ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι “Αγανακτισμένοι” δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄αυτό που έρχεται


Μισθολογικό μεσαίωνα προβλέπει το νυχτερινό νομοσχέδιο Βενιζέλου το οποίο θα αλλάξει εκ βάθρων την ζωή χιλιάδων μισθωτών. Σύμφωνα με τις διατάξεις κόβονται επιδόματα και κίνητρα απόδοσης και οι μισθοί στον δημόσιο τομέα προσαρμόζονται σ’ αυτούς που ισχύουν στον ιδιωτικό. Παράλληλα, μπαίνει «ταβάνι» στη σύνταξη που μπορεί κάποιος να πάρει. Έτσι:
  • Μπαίνει ανώτατο όριο στις συντάξιμες αποδοχές καθώς το ποσό της μηνιαίας σύνταξης δεν θα μπορεί πια να υπερβαίνει το μηνιαίο συντάξιμο μισθό, παρά μόνο στην περίπτωση που η σύνταξη προσαυξάνεται με πτητικά κ.λ.π. εξάμηνα ή υπολογίζεται με βάση τις διατάξεις των νόμων 1897/1990 και 1977/1991 (για θύματα τρομοκρατίας).
  • Για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2013 και μετά, θα λαμβάνουν σύνταξη με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει 40 ετών πλήρους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας.
  • Επεκτείνονται για λόγους ισότητας και σε όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά, οι ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν για τους βαριά αναπήρους (τυφλοί, τετραπληγικοί, νεφροπαθείς κ.λ.π) και οι οποίες προβλέπουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης των προσώπων αυτών με τη συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και τον υπολογισμό της σύνταξής τους με βάση τα 35 έτη υπηρεσίας.
  • Κόβονται επιδόματα απόδοσης αλλά και ταχύτερης διεκπεραίωσης εργασίας. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό αλλά πρόκειται για επιδόματα που δόθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις προκειμένου να μην κάνουν τις νόμιμες αυξήσεις.

Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει πόνο σε χιλιάδες Έλληνες, κυρίως στους δημοσίους υπαλλήλους που “πετσοκόψαν” τους μισθούς τους, σε πολλούς συνταξιούχους που έχασαν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και σε χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους που είτε έμειναν χωρίς δουλειά, είτε υφίστανται μειώσεις εισοδημάτων. Αυτά, όμως που θα έρθουν σύντομα, ξεκινώντας από χθες, θα κάνουν τα παλιά να μοιάζουν με περαστικό κακό όνειρο. Θα είναι ένας εφιάλτης χωρίς τέλος που δεν μπορεί, θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους, αυτή τη φορά με πολύ άγριες διαθέσεις.
Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί εξάλλου τι σημαίνουν τα μέτρα που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση με την ευλογία της τρόϊκας. Όπως επίσης, κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας.
Το φθινόπωρο που έρχεται ίσως αποτελέσει την κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα. Κι αυτό γιατί οι πολίτες, μετά τα μπάνια του λαού (όποιος καταφέρει να πάει για μπάνια) θα βρεθούν μπροστά σε πολύ μεγάλα αδιέξοδα. Ακόμη κι αν υπήρχε “λίπος”, αν υπήρχε στα σεντούκια κρυμμένο χρήμα, εξανεμίζονται και ο κόσμος είναι πλέον με άδειες τσέπες.
Σκεφτείτε τα παρακάτω και προβληματιστείτε για το δύσκολο φθινόπωρο και τον “κατοχικό” χειμώνα που φτάνει.
  • Η γενιά των 500 ευρώ είναι ήδη παρούσα αλλά αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Οι προσλήψεις νέων γίνεται με μισθούς χαμηλότερους κατά 20% από τη Συλλογική Σύμβαση με τα μικτά να είναι 591 ευρώ και τα καθαρά 502 ευρώ. Με τι κουράγιο λοιπόν θα βγουν στην αγορά οι νέοι αυτού του τόπου και πώς θα μπορέσουν να ζήσουν; Το σίγουρο είναι ότι θα βγουν στους δρόμους, αυτή τη φορά αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι για όλα.
  • Οι “ευέλικτες μορφές εργασίας”, τα 4ήμερα, η μη πληρωμή υπερωριών και Κυριακών, οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις είναι εδώ αλλά σε λίγους μήνες θα είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση.
  • Οι συνταξιούχοι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τη λαίλαπα. Όταν θα δουν πετσοκομμένο το εφάπαξ τους, όταν οι αγρότες θα παίρνουν 10% μικρότερη σύνταξη από τον ΟΓΑ, όταν όσοι παίρνουν πάνω από 1.700 ευρώ θεωρούνται λεφτάδες και θα δεχθούν μεγάλο ψαλίδι κι όταν η εξαθλίωση θα είναι γεγονός στα περήφανα γηρατειά, το μόνο που θα μείνει είναι ο δρόμος. Ο αγώνας χωρίς τέλος και από τους απόμαχους της ζωής.
  • Οι μισθωτοί ακόμη δεν έχουν νιώσει για τα καλά τι σημαίνει μισθός πείνας. Όταν θα παίρνουν έως και 45 ευρώ το μήνα λιγότερα λόγω αυξημένης παρακράτησης, θα το καταλάβουν. Όταν θα τους έρθει η έκτακτη εισφορά από Σεπτέμβριο, όταν θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες κεφαλικό φόρο κι όταν θα έρθουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, θα καταλάβουν τι σημαίνει μνημόνιο. Και τότε δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη μάχη στο πεζοδρόμιο. Ήδη η εφορία ετοιμάζεται να αποστείλει τα πρώτα μπιλιετάκια της που θα καλεί τον κόσμο να πληρώσει για ένα έγκλημα που δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος.
  • Φυσικά, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων δεν είναι απλά μια λύση στο πρόβλημα που κάποτε έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Σημαίνει μεγάλα ποσά που θα πρέπει να βρεθούν για να ενταχθούν στη ρύθμιση οι ιδιοκτήτες. Με άδειες τσέπες, όμως, που θα βρεθούν;
Και η κατακλείδα: Όλα αυτά τα μέτρα μπορεί και να μη φτάνουν. Όλο αυτό το αίμα μπορεί να μην χορτάσει τους βρικόλακες.
Ζούμε σε έναν παρανοϊκό κόσμο που όμως τώρα αρχίζει να παρουσιάζει το πραγματικό του κόσμο. Ο εφιάλτης είναι μπροστά μας κι όποιος αντέξει. Το σίγουρο είναι ότι πλέον δε θα υπάρχει καναπές για να κάτσουμε αφού θα μας τα έχουν πάρει όλα. Και τότε ο δρόμος θα είναι η τελική επιλογή.          ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

«Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια!»

Το ΠΑΣΟΚ πίστεψε ότι αρχίζει να την γλιτώνει από τις γιούχες πολιτών.
Ο κόσμος όμως το έχει ξεκαθαρίσει: δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί όλο το καλοκαίρι! Ακόμα και στις παραλίες.
Αφήστε που πλέον, οι βουλευτές θα πρέπει να γυρίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να πιάσουν ..πόρτα για τον χειμώνα!
Χθες, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου βρέθηκε στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, όπου πραγματοποιείται το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, αλλά έφυγε κακήν κακώς…
Οι έντονες αποδοκιμασίες αγανακτισμένων πολιτών εναντίον της (πληροφορίες μιλάνε γύρω στα 200 άτομα) την ανάγκασαν να εξαφανιστεί!
Όταν η νεαρή βουλευτής του ΠαΣοΚ έφθασε στην έξοδο και την αντιλήφθηκαν οι διαδηλωτές άρχισαν να της πετάνε μπουκάλια νερού, ενώ φώναζαν δυνατά: «Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια!».                              ΠΗΓΗ:olympia.gr

Και επειδή ο πολιτισμός ξεκίνησε από την Αρκαδία…

Oι 15 καλύτερες ατάκες του Αρκά!
1.. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.
2.. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ
ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.
3.. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ [more] ΦΑΛΑΚΡΟΣ!
4.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.
5.. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
6.. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ
7.. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.
8.. Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ.
9.. ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
10.. ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΑΤΣΕΣ.
11.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ.!!!
ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ!!
ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.!
12.. Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.
13.. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.
14.. Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.
15.. ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ:
ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ… H’ MIA ΦΙΛΗ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ)!!                            ΠΗΓΗ:olympia.gr

AΙΣΧΟΣ! Στο αρχείο η μήνυση πολίτη για εσχάτη προδοσία των βουλευτών!

Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στην Ελλάδα!
Η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη βάζει στο αρχείο μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των μελών του κοινοβουλίου που είχε υποβληθεί από κάτοικο της Χαλκίδας.
Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση πολίτη εναντίον των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία, λόγω υπερψήφισης του Μνημονίου.
Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιο Πλεύρη οι οποίοι είχαν ζητήσει να ενημερωθούν σχετικά με την τύχη της μήνυσης, ότι έγινε προκαταρκτική εξέταση από Πταισματοδίκη, μετά το πέρας της οποίας η δικογραφία ετέθη στο αρχείο και ήδη έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκειμένου να εγκρίνει την αρχειοθέτησή της.
Οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ που είχαν υποβάλει ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης είχαν ζητήσει να ενημερωθούν ποια είναι η πορεία της μηνύσεως κατά του πολιτικού συστήματος ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να μην πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.
Επισήμαιναν εξάλλου ότι «το ΣτΕ στις 21.06.2011 έκρινε με απόφαση της Ολομέλειας του ότι το Μνημόνιο είναι συνταγματικό».
Ωστόσο, σε επιστολή του ο Δ. Αντωνίου, αρνείται αυτή την εξέλιξη.
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η φήμη ότι η μήνυσή μου μπήκε δήθεν στο αρχείο! Αυτό έγινε ιδίως μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη και Α. Γεωργιάδη προς τον υπουργό δικαιοσύνης Μ. Παπαιωάννου, ο οποίος τους απάντησε ότι «η μήνυση είναι στον εισαγγελέα εφετών για να εγκρίνει την αρχειοθέτηση!!», μια απάντηση που αφενός είναι ψευδής, αλλά και συνιστά απαράδεκτη απόπειρα επιρροής της εισαγγελέως, η οποία μπορεί φυσικά να εγκρίνει την αρχειοθέτηση, αλλά και την μη-αρχειοθέτηση.
Η απάντηση όμως του υπουργού είναι και ψευδής, διότι η εισαγγελέας εφετών Άννα Καλουτά με την από 06-07-2011 απόφασή της, δεν δέχτηκε την αρχειοθέτηση της μήνυσης κι αντίθετα διέταξε την κατάθεσή της στην Βουλή σύμφωνα με τα άρθρα 59-63 και 86 Συντ. Την απόφαση αυτή την πιστοποίησε σε εμένα και τον τ. εισαγγελέα Ι. Σακκά ο αρμόδιος υπάλληλος της εισαγγελίας εφετών.
Την απόφαση θα την έχω καθαρογραμμένη σε λίγες ημέρες και θα την δημοσιοποιήσω. Μην ακούτε τους αγωνιούντες προδότες. Η αγωνία και ο φόβος τους κατατρώγει το συκώτι, όπως ο Αετός το συκώτι του Προμηθέα Δεσμώτη (βλ. εικόνα). Απολαύστε την αγωνία των.
Χαλκίδα 13-07-2011 Δημ. Αντωνίου                                                                                                      ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΑ Συνεταιριστικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στον Κολωνό

Αναδημοσίευση από το περιοδικό "Κ" (10.07.2011), της Ελεάνας Κολοβού

Μια νέα αλυσίδα σούπερ μάρκετ με προϊόντα ελληνικά υψηλής ποιότητας και φθηνότερα έως και 40% απ' ό,τι διατίθενται από τους μεγάλους του κλάδου; Στο δρόμο προς το κατάστημα "Επιλογή" στον Κολωνό, σκέφτομαι πως ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Φτάνοντας στη γωνία Άργους και Ιωαννίνων οι επιγραφές με το λογότυπο και το μότο "Από το χωράφι στο ράφι" καλύπτουν τις βιτρίνες του συνοικιακού καταστήματος των 200 τ.μ. Μπαίνοντας τα πάντα θυμίζουν συνηθισμένο σούπερ μάρκετ.

