ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ελλάς Άνωθεν ~ Visions Of Greece ~ Η Ελλάδα από ψηλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!


AYΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 22.01.2012 12 Η ΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ



Mια νέα συστημική «πρωτοβουλία» για τη στήριξη των μνημονιακών πολιτικών και της τρόικας θα συναντηθεί αύριο Κυριακή
στις 12 το πρωί στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Σταδίου.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Νίκος Αλιβιζάτος,
καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστός νεοφιλελεύθερος και εθνομηδενιστής.
Ομιλητές θα είναι άλλα γνωστά στελέχη του
κατοχικού καθεστώτος και του "πνευματικού" δωσιλογισμού της χώρας όπως η "εκσυχρονίστρια" υπουργός Αννα Παπαδιαμαντοπούλου,
ο φιλοκεμαλικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο νεοφιλελεύθερος "γαλάζιος" βουλευτής Κώστας Χατζηδάκης, το
στέλεχος του νατοικού ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης...και άλλα "μπουμπούκια" που θέλουν την οριστική υποδούλωση των
Ελλήνων στους τραπεζίτες και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Επειδή δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα λαμόγια να προχωρήσουν στο "θεάρεστο" έργο τους "ατουφέκιστα" για να μας πλασάρουν
τα νεοταξίτικα ναρκωτικά τους αποφασίσαμε πολλοί φίλοι απο διάφορα μέτωπα και κινήματα να κάνουμε μια περαντζάδα αύριο
στις 12 έξω απο την ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ [ χωρίς γιαούρτια...] και ότι προκύψει. Οσοι μπορείτε ελάτε!

ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ! ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ


ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...
ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΟΥ , ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....

"Ο παγκόσμιος φάρος της πολιτικης και οικονομικης σκέψης"




Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ!


ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 98% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ , ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ.
Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ , ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΕΙΩΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ: 
  • ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΗΓΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,  
  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΑΓΑΠΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.....ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΑΓΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΘΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ!

ΔΕ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΜΠΕΝ ΟΧΛΟΥ ΠΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...
ΔΕ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣΚΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΑΣ....
ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ-ΠΑΜΕ , ΠΟΥ , ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΣ  "ΕΝΣΗΜΑ" ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ , ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΒ !!! ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!
ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟ 98% ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΦΩΣΤΗΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΣΧΑΤΩΣ ΩΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΑΝΑΔΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ (ΝΑΙ!!!!) ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΣΚΑΤΕΝΙΑ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ" ΑΡΩΜΑ....
.... ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!
ΟΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ "ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ" "ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" .......


ΟΙ ΚΑΛΟΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ !!!!) ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ,ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΕΠΛΟ" ΤΟΥ ....ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ , ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΡΑΣΗ!
  • ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΗΤΩΝ ΝΑ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ
  • ΕΙΔΑΜΕ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ,ΠΙΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ , ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΗΓΕΤΗ!
  • ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΠΟΡΝΕΙΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΙ ΕΖΗΣΑΝ
  • ΕΙΔΑΜΕ ΦΑΣΙΣΤΟΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΝΑ ΞΕΡΝΟΥΝ ΧΟΛΗ,ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ , ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΞΙΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ!
  • ΕΙΔΑΜΕ ΑΛΗΤΕΣ , "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ" ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ , ΚΑΛΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΕΣ ΣΚΑΤΟΣΑΚΟΥΛΕΣ ΝΑ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ,ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ......(ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ post ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ ΕΝΑΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ! )
...ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΝΕΦΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ! ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟ , ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ , ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ  .
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΜΕ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΜΑΣ ΗΓΕΤΗ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ -ΤΑΧΑ ΟΙ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ" "ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΙ" ΣΤΟ "ΕΡΓΟ" ΤΟΥΣ.....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΤΙ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.  
ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΠΕΛΕΡΗ !
ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΣΑΝ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΞΟΒΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ,

....ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ.......

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΛΗΚΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΕΚΣΤΟΜΙΣΟΥΝ ΠΩΣ Ο ....

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  1. Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ,
  2. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΙΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ , 
  3. Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ,
  4. Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ) ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.........
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ , ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ , ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥΣ ....ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!


ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΜΑΥΡΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΗΓΕΤΗ , ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΚΑΘΕ "ΠΟΤΗΡΙ" ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!
  • ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ 98% ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ , ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ!
  • ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ 98% ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ , ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ !

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ,  ΠΟΛΙΤΗ...
ΑΚΟΥΡΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΟΥ , ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....
Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ..
ΠΑΡΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ..
ΠΑΡΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ..
  • ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΕΙΩΔΗ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ , ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ,ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΣΟΥ ΗΓΕΤΗ , ΑΛΛΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΟΥ....
  • ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΕΙΩΔΗ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ , ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ , ΟΧΙ ΤΟ ΕΜΠΝΕΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ , ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΟΥ
  • ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΕΙΩΔΗ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ , ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ , ΟΝΤΕΣ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ!
ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΑ ΤΙΜΙΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ.
Ο ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ,ΕΝΑ ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΟΜΩΣ...
ΕΜΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ...
Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ...
ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!


ΖΗΤΩ ΣΤΟΝ ΠΑΜΜΈΓΙΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΖΗΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ!
ΟΥΑΙ ΚΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!                                                        ΠΗΓΗ:pasokhtefra.blogspot.com

Συγκλονιστική φωτογραφία της Κουμουνδούρου!!

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με άστεγους από το κέντρο της Αθήνας, που προσπαθούν να ζεσταθούν με κάθε τρόπο (χαρτόκουτα και πλαστικά) καθώς κοιμούνται στους δρόμους της πόλης.


Η φωτογραφία αυτή...


τραβήχτηκε πρόσφατα στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανέβηκε στο Facebook.

Ντροπή σε όλους μας!             ΠΗΓΗ:24gr.blogspot.com

'Ερχεται φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια

Εκτακτη εισφορά "μόνιμου χαρακτήρα", παρόμοια με το χαράτσι της ΔΕΗ, εξετάζει το υπ. Οικονομικών.

“Χαράτσι” τύπου ΔΕΗ έρχεται για τους ιδιοκτήτες αργοτεμαχίων και σύμφωνα με την Καθημερινή η εισήγηση υπάρχει στο γραφείο του υπουργού οικονομικών απο το περασμένο καλοκαίρι και θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Οπως γράφει η εφημερίδα, ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται οτι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα απο αγροτεμάχια ορισμένα απο τα οποία βρίσκονται σε Κολωνάκι, Φιλοθέη ή Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατ. ευρώ. Κάτω απο αυτό το πρίσμα, το υπουργείο σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με βάση την αντικειμενική τους αξία.                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.newsit.gr

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΕΥΕΛΠΙ

http://www.afisorama.gr/sites/default/files/imagecache/product_full/products/lr_00_000612.jpg
«Η Ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η ΝΙΚΗ.
Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν’ αγαπάς, να μην πονάς.
Ένας είναι ο σκοπός σου, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Πολέμα για τα ιδανικά σου, πολέμα για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Άνδρες που περπατούν στη Ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών.
Αυτοί είναι οι Ευέλπιδες, οι αυριανοί ηγήτορες του Έθνους.
Νεαρέ Εύελπι, μάθε και εξασκήσου να είσαι απλός, ολιγόλογος, συγκρατημένος, σεμνός.
Λίγα λόγια και πολλά έργα.
Ανθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία, πείσμα, αντοχή.
Όποιος σε κοιτά, τα μάτια να γεμίζουν παλλικάρι.
Περισσότερο να προσβάλλεσαι όταν σε κυριεύει ο πόνος.
Μη θυμώνεις, χειρότερα είναι να κτυπήσεις, έστω κι αν μόλις κρατιέσαι με ένα κόμπο στο λαιμό.
Να φύγεις είναι δειλία. Μόνος σου αποφάσισες να γίνεις Αξιωματικός.
Απελπισία, ύστερα γελάς και από τη μια μέρα στην άλλη γίνεσαι άνδρας, δηλαδή μαθαίνεις να κρατάς μέσα σου τον πόνο και την απορία, έτσι, χωρίς να φαίνεται, αλλά επιμένεις πάντα στο σκοπό σου, στα όνειρά σου...»

ΕΚΤΑΚΤΟ! Nα τι λέει ο Καμένος στον Τύπο της Κυριακής για Οριστικό διαζύγιο με τη ΝΔ, για δανειακή και νέο κόμμα!

ΠΗΓΗ:logioshermes.blogspot.com
Το οριστικό του διαζύγιο με τη Ν.Δ. ανακοινώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής. Ο κ. Καμμένος, μάλιστα, για πρώτη φορά αποκαλύπτει ουσιαστικά πως θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και, μάλιστα, ανακοινώνει και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και τη Ν.Δ., ξεκαθαρίζει πως η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το πρώην κόμμα του τον οδηγεί στο οριστικό διαζύγιο, κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο και το θέμα των CDS.

Κύριε Καμμένε, επιμένετε στη θέση σας πως θα καταψηφίσετε τη δανειακή σύμβαση;

Στα 19 χρόνια που είμαι στη Βουλή, ό,τι λέω το στηρίζω με πίστη και συνέπεια. Αρνούμαι τη λογική του πολιτικά ορθού που έχει οδηγήσει σε πλήρη αναξιοπιστία τον κοινοβουλευτισμό. Για εμένα οι κόκκινες γραμμές δεν είναι κόκκινα φανάρια, με ό,τι και αν κοστίζει. Θα καταψηφίσω, θα αγωνιστώ για να πείσω τους βουλευτές να αρνηθούν την παράδοση της χώρας και ξεκαθαρίζω ότι αυτό που γίνεται είναι συνταγματική εκτροπή που θα αντιμετωπιστεί με το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Πάντως και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη στήριξή του στην κυβέρνηση...

Εχω απογοητευτεί πλήρως, είναι θλιβερό να στηρίζει η Νέα Δημοκρατία τον Παπακωνσταντίνου που με δόλο μας οδήγησε στο Μνημόνιο παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία, τον Πάγκαλο του «μαζί τα φάγαμε», τους υβριστές του Καραμανλή σε ξένες πρεσβείες, τον Βενιζέλο την ώρα που συλλαμβάνεται ο κομματάρχης του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη με τα 40 εκατομμύρια, τον Αδωνι που μέχρι χθες έβριζε τον Σαμαρά, και όλη τη συμμορία που μας έφτασε εδώ. Τον Παπαϊωάννου που παρεμβαίνει για να κουκουλώσει τη ληστεία των CDS.

Παραμένετε, όμως, στέλεχος της Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι έχετε διαγραφεί από την Κ.Ο. του κόμματος...

Η Νέα Δημοκρατία δεν παραμένει Νέα Δημοκρατία, έγινε ουρά του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζω ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης για εμένα σημαίνει οριστικό διαζύγιο.


Εχετε δώσει μεγάλη έμφαση στην υπόθεση των CDS, πρόσφατα είχαμε και τις καταγγελίες των δικαστικών που ασχολήθηκαν με το θέμα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο έργο τους....

Πρόκειται για πραξικόπημα, τώρα εξηγείται γιατί δεν απαντούν από τον Μάιο στην επερώτηση για το ποιος έφαγε τα 26 δισ. $ του Τ.Τ. μέσω των CDS. Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή. Θα έπρεπε να συλληφθούν όλοι και να δημευτούν οι περιουσίες των κερδοσκόπων, θα δείτε ότι αυτοί που έκαναν αγωγές για να σιωπήσω τώρα τα πουλάνε όλα και θα διαφύγουν όπως ο Χριστοφοράκος.

Τις καταγγελίες εσείς τις έχετε κάνει εδώ και καιρό... Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα;

Γιατί είναι πολλοί στο κόλπο, θέλουν να τελειώσουν την απάτη.

