ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:ΝΕΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ,ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ


Η νέα φανέλα της Λίβερπουλ


Η Λίβερπουλ μετά από 17 χρόνια που είχε ως χορηγό την Carlsberg, τώρα αλλάζει χορηγό και τη θέση της θα πάρει η Standard Chartered και θα βάλει στα ταμεία της κάτι παραπάνω από 100.000.000 ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια. 
Οι παίχτες της ομάδας νιώθουν ικανοποιημένοι. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

AΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ.ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΡΕ ΚΟΕΝΤΖΟΓΛΟΥ.ΑΙΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΣΟΥ.

Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ
ΓΝΩΣΤΟΙ- ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ...


Εσπευσμένα και για λόγους εντυπωσιασμού αποφάσισε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός ΠΡΟΠΟ να βάλει τους υφισταμένους του να κάνουν δήλωση ενός λεπτού για... προσαγωγές 5 ατόμων (4 ανδρών και 1 γυναίκας) για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα. Άλλο ένα επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειδικά του Χρυσοχοϊδη, που βλέποντας την δημοτικότητά του να κατρακυλά είπε να παραστήσει πάλι τον... πετυχημένο. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους προσαχθέντες -σύμφωνα με την δήλωση του Εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου της ΕΛΑΣ- και σύμφωνα με πληροφορίες συγκαταλέγεται και ο πασίγνωστος, 40χρονος σήμερα, Ν. Μαζιώτης. Είναι ο άνθρωπος που είχε.... αναλάβει την ευθύνη για την βόμβα στο υπουργείο εσωτερικών τον Δεκέμβρη του 1997 και ανήκε στην οργάνωση "Αναρχικοί Αντάρτες Πόλεων". Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη τότε στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με βάση αποτύπωμα που βρέθηκε και μετά από παρακολούθηση 40 περίπου ημερών συνέλαβε τον Ν. Μαζιώτη, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Καματερό τις εκρηκτικές ύλες και τα όπλα (εντελώς συμπτωματικά σήμερα βρέθηκε γιάφκα στα Καλύβια Αττικής!). Πρωτοδίκως ο Μαζιώτης τότε στη δίκη του, καταδικάσθηκε από ορκωτό δικαστήριο σε κάθειρξη 15 ετών, καθώς του αναγνωρίσθηκαν μη ταπεινά αίτια. Στο εφετείο, η ποινή του μειώθηκε στα 5,5 χρόνια, λόγω του απρόσφορου της έκρηξης. Όλα αυτά όμως μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα, που χρόνια το φωνάζει ο "Στόχος", ότι οι Αρχές γνωρίζουν πολύ καλά τους δήθεν "γνωστούς αγνώστους", αφού τους περισσότερους απο δαύτους τους έχει συλλάβει στο παρελθόν! Το γιατί επέλεξε ο ΠΡΟΠΟΤΖΗΣ να προβεί σε μια κίνηση "εντυπωσιασμού" -αφού δεν δόθηκαν στοιχεία-ίσως να σχετίζεται με τα όσα θα μας συμβούν αύριο όσον αφορά στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα! Δυστυχώς για τους Χρυσοχοϊδηδες δεν τρώνε κουτόχορτο όλοι οι Έλληνες!!!                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!-ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ Κ....  ΣΟΥ  ΠΑΛΙΟΠ...



ΣΚΗΝΕΣ ΣΟΚ βίας απο Αφρικανούς στην οδο Ερμού
Μια επιτροπή εμπόρων πήρε την πρωτοβουλία να κάνει μία ενημέρωση των πολιτών και καταγραφή του λαθρεμπορίου που γίνεται τόσα χρόνια στην οδό Ερμού (υπό την ανοχή του Δημάρχου και της Ελληνικής Αστυνομίας)
Οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες - λαθρέμποροι αφού μας εξύβρισαν, επιτέθηκαν (δύο από αυτοί) σε ένα ηλικιωμένο Ελληνα (72 ετών) και τότε όρμησαν 6-7 Ελληνες να τον σώσουν και να προσπαθήσουν να συλλάβουν τους εγκληματίες.
Η αστυνομία ενώ είχε ενημερωθεί ήταν απούσα...ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Λαθρομετανάστες χτύπησαν Έλληνες πολίτες!



