ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Θυμάστε την "πτωχευμένη" Ισλανδία;Αγνόησε το ΔΝΤ και δείτε που βρίσκεται 4 χρόνια μετά



Θυμάστε την Ισλανδία; Που πτώχευσε; Που ακούγαμε τις ειδήσεις και κουνάγαμε το κεφάλι με συμπόνοια ή με οίκτο;

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε λοιπόν κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης!

   

«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία ‘επενδύσεις’ μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.


Γιατί να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά θα πείτε,όταν εμείς έχουμε το δικό μας δράμα; Γιατί η Ισλανδία επέλεξε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από τον δικό μας και τέσσερα χρόνια μετά όλη η οικονομική της “εικόνα” ένα γίνει πολύ ,πολύ καλύτερη! Εμείς δύο χρόνια μετά πάμε από το κακό στο χειρότερο και ο δρόμος φαίνεται ότι οδηγεί στο απόλυτο χάος.

Τι έγινε λοιπόν στην Ισλανδία;

Το 2008,η Ισλανδία πτώχευσε.Δεν απέφυγε δηλαδή αυτό που προσπαθούμε να αποφυγούμε εμείς δυο χρόνια. Το χρέος της το 2007,ένα χρόνο πριν “βαρέσει κανόνι” ήταν 900% του ΑΕΠ! Κάπου εκεί ήρθς και η οικονομική κρίση του 2008 με αποτέλεσμα οι τρεις τράπεζές της να πτωχεύσουν και το νόμισμά της να χάσει το 85% της αξίας του έναντι του ευρώ.

Ο πανικός ήταν ανπόφευκτος.

Ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού Γκέιρ Χόρντε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την παροχή δανείου ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βρετανία και Ολλανδία έδιναν ακόμα 2.5 δισεκατομμύρια. Και τότε εμφανίστηκαν ποιοι λέτε; ΔΝΤ και ΕΕ που πρότειναν να αναλάβουν …τη κατάσταση.

Κι εκεί έκαναν πρόωρες εκλογές,τον Απρίλιο του 2009.Η κυβέρνηση που προέκυψε γρήγορα βρέθηκε σε δυσμένεια,γιατί έπρεπε να πληρώσει πάνω από 3 δις ευρώ.Κάτι που σήμαινε επιπλέον θυσίες για τους πολίτες.Κι αυτοί δεν το άντεξαν.

Τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν την άποψη των πολιτών που δεν είχαν άλλες δυνάμεις να πληρώνουν.
Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.

Από την άλλη η πίεση αυξήθηκε. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών. Τα επιχειρήματα όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο Ισλανδός πρωθυπουργός:

«Μας έλεγαν ότι ή θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμά τους ή θα γίνουμε Κούβα “.

Στο δημοψήφισμα που έγινε το Μάρτιο του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά της πληρωμής των χρεών. Το ΔΝΤ αμέσως πάγωσε τους δανεισμούς .

Οι Ισλανδοί όμως δεν είχαν πια τίποτα να χάσουν. Η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των όποιων υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Αξιωματούχοι και τραπεζίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η χώρα υιοθέτησε νέο Σύνταγμα το οποίο συνέταξαν πολίτες οι οποίοι δεν ήταν ενταγμένοι σε κανένα κόμμα.Το Σύνταγμα γράφτηκε στο διαδίκτυο,για να μπορούν οι συντάκτες του να δέχονται σχόλια.

Το Σύνταγμα θα παρουσιαστεί στις επόμενες εκλογές.

Και τώρα τα νούμερα:
Η Ισλανδία με πολύ λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα βεβαίως -μόλις 320.000- χωρίς όμως βιομηχανία,γεωργία και πλουτοπαραγωγικές πηγές ,έχοντας ουσιαστικά μόνο αλιεία έχει ανάπτυξη 3,1% και περίπου 7% ανεργία!

Μήπως -λέμε μήπως- κάνουμε κάτι πολύ λάθος;

Και βέβαια είναι περίεργο ότι όλα αυτά πρέπει να ψάξει κάποιος για να τα πληροφορηθεί ,γιατί παραδόξως δεν “παίζονται” από τα ΜΜΕ.                                                                                         
ΠΗΓΗ:www.onalert.gr

Ο Ύμνος της Αυτόνομης Βόρειας Ηπείρου


Πεντακόσια χρόνια σκλάβοι,
κάτω απ’ άγριο ζυγό,
ζούσαμε με μιαν ελπίδα,
η Ήπειρός μας πως θα γίνει
μιαν ημέρα Ελληνική.
Και μιαν αυγινή του Μάρτη,
σπάνε ξάφνου τα δεσμά
και με περισσή λαχτάρα
χαιρετάμε δακρυσμένα
την πανώρια Ελευθεριά.

Τη χαρήκαμε ένα χρόνο
μ’ όλη της την ομορφιά...
Τώρα φεύγουν, μας αφήνουν
σε μιαν άκρη απελπισιά...
Μ’ από κάτω απ’ τη σκιά της
όποιος έμαθε να ζει
ξέρει πως και να πεθάνει
πριν την αποχωρισθεί.
- Στάσου αντρίκεια Ηπειρώτη
και δεν είσαι μοναχός.
Τον ιερό σου τον αγώνα
παραστέκει ο Ελληνισμός !                                                                                                                   ΠΗΓΗ:borioipirotis.blogspot.com

ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΤΟΚΗ ΔΡΑΧΜΗ’’, ΠΟΝΗΡΟΙ… !

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικό με την επιστροφή της οικονομίας μας στη δραχμή μιας και, για ευνόητους λόγους, σκόπιμα αποκρύπτεται .Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΠΑΛΙΑ» ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ (!?) Η διαδικασία αυτή αποτελεί το υπέρτατο κόλπο των τραπεζιτών, το οποίο δημιουργεί νομοτελειακά και παγκόσμια το λεγόμενο «δημόσιο χρέος» που «δικαιολογεί» επίθεση, κατά βούληση, των γνωστών οίκων. (αρνητική
αξιολόγηση – αύξηση των σπρέτς – «καθυστέρηση» δήθεν των κυβερνόντων – αδιέξοδο – ανάγκη μετρητών – προσφυγή σε Ε.Ε. ΔΝΤ με νέα δάνεια – νέα υπερχρέωση – ελεγχόμενη πτώχευση - ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !)
Φανταστείτε ! Η δραχμή που «κόβαμε» ήταν …αγορασμένη με τόκο από ιδιώτες, δεν την παράγαμε εμείς !