Εμμένετε στις απόψεις σας για τον κ. Παπαδήμο;

Γιατί, άλλαξε τράπεζα;

Τι κλίμα υπάρχει στην κοινωνία; Και το ρωτώ, γιατί εσείς ταξιδεύετε αρκετά σε όλη τη χώρα...

Οι Ελληνες οδηγούμαστε στην εξαθλίωση για να παραδώσουμε αμαχητί τον πλούτο της χώρας στους τοκογλύφους και βέβαια στόχος είναι πρώτα ο ορυκτός πλούτος.

Θα είστε υποψήφιος στις εκλογές; Επαφές έχετε με στελέχη από το δικό σας χώρο;

Μην ακούτε αυτούς που με θέλουν δήμαρχο για να γλιτώσουν, εγώ έμαθα να μην πηδάω πρώτος από το καράβι που βουλιάζει, όσο μέσα είναι τα παιδιά μας και τα όνειρα μας, όσο είναι οι γονείς μας και η ιστορία μας, το καράβι της Ελλάδας δεν θα βουλιάξει από τους πειρατές των αγορών και τα ενεργούμενά τους. Επαφές έχω με όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διάφορες η Ελλάδα προέχει.

Θα κάνετε δικό σας κόμμα, όπως εκτιμούν πολλοί;

Στις 19 Φεβρουαρίου, την ημέρα της κόκκινης γραμμής των εκλογών, θα μάθετε τις λεπτομέρειες. Προέχει η καταψήφιση της δανειακής σύμβασης.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΔΟ, ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΕΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ! ΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...


Το καλοδουλεμένο σχέδιο της προδοσίας, προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς.

Και μεις παραμένουμε μουδιασμένοι και άπραγοι.

Το δόλιο σχέδιο της υποδούλωσης μας σκεπάζει και μας συντρίβει.

Και μεις παραπατάμε και περιμένουμε.

Οι νεκροί αυξάνουν στα παγκάκια.

Εμείς μετράμε και συνεχίζουμε.

Οι ύαινες ξεχύθηκαν στους δρόμους γελώντας και ξεσκίζοντας ελληνική σάρκα. .

Και μεις περιμένουμε. Ψεκασμένοι την ήττα και τον φόβο.

Ο Επιμενίδης όμως πάλι κοιμάται στις σπηλιές της Κρήτης. Δεν έρχεται να μας λυτρώσει από το άγος και το μίασμα.

Ο Κολοκοτρώνης δεν βγαίνει από το κελί του Αναπλιού να μας ξεσηκώσει με το <<ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ>> ενάντια στους ντόπιους Μπραήμηδες που καταστρέφουν από άκρη σε άκρη την πατρίδα μας.

Το παρόν πλέει στο ζόφο. Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Με τρομάζει και με πονά.

Ο νους μου όμως ελεύθερος πετά στο μέλλον.

Βλέπω τους μελλοντικούς επιζώντες να προσπαθούν να χτίσουν στα ερείπια.

Οι Αγέννητοι και οι Νεκροί ξεκινούν τις επίπονες Δίκες.

Θέλω να τους απευθύνω μια έκκληση: Δικάστε τους!!!

Είναι γνωστά τα εγκλήματά τους . Είναι γνωστά τα ονόματά τους .

Ξέρουν όλοι τον τόπο κατοικίας τους, την οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση.

Δικάστε τους παραδειγματικά!!!

Δημεύστε τις περιουσίες τους!!!

Απαγορεύστε με νόμο στους απογόνους τους να συμμετέχουν στα κοινά. .

Έπειτα εφαρμόστε την Καταδίκη Λήθης. Το φοβερό Damnatio Memoriae των Ρωμαίων.

Σβήστε το όνομα τους από κάθε οδό, κάθε πλατεία, νοσοκομεία, γεφύρια και αεροδρόμια. Η καταστροφή εξάλλου ήταν το μόνο έργο της καριέρας τους.

Αγνοήστε τους!!!

Αν υπάρχουν φωτογραφίες τους στη Βουλή, βάλτε πάνω τους μια φαρδιά ταινία, όπως κάνουν στην τηλεόραση στα πρόσωπα των κακοποιών για να μην τους αναγνωρίζουμε. Μην τους αφήσετε να τρυπώσουν στις σελίδες της Ιστορίας σαν τον Ηρόστρατο.

Κατατάξτε τους απλώς στους Ολετήρες. Ερείπια είναι εξάλλου η κληρονομιά τους.

Παραμερίστε τους!!!

Έπειτα πάρτε στα χέρια σας τα ερείπια και πλάστε μια καινούρια Πατρίδα.

Και συγχωρήστε μας….

Με εκτίμηση,

Αγγελική ΠαπακωστοπούλουΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

«Έκραξαν» τον Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Νάξο (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κάτοικοι της Νάξου, στο Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και στον ντόπιο βουλευτή Γιάννη Βρούτση. Οι δύο βουλευτές βρέθηκαν στο νησί και οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με βρισιές, με αποτέλεσμα τον δίωρο αποκλεισμό τους στο Δημαρχείο.
                                 ΠΗΓΗ:piazzadelpopolo.blogspot.com

ΠΑΣΟΚολαμόγιο Π. Κωστόπουλος: Φέσια, απλήρωτοι εργαζόμενοι, η ΕΦΕ του κόβει και τις φώτο...αλλά στα παπάρια του

          Έχει φεσώσει όλο τον κόσμο, έχει επί μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους της ΙΜΑΚΟ που βγάζει τα ΟΚ, Down Town κ.λπ. και απ' ότι όλα δείχνουν τον Φεβρουάριο δεν θα κυκλοφορήσουν μιας και θα τα κλείσει και στα παπάρια του οι εργαζόμενοι... έτσι λειτουργούν τα ΠΑΣΟΚικά λαμόγια και σε 2-3 χρόνια εμφανίζονται με νέες δουλειές και αρχίζουν να φεσώνουν από την αρχή... στο μεταξύ ο φίλος του Λαλιώτη που ξεκίνησε από διορισμένος υπάλληλος στην ΕΟΚ, τα παίρνει από την τηλεόραση, περνάει καλά και από δω πάνε κι άλλοι.


Καθημερινά σκάνε απλήρωτες επιταγές του και δεν ιδρώνει το αυτί του, συνεχίζει να χασκογελάει...όπως θα κάνει και μετά την ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος που σταματάει να του δίνει φωτογραφίες!!!

"Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να προκηρύξει ΕΜΠΑΡΚΓΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ – και μάλιστα προηγούμενων ετών- ενώ οι επιταγές που έχουν δώσει είναι κατά κανόνα ακάλυπτες και «σκάνε» καθημερινά.
Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο.

Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος"


Τι να πει κανείς; Αυτοί είναι οι ΠΑΣΟΚοι...                                                                                          ΠΗΓΗ:dexiextrem.blogspot.com

H Παραβολή του «Φονταμενταλιστή Λουκανικά»

του Νίκου Ζαχαριάδη

Επιτέλους, η υπεράσπιση του άλλου "βρωμικοπώλη", αυτού που δεν βάζει sauce γιατί "Αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε"

Η δομική, η υπαρξιακή, η θεμελιακή διαφορά ανάμεσα στους δύο «βρωμικοπώλες» , φαίνεται από το πρώτο δευτερόπλεπτο. Αρκεί να δεις τους πάγκους τους. Ο ένας, πίσω από το ασκητικό καροτσάκι, κάτω από μια λάμπα γρι-γρι, με τα απολύτως απαραίτητα, ενημερώνει με ακρίβεια για το περιεχόμενο του προϊόντος του: «Λουκάνικο - Λάχανο – Κρότο» Τέλος. Ενω καλεί τους πιστούς να έρθουν, προς αυτόν, με ένα καμουφλαρισμένο «ψιτ-ψιτ» (θέλει προσοχή να το ακούσεις) και ένα μονότονο «παιδιάαααα» στο τέλος.

Δίπλα του, πίσω από ένα πάγκο-υπερπαραγωγή με ό,τι πρόσθετο μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, με βοηθό που γυρίζει στωϊκά τα λουκάνικα στα κάρβουνα, με έξι λάμπες και στην κορυφή μεγαλόπνοη επιγραφή «ο Γιατρός της Πείνας, η εκ διαμέτρου αντίθετη φιλοσοφία ζωής. Προωθεί το προϊόν του με φράσεις πολιτικού marketing και προφανούς υπερβολής, όπως «ομορφαίνει, δεν παχαίνει» ή «Γκολ στην πείνα βάζω παιδιά».

Όπως είναι αναμενόμενο,... ο «Ομορφάντρας» τράβηξε επάνω του τους πελάτες και τα φώτα της δημοσιότητας. Λογικό. Είναι εύκολα προσαρμόσιμος στις ανάγκες τις «αγοράς», καλοπιάνει τον πελάτη και φυσικά του δίνει ό,τι ζητήσει. Δεν έχει άποψη γιατί σκοπός του είναι να πουλήσει όσα περισσότερα μπορεί. Ο «ομορφάντρας» ακολουθεί τη φαμφαρόνικη συνθηματολογία ενός «κόμματος εξουσίας». Είναι το αντίστοιχο του «λεφτά υπάρχουν» στο «βρώμικο».

Όμως τώρα που περνάει η πρώτη εντύπωση, ήρθε η ώρα να κερδίσει την αναγνώριση που του αναλογεί και ο «άλλος». Ο «Αλλοιωνει τη γευση ρε φιλε» (προφέρεται «Αλιωνειτγευσρεφλε»). Ο αυθεντικός θεματοφύλακας της «βρωμικοσύνης». Που δεν θα συμβιβαστεί για να ικανοποιήσει τον κάθε τυχαίο πελάτη. Γιατί απευθύνεται σε λίγους εκλεκτούς που αγάπησαν το λουκάνικο για την ορθόδοξη γεύση του. Ένας πραγματικός ελιτιστής. Ένας δογματικός. Που στέκεται απέναντι στον ανταγωνιστή του όπως η Παπαρήγα απέναντι στα αστικά κόμματα. Όπως μια μονή παλαιοημερολογητών απέναντι στο Βατοπέδι.

Ίσως είναι και ο τρόπος που προφέρει το «Αλιωνειτγευσρεφλε». Αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει από έναν άλλο που απλώς βαριέται. Με υπόγεια αγανάκτηση, μάλλον επειδή αναγκάζεται να επαναλάβει για άλλη μια φορά το προφανές. Και με τα μάτια ελαφρά γουρλωμένα πίσω από τα στρογγυλά γυαλιά του διανοούμενου, γιατί ετοιμάζεται να υποστεί για άλλη μια φορά την δοκιμασία της απόρριψης. Εξαιτίας των «καθαρών» αντι-sauce ιδεών του.