Μάχες στο ιστορικό τρίγωνο εν έτει 2010 με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισοδιακή ήταν η εξόρμηση της ομάδος «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!», η οποία όπως είχε προγραμματίσει, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της δράση στην οδό Ερμού, με σκοπό να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τις συνέπειες της αγοράς ειδών του παρεμπορίου αλλά και φωτογραφίσει και να μαγνητοσκοπήσει την ασύδοτη δράση των παρανόμων μικροπωλητών και την αδράνεια των αρχών.
Οι παράνομοι μικροπωλητές εξ' αρχής αντιδρούσαν έντονα στην λήψη φωτογραφιών και βίντεο, κάνοντας χειρονομίες και βρίζοντας στα αγγλικά και σε σπαστά ελληνικά. Κάποια στιγμή, στην συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, ομάδα Αφρικανών πέταξε... αποχωρώντας μία καρέκλα, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή, μετά από την οποία τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος. Οι δράστες, έφυγαν τρέχοντας μέσα από το στενό, παρασύροντας τραπεζοκαθίσματα από τις παρακείμενες καφετέριες και εκσφενδονίζοντας καρέκλες, ποτήρια, μπουκάλια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, ενώ κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν, κρατώντας καδρόνια και σιδηροσωλήνες.
Οι περαστικοί και οι θαμώνες των καφετεριών, παρασυρόμενοι συχνά από το πλήθος των αλλοφρόνων αλλοδαπών, οι οποίοι άρπαζαν και πετούσαν ό,τι έβρισκαν, άρχισαν και εκείνοι να διαμαρτύρονται και να καλούν την δημοτική αστυνομία που απλά παρακολουθούσε την εξέλιξη να καλέσει την ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρισκόταν στην Πλ. Συντάγματος και σύμφωνα με υπαινιγμό του Αστυνομικού Διευθυντού που προΐστατο στην περιοχή, γνώριζε για την κινητοποίηση του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!».
Σε όλο το μήκος τις οδού Ερμού και στις κάθετες οδούς δημιουργήθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά πολλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και γυναίκες, ενώ σημαντικές φθορές προξενήθηκαν σε αρκετά καταστήματα, κυρίως καφετέριες.
Το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Παναγιώτης Δούμας, ο οποίος προΐστατο της πρωτοβουλίας «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» και έχει και αυτός τραυματισθεί ελαφριά δήλωσε τα εξής:
«Τα σημερινά γεγονότα καταδεικνύουν μία θλιβερή πραγματικότητα: Οι Έλληνες πολίτεςδεν μπορούν πια να υπολογίζουν στο ελληνικό κράτος εις ό,τι αφορά τουλάχιστον την ασφάλειά τους. Πραγματοποιήσαμε μία ειρηνική και καθ' όλα νόμιμη εξόρμηση, με τη συμμετοχή μάλιστα αρκετών ηλικιωμένων και γυναικών και δυστυχώς δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση, με μεταλλικά αντικείμενα, καδρόνια, μπουκάλια, καρέκλες και τραπέζια.
Κρατάμε στα χέρια μας μαγνητοσκοπημένα όλα τα γεγονότα και θα τα δώσουμε στην δημοσιότητα, ώστε να δει ο κόσμος πώς κατήντησαν την πόλη μας οι «ήπιες» πολιτικές του κ. Κακλαμάνη, του κ. Χρυσοχοΐδη αλλά και του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος φέρει μεγάλη πολιτική ευθύνη για τις μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών αλλά και για τον νόμο που ψήφισε το 2008 και ο οποίος απαλλάσσει την ΕΛ.ΑΣ. από την αντιμετώπιση του παρανόμου εμπορίου. Όπως απεδείχθη, οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από λαθρομετανάστες και λαθρέμποροι είναι και επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και ασφάλεια και πολλοί εξ' αυτών έχουν δολοφονικές διαθέσεις και είναι και ρατσιστές, αφού επανειλημμένως φώναζαν ότι η μαύρη φυλή θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γ... όλους τους λευκούς... Θα μηνύσουμε τους κυρίους αυτούς, ενώ εάν περιλαμβάνονται στους 14 προσαχθέντες, θα παραστούμε στην δίκη τους ως πολιτική αγωγή και θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία τους και την απέλασή τους από την πατρίδα μας».
http://www.elkosmos.gr

ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Τέσσερις συλλήψεις που «δείχνουν» Επαναστατικό Αγώνα

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η αστυνομία.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι 4 συλληφθέντες έχουν σχέση πιθανότατα με τον Επαναστατικό Αγώνα, με δυο από αυτούς να είναι γνωστοί αναρχικοί.

Ανάμεσα στους «4» είναι και μια γυναίκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συλλήψεις ίσως σχετίζονται με το χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων κυκλοφορεί με κλεμμένες πινακίδες, και δυο μοτοσυκλέτες.

Ανάμεσα στα ευρήματα από τις κατ' οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και προκυρήξεις του Επαναστατικού Αγώνα.

Η αστυνομία έφτασε στις συλλήψεις με στοιχεία που προέκυψαν μετά τη συμπλοκή στη Δάφνη, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο Λάμπρος Φούντας.                                                                            ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΑΝΟΙΞΑΝ… ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ??? ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Οι «τεχνικοί όροι» κλείδωσαν.

Έτσι αποκαλούν κάποιοι το ντροπιαστικό σύμφωνο υποταγής με το οποίο θα σύρουν τη χώρα στο λάκκο των λεόντων.
Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν ήδη στην «πολιτική απόφαση» που ισοδυναμεί με την ημερήσια διαταγή παραπομπής στην εκτέλεση μιας χώρας.

Για να στηθεί το απαραίτητο σκηνικό – άλλοθι για τη γενικευμένη τους επίθεση, αυτή τη φορά επιστρατεύτηκε η συμμορία... των Fitch Ratings.

Οι πύλες της κολάσεως ανοίγουν διάπλατα για να κατασπαράξουν την Ελλάδα…

Στον κατάλογο των δημίων φιγουράρουν μόνιμα τα ίδια ονόματα:
Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, Fitch, Goldman, Τρισέ, και λοιποί κολεγιόπαιδες της μαφίας των ισχυρών, της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης.

Στη λίστα των εφιαλτών, η γνωστή συμμορία της δουλοπρέπειας. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Θλιβερός εκτελεστής του πλέον αποτρόπαιου εθνικού εγκλήματος ο θίασος των προσκυνημένων ανικάνων που κυβερνά τον τόπο.

Τα φερέφωνα έπιασαν ήδη δουλειά. Τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ, επιχειρούν να σχηματοποιήσουν τη μορφή των «σωτήρων» μας, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα προσκυνημένα τομάρια των αδίστακτων εκτελεστών του Ελληνισμού.

Άρχισαν ήδη να μιλούν για την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας»

Ισως αυτή τη φορά να επιτελούν το πιο θλιβερό τους καθήκον, που θα καταδικάσει και τα ίδια τα ΜΜΕ στον αφανισμό τους ως επικίνδυνα περιττώματα από τη ζωή και την καθημερινότητά μας.


Κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας» λοιπόν…

Με πρώτο βιολί τον πλέον ανίκανο των ανικάνων.
Κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας» υπό τον Γ. Α. Παπανδρέου οραματίζονται.


Δηλαδή έναν αχταρμά προσκυνημένων μπουνταλάδων, που θα κληθεί να φέρει σε πέρας το πλέον δόλιο σχέδιο σε βάρος της πατρίδας μας και του Ελληνισμού.

Στη «σούπα» πολιτική που επέλεξαν, τους είναι απαραίτητος και ένας «σούπα» θίασος που θα κληθεί να την υλοποιήσει. Τους είναι απαραίτητος και ένας «στραπατσάδα» ηγέτης, που εν είδει συγκαταβατικού ντελιβερά θα επιφορτιστεί με την υποχρέωση της μεταφοράς εντολών, πολιτικών και κατευθύνσεων, με στόχο τον κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό αφανισμό αυτού του τόπου.

Όμως αυτή η αθλιότητα που ταυτίζεται με κορυφαία πολιτική απάτη, ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΗ μπορεί να είναι, ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ του τόπου μπορεί να ευαγγελίζεται.

