ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Special Olympics: Η νέα, μεγάλη “μηχανή”!


Μετά την mega μηχανή των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη φαραωνική εκδήλωση της ντόπας και των λαμόγιων τους “αθλητισμού”, αύριο ξεκινάει μία ακόμοι αποκαλούμενοι “Special Olympics” που, στο όνομα της “ψυχολογικής υποστήριξης” των ΑΜΕΑ οργανώνεται ένα παράλληλο τσίρκο. Από αυτό σιτίζονται ξεπεσμένοι “αριστοκράτες”, κατασκευαστές πανώ και διαφμιστικών πινακίδων, τρώνε  τύποι και τύπισες που δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός της  μεζονέτας τους και, γεινά, κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο.
Τι θα έκανα εγώ αν ήμουν “κράτος”; Θα απαγόρευμα με νόμ ο το αίσχος και θα διέθετα τα εκατομμύρια για να κάνω τη ζωή και την υγεία των ΑΜΕΑ καλύτερη.                                           ΠΗΓΗ:kavvathas.wordpress.com

Θα σώσουν οι ξένοι δυνάστες τον Γιώργο Παπανδρέου; • Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ωμός ο τίτλος κύριου άρθρου στο οικονομικό τμήμα της γερμανικής εφημερίδας FrankfurterAllgemeine: «Αποτυχία στην Ελλάδα». Η ουσία του άρθρου εξαντλείται ουσιαστικά στις τέσσερις πρώτες λέξεις του: «Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη»! Το άρθρο αυτό είναι όντως βαρυσήμαντο. «Μια κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας ή η έξοδος από τη Νομισματική Ένωση θα ήταν, φυσικά, κακό για τη χώρα και για την Ευρωζώνη. Στις πιστώτριες χώρες αυξάνεται η απόρριψη της ΕΕ και στην Ελλάδα αυξάνεται η οργή εναντίον των Βρυξελλών», εκτιμά και προτείνει έμμεσα αλλά σαφέστατα, χωρίς πάντως να το γράφει ρητά, την αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ:
«Μια Ελλάδα που δεν είναι έτοιμη για αλλαγή, μια Ελλάδα στην οποία αυξάνονται το χάος και η φυγή κεφαλαίων είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο, μέσα στο οποίο εξαφανίζονται δισεκατομμύρια. Για τους φορολογούμενους των πιστωτριών χωρών θα ήταν καλύτερο ένα τέλος με φρίκη, παρά μια φρίκη δίχως τέλος»!
«Η λανθασμένη πορεία της Ευρώπης» είναι ο τίτλος σχετικού πρωτοσέλιδου σχολίου της επίσης γερμανικής εφημερίδας DieWelt. «Το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι Γερμανοί γίνονται όλο και πιο μισητοί αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι αφεθήκαμε να παρασυρθούμε σε μια επικίνδυνη, λανθασμένη πορεία», γράφει η συντηρητική εφημερίδα.
Ο φόβος της πλατείας
«Πάλι στον γκρεμό» είναι ο τίτλος μεγάλης ανάλυσης για την Ελλάδα στο γερμανικό περιοδικό DerSpiegel. «Οι Έλληνες χρειάζονται ακόμα περισσότερα χρήματα – και θα τα πάρουν. Όμως η χώρα δεν εξυγιαίνεται με τα μέχρι τώρα μέσα: Η οικονομία συρρικνώνεται και τα φιλόδοξα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων είναι αυταπάτες», υπογραμμίζει ο υπότιτλος.
Άλλα είναι, όμως, τα θέματα που απασχολούν το περιοδικό. Πρώτον, αν η ίδια η συνταγή της ΕΕ και του ΔΝΤ φέρνει αποτελέσματα. «Πολλαπλασιάζονται οι αμφιβολίες ως προς το αν η Ελλάδα μπορεί να εξυγιανθεί μόνο με λιτότητα ή αν η θεραπεία που συνταγογραφήθηκε γι’ αυτή θα κάνει τον ασθενή υγιή ή θα τον αρρωστήσει ακόμα πιο βαριά», υπογραμμίζει.
Δεύτερον, ανησυχεί για τις αντιδράσεις του κόσμου. Σε πρώτο πλάνο μιας μεγάλης φωτογραφίας, που πιάνει δύο σελίδες, εμφανίζονται ως φόντο αμέτρητοι διαδηλωτές στο Σύνταγμα, που μουντζώνουν προς την (αόρατη) Βουλή, και μπροστά μπροστά ένα μεγάλο πλακάτ με την μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια της ΕΕ και στη μέση ο αγκυλωτός σταυρός του Γ’ Ράιχ. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί ένας Έλληνας το πολιτικό σοκ που προκαλεί στους Γερμανούς αυτή η εικόνα...
«Από τότε που ανακοινώθηκε το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα (Σ.Σ.: της δημόσιας περιουσίας), η διάθεση του πληθυσμού αντιστράφηκε ολοκληρωτικά. Οι εφημερίδες βλέπουν στο ξεπούλημα αυτό τη “Λεηλασία ενός λαού” και μια “Συνταγή για εξαθλίωση”, όπως και “Γη και αίμα για την πέμπτη δόση του δανείου”, σύμφωνα με τους τίτλους τους», γράφει το Spiegel.
«George go home»
Το βρετανικό περιοδικό TheEconomist προβάλλει ακόμα πιο ανήσυχο. «Η Ελλάδα ταλαντεύεται στο χείλος του γκρεμού. Είναι χρεοκοπημένη», γράφει στο τεύχος που κυκλοφορεί. «Η ετοιμοθάνατη οικονομία της Ελλάδας είναι απελπιστικά μη ανταγωνιστική... Υπό οιεσδήποτε ρεαλιστικές υποθέσεις για μελλοντική ανάπτυξη και επιτόκια, το δημόσιο χρέος της, που βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ και ανεβαίνει, δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί», τονίζει στο κύριο άρθρο του.
«Η εσωτερική πολιτική της άγριας λιτότητας και του διαρκώς αυξανόμενου χρέους είναι δηλητηριώδης. Θα ήταν πολύ καλύτερα να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να αρχίσουν μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τώρα. Αυτή είναι η μόνη λύση που απομένει», είναι η θέση του βρετανικού περιοδικού, όπως εκφράζεται στο σχετικό, κύριο άρθρο του.
«Οι δρόμοι της Αθήνας είναι αιχμάλωτοι μιας άσχημης διάθεσης», επισημαίνεται στους τίτλους ολοσέλιδης ανάλυσης του ίδιου περιοδικού. «Η Πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη όλη τη νύχτα όχι με γλεντζέδες, αλλά με διαμαρτυρόμενους, που καταγγέλλουν τη λιτότητα της κυβέρνησης και τα κακά του καπιταλισμού», επισημαίνει ευθύς εξαρχής ο αρθρογράφος και διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί:
«Νεαροί Έλληνες μιλούν υπέρ του σαρώματος των κλεφτών που βρίσκονται στο κτίριο του Κοινοβουλίου, μιλούν για το θυμό τους εναντίον της ΕΕ και του ΔΝΤ ή, πιο σκοτεινά, για επαναστατική βία. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ονειροπολούσε γύρω από την αναβίωση του πνεύματος των συζητήσεων της αρχαίας αγοράς, αλλά ποτέ δεν φανταζόταν μια τέτοια εξέγερση. Ένα πανό απαιτεί “Georgegohome“ – μια αναφορά στον τόπο γέννησής του, στην Αμερική», γράφει ο Economist.
Αλλαγή σκηνικού
Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το απεχθέστατο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο σηματοδοτεί τον οριστικό ενταφιασμό των πιθανοτήτων ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ενός οικονομικού και κοινωνικού Καιάδα για τον ελληνικό λαό, κατέρρευσε και η πολιτική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, πράγμα το οποίο αποτυπώθηκε σε δημοσκοπική έρευνα της PublicIssue, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην Καθημερινή.
Μέσα σε μόλις τριάντα ημέρες το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει απώλειες της τάξης του 5%, με αποτέλεσμα η ΝΔ να προηγείται πλέον δημοσκοπικά, με 31%, κατά τέσσερις ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο καταβαραθρώθηκε στο 27%.
Το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το... 92% (!) των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, όπως και το 88% των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Σοβαρότατη συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι ότι το 88% των ερωτηθέντων πολιτών δήλωσε δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας! Πρόκειται για δραματικό εύρημα, εξαιρετικά δυσοίωνο για τις μελλοντικές εξελίξεις – πόσω μάλλον καθώς το 72% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει η προσωπική οικονομική του κατάσταση και μόλις το 4% ότι θα καλυτερέψει.
Αξιοσημείωτη από πολιτική σκοπιά είναι και η πλήρης μεταστροφή της γενικής εντύπωσης του λαού ως προς το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές – μέσα σε ένα μήνα!
Το Μάιο, στην τακτική δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, το 43% πίστευε ότι θα νικήσει το ΠΑΣΟΚ και μόλις το 16% εκτιμούσε ότι θα κερδίσει η ΝΔ. Τον Ιούνιο, παρά την κολοσσιαία διαφορά του Μαΐου, η κατάσταση αντιστράφηκε. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε κατά 21 (!) εκατοστιαίες μονάδες, η ΝΔ ανέβηκε κατά 11 και έτσι τώρα η ΝΔ προηγείται με 27% έναντι 22% του ΠΑΣΟΚ στη γενική άποψη ως προς το νικητή των επόμενων βουλευτικών εκλογών, την αποκαλούμενη «παράσταση νίκης».
Η Ευρωδεξιά υπέρ... Γιώργου!
Η απαράδεκτα ενδοτική στάση του Γ. Παπανδρέου από τη μια μεριά και η κατηγορηματική άρνηση του Αντώνη Σαμαρά από την άλλη να αποδεχτεί το Μνημόνιο έχουν στρέψει όλους τους ηγέτες της ευρωπαϊκής Δεξιάς υπέρ του προέδρου της... Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου!
Με πρωτοφανές πάθος και απύθμενο θράσος, οι δεξιοί πρωθυπουργοί και αξιωματούχοι της ΕΕ, οι οποίοι λειτουργούν ως εκπρόσωποι των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων των χωρών τους, που προσδοκούν να λεηλατήσουν την ελληνική δημόσια περιουσία, την οποία βγάζει στο σφυρί σε εξευτελιστικές τιμές ο Γ. Παπανδρέου, απαιτούν από τον πρόεδρο της ΝΔ να συμπαραταχθεί με τον εκποιητή πρωθυπουργό για «να μην χαλάσει η δουλειά»!
«Καλώ επειγόντως τον κ. Σαμαρά να δεσμευτεί στην επίτευξη ευρείας εθνικής συναίνεσης», δήλωσε ο δεξιός πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τον αρχηγό της ΝΔ. «Την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύτηκαν η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ» ζήτησε και ο δεξιός Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν από τον Α. Σαμαρά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε και ο επίσης δεξιός πρόεδρος του Ευρωπαϊ κού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, συνοδευόμενος από πληθώρα άλλων ευρωδεξιών αξιωματούχων (Ρεν, Γιουνκέρ, Λαγκάρντ).
Θα μπορέσουν, άραγε, όλοι αυτοί οι δεξιοί Ευρωπαίοι ηγέτες να διασώσουν τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο θεωρούν ανδρείκελό τους, από την οργή του ελληνικού λαού; Αμφίβολο, αλλά το άμεσο μέλλον θα δείξει... 
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 16/6/11                                                                              ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Ακατανόητη η απόφαση του ΣτΕ!


Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ίσως το μοναδικό Ανώτατο Δικαστήριο σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα  σε όσες χώρες πήγε το ΔΝΤ, το οποίο έκρινε ότι συνάδει με το Σύνταγμα η μείωση των μισθών και των συντάξεων των πολιτών, με το σκεπτικό ότι προέχει να πληρωθούν τα δημόσια χρέη στους τοκογλύφους.

Πρόσφατα, τα ανώτατα δικαστήρια της Λετονίας, της Ουγγαρίας της Ρουμανίας κ.λ.π., έκριναν εντελώς αντίθετα από....
το δικό μας Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα το ΔΝΤ να κάνει πίσω, καθόσον δεν μπορούσε να επέμβει στα εσωτερικά δίκαια των χωρών αυτών.

Όμως το δικό μας Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αφενός ότι είναι συνταγματικό να κόβονται μισθοί και συντάξεις, αφού προφανώς, κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας, η πληρωμή του χρέους ακυρώνει το Σύνταγμα και !!!!! και αφετέρου ότι δεν έχει καμία σχέση η τρόϊκα με τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται.

Προφανώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει ακούσει καθόλου για τους εκβιασμούς που μας κάνει η τρόϊκα ότι θα μας χρεοκοπήσει αν δεν λάβουμε τα συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι. Ούτε έχει ακούσει ότι πιέζεται, με μία απαράδεκτη ανάμειξη στα εσωτερικά μας θέματα, μέχρι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει!!!

Αναρωτιόμαστε, σε τι διαφέρει η καταπίεση και ο εκβιασμός κατοχικών δυνάμεων σε βάρος ενός λαού, από την καταπίεση και τον εκβιασμό της τρόϊκας. Δεν είναι αυτό κατάργηση της Εθνικής Κυριαρχίας;;

Παρόλα αυτά το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ότι όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας και ότι η τρόϊκα δεν έχει καμία ανάμειξη με τα μέτρα που λαμβάνονται.

Κρίνετε εσείς φίλοι μας και πάρτε τις αποφάσεις σας.  

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

 • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
 • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
 • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
 • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
 • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
 • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
 • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό.
Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!

ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:
Κλικ στην εικόνα για να δείτε καθαρά τα στοιχεία. 
Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security
Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!
Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.
Σε αυτοψία λοιπον που κάναμε στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!). Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, (κλικ στην φωτό για μεγένθυση), όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Hasler Marc. Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο H&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα “ασφαλές λιμάνι”. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες.
Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.
Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.  Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.
Ένα μεγάλο Μπράβο στους φίλους του Ολυμπία για την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους.
Ένα μεγάλο Μπράβο στο παλικάρι που λέγεται ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Από το θάρρος και την μπέσα ενός άνδρα ξεκίνησαν όλες οι αποκαλύψεις αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις. ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHRS.
ΥΓ. Κύριε Κλέωνα, θα μας πείτε τώρα που στέλνατε τα λεφτά για τις χορηγίες; “Άστους, μην ασχοληθείς, αυτοί είναι περιθωριακοί!!”


Τα υπόλοιπα στοιχεία εδώ:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… αλλά έχει ένα πρόβλημα.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο αδερφός του πρωθυπουργού δηλώνει ως διεύθυνση το …Πανεπιστήμιο Αθηνών!
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Απίστευτο. Το ΣτΕ θεωρεί συνταγματική την ψήφιση του μνημονίου μόνο από 75 βουλευτές!!!!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από δημοσιογραφικές πληροφορίες, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταγματικότητα ή μη του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που το συνοδεύουν, το ΣτΕ έκρινε ότι σε ότι αφορά το μνημόνιο δεν εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος που λέει: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180 βουλευτές).» και τούτο γιατί θεωρεί ότι το μνημόνιο δεν είναι διεθνής συνθήκη. Προφανώς εννοεί, αν και δεν το είδαμε πουθενά, ότι δεν είναι ούτε διεθνής συμφωνία. Όμως αν δεν είναι ούτε διεθνής συμφωνία, τότε τι είναι; Απάντηση εδώ δεν δίνει.
Επιπλέον το ΣτΕ, αν και επικαλείται σπουδαίο εθνικό συμφέρον (δηλαδή την πρόληψη της πτώχευσης της χώρας) προκειμένου να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού, εντούτοις μας λέει ότι με το μνημόνιο δεν…. μεταβιβάζονται αρμοδιότητες άσκησης οικονομικής πολιτικής σε όργανα διεθνών οργανισμών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) όπως απαιτεί το πιο πάνω άρθρο, αλλά αποκλειστικά υπεύθυνη για όσα μέτρα λαμβάνονται είναι μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το άρθρο 82 του Συντάγματος.  Δηλαδή το ΣτΕ μας λέει ότι τα όργανα της τρόϊκας δεν έχουν καμία δουλειά στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής και ότι αυτό εξακολουθεί να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κ. Παπανδρέου, του κ. Βενιζέλου και των λοιπών μελών της κυβέρνησης.
Φυσικά το ΣτΕ δεν τολμά να κάνει λόγο ούτε για απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές) που απαιτεί η τρίτη παράγραφος του άρθρου 28 του Συντάγματος, για τις περιπτώσεις που επέρχονται περιορισμοί στην άσκηση της Εθνικής Κυριαρχίας, γιατί απλούστατα η διάταξη αυτή απαιτεί αμοιβαιότητα και ισότητα των συμβαλλομένων και τέτοια αμοιβαιότητα και ισότητα μεταξύ Ελλάδας και Τρόϊκας φυσικά δεν υπάρχει.
Επομένως το ΣτΕ, χωρίς να τολμά να το πει ρητά, ουσιαστικά θεωρεί ότι για την ψήφιση του μνημονίου απαιτείται η εφαρμογή των γενικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Όμως σύμφωνα με το άρθρο 67 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με το άρθρο 24 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει έγκυρα όταν ένας νόμος ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ¼ του όλου αριθμού των βουλευτών. Σύμφωνα λοιπόν με το ΣτΕ, θα ήταν απόλυτα έγκυρη η ψήφιση του μνημονίου ακόμα και από 75 βουλευτές!!!!!. 
Δηλαδή η παραίτηση από το ελληνικό δίκαιο και ο ορισμός του αγγλικού ως ισχύοντος, ο ορισμός ξένων δικαστηρίων ως αρμοδίων, η παραίτηση από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, η παραίτηση από την άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας κ.λ.π., μπορούν κατά το ΣτΕ να ψηφίζονται έγκυρα από 75 μόνο βουλευτές!!!
Μετά, τρέξε εσύ φουκαρά Έλληνα στις πλατείες να βρεις γωνία στο ΕΥΡΩ και να πληρώνεις πανάκριβα 300 βουλευτές.
Φίλοι μας, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνει κατανοητό από όλους, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει στο σύνολό του και να γεννηθεί ένα καινούργιο.
Ότι μπαλώματα και να προσπαθήσει ο πολίτης  να κάνει στο ίδιο το σύστημα πάντα θα είναι αυτός ο χαμένος.                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Βίντεο – σοκ: Ισλαμοφασίστες πατούν κάτω ηλικιωμένη για να της πάρουν την τσάντα ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Τα καθάρματα αποδεικνύουν την ποιότητα της δημοκρατίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ αυτής της κοινωνίας, που έχουν πάει στον αγύριστο για να κονομάνε κάποια καθάρματα δουλέμποροι, κάποια καθάρματα πολιτικοί, κάποια καθάρματα με ΜΚΟ.
Η Ελλάδα στα νύχια της νεοοθωμανικής κατοχής που κατέλυσε δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα.
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Σήμερα, είχαμε συνάντηση οι εθελοντές Θεσσαλονίκης για να οργανώσουμε την ομάδα των 300 Ελλήνων και στη συμπρωτεύουσα. Κύριος σκοπός μας θα είναι η ενημέρωση του κόσμου σε βασικά θέματα που μας απασχολούν, η εξάπλωση της ιδέας ότι πραγματική δημοκρατία εφαρμόζεται μόνο με το δημοψήφισμα, καθώς και η συλλογή υπογραφών από τους πολίτες για το αίτημα του δημοψηφίσματος.


Για να είμαι ειλικρινής, η συμμετοχή ήταν απογοητευτική. Ομως, πίσω από το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου, είδαμε με έκπληξη, ότι υπήρχε ήδη στημένο ένα γραφείο συλλογής υπογραφών. Οι ελεύθεροι Ελληνες πολίτες. Ιδια αιτήματα με τους 300, άλλο λογότυπο. Γνωριστήκαμε με τους ανθρώπους, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, τα βρήκαμε. Βρήκαμε το σημείο μέχρι το οποίο συμφωνούμε. Και αυτό μας ήταν αρκετό. Το όνομα δεν έχει σημασία. Ας λέγονται στο Σύνταγμα 300 Ελληνες, και στη Θεσσαλονίκη Ελεύθεροι πολίτες. Αρκεί να πολεμάμε για τον ίδιο σκοπό. Τη δημοκρατία. Σήμερα μπήκα και στην ομάδα των Ελεύθερων Ελλήνων.

Πάνω λοιπόν που το κλίμα είχε φτιάξει και η συζήτηση προσανατολίστηκε στις δράσεις των επόμενων ημερών, ξαφνικά, εμφανίζονται από το πουθενά καμιά δεκαπενταριά κωλόπαιδα. Με κοντάρια, ματσούκια. Αναποδογύρισαν τα τραπέζια ουρλιάζοντας "Εξω από εδώ φασίστες!".
"Τι είστε ρε εσείς και έχετε την Ελληνική σημαία; Φασίστες;" Σπάσανε καρέκλες, μας κυνήγησαν με τα ματσούκια, έπεσαν και κάτι ψιλές. Προσωπικά τη γλίτωσα με κάτι ψιλοκοψίματα στα χέρια απο τις αποκρούσεις. Τελευταία στιγμή, γλίτωσα και ένα κράνος που μου ερχόταν στο δόξα πατρί. Ενας φίλος δεν είχε την ίδια τύχη. Τον χτύπησαν στο κεφάλι (ευτυχώς όχι πολύ). Οι διασώστες που ήταν κοντά, ήρθαν, τον περιποιήθηκαν και καλέσαμε ασθενοφόρο.

Κάποιος από εμάς, πήγε στη συνέλευση των "αγανακτισμένων". Ο προηγούμενος ομιλητής ανέφερε τους "φασίστες" που ήταν μαζεμένοι στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο δικός μας ζήτησε να μιλήσει μετά τον ομιλητή. Θεωρώ ότι είχαμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση (σαν μέλη και της συνέλευσης) να πληροφορήσουμε τον κόσμο γι αυτό που έγινε. "Είμαι ένας από τους φασίστες του αγάλματος" τους είπε "και θέλω να σας ενημερώσω γι αυτό που έγινε στο άγαλμα".

Τα ακροαριστερά τσιράκια που καθότανε μπροστά - μπροστά, φώναζαν όλα μαζί ότι δε θέλουνε να ακούσουνε φασίστες να μιλάνε. Η συνέλευση έκανε μόκο. Τουμπεκί ψιλοκομμένο. Προφανώς αγωνιούσαν να ακούσουν τον επόμενο ομιλητή που εκπροσωπόντας την καλλιτεχνική ομάδα, ήθελε να τους προτείνει προς ψήφιση την επόμενη καλλιτεχνική εκδήλωση.

Πως γίνεται, μια συνέλευση που αποζητά τη δημοκρατία, να μη θέλει να ακούσει ότι κάποια μέλη της πήγαν και χτύπησαν πολίτες που μάζευαν υπογραφές για δημοψήφισμα μόνο και μόνο επειδή είχαν μια Ελληνική σημαία κρεμασμένη στο δέντρο αλλά να αγωνιά να μάθει ποια είναι η επόμενη καλλιτεχνική ανοησία που θα λάβει χώρα, δεν ξέρω.

Οι άνθρωποι που συνάντησα στο γραφείο συλλογής υπογραφών, είναι αγανακτισμένοι οικογενειάρχες και μερικά πολύ νεαρά στην ηλικία παιδιά (16 - 18 χρονών) που περίμεναν τη συνέλευση, απογοητεύτηκαν και επειδή συμφωνούν με τα αιτήματα των 300 Ελλήνων αποφάσισαν να κάνουν κάτι.