"Και όμως δεν είναι . Εγώ γεμίζω πλέον το καλάθι μου με τα μισά χρήματα και ταυτόχρονα συνεισφέρω στην οικονομία του τόπου μου", λέει η 72χρονη Ελευθερία Τρικεριώτη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
Ψάχνοντας στα ράφια, διαπιστώνουμε ότι κατά κύριο λόγο φιγουράρουν προϊόντα πό επωνυμίες εγχώριες και όχι μαζικής παραγωγής: γαλακτομικά και τυροκομικά του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ, κρασί και αποστάγματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, όσπρια και ελιές της  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας, σταφίδες της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας, γαλακτομικά και τυροκομικά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου ΕΒΟΛ, λάδι, κρασί και ούχο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, και πολλά άλλα. "Εγώ επιλέγω τα συνεταιριστικά μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνότερα. Δεν είναι εποχή για έξοδα" θα πει η Ελευθερία Γιάντσου , άνεργη τον τελευταίο χρόνο,
"Στόχος  ήταν να μπορέσουν να μπουν σε ένα σούπερ μάρκετ ελληνικά, αγροτικά συνεταιριστικά προϊόντα" σημειώνει ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, γενικός εμπορικός διευθυντής της "Ελληνικής Διατροφής" , εταιρείας συνομοσπονδίας συνεταιρισμών, η οποία δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται τη νέα αλυσίδα,. μαζί με 12 συνεταιρισμούς και ιδιωτικές εταιρείες. (Αμάλθεια, ΜΑΡΒΟ). Ρύζι , όσπρια, γαλακτοκομικά, κρασιά και λάδι είναι τα βασικά είδη, αλλά όχι μόνο. ''Έπειτα από ενδελεχή έρευνα αγοράς, έχουμε φτάσει σε περίπου 250 προϊόντα από 28 διαφορετικές κατηγορίες. Έχουμε για παράδειγμα. και ούζο, τσίπουρο, σταφίδα, είδη σαπουνιού".

Κι όταν λέμε πως οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες τι ακριβώς εννοούμε; "Ενδεικτικά 500 γρ. ρύζι, από συνεταιρισμό στοιχίζουν 0.70 ευρώ, ενώ το "επώνυμο" μαζικής παραγωγής 2.15 ευρώ, 1 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από συνεταιρισμό πωλείται 1.25 φθηνότερα από τα "επώνυμα" ενώ 1 λίτρο συνεταιριστικός χυμός κοστίζει 0.99 αντί για 1.30 ευρώ" σημειώνει ο κ. Αλεξάκης. "Δεδομένου ότι απουσιάζουν οι μεσάζοντες, καταφέρνουμε  να διατηρούμε μια τίμια σχέση τιμής ποιότητας. Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα, όπως και τα επώνυμα. 
Επομένως, γιατί δεν είχαν καταφέρει τα συνεταιριστικά προϊόντα- στη συντριπτική τους πλειονότητα-μέχρι σήμερα να βρουν θέση στις αλυσίδες; "'Ένας συνεταιρισμός έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από δυσκολίες για να τα καταφέρει, κάτι που συμβαίνει τελικά σπάνια", τονίζει ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας. τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ζητούν  υπερβολικά υψηλές παροχές από τον παραγωγό, ενώ ταυτόχρονα το κόστος που απαιτείται  για την τοποθέτηση στο ράδιο φτάνει να είναι δυσβάστακτο(...)".

Μην ταΐζετε τα θηρία! Σημαντικές πληροφορί ες για υπεύθυνη καταναλωτική συμπεριφορά.

Δεν συμφωνούμε με όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο, έχει όμως σημαντικές πληροφορίες για τα Ελληνικά προϊόντα που πρέπει να γνωρίζουμε:
Προς όλα τα αδέλφια μου, τους αγνούς πατριώτες…
Το δάσος καίγεται για τα καλά… Όμως είναι πανεύκολο να σωθούν πολλά δέντρα, που θα δώσουν καρπούς και σπόρους…
Προτού μείνουμε όλοι με τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια στα χέρια, προτού πάρουμε όλοι θέση στις ουρές των συσσιτίων, μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε τα απλούστατα, τα αυτονόητα και πάντως ευεργετικά. Μπορούμε, τουλάχιστον όσοι δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να κάνουμε αυτά που ξεχνούν ή παραβλέπουν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα να καταστρεφόμαστε οικονομικά και να εξασθενούν βασικοί μηχανισμοί άμυνάς μας. Και να ’ταν μόνον αυτά; Εμείς οι ίδιοι, με τη στάση μας, ενδυναμώνουμε τους ήδη πανίσχυρους υπονομευτές της πατρίδας μας κι επικροτούμε τη λεηλασία μας.
Κάποιοι… έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και μας “χτυπούν” με κάθε τρόπο. Κάποιοι… έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν και μας “χτυπούν” με κάθε τρόπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυεθνικές εταιρείες πουλάνε τα εμπορεύματά τους πιο ακριβά στην Ελλάδα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι πολυεθνικές μάς πουλάνε βασικά προϊόντα πολύ πιο ακριβά απ’ ό,τι τα πουλάνε ακόμα και σε μικρότερες αγορές. Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση, βρίσκουν τη χαρά τους και οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Πού είναι ο πυλώνας του νεοφιλελεύθερου “παραδείσου”, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου; Γιατί δεν επεμβαίνει; Εδώ είναι κι αυτός, αλλά θυμάται τις υποχρεώσεις του –που με πλέρια αυθαιρεσία έθεσαν οι συσστρατευμένοι προδότες των λαών– μόνο όταν είναι να εξοντώσει κανέναν κακομοίρη. Επεμβαίνει μόνο όταν είναι να διαλύσει καμιά τοπική βιομηχανία φαρμάκων του αναπτυσσόμενου κόσμου, που παράγει φθηνά παρασκευάσματα, αλλά μη πατενταρισμένα, λέει…
Κι εμείς τρέχουμε –περιχαρείς– στα διάφορα LIDL για να αγοράσουμε φθηνά την όποια Coca-Cola! Και “κολοκύθια” φθηνή είναι η Coca-Cola, ακόμα και στα LIDL! Η “LIDL-Cola” είναι φθηνή, ενδεχομένως φθηνότερη από τη “ΧΩΡΙΟΜΟΥ-Cola”. Εν πάση περιπτώσει, γιατί μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί γίνεται δεκτός με επευφημίες ένας ύπουλος εξαναγκασμός; Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι, όλα αυτά συμβαίνουν επειδή απλούστατα είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενός σχεδιασμού. Ενός σχεδιασμού, ο οποίος συνδυάζει τα πολιτισμικά βοθρολύματα που κατακλύζουν νυχθημερόν το σύνολο του “πολιτισμένου” κόσμου και την εντεινόμενη οικονομική ανέχεια που μας οδηγεί στα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών. Και τι ωφέλιμο θα μας προσφέρει ένα λίτρο επιπλέον Coca-Cola; Πόσο ανώτερη μπορεί να είναι αυτή η προσφορά από εκείνη των παρόμοιων προϊόντων; Μήπως κάποιοι νομίζουμε ότι ψωνίζοντας από τα LIDL θα κάνουμε οικονομία και θα σωθούμε; Μήπως κάποιοι σκεφτόμαστε και ζούμε μόνο τη στιγμή – όπως ακριβώς μας προτείνουν οι “ευεργέτες” μας; Δεν ξέρω. Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι, στην πραγματικότητα, το μόνο ουσιαστικό που καταφέρνουμε είναι να υποσκάπτουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μα, τόσο ανόητοι είμαστε;
Οι κυβερνήσεις μας επιμένουν πως η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθουν με την αύξηση των φόρων, με την υποταγή στα στρατεύματα κατοχής και τους επιτελάρχες των αεριτζήδων νεοαποικιοκρατών (βλ. πολυεθνικές και αξιωματούχους των διεθνών “ευαγών” ιδρυμάτων) και με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Έως ότου ανατραπούν αυτά τα δεδομένα, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΠΑΤΑΜΕ” ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. …Ό,τι έχει απομείνει, τέλος πάντων. Και σ’ αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή.
Η επικρατούσα άποψη για τα τρία πρώτα ψηφία του γραμμωτού κώδικα (barcode, στην καθομιλουμένη!…) είναι ότι υποδηλώνουν τη χώρα παραγωγής των προϊόντων. ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ. Τα πρώτα δύο ή τρία ψηφία του γραμμωτού κώδικα (Πρόθεμα Χώρας κατά GS1) προσδιορίζουν τον εθνικό φορέα από τον οποίο, μεταξύ άλλων, εκδόθηκε η άδεια προκειμένου ένα προϊόν να φέρει στη συσκευασία του γραμμωτό κώδικα. (Ελλάδας: 520, 521) Μια επιχείρηση δεν υποχρεούται να προμηθευτεί την εν λόγω άδεια από τον φορέα της χώρας όπου εδρεύει ή δραστηριοποιείται (www.gs1uk.org/Pages/join-gs1uk.aspx). Δείτε τι λένε ο διεθνής οργανισμός που ορίζει τα περίφημα “τρία πρώτα ψηφία” και το ελληνικό –πρώην– μέλος του:
http://helpdesk.gs1.org/ArticleDetails.aspx?Bar%20Codes&id=b39c6591-4c6c-4441-b83e-ed69a939da85
http://gs1greece.org/index.php/prosolbarcodes/prosolbarcodessupport/2010-02-21-22-52-14#s6
Ορίστε και δυο-τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ώστε να γίνει κατανοητό το μπάχαλο που επικρατεί (με μερικά στοιχεία παραπάνω, έτσι, για να ξέρουμε πού ζούμε…). Τα μετοχικά μερίδια της “Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.” (Coca-Cola 3Ε) έχουν ως εξής: Kar-Tess Holding S.A. (Λουξεμβούργο) 30%, The Coca-Cola Company (ΗΠΑ) 23% και σε ελεύθερη διαπραγμάτευση 47%. Πάνω από τα 2/3 των υπό ελεύθερη διαπραγμάτευση μετοχών βρίσκονται στην κατοχή θεσμικών επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά της Coca-Cola 3Ε που παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα, με άδεια της Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), έχουν Πρόθεμα Χώρας που παραπέμπει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον κοινό φορέα Βελγίου-Λουξεμβούργου (500 και 544). Οι χυμοί Amita, το νερό ΑΥΡΑ, που επίσης παράγονται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε, έχουν Πρόθεμα Χώρας 520. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή η Amita και το ΑΥΡΑ είναι ελληνικά προϊόντα, με την έννοια ότι η εταιρεία δεν πληρώνει δικαιώματα σε τρίτους. Η σόδα TUBORG που παράγεται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε, με την άδεια της TUBORG Δανίας, έχει Πρόθεμα Χώρας 520. Η αλήθεια, βέβαια, για την Amita και το ΑΥΡΑ είναι ότι ποτέ δεν ήταν αμιγώς ελληνικά προϊόντα. Το 1981 η Kar-Tess απέκτησε το 99,9% της 3Ε (η 3Ε εισήχθη στο Χ.Α.Α. το 1991), ενώ η Amita και το ΑΥΡΑ πρωτοκυκλοφόρησαν το 1983 και το 1989 αντιστοίχως.
Στα ράφια των γαλλικών Carrefour φιγουράρει γάλα εβαπορέ –προτεινόμενο ως το πιο φθηνό στην ελληνική αγορά– στη συσκευασία του οποίου αναγράφεται: “ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ: Hochwald…”. Ε, λοιπόν, τα πρώτα ψηφία στον γραμμωτό κώδικα αυτού του προϊόντος είναι τα 5, 2 και 0.
Είναι δηλαδή ολοφάνερο ότι, εκτός των άλλων, προϊόντα που δεν έχουν ούτε “πάνω” τους ούτε “γύρω” τους τίποτε ελληνικό, πέραν των πέντε-δέκα κακοπληρωμένων υπαλλήλων, κυκλοφορούν με “κωδικό 520″. Από την άλλη, προϊόντα αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων και πρώτων υλών έχουν γραμμωτό κώδικα με Πρόθεμα Χώρας διάφορο του 520 και του 521.
ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ “ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ” ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΥΣΙΩΔΗ. Πρόκειται για άλλη μια κουτοπονηριά. Κατά κανόνα, το μόνο ελληνικό που “εσωκλείουν” αυτά τα προϊόντα είναι η εκμετάλλευση του Έλληνα παραγωγού και των εργαζομένων στην επιχείρησή του και η εκμετάλλευση των αγαθών της ελληνικής γης προς όφελος κυριότατα των πολυεθνικών.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝ “ΜΙΚΡΟΙ/ΑΓΝΩΣΤΟΙ” ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ “ΕΠΩΝΥΜΑ” ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ “ΕΠΩΝΥΜΟΙ”, τουλάχιστον στις καθημερινές μας αγορές. Τα “ανώνυμα” προϊόντα δεν είναι απαραιτήτως κατώτερης ποιότητας. Πιο φθηνά μπορεί να είναι. Αλλά και κατώτερης ποιότητας να είναι, λόγου χάρη, όσον αφορά τη θρεπτική αξία των τροφίμων, δεν “τρέχει” τίποτε σπουδαίο. Οι ίδιες οι διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και το νερό που πίνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε, θα έπρεπε να μας προβληματίζουν πολύ περισσότερο. Και το πιο βασικό επί του θέματός μας; Τι να το κάνω το αρίστης ποιότητας παστεριωμένο γάλα, που προήλθε από “ελληνίδες” αγελάδες, που βόσκησαν ελληνικά χόρτα, αρμέχτηκαν από Έλληνα, ο οποίος το έδωσε προς τριάντα λεπτά το λίτρο (πολλές φορές χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής) στο καρτέλ της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας (που το μισό ελέγχεται από ξένους), το οποίο θα προμηθεύσει το σούπερ μάρκετ, για να μου το πουλήσει ένα ευρώ; Τέτοιο γάλα, εμένα μου ξινίζει πολλές ημέρες πριν λήξει. Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης. Είναι θέμα απλής λογικής. Ας παραβλέψουμε, τουλάχιστον τώρα, το γεγονός ότι σε όλη αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται ένα “κάρο” αεριτζήδες. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ότι, ο κτηνοτρόφος που δεν έχει χρήματα, υποβαθμίζει άθελά του –αλλά αναγκαστικά– το βιοτικό επίπεδο όλων όσων ζουν γύρω του. Από των γειτόνων του, πρωτίστως, μέχρι του συνταξιούχου που βρίσκεται στην άλλη άκρη της χώρας. Και είναι σίγουρο πως οι συνολικές ανάγκες (που μεταφράζονται σε χρήμα) των οικογενειών που συμμετείχαν σε δέκα γαλακτοκομικούς συνεταιρισμούς είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες των οικογενειών που συμμετέχουν στο ΔΣ της κάθε ΜΕΒΓΑΛ και των οικογενειών όσων εργάζονται σε αυτήν.
Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ευεργετικό για την πατρίδα μας και για εμάς τους ίδιους, αρκεί ν’ αφιερώνουμε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για τις αγορές μας. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Επιβάλλεται ο έλεγχος των “δικαιούχων” των χρημάτων που ξοδεύουμε.
Καλά είναι όλα αυτά που λέμε για την εσωτερική παραγωγή και κατανάλωση προϊόντων, και χιλιοειπωμένα, και πολύ σωστά επαναλαμβάνονται από πολλούς. Με πλύση εγκεφάλου αποκτήσαμε το κατάντημα μας, με πλύση εγκεφάλου μπορεί και να συνέλθουμε. Αλλά στην ελληνική περίπτωση υπάρχει ένα “αλλά”… Μέχρι να εξηγηθεί αυτό το “αλλά” κι αφού φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουμε με τα λόγια της λογικής και με το καλό, ίσως καταλάβουμε με το …κακό. Να εξαπολύσουμε αμείλικτη τρομοκρατία προς πάσα εμπορική κατεύθυνση. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ-ΠΩΛΗΤΕΣ, “ΜΙΚΡΟΥΣ” ΚΑΙ “ΜΕΓΑΛΟΥΣ”. ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΝΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ “ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ” ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Αν δεν έχουν να μας δώσουν, “Λυπάμαι”, μεταβολή και “δρόμο”. Μπορούμε και να μπλοφάρουμε. Όλοι έχουμε λίγα δευτερόλεπτα χρόνο για να τα …σπαταλήσουμε. Εντοπίζεται π.χ. ψυγείο περιπτέρου που δεν έχει ούτε ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν. “Τίποτε ελληνικό;…”, ρωτάμε τον περιπτερά. “Δεν πειράζει” κι επιδεικτικά “καρφί” στον απέναντι. Αν του τυχαίνει του περιπτερά κάθε μέρα κι από ένας τέτοιος μυστήριος κι αργότερα δύο κ.ο.κ., όταν θα έρθει ο προμηθευτής, δεν θα σκεφτεί λίγο καλύτερα την παραγγελία του; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο περιπτεράς απέκτησε δωρεάν το ψυγείο του από το δίκτυο μιας μεγάλης εταιρείας, με την προϋπόθεση να μη βάζει σε αυτό προϊόντα ανταγωνίστριας εταιρείας. Καλά… Αν είναι έτσι, τότε ίσως είναι προτιμότερο να κρατήσουμε τα ψυγεία…
ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ – ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ:
► ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
► ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΩΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ”. Ο ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ.
► ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΑΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ “ΜΙΚΡΩΝ/ΑΓΝΩΣΤΩΝ” ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ – ΟΧΙ ΤΑ “ΕΠΩΝΥΜΑ”.
► ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΟΥΣ.
Υ.Γ.
Επειδή ποτέ δεν διεκδίκησα τον τίτλο του παντογνώστη και του αλάνθαστου, αν υπάρχει κανείς που διαφωνεί με κάποιες από τις προαναφερθείσες παραινέσεις, παρακαλείται να το δηλώσει με σαφήνεια κι επιχειρήματα.
Ευχαριστώ,
Δ. Κ.                                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ἔχω ψηλώσει τώρα τελευταῖα!

