να συνεχίσουμε.
Προσπαθώ, λοιπόν, να ξεφύγω από αυτή την σούπα που όλος αυτός ο λόχος "χωμένων" αναθεωρητών μας έχει να κολυμπάμε και να δω από πιο ψηλά τα πράγματα.
Η οπτική από εκεί είναι οτι βλέπουμε ακριβώς μια εταιρία εργολάβων.

Τα πάντα, ιδωμένα από απόσταση και συνολικά, οδηγούν εκεί. Ένα στοιχείο εδώ, ένα ψήγμα εκεί, ένας πιο πέρα που "ξαφνικά κάτι τον τσίμπησε" και αναβιώνει δεινόσαυρους. Διάφορα.

Σε μια κοινωνία που κάνεις "αμάν" ώστε να βρεθούν δυό άνθρωποι να δώσουν σημασία σε κάποιο πρόβλημα σου και, όμως, όλοι αυτοί ομαδικά άρχισαν να ασχολούνται με το Τζουράσικ Παρκ των Βαλκανίων.
Προσέξτε, αυτά δεν ενεργούνται σε μια κατεύθυνση συμφιλίωσης και συναδέλφωσης των λαών της Βαλκανικής, ενίοτε βέβαια εμφανίζονται και ως τέτοιος φερετζές (Ρεπούση-Δραγώνα), αλλά σε μια καθαρά ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣ την Ελλάδα πρακτική. Μια Ελλάδα που εσχάτως την κατηγορούν, λέει, και για Ιμπεριαλιστικές(!!!) βλέψεις.

Ας σκεφτούμε τα οικονομικά κεφάλαια, αλλά και την «πειθώ», που χρειάζονται όλα αυτά, μέχρι και το να ανεβάζονται μερικοί από αυτούς σε Κυβερνητικές θέσεις -αποδεικτικό μη καλόπιστων για τα Βαλκάνια προθέσεων: Κυβερνητικές /επίσημες θέσεις ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.
Εύκολα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα οτι (1) ο πρώτος στην κορυφή εργοδότης είναι κάποιος έξω από την χώρα και (2) καμία σχέση έχει από πλευράς πραγματικών προθέσεων στο καθαυτό κοινό συμφέρον των Βαλκανίων, δλδ και της Αλβανίας και των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.

Όλα τα παραπάνω, εγώ τουλάχιστον, με τον καιρό τα έχω συνοψίσει σε μια φράση:
«Η Ελλάδα είναι η κοτρόνα που εμποδίζει το όργωμα,
σε αυτή την σημαντική περιοχή του διεθνούς οικοπέδου».
Μάλλον είναι καιρός να αλλάξω την λέξη «εμποδίζει», βάζοντας την λέξη «εμπόδιζε».

Χα! - Το διεθνές οικόπεδο. Όλα είναι χάντρες στο ίδιο κομπολόι.
Θυμηθείτε την πασίγνωστη, πλέον, φράση του Πρωθυπουργού:
<< Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα >>.
Συνοψίζω έως εδώ. Οι «αναθεωρητές» είναι κομμάτι, συνειδητό και οργανωμένο, ενός Καπιταλιστικά εννοούμενου διεθνιστικού σχεδίου. Εσείς είπαμε, όσοι, ίσως έχετε την διαφωνία σας ακόμη, συνεχίζουμε.

Δείτε το άλλο τώρα.
Ένα.
Θα βρείτε την παραπάνω φράση του Πρωθυπουργού και στο κείμενο αυτής της επισημότατης ανάρτησης:
http://www.primeminister.gr/2010/04/29/1688

Δύο.
Σας επισημαίνω πως όταν ο Πρωθυπουργός αναφέρει τον όρο «διακυβέρνηση» εννοεί «κυβέρνηση»:
<< το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν πρόβλημα διακυβέρνησης, δημοκρατικής διακυβέρνησης >>
http://www.primeminister.gr/2010/06/22/2257

Τρία.
Αν έχετε κάποια αμφιβολία, ακόμη, για ποιο ακριβώς πράγμα πασχίζει:
<< το κίνημά μας [εδώ μας είναι αδιάφορο αν εννοεί το κόμμα ή την Σοσιαλιστική Διεθνή] διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, παράγοντας αξίες, εκείνες τις παγκόσμιες αξίες, που συντελούν υπέρ μιας παγκόσμιας και δημοκρατικής διακυβέρνησης. >>
http://www.primeminister.gr/2010/06/22/2242

Γενικά.
Αν ψάξετε τα κείμενα των ομιλιών του με την λέξη «διακυβέρνηση» στην παγκόσμια διάσταση της, θα την βρείτε συχνά-πυκνά όσο περισσότερο έρχεστε προς τις ομιλίες του σήμερα.
Δλδ απορώ γιατί οι αντίπαλοι του έκαναν «σημαία» μόνο την πρώτη φράση παραπάνω, από μία ομιλία όλη κι όλη. Μα δεν το κρύβει, για αυτό μιλάει πρωί-βράδυ, όπου σταθεί και όπου βρεθεί.
Θα έλεγα ότι οι «αντίπαλοι» κάθε άλλο παρά αντίπαλοι του είναι, από οποιοδήποτε κόμμα, και στέκονται μόνο σε κάποια στοιχεία με επιλεκτικό σταγονόμετρο. Πιο πολύ μοιάζουν σαν να έχουν αναλάβει τον παράπλευρο ρόλο να προετοιμάσουν τον κόσμο, έμμεσα και σταδιακά, για αυτά που έρχονται «για εμάς», χωρίς εμάς.

Επενδυτικά, θα έλεγα επίσης, ότι είναι η κατάλληλη εποχή να ανοίξει κανείς κάποια ΜΚΟ, διαφόρων υπ-εργολαβιών προώθησης, που έχει ανάγκη η Νέα Τάξη πραγμάτων.
Πολίτες πάρτε το τηλεκοντρόλ και απολαύστε στις τηλεοράσεις σας το θέαμα τους επόμενους 10-12 μήνες.
Η παρακρατική προπαγάνδα θα αρχίσει να πείθει κομμάτια πληθυσμού για το «ευγενές αλλά και απαραίτητο» αυτής της κατεύθυνσης -στην οποία μας έφεραν, αθέατα, ήδη στα μισά του δρόμου.

Τότε, εμένα θα με βρείτε να γράφω εναντίον αυτής της «αγνής, παν-ανθρώπινης, πανάκειας λύσεων». Είναι καλή, στην θεωρία, όπως και ο Μαρξισμός ή ο Χριστιανισμός. Μια κατάσταση που, στην πράξη, αποσκοπεί στην παγκοσμιοποίηση της ΛΕΥΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ εξουσίας, και στην αντίστοιχη υπερ-παντοδυναμία όποιου θα την υφαρπάζει με πλανημένες ψήφους από την κατευθυνόμενη Δημοσιογραφία. Την Δημοσιογραφία που, στην αρχή, εφευρέθηκε από την Δημοκρατία για να εγγυάται ακριβώς την γνησιότητα της (!!!).
Φυσικά θα είμαι, έτσι, σαν ένας «ρομαντικός» ενάντια σε μια ήδη πραγματικότητα αφού μας έχουν οδηγήσει αθέατα μέχρι τα μισά του δρόμου, και, «αγαθός» ενάντια στο συμφέρον μου αφού μάλλον θα έπρεπε να φτιάξω και εγώ κάποια ΜΚΟ με αντικείμενο υπ-εργολαβίας.                                                ΠΗΓΗ:o-anavdos.blogspot.com

Η Μοσάντ “φυλάγει” τον Γιωργάκη… Τον πιο πολύτιμο Εβραίο στον κόσμο ...