Οι πρωτεργάτες του εθνομηδενισμού…
Οι πρόθυμοι και αδίστακτοι εκχωρητές της εθνικής μας κυριαρχίας….
Οι υπονομευτές της εθνικής αξιοπρέπειας αυτού του λαού…
Οι πρωτοπόροι των αντεθνικών παραχωρήσεων σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο…

Έχουν τόσοι σχέση με την ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, όση σχέση έχουν μεταξύ τους τα ΣΚΑΤΑ με την ΚΟΛΩΝΙΑ.

Οι αποδομητές του κοινωνικού μας ιστού…
Οι αποδιοργανωτές των θεσμών που εξασφαλίζουν τη συνοχή στην ελληνική κοινωνία…
Οι εμπνευστές της εθνικής μειοδοσίας από την εκπαίδευση μέχρι και την εξωτερική πολιτική…
Οι άτυποι εντολοδόχοι του Ερντογάν και του Γκρούεφσκι…
Οι τελεσιδίκως διαζευγμένοι με κάθε έννοια εθνικής περηφάνιας …
Οι προσκυνημένοι στα κελεύσματα της BILDERBERG, της Νέας Τάξης, και της Παγκόσμιας διακυβέρνησης…
Οι κατανεμητές του Αιγαίου, της Κύπρου, της Μακεδονίας, της Θράκης…
Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του πιο ντροπιαστικού καταλόγου εθνικών παραχωρήσεων….

Έχουν τόση σχέση με τη ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, όση σχέση έχει ο ΦΑΝΤΗΣ με το ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ.

Ο Ελληνικός λαός αυτή τη φορά δεν πρέπει να απατηθεί από παραπλανητικά φιλολογήματα.

Μόνη λύση για την πραγματική ΕΘΝΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, είναι ο ΑΜΕΣΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

Και μαζί μ αυτόν, η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ των ενόχων, των κλεφτών, των κακών και ανέντιμων διαχειριστών, των πολιτικών απατεώνων. Όλων εκείνων που δε δίστασαν να εμπορευτούν την ελπίδα, την ψυχή μας, την εμπιστοσύνη μας, και τέλος την ίδια μας την πατρίδα.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ.  
                                                               ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com       