Δὲν ξέρω πῶς γίνεται, ἀλλὰ τώρα τελευταῖα ἔχω ψηλώσει πάρα πολύ! Μὰ πάρα πάρα πολύ! 
Φυσιολογικὰ τὸ ὕψος μου ἔπαψε νὰ ἀλλάζῃ γύρω στὰ 17. Ἔμεινα στὸ 1,70 περίπου, ἕνα κανονικὸ (μὲ τὰ δικά μου δεδομένα) ὕψος. Μάλλιστα, τὰ τελευταῖα χρόνια, λίγο τὰ διάφορα γεγονότα καὶ τὰ συναισθήματα ποὺ γεννοῦσαν, λίγο τὰ βάρη τῆς ζωῆς, λίγο ἡ ἡλικία ποὺ τρέχει…..Ἔνοιωθα πὼς τὸ 1,70 μειωνόταν σταδιακῶς.. Συρρίκνωσις λέγεται αὐτό ἐὰν δὲν τὸ ξέρετε. 
Τώρα τελευταῖα ὅμως κάτι ἔχει συμβεῖ. Ἔχω ψηλώσει πάρα πολύ! Δὲν ξέρω πῶς γίνεται καὶ πηγαίνω ἐνάντια στοὺς νόμους τῆς φύσεως… Ἀλλὰ γίνεται. Κάτι στὸ περπάτημά μου, κάτι στὸ βλέμμα μου, κάτι στὴν καθημερινότητά μου, κάτι στὶς νύκτες μου… Καθημερινῶς ψηλώνω καὶ περισσότερο. 
Δὲν ξέρω ποῦ θὰ καταλήξω. Αἰσθάνομαι σὰν ἔνα παιδὶ ποὺ ἐπὶ τέλους ἀνακαλύπτει τὴν θέσι του μέσα στοὺς ἐνήλικες. Ἢ ἀκόμη καλλίτερα, σὰν ἕνας σκλᾶβος ποὺ ἐπὶ τέλους πέταξε τὶς ἁλυσίδες του…. 
Κάτι περίεργα πράγματα ποὺ συμβαίνουν ὅμως στὸν κόσμο. Ὅλοι καὶ ὅλα γύρω μου μαζεύονται, μικραίνουν, χάνονται. Οἱ πολιτικοί μας, οἱ κομματᾶρχες μας, τὰ βολεμένα μας, οἱ δυνάμεις καταστολῆς ποὺ χρησιμοποιοῦν, κάποιοι γνωστοί μου καὶ φίλοι μου ποὺ δὲν θέλουν νὰ ξεκολλήσουν ἀπὸ τὴν μιζέρια καὶ τὸν φόβο τους, τὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστάν… Ὅλα γύρω μου μικραίνουν, μειώνονται, συρρικνώνονται, χάνονται, σβήνουν, τελειώνουν…. Κι ἐγὼ μεγαλώνω, ψηλώνω, ὀμορφαίνω… Περίεργα πράγματα.. Πολὺ περίεργα… Ἀφύσικα θὰ ἔλεγαν κάποιοι….
Καὶ ποιά εἶναι ἡ μεγάλη εἰρωνία; 
Ἀκόμη εὑρίσκομαι μέσα σὲ ἕνα μεγᾶλο κουτί. Μίαν εἰρκτή!  Μίαν ἀνήλιαγη φυλακή.  Λογικὰ, πάντα μὲ βάσι τὴν κοινή λογική, εἶναι ἀδύνατον νὰ βγῶ ἀπὸ ἐκεῖ μέσα!  Δὲν γίνεται! Ἔτσι λένε ὅλοι! Δὲν γίνεται λένε νὰ βγῶ ἀπὸ τὴν φυλακή μου παρὰ μόνον μὲ ἀντικλείδι! Ἔτσι λένε! Ἔτσι πιστεύουν! 
Αὐτὴ ἡ φυλακὴ ὅμως, μικραίνει ἐπίσης, ὅπως ὅλα τὰ ἄλλα γύρω μου. Κάποιαν στιγμή, ἢ ποὺ θὰ μὲ πλακώσῃ καὶ θὰ μὲ σκάσῃ καὶ θὰ μὲ λιώσῃ, ἢ ποὺ θὰ σπάσῃ. Κι ἐγὼ ψηλώνω, μεγαλώνω κι ὀμορφαίνω κάθε στιγμή! Καὶ ἡ φυλακή στενεύει κάθε στιγμή! 
Ἀρχίζω καὶ δυσφορῶ! Δὲν χωράω ἄλλο μέσα σὲ αὐτὸ τὸ κουτί! Δὲν θὰ ἀντέξω γιὰ πολύ! 
Κι ὅμως, μαζὶ μὲ τὸ ὕψος, τώρα τελευταῖα ἔχω ἀποκτήσει μίαν περίεργη δύναμι.  Ποὺ κι αὐτὴ μεγαλώνει κάθε στιγμή! Μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει… Πιάνω τὴν πέτρα καὶ τὴν στύβω. Τὸ δοκίμασα. Τὴν στύβω, σᾶς δίδω τὸν λόγο μου! 
Δὲν ξέρω ἀπὸ ποῦ πηγάζει ὅλη αὐτὴ ἡ δύναμις. Εἶναι κι αὐτὴ παράλογη καὶ καταρρίπτει ὅλους τοὺς φυσικοὺς νόμους! Δὲν δείχνει νὰ ἔχῃ φανερὴ αἰτία. Τὶς νύκτες ὅμως στὰ ὄνειρα μου ἔχω περιέργους ἐπισκέπτες. Πολὺ περιέργους.
Τὴν πρώτη νύκτα ἔφθασε ὁ  Προμηθεύς. Τὸν ἐγνώρισα ἀπὸ τὰ αἷματα ποὺ ἔσταζαν ἀπὸ τὸ συκώτι του. Μὲ κύτταξε ἴσια στὰ μάτια καὶ μοῦ ἔπιασε τὸ χέρι. Τὸ κράτησε σφικτὰ καὶ κάτι ψιθύρισε, ποὺ ὅμως δὲν ἄκουσα.  Χαμογελοῦσε διαρκῶς. Ἔδειχνε εὐτυχισμένος ποὺ ἦταν ἐκεῖ μαζί μου.  Τοῦ ἔδειξα τὸν βρᾶχο γιὰ νὰ κάτσῃ ἀλλὰ δὲν ἤθελε. (Ξέχασα νὰ σᾶς πῶ ὅτι στὰ ὄνειρά μου ἔχω ἕναν μεγάλο βρᾶχο, σὰν θρόνο, ποὺ ἐκεῖ κάθομαι κι ἀγναντεύω. Ὅλοι οἱ καλοὶ χωροῦν νὰ κάτσουν πλάι μου.)  Κάποιαν στιγμὴ, πάντα χαμογελαστός, ξεκίνησε νὰ φύγῃ. Ὅπως τράβηξε τὸ χέρι του ἀνεκάλυψα μίαν μικρὴ φωτεινὴ σφαίρα μέσα στὸ δικό μου. 
Λίγες νύκτες ἀργότερα ἔφθασε ὁ Ἡρακλῆς! Στὴν ἀρχὴ τρόμαξα. Ἀλλὰ ὅταν τὸν γνώρισα μαλάκωσα. Ἔκατσε πλάι μου!Δὲν εἶπε πολλά! Μόνον γιὰ τὸ σταυροδρόμι του μίλησε. Ὅταν σηκώθηκε γιὰ νὰ φύγῃ μοῦ ἄφησε τὴν λεοντή του. Ξαφνιάστηκα. Χαμογέλασε κι ἔφυγε. Ἀπὸ μακριά τὸν ἄκουσα νὰ φωνάζῃ: «θὰ σοῦ δίδῃ δύναμι λέοντος»… Καὶ χάθηκε!
Δύο νύκτες ἀργότερα κατέφθασε ὁ Θησεύς!  Κι αὐτὸς δὲν εἶπε πολλά. Ἔκατσε τὴν περισσότερη ὥρα καὶ δὲν μίλαγε. Μοῦ διηγήθηκε ὅμως τοὺς ἄθλους του καὶ ἰδίως τὴν περιπέτειά του στὴν Κρήτη μὲ τὸν Μινώταυρο. Μοῦ χάρισε τὰ σανδάλια του, αὐτὰ τοῦ Αἰγαίως. Καὶ μετὰ χάθηκε  κι αὐτός! Ἀπὸ μακριὰ μοῦ φώναξε «νὰ θυμηθῇς νὰ ἀλλάξῃς τὰ πανιά!» Δὲν κατάλαβα ὅμως τί ἒννοοῦσε.
Μετὰ κατέφθασε ὁ Μιλτιάδης. Μαγικός! Κι αὐτὸς δὲν εἶπε πολλά, παρὰ μόνον αὐτό: «ἐὰν μίαν φορὰ νενικήκαμεν, πάντα μποροῦμε νὰ νικοῦμε!» Ξεκίνησα νὰ ἀρθρώσῳ ἐρωτήσεις μὰ εἶχε ἤδη χαθεῖ. Στὴν θέσι του βρῆκα μόνον μία ἀστραφτερὴ πανοπλία, ἐκείνην ποὺ φόραγε ὅταν ἔφθασε, μαζί μὲ ἕνα μικρὸ ἐγχειρίδιο. Πολὺ μικρό, σχεδὸν σὰν σουγιά. 
Τὴν ἐπομένη ἦλθε ὁ Λεωνίδας. Κουβέντα δὲν τοῦ πῆρα. Οὔτε καλοεῖδα τὸ προσωπό του. Ὅταν σηκώθηκε νὰ φύγῃ μόνον μίλησε: «κρατῶ ἀκόμη στὶς Θερμοπῦλες. Δυνάμωσε!» Καὶ ὕστερα χάθηκε. Πρὶν χαθῇ μοῦ ἄφησε μίαν ἀσπίδα. Ἦταν ἀσήκωτη ἀλλὰ σὲ ἔπειθε πὼς μποροῦσε νὰ προστατεύσῃ ἕναν πολεμιστή.
Λίγες νύκτες ἀργότερα κατέφθασε ὁ Θεμιστοκλῆς. Δὲν ἦταν ἰδιαιτέρως ὑψηλός, ἀλλὰ ἦταν πανέμορφος μέσα στὴν ἀστραφτερή του πανοπλία. Καμάρωνα ποὺ τὸν εἶχα δίπλα μου.  Ἄρχισε νὰ μοῦ μιλᾶ γιὰ τὴν Ἀθήνα. Γιὰ τὰ «κόλπα» του πρὸ κειμένου νὰ μπορέσῃ νὰ πείσῃ τοὺς συμπατριῶτες του νὰ τὸν ἀκολουθήσουν. Μαγεύτηκα! Ἀρκετὴν ὥρα ἀργότερα σηκώθηκε καὶ μοῦ εἶπε πὼς πρέπει νὰ πάῃ νὰ κερδίσῃ μίαν ναυμαχία. Χαμογέλασα. Πρὶν φύγῃ ὅμως, ἔβγαλε τὴν περικεφαλαία του καὶ τὴν ἄφησε πλάι μου. Ἔτσι ὅπως ἦταν ἀστραφτερὴ μὲ θάμπωσε! 
Κάθε νύκτα ἕνας πρόγονος ἀφήνει τὴν ἡσυχία του καὶ μοῦ ἔρχεται γιὰ παρέα. Κάθε πρωΐ εὕρισκα δίπλα μου τὸ δῶρο ποὺ μοῦ ἄφησε. Ἔχω γεμίσει τὴν ζωή μου μὲ τὰ δῶρα τους. Ἀλλὰ δὲν τελείωσαν ἐκεῖ οἱ ἐπισκέψεις…..
Πρὸ μερικῶν ἑβδομάδων μοῦ ἦλθε ὁ Νικηταρᾶς. Θολὸ τὸ βλέμμα του, λίγο δακρυσμένο, κρατοῦσε κι ἕνα ῥαβδί θεόστραβο, ἔκατσε πλάι μου, μοῦ κράτησε γιὰ λίγο τὸ χέρι, κούνησε τὸ κεφάλι σκεπτικός… Ξάφνου, βγάζει τὴν Νικηταραίικη σπάθα καὶ μοῦ τῆν ἀκουμπᾶ στὰ πόδια. «Πᾶρε», μοῦ λέει. «Κόβει Περσιάνους αὐτὴ ἡ σπάθα… Κόβει καλά!» Μετὰ ἀπὸ λίγο χάθηκε… Μὰ σὰν ἀπὸ μακριὰ νὰ ἄκουσα τὴν φωνή του λίγο ἀργότερα…. «καὶ τοὺς Μαυροκορδάτους κόβει ἡ σπάθα»…. Ξύπνησα καὶ βρῆκα μίαν σπάθα στὰ πόδια τοῦ κρεββατιοῦ μου. 
Λίγες νύκτες ἀργότερα, κατέφθασε ὁ Γέρος. Αὐτὸς δὲν ἦταν μόνος του! Εἶχε μαζί του πολλούς. Μαζί του κι ὁ Πλαπούτας καὶ δεκάδες παλληκάρια. Ὅλοι οἱ ἄλλοι ἔκατσαν παράμερα, ὁ Γέρος πλάι μου κι ὁ Πλαπούτας ὀρθός δίπλα του. Κι αὐτοὶ δὲν μιλοῦσαν. Κάποιαν στιγμή ὁ Γέρος μοῦ χάιδεψε τὰ μαλλιά. Τρυφερὸ τὸ χάδι του, ἂν καὶ τὸ χέρι ἀγριεμένο. Τὴν ὥρα ποὺ κίνησε νὰ φύγῃ, βγάζει ἀπὸ τὸ σελάχι του δύο κουμπούρια καὶ τὰ ἀκουμπᾶ ἐκεῖ ποὺ καθόταν. «Αὐτὰ σκοτώνουν τοὺς μουχαμέτηδες» μοῦ εἶπε. Τὸν κύτταξα παραξενεμένη. Εἶχα ἤδη μίαν σπάθα, μίαν λεοντή, μίαν πανοπλία, μίαν ἀσπίδα, ἕνα ἐγχειρίδιο,  μίαν περικεφαλαία, κάτι πέδιλα καὶ μίαν φωτεινὴ σφαίρα… Τί νὰ τὰ κάνω καὶ τὰ κουμπούρια; Τότε μίλησε ὁ Πλαπούτας: «Οὕλους τοὺς βασιλεῖς, τοὺς ἀντιβασιλεῖς καὶ τοὺς παρατρεχαμένους τους  νὰ τοὺς πετάξετε ὄξω! Κανέναν μήν ἀφήκετε! Κανέναν!! Οὔλους ὄξω!!!» Τότε πῆρε τὸν λόγο ὀ Γέρος: «Φωτιὰ καὶ τσεκούρι σὲ Νενέκους, προσκυνημένους καὶ πουλημένους! Μὴ ἀφήκετε τίποτα ὄρθιο! Μὲ τὸ αἷμα τους θὰ ξεπλύνουν τὸ αἷμα κάθε ἀθώου! Καὶ μὴν σὲ νοιάζῃ ἡ φυλακή σου. Ἡ δική μου ἦταν μικρότερη καὶ μίκραινε πιὸ γρήγορα ἀπὸ τὴν δική σου. Ἀλλὰ δὲν ἤξερα τὸν τρόπο νὰ μεγαλώσω καὶ νὰ τὴν σπάσω. Ἐσὺ θὰ τὸν μάθῃς!» Μόλις λίγο ἀπεμακρύνθησαν, στρέφει ὁ Γέρος καὶ μοῦ λέει: «Θὰ τὴν σπάσῃς τὴν φυλακή. Μὴν παρακαλέσῃς κανέναν! Γεννήθηκες ἐλεύθερη!»
Τώρα λοιπὸν  ποὺ διαρκῶς ψηλώνω καὶ δυναμώνω, μὲ τόσα ὅπλα γύρω ἀπὸ τὸ κρεββάτι μου, μὲ μίαν φυλακὴ ποὺ διαρκῶς μικραίνει, μὲ ἕνα σῶμα ποὺ γιγαντώνεται, νομίζω πὼς ἀρχίζω νὰ καταλαβαίνω κάτι… Τὴν δύναμι μοῦ τὴν δίδουν οἱ ἐπισκέπτες μου. Ἀφύσικα πράγματα, ἀλλὰ ἀληθινά! 