Οι "δημοκράτες - ανθρωπιστές" που μας επισκέφθηκαν και μας αποκάλεσαν φασίστες θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιανού το μέρος είναι. Προφανώς δεν είναι με το μέρος του Ελληνικού λαού. Είναι με το μέρος άλλων λαών, που έχουν δικαιώματα. Οχι όμως με του Ελληνικού. Αρα, αν δεν είναι με το μέρος του Ελληνικού λαού, είναι με το μέρος των εχθρών του. Κύριοι "δημοκράτες - ανθρωπιστές", δεν ξέρω αν πληρώνεστε για να κάνετε ότι κάνατε, (μάλλον πληρώνεστε, διότι αν δεν πληρώνεστε δεν εξηγείται το μίσος σας για τον Ελληνικό λαό), με λύπη μου σας πληροφορώ ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του τραπεζικού καρτέλ.

Αν δεν πληρώνεστε, απλώς δεν το έχετε αντιληφθεί.

Σας καλώ να βγάλετε τις μπανάνες από τα αυτιά σας και να το αντιληφθείτε. Η ιδεολογία που υπηρετείτε, είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα τα δικά σας, της οικογένειάς σας, των φίλων και των αδερφών σας, στο όνομα ενός μακάριου απόλυτου ανθρωπισμού. Είστε θύματα ψυχολογικών επιχειρήσεων υπονόμευσης που έχει υποστεί ο λαός μας. Το περιτυλιγμα πάντα είναι ωραίο (αλλιώς δεν τρώς το δόλωμα) και στην προκειμένη περίπτωση είναι ο άκρατος ανθρωπισμός.  Καταλάβετε το, διότι είναι κρίμα παιδιά ζωηρά σαν εσάς να υπηρετείτε συμφέροντα άλλων και όχι των δικών σας ανθρώπων.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ                                                                                                                              ΠΗΓΗ:thalamofilakas.blogspot.com

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Μίμη για να είσαι πατριώτης πρέπει να έχεις πατρίδα


Αυτά που γράφω είναι κάτι σαν απάντηση σε όσα γράφει ο Μίμης Ανδρουλάκης (http://mimisandroulakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_22.html). Στην πραγματικότητα είναι σκέψεις που έχω καιρό, και ο Μίμης με το άρθρο του ,μου έδωσε την αφορμή να τις γράψω κιόλας. Ο Μίμης λοιπόν σε μια από τις πιο προωθημένες προτάσεις του (αταξικού τύπου θα την έλεγαν οι παλιοί σύντροφοι αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό) ζητά, να εκδηλωθεί ένας οικονομικός πατριωτισμός. Από αυτούς που έχουν φαντάζομαι, γιατί οι υπόλοιποι, είτε είναι πατριώτες είτε όχι, αυτού του τύπου τον πατριωτισμό δεν μπορούν να τον επιδείξουν.
Με μια σχεδόν χριστιανοηθική αγωνία, καλεί βιομηχάνους, επαγγελματοβιοτέχνες, όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ακόμη και την εκκλησία να καταλάβουν πως ο νέου τύπου πατριωτισμός την εποχή που ζούμε, απαιτεί να βοηθήσουν την χώρα. Δηλαδή να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους, να προσφέρουν τον οβολόν τους, με αντάλλαγμα ελαφρύνσεις από το κράτος, “κατανόηση” από τις φορολογικούς μηχανισμούς, και κυρίως από το έθνος που οφείλει να διακατέχεται από μια ηδονική εθνική διέγερση
Ο λόγος που διαφωνώ με τον Μίμη, δεν είναι μόνο πως εμφανώς πρόκειται για έναν ουτοπικό ιδεαλισμό που αναζητά ευαισθησίες από τμήματα της κοινωνίας που δεν τις έχουν, αλλά τσουβαλιάζει ευθύνες, συμπεριφορές, αντιθέσεις, κάτω απ την αόριστη ομπρέλα του έθνους και του πατριωτισμού. Μπορεί να είναι μια εφεύρεση για να νοιώσει καλύτερα ο Μίμης αυτοτοποθετούμενος σε ένα Μέτωπο σωτηρίας, αλλά δεν είναι εφεύρεση σωτηρίας. Εν ολίγοις τα κίνητρά του μπορεί να είναι ψυχολογικά αλλά όχι απαραίτητα πολιτικά. Μου θυμίζει τους θρησκευόμενους που περιμένοντας την θεϊκή σωτηρία κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη με την πίστη, αλλά δεν την φέρνουν κιόλας.
Ακόμη ,δεν διαφωνώ με τον Μίμη γιατί και οι δυο μας πιστεύαμε πως υπάρχουν κυρίαρχες και ταξικές αντιθέσεις στην κοινωνία , συμφέροντα,που ορίζουν και τις συμπεριφορές και τις πολιτικές. Τείνω άλλωστε να πιστέψω πως η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα στις καπιταλιστικές κοινωνίες, δεν είναι με την παλιά έννοια Κεφάλαιο-Εργασία, αλλά από τη μια μεριά το χρηματοπιστωτικό μόρφωμα, αυτοί οι οπαδοί του εξτρεμιστικού καπιταλισμού και από την άλλη ολόκληρη η κοινωνία. Άρα κάτω από αυτή την θεώρηση, θα μπορούσα θεωρητικά να αποδεχθώ διαταξικές συμμαχίες και συστρατεύσεις. Όχι όμως στην Ελλάδα
Για να είσαι πατριώτης, πρέπει να έχεις πατρίδα. Και στη χώρα αυτή, οι έχοντες και κατέχοντες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν ήταν ποτέ πατριώτες. Το ελληνικό κεφάλαιο, αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια μεταρρύθμιση που του αναλογούσε, δεν είχε ποτέ πατριωτισμό. Τα σαλόνια είναι γεμάτα από εφοπλιστές που βγάζουν πατριωτικές κραυγές, ανεμίζουν σημαίες, αλλά στα καράβια τους έχουν σημαίες ευκαιρίας. Από βιομηχάνους που ανησυχούν μήπως την χώρα την πάρουν οι αλλοδαποί, αλλά ξεχνούν πως είναι αυτοί που την κλέβουν.
Το ελληνικό κεφάλαιο ήταν πάντα κομπραδόρικο. Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα (πετρέλαια, αλουμίνα, κλπ) ήταν αποτέλεσμα παραχωρήσεων από το ελληνικό κράτος (χούντα για να μην ξεχνιόμαστε) σε συγκεκριμένους ανθρώπους και όχι ο”αγώνας του έντιμου επιχειρηματία” όπως θέλουν να λένε. Οι περισσότερο εφοπλιστές έγιναν με τις παραχωρήσεις των Λίμπερτυ, των συμμαχικών αποζημιώσεων , με ψεύτικα στοιχεία που έδινε το κράτος. Οι κατασκευαστές ανδρώθηκαν με κρατικές δουλειές και ευνοϊκούς νόμους που γίνονταν γι αυτούς. Η βιομηχανία των νέων τεχνολογιών (αυτό ειδικά το ξέρει καλά ο Μίμης) άνθισαν στο καρπερό χωράφι της κρατικής προσφοράς και όχι στο άγονο του ανταγωνισμού.
Όλοι αυτοί μαζί φοροδιαφεύγουν, τους σβήνονται πρόστιμα, και βέβαια δεν οδηγούνται στη φυλακή αν χρωστάνε στο κράτος. Είναι ένα κακομαθημένο κεφάλαιο, αρπαχτικό πολλές φορές, που αντιλαμβάνεται το κράτος και τον πατριωτισμό ως την λειτουργία εκείνη που θα τους ευνοήσει.
Όσο για την εκκλησία τα τελευταία χρόνια, απέναντι σε ένα κράτος που αρνείται να κατανοήσει την ευθύνη του απέναντι σε πολίτες και να διαχωρίσει τους ρόλους Εκκλησίας κράτους,δρα εκβιαστικά με την απειλή του χριστεπώνυμου (εκλογικού βεβαίως) πλήθους
Είναι λάθος λοιπόν να ρωτάει ο Μίμης γιατί δεν βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ή ακόμη χειρότερα γιατί ο λύκος δεν βοηθάει το βοσκό στο άρμεγμα. Γιατί αυτή είναι η φύση του.
Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, η πατρίδα αν θέλει ο Μίμης, είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν χρειάζεται εκκλήσεις αλλά αποφασιστικότητα. Το κράτος να παίξει το ρόλο του,και να απαιτήσει να εφαρμοστούν οι κανόνες. Οι ηθικοπλαστικές εξάρσεις μοιάζουν με μνημόσυνα. Έχουν ωραία λόγια αλλά ο άνθρωπος είναι νεκρός. Η μόνη ηθική απαίτηση και οικονομική μαζί, είναι να πληρώσουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν, κλέβουν το κράτος, και βέβαια το ξεφτιλίζουν. Μετά πίνουν και ένα κοκτέιλ στην σύνοδο του ΣΕΒ κάνοντας δηλώσεις για “εθνικό” χρέος. Ναι υπάρχει Μίμη εθνικό χρέος. Να αλλάξουν οι ρόλοι. Να πληρώσουν Και μάλλον είναι αρκετά αυτά που ήδη χρωστάνε. Δεν χρειάζονται υποσχέσεις για νέες φοροαπαλλαγές, αλλά να λειτουργήσει το κράτος. Τώρα. Και μετά ίσως τους αγαπήσω κι εγώ.                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.koutipandoras.gr

Το 1981 ήρθαν οι… θυρωροί

22.06.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι ιστορικοί του μέλλοντος, αλλά και οι γονείς που θα καλωσορίζουν τα μικρά παιδιά τους στις πρώτες αφηγήσεις γνώσης και εθνικής μνήμης, θα στέκονται με ευλαβική προσοχή στην 21η Ιουνίου του 2011. Τη μέρα, ή μάλλον το βράδυ που μάθαμε… πότε ήρθε στην Ελλάδα η Δημοκρατία.
Τις διευκρινίσεις τις έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Σύμφωνα με την πολιτική προσέγγιση και κοσμοθεωρία του οποίου, από το 1974 μέχρι και την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτωβρίου του 1981, στην Ελλάδα ζούσαμε σε κάποιο άλλο πολίτευμα. Όχι πάντως στη Δημοκρατία.
Ένα… περίεργο πολίτευμα. Που κατάφερε να αποκαταστήσει αναίμακτα τον κοινοβουλευτισμό, μετά από επτάχρονη δικτατορία. Που έλυσε τις ιστορικές εκκρεμότητες των Ελλήνων με τον θεσμό της βασιλείας, εγκαθιδρύοντας την Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Που συνέταξε το πιο σύγχρονο Σύνταγμα της εποχής του, το οποίο αντέχει μέχρι και σήμερα. Που πέτυχε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σε μια εποχή που όλοι οι υπόλοιποι μας προσέγγιζαν ως «χανσενικούς», περίπου όπως συμβαίνει και σήμερα.
Αυτά τα… ολίγα συνέβησαν, στα επτά χρόνια της διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη… μη δημοκρατική Ελλάδα, πριν η εξουσία παραδοθεί στο ΠΑΣΟΚ, ως εκφραστή της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος βέβαια, έχει ένα κάποιο δίκιο. Το 1981 υπήρξε σημείο καμπής για την Ελλάδα. Η Αλλαγή μπορούσε να αποκαταστήσει πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες στη χώρα, και να «περπατήσει» την Ελλάδα σε ένα καλύτερο μέλλον. Τριάντα χρόνια μετά, η Ελλάδα έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία της, και φλερτάρει σχεδόν καθημερινά με τη χρεοκοπία, οικονομική, πολιτική και ηθική. Είναι η Ελλάδα μετά το ΠΑΣΟΚ.
Το 1981, στην Ελλάδα ήρθαν οι… θυρωροί. Οι πρόγονοι των σημερινών «κηπουρών», όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Φλωρίδης. Ένα πολιτικό δυναμικό στην πλειοψηφία του χωρίς όραμα, με αισθήματα απαξίωσης και απέχθειας για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία, στελέχη που αναδείχτηκαν σε διαχειριστές της εξουσίας, επομένως της ζωής και του μέλλοντός μας, ενώ, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατσιφάρα, δεν θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας.
Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε είχε διαχρονικά την ευχέρεια να συντηρεί μύθους, να διαστρεβλώνει έννοιες, να κερδίζει χρόνο σε βάρος της Ελλάδας. Στοιχειώδης σεβασμός στη Δημοκρατία, θα συνεπαγόταν ότι θα είχαμε ακούσει μια έστω ανειλικρινή συγνώμη, από εκείνους που αφαίρεσαν από τους Έλληνες το δικαίωμα στην ελπίδα.
Γιατί, προς «διόρθωση» της χθεσινής αποστροφής του Θεόδωρου Πάγκαλου, το 1981 δεν ήρθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Αλλά η Δημοκρατία… πήγε στο απόσπασμα, όπως έγραψε σε ολόκληρο βιβλίο ο Ανδρέας Παπανδρέου.                                                                                                               ΠΗΓΗ:www.statesmen.gr

Μήνυμα προς όλα τα πατριωτικά blogs.


Σας απευθύνουμε κάλεσμα σε αγώνα υπέρ του Ελληνικού Έθνους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να κάνει δημοψήφισμα με σκοπό την αλλαγή του Συντάγματος.

Το Σύνταγμα είναι υπέρ του Ελληνικού 'Εθνους και θα προσπαθήσουν να το αλλάξουν για να κάνουν την πατρίδα μας "ουγκάντα".

Το λαθρονομοσχέδιο κρίθηκε από το τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αντισυνταγματικό και παραπέμφηκε προς την οριστική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Η δίκη για την οριστική απόφαση περι της αντισυνταγματικότιτας του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες είχε οριστεί για της 03-06-2011 και παρανόμος την ανέβαλαν για τον Δεκέβριο του 2011. Δείτε εδώ

Θα προσπαθήσουν με χίλιους δύο τρόπους να σας πείσουν ότι το Σύνταγμα που έχουμε φταίει για όλα όσα έχουμε πάθει και πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν φταίει το Σύνταγμα, φταίνε αυτοί (οι πολιτικοί και τα όργανα του κράτους όπως δικαστική και εκτελεστική εξουσία) που δεν το τηρούν.

Για να σας πείσουν, θα πέσει τρελή προπαγάνδα από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους εκδότες ΟΛΩΝ των εφημεριδών. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ"...

Μην ξεχνάτε ότι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος. Δεν υπάρχει περίπτωση να το λύσουν. Απλά θέλουν να ανανεώσουν τον χρόνο τους...

Δίνοντας ιθαγένεια σε όποιον πίνει νερό, αλλιώνουν την σύσταση του έθνους, μας βάζουν όλους στην κιμαδομηχανή και πεθαίνει ο Ελληνισμός...

Μην πέφτετε θύματα στην αριστερή προπαγάνδα του Σύριζα, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων (πχ. άμεση Δημοκρατία κτλπ).

Αυτά είναι τα λεγόμενα ΣΟΒΙΕΤ...

Την κρίση την δημιούργησαν η Νέα Τάξη Πραγμάτων με σκοπό να εξαθλιώσουν τους Έλληνες και να δεχτούν ότι τους πουν "για να σωθούν" .

Καλούμε λοιπόν όλα τα πατριωτικά blogs που δεν θέλουν να πάρουν ιθαγένεια οι λαθρομετανάστες σε κοινό αγώνα.

Κάθε 1η και 15 του μήνα να αναρτούν στις σελίδες τους αυτό το κείμενο με σκοπό να γίνει γνωστή η πρόθεση των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Σύριζα, Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημοκρατικής Συμμαχίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλπ για την αλλαγή του Συντάγματος.

Όλα τα blogs που θα λάβουν μέρος παρακαλούντε να στείλουν ένα email στο agnostosX1821@gmail com με σκοπό να συντονιστούμε καλύτερα.

Επίσης καλούμε όλους τους πατριώτες που διαθέτουν λογαριασμό στο facebook να αναρτήσουν και να κοινοποιήσουν αυτοί με την σειρά τους το κείμενο αυτό (στον λογαριασμό του facebook) από όποιο blog επιθυμούν που το έχει αναδημοσιεύσει.

Παρακαλούμε όλους τους Έλληνες που αισθάνονται Έλληνες, να αρχίσουν να μιλούν για τα σχέδια του δημοψηφίσματος στους συγγενείς τους και τους φίλους τους για να μην πέσουν στην προπαγάνδα των καναλιών.

Τέλος θα αναρτήσουμε την λίστα με τα blogs που μας έστειλαν email και το αναδημοσίευσαν με σκοπό να δούν οι πατριώτες και ποιο blog παίζει παιχνίδια στην πλάτη τους και ποια blog είνα αληθινά πατριωτικά και όχι ελεγχόμενα...                                                                                                              ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.


Δεδομένα:
1. Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι υπέρ του Ελληνικού Έθνους και όχι υπέρ των άλλων εθνών.
2. Το τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε τον λαθρονόμο περί απόδοσης ιθαγένειας ως αντισυνταγματικό και τον παρέπεμψε στην ολομέλεια του ΣτΕ για να αποφασίσει οριστικά.
3. Η εκδίκαση της προσφυγής για την ακύρωση του λαθρονομοσχεδίου περί απόδοσης Ιθαγένειας στους......
λαθρομετανάστες, μεταφέρθηκε (παράνομα) για τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ θα έπρεπε να εκδικαστεί 03-06-2011.
4. Η σελίδα www.real-democracy.gr η οποία προωθείται από όλα τα κανάλια (του συστήματος) ως αντιπρόσωπος των αγανακτισμένων , είναι στημένη από αριστεριστές (συριζίτες, ανταρσύα και κομματόσκυλα του Πασοκ) και την προωθούν με αίτημα την αλλαγή του Συντάγματος. Ποιος τους όρισε; Μην μου πείτε ότι 500-1000 άτομα του αριστερού χώρου, που παίρνουν μέρος στην λεγόμενη “ανοιχτή σε όλους” συνέλευση αντιπροσωπεύουν 10.000.000 Έλληνες;
5. Ούτε ένα αίτημα από την λεγόμενη “ανοιχτή σε όλους” συνέλευση δεν έχει γραφτεί για να γίνει δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό στην σελίδα www.real-democracy.gr . Τυχαίο; Δεν νομίζω...
6. Όποιος Έλληνας βρεθεί στην λεγόμενη “ανοιχτή σε όλους” συνέλευση και εκφέρει την άποψη ότι θα ήθελε να γίνει δημοψήφισμα (τί πιο δημοκρατικό;) για το μεταναστευτικό, θα φάει τέτοιο γιουχάρισμα από τους “στημένους” συριζίτες, αναρχικούς και γενικός τους διεθνιστές που παίρνουν μέρος στην “ανοιχτή σε όλους” συνέλευση που όχι μόνο αυτός θα σηκωθεί και θα φύγει, αλλά και όποιος άλλος πατριώτης Έλληνας θα θελήσει να τον υποστηρίξει, θα λουφάξει φοβόμενος την κατακραυγή της μάζας των διεθνιστών...
7. Το ΠΑΣΟΚ, ο Σύριζα, το ΚΚΕ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ προωθούν με νύχια και με δόντια την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.
8. Το Σύνταγμα θα πρέπει να αναθεωρηθεί 5 χρόνια αργότερα από την τελευταία αναθεώρηση (που έγινε το 2008) δηλαδή το γρηγορότερο το 2013.
9. Υπάρχει η φήμη (ή πληροφορία) ότι στο Εθνικό τυπογραφείο, τυπώνονται χαρτάκια με ένα ΝΑΙ και άλλα με ένα ΟΧΙ.
Συνοψίζοντας και συνθέτοντας όλα αυτά μαζί. Ο Γιωργάκης θέλει την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο.
Ο Γιωργάκης θα ζητήσει δημοψήφισμα με την ερώτηση “Να γίνει αλλαγή του Συντάγματος ;
Εάν ο λαός παραπλανηθεί (διότι θα νομίζει ότι θα αλλάξει το σύνταγμα για θα βάλουν τους κλέφτες φυλακή και να φτιάξει η ζωή του Έλληνα) και ζητήσει να αλλάξει το Σύνταγμα πριν την ώρα του, τότε ο Γιωργάκης και το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν και τα άρθρα του Συντάγματος που αντιτίθενται στον νόμο για την απόδοση ιθαγένειας.
Ο Ελληνικός λαός θα παραπλανηθεί ακόμη μία φορά και αυτή θα είναι και η τελευταία του...
Μετά ορδές λαθρομεταναστών, θα αποκτήσουν ιθαγένεια και θα είναι πλειοψηφία στην πατρίδα μας, ψηφίζοντας κόμματα (και αυτά θα ψηφίζουν νόμους) που θα είναι υπέρ των λαθρομεταναστών.
Αυτό που καίει τον Γιωργάκη και την Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Σόρος κτλπ), δεν είναι το χρήμα (διότι έχουν απεριόριστο), αλλά ο εκφυλισμός των εθνών και η πρόσμιξη των λαών για να ελέγχονται πιο εύκολα από την Παγκόσμια κυβέρνηση.
Διαδόστε το σε όλους όσους γνωρίζετε (μέσω email, facebook, στον γείτονα κτλπ) εάν πραγματικά αγαπάτε την πατρίδα σας...                                                                        ΠΗΓΗ:anti-ntp.blogspot.com

ΣΤΗΒ ΛΑΛΑΣ:Λανθασµένοι χειρισµοί της κυβέρνησης στην Αθήνα εµπόδισαν τη µεταφορά του «χρυσού κατασκόπου» για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα


«Εκαψε» τον Λάλα η δηµοσιοποίηση της επιστολής Παπαληγούρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

«Δεκατέσσερα χρόνια, επτά µήνες και τρεις ηµέρες έχω να δω από κοντά τη γυναίκα µου και τα παιδιά µας. Η καρδιά µου πάει να σπάσει. Αυτήν την ηµέρα την περιµένω σαν τον Χριστό…», έλεγε ο Σταύρος Λάλας στις 24 Νοεµβρίου 2007, έναν χρόνο και πέντε µήνες µετά το επικοινωνιακό φάουλ που έκανε τον πρεσβευτή να πιστέψει ότι εκείνο το αίτηµα έγινε για λόγους δηµοσιότητας. Ο «χρυσός κατάσκοπος» έφθασε στο αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πρωί πρωί και λίγες ώρες µετά επιβιβάστηκε στην πτήση Αθήνα - Καβάλα, όπου τον περίµεναν οι δικοί του. Σαράντα πέντε λεπτά πριν από την επανένωση µε την οικογένειά του ο Λάλας είπε στα «ΝΕΑ»: «Το κράτος µε βοήθησε να έρθω γρηγορότερα στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαληγούρας, ο κ. Παπαθεµελής έδειξαν πολύ ενδιαφέρον… Δεν θέλω να κατηγορήσω, θέλω να βοηθήσω. Γιατί, όπως σου έχω ξαναπεί πολλές φορές, πρέπει να είµαστε αγαπηµένοι και ενωµένοι και όχι να έχουµε µεταξύ µας διαφορές». Στη φωτογραφία, ο «χρυσός κατάσκοπος» δέχεται την αγάπη συγγενούς του υπό τα βλέµµατα της συζύγου του (αριστερά) και των δύο αγοριών τους
Οι επικοινωνιακοί χειρισµοί του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και η διαρροήµιας επιστολής στα µέσα ενηµέρωσηςγια την ευαίσθητη υπόθεση του Στίβεν Λάλα τον Ιούνιο του 2006 προκάλεσαν, ανάµεσα σε άλλα,την αρνητική εισήγηση του αµερικανού πρεσβευτή για τη µεταφορά του «χρυσού κατασκόπου» στην Ελλάδα, σύµφωνα µε εµπιστευτικό τηλεγράφηµα της πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας. Ετσι, έπειτα από προηγούµενη αποτυχηµένη προσπάθεια ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη χώρα µας, ο Λάλαςπαρέµεινε άλλους17 µήνες µακριάαπό τη γυναίκα του και τα παιδιά του,που ήδη τότε είχαν να τον συναντήσουν πάνω από 13 χρόνια.