Παραμύθι Δίχως Τέλος

Μια φορά κι ένα καιρό σε ένα μέρος πολύ πολύ μακρινό ήταν κάποιες πόλεις φτιαγμένες ακριβώς όπως και οι δικές μας. Τσιμέντο παντού, κάπου κάπου λίγο πράσινο να σπάει τη μονοτονία, πολυκατοικίες, δρόμοι, αυτοκίνητα και φυσικά αυτά τα παράξενα όντα με τα δύο πόδια – οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι λοιπόν δεν είχαν πολλές διαφορές από αυτούς που συναντάμε κάθε μέρα στη μικρή μας πόλη. Υπήρχαν φυσικά οι πλούσιοι με τα εντυπωσιακά αμάξια, οι απλοί αστοί που τρέχαν μονίμως για τις δουλειές τους, οι πιο φτωχοί που έψαχναν για δουλειά, οι μετανάστες και οι ζητιάνοι. Ήταν επίσης πολύ εύκολο σ’αυτό τον τόπο να ξεχωρίσεις τους «δημοκράτες», τους «φιλελεύθερους» , τους κομμουνιστές, τους βολεμένους δεξιούς, τους αναρχικούς, τους προβλέψιμους επαναστάτες κάθε παράταξης και τους εθνικιστές. Εάν κοιτούσες από ψηλά αυτή την πόλη, αυτές τις πόλεις τίποτα δε θα σου έμοιαζε ξένο, τίποτα δε θα σε έκανε να νιώσεις έκπληξη, τίποτα δε θα σε έκανε να πιστέψεις πως δεν είναι αυτή η πόλη που μεγάλωσες. Συνεχίζοντας την ξενάγηση σε αυτό τον τόσο μακρινό τόπο οι ομοιότητες πληθαίνουν. Οι «δημοκράτες» αστοί είναι έτοιμοι να πουλήσουν το παιδί τους ή τη μάνα τους για τη βόλεψή τους, οι «φιλελεύθεροι» είναι έτοιμοι να βρίσουν την τηλεόρασή τους επειδή κάποιος έκανε ένα ομοφοβικό σχόλιο και όταν φυσικά ο γιος τους ο Γιωργάκης τους φέρει τον Βαγγέλα για σύντροφό του θα πάθουν σοκ κρύβοντάς το βέβαια με περισσή υποκρισία. Οι πλούσιοι θα πάνε σε φιλανθρωπικά γκαλά για τα παιδάκια της Αφρικής που πεινάνε χωρίς να σκεφτούν ότι ένα ζευγάρι από τα παπούτσια τους θα έσωζε περίπου χίλια από δαύτα, οι εργαζόμενοι θα παραπονεθούν για τους μισθούς και την ασφάλιση που δε τους παρέχει το αφεντικό τους αλλά τη Δευτέρα θα είναι έτοιμοι να του γλείψουν τα παπούτσια για να κάνουν καλύτερη εντύπωση, οι φτωχοί θα κάνουν τράκα τσιγάρο και καφέ και θα πουν έχει ο Θεός μωρέ. Οι κομμουνιστές θα φωνάξουν στις πορείες τους και μετά θα πάνε να τα σπάσουν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ με λίγο Βασίλη και Γιώργο. Οι αναρχικοί θα πάνε εξάρχεια να ξοδέψουν τα λεφτά του μπαμπά βουλευτή και της μαμάς δικαστικού κ(λ)άνοντας επανάσταση. Οι βολεμένοι δεξιοί θα νιώσουν εθνικά υπερήφανοι που ο χοντρομπαλάς βαψομαλλιάς αρχηγός τους πήγε σε αντιφασιστική επέτειο και βέβαια οι προβλέψιμοι επαναστάτες της δεκάρας που θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν πως κι αυτοί υπάρχουν. Καθημερινά ατελείωτα παραμύθια η ζωή τους. Παραμύθια δίχως όνομα μα και δίχως ουσία. Ιστοριούλες καθημερινής τυποποιημένης τρέλας. Άχρωμοι άνθρωποι με προβλέψιμα κίνητρα και μικροπρεπείς στάσεις. Α! Ξέχασα να αναφέρω τους εθνικιστές. Εκείνοι με τη μοναδική αξιοπρέπεια που τους έχει απομείνει μετά από τόσες εθνικές προδοσίες και κουκουλώματα της παρακρατικής τρομοκρατίας που μόνο τους αστούς τρομοκρατεί μάχονται και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο της χώρας τους. Σε αυτόν λοιπόν τον τόπο που τόσο πολύ μοιάζει με τον δικό μας η καθημερινότητα κυλά βαρετά κ άχρωμα όπως ακριβώς το σύστημα προστάζει. Τίποτα συγκλονιστικό δε συμβαίνει καθώς οι άνθρωποι ζουν υπνωτισμένοι. Οι εθνικιστές μόνο προσπαθούν να σπάσουν τη μονοτονία του συστήματος με κραυγές αγωνίας και πόλεμο συνειδήσεων. Όντας χρόνια σε αυτό τον Ιερό Αγώνα έχουν μάθει πλέον πολλά. Πώς να φυλάγονται από τους επαρχιώτες και πολλά υποσχόμενους αστυνομικούς, πως να ξεχωρίζουν όταν μια κατάσταση αξίζει να την πολεμήσεις και πότε απλά σε πάνε σα πρόβατο σε σφαγή, πότε να μιλάς γι’αυτά που πιστεύεις και πότε να μιλάνε οι γροθιές σου, με ποιο τρόπο θα αφυπνίσεις περισσότερο κόσμο και με ποιό τρόπο πρέπει να κινηθείς για να επιτύχεις τη Νίκη. Αυτό που μάθαν βέβαια στα τόσα χρόνια τους εκεί είναι η προδοσία! Χιλιάδες πωρωμένοι «συναγωνιστές» μα και χαμηλών τόνων «αξιόλογα» παιδιά πρόδωσαν επί σειρά ετών τους αδερφούς τους, τις Ιδέες τους, τον ίδιο τους τον εαυτό. Γελοιοποιήθηκαν ξανά και ξανά προσπαθώντας να αποδείξουν την αξία τους. Μια αξία φυσικά ανύπαρκτη και κενή. Ακόμα και όταν έτρωγαν τα μούτρα τους πάνω σε δικά τους συμπλέγματα είχαν κάποιον να κατηγορήσουν για την αποτυχία τους. Άλλες φορές συνεργάστηκαν με το κράτος ή με κρατικούς μηχανισμούς και βουλευτές κάνοντας «αγώνα», άλλες φορές συνεργάστηκαν με παρακρατικούς μηχανισμούς ρουφιανεύοντας τα αδέρφια τους ή βγάζοντας όλα τους τα κόμπλεξ με την κάλυψη όσων μέχρι πρότινος έβριζαν και άλλες φορές δημιουργούσαν τις δικές τους φούσκες (φούσκες από φιλοδοξίες ηλιθίων και ματαιόδοξων σχεδίων κάθε λογής αναπηρίας). Μα η αλήθεια είναι πως υπήρχε λόγος που όλοι αυτοί τους έβριζαν και τους κακολογούσαν. Είχαν κάνει κάτι τόσο άσχημο και σοβαρό οι εθνικιστές που τους άξιζε αυτό. Κατάφεραν το δικό τους παραμύθι να το κάνουν Ιστορία και την Ιστορία τους να την κάνουν πραγματικότητα με οποιοδήποτε κόστος χωρίς να φοβούνται ή να δειλιάζουν. Και οι υπόλοιποι μείναν απλά στη αφάνεια. Μείναν στη μιζέρια και στο ανούσιο παραμύθι τους. Ένα παραμύθι δίχως τέλος μα και δίχως κανέναν να το ακούει. Χιλιάδες παραμύθια δίχως χρώμα και κοινό κυκλοφορούν κάθε μέρα σε αυτή τη μακρινή πόλη. Είναι πράγματι θλιβερό. Μια αέναη προσπάθεια για προσοχή για τους προαναφερθέντες, μια ατελείωτη υποκρισία για τους φιλελεύθερους, μια ασταμάτητη μιζέρια για τους κομμουνιστές, μια φοβερή απάθεια για τους βολεμένους δεξιούς, μια εξευτελιστική ψευτιά για τους αναρχικούς. «Είστε τραγικοί κύριοι» σκέφτηκε από μέσα του ο παρατηρητής του μακρινού αυτού τόπου. Δε θα μπορούσε να διαφωνήσει κανένας. Όταν οι Εθνικιστές γράφουν Ιστορία , εσείς θα υποκλίνεστε και θα βυθίζεστε στους ψιθύρους σας. Τα χέρια ψηλά και οι σημαίες κυματίζουν. Οι εχθροί σωπαίνουν και οι φίλοι χαμογελούν. «ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ» αναφώνησαν οι Εθνικιστές. Το ταξίδι του παρατηρητή και του ξεναγού έληξε. Το χαμόγελο δεν έχει σβήσει ακόμα. Ούτε το παραμύθι είχε τελειώσει. Ποτέ δεν τελειώνει.



Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και οποιοδήποτε πρόβλημα να λυθεί με τη συγγραφέα του παραμυθιού σε ώρες Γραφείων!                         ΠΗΓΗ:resistance-hellas.blogspot.com

Ορίστε η Κατάντια μας!

