ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Το μήνυμα του τραγουδιστή των U2

Καταχειροκροτούμενος από τους χιλιάδες θαυμαστές που κατέκλυσαν σήμερα το ΟΑΚΑ ο Μπόνο, αφού ευχαρίστησε τους Snow Patrol για την εμφάνισή τους, απευθύνθηκε στο κοινό ευχαριστώντας το για την παρουσία του στο Ολυμπιακό Στάδιο και για την υπομονή που επέδειξε μέχρι να ανεβούν οι U2 στη σκηνή. «Γνωρίζω ότι το τελευταίο διάστημα περνάτε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις εδώ στην Ελλάδα, αλλά δεν πρέπει να το βάλετε κάτω. Οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί έχουμε πολλά κοινά και πρώτα απ' όλα το γεγονός ότι είμαστε χρεωκοπημένοι», είπε ο τραγουδιστής των U2 και ο κόσμος τον αποθέωσε.



Οι U2 ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ


Δείτε: Φωτογραφίες από τη συναυλία

Ο Μπόνο και η παρέα του βγήκαν στο κατάμεστο στάδιο του ΟΑΚΑ στις 21:45. Αμέσως, ο κόσμος άρχισε να τους χειροκροτά και να τραγουδά μαζί τους τις επιτυχίες τους.

Οι U2 είχαν μάθει κάποιες λέξεις στα ελληνικά, ενώ δεν έπαψαν στιγμή να ξεσηκώνουν το πλήθος που τους περίμενε από τις 17:00 έξω από το στάδιο.

Το ιρλανδικό ροκ συγκρότημα στο τέλος της συναυλίας ανταπέδωσε το χειροκρότημα στον κόσμο που βρισκόταν στη συναυλία και μετά από λίγα λεπτά αποχώρησε.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την εμφάνιση του συγκροτήματος.



















ΠΗΓΗ:www.newsbeast.gr

"Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος" δήλωσε ο Μπόνο (video)

Αποθεώθηκαν οι U2!
Ο διάσημος τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος έδωσε από την σκηνή του ΟΑΚΑ ένα δεύτερο ρεσιτάλ προκαλώντας τα χειροκροτήματα των 70.000 θεατών, όταν κρατώντας το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στο ενθουσιώδες κοινό δήλωσε με θέρμη, πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας». Ο διάσημος Ιρλανδός τραγουδιστής αποθεώθηκε από το ελληνικό κοινό, ο οποίος είναι γνωστός για τις πολιτικές του παρεμβάσεις διεθνώς. Ο Μπόνο συνέχισε να μιλά στο ελληνικό κοινό εκφράζοντας "Μια μεγάλη προσευχή να είναι η Ελλάδα ευτυχισμένη"

"Vertigo" προκάλεσε στο ελληνικό κοινό ο Μπόνο





Το τελευταίο ραντεβού του συγκροτήματος με το κοινό της Ελλάδας ήταν πριν 13 χρόνια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ένα κυλινδρικό σύστημα βίντεο και μια ατσάλινη κατασκευή στα 45 μέτρα από το έδαφος, πάνω από μία τεράστια σκηνή με περιστρεφόμενες γέφυρες, οι U2 «απογείωσαν» και τότε το κοινό, αφήνοντας για πολλά χρόνια μετά, νωπές μαγικές εικόνες στη μνήμη των θαυμαστών τους.

 ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

U2:ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ροκ υπερθέαμα με «διαστημόπλοια» και αγαπημένα τραγούδια

Πλήθος κόσμου με το μαγικό χαρτάκι στο χέρι άρχισε να συρρέει από νωρίς το απόγευμα  στο Ολυμπιακό Στάδιο για να εκφράσει τον θαυμασμό και την αγάπη του στο θρυλικό  συγκρότημα των U2 αλλά και ν΄ απολαύσει «ζωντανά» τον Μπόνο με την παρέα του.
Εσπασαν καρδιές! Την ώρα που με κομμένη την ανάσα οι φαν μετρούσαν τα λεπτά στη μεγάλη οθόνη ο Μπόνο και η παρέα έκαναν θριαμβευτικά την είσοδό τους στο στάδιο της Αθήνας. Απογειωτική στιγμή μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από εκδηλώσεις ενθουσιασμού και κάτω από τους ήχους του «Space oddity» οι U2 ξεσηκώνουν τους 80.000 θαυμαστές τους, για πρώτη φορά, στην πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα.
Με ροκ υπερθέαμα, «διαστημόπλοια», τεχνολογία και θρυλικά τραγούδια, οι Ιρλανδοί γράφουν ιστορία στα συναυλιακά του τόπου. Στα χρόνια της κρίσης; Μα και η κρίση θέλει θέαμα. Και βασικά, ροκ.

«Αυτοί οι τελευταίοι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δεν πρέπει να το βάλετε κάτω. Οι Έλληνες κάνουν σπουδαία την Ελλάδα, δεν μας ορίζουν οι οικονομικές αγορές», είπε ο Μπόνο και συνέχισε: «Έλληνες και Ιρλανδοί μοιάζουμε όχι μόνο γιατί είμαστε άφραγκοι αλλά είμαστε σπουδαίοι, είμαστε θεοί». Και αμέσως μετά παρουσίασε το γκρουπ: «Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ Έντζ, στα ντραμς ο ΑΠΟΛΛΩΝ, και ο Άνταμς είναι ο ΔΙΑΣ. Τι μένει για μένα; Εγώ είμαι ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Το «Return of the stingray guitar» στρώνει χαλί για να αρχίσει το πάρτι, καθώς ο Μπόνο στο κέντρο της σκηνής απλώνει το βλέμμα από τη μια ώς την άλλη άκρη του σταδίου και χαιρετάει την Αθήνα. Τον «σημαδεύουν» χιλιάδες φωτισμένες φωτογραφικές μηχανές.

«Ιt΄s a beautiful day» Είναι υπέροχη μέρα για όλους όσους βρίσκονται στο Μαρούσι, πολλοί από αυτούς από νωρίς το πρωί περιμένοντας να ανοίξουν το απόγευμα οι πύλες και να πιάσουν θέση μέσα στο «δαχτυλίδι» ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις από πολύ κοντά. Ολες οι ηλικίες (οι U2 έχουν φαν πιστούς από την αρχή, από το τέλος της δεκαετίας του ΄70 ακόμη), γονείς με παιδιά, παρέες μεγάλες, τα μέλη των φαν κλαμπ σε απαρτία και φαν που ταξίδεψαν από το εξωτερικό, από τους οποίους κάποιοι πέρασαν τη νύχτα έξω από το στάδιο.

Για όλους αυτούς οι U2 βάζουν σε κάθε συναυλία τον πήχυ ψηλά. Από ψηλά κατεβαίνει και η κυλινδρική οθόνη, ανοίγει και αποκαλύπτεται. Πάνω σε αυτή, τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, ιστορίες τραγουδιών, χρώματα και σχήματα- αλλά και μηνύματα στα ελληνικά. Από εκείνα που είχαν στείλει οι φαν σαν μικρά και μεγάλα ερωτήματα στο σάιτ των U2. Η interactive πλευρά της συναυλίας.

Ροκ, θέαμα και διαχρονικές επιτυχίες. Ο Μπόνο (του οποίου ο τραυματισμός δείχνει να είναι πια, παλιά, ξεχασμένη ιστορία) διανύει χιλιόμετρα πάνω στην κυκλική πασαρέλα, σκύβει και τραγουδάει δίπλα στον κόσμο, ανεβοκατεβαίνει τις δυο γέφυρες που κινούνται και εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα που του δίνει το «διαστημόπλοιο» της σκηνής- το φαντεζί Τρανσφόρμερ σκηνικό της 360 περιοδείας- ώστε να μη χάνει καθόλου την επαφή με τον κόσμο: στη συγκινητική ώρα της μπαλάντας, αλλά και στο κλαμπ που «μεταμορφώνεται» στο στάδιο στο «Ι΄ll go crazy if Ι don΄t go crazy tonight»- στην ντανς και διόλου ευκαταφρόνητη όψη των U2. Και οι τέσσερις ήταν υπέροχοι. Μπορεί τα μάτια του κόσμου να είναι καρφωμένα στον Μπόνο, που δεν σταμάτησε το πηγαινέλα, αλλά ο Ετζ με το ακαταμάχητο στυλ του στην κιθάρα κλέβει για πολλούς την παράσταση. Και κάνει και αυτός τα δικά του χιλιόμετρα στους διαδρόμους της σκηνής. Ο Ανταμ Κλέιτον ήρεμη δύναμη, με το δικό του φαν κλαμπ και ο Λάρι Μιούλεν στα ντραμς φτιάνουν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, με vintage ροκ ντιζάιν. Η τεχνολογία, η εικόνα και η επικοινωνία με τους φαν δίνουν στους U2 το εισιτήριο για το μέλλον.

Να είναι οι U2 στην πόλη και εκείνοι να είναι ακόμη σπίτι τους; Εκατοντάδες hardcore φαν είχαν «στρατοπεδεύσει» έξω από το γήπεδο περιμένοντας να ανοίξει η αρένα και να μπουν μέσα. Ουρές στις θύρες και στα ταμεία για τα εισιτήρια της τελευταίας στιγμής. Από τη στιγμή, βέβαια, που έμπαιναν μέσα και έπιαναν θέση μπροστά στο εξωγήινο σκηνικό, οι ώρες κυλούσαν. Με Αviv Geffen και τους ιρλανδούς ροκάδες Snow Ρatrol, πριν αυτοί παραδώσουν σκυτάλη στους πρωταγωνιστές και ανάψει το γλέντι. ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Xάνουμε τα όνειρά μας.....


Παίρνω το θάρρος να σας γράψω αυτά τα λόγια με την ελπίδα να τα δημοσιεύσετε, να τα μοιραστώ με κάποιον.

Δεκαεφτά χρόνια γάμου μετρώ, τρία παιδιά γέννησα ελληνόπουλα...

Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια σήμερα είδα τον άντρα μου να δακρύζει...
Πρώτη φορά αγκαλιαστήκαμε και κλάψαμε μαζί για ώρα
-Γυναίκα δεν πάνε καλά τα πράγματα ..μου είπε λίγο μετά που γύρισε από τη δουλειά...

30 χρόνια τεχνίτης είναι ο άντρας μου σε εργοστάσιο στη Σίνδο....και τώρα το εργοστάσιο ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο

Δεν κλάψαμε για αυτά που θα χάσουμε, πάντα φτωχοί είμασταν , ποτέ δεν μας περίσσεψαν να φτιάξουμε κομπόδεμα..

Κλάψαμε για τα όνειρα εκείνα που κάναμε για τα παιδιά μας, να τα σπουδάσουμε , να μην δουλέψουν εργάτες σαν εμάς...να τα παντρέψουμε , να τα βοηθήσουμε να ανοίξουν σπίτι...να γίνουμε ο αέρας στα φτερά τους...

Δεκαεφτά χρόνια ξύπναγα και κοιμόμουν με αυτά τα όνειρα..γιατί δεν είχαμε τίποτα άλλο... τώρα τα χάνουμε και αυτά...

Σας Ευχαριστώ που με διαβάσατε
Καλλιρόη Χ.
ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.com

Τι λεει ο μ....ας .Μαζέψτε τον,είναι επικίνδυνος.

Θέτοντας το δίλημμα «θα μείνουμε πίσω ή θα πάμε μπροστά;», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο να γίνει «μια νέα αρχή» στο κράτος.

Η ψήφος κατά της τρόικας «δεν θα είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά κυρίως μια ψήφος χωρίς ουσία», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, διαμηνύοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα» και να την κάνουμε «ανεξάρτητη, χωρίς δάνειες δυνάμεις».

Επί της ουσίας της διοικητικής μεταρρύθμισης που φέρνει ο «Καλλικράτης», ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «περιφερειάρχες που θα είναι ισότιμοι, αν όχι και πιο ουσιαστικοί από τους υπουργούς».