Διαβάστε το τηλεγράφημα του Wikileaks
Ηταν 1993 όταν οι κάµερες της αµερικανικής πρεσβείαςστην Αθήνα «συνέλαβαν» τονχειριστή του επικοινωνιακού κλωβούστο κέντρο απορρήτων τηλεπικοινωνιώνΣτίβεν-Σταύρου Λάλα να υποκλέπτει ευαίσθητα έγγραφα, αντί να τα καταστρέφει. Στη δίκηπου ακολούθησε στην Ανατολική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο ελληνικής καταγωγής Λάλας οµολόγησε τηνενοχή του για«συνωµοσία σε διάπραξηκατασκοπείας µε την παροχή διαβαθµισµένων πληροφοριών σε κύκλους των ελληνικών µυστικών υπηρεσιών», όπως αναφέρεται στο διπλωµατικό έγγραφο 06Athens1582. «Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων πριν από τη σύλληψή του παρείχε τουλάχιστον 240 “εµπιστευτικά” και “απόρρητα” έγγραφα σε έλληνα στρατιωτικόαξιωµατούχο, µε αντάλλαγµα χρήµατα, περιλαµβάνοντας µηνύµατα υψηλής ευαισθησίας που αποκάλυπταν µυστικές ταυτότητες και την περιγραφή της εργασίας υπαλλήλων της CIA», επισήµανε ο αµερικανός πρεσβευτής Τσαρλς Ρις στο τηλεγράφηµα.

ΒΆΡΙΆ ΠΟΝΗ. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 168µήνες φυλάκιση και επιπλέον60 µήνες υπό επιτήρηση σε κατ’οίκον περιορισµό.Οι φωτογραφίες του όταν έβγαινε από την αίθουσα τουδικαστηρίου αλυ σοδεµένος, να φέρνει τα χέρια του στο κεφάλι, µε τη λεζάντα «ο κατάσκοπος», έκαναντον γύρο τουκόσµου. Από εκείνη τη στιγµή ο Λάλας θα περνούσε τα επόµενα χρόνια της ζωής του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. «Υπήρχανπολλές οµάδεςµε αρχηγούς, που ήταν σκληροί άνθρωποι. Αλλη οµάδα ήταν οι Μεξικανοί, άλλη οι µαύροι, άλλη οι λευκοί. Ακόµα και ανάµεσά τους υπήρχαν µικρότερες οµάδες και µεταξύ τους είχαν πολλές διαφορές, που τις έλυναν µε βίαιους τρόπους. Δεν πρέπει όµως να κρύψω ότι υπήρχαν και πολλά καλά παιδιά, τα οποίακάποια στιγµή θα ήθελα να τα ξανασυναντήσω», έλεγε ο Λάλας για τα χρόνια της φυλακής. Παρά την προσφορά του, η ελληνική πλευρά δεν θα παραδεχόταν επίσηµα –σεκάποιες περιπτώσεις και ανεπίσηµα – την ύπαρξή του...

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. Οπως προκύπτει από τοεµπιστευτικό τηλεγράφηµα πουδιέρρευσεστο Wikileaks, τον Μάιοτου 2003ο «χρυσόςκατάσκοπος» αιτήθηκε ναεκτίσει το υπόλοιπο τηςποινής τουστην Ελλάδα, στοπλαίσιο τηςελληνοαµερικανικής ΣύµβασηςΜεταφοράς Κρατουµένων. «Οι ΗΠΑ δεν έλαβαν από την ελληνική κυβέρνηση στοιχεία που να υποστηρίζουν το αίτηµα µεταφοράς του. Το FBI, ο εισαγγελέας και αξιωµατούχοι του τοµέα της αντικατασκοπίας αντιτάχθηκαν σθεναρά στο αίτηµα και απορρίφθηκε», αναφέρεταιστο διπλωµατικό έγγραφο της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Μετά την απελευθέρωσή του στις 8 Ιουλίου 2005, ο Λάλας µεταφέρθηκε σε σπίτι στην περιοχή της Μασαχουσέτης και ασχολιόταν µε ξυλουργικές εργασίες, πάντα υπό επιτήρηση. Τον ίδιο µήνα η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ανεπίσηµα πληροφορίες για τις συνθήκες τής «υπό επιτήρηση απελευθέρωσής» του. «Εκείνη την περίοδο το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του αµερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι θα εναντιωνόταν σε αίτηµα για να ταξιδέψει ο Λάλας στην Ελλάδα και θα “αντιτασσότανπάρα πολύ” στη µετάθεση τηςποινής περιορισµού του στηνΕλλάδα στο πλαίσιοτης Σύµβασης Μεταφοράς Κρατουµένων, σηµειώνονταςότι τοαδίκηµα είναι πολύσοβαρό»,έγραφαν οι Αµερικανοί.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ. Στις αρχέςτου 2006, το ελληνικόυπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο υπουργός κ.Αναστάσης Παπαληγούρας µελέτησε µε ιδιαίτερη ευαισθησία την υπόθεση του Σταύρου Λάλα και είναι διατεθειµένος να επιδείξει έµπρακτα το ενδιαφέρον του. Εφόσον ο κ. Λάλας απευθύνει ο ίδιος το σχετικό αίτηµά του στουπουργείο Δικαιοσύνης, ο υπουργός προτίθεται να θέσει το θέµα στην αµερικανική πλευρά και να εξαντλήσει όλες τις υπάρχουσες νοµικές δυνατότητες στην προσπάθειά του να ξαναβρεθεί ο κ.Λάλας κοντά στην οικογένειά του το συντοµότερο δυνατόν». Τον Φεβρουάριο του 2006 ο Τζον Ζουέρλινγκ, συνήγορος του Λάλα, έστειλε στο ελληνικόυπουργείο Δικαιοσύνης τη δικαστική απόφαση των ΗΠΑ και τα περιοριστικά µέτρα που επιβλήθηκαν στον «χρυσό κατάσκοπο» µαζί µε το σχετικό αίτηµά του. Λίγους µήνες µετά ο Μιχάλης Κυπριανού,νοµικός εκπρόσωπος και εγκάρδιος φίλος του Λάλα, είπε στα «ΝΕΑ»: «Στο υπουργείο Δικαιοσύνης έλεγαν ότι δεν έλαβαν ποτέ τα έγγραφα από τον δικηγόρο του Σταύρου, κ.Ζουέρλινγκ, ενώ ο ίδιος υποστηρίζειότι έχει αποδεικτικό της παραλαβής τους. Μιλήσαµε στο τηλέφωνοµε τον κ. Δρίτσα, διευθυντή του γραφείου του υπουργού, και µου είπε “δεν έχουµε πάρει τίποτα ακόµα. Θα ψάξω στο υπουργείο να δω µήπωςέχουν έρθει, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόµα στο γραφείο µου”». Ο Κυπριανού,που έχει αποβιώσει, υποστήριζε ότι ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού του τηλεφώνησε µετάκαι του είπε πως έχει ψάξει ολόκληρο το υπουργείο, αλλά δυστυχώς δεν βρήκε κάτι. Ετσι, οΚυπριανού ξαναέστειλε τα έγγραφα µε email και µε κούριερ για να είναι βέβαιος ότι αυτή τη φορά δεν θα χαθούν. Σε ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ» που δηµοσιεύθηκε στις 9 Ιουνίου 2006 το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ ο κ. Δρίτσας δήλωσε πως «δεν έχουµε κάποια τελική απάντηση – εν πρώτοις όµως δεν διαβλέπουµε κάποια δυνατότητα µεταφοράς του κρατουµένου. Αυτά µε µία επιφύλαξη, περιµένουµε τηνεπίσηµη απάντηση των υπηρεσιών και του νοµικού µας συµβούλου». Την ίδια ώρα ο Λάλας, µέσω του νοµικού του εκπροσώπου Μιχάλη Κυπριανού, διαµήνυε ότι άλλη µία φορά η ελληνική κυβέρνηση τον έχει ξεχάσει. «Μέσα σε τρεις µήνες έχουµε στείλει τρεις φορές τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίεςγια να κάνω το υπόλοιπο της ποινής µου στην Ελλάδα, αλλά δενέχω λάβει ακόµα κάποια απάντηση. Το µόνο που θέλω είναι να βρεθώ στην οικογένειά µου», έλεγε ο «χρυσός κατάσκοπος». ΤΙ ΕΓΡΆΦΕ. Στις 16Ιουνίου 2006ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας έστειλεεπιστολή στον οµόλογό του στις ΗΠΑ Αλµπέρτο Γκονζάλες, όπου αναφέρεται ότι από τη στιγµή που η σύζυγος και τα παιδιά του Λάλα είναι πλέον µόνιµοι κάτοικοι Ελλάδας, «είναι σηµαντικό για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς να του επιτραπεί να εκτίσει το υπόλοιπο τηςδευτερεύουσας ποινής του (σ.σ.κατ’ οίκονπεριορισµός) στην Ελλάδα». Ο υπουργός σηµείωνε πως «οι ελληνικές δικαστικές αρχές και η ελληνική κυβέρνηση αναλαµβάνουν την υποχρέωση να τιµήσουν όλους τους όρους εποπτείας που έχουν επιβληθεί στον κ. Λάλα από το αµερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της Ανατολικής Βιρτζίνια». Ακόµα τόνιζε ότι η µεταφορά του Λάλα στην Ελλάδα θαδηµιουργούσε θετικό κλίµα και θα βελτίωνε τις ήδη καλές σχέσεις µεταξύ του ελληνικού και του αµερικανικού τοµέα της δικαιοσύνης. Την ίδια ηµέρα ο Παπαληγούρας κοινοποίησε την επιστολήστον πρεσβευτήΡις, επισηµαίνοντας ότι βασίζεται στην υποστήριξή του για την ικανοποίηση του αιτήµατος. Επίσης την ίδια ηµέρα, η είδηση για την επιστολή του υπουργού προς τον Γκονζάλες αναπαράχθηκε από τα ελληνικά µέσα ενηµέρωσης, ενώ και την εποµένη η επιστολή συνέχιζε να απασχολεί τον Τύπο.

Στο εµπιστευτικό τηλεγράφηµα της αµερικανικής πρεσβείας που εστάλη στο Στέιτ Ντιπάρτµεντστις 20 Ιουνίου 2006, ηεισήγηση του Τσαρλς Ρις για τοθέµα του Λάλαανέφερε: «Η δηµοσιοποίηση της επιστολής στον Τύποπριν ακόµαπαραδοθεί σε εµάς,δείχνει ότι αυτή προοριζόταν σε µεγάλο βαθµόγια δηµόσια χρήση». Ο αµερικανός πρεσβευτής έκρινε ότι στην περίπτωση που ικανοποιηθείτο αίτηµατης ελληνικής κυβέρνησης«θα προκύψουν µικρά οφέλη για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ»και εισηγήθηκε να µην εκτίσει ο Λάλαςτο υπόλοιπο της υπό περιορισµό ποινής του στην Ελλάδα. «Ωστόσο, προτείνουµε στην απάντησή µας να εστιάσουµε στο γεγονός ότιοι όροι της επιτήρησης του κ. Λάλα ανήκουν στη σφαίρα ευθύνης της ανεξάρτητης δικαιοσύνης»,επισήµανε οαµερικανός πρεσβευτής.

Διαβάστε όλα τα τηλεγραφήµατα του Wikileaks στο www.tanea.gr/wikileaks
«Με αγνοούν»
«Μέσα σε τρεις µήνες έχουµε στείλει τρεις φορές τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να κάνω το υπόλοιπο της ποινής µου στην Ελλάδα, αλλά δεν έχω λάβει ακόµα κάποια απάντηση. Το µόνο που θέλω είναι να βρεθώ στην οικογένειά µου», έλεγε το 2006 ο «χρυσός κατάσκοπος» Στίβεν Λάλας             ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Τι κάνει τελικά η πλατεία;


Γράφει ο Κλεισθένης.

Καλύτερα να με χαρακτηρίσουν μηδενιστή παρά ψεύτη και υποκριτή.
Επί τρεις και πλέον βδομάδες οι αγανακτισμένοι δίνουν καθημερινά το παρόν στις πλατείες σ’ όλη την Ελλάδα.
Όλοι χαιρετίσαμε και στηρίξαμε το κίνημα των αγανακτισμένων.
Ειδικά το διαδίκτυο και τα ελεύθερα ιστολόγια αφιέρωσαν πολύ χώρο και χρόνο στηρίζοντας τους αγανακτισμένους και τις κινητοποιήσεις τους.
Μέχρι σήμερα αυτά που κέρδισε το κίνημα των αγανακτισμένων είναι ελάχιστα.
Τα μέτρα της κατοχικής κυβέρνησης περνάνε κάθε μέρα.
Τα γιούχα, οι αποδοκιμασίες και τα γιαουρτώματα δεν πτοούν τους σάπιους πολιτικούς.
Η κατοχή συνεχίζεται και η εκποίηση-ξεπούλημα της χώρας προχωράει με ταχείς ρυθμούς.
Εδώ ξεπροβάλει το ακανθώδες ερώτημα.
Γιατί οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων δεν έχουν σχεδόν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα;
Φυσικά δεν φταίει η συμμετοχή που ήταν και είναι πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα.
Φυσικά δεν φταίνε τα κόμματα που ήταν και είναι ανύπαρκτα στους χώρους συγκέντρωσης.
Τότε τι φταίει;
Μήπως η όλη διαδικασία είναι βαλβίδα διαφυγής της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης;
Μήπως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι αρχηγίσκοι που ζητούν την πρωτοκαθεδρία στην καθοδήγηση του κινήματος;
Μήπως οι συμμετέχοντες τελικά έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις και θέσεις περί του πρακτέου;
Μήπως υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση κοινής στάσης και κοινών πρακτικών για την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων;
Μήπως η παντελής έλλειψη πολιτικής πρότασης για το τι μέλει γενέσθαι;
Η γνώμη μου είναι ότι αυτά φταίνε ίσως και κάποια άλλα.
Έχω ξαναγράψει ότι όσο το κίνημα παραμένει στην διαμαρτυρία (ειρηνική ή όχι) και δεν κάνει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις (που θα ζυμωθούν απ’ το λαό για να αποκτήσουν δυναμική αλλαγών) δεν πρόκειται να φέρει αλλαγές στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική της υπό την τρόικα κυβέρνησης.
Στις πλατείες επικρατεί η άποψη ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με κομματικό τρόπο. Η άποψη αυτή αν και πλειοψηφική είναι λάθος.
Τα σημερινά κόμματα έχοντας δημιουργήσει το πρόβλημα δεν μπορούν να το επιλύσουν. Σωστά!
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λυθούν τα σημερινά αδιέξοδα.
Η διαδικασία πρέπει να είναι πολιτική και πολιτική διαδικασία προϋποθέτει κόμματα. Τα περί άμεσης δημοκρατίας και η αρχαιολαγνεία μόνο ζημιά κάνουν. Είναι ανεφάρμοστα.
Η αποχή των πολιτών από κομματικές διαδικασίες είναι λάθος και δεν οδηγεί σε διέξοδο αλλά διευκολύνει το ήδη υπάρχον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.
Αυτοί που τάσσονται με τη δημιουργία νέων κομμάτων ας προχωρήσουν, ποιος τους εμποδίζει; Γιατί δεν το αποτολμούν;
Ήδη υπάρχουν κάποιες νέες δημιουργίες κομμάτων που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. Ας τα πλαισιώσουν. Ποιος τους εμποδίζει;
Αυτοί που αν και αγανακτισμένοι εξακολουθούν να στηρίζουν κάποιο απ’ τα υπάρχοντα κόμματα γιατί γυρίζουν την πλάτη τους σ’ αυτά; Γιατί αφήνουν τα υπάρχοντα κομματόσκυλα να αποφασίζουν; Γιατί παραχωρούν τις πρωτοβουλίες στους σάπιους και φθαρμένους πολιτικούς;
Αυτή η στάση διευκολύνει την παντοδυναμία των κομματικών μηχανισμών που νέμονται την κομματική εξουσία προς όφελός τους και σε βάρος και των κομμάτων τους και της χώρας.
Οι αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα κόμματα (για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν σ’ αυτά) δεν θα γίνουν απ’ τους βολεμένους των κομματικών μηχανισμών αλλά από τους νέους που με την συμμετοχή τους θα αλλάξουν τους ενδοκομματικούς συσχετισμούς και θα συνεισφέρουν με προτάσεις και πράξεις στις αναγκαίες κομματικές αλλαγές.
Οι αλλαγές στα κόμματα γίνονται από τα μέσα και όχι από τα έξω.

Αλλάζοντας κάπως το θέμα αναρωτιέμαι η πλατεία έχει διευκρινίσει τι ακριβώς θέλουμε σαν Έλληνες, που πάμε; Πως θα πάμε, Σε τι πιστεύουμε;
Πολλοί θέτουν ζήτημα αλλαγής του Ελληνικού δόγματος με κάποιο άλλο που θα εγγυηθεί την ύπαρξή μας σαν Έθνος και σαν λαός.
Τα όσα δυτικοευρωπαϊκά μας επιβλήθηκαν από την ανασύσταση του Ελληνικού κράτους πρέπει μας λένε να τα απορρίψουμε. Ναι! Με τι θα τα αντικαταστήσουμε; Υπάρχουν προτάσεις Που είναι αποδεκτές απ’ την πλατεία;
Συμφωνούν με τον Κοντογιώργη; Με τον Γιανναρά; Με ποιον;
Στο οικονομικό πεδίο ενστερνίζονται τις απόψεις του Βαρουφάκη; Του Καζάκη; Του Καισάριου; Τίνος τέλος πάντων.

Σε όλα όσα προανέφερα η πλατεία οφείλει να απαντήσει διαφορετικά ο κόσμος θα κουραστεί, το κίνημα θα εκφυλιστεί αν δεν αυτοακυρωθεί και στο τέλος θα ‘χει γίνει μια τρύπα στο νερό.