Ξέχασα νὰ σᾶς πῶ ὅμως κάτι. 
 Τὶς πρὸ ἄλλες  εἶχε ἔλθει ὁ Καραϊσκάκης. Μπαρουτοκαπνισμένος, μαυριδερός καὶ πολὺ θυμωμένος. Μὲ κύτταξε βαθιὰ μέσα στὰ μάτια, μοῦ χαμογέλασε, μοῦ ἔκλεισε τὸ μάτι καὶ κίνησε νὰ φύγῃ. Δὲν μοῦ ἄφησε τίποτα.  Ξάφνου σταμάτησε, ἔστρεψε τὸ κεφάλι λίγο καὶ μοῦ εἶπε:
«γαμῆστε τους»!!!
Φιλονόη.
Υ.Γ. Τὰ δικά σας δῶρα τὰ πήρατε; 
φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ κι ἐδῶ κι ἐδῶ                                                                                                              ΠΗΓΗ:filonohpontou.wordpress.com

ΣΟΚ: Φωτογραφίες πριν και μετά την έκρηξη στη Ναυτική Βάση της Κύπρου!

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από δορυφόρο που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στη Ναυτική Βάση της Κύπρου, «Ευάγγελος Φλωράκης».

Η Ναυτική Βάση πριν την φονική έκρηξη
 Επιβεβαιώθηκε σήμερα η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ο οποίος νοσηλευόταν από προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΜΕΘ),  ανεβάζοντας σε 13 το αριθμό των θυμάτων της φονικής έκρηξης.
Η Ναυτική Βάση μετά την φονική έκρηξη.                                                                         ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν μειώνονται τα διόδια – Νέα εμπλοκή με ευθύνη των τραπεζών λέει ο Μαγκριώτης

Περιμένατε ότι τα διόδια θα μειωθούν;
Όσοι είχαν πειστεί από την κυβέρνηση, θα …πρέπει να ξυπνήσουν!
Λίγο πριν το Πάσχα, όταν το κίνημα «Δεν πληρώνω» είχε τρομοκρατήσει την κυβέρνηση, είχαν υποσχεθεί μειώσεις.
Το σχετικό έγγραφο δεν είχε αποσταλεί στις αρμόδιους φορείς μέχρι πριν τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα και τελικά το είχαν μεταφέρει για μετέπειτα.
Τότε η κυβέρνηση μας είχε πει ότι θα χρειαστούν 10 μέρες για να λάβουν απάντηση από τις κοινοπραξίες. Μετά μας ενημέρωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες γιατί θα έπρεπε να διαπραγματευθούν με δεκάδες τράπεζες, ενώ έβαλαν την μη πληρωμή διοδίων στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!
Τέλος, μας ανακοίνωσαν ότι όλα θα έχουν γίνει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Σήμερα, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης είπε ότι υπάρχει εμπλοκή στο ζήτημα μείωσης των διοδίων. Το φταίξιμο το έριξε στις τράπεζες, οι οποίες -όπως υποστήριξε «δεν επαναχρηματοδοτούν τα έργα θεωρώντας τα μη βιώσιμα».
Ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ακόμη ότι ούτε οι παραχωρησιούχοι τήρησαν τη σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση.
«Δεν έχει γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και φυσικά να μειωθούν ταυτόχρονα και τα διόδια», σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Πάντως, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα έργα είναι βιώσιμα και πως η χώρα δεν θα πτωχεύσει, «γιατί», συνέχισε, «στο πίσω μέρος του μυαλού των τραπεζιτών αυτή η σκέψη υπάρχει».
Εξήγησε ακόμη πως για οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις των οδικών έργων θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές ή το Δημόσιο να καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση. Στη δεύτερη περίπτωση, ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ότι τα έργα θα σταματήσουν και θα υπάρξει πολλαπλή ζημία.
Τέλος, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «η συμφωνία η οποία είχε γίνει, με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης, ακυρώθηκε από την άλλη πλευρά κι έτσι δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση την οποία είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ώστε να μειωθούν τα διόδια».
ΠΗΓΗ:olympia.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ                   

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Toυς έθαψαν τυλιγμένους στην ελληνική σημαία και ο κ. Μπεγλίτης που δήλωσε ότι δεν πέθαναν Έλληνες, είναι ακόμα υπουργός Εθνικής Αμύνης! Βγάλτε συμπέρασμα.