To δίλημμα είναι «αλλάζουμε ή δεν αλλάζουμε τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
«Ξέρουμε ότι τα βάρη φέτος είναι περισσότερα από κάθε άλλο χρόνο, διότι έχουμε και ύφεση και περισσότερους φόρους, όμως, δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Και ο φόρος, γι’ αυτή την κυβέρνηση, δεν είναι χαράτσι, είναι αλληλεγγύη, γιατί οι φόροι με αυτή την κυβέρνηση, σημαίνουν ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε εκεί όπου πρέπει. Θα πάνε για να στηρίξουν περισσότερο εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που το έχουν ανάγκη, όπως βεβαίως και μια αναπτυξιακή διαδικασία, που την έχει ανάγκη όλη η χώρα και ιδιαίτερα η νέα γενιά, οι άνεργοι κλπ»


ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Πανελλαδική αυτοκινητοπομπή ενάντια στα διόδια στη ΔΕΘ

Δεν πληρώνουμε διόδια!
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην ΠΡΑΞΗ

Ξεκινώντας από το σταθμό διοδίων του Ρίου και περνώντας από όλους τους σταθμούς διοδίων του άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11/9 θα φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη για... να συμμετάσχουμε στην πορεία ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης. Σε όλη τη διαδρομή η αυτοκινητοπομπή που θα σχηματιστεί θα ανοίξει τα διόδια και οι οδηγοί θα διέρχονται ελεύθερα από όλους τους σταθμούς.
Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μια σειρά απο τοπικές επιτροπές & κινήσεις πολιτών, κατα των διοδίων απο ολη την Ελλάδα.

διαβάστε κι εδώ:
http://diodiastop.blogspot.com/
http://www.akribeia-stop.gr/                                                                                ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Κακό τσιγάρο - Καλός τζόγος !


Όταν είχα αρχίσει αυτή τη προσπάθεια ενημέρωσης για τον τζόγο το 2008 τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν αλλιώς. Είχαμε κάποια οικονομική ανάπτυξη και παρά τα προβλήματα που ξέραμε ότι υπάρχουν όλοι είχαν ελπίδες για το αύριο. Είχα θεωρήσει σωστό, λόγω προσωπικών εμπειριών και επιστημονικής ειδίκευσης να ενημερώσω όσους μπορούσα για...
το τι συμβαίνει στο εξωτερικό και πόσο αρνητική θα είναι για την χώρα μας η νομιμοποίηση των συνοικιακού τζόγου.

Ξαφνικά τα πράγματα άλλαξαν. Η Ελλάδα έγινε ένα κράτος υπό οικονομική κατοχή και ο κάθε πολίτης βρέθηκε να χρωστάει για 10 γενιές τα χρήματα που είχαν αρπάξει και πιθανότατα συνεχίζουν να αρπάζουν οι υψηλά ιστάμενοι και ο κύκλος τους. Ο πολίτης χαρακτηρίστηκε φοροφυγάς, τεμπέλης, αναξιόπιστος. Ολόκληρες κοινωνικές ομάδες καθοδηγήθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων για το ποιος «περνούσε καλύτερα» τα χρόνια των παχιών αγελάδων. Μέσα στην αναμπουμπούλα εμφανιστήκαν πάλι τα φρουτάκια και μάλιστα κατόπιν άνωθεν εντολής της κατοχικής υπερκυβέρνησης της Τρόικας.
Δεν αξίζει καν τον κόπο να επιχειρηματολογήσει κάνεις γιατί στο μνημόνιο δεν υπάρχει κανένα μέτρο ανάπτυξης για κανένα κλάδο πλην του τζόγου. Όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει πόσο ισχυρές ήταν οι πιέσεις από το λόμπυ των βαρόνων αυτής της αγοράς. Αυτό που αξίζει να δούμε είναι η σχιζοφρένια του διπλού μηνύματος που περνά αυτή τη στιγμή από τη κυβέρνηση στην Ελληνική Κοινωνία. Κακό τσιγάρο - καλός τζόγος.

Από πότε το τσιγάρο έγινε κακό? Επί χρόνια προβαλλόταν παντού για να έχει έσοδα ο κράτος. Επί χρόνια επιδοτούνταν οι αγρότες να στραφούν στα καπνά για να έχει έσοδα το κράτος. Τι και αν φώναζαν οι ιατρικές οργανώσεις για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία? Το κράτος - όλα τα κράτη - είχαν τα έσοδα τους. Όταν ισχυροποιήθηκε το αντικαπνιστικό λόμπυ στις ΗΠΑ και ΕΕ ξαφνικά πέσαν απαγορεύσεις - μαχαίρι.

Ναι αλλά όμως ήδη τα ίδια τα κράτη είχαν προωθήσει ουσιαστικά το κάπνισμα και είχαν εθίσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού τους. Οι απαγορεύσεις - μαχαίρι δεν έφεραν παρά ελάχιστα αποτελέσματα με μόνο σημαντικό τον περιορισμό του παθητικού καπνίσματος. Οι καπνιστές δαιμονοποιήθηκαν και οι κυβερνήσεις άφησαν την διαμάχη να πάρει διαστάσεις για να δείξουν την "πυγμή" τους στην επιβολή των μέτρων.
Όποιος όμως έχει την παραμικρή σχέση με τις εξαρτήσεις ξέρει ότι κανένα ναρκωτικό δεν κόβεται παρά μόνο αν φτάσει ο χρήστης στον «πάτο του βαρελιού». Με τον ίδιο τρόπο που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πετύχεις απεξάρτηση σε έναν χρηστή ηρωίνης πριν αγγίξει το κατώφλι του θανάτου έτσι και στον χρήστη νικοτίνης οι πιθανότητες να κόψει το τσιγάρο είναι ελάχιστες πριν ο ίδιος ή έστω ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο πάρει μια πολύ δυσάρεστη ιατρική γνωμάτευση.

Αυτή είναι η φύση της χρήσης δυστυχώς, γι' αυτό η χρήση είναι ο εφιάλτης των δυτικών κοινωνιών και γι΄ αυτό πλουτίζουν όσοι την ελέγχουν. Δεν μπορεί να σταματήσει μέσα σε λίγα χρόνια κάτι που επί γενεές ήταν από εύκολα προσβάσιμο. Ο μόνος τρόπος που έχει βρεθεί ότι αποδίδει είναι να ενδυναμώνεται η νέα γενιά πριν αρχίσει την χρήση. Να μαθαίνει το παιδί ότι το τσιγάρο (ή το αλκοόλ, ή το χασίς κλπ) δεν είναι μαγκιά. Ότι η χρήση δεν θα το βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί, ότι τα όνειρα του είναι σημαντικότερα από τις επιταγές της κάθε παρέας. Έτσι ώστε σε 2-3 γενιές να υπάρξει σημαντική μείωση στα ποσοστά των παράνομων, αλλά το σημαντικότερο, των νόμιμων εθισμών. Η προσπάθεια που γίνεται στο χώρο των εξαρτήσεων δεν είναι για το παρόν αλλά για το μέλλον γιατί στο παρόν μπορείς μόνο να μετριάσεις συμπτώματα και όχι να καταπολεμήσεις τις αιτίες.

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους βοηθά στην προστασία των μη καπνιστών αλλά και στον περιορισμό της δημιουργίας νέων καπνιστών. Ελάχιστα βοηθά στην διακοπή του καπνίσματος των εξαρτημένων. Η νομιμοποίηση του τζόγου από την άλλη βοηθά στην δημιουργία κύματος εξαρτημένων και στην εγκαθίδρυση των κουλοχέρηδων ως lifestyle εξάρτησης.
Για να ακυρωθούν τα επιχειρήματα κατά του τζόγου ακούγονται απίστευτα πράγματα όπως ότι ο ρόλος του κράτους δεν μπορεί να είναι κηδεμόνας ενηλίκων. Δυστυχώς το κράτος, και ειδικά το ελληνικό, ουδέποτε υπήρξε ή θέλησε να υπάρξει καλός κηδεμόνας. Όταν υπάρχουν λεφτά σε μια εξάρτηση την νομιμοποιεί για να εισπράξει φόρους. Όπως είχε γίνει και με το τσιγάρο, τώρα προβάλλεται μια εξάρτηση με βάση τα επιχειρήματα των εταιριών που ωφελούνται. Το κράτος παπαγαλίζει ορισμένα από αυτά και το μόνο που βλέπει και ενδιαφέρεται είναι πολίτες-προβατα και η εύρεση του αποδοτικότερου τρόπου αρμέγματος.

Ότι ο τζόγος είναι από τις χειρότερες εξαρτήσεις γιατί είναι άμεση και όχι άμεση η οικονομική αιμορραγία και η ψυχολογική κατάρρευση του χρήστη το ξέρουν πολύ καλά οι ιθύνοντες. Όμως ξέρουν επίσης πως όταν το πρόβλημα διογκωθεί δεν θα είναι αυτοί υπεύθυνοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Κάποιος άλλος θα έχει εκλεγεί, κάποιος άλλος θα πρέπει να πάρει μέτρα και κάποιοι άλλοι θα πληρώνονται τρεις και εξήντα σε πρωτόγονες δομές απεξάρτησης για να σώσουν ότι μπορούν. Για άλλη μια φορά θα δημιουργηθούν δεκαετή σχεδία περιορισμού χρήσης και για άλλη μια φορά θα εκλιπαρούμε για λεφτά από την ΕΕ ώστε να λειτουργήσουν τα κέντρα. Αν είμαστε ακόμα στην ΕΕ.

Εδώ δυστυχώς την πατάνε πάλι στο σχεδιασμό τους. Ότι βγάλουν θα είναι από τις άδειες και μόνο. Τα συνολικά έσοδα ανά περιοχή μετά θα είναι πτωτικά όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που χρησιμοποιούν για παραδείγματα στη διαβούλευση τους. Μετά θα είναι η σειρά άλλων να προσπαθήσουν να καθαρίσουν την κόπρο που θα έχουν δημιουργήσει με τους σχεδιασμούς τους. Αν το δω εντελώς ωφελιμιστικά είναι καλό. Θα έχω πελατεία μέχρι να βαρεθώ να δουλεύω. Αν το δω εντελώς ωφελιμιστικά θα γίνω ο καλός αδιάφορος πολίτης όπως επιβάλλει η υπερκυβέρνηση.

Μικρός Ήρωας (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)                                                                                                        ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Η ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΑΧΥΡΩΝΑ ΤΟΥ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ

Η μάχη στον Αχυρώνα του Λιοπετρίου





Στις 2 Σεπτεμβρίου 1958 στον Αχυρώνα του Λιοπετρίου έγινε μία από τις πιο επικές μάχες, που έδωσε η Ε.Ο.Κ.Α. Ο ταπεινός αχυρώνας χαρακτηρίστηκε "Νέο Χάνι της Γραβιάς". Για τους τέσσερις ήρωες του Αχυρώνα, τον Ανδρέα Κάρυο, τον Ηλία Παπακυριακού, τον Φώτη Πίττα και τον Χρίστο Σαμαρά, γράφει ο Αρχηγός Διγενής στα Απομνημονεύματά του: "Είναι πολύ δύσκολο εις εμέ να ξεχωρίσω μεταξύ των τεσσάρων αυτών παλικαριών ποίος ήταν ο γενναίος των γενναίων, διότι και οι τέσσαρες συνηγωνίσθησαν την στιγμήν εκείνη ποίος θα πέθαινε γενναιότερων". Τα γεγονότα, που σχετίζονται με τη μάχη του Αχυρώνα και τον ηρωικό θάνατο των τεσσάρων λεβεντονιών, έχουν ως εξής: Οι τέσσερις αγωνιστές πήγαν την νύκτα της 30ης Αυγούστου στο Λιοπέτρι για να εκπαιδεύσουν τα εκεί μέλη της Ε.Ο.Κ.Α. σε θέματα που αφορούσαν τις ενέδρες. Στις 2:00π.μ. της 1ης Σεπτεμβρίου εμφανίστηκαν κοντά στο χωριό στρατιωτικά αυτοκίνητα. Οι αγωνιστές προσπάθησαν να φύγουν από το χωριό, αλλά δεν μπόρεσαν, λόγω των στρατιωτών που συνάντησαν. Αποφάσισαν έπειτα να διασπάσουν τον κλοιό χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο. Στη δεύτερη αυτή προσπάθειά τους αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους Άγγλους στρατιώτες, αναγκάστηκαν όμως να επιστρέψουν στο Λιοπέτρι. Γύρω στις 3:00π.μ. κατέφυγαν στον αχυρώνα του Παναγιώτη Καλλή. Ακολούθησε κατ οίκον περιορισμός και ανάκριση όλων των κατοίκων, που μέχρι τις 3:00μ.μ. βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μέσα σε συρματοπλέγματα. Στον αχυρώνα έγινε έρευνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της 2ας Σεπτεμβρίου οι Άγγλοι επανήλθαν κατόπιν πληροφοριών, περικύκλωσαν τον αχυρώνα και ζητούσαν από τον ιδιοκτήτη να τους δείξει πού κρύβονταν οι τέσσερις αγωνιστές. Ο ιδιοκτήτης και η οικογένειά του δεν έδωσαν καμιά πληροφορία παρά τα βασανιστήρια, στα οποία υποβλήθηκαν. Οι Άγγλοι κάλεσαν τους αγωνιστές να παραδοθούν, αλλά δεν πήραν καμιά απάντηση. Στη συνέχεια, έχοντας προκάλυμμα τον ιδιοκτήτη, πυροβόλησαν εντός του αχυρώνα, αλλά και πάλι δεν πήραν καμιά απάντηση. Το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου έγινε νέος κατ οίκον περιορισμός και ο ιδιοκτήτης του Αχυρώνα υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια. Ομάδα στρατιωτών, που έφτασε κοντά στον αχυρώνα δέχτηκε πυροβολισμούς από τους τέσσερις αγωνιστές. Οι Άγγλοι τότε ζήτησαν ενισχύσεις, που σύντομα ήρθαν. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν και οι αγωνιστές κλήθηκαν να παραδοθούν. Ακολούθησε μικρή διακοπή και οι πυροβολισμοί επαναλήφθηκαν σφοδρότεροι. Αρκετοί στρατιώτες τραυματίστηκαν. Οι Άγγλοι έριξαν χειροβομβίδες και βόμβες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ένας από τους αγωνιστές βγήκε από τον αχυρώνα πυροβολώντας, αλλά φονεύθηκε από Άγγλο στρατιώτη. Οι άλλοι αγωνιστές συνέχισαν να πυροβολούν και τραυμάτισαν ένα στρατιώτη και ένα λοχαγό. Στην ανταλλαγή νέων πυροβολισμών φονεύθηκε νέος αγωνιστής. Άλλοι στρατιώτες ανέβηκαν στην οροφή του αχυρώνα, όπου άνοιξαν τρύπα, έριξαν μέσα ρούχα και βενζίνη. Τα ρούχα πήραν φωτιά, αλλά σε λίγο έσβησαν. Ενώ η μάχη συνεχιζόταν με αυτόματα και χειροβομβίδες, αγγλικό ελικόπτερο έριξε εμπρηστικές βόμβες και ο αχυρώνας αμέσως φωτιά. Τότε οι δύο αγωνιστές όρμησαν έξω, αλλά πυροβολήθηκαν και φονεύθηκαν από τους στρατιώτες.
Οι τέσσερις αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. με τον ηρωικό του θάνατο συγκίνησαν όλο τον κυπριακό λαό και προκάλεσαν παγκόσμιο θαυμασμό. Ο τόπος της θυσίας τους, στον οποίο στήθηκαν οι ανδριάντες τους, έγινε αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου εθνικό προσκύνημα. Σήμερα ο αχυρώνας και η πέριξ αυλή διαμορφώθηκαν σ ένα ενιαίο Μνημειακό Χώρο για να διαιωνίζει το μεγαλείο του ηρωισμού της αυτοθυσίας τους .                                                                                                     ΠΗΓΗ:lefobserver.blogspot.com

11/9: Εκδηλώσεις για τα 2500 χρόνια απο τη Μάχη του Μαραθώνα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ!

Μαραθών: 2500 Έτη Φωτός!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα  20:30


Ώ παίδες της Μητέρας Γης!

Ελάτε!

Ν’αποτίσετε Φόρο Μνήμης και Τιμής

εις τους πεσόντας εν Μαραθώνι,

Αθηναίους και Πλαταιείς!

Σας προσκαλεί η Μάνα Ελλάς!

Και με λαχτάρα σας προσμένει!

Ώ τέκνα του Φωτός σπαρμένα

απανταχού στην Οικουμένη!

O Δήμος Μαραθώνος στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, διοργανώνει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 το «Πανανθρώπινον Μαραθώνιο κάλεσμα» εκδήλωση μνήμης & τιμής στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων.

Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, σύλληψη του συνθέτη κ. Αλεξάνδρου Χάχαλη

συγκεντρώνει δυνάμεις του καλλιτεχνικού και ακαδημαϊκού χώρου –όπως του Όξφορντ και του Παν/μίου της Νέας Υόρκης (NYU) – απ’ όλη την Γή για να εορτασθεί δεόντως η μία εκ των σπανιωτέρων στιγμών της Ιστορίας, η θεμέλιος λίθος του περιφήμου «Χρυσού Αιώνος» του Πολιτισμού μας, η οποία έδωσε την πολυπόθητη μα πλέον δυσεύρετη ευκαιρία στην Ιστορία να διαλαλήσει περίτρανα:

“Εκείνοι οι άνδρες δεν είναι μόνο πατέρες των σωμάτων μας, αλλά και πατέρες της ελευθερίας και της ιδικής μας και όλων όσοι κατοικούν στην ήπειρον αυτήν (την Ευρώπη)… απέδειξαν ότι δεν είναι ανίκητη η δύναμις των Περσών ή η οποιαδήποτε δύναμις, αλλά κάθε δύναμις και κάθε πλούτος υποτάσσεται τελικά στην Αρετή”   Πλάτων

Ο λόγος, η μουσική και η εικόνα δημιουργούν – γύρω από τον Τύμβο – μία  ατμόσφαιρα μοναδική στο κοινό, ένα πολυμεσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Συνολικά, το έργο του Αλεξάνδρου Χάχαλη έχοντας ως βάση τον Αισχύλο και τον Λόρδο Βύρωνα, ταξιδεύει στον ανεξάντλητο πλούτο του ελληνικού πνεύματος και μέσα από τη δική του αισθητική και μουσική γλώσσα συνδιαλέγεται με την ιστορία και την φιλοσοφία, καλύπτοντας μουσικά ένα πλήρες φάσμα, αρχέγονο, κλασσικό, ηρωικό, συμπαντικό, διαχρονικό.

Πρόγραμμα

20:30 Τελετή Ενάρξεως

Απαγγελία του ποιήματος του κ. Χάχαλη “Πανανθρώπινον Μαραθώνιον Κάλεσμα”

20:45 Χαιρετισμοί

Εξέχουσες προσωπικότητες απ’ την Ελλάδα, αλλά κι απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Σπύρος Μερκούρης, η Bettany Hughes (φιλέλλην ιστορικός του BBC και History Channel από το Παν/μιο του Oxford) ο γλύπτης Masaaki Noda εξ Ιαπωνίας, η ζωγράφος Irma Villaroel απ την Βενεζουέλα, η σκηνοθέτις/ ηθοποιός Cristina Mantis απ την Κάτω Ιταλία κ.α. είτε επί σκηνής είτε μέσω διαδικτύου σε ζωντανή αναμετάδοση παγκοσμίως αναγγέλλουν:

α) την σημασία γι αυτούς της Μάχης του Μαραθώνος και την επιρροή της στο Παγκόσμιο Ιστορικό γίγνεσθαι·

β) τον σεβασμό στην Ελλάδα, την Αθήνα, την Δημοκρατία, τον Άνθρωπο.

21:30 Φωνές Ελευθερίας

Διαδικτυακό πολυμεσικό δρώμενο. Συνεργασία του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (New York University) υπό την διεύθυνση του κ. Dinu Ghezzo επί σκηνής (στην ΝΥ), με τον κ. Αλέξανδρον Χάχαλη, Δημ. Λαμπριανό επί σκηνής (στην Ελλάδα) και άλλων συνεργατών· χορευτές, μουσικοί.

10:00 Μαραθών: 2500 Έτη Φωτός!

Πολυμεσικό δρώμενο του κ. Αλεξάνδρου Χάχαλη. Μιά μουσική οπτικοαουστική πανδαισία, ανασκαλεύοντας την Ιστορία. Συμμετέχουν η υψίφωνος Μαρία Κανελλοπούλου, ο τενόρος Μιχάλης Δουκάκης, ο βαρύτονος Γεώργιος Ματθαιακάκης, οι κρουστοί Θοδωρής Βαζάκας & Θεόδωρος Μιλκόφ, οι ηθοποιοί Ειρήνη & Αλεξάνδρα Τσιάρα, Τίνα Αλεξοπούλου, Αγγελική Ρέρρα, Μαρία Υπατία Γερολυμάτου & Κώστας Γιαλίνης, ο χορογράφος/χορευτής Φάνης Καφούσιας με την ομάδα του, η Άννα Ομηρίδη με τους Acrodance,  αθλητές, οι πολεμιστές Σπαρτιατικές Μόρες!

Με την ευγενική χορηγία του δημάρχου Μαραθώνος κου Σπύρου Ζαγάρη, του προέδρου του τμήματος AHEPA HJ-10 ΠΕΡΙΚΛΗΣ κου Αναστασίου Καπασκέλη και την υποστήριξη του κου Σπύρου Μερκούρη.

Χορηγός επικοινωνίας ΔΟΛ.

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης,

θεατρικός συνθέτης και ποιητής

γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε μουσική στις Η.Π.Α., όπου και εργάστηκε επί εικοσαετία.
Βραβευμένος στο Central Park της ΝΥ ως δημιουργός έργων για το θέατρο (ανάμεσά τους το διάσημο θέατρο LA MAMA της Νέας Υόρκης) και τον κινηματογράφο.
Πλούσια είναι και η δισκογραφική του δουλειά, παρουσιάζει δέ έργα του, συνήθως πολυμεσικά, παγκοσμίως.
Δημιούργησε τον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος πολιτιστικό σύλλογο “Απόλλωνος Ναός”,  www.apollotemple.com, με σκοπό την διάδοση της Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως. Στο Ευγενίδειο Πλανητάριο εόρτασε εφέτος την Εαρινή Ισημερία με το “διαστημικό” Ηρακλειτικό έργο του “ΠΥΡΑΕΙΖΩΟΝ”.

Αμέσως μετά τον Τύμβο θα μεταβεί στην Κύπρο να δώσει συναυλία στο συρματόπλεγμα (όπου θυσιάστηκαν για την Ελληνική Σημαία οι Σολωμός Σολωμού & Τάσος Ισαάκ), με φόντο την κατεχομένη Αμμόχωστο, για την έναρξη του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αμμοχώστου – μία προσπάθεια του Ελληνισμού στην Κύπρο με σκοπό να συγκινηθεί η παγκόσμια κοινότητα για την απελευθέρωση του βορειοανατολικού τμήματος της μεγαλονήσου! ΠΗΓΗ:12thespis.wordpress.com

U2 : Dancing Barefoot (Patti Smith) 1989

U2 - I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (Animated)

U2 - Sometimes You Can't Make It On Your Own

U2 - Magnificent

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΤΕΙΡΕΣΙΑ"

Ένα κεφάλαιο ολοκληρώθηκε - Επ'αόριστο αναστολή λειτουργίας

Πρίν σχεδόν ένα χρόνο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια επάνω στην κεντρική ιδέα της δημιουργίας ενός άλλου "Τειρεσία" αντί του τραπεζικού , μέσα απο τον οποίο θα μπορούσε να προαχθεί η δημοσιογραφία των πολιτών.

Μια διαφορετική, δημόσια βάση πληροφοριών στην οποία οι ενεργοί πολίτες θα μπορούν να καταγράφουν ημερολογιακά σε αυτήν τα κακώς κείμενα και κατά συνέπεια να "τιμωρούν" ασκώντας βάσιμη και τεκμηριωμένη κριτική μέσα απο ένα δικό τους μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Η αξία της αποκαλυπτικής ενημέρωσης και της "αποκωδικοποίησης" της είδησης απο το γνωστό τρόπο που τη παρουσιάζουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχει σαφέστατα κοινωνικό ρόλο και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση σε μια πιο ουσιαστική δημοκρατία....