ΠΗΓΗ:ideopigi.blogspot.com

Το μανιφέστο της Πλατείας

«Εργολαβική Κυβέρνηση» λαϊκής εντολής και ευθύνης.
... Η μόνη λύση για έξοδο από την κρίση.
Καθημερινά ακούμε —και στο άμεσο μέλλον θα ακούμε ακόμα πιο συχνά— για έκτακτες λύσεις "σωτηρίας" του ελληνικού λαού. Θα ακούμε έννοιες, τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς τις γνωρίζουν μόνον από την ανάγνωση των βιβλίων της ιστορίας …Έννοιες όπως "Οικουμενική Κυβέρνηση", "Κυβέρνηση εθνικής Σωτηρίας", "Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων" κλπ.. Όλα αυτά είναι λάθος. Γιατί; Γιατί όλα αυτά προϋποθέτουν συνθήκες, οι οποίες σήμερα ευτυχώς δεν υπάρχουν. Προϋποθέτουν ο λαός να έχει άγνοια των όσων συμβαίνουν και —πάνω στην αδυναμία του να βρει ο ίδιος λύση— ν' αναγκαστεί να δώσει "λευκή" "εντολή" σε "εκλεκτούς", για να τον "σώσουν". Όλοι αυτοί οι τύποι των Κυβερνήσεων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν το "αυτόβουλο". "Πουλάνε" την "τεχνογνωσία" τους σε έναν λαό, ο οποίος δεν γνωρίζει πώς να σωθεί μόνος του και παραδίδει "λευκή" επιταγή.
Όμως, αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Στην κυριολεξία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο κόσμος γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει και έχει άποψη για τη λύση που τον ευνοεί. Αμφισβητεί τους άθλιους που τον κυβερνούν και δεν πιστεύει πλέον ότι μπορούν να τον "σώσουν" …Όχι επειδή δεν γνωρίζουν τι να κάνουν, αλλά επειδή κρίνει ότι έχουν επιλέξει να μην το κάνουν. Έχουν επιλέξει να ταυτιστούν με τους "φονείς" του ελληνικού λαού και αυτούς υπηρετούν.
Αυτό ακριβώς είναι και το λεπτό σημείο των όσων συμβαίνουν σήμερα. Ο κόσμος, που βγαίνει στις πλατείες να διαμαρτυρηθεί, έχει δική του άποψη για το ποια πολιτική πρέπει ν' ακολουθηθεί και αμφισβητεί ευθέως αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στη Βουλή… Αμφισβητεί ότι μπορούν να τον "σώσουν". Τους θεωρεί όχι απλά ανίκανους, αλλά προδότες. Όταν λοιπόν όλοι αυτοί θεωρούνται από τον λαό ως προδότες, ευνόητο είναι πως παύει κάθε συζήτηση για "Οικουμενική Κυβέρνηση", στελεχωμένη από το υπάρχον πολιτικό δυναμικό και με δικό της "αυτόβουλο".
Το μόνο, το οποίο απομένει, είναι Κυβέρνηση "εργολαβίας". Τι σημαίνει αυτός ο καινοφανής όρος; Σημαίνει Κυβέρνηση, η οποία θα "δεσμευτεί" εκ των προτέρων να πράξει όχι ό,τι αυτή η ίδια νομίζει, αλλά ό,τι νομίζει ο "εντολοδότης" της και άρα ο λαός. Η οποιαδήποτε ομάδα "αγανακτισμένων" πολιτών μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία στις επόμενες εκλογές. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει υποχρέωση να καταθέσει δικό της "πρόγραμμα". Υποχρέωση έχει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις απέναντι στις εντολές του "εργοδότη" της και τίποτε παραπάνω. Μια οποιαδήποτε ομάδα μορφωμένων, αξιόπιστων και εντίμων πολιτών μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Ακολουθώντας το συνταγματικό τυπικό, μπορεί να ιδρύσει κόμμα και αφού περιγράψει προεκλογικά τα "πώς" θα εξυπηρετήσει τις εντολές του λαού, μπορεί στη συνέχεια να διεκδικήσει την ψήφο του.
Αυτή είναι η ιδιομορφία αυτού, του οποίου λέμε σήμερα. Μέχρι σήμερα οι Κυβερνήσεις προέρχονταν από τα γνωστά κόμματα τον ιδεολογιών …Τα κόμματα, τα οποία —όπως αποδείχθηκε— "δούλευαν" τον λαό. Τον "δούλευαν", γιατί, ενώ προεκλογικά τού παρουσίαζαν τον "ιδανικό" τους κόσμο και του ζητούσαν να τα στηρίξει για να του τον προσφέρουν, στη συνέχεια "ξεχνούσαν" τις υποσχέσεις τους, επιλέγοντας να υπηρετήσουν τα λεγόμενα "μεγάλα" και από τη φύση τους αντιλαϊκά "συμφέροντα" …Όλοι, δήθεν "διαφορετικοί" προεκλογικά, κατέληγαν ολόιδιοι μετεκλογικά. Αυτό ήταν το "δούλεμα". Άλλος "πουλούσε" καπιταλιστικές "οάσεις" και άλλος σοσιαλιστικούς "παραδείσους", αλλά ο λαός, κάθε φορά που "αγόραζε" την πραμάτεια τους, καταδικαζόταν στο να εγκλωβίζεται στην ίδια "έρημο" της φτώχειας και της μιζέριας. Μόνον οι "έμποροι" υποσχέσεων ευημερούσαν στη χώρα.
Σήμερα και εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης, έχει αποκαλυφθεί το "παιχνίδι" της απάτης. Φαίνεται πλέον πως όλοι οι "έμποροι" είναι ίδιοι μεταξύ τους και αδύναμοι να δώσουν λύσεις στην κατάσταση. Τα ψέματά τους —αλλά ακόμα και οι ίδιοι— έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Τα "προϊόντα" τους βρίσκονται στα "αζήτητα", γιατί ο λαός τα έχει ψηφίσει ήδη όλα και τα έχει δοκιμάσει επίσης όλα. Σήμερα αυτός ο λαός έχει άποψη για τον δικό του ιδανικό "κόσμο" και μπορεί να λειτουργήσει ως "εργοδότης" …Δεν χρειάζεται πανάκριβο κι ανεξέλεγκτο "αρχιτέκτονα" ..Δεν χρειάζεται κόμματα, τα οποία πρεσβεύουν διαφορετικές ιδεολογίες-απόψεις. Έχει ιδεολογία ο κόσμος …και αυτήν είναι η δημοκρατική. Έναν απλό "εργολάβο" χρειάζεται, για να κάνει με τον πιο συμφέροντα τρόπο αυτά, τα οποία εξυπηρετούν τη δική του άποψη.
Στις επόμενες εκλογές, δηλαδή, μπορεί να "αποθεωθεί" η Δημοκρατία, εφόσον μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει όπως προβλέπει η ίδια η έννοιά της. Απόλυτη Δημοκρατία, εφόσον ο λαός θα μπορεί ν' αποφασίσει γι' αυτά που θέλει να ζήσει και ο ίδιος θα κληθεί να επιλέξει αυτούς, οι οποίοι θα του τα προσφέρουν. Αυτό σημαίνει πως ο λαός θα θέτει τις προδιαγραφές και οι "υποψήφιοι" θα διαγωνίζονται μεταξύ τους ανάλογα με το πόσο "κοντά" μπορούν να βρεθούν στις προδιαγραφές αυτές. Ο κυρίαρχος λαός θ' αποφασίζει και θα παίρνει τις ευθύνες του γι' αυτούς που τον κυβερνούν.
Εξαιτίας αυτής της λειτουργίας, είναι δυνατόν να προκύψουν νέες ηγεσίες, οι οποίες θα προέρχονται από τα "σπλάχνα" του λαού και όχι από τα υπόγεια των ξένων πρεσβειών. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Ο λαός θα θέτει τις "προδιαγραφές" —ως απόλυτος κυρίαρχος και εργοδότης— και η εκάστοτε "Εργολαβική Κυβέρνηση" θ' αναλαμβάνει απλά να "εκτελέσει" τις εντολές του. Υπόλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στον Πλανήτη ολόκληρο θα είναι ο λαός και όχι η Κυβέρνηση. Ο λαός θα είναι ο Κυρίαρχος και αυτός θ' αναλάβει να στηρίξει το βάρος των επιλογών του. Κανένας διεθνής παράγοντας δεν θα μπορεί να πιέσει αυτήν την Κυβέρνηση, γιατί απλούστατα θα είναι Κυβέρνηση-"εργολάβος".
…Κυβέρνηση περιορισμένης "ευθύνης", η οποία επιλέχθηκε με εκλογές ως εκφραστής εκείνου που φέρει την ευθύνη …και είναι ο ίδιος ο λαός …Ο λαός, ο οποίος μόνος του θα προσδιορίσει τις "κόκκινες γραμμές", που αφορούν τη Δημοκρατία του …Ο λαός, που θα πάρει ο ίδιος πάνω του την ευθύνη να προστατεύσει αυτές τις "γραμμές" άμυνας, όταν θα βρεθεί η δική του Κυβέρνηση υπό εξωτερική πίεση. Αν, δηλαδή, πληρωθούν ή όχι τα ομόλογα, αυτό είναι ευθύνη του λαού και όχι εκείνου ο οποίος εμφανίζεται ως Πρωθυπουργός της χώρας. Αν θα ιδιωτικοποιηθούν οι χρυσοφόρες ΔΕΚΟ ή όχι, αυτό θα είναι ευθύνη του λαού και όχι εκείνου ο οποίος εμφανίζεται ως επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας. Αν πραγματικά θα ανεξαρτητοποιηθεί ή όχι η Δικαιοσύνη, αυτό θα είναι ευθύνη του λαού και όχι εκείνου που κατά καιρούς θα εμφανίζεται ως αρχηγός της κυβέρνησης και μπορεί να απειλείται από τις ξένες πρεσβείες.
Εδώ μπορεί να καταλάβει κάποιος και το σφάλμα όλων αυτών, οι οποίοι ζητούνε μια λανθασμένη άμεση Δημοκρατία της φλυαρίας και της ανοησίας. Απαιτεί μεγάλο θράσος και μόνον να σκεφτείς ότι μπορείς —έτσι στο πρόχειρο— να "διορθώσεις" τους αρχαίους Έλληνες. Άμεση δημοκρατία είχαν οι βάρβαροι. Οι Έλληνες είχαν Δημοκρατία με Θεσμούς …Οργανωμένη Δημοκρατία με αρχή, μέση και τέλος. Με άμεση δημοκρατία λειτουργούν οι όχλοι. Με άμεση δημοκρατία έκαιγαν τις μάγισσες και τους αιρετικούς στον Μεσαίωνα. Ο θεσμός των δημοψηφισμάτων είναι κάτι διαφορετικό, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο νόημα μέσα στη δημοκρατική λειτουργία.
Με δημοψηφίσματα ο λαός παίρνει τις μεγάλες ευθύνες, όταν πρέπει να προστατεύσει "κόκκινες γραμμές" …Όταν πρόκειται να υπερασπιστεί το δίκιο του και το μέλλον του …Όταν με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ φυλάσσονται ή εγκαταλείπονται εθνικές, πολιτικές ή κοινωνικές "Θερμοπύλες". Με δημοψηφίσματα δεν μπορείς να κυβερνάς ένα κράτος στην καθημερινότητά του. Για την εξουσία της καθημερινότητας αρκεί το Σύνταγμα και οι θεσμοθετημένες κυρίαρχες εξουσίες. Ο λαός με δημοψηφίσματα προστατεύει τα συμφέροντά του από εξωτερικές απειλές και απειλεί τις άχρηστες κυβερνήσεις, οι οποίες τον απειλούν εκ των έσω.

Τι απαιτεί σήμερα ο εξοργισμένος ελληνικός λαός;

1) Δικαιοσύνη.

2) Τιμωρία των υπευθύνων.

3) Προστασία της εθνικής περιουσίας.

4) Απαλλαγή από το απεχθές χρέος.

5) Εθνική άμυνα απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τοκογλύφους.

6) Ηθική αποκατάσταση των κατασυκοφαντημένων Ελλήνων.

7) Ανάπτυξη.


…Αυτά απαιτεί ο λαός και τα κόμματα του μέλλοντος πάνω σ' αυτούς τους "άξονες" θα πρέπει να κινούνται. Το καθένα από αυτά θα πρέπει να "υπόσχεται" ότι θα μπορεί να τα ικανοποιήσει σε έναν μεγάλο βαθμό. Ο λαός θα βλέπει τις "υποσχέσεις" τους και πάνω σ' αυτές θα ψηφίζει. Αθέτηση των υποσχέσεων θα θέτει την κυβέρνηση υπό γενική αμφισβήτηση. Στα όποια "κωλύματα", τα οποία θα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, εξαιτίας των παραπάνω "προδιαγραφών", θα διενεργούνται δημοψηφίσματα, ώστε την ευθύνη να τη φέρει πάντα ο εντολοδότης και άρα ο λαός.
Τι προτείνουμε λοιπόν εμείς στον κόσμο, ο οποίος σήμερα κατακλύζει εξοργισμένος τις πλατείες; Του προτείνουμε μια σειρά από προτάσεις, ώστε να του παραδώσουμε μια γνώση, την οποία κρίνουμε ως χρήσιμη …Ασφαλή γνώση, ώστε να έχει πάντα υπ' όψη του έναν "οδηγό", όταν θα "κρίνει" τους μελλοντικούς κυβερνήτες του …Έναν "μπούσουλα", ώστε να βρίσκει πάντα έναν ασφαλή "δρόμο", όταν καλείται να "βαδίσει" προς τα "εμπρός".
Θα ξεκινήσουμε λοιπόν τις προτάσεις μας από το σκληρό "θεμέλιο" της κάθε Δημοκρατικής Κοινωνίας και το οποίο είναι η Δικαιοσύνη …Τον θεσμό εκείνον, ο οποίος από μόνος του μπορεί να γίνει το αίτιο τόσο για τα καλύτερα όσο και για τα χειρότερα, που μπορούν να συμβούν σε μια κοινωνία ανθρώπων.
1) Δικαιοσύνη.

Η ατιμωρησία, η οποία απειλεί ένα κράτος και μια κοινωνία με "σήψη", δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο είναι απλά θέμα ατυχίας να εκδηλωθεί και να πλήξει μια κοινωνία. Η ατιμωρησία δεν είναι ούτε βροχή ούτε καύσωνας, ώστε να εκδηλώνεται ανεξέλεγκτα και χωρίς να υπάρχουν ευθύνες. Η ατιμωρησία είναι ένα μεγάλο κοινωνικό έγκλημα, το οποίο γίνεται από ανθρώπους με ονοματεπώνυμα. Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία με απόφασή της διατηρεί στη θέση του έναν επίορκο, διεφθαρμένο και άθλιο δικαστή, όπως είναι ο υπόδικος Ζαγοριανός, δεν έχει θέση όχι απλά στον Ιερό Άρειο Πάγο, αλλά ούτε στα βρόμικα πεζοδρόμια της πλατείας Βάθης.
Από τη στιγμή που η σημερινή ηγεσία της Δικαιοσύνης επέλεξε να κρατήσει στους "κόλπους" της τον επίορκο δικαστή, ο οποίος διευκόλυνε τη Siemens να διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματός της, στην ουσία αποφάσισε η ίδια για την τύχη της. Σε μια εποχή που η ίδια η ελληνική Δημοκρατία κλονίζεται από το σκάνδαλο της Siemens, η Δικαιοσύνη επέλεξε να ταυτιστεί με τον ένοχο, καθιστώντας τον εαυτό της συνένοχο.
Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, τα πράγματα αποκτούν τη δική τους δυναμική. Όταν καταρρέει ένα ολόκληρο πολιτικό σκηνικό, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να παραμένει ακλόνητος ένας βασικός πυλώνας της εξουσίας. Δεν μπορεί να καταρρέει το παράνομο κι "αμαρτωλό" σύμπλεγμα των δύο εξουσιών και να επιβιώνει η τρίτη εξουσία, η οποία δεν τις εμπόδισε να είναι "αμαρτωλές". Όταν ο λαός αμφισβητεί τις δύο κυρίαρχες εξουσίες —τις οποίες υποτίθεται ελέγχει με την ψήφο του—, δεν μπορεί να επιβιώσει η τρίτη εξουσία, η οποία είναι πλέον φανερό ότι, για να φτάσουμε στο σημείο αυτό, δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να τιμωρηθούν αυτοί, τους οποίους θεωρείς κλέφτες και ν' αντέξει η εξουσία εκείνη, η οποία ήταν η κατά τον νόμο υπεύθυνη να μην επιτρέπει σε κλέφτες να κυβερνάνε.
Όταν οι απλοί πολίτες μιλάνε με αποδείξεις για κλέφτες πολιτικούς, αυτή, η οποία είναι ένοχη, είναι η Δικαιοσύνη. Όταν οι περισσότεροι επιφανείς πολιτικοί είναι "έξω", εξαιτίας παραγραφών και όχι επειδή είναι αθώοι, ευνόητα είναι μερικά πράγματα, τα οποία αφορούν τη Δικαιοσύνη. Με λαϊκή εντολή, λοιπόν, θα πρέπει η επόμενη "Εργολαβική Κυβέρνηση" να καρατομήσει το σύνολο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Με τη λογική του ακρωτηριασμού πάνω σε δικαίους και αδίκους θα πρέπει ν' απομακρυνθεί η "σαπίλα", η οποία σήμερα είναι υπεύθυνη για την ατιμωρησία και για τα πάσης φύσεως "παραδικαστικά" κυκλώματα.
Από τη στιγμή που το ίδιο το Σύνταγμα έδινε τη δυνατότητα στους δικαστικούς να υπερασπιστούν το κύρος της Δικαιοσύνης και δεν το έκαναν, δεν υπάρχουν "αθώοι". Δεν χρειάζεται να είναι ένας δικαστικός ένοχος διαφθοράς, ώστε να καρατομηθεί …Και ανίκανος να είναι, το ίδιο δικαιούται. Από τη στιγμή που οι Ανώτατοι Δικαστικοί μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις και προαγωγές έφτασαν στην κορυφή μιας "σάπιας" Δικαιοσύνης —και άρα δεν έκαναν τίποτε, για να καθαρίσει ο "κόπρος του Αυγείου"— δεν δικαιούται κανένας από αυτούς να παραμείνει στη θέση του. Αν τα "πήραν", για να μην αντιδρούν, πρέπει να πάνε φυλακή. Αν "φοβούνταν" ν' αντιδράσουν, για να μην χάσουν τις προαγωγές τους, πρέπει να πάνε στα σπίτια τους. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να παραμείνουν στις θέσεις τους. Δεν μπορείς να είσαι "αραχτός" στο κέντρο ενός "βόθρου" και να ισχυρίζεσαι πως είσαι "καθαρός".
Όταν αυτοί οι "θαμώνες" του δικαστικού "βόθρου" είναι εκείνοι, οι οποίοι με την εγκληματική τους αδράνεια ευθύνονται για τη σημερινή οργή του κόσμου, ευνόητο είναι πως δεν δικαιούνται να παραμείνουν στις θέσεις τους. Οι δικές τους παραλείψεις, προδοσίες και διαφθορές, έφτασαν τον κόσμο στα όρια της "έκρηξης" και τον έβγαλαν στους δρόμους. Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε στοιχειωδώς, ο λαός δεν θα βρισκόταν τώρα εξοργισμένος στους δρόμους. Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε επαρκώς, δεν θα υπήρχαν οι ατιμώρητοι κλέφτες, οι οποίοι σήμερα καταγγέλλονται από τον λαό ως προδότες και ως εκ τούτου δεν θα φτάναμε στα σημερινά αδιέξοδα της χρεοκοπίας.
Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε στοιχειωδώς, δεν θα υπήρχε καν Γιωργάκης στη σημερινή Κυβέρνηση, για να μας ταλαιπωρεί με την προδοσία του …Θα είχε πάει φυλακή από τότε που μοίραζε ως Υπουργός Εξωτερικών δημόσια χρήματα στη μάνα του, στα αδέρφια του και στους κολλητούς του. Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε στοιχειωδώς, δεν θα υπήρχε η συμμορία των συνενόχων πολιτικών, η οποία σήμερα μας περιγελά, θωρακισμένη πίσω από την "ασπίδα" των παραγεγραμμένων εγκλημάτων …Η αποθρασυμένη —λόγω ατιμωρησίας— συμμορία, η οποία, μέσω αλληλοεκβιασμών και πιέσεων, μας παρέδωσε στους τοκογλύφους.
Η Δικαιοσύνη ευθύνεται, που εντελώς "παράνομα" δεν τιμωρήθηκε κανένας εγκληματίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το Χρηματιστήριο, για τα σκάνδαλα της Siemens, αλλά και για την καθημερινή διαφθορά, η οποία ταλαιπωρεί τον πολίτη από τα νοσοκομεία μέχρι τις πολεοδομίες και τη "βιομηχανία" της παραπαιδείας.
Όμως, επειδή δεν μπορούν να είναι ένοχοι οι θεσμοί, αναγκαστικά ένοχοι είναι αυτοί, οι οποίοι ενσαρκώνουν τους θεσμούς και άρα οι σημερινοί ανώτατοι Δικαστές. Οι κύριοι υπεύθυνοι αυτών των λαϊκών εγκλημάτων είναι οι ηγέτες της σημερινής Δικαιοσύνης και αυτοί δεν δικαιούνται πλέον να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Ο νόμος τούς έδινε πάντα την ευκαιρία να υπηρετήσουν τον λαό και τη Δημοκρατία και αυτοί ποτέ δεν το επιχείρησαν. Υπηρέτησαν τις εξουσίες, οι οποίες τους εξασφάλιζαν προαγωγές, επιδόματα, αυξήσεις και γενικά μερίδιο από τη "λεία". Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι όλοι οι σημερινοί Αρεοπαγίτες πρέπει να εκδιωχθούν από τις θέσεις τους ως παντελώς αποτυχημένοι. Κάποιοι από αυτούς να πάνε "σπίτια" τους και κάποιοι άλλοι κάπου αλλού. Απλά πράγματα. Όταν κάποιοι δικαστικοί έπρεπε να κλείσουν φυλακή κάποιους, που έπαιρναν τα "μέτρα" του ελληνικού λαού για να τον "θάψουν", αυτοί, όπως ο συνάδερφός τους Καλούσης, "μετρούσαν" Ρωσίδες και ευρώπουλα.
Μια νέα σύνθεση του Αρείου Πάγου —και κάτω από την "ασπίδα" της λαϊκής εντολής και υπό την απόλυτη προστασία της "εργολάβου" Κυβέρνησης— είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει εύκολα να επιτελέσει το καθήκον της. Ποιο είναι αυτό; Να κρίνει —ως κυρίαρχη εξουσία— τα του οίκου της και στη συνέχεια να κρίνει τους οίκους των άλλων. Το πρώτο, το οποίο πρέπει να κάνει, είναι να ανακτήσει το δικαίωμα να κρίνει …Να ανακτήσει το θεμελιώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της να κρίνει …Το δικαίωμα εκείνο, το οποίο για λόγους διαφθοράς, εύνοιας ή προνομίων οι προηγούμενοι ηγέτες της το είχαν απεμπολήσει.
Ένας νέος Άρειος Πάγος θα πρέπει να κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος της σημερινής διαφθοράς και ατιμωρησίας …Τον νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Να τον κρίνει ως αντισυνταγματικό και προϊόν εσχάτης προδοσίας ενός καταρρέοντος φασιστικού καθεστώτος. Να τον καταργήσει και να θέσει τους πάντες υπό την κρίση της Δικαιοσύνης. Στο όνομα του λαού να κριθούν άπαντες από τη Δικαιοσύνη …Άπαντες, γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παραγραφή για το έγκλημα της διαφθοράς …Δεν υπάρχει παραγραφή για το έγκλημα της κλοπής δημοσίου χρήματος …Δεν υπάρχει παραγραφή για το έγκλημα ...της Προδοσίας.
2) Τιμωρία των υπευθύνων.