Ενώ λοιπόν ο πληρθωρικός «βρωμικοπώλης» ετοιμάζεται να βάλει «την μάνα του και τον πατέρα του στο προϊόν του», η κάμερα πιάνει για απειροελάχιστο χρόνο τον τρομαγμένο ασκητή με το σκουφάκι, που μόλις εξήγησε γιατί δεν βάζει καμμιά sauce, να κοιτάζει ανήσυχος δίπλα πριν επιστρέψει ξανά στο μάντρα «λουκάνικο-λάχανο-καρότο, παιδιά». Μπορεί να κοιτάζει ψιλοενοχλημένος τον άλλον δίπλα, που ετοιμάζεται να καλοπιάσει τον πελάτη που εκείνος απογοήτευσε. Ή πάλι, μπορεί να κοιτάζει με τρόμο το μέλλον να έρχεται ισοπεδωτκά προς το μέρος του για να εξαφανίσει και εκείνον και την εμμονή του. Όπως σε κάθε σύγχρονο ζηλωτή.                                                                            ΠΗΓΗ:nikos-zachariadis.posterous.com

Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος όλων των εποχών


Nikola Tesla: 9 Ιουλίου 1856 - 7 Ιανουαρίου 1943

Nikola Tesla 1933, 77 ετών
Έχουνε ήδη περάσει 150 χρόνια από τη γέννηση του εφευρέτη Νίκολα Τέσλα και η αινιγματική αυτή προσωπικότητα, που με κάποιον τρόπο έμοιαζε σα να αντλεί ιδέες από το μέλλον και να τις προσφέρει στο παρόν, αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του 20ου αιώνα και ως σηματοδότης της 2ης Βιομηχανικής Επανάστασης.
Ο 'άνθρωπος πουλί' του Bryant Park
18 Μαΐου 1917. Όπως κάθε μέρα και νύχτα εδώ και πολλά χρόνια, έτσι και σήμερα ένας μεσήλικας άνδρας μπήκε μέσα στο Bryant Park, ένα μικρό πράσινο τετράγωνο μέρος πίσω ακριβώς από την μεγαλοπρεπή δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Το παρουσιαστικό του ήταν εκλεπτυσμένο όπως ακριβώς και το κοστούμι του: ήταν ψηλός (1.88 μ.), αρκετά αδύνατος με ευγενική φυσιογνωμία, φορούσε ένα μαύρο παντελόνι, κοστούμι με ουρά κι ένα μαύρο ψηλό καπέλο. Κάτω από το σακάκι φορούσε ένα γιλέκο, λευκό πουκάμισο και λευκό παπιγιόν. Ένα ολοκαίνουριο ζευγάρι γκρι γαντιών κάλυπτε τα ασυνήθιστα μεγάλα χέρια του και τους εξέχοντες αντίχειρές του που κρατούσαν ένα μπαστούνι κι ένα καφέ χαρτοφύλακα που ήταν γεμάτος με ψίχουλα.
Μέσα σε δευτερόλεπτα από την άφιξη του, τα περιστέρια μαζεύτηκαν γύρω του όπως τα σιδερένια ρινίσματα σε ένα μαγνήτη. Χαμογελώντας και μουρμουρίζοντας στα περιστέρια που γουργούριζαν, ο άντρας τέντωσε τα χέρια του κι εξαφανίστηκε γρήγορα μέσα σε ένα σύννεφο από λευκά και γκρίζα φτερά. Η εναέρια απόδρασή του ήταν σύντομη και διακόπηκε από την παρουσία ενός άλλου άνδρα, που φορούσε επίσης κοστούμι με ουρά κι ο οποίος τον άρπαξε βιαστικά.
Ο 'άνθρωπος πουλί' του Bryant Park απελευθερώθηκε και προσγειώθηκε απρόθυμα. Ήταν εξάλλου μια πολύ σημαντική νύχτα για τον Νίκολα Τέσλα. Επρόκειτο να του απονεμηθεί το μετάλλιο Edison από το 'American Institute of Electrical Engineers' (AIEE) και θα του το παρέδιδε ο άνδρας που είχε έρθει να τον βρει, ο παλιός του φίλος Δρ Bernard A Behrend.
Ο Behrend υποστήριξε στο λόγο του ότι "η Φύση κι οι νόμοι της παραμένουν κρυφοί τη νύχτα", δανειζόμενος τον επιτάφιο λόγο του Alexander Pope προς τον Newton. Συνεχίζοντας είπε πως "ο Θεός ευτυχώς μας έδωσε τον Tesla κι αν μπορούσαμε να υπολογίσουμε κι όχι να εξαλείψουμε τις ανακαλύψεις του από τον βιομηχανικό κόσμο, οι 'τροχοί της βιομηχανίας θα σταματούσαν να γυρίζουν', τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τρένα θα σταματούσαν, οι πόλεις μας θα βυθίζονταν στο σκοτάδι, οι μύλοι θα παρέμεναν αδρανείς κι ακίνητοι. Το όνομα του σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής επιστήμης."
Ενώ είναι πιθανό να βρει κανείς αρκετές σύγχρονες ιστορίες σχετικά με τον ηλεκτρισμό χωρίς αυτές να κάνουν καμία αναφορά στον Τέσλα, κατά την διάρκεια της ζωής του ήταν στο πλευρό του Thomas Edison και του Guglielmo Marconi, του πιο διάσημου εφευρέτη της εποχής. Το πολυφασικό του σύστημα του εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) παραμένει η βάση για τη μεταφορά του ηλεκτρισμού μέσα από γραμμές ενέργειας και για την προώθηση επαγωγικών μηχανών μια ακόμη πρωτοπορία του Τέσλα στα πάντα. Από τα cd players μέχρι τα υποβρύχια. Στον Τέσλα συχνά χρεώνεται η έναρξη της 'Δεύτερης Βιομηχανικής Επανάστασης', όμως αυτή η ιδιοφυΐα καταπιάστηκε με πολλά πράγματα πέραν των κινητήρων. Τα γραπτά του, οι πατέντες του κι οι ανακαλύψεις του περιλαμβάνουν τα πρώιμα μοντέλα του ραδιοφώνου, των αγωγών εκπομπής ακτινών Χ, των λαμπών φθορίου, της ρομποτικής, των ραντάρ, των αεροσκαφών, των πυραύλων, και πηγαίνοντας ακόμη παραπέρα, των ενεργειακών όπλων, του ελέγχου του καιρού και το μεγαλύτερο του όνειρο της μετάδοσης του ηλεκτρισμού χωρίς καλώδια.
Δυστυχώς, εγκατέλειψε την επαγγελματική του καριέρα. Μέχρι την στιγμή του θανάτου του, στις 7 Ιανουαρίου του 1943, ήταν χρεωμένος κατά χιλιάδες δολάρια κι είχε επισκιαστεί από τις φήμες για την εκκεντρικότητα του που τον περιέβαλαν όπως τα περιστέρια που τόσο πολύ αγαπούσε. Οι περισσότερες από αυτές τις ιστορίες ήταν αληθινές. Ευαίσθητος και με λεπτούς τρόπους, ποτέ δεν παντρεύτηκε κι ούτε φαίνεται να είχε στενές σχέσεις με γυναίκες (ή άνδρες έστω), δεν είχε ποτέ ένα σπίτι, ζούσε από την ενηλικίωση του κι έπειτα σε ξενοδοχεία, επέμενε να υπολογίζει τις ακριβείς ποσότητες φαγητού ή ποτού που θα κατανάλωνε κι έτεινε να αναλαμβάνει δράση έχοντας πάντα υπόψη του τρεις εναλλακτικές επιλογές.
Μετά τον θάνατο του, το όνομα του Τέσλα συνδέθηκε αναπόσπαστα με τη μέτρηση της έντασης ενός μαγνητικού πεδίου, με ένα κρατήρα στην αθέατη πλευρά της Σελήνης και με ένα μικρό πλανητικό αντικείμενο (Tesla 2244). Εν τω μεταξύ, οι ιδέες του συνέχισαν να αποτελούν έμπνευση για αξιοσέβαστους επιστήμονες του είδους - για χάρη των ιδεών αυτών θα πήγαινε κάποιος με χαρά πάλι στο πανεπιστήμιο - και για λεγεώνες ερευνητών που αναζητούσαν το 'ιερό δισκοπότηρο' της ενέργειας: την ελεύθερη ενέργεια.
Στον 21ο αιώνα παρατηρείται μια θεαματική αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον Tesla και το έργο του. Το 2006, στην 150η επέτειο της γέννησης του, καθιερώθηκε από την UNESCO ως η "Χρονιά του Tesla" κι έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις στην γενέτειρα του, την Κροατία, και στο πατρικό του σπίτι στην Σερβία. Το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου μετονομάστηκε επίσημα σε Αεροδρόμιο Βελιγραδίου Nikola Tesla. Το 2006 επίσης εγκαινιάστηκε το Tesla Roadster, ένα υψηλών προδιαγραφών ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τη Lotus. Επίσης αν κι όχι με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό αλλά με μεγάλη σημασία μια μηχανή στο Silverlink's North London Line πήρε το όνομα Nikola Tesla το 2001.
Η αλλαγή αυτή στις φήμες για τον Τέσλα που υπήρχαν μετά τον θάνατο του, φαίνεται σε μεγάλο βαθμό στους τίτλους των βιογραφιών του. Στην πρώτη το 1944 θεωρήθηκε μια αστείρευτη ιδιοφυΐα, το 1981 θεωρήθηκε ως ο άνθρωπος όλων των εποχών και το 2001 θεωρήθηκε ως ο άνδρας που σηματοδότησε τον 20ο αιώνα.
Ο Nikola Tesla διαβάζει ήρεμος στο εργαστήρι του, ενώ γύρω του ξεσπάνε αστραπές
Τα πρώτα χρόνια
Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε τα μεσάνυχτα της 9ης προς 10η Ιουλίου του 1856 σε ένα μικρό οικισμό του Smiljan που τότε ανήκε στην Αυτοκρατορία των Αψβούργων και σήμερα ανήκει στην Κροατία. Ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της Duka Mandic και του Milutin Tesla, ο οποίος ήταν ιερέας στην γειτονική ορθόδοξη εκκλησία της Σερβίας. Ένας θρύλος αναφέρει ότι τη νύχτα εκείνη έπεφταν πολλοί κεραυνοί κι αρκετές αστραπές.
Το σπίτι του Τέσλα ήταν γεμάτο ζωή. Η Duka παρόλο που δεν είχε σπουδάσει ποτέ είχε ένα πάθος με την ευρωπαϊκή ποίηση και μπορούσε να αποστηθίζει ποιήματα και να τα θυμάται για μεγάλο χρονικό διάστημα χάρη στην εκπληκτική της μνήμη, κάτι που κληρονόμησε κι ο Nikola. Η μητέρα του ήταν μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για εκείνον, ο οποίος ανέπτυξε όλες του τις ικανότητες υπό την δική της επίδραση. Η οικογένεια παραδοσιακά έστελνε όλα τα αγόρια της στον στρατό ή στον κλήρο, ο νεαρός όμως Nikola ήταν διαφορετικός.
Άρχισε τις εφευρέσεις του από μικρή ηλικία. Στα πέντε του έχτισε τον δικό του νερόμυλο, του οποίου οι επίπεδες πλευρές διαφοροποιούνταν από τους τροχούς με τα 'κουπιά' των υπολοίπων νερόμυλων της περιοχής. Ένας ακόμη μύλος που κινούταν από τα σκαθάρια του Ιουνίου ήταν πολλά υποσχόμενος μέχρι την στιγμή που ένας φίλος του κατέστρεψε τα καύσιμα, ένα θέαμα που έκανε το νέο εφευρέτη να γίνει έξω φρενών. Μια απόπειρα του να πετάξει από μια οροφή χρησιμοποιώντας μια ομπρέλα κι ένα αλεξίπτωτο ήταν λιγότερο επιτυχής καθώς τον βρήκε αναίσθητο η μητέρα του. Καθώς μεγάλωνε, φανταζόταν τον εαυτό του να μεταφέρεται εναερίως μέσα σε μια αεροστεγή ιπτάμενη μηχανή - είχε ήδη κατασκευάσει ένα μικρό πρωτότυπο ενός αεροστεγούς κυλίνδρου και να χτίζει ένα τεράστιο νερόμυλο στην βάση των καταρρακτών του Νιαγάρα. Αυτό θα αποτελούσε τουλάχιστον ένα προφητικό όραμα.
Η οικογενειακή ζωή ήταν βουκολική. Τα παιδιά μοιράζονταν την ζωή τους με τα ζώα της φάρμας, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού περιστεριών, όμως μια τραγωδία χτύπησε την οικογένεια όταν ο Nikola ήταν πέντε χρονών. Ο 12χρονος αδερφός του Daniel - που ο Nikola τον θεωρούσε ως ήρωα του σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα. Οι εκδοχές διίστανται μπορεί να σκοτώθηκε πέφτοντας από κάποιο αγαπημένο του άλογο ή να έπεσε κάτω από τις σκάλες. Ακόμη κι ο Nikola μπορεί να θεωρήθηκε υπεύθυνος για την πτώση του. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η απώλεια του Daniel επηρέασε βαθύτατα τον Nikola, ο οποίος άρχισε να εκδηλώνει σημάδια υπερευαισθησίας που θα τον έκαναν εκκεντρικό για την υπόλοιπη ζωή του. Όταν ήταν μεσήλικας έγραψε στο 'My Inventions', Electrical Experimenter, (Φεβρουάριος - Οκτώβριος 1919):
"Απέκτησα πολλές παράξενες συμπάθειες, αντιπάθειες και συνήθειες. Τις αιτίες για κάποιες απ' αυτές μπορώ να τις ανιχνεύσω σε εξωτερικές παραστάσεις ενώ κάποιες άλλες δε μπορώ. Είχα μια έντονη απέχθεια για τα γυναικεία σκουλαρίκια. Δεν θα άγγιζα τα μαλλιά των υπολοίπων ανθρώπων εκτός ίσως, εάν με απειλούσαν με περίστροφο. Θα ανέβαζα πυρετό αν έβλεπα ένα ροδάκινο κι αν υπήρχε καμφορά κάπου στο σπίτι, ένιωθα πάρα πολύ άσχημα." Φαίνεται πως οι φοβίες του εμπόδισαν τον Tesla από το να αποκτήσει οικειότητα με άλλους ανθρώπους.
Για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν σπούδαζε ηλεκτρολογία - μηχανολογία και μαθηματικά στο Πολυτεχνείο του Graz της Αυστρίας, ο πρόωρα ανεπτυγμένος Tesla ανέπτυξε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για το εναλλασσόμενο Ρεύμα και τον Βολταίρο. Δεν αποφοίτησε όμως ποτέ, επειδή πιθανότατα αποβλήθηκε λόγω άσωτης συμπεριφοράς. Το 1882, αφού 'έχασε' 2 χρόνια στην Πράγα, η οικογένεια του Nikola του εξασφάλισε μια δουλειά στο επιτελείο της Edison Telephone Company στο Παρίσι. Εκεί έκανε τόσο καλή δουλειά βελτιώνοντας κι επισκευάζοντας τις μηχανές στους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας που είχε η εταιρεία στην Γαλλία και την Γερμανία που τον παρουσίασαν στον ίδιο τον Thomas Edison με προσωπική επιστολή, στην οποία αναφερόταν: "γνωρίζω δύο σπουδαίους άνδρες. Ο ένας είστε εσείς κι ο άλλος είναι αυτός ο νέος άνδρας."
Και με αυτό ως αφορμή, ο Τέσλα ακολούθησε το κύμα μετανάστευσης προς την Αμερική έχοντας στις τσέπες του μόνο 4 σεντς, μερικά τεχνικά διαγράμματα και το τετράδιο στο οποίο έγραφε ποίηση.
Όταν ο Τέσλα κι ο Edison συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη το 1884, ο 'Μάγος του Menlo Park' ήταν ένας ισχυρός και πλούσιος άνθρωπος, βαθιά αναμεμειγμένος σε μάχες για πατέντες και πνευματικά δικαιώματα τόσο για τη λάμπα φωτισμού όσο και για το μικρόφωνο. Παρείχε επίσης ενέργεια στο Manhattan κι ηλεκτρικό φως στο Roselle του New Jersey ενώ παράλληλε προσπαθούσε να αντικαταστήσει τον φωτισμό γκαζιού - που αποτελούσε μονοπώλιο με τον δικό του: το συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο Τέσλα εντυπωσίασε τον Edison, παρόλο που οι διαφορές στις προσωπικότητες τους ήταν εμφανείς: Ο Tesla ήταν ηθικός, σχολαστικός, λεπτοκαμωμένος κι ονειροπόλος. Ο Edison ήταν ανέντιμος, ανοργάνωτος κι άρτιος εφευρέτης. Έδωσε επίσης την ευκαιρία στο νεαρό ιδεαλιστή να αποκτήσει την πρώτη του εμπειρία με την σκληρή πραγματικότητα του επιχειρηματικού κόσμου παρόλο που ο Τέσλα δεν άδραξε ποτέ αυτή την ευκαιρία σε μεγάλο βαθμό.
Όταν ο Τέσλα προσφέρθηκε να αυξήσει την αποδοτικότητα των κινητήρων της εταιρίας, ο Edison του έδωσε την εποπτεία ενώ υποσχέθηκε να του δώσει 50.000 δολάρια όταν θα τελείωνε το έργο. Ο Τέσλα δούλευε νυχθημερόν για σχεδόν ένα χρόνο, κάνοντας γενικές επισκευές κι αυτοματοποιήσεις των κινητήρων στα εργαστήρια του Edison, βρίσκοντας παράλληλα και πατέντες για πολλά καινούρια πράγματα. Όταν αυτό το εγχείρημα ολοκληρώθηκε κι επισκέφθηκε τον εργοδότη του για την συμφωνημένη αμοιβή, απογοητεύτηκε όταν τον άκουσε να καγχάζει λέγοντας: " Τέσλα, δεν καταλαβαίνεις το αμερικάνικο χιούμορ μας."
Αηδιασμένος από αυτήν την έλλειψη τιμής κι ηθικής που είδε, ο Τέσλα παραιτήθηκε από την εταιρία. Ίσως να συνειδητοποίησε ότι η παραμονή του στον Edison ο οποίος ήταν αφοσιωμένος στο συνεχές ρεύμα θα τον οδηγούσε σε αδιέξοδο αν ήθελε να πραγματοποιήσει το όνειρο του περί εναλλασσόμενου ρεύματος. Σύντομα τον προσέγγισαν κάποιοι επενδυτές ώστε να ιδρύσει την δική του εταιρία, την Tesla Electric Light Company, για την οποία πατένταρε ένα καινούριο βολταϊκό φωτισμό όμως για μια ακόμα φορά έπεσε θύμα της ίδιας του της επιτυχίας. Αναγκάστηκε να φύγει από την εταιρία ύστερα από ένα χρόνο κι αποζημιώθηκε με μια εγγύηση επί του - μικρής αξίας αποθέματος.
Την άνοιξη του 1886 ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετώπισαν την οικονομική κρίση εκείνης της χρονιάς εγκαταλείποντας τη Νέα Υόρκη έως ότου η κρίση ξεπεράστηκε τον επόμενο χρόνο. Ο επικεφαλής του εργατικού προσωπικού του ο οποίος δεν απασχολούταν κι εκείνος ανάλογα με τις ικανότητες του τον συνέστησε στον AK Brown, μάνατζερ της Western Union Telegraph Company. Ο Brown εντυπωσιάστηκε από την θεωρία του Τέσλα για το εναλλασσόμενο ρεύμα και τον εφοδίασε με μια εταιρία, την Tesla Electric Company, καθώς κι ένα εργαστήριο στην 33η οδό της 5ης Λεωφόρου.
Έτσι, μετά από μια θυελλώδη αρχή, η ζωή του Νίκολα Τέσλα άρχισε να μετατρέπεται σε ένα μύθο.
Nikola Tesla