Γνωρίζοντας εξ'αρχής πως για τα Ελληνικά δεδομένα η έννοια "δημοσιογραφία των πολιτών" είναι άγνωστη για τους περισσότερους , δημιουργήσαμε το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ έτσι ώστε όλες οι πληροφορίες να συλλέγονται σε ένα κεντρικό δίκτυο διανομής πριν δημοσιευθούν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Στη δημοσιογραφία των πολιτών τον πρώτο λόγο έχουν οι καλά και σφαιρικά πληροφορημένοι πολίτες που μέσα απο την αξιοποίηση των πληροφοριών (στοιχείων) που συλλέγουν μπορούν να ασκούν αυστηρή κριτική ενώ παράλληλα να παρέχουν μια διαφορετική πηγή ενημέρωσης για την κοινωνία πέρα απο τη παραδοσιακή των επαγγελματιών του είδους.

Η δύναμη των ΜΜΕ στηρίζεται στο μέγεθος της μάζας που απευθύνονται και εν δυνάμει μπορούν να επηρεάσουν. Κανείς ποτέ δεν έδωσε σημασία για το τί ειπώθηκε σε μια μικρή επαρχιακή εφημερίδα , ραδιόφωνο ή ένα μικρό τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο διαδίκτυο και ασφαλώς η μπλοκόσφαιρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δυστυχώς στις μέρες μας η διάσταση που μπορεί να πάρει ένα θέμα κρίνεται σε ένα μεγάλο βαθμό απο την επισκεψιμότητα που έχει ο χώρος που το δημοσίευσε. Μια σημαντική αποκάλυψη μπορεί να χαθεί για πάντα αν δημοσιευθεί για παράδειγμα σε ένα "μικρό" blog ενώ μια χαζομάρα μπορεί να γίνει ξαφνικά "πρώτο θέμα" επειδή το έγραψε μια εφημερίδα που θεωρείται έγκυρη απλά επειδή πουλάει.(ακόμα κι αν πουλάει CD)

Πόσες φορές άλλωστε γνωστές εφημερίδες επικρατείας έχουν "κλέψει" θέματα τα οποία προβάλλουν μάλιστα ώς πρωτοσέλιδα ενώ στην πραγματικότητα έχουν πρωτοδημοσιευθεί στη μπλοκόσφαιρα. Οι επαγγελματίες όμως δεν αναφέρουν ποτέ τα blogs. Όταν όμως το θέμα φθάσει στην τηλεόραση αναφέρεται ώς πηγή μόνο η εφημερίδα.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες και μπλόγκς είναι επαγγελματικές και διαθέτουν μισθωμένους συντάκτες και υπαλλήλους που φροντίζουν να αυξήσουν ακόμη και πλασματικά την ένδειξη της επισκεψιμότητα τους.

Στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ φροντίσαμε ο μετρητής επισκεψιμότητας να μην είναι εμφανής έτσι ώστε η επισκεψιμότητα μας να προκύπτει απο άλλους παράγοντες οι οποίοι σίγουρα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν απο κανέναν. (όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα καταλαβαίνουν απόλυτα τι εννοούμε)

Συντελεστές

Η προσπάθεια μας στηρίχθηκε αποκλειστικά σε συνεργάτες που όλοι τους ανεξαιρέτως εργάστηκαν αφιλοκερδώς ατελείωτες ώρες χωρίς απολύτως κανένα προσωπικό όφελος
αφού δεν υπήρξε ποτέ για αυτούς ούτε καν ονομαστική αναγνωρισιμότητα για τις προσπάθειες τους.

Αυτό ακριβώς ήταν και το πρώτο κεφάλαιο , ένα προσωπικό στοίχημα μια ομάδας πολιτών για να αποδείξουμε σε όλους ότι τελικά ακόμη κι αυτοί που δεν είναι του επαγγέλματος , μπορούν να κερδίσουν την περίφημη δύναμη της Μαζικής Ενημέρωσης αρκεί να δουλέψουν συλλογικά και με μεράκι.

Με σεβασμό στον απαιτητικό αναγνώστη κερδίσαμε μια αναγνωρισιμότητα που ενόχλησε πολλούς επαγγελματίες του είδους που είδαν ξαφνικά ένα "περίεργο" blog στα "χωράφια της επισκεψιμότητας τους".

Αποτίμηση

Μετά απο μια τεράστια προσπάθεια 345 συνεχόμενων ημερών με ατελείωτες ώρες δουλειάς στο παρασκήνιο μέρα και νύχτα έφθασε πλέον η στιγμή να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο κάνοντας τη δική μας αποτίμηση έργου και αφήνοντας την επιλογή σε κάθε ενεργό πολίτη για εάν τελικά αξίζει να υπάρξει συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια.

Ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργεί οι Ελληνική κοινωνία (δεν είμαστε αστροναύτες) όπως και το γεγονός οτι η χρήση του διαδικτύου στη χώρα μας βρίσκεται ακόμη σε "βρεφικό στάδιο" αφού η μάζα των πολιτών το χρησιμοποιεί ώς επι το πλείστων αποκλειστικά ώς μέσο ψυχαγωγίας.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την Ελληνική μπλοκόσφαιρα οπου πολλά blogs καταγγέλλουν καταστάσεις και γεγονότα με σχολιάκια που θυμίζουν περισσότερο facebook παρά σοβαρές καταγγελίες , και σίγουρα δεν προϋποθέτει να είναι κανείς δημοσιογράφος για να πλαισιώσει σωστά και τεκμηριωμένα ένα άρθρο.

Η εκάστοτε εξουσία σίγουρα δεν ενοχλείται απο blogs με gossip καλαμπουράκια και καταγγελίες-σχολιάκια ούτε βέβαια απο "αποψιολόγους" bloggers που γράφουν μονίμως ατελείωτες ιδέες επι ιδεών οι οποίες κάπου στο τέλος κουράζουν κιόλας. Έτσι κι αλλιώς ο μέσος πολίτης πόσα blogs θα προλάβει να διαβάσει καθημερινά για να ενημερωθεί.
Οι περισσότεροι "ξέχασαν" και να διαβάζουν και προτιμούν την ετοιματζίδικη ενημέρωση της τηλεόρασης.

Εκείνο που πραγματικά ενοχλεί το σύστημα είναι όταν δημοσιεύονται αποκαλύψεις σε τεκμηριωμένα άρθρα που εκθέτουν ονομαστικά γεγονότα και καταστάσεις. Τρομάζουν στην ιδέα μια συλλογικής εργασίας σε έναν ιστότοπο χωρίς κομματικά κίνητρα. Αυτο είναι "επικίνδυνο" δεν μπορούν να το ελέγξουν και μπορεί να εκθέσει τα σχέδιο και τις συμφωνίες τους. Η επισκεψιμότητα ενός τέτοιου ιστότοπου είναι ο χειρότερός τους εφιάλτης.Όταν η μάζα αφυπνίζεται τότε το σύστημα τρομάζει.

Για τους λόγους αυτούς

Μετά απο συλλογική συζήτηση με όλους τους συνεργάτες μας καταλήξαμε στο από κοινού συμπέρασμα οτι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η προσπάθεια απο τη στιγμή που το δίκτυο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ δεν διευρυνθεί σύμφωνα με την κεντρική ιδέα της δημιουργίας του.

Δεν επιδιώξαμε ποτέ "βραβεία" απο κανέναν γι'αυτό κρατήσαμε την "κουκούλα" της ανωνυμίας που επιλέξαμε απο την αρχή ώς λογότυπο του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Αποδείξαμε περίτρανα πως η αρχική ιδέα μας ήταν τελικά εφικτή και υλοποιήσιμη.

Αποκτήσαμε μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες σε επισκεψιμότητα Ελληνικές ιστοσελίδες

Ξεπεράσαμε πολλούς επαγγελματίες της ενημέρωσης και πολλούς επώνυμους δημοσιογράφους με φανταχτερά ονόματα.

Ήρθε όμως η στιγμή για σημαντικές αποφάσεις , το δίκτυο λειτουργεί και πρέπει να επεκταθεί ή να κλείσει. Αυτές οι αποφάσεις δεν έχει νόημα να είναι δικές μας , αφορούν επιλογές όσων πιστεύουν στην πραγματική "δημοσιογραφία των πολιτών" με την σοβαρότητα που μέχρι στιγμής σας παρουσιάσαμε. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο απλά και μόνο για να συνεχίσουμε, δεν πρόκειται να δεχθούμε κομματικά συμφέροντα και χορηγούς. Θα μπορούσαμε πολυ εύκολα να "μεγαλουργήσουμε" με τέτοια κίνητρα , προτιμούμε όμως την αναστολή λειτουργίας απο μια τέτοια κατάντια.

Δυστυχώς όλοι όσοι ενδιαφέρονται ψάχνουν για κάποιο έμμεσο συμφέρον και χωρίς αυτό δύσκολα κάποιος ασχολείται με τα κοινά για να αφυπνίσει το λαουτζίκο αφιλοκερδώς.

Δεν ψάχνουμε αρθρογράφους, πιστεύουμε οτι υπάρχουν ενεργοί πολίτες και προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις τους. Να δημιουργήσουν τα δικά τους δίκτυα περισυλλογής πληροφοριών, έτσι θα μπορούμε να συνεργαστούμε με τεκμηριωμένα θέματα και αποκαλύψεις τόσο σε τοπικό όσο και σε επίπεδο επικρατείας.

Δεν έχει λοιπόν νόημα να συνεχίζουμε κάτι το οποίο οι περισσότεροι έχουν μάθει απλά να το απολαμβάνουν έτοιμο απο τον καναπέ τους. Σε κάποιους άρεσε η προσπάθεια μας μόνο και μόνο επειδή διάβαζαν αποκαλύψεις και καταγγελίες για πολιτικούς . Πολλοί λίγοι συνειδητοποίησαν πως αυτές οι καταγγελίες απευθυνόταν κατ'ουσίαν σε όλους εσάς που τους φθάσατε τόσο ψηλά και τώρα υπομονετικά τους "καμαρώνετε".

Ξέρουμε πολύ καλά πως ο κόσμος στο σύνολο του αρέσκεται να διαβάζει "γλυκόλογα".
Η κοροιδία πάντοτε πουλούσε περισσότερο απο την αλήθεια. Όμως ποτέ δεν "χαιδέψαμε τ'αυτιά" κανένος και οι σταθεροί αναγνώστες μας το ξέρουν πολύ καλά αυτό.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους θεωρούμε πως πλέον αυτός ο κύκλος ολοκληρώθηκε, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει τίτλους τέλους.

Η διεύθυνση επικοινωνίας μαζί μας θα συνεχίσει να λειτουργεί και o χρόνος σίγουρα θα δείξει πολλά...

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες και τους συνεργαζόμενους ιστότοπους που μας τιμήσατε στηρίζοντας την προσπάθεια μας, η απόφαση όμως για το εάν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε βρίσκεται πλέον στα δικά σας χέρια... Οι περισσότεροι άλλωστε γνωρίζετε ότι ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ δεν είναι προσωπικό ιστολόγιο.

Αντίο δε λέμε γιατί πιστεύουμε πως τα πάντα στο διαδίκτυο απέχουν μόνο μερικά κλικ μακριά...

Καλή δύναμη σε όλους στο βαρυ χειμώνα που έρχεται...


____________ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ____________
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ                                                                  ΠΗΓΗ:tiresias-press.blogspot.com

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

SUBBUTEO :Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ






To 1929 στο Λίβερπουλ κάποιος Άγγλος, ονόματι Μπίλ Κήλυ, παρουσιάζει ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με την ονομασία New Footy. Το παιχνίδι αποτελείται από ξύλινα τέρματα με δίχτυ, φιγούρες από χαρτόνι και ημισφαιρικές βάσεις στις οποίες τοποθετούνταν οι φιγούρες που αναπαριστούσαν τους παίκτες. Οι φιγούρες είχαν συγκεκριμένη στάση για κάθε θέση και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση του γηπέδου εκτός από την συγκεκριμένη για την οποία είχαν κατασκευαστεί, επίσης η βάσεις ήταν ιδιαίτερα σκληρές και δεν μετακινούνταν (γλιστρούσαν) με ευχέρεια.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ο Πήτερ Άντολφ παρουσιάζει μια καινούργια εκδοχή επιτραπέζιου ποδοσφαίρου. Θέλησή του είναι να την ονομάσει «The Hobby» (Το Χόμπυ), αλλά αυτό δεν του επιτρέπεται, βρίσκει μια λατινική λέξη που παραφράζοντας την αποκτά την ίδια έννοια με την αρχική ιδέα. Έτσι γεννιέται το «Subbuteo».