Τον ΠΡΟΔΟΤΗ, που θα δώσει στον Σιωνισμό 300 – ελληνικά - δις ευρώ ή ...τη μισή σχεδόν Ελλάδα.
Η Μοσάντ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, εξυπηρετούσε έναν και μόνο στόχο. Την προστασία των σιωνιστικών συμφερόντων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Γι' αυτόν τον λόγο ιδρύθηκε και αυτό έκανε πάντα. Η Μοσάντ, δηλαδή, δεν είναι μια συμβατική κρατική υπηρεσία κατασκοπίας ή αντικατασκοπίας του Ισραήλ …όπως νομίζουν πολλοί. Τέτοιες υπηρεσίες είναι η Σιν-Μπεθ, η Αγκάφ κλπ.. Η Μοσάντ ξεφεύγει από τον "στενό" ρόλο της υπηρεσίας, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ και εξυπηρετεί τα διεθνή συμφέροντα του σιωνισμού. Στην πραγματικότητα είναι μια σιωνιστική διεθνούς εμβέλειας και ένοπλη οργάνωση, η οποία εξυπηρετεί τα σιωνιστικά συμφέροντα παγκοσμίως.
Όπου υπάρχουν Εβραίοι, υπάρχει και η Μοσάντ. Δεν υπάρχουν αδιαπέραστα εθνικά σύνορα για τη Μοσάντ. Ό,τι εθνικότητα έχουν οι ανά τον κόσμο Εβραίοι, έχουν και τα μέλη της Μοσάντ. Αν δηλαδή υπάρχουν Έλληνες Εβραίοι στην Ελλάδα, τότε στο κλιμάκιο της Μοσάντ στην Ελλάδα βρίσκονται ως επί το πλείστον Έλληνες υπήκοοι εβραϊκής ή κρυπτοεβραϊκής καταγωγής. Στη Γαλλία αυτόν τον ρόλο τον παίζουν Γαλλοεβραίοι, στην Ιταλία Ιταλοεβραίοι κλπ.. Αυτό είναι το απόλυτο πλεονέκτημα της υπηρεσίας, εφόσον την καθιστά πρακτικά "αόρατη". Της δίνει το δικαίωμα να δραστηριοποιείται οπουδήποτε στον κόσμο, χωρίς να έχει πρόβλημα με τους εθνικούς νόμους ή όλους τους άλλους περιορισμούς, οι οποίοι αφορούν τις συμβατικές κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών. Εκμεταλλεύεται τη μεγάλη εβραϊκή διασπορά, για να μπορεί να "κρύβεται", αποφεύγοντας τον "σκόπελο" των διπλωματικών προβλημάτων με τις άλλες χώρες.
Αυτή η μη ανιχνεύσιμη και πρακτικά "αόρατη" μυστική υπηρεσία έχει πολύ συγκεκριμένο έργο να φέρει εις πέρας …Το έργο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του σιωνισμού. Το έργο της προστασίας των ανθρώπων, οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτά. Αυτό επιτυγχάνεται με το φονικό ανθρώπινο δυναμικό της. Απλά η ιδιομορφία της είναι ότι δεν μετακινούνται Ισραηλινοί πράκτορες, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το έργο της, στην όποια χώρα την ενδιαφέρει. Δραστηριοποιούνται τοπικοί πολίτες, οι οποίοι στη δραστηριότητά τους μοιάζουν περισσότερο με προδότες παρά με πράκτορες.
Ο κάθε Εβραίος οπουδήποτε στον κόσμο είναι πράκτορας ή δυνάμει πράκτορας της Μοσάντ. Είναι υποχρεωμένος να είναι τέτοιος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η υπηρεσία εκδικείται τον "άπιστο". Αυτή η ιδιαιτερότητα την καθιστά "αόρατη" και αυτό την κάνει αποτελεσματική στο έργο που έχει αναλάβει και το οποίο είναι να προστατεύει με τα όπλα όλους όσους από τους  Εβραίους θεωρεί ο σιωνισμός πολύτιμους για τον ίδιο και να δολοφονεί όσους επίσης ο σιωνισμός θεωρεί επικίνδυνους για τον ίδιο.
Γιατί όμως αναφερόμαστε σ' αυτήν την υπηρεσία; Για έναν πολύ απλό λόγο. Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ένας δικός τους άνθρωπος και αυτό το γνωρίζουν. Είναι ένας Εβραίος, τον οποίο θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν ως απλό πράκτορα αν ήταν ασήμαντος ή να τον προστατεύουν με πράκτορες αν ήταν σημαντικός. Εκ των δεδομένων λοιπόν ο Γιωργάκης είναι σημαντικός γι' αυτούς. Είναι πρωθυπουργός μιας ξένης χώρας και όχι μόνον αυτό. Είναι πρωθυπουργός, που, εκτός όλων των άλλων, έχει αναλάβει την υποχρέωση να τους εξυπηρετήσει εις βάρος του κράτους του οποίου ηγείται. Πρέπει να τον προστατεύσουν όχι μόνον επειδή είναι δικός τους άνθρωπος, αλλά γιατί με τις πράξεις του θα δώσει πολύ μεγάλο κέρδος σε άλλους δικούς τους ανθρώπους. Δισεκατομμύρια ευρώ κέρδους.
Το να ισχυριστεί λοιπόν κάποιος ότι η Μοσάντ έχει αναλάβει την προστασία του "Έλληνα" πρωθυπουργού, δεν απαιτεί πληροφορίες του τύπου εκείνου, που διαχειρίζονται οι μυστικές υπηρεσίες. Απλή λογική και γνώσεις χρειάζεται. Είναι υποχρεωμένη η Μοσάντ να τον προστατεύει, γιατί αυτό επιβάλει το καταστατικό της. Το ιδρυτικό καταστατικό της. Είναι υποχρεωμένη όχι τόσο απέναντι στον ίδιο τον Γιωργάκη, όσο απέναντι σε όλους τους Εβραίους, οι οποίοι έχουν κέρδος εξαιτίας του Γιωργάκη και άρα, αν χαθεί αυτός, θα το χάσουν. Ακόμα δηλαδή και αν οι ελληνικές υπηρεσίες προσέφεραν άριστη προστασία στον Γιωργάκη, η Μοσάντ ήταν υποχρεωμένη να τις ελέγχει, γιατί δεν της επιτρέπεται να ρισκάρει την ασφάλεια ενός τέτοιου ανθρώπου. Την ασφάλεια ενός τόσο πολύτιμου ανθρώπου τόσο γι' αυτήν όσο και για τους σιωνιστές εργοδότες της.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το λεπτό σημείο και από το οποίο δίνονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά μας. Απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από σοβαρές γνώσεις και όχι από απλές πληροφορίες. Για τον σιωνισμό ο Γιωργάκης αυτήν τη στιγμή είναι ο πιο πολύτιμος Εβραίος στον κόσμο. Είναι αυτός, ο οποίος θα τους φέρει πάνω από 250 δις ευρώ κέρδη. Αυτός, ο οποίος θα ξεπουλήσει μια ολόκληρη χώρα, για να τους δώσει τα παράνομα κέρδη, που διεκδικούν από την Ελλάδα. Αυτός, που τους διαβεβαίωσε —μέσω Ελ Παις— ότι θα πληρωθούν τα πάντα στο ακέραιο. Γιατί τον έχουν ανάγκη; Γιατί τα δισεκατομμύρια, τα οποία διεκδικούν από την Ελλάδα οι διεθνείς τοκογλύφοι και άρα οι Εβραίοι, δεν είναι πραγματικά χρέη …Είναι ομόλογα …και τα ομόλογα στην πραγματικότητα δεν είναι χρέη.