Ο μάγος της Δύσης

Μέσα σε έναν καταιγισμό από πατέντες, το 1888 ο Tesla άρχισε να πραγματοποιεί τα όνειρα του. Το τελειοποιημένο πολυφασικό του σύστημα - κι όχι τα διάφορα μηχανήματα διευκόλυνε στην ανάπτυξη περιστροφικών μαγνητικών πεδίων για την κίνηση των μηχανημάτων, μειώνοντας έτσι τις τριβές και τις δονήσεις που ήταν χαρακτηριστικά των παλιότερων μηχανημάτων κι αυξάνοντας την απόδοση τους. Ήταν μια απλή ιδέα η οποία αντιμετωπίστηκε με άκρατο ενθουσιασμό από την AIEE κι ο Tesla σύντομα τράβηξε την προσοχή του George Westinghouse, ο οποίος είχε ένα εργοστάσιο παραγωγής εναλλασσόμενου ρεύματος στο Buffalo της Νέας Υόρκης. Ο Westinghouse υιοθέτησε το σύστημα του Tesla και τον προσέλαβε για να αναβαθμίσει τις γεννήτριες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που είχε ήδη.
Η μεταξύ τους συνεργασία έγινε σύντομα γνωστή στον Edison, του οποίου το σύστημα συνεχούς ρεύματος ήταν ευρέως διαδεδομένο στην Ανατολική Ακτή κι οι γεννήτριες της Edison PR υπερλειτουργούσαν. Το εναλλασσόμενο ρεύμα αν και ήταν θεωρητικά ασφαλέστερο - ήταν αρκετά επικίνδυνο αφού ένα ολόκληρο εκτροφείο ζώων έπαθε ηλεκτροπληξία, καθώς κι ο ελέφαντας του τσίρκου. Ο 'πόλεμος του ρεύματος' συνεχίστηκε για χρόνια φτάνοντας στο απόγειό του το 1890 όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκτέλεση ανθρώπου με ηλεκτροπληξία, του δολοφόνου William Kemmler. Ήταν μια αργή κι εξουθενωτική διαδικασία, εξαιτίας κυρίως της φυλακής του Auburn της Νέας Υόρκης που χρησιμοποίησε το εναλλασσόμενο ρεύμα, που ο Edison είχε υποστηρίξει ότι ήταν πιο θανατηφόρο.
Το πραγματικό τέλος του 'πολέμου' ήρθε το 1893 όταν προς μεγάλη χαρά του Tesla και του εργοδότη του η Westinghouse υπέγραψε συμβόλαιο για να εγκαταστήσει μια υδροηλεκτρική γεννήτρια στην βάση των Καταρρακτών του Νιαγάρα. Το παιδικό όνειρο του Tesla πραγματοποιήθηκε και το 2006 εγέρθηκε ένα άγαλμά του επάνω σε μια από τις μηχανές προς τιμήν της περίστασης. Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε ως ένας από τους υπεράνθρωπους του ηλεκτρισμού στην κολοσσιαία έκθεση της Columbian, στο Chicago World's Fair, ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που τροφοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από την Westinghouse AC. Εκεί ο Tesla παρουσιάστηκε μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές ως ο 'γητευτής των ρευμάτων', κατακλυσμένος από σπίθες, φλόγες και φωτοστέφανα.
Ο 'νέος μάγος της Δύσης', όπως τον απεκάλεσε ένας δημοσιογράφος, βρισκόταν πλέον στο απόγειο της δόξας του. Στο Παρίσι και το Λονδίνο συνάντησε τους σημαντικότερους επιστήμονες κι έδωσε διαλέξεις σε θρυλικές συγκεντρώσεις για την ασύρματη μετάδοση των πληροφοριών και της ενέργειας. Ένας σταθερά μεγάλος αριθμός διασημοτήτων, επιστημόνων και δημοσιογράφων επισκέφθηκαν το εργαστήριο της 5ης Λεωφόρου για να μείνουν έκθαμβοι από τις λάμπες φθορίου που τροφοδοτούντουσαν ασύρματα, πηνία που δημιουργούσαν αστραπές και όπως στην περίπτωση του Mark Twain μια δονούμενη πλατφόρμα με ανεξέλεγκτες καθαρτικές επιπτώσεις.
Ο Tesla ήταν πολύ δημοφιλής στο κοινό, έκανε όνειρα και παρουσίαζε νέες εφευρέσεις όπως τα 'τηλεαυτόματα μηχανήματα' του, τα τηλεχειριζόμενα οχήματα κι όπλα που ευελπιστούσε αλλά απέτυχε να πουλήσει στον στρατό. Επίσης, στο Missouri του St Louis το 1893 παρουσίασε αυτό που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή. Ο Tesla υπέβαλε δύο αιτήσεις για πατέντα σχετικά με το ραδιόφωνο εκείνη την χρονιά, αυτές όμως δεν έγιναν δεκτές παρά μόνο το 1943, τρεις μήνες μετά τον θάνατο του, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αγνοούσε το γεγονός ότι οι πατέντες του αποτέλεσαν την βάση για το πιο γνωστό πείραμα του Guglielmo Marconi το 1895. Η φήμη κι η περιουσία του Marconi άρχιζαν να αυξάνουν μόνο όταν το άστρο του Tesla άρχισε να δύει.
Ο μάγος του ηλεκτρισμού
Για την ώρα πάντως, ο Tesla δεν είχε κάνει κάποιο λάθος. Το 1899 έπεισε τον ξενοδόχο Συνταγματάρχη John Jacob Astor να επενδύσει στο όραμα του για το δίκτυο ασύρματης επικοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα που κάποια μέρα θα μας επέτρεπε να επικοινωνήσουμε με τους κατοίκους του Άρη.
Ένα ειδικής κατασκευής εργαστήριο κατασκευάστηκε στην ύπαιθρο έξω από την πόλη του Colorado Spring στο Colorado σε υψόμετρο 6000 ποδιών (1800 μέτρων) όπου σήμερα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του NORAD (North American Aerospace Defense Command) όπου οι γύρω κάτοικοι εξέτρεφαν οικόσιτα κοπάδια κι ήταν κτισμένο ένα σχολείο για τυφλούς και κωφάλαλους. Με έναν πολύ μεγάλο αριθμό από τεράστια πηνία, ενισχυτές και μετατροπείς εντός κι εκτός του κτιρίου - ένα κτίριο ύψους 142 ποδιών (43 μέτρα) - θα μπορούσε να κάνει πειράματα με τεράστιας ισχύος ηλεκτρικό ρεύμα, εξαπολύοντας τεχνητούς κεραυνούς στην ξηρή ατμόσφαιρα του βουνού κι οι οποίοι μπορούσαν να παρατηρηθούν από μίλια μακριά.
Όσοι ήταν περίεργοι και πλησίαζαν τον πειραματικό σταθμό αντιμετώπιζαν αρκετές απαγορευτικές πινακίδες ενώ η φράση του Δάντη 'Εγκαταλείψτε όλες σας τις ελπίδες όσοι έρχεστε εδώ' αναγραφόταν επάνω από την είσοδο του εργαστηρίου. Αυτοί που πλησίαζαν περισσότερο ανέφεραν ότι το έδαφος δονούταν κάτω από τα πόδια τους, σπίθες ξεπετάγονταν και οι κεραυνοί που προκαλούνταν από την εξωτερική στήλη ακούγονταν σαν τις οπλές εκατοντάδων αγριεμένων αλόγων. Μια φορά ο Tesla ξόδεψε τα αποθέματα ηλεκτρισμού ολόκληρης της πόλης προκαλώντας ένα blackout έως ότου επιδιόρθωσε ο ίδιος το πρόβλημα.
Ενώ βρισκόταν στο Colorado Springs, ο Tesla συνειδητοποίησε ότι η Γη ήταν ένας αγωγός τεραστίων διαστάσεων. Ήταν πεπεισμένος ότι είχε στείλει κύματα ELF (Εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας) ανά τον κόσμο, δημιουργώντας έναν όγκο ενέργειας στον Ινδικό Ωκεανό, ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί λόγω της ισχύος του με την χρήση ενός απλού μηχανισμού όπως ένας δέκτης ραδιοσημάτων. Έξω από τον σταθμό ο Tesla μπορούσε να τροφοδοτήσει τις λάμπες με ασύρματο ρεύμα, ενώ όταν ήταν μέσα σημειώνονταν εμφανίσεις φωτεινών μπαλών και σε μια περίπτωση μιας πυκνής ομίχλης, κάτι που τον έκανε να πιστεύει ότι κάποια μέρα θα ήταν σε θέση να τροποποιεί τον καιρό και να δημιουργήσει υγρασία σε άγονες περιοχές.
Ο πιο αμφισβητήσιμος ισχυρισμός του που αποτέλεσε επίσης την αρχή του τέλους της φήμης του ως σοβαρού επιστήμονα ήταν η δήλωσή του ότι είχε λάβει ραδιοφωνικά σήματα από το διάστημα, πιθανότατα από τον Άρη ή την Αφροδίτη. Αν και δεν ήταν αυτή η πρόθεση του, αυτό το γεγονός έκανε τον Tesla τον πρώτο ραδιο-αστρονόμο, παρόλο που εκείνος υποστήριζε ότι τα σήματα προέρχονταν από κάποια άλλη νοημοσύνη.
Με τα πειράματα στο Colorado Springs, το όραμα του Tesla τελικά ξεπέρασε την ανοχή της φαντασίας του κοινού του. Ήδη η μετάδοση ραδιοκυμάτων από τη μια άκρη του Ατλαντικού ως την άλλη από το Marconi το 1901, ήταν αρκετά τολμηρή ως ιδέα για να μπορέσει να γίνει ευρέως αποδεκτή, ενώ τα ραδιοκύματα στο διάστημα κι η ασύρματη μεταφορά ενέργειας φαινόντουσαν ως ιδέες από μια άλλη εποχή ή ακόμη κι από άλλον πλανήτη. Ο HG Wells κι ο Ιούλιος Βερν θα μπορούσαν να περιέγραφαν τέτοια πράγματα στα μυθιστορήματα τους αλλά το να ισχυριστεί κάποιος ότι τα έχει επιτύχει ήταν υπερβολικό. Δεν είναι αξιοπερίεργο που αρκετοί άνθρωποι θεωρούσαν ότι ο Tesla δεν ήταν από αυτόν τον πλανήτη! Παρόλα αυτά, βρισκόταν σε αδιάκοπη κίνηση κι έπεισε τον τραπεζίτη JP Morgan να επενδύσει 150.000 δολάρια σε αυτό που αποτέλεσε το μεγαλύτερο του δημιούργημα αλλά παράλληλα και την πτώση του.
Το Wardenclyffe
Το Wardenclyffe
Σε μια τοποθεσία κοντά στο Shoreham που είχε έκταση 200 εκτάρια, στο Long Island της Νέας Υόρκης, ο Tesla μαζί με τους αρχιτέκτονες Stanford White και WD Crow προσπάθησε να πραγματοποιήσει το πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο του. Το Wardenclyffe έμελλε να γίνει ένα από τα πρώτα βιομηχανικά πάρκα, το οποίο απασχολούσε 2000 εργάτες, εκατοντάδες γεννήτριες και μετασχηματιστές και το πιο εντυπωσιακό απ' όλα έναν πύργο ύψους 187 ποδιών (57 μέτρα) με μια υπογείως γειωμένη ράβδο ("έτσι ώστε να 'αιχμαλωτίζεται η ισχύς' στην γη προκειμένου αυτός ο κολοσσός να κινηθεί"), ενώ ως κορυφή του είχε έναν χάλκινο θόλο ο οποίος είχε βάρος 55 τόνων και διάμετρο 68 ποδιών (21 μέτρα). Αυτός ο κολοσσιαίος πύργος μετάδοσης θα λειτουργούσε παράλληλα με έναν άλλον στην Αγγλία. Αυτοί οι δύο πύργοι θα μετέδιδαν ραδιοσήματα και τελικά ενέργεια από τη μία άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού στην άλλη.
Παρόλα αυτά, όταν ανεγέρθηκε ο πύργος τα χρήματα άρχισαν να λιγοστεύουν. Τα σχέδια του Tesla ήταν ασύμφορα ακόμη και για την πλούσια τσέπη του Morgan. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Tesla δεν ήταν ένας άνθρωπος 'προσγειωμένος' σ' αυτόν τον κόσμο κι ο κόσμος αυτός δεν ήταν ακόμα έτοιμος για το όραμα του. Ο Morgan πάντως, δεν ήταν σίγουρα έτοιμος κι έτσι αρνήθηκε την περαιτέρω επένδυση, κάτι που έκανε τον Tesla να ανταπαντήσει με ένα υπερθέαμα ηλεκτρικών "μπουρινιών", αφού δημιούργησε στο Wardenclyffe ένα σόου αστραπών που ο κόσμος δεν είχε δει ποτέ του κι ίσως να μην έχει δει ποτέ του από τότε.
Ενώ ζούσε ακόμα στο ξενοδοχείο Waldorf-Astoria, ο Tesla βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στα χρέη και μέχρι το 1905 το Wardenclyffe προσφερόταν για ενοικίαση στον οποιονδήποτε που θα μπορούσε να το αναλάβει. Προς μεγάλη θλίψη του Tesla, ο φανταχτερός κόσμος των θεαμάτων του World Fair, αυτό το ονειρεμένο 'παλάτι', μετατράπηκε σε έναν χώρο θεαμάτων βαριετέ. Ο πύργος τελικά κατεδαφίστηκε το 1917 και πουλήθηκε σε κομμάτια από τους ιδιοκτήτες του χώρου. Χρειάστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης ώστε να γκρεμιστεί το επιχειρηματικό μεγαλούργημα του Tesla.
Παρόλο που ο Tesla δεν σταμάτησε από τότε να εργάζεται και δεν ξεχάστηκε ποτέ, το Wardenclyffe ήταν η τελευταία φορά που οι ιδέες του εκφράστηκαν σε τόσο μεγάλο κι εντυπωσιακό βαθμό. Ο κόσμος κινούταν στο σκοτάδι: Η μεγάλη πτώση ήρθε μια δεκαετία μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο κι ύστερα ακολούθησε ο Δεύτερος. Αν και συνέχισε να καταθέτει εγγράφως τις ιδέες του στον Στρατό οι οποίες αφορούσαν ρομπότ, όπλα απόστασης, ηλεκτρικά οχήματα, ακόμη κι ένα σύστημα που ήταν κοντά σ' αυτό του ραντάρ ο Tesla ήταν κατά βάθος ένας άνθρωπος ειρηνικός, ο οποίος θεωρούσε την τεχνολογία ως ένα μέσο για να τελειώσει ο πόλεμος.
Εν τω μεταξύ, η υγεία του χειροτέρευε με τον καιρό. Παρόλο που ποτέ δεν έχασε την γοητεία και το στυλ του, ήταν αναγκασμένος να κάθεται και να παρακολουθεί κάποιους άλλους να αποκτούν πλούτο και δόξα με ιδέες που είχε παρουσιάσει πρώτα εκείνος και τις είχε πατεντάρει δεκαετίες πριν. Κανείς δεν το αρνήθηκε αυτό, εκτός από το Marconi, όμως ο Tesla δεν ενδιαφερόταν πλέον για τα πρακτικά θέματα των εφευρέσεων. Όπως πάντα, το μυαλό του προχωρούσε μπροστά. Έλεγε χαρακτηριστικά "Αφήστε το μέλλον να πει την αλήθεια. Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο εργάστηκα, είναι δικό μου".
Προς το τέλος της ζωής του στράφηκε στην κοσμολογία, επικρίνοντας τις τότε νέες ιδέες του Αϊνστάιν, ενώ κάθε χρόνο την ημέρα της συνέντευξης του ο Τύπος υποδεχόταν με ενθουσιασμό τους ολοένα κι πιο υπερβολικούς ισχυρισμούς του για τις ακτίνες θανάτου και την απεριόριστη ενέργεια. Μια από τις τελευταίες πατέντες του που κατοχυρώθηκε το 1928, αφορούσε ένα αεροσκάφος το οποίο απογειωνόταν και προσγειωνόταν κάθετα κι έμοιαζε πάρα πολύ με το σημερινό ελικόπτερο. Το παιδικό του όνειρο δεν ήταν τελικά και τόσο μακριά.
Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα. Είχε ακόμη σημαντικούς φίλους κι υποστηρικτές και το 1931 το περιοδικό Time τον χαρακτήρισε στο εξώφυλλο του ως 'Ιδιοφυΐα', αφιερώνοντας τέσσερις σελίδες για τον εορτασμό των εβδομηκοστών πέμπτων γενεθλίων του. Έλαβε επίσης ευχαριστήριες κάρτες κι επιστολές θαυμασμού από 70 κορυφαίους επιστήμονες και μεγαλοβιομήχανους, ανάμεσα σ' αυτούς κι από τον Αϊνστάιν. Καθώς όμως περνούσαν τα χρόνια, ο απομονωμένος Tesla υποβιβάστηκε σε μια καρικατούρα: η τρελή ιδιοφυΐα, ο Μεγάλος Εφευρέτης (ήταν επίσης γνωστός κι ως GI Grand Inventor). Όλο αυτό έφτασε στο ζενίθ του (ή ακόμα και στο ναδίρ του) το 1941, όταν ο Max Fleischer απεικόνισε τον Superman στην πρώτη του περιπέτεια να αντιμάχεται έναν τρελό επιστήμονα που λεγόταν Tesla.
Ο Tesla πάντοτε αντιλαμβανόταν το πρόβλημα. Τα φυσικά του χαρίσματα, η αγάπη του για τα θεάματα κι οι μεγαλεπήβολες ιδέες του έκαναν τον κόσμο να τον βλέπει ως ένα ρομαντικό οραματιστή, έναν ποιητή της επιστήμης παρά ως ένα πρακτικό εφευρέτη. Ακόμη κι αν όλα του τα όνειρα δεν ήταν εφαρμόσιμα, ήταν πολύ μεγαλύτερα από την ικανότητα του κόσμου να τα αντιληφθεί. Ο κόσμος μας σήμερα δεν είναι πολύ μακριά από αυτόν που οραματίστηκε ο Tesla έναν αιώνα περίπου πριν, ο οποίος τώρα θα απολάμβανε τους καρπούς των ιδιοφυϊών ιδεών του όπως κι εμείς. Για την ώρα όμως, ο Nikola Tesla παραμένει ένας μάρτυρας της παράδοξης επιστήμης, κι αν κάτι τέτοιο μπορεί να λεχθεί, ο πρώτος Άγιος του ηλεκτρισμού. ΠΗΓΗ:www.esoterica.gr