Λόγω του πολέμου η βιομηχανία έχει εξελιχθεί και έχουν ανακαλυφθεί καινούργια υλικά και τρόποι μαζικής παραγωγής. Ένα υλικό που έχει κάνει την εμφάνισή του κατακτώντας της αγορές της εποχής είναι το πλαστικό!!!

Το 1947 λοιπόν βγαίνει στην αγορά ένα νέο παιχνίδι επιτραπέζιου ποδοσφαίρου, απόγονος ή συγγενείς του New Footy, με το όνομα SUBBUTEO, περιλαμβάνει φιγούρες από σελιλόιντ (επίπεδες εικόνες με την φιγούρα ποδοσφαιριστή, λόγω του ότι ήταν επίπεδες έμειναν στην ιστορία σαν «FLATS»), οι οποίες στηρίζονται σε πλαστικές ημισφαιρικές βάσεις που στην κάτω μεριά γίνονται ελαφριά επίπεδες.

Το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει αγωνιστικό χώρο, αλλά συνίσταται στις οδηγίες να χρησιμοποιείται για γήπεδο μία στρατιωτική κουβέρτα (λόγω του πολέμου οι κουβέρτες του στρατού ήταν σε αφθονία σε όλη την Ευρώπη) και επίσης στην συσκευασία, περιλαμβάνεται και μία κιμωλία!!! για το χάραγμα των γραμμών του γηπέδου.

Οι βασικοί κανόνες του νέου παιχνιδιού και ο τρόπος διεξαγωγής του, διαφέρουν από ότι άλλο έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, όχι μόνο για εκείνη την εποχή αλλά ακόμα και μέχρι σήμερα. Το παιχνίδι έχει μια αρκετά καλή πορεία στους πιτσιρικάδες εκείνης της εποχής στην Μεγ. Βρετανία.

Μέχρι το 1950 τα δύο παιχνίδια μένουν στην αγορά και συναγωνίζονται για την κυριαρχία.

Η μεγάλη αλλαγή όμως υπέρ του SUBBUTEO επέρχεται στα 1960 όταν για πρώτη φορά παρουσιάζονται οι τρισδιάστατες φιγούρες, πάνω σε φινιρισμένες πλαστικές βάσεις, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές προσθήκες για να έχουν λίγο περισσότερο βάρος για περισσότερη ακρίβεια και μεγαλύτερη σταθερότητα. Η μεγάλη συγκυρία έρχεται όταν, το 1966 η Αγγλία κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην διοργάνωση που φιλοξενείται στα γήπεδά της και το παιχνίδι «απογειώνεται».

Με την ρεαλιστικότητα που προσφέρει στον τρόπο παιχνιδιού γίνεται το αγαπημένο παιχνίδι κάθε μικρού βρετανού και κάθε ένας που επισκέπτεται το Μεγάλο Νησί, φεύγοντας κουβαλάει ένα SUBBUTEO, δώρο για κάποιον πιτσιρικά πίσω στην πατρίδα του. Σε όλες τις χώρες που πηγαίνει γνωρίζει την αποδοχή και γίνεται αμέσως γνωστό.

Επικρατεί «πυρετός» σε όλες τις χώρες που το γνωρίζουν. Αρχίζει η παγκόσμια αναγνώρισή του, σαν το πιο πετυχημένο παιχνίδι αναπαράστασης κάποιου σπορ και όχι οποιουδήποτε σπορ, αλλά του «Βασιλιά των σπορ». Το 1968 η άδεια πωλείται στην μεγάλη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών «Waddingtons».

Στην εικοσαετία 1965-1985 το παιχνίδι γνωρίζει μεγάλη άνθηση παγκοσμίως, πέρα από της αναρίθμητες εκδόσεις με τα χρώματα ομάδων από όλο τον πλανήτη, εμφανίζονται πλήθος αξεσουάρ (κερκίδες, προσωπικό του γηπέδου, προβολείς που λειτουργούν με μπαταρίες, όργανα της τάξης, φίλαθλοι, συνεργείο τηλεόρασης, διαφημίσεις για τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, πίνακας αποτελεσμάτων, φράχτης κ.λ.π.), όλα αυτά δεν προσφέρουν στην ουσία του παιχνιδιού, αλλά προσθέτουν στην προσπάθεια των κατασκευαστών να παρουσιάσουν μια πιο αληθοφανή αναπαράσταση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου (κερδίζοντας και αρκετά χρήματα παραπάνω), κυκλοφορεί επίσης και ένα δισκάκι 45 στροφών με πραγματικούς ήχους και ύμνους των γηπέδων (Σήμερα είναι ένα από τα πιο συλλεκτικά κομμάτια του είδους).

Παντού εμφανίζονται κλαμπ που διοργανώνουν ή συμμετέχουν σε διοργανώσεις. Ιδρύεται Αγγλική Ομοσπονδία Subbuteo και η Διεθνής Ομοσπονδία-FISA (Federation International Subbuteo Association), βέβαια υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις, για το ότι υπάρχει στην ονομασία της ομοσπονδίας το λογότυπο που παραπέμπει στην εταιρεία και στο προϊόν που διαθέτει και όχι σε αυτό καθ' αυτό το σπορ, όπως θα ήθελαν οι φίλοι του, τα πράγματα όμως δεν αλλάζουν. Έντονα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Γερμανία, στην Ελβετία κ.α.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80, αρχές του 90, δυσαρεστημένοι φίλοι του σπορ βλέποντας την ολιγωρία της Ομοσπονδίας στην εξέλιξη του αθλήματος και το καπέλωμα της, από την εταιρεία που έχει αγοράσει τα δικαιώματα του παιχνιδιού, λειτουργώντας στην ουσία σαν παρακλάδι της, ιδρύουν ένα ανεξάρτητο όργανο. Στο μεταξύ στις μεγάλες διοργανώσεις οι φίλοι του σπορ ανακαλύπτουν καινούργιες τεχνικές και τρόπους ανάπτυξης παιχνιδιού πάνω στην πράσινη τσόχα.

Ειδικά το γυάλισμα των φιγούρων της κλίμακας 00, που μέχρι τα μέσα της δεκαετίες του 90 δεν έχουν γίνει ιδιαίτερα αποδεκτές, λόγω την μειωμένης ολίσθησης και της έλλειψης ακρίβειας σε ελιγμούς, φέρνει «επανάσταση» στο παιχνίδι. Κάποιοι μέχρι τότε αναγκάζονταν να καταφύγουν σε διάφορα «κόλπα», μερικοί ακόμα και να κατασκευάσουν από μόνοι τους ξύλινες φιγούρες για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Από την στιγμή που έπαιρναν την έγκριση της ομοσπονδίας είχαν το δικαίωμα να το κάνουν.

Στο παγκόσμιο κύπελλο Ε.Π. του 1982, οι Ιταλοί παίκτες εντυπωσιάζουν τους πάντες (και στο επιτραπέζιο όπως και στην ποδοσφαιρική διοργάνωση εκείνης της χρονιάς στα γήπεδα της Ισπανίας), με την τρομερή ακρίβεια και την τεχνική τους πάνω σε φιγούρες την κλίμακας 00.

Ένας από αυτούς που εντυπωσιάστηκαν από την επιτυχία των Ιταλών, ήταν και ο Ελβετός πρωταθλητής Βίλλυ Χόφμαν, που αντιμετωπίζοντας στην διοργάνωση τον Ιταλό Ρέτζο Φρινάνι συντρίβεται με 7-2. Γυρίζοντας στην πατρίδα του πειραματίζεται με τον τρόπο που χρησιμοποίησαν οι Ιταλοί στο γυάλισμα των παικτών και την αλλαγή στον τρόπο παιξίματος που αυτό συνεπάγεται. Τελειοποιεί τον τρόπο και την τεχνική των Ιταλών, επηρεάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού σε παγκόσμια κλίμακα.

Το 1992 μια ανεξάρτητη εταιρεία εξελίσσει καινούργιες φιγούρες και συνεργάζεται με τον Βίλλυ Χόφμαν, για την τελειοποίησή τους, δίνοντας τους το όνομα «Sports». Παρόλο ότι δεν φέρουν το copyright «Subbuteo», εγκρίνονται από την Διεθνή ομοσπονδία και γνωρίζουν ευρεία αποδοχή από τους παίκτες διεθνώς.

Το 1994 από την ίδια εταιρεία εμφανίζεται η φιγούρα Toccer. Την ίδια χρονιά η Αγγλική ομοσπονδία αλλάζει, καταργείται η λέξη Subbuteo από τον τίτλο της και μπαίνει η λέξη Sport.

Το 1999 η HASBRO (εταιρεία που ανήκει πλέον το «Subbuteo») ανακοινώνει ότι προτίθεται να σταματήσει την παραγωγή σετ και αξεσουάρ του αγαπημένου διεθνώς παιχνιδιού, με την δικαιολογία ότι η ζήτηση δεν καλύπτει τα κριτήρια της εταιρείας για κάλυψη των εξόδων της παραγωγής.

Το Μάιο του 2001 σταματάει οριστικά η παραγωγή και αμέσως γίνονται η πρώτες επαφές για αγορά του brand name και συνέχιση της παραγωγής από άλλες εταιρείες, κάτι όμως που δεν έχει τελεσφορήσει έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

U2:Πώς θα πάτε στη συναυλία

Αυτή την εικόνα θα έχει την Παρασκευή το Ολυμπιακό Στάδιο.
Παράταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ, μία έκτακτη λεωφορειακή γραμμή και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων του Μετρό αποφάσισε ο ΟΑΣΑ για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες φαν των U2 το βράδυ της Παρασκευής.

Ειδικότερα, από τις 12 τα μεσάνυχτα και για μία ώρα τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα αναχωρούν από τον σταθμό Ειρήνης κάθε πέντε λεπτά.

Επίσης, δημιουργείται έκτακτη λεωφορειακή γραμμή της ΕΘΕΛ με αφετηρία επί της λεωφόρου Κηφισίας, μεταξύ των οδών Αρτέμιδος και Χωματιανού, και τέρμα στην πλατεία Συντάγματος με συχνότητα δρομολογίων περίπου κάθε τρία λεπτά.

Επίσης, ενισχύονται τα δρομολόγια της γραμμής 2 του Μετρό μεταξύ των σταθμών Αττικής και Συντάγματος, ώστε να πραγματοποιούνται κάθε 7,5 λεπτά και τέλος, θα ενισχυθεί η γραμμή 3 ανάλογα με την επιβατική κίνηση, που θα παρουσιαστεί.


Οι ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων

Οι U2 θα βγουν στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου στις 21.45, ενώ οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17.30.

Πρώτος καλλιτέχνης στη σκηνή θα είναι ο ισραηλινός Aviv Geffen στις 19.15, και θα ακολουθήσουν οι ιρλανδοί Snow Patrol στις 20.15.


Τα εισιτήρια

Εισιτήρια υπάρχουν ακόμα για όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκτός από αυτά της Red Zone, που έχουν εξαντληθεί.