Τα ομόλογα είναι οφειλές, οι οποίες προκύπτουν από "υποσχέσεις". Τα ομόλογα είναι μια θεατρική "παράσταση" αγοραπωλησίας μεταξύ τοκογλύφων και πελατών. Ζητάς χρήματα από κάποιον που έχει, "πουλώντας" του ομόλογα, τα οποία στη συνέχεια του "υπόσχεσαι" ότι θα τα αγοράσεις πίσω πολύ ακριβότερα. Δεν εξοφλείς χρέη, όταν παίρνεις πίσω τα ομόλογα, γιατί δεν υπάρχουν τέτοια. Απλά εκπληρώνεις μια "ο μ ο λ ο γ ί α" που είχες κάνει, όταν διαβεβαίωνες κάποιους ότι θα ξαναγόραζες αυτά, τα οποία τους πούλησες. "Ενέχυρο" τους δίνεις τα δικά σου ομόλογα …με την "υπόσχεση" ότι σε ένα εκ των προτέρων προσδιορισμένο χρονικό διάστημα θα τα ξαναπάρεις πίσω. "Πουλάς" κάτι σχετικά φτηνά με την "υπόσχεση" ότι θα το "ξαναγοράσεις" πολύ ακριβότερα.
Μιλάμε δηλαδή για "αέρα" κοπανιστό. Μιλάμε για απλούς χ ρ η μ α τ ο λ ή π τ ε ς και όχι για δ α ν ε ι ο λ ή π τ ε ς. Μιλάμε για χρέη ανύπαρκτα, εφόσον δεν υπάρχουν οι δεσμεύσεις και οι κυρώσεις, οι οποίες συνήθως συνοδεύουν τα συμβατικά δάνεια και είναι οι υποθήκες. Συνήθως εκπληρώνονται οι "υποσχέσεις" απέναντι στους τοκογλύφους, όχι επειδή οι τοκογλύφοι έχουν τη δυνατότητα να απειλούν τα θύματά τους, αλλά επειδή τα θύματά τους εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες ανάγκες. Στην πραγματικότητα γίνεται μια διαρκής ανακύκλωση των ίδιων χρημάτων πάντα εις βάρος των χρηματοληπτών. Σου δίνουν χρήματα, για να εκπληρώσεις την "υπόσχεση" της αγοράς του παλαιού ομολόγου, εκδίδοντας ένα νέο ομόλογο. Δεν έχεις χρήματα να την εκπληρώσεις και ξαναζητάς νέα, περισσότερα και ακόμα πιο "ακριβά" χρήματα, για να είσαι συνεπής. Μια κινούμενη "άμμος", όπου, όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο πολύ "βυθίζεται" το θύμα μέσα σ' αυτήν. Η χαρά του τοκογλύφου.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι οι "αγνοί" τοκογλύφοι δεν έπεφταν θύματα άγνοιας, όταν έδιναν χρήματα στην "πονηρή" Ελλάδα. Εν γνώση τους τα έκαναν όλα αυτά. Τους συνέφερε να είναι στον "αέρα", γιατί αυτό είχε μεγαλύτερη απόδοση. Δεν έδιναν δάνεια, αναγκάζοντας τους δανειολήπτες να βάζουν υποθήκες, γιατί δεν τους συνέφερε να δανείζουν. Δεν του συνέφεραν τα νόμιμα δάνεια, γιατί αυτά, πέρα από το γεγονός ότι υπήρχε πρόβλημα με τον καθορισμό των υψηλών τόκων, ελέγχονται ως τέτοια από πολλούς και για πολλούς λόγους. Δεν τους συνέφεραν τα νόμιμα δάνεια, γιατί δεν τους συνέφερε να συναγωνιστούν τις νόμιμες εμπορικές τράπεζες. Με λίγα λόγια τα δάνεια δεν τους άρεσαν, γιατί οι τοκογλύφοι ελέγχονται για τοκογλυφία και οι πολιτικές ηγεσίες ελέγχονται για προδοσίες.
Γι' αυτόν τον λόγο έβαλαν την Ελλάδα —και όχι μόνον αυτήν— στη περιπέτεια της έκδοσης των ομολόγων. Στην περιπέτεια να τους υποσχεθεί ότι θα "αγοράσει" πανάκριβα αυτά, τα οποία τους είχε πουλήσει φτηνά. Από ένα πρώτο ομόλογο φτάσαμε στη σημερινή κρίση. Το ένα ομόλογο γινόταν αιτία να χρηματοδοτηθεί με ένα άλλο και αυτό με ένα επόμενο και στο τέλος οι αποδώσεις των αποδόσεων έφτασαν να πνίξουν την Ελλάδα. Οι τοκογλύφοι έδιναν χρήματα με τον τόνο σε διεφθαρμένες κυβερνήσεις απλά για να τα ξοδεύουν και να διαφθείρουν τους κρατικούς μηχανισμούς τους.
Η διαφθορά τους συνέφερε, γιατί βοηθούσε στη γρήγορη σπατάλη των χρημάτων και ταυτόχρονα δημιουργούσε μαζικά συνενόχους. Οι επίορκοι πολιτικοί, οι οποίοι έπαιρναν τα άχρηστα και επικίνδυνα χρήματα, μέσω της διαφθοράς εξασφάλιζαν συνενόχους μέσα από τον κρατικό μηχανισμό. Η διαφθορά παγκοσμίως, δηλαδή, δεν είναι ένα τυχαίο φαινόμενο, το οποίο αφορά κάποιες λίγες χώρες, επειδή μια κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο της εξουσίας αυτών των λίγων χωρών. Η διαφθορά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο ενθάρρυναν οι τοκογλύφοι, βάζοντας όλα τα κράτη στο παιχνίδι των ομολόγων. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, γιατί οι πρωταγωνιστές είναι παντού οι ίδιοι και είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι. Αυτοί, οι οποίοι κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται "αγορές".
Γι' αυτόν τον λόγο οι τοκογλύφοι έδιναν στα κράτη χρήματα χωρίς καμία προδιαγραφή ή δέσμευση —από αυτές που ζητούν οι τραπεζίτες για τη διασφάλισή τους, προκειμένου να δώσουν δάνεια— αλλά με τεράστιο "υποσχόμενο" τόκο. Τα ίδια γίνονταν παντού. Οι διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί, για παράδειγμα, έπαιρναν τις προμήθειές τους από τους τοκογλύφους και φόρτωναν διαρκώς το κράτος με νέα και ολοένα ακριβότερα ομόλογα. Οι συνένοχοί τους διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι πανηγύριζαν κάθε φορά που επαναλαμβανόταν η διαδικασία. Νέα ομόλογα σήμαιναν νέα δημόσια έργα και άρα νέες μίζες για μηχανικούς του δημοσίου, προμηθευτές και κατασκευαστές. Νέα ομόλογα σήμαιναν νέους εξοπλισμούς στα νοσοκομεία και άρα νέες μίζες για γιατρούς του δημοσίου, προμηθευτές και φαρμακοποιούς. Νέα ομόλογα σήμαιναν νέα οπλικά συστήματα και άρα νέες μίζες για στρατιωτικούς του δημοσίου, προμηθευτές και εμπόρους όπλων.