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η λύση είναι… Ελληνικά


Τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η δραστηριότητα των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, δηλαδή των κομμάτων που δεν έχουν συνασπισθεί επισήμως με την τρικομματική κυβέρνηση εργολαβίας της υπογραφής ξεπουλήματος των πάντων στους τοκογλύφους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει φωτιά και οι δημοσκοπήσεις που άγουν και φέρουν διάφορα πλην του μείζονος ενδιαφέροντος, δηλαδή της διάσωσης της χώρας. Όλα και όλοι στον βωμό της συζήτησης. Όμως, μέχρις εκεί… Καλή η κουβέντα, καλύτερη η προπαγανδιστική κουβέντα, κάλλιστη η κουβέντα δίχως νόημα, δίχως προτάσεις… Δηλαδή, η κουβέντα που γίνεται απλά για να γίνεται…

Και μέσα σε αυτό το κλίμα έχουν αρχίσει οι ανεπίσημες προεκλογικές εκστρατείες (ανακοίνωσε κανείς εκλογές και δεν το μάθαμε;), οι οποίες καλύπτουν πλήρως την ανάγκη αποπροσανατολισμού, αλλά κυρίως της δημιουργίας βαλβίδων εκτόνωσης της κοινωνικής πίεσης, στο όνομα της… προσμονής της κάλπης…!

Μαθαίνουμε πως άλλος θα προτείνει πως οι λύσεις βρίσκονται αριστερά, άλλος θα προτείνει πως οι λύσεις βρίσκονται «νοτιο-ατλαντικά», άλλος δεξιά, άλλος κεντρώα… αλλά κανείς δεν θα προτείνει το αυτονόητο! Κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει το χέρι πάνω στο μαχαίρι και να υποδείξει πως η μόνη λύση που υπάρχει για την χώρα, είναι να σκεφτόμαστε και να κινούμαστε… Ελληνικά!

Η λύση είναι… Ελληνική και μόνο Ελληνική. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση αποτελεί φτιασιδωμένη την συνέχιση και την κυριαρχία της ήδη υπάρχουσας τραγικής κατάστασης. Όλοι τους συζητούν, όλοι τους λένε… αλλά κανείς δεν μας ενημερώνει για τα όσα συμφωνούνται ή τα όσα υπογράφονται. Αυτό χαρακτηρίζεται από τους υπάρχοντες πολιτικούς ταγούς (οι οποίοι οσονούπω θα μεταμορφωθούν σε… λαγούς) ως εθνική πολιτική! Η απόκρυψη των γεγονότων και η απόκρυψη της αλήθειας συνεχίζονται και σήμερα, αλλά γίνονται στο όνομα της διάσωσης της χώρας. Για εμάς, χωρίς εμάς, αλλά σε κάθε περίπτωση οι συμφωνίες θα είναι πληρωτέες επί τη ανακοινώσει, από… εμάς!

Μήπως ήρθε ο καιρός να τους πούμε πως η λύση είναι Ελληνική και καμία άλλη;
Μήπως ήρθε ο καιρός να τους δείχνουμε την διαφορετική μας άποψη όπου τους βρίσκουμε;
Μήπως ήρθε ο καιρός να αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και αφού δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τα βάλουν αυτοί, μήπως πρέπει –επιτέλους- να κάνουμε εμείς την αρχή;
Μήπως ήρθε ο καιρός να ξεκαθαρίζουμε με δαύτους και να αρχίσουμε να δουλεύουμε για την ανάκαμψη της πατρίδας μας;

Άντε, γιατί πολύ χρόνο χάσαμε με τους… λεγάμενους…

Γιατί συνεχίζουν να έρχονται οι λαθρομετανάστες σε μία χώρα που καταστρέφεται;


Και όμως, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισρέουν στην Ελλάδα, χωρίς να μειώνουν καν τον μέσο μηνιαίο αριθμό εισόδου τους!!! Τι συμβαίνει και η Ελλάδα έχει γίνει το «μέλι» που έλκει εκατοντάδες λαθρομετανάστες χιλιάδες οι οποίοι ετησίως αποπειρώνται (πάντα επιτυχώς) και εισέρχονται στην χώρα;

Πριν από ένα ή δύο χρόνια, η Ελλάδα ήταν -ακόμη- μία χώρα παράδεισος, η οποία τραβούσε το ενδιαφέρον όλων εκείνων των «κατατρεγμένων» από την Αφρική και την Ασία, οι οποίοι έβλεπαν στην πατρίδα μας την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή. Οι εντός (ή και εκτός της Ελλάδας) ΜΚΟ που ασχολούνται με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» είχαν εργαστεί επί σειρά πολλών ετών, προλειαίνοντας το έδαφος για την υποδοχή των λαθρομεταναστών αλλά και για την ανοχή (κυρίως από κυβερνητικής άποψης) των δραστηριοτήτων τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Όμως, η Ελλάδα των ευκαιριών, η χώρα «παράδεισος», ο τόπος προορισμού που έδινε ιθαγένεια (και όχι απλά υπηκοότητα), δεν είναι πλέον σε θέση να φιλοξενήσει ούτε έναν λαθρομετανάστη. Οι υπάρχοντες επείγεται να αποχωρήσουν, αφού επιβαρύνουν πολλαπλώς την οικονομία και την κοινωνία (δημιουργώντας κυκλώματα παραοικονομίας, κυκλώματα εγκληματικότητας, αλλά και εξάγοντας από την Ελλάδα σημαντικότατα ποσά χρημάτων, ασκώντας ποικιλοτρόπως πίεση για μείωση των μισθών). Όμως, αντί αυτού, το Αφγανιστάν σχεδιάζει να ανοίξει πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να εξυπηρετεί (με έκδοση διαβατηρίων) τους Αφγανούς που ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα!!!
Και όμως, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει πλέον κανέναν λαθρομετανάστη, κάποιοι βαδίζουν εβδομάδες ολόκληρες, διασχίζουν τα επικίνδυνα βουνά του Ιράν, δυτικά του Αφγανιστάν, και έπειτα παίρνουν τον δρόμο για την Τουρκία, προτού περάσουν μέσω ξηράς στην ανατολική Ευρώπη, ή μέσω θάλασσας στην Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό να ξεφύγουν από μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και τρεις δεκαετίες. Και όταν φτάσουν στην Ελλάδα, τότε βρίσκονται σε μία ανοιχτή φυλακή, στην οποία επιτρέπεται να μπαίνουν, αλλά απαγορεύεται να βγαίνουν (σύμφωνο της Μαδρίτης).

Ταυτόχρονα, η Ελληνική Συνοριοφυλακή δείχνει να αδυνατεί να ελέγξει και να αποτρέψει την καθημερινή είσοδο των λαθρομεταναστών και αρκείται στην απλή καταγραφή και στη συνέχεια, στην μεταφορά τους στην Αθήνα…! Πληροφορίες, αναφέρουν πως στο «ανακριτικό στάδιο» οι περισσότεροι λαθρομετανάστες αναφέρουν χώρες και πόλεις προέλευσης τις οποίες στη συνέχεια αδυνατούν να αναγνωρίσουν στον χάρτη, ενώ κατά την είσοδό τους είναι εφοδιασμένοι με χρήματα αλλά και με φωτοτυπημένο έγγραφο στο οποίο αναγράφονται τα… δικαιώματά τους!!!

Τι σημαίνει, όμως, για την Ελλάδα, η εισροή ενός τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών;
Τι σημαίνει άραγε το γεγονός πως σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν οι λαθρομετανάστες αυτοί είναι μουσουλμάνοι;
Η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Αθηναίων για μαζική «ιθαγενοποίηση» τους, τι σημαίνει για τους Έλληνες πολίτες που κατοικούν στην Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα;
Ποιοι και γιατί επιμένουν στην γιγαντοποίηση ενός προβλήματος, του οποίου η κατάληξη – αποτελέσματα δεν είναι δυνατόν να διαγνωσθούν, ενώ όσοι τολμούν να «προφητεύσουν» με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία (εγκληματικότητα, αστυνομία σαρίας, ΜΚΟ που διαφημίζουν σε ξένες χώρες την Ελλάδα ως τόπο υποδοχής λαθρομετανάστευσης κ.α.) σκιαγραφούν ένα ζοφερό μέλλον που θα «εξαναγκάσει» σε συγκρουσιακές καταστάσεις;

Η αραβική άνοιξη, δηλαδή ο πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών (με την προβιά του Ισλάμ) προκειμένου να υπάρξει στοχευμένη – προγραμματισμένη αλλαγή στις γεωπολιτικές και ενεργειακές ανακατατάξεις, είναι επίσης ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που τείνει να γίνει πραγματικός κίνδυνος για κάθε κράτος και ιδιαίτερα για κάθε μη μουσουλμανικό κράτος (λόγω ισλαμικού φονταμενταλισμού). Και η «εμπλοκή» λαθρομεταναστών σε στρατιωτικού τύπου (ή επιπέδου μυστικών υπηρεσιών) κινδύνους, είναι επίσης καταγεγραμμένη. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι η σύλληψη αλλοδαπού στην 122 πτέρυγα μάχης, ο οποίος συνελήφθη ενώ τριγυρνούσε στις 4 τα ξημερώματα μέσα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις!!!

Επανερχόμενοι στο αρχικό μας ερώτημα, «γιατί οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται στην Ελλάδα;», διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει καμία λογική απάντηση, αφού φέρεται να γνωρίζουν πως έρχονται σε μία χώρα που δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει, αλλά και αρχίζει να αντιδρά έντονα στις «δραστηριότητες» που αναπτύσσουν (η παραοικονομία είναι μη ελεγχόμενη, ενώ καταγεγραμμένα περιστατικά αναφέρουν αδυναμία της Ελληνικής Αστυνομίας να καταστείλει δημόσιες επιθέσεις λαθρομεταναστών κατά Ελλήνων πολιτών ή ακόμη και κατά ομάδων αστυνομικών), ενώ ήδη αρχίζει να γίνει πολύ έντονη η δυσφορία στην λατρευτική (ακόμη και δημόσια) επίδειξη του Ισλάμ που θέλουν να επιβάλουν οι λαθροεισερχόμενοι.