Λεμεσός: Κηδεύθηκαν οι δίδυμοι πυροσβέστες

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα έγινε στη Λεμεσό η κηδεία των δίδυμων 19χρονων ναυτών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Οι δύο ναύτες υπηρετούσαν ως λίγες μόνο μέρες στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί ως πυροσβέστες, προερχόμενοι από άλλη μονάδα της Εθνοφρουράς.

Αλλα τρία θύματα της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί κηδεύθηκαν σήμερα. Σε έντονα φορτισμένο κλίμα έγινε στη Λεμεσό η κηδεία των δίδυμων 19χρονων ναυτών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Οι δύο ναύτες υπηρετούσαν ως λίγες μόνο μέρες στη ναυτική βάση ως πυροσβέστες, προερχόμενοι από άλλη μονάδα της Εθνοφρουράς.
Την ίδια ώρα στα Λειβάδια Λάρνακας γινόταν η κηδεία του Αρχιλοχία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Παπαδόπουλου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα.
Χθες Τετάρτη τελέστηκαν οι κηδείες του Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη, του Αντιπλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου, του Αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, των πυροσβεστών Βασίλη Κρόκου, Παναγιώτη Θεοφίλου, Αδάμου Αδάμου, Σπύρου Τταντή και του Αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή.
Αύριο Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του ΕΠΥ Μιχάλη Ηρακλέους, από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά.
Οι κηδείες τελούνται δημοσία δαπάνη.

Γνώριζαν από το Φεβρουάριο...
Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι «Mega Κύπρου», ο κίνδυνος έκρηξης των εμπορευματοκιβωτίων με τα εκρηκτικά είχε επισημανθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρακτικό σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο κυπριακό υπουργείο Αμυνας, όλοι οι αρμόδιοι (υπουργεία ’μυνας και Εξωτερικών και διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας) γνώριζαν από τον περασμένο Φεβρουάριο τον κίνδυνο έκρηξης των 98 εμπορευματοκιβωτίων με την πυρίτιδα. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το πρακτικό, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου (ΔΥΠ) του ΓΕΕΦ ήταν ξεκάθαρος για τους κινδύνους που υπήρχαν μιλώντας στη σύσκεψη για το ενδεχόμενο έκρηξης.
Από τα 98 εμπορευματοκιβώτια τα 65 περιείχαν διάφορες πυρίτιδες. Τα υπόλοιπα περιείχαν πλάκες γραφίτη, σωλήνες και άλλα μεταλλικά υλικά.
Η πυρίτιδα εμπεριέχει σταθεροποιητή, η σύνθεση του οποίου «σύμφωνα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές, αλλοιώνεται με τον χρόνο και με την επίδραση των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών. Συνεπώς σημειώνεται ο κίνδυνος να αλλοιωθεί το μίγμα της πυρίτιδας αντιδρώντας με ανάφλεξη ή ακόμα και με έκρηξη», επισήμανε ο διευθυντής της ΔΥΠ.
Ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Λεωνίδας Παντελίδης, πρότεινε να γίνει διαχωρισμός του στρατιωτικού από το μη στρατιωτικό υλικό και η Κυπριακή Δημοκρατία να απευθυνθεί δύο φορές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να απαλλαγεί από τα εμπορευματοκιβώτια: αρχικά θα μπορούσε να ζητηθεί η άδεια του ΟΗΕ για την καταστροφή των επικίνδυνων υλικών (πυρίτιδα) και σε δεύτερο στάδιο να προωθηθεί αίτημα για εκποίηση των μη στρατιωτικών υλικών στο ελεύθερο εμπόριο. Ο κ. Παντελίδης σημείωσε πως σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε, η Συρία και το Ιράν θα ικανοποιούντο με ένα συμβολικό ποσόν.
Από την πλευρά τους, ο υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης διατύπωσαν φόβους για την επικινδυνότητα της πυρίτιδας, λόγω της αλλοίωσης της από τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με το πρακτικό, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την υιοθέτηση της εισήγησης του υπουργού Εξωτερικών για αποστολή δειγμάτων της πυρίτιδας σε χημεία της Κύπρου και του εξωτερικού και να ερευνηθεί το ποσόν που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος από την πώληση της. Ωστόσο, επισημαίνεται στα δημοσιεύματα, αν και πέρασαν πέντε μήνες από εκείνη τη σύσκεψη δεν υπήρξε κάποια ενέργεια.
Ναυτεμπορική                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.com

Η ατάκα της Ημέρας από τον Στ.Ψυχάρη! Μετά έλεγαν τα blogs παράφρωνες!



Αρνούμεθα τα Κόμματα και ως συμμορίας και ως ενώσεις ιδιωτικών συμφερόντων. Υπό την έννοιαν αυτή διαλύουν το Κράτος και οδηγούν τους Λαούς εις την Παρακμήν.
Μόνον εκείνα τα Κόμματα, τα οποία επαγγέλονται εις τους οπαδούς των, ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά των, όχι παραβιάζοντα τους νόμους χάριν των φίλων, αλλά εξασφαλίζοντα μιαν γενικήν ευημερίαν, εντός της οποίας όλα τα άτομα θα ευρίσκουν και την ιδικήν των ευημερίαν, μόνον εκείνα τα Κόμματα είναι άξια των ελευθέρων πολιτευμάτων και της εμπιστοσύνης του Λαού μας.”
Γεώργιος “Γέρος” Παπανδρέου (o παπούς του αντιεξουσιαστή)
Μιλάει για την επικείμενη χρεωκοπία και την συμπεριφορά που πρέπει να έχουν τα κανάλια
“…Επομένως, θα ήταν χρήσιμο οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, οι εκδότες των εφημερίδων, οι αρχισυντάκτες και είναι χρήσιμο, μάλλον απαραίτητο, οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ, όλοι οι σχολιαστές να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για τις πιθανές εξελίξεις και τους συναφείς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τις συζητούμενες μεθόδους χρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Έχει μεγάλη σημασία η επικοινωνία σχετικά με τα θέματα αυτά, όπως η ενδεχόμενη υποβάθμιση των ελληνικών χρεογράφων στο επίπεδο «επιλεκτικής πτώχευσης», να γίνει με τρόπο που θα συμβάλει στη σταθερότητα και δεν θα καλλιεργήσει αθέλητα ανησυχίες που μπορεί να προκαλέσουν πανικό στο κοινό, με ανεπιθύμητες συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία…”
Δηλαδή όλο αυτό τον καιρό που το MEGA, η ΥΕΝΕΔ, ο ΣΚΑΙ που μας απειλούσαν με τους μονόδρομους του μνημονίου;
Μας απειλούσαν ότι αν δεν βάλουμε υποθήκη την χώρα θα χρεωκοπήσουμε!
Μας απειλούσαν ότι αν δεν πάρουμε το μεσοπρόθεσμο δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις, γιατί θα χρεωκοπήσουμε.
Μας απειλούσαν ότι αν δεν ξεπουλήσουμε τον πλούτο των παιδιών μας με το ταμείο ξεπουλήματος θα χρεωκοπήσουμε και θα χάσουμε τα λεφτά μας.
Μας απειλούσαν ότι αν δεν πάρει τα μέτρα εξαθλιωσης ο “αντιεξουσιαστής στην εξουσία” θα κλείσουν οι Τράπεζες και θα χάσουμε τις καταθέσεις μας γιατί θα χρεωκοπήσουμε!
Μας απειλούσαν ότι η απεργία στην Ακρόπολη και στα λιμάνια καταστρέφει τον Τουρισμό, τα γιαούρτια απειλούν την δημοκρατία, η ΕΘΕΛ κατέστρεψε το Κέντρο κι οι Αγανακτησμένοι στην πλατεία που αγωνίζονται για το μέλλον της χώρας, ακύρωσαν 8.000 κρατήσεις, γιατί αν δεν περνούσε το μεσοπρόθεσμο θα χρεωκοπούσαμε!
Μας απειλούσαν με δηλώσεις της Δαμανάκη για επιστροφή στην δραχμή, αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο, γιατί θα χρεωκοπήσουμε!
Εψαχναν τον φαναρτζή από την Κρήτη που διέδωσε, το ψευδές μεν, αλλά αφέλες μήνυμα περί χρεωκοπίας, λες κι ήταν ο Μπιν Λάντεν!
Τώρα που πάνε να μας την σερβίρουν, από έξω πρέπει “να γίνει με τρόπο που θα συμβάλει στη σταθερότητα και δεν θα καλλιεργήσει αθέλητα ανησυχίες “
Αφού τόσους μήνες μας έλεγαν να ανησυχούμε και να είμαστε καλά παιδιά γιατί αν χρεωκοπήσουμε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία, τώρα που μας χτυπάει την πόρτα, δεν κουνιέται φύλλο;
ΟΤΑΝ ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ, ΤΑ BLOG ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΩΝΕΣ!
Αυτοί έγκυροι, εμείς παράφρωνες!
Σήμερα στα ΝΕΑ (του ΔΝΤ) δίνει ο Ψυχάρης συμβουλές στα κανάλια του, να περάσουν την χρε ωκοπία ήρεμα και ανώδυνα! ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ!
Δεν περιμένω και συγγνώμη από τον Ψυχάρη, που μας ζήτησε και τα ρέστα, όταν διέδωσε ψευδείς ειδήσεις με την ανύπαρκτη επίσκεψη Ertogan.
Αλλά όχι άλλο κουτόχορτο ρε παιδιά, δεν είμαστε στην δεκατία του ’60, υπάρχει και το διαδίκτυο, δεν μπορείτε να γράφετε λες κι ήρθαμε εχθές από τον Α’ Κενταύρου.
Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο δεν ήταν αποτυχία! Πέτυχαν όλους τους στόχους τους στο ακέραιο, δηλαδή τον εξής ένα, ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

«Χρεοκοπούμε», αλλά δεν είναι και τόσο... κακό



Να λοιπόν που αρχίζουν να ακούγονται και από επίσημα χείλη λέξεις, που μέχρι πριν λίγο ήταν απαγορευμένες: Χρεοκοπία (ελεγχόμενη ή επιλεκτική), αναδιάρθρωση... Και δεν είναι μόνο ότι αυτές οι λέξεις ακούγονται. Είναι ότι αυτές οι λέξεις συνοδεύονται από μια συντονισμένη επικοινωνιακή προσπάθεια που στόχο έχει να τις εξωραΐσει. Ακούγοντας, τους υπουργούς της κυβέρνησης και κάποιους συναδέλφους δημοσιογράφους, νομίζει κανείς ότι η επιλεκτική χρεοκοπία-- η οποία ετοιμάζεται προς σερβίρισμα -- είναι «θείο δώρο» για τη χώρα.
Οι εγχώριοι προπαγανδιστές των ωφελειών της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» έχουν πάρει τη σκυτάλη των οδηγιών από τους πραγματικούς κυβερνήτες της χώρας και απλώς εκλαικεύουν τη γραμμή: Ας ακούσουμε, όμως, τις αυθεντικές οδηγίες.
Κατ αρχήν το ΔΝΤ: Στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους οδηγούν τα συμπεράσματα της έκθεσης του (αμερικανικού) Ταμείου που ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Σύμφωνα με την έκθεση του Ταμείου αναφορικά με την Ελλάδα, «η ψυχολογία της αγοράς έχει επιδεινωθεί σημαντικά καθώς φουντώνουν οι εκτιμήσεις για πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί φέτος κατά 3,8% έναντι προηγούμενης πρόβλεψής του για ύφεση 3% με την οικονομία να επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Όσο για το το δημόσιο χρέος της χώρας, σύμφωνα με την εκτίμηση του ΔΝΤ, θα κορυφωθεί το 2012, φθάνοντας στο 172% του ΑΕΠ.

Τι προτείνει/ ζητάτο ΔΝΤ; «Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν στην εφαρμογή ενός μεσοπρόθεσμου προγράμματος προσαρμογής για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% μέχρι το 2014 ενώ ενέκριναν και ένα λεπτομερές σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να μεταφερθούν πόροι σε πιο παραγωγικές χρήσεις και να μειωθεί δραστικά το χρέος». Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, μάλιστα, υπογράμμισε την απαίτηση να προχωρήσει το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα των μέτρων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο.
Οι ίδιες οδηγίες απαιτήσεις και από την Ευρωπαική Επιτροπή: Στην τριμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση της οικονομίας στην Ευρωζώνη, η Επιτροπή σημειώνει ότι παρά την αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί έως σήμερα στην Ελλάδα, η συνολική πρόοδος είναι πιο «περίπλοκη», λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο του δημοσίου χρέους και το πολιτικό σκηνικό.
Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι δημοσιονομικές και άλλες μεταρρυθμίσεις και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία), που βρίσκονται σε προγράμματα οικονομικής στήριξης.
Μηχανισμός ξεπουλήματος
Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαική Επιτροπή εξακολουθούν να ζητούν: περικοπές, απολύσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Το ενδιαφέρον στη δεδομένη συγκυρία είναι ότι η τρόικα (ΔΝΤ, Ευρωπαική Επιτροπή και Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα) που στην ουσία κυβερνά τη χώρα μαζί με τη συμπίεση των εισοδημάτων, τις απολύσεις και το ξεπούλημα, συ(ζητά) ταυτόχρονα και την (επιλεκτική) χρεοκοπία.
Με άλλα (απλά) λόγια, η τρόικα λειτουργώντας ως μεσάζων των τοκογλύφων, αφού φρόντισε κατευθύνει τους δημόσιους πόρους της χώρας στα σεντούκια των πιστωτών, τώρα μεριμνούν και για την οργάνωση της διανομής της Δημόσιας Περιουσίας. Ήδη η κυβέρνηση φρόντισε στο άψε σβήσε για την σύσταση και στελέχωση του οργανισμού (Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας) ξεπουλήματος, που πιάνει δουλειά άμεσα.