Τα εισιτήρια διατίθενται στην Ticket House της Πανεπιστημίου 42, ενώ την Παρασκευή θα υπάρχουν μόνο στο ταμείο του ΟΑΚΑ.                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

U2: Σταρ δεν είναι μόνο το συγκρότημα (αλλά και το σκηνικό)


Αποστολή στο Τορίνο
Oι U2 κερδίζουν το παιχνίδι από τα αποδυτήρια. Πριν καν βγουν στη σκηνή, σκοράρουν, από τη στιγμή που οι θεατές, μπαίνοντας στο στάδιο, αντικρίζουν ένα διαστημόπλοιο. Ή τη δαγκάνα ενός αρπακτικού (ανάλογα, όπως το βλέπει ο καθένας). Για τον Μπόνο και την παρέα του, το φουτουριστικό σκηνικό είναι απλά, αυτόν τον καιρό, το σπίτι τους. Λίγες μέρες πριν από τη συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος στην Αθήνα, είδαμε στο Τορίνο πώς είναι αυτό το μυστήριο σπίτι από μέσα.
Με τίποτα. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του σχεδιαστή του σόου και σκηνοθέτη Γουίλι Γουίλιαμς, και ας έχει την πιο καλή θέση στη συναυλία. Αυτός ο κύριος πρέπει να σκεφτεί κάτι που θα ξεπεράσει την 360 περιοδεία των U2. Tην οποία είχε εμπνευστεί ο ίδιος προσπαθώντας να ξεπεράσει τη Vertigo περιοδεία και πριν από αυτή την Εlevation περιοδεία και την Popmart περιοδεία και, για να μη σας κουράζω, όλες τις περιοδείες που εμπνέεται και σχεδιάζει για το συγκρότημα του Μπόνο από τότε που πήρε τη δουλειά, το 1982. Πώς, λοιπόν, να μην έχει πολλά στο κεφάλι του!
Όλες οι δουλειές έχουν τα ζόρια τους. O Γουίλι Γουίλιαμς τα κρύβει πίσω από ένα σταθερό χαμόγελο, έτσι όπως στέκεται περήφανα κάτω από τα πλοκάμια του διαστημόπλοιου-αρπακτικού, με το οποίο περιοδεύουν οι U2, που θα προσγειωθούν και στο Μαρούσι. Ποιο θα μπορούσε λοιπόν να είναι το επόμενο βήμα; Εννοώ, μετά από αυτό.
O Γουίλι κρατάει το χαμόγελό του και απαντάει κάπως κοφτά: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραγωγή στο ροκ. Αυτή ακριβώς», τονίζει. Άρα, εδώ είμαστε, πιάσαμε κορυφή, δεν πάει πιο πάνω ή απλά δεν θέλει να σκέφτεται καν τι άλλο μπορεί να κάνει.
Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα μέσα από την κοιλιά του χταποδιού, αρχίζω να πιστεύω ότι ο Γουίλι Γουίλιαμς, που έχει συνεργαστεί και με τη NASA σε ένα πρότζεκτ με τους Kronos Quartet, έχει δίκιο. Το «αρπακτικό» είναι διαστημική κατασκευή από την κορυφή ως τα γαμψά του νύχια και το διάστημα είναι ροκ από αρχαιοτάτων χρόνων, από τότε ο Ντέιβιντ Μπάουι έβγαζε το «Space oddity» (το οποίο χρησιμοποιούν οι U2 για εισαγωγή – ground control to major Tom) ως το space rock το ίδιο μαζί με όλη του την γκαρνταρόμπα. Κάθε ροκ σταρ κρύβει έναν εξωγήινο μέσα του. Άλλος πιο πολύ, άλλος πιο λίγο. O σχεδιαστής της 360, πάντως, είναι σίγουρα φαν των «X-Files». Όχι;
Και όμως το διαστημόπλοιο προϋπήρχε, και μάλιστα στο ΛοςΆντζελες. Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή. «Η ιδέα ήρθε», λέει ο Γουίλιαμς, «από το Theme Building στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, μια αεροδυναμική κατασκευή με τόξα (τα τόξα του Oλυμπιακού Σταδίου ταιριάζουν τέλεια!), μέρος του οποίου φιλοξενεί και εστιατόριο, και από τη στιγμή που το είδα κατάλαβα πως κατά ’κεί θα πάμε». Και κατά ’κεί πήγαν. Την επόμενη, τη μεθεπόμενη ή κάποια άλλη μέρα καλεί τον Μπόνο για φαγητό και του σχεδιάζει την κατασκευή με πιρούνια. O Μπόνο βάζει αμέσως τα πιρούνια στο μυαλό του και ο Γουίλιαμς το διαστημόπλοιο στις σελίδες του ροκ.
Έτσι όπως το κοιτάω προς τα πάνω στο φως της ημέρας –στο Τορίνο, όπου μας ξενάγησαν στη σκηνή και στα μυστήριά της (μια και στο Τορίνο ξεκινούσε η περιοδεία μετά τον τραυματισμό και την εγχείρηση που έκανε ο Μπόνο στην πλάτη του)–, μου φαίνεται σαν εξωγήινοι να αντέγραψαν τα σχέδια του Γκαουντί (αν και δεν αποκλείεται να είχε συμβεί και το ανάποδο), άλλωστε η πρώτη της 360 Tour έγινε στη Βαρκελώνη. Δεν το λέω «τυχαίο». Πράσινα πλοκάμια που στα σκοτάδια αντανακλούν όποιο φως τα φωτίσει και πορτοκαλί βεντούζες που αλλάζουν χρώματα κι αυτές. Η σκηνή κυκλική, με ένα δαχτυλίδι που «κλείνει» μέσα του κόσμο, και γέφυρες που κινούνται και όπου οι U2 πάνε κι έρχονται, ως και ο Λάρι παίρνει τα τύμπανα και ακολουθεί.
O Γουίλι Γουίλιαμς –ο οποίος συστήθηκε «όπως λέμε Duran Duran»– μας διαβεβαιώνει πως πρόκειται για ένα never ending story. «Συνεχώς εξελίσσεται, συνεχώς αλλάζει, φτιάχνουμε πράγματα, προσθέτουμε. Αυτή είναι η μοίρα των U2, να ψάχνονται συνεχώς για κάτι καινούριο και διαφορετικό. Κάναμε, για παράδειγμα, τη Ζοo ΤV και την Popmart με τις γιγάντιες βιντεοοθόνες, μετά από λίγο είχαν όλοι μεγάλες οθόνες. Ψάχναμε το επόμενο». Και βρήκαν μια άλλου τύπου οθόνη, κυλινδρική.
«Η οποία έχει το εξής περίεργο: μπορείς να δεις και μέσα από αυτήν. Και τι βλέπεις; Στο βάθος, κι άλλο κόσμο. Και μέσα σε αυτόν τον κόσμο παντού, το συγκρότημα». Στην αρχή δεν «έβλεπα» ακριβώς τι ήθελε να πει ο σχεδιαστής, αλλά μετά, που το είδα στο live, αυτή η κυλινδρική οθόνη κατεβαίνει από τα ύψη όπου βρίσκεται (ψηλά, μαζί με όλο τον εξοπλισμό) και ανοίγει σαν πλέγμα από μικρές οθόνες. Το οποίο έχει τη χάρη του. Και εκτός από τη χάρη, και την πρωτοπορία του. Και σούπερ τεχνολογία για να έχουν να αναλύουν οι ειδικοί.
Και αρχίζει η παράσταση. Εκεί που έρχονται σιγά-σιγά οι U2 και αναβοσβήνουν τα φώτα και βγαίνουν καπνοί και ο κεντρικός πύργος (ελέγχου ίσως;) της σκηνής κάνει κάτι τρελά, σαν να κερδίζεις ταυτόχρονα όλα τα φρουτάκια στο καζίνο, έχεις την εντύπωση πως θα βγουν μαζί και τα πράσινα ανθρωπάκια και δεν εννοώ τα παιδιά με τα χρώματα της Ιρλανδίας. Γιατί βγαίνουν κι αυτά, στο κοινό, για την υποδοχή του γκρουπ.
Το μεγάλο στοίχημα, δηλαδή, είναι το αιώνιο του ροκ των σταδίων. Πώς να κάνουν το γιγάντιο και μακρινό να φαίνεται κοντινό και αγαπημένο. Η κυκλική σκηνή είναι η λύση. Αυτή και η συναυλία η ίδια που ο Γουίλιαμς περιγράφει σαν ένα «συνδυασμό ποδοσφαιρικού αγώνα και συναυλίας», αφού η σκηνή είναι στη μέση και πάνω της είναι μόνο οι τέσσερίς τους, ο Μπόνο, ο Ετζ, ο Άνταμ και ο Λάρι. Και τα όργανα. Και επίσης, όπως είπαμε, μπαίνουν γκολ (από τα αποδυτήρια).
Oι U2 είναι και οι τελευταίοι του ροκ των σταδίων. Γιατί το ροκ έχει άλλα μεγέθη πια –one size fits all–, αλλά όχι U2. Αν θα βγουν άλλοι big; Μάλλον χλομό. Και όλο το ντιζάιν της 360 περιοδείας είναι μελετημένο πάνω στις ανάγκες των σταδίων. «Το ζητούμενο για τους U2 είναι η ποιότητα», λέει ο Γουίλιαμς, που δεν κουράζεται να μιλάει για την παραγωγή, αν κάποιος δεν τον σταματήσει.
O Τζέικ Μπέρι είναι άλλη μία φυσιογνωμία αυτής της υπόθεσης. Αυτός είναι ο άνθρωπος που δίνει εντολές για όλη την παραγωγή και οι άλλοι πρέπει να τις εκτελέσουν, αλλιώς θα βρεθούν στις κερκίδες μαζί μας να βλέπουν τη συναυλία. O Μπέρι έχει ψηθεί στις πιο μεγάλες περιοδείες και ψήνεται και από το μεσημεριάτικο ήλιο στο Τορίνο, αλλά είναι αρκετά κουλ κι αυτός όπως οι άλλοι – έχει μόλις χορτάσει με ένα σάντουιτς και μπορεί να απαντήσει σε όλα, εκτός από ένα. Πόσο έχει κοστίσει αυτό το θέμα. Η απάντησή του; Α lot! Πολλά! Και ήδη η περιοδεία με τις ακυρώσεις έχει μείνει λίγο πίσω – δεν πειράζει (είναι το πνεύμα που επικρατεί), ο Μπόνο είναι καλά. Και it’s a beautiful day.
H «μηχανή» δουλεύει. Και αν πάρει κανείς τοις μετρητοίς όσα συζητάει εδώ κι εκεί ο «αρχηγός», έχει πάρει μπροστά για τα καλά και η χρονιά θα είναι πολύ γεμάτη, έτσι ώστε ο φαν των U2 να κάνει Χριστούγεννα τρεις, τέσσερις φορές για φέτος.
Ήδη στις συναυλίες τώρα παίζουν τρία καινούρια κομμάτια, το ινστρουμένταλ «Return of the stingray guitar», με το οποίο κάνουν την είσοδό τους στο στάδιο, το «Νorth star» και το «Glastonbury» προς μεγάλη ικανοποίηση των φαν. Oι πιο φανατικοί από αυτούς είχαν κατασκηνώσει απέξω και στις πρόβες ηχογράφησαν τα καινούρια και τα ανέβασαν και στο Internet για να τα μοιραστούν με τους υπόλοιπους – έτσι πάνω-κάτω εξελίσσεται η ιστορία των U2 στις ημέρες του Twitter και του YouTube, όπου μυστικό τίποτα δεν μένει.
Θα ετοιμάσουν και ένα techno άλμπουμ (τα λέει ο Μπόνο αυτά) και μια εφαρμογή για τους υπολογιστές (τα ξαναλέει ο Μπόνο αυτά), ενώ οι δυο τους (Μπόνο και Ετζ) έχουν γράψει και το σάουντρακ του «Spiderman» ως φανατικοί αναγνώστες κόμικς που μπορεί και να είναι.
Εκεί όπου έχουν φτάσει δεν υπάρχει δρόμος για να γυρίσουν πίσω. Και δεν νομίζω ότι, όσο κι αν τους βάζει σε πειρασμό η ιδέα να παίξουν σε μια μικρή παμπ και να κερνάνε τους φίλους θεατές τους Γκίνες μπίρες, θα μπορούσαν να κολλήσουν εκεί. Η πρόκληση έρχεται συνεχώς φρεσκαρισμένη από την τεχνολογία και είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν. Τεχνολογία, το νέο ροκ εντ ρολ. Oι U2 φροντίζουν να μένει στο παιχνίδι και το παλιό.
Τα μυστικά του σόου
- Η 360 περιοδεία έχει τα μυστικά της και τα πιο πολλά από αυτά τα αποκαλύπτουν αριθμοί: Η σκηνή έχει μήκος 60 μέτρα, ύψος 30 μέτρα, βάθος 40 μέτρα. Η κατασκευή μπορεί να στηρίξει ως και βάρος 180 τόνων. O ατσάλινος σκελετός είναι καλυμμένος με ύφασμα που είχε σχεδιαστεί αρχικά για αγώνες Φόρμουλα 1.
- Η κυλινδρική οθόνη στο κέντρο της σκηνής αποτελείται από: 1 εκατ. κομμάτια. 500.000 πίξελ. 150.000 μηχανικά μέρη. 30.000 καλώδια. Ζυγίζει 54 τόνους.
- O κεντρικός πύργος έχει ύψος 52 μέτρα.
- Για τη μεταφορά χρησιμοποιούνται 150 φορτηγά.
- 400 άνθρωποι είναι το μόνιμο προσωπικό που εργάζεται για την παραγωγή.
Ινφο
Oι U2 έρχονται στο Oλυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 3 Σεπτεμβρίου, μετά τη συναυλία τους στη Βιένη, και συνεχίζουν στην Κωνσταντινούπολη. Η ευρωπαϊκή περιοδεία τελειώνει στις 8 Oκτωβρίου στη Ρώμη. Στην Αθήνα, πριν από τους U2 θα εμφανιστούν οι Snow Patrol.                  ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο "ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ"

Το gianniotis blog αναστέλλει την λειτουργία του...