Μιλάμε για κανονική συμμορία ιδιωτών και δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι λυμαίνονταν τον δημόσιο πλούτο. Αυτό εννοούσαν κάποιοι, όταν μιλούσαν για "επιτυχή" σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Όλοι αυτοί οι νεόπλουτοι συμμορίτες των δανεικών του κράτους ήταν αυτοί, που έβγαζαν τη γνωστή "σαύρα" του Κολωνακίου σαν τον "καταλληλότερο" πρωθυπουργό. Από τους μεγαλο­δημοσιο­γράφους των εθνικών μας εκδοτών και κατασκευαστών μέχρι τον κακομοίρη τον νεαρό γιατρό, ο οποίος έκανε το "αγροτικό" του φάμπρικα, υπογράφοντας συνταγές με μπόνους από τις φαρμακευτικές. Οι πάντες έκλεβαν, γιατί ενθαρρύνονταν να κλέβουν. Μέχρι και τον νόμο άλλαξαν, μετατρέποντας την απιστία προς την υπηρεσία από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκειμένου να μην φοβούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι να τα "παίρνουν".
Ενθαρρύνονταν οι υπάλληλοι να διαφθείρονται από τις ίδιες τις κυβερνήσεις, εφόσον τα διεφθαρμένα στελέχη τους έπαιρναν προμήθειες από τους τοκογλύφους. Όσο πιο πολύ έκλεβαν, τόσο πιο πολύ συνέφερε τους τοκογλύφους, γιατί τόσο πιο γρήγορα θα ξοδεύονταν τα χρήματα και άρα θα τους ξαναζητούσαν νέα. Όλα στον "αέρα", γιατί με τον τρόπο αυτόν οι τοκογλύφοι παρουσίαζαν στα βιβλία τους τεράστιες αποδόσεις. Καμία εμπορική τράπεζα δεν μπορούσε να τους συναγωνιστεί σε αποδόσεις κερδών. Σιγά-σιγά μάζεψαν γύρω τους όλους τους τοκογλύφους επενδυτές του Πλανήτη, οι οποίοι βιάζονταν να πλουτίσουν και δεν τους ενδιέφερε τι έπρατταν οι διαχειριστές των χρημάτων τους. Τα περίφημα funds των τοκογλύφων θεωρητικά έβγαζαν τεράστια κέρδη και δεν κρίνονταν ποτέ γι' αυτά τα κέρδη, εφόσον υποτίθεται αυτά τα κέρδη ξανάμπαιναν στην αγορά, για να βγάλουν κι άλλα.
Τι φοβούνται όμως σήμερα οι τοκογλύφοι; Φοβούνται την οικονομική κρίση. Την κρίση, η οποία μπορεί να αναγκάσει την Ελλάδα να βαρέσει "κανόνι". Την κρίση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία αυτού, ο οποίος "υποσχέθηκε" να φέρει εις πέρας την υπόσχεσή του …Στην αδυναμία αυτού, τον οποίο δεν έχουν "δέσει" με υποθήκες και υποχρεώσεις και μπορεί να τους "γράψει" στα παλιά του τα παπούτσια. Αυτό φοβούνται. Φοβούνται τα funds. Φοβούνται μήπως ελεγχθούν από τους πελάτες τους για τον ολέθριο χειρισμό των χρημάτων τους. Φοβούνται μήπως εκτεθούν στους πελάτες τους και τους οδηγήσουν στα δικαστήρια.
Φοβούνται μήπως η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει τους "επενδυτές" των "πέτσινων" ομολόγων. Των ομολόγων, που εξέδιδε ο διεφθαρμένος Σημίτης με τον τόνο. Των ομολόγων, τα οποία έληγαν και επαναχρηματοδοτούνταν με νέα και ακόμα πιο ακριβά ομόλογα του ίδιου Σημίτη. Των ομολόγων, τα οποία έσπευδαν οι ίδιοι οι τοκογλύφοι ν' αγοράσουν, χωρίς να υπάρχει καμία προδιαγραφή ασφάλειας, μόνο και μόνο για να δείξουν τεράστια κέρδη και υψηλές αποδόσεις. Των ομολόγων, τα οποία σπαταλούσε το διεφθαρμένο κράτος του Σημίτη και δεν ήταν βέβαιο ότι θα μπορούσε κάποτε να τα ξεπληρώσει, ξαναγοράζοντάς τα. Τα ομόλογα του δικού τους Σημίτη. Αυτό φοβούνται.
Φοβούνται έναν Έλληνα πατριώτη Πρωθυπουργό, ο οποίος θα προσπαθήσει να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και εργαζομένων και θα κλείσει την πόρτα στους τοκογλύφους. Φοβούνται τον πρώτο Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος θα κλείσει στη φυλακή τους διεφθαρμένους Σημίτηδες και Καρμανλήδες, οι οποίοι μας φόρτωσαν με τα ομόλογα. Φοβούνται τον πρώτο Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος θα τους φερόταν όπως φέρθηκε ο Σημίτης στους Έλληνες, που καταστράφηκαν στο χρηματιστήριο, όταν τους έλεγε …"ας πρόσεχαν". Προφανώς κατά τη γνώμη τους μόνον οι Έλληνες επενδυτές έχουν "δικαίωμα" στη χασούρα. Όταν οι επενδυτές είναι Εβραίοι, έχουν "δικαίωμα" μόνον στα κέρδη.
Για να εισπράξουν λοιπόν αυτά τα επικίνδυνα κέρδη, μας επέβαλαν έναν πρωθυπουργό με τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά. Μας επέβαλαν έναν άνθρωπο, ο οποίος ούτε πατριώτης είναι και ούτε έχει τον παραμικρό λόγο ν' αγωνιστεί για τους Έλληνες, γιατί ούτε καν Έλληνας είναι. Έναν πρωθυπουργό, ο οποίος αποτελεί τον απόλυτο ορισμό του παραλόγου …όπως τον έχει ορίσει ο ίδιος ο Παπανδρέου. Στην πιο δύσκολη ώρα για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας πρωθυπουργός της είναι ένας Εβραίος διεθνιστής, ο οποίος ονειρεύεται την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Σε μια κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης, στην οποία οι συγκυρίες ευνοούν την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της απεμπολεί κάθε πλεονέκτημά της. Οι συνθήκες ευνοούν την Ελλάδα, γιατί στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια δεν δανειζόταν. Στην πραγματικότητα απλά έπαιρνε τα χρήματα που της έδιναν οι τοκογλύφοι, επενδύοντας πάνω της τις τοκογλυφικές τους ελπίδες. Έπαιζε η Ελλάδα ένα παιχνίδι μαζί με συμπαίκτες. Παρίστανε το "άλογο" και αυτοί τζόγαραν πάνω της. Ας πρόσεχαν πού τα έδιναν. Το "άλογο" έχασε. Δεν μπορεί να κερδίσει αυτά, τα οποία τους υποσχέθηκε. Δικό τους πρόβλημα είναι και όχι της Ελλάδας.