Συμπέρασμα;
Η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης έχει οδηγήσει στην διάλυση της κοινωνίας (ανεργία, συμπίεση εισοδημάτων κλπ). Ταυτόχρονα, η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και το χρέος εκτοξεύεται στο 170% του ΑΕΠ. Η τελική φάση της καταστροφής ξεκινά με το ξεπούλημα Δημοσίων Επιχειρήσεων και πλουτοπαραγωγικών πόρων. Κάτι που θα διαιωνίσει την εξάρτηση της χώρας και την μόνιμη υπαγωγή της σε προτεκτοράτο.

ΣΚΕΝΤΕΜΠΡΕΟΥ- ΑΠΟΕΛ 0-2:Οι προκλητικοί Αλβανοί πήραν την απάντηση που έπρεπε και έβαλαν τη τουρκική σημαία....

Ξέρετε που!!!


Με πανό που έγραφε:«Η Κύπρος είναι τούρκικη» και σημαίες της Τουρκίας υποδέχτηκαν την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, οι οπαδοί της Σκεντεμπρέου στον αγώνα που διεξήχθη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στη Κορυτσά. Οι περίπου 150 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ...

είχαν κάνει αισθητή τη παρουσία τους στην Ελληνική πόλη αλλά και εντός του γηπέδου κρατώντας ελληνικές σημαίες, όπως άλλωστε σε κάθε αγώνα του ΑΠΟΕΛ, πράγμα που φαίνεται πως εξαγρίωσε τους Αλβανούς και άρχισαν τον πετροπόλεμο. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι πρωταθλητές Κύπρου έπαιξαν με μαύρα περιβραχιώνια λόγω της τραγωδίας και νίκησαν με 2-0 και μετά τη νίκη τους αυτή μετέτρεψαν ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη στο «Γ.Σ.Π.» στη Λευκωσία. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε ένα τετράλεπτο στην επανάληψη για να φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Στο 52ο λεπτό ο Νούνο Μοράις έκανε το 0-1 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκουστάβο Μαντούκα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΜΑΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΞΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ. Συνέβη στην Κύπρο πριν λίγες ώρες..


Όταν έμαθα πως πεθάνανε τα μωρά μου, είδα Την Παναγία μπροστά από τον Σταυρό να κλαίει"
"Τα παιδιά μου με ρώτησαν γιατί πρέπει να πάνε στρατό αφού όλοι οι φίλοι τους πήρανε αναστολή. Η απάντηση μου εμένα και του πατέρα τους ήταν:μέσα από τόσους μόχθους και τόσους πόνους καταφέραμε να σας μεγαλώσουμε. Τώρα εγώ δεν υπογράφω να σας δηλώσω τρελούς! Θα υπηρετήσετε την πατρίδα."
"Τι θα μας δώσουνε οι πολιτικοί τώρα για παρηγοριά; Μια σημαία; Ε τότε εγώ νιώθω περήφανη που θα πάρω 2....."

ΠΗΓΗ:apantaortodoxias.blogspot.com

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ,ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΜΜΕ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΒΒΙΝΟΥ)!
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ Η "ΓΛΑΣΤΡΑ" ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ!

Αγανακτισμένοι πολίτες εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Αγανακτισμένοι πολίτες εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, καθώς επεισόδια...
σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας για το φονικό ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε 12 άτομα.

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους ξεκίνησαν να πετάνε κροτίδες και αντικείμενα προς την πλευρά του Προεδρικού όπου βρισκόταν συγκεντρωμένες οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με το sigmalive, η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου, με αρκετούς από τους διαδηλωτές να πετούν αντικείμενα προς την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα ενώ οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο Προεδρικό.

Ἦλθε ἡ ὥρα νὰ ἀρχίσῃ νὰ τρέχῃ σὰν ποτάμι τὸ αἷμα τῶν προδοτῶν!


Λείπω μέρες από το μέτωπο, άφησα (για πόσο; όσο) τη μάχη. Συνέβη κάτι που έκανε να σταματήσουν τα πάντα γύρω μου. Όχι μόνο ο χρόνος. Έπαψε η γης να γυρνά. 
Μετά την υπερ-προσπάθεια που κάναμε, τις ώρες που καταναλώσαμε, τις υποχρεώσεις που αφήσαμε, την κούραση, το ξύλο, τις συλλήψεις, τα χημικά, το άδικον του πράγματος (αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι να ρημάζουν τη χώρα), το ότι τελικά μάς ανάγκασαν να αφήσουμε το τερέν.. ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Πάθαμε ό,τι ακριβώς απευχόμασταν. Αυτό που, με τον αγώνα μας, προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε.. 
Η συναγωνίστριά μου η Μάρω (η μία εκ των τριών του Συντάγματος), έχασε τον άντρα της. 
Ο άντρας της αυτοκτόνησε. Για οικονομικούς λόγους. 
Μέχρι χθες παλεύαμε γιατί μας πήρατε το χαμόγελό μας, γιατί δεν αφήσατε στα παιδιά μας επιλογή, γιατί μας κλέψατε το αύριο.. Αλλά τις ζωές μας ρε φίλε; Τις ζωές μας; Να φεύγουμε εμείς γιατί ΕΣΕΙΣ αρέσκεστε στο να πηδάτε την αξιοπρέπειά μας;;;;; 
(Ναι, αυτό είναι απειλή). Ό,τι είδατε μέχρι σήμερα ήταν.. ΤΙΠΟΤΑ! Τώρα θα δείτε τι σημαίνει μάχη. 
Το αίμα των τίμιων, δίκαιων, αξιοπρεπών, αντρών ήταν πολύ. Παραπάνω από αρκετό. Εδώ μπαίνει το στοπ. 
Ήρθε η ώρα να αρχίσει να τρέχει σαν ποτάμι το αίμα των προδοτών. 
Για κάθε σταγόνα που χύθηκε δίκαιου αντρός, τόνους θα τρέξει αδίκων. 
Ετοιμαστείτε για μια άλλη μάχη.. μια μάχη που δεν την έχετε ξαναδεί. Τώρα θα παλέψετε με το θεριό.. (Φαντάσου το, φτιάξ’ το με τη φαντασία σου. Δες εμάς… μια καρδιά… μια γροθιά)……………. Το έφερες το θηρίο μπρος στα μάτια σου; Ε, τώρα ετοιμάσου να το παλέψεις. 
Στεφανία Λυγερού 
(Επωνύμως. Φυσικά. Πρέπει να τρέξετε.. αν θέλετε να προλάβετε. να με φάτε εσείς πρώτοι!!!!! Ούννοι. Βάρβαροι. Ουστ!!!!!!!!)
φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ                                                                                                                                ΠΗΓΗ:filonohpontou.wordpress.com

Οἱ κρεμᾶλες εἶναι ΤΙΠΟΤΑ ἐμπρὸς σὲ αὐτὸ ποὺ ἔρχεται!


Τίποτα! Νὰ τὸ θυμᾶστε! Τίποτα!