Το κύριο πρόβλημα με τη σημερινή αθλιότητα είναι ότι μας "δουλεύουν" οι άθλιοι και ο λαός δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει συνολικά. Ακόμα και ο Βλακογιωργάκης της Μαργαρίτας μάς "δουλεύει". Σε πρόσφατο διάγγελμά του μας είπε ότι "αγωνίζεται" με αυταπάρνηση για "αμαρτίες άλλων". "Αμαρτίες άλλων". Αυτό μας το είπε ένας άνθρωπος, που για το σύνολο σχεδόν της μεταπολίτευσης τον πληρώνουμε ως ανώτατο αξιωματούχο της χώρας …Μας το είπε ένας άνθρωπος, του οποίου η υπογραφή βρίσκεται στα μισά σχεδόν "ΚΥΣΕΑ", που έχουν συγκληθεί κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και τα οποία μας βύθισαν στη σημερινή αθλιότητα …Μας το είπε ένας άνθρωπος, ο οποίος μοίραζε ανεξέλεγκτα τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών σε κολλητούς και φίλους στην εποχή της μεγάλης σπατάλης.
Το ακόμα χειρότερο είναι άλλο. Αυτός ο άνθρωπος μάς ζητάει —στο όνομα ενός ιδιόμορφου τζεφρικού "πατριωτισμού"— ν' αποδεχθούμε την κατάκτηση της πατρίδας μας από τους τοκογλύφους. Αυτόν τον αυτοκτονικό "πατριωτισμό" μάς τον ζητάει ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος είναι βέβαιον ότι "ελέγχεται" από ξένους, αν σκεφτεί κάποιος πως όλες τις προαγωγές του τις πήρε "ελέω" ξένων και προφανώς εξαιτίας προδοσιών. Χάρη στην προδοσία Οτσαλάν έγινε Υπουργός Εξωτερικών. Χάρη σε κάποια άλλη προδοσία έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αν σκεφτεί κάποιος ότι στην πρεσβεία των ΗΠΑ βρισκόταν, όταν του παραδιδόταν το "δακτυλίδι" της αρχηγίας. Με τις "πλάτες" του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές …Αυτός, ο οποίος φώναζε στα "μπαλκόνια" ότι "λεφτά υπάρχουν" και αποδείχθηκε ότι στα "υπόγεια" συζητούσε την "επέμβαση" της Τρόικα.
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός στη μεταπολίτευση, ο οποίος επιτρέπει σε όλα αυτά τα φασιστικά κτήνη να βιάζουν επί χρόνια τη Δημοκρατία και να κατορθώνουν μέχρι σήμερα να εμφανίζονται σαν "αθώοι" …Ένας σχεδιασμός, ο οποίος, ενώ εμφανίζει "θύμα", κατορθώνει και εξαφανίζει τους "θύτες". Το μυστικό αυτού του σχεδιασμού βρίσκεται στη διαχείριση της "ήττας" των εμπλεκομένων και όχι στη διαχείριση της "νίκης", όπως θα φαινόταν το πιο φυσιολογικό. Ως "ηττημένοι" —και άρα ως αποκαλυμμένοι— "σώζονται" οι εγκληματίες και όχι το αντίθετο.
Αυτό είναι το μεγάλο "κόλπο". Κάθε νέα "ήττα" ενός εγκληματία είναι μια νέα "βουτιά" στην "Κολυμπήθρα του Σιλωάμ". Κάθε νέα "ήττα" τούς "φορτίζει" για νέα "εγκλήματα". Θεωρούν ότι ο λαός τούς "τιμωρεί" με την "ήττα" και τους νομιμοποιεί να ξαναεμφανιστούν σαν "μετανοηθέντες" —και άρα "συγχωρηθέντες"— μέχρι την επόμενη "ήττα". Γι' αυτούς "τιμωρία" είναι να μην φέρουν την εξουσία και σ' αυτήν την "τιμωρία" τούς "καταδικάζει" ο λαός. Κάνουν ό,τι θέλουν, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την "τιμωρία" τους. Έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους για το ακαταδίωκτο, ώστε να περιορίζουν μόνιμα την "τιμωρία" στο επίπεδο που τους βολεύει και στην κυριολεξία κάνουν ό,τι θέλουν. Μιλάμε για αθλιότητα, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ, αν δεν τη σταματήσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος και άρα ο λαός.
Πώς μπορεί να σταματήσει αυτό; Με το να αντιμετωπιστεί η μεταπολίτευση όπως της αξίζει. Να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο φασιστικό καθεστώς, του οποίου η εξουσία μονοπωλήθηκε από τρεις οικογένειες …Οικογένειες, οι οποίες υπό την υποστήριξη και την καθοδήγηση ξένων δυνάμεων είχαν μυστική συμφωνία μεταξύ τους να μονοπωλούν την εξουσία και να εναλλάσσονται σ' αυτήν …Οικογένειες, οι οποίες, για να μην μας "λείψουν", μας ανάγκασαν να πληρώνουμε με δημόσια χρήματα τα ιδρύματα που συντηρούν την "ανάμνησή" τους.
Άποψή μας είναι ότι πρέπει να δικαστεί αυτό το καθεστώς ως ενιαίο …Να παρακαμφθούν τα κόμματα-"είδωλα" και να δικαστούν τα πρόσωπα, τα οποία επωφελούνταν από τα "είδωλα" …Να δικαστεί αυτό το καθεστώς από επαγγελματίες δικαστές στα δικαστήρια και όχι από τους ψηφοφόρους σε εκλογές, όπως επιθυμούν οι φονείς της Δημοκρατίας.
Αν, δηλαδή, επιδιώκει κάποιος να τιμωρήσει την ένοχη μεταπολίτευση, θα πρέπει να το κάνει επί του συνόλου αυτής. Πρόβλημα δεν υπάρχει. Αυτό έχει ξαναγίνει. Ακόμα και η Χούντα ήταν μια τέτοια περίπτωση. Το καθεστώς της Επταετίας δεν ήταν ομοιογενές. Αντιμετωπίστηκε δικαστικά ως ενιαίο καθεστώς, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δύο διαφορετικά καθεστώτα. Άλλη ήταν η Χούντα του Παπαδόπουλου και άλλη η Χούντα του Ιωαννίδη. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους δικαστές να τους δικάσουν από κοινού. Γιατί; Γιατί, μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πρόσωπα, τα οποία έφεραν την εξουσία του καθεστώτος, η "ανωμαλία" όμως —σε ένα κοινό χρονικό διάστημα— ήταν η ίδια.
Με τον αντίστοιχο τρόπο μπορεί ν' αντιμετωπιστεί η "Χούντα" της Μεταπολίτευσης …Μια συγκεκριμένη "ανωμαλία" για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στο οποίο ηγούνταν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Να δικαστούν όλοι οι Πρωθυπουργοί της περιόδου, οι οποίοι μας έφεραν στην άθλια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Να αντιμετωπιστούν ως "συνεργάτες" και "συνέταιροι" μεταξύ τους, ώστε να κριθούν τόσο για τα δικά τους εγκλήματα, που καταγράφηκαν στις δικές τους περιόδους, όσο και για τη συμβολή των δικών τους εγκλημάτων στο σύνολο των εγκλημάτων του "καθεστώτος". Να μην γίνει, δηλαδή, "σαλαμοποίηση" της περιόδου και χάσουμε το νόημα του εγκλήματος.
Απλά πράγματα. Είναι έγκλημα το να πατήσεις τη σκανδάλη ενός πιστολιού, αλλά πόσο έγκλημα είναι, αν δεν συνδέεται με ένα θύμα; Αυτό συμβαίνει με τη "σαλαμοποίηση" της κατάστασης. Ενώ κάποιοι εγκληματίες συμμορίτες από κοινού —και κατόπιν συνομωσίας— εκτέλεσαν έναν λαό, εμφανίζονται σαν άσχετοι μεταξύ τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοθετικό της έργο δημιούργησε ένα "πιστόλι" και πάτησε τη "σκανδάλη" του. Η Κυβέρνηση Σημίτη αυτό το "πιστόλι", που εκπυρσοκρότησε, το πήρε και το έστρεψε προς μια κατεύθυνση. Η Κυβέρνηση Καραμανλή πήρε το ίδιο "πιστόλι" και το έστρεψε προς μια άλλη κατεύθυνση. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των δύο κυβερνήσεων, εξαντλήθηκαν όλες οι "γωνίες" στόχευσης και στο μεταξύ "γέμιζε" το ελληνικό "σώμα" με θανατηφόρο "μολύβι". Στο τέλος ήρθε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για να πιστοποιήσει τον θάνατο του θύματος και να το σκυλεύσει.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι συμβαίνει και τον λόγο που οι ένοχοι προστατεύονται από τη "σαλαμοποίηση" των περιόδων του καθεστώτος; Η κάθε μία πράξη χωριστά δείχνει ευθύνες, αλλά όχι έγκλημα. Εκεί ποντάρουν όλοι αυτοί, για να γλιτώσουν. Ο πρώτος λέει ότι έφτιαξε ένα χρήσιμο "πιστόλι" και ...απλά πάτησε τη "σκανδάλη" του. Ο δεύτερος λέει ότι βρήκε ένα "πιστόλι" να "εκπυρσοκροτεί" και από κομματικό ένστικτο ...απλά έστρεψε την κάνη του μακριά από τον εαυτό του. Ο τρίτος είδε ένα πιστόλι να τον "σημαδεύει", εξαιτίας της πράξης του προηγούμενου και ...απλά, εξαιτίας ανάλογου κομματικού ενστίκτου, το έστρεψε προς την αντίθετη μεριά. Τέλος, ο τέταρτος είδε έναν "νεκρό" και ...απλά του πήρε το "πορτοφόλι", για να το δώσει στους δανειστές του. Όλοι ένοχοι για κάτι συγκεκριμένο, αλλά κανένας εγκληματίας. Αν όμως αυτοί αντιμετωπιστούν ως "συμμορία", αλλάζουν τα δεδομένα. Αυτό φοβούνται. Τρέμουν και μόνον στην ιδέα ότι μπορεί ν' αντιμετωπιστούν ως "συμμορία", η οποία εξ’ αρχής είχε ως στόχο να εκτελέσει τον ελληνικό λαό.
Αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί. Προβλέπεται από το ποινικό δίκαιο η έννοια της σύστασης συμμορίας. Γνωρίζει ο νόμος πότε και με ποια κριτήρια μια ομάδα ανθρώπων αντιμετωπίζονται ως συμμορία. Γνωρίζει ο νόμος πότε και ποιες "συμπτώσεις" προσώπων και στόχων είναι τυχαίες και πότε δεν είναι. Γνωρίζει ο νόμος πότε κάποιες πράξεις είναι "συμπληρωματικές" και πότε είναι "ανεξάρτητες" μεταξύ τους. Τα κοινά λοιπόν, τα οποία αφορούν τη λειτουργία μια συμμορίας, πρέπει ν' αναζητηθούν σε μια δίκη τους και αυτά είναι εύκολα.
Γιατί είναι εύκολα σε αυτήν την περίπτωση; Γιατί υπάρχει το "μέσον", το οποίο τα ενώνει. Υπάρχει το κίνητρο, υπάρχουν τα πρόσωπα που επωφελούνται και υπάρχει ένα πλούσιο θύμα. Υπάρχει όμως και ο "άξονας", ο οποίος ενώνει όλους αυτούς που επωφελούνται εις βάρος του θύματος …Ο καθοριστικός παράγων, ο οποίος ακυρώνει κάθε άλλοθι που μπορούν να επικαλεστούν οι εγκληματίες. Από την εποχή του Μητσοτάκη μέχρι την εποχή του Γιωργάκη υπάρχει ένας κοινός εξωτερικός παράγοντας, ο οποίος φαίνεται ότι "κατευθύνει" τη συμμορία στο έγκλημα. Ποιος είναι αυτός; Η Goldman Sachs. Αν βρεθεί σχέση όλων των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι έλεγχαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας της μεταπολίτευσης με το "ευαγές" αυτό ίδρυμα, τότε σημαίνει πως όλοι αυτοί εκτελούσαν διατεταγμένη αποστολή.
Εμείς, απλά, για να δώσουμε την "άκρη" του νήματος, θα ξεκινήσουμε από ένα πρόσωπο, το οποίο μπορεί να τους καταδικάσει όλους αυτούς μαζί …Να τους "τσουβαλιάσει". Αρκεί να διερευνηθεί η σχέση της κυρίας Μιράντας Ξαφά με το ΔΝΤ, τη Goldman Sachs και τη Citibank και από εκεί το "κουβάρι" φτάνει εύκολα έξω από την πόρτα του Πεντελικού, όπου ο Γιωργάκης έπαιρνε μυστικές εντολές από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs.
Από τη Μιράντα Ξαφά πηγαίνουμε στην εποχή των Swaps της Goldman Sachs και του Παπαδήμου, "περνάμε" στη περίοδο Αλογοσκούφη και του Δούκα της Citibank, για να καταλήξουμε και πάλι στη Goldman Sachs του μυστικού ραντεβού του Πεντελικού. Όλα τα ενδιάμεσα κενά μπορεί να τα "γεμίσει" ανά πάσα στιγμή μια δικαστική έρευνα. Ας δει τους Έλληνες "προσκεκλημένους" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ όλα αυτά τα χρόνια και θα αποκτήσει μια ασφαλή εικόνα του "παζλ", το οποίο θα πρέπει να διερευνήσει. Αυτή είναι μια έρευνα, η οποία θα πρέπει κάποτε να πραγματοποιηθεί από νέους και άφθαρτους δικαστικούς, οι οποίοι δεν θα έχουν καμία σχέση με τη σημερινή "σαπίλα" της σημερινής παράλυτης και διεφθαρμένης Δικαιοσύνης.
Ο λαός πρέπει να δώσει "εντολή" σε μια "εργολαβική" Κυβέρνηση να συλληφθούν, να ανακριθούν και να δικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι των κυβερνήσεων, που μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα …Να "ζητήσει", ως εντολοδότης και εργοδότης της "εργολαβικής" Κυβέρνησης, να συλληφθούν όλοι οι υπεύθυνοι πολιτικοί αρχηγοί από το 1989 και μετά. Γιατί μετά από αυτήν την ημερομηνία και όχι από το 1974, που είναι η τυπική έναρξη της περιόδου της "αμαρτωλής" μεταπολίτευσης; Γιατί τότε άλλαξε ο παγκόσμιος σχεδιασμός και οι νέοι Κυρίαρχοι του Κόσμου αποφάσισαν να "κατακτήσουν" τον κόσμο μέσω των δανείων και των χρεών.
Μέχρι το 1989 κυρίαρχες ήταν οι ιδεολογίες και οι παράμετροι, οι οποίες συνδέονταν με τον ιμπεριαλισμό και έκριναν τις ηγεσίες για τον πατριωτισμό τους ή την αξία τους, ήταν διαφορετικές. Μέχρι το 1989 οι προδότες λειτουργούσαν αποκλειστικά και μόνον με ιδεολογικά κριτήρια και ως εκ τούτου με αυτά κρίνονταν. Από το 1989 και μετά οι προδοτικές ηγεσίες κρίνονται μόνον για τις "κερκόπορτες" που άφηναν στην οικονομία και στους ανεξέλεγκτους δανεισμούς. Προτείνουμε λοιπόν να δικαστούν οι Κυβερνήσεις των πολιτικών ...αλλά και το δορυφορικό προσωπικό, το οποίο τους εξυπηρετούσε στην προδοσία τους.

Α) Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης, ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος, ο Χριστοδούλου, ο Σουφλιάς ...και η Μιράντα Ξαφά.
Β) Η Κυβέρνηση Σημίτη. Ο Σημίτης, ο Παπαντωνίου, ο Παπαδόπουλος, ο Χριστοδουλάκης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Λαλιώτης, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Βερελής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Βάσω Παπανδρέου ...και ο Σκαρπέλης, ο Λάμπρου, ο Μανασής κλπ..
Γ) Η Κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αλογοσκούφης, ο Δούκας, ο Παπαθανασίου, ο Λιάπης, ο Σουφλιάς, ο Παυλόπουλος, ο Βουλγαράκης ...και ο Βουρλούμης, ο Αράπογλου, ο Αθανασόπουλος κλπ..
Δ) Η Κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Ραγκούσης, ο Λοβέρδος, ο Ρέππας ...και ο Νίκος Παπανδρέου, ο Τζαμάζ, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ) κ. Χριστοδούλου.

Συνένοχοι και συνεργάτες όλων αυτών είναι και όλοι οι Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδας για το επίμαχο χρονικό διάστημα …Όλοι αυτοί, οι οποίοι προτίμησαν να υπηρετήσουν τον μεγαλομέτοχο της Τράπεζας της Ελλάδας Ρότσιλντ και όχι τον ελληνικό λαό …Όλοι αυτοί, οι οποίοι άνοιξαν τον "ασκό του Αιόλου" της κερδοσκοπίας στην Ελλάδα …Αυτοί, οι οποίοι επέτρεψαν τη λεηλασία των πρώην δημόσιων τραπεζών από τυχοδιώκτες ιδιώτες, όπως είναι ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης και ο Σάλλας …Όλοι αυτοί, οι οποίοι επέτρεψαν να "μαγειρεύονται" τα δημοσιονομικά στοιχεία και οδηγούσαν στον ανεξέλεγκτο δανεισμό του κράτους από το διεθνές τοκογλυφικό κύκλωμα …Όλοι αυτοί, οι οποίοι επέτρεψαν στους εγχώριους τοκογλύφους να "λιώσουν" τους Έλληνες δανειολήπτες με τοκογλυφικά δάνεια …Όλοι αυτοί, οι οποίοι εξανέμισαν τον αποταμιευμένο ελληνικό πλούτο μέσω του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου και της "φούσκας" των ακινήτων.
…Τα γνωστά "σκουπίδια" της Goldman Sachs και της εβραϊκής τοκογλυφίας. Παπαδήμος, Γκαργκάνας και Προβόπουλος.
Μαζί μ' αυτούς να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε δίκη και οι ηγέτες της Δικαιοσύνης για την ίδια περίοδο. Όλοι εκείνοι οι "φύλακες", οι οποίοι δεν έκαναν το καθήκον τους και τους επέτρεψαν να γίνουν καθεστώς …και μάλιστα διεφθαρμένο καθεστώς. Να τιμωρηθούν οι Σανιδάδες, οι οποίοι αυθαίρετα, εξωδικαστικά και πάντα προκαταβολικά αποφάσιζαν πότε οι πολιτικοί ήταν ένοχοι και πότε αθώοι. Να τιμωρηθούν οι διάφοροι υπάλληλοι Κεδίκογλου με τους μυστηριωδώς εκατομμυριούχους πλην όμως άεργους γιους. Πρέπει οι Έλληνες να σηκώσουν επιτέλους την "πέτρα" της Μεταπολίτευσης, για ν' αποκαλυφθούν όλα τα "σκουλήκια", που "σάπισαν" την Ελληνική Δημοκρατία.
Πρέπει τα δικαστήρια να τους αντιμετωπίσουν όπως αντιμετωπίζονται τα μέλη μιας συμμορίας. Τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί. Να τους αντιμετωπίσουν ως μια οργανωμένη και κατευθυνόμενη εκ των ιμπεριαλιστών πολιτική "συμμορία", η οποία συνειδητά πρόδωσε την πατρίδα μας. Τα δικαστήρια να δουν τον "ρόλο" της κάθε ομάδας ξεχωριστά και στο τέλος να συνθέσουν ολόκληρο το "παζλ", για να δούμε τι ακριβώς έκαναν εις βάρος του λαού κατόπιν παραγγελίας των "αφεντικών" τους.
…Βούληση να υπάρχει και τα πάντα είναι εύκολα. Μπορεί η Δικαιοσύνη να ξεκινήσει από την αναζήτηση των περιουσιακών τους στοιχείων και αφού εξασφαλίσει εύκολα και γρήγορα τη σίγουρη καταδίκη τους, να την "παζαρέψει" με τις ομολογίες τους. Από τη στιγμή που μπορεί μόνον με τα περιουσιακά τους στοιχεία να τους καταδικάσει με τεράστιες ποινές, μπορεί να το διαπραγματευτεί με αντάλλαγμα τις γνώσεις τους. Μόνον με αυτήν τη γνώση μπορεί να συντεθεί το "παζλ" της σημερινής αθλιότητας.
3) Προστασία της εθνικής περιουσίας.

Σήμερα πραγματοποιείται ένα "πλιάτσικο" εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού. Μιλάμε για μια λεηλασία άνευ προηγουμένου …Μια αρπαγή, που όμοιά της είχε γευτεί ο ελληνικός λαός μόνον επί γερμανικής κατοχής. Υπό το πρόσχημα της ιδιωτικοποίησης και της ελεύθερης αγοράς αναγκάζουν τους Έλληνες να υποστούν μια απώλεια, η οποία μόνο με απευθείας στρατιωτική κατάκτηση μπορεί να συγκριθεί …Να υποστεί την απώλεια των κοινωνικών αγαθών, αλλά και την οικονομική ζημιά εξαιτίας της τεράστιας αξίας των ΔΕΚΟ που τα προσφέρουν. Οι ξένοι ιμπεριαλιστές, στηριζόμενοι στην άγνοια του ελληνικού λαού και την προδοσία των ηγεσιών του, αρπάζουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν οι Έλληνες.
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δήθεν δίνουν στην Ελλάδα για "βοήθεια", δεν είναι τίποτε άλλο από "χάντρες" και "καθρεπτάκια", προκειμένου ν' αρπάξουν το αμύθητης αξίας ελληνικό δημόσιο κεφάλαιο …Το ίδιο κεφάλαιο, το οποίο κάποτε διεκδίκησε με τα όπλα και ο Χίτλερ. Η "σωτηρία" μας θα τους ενδιαφέρει μόνον μέχρι να μας αρπάξουν αυτά που μας ανήκουν και είναι πολύτιμα. Μόλις καταφέρουν και κάνουν τη δουλειά τους, θα μας αφήσουν στην τύχη, που περιμένει συνήθως τους τριτοκοσμικούς λαούς. Θα μας "διαγράφουν" τα χρέη, τα οποία πλέον δεν θα έχουν κανένα νόημα, γιατί απλούστατα δεν θα τους εξυπηρετούν πουθενά.
Για να το καταφέρουν αυτό, έχουν στήσει ολόκληρη "μηχανή" προπαγάνδας, προκειμένου να υποβαθμίσουν την αξία του δημοσίου κεφαλαίου και να "υπογραμμίσουν" την κακή δημόσια διαχείρισή του. Στόχος αυτών των γκεμπελίσκων είναι να επιτύχουν το δύσκολο. Να κάνουν αντιπαθή και ως εκ τούτου ανεπιθύμητη στον ελληνικό λαό αυτήν την περιουσία. Επενδύουν στην άγνοια του λαού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να μας πάρουν ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως περιουσία και ό,τι πιο απαραίτητο διαθέτουμε να κληροδοτήσουμε στους απογόνους μας.
Μιλάμε για άγνοια και για προσχήματα, γιατί τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα εμφανίζουν. Αυτοί, μιλώντας για ιδιωτικοποίηση, μιλάνε για ξεπούλημα. Αυτοί, μιλώντας για ελεύθερη αγορά, μιλάνε για κατάκτησή της με τα δικά μας μέσα. Τα μονοπώλια της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ είναι αρνητικά μόνον όταν ανήκουν στους "τεμπέληδες" Έλληνες …Όταν ανήκουν στους Γερμανούς, είναι "ευλογημένα" και προϊόντα "εξυπνάδας". Εκβιάζοντας λοιπόν και απειλώντας τον λαό, θέλουν ν' αρπάξουν χρυσοφόρο κεφάλαιο για ένα κομμάτι "ψωμί". Μέσω ενός εξευτελισμένου και απαξιωμένου Χρηματιστηρίου Αθηνών θέλουν να γίνονται οι "αποτιμήσεις" των αξιών, τις οποίες θ' αρπάζουν με εξωχρηματιστηριακές συμφωνίες.
Αυτά όλα λαός πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Πρέπει να τα αντιμετωπίσει, δίνοντας μια ανάλογη "εντολή" σε μια "Εργολαβική Κυβέρνηση". Ιδιωτικοποίηση θέλουν; …Ναι λέμε εμείς. Πλήρη ιδιωτικοποίηση θέλουν; …Ναι —και πάλι— λέμε εμείς. Όμως, ιδιωτικός τομέας δεν είναι μόνον οι Γερμανοί άρπαγες. Ιδιωτικός τομέας είναι και το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό δεν το λέει κανένας, γιατί αυτό επιβάλουν τα αφεντικά τους. Αυτό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ της έπ’ άπειρον προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Ιδιωτικοποίησή της με τον τρόπο που συμφέρει τον λαό και ο οποίος δεν μπορεί ν' ανατραπεί από κανέναν άρπαγα.
Η προστασία της εθνικής μας περιουσίας μπορεί να εξασφαλιστεί άπαξ και δια παντώς, μέσω του ασφαλιστικού μας συστήματος. Όμως, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να γίνει μια ταυτόχρονη αναμόρφωση του. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος γιγαντιαίος ασφαλιστικός φορέας, ο οποίος μέσα του να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας …Το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού. Για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης το σημερινό δημόσιο κεφάλαιο να αποδοθεί μέσω των ασφαλιστικών ταμείων στο σύνολο του ελληνικού λαού.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα δευτερεύοντα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έγιναν απλά και μόνον για λόγους προνομιακών διακρίσεων και εύνοιας ανάμεσα σε κάποιες συντεχνίες. Θα πρέπει να προσαρμοστούν οι εισφορές σε μια λογική της αγοράς και όχι ν' αναζητάται το κορόιδο, το οποίο θα πληρώνει για όλους τους υπόλοιπους, όπως συμβαίνει σήμερα με το ΙΚΑ. Το μελλοντικό ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο θα πρέπει να είναι κοινό για όλους και ν' αποδίδει αυτά τα οποία προκύπτουν από τις εισφορές. Αυτή είναι η αναμόρφωση στην οποία αναφερόμαστε.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο, για παράδειγμα, που υπάρχει ένα ΤΕΒΕ —ή όπως διαφορετικά θέλουν να το ονομάζουν— …Για να δίνουν κάποιοι τις μισές εισφορές από τους εργάτες και στο τέλος να εισπράττουν διπλάσιες συντάξεις; Για να κάνει τον "γενναιόδωρο" ένα ταμείο "μπατίρης" και στο τέλος να "φορτώνει" την πανάκριβη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των γηραιών ασφαλισμένων του στο ΙΚΑ; Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος ορισμός της κλοπής, τότε ποιος είναι. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εργαζόμενοι άνθρωποι δεν είναι και οι εργοδότες αυτής της χώρας; Ας βάζουν τους εαυτούς τους πρώτους στη λίστα των ασφαλισμένων τους και ας πληρώνουν τις δικές τους εισφορές στο ίδιο ταμείο. Το ανάλογο μπορεί να συμβεί με όλα τα ταμεία.
Οι μηχανικοί ή οι δικηγόροι τι είναι; Εργαζόμενοι δεν είναι; Γιατί να μην μπουν σε ένα κοινό ταμείο για όλους τους εργαζομένους. Ας πληρώνουν ό,τι εισφορές θέλουν, διεκδικώντας ό,τι συντάξεις ή παροχές προκύπτουν από αυτές τις εισφορές. Τι φοβούνται; Μήπως τους ξεγελάσουν; Μήπως οι εργάτες ξεγελάσουν τους δικηγόρους; Μήπως οι εργάτες ξεγελάσουν τους μηχανικούς, επειδή δεν γνωρίζουν να χειρίζονται τα κομπιουτεράκια; Γιατί όλοι αυτοί επιθυμούν τόσο πολύ να έχουν τα δικά τους ταμεία; Για έναν πολύ απλό λόγο …Για να "φορτώνονται" στους άλλους. Αυτό γίνεται σήμερα.
Όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους και οι πονηροί τις φορτώνουν σε "χαρτόσημα" στη δημόσια "λειτουργία". Όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους και οι μηχανικοί και οι δικηγόροι θέλουν την υποχρεωτική "συμβολή" και των άλλων. Επειδή οι πολιτικοί είναι στην πλειοψηφία τους μηχανικοί και δικηγόροι, αποφάσισαν να βάλουν την κοινωνία να "υιοθετήσει" τις συντεχνίες τους. Σ' αυτόν τον στόχο ποιους έχουν ανάγκη για να τους στηρίξουν; Έχουν ανάγκη μια άλλη συντεχνία γνωστών "έξυπνων" …Τη συντεχνία των δημοσιογράφων …Των δημοσιογράφων, που κι αυτοί θέλουν να παίρνουν συντάξεις εξαιτίας "άλλων" …Εξαιτίας των καναλιών και των διαφημιστικών δαπανών των "άλλων". Αυτοί είναι οι "έξυπνοι" του ιδιωτικού τομέα σε μια κοινωνία "βλακών".
Ακόμα και οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να μπουν στο ίδιο ταμείο. Εργαζόμενοι δεν είναι; Εργοδότη δεν έχουν και οι ίδιοι; Αυτός ο εργοδότης τους δεν είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να τους πληρώνει τις εισφορές; Τις αυξημένες συντάξεις ή τα προνόμια δεν τους τα δίνει ούτε τους τα αφαιρεί το ταμείο. Ο εργοδότης τους είναι αυτός που τους τα δίνει ή αυτός που τους τα αφαιρεί. Ό,τι αποδώσει αυτός ο εργοδότης στο ταμείο ως εισφορά, αυτό θα πάρουν οι εργαζόμενοι ως σύνταξη ή υπηρεσία. Άρα το πρόβλημα των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι ούτε το ενιαίο ταμείο ούτε η επιστήμη των μαθηματικών. Το πρόβλημα των δημοσίων υπαλλήλων είναι όχι, χάνοντας τις "πλάτες" του αφεντικού, χάνουν τη δυνατότητα να γίνονται κι αυτοί "μάγκες" με τα χρήματα των "άλλων" …Τα χρήματα αυτών, που παίρνει ο δικομματισμός και, κάθε φορά που θέλει "περήφανες" νίκες, μοιράζει επιδόματα στους υπαλλήλους του.
Αυτό το γιγαντιαίο ταμείο μπορεί ν' αποκτήσει ακλόνητα χαρακτηριστικά με πολύ απλά πράγματα. Δεν το "καταδικάζεις" να φορτώνεται ομολογιακά σκουπίδια και άρα να εξαρτάται από τις "εμπνεύσεις" των ηλιθίων τύπου Παπακωνσταντίνου. Δεν το "καταδικάζεις" ν' αγοράζει απλά ακίνητα και να εξαρτάται από τους ίδιους ηλίθιους, οι οποίοι μπορούν να ρίξουν την οικονομία και άρα και την αγορά των ακινήτων στα τάρταρα και να βυθίσουν τα ταμεία στη φτώχεια. Αυτά τα ταμεία τα συνδέεις με παραγωγικό κεφάλαιο ακλόνητης αξίας και μεγάλης εισπρακτικής δυνατότητας, το οποίο δεν επηρεάζεται από κανέναν παράγοντα. Αυτά τα ταμεία τα κάνεις "μοχλούς" ανάπτυξης με γιγαντιαίες επενδύσεις στις υποδομές, οι οποίες ναι μεν είναι κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά παράλληλα έχουν μεγάλο εισπρακτικό ενδιαφέρον.
Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνεις όλους τους στόχους σου ταυτόχρονα …Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, όπως θα έλεγαν οι αρχαίοι …ή έχεις καί την πίτα ολόκληρη καί τον σκύλο χορτάτο, όπως θα έλεγαν οι νεότεροι. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις για πάντα τόσο τις συντάξεις των εργαζομένων όσο και την ίδια τη δημόσια περιουσία από κάθε είδους ιμπεριαλιστική απειλή. Κανένας δεν μπορεί να σε πιέσει για ιδιωτικοποίηση, γιατί εκ των δεδομένων τα ασφαλιστικά ταμεία ανήκουν στο ιδιωτικό τομέα. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι κράτος. Τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να "τρέξουν" τις μεγάλες ΔΕΚΟ με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά και ταυτόχρονα να προστατεύσουν τα κοινωνικά συμφέροντα. Γιατί; Γιατί οι πελάτες τους είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες τους. Πάντα η εταιρεία θα εξυπηρετεί το συμφέρον του ιδιοκτήτη, αλλά ποτέ η διαχείριση δεν θα στρέφεται εναντίον του ίδιου του αφεντικού της.
ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΥΘ, ΕΛΠΕ, Αττική Οδός, Εθνικές Οδοί, Γέφυρα του Ρίο, Χρυσωρυχεία Χαλκιδικής κλπ., θα μπορούν να περιέλθουν στα χέρια του ασφαλιστικού μας Μεγαταμείου και να παραμείνουν για πάντα στην υπηρεσία των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Να περιέλθουν άμεσα, εφόσον ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του —και άρα το ελληνικό κράτος— είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης τους και άρα μπορεί να γίνει άμεση μεταβίβαση των τίτλων ιδιοκτησίας, χωρίς να μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Γερμανοί άρπαγες να θέσουν την παραμικρή αμφισβήτηση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη Δύση της ελεύθερης οικονομίας τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μεγαλομέτοχοι ακόμα και πολυεθνικών εταιρειών. Γιατί οι ασφαλισμένοι της Βρετανίας να "ακουμπάνε" στην ασφάλεια μιας BP και οι Έλληνες ασφαλισμένοι να μην "ακουμπούν" σ' αυτήν μιας ΔΕΗ; Αύριο κιόλας μπορεί να γίνει αυτό …Να μην στερηθούν οι Έλληνες τη σύνταξή τους ή την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη στον αιώνα τον άπαντα …Να μην εξαρτώνται ποτέ από το κράτος και τους διεθνείς τοκογλύφους.
Από εκεί και πέρα να λειτουργούν όλα με τους όρους της ελεύθερης οικονομίας. Ας ανήκουν οι μεγάλες ΔΕΚΟ στο ασφαλιστικό σύστημα και όποιος ξένος νιώθει ισχυρός, ας έρθει να τις συναγωνιστεί στην αγορά …Όλοι αυτοί οι "έξυπνοι", οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται "ανταγωνιστικοί" και ως μοναδικό τους στόχο έχουν ν' αρπάξουν "κοψοχρονιά" το αμύθητης αξίας κεφάλαιο του ελληνικού λαού …Το κεφάλαιο, το οποίο πληρώθηκε με άπειρες θυσίες, για να έρχεται σήμερα ο Τσαμάζ και να κάνει τον "μεγιστάνα" με τα χρήματα ενός λαού, ο οποίος βγαίνει στους δρόμους και στις πλατείες από την πείνα …Ο χαφιές της Ντόιτσε Τέλεκομ, που έμαθε να γεύεται τα "μεγαλεία" του Κόστα Ναβαρίνο την ώρα που οι Έλληνες ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη στερήσεων ακόμα και των πλέον βασικών αγαθών.
4) Απαλλαγή από το απεχθές χρέος.

Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο για την υπόθεση του χρέους, θα κάνουμε μια διευκρίνιση, γιατί πολλά λέγονται για το νόμισμα …Πολλά και ψευδή, τα οποία έχουν ως στόχο να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Όποιος αμφισβητεί το χρέος, δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί τη νομισματική ένωση. Όποιος αμφισβητεί το χρέος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μιλάει για χρεοκοπία της χώρας …και πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ότι μιλάει για επιστροφή στη δραχμή.
Τόσο η χρεοκοπία όσο και η δραχμή είναι επιλογές, οι οποίες μπορούν να μπουν σε ένα "τραπέζι" διαπραγματεύσεων, αλλά όχι και οι μοναδικές. Απλά, επειδή, παρ' όλο που μπορεί να είναι συμφέρουσες για τον ελληνικό λαό, αλλά είναι παντελώς εχθρικές προς το περιβάλλον των δανειστών μας, είναι τελευταίες και όχι πρώτες. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή αυτή συμφέρει τους Έλληνες μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή. Η επιλογή της μάχης μέσα στη ζώνη του Ευρώ …Η επιλογή του καθορισμού του πραγματικού μας χρέους εντός του περιβάλλοντος του Ευρώ.
Άποψή μας είναι ότι η μάχη πρέπει να γίνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός της ζώνης του Ευρώ. Η Ελλάδα θα ζημιωθεί, αν σήμερα φύγει από μόνη της από την Ε.Ε. και το Ευρώ. Θα ζημιωθεί κυρίως ηθικά, εφόσον σε μια τέτοια περίπτωση απεμπολεί τα δίκια της. Στην πραγματικότητα θα "αυτοκτονήσει", γιατί από κατήγορος —και με δικαιώματα γι' αποζημίωση από τους άπληστους "συνεταίρους" της— θα μετατραπεί σε κατηγορούμενο και θύτη, εφόσον θα απειλήσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και την κοινή ευρωπαϊκή προοπτική. Θα χάσει το δικαίωμα ν' αγωνιστεί για το δίκιο της υπό το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την "πλατφόρμα" πάνω στην οποία αδικήθηκε. Θα χάσει τα δικαιώματά της ως "Ευρωπαία", που αδικήθηκε από απατεώνες "Ευρωπαίους" και θα πάει στο "περιθώριο" σαν μια γραφική και γελοία "Βαλκάνια". Σε αυτήν την περίπτωση θα κινδυνεύσει πραγματικά, γιατί θα νομιμοποιήσει τα θηρία να της επιτεθούν, αποκρύπτοντας τα εγκλήματά τους.
Τι προτείνουμε λοιπόν; Το ελληνικό κράτος να ζητήσει ειδικό άτοκο "δανεισμό", ο οποίος απλά θα υπάρχει "λογιστικά". Έναν "παγωμένο" δανεισμό μέχρι να ολοκληρωθεί η "καταγγελία" του. Να "δανείζεται" τυπικά τα χρήματα, αλλά να μην αποδίδονται στους "επενδυτές" των ελληνικών ομολόγων. Να υπάρχουν, αλλά να μην μοιράζονται. Γιατί; Για να μην σημειωθεί πιστωτικό "συμβάν", αλλά ταυτόχρονα τα χρήματα να μην εκταμιεύονται. Αυτή είναι μια συνήθης διαδικασία, η οποία στην οικονομία ονομάζεται "κατακράτηση πληρωμών" και όχι "στάση πληρωμών". Όπως συμβαίνει με έναν ιδιώτη, ο οποίος, όταν αρνείται τη νομιμότητα μιας πληρωμής, καταβάλει το ποσόν που αμφισβητεί ότι χρωστά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να μην υποστεί τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής μέχρι να ελεγχθεί η νομιμότητα της άποψής του.
Από τη στιγμή που θα συμφωνηθεί αυτό, ώστε ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο του πιστωτικού "συμβάντος", η Ελλάδα θα πρέπει να μπει στην ουσία του προβλήματος του χρέους της. Το πρώτο, που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, είναι να απαιτήσει να συμφωνηθεί από όλους τους εμπλεκομένους πως, υπό τις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί ένα "κούρεμα" των ομολόγων να προκαλεί πιστωτικό "συμβάν". Να πάψει, δηλαδή, να απειλείται η Ελλάδα σε περίπτωση που καταφύγει σε λύσεις κοινές για όλα τα πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε οικονομικές δοσοληψίες, είτε αυτά είναι φυσικά είτε νομικά.
Δεν υπάρχει "συμβάν" με το "κούρεμα". Όποιος απειλεί την Ελλάδα με τέτοιο συμβάν, είναι εγκληματίας και εκβιαστής. Δεν μπορεί ένα ομολογιακό "δάνειο" να αντιμετωπιστεί ως πραγματικό δάνειο και άρα ν' αποπληρωθεί στο ακέραιο, όταν οι συνθήκες είναι απαγορευτικές. Αυτό το λέει ο ορισμός των ομολόγων και όχι οι Έλληνες …Ο ορισμός εκείνος, που θέλει την απόδοσή τους να είναι μεταβλητή …Ο ορισμός εκείνος, που θέλει τις προηγούμενες αποδόσεις να μην αποτελούν εγγυήσεις για τις μελλοντικές αποδόσεις. Επενδύσεις είναι τα ομόλογα και όχι δάνεια …Προσδοκώμενες αποδώσεις έχουν και όχι υποχρεωτικούς τόκους.
Κανένας ιδιώτης, ως εκδότης ομολόγων, δεν θα πλήρωνε στο ακέραιο τα ομόλογά του, αν δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Γιατί; Γιατί κανένας ιδιώτης δεν θα έδινε σε έναν επενδυτή "συνέταιρό" του μερίδιο από κέρδη, τα οποία δεν υπήρχαν. Ποτέ δεν θα ξεπουλούσε την προσωπική του περιουσία, για να δώσει αυτά τα ανύπαρκτα "κέρδη". Δεν υπάρχει επιχείρηση στον κόσμο, που να το έχει κάνει αυτό …Ιδιωτική επιχείρηση, η οποία δεν προστατεύεται από κανενός είδους ασυλία. Φανταστείτε πόσο εγκληματικό είναι αυτό, το οποίο γίνεται στην Ελλάδα …Η Ελλάδα, η οποία πληρώνει σε άπληστους "συνεταίρους" κέρδη, τα οποία δεν υπάρχουν, τη στιγμή που ο λαός της υποφέρει και η ίδια ως κράτος προστατεύεται από άπειρες ασυλίες.
Όμως, η Ελλάδα είναι ένα μη φυσικό πρόσωπο. Δεν αποφασίζει μόνη της. Οι ηγέτες της αποφασίζουν. Άρα; Άρα λοιπόν είναι δεδομένο πως, όταν υπάρχουν Έλληνες ηγέτες, οι οποίοι υπόσχονται στους τοκογλύφους να τους πληρώσουν τα ομόλογα στο ακέραιο, δεν είναι απλά βλάκες …Είναι καθαρά προδότες …Είναι πληρωμένοι προδότες, εφόσον είναι βέβαιον ότι, για να μην δρουν όπως θα δρούσε ο τελευταίος ιδιώτης, από κάπου τα "παίρνουν" …Από κάπου παίρνουν προμήθεια γι' αυτά τα οποία καί παράλογα καί παράνομα ξεπληρώνουν …Σε μυστικά γραφεία υπολογίστηκαν πόσα θα έχαναν οι τοκογλύφοι από νόμιμα "κουρέματα" και άρα πόσα θα έδιναν για να τ' αποφύγουν …Απλά πράγματα.
Το "κούρεμα" είναι νόμιμο και δεν καθιστά αυτόν που το κάνει ούτε απατεώνα ούτε αναξιόπιστο για τις αγορές. Κάποτε οι Έλληνες θεωρούσαν ότι μπορούν να πληρώσουν αυτές τις αποδόσεις και σήμερα δεν μπορούν. Υπόσχονταν, χωρίς να γνωρίζουν το ζοφερό μέλλον και άρα έγινε αυτό, το οποίο προβλέπει ο ορισμός του τραπεζικού προϊόντος, που λέγεται "ομόλογο" …Απλά πράγματα. Αυτά δεν ήταν δικά τους "κόλπα". Αυτά ήταν "κόλπα" των τοκογλύφων …Οι τοκογλύφοι ανάγκαζαν τους Έλληνες να εκδίδουν ομόλογα, τα οποία γνώριζαν ότι σε κάποια στιγμή δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν …Οι τοκογλύφοι τους ανάγκαζαν να εκδίδουν "αέρινα" ομόλογα και όχι να παίρνουν κανονικά και άρα ενυπόθηκα δάνεια.
Κόλπα των "τίμιων" τοκογλύφων ήταν όλα αυτά και όχι των "απατεώνων" Ελλήνων. Γιατί; Για να παριστάνουν τους επενδυτές και όχι τους τοκογλύφους δανειστές. Για να κρύβουν τα δάνεια, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα εξαντλούσαν το χαμηλό πιστωτικό όριο της χώρας, το οποίο δεν τους συνέφερε, τη στιγμή που ήθελαν να "σπρώχνουν" διαρκώς νέα ποσά. Ταυτόχρονα, κρυπτόμενοι σαν "επενδυτές" πίσω από την έννοια της "επένδυσης", κατόρθωναν και διεκδικούσαν αποδόσεις, οι οποίες, αν αποτυπώνονταν σε τόκους, θα ήταν παράνομες και κάποιοι "δανειστές" μας θα έπρεπε να πάνε στη φυλακή για τοκογλυφία. Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει αυτήν την απόδοση και είναι στη δική της ευχέρεια —και χωρίς καμία νομική συνέπεια— ν' αποφασίσει πόση "απόδοση" μπορεί να πληρώσει. Το "κούρεμα", δηλαδή, είναι νόμιμο και προκύπτει από την ίδια τη φύση του ομολόγου.
Είναι στο "χέρι" της Ελλάδας ν' αποφασίσει αν το ομολογιακό της "χρέος" είναι αυτό το οποίο αναγράφεται πάνω στα ομόλογα ή κάποιο μικρό —ή πολύ μικρό— ποσοστό του. Αυτό σημαίνει ότι το "χρέος" της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να σημειωθεί πιστωτικό "γεγονός". Από εκεί και πέρα οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό, το οποίο κάνει κάθε νοικοκύρης, ο οποίος έχει προδοθεί από τους διαχειριστές του. Όλο το μυστικό της "αποδόμησης" του ελληνικού χρέους βρίσκεται στον τρόπο "δόμησής" του.
Αν το χρέος "δομήθηκε" παράνομα, πρέπει να δούμε ποιοι παρανόμησαν —για να δούμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι—, ώστε αυτοί να φέρουν το βάρος της αποζημίωσης των εξαπατημένων επενδυτών. Αν δομήθηκε παράνομα, υπάρχει εξαπάτηση και άρα υπάρχουν νόμιμες διεκδικήσεις από την πλευρά των εξαπατηθέντων. Ήταν λοιπόν οι Έλληνες αυτοί, οι οποίοι "εξαπάτησαν" τους κοινούς επενδυτές ελληνικών ομολόγων ή κάποιοι άλλοι; Ήταν οι Έλληνες εκείνοι, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα δημοσιονομικά τους στοιχεία ή κάποιοι άλλοι;
Όλο το μυστικό της παρανομίας του ελληνικού χρέους πρέπει ν' αναζητηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων …Στην περίοδο εκείνη, την οποία ΔΕΝ "γνωρίζει" η ελληνική Δικαιοσύνη …Στην περίοδο της ανάγκης του ελληνικού κράτους για χρήμα …Στην περίοδο του έντονου δανεισμού … Εκεί που αναζητήθηκε η "βοήθεια" της Goldman Sachs. Όλοι οι υπεύθυνοι εκείνου του swap πρέπει να δικαστούν, για να βρεθεί η απάτη …Όλοι …Από τους υπεύθυνους της εταιρείας μέχρι τους Έλληνες προδότες πολιτικούς, αξιωματούχους και συμβούλους.
Ό,τι επιπλέον "δανεισμός" προέκυψε από εκείνο το swap, απλά να μην πληρωθεί από τους Έλληνες. Δεν πρέπει να πληρωθεί, γιατί είναι παράνομος. Όσοι έχουν νόμιμα δικαιώματα, ας στραφούν εναντίον αυτών που τους εξαπάτησαν. Η Ελλάδα είναι θύμα αυτής της εξαπάτησης και όχι θύτης. Την Ελλάδα τη χρησιμοποίησαν για να τους εξαπατήσουν και δεν τους εξαπάτησε η ίδια. Είχε οικονομική ζημιά η Ελλάδα, εξαιτίας εκείνης της πρακτικής. Μαζί με τους επενδυτές-θύματα αυτής της κατάστασης πρέπει και η ίδια η Ελλάδα να στραφεί εναντίον της Goldman Sachs.
Μια "εργολαβική" Κυβέρνηση πρέπει να κάνει μήνυση στην Goldman Sachs για τα χρήματα που της "έφαγε" και για την περιπέτεια στην οποία την έβαλε. Αποδεδειγμένα η εταιρεία αυτή έλαβε πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, για να "κρύψει" παράνομα ένα δις χρέους …Να κρύψει ένα ποσό, το οποίο αλλοίωνε την πιστοληπτική εικόνα της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον των επενδυτών. Μια καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Goldman Sachs ανοίγει τον δρόμο για τις αποζημιώσεις των θυμάτων της …Των θυμάτων, τα οποία "εξαπατήθηκαν" με τα ελληνικά ομόλογα από τους διαχειριστές τους και όχι από τους εκδότες τους.
Αυτό, το οποίο γίνεται σήμερα, είναι τουλάχιστον εγκληματικό. Ο Παπανδρέου, ο οποίος "διαβεβαιώνει" τους τοκογλύφους ότι θα πληρωθούν στο ακέραιο για τα ομόλογά τους, δικαιούται την κρεμάλα. Είναι τραγικό και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι απειλεί να μπλέξει τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων σε τρομερά χρέη, για να ξεπληρώσει στους τοκογλύφους κέρδη, τα οποία ποτέ δεν υπήρξαν. Ξεπουλάει την πατρίδα των μελλοντικών Ελλήνων, για να καρπωθεί ο ίδιος και η οικογένειά του τη μεγάλη προμήθεια που του υποσχέθηκαν …Μιλάμε καθαρά για προδοσία.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι, αν ένα μεγάλο μέρος τού χρέους "κουρευτεί" και ένα άλλο μέρος του αποδειχθεί παράνομο, αλλάζει άρδην η εικόνα της Ελλάδας. Η Ελλάδα παύει να είναι το μαύρο "πρόβατο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης …Παύει να είναι ο ασθενής "κρίκος" της παγκόσμιας οικονομίας. Ακόμα και η πιστοληπτική της ικανότητα αλλάζει με βάση αυτά τα νέα δεδομένα. Όχι απλά θα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές, αλλά θα είναι από τους πλέον ασφαλείς "πελάτες".
Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα χρειαστεί ποτέ να ξεπουλήσουμε το δημόσιο κεφάλαιο και ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να "ξαναχτίσουμε" το κοινωνικό κράτος, το οποίο διέλυσαν οι προδότες. Χωρίς τους τόκους των παράνομων δανείων, το σύνολο των προϋπολογισμών του μέλλοντος θα είναι πλεονασματικοί. Χωρίς τους τόκους των δανείων δεν χρειάζεται καν να δανειζόμαστε για τη λειτουργία του κράτους.
5) Εθνική άμυνα απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τοκογλύφους.