Αυτή είναι η ουσία της κατάστασης. Αυτήν την ουσία αγνοεί ο πρωθυπουργός της, ο οποίος πέρα από κάθε λογική υπόσχεται σε όλους τους τοκογλύφους ότι θα τους πληρώσει στο ακέραιο όλες τις απάτες, κόβοντας ακόμα και τις συντάξεις των φτωχών. Αυτά δεν τα λέμε εμείς. Αυτά τα είπε ο ίδιος. Ο ίδιος δήλωσε οπαδός της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά παρ' όλα αυτά διεκδίκησε τη θέση της ελληνικής ηγεσίας. Ο ίδιος, ως πρόεδρος της "Σοσιαλιστικής Διεθνούς", δήλωσε ότι θα ξεπληρώσει τους τοκογλύφους πάση θυσία και ως γνήσιος "σοσιαλιστής" ξεκίνησε από τις συντάξεις των φτωχών.
Αυτός ο Εβραίος είναι βέβαιον ότι παίζει το παιχνίδι της "παγκόσμιας διακυβέρνησης", το οποίο είναι καθαρά εβραϊκό. Εκ των δεδομένων λοιπόν θ' απολαμβάνει τις υπηρεσίες των "αφεντικών" του. Τις ίδιες υπηρεσίες, τις οποίες απολαμβάνουν και οι άλλοι ομοεθνείς και "συνάδερφοί" του. Όλοι αυτοί υπό την ίδια "ομπρέλα" προστασίας της ίδιας Μοσάντ βρίσκονται. Τον Παπανδρέου, δηλαδή, τον συνδέουν με τον Τρισέ ή τον Στρος περισσότερα πράγματα απ' όσα γνωρίζουμε ή μπορούμε να υποθέσουμε. Μπορεί να είχαν κατά καιρούς τους ίδιους Εβραίους σωματοφύλακες. Μπορεί ο Εβραίος πράκτορας της Μοσάντ, που έδινε χθες την πετσέτα στον λουόμενο Γιωργάκη να είναι αυτός, που σήμερα δίνει τα χάπια για την πίεση στον Τρισέ και αυτός που αύριο θα ψάχνει βίζιτες για τον Στρος Καν.
Όλοι αυτοί οι Εβραίοι, οι οποίοι βγάζουν ή εξασφαλίζουν δισεκατομμύρια ευρώ για τον σιωνισμό και τους χιλιάδες Εβραίους τοκογλύφους, έχουν ανάγκη τη Μοσάντ. Ανάμεσα σ' αυτούς την έχουν ανάγκη και οι συγκεκριμένοι Εβραίοι, οι οποίοι οδήγησαν στην Ελλάδα στη λεηλασία του ΔΝΤ. Αυτοί, οι οποίοι γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν από την αντίδραση των θυμάτων τους. Πιο πολύ όμως την έχουν ανάγκη αυτοί, οι οποίοι αναμίχθηκαν άμεσα στη λεηλασία της. Αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται στη Ελλάδα. Αυτοί, οι οποίοι έπεισαν τους Έλληνες να τους εμπιστευτούν και να τους ψηφίσουν και στη συνέχεια τους πρόδωσαν. Αυτοί, οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν υποσχεθεί σε ένα μεγάλο πλήθος Εβραίων τοκογλύφων τόνους κερδών από τη λεηλασία της Ελλάδας. Αν καταλάβει κάποιος ποιοι και πώς έπαιξαν το παιχνίδι κατά της Ελλάδας, θα καταλάβει και τον ρόλο και του Γιωργάκη. Θα καταλάβει γιατί θεωρούμε βέβαιο ότι τον προστατεύει η Μοσάντ.
Θα εξετάσουμε την κατάσταση από την αρχή και η αποκάλυψη των υπευθύνων θα γίνει εύκολα. Ποιοι ήταν οι τοκογλύφοι, στους οποίους χρωστούσε η Ελλάδα "υποσχέσεις"; Οι τοκογλύφοι ήταν οι γνωστοί Εβραίοι "επενδυτές", οι οποίοι αγόραζαν τα ελληνικά ομόλογα της εποχής του Σημίτη και της "ισχυρής" Ελλάδας. Η Goldman Sachs του Εβραίου Μπλακφέιν, η Deutsche Bank του Εβραίου Άκερμαν, η ΕΚΤ του Εβραίου Τρισέ, τα funds του Εβραίου Σόρος, Μπάφετ κλπ.. Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι διαχειρίζονται τα χρήματα χιλιάδων Εβραίων τοκογλύφων-"επενδυτών" και έχουν υποσχεθεί μεγάλες και —παρανόμως για ομόλογα— "σίγουρες" αποδώσεις. Οι συμπατριώτες του φυλακισμένου Μάντοφ, ο οποίος έκανε τα ίδια κερδοσκοπικά παιχνίδια υπέρ των ιδίων ανθρώπων.
Αυτοί λοιπόν οι τοκογλύφοι, αφού "φόρτωσαν" το ελληνικό "γαϊδούρι" με άπειρα ομόλογα, κατάλαβαν ότι έφτασε στα όριά του. Αυτοί, οι οποίοι διέφθειραν τις ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να τις αναγκάσουν να "δανειστούν" άχρηστα και άπειρα χρήματα για απλή σπατάλη, κατάλαβαν ότι η κατάσταση έφτασε στα όριά της. Η παγκόσμια κρίση, σε συνδυασμό με την ελληνική δημοσιονομική προβληματικότητα, ήταν βέβαιο ότι θα τους έβαζε σε περιπέτειες στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί ήταν θέμα χρόνου να φτάσει η Ελλάδα σε θέση αδυναμίας εξυπηρέτησης των χρεών και των "υποσχέσεών" της. Ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στη στάση πληρωμών. Πού όμως θα έκανε στάση πληρωμών; Στάση πληρωμών σε πραγματικά δάνεια δεν μπορείς να κάνεις, γιατί υπάρχουν άμεσες συνέπειες, οι οποίες σε οδηγούν στην οδυνηρή χρεοκοπία και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τι θα "κόψεις" πρώτα; Αυτά, τα οποία δεν κοστίζουν. Αυτά, τα οποία δεν σε οδηγούν στη χρεοκοπία. Αυτά, τα οποία δεν σε οδηγούν σε κατασχέσεις ή δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων. Αυτά, τα οποία είναι "αέρας". Αυτά, τα οποία δεν έχουν συνέπειες …Τα ομόλογα.
Οι Εβραίοι αντιλήφθηκαν ότι, αν δεν έπαιρναν εγκαίρως τα μέτρα τους, θα έτρωγαν "φέσι" από την Ελλάδα, που τους "χρωστούσε". Ένα "φέσι" καταστροφικό για τους ίδιους, αλλά απολύτως σωτήριο για την Ελλάδα, καθώς τα ομόλογά τους αντιπροσώπευαν περίπου το 60% του δημόσιου χρέους της. Τους τρομοκρατούσε το γεγονός ότι, αν οι Έλληνες αντιλαμβάνονταν τα "δικαιώματά" τους ως "αντικείμενα" επένδυσης, θα τους "πυροβολούσαν" και όχι μόνον θα απαλλάσσονταν χωρίς κόστος από αυτούς, αλλά και θα βελτίωναν και τη οικονομική τους θέση στον κόσμο. Τους τρομοκρατούσε όμως ακόμα πιο πολύ το ότι ακόμα και στο "δίκιο" τους θα είχαν άδικο, γιατί ήταν μπλεγμένοι οι ίδιοι σε παράνομες πράξεις.