Ἡ κρεμάλα εἶναι κάτι στιγμιαῖο. Κάτι ποὺ περνᾶ καὶ τελειώνει. Οὔδεῖς κρεμασμένος ἔζησε γιὰ νὰ μᾶς διηγηθῇ τὴν ἐμπειρία του. Οἱ ἐμπειρίες του παύουν ἐκεῖ! Στὴν κρεμάλα. 
Ὅταν ὅμως δὲν εἶναι ἡ κρεμάλα τιμωρία, ὅταν ἡ κρεμάλα δὲν εἶναι ὁ δρόμος, ὅταν κληθῇ κάποιος νὰ πληρώσῃ μὲ τὸ ἴδιο νόμισμα ὅσα ὁ ἴδιος ἔπραξε, ναί, τότε καὶ μόνον τότε μποροῦμε νὰ μιλᾶμε γιὰ τιμωρία. 
Ἡ βουλευτὴς Ἕβρου Ὄλγα Ῥενταρῆ, μέσα ἀπὸ μία συνέντευξί της στὸ Βῆμα, μεταξὺ ἄλλων,  μᾶς λέει:
«Περικύκλωσαν το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και άρχισαν να μου πετούν πέτρες, γιαούρτια, αυγά και μπουκάλια με νερό. Ενας μάλιστα είχε και μια ντουντούκα και την έβαλε στο αυτί μου και με εξέβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο και χειρονομούσε εναντίον μου. Εγώ που τίποτε δεν με φοβίζει, έπαθα εκείνη την ημέρα σοκ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί που με προπηλάκιζαν ήταν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Φαίνονταν “αγανακτισμένοι”, δεν είδα ούτε έναν κουκουλοφόρο, ούτε μασκοφόρο, ούτετίποτε. Ηταν ηλικιωμένοι-το καταλαβαίνετε;-αυτοί που μας πετούσαν τα αυγά και τα γιαούρτια. Αυτό ήταν το τραγικό»
Ὄχι καλή μου. Αὑτὸ δὲν ἦταν τὸ τραγικό. Τὸ τραγικὸ εἶναι αὐτὸ ποὺ ἔρχεται. Κι ἔρχεται διότι τὸ μυαλό σας δὲν τὸ ἔχετε γιὰ νὰ σκέπτεστε ἀλλὰ γιὰ νὰ ὑπακοῦτε. 
Διότι, ἡ κοινή, κοινότατη λογική, ὑπαγορεύει σὲ μίαν περίοδο κρίσεως, ἡ πολιτεία νὰ φροντίσῃ γιὰ τὴν ἀνάπτυξι. Κι ἐσεῖς ἀντὶ γιὰ τὴν ἀνάπτυξι, μή διαθέτοντας φυσικὰ στοιχειώδη λογική, ἐπιταχύνατε τὴν συρρίκνωσι. 
Διότι, ἡ κοινή, κοινότατη ἠθική, σὲ μίαν περίοδο φτώχιας, ἐπιβάλλει τὴν δική σας σεμνότητα, τὴν ταπεινοφροσύνη, τὴν συνειδητοποίησι τῆς εὐθύνης. Κι ἐσεῖς δὲν διαθέτετε κοινή, κοινότατα ἠθική. Ἀντιθέτως, προκαλεῖτε, προσβάλλετε, ἐρεθίζετε. 
Διότι, ἡ κοινή, κοινότατη πολιτεία, (ἔςτῳ κι αὐτοῦ τοῦ αἰσχίστου εἴδους ποὺ ἐσεῖς μᾶς φέρατε) ἀξιώνει τὴν ἐνημέρωσι, τὴν συζήτησι, τὴν ἐπικοινωνία μὲ τοὺς πολίτες. Ἐσεῖς κρυφτήκατε, ὡς κλέφτες, μᾶς περιγελάσατε, ὡς «ἄρχοντες» καὶ μᾶς σκοτώνετε καθημερινῶς μὲ τὸν χειρότερο τρόπο. Τὴν πείνα!
 Δὲν ἀξιώνω φυσικὰ νὰ σκεφτεῖτε τὰ στοιχειώδη. Ἀδυνατεῖτε! Δὲν ἀξιώνω νὰ νοιώσετε τὸν πολίτη ποὺ ὑποφέρει. Δὲν μπορεῖτε. Στέκεστε πάρα πολὺ «ὑψηλά», ἐπάνω στοὺς χρυσούς σας θρόνους.  Δὲν μπορῶ νὰ σᾶς ζητήσω νὰ συνεργαστεῖτε! Δὲν τὸ ἀντιλαμβάνεστε ἄλλως τε! 
Μπορῶ ὅμως νὰ σᾶς πῶ νὰ πάψετε τὴν γκρίνια. Δὲν ἔχετε τὸ δικαίωμα. Ὅπως στρώσατε κοιμᾶστε. Ὅπως κτίσατε, ζεῖτε! Ὅπως μᾶς ἀντιμετωπίσατε, ἔτσι θὰ ἀντιμετωπιστεῖτε! Εἶναι φυσικοὶ νόμοι αὐτοί!
Δὲν μοῦ ἀρέσει ἡ προοπτικὴ τῆς κρεμάλας. Μὲ ἀπωθεῖ. Τὸ λέω εἰλικρινῶς. Δὲν μποροῦμε νὰ τὸ ἀποφύγουμε ὅμως. Ἔχετε διαπράξει ὅλα τὰ ἐγκλήματα ποὺ θὰ μπορούσατε νὰ διαπράξετε. Εἶστε μία Ὕβρις μὲ πολλὰ πρόσωπα, κι ὅλοι μαζί, μὰ ὅλοι (κάθε κομματικῆς ἀποχρώσεως) εἶστε ὁ ἕνας, ὁ ἀπόλυτος Ὑβριστής! 
Δὲν διακυβερνήσατε ποτὲ ἠθικῶς. Ὅσες φορὲς πήρατε τὴν ἐξουσία (ἢ τὴν παραεξουσία) τὸ κάνατε μὲ ἀμέτρητα ἀνταλλάγματα. ΠΟΤΕ μὲ ὑγιεῖς βάσεις! ΠΟΤΕ! 
Ποτὲ δὲν βάλατε τὴν Πατρίδα μας (διότι ἀκόμη εἶναι δική μας Πατρίδα) ἐπάνω ἀπὸ τὰ κόμματα, τὶς ἰδεολογίες, τὰ συμφέροντα, τὶς συμφωνίες, τοὺς χρηματοδότες καὶ τὶς «συνειδήσεις» σας. Μὲ τόσο ἐλαστικὲς συνειδήσεις θελήσατε νὰ ἐξουσιάσετε… Ἀλλὰ τί κρίμα… Δὲν ὑπολογίσατε τοὺς φυσικοὺς νόμους. Δὲν συνειδητοποιήσατε πὼς εἶναι ἰσχυρότεροι ἀπὸ ἐσᾶς… Δὲν μπορούσατε ἄλλως τε νὰ τὸ φανταστεῖτε… Πῶς θὰ μπορούσατε; Δὲν γίνεται… Δὲν φτάνετε ἔως ἐκεῖ…
Δὲν βάλατε ποτὲ τὸ τὸσο μικρό σας μυαλό νὰ κάνῃ μίαν στοιχειώδη πρόσθεσι. Δὲν σᾶς ἐνδιέφερε. Ὑπογραφές, νομοσχέδια, κι ἄλλες ὑπογραφές, καὶ ψηφίσματα, καὶ ὅ,τι πῇ τὸ κόμμα, κι ὅ,τι πῇ ὁ ἀρχηγός… Ποῦ ἦταν ἡ δική σας ἄποψις;  Κι αὐτὴ θυσία στὴν μεγάλη φιλοδοξία; Τί κρίμα ὅμως… Κι αὐτὸ τελείωσε… Ἡ φύσις βλέπετε… Στὴν φύσι ὅλα σοφὰ μοιρασμένα εἶναι. Ποτὲ δὲν θὰ σκοτώσῃ ἕνα ζῶο δύο θύματα γιὰ νὰ χορτάσῃ. Θὰ παραμείνῃ στὸ ἕνα. Ἀλλὰ ποῦ νὰ μάθετε τοὺς κανόνες τῆς φύσεως ἐσεῖς;
Πόσο πολὺ ὅμως ἐξυπηρετικὴ θὰ ἦταν μία πρόσθεσις; Πόσο σωτήρια; Ἀλλὰ τὴν ἀποφύγατε… Διότι εἴπαμε, τὸ μυαλό σας τὸ ἀφήσατε τότε, κάποτε, σὲ κάποιο συρτάρι… Γιατί νὰ τὸ πάρετε μαζί σας; Δὲν φτιάχνει καριέρες τὸ μυαλό… Τὸ σκύψιμο φτιάχνει καριέρες….
Καταργήσατε τὴν φυλή μὲ τὰ νομοσχέδια τῶν ἑλληνοποιήσεων. Μὲ τὰ ὀρθάνοικτα σύνορα. (Τὰ ὁποῖα, ὤωωωω, ἄρα γε, γιατί νὰ μὴν κλείνουν; Μήπως διότι κάπου θέλετε κι αὐτοὺς τοὺς φουκαρᾶδες νὰ τοὺς χρησιμοποιήσετε; Μήπως μία ἀκόμη ὕβρις θὰ διαπραχθῇ εἰς βᾶρος τῆς φύσεως καὶ τῶν νόμων της;) Πότε μᾶς ἐρώτησαν ἐμᾶς γιὰ τὸ ἐὰν θέλουμε αὐτὴν τὴν κατάντια; Πότε; Ποτέ!!! 
Καταργήσατε τὸ δικαίωμα μας στὴν αὐτοδιαχείρισι. Στὴν ἐλευθερία. Στὴν διακίνησι. Ὅταν σκοτώνουν ἕναν πατέρα οἱ προστατευομένοι σας γιὰ μίαν τσάντα κι ἐσεῖς δὲν ἀποφασίζετε ἔςτῳ νὰ σφραγίσετε τὰ σύνορα, τί εἶστε; Ἐγκέφαλοι; Συνεργοί; Ἠθικοὶ αὐτουργοί; Φονιᾶδες; 
Παρὰ φύσιν «κυβερνῆτες»! Αὐτό εἶστε! 
Ὅταν ἀφήνετε τὸν βεζύρη νὰ ἁλωνίζῃ στὴν Θράκη καὶ νὰ ἀποφασίζῃ μόνος του γιὰ τὸ αὔριο τῶν Ἑλλήνων, τότε γιατί ὑπάρχετε; Γιατί δὲν ἔχετε δέσει ἀπὸ μίαν πέτρα στοὺς τρυφηλούς σας λαιμούς γιὰ νὰ βουτήξετε στὰ πιὸ βαθιὰ νερά; Πῶς τολμᾶτε καὶ στέκεστε ὄρθιοι; Πῶς τολμᾶτε καὶ ἀναρωτιέστε γιὰ τὴν ἀπαγόρευσι σας ἀπὸ τὴν ἐκλογική σας περιφέρεια; Δὲν νοεῖ οὐδεῖς ἐξ ὅσων προπηλακίζονται τὰ στοιχειώδη; Μήπως νὰ τὸ ἀναλύσω περαιτέρῳ;  
Ὅταν σβήνουν τὰ ῥαντὰρ στὸ μισὸ Αἰγαῖον, γιατί δὲν ἔχετε σβήσει κι ἐσεῖς ταὐτοχρόνως; Ποῦ εἶναι ἡ Χίος; Ἡ Σᾶμος; Ἡ Μυτιλήνη; Ἡ μισὴ Κρήτη; Τὸ Καστελλόριζο; Ἡ Ῥόδος; Ἡ Κῶς; Μήπως θέλῃς νὰ σοῦ πῶ ἐγὼ; Δὲν ξέρεις; Ξέρεις. Καὶ ἤσουν ἐκεῖ ὅταν ἔσβηναν τὰ ῤαντάρ. Συνεπῶς, γιατί συζητᾶμε; Ἢ δὲν συζητᾶμε κι ἁπλῶς οὐρλιάζετε πανικόβλητοι; 
Ὅταν ἐπὶ ἕνα ὁλόκληρο ἔτος τὸ κωλομνημόνιό σας δὲν ἀπέδωσε ΤΙΠΟΤΑ, δὲν ὑπῆρξε κανεῖς ἀπὸ ἐσᾶς τοὺς «φωστῆρες» νὰ ἀντιληφθῇ πὼς αὐτὸς ὁ τρόπος δὲν δουλεύει; Πὼς πρέπει νὰ ἀλλάξετε κάτι; Ἴσως νὰ ἀλλάξετε κι ἐσεῖς; Ἀλλὰ εἴπαμε,  the boss!!!! Ὅμως ὅλα ὅσα ὑπογράψατε, θὰ τὰ φάῃ τὸ the boss καὶ θὰ τὰ πληρώσουμε ἐμεῖς. Οὔτε αὐτὸ εἶναι κατανοητόν; Οὔτε κι αὐτό; 
Μὴν σὲ ζαλίζω κι ἐσένα τώρα.. Κακιὰ ὥρα διάλεξα… Μὲ τέτοιον πανικὸ ποὺ ἔχεις, πῶς νὰ σκεφθῇς καὶ νὰ κάνῃς ἀπολογισμό; Μπορεῖς; Δὲν μπορεῖς…. Καὶ εἶναι κρίμα.. Διότι πράγματι, στὴν δική σου περίπτωσι, ἄλλοι τὰ ἔφαγαν.. Ἐσὺ τί εἶσαι; Τελευταῖος τροχὸς τῆς ἁμάξης… Ἴσως ὅμως καὶ ἡ τελευταῖα σταγόνα ποὺ ξεχείλισε τὸ ποτήρι… Ἴσως… Δὲν ξέρω..
Πάντως, μὴ φοβᾶσαι… Ἀκόμη κι ὄταν θὰ ἔλθουν οἱ κρεμᾶλες (ποὺ θὰ ἔλθουν) νὰ εὔχεσαι νὰ σοῦ λάχῃ κρεμάλα.. Θὰ εἶναι λίγος ὁ πόνος καὶ στιγμιαῖος. Μὴν σοῦ λάχουν τὰ ἄλλα… Τὰ ἐπόμενα… Αὐτὰ θὰ πονέσουν πράγματι… 
Φιλονόη.
Υ.Γ. Τώρα πιὰ βλέπω τὸ τέλος τῆς παραστάσεως! Ὁλοζώντανο ἐμπρός μου. Εἶχα μίαν μεγάλη ἄρνησι! Δὲν ἤθελα νὰ τὸ δῶ! Εἶναι γεμᾶτο αἷμα καὶ πόνο! Ἴσως ἐμένα νὰ μὲ πονάῃ περισσότερο ἀπὸ τὸν κάθε ἕναν ποὺ θὰ κληθῇ νὰ πληρώσῃ! Διότι τὸ ζῶ ἀπὸ τώρα. Καὶ ξέρω πὼς δὲν μπορῶ νὰ τὸ σταματήσω.  Θὰ πληρώσουν πάρα πολλοί. Ἔνοχοι, συνένοχοι, ἀκόμη καὶ κάποιοι  ἀθῶοι. Δυστυχῶς.  Ὅμως ξεκίνησε καὶ πλέον δὲν τὸ σταματᾶ τίποτα! ΤΙΠΟΤΑ!
φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

 ΠΗΓΗ:filonohpontou.wordpress.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΓΗ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 114 ΝΗΣΙΔΩΝ ΜΑΣ!

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΦΟΝ                                                         ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ:Μοιραίοι άνθρωποι για τη χώρα αναδεικνύονται τελικά οι σημερινοί κυβερνώντες, αφού μετά την «παράδοση» της οικονομίας και ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, των μισθών και των συντάξεων στην «τρόικα», τώρα ετοιμάζονται να παραδώσουν και το Αιγαίο, την εθνική ακεραιότητα, τα νησιά στους Τούρκους.
Καλά, τρελάθηκαν;
Δώστε και το Αιγαίο για να... ξεπουλήσουμε...

Ο Φον Δημητράκης Δρούτσας, πριν τα μαζέψει από το υπουργείο Εξωτερικών για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες (παίρνοντας πιο παχυλό μισθό, ως ευρωβουλευτής), φρόντισε (προφανώς με την έγκριση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου), να ανοίξει την κερκόπορτα στους Τούρκους για να «αλώσουν», μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Αιγαίο. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και ελεγμένες πληροφορίες, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε σχέδιο συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά για όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και η κυριαρχία σε 114 νησίδες, ειδικά στο νότιο Αιγαίο. Με άλλα λόγια, πλήρης δικαίωση της τουρκικής πολιτικής που οδήγησε στην κρίση των Υμίων, περί γκρίζων ζωνών και αμφισβητούμενης κυριαρχίας σε βράχους, νησίδες και βραχονησίδες στην περιοχή του Αιγαίου. Θλιβερότερη και πιο δεινή ήττα απ’ αυτήν για την Ελλάδα δεν υπάρχει.

Έπειτα από 52 γύρους ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, έχει διαμορφωθεί ένα σχέδιο συνυποσχετικού, βάσει του οποίου: «Οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το ΔΔΧ να οριοθετήσει επί χάρτου την υφαλοκρηπίδα». Η συμφωνία έκλεισε τον Μάιο, έπειτα από πίεση των Τούρκων. Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα, τον Μάιο, οι Τούρκοι είδαν ότι η ελληνική πλευρά αποδέχεται τις αξιώσεις τους και προκειμένου να μη χαθεί η δυναμική των διαπραγματεύσεων ζήτησαν πιεστικά έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων. Η ελληνική πλευρά αρχικά εμφανίστηκε διστακτική, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει λίγες βδομάδες πριν από τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές άλλος γύρος και καλύτερα θα ήταν να ολοκληρωθούν οι εκλογές και μετά να υπάρξει συνέχεια. Όμως η τουρκική πλευρά πίεσε, αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει το «momentum» και δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική. Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν, εν μέσω δικής τους προεκλογικής περιόδου, και έσυραν την Ελλάδα σε έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων που έγινε στον Τσεσμέ. Εκεί υπήρξε η πλήρης συμφωνία για το σχέδιο συνυποσχετικού, όπου ενσωματώθηκαν οι ακραίες και πρωτοφανείς τουρκικές αξιώσεις.