Όταν ένας ιδιώτης αντιλαμβάνεται απειλή από μια ομάδα προσώπων, η οποία δρα "συντονισμένα" και με κοινό στόχο την απειλή, είτε της ζωής του είτε των συμφερόντων του, πηγαίνει στον εισαγγελέα και καταγγέλλει τη "συμμορία". Ο "συντονισμός" των ενεργειών και ο κοινός στόχος των εγκληματιών στοιχειοθετεί με απόλυτο τρόπο την κατηγορία της σύστασης συμμορίας και αυτό από μόνο του είναι μια κακουργηματική πράξη. Ο νόμος τα έχει προβλέψει όλα. Δεν χρειάζεται αυτοί οι "συμμορίτες" να είναι επίσημοι εχθροί κάποιου. Μπορούν να είναι ακόμα και συγγενείς, φίλοι ή και γείτονες. Αυτά, τα οποία αναζητά ο νόμος, για να τους κατατάξει σε έναν νομικό όρο —όπως είναι η σύσταση συμμορίας— είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν έχουν σχέση με τις ιδιαίτερες συγγενικές ή φιλικές σχέσεις, οι οποίες μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν μεταξύ των εμπλεκομένων.
Τη δυνατότητα, που δίνει ο νόμος σε ένα φυσικό πρόσωπο, να αμυνθεί απέναντι σε ομαδικές "επιθέσεις", τη δίνει και σε ένα μη φυσικό πρόσωπο …Μη φυσικό πρόσωπο είναι και ένα κράτος. Ένα κράτος λειτουργεί ως ζων οργανισμός και ως εκ τούτου απειλείται και το ίδιο με "θάνατο", όταν καταστραφούν οι ζωτικές λειτουργίες του. Ένα κράτος έχει ζωτικά συμφέροντα να υπερασπιστεί και ως εκ τούτου έχει εχθρούς, οι οποίοι απειλούν αυτά τα συμφέροντα. Όπως λοιπόν στην περίπτωση του ιδιώτη μπορεί να καταγγελθεί μια συμμορία για ενέργειες εις βάρος του, έτσι και στην περίπτωση του κράτους μπορεί να καταγγελθεί ένα άλλο κράτος για τους ίδιους λόγους.
Δεν έχει σημασία αν επισήμως το κράτος αυτό δεν είναι δηλωμένος "εχθρός". Ακόμα και "σύμμαχος" ή "εταίρος" σε μια "Ένωση" να είναι, ο νόμος αναζητά στοιχεία της συμπεριφοράς του, για ν' αποφανθεί αν πραγματικά είναι "φίλος" ή "εχθρός" τού καταγγέλοντα. Αν, δηλαδή, ένα κράτος διαπιστώσει συντονισμένες ενέργειες εις βάρος των συμφερόντων του από ανθρώπους, οι οποίοι είναι ξένοι υπήκοοι και ταυτόχρονα συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους στο οποίο ανήκουν, αντιλαμβανόμαστε ότι στην περίπτωση αυτήν δεν μιλάμε απλά για σύσταση συμμορίας …Μιλάμε για πολεμική επίθεση ενός κράτους σε ένα άλλο.
Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται υπό καθεστώς επίθεσης από τη Γερμανία. Η Γερμανία στην πραγματικότητα διέπραξε την υπέρτατη ΥΒΡΗ εις βάρος της Ελλάδας. Δεν της επιτέθηκε καν με συμβατικό τρόπο, ώστε να της δώσει ένα στοιχειώδες δικαίωμα ν' αμυνθεί. Η Γερμανία άνοιξε την "πόρτα" της Ελλάδας με την ταπεινότητα ενός φίλου, ο οποίος, λόγω "συνεταιρισμού", ζητάει "πρόσβαση" σε υποδομές και στη συνέχεια διέπραξε τα αίσχη μέσα σ' αυτήν. Έκλεψε ό,τι υπήρχε, βίασε τους ιδιοκτήτες και απειλεί με θάνατο τα παιδιά τους …Αυτό ακριβώς έγινε.
Η Γερμανία, εκμεταλλευόμενη την πίστη του ελληνικού λαού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπήκε σαν "φίλος" στην Ελλάδα και φέρεται ως "εισβολέας". Μπήκε από ανοικτές "πόρτες" και αρπάζει και καταστρέφει ό,τι βρίσκει μέσα στην αφελή Ελλάδα, η οποία την εξέλαβε σαν "εταίρο" στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπήκε με τις εμπορικές παράγκες τύπου Lidl, Praktiker, Mediamarkt κλπ. και αφού κατάφερε και κατέστρεψε την τοπική παραγωγή, οδηγώντας χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία, έρχεται σήμερα και τους ζητάει την ίδια την πατρίδα τους. Η γνώση των όσων προηγήθηκαν αποδεικνύει ότι η Γερμανία μπήκε στην Ελλάδα με συγκεκριμένο σχέδιο. Με απόλυτα συντονισμένες ενέργειες καταφέρνει και επωφελείται μονίμως εις βάρος της Ελλάδας.
Αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα, στο οποίο θα πρέπει εμείς οι Έλληνες —αλλά και τα διεθνή δικαστήρια— να βρούμε την απάντηση. Η Γερμανία επωφελείται εξαιτίας της ανικανότητας της Ελλάδας ή μήπως εξαιτίας της προδοσίας, την οποία η ίδια μεθόδευσε; Αν μια μελλοντική "εργολαβική" Κυβέρνηση μπορέσει ν' αποδείξει ότι οι Έλληνες εκείνοι, οι οποίοι κάνουν "λάθη" εις βάρος της Ελλάδας, έχουν ειδικές σχέσεις με τη Γερμανία και τις μυστικές της υπηρεσίες, αυτό τι σημαίνει; Αν τα "λάθη" αυτά —εντελώς "συμπτωματικά"— οδηγούν με τέλειο τρόπο σε μια "κορύφωση" μιας αρνητικής κατάστασης, πώς μπορούν να αξιολογηθούν; Ως τυχαία; Η τύχη, δηλαδή, μόνον τη Γερμανία ευνοεί και κανέναν άλλον;
Τι ισχυριζόμαστε εμείς και θα πρέπει κάποια μελλοντικά διεθνή δικαστήρια να εξετάσουν; Ότι η "επίθεση" της Γερμανίας έγινε με έναν πολύ ύπουλο τρόπο. Η Γερμανία, χρησιμοποιώντας διεφθαρμένους Έλληνες προδότες, παγίδευσε την Ελλάδα. Την παγίδευσε σε έναν ιδιόμορφο οικονομικό πόλεμο, εκμεταλλευόμενη με τρόπο εγκληματικό την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την παγίδευσε όπως παγιδεύει ένας πονηρός έμπορος έναν αφελή νοικοκύρη.
Ο αναγνώστης μπορεί να καταλάβει τι γινόταν για σχεδόν δύο δεκαετίες. Οι ιμπεριαλιστές και τοκογλύφοι είχαν διαφθείρει την ηγεσία του ελληνικού κράτους και έλεγχαν την καταναλωτική του συμπεριφορά, προκειμένου να του δημιουργήσουν το υπέρογκο χρέος, το οποίο στο τέλος θα τον κατέστρεφε. "Λάδωναν" τις ηγεσίες, για να το εξαναγκάζουν σε αγορές των "αιώνων" με τιμές "χιλιετίας".
Είναι σαν να πηγαίνεις για ψώνια στο μαγαζί ενός εμπόρου, στον οποίο έχεις δώσει να διαχειρίζεται την πιστωτική σου κάρτα. Σε βάζει να κάνεις συνέχεια αγορές και σε αναγκάζει να ξοδέψεις ακόμα κι αυτά που δεν πρέπει. Όταν φτάσεις στα "όρια" σου, σε πηγαίνει στους κολλητούς του τοκογλύφους, για να πάρεις νέα χρήματα με ακόμα πιο απεχθείς όρους, ώστε να ξαναμπείς στο "μαγαζί" του. Αυτό έκανε η Γερμανία και αυτό είναι που την "αποκαλύπτει". Την αποκαλύπτει ο απόλυτος και αναμφισβήτητος "συντονισμός" των ενεργειών …Ο "συντονισμός" ενεργειών, οι οποίες αρχικά αποδυνάμωσαν το ελληνικό κράτος και σήμερα το εμφανίζουν σαν ανοχύρωτη "λεία" στις αρπακτικές "ορέξεις" των Γερμανών.
Τον ΟΤΕ οι Γερμανοί της Deutsche Telekom τον αγοράζουν σήμερα στην "ξεφτίλα", αφού πρώτα τον αποδυνάμωσαν με τις προμήθειες της SIEMENS. Η γερμανική Fraport θα προσπαθήσει να εξαγοράσει επίσης με δικά μας χρήματα το Αεροδρόμιο της Αθήνας, αφού πρώτα μας λεηλάτησε η δήθεν κατασκευαστική Hochtief. Η Deutsche Bahn της Γερμανίας θα εξαγοράσει επίσης με δικά μας χρήματα τον ΟΣΕ, τον οποίον πρώτα διέφθειραν και λεηλάτησαν με τις προμήθειές τους όλοι οι Γερμανοί προμηθευτές του από τη Siemens μέχρι την HDW και Ferrostaal και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι.
Μυστικοί πράκτορες των γερμανικών υπηρεσιών, οι οποίοι παρίσταναν τα στελέχη των γερμανικών επιχειρήσεων, "βομβάρδισαν" στην κυριολεξία τη χώρα με διαφθορά, αναίτια δάνεια, υπερτιμολογημένες προμήθειες και τεχνολογική "σαβούρα" …Πολύ "σαβούρα". Σε συνεργασία με δωσίλογους, οι οποίοι παρίσταναν τους Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους, δημιούργησαν τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες σήμερα την απειλούν με την απόλυτη καταστροφή. Μιλάμε για πραγματικό πολεμικό σχέδιο, το οποίο ήταν τέτοιο ακόμα και στις λεπτομέρειές του …Ακόμα και τα πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στη σημερινή προδοσία, ήταν φυσικοί απόγονοι των παλαιών δωσίλογων των Ναζί …Άνθρωποι όπως ο Χριστοφοράκος, ο Λαμπράκης, ο Σημίτης και άλλοι.
Αυτοί λοιπόν μπήκαν στην Ελλάδα και με τη βοήθεια των δωσίλογων συνεργατών τους τη διέλυσαν. Με επικεφαλής τη SIEMENS, για την οποία πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν στο διοικητικό της μέρος είναι μια απλή εμπορική και βιομηχανική εταιρεία ή ένας απόλυτα εξειδικευμένος "βραχίονας" των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, λεηλάτησαν τα πάντα, διαφθείροντας τους πάντες. Δεν υπάρχει γερμανική εταιρεία, η οποία να βρίσκεται στο "ταμπλό" του γερμανικού χρηματιστηρίου, που να μην κατηγορείται για διαφθορά στην Ελλάδα. Αυτά δεν τα ισχυριζόμαστε εμείς επειδή είμαστε καχύποπτοι και κακόπιστοι …Αυτά τα επιβεβαιώνουν τα ίδια τα γερμανικά δικαστήρια.
Ό,τι διεκδίκησαν οι Γερμανοί, αλλά δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν με τα όπλα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το διεκδικούν τώρα με διαφθορά και λεηλασία. Μιλάμε για απίθανα πράγματα …Για πράγματα, τα οποία θα δικαιολογούσαν προσφυγή της Ελλάδας στα διεθνή δικαστήρια για απρόκλητη πολεμική επίθεση από υποτιθέμενη σύμμαχο χώρα. Μιλάμε για πραγματική τραγωδία. Ό,τι δημιούργησαν οι Έλληνες μετά την καταστροφή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έρχονται οι Γερμανοί να το αρπάξουν. Αυτοί, οι οποίοι, φεύγοντας από την Ελλάδα, δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα και ποτέ δεν αποζημίωσαν για τις καταστροφές τον ελληνικό λαό, έρχονται σήμερα κι αρπάζουν ό,τι έχτισαν οι Έλληνες πάνω στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους.
Όλα αυτά αρχίζουν και "ξετυλίγονται" σε κοινή θέα, αν γνωρίζει κάποιος από πού να ξεκινήσει. Το "κλειδί" σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο …Ένας "κολλητός" της ναζίστριας Μέρκελ —…Της Μέρκελ, η οποία, ως ηγέτης της Γερμανίας, επιτέθηκε στην Ελλάδα και τους Έλληνες …Της Μέρκελ, η οποία είναι η αγαπημένη της υβρίστριας του ελληνισμού και του ανθρώπινου πολιτισμού εφημερίδας Bild—. Το πρόσωπο, το οποίο αναζητούμε, είναι ένα …Είναι ο Τζόζεφ Άκερμαν. Γιατί είναι σημαντικός; Γιατί είναι ο βασικός "κόμβος" ολόκληρου του σχεδιασμού. Συνδυάζει εκείνες τις ιδιότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να δικαιολογήσουμε νομικά τη γερμανική "επίθεση" …Εκείνες τις ιδιότητες, οι οποίες δικαιολογούν το παράδειγμα του εμπόρου —που διαχειρίζεται την εθνική πιστωτική μας "κάρτα"— και του τοκογλύφου ταυτόχρονα.
Γιατί καλύπτει όλα αυτά τα "προαπαιτούμενα" ο Άκερμαν; Γιατί είναι διοικητής της Ντόιτσε Μπανκ, η οποία είναι ένας από τους κύριους τοκογλύφους, που "δάνειζαν" στην Ελλάδα, ώστε να καταναλώνει. Ταυτόχρονα είναι και αξιωματούχος της Siemens, η οποία διέφθειρε τους πάντες στην Ελλάδα, προκειμένου οι Έλληνες όχι μόνον ν' αγοράζουν πανάκριβα τα υπερτιμολογημένα προϊόντα της, αλλά και ν' αγοράζουν ακόμα και όταν αυτό ήταν "εκκωφαντικά" περιττό. Ο Άκερμαν είναι το κατά τον νόμο υπεύθυνο στέλεχος της Siemens, το οποίο "έλεγχε" τα μαύρα ταμεία της Siemens. Ο Άκερμαν, δηλαδή, ήταν αυτός, ο οποίος, ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, "αποφάσιζε" ότι οι Έλληνες θ' αγοράσουν τα πανάκριβα και περιττά προϊόντα της και ο ίδιος ήταν που ως διοικητής της Ντόιτσε Μπάνκ τούς "δάνειζε" για να το κάνουν.
Ο Άκερμαν, δηλαδή, ήταν αυτός, ο οποίος διέφθειρε Έλληνες αξιωματούχους, για να μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια σπάταλη και τεμπέλα "χαζή", η οποία διαρκώς ξόδευε …και ο ίδιος είναι, που, σαν "έξυπνος" και "τίμιος" Γερμανός, της δάνειζε. Τη σπάταλη ελληνική συμπεριφορά, δηλαδή, την οποία σήμερα καταγγέλλουν τα γερμανικά ΜΜΕ των "τιμίων", την προκάλεσε ένας "τίμιος" Γερμανός …Ένας "τίμιος" Γερμανός ανάγκαζε την Ελλάδα να ξοδεύει ασύστολα και ο ίδιος ήταν αυτός, ο οποίος της έδινε —επίσης αναγκαστικά— τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων, για να τα ξοδέψει. Γίνονται αυτά τα πράγματα, χωρίς να υπάρχει εγκληματική ενέργεια;
Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί υπάρχει η Goldman Sachs, η οποία αποκαλύπτει το έγκλημα. Ο ρόλος αυτής της εταιρείας αποκαλύπτει ότι εξ’ αρχής υπήρχε ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός και ότι τίποτε δεν προέκυψε από τύχη. Δεν μπορούσε να γίνει τίποτε στην τύχη. Χάρη στα "μαγειρέματα" αυτής της εταιρείας ο Άκερμαν "μπούκωνε" τη "σπάταλη" Ελλάδα με νέες και πάντα ακριβότερες παραγγελίες, αλλά, επειδή ακριβώς γνώριζε ότι υπάρχει "μαγείρεμα", δεν έπρεπε να της δίνει τα χρήματα των Γερμανών. Εξαιτίας, δηλαδή, της Goldman Sachs, αύξανε τις παραγγελίες της Siemens —ως στέλεχός της— και εξαιτίας της ίδιας Goldman Sachs "ρίσκαρε" τα χρήματα των Γερμανών ως στέλεχος της Ντόιτσε Μπανκ. Η παρουσία, δηλαδή, της Goldman Sachs σε συνδυασμό με τον διπλό ρόλο του Άκερμαν αποκαλύπτουν το έγκλημα.
Έτσι αποκαλύπτεται το έγκλημα των ξένων εις βάρος της Ελλάδας. Ήταν όμως μόνοι τους; Όταν λοιπόν αυτός ο "τίμιος" Γερμανός Άκερμαν με τον συνάδερφό του τον Γερμανό υπήκοο ελληνικής καταγωγής Χριστοφοράκο, συνεργάζονται εις βάρος της Ελλάδας και μέσα στο "κόλπο" βάζουν τον "Έλληνα" πρωθυπουργό Σημίτη, μιλάμε καθαρά για προδοσία. Γιατί; Γιατί όλους αυτούς τους συνδέουν τα σκοτεινά συμφέροντα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Χριστοφοράκος ήταν γιος παλιού δωσίλογου των Ναζί. Ο Χριστοφοράκος στην εταιρεία του στην Ελλάδα είχε υπό τη "δούλεψή" του το στέλεχος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Φόλκερ Γιούνγκ. Αυτός ο Χριστοφοράκος είναι υφιστάμενος του Άκερμαν στη Siemens. Ο Άκερμαν είναι ο "κολλητός" της Καγκελαρίου Μέρκελ, το καθεστώς της οποίας εκδήλωσε την απρόκλητη επίθεση στην Ελλάδα.
Όμως, η Μέρκελ, εκτός όλων των άλλων, ήταν και στέλεχος της Στάζι. Ποιον μας θυμίζει η διαβόητη αυτή υπηρεσία χαφιέδων; …Τον άνθρωπο, ο οποίος ξεκίνησε τη λεηλασία της Ελλάδας στο όνομα της Siemens …Τον Κόκκαλη. Για να συνοψίσουμε λοιπόν. Η Μέρκελ, με τη βοήθεια του φίλου της Άκερμαν και με τη βοήθεια Ελλήνων προδοτών, εξαπέλυσαν από κοινού την επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Αυτή η οργανωμένη γερμανική επίθεση ξεκίνησε από τον ΟΤΕ μέσω του Κόκκαλη. Ο Κόκκαλης ήταν αυτός, που, ως  "Έλληνας", άνοιξε την ελληνική "κερκόπορτα" στον ΟΤΕ, για να μπουν οι Γερμανοί. Ο Κόκκαλης, όμως, εκτός από συνάδερφος και συνεργάτης του Άκερμαν —ως άνθρωπος της Siemens—, ήταν ταυτόχρονα και συνάδερφος και συνεργάτης της Μέρκελ —ως χαφιές της Στάζι—. Κόκκαλης, Μέρκελ και Άκερμαν είναι ένα "τρίγωνο" με πανίσχυρους δεσμούς.
Στην Ελλάδα αυτή η συμμορία, που είχε "αιχμή" του δόρατος τη Siemens, έκανε δουλειές με την Κυβέρνηση του Σημίτη …Του Σημίτη, ο οποίος κατά "σύμπτωση" ήταν από εκείνους τους Έλληνες, που —ως γνωστό— ΔΕΝ πείνασαν επί ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα …Του Σημίτη, του οποίου ο αδερφός εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι στέλεχος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών …Του Σημίτη, ο οποίος έφτασε στην εξουσία ως εκλεκτός του γνωστού "συγκροτήματος" …Του "συγκροτήματος", που ήταν ναζιστική περιουσία πριν υπηρετήσει τη "δημοκρατία" της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα …Γιος δωσίλογου ήταν ο Λαμπράκης.
Αυτοί έφεραν τους Γερμανούς στην Ελλάδα. Αυτοί έφεραν τους "τίμιους" και "εργατικούς" στη χώρα των "απατεώνων" και των "τεμπέληδων". Αυτοί έφεραν τους "φίλους" και προμηθευτές, οι οποίοι σταδιακά έγιναν "δανειστές", στη συνέχεια άρπαγες, για να καταλήξουν δυσφημιστές του ελληνισμού παγκοσμίως. Αυτοί "μαγείρευαν" τα δημοσιονομικά μας στοιχεία, για να "αυτοξεγελαστούν" από τους "τεμπέληδες" των Βαλκανίων. Αυτοί ήταν ταυτόχρονα προμηθευτές μας, χρηματοδότες μας και "μάγειροι" των στοιχείων, προκειμένου να συνεχίσουμε να προμηθευόμαστε άχρηστα υλικά και να αντλούμε τοκογλυφικά δάνεια από αυτούς. Προφανώς αυτοί οι "διεθνιστές" και "κοσμοπολίτες" Έλληνες έπαιρναν προμήθειες τόσο από τις νέες παραγγελίες όσο και από τα νέα δάνεια.
Ο ελληνικός λαός σ' αυτό το σημείο παγιδεύτηκε. Οι Έλληνες δέχθηκαν να ξεχάσουν πως επρόκειτο για τα παιδιά των εγκληματιών, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν το "ξέχασαν" τα ίδια. Οι εγκληματίες στηρίχθηκαν στη φιλοξενία ενός τίμιου λαού και ρήμαξαν τα πάντα. Διέφθειραν, κατέστρεψαν, συκοφάντησαν, μόλυναν και απαξίωσαν τα πάντα …Μιλάμε για πραγματική λαίλαπα αθλιότητας …Μιλάμε για κτηνωδία άξια των βαρβάρων. Αυτοί είναι που τώρα μας "κατηγορούν" για ανηθικότητα, σε περίπτωση που δεν τους επιτρέψουμε να μας λεηλατήσουν και επισήμως …Μας κατηγορούν για "ατιμία", αν δεν δεχθούμε να τους παραδώσουμε την πατρίδα μας.
Στις προσεχείς εκλογές πρέπει οι Έλληνες να δώσουν "εντολή" σε μια "εργολαβική" Κυβέρνηση να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια με στόχο να προστατεύσει τον ελληνικό λαό από τη νέα γερμανική αθλιότητα …Να στραφεί νομικά εναντίον του γερμανικού κράτους και συγκεκριμένων Γερμανών πρακτόρων. Μέρκελ, Άκερμαν, Σημίτης, Χριστοφοράκος, Γιούγκ και Κόκαλης να κατηγορηθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εφόσον μεθόδευσαν επίθεση εναντίον ενός ολόκληρου λαού με στόχο τον πλήρη αφανισμό του. Για να μην υπάρχει περίπτωση παρεξηγήσεων και λαθών, προτείνουμε να συσταθεί μια διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει από κοινού με Έλληνες νομικούς τις ελληνικές καταγγελίες, που θα φτάσουν στα διεθνή δικαστήρια …Ό,τι γίνεται πάντα με πολεμικές συρράξεις, οι οποίες οδηγούν σε πολεμικές αποζημιώσεις.
Να δημιουργηθεί διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων και να διερευνήσει από την αρχή όλες τις συμβάσεις, τις οποίες έχει υπογράψει το κράτος με τις γερμανικές εταιρείες …Όλες τις συμβάσεις προμηθειών από το 1989 και μετά …Την εποχή που έπεφτε το "τείχος" του Βερολίνου και απελευθέρωνε "τρωκτικά", τα οποία προφανώς "τρύπωσαν" στην ελληνική "αυλή" και πρέπει σήμερα να εντοπίσουμε. Να ελεγχθούν οι τιμές αυτών των προμηθειών και να συγκριθούν με αντίστοιχες άλλων "αδερφών" χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και άλλων χωρών εκτός αυτής. Να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες όλων των Ελλήνων αξιωματούχων, οι οποίοι "υπέγραφαν" αυτές τις συμβάσεις. Να ελεγχθούν όλοι οι "κουφοί" υπουργοί, οι οποίοι πρώτα "υπέγραφαν" και μετά "χόρευαν" με τα αφεντικά τους. Να ελεγχθούν όλοι οι "κοσμοπολίτες" της διαφθοράς.
Από εκεί και πέρα να ελεγχθούν όλες οι αγορές ελληνικού δημοσίου κεφαλαίου από πλευράς των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα. Να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο διείσδυσε στον ΟΤΕ η Ντόιτσε Τέλεκομ. Να διερευνηθεί ο ρόλος των χαφιέδων των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Να διερευνηθεί το πόθεν έσχες των διοικητών και υποδιοικητών του ΟΤΕ κατά την επίμαχη περίοδο της εισβολής. Το πόθεν έσχες του Μανασή, του Βουρλούμη, του Σκαρπέλη, αλλά και του Παπακωνσταντίνου και του Αλογοσκούφη και του Λιάπη.
Να γίνει ένας μεγάλος φάκελος με τη γερμανική άποψη περί οικονομικής "ηθικής" στην Ελλάδα και μετά η Ελλάδα να στραφεί στα διεθνή δικαστήρια εναντίον της Γερμανίας. Εκεί όπου θα στρεφόταν σε περίπτωση που θα δεχόταν στρατιωτική επίθεση από μέρους της. Να ζητήσει νέες αποζημιώσεις για τις νέες ζημιές που υπέστη και να ζητήσει και τις παλιές, οι οποίες ακόμη δεν της έχουν αποδοθεί. Να δούμε τότε ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του. Να δούμε όλα τα "σκουλήκια" του νεοναζισμού να κρύβονται στις "τρύπες" τους. Να δούμε τι θα πει η Bild στο κοινό των "διανοουμένων" της.
Μέχρι ν' αποφανθεί η διεθνής δικαιοσύνη για το νέο γερμανικό έγκλημα, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται σαν αγαθό θύμα και να πάρει θέση άμυνας. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε έναν ιδιόμορφο "πόλεμο" με τη Γερμανία …Έναν πόλεμο οικονομικό, του οποίου όμως οι συνέπειες μπορεί να είναι βαρύτερες και μονιμότερες ακόμα και από αυτές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. "Θέσεις μάχης" σημαίνει ολοκληρωτική άρνηση "συνεργασίας" με τον εχθρό …Πλήρες και απόλυτο μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων… Πλήρες και απόλυτο μποϊκοτάζ όλων των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία διατηρούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Lidl, Praktiker, Saturn, Aldy, Mediamarkt κλπ., θα πρέπει για τους σύγχρονους Έλληνες να είναι ό,τι ήταν για τους πατέρες τους όροι όπως Βερμαχτ, Γκεστάπο, Κομαντατούρ και Λουφτβάφε.
6) Ηθική αποκατάσταση των κατασυκοφαντημένων Ελλήνων.