Με πρώτη την Goldman Sachs ήταν μπλεγμένοι στο "φόρτωμα" της Ελλάδας με ομόλογα. Στο παράνομο "φόρτωμα", εφόσον αυτό εξακολουθούσε να γίνεται με τους ίδιους ρυθμούς χάρη στα ψεύτικα στοιχεία που "μαγείρευαν" οι ίδιοι. Χάρη στα ψευδή στοιχεία, που, όχι μόνον τους επέτρεπαν να συνεχίζουν τις παρανομίες τους εις βάρος της Ελλάδας, αλλά τα πληρώνονταν "χρυσάφι" από την κυβέρνηση Σημίτη. 300 εκ. ευρώ πλήρωσε η Ελλάδα στην Goldman Sachs για μια απλή λογιστική απάτη, η οποία της "επέτρεψε" να φορτωθεί νέα ομόλογα για λογαριασμό της Goldman Sachs. Οι τοκογλύφοι, δηλαδή, μόνοι τους εφοδίαζαν την Ελλάδα με ψεύτικα χαρτιά, τα οποία επιβεβαίωναν το "αξιόχρεό" της, για να τη φορτώνουν με νέα δάνεια. Μιλάμε για απάτες, οι οποίες δεν συμβαίνουν ούτε στα πεζοδρόμια των γκέτο έξω από μπαρμπουτιέρες και πορνεία.
Όλα αυτά τα γνώριζαν οι Εβραίοι και φοβούνταν μια ελληνική "απειθαρχία". Φοβούνταν μια Ελλάδα "πονηρεμένη" εις βάρος τους. Γνώριζαν οι ίδιοι ότι μια Ελλάδα χωρίς τα "βαρίδια" των εβραϊκών ομολόγων θα ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση ακόμα και από τη Γερμανία. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχαναν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες περίπου 140 δις και χωρίς να έχουν ούτε ένα νομικό όπλο, για να στραφούν εναντίον της και να τα διεκδικήσουν. Μιλάμε για όλεθρο. Μιλάμε για "κανόνι", το οποίο θα έστελνε στο "τάφο" όλους τους τοκογλύφους μαζί. Μιλάμε για "κανόνι", που, αν γινόταν, θα έστελνε τους τοκογλύφους στον "τάφο" της Leman Bros και του Μάντοφ.
Εξαιτίας αυτού του φόβου άρχισαν τις μεθοδεύσεις εναντίον της Ελλάδας. Τι έκαναν; Προσπάθησαν να τη φέρουν σ' εκείνο το σημείο, ώστε να την αναγκάσουν να μετατρέψει τα ομόλογά σε πραγματικά χρέη. Να την αναγκάσουν να δανειστεί πραγματικά δάνεια, για να ξεπληρώσει τα "πέτσινα" ομόλογα. Να την αναγκάσουν να "αυτοκτονήσει". Πώς όμως θα το έκαναν αυτό; Ποια ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν να καταστρέψει ολοσχερώς τον ελληνικό λαό, για να φανεί "συνεπής" στους τοκογλύφους; Ποιος Έλληνας πρωθυπουργός θα δεχόταν να κόψει τις συντάξεις και τους μισθούς των φτωχών, για να γίνουν πλουσιότεροι οι τοκογλύφοι του Πλανήτη.
Αυτό ήταν ένα πρόβλημα, το οποίο το έλυσαν εύκολα. Είχαν τα δεδομένα για να το λύσουν. Είχαν δικό τους άνθρωπο σε απόσταση βολής από την εξουσία. Λίγο βλάκας, λίγο "τσαλακωμένος" από την προηγούμενη ήττα του, αλλά δικός τους άνθρωπος. Αφού πλήρωσαν όλους τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς να τον αναδείξουν αρχηγό του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια τον έβαλαν στην "κούρσα" της διεκδίκησης της πρωθυπουργίας. Με ψέματα και υποσχέσεις, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο πολιτικής αθλιότητας, τον έχρισαν "νικητή".
Αυτόν τον "νικητή" με συντονισμένες ενέργειες τον έβαλαν να προδώσει την Ελλάδα. Αυτοί, δηλαδή, μαζί με τον προδότη έβαλαν την Ελλάδα στον "μονόδρομο", που οδηγούσε στο ΔΝΤ. Στο ΔΝΤ, το οποίο θα μετέτρεπε τα πέτσινα ομόλογα σε πραγματικά δάνεια. Το ζητούμενο, δηλαδή, ήταν να οδηγήσουν με τον Εβραίο Γιωργάκη την Ελλάδα στο "σφαγείο" του ΔΝΤ του Εβραίου Στρος Καν. Για να το πετύχουν όμως αυτό, έπρεπε να οδηγήσουν την Ελλάδα στην "ασφυξία". Αυτό ήταν λίγο δύσκολο, γιατί η Ελλάδα δεν ήταν η μοναδική περίπτωση υπερχρεωμένης χώρας. Δεν διέφερε και πολύ από την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία ή την Ισπανία. Δεν διέφερε καν από τις ΗΠΑ ή από τη Βρετανία και την Ιαπωνία.
Είχαν ανάγκη δηλαδή την εσωτερική προδοσία, για να την οδηγήσουν στο ΔΝΤ. Είχαν ανάγκη τον δικό τους υπερπολύτιμο Εβραίο, που την κυβερνούσε. Αυτόν, ο οποίος θα πρόδιδε την Ελλάδα στους Εβραίους τοκογλύφους. Τι έκαναν; "Έβγαλαν" μόνοι τους την Ελλάδα από την αγορά των ομολόγων. Την έβγαλαν λίγες ημέρες πριν τη λήξη ενός μεγάλου ομολόγου, για να προκαλέσουν πανικό και να την απειλήσουν δήθεν με χρεοκοπία. Δεν την έβγαλαν νωρίτερα, γιατί η Ελλάδα μπορούσε να δανειστεί και ο πρωθυπουργός της "αρνούνταν", γιατί "είχε" χρήματα. Ο πρωθυπουργός της, ο οποίος "δεν είδε" ότι μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδας κάποιοι έκαναν ζημιά στα ελληνικά ομόλογα. Ο πρωθυπουργός της, ο οποίος "φούσκωσε" με τη βοήθεια της Τράπεζας της Ελλάδας το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Αυτό ήταν. Υπήρχε πλέον η δικαιολογία για τους τοκογλύφους να μην δανείζουν στην Ελλάδα και να την εμφανίζουν σαν χρεοκοπημένη. Με ένα "τεράστιο" δημόσιο έλλειμμα και με τα ομόλογά της να χάνουν καθημερινά αξία, δεν μπορούσε να δανειστεί. Οι Εβραίοι τοκογλύφοι πήραν τη "σκυτάλη" από τον Εβραίο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Οι εβραϊκές εταιρείες αξιολόγησης "υποβάθμιζαν" καθημερινά την Ελλάδα. Τα εβραϊκά ΜΜΕ την "έθαβαν" καθημερινά στο παγκόσμιο ακροατήριο. Κάποια από αυτά τής έδειχναν και το "δάκτυλο". Η Ελλάδα είχε γίνει ο περίγελος των γύφτων της ανθρώπινης ιστορίας. Ο περίγελος των μαστροπών και των τοκογλύφων της ανθρώπινης ιστορίας.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα εξελίχθηκαν ραγδαία. Ο Εβραίος Τρισέ ξεκίνησε το παιχνίδι του πολέμου, λέγοντας ότι η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα δεν θα ξαναγοράσει ελληνικά ομόλογα. Οι κερδοσκόποι, εξαιτίας αυτής της δήλωσης και των δικών τους υποβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, οδήγησαν την Ελλάδα στην ασφυξία. Την οδήγησαν λίγο πριν τη λήξη ενός μεγάλου δεκαετούς ομολόγου του Σημίτη. Τότε και με τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, τον οδήγησαν στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα "υποτάχθηκε" στο ΔΝΤ. Οι Εβραίοι του ΔΝΤ δανείζονται χρήματα, για να ξεπληρώσουν τους Εβραίους τοκογλύφους, υποθηκεύοντας το μέλλον των Ελλήνων. Στο μεταξύ ο Εβραίος Πρωθυπουργός της Ελλάδας "συνεδριάζει" στη Σύμη. Όταν δεν κάνει διακοπές, κατηγορεί τους προηγούμενους. Το γνωστό παραμύθι.