Άρα λοιπόν, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕΑΤΟΚΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΡΙΑ), ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ …

Κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν μιλάμε μόνο για οικονομική λύση στα στενά πλαίσια της , αλλά για ένα νέο κοινωνικό ξεκίνημα, για μια νέα κοινωνία που από οικονομικής πλευράς θα έχει τα χαρακτηριστικά της αυτονομίας ,της ανυπαρξίας πιστωτικής ασφυξίας (ρευστό) και της δίκαιης διανομής του εισοδήματος. Σε κάθε προτεινόμενο πολιτικό σύστημα, το ΑΤΟΚΟ λαϊκό νόμισμα αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας .Μ’ αυτό, δεν υπάρχουν ‘’κρίσεις’’, αεριτζήδες, απίθανα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, ελεγχόμενα χρηματιστήρια και μπούρδες, δεν έχουν νόημα οι τραπεζίτες. Ο μοναδικός τραπεζίτης θα είναι το κράτος και στο βαθμό που δεν υπάρχει τόκος και ή έκδοση νομίσματος είναι στα χέρια του ,όποιος παράγει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ,θα αμείβεται ανάλογα και δεν θα υπάρχει το κίνητρο του μεσοβέζικου, παρασιτικού κέρδους ,ή η τοκογλυφία, τραπεζική ή μη !
Από το πρώτο νόμισμα των αποίκων στις ΗΠΑ, το «green back» του Λίνκολν στον εμφύλιο, μέχρι το εμβρυακό «τρουέκε» των Αργεντίνων, το άτοκο λαϊκό νόμισμαπρόσφερε λύση, ανάπτυξη και κυρίως, χαμόγελο. Όταν οι τραπεζίτες κατάλαβαν ότι σπάει το μονοπώλιό τους και κινδυνεύουν να …δουλέψουν, το ανακήρυξαν ως τον υπέρτατο εχθρό, το πολέμησαν με λύσσα και με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ (δολοφόνησαν 4 Αμερικανούς προέδρους) και το εξαφάνισαν ακόμα και ως εναλλακτική οικονομική θεωρία. Στις αποικίες , η αναγκαστική έντοκη λύρα που επέβαλε ο Γεώργιος ο 3ος ως νόμισμα ,ξαναδημιούργησε χρέη, ανεργία και εξαθλίωση και έτσι ξέσπασε επανάσταση, ενώ στην Αργεντινή, οι τραπεζίτες αναγκάστηκαν να ρίξουν στην αγορά πλαστά τρουέκε ώστε, να προκύψει πληθωρισμός και να ανακοπεί η κυριαρχία και δημοφιλία του.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΝ Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !

‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΤΟΚΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΕΤΑ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ! ΠΟΝΗΡΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!                                                               ΠΗΓΗ:anti-ntp.blogspot.com

"Η απάντηση στην τρόϊκα θα δοθεί από ΕΔ και λαό,σύντομα και δημοκρατικά".Άρθρο -σοκ





Του ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Αντισυνταγματάρχης ΣΔΓ
Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ


Το δεύτερο μνημόνιο, ταφόπλακα του Ελληνικού λαού, διατάσσει την άμεση μείωση στα ειδικά μισθολόγια το ελάχιστο της τάξεως του 10% (χωρίς να προσδιορίζει το ταβάνι).

Ανοίγει επιτέλους η συζήτηση και πολύ σύντομα θα δούμε ποιοι θέλουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και ποιοι όχι. Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (www.sysmed.gr) έχει διαλαλήσει με όλη την ένταση της φωνής του και τον τρόπο που του επιτρέπεται ότι, ήδη, το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών έχει, πλέον, φτάσει στο ναδίρ. Αλληλένδετα στοιχεία, όσο και να θέλει ο οποιασδήποτε να το αμφισβητήσει, είναι το ηθικό με την αμοιβή του παρεχόμενου έργου. Το ηθικό των στελεχών είναι ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, ο Έλληνας στρατιωτικός ποτέ δεν αμείφθηκε και συνεχίζει να μην αμείβεται για αυτό που παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει. Την ασφάλεια της Χώρας μας και την εδαφική της ανεξαρτησία και ακεραιότητα. Ακόμη και μέσα στα ειδικά μισθολόγια είναι ο χαμηλότερα αμειβόμενος. Ο μισθός του υπολείπεται των λοιπών. Δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τους δικαστικούς, ούτε με τους καθηγητές Πανεπιστημίων, ούτε με τους Αρχιερείς, ούτε με τους γιατρούς του ΕΣΥ κλπ.

Τα 2 τελευταία χρόνια λοιδορήθηκε βάναυσα και συκοφαντήθηκε από χείλη ανώτατων κυβερνητικών παραγόντων, δημιουργώντας στον Ελληνικό λαό την εικόνα ενός εργαζόμενου που παρεργάζεται σε βάρος του συνόλου. Προσπάθειες από άλλα κυβερνητικά στελέχη για ανύψωση του ηθικού πέφτουν στο κενό. Από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Η πραγματικότητα αμείλικτη. Άδειες τσέπες και φαγωμάρα στην οικογένεια. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων στρατιωτικών (ιδίως χαμηλόβαθμων) δεν μπορούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Τα παιδιά υποσιτίζονται. Τα έξοδα μεγαλώνουν. Οι Τράπεζες με το τηλέφωνο στο χέρι πιέζουν. Θα σας κάνουμε ρεζίλι στην Υπηρεσία απειλούν. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις στην Υπηρεσία δυσανάλογα με τις παροχές. Μα τι να κάνουμε πια; Χωρίς κάρβουνο η μηχανή δεν μπορεί να δουλέψει.

Η απάντηση βρίσκεται στην καρδιά όλων των Ελλήνων πολιτών. Και είναι σίγουρο ότι, μαζί με τους Έλληνες στρατιωτικούς, πολύ σύντομα θα δοθεί δημοκρατικά. Ο Ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα τιμωρήσει τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του.

Δυστυχώς οι ξένοι και ντόπιοι Τροϊκανοί απεργάζονται σχέδια υποδούλωσης της Χώρας, εξαθλίωσης των πολιτών της και αφανισμού της. Αποδυνάμωση και αποψίλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και καταπίεση των στελεχών τους. Μάλλον, όμως, καρβέλια ονειρεύονται. Ξεχνούν κάτι. Την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού και το πείσμα των Ελλήνων στρατιωτικών. Τη ενότητά τους στις δύσκολες καταστάσεις. Το συλλογικό αγώνα τους για την ανατροπή της δυσκολίας. Τη ρήξη τους με τους δυνάστες. Την ελευθερία τους.

Ας διαβάσουν ιστορία. Πλούσια με πάμπολλα παραδείγματα και προσφερόμενα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα.. Μπορεί κάποιοι, εκ των υπογραφόντων, να μην διάβασαν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να διαβάσουν Ελληνική ιστορία. Να ξεφυλλίσουν τις σελίδες της. Να παραδειγματιστούν και να σκεφτούν. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τα αποτελέσματά τους. Όχι τα βαρύγδουπα λόγια και τις φανφάρες. Αυτά εκστομίζονται, ακούγονται, καταγράφονται και, ιδίως, στη σημερινή εποχή, πετάγονται στον «Καιάδα». Δεν λαμβάνονται υπόψη. Ας το καταλάβουν κάποιοι. Η καλύτερη τακτική είναι η σιωπή. Πράττω αυτό που πιστεύω και κρίνομαι. Αυστηρά και αμείλικτα. Και να ξέρουν πολύ καλά ότι ο αυστηρότερος κριτής όλων μας είναι τα δακρυσμένα μάτια των Ελληνόπουλων. Τα παγωμένα χείλη των παιδιών μας. Τα τρεμάμενα χέρια τους. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ψελλίσουν. Μαζί με τους γονείς τους θα πράξουν αυτό που πρέπει.                                                                                                                                 
ΠΗΓΗ:www.onalert.gr

ΤΗΕΥ ARE ALL GREEKS... ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ...