Η μόνη «λογική» απάντηση που μπορεί να δοθεί, σχετίζεται με τον επεκτατισμό του Ισλάμ (το οποίο είναι ένα κράμα πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και –τέλος- θρησκευτικών χαρακτηριστικών, με στόχευση στον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου) και την διαπιστωμένη τάση του να μπει στην Ευρώπη (την πατρίδα των σταυροφόρων). Η Ελλάδα αποτελεί το σύνορο, αλλά και τον ανθρώπινο κυματοθραύστη ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων (οι οποίοι για διάφορους λόγους έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους) και ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε μία τεράστια ανοιχτή φυλακή υποδοχής όλων εκείνων που θέλουν να μετακινηθούν στην εσωτερική Ευρώπη, στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ολλανδία κ.α. χώρες, στις οποίες είτε βρίσκονται ήδη συγγενείς τους, είτε υπάρχει προσφορά εργασίας και πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης… Και όμως, οι λαθρομετανάστες που τολμούν να φύγουν από την Ελλάδα προς την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι ένας πολύ μικρός αριθμός, σε σχέση πάντα με όλους εκείνους που προτιμούν να μείνουν στην Ελλάδα. Γιατί άραγε δεν φεύγουν; Γιατί δεν τολμούν για το καλύτερο, αφού αυτό επιθυμούν;

Δυστυχώς, οι μαρτυρίες Ελλήνων πολιτών, αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πάρα πολλοί λαθρομετανάστες, ιδιαίτερα στην Αθήνα, οι οποίοι περιφέρονται αδιάφορα και δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε!!! Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν την υπερκινητικότητα των λαθρομεταναστών αμέσως μετά την δύση του ηλίου, ενώ είναι ήδη γνωστές περιοχές στην Αθήνα, στις οποίες δεν κυκλοφορεί κανένας λογικός άνθρωπος οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η αύξηση των δολοφονιών και βιασμών κατά την διάρκεια ληστειών κυρίως σε ανήμπορους γέροντες, έχει επίσης καταγραφεί, αλλά δεν έχει υπάρξει ουσιώδης απάντηση εκ μέρους της Αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Χ. Παπουτσή (o οποίος έχει ζητήσει ειδική προστασία της οικογενείας του από τους Έλληνες πολίτες), σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει επαρκώς την διαρκώς αυξανόμενη λαθρο-εγκληματικότητα εις βάρος Ελλήνων πολιτών.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και η οποία προφανώς δεν πρόκειται να τελειώσει μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται σε μία χώρα γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν δουλειά και ίσως εξαναγκαστούν σε μεγαλύτερη εξαθλίωση από την πατρίδα τους… Εκτός και εάν υπάρχουν άλλα σχέδια για την συνέχιση της παραμονής τους στην Ελλάδα, αφού οι κυβερνώντες την χώρα (λαθραίοι και αυτοί στην πολιτική) δείχνουν να ενδιαφέρονται πολύ για τους λαθρομετανάστες… Εξάλλου, έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να ακούγονται πολλά για… αλλαγή πληθυσμού, αφού οι σημερινοί πολίτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ανεχτούν περισσότερο ένα τσούρμο ανίκανων (και ίσως δοτών) πολιτικών να κυβερνά καταπατώντας κάθε έννοια λογικής, ηθικής και νομιμότητας… Ίσως οι λαθρομετανάστες να είναι η σανίδα σωτηρίας για τους (όπως όλα δείχνουν) απερχόμενους πολιτικούς «ταγούς». Ίσως, πάλι, οι λαθρομετανάστες να αποφασίσουν να ξεκινήσουν μία νέου τύπου "αραβική άνοιξη" εντός της Ελλάδας, προκειμένου να σταλεί μήνυμα προς την υπόλοιπη Ευρώπη... Γεγονός είναι πως πολλά μπορεί να συμβούν (αυξημένη είναι η "ανησυχία" των αστυνομικών (και άλλων αρχών ασφαλείας) σχετικά με τους λαθρομετανάστες και το Ισλάμ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα)... Αρκεί βέβαια, να μην αντιδράσουν τα «πρόβατα» (βλ. σημερινοί Έλληνες πολίτες)…

ΕΠΕΙΓΟΝ : ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!



http://2.bp.blogspot.com/-NqbG6K-vR4Y/TZGp0JtKX-I/AAAAAAAABwo/js68wjzU-zM/s1600/DSC00484.JPG

Εδώ και χρόνια διαπράττεται ένα εθνικό έγκλημα με την υφιστάμενη κατάσταση που υπάρχει σε σχέση με τα Σκόπια.

Καταθέτω την δική μου εμπειρία από την επίσκεψή μου :

Από όλη την Δυτική Μακεδονία ανά μία εβδομάδα ή δέκα ημέρες ξεκινάνε πάρα πολλοί και πάνε στο Μοναστήρι (Bitola). Μπαίνεις με καινούργια ταυτότητα λατινικών χαρακτήρων.

1ο - Παίρνουν τσιγάρα (2-3 κούτες) από τα αφορολόγητα καταστήματα των συνόρων με 1,10 € αντί 3 ή 4 € στην Ελλάδα.  Κανονικά δικαιούνται 2 πακέτα αλλά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος...
2ο - Γεμίζουν το ρεζερβουάρ με 1,15-1,20 € αντί 1,70 € στην Ελλάδα.
3ο - Αγοράζουν από τον εκεί Βερόπουλο ("VERO") τα ίδια προϊόντα με τα ελληνικά σούπερ-μάρκετ σε πολύ κατώτερη τιμή αν όχι πολλές φορές στην μισή... 
4ο - Όλα αυτά συνδυάζονται με βόλτα σε ένα μέρος όπου το ευρώ έχει δύναμη και ακόμη κι ο φτωχός Έλληνας αισθάνεται ...πλούσιος! Οι καφετέριες και οι ταβέρνες είναι σε ασήμαντο κόστος οπότε όλοι αυτοί προτιμούν να συνδυάζουν όλα τα παραπάνω με την ...έξοδο της βδομάδας...
5ο - Πολλοί που έχουν το πάθος του τζόγου χάνουν και έχουν χάσει περιουσίες στο εκεί καζίνο.
6ο - Κάποιοι σκοπιανοί που έχουν εξειδίκευση έρχονται και δουλεύουν εδώ π.χ. σε μηχανουργεία κ.α. χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς τίποτε.

Στο τελωνείο κανένας έλεγχος...

Μπορεί ο καθένας να φανταστεί τις συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή αφού μια επίσκεψη εκεί για κάποιον που καπνίζει παραδείγματος χάρη βγαίνει ...τζάμπα...

Όταν τα έβαλα με έναν που πάει κάθε εβδομάδα ότι δίνει τα λεφτά του στους Σκοπιανούς μου απάντησε ότι «γιατί εδώ όταν ψωνίζω από τα σούπερ-μάρκετ τα δίνω σε Έλληνες; Κι αν ναι σε ποιον Έλληνα; Αυτόν που απασχολεί τον Έλληνα υπάλληλο με τετράωρο και χωρίς αποζημίωση;»
Το βούλωσα...

Εδώ διαπράττεται εθνικό έγκλημα και φαντάζομαι πως τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές (Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία).

Τα μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν είναι πολλά κι εύκολα υλοποιήσιμα αλλά η πολιτική ηγεσία για δικούς της λόγους αφήνει να αργοσβήνουν οι παραμεθόριες περιοχές...
Για ποιον λόγο;
Για όλους αυτούς τους λόγους που οι πολιτικοί ηγέτες θέλουν να κομματιάσουν τα ιμάτια της χώρας...
Αν αντιδράσεις; Σε λένε «εθνικιστή» και «ρατσιστή»...
...Οι προδότες...

Υ.Σ.
Σκέφτηκα πολύ πριν δημοσιεύσω το παραπάνω μήπως συμβάλλω στην αύξηση των Ελλήνων που πάνε στα Σκόπια όμως θεωρώ ότι πρέπει να ξέρει ο καθένας τι συμβαίνει...                                         ΠΗΓΗ:hggiken.pblogs.gr

ΒΟΜΒΑ: Ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης ζητά από τη Βουλή να διερευνήσει τυχόν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου! ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ.



ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ Η ΕΛΣΤΑΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ CDS ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ! ΤΩΡΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Πριν από λίγο ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε από τη Βουλή να διερευνήσει αν ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρουν τυχόν ευθύνες.

Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει στα χέρια του αρκετές καίριες υποθέσεις, όπως αυτή των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το φούσκωμα του ελληνικού χρέους, που με τη διπλή αναθεώρησή του οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και την επαχθή παράνομη δανειακή σύμβαση Νο1!

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με την οποία “το έλλειμα της χώρας για το 2009, σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από εκείνο της Ιρλανδίας που ήταν 14% ωστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα”.

Ο Ηπειρώτης εισαγγελέας, στηριζόμενος στις μαρτυρικές καταθέσεις ζητεί την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Λέτε να ξεκινάει το πάρτι;

Και το έλεγε σήμερα ο Καμμένος: http://essetaihmar.blogspot.com/2012/01/19012012_20.html