Στα 84 του χρόνια, ο Ραμίζ Αλία, πρώτος πρόεδρος της Αλβανίας μετά την καθεστωτική αλλαγή και συνεργάτης του κομμουνιστή ερυθρού δικτάτορα Εμβέρ Χότζα, ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του κομμουνισμού στην Αλβανία. Είπε ότι την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος υπήρξαν άνθρωποι που έγιναν θύματα της αμέλειάς τους, των δραστηριοτήτων των θεσμικών οργάνων και της μυστικής αστυνομίας. Για αυτά όλα θα έπρεπε να επέμβει η δικαιοσύνη. Στη διάρκεια του κομμουνισμού στην Αλβανία έχασαν τη ζωή τους για πολιτικούς λόγους 6.000 άτομα . Ο Ραμίζ Αλία είχε οριστεί ως ο διάδοχος του δικτάτορα Εμβέρ Χότζα, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα από το τέλος του Β’ παγκόσμιου Πολέμου μέχρι το θάνατό του το 1985, και συνέπεσε να ξεκινήσει τον εκδημοκρατισμό της χώρας μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού στην Ευρώπη το 1989. Διετέλεσε πρόεδρος από τον Απρίλιο του 1991 έως τον Απρίλιο του 1992. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλακή για κατάχρηση εξουσίας. Τουλάχιστον στην Αλβανία ο πολιτικός κόσμος και ο λαός έχουν καταδικάσει τα εγκλήματα του κομμουνισμού . Το κομμουνιστικό κόμμα Αλβανίας που πήγε να το ανασυντάξει πρόσφατα η γυναίκα του Εμβέρ Χότζα βγήκε εκτός νόμου. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αλβανία από την κυβέρνηση Μπερίσα δημιουργήθηκε ένα Ινστιτούτο για την έκθεση των ντοκουμέντων από τις δολοφονίες που έγιναν στην Αλβανία την περιοδο 1946-1983, καθώς και πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες εκπομπές για το ζήτημα. Με λίγα λόγια έχουν στήσει μια εκστρατεία πληροφόρησης ώστε να μάθουν όλοι το τί γινόταν εκείνη τη μαύρη εποχή. Αυτά γίνονται σε μια χώρα που για 45 χρόνια ήταν αντιδημοκρατική. Αν όλα αυτά συνέβαιναν στην Ελλάδα θα έκαναν αναφορά σε αναβίωση του φασισμού και άλλες μπούρδες που συνηθίζουν να λένε άλλα όπως ξέρουμε είμαστε η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη. Ακόμα τα εγκλήματα από τον συμμοριτοπόλεμο οι εγχώριοι μπολσεβίκοι δεν τα έχουν δεχθεί. Ούτε φυσικά έχουν ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και σε περίπτωση που κάποιος ζητήσει δικαιοσύνη τότε είναι φασίστας. Στις χώρες που πέρασε και κυβέρνησε το μισάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς όλα αυτά είναι αυτονόητα ενώ στη χώρα μας τα λένε μόνο οι κακοί φασίστες...

Πυρήνας Ιωαννίνων                                                                                  ΠΗΓΗ:resistance-hellas.blogspot.com

Η σφαγή του Katyń


Ήταν Απρίλιος του 1943, πριν 67 χρόνια, όταν στρατιώτες της Wehrmacht ανακάλυψαν έναν μαζικό τάφο 4.243 νεκρών στο δάσος του Κατύν. Ήταν μόλις το 1/5 των θυμάτων του Στάλιν, αξιωματικοί του Πολωνικού στρατού, ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι, έμποροι, καλλιτέχνες, αστυνομικοί, πολιτικοί αιχμάλωτοι. Το σύνολο των νεκρών 21.768! Η απόφαση υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον "πατέρα" Στάλιν στις 5 Μαρτίου του 1940 προκειμένου να εκτελεσθούν 25.700 Πολωνοί "εθνικιστές και αντιστασιακοί επαναστάτες". Η σφάγη σήμερα είναι παντού ξεχασμένη, όπως φυσικά και τα υπόλοιπα εγκλήματα των σοβιετικών και των συμμάχων, εκτός από την Πολωνία όπου κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα τελετή στη μνήμη των θυμάτων.
Η Βρετανική κυβέρνηση μάλιστα είχε ταχθεί ενάντια στη ανέγερση μνημείου στη Βρετανία! Όταν το 1976 για πρώτη φορά στήθηκε ένα απλό μνημείο στο νεκροταφείο Gunnersbury του δυτικού Λονδίνου, το τοπικό συμβούλιο το αφαίρεσε άρων-άρων. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει με πολύ απλό τρόπο την έμμεση εμπλοκή των συμμάχων, εάν όχι πρακτικά τότε ηθικά, στη σφαγή.
Ο κύριος λόγος τη σφαγής ήταν αυτός της απειλής μιας δυνατής Πολωνίας στα δυτικά σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης, όπως οι Άγγλοι φοβόντουσαν μια ισχυρή Γερμανία στην κεντρική Ευρώπη. Οι φόβοι του Στάλιν και της υπόλοιπης ιεραρχίας μετατράπηκαν στη σφαγή όλης της στρατιωτικής και μορφωμένης τάξης της Πολωνικής κοινωνίας και όλων αυτών που θα μπορούσαν να χτίσουν μια δυνατή Πολωνία. Από εκεί και πέρα, όλοι μας γνωρίζουμε τη μοίρα που ακολούθησε η Πολωνία μετά την πλήρη ένταξη της στη Σοβιετικής Ένωση μέχρι και την πτώση αυτής.                                                                             ΠΗΓΗ:resistance-hellas.blogspot.com

Ας μιλήσουμε για..."Human Rights"! Μέρος Β'