Ξαφνικά γεμίσαμε Φιλέλληνες, μας αγάπησαν για την λεβεντιά μας και τη φτώχεια μας... whatever! Μη μασάτε, είμαστε μόνοι μας, και μόνοι μας, θα μας σώσουμε, και εφόσον εμείς το θελήσουμε....                                                     ΠΗΓΗ:ygro-pyr.blogspot.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μπουμπούκος γελάει με Προκόπη Παυλόπουλο...Ρίξτε ρε εσείς στην google το you tube γιατί έχει ξεφτιλιστεί ο άνθρωπος.


                                          ΠΗΓΗ:ventetta.blogspot.com

ΦΤΥΣΤΕ (ΓΙΑ ΑΡΧΗ) ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΠΟΥ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΕ "ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥΣ" ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009 (!!!) ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ:Οι "τρελοί" τα φώναζαν από τότε, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ για το βρωμερό (εβραιοσιωνιστικό) Σύστημα που σιγοντάρει τους δυο συγκεκριμένους ΝΑΙ-νέκους: Κάποιοι όμως (ανάμεσά τους κι ο Καρατζαφέρης), δεν...άκουγαν!

Υ.Γ. Πού είσαι, καραγκιοζάκο (ξέρεις εσύ): Τώρα που άρχισες το γλείψιμο στον Σαμαρά, περιμένουμε να βγεις πάλι και να του ζητήσεις "να μαζέψει τα βρωμόσκυλά του"!


Υ.Γ.2. Επιστολή μετανοίας στο ΚΚΕ υπογράψατε; Δηλώσατε πως θα είστε υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, της ανέγερσης τεμένους, της ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες κλπ;

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ...ΞΥΛΟ!

- Μετά από αυτή την εξέλιξη, ίσως κάποιοι επιτέλους κατάλαβαν γιατί το νέο μαντρόσκυλο του Σαμαρά μας καθύβριζε με τον χειρότερο τρόπο και κυριολεκτικά ίδρωνε όταν ανέφερε το όνομά μας...                  ΠΗΓΗ:hellas-orthodoxy.blogspot.com

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ "ΜΠΙΖΝΕΣ" ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ;

Εκατοντάδες αλλοδαποί αλωνίζουν σε όλη τη χώρα και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, με κλεμμένα καροτσάκια απο καταστήματα τροφίμων, γεμάτα με κάθε είδους σιδερένια αντικείμενα, τα οποία πηγαίνουν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις για να βγάλουν μεροκάματο.... Με μηδέν έξοδα, επιχειρηματίες δηλαδή! Και ρωτάμε, κόβονται παραστατικά; Όχι βέβαια... αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται και ας τους βλέπουμε όλοι μας να περνάνε δίπλα μας... Και φυσικά πάνω απ' όλους οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που παριστάνουν τους... Ζορό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος!
Αυτά γράφει ο "Στόχος" για το θέμα: Συμπληρώνουμε πως στα καροτσάκια οι λαθρομετανάστες βάζουν ακόμα και υλικά ανακύκλωσης (!!!) που εμείς τα κορόιδα αφήνουμε στους σχετικούς κάδους, νομίζοντας πως έτσι...βοηθάμε το περιβάλλον!

Το πλέον απαράδεκτο είναι πως οι συγκεκριμένοι ΓΥΡΝΑΝΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, με τους αστυνομικούς να τους βλέπουν και να μην κάνουν το παραμικρό!!!

Την ώρα που οι Έλληνες φορολογούνται αγρίως και κλείνουν τα μαγαζιά τους χάρη στην "σωτηριά" του Μνημονίου, οι παράνομοι αλλοδαποί κάνουν χρυσές δουλειές σε βάρος μας!

Κάποιος να τους μαζέψει...πριν τους μαζέψουν οι ίδιοι οι πολίτες!          ΠΗΓΗ:hellas-orthodoxy.blogspot.com

Ο Άδωνις αγαπάει Σαμαρά....


                                   ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com

ΠΑΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΚΟΡΗ!!


http://olympiada.files.wordpress.com/2012/02/euaggelos.jpg?w=220&h=231Ακόμα και στο μεγαλύτερο σκοτάδι, φτάνει μία αχτίδα φωτός για να φέρει την αισιοδοξία.

Σήμερα το πρωΐ λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος και η Έλενα, αντίκρυσαν την κορούλα τους!

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

(…που μόνο Ελεύθερη αναπνέει)

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Αργυρόκαστρο 17 Φεβρουαρίου 1914: Η ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου



Ο πληθυσμός της πόλεως και της περιοχής Αργυροκάστρου άρχισε να συγκεντρώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες πάνοπλος. Οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν σε αδυναμία να παρέμβουν. Ο Ελληνικός Στρατός που βρισκόταν σε επιφυλακή και σημαντικές δυνάμεις του με πυροβολικό είχαν καταλάβει δεσπόζουσες θέσεις, απέφυγε να επέμβει, για να αποτραπούν τυχόν αιματηρά επεισόδια. 

Στις 4 το απόγευμα έφτασε στις όχθες του Δρίνου ο Πρόεδρος και τα μέλη της Προσωρινής Κυβερνήσεως και άρχισε η τελετή του αγιασμού. Την δέηση υπέρ του Προέδρου της Βορείου Ηπείρου Γεωργίου Ζωγράφου κάλυψαν η συμπυρσοκρότηση των όπλων και οι ζητωκραυγές από τους ιερολοχίτες (εθελοντές στρατιώτες που τάχθηκαν υπό τις διαταγές της προσωρινής Κυβέρνησης) και του ενόπλου πλήθους (7.000 ένοπλοι). Ακολούθησε ολιγόλεπτη βαθιά σιγή και έπειτα μέσα σε κατάνυξη και συγκίνηση άρχισε να υψώνεται στον γαλανό ηπειρωτικό ουρανό η Σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου. Στο ανέβασμα της στον ιστό, για λίγο, συναπαντήθηκε με την Ελληνική Σημαία που υποστελλόταν.

Στην συγκινητική, αλλά και τόσο παράξενη αυτή στιγμή, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Βασίλειος προχώρησε λίγα βήματα και στρέφοντας προς την Ελληνική Σημαία που κατέβαινε αργά-αργά, με παλλόμενη από λυγμούς και πάθος φωνή, της απηύθυνε σύντομη και συγκινητική προσλαλιά αποχαιρετισμού από μέρους του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου:  
«Χάριν της υπερτάτης Εθνικής ανάγκης κατεβιβάσθης, ω θείον όνειρον, ημών τε και των πατέρων μας γαλανόλευκη μας, εθνική μας Σημαία. Αλλά αντί Σου δεν ανυψώνομεν ξένην, αλλά την θυγατέραν σου Ηπειρωτικήν, προωρισμένην να κατεσχίση κατά της αλβανικής ημισελήνου».