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.19.01.2012

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXLMp7idEFHKu2skiZITOxJ3o9sILNek0l7DHnUcKglRVMRLUw3FdaF24OnpORD_5JC9O6r1ZmKH6W8c57tF2R9_j9nw3jIvkYGijeBEFn6JDdMuSS5wgM8AS1XQezZTADliU87fElBTB1/s1600/kammenos-54.jpg                                                                                           Κοινοποιώ τα πρακτικά της Βουλής σήμερα γιατί το βίντεο είναι αδύνατον να ανέβει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Και τώρα ας κλείσουμε τη σημερινή συζήτηση με τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Παναγιώτη Καμμένο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Πράγματι παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής, όπως παραβιάζεται και το Σύνταγμα της χώρας, κάτι που αποδεικνύεται κάθε μέρα. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουμε μια διορισμένη Κυβέρνηση, ένα Πρωθυπουργό μη εκλεγμένο, αλλά επιλεγμένο από την Goldman Sachs και ουσιαστικά την καθημερινή παραβίαση του Συντάγματος.
Πριν από λίγο, ο Εισαγγελέας Μακρής έβγαλε το πόρισμα για την παρέμβαση στη δικαιοσύνη και τους οικονομικούς Εισαγγελείς από ανωτέρους τους και από πολιτικούς παράγοντες, όπου καταδεικνύεται ότι ένα από τα θέματα….
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κύριε Καμμένο, οι διακόσιες πενήντα οκτώ ψήφοι της Βουλής δεν είναι Goldman Sachs.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε με, σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. Εγώ δεν σας διέκοψα. Αφήστε με τουλάχιστον να μιλάω. Εγώ τα λέω, κύριε Πρόεδρε, για να καταγράφονται, όσον αφορά το άρθρο 120 του Συντάγματος, τουλάχιστον μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Να προσέχετε τους χαρακτηρισμούς.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ας μένουν στα Πρακτικά, κύριε Πρόεδρε. Αγνοείστε τα. Δεν πειράζει.
Έβγαλε, λοιπόν, ότι ένα από τα θέματα για τα οποία έγινε παρέμβαση είναι τα CDS, για τα οποία έχω καταθέσει ερώτηση από το Μάιο του προηγούμενου χρόνου και η Κυβέρνηση κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος αρνείται να απαντήσει.
Χθες ο κ. Πετσάλνικος μου είπε ότι δεν δέχεται να απαντήσει ο Υπουργός των Οικονομικών. Και ξέρετε γιατί δεν θα έρθει να απαντήσει; Διότι, όπως είπε ο Εισαγγελέας Μακρής, η δικαστική ηγεσία πίεζε τους εισαγγελείς να τελειώσουν το θέμα των CDS και να δώσουν πόρισμα, χωρίς όμως να δώσει τα στοιχεία η Τράπεζα της Ελλάδος, γιατί παρενέβη το Υπουργείο Οικονομικών. Και έχει υποχρέωση το Προεδρείο της Βουλής να πάρει από το αυτί τον κ. Βενιζέλο και να τον φέρει να απαντήσει σε ερώτηση Βουλευτού, σε επερώτηση Βουλευτών τριών κομμάτων και να μας πει τέλος πάντων ποιοι έβγαλαν 26 δισεκατομμύρια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για τα CDS που πουλήθηκαν, όταν εν γνώσει τους έβαλαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Αυτή είναι η παράβαση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος.
Αυτό το νομοσχέδιο δε, το επέβαλε η Τρόικα. Εγώ λυπάμαι να ακούω τον κ. Κακλαμάνη -με τον οποίο μας χωρίζει πολιτικό χάσμα- να λέει εδώ «μα, δεν σας το ζήτησε η Τρόικα». Δεν κατάλαβα. Είμαστε ακόμα ελεύθερη χώρα ή μας υποδεικνύει η Τρόικα τι ψηφίζουμε; Μας υποδεικνύει η Τρόικα. Όμως, εδώ πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διατάξεων, ώστε αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούσε να το είχε γράψει ο μαρκήσιος Ντε Σαντ. Έχουμε μέσα απ’ όλα τα βίτσια. Εφοριακοί, λέει, θα φορολογούν με εναλλακτική φορολογία. Και το λέει αυτό ο Υπουργός των Οικονομικών την ημέρα που πιάνουν κομματάρχη στη Θεσσαλονίκη με 40 εκατομμύρια ευρώ από «μαύρα λεφτά» που έπιανε σε παρακολούθηση της ΕΥΠ.
Δίνουμε, δηλαδή, τη δυνατότητα σε κάποιους τύπους με την παράνομη αυτή ουσιαστικά πρακτική, η οποία δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, να έρχονται και να εκβιάζουν το φορολογούμενο, να τα αρπάζουν και να τα τσεπώνουν και η Βουλή πλέον να ψηφίζει τέτοιου είδους νομοσχέδια. Και λυπάμαι που το ψηφίζουν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
Το ίδιο το νομοσχέδιο δε έρχεται και συνεχίζει τον εκβιασμό. Αντί να δώσει ή να μη δώσει άδειες στα κανάλια, έρχεται εδώ και τους βάζει στο να εκβιάζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση –τώρα από την Κυβέρνηση των τριών κομμάτων- όσον αφορά το ποιους θα βγάζουν. Ο Καμμένος, δηλαδή, δεν πρέπει να βγει ποτέ, γιατί αν βγει, δεν θα πάρετε ποτέ άδεια.
Και έρχεται και σας λέει η Επιτροπή της Βουλής ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, αλλά στα παλιά σας τα παπούτσια. Συνεχίζετε με το άρθρο 8 να κρατάτε υπό ομηρία τα κανάλια για να τα ελέγχετε. Όμως, τώρα υπάρχει και το διαδίκτυο στο οποίο υπάρχει η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Και εκεί ακριβώς την πατήσατε, γιατί εκεί υπάρχει η πληροφορία η οποία διακινείται, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να λειτουργείτε ως Χούντα με όργανα τα κανάλια τα οποία εκβιάζετε.
Αυτό το νομοσχέδιο έχει καταπληκτικά ονομαστικά ρουσφέτια και πραγματικά απορώ πώς η Νέα Δημοκρατία το ψηφίζει. Έρχεται και ορίζει τον κ. Γιαννακόπουλο, τον «κολλητό» του κ. Βενιζέλου, ως επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής των παιγνίων -μια αρχή την οποία μετονομάζει σε ανεξάρτητη- και τον κάνει και ειδικό κουμανταδόρο για τον τζόγο στην Ελλάδα. Γενικό κουμανταδόρο! Πρόκειται για τροπολογία και άρθρο-ρουσφέτι.
Εν συνεχεία, έχουμε τη διάταξη που αναφέρει ότι το real estate των κρατικών κτηρίων –όλα τα κρατικά κτήρια πάνε στο συγκεκριμένο Οργανισμό- θα αντιμετωπίζεται με κανονισμό, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Λαφαζάνης προηγουμένως, της διάταξης του νόμου περί Ολυμπιακών Αγώνων. (FT)
(5KO)
Εδώ ψάχνουμε να βρούμε ακόμα τα κλεμμένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις απάτες που έγιναν και αντί να έρθετε να βάλετε όρους διαφάνειας, έρχεστε εδώ και εντάσσετε το σύνολο των κρατικών κτηρίων στη λογική του νόμου των Ολυμπιακών Αγώνων, καταργώντας κάθε διάταξη, δασική, αιγιαλού, παραλίας, διαλύοντας όλη την άλλη ιδιωτική ιδιοκτησία. Διότι άλλοι κανόνισαν για τα κρατικά κτήρια που θα πάρει ο εκάστοτε επενδυτής, άλλοι κανόνισαν για τα υπόλοιπα.
Προχωράει σε φωτογραφική διάταξη για τα φορτηγά. Μέχρι χθες άλλα έλεγε εδώ ο κ. Βορίδης, άλλα έλεγαν οι Βουλευτές, άλλα ψηφίζουν σήμερα. Καταλαβαίνετε ότι επιτρέπουμε το τουρκικό φορτηγό, το οποίο πληρώνει το 1/3 του πετρελαίου απ’ ότι πληρώνει ο νησιώτης στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στη Σάμο ή στη Ρόδο, να βάζει πετρέλαιο από απέναντι, να περνάει με 7 ευρώ με το καράβι στη Μυτιλήνη, να φορολογείται 10% στη χώρα του, και ο δικός μας αντίστοιχος φορτηγατζής να φορολογείται με 45%; Τι πάμε να κάνουμε; Να διαλύσουμε τα νησιά; Σας το είπαμε μία, σας το είπαμε δύο, σας το είπαμε τρεις. Το ίδιο συμβαίνει με τα φορτηγά της Βουλγαρίας, το ίδιο συμβαίνει με της Αλβανίας.
Εδώ, λοιπόν, περνάμε διατάξεις για να διαλύσουμε τα πάντα στην παραμεθόριο και αν αυτά σας λένε να τα κάνετε από τη μεριά της τρόικα, τότε είναι πονηρές οι προθέσεις τους.
Έρχεστε και λέτε για τους δικηγόρους. Εγώ δεν είμαι δικηγόρος. Η γυναίκα μου είναι δικηγόρος και πάει με το δικόγραφο στο χέρι, όπως χιλιάδες δικηγόροι. Αντιμετωπίζουν τραγικές συνθήκες και ερχόμαστε και νομοθετούμε στη Βουλή ουσιαστικά τη διάλυση των μικρών δικηγόρων που παλεύουν με το δικόγραφο στο χέρι. Και ποιοι είναι αυτοί που τους βραβεύουμε; Δυστυχώς, βραβεύουμε αυτούς τους δικηγόρους που κάποιοι εξ αυτών αποτελούν τη νομενκλατούρα του πολιτικού συστήματος.
Δεν υπάρχει κανείς δικηγόρος στην Ελλάδα που να μην ξέρει ότι υπάρχει μεγαλοδικηγόρος που διετέλεσε και Υπουργός, που έχει όλα τα μεγάλα συμβόλαια με τους επενδυτές του εξωτερικού, με πενήντα δικηγορικά γραφεία μέσα, ο οποίος χειρίζεται τις υποθέσεις που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε ως Υπουργός. Κι αυτός ο δικηγόρος τώρα μπορεί να κάνει και διαφήμιση και θα πάει να αντιμετωπίσει την ψιλή δουλειά την οποία παίρνει ο μικρός δικηγόρος για να επιζήσει. Από την άλλη μεριά -για να πω και της Νέας Δημοκρατίας- έχουμε άλλο δικηγόρο ο οποίος δεν έχει πάει ποτέ στο δικαστήριο και λέει ότι εκπροσωπεί την οικογένεια Ρότσιλντ. Αυτός λέει ότι διαπραγματεύεται τις μεγάλες business των επενδύσεων.
Αυτούς πάμε να προστατεύσουμε, τους συναδέλφους μας τους μεγαλοδικηγόρους ή όλους εκείνους οι οποίοι τρέχουν στο Πρωτοδικείο, στο Εφετείο, στον Άρειο Πάγο με το δικόγραφο στο χέρι, που για να βγάλουν ένα μεροκάματο, πρέπει να κάνουν δύο χιλιάδες διαζύγια και να τρέχουν πίσω από τον ανακριτή; Σ’ αυτούς τους ανθρώπους τους υποσχέθηκαν κάποια κόμματα ότι δεν θα ψηφίσουν. Τώρα έρχονται και λένε ότι θα ψηφίσουν.
Κλείνω με το σημαντικότερο. Αυτό που σας είπε η τρόικα να κάνετε -γιατί όλα τα άλλα τα κάνατε για τους δικούς σας λόγους και αυτό είναι το «κερασάκι»- ήταν να περάσετε τον ορυκτό πλούτο της χώρας στις διατάξεις εκείνες που θα τον χαρίσουν σ’ αυτούς που θα ορίζουν οι δανειστές. Αυτό είναι εθνικό έγκλημα! Αυτό το έγκλημα θα ανατραπεί όταν αποκατασταθεί η νομιμότητα σ’ αυτή τη χώρα.
Την ώρα που έρχεται η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Delek μαζί με τη ρωσική εταιρεία Gazprom και σας προτείνουν εξόρυξη πετρελαίου νότια της Κρήτης -που το λέει ο ίδιος ο Μανιάτης- χωρίς έρευνα, με δικά τους έξοδα, που θα λύσουμε το πρόβλημά μας, αντί να πείτε «ναι» κατ’ ευθείαν και να έχουμε την ασφάλεια του ρωσικού στόλου νότια της Κρήτης, του αμερικανικού στόλου και της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, περνάτε την περιουσία του ορυκτού πλούτου σε ένα μόρφωμα που έχετε δημιουργήσει, για να το κατασχέσουν αύριο τα αφεντικά σας, της τρόικα, της κ. Μέρκελ, του Δ’ Γερμανικού Ράιχ! Αυτό είναι εθνική προδοσία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Ξέρω ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Τα λέω μόνο για να καταγραφούν, γιατί σε λίγες ημέρες σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα τριακόσιοι Βουλευτές -όπως λέτε, κύριε Πρόεδρε- θα κληθούμε να ψηφίσουμε μία δανειακή σύμβαση η οποία έχει σκοπό να νομιμοποιήσει την αντισυνταγματική άκυρη σύμβαση του πρώτου μνημονίου, να παραδώσει τη χώρα στο αγγλικό δίκαιο. Και ξέρετε όλοι οι συνάδελφοι Βουλευτές τι θα ψηφίσετε. Είστε προσωπικά υπεύθυνοι ο καθένας σας για το αν θα παραδώσετε τα όνειρα των παιδιών μας στους δανειστές και στους τοκογλύφους, αν θα παραδώσετε τη χώρα και αν θα καταργηθεί η εθνική κυριαρχία.
(XF)
(5FT)
Ο καθένας παίρνει την ευθύνη. Αν περάσει με 180 ψήφους, η Ελλάδα έχει παραδοθεί και πλέον εισερχόμαστε στις διατάξεις του άρθρου 120 του Συντάγματος όπου η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)                                                              ΠΗΓΗ:www.facebook.com/ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