Σας ευχαριστώ θερμά.
gianniotis                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Η ΜΕΒΓΑΛ στα χέρια της VIVARTIA, μια Μακεδονική εταιρεία λιγότερη

H Μακεδονική εταιρεία, με έδρα τα Κουφάλα στην οποία προεδρεύει ο Πέτρος Παπαδάκης και διευθύνει ο Δημήτρης Συμεωνίδης, με πωλήσεις κοντά στα 200 εκ.ευρώ, περνά στα χέρια της Vivartia του Βγενόπουλου, που διευθύνει ο Διονύσης Μαλαματίνας, για να συγχωνευθεί με τη ΔΕΛΤΑ.

Το σήμα ΜΕΒΓΑΛ προφανώς θα χαθεί μετά τη συγχώνευση και φυσικά και το brand "Μακεδονική" (το όνομα της εταιρείας είναι Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος Ανώνυμος Εταιρεία - ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ) !

Θα σταματήσει άραγε να υπάρχει το "100% Μακεδονικό".
Καταλάβατε τώρα πώς το χρήμα, μπορεί να διαλύσει πατριωτισμούς, εθνικισμούς κι άλλες θεωρίες; Πώς μπορεί να υπηρετήσει έξυπνα, την αποσύνδεση της λέξης Μακεδονία, από την Ελλάδα; Δε λέμε ότι θα συμβεί, πιστεύουμε ότι ... οι υπεύθυνοι της ΔΕΛΤΑ, θα κρατήσουν τις επωνυμίες "Μακεδονικό" στα προϊόντα και μετά τη συγχώνευση, χωρίς να παίρνουμε όρκο !

Το «φλερτ» των δύο εταιρειών χρονολογείται από τα τέλη του 2006, όταν ...
η ΔΕΛΤΑ (επί Δ.Δασκαλόπουλου) είχε συμφωνήσει να αποκτήσει το 21% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια της κυρίας Μαίρης Χατζάκου , αλλά οι άλλοι μέτοχοι της είχαν μπλοκάρει τη συμφωνία, επικαλούμενοι το καταστατικό που απαιτούσε ομοφωνία για μετοχικές αλλαγές.
Η σχετική ανακοίνωση της συγχώνευσης των δύο εταιριών έχει ως εξής:
Υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ με πρόθεση συγχώνευσης ΔΕΛΤΑ- ΜΕΒΓΑΛ και αναμενόμενες συνέργειες 23 € εκ. σε ετήσια βάση
Η VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου εξαγοράς με την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου που ελέγχει το 43% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., η οποία σε συνδυασμό με την υφιστάμενη συμφωνία της VIVARTIA με την οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου της επιτρέπει, υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την απόκτηση μέσω της 100% θυγατρικής της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.,ποσοστού τουλάχιστον 57.8% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
Η εξαγορά προβλέπεται να γίνει σε δύο φάσεις: (α) αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκρίσεων της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ A.E. που αφορά στη μεταβίβαση των μετοχών της, η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. θα αποκτήσει οριστικά το 14.8% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. έναντι τιμήματος 19.6€ εκ. περίπου από την οικογένεια Μαίρης Χατζάκου , η οποία θα διατηρήσει ποσοστό 13.6% περίπου με δικαίωμα προαίρεσης για πώλησή του στη VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και (β) υπό την προϋπόθεση της λήψης της απαραίτητης έγκρισης της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού θααποκτήσει ποσοστό43% από την οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου έναντι τιμήματος57€ εκ.
Η συμφωνία με τηνοικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου προβλέπει ότι με δεδομένη την πρόθεση συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. και ΜΕΒΓΑΛ A.E. μετά την ολοκλήρωσή της, η οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου θα έχει δικαίωμα μειοψηφικής συμμετοχής στο νέο εταιρικό σχήμα.
H ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο των γαλακτοκομικών από το 1950 και σήμερα αποτελεί την πρώτη γαλακτοβιομηχανία στη Βόρειο Ελλάδα. Ο κύκλος εργασιών της το 2009 ανήλθε σε 184€ εκ. και τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων περίπου σε 11€ εκ.
Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ θα έχει συνολικές πωλήσεις 640€ εκ. εκ των οποίων τα 500€ εκ. περίπου πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα140€ εκ.στο εξωτερικό.
Η συνένωση των δύο εταιρειών προβλέπεται να έχει θετική επίδραση στη δραστηριότητα της Εταιρείας στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων από τις συνέργειες που αναμένεται να προκύψουν, αφενός στα δίκτυα πωλήσεων και διανομών και αφετέρου στην αλυσίδα τροφοδοσίας και την παραγωγή των προϊόντων μας. Οι αναμενόμενες συνέργειες από την ως άνω συγχώνευση αναμένεται να είναι, σε βάθος τριετίας, 23€ εκ.κατ’έτος.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., κ. Διονύσιος Μαλαματίνας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συμφωνία εξαγοράς με τη ΜΕΒΓΑΛ, μια καταξιωμένη ελληνική γαλακτοβιομηχανία, με μακρά ιστορία και σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσδώσουμε στο νέο σχήμα μεγαλύτερη αξία και στους καταναλωτές μας τα οφέλη από τη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή, διατηρώντας παράλληλα την αναγνωρισμένη πορεία ανάπτυξης, καινοτομίας και ποιότητας που χαρακτηρίζει και τις δύο εταιρείες. Το νέο αυτό σχήμα δύναται να ξεπεράσει τις ανταγωνιστικές προκλήσεις των καιρών και αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά τόσο στη διατήρηση όσο και στην ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και της οικονομίας της χώρας μας.»
Ο Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. κ. Πέτρος Παπαδάκης δήλωσε σχετικά: «Εν μέσω έντονα ανταγωνιστικών συνθηκών ο κλάδος είναι πλέον ώριμος για συνεργασίες και συνδυασμό δυνάμεων μπροστά στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, τις προκλήσεις της εγχώριας αγοράς και τις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Ν.Α. Ευρώπη. Τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα επιβάλλουν ισχυρότερα και πιο ανταγωνιστικά σχήματα.
Οι κοινές αξίες των δύο εταιρειών (ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ), η κουλτούρα των ανθρώπων μας και η συμπληρωματικότητα των δραστηριοτήτων μας, ήταν οι βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκε αυτή μας η επιχειρηματική απόφαση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ενέργεια αυτή θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία και θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις εταιρείες μας, τους ανθρώπους μας, τους καταναλωτές μας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε.»                                                     ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

ΠΩΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (από την ημερομηνία ανάρτησης) με βάση τον νόμο 2623/1998, έχουμε στην διάθεσή μας 15 ημέρες προκειμένου να καταθέσουμε ενστάσεις κατά της (παράνομης και αντισυνταγματικής) εγγραφής αλλοδαπού στους εκλογικούς καταλόγους .Με τον τρόπο αυτόν ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον κάθε εκλογέα, έλληνα πολίτη (δημότη) να υποβάλλει ένσταση (στα πλαίσια του Δήμου του) για την παράνομη καταχώρηση στους εκλογικούς καταλόγους αλλοδαπών. Προσοχή ! η ένσταση πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα, προκειμένου να μην απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Μεταβαίνουμε στο Δημοτικό κατάστημα όπου τοιχοκολλούνται οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι των αλλοδαπών, προκειμένου να προσβάλλουμε την εγγραφή τους, ώστε να μην έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές. Η πρωτοκόλληση της ένστασης θα γίνει στον Δήμο ο οποίος έχει την υποχρέωση να την μεταβιβάσει στο αρμόδιο καθ ύλην και κατά τόπο Πολυμελές Πρωτοδικείο προκειμένου να εκδικαστεί με την διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας.Πρωτοκολλήστε στον Δήμο την ένσταση, προκειμένου να αποτρέψετε την δυνατότητα ψήφου των αλλοδαπών και την συνακολουθη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η ψήφος των αλλοδαπών(όπως και η απόδοση ιθαγένειας ) κρίνεται παράνομη και αντισυνταγματικη, ως παραβιάζουσα τα άρθρα 63 ΠΚ, 28 παρ1 του Συντάγματος, 52 Σ, αρθρ.1,2 Σ. (δείτε την μήνυση -έγκληση και την άιτηση ακύρωσης που κατεθεσε ο αξιότιμος δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος και την νομική επένδυσή της η οποία νομική επένδυση σαφώς και μπορεί να αποτελέσει περιεχόμενο της ένστασης που έχουμε ΧΡΕΟΣ ως Ελληνες πολίτες που αγαπάμε αυτό τον τόπο και θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, να καταβάλλουμε.)


Προς διευκόλυνση παραθέτω την ένσταση που καταθέτω εγώ:



Ε Ν Σ Τ Α Σ Η

(άρθρο 1 ν. 2623/1998, άρθρ. 17 π.δ.351/2003,π.δ.96/2007,άρθρο 19 ν.3838/2010)



της/του......(ονοματεπώνυμο).....(διεύθυνση)....(πατρώνυμο)



Π Ρ Ο Σ Τ Ο Ν κ.Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο.....(πόλη)

Προς διαβίβασή της στο καθ ύλην και κατά τόπο αρμόδιο για την εκδίκασή της

Πολυμελές Πρωτοδικειο...(πόλη), προκειμένου να κριθεί κατά την διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας.



Κ Α Τ Α



Της εγγραφής στην ...σελίδα του εκλογικού καταλόγου ν.3833/2010, με ημερομηνία ... και η οποία αναρτήθηκε στις ...., στο Δημοτικό κατάστημα του....(παράθεση των στοιχείων που αναγράφονται στον κατάλογο, γράφουμε όλα τα στοιχεία που αναφερει:όνομα, επώνυμο, αριθμ. εγγραφής κλπ.)



Ως έχων/έχουσα έννομο συμφέρον ως Δημότης ....(οικογενειακή μερίδα δημοτολογίου) και εκλογέας, Ελληνας/ίδα πολίτης με πλήρη πολιτικά δικαιώματα.



Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι

την διαγραφή του ανωτέρω αλλοδαπού από τον εκλογικό κατάλογο των Δημοτικών εκλογών.Ο νόμος 3338/2010 (ΦΕΚ Α' 49) "Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις , η εκτελεστική του εγκύκλιος 6 αριθμ. πρωτ.24592/07.05.2010 "Ασκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και κάθε άλλη συναφής διοικητική πράξη, βάσει των οποίων ενεγράφη ο ανωτέρω αλλοδαπός στον εκλογικό κατάλογο των Δημοτικών εκλογών είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και ως εκ τούτου παράνομη και αντισυνταγματική και η εγγραφή του, για τους κάτωθι διεξοδικά αναλυόμενους νομικούς ισχυρισμούς:



ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ:

α) Ως παραβιάζουσες το άρθρο 63 ΠΚ.