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως Γεώργιος Χρηστάκη Ζωγράφος εκφώνησε πολιτικό λόγο στον οποίο ανέπτυξε το νόημα της Ανακηρύξεως της Αυτονομίας, όπου ανάμεσα στα άλλα είπε:  
«Η Ελλάς εξηναγκάσθη να θυσιάσει την Ήπειρον χάριν ανωτέρων συμφερόντων. Ο Ηπειρωτικός όμως λαός δεν δύναται να υποκύψει εις τον ζυγόν βαρβάρου λαού, αι δε εγγυήσεις ας υπόσχονται, δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν. Το προ πεντακοσίων ετών όνειρον εκπληρούται σήμερον, εν τη αποφάσει των Ηπειρωτών όπως αποθάνουν υπέρ της Ελευθερίας των».

Μετά το τέλος της τελετής η προσωρινή Κυβέρνηση επικεφαλής του λαού κατευθύνθηκε προς το Αργυρόκαστρο. Στην πλατεία του Διοικητηρίου μίλησε προς τα συγκεντρωμένα πλήθη ο Μητροπολίτης Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδων και ο γεμάτος ενθουσιασμός λόγος του «ηλέκτρισε» τους πάντες. Οι ελληνικές αρχές απέφυγαν να υποβάλλουν τον Στρατό στην σκληρή δοκιμασία να εμποδίσει τους επαναστάτες και στον εξώστη του Διοικητηρίου υψώθηκε η Σημαία της Αυτόνομης Πολιτείας, ενώ τμήματα του Ιερού Λόχου Αργυροκάστρου απέδιδαν τιμές και οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν συνέχεια. 


Πηγή: "Ο Βορειοηπειρωτικός Αγών 1914" Κωνσταντίνου Σκενδέρη

Στη φωτογραφία που απαθανάτισε την ιστορικότερη στιγμή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού διακρίνεται ο Γιαννιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας Γεώργιος Χατζής - Πελερέν να κρατάει τη σημαία της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου.
Προς τα δεξιά του διακρίνονται με τη σειρά: ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Βασίλειος Παπαχρήστου, ο Υπουργός Εξωτερικών Β. Ηπείρου Αλέξανδρος Καραπάνος, ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Β. Ηπείρου Γεώργιος Χρηστάκη Ζωγράφος, ο Μητροπολίτης Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδων Βλάχος.
Πλαισιόνονται από τον κλήρο και το λαό του Αργυροκάστρου καθώς και από Ιερολοχίτες Αγωνιστές.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 1914!
ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ.                       ΠΗΓΗ:toorama.blogspot.com

Το σπίτι όπου ανακηρύχθηκε η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου στο Αργυρόκαστρο


Φωτογραφίες όπως είναι σήμερα
 













































ΠΗΓΗ:borioipirotis.blogspot.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Από την Ελλάδα έρχεται η ελπίδα για την σωτηρία από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση


Εντυπωσιασμένοι από τα εφτά τμήματα ερευνών της ομάδας Defkalion Green Technologies έμεινε η διεθνής κοινότητα ερευνών ψυχρής σύντηξης μετά από την επίσκεψη τους στην Ελλάδα. Δηλώσαν ότι με την ευρηματικότητα και την ταχύτητα που δουλεύει η Ελληνική ομάδα σε λίγο καιρό θα μπορούν να αποκαταστήσουν την ενέργεια όλης Ελλάδας, της Ευρώπης ακόμα και όλου του κοσμου!!

Απίστευτο;; και ομως αληθινό!!! Το προϊόν που θα λύσει τους ανθρώπους απτά δεσμά τους μια για πάντα θα κυκλοφορήσει στην αγορά πιο γρήγορα απο όσο περιμέναμε. Η τιμή του θα είναι ανταγωνιστική αλλά τα καύσιμα του πολύ φθηνά (π.χ υδρογόνο μπορεί να παράγει ο καθένας μας με ηλεκτρόλυση, χρειάζεται μια μπαταρία, 2 καλώδια, νερό και αλάτι) το νικέλιο και το υδρογόνο που θα χρησιμοποιείται σαν καύσιμο για την λειτουργιά του αντιδραστήρα θα κρατάει για 6 μήνες χωρίς ανεφοδιασμό και θα κάνει συνεχή παραγωγή ενεργείας!!!!                                              ΠΗΓΗ:i-zoi-enos-taxiideoti.blogspot.com

VIDEO:Ο Άδωνις τηλεπλασιέ του μνημονίου.


Ο Άδωνις έχει σταματήσει να πουλάει βιβλία, γιατί «σώζει τη χώρα»!

Αποτέλεσμα είναι να έχει πάθει σύνδρομο στέρησης...
http://www.mediagate.gr
Έτσι με την πρώτη ευκαιρία, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, προσπαθεί να το καταπολεμήσει...

Το ίδιο έκανε και όταν πήγε στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης!

Δείτε το βίντεο:
                   ΠΗΓΗ:ventetta.blogspot.com

Les Chakachas - Koulouri (Κουλούρι) (Greek edition) HD-1080


Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά....Τι είναι αυτό που κάνει τον Γεωργιάδη να ξεφτιλίζεται υπέρ της κατοχής της Ελλάδας ;;

                                      ΠΗΓΗ:ventetta.blogspot.com

Γέμισαν τη βουλή πυροσβεστήρες φοβούμενοι την επικείμενη εξέγερση (βίντεο)

Πανικοβλημένο το κατοχικό καθεστώς από τα επεισόδια της Κυριακήςόπου ο κίνδυνος λιντσαρίσματος και βίαιης εισόδου των χιλιάδων διαδηλωτών στοκοινοβούλιο έγινε ορατός παρά ποτέ , προσπαθείνα περισώσει και να διατηρήσει ότι μπορεί «υπερβάλλοντας εαυτόν»
Το βίντεο τραβήχτηκε......
σήμερα (16-02-2012) από τους διαδρόμουςτης βουλής , όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι τοκοινοβούλιο όχι μόνο έχει αυξήσει ταπροληπτικά μέτρα ασφαλείας (διπλός έλεγχος από μηχανήματα κατά την είσοδο καισε κάποιες περιπτώσεις σε αναγκάζουν να βγάλεις μπουφάν παλτό κλπ ) αλλά έχει «προνοήσει»μετατρέποντας και τους υπαλλήλους σε πυροσβέστες αφού έχει τοποθετήσει ανά 20 μέτρα φορητό πυροσβεστήρα!!! όπως φαίνεται και στο βίντεο (σημειωτέον ότι ήδη υπάρχει εγκατεστημένη πυροσβεστική φωλιά σε κάθε τοίχο με μάνικες νερού κλπ ) .
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.
Ο φόβος φυλά τα έρμα λένε στο χωριό μου …στη συγκεκριμένηπερίπτωση όμως ο φόβος δεν θα φανεί ικανός να σώσει τους συνεργάτες των Γερμανών–Τροικανών και το σινάφι τους … η ώρα που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο πλησιάζει !!!                                                                                                            ΠΗΓΗ:ventetta.blogspot.com

ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ....


Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα εἶστε ἀπέναντι ὄργανα!


Ἀπὸ καιρὸ παρατηρῶ τὰ ἔργα καὶ τὶς ἡμέρες τῶν «συμπολιτῶν» μου ἀστυνομικῶν. Ἔχω γείτονες, γνωστούς κι ἐγώ. Τοὺς συναντῶ καθημερινῶς στὸν δρόμο, στὴν ἀγορά, στὶς κοινωνικές μου δραστηριότητες. 
Ἔως ἐχθὲς δηλώνω πὼς ἢμουν ἀρκούντως, ἔως ὁρίων ἀφασίας, ἀνεκτικὴ στὴν παρουσία τους. Ὅμως ἀπὸ προχθὲς αὐτὸ μᾶς τελείωσε. 

Αἰσθάνεται δυνατός; Κακῶς! Κι ἐμπρός στόν Ἄγνωστον Στρατιώτη; Πάρα πολὺ κακῶς!!!
Λίγο τὰ ἐπεισόδια στὸ Σύνταγμα, λίγο ἡ ἐπιστολὴ τοῦ φίλου Α.Κ μὲ ἔχουν κάνει νὰ φουντώνω ἀπὸ θυμό καὶ ἀγανάκτησι. 
Ἡ θρασύτης μὲ τὴν ὁποίαν ἀντιμετωπίζουν τὰ παιδιά, τοὺς γέροντες καὶ κάθε διαδηλωτή, εἶναι τέτοια ποὺ καταντᾶ ἡ Μεγίστη Ὑβρις!  
Δὲν ἔχω ξαναδεῖ ΠΟΤΕ τόσο εὐσυνειδήτους ἐργαζομένους! ΠΟΤΕ! Κι εὔχομαι νὰ μὴν ξαναδῶ ἐπίσης μετὰ ἀπὸ αὐτὴν τὴν περιπέτεια ποὺ διαβιοῦμε.

Γιὰ ἐμένα ἔχουν τελειώσει. Δὲν ὑπάρχουν! Εἶναι κτήνη ποὺ χρειάζονται καθημερινῶς, σὲ κάθε μας δράσι, σὲκάθε μας βῆμα, σὲ κάθε μας συναπάντημα φτύσιμο, γιουχάισμα καὶ ἀποπομπή!
Ὄχι, δὲν θὰ πέσω στὸ ἄθλιό τους ἐπίπεδο νὰ τοὺς βρῶ ἐκτὸς ὑπηρεσίας, ὡς «πολῖτες» κάπου, καὶ νὰ τοὺς πετροβολίσω. Δὲν θὰ τοὺς κάνω αὐτὴν τὴν χάρι. Μπορῶ ὅμως νὰ τοὺς κάνω τὴν καθημερινότητά τους ΚΟΛΑΣΙ!!!
Κι ὅσο περνᾶ ἀπὸ τὸ χέρι μου θὰ τὸ κάνω! Μόνον αὐτὸ τοὺς ἀξίζει!
Φιλονόη.  
Υ.Γ.1. Ἀλήθεια, τί ἀκριβῶς θά ἔκανε ἕνα τέτοιο τομάρι ἐάν τό πετυχαίναμε ἔξω, δίχως μάσκα, δίχως στολή καί δίχως ὄπλα; Ἔχει φαντασία; Νά τήν βοηθήσουμε λίγο νά ἀναγεννηθῇ;

Ἔως καί τόν Λουκάνικο; Τό τομάρι; Καί θά συνδιαλαγῶ μαζύ του; Πῶς θά ἦταν ἐάν πάθαινε τό ἴδιο;

Υ.Γ.2. Αὐτὰ τὰ «τρυφερὰ» δὲν μοῦ ταιριάζουν πλέον. Τὰ παραθέτω ὅμως γιὰ ὅσους ἀκόμη ἐλπίζουν στὸ παράλογον.
                                      ΠΗΓΗ:www.filonoi.gr

Να σου πω εγώ, κ.Παπούλια.

Από τη διαβόητη 11-11-11, που ο κ.Παπούλιας "όρκισε"
την κυβέρνηση του PapaΔοτού, στην ουσία εξαφανίστηκε!!

Εμφανίστηκε χτες, παραμονή Τσικνοπέμπτης.
Κατά τρόπο θεαματικό, ομολογουμένως.
Α) Παραιτήθηκε κάθε χορηγίας και αποζημίωσης 
που "δικαιούται" από το ελληνικό Κράτος.
Υπό την έννοια ότι με τον τρόπο αυτό "εξασφάλισε"
το επίδομα 12 μηνών σε περισσότερο από 
1.000  Ελληνες Ανεργους...τον ευχαριστούμε!!
Υπό την έννοια ότι αποδέχεται ή ανέχεται Βάρβαρα μέτρα
και Πολιτικές σε βάρος του ελληνικού Λαού...
ε!!, τότε η "πρωτοβουλία" του αποτελεί άλλοθι και στήριγμα
για αυτές τις Πολιτικές!!
Β) Αναρωτήθηκε... "ποιός είναι ο κ.Σόϊμπλε που λοιδωρεί
την πατρίδα μου", προσπαθώντας να τονώσει το φρόνημα
εκατομμυρίων Πολιτών.
Να σου πω εγώ, κ.Παπούλια ποιός είναι ο Σόϊμπλε!!
1) Είναι ο γερμαναράς που  δ ε ν  εισέπραξε μέχρι σήμερα
ούτε ένα συμβολικό "ΟΧΙ" από σένα...αλλά και κανένα 
ουσιαστικό από τις κυβερνήσεις που "καλύπτεις".
2) Είναι ο "εταίρος" σου που συμφωνεί/αποδέχεται αυτό
που ο φίλος σου Παπανδρέου έχει ήδη προτείνει:
την εξάντληση της 4ετίας από την "κυβέρνηση" PapaΔοτού!! 
(Με άλλα λόγια...την κατάψυξη-εδώ και τώρα- του Λαού!!).
3) Είναι ο "δανειστής" μας που βλέπει τα  2/3 των βουλευτών
να παραχωρούν Εθνική Κυριαρχία, να παραιτούνται
κάθε Εθνικού Δικαιώματος κι Εσύ...να Σιωπάς!!
4) Είναι το "Αφεντικό" που απαιτεί επιστολές Υποταγής
από 'Ελληνες πολιτικούς ηγέτες.
Είναι ο Κατοχικός που βρίσκει  τόσο εύκολα "έλληνες"...Συνεργάτες. 
5) Είναι ένα Γερμανικό Γουρούνι..
Που σου έδωσε την ευκαιρία να "αποδείξεις" 
τις "δημοκρατικές αρχές και ευαισθησίες" σου...
όταν Καταπίνεις τα όσα Εγκλήματα διαπράττουν
...τα ελληνικά Γουρούνια!!