Ο αναγνώστης αρχίζει πλέον κι αντιλαμβάνεται τον λόγο που μιλάμε για Μοσάντ. Όλο αυτό το εβραϊκό παιχνίδι δεν θα μπορούσε να παιχθεί χωρίς τον προδότη Γιωργάκη. Τον άνθρωπο, ο οποίος είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο όσο κανένας άλλος ομοεθνής του. Τον πολύτιμο γι' αυτούς άνθρωπο, ο οποίος θα δώσει πάνω από 200 δις στους σιωνιστές. Δις, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να τα θεωρούν χαμένα. Αυτό το ποσό καθιστά τον Γιωργάκη τον πιο πολύτιμο Εβραίο στον κόσμο. Αυτό το εισπρακτικό του επίτευγμα είναι βέβαιον ότι θα του αποδώσει τεράστιο πλούτο από τα ποσοστά που του αντιστοιχούν. Τα ποσοστά, που είναι λογικά στην πιάτσα. Οι Εβραίοι θα κονομήσουν για άλλη μια φορά χάρη σε έναν συμπατριώτη τους, ο οποίος πρόδωσε αυτούς, που ανέλαβε ν' αντιπροσωπεύσει. Οι Εβραίοι θα κονομήσουν και θα έχουν να πληρώσουν και τη διαβόητη Μοσάντ, η οποία τους επιτρέπει να επιχειρούν εγκλήματα εναντίον ολόκληρων κρατών και λαών.
Από αυτήν την αίσθηση της ασφάλειας πηγάζει το θράσος ενός "εκκωφαντικά" κουτού και δειλού ανθρώπου, όπως είναι ο Giorgo. Αισθάνεται ασφαλής και παντοδύναμος κάτω από την ασπίδα της Μοσάντ των πραγματικών ομοεθνών του. Μιλάει με τη σιγουριά του γνώστη και όχι με την ανασφάλεια του κουτού, γιατί απλούστατα "διαβάζει" σιωνιστικές εντολές. Κινείται με τη σιγουριά του γενναίου και όχι με την ανασφάλεια του δειλού, γιατί απλούστατα προστατεύεται από σιωνιστικές "κάνες". Δεν φοβάται να προδώσει έναν ολόκληρο λαό, γιατί έχει εξασφαλισμένη την προστασία του από έναν άλλο λαό, τον οποίον "πιστεύει" και "εμπιστεύεται" πιο πολύ απ' ό,τι τον ελληνικό. Δεν φοβάται μήπως εγκλωβιστεί στη χώρα, γιατί έχει εξασφαλισμένη τη διαφυγή του από αυτήν.
Στις επιχειρησιακές ανάγκες της συγκεκριμένης υπηρεσίας ψάχνουμε τις εξηγήσεις για πολλά από τα "ιδιόμορφα" που χαρακτηρίζουν την πρωθυπουργική του θητεία. Δεν μας παραξενεύει ότι ο Εβραίος Γιώργος έκανε την ανακοίνωση για την νέα "κατοχή" της χώρας από το Καστελόριζο. Το Καστελόριζο δεν είναι απλά το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας. Το Καστελόριζο είναι το πλησιέστερο στο Ισραήλ ελληνικό νησί. Δεν μας παραξενεύει επίσης ότι σε όλο το κρίσιμο διάστημα, κατά το οποίο περίμεναν λαϊκή αντίδραση, ο Πρωθυπουργός ταξίδευε σε όλο τον κόσμο. Ήταν πιο εύκολο και πιο διακριτικό για τη Μοσάντ να τον προστατεύει εκτός Ελλάδας.
Τα ταξίδια όμως στο εξωτερικό είχαν και άλλο λόγο που έγιναν και όχι μόνον την ασφάλεια. Για λόγους που αφορούν τη μελλοντική του ασφάλεια έκανε αυτά τα ταξίδια. Για λόγους που αφορούν το μέλλον, το οποίο θ' ακολουθήσει μετά την "πετυχημένη" πρωθυπουργική καριέρα του. Για λόγους που ίσως να τον αναγκάσουν να κατοικεί εκτός Ελλάδας. Γιατί υπάρχουν λόγοι ασφάλειας στην προσπάθειά του να "χτίσει" τη διεθνή του "καριέρα"; Για να εξασφαλίσει ως άτομο —και με τη βοήθεια βέβαια των εβραϊκής ιδιοκτησίας διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης— την παγκόσμια συμπάθεια εις βάρος του λαού του. Εις βάρος του λαού, τον οποίον πρόδωσε για χρήματα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εν μέσω μιας παγκόσμιας και πρωτοφανούς δυσφημιστικής εκστρατείας εις βάρος των Ελλήνων ο Giorgo παριστάνει το καλό "παιδί". Το καλό "παιδί", το οποίο —"ανύποπτο" και "απονήρευτο" όπως ήταν— ανέλαβε την εξουσία επάνω σε έναν "κακό" λαό.
Έναν λαό, τον οποίο όλοι μαζί οι σιωνιστές προσπαθούν να "εγκλωβίσουν" στην αποπληρωμή των ανύπαρκτων χρεών, βάζοντας τον "καλό" Πρωθυπουργό του να "βεβαιώνει" τους πάντες ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μέχρι δεκάρας. Τους πάντες, τους οποίους —μέσω του ΔΝΤ— θα μετατρέψει ο ίδιος σε δανειστές μας, προκειμένου να ξεπληρωθούν μέχρι δεκάρας οι Εβραίοι τοκογλύφοι. Άρα; Άρα, αν δεν συμβεί αυτό, θα φταίει ο "κακός" λαός και όχι ο "καλός" Πρωθυπουργός. Αν αύριο-μεθαύριο κατηγορηθεί ο Giorgo για οτιδήποτε, αυτές θα είναι οι "άδικες" κατηγορίες ενός "κακού" λαού, ο οποίος δεν ήθελε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, όπως ήθελε ο "καλός" Πρωθυπουργός.