Κι ο Τζώνυ πολέμησε ξανά και ξανά.. Έκαψε αναθρώπους, ισοπέδωσε πόλεις και πρόσφερε Εθνικές Ελευθερίες στους εξουσιαστές της Πατρίδας του, έτσι, για να προσφέρουν στους Λαούς..."Freedom, Democracy and Human Rights". Καμιά φορά αναρωτιότανε ο Τζώνυ.. Πώς γίνεται να πολεμά για την Πατρίδα του τόσο μακρυά απ' αυτήν; Κι αν αυτό γίνεται για χάρη των "Human Rights", πως τα υπερασπίζεται καίγοντας ζωντανούς αυτούς που τους αφορούν; Και γιατί όλοι οι "τόσο διαφορετικοί" αυτοί τύποι να συμφωνούν στην προστασία αυτών των "Human Rights"; Και θέλησε να λύσει τις απορίες του. Άρχισε να διαβάζει. Έμαθε πως κάπου στα Βαλκάνια, σε μια περιοχή που τη λέγανε Κόσοβο, η Πατρίδα του σκότωσε κόσμο πολύ για τα "Human Rights". To ίδιο έκανε πριν χρόνια και στο Βιετνάμ. Το ίδιο και στη Βαγδάτη, έτσι δε λέγανε τη Γη που απελευθέρωσε κι ο ίδιος; Έμαθε πως "Human Right" είναι το δικαίωνα στο γάμο των ομοφυλόφιλων και στην υιοθεσία, όχι όμως των ετεροφυλόφιλων να διατηρήσουν τον Πολιτισμό τους και των παιδιών να μεγαλώσουν σ' ένα κόσμο με υγιείς εικόνες. "Human Right" είναι σε κάποια μέρη η χρήση ναρκωτικών, "Human Right" αρκετά προσοδοφόρο για κάποιους. Για τους υπερασπιστές τους.. "Human Right" είναι στην Ευρώπη η εγκατάσταση μαύρων, κίτρινων και άλλων δύστυχων ανθρώπων, που φύγανε από τις Πατρίδες τους ίσως λόγω των "Human Rights" τους, αλλά όχι και το δικαίωμα των γηγενών Ευρωπαίων, Λευκών στην όψη, να ζουν ήρεμα, ειρηνικά και με τον Πολιτισμό τους στις Πατρίδες τους. "Human Right" είναι, στο σύστημα που συνοδεύει το "Human Rights and Democracy", το δικαίωμα του καπιταλιστή να μεταφέρει τις επιχειρήσεις του σε χώρες μακρινές, όπου 10χρονα αγοράκια, αφού ικανοποιήσουν σε αυτά τις ανώμαλες ορέξεις του, δουλεύουν ώρες ατέλειωτες για ένα κομμάτι ψωμί. Αλλού, πάλι, ακόμη και η Ιθαγένεια είναι "Human Right". Κι ο Τζώνυ άρχισε να καταλαβαίνει.. Πως στον κόσμο τούτο, ό,τι απάνθρωπο κι αντιανθρώπινο περιβάλλεται το μανδύα του ανθρωπιστικού. Πως αυτό το, διαολεμένο, "Human Right" δεν είναι παρά μόνο το ισχυρότερο όπλο των "εκλεκτών" της εποχής του. Το όπλο με το οποίο αυτοί θανατώνουν την Ελευθερία, την Ομορφία, το Δίκαιο της Φύσης, τον Άνθρωπο.. Κι άρχισε να τρέχει σαν τρελός, να κλαίει να καταριέται τον εαυτό του που δεν κατάλαβε πως δίκιο είχε το στόμα του που δε μπορούσε, ή μάλλον δεν ήθελε, να προφέρει αυτή τη φράση. Μίλησε στους ανθρώπους του και σε άλλους πολλούς. Μάταιος κόπος. Αυτός ήταν πλέον "παράξενος". Και, δυστυχώς γι' αυτόν, Αληθινός Παράξενος. Οι άλλοι; Ρομπότ ρυθμισμένα από μια μηχανή απάνθρωπη, ζωντανοί-νεκροί, ζόμπι που με ρυθμό ανατριχιαστικό επαναλάμβαναν "Human Rights". Είπε να φύγει ένα ταξίδι στη Γη των προγόνων του, στη Ευρώπη. Πήγε στη Γαλλία. Το ίδιο. Μόνο ο Jean τον κατάλαβε. Και φύγανε μαζί στη Γη των Τευτόνων. Μόνο ο Jan ήταν ζωντανός. Όλοι μαζί κατέβηκαν στην Πόλη της Παλλάδος. Όπου μονάχα ένας Γιάννης είχε μείνει όρθιος. Τον βρήκαν χαράματα, να Χαιρετά τον Ήλιο κάτω από την Ακρόπολη. Και πήγανε κι αλλού κι αλλού.. Παντού το ίδιο. Λίγοι οι Ζωντανοί. Και δώσαν έναν όρκο, αυτοί οι λίγοι, οι παράξενοι, οι απ' τους πολλούς κυνηγημένοι κι απ' την Ιστορία των "εκλεκτών" καταραμένοι. Να Πολεμήσουν για το Δίκαιο. Που δεν περνά δίπλα, αλλά πάνω απ' τα "Human Rights". Και μ' ένα στόμα είπανε "Απέναντι στον κόσμο τους, οι Ιδέες μας. Απέναντι στις Ιδέες μας, τα 'Human Rights" τους. Μαζί μας; Όσοι ζωντανοί!". Γιατί οι υπόλοιποι δεν είναι μόνο δειλοί, αλλά και ηλίθιοι..                                                                          ΠΗΓΗ:resistance-hellas.blogspot.com

Ας μιλήσουμε για..."Human Rights"! Μέρος Α'

Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μια έννοια που στο άκουσμά της κανείς δε μένει ασυγκίνητος. Μια έννοια για την οποία Αγώνες έγιναν και άνθρωποι θυσιάστηκαν. Μια έννοια που αποτέλεσε την αιτία για τη γέννηση κινημάτων και αποτελεί το απόλυτο άλλοθι δικαιολόγησης κάθε σχεδόν ενέργειας, πολλές φορές ακόμη και αυτής που την αντιστρατεύεται. Δυσνόητο; Ας το πάρουμε αλλιώς.. Ήταν ο Τζώνυ από το Τέξας, που μια μέρα άφησε τις αγελάδες και παρουσιάστηκε για να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας του. Εκεί άκουσε για πρώτη φορά τη φράση "Human Rights". Του την επανέλαβαν πολλές φορές. "Human Rights". Την αφομοίωσε. Άρχισε δειλά-δειλά να την προφέρει με τη γνωστή προφορά του τόπου του. "Human Rights, yeah!", σκέφτηκε. "Είμαι στο σωστό μέρος, στο μέρος που αγαπάνε τον Άνθρωπο και μοχθούν για τα δικαιώματα και την Ελευθερία του.". Έμαθε να πετά βόμβες,να χρησιμοποιεί τ' όπλο του. Έγινε και πιλότος! Του 'κανε εντύπωση που όλα αυτά δεν τα συνόδευαν Εμβατήρια που μιλούσαν για Πατρίδα, Τιμή, Ανδρεία και Πίστη. Παρά μόνο μια φράση..."Human Rights"! Ο καιρός περνούσε κι ο Τζώνυ ήταν περήφανος. Πρόσφερε το κομμάτι του κι αυτός στο Στρατό της χώρας του και, άρα, και στα δικά της συμφέροντα. Έτσι πίστευε. Και πάνω απ' όλα; Στα.."Ηuman Rights"! Μια μέρα έμαθε πως η Πατρίδα τον καλεί. Ανέβηκε στο αεροπλάνο του και του 'πανε ν' ακολουθήσει το σμήνος. Χάρηκε γιατί είχε έρθει η ώρα να πολεμήσει για αυτά τα "Human Righs" που τόσο είχε αγαπήσει κι ας τον δυσκόλευαν άλλο τόσο να τα προφέρει. Δεν κατάλαβε γιατί έφυγε μακρυά, πολύ μακρυά από τη Γη του και τους ανθρώπους του, αλλά σημασία δεν είχε. Θα πολεμούσε για το υπέρτατο Ιδανικό της εποχής του. Έστω και στην Ασία. Κι ενω αυτά σκεφτότανε, η διαταγή ήρθε : "Fire!". Έριξε τις βόμβες του και είδε ανθρώπους ν' ανοίγουν, σπίτια να καίγονται και μανάδες να τρέχουν με τα μωρά τους αγκαλιά. Έμεινε ψύχραιμος. Ήταν ο εχθρός κι η μοίρα του ήταν το τίμημα για τα Δικαιώματά του. Λίγα χρόνια αργότερα τον κάλεσαν και πάλι. Θ' απελευθέρωνε Λαούς ξανά και θα προστάτευε τα "Human Rights" τους. Ανόρεχτα κάπως πήγε, αλλά έπρεπε να κάνει το Καθήκον του. Και πάλι μακρυά, προς Μέση Ανατολή πέταξε. Και πάλι η ίδια διαταγή ,"Fire!", διέκοψε τις σκέψεις του. Άδειασε πάλι τις βόμβες του κι είδε νοσοκομεία να γκρεμίζονται, σπίτια να καταρρέουν και πανικόβλητο να τρέχει το Λαό που πήγε ν' απελευθερώσει. Αναρωτήθηκε, τότε, "Human Rights;". Και παρατήρησε πως για ενός λαού μόνο τα δικαιώματα δεν πήγε να πολεμήσει ούτε και να τον απελευθερώσει. Και πως, πολλοί Λαοί που απελευθέρωσε, τύγχαναν εχθροί του.. Θυμήθηκε τότε πως κάποτε διάβασε μια πολύ παλιά εφημερίδα του παππού του, από την εποχή που εκείνος απελευθέρωσε την Ευρώπη. Έγραφε πως ένας λαός ξεκίνησε πόλεμο με τα dollars του ενάντια σε μια ευρωπα'ι'κή χώρα. Δε θυμόταν τη χώρα, στην ιστορία πότε δεν ήταν καλός. Άλλωστε τη σημασία είχε; Άλλη μια χώρα στις πολλές που η Πατρίδα του απελευθέρωσε, προστατεύοντας τα "Human Rights" του Λαού της. Θυμόταν όμως πώς ήταν ο ίδιος λαός. Τι σύμπτωση! Κάποιος περίεργος του 'χε πει να μην πιστέψει αν ακούσει πως κι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας ανήκε στον ίδιο λαό! Τον πίστεψε, φαινότανε καλός αν και κάπνιζε χόρτο και είχε εμφάνιση πολύ ατημέλλητη. "Ανθρωπιστής" του συστήθηκε και "πασιφιστής"! Τον πέτυχε, μάλιστα, με πλακάτ σε κάποια διαδήλωση που ζητούσε από την Κυβέρνηση την Ελευθερία ενός μακρινού Λαού και την αποστολή Στρατού της Πατρίδας του για την προστασία των "Human Rights" του! Είχε χαρεί τότε ο Τζώνυ, είχε χαρεί γιατί κι ο τραπεζίτης του συμφωνούσε σ' αυτό! Έβλεπε όλους αυτούς τους τόσο διαφορετικούς συμπολίτες του -τραπεζίτες, ειρηνιστες, υπουργούς, ανθρωπιστές- να ξεχνούν τις διαφορές τους και να ενώνονται στ' όνομα της προστασίας των "Human Rights" με τρόπο τόσο αλτρουιστικά ιδεαλιστικό, που να μη διστάζουν να θυσιάσουν ζωές συμπατριωτών τους χωρίς κανένα συμφέρον για τους ίδιους, παρά μόνο για ένα Ιδανικό! Τα "Human Rights"!                                                                                               ΠΗΓΗ:resistance-hellas.blogspot.com

Στα όρια της «πτώχευσης» βρίσκονται 700.000 νοικοκυριά

«Ανοικτούς λογαριασμούς» με τις τράπεζες έχουν τρία στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά, δηλαδή περίπου 2.500.000 ελληνικές οικογένειες. Από αυτές, οι 70.000 έχουν πάψει πλέον να πληρώνουν τις δόσεις τους, πάνω από 700.000 «ζορίζονται» και πληρώνουν με καθυστέρηση, ενώ 600.000 δηλώνουν ότι φοβούνται πως στο άμεσο μέλλον είναι πολύ πιθανό να κηρύξουν «στάση πληρωμών».

Η ελληνική οικονομία, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που αντιμετωπίζει, δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία, υποστηρίζουν οι οικονομικοί αναλυτές. Όμως κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα καταρρεύσουν οικονομικά πολλές χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία η κρίση τα βρήκε να χρωστούν πολλά χρήματα στις τράπεζες και ήδη δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους.
Τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας του υπουργείου Οικονομίας για την κατάσταση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μόνο έντονες ανησυχίες μπορούν να προκαλέσουν, καθώς δείχνουν ότι κοντά ένα εκατομμύριο ελληνικές οικογένειες δεν αποκλείουν καθόλου το ενδεχόμενο να κηρύξουν «στάση πληρωμών», αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Χρέη σε τράπεζες, σύμφωνα με την έρευνα, έχουν το 61% των ελληνικών νοικοκυριών, δηλαδή πάνω από τρεις στις πέντε ελληνικές οικογένειες. Το ποσοστό αυτό σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε περίπου 2.500.000 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία χρωστούν δάνεια ή πιστωτικές κάρτες.
Χρέη
Ο συνολικός δανεισμός των ελληνικών νοικοκυριών ανερχόταν τον περασμένο Φεβρουάριο σε περίπου...