ε!! τότε ουρλιάζω...ΕΞΕΓΕΡΣΗ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.



Οταν βλέπω βουλευτές να παραιτούνται ανεπιφύλακτα
κ ά θ ε   Ασυλίας, λόγω εθνικής Κυριαρχίας της Πατρίδας τους...

Οταν βλέπω βουλευτές να αποδέχονται πως 
κανένα εθνικό περιουσιακό στοιχείο  δ ε ν  εξαιρείται
από κατάσχεση "δανειστών"...
Οταν βλέπω βουλευτές να παραιτούνται  Ο Λ Ω Ν  των
μέσων άμυνας της Πατρίδας τους απέναντι σε "δανειστές"
ακόμα και σε περίπτωση χρεωκοπίας...
...ε!!  τότε ουρλιάζω...ΘΑΝΑΤΟΣ.

Οταν βλέπω Σαμαρά και Παπανδρέου να Σιωπούν...
να Συναινούν και να Διαπράττουν ανεπιφύλακτα
 ένα τέτοιο τεράστιο ΕΓΚΛΗΜΑ...
ε!! τότε ουρλιάζω...ΘΑΝΑΤΟΣ.

Οταν βλέπω έναν Δοτό και μιά "κυβέρνηση"
να Ψεύδονται, να Εκβιάζουν και να Τρομοκρατούν...
Να αλυσοδένουν τους Ελληνες και να Ξεπουλούν τη Χώρα...
ε!! τότε ουρλιάζω...ΘΑΝΑΤΟΣ.

Οταν διαπιστώνω πως υπάρχουν βουλευτές Βιαστές...
Οταν διαπιστώνω πως υπάρχουν συνδικαλιστές Συν-Βιαστές...
Οταν διαπιστώνω πως υπάρχουν ΜΜΕ Συνεργοί...
ε!! τότε ουρλιάζω...ΘΑΝΑΤΟΣ

Οταν βλέπω να δακρύζουν για καμένα κτίρια
και ΟΧΙ για λεηλατημένες Ζωές...
ε!! τότε ουρλιάζω...ΦΩΤΙΑ.

Οταν βλέπω να προβάλλουν την Εξαθλίωση ως "φυσιολογική"...
Να προτείνουν Ανεργία ή μισθό 400 ευρώ...
 "Σύνταξη" ή τάφο...
ε!! τότε ουρλιάζω...ΕΞΕΓΕΡΣΗ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Ο Δικός Μας Μονόδρομος.

Η Χώρα λέγεται Ελλάδα.
Είναι η δική μας Χώρα.
Η Πατρίδα μας...
Σήμερα είναι μια Χώρα Περιορισμένης Ευθύνης.


Οι Πολίτες αυτής της Χώρας λέγονται Ελληνες.
Είναι Ανθρωποι.
Σήμερα είναι Ανθρωποι Μερικής Ζωής.
Σήμερα ανήκουν στην κατηγορία "σκουπίδια".

Αυτή η Πατρίδα κι Αυτοί οι Ανθρωποι στοχοποιήθηκαν
από Ξένους και Εγχώριους Νεοφιλελεύθερους.
Εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζουν 
τη λεγόμενη Χρεωκοπία.
Χρεωκοπία εσωτερικού και Χρεωκοπία εξωτερικού.
Η πρώτη επιτεύχθηκε. Η δεύτερη "τρέχει".

Αυτή η Πατρίδα κι Αυτοί οι Ανθρωποι βιώνουν
ένα Παράδοξο και Πρωτόγνωρο Δράμα.
Εδώ και δύο χρόνια βυθίζονται συνεχώς σε
μεγαλύτερη Εξαθλίωση και Εξάρτηση.
Είναι ο λεγόμενος "Μονόδρομος Σωτηρίας".

Η χτεσινή μέρα ήταν μιά Ιστορική Μέρα.
Δύο τεντυμπόϋδες υπέγραψαν κοινή Δήλωση.
Παρέδωσαν Πατρίδα και Ανθρώπους.
Χτες...12 Φλεβάρη του 2012 ήταν μιά Νέα Μέρα.
Η Χτεσινή Μέρα ήταν μιά Ιστορική Μέρα.
Πατρίδα και Ανθρωποι υπέγραψαν Κοινή Δήλωση.
Δήλωση ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Σε Δρόμους και Πλατείες.
Εργοστάσια και Γειτονιές.


Αυτός είναι ο Δικός Μας Μονόδρομος.

Παρέλαση δεν θα προλάβεις


Ο Πρόεδρος της Τυραννίας, Κάρολος Παπούλιας, παραιτείται του μισθού του. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως οι χούντες δεν έχουν πρόεδρο αλλά αυτός θα συνεχίσει να είναι διακοσμητικός πρόεδρος της χούντας, ώστε να μη χρειαστεί να επιστρέψει όσα εκατομμύρια έχει τσεπώσει μέχρι τώρα.
Μετά την παραίτηση από το μισθό του, ο κ. Παπούλιας ζητάει να παραιτηθούν οι πολίτες από τα γιαούρτια που θα του ρίξουν, ενώ τους ζητάει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να παραιτηθούν και αυτοί από τους μισθούς τους.
Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του –και να αποφύγει το ξύλο που θα ακολουθήσει την πτώση της χούντας-, ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως στο εξής θα τρέφεται με το συσσίτιο της Εκκλησίας.
Όλοι απόψε με κεριά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο να πενθήσουμε το μισθό του Κάρολου Παπούλια.  ΠΗΓΗ:pitsirikos.net

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ένα συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ για την απάτη του αιώνα Σημίτη – Goldman Sachs

Η εκπομπή έρευνας “Tegenlicht” του Ολλανδικού κρατικού καναλιού VPRO μετέδωσε χθες το βράδυ ένα συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ για την εμπλοκή της Goldman Sachs στην παραποίηση των στοιχείων του Ελληνικού χρέους επί Σημίτη και Γιάννου.
‘Ολη η αλήθεια για τα καταστροφικά αποτελέσματα που έφερε η απάτη.
Πώς στήθηκε η λαμογιά του Σημίτη με την ανοχή της ΕΕ, πως πληρώθηκε (με 200 εκατομμύρια ευρώ) η Goldman Sachs και πώς συνεχίζει ακόμα και σήμερα να βγάζει πολλά λεφτά από το deal.