Αυτό το "κοντράστ" ιδιοτήτων είναι αυτό, το οποίο θα του εξασφαλίσει τη μελλοντική επιβίωση στον Πλανήτη, ακόμα και στην περίπτωση που θ' αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα με τη βία. Να μην αναγκαστεί ν' αναζητά κάποια τριτοκοσμική χώρα για να επιβιώσει σαν τον Ίντι Αμίν και άλλους προδότες ή δικτάτορες. Να μην "εγκλωβιστεί" στο Ισραήλ και δεν μπορεί να ταξιδεύσει στον υπόλοιπο κόσμο, όπως έπαθε ο ομοεθνής και συνάδερφός του Εβραίος Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι, που λεηλάτησε τη Ρωσία και τώρα διώκεται από αυτήν. Να μπορεί να καταφύγει στις αγαπημένες του ΗΠΑ, όπως κατέφυγαν όμοιοί του προδότες και δικτάτορες στη Βρετανία κατά το παρελθόν. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να υπάρχει υποδομή προπαγάνδας και επιχειρημάτων, για να μπορούν οι ΗΠΑ ακόμα και ν' αρνούνται την έκδοσή του σε μια σύμμαχο χώρα, χωρίς να προκαλούνται διεθνείς αντιδράσεις.
Αυτό είναι το ζητούμενο. Ακόμα κι αν ανατραπεί και διαφύγει με τα μέσα των προστατών του, να μπορεί να επιβιώσει στις "αυλές" τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα δικαιολογείται να ζητήσει "άσυλο" τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του. Θα μπορεί όχι απλά να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά να ζήσει νόμιμα σαν φυγάς σε μια ανεπτυγμένη χώρα. Ως Εβραίος θα δικαιολογεί ακόμα και την επίσημη προστασία της Μοσάντ, εφόσον έναν τέτοιο "καλό" άνθρωπο θα μπορούν να τον προστατεύουν οι "καλοί" ομοεθνείς του από τους "κακούς" και "αχάριστους" Έλληνες. Αυτός θα είναι πάντα ο "καλός" πολιτικός, που είχε την "ατυχία" να ηγείται ενός "κακού" λαού, ο οποίος είχε την "αθλιότητα" να μην θέλει να φερθεί "τίμια" απέναντι στους "δανειστές" του. Το καλό "παιδί" με το ποδήλατο και τους κουραμπιέδες, το οποίο έπεσε θύμα ενός λαού κλεφτών και απατεώνων.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο συμφερόντων κινείται ολόκληρο το εβραϊκό κύκλωμα παγκοσμίως. Οι Εβραίοι τοκογλύφοι δεν αφήνουν να "πέσουν" τα Spreds των ελληνικών ομολόγων, ακόμα και τώρα που η Ελλάδα —λόγω ΔΝΤ— βρίσκεται εκτός αγοράς, μόνο και μόνο για να μην "μπαίνουν" ιδέες στους Έλληνες για έξοδο από αυτό. Τα εβραϊκά ΜΜΕ διαβάλουν και κατηγορούν τον ελληνικό λαό διαρκώς με στόχο να τον απομονώσουν. Τον παρουσιάζουν παντού στον κόσμο σαν "απατεώνα", προκειμένου να του στερήσουν τις συμπάθειες και άρα τους πιθανούς συμμάχους σε περίπτωση που θα θελήσει ν' αντιδράσει. Το εβραϊκό ΔΝΤ "εφεύρε" τον μεικτό μηχανισμό στήριξης, εξυπηρετώντας την ανάγκη των Εβραίων τοκογλύφων να εξασφαλίσουν ευρωπαίους συνενόχους στη λεηλασία της Ελλάδας.
Η οικογένεια Παπανδρέου είναι η πρώτη από τις τρεις οικογένειες των "εθνοπατέρων" της μεταπολίτευσης, η οποία αποτίμησε το μερίδιο ιδιοκτησίας της στη χώρα μας και την πούλησε. Η οικογένεια των Αμερικανών, οι οποίοι θα πληρωθούν και θα φύγουν από τη χώρα, παραδίδοντάς την σε νέους ιδιοκτήτες. Είναι βέβαιο ότι αυτό έγινε. Γι' αυτόν τον λόγο βιάζονταν να πάρουν άρον-άρον την εξουσία χωρίς κανέναν όρο και προδιαγραφή. Γνώριζαν ότι μόνον μέσω της εξουσίας θα μπορούσαν να πετύχουν τη "μεταπώληση" του μεριδίου τους …Ό,τι προλάβουν και για όσο προλαβαίνουν. Μέχρι και ο "διανοούμενος" της οικογένειας ανέλαβε να κάνει επαφές για το "συμφέρον" της Ελλάδας. Επιζήμιες επαφές με διεθνή λαμόγια και εμπόρους όπλων. Να βγάλει κι αυτός το "μεροκάματο" δίπλα στον αδερφό.
Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον "νοικοκύρη". Όχι μόνον αυτοί οι συγκεκριμένοι βλάκες και παντελώς ασήμαντοι Εβραίοι. Το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς που βρίσκονται από πίσω τους. Τους ομοεθνείς τους, οι οποίοι παριστάνουν τους έξυπνους και τους ισχυρούς. Όλοι τους λογαριάζουν χωρίς τον "νοικοκύρη". Αλήθεια το λέμε αυτό. Ορκιζόμαστε γι' αυτό. Ο "νοικοκύρης" τούς έχει πάρει χαμπάρι. Γνωρίζει τι κάνουν και πώς το κάνουν. Γνωρίζει ποια είναι τα ισχυρά τους σημεία και ποια τα αδύνατά τους σημεία. Είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι πρώτες καρπαζιές. Καρπαζιές, που ματώνουν σάρκες και σπάνε κόκαλα. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν οι Εβραίοι, γιατί θα τα αντιμετωπίσουν σύντομα.
Οι Εβραίοι, οι οποίοι θεωρητικά μόνον είναι πλούσιοι. Θεωρητικά είναι το πιο πλούσιο έθνος στον κόσμο. Είναι τέτοιοι μόνον για όσο διάστημα οι λαοί δεν καταλαβαίνουν το παιχνίδι τους με τα ομόλογα. Το σύνολο του πλούτου τους είναι "αποτυπωμένο" στα ομόλογα όλων των κρατών. Στην πραγματικότητα αυτός ο πλούτος δεν υπάρχει, αν δεν πληρώσουν τα ομόλογα οι λαοί. Αν το καταλάβουν αυτό οι λαοί και τους "φεσώσουν", δεν έχουν τίποτε. Το "φέσι" δεν θα το γλιτώσουν με τίποτε. Δεν θα το γλιτώσουν, γιατί θα τους το "κεράσουν" οι προαιώνιοι εχθροί τους. Οι μισητοί γι' αυτούς Έλληνες. Αυτοί, τους οποίους νομίζουν ότι ελέγχουν με τον βλάκα.
θα το φάνε το "φέσι" σίγουρα, γιατί οι Έλληνες θα φροντίσουν να ενημερώσουν τον Πλανήτη γι' αυτό. Το "φέσι" θα το φάνε και να δούμε πού θα κρυφθούν, όταν οι λαοί καταλάβουν ότι τους πρόδωσαν. Όταν ειδικά οι λαοί, που είχαν την ατυχή έμπνευση να συνεργαστούν μαζί τους, αντιληφθούν ότι τους πούλησαν. Όταν οι Αμερικανοί καταλάβουν ποιος διέλυσε το κράτος τους και τους φόρτωσε με δεκάδες τρις χρέος. Όταν οι Γερμανοί καταλάβουν ότι είναι απόλυτα υποδουλωμένοι στους γύφτους. Τότε δεν θα φτάνει η Μοστάντ για την ασφάλειά τους. Η συμμορία θα τελειώσει την πορεία της όπως ακριβώς την ξεκίνησε …Στο μέσον της ερήμου.                                                                                                               ΠΗΓΗ:eamb-ydrohoos.blogspot.com