Πρέπει το ελληνικό κράτος να δημιουργήσει μια νομική ομάδα, η οποία θα στρέφεται εναντίον του όποιου διεθνούς ΜΜΕ τολμάει και δυσφημεί την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πρέπει ν' αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη όλων των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν φυλλάδες της πλάκας και της πλέμπας να λοιδορούν έναν από τους πιο ιστορικούς λαούς στον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν ν' αφήνονται οι τοκογλύφοι και οι άρπαγες, που ρήμαξαν τον κόσμο, να βρίζουν και να συκοφαντούν τον λαό με τη μεγαλύτερη προσφορά στον ανθρώπινο πολιτισμό. Θα πρέπει να μάθουν όλοι οι κλέφτες ότι κοστίζει ακριβά το να βρίζει κάποιος τους Έλληνες.
Σ' αυτήν την πανεθνική προσπάθεια αποκατάστασης της ελληνικής φήμης και υπόληψης πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες και όχι μόνον οι επαγγελματίες νομικοί. Πρέπει να εκμεταλλευτούν τη σύγχρονη τεχνολογία του ίντερνετ και να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινωνία για το έγκλημα των Γερμανών εις βάρος της Ελλάδας. Να μεταφράσουν τα κείμενα, τα οποία περιγράφουν αυτό το έγκλημα. Να ενημερώσουν τους πάντες και τον γερμανικό λαό για την άθλια και εγκληματική πολιτική του ναζιστικού Βερολίνου εις βάρος των Ελλήνων. Πρέπει ολόκληρος ο κόσμος να μάθει πόσο "πληρωμένοι" γκεμπελίσκοι ήταν οι καραγκιόζηδες του Focus και της Bild …Πληρωμένα τομάρια της νεοναζιστικής νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία, προσπαθώντας να λεηλατήσει την Ελλάδα, στην πραγματικότητα προσπαθεί να αλώσει την παγκόσμια Δημοκρατία.
7) Ανάπτυξη.

Αυτήν τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το δημόσιο χρέος …Ένα χρέος, το οποίο λειτουργεί ως "τροχοπέδη" απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης. Αν "ξεφορτωθούμε" ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρέους, είναι εύκολη η ανάπτυξή μας. Η Ελλάδα είναι μια "ευλογημένη" χώρα, η οποία έχει προικιστεί από τον Θεό με άπειρο κεφάλαιο. Αν διασφαλίσει το μέλλον των ασφαλιστικών της ταμείων με την ιδιοκτησία των μεγάλων ΔΕΚΟ, η Ελλάδα δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με απέραντη αισιοδοξία. Οι μελλοντικοί Έλληνες όχι απλά θα παραλάβουν μια πατρίδα, αλλά θα παραλάβουν μια πάμπλουτη πατρίδα. Οι Έλληνες στο μέλλον όχι απλά θα επιβιώσουν, αλλά θα το επιτύχουν πολυτελώς. Όλα αυτά θα τα καταφέρουν, αν καταφέρουν και σταθούν "όρθιοι" σήμερα …Αν καταφέρουν κι αντισταθούν στους τοκογλύφους πριν τους τα πάρουν όλα.
Αν κατορθώσουν οι Έλληνες και παραμείνουν κύριοι της πατρίδας τους, είναι εύκολα τα πάντα. Επειδή η έννοια της "ανάπτυξης" είναι πολυσύνθετη και αφορά μεγάλο πλήθος παραγόντων, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί σε ένα τέτοιο κείμενο. Όμως, προς χάρη της "συζήτησης" στην Πλατεία, χρήσιμο είναι να παραθέσουμε μερικά στοιχεία επάνω σ' ό,τι αφορά —κατά την άποψή μας— τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης. Ανοίγουμε λοιπόν μια συζήτηση πάνω σ' αυτούς τους "πυλώνες" και ο καθένας βάζει το δικό του "λιθαράκι", ώστε να χτιστεί η άποψη του ελληνικού λαού πάνω σ' αυτό το θέμα …Η άποψη αυτού, ο οποίος θα κληθεί να δώσει "εντολές" σε μελλοντικές κυβερνήσεις.
Ξεκινάς λοιπόν από το βασικό κεφάλαιο, το οποίο έχεις ήδη στην κατοχή σου και απλά σήμερα το κακοδιαχειρίζεσαι. Το κακοδιαχειρίζεσαι, γιατί υπακούς σε εντολές ξένων αρπάγων, οι οποίοι επωφελούνται από την κακοδιαχείρισή σου. Ποιο είναι το βασικό κεφάλαιο της Ελλάδας; …Ό,τι απέμεινε μετά την καταστροφή του Χρηματιστηρίου και της ΟΝΕ …Ό,τι δεν μπορούσαν να μας πάρουν ή να μας καταστρέψουν οι ξένοι και μας "γύρισε" πίσω μισό αιώνα …Η γεωργία, ο τουρισμός και η ναυτιλία. Ανταγωνιστικότητα δεν μας λέει η Μέρκελ ότι χρειαζόμαστε; …Εύκολο πράγμα. Τι κάνεις; Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνεις σήμερα.
Αγροτική Παραγωγή. Σε μια ευλογημένη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν ο λαός να τρώει τα "σκουπίδια" των "ανθρωποκτηνοτρόφων" της Lidl …Τα "σκουπίδια" των μεταλλαγμένων, τα οποία καθημερινά σκοτώνουν ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Η ελληνική γεωργία, έχοντας την τύχη να μην έχει αναμιχθεί στον "βούρκο" των μεταλλαγμένων, μπορεί να γίνει η ποιοτικότερη γεωργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική γη, έχοντας αποφύγει να μετατραπεί σε φέουδο των πολυεθνικών "Μέγκελε", μπορεί να δώσει απασχόληση και κέρδη σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων αγροτών και να "επιβιώσει" στην νέα εποχή. Πρέπει να σταματήσει η γεωργία των καλλιεργειών των ιμπεριαλιστών, των τεμπέληδων και των επιδοτήσεων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να παράγει βαμβάκι, επειδή αυτό μας επιβάλουν οι ανταγωνιστικοί, για να μας "ξεφορτωθούν".
Τουρισμός. Και πάλι κάνεις τα αντίθετα από αυτά που σου επιβάλουν. Τέρμα ο "υψηλός" τουρισμός. Τέρμα ο τουρισμός, ο οποίος μετατρέπει τον οικοδεσπότη σε υπηρέτη του επισκέπτη. Τέρμα οι "ανώτεροι" τουρίστες, οι οποίοι απαιτούν να τους υπηρετούν οι "κατώτεροι" σερβιτόροι και καμαριέρες. Αυτόν τον τουρισμό ας τον κρατήσει και ας τον απολαύσει η Ταϊλάνδη και το Μπαλί. Φτηνός τουρισμός —προσιτός για όλους— είναι η λύση για την Ελλάδα. Ανθρώπινος και ήπιος τουρισμός, ο οποίος μοιάζει με φιλοξενία ανθρώπων και όχι με ανθρωποκυνηγητό μελλοντικών θυμάτων. Τουριστικές υπηρεσίες ανθρώπινες, οι οποίες προσφέρονται από ανθρώπους σε ανθρώπους. "Επιστροφή" στον τουρισμό, ο οποίος έκανε την Ελλάδα διάσημη, τους Έλληνες αγαπητούς και τους επιχειρηματίες πλούσιους.
Τέρμα ο δήθεν "υψηλός" τουρισμός, ο οποίος έκανε πλούσιους τους Γερμανούς κατασκευαστές πισινών και κουφωμάτων …Ο δήθεν "υψηλός" τουρισμός, ο οποίος βύθισε τους Έλληνες επιχειρηματίες στα τραπεζικά χρέη και την απελπισία και σταδιακά μεταβιβάζει την ιδιοκτησία των επιχειρήσεων σε ξένες πολυεθνικές. Απλός τουρισμός. Φτηνός και με στόχο να πάρεις λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Τα πολλά ας τα πάρουν στην Ταϊλάνδη και στο Μπαλί με τους στρατούς από τις πόρνες, τις μασέρ και τις μανικιουρίστριες στα λαμπερά ξενοδοχεία των πολυεθνικών.
Ο έξωθεν επιβεβλημένος τουριστικός "προσανατολισμός" μάς προκάλεσε εθνικές, κοινωνικές, αλλά και οικονομικές ζημιές. Κάποτε οι Έλληνες πλούτιζαν από τον τουρισμό, ενώ σήμερα πλουτίζουν οι tour operators. Κάποτε οι Έλληνες με δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια εξασφάλιζαν την επιβίωσή τους και είχαν εκατό φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα με εκατό δωμάτια δουλεύουν για τις τράπεζες και δεν έχουν ούτε Έλληνα για φίλο. Σε αυτόν τον "υψηλό" τουρισμό πρέπει ν' αναζητήσει κάποιος και την ευκολία που οι διάφορες Μέρκελ και Bild βρίσκουν εύκολα "ακροατήρια", όταν μας κατηγορούν.
Μερικές δεκαετίες πριν όλοι μας αγαπούσαν και δεν υπήρχαν τέτοια πρόθυμα ακροατήρια. Στις εποχές της Χούντας όλοι μας υποστήριζαν, γιατί απλούστατα μας γνώριζαν. Ανέμελο Ζορμπά θα σε έλεγαν, αλλά όχι τεμπέλη. Σήμερα αυτά άλλαξαν, γιατί εμείς τ' αλλάξαμε. Εμείς δημιουργήσαμε μόνοι μας τα "ακροατήρια", τα οποία ακούν τους κατηγόρους μας. Γιατί; Για έναν φραπέ και ένα δίχωρο δωμάτιο. Γι' αυτά τα αστεία κέρδη πολλούς αδικήσαμε, ακόμα πιο πολλούς ξεγελάσαμε, αλλά, λόγω της "υψηλής" επιλογής, τους άπειρους τους αποκλείσαμε από την Ελλάδα και δεν μας γνώρισαν ποτέ. Ποιος περιμένουμε τώρα να μας υπερασπιστεί;
Γι' αυτόν τον λόγο μας "προσανατόλισαν" στον υψηλό τουρισμό οι ίδιοι οι  ιμπεριαλιστές …Για να μας απομονώσουν, να μας βυθίσουν στα χρέη ως προμηθευτές και στο τέλος να μας κατακτήσουν σαν "ανάξιους" ιδιοκτήτες. Ακόμα και η σημερινή ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η οποία επικρατεί στην Ελλάδα, "παράπλευρο" αποτέλεσμα του "υψηλού" τουρισμού είναι. Η άθλια και απάνθρωπη τουριστική βιομηχανία την προκάλεσε. Γιατί; Γιατί δεν στράφηκε εναντίον μόνον των ξένων. Στράφηκε και εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Για να τα "πάρουμε" από τους τουρίστες, βρεθήκαμε σε μια πατρίδα πανάκριβη και άρα αφιλόξενη και για εμάς τους ίδιους. Αυτό δεν προέκυψε από τύχη. Αυτός ήταν εξ’ αρχής ο στόχος των ιμπεριαλιστών. Στόχος τους ήταν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό και αυτό γινόταν με την πρόκληση της "έκρηξης" της ακρίβειας. Στόχος τους ήταν να πάψει ο τουρισμός να έχει "επαφή" με την ελληνική κοινωνία και να γίνει "πεδίο" μόνο για λίγους επιχειρηματίες και βέβαια τους ίδιους. Να μας πάρουν το τουριστικό κεφάλαιο —να ελέγξουν την αγορά, που επηρεάζει το κεφάλαιο αυτό— και τελικά να μας πάρουν και την ίδια την πατρίδα σε περίπτωση που αυτό, εξαιτίας των δικών τους "υψηλών" επιλογών, "ναυαγήσει".
Σύνδεση τουρισμού και γεωργίας. Ο τουρισμός πρέπει να γίνει το "τερματικό" της ελληνικής γεωργικής παραγωγής. Να γίνει το "τερματικό" ολόκληρης της ελληνικής παραγωγής. Δεν είναι δυνατόν στα ελληνικά νησιά να πουλάνε οι πάντες εκτός από τους Έλληνες παραγωγούς. Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε οι παραγωγοί τζάμπα το σιτάρι και στα νησιά να τρώνε οι τουρίστες ψωμί και κρουασάν από τα Lidl. Φτάσαμε στο σημείο να μας "μαλώνει" ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών σαν να είμαστε κάφροι των ολλανδικών αποικιών. Μας απειλεί η "τίμια" Ολλανδία ότι δεν θα μας βοηθήσει, αν δεν "ξεπουλήσουμε" την εθνική μας περιουσία
…Η "τίμια" Ολλανδία, που ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της το οφείλει στα νομιμοποιημένα ναρκωτικά, την πορνεία και τα αιματοβαμμένα διαμάντια …Η "αλληλέγγυα" Ολλανδία, η οποία από "αγάπη" μας βοηθά, ενώ είναι γνωστό ότι, εξαιτίας ιμπεριαλιστικών πολιτικών, την έχουμε "φορτωθεί" στον "σβέρκο" μας με όρους σχεδόν συνεταιρικούς …Ενώ είναι γνωστό ότι στα δικά μας νησιά —και όχι μόνον— "ξεφορτώνεται" ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της …Η Ολλανδία, η οποία μέσω Heineken και Amstel ελέγχει παράνομα —και εις βάρος όλων των Ελλήνων ζυθοπαραγωγών— το 90% της αγοράς μπύρας …Η Ολλανδία, η οποία, μέσω ΝΟΥΝΟΥ, μας έχει κάτσει στον "σβέρκο" εις βάρος των γαλακτοπαραγωγών μας.
Πρέπει κάποτε οι "άχρηστοι" και οι "τεμπέληδες" να ξυπνήσουν. Εφόσον έχουμε να κάνουμε με πονηρούς, γιατί να μην φερθούμε κι εμείς πονηρά; Ειδικά φορολογικά προνόμια για τις "πιστοποιημένες" τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν αποκλειστικά "μεσογειακή" διατροφή με μεσογειακά —και άρα στην πλειοψηφία τους ελληνικά— προϊόντα …Ούτε μία ξένη μπύρα στα νησιά …Ούτε μία φέτα γαλακτοκομικών από τις εταιρείες των "τίμιων" …Ούτε μία φέτα ζαμπόν από τις πολυεθνικές των "ανταγωνιστικών". Μεσογειακή "δίαιτα" στα ξενοδοχεία και φορολογία Ιρλανδίας γι' αυτά.
Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει και μια αλλαγή των νόμων, οι οποίοι αφορούν την παραγωγή και τη διάθεση ελληνικού αλκοόλ. Κάποτε πρέπει να φύγουμε από την "ομπρέλα" των Μεγάλων Δυνάμεων. Δύο αιώνες ελευθερίας δεν φτάνουν, για ν' αποφασίζουμε μόνοι μας πώς θα διαχειριστούμε το αλκοόλ; Δεν είναι δυνατόν στα ελληνικά νησιά να "μαθαίνουν" οι νέοι της Ευρώπης το βρετανικό ουίσκι, τη ρωσική βότκα ή τη γερμανική μπύρα. Πότε το τσίπουρο, η ρακί ή η τσικουδιά θα βρουν τον "δρόμο" τους στην αγορά; Μέχρι πότε οι "τίμιοι" θα πουλάνε ακριβά και τυποποιημένα και οι "απατεώνες" τζάμπα και χύμα; Πρέπει οι Έλληνες, είτε ως καταναλωτές είτε ως επιχειρηματίες, να "ξυπνήσουν" και να κλείσουν τις "πόρτες" στους άθλιους που μας δουλεύουν …Στους άθλιους, που μας κλέβουν και έχουν το θράσος να μας βρίζουν κιόλας …Ούτε ένα ευρώ στους ξένους, όταν υπάρχει αντίστοιχο ελληνικό προϊόν.
Εμπορική Ναυτιλία. Ο μεγαλύτερος στόλος του κόσμου πρέπει να επιστρέψει στη βάση του. Η ελληνική σημαία πρέπει να γίνει σημαία "καρδιάς" για όλους τους Έλληνες εφοπλιστές. Σημαία "καρδιάς", αλλά όχι να περιμένουμε από αυτούς να θυσιάσουν τα κέρδη τους για λόγους πατριωτικούς. Να μας επιλέξουν θέλουμε σε σχέση με φορολογικά "δελεαστικές" Ιρλανδίες και όχι μόνον. Προτείνουμε ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες επιχειρηματικά δραστηριοποιούνται εκτός εθνικής επικράτειας και δέχονται να φέρουν την "έδρα" τους στην Ελλάδα. Συνταγματικά εγγυημένο σταθερό φορολογικό περιβάλλον, το οποίο δεν θα αλλάζει από τις "εμπνεύσεις" των εκάστοτε λαϊκιστών πολιτικών …Ούτε ένας εφοπλιστής στο "Σίτυ".
Όταν ξεκινάς ν' αγωνίζεσαι μ' αυτά τα οποία δεν έχεις απολέσει —εξαιτίας της νεοταξικής λαίλαπας— και φέρνεις γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, η συνέχεια είναι εύκολη. Εύκολα αγωνίζεσαι και για τα υπόλοιπα …Αγωνίζεσαι για την "επιστροφή" στη βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή, την οποία έχει ανάγκη ο "διψασμένος" για απασχόληση ελληνικός λαός …Αγωνίζεσαι για την ανάπτυξη των υπηρεσιών. Όλα αυτά όμως, αφού έχεις εξασφαλίσει μια σταθερή "βάση". Με ένα ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα και με τις μορφές κεφαλαίου που περιγράψαμε, είναι εύκολο να ατενίζεις το μέλλον με αισιοδοξία.
Η Ελλάδα πρέπει —αλλά και μπορεί— ν' αγωνιστεί για τη "σωτηρία" της …Την πραγματική σωτηρία και όχι αυτήν τη "σωτηρία" που υπόσχονται οι τοκογλύφοι με τα δάνεια …Τη "σωτηρία" των τοκογλύφων, οι οποίοι μας έχουν παγιδεύσει στην "κινούμενη "άμμο" του συνεχούς δανεισμού …Τη "σωτηρία", η οποία θα μας βυθίσει στην ανέχεια και θα τους επιτρέψει να λεηλατήσουν τα πάντα στην Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τον ανεξέλεγκτο και συνεχή δανεισμό. Πρέπει να σταματήσουμε τα δάνεια, τα οποία θα καταστρέψουν εμάς και θα βυθίσουν στα χρέη ακόμα και τα εγγόνια μας.
Αυτά πρέπει να διεκδικήσει η Πλατεία. Δεν φτάνει η οργή. Γνώση απαιτείται. Τη γνώση των λαών φοβάται πάντα η εξουσία και όχι την οργή τους. Την οργή εύκολα την εκτονώνει, είτε σε πολέμους είτε σε εμφύλιες συγκρούσεις. Την οργή εύκολα τη μετατρέπει σε κλάμα και απελπισία. Μόνο τη γνώση φοβάται το σύστημα και αυτήν τη γνώση επιχειρούμε σήμερα να δώσουμε στους Έλληνες …Σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι σήμερα δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη …όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τα παιδιά τους.
Οι Έλληνες πρέπει ν' αγωνιστούν μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό, το οποίο αγωνιά και το ίδιο για την επιβίωσή του. Δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, αλλά είναι οι μόνοι που δέχονται τέτοιο απάνθρωπο "σφυροκόπημα". Αυτό έχει την εξήγησή του. Είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και αυτό προκαλεί τον φόβο του συστήματος γι' αυτούς. Γι' αυτόν τον λόγο το σύστημα δεν τους αφήνει ούτε για μια στιγμή χαλαρούς. Γι' αυτόν τον λόγο δοκιμάζει εναντίον τους όλες τις τακτικές και όλα τα "όπλα".
Τώρα φτάσαμε κοντά στην τελική φάση αυτής της μάχης. Όλος ο κόσμος περιμένει να δει το αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης των Ελλήνων. Αν χάσουν οι Έλληνες τη μάχη, το κόστος της ήττας θα το γευτούν όλοι οι λαοί. Αν όμως νικήσουν οι Έλληνες την Νέα Τάξη, θα νικήσουν και οι λαοί μαζί τους. Αν νικήσουν οι Έλληνες τη μεγάλη σημερινή μάχη, θα είναι η αρχή του τέλους της Νέας Τάξης. Αν νικήσουν οι σημερινοί Έλληνες, θα αγοράσουν "πίστωση" στην παγκόσμια ιστορία για άλλα δύο χιλιάδες χρόνια ...τουλάχιστον.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥΤο κείμενο αυτό είναι το δώρο του συγγραφέα

για τους εξοργισμένους των Πλατειών.

…Ένας "μπούσουλας" για τους εξοργισμένους πολίτες.

…Ένα "όπλο" για να μην "ξεφουσκώσει" το κίνημα και επιτρέψει στους γνωστούς Πάγκαλους να επιχειρήσουν να εμφανίσουν τους συμμετέχοντες σ' αυτό σαν πολίτες γραφικούς, άσχετους και ανίκανους να εκφράσουν σοβαρό πολιτικό λόγο.

…Να ξέρουν τι να ζητούν και με ποιον στόχο, για να μην τους "καπελώνει" το χαφιεδαριό τύπου Γλέζων, Μίκηδων και Καζάκηδων ...οι πρώην σταλινικοί, οι οποίοι ως δια μαγείας έγιναν ειδήμονες και εισηγητές της άμεσης Δημοκρατίας.

... Για να μην γίνει η οργή ο μοναδικός τους …και άρα ένας κακός σύμβουλος.                            ΠΗΓΗ:eamb-ydrohoos.blogspot.com