Το ντοκυμαντέρ δεν έχει Ελληνικούς υπότιτλους αλλά είναι κατά το 95% στα Αγγλικά.
Για να το παρακολουθήσετε κάντε κλικ στην εικόνα                                           http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html

Η επιστολή Σαμαρά στην τρόϊκα


Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή 
Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο /Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

- Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
- Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου (προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις), που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
- Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
- Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.                                                          ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ: ΄Δεν αποδίδουν τον Φ.Π.Α. επί 10 χρόνια οι Γερμανοί μέτοχοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΄΄



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ ΑΥΤΟ ΟΡΟ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΒΡΕ “ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”;;

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’ΠΑΡΟΝ της Κυριακής’’ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φέρεται ότι δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ δέκα ετών, που ανέρχεται στο ύψος των 500.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική εταιρεία Hochtief που αποτελεί τον κύριο μέτοχο του αεροδρομίου, προχώρησε σε αυτήν την απόφαση ως μέτρο συμψηφισμού για οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι της, ύψους 325.000.000 €. Το γεγονός αυτό όμως, αποτελεί παραβατική συμπεριφορά και φοροδιαφυγή, καθώς το δικαίωμα συμψηφισμού αναγνωρίστηκε με σχετική εγκύκλιο τον Ιανουάριο του 2012 και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Κατά συνέπεια, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η ασυλία που τυγχάνουν τέτοιες αυθαίρετες συμπεριφορές και μάλιστα από ξένα κεφάλαια, την στιγμή που ο Ελληνικός λαός και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν γονατίσει από τα δυσβάστακτα μέτρα της Τρόικας.

Συνεπώς ερωτάται ο  αρμόδιος Υπουργός:  

1.      Αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας; Εάν ναι, με ποια λογική έχει μείνει στο απυρόβλητο από τις φορολογικές Αρχές της χώρας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών;

2.      Οι ξένες επενδυτές υπόκεινται στην Ελληνική Νομοθεσία ή είναι υπεράνω του Νόμου;

3.      Πόσο είναι το ύψος του Φ.Π.Α. μαζί με τις προσαυξήσεις, που ενώ έχει εισπράξει η εταιρία από τους πελάτες της δεν τον έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο;

4.      Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 10 χρόνια στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ποια τα αποτελέσματα αυτών;

5.      Λαμβάνει φορολογική ενημερότητα η εταιρία και αν ναι πως συμβαίνει από την στιγμή που δεν αποδίδει τον Φ.Π.Α. που εισπράττει;

6.      Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να αποδώσει όλον τον οφειλόμενο Φ.Π.Α. που οφείλει;

Ο  Ερωτών  Βουλευτής:

 

Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.                                                       ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πάλι προδότης θα είσαι κάθαρμα !Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας


Για την απόφασή του να παραιτηθεί του μισθού του ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, τόνισε ότι... πρώτοι οι πολιτικοί θα πρέπει να κάνουν οδυνηρές θυσίες προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα, σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως αυτή που περνάει η χώρα μας.                                                                                                   ΠΗΓΗ:epanastasi-gr.blogspot.com

Στην κόψη του ξυραφιού ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνει εκτός Βουλής στις προσεχείς εκλογές