Ειδικότερα, κατ άρθρο 63 ΠΚ, όπου απαριθμούνται τα αποτελέσματα αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων ως παρεπόμενης ποινής, που ειδικότερα είναι η οριστική απώλεια των αιρετών, δημοσίων ή κοινοτικών αξιωμάτων(του πολίτη, ουδενός άλλου μη φέροντα την ιδιότητα αυτη), τις δημόσιες ή κοινοτικές θέσεις που κατείχε (ο πολίτης), το δικαίωμα του να ψηφίζει και να εκλέγεται στις πολιτικές, δημοτικές ή κοινοτικές εκλογές (μόνον ο πολίτης), συνάγεται πως τα ανωτέρω απαριθμιζόμενα, αποτελούν δικαιώματα και ιδιότητες που απονέμονται μόνον και αποκλειστικά στον πολίτη και όχι σε οποιονδήποτε τρίτο μη φέροντα την ιδιότητα αυτή, συνεπώς ο νόμος δεν επιφύλαξε τα δικαιώματα αυτά για τον αλλοδαπό.

Με το άρθρο 17 ν.3838/2010 αλλοδαποί εκλογείς, κατά παράβαση του ενιαίου των πολιτικών διακαιωμάτων του ποινικού κώδικος, εξασφαλίζουν παράνομα το διακαίωμα του εκλέγεσθαι ως δημοτικοί, διαμερισματικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αφού ψηφίζουν σε δημοτικές ή κοινοτικές εκλογές, χωρίς να εχουν το δικαίωμα σε πολιτικές (Βουλευτικές ή Ευρωεκλογές) και εκλέγονται σε δημοτικά ή κοινοτικά αξιώματα, ψωρίς όμως να είναι πολίτες για να έχουν πρόσβαση σε άσκηση δημόσιας εξουσίας.

β) Ως παραβιάζουσες τα άρθρα 1 παρ. 2, 28 παρ1. και 52 Συντάγματος.

Παραβίαση άρθρων 1 παρ. 2 Σ και αρθρο 52Σ. Κατ άρθρο 1 του Συντάγματος θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαική κυριαρχία , και κατ άρθρο 52 η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελέι υπό την εγγύηση όλων των λειτουργιών της πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να την διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Από τον συνδιασμό των άρθρων αυτών προκύπτει πως η λαϊκή κυριαρχία (η οποία"παρίσταται ως μια, αδιαίρετη,αναπαλλοτρίωτη και απαράγραπτη" σελ. 118, 119, Κώστας Μαυριάς, Συνταγματικό Δίκαιο εκδ.2004) και η λαϊκή θέληση -που όλοι οι λειτουργοί της πολιτείας έχουν υποχρέωση να εγγυώνται- που εκφράζονται μέσα από τον θεσμό των εκλογών, κλονίζονται και διασαλεύονται από την στιγμή που μόνο μια κατηγορία για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος, αριθμ. 14 παρ.3, περιπτ. γ') ν.3338/2010 και σελιδα 4 της Εγκυκλίου 6) καλύπτεται από 642.905 αλλοδαπούς ήτοι πάνω από το 6% του εκλογικού σώματος (άρθρο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ 643.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ του Γεωργίου Φράγκου, εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, 4.02.2010 με επίσημα στοιχεία Υπουργείου Εσωτερικών).

Οι γενικά παραδεδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις από την επικύρωσή με νόμο και την θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους κάθε μιας, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού εσωτερικού δικείου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπο τον όρο της αμοιβαιότητας.

Σημειώνεται όσον αφορά την παραβίαση του άρθρου 28 παρ1 του Συντάγματος ότι το Ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο κατοχυρώνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μόνο για τους υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι τρίτων χωρών, όπως προβλέπει ο παράνομος και αντισυνταγματικός νόμος και οι εκτελεστικές του πράξεις.Το Ευρωπαικό κοινοτικό δίκαιο είναι σε εναρμόνιση με το Ελληνικό Σύνταγμα, διότι τηρεί τον όρο της αμοιβαιότητας εκλέγειν και εκλέγεσθαι των υπηκόων χωρών ΕΕ στην Ελλάδα με το αντίστοιχο δικαίωμα των Ελλήνων στις 26 χώρες της ΕΕ, πράγμα που δεν διασφαλίζει ο εν λόγω νόμος 3838/2010 και οι εκτελεστικές του πράξεις, διότι δεν έχουν υπογραφεί αντίστοιχα διεθνείς συμβάσεις με τρίτες χώρες πλην ΕΕ για την απονομή εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Ελληνες πολίτες.

γ) Ο νόμος 3338/2010 δεν είναι ειδικός σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.4 του Συντάγματος ούτε εμπίπτει στα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.2

Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους(άρθρο 4 παρ.4).Κατά την κρατούσα άποψη δημόσια λειτουργία υφίσταται σε κάθε θέση που συνεπάγεται συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας(σελ.157 επ.με περαιτέρω παραπομπές, Χρυσόγονος Κ.Ατομικά και Κοινωνικά δικαιώματα, δευτερη έκδοση, Αθήνα 2002) Οι ΟΤΑ είναι φορείς δημόσιας εξουσίας και ως εκ τούτου τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αυτούς επιφυλάσσονται μόνο σε Ελληνες πολίτες.

Η επίκουρη καθηγήτρια Συγκριτικού Δημόσιου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νέδα Κανελλοπούλου παρατηρεί σε άρθρο της πως τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ,στις 24.1.2010:

"Δημόσια λειτουργία ενυπάρχει σε κάθε θέση που συνεπάγεται συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας.Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α βαθμού ασκούν δημόσια εξουσία.Ετσι, τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν αναμφισβήτα συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας λειτουργίας.Επιφυλάσσονται επομένως από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες.Αυτό ισχύει όχι μόνο για το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, αλλά και για το δικαίωμα του εκλέγειν, που έχει αναμφισβήτητα θεσμική λειτουργικά διάσταση".

Επίσης σύμφωνα με τον καθηγητή νομικής Ανδρέα Δημητρόπουλο: "κατ' άρθρο 4 παρ.4 μόνο Ελληνες πολίτες είναι δεκτοί, σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες , εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους". Τα πολιτικά δικαιώματα, αλλά και πολλά από τα ατομικά δικαιώματα κατοχυρώνονται ΜΟΝΟΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ".(Ανδρέας Δημητρόπουλος "οργάνωση και λειτουργία του κράτους "-παραδόσεις συνταγματικού δικαίου, τόμος Β, έκδοση Θ', Αθήνα 2001, σελ 326)

Σε άλλο σημείο του συγγράμματος αυτού όπου αναλύεται διεξοδικά το εκλογικό δικαίωμα και ειδικότερα στην σελίδα 426 παρ.1 αναφέρεται επί λέξει : "ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ"(Ανδρεάς Δημητρόπουλος "οργάνωση και λειτουργία του κράτους"-παραδόσεις συνταγματικού δικαίου, τόμος Β, έκδοση Θ', Αθήνα 2001)., αμη παρέχων έτσι το δικαίωμα στον κοινό νομοθέτη να προσδόσει εκλογικά δικαιώματα στους αλλοδαπούς και επιφυλάσσοντας μονο για τους Ελληνες πολίτες.

Ο νόμος 3338/2010, στον οποίο εδράζει το περιεχόμενο της εγκυκλίου 6 δεν ειναι ειδικός, διότι αφενός καθιερώνει γενικές και ευρείες εξαιρέσεις(εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών εκλογέων) και όχι συγκεκριμένες.Η εξαίρεση δεν πρέπει να αναφέρεται ούτε σε γενική, ούτε σε ειδική κατηγορία προσώπων καταλύοντας κατ αυτόν τον τρόπο, όπως η εν προκειμένω εγκύκλιος την λαϊκή κυριαρχία(άρθρο 1 παρ. 2 Συντάγματος).

Η κυρία Κανελλοπούλου παρατηρεί σχετικά (από το παραπάνω άρθρο)"για να είναι "ειδικός" ο νόμος πρέπει η κατηγορία των προσώπων στα οποία αναφέρεται η εξαίρεση να μην είναι ούτε γενική, ούτε ευρεία.Πληρεί την προύπόθεση αυτή το νομοσχέδιο;Ασφαλώς όχι.

Το ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 5 παρ 2 προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα των αλλοδαπών σε συμφωνία με την Ευρωπαική Σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων(ΕΣΔΑ).

Ολοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία, της ζωής, της τιμής, της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων(άρθρο5 παρ2 Σ)

Σε αυτά τα δικαιώματα όμως δεν υπάγονται τα δικαιώματα πολιτικής συμμετοχής, όπως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η άσκηση των οποίων κατοχυρώνεται στου ελληνες πολίτες-κατά την κρατούσα άποψη-(σελ 393 επ.με περαιτέρω παραπομπές,Κ.Μαυριάς, "Συνταγματικό Δίκαιο", 2η έκδοση 2002).

δ)παραβίαση του άρθρου 29 του Συντάγματος:

κατά το άρθρο αυτό"Έλληνες πολίτες πολίτες που έχουν το εκλογικό διακίωμα μπορούν ελέυθερα να ιδρύουν και να συμμετεχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος"

Είναι δεδομένο οτι χωρίς αυτό το δικαίωμα που απολαμβάνουν μόνο Ελληνες πολίτες κατά την ρητή συνταγματική διατύπωση του άρθρου, δεν νοείται και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εκλογές πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.(σελ. 338, ανωτερω βιβλιογραφίας).

Ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος στο Συνταγματικό του δίκαιο κρίνει ως αντισυνταγματικη την απόδοση διακαιώματος ψήφου των μεταναστών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.Αναφέρει επί λέξει στο σχετικό απόσπασμα:"...εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα(εννοεί της ψήφου) το επιφύλαξε μόνο στους Έλληνες πολίτες" "αυτό προκύπτει και από το άρθρο 29 παρ. 1 του Συντάγματος(δικαίωμα ίδρυσης και συμμετοχής σε πολιτικά κόμματα) που ρητά ισχύει μόνο για τους ελληνες πολίτες" "διότι συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές έξω από την αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων μόνο θεωρητικά είναι νοητή στην Ελλάδα και μόνο στη βάση της παραγνώρισης της πολιτικής πραγματικότητας".." η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προυποθέτει συνταγματική μεταβολή. Τλεικά η συνταγματική μεταβολή, που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενος τέτοιου δικαιώματος στους αλλοδαπούς, δεν συντελέστηκε.Η σχετική συζήτηση έκανε, όμως, πολύ ορατή την σχέση του ρόλου που το Σύνταγμα ανγνωρίζει στον άνθρωπο που μετέχει στις κοινωνικοπολιτικές διαδικασίες με τον πραγματικό ρόλο που ο άνθρωπος διαδραματίζει στις οικονομικές διαδικασίες ενός κοινωνικού συνόλου"( τόμος Γ', Θεμελιώδη δικαιώματα 1988, σελ 164 , 165).

Στο άρθρο της η κυρία Κανελλοπούλου αναφέρει ότι γεννιούνται προφανή ζητήματα αντισυνταγματικότητας επειδή στην αναθεώρηση του 2008 δεν αναθεωρήθηκε τελικά, αν και προτάθηκε για αναθεώρηση το άρθρο 102 παρ.2. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην προηγούμενη αναθεώρηση η ψηφος των μεταναστων στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση είχε προταθεί να εισαχθεί με ρητή συνταγματική διάταξη και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Επισυνάπτω προς απόδειξη των παραπανω ισχυρισμών τα άρθρα των εφημερίδων Αδέσμευτος τύπος (....) και Το Βήμα (...).

Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι: Την διαγραφή του αλλοδαπού(...)από τον εκλογικό κατάλογο των δημοτικών εκλογών.

Την καταδίκη του Δημοσίου στα δικαστικά έξοδα ως υπαιτίου για την εκδίκαση της ενστασης λόγω κατ ουσίαν παράβασης του Συντάγματος και των νόμων.



ΠΟΛΗ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