Το θέμα έχει ακόμα μεγαλύτερες και τραγικότερες διαστάσεις, καθώς η Τουρκία έχει πολλές αξιώσεις και διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο και στο σχέδιο συνυποσχετικού υπάρχει αναφορά ότι οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να επιλύσει και «…όσα προβλήματα ήθελε ανακύψουν». Δηλαδή η Ελλάδα φαίνεται να συμφώνησε σε ένα σχέδιο που θέτει πλέον σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της, με βάση τις πάγιες αξιώσεις της Άγκυρας και αφήνει τα πάντα στα χέρια του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Βέβαια είναι αλήθεια πως η πάγια θέση της Ελλάδας επισήμως, μετά τη μεταπολίτευση, είναι η συνυπογραφή συνυποσχετικού και η προσφυγή στη Χάγη, μόνο όμως για την υφαλοκρηπίδα, αφού τη μόνη εκκρεμότητα στα Ελληνοτουρκικά που αναγνωρίζει η Αθήνα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Όμως από το συγκεκριμένο σχέδιο συνυποσχετικού φαίνεται ότι γίνεται δεκτός και ο όρος της Άγκυρας να εξετασθούν και άλλα ζητήματα, τα οποία η τουρκική πλευρά θα θέσει.

Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν αποδεχόταν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, λόγω των πολλών ανοιχτών της θεμάτων. Τώρα όμως αποδέχεται το Διεθνές Δικαστήριο, προφανώς για να μπορέσει να αμφισβητήσει την ελληνικότητα εκατοντάδων νησίδων και βραχονησίδων και την κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτές στην αρχή και στη συνέχεια και σε άλλα θέματα (όπως της δίνει τη δυνατότητα να πράξει η διατύπωση που υπάρχει στο σχέδιο του συνυποσχετικού), όπως π.χ. το εύρος των χωρικών υδάτων, το εύρος του εναέριου χώρου κ.ά. Το παιχνίδι πλέον γίνεται επικίνδυνο για την Ελλάδα, αφού αν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποδεχθεί ότι δεκάδες νησίδες δεν είναι ελληνικές (ακόμα και αν δεν είναι τουρκικές), αυτομάτως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, θα στηριχθεί σε άλλα δεδομένα. Θα σπάσει δηλαδή το ενιαίο της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ειδικά στον κεντρικό δίαυλο από Λέσβο-Λήμνο προς Κάρπαθο-Κρήτη, αλλά και γύρω από τα Δωδεκάνησα.

Έρχεται ο «μαύρος Σεπτέμβρης»



Σεβασμός στα μπάνια του λαού.

Σχετική ηρεμία θα έχουμε για το υπόλοιπο καλοκαίρι, θα ατονήσουν όπως είναι φυσικό οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.

Όλοι προετοιμάζονται για την μάχη του Σεπτέμβρη.

Οι περισσότερες αποφάσεις εντός και εκτός θα ληφθούν τον Σεπτέμβρη.

Η Ευρώπη θα «σώσει» την Ελλάδα το Σεπτέμβρη.

Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη.

Ο δημοψήφισμα θα γίνει τον Σεπτέμβρη.

Οι πολίτες όταν γυρίσουν απ’ τις διακοπές θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ακρίβεια, τα σχολικά έξοδα, τις μειώσεις σε μισθούς, την αβεβαιότητα της μονιμότητας στο δημόσιο και άλλα δυσάρεστα.

Φυσικά θα αντιδράσουν, ξανά πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες τον Σεπτέμβρη.

Όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματα στον Σεπτέμβρη.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Σεπτέμβρη.

Θα είναι ένας μαύρος Σεπτέμβρης.

Στο μεταξύ το ξεπούλημα άρχισε, ήδη πουλήθηκε το 10% του ΟΤΕ στους «σωτήρες» Γερμανούς σε τιμή «μπιρ παρά» που λένε και οι φίλοι μας της άλλης μεριάς του Αιγαίου.

Η συνέχιση του ξεπουλήματος με την ευλογία της δήθεν διαφωνούσης αντιπολίτευσης θα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.

Η μείωση δήθεν του σπάταλου κράτους θα πάρει σάρκα και οστά με το κλείσιμο πολλών οργανισμών και την απόλυση του «πλεονάζοντος»; προσωπικού.

Ο κράτος πρέπει να μειώσει τα έξοδά του αλλά για την κρατική επιχορήγηση του ιδιωτικού τομέα που ανέρχεται σε μερικά δις ευρώ ούτε κουβέντα.

Δημιούργησαν έναν αντιπαραγωγικό και σπάταλο δημόσιο τομέα με την λογική των ρουσφετιών και τώρα αντί να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, με αναδιάρθρωσή του, τον διαλύουν και στέλνουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους στην ανεργία.

Η εσωτερική υποτίμηση με φτωχοποίηση των Ελλήνων καλά κρατεί.

Πόλοι αντίστασης; Πολλοί, τόσο πολλοί που η σύγχυση του λαού είναι μεγάλη.

Απ’ τη μια οι οικονομολόγοι, παλιοί και νεόκοποι.

Στου «κασίδη» το κεφάλι.

Όλοι έχουν έτοιμη την λύση, όλοι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Όλοι σπέρνουν φρούδες ελπίδες για την έξοδό μας απ’ την κρίση.

Απ’ την άλλη η ελίτ της επιστήμης και της τέχνης.

Αφού στήριξαν το σάπιο καθεστώς επί σειρά δεκαετιών τώρα χωρίς ίχνος ντροπής σηκώνουν δήθεν παντιέρα κατά του συστήματος, του συστήματος που τους καλοτάισε τόσο ώστε μπουκωμένοι δεν μπορούσαν να αρθρώσουν ούτε κουβέντα διαμαρτυρίας για την καταστροφική πορεία της χώρας.

Αναφέρομαι στον Κασιμάτη και σια που όψιμα διατυπώνει συνταγματικές ενστάσεις όταν είναι γνωστό ότι ήταν σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου όταν έγινε η κατάπτυστη αλλαγή του συντάγματος που κατέστησε το πολίτευμα πρωθυπουργική δικτατορία.

Αναφέρομαι στον Μπέη που στήριξε επί δεκαετίες το σύστημα ΠΑΣΟΚ και σήμερα το καταγγέλλει διαμαρτυρόμενος γιατί δεν χειρίστηκαν κατά το δοκούν την περίπτωση της κόρης του.

Αναφέρομαι στον Ανδριόπουλο που απαγόρεψε στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί ένα τραγούδι του γιατί δεν του έδωσαν το μέγαρο για παραστάσεις.

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η ουσία όμως δεν αλλάζει.
Πολλοί λένε ότι οι παρέες γράφουν ιστορία.

Όσο οι παρέες δραστηριοποιούνται στον κλειστό δικό τους κύκλο το μόνο που παράγουν είναι αυτοϊκανοποίηση. Ιστορία παράγεται μόνο όταν οι παρέες αγκαλιαστούν από μεγάλα τμήματα του λαού και αποκτήσουν συλλογική πολιτική δράση.

Όσοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο τάσεις στην Ελληνική κοινωνία, η κοινοβουλευτική και η επαναστατική κάνουν λάθος. Επαναστατική τάση δεν υπάρχει τουλάχιστον αποδεκτή σε μεγάλο κομμάτι του λαού. Υπάρχει μόνο στην φαντασία μικρών ομάδων με μηδενική επιρροή στα πολιτικά πράγματα.

Η πλατεία.

Ο χώρος όπου κομματικοί λύκοι με προβιά προβάτου, αναρχικοί, αναρχίζοντες, αντιεξουσιαστές, πράκτορες, αρχαιοελληνολάτρες, δωδεκαθεϊστές, καλόγεροι, γραφικοί τύποι κλπ προσπαθούν να πάρουν το πάνω χέρι και να ποδηγετήσουν το κίνημα.

Ένα παρόλα τα όσα λέγονται απολιτίκ κίνημα.

Οι προτάσεις βροχή αλλά ουσία και εφαρμοστικότητα μηδέν.

Η ουτοπία σ’ όλο της το μεγαλείο.

Όλοι αυτοί έκοντες άκοντες παγίδεψαν το κίνημα των αγανακτισμένων μετατρέποντάς το σε ανούσιο, μη παραγωγικό και απολιτίκ.

Νέα κόμματα και μέτωπα.

Φυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Εμείς είμαστε 300σιοι, εμείς 500σιοι, εμείς σπίθες, εμείς πατριωτικό κίνημα, εμείς πατριωτικό μέτωπο, εμείς δημοκρατικό κίνημα, εμείς δημοκρατικό μέτωπο, εμείς φιλική εταιρία, εμείς ο κανένας, εμείς ΕΑΜ β’, εμείς επαναστάτες του τώρα, εμείς επαναστάτες του αύριο, εμείς αμεσοδημοκράτες και πάει λέγοντας.

Δεν θέλω να αδικήσω και τον περιπλανώμενο θίασο του Κολλάτου που περιοδεύει από σπίτι σε σπίτι κάνοντας την επανάσταση του «γιούχα».

Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Η υποκρισία σπάει τα φράγμα.

Διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν και αντιδρούν μόνο σε ότι θίγει το κομματικό τους συμφέρον ή τα κομματικά τους στελέχη.

Η ΝΔ: Αφήνει το ΠΑΣΟΚ να καταστρέψει και να υποδουλώσει την χώρα περιμένοντας να καρπωθεί όλη την δυσαρέσκεια του λαού, να έρθει στην εξουσία με τα δικαιώματα καταστρατηγημένα και την δικαιολογία της μελλοντικής της απραξίας έτοιμη. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι’ αυτό ή το άλλο, έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» θα λένε και θα ξαναλένε.

«Παραλάβαμε καμμένη γη» θα λένε και θα ξαναλένε.

Το ΛΑΟΣ και το ΔΗ.ΣΥ περιμένουν την ένωση της κεντροδεξιάς για να μπουν στο εξουσιαστικό βάθρο.

Η αριστερά ομφαλοσκοπεί πολυδιασπασμένη σε ευρωπαϊστές και δογματικούς χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση στην επερχόμενη καταστροφή.

Ο λαός.

Καταπιεσμένος, μια ζωή στο περιθώριο παρατηρεί αδύναμος να αντιδράσει, τα μηνύματα, οι προτάσεις και οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί τον αποπροσανατολίζουν και τον οδηγούν σε σύγχυση.

Οι μικροδιαφοροποιήσεις και η άνευ ουσίας κινητικότητα έρχονται με μορφή καταιγίδας.

Δεν προλαβαίνει να σκεφτεί, να αφομοιώσει, να προσανατολιστεί, να ζυμώσει τον ορυμαγδό πληροφοριών που δέχεται με αποτέλεσμα συγχυσμένος να αγανακτεί, να απολιτικοποιείται και να ορθώνει ένα διαχωριστικό τείχος γύρω του μη εμπιστευόμενος κανέναν και για τίποτε.

Η πεποίθησή μου είναι ότι τελικά ο Σεπτέμβρης θα είναι μαύρος όχι μόνο απ’ τα δεινά που μας περιμένουν αλλά και απ’ την ανυπαρξία λύσεων, «φωτός στο τούνελ» όπως λένε και οι πολιτικάντηδες.

Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι κατέχω την αλήθεια καταθέτω την γνώμη μου σαν ελεύθερος Έλληνας πολίτης.

Όσο οι υπεύθυνοι μένουν ατιμώρητοι.

Όσο τα κόμματα θολώνουν το τοπίο, μη εντασσόμενα στον ξεκάθαρο ιδεολογικό τους χώρο.
Όσο οι πολίτες περιμένουν απ’ τα κόμματα να διορθωθούν απέχοντας από κάθε κομματική και πολιτική διεργασία αφήνοντας έτσι το τοπίο ελεύθερο για τα κάθε λογής κομματόσκυλα.

Όσο το πολίτευμα χωλαίνει και η δημοκρατία δυσλειτουργεί.

Τόσο περισσότερο θα βυθιζόμαστε στην κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και αξιακή και Εθνική.

Η λύση στο Ελληνικό πρόβλημα είναι πολιτική και βαθύτατα ιδεολογική.                                             ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com