Στην κόψη του ξυραφιού ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γιώργος Καρατζαφέρης
Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η πορεία και η εξέλιξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ αν δεν είχε διαγραφεί το 2000. Πείσμων και μεθοδικός θέλησε να αποδείξει τότε ότι μπορεί να αποτελέσει επίλεκτο μέλος του πολιτικού συστήματος ιδρύοντας το ΛΑΟΣ και εκφράζοντας την πατριωτική και λαϊκή δεξιά.
Το 2004 όμως ήταν η ώρα του Καραμανλή και η εποχή του μεσαίου χώρου.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ συγκέντρωσαν το 2,2 % και δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή. Τέσσερις μήνες μετά ο ΛΑΟΣ αποκτά εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή καταγράφοντας ποσοστό 4,1% στις Ευρωεκλογές και το 2007 εκλέγει 10 βουλευτές στην Ελληνική Βουλή με το 3,8% που συγκέντρωσε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007.
Δύο χρόνια μετά ο ΛΑΟΣ έρχεται να διαψεύσει αυτούς που το θεωρούσαν παροδικό φαινόμενο στην πολιτική ζωή της χώρας και με 5,6% καταγράφει άνοδο, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την κοινοβουλευτική του δύναμη.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης παίζει έξυπνα μετατρέπει το ΛΑΟΣ σε κόμμα υποδοχής της ψήφου διαμαρτυρίας, επενδύει στα φοβικά σύνδρομα της ελληνικής κοινωνίας για τους μετανάστες, στην ξενοφοβία.
Οι φιλοδοξίες του όμως, δεν σταματούν εκεί. Θέλει να αναγνωριστεί το κόμμα του και ο ίδιος ως «θεσμικοί παίκτες» στο πολιτικό παιχνίδι. Γνωρίζει ότι για να το πετύχει αυτό πρέπει να «παίξει» με το σύστημα, να του αποδείξει ότι είναι χρήσιμος.
Η εκλογή του Α. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ δημιουργεί την εντύπωση ότι θα διεμβολίσει το ΛΑΟΣ. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι όμως ευέλικτος. Βγαίνει πότε από δεξιά και πότε από αριστερά στη ΝΔ του Α. Σαμαρά. Θέλει να συνεχίσει να εισπράττει τη διαμαρτυρία και τη φθορά ενός πολιτικού συστήματος που θέλει να το αναγκάσει να τον αποδεχθεί.
Τζογάρει πολιτικά με την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, θέλει να εμφανιστεί υπεύθυνος απέναντι στην «ανευθυνότητα» που επέλεξαν η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς.
Η τακτική του Γ. Καρατζαφέρη επιβραβεύεται από το σύστημα που του ανοίγει τις πόρτες του, είναι πλέον «θεσμικός παίκτης».
Ο ΛΑΟΣ αποτινάσσσει την ταμπέλα του ακροδεξιού και περιθωριακού κόμματος διαμαρτυρίας και γίνεται υπεύθυνη πολιτική δύναμη.
Δεν υπάρχει πολιτικό πάνελ χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του ΛΑΟΣ στελέχη όπως ο Μ. Βορίδης, ο Α. Γεωργιάδης, ο Γ. Αϊβαλιώτης αποκτούν μεγάλη προβολή.
Ο Γ. Καρατζαφέρης αντιμετωπίζεται με το σεβασμό που αρμόζει σε ένα αρχηγό κόμματος.
Η επιδείνωση όμως της οικονομικής κατάρτισης, η απίστευτη φθορά του ΠΑΣΟΚ και οι κοινωνικές αντιδράσεις δημιουργούν νέα δεδομένα. Ο Γ. Καρατζαφέρης θέλει να αποτινάξει την εικόνα του κόμματος που ψήφισε το μνημόνιο και αρχίζει να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή.
Στην κοινωνία υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο κύμα διαμαρτυρίας και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ κάνει αυτό που ξέρει καλά: να «ψαρεύει» ψήφους διαμαρτυρίας.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης αποκαλεί γομάρια τους συναδέλφους του της κυβερνητικής πλειοψηφίας από το βήμα της Βουλής για τα κοινωνικά άδικα μέτρα που ψηφίζουν.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης όμως δε θέλει με τίποτα μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Α. Σαμαρά και κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι προ των πυλών, ο κ. Καρατζαφέρης ζητά εκλογές.
Στην πραγματικότητα όμως θέλει να κερδίσει το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του θεσμικού και υπεύθυνου παράγοντα της πολιτικής ζωής. Εκμεταλλεύεται τα τραγικά λάθη του Γ. Παπανδρέου με την πρόταση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Φ. Πετσάλνικο, που προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ακολουθεί η θεαματική του αποχώρηση από το Προεδρικό Μέγαρο και οι δηλώσεις του με τις οποίες καλεί τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καλέσουν τον κ. Λουκά Παπαδήμο, που θεωρεί ως καλύτερη λύση.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης γνωρίζει πως ο κ. Παπαδήμος είναι ήδη στην Αθήνα και περιμένει να τον καλέσουν. Με τον τρόπο αυτό όμως κερδίζει πόντους, εξελίσσεται σε ρυθμιστή των εξελίξεων και κατοχυρώνει για το ΛΑΟΣ την εικόνα μιας υπεύθυνης πολιτικής δύναμης.
Πετυχαίνει όμως ένα στόχο που γίνεται πραγματικότητα πιο σύντομα απ΄ότι θα περιμένει και ο ίδιος. Τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με 4 μάλιστα υπουργούς.
Φαινομενικά ο Γ. Καρατζαφέρης βρίσκεται σε θέση ισχύος απολαμβάνει το νέο του ρόλο, έχει γίνει πλήρως αποδεκτός ως θεσμικός παράγοντας.
Σύντομα όμως η εικόνα αυτή ανατρέπεται, οι κοινωνικές αντιδράσεις δεν μειώνονται, όπως ανέμενε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Αντίθετα διογκώνονται, η θετική αύρα που συνοδεύει τον κ. Παπαδήμο τις πρώτες ημέρες, εξανεμίζεται γρήγορα. Οι αποστάσεις που κρατά η ΝΔ αντιπολιτευόμενη κάποιες φορές; την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενισχύουν τα συστημικά χαρακτηριστικά του κ. Καρατζαφέρη και του κόμματός του.
Ο ΛΑΟΣ από κόμμα διαμαρτυρίας μετατρέπεται, στα μάτια δυνητικών και μη ψηφοφόρων του, σε υποστηρικτικό βραχίονα μίας πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια και αυξάνει την ανεργία. Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα έρχονται από μία δημοσκόπηση στις αρχές Δεκεμβρίου και οι επόμενες δημοσκοπήσεις είναι ακόμα χειρότερες.
Ο Γ. Καρατζαφέρης καταφεύγει στο γνώριμο για αυτόν παιχνίδι των ελιγμών, ρίχνει την ιδέα της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου. Γνωρίζει ότι αν γίνουν εκλογές μέσα στο Μάρτιο θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολύ δυσάρεστο αποτέλεσμα, το εύρος του οποίου δεν μπορεί να προβλέψει.
Τον χαρακτηρίζουν «λαγό» του συστήματος ενώ η δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν δημοσιοποιούνται με αποτέλεσμα να ενταθεί η κοινωνική αποδοκιμασία.
Η τελευταία δημοσκόπηση καθιστά προβληματική την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή. Η ψήφος διαμαρτυρίας μονοπωλείται πλέον από τα κόμματα της Αριστεράς ενώ ο πυρήνας των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ μετακινείται προς τη Χρυσή Αυγή που καταγράφεται στο 3%.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αισθάνεται για πρώτη φορά με την πλάτη στον τοίχο αντιλαμβάνεται ότι η στήριξη αυτής της πολιτικής οδηγεί στη συρρίκνωση το ΛΑΟΣ και τον ίδιο εκτός παιχνιδιού.
Βλέπει την απεμπλοκή του από την κυβέρνηση Παπαδήμου ως το μοναδικό σωσίβιο και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ακόμα στροφή 180 μοιρών.
Ανακοινώνει την αντίθεσή του στα μέτρα, δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και ζητά εκλογές. Παρεμπιπτόντως μία εβδομάδα πριν ζητούσε παράταση του βίου της Παπαδήμου.
Ο κ. Καρατζαφέρης όμως δεν έχει ζαλίσει μόνο τους πολίτες και τους ψηφοφόρους του με τις αλλεπάλληλες πιρουέτες του, έχει ζαλίσει και τα στελέχη του. Οι κκ. Βορίδης και Γεωργιάδης αποφάσισαν ότι το πολιτικό τους μέλλον κινδυνεύει από τις επιλογές και τους ελιγμούς του κ. Καρατζαφέρη. Ουσιαστικά κόβουν τις γέφυρες μαζί του ψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση, γνωρίζουν ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι πολύ δύσκολες για την πολιτική και κοινοβουλευτική επιβίωσή του και προσανατολίζονται σε άλλες «πολιτείες»
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει απόλυτη συναίσθηση ότι βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και οι προσεχείς εκλογές είναι η πιο κρίσιμη και καθοριστική ζαριά που έριξε ποτέ.
Είναι βέβαιο ότι έχει μετανιώσει ήδη για πολλά. Οι τελευταίες εξελίξεις, οι ανατροπές και οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί απέδειξαν ένα πράγμα. Ότι αν ο χρόνος γύριζε πίσω το Μάιο του 2010 ο κ. Καρατζαφέρης θα έκανε εντελώς διαφορετικές επιλογές.
Αν είχε τότε υιοθετήσει αντιμνημονιακή τακτική σήμερα, με την αλλαγή στάση της ΝΔ, θα βρισκόταν σε θέση ισχύος καταγράφοντας διψήφια ποσοστά.
Επιπλέον θα αποτελούσε και τον φυσικό πολιτικό χώρο υποδοχής των διαγραφέντων βουλευτών της ΝΔ και κάποιοι μάλιστα από αυτούς θα είχαν ήδη προσχωρήσει.
Το λάθος του κ. Καρατζαφέρη δεν είναι τόσο οι πιρουέτες ή οι «κωλοτούμπες» για τις οποίες κατηγορείται, όσο η εμμονή και η ανυπομονησία του να γίνει αποδεκτός από το σύστημα, να κατοχυρώσει την εικόνα του θεσμικού και ρυθμιστικού παράγοντα.
Αυτό που αφαίρεσε τα αντισυστημικά χαρακτηριστικά σταμάτησε να εκφράζει την ψήφο διαμαρτυρίας και κυρίως άρχισε να τη χάνει. Αυτοί που ψήφισαν ΛΑΟΣ, στις εκλογές του 2009 μετακινούνται προς τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ (όσο και αν φαίνεται περίεργο) και κάποιοι προς τη ΝΔ ή άλλα κόμματα. Η συσπείρωση είναι πολύ χαμηλή. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να εισπράττει και έχει αρχίσει να πληρώνει το τίμημα λανθασμένων στρατηγικών επιλογών.                                                                 ΠΗΓΗ:www.newsbomb.gr