120 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% του ΑΕΠ. Από αυτά, περίπου τα 81 δισεκατομμύρια είναι στεγαστικά δάνεια και τα 36 δισεκατομμύρια καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, το μέσο χρέος για καθένα από τα 2.500.000 νοικοκυριά, ανέρχεται σε 48.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε εισοδήματα σχεδόν τριών ετών για ένα μέσο δημόσιο υπάλληλο. Βέβαια, τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δείχνουν ότι η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά των μέσων όρων της Ευρωζώνης, αλλά αντίστοιχα χαμηλότερα είναι και τα διαθέσιμα εισοδήματα προς κατανάλωση.
Από στοιχεία της Alpha Bank προκύπτει ότι η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών στην Ευρωζώνη ανέρχεται στο 64,2% του ΑΕΠ, είναι δηλαδή περίπου 15 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την ελληνική επίδοση, ενώ χώρες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ.
Ωστόσο, εμφανή είναι τα αποτελέσματα της κρίσης στον δανεισμό των νοικοκυριών. Το Φεβρουάριο η ετήσια αύξηση της δανειακής επιβάρυνσής τους έχει περιοριστεί μόλις στο 2,8%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12,8%. Στα στεγαστικά δάνεια ο ρυθμός αύξησης περιορίστηκε αντίστοιχα από 11,5% σε 3,6% και στα καταναλωτικά από 16% σε 1,1%.
Η έρευνα του υπουργείου Οικονομίας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΠΑ research την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, δηλαδή πριν γίνει αισθητή η απώλεια εισοδημάτων από τους δημοσίους υπαλλήλους, που σημαίνει ότι τα πράγματα σήμερα μάλλον είναι πολύ χειρότερα και θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες. Πάνω από 700.000 ελληνικά νοικοκυριά (το 17,4% του συνόλου) ζουν πλέον οριακά, αφού καθυστερούν σημαντικά την εξόφληση οφειλών για την κάλυψη καθημερινών αναγκών, όπως είναι τα ενοίκια και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ (φως, νερό, τηλέφωνο). Από τα ευρήματα της έρευνας, προκύπτει ότι:
Από τα 2.500.000 νοικοκυριά με χρέη στις τράπεζες, τα 70.000 έχουν σταματήσει πλέον να πληρώνουν τις δόσεις τους.
Πάνω από 700.000 πληρώνουν με καθυστέρηση τις οφειλές τους. Από αυτούς, οι 440.000 πληρώνουν με καθυστέρηση ενός μήνα, οι 250.000 με καθυστέρηση από ένα έως έξι μήνες και οι 20.000 με καθυστέρηση πάνω από έξι μήνες.
Πάνω από 600.000 νοικοκυριά, δηλαδή σχεδόν μία στις τέσσερις οικογένειες που έχουν χρέη, φοβούνται ότι με τα σημερινά ή τα προσδοκώμενα εισοδήματα δεν θα είναι σε θέση στο μέλλον να εξοφλήσουν τα χρέη τους, δηλαδή βάζουν υποψηφιότητα για μία θέση στην περιοχή του «κόκκινου».
Επίσης, το 1/3 αυτών των νοικοκυριών, δηλαδή 820.000 οικογένειες με χρέη, δηλώνουν ότι αφού πληρώσουν τη μηνιαία δόση τους, δυσκολεύονται με το εναπομείναν εισόδημα να τα βγάλουν πέρα τον υπόλοιπο μήνα.
Υπερχρεωμένα σε βαθμό άκρως επικίνδυνο βρίσκονται περίπου 390.000 νοικοκυριά, τα οποία δηλώνουν ότι οι μηνιαίες δόσεις των δανείων τους ξεπερνούν το 60% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Επίσης, υπερχρεωμένα μπορούν να θεωρηθούν και άλλες 450.000 νοικοκυριά, των οποίων οι μηνιαίες δόσεις κυμαίνονται από 41%-60% του εισοδήματός τους. Δηλαδή, συνολικά γύρω στα 840.000 νοικοκυριά, το 1/3 των νοικοκυριών με χρέη και το 1/5 του συνόλου των ελληνικών νοικοκυριών, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν άμεσα τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους, ιδιαίτερα μετά τις δραστικές περικοπές των εισοδημάτων και κινδυνεύουν με απώλεια περιουσιακών στοιχείων.
Δόσεις
Σε πιο λογικά πλαίσιο κινούνται περίπου 1.500.000 νοικοκυριά, το 62% του συνόλου των νοικοκυριών με χρέη, που δηλώνουν ότι η δόση των δανείων τους δεν ξεπερνά το 40% των μηνιαίων εισοδημάτων τους. Χαρακτηριστικό της αλόγιστης πολιτικής που ακολούθησαν πολλές ελληνικές οικογένειες τα προηγούμενα χρόνια είναι και το γεγονός ότι το 11,8% των νοικοκυριών με χρέη, γύρω στα 300.000 νοικοκυριά, δηλώνουν ότι τα χρέη τους ξεπερνούν της αξία της συνολικής περιουσίας τους.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της έρευνας, το 20,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα χρέη δημιουργούν ακόμη και προβλήματα υγείας, ενώ έξι στους δέκα δηλώνουν ότι προκαλούν άγχος, νευρικότητα και ανασφάλεια και τρεις στους δέκα διατάραξη των οικογενειακών και φιλικών σχέσεων. Τι ήταν, όμως, αυτό που τους οδήγησε σε ένα δανειακό άνοιγμα που είναι πολύ δύσκολο ή σχεδόν αδύνατο πλέον να κλείσει;
Οι εσφαλμένες εκτιμήσεις για τις δυνατότητες δανεισμού, απάντησε το 69% των ερωτηθέντων.
Οι επιθετικές πρακτικές των τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια και τα υψηλά επιτόκια, δήλωσε το 60,2%. Περίπου οι μισοί καταναλωτές ζητούν να ενημερώνονται οι καταναλωτές για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε τον δανεισμό από τα μικρά τους χρόνια, μέσω της εκπαίδευσης, ενώ γύρω στο 40% απαιτεί να τεθούν κριτήρια από τις τράπεζες για το ποιους πρέπει να δανείζουν.
Πάνω από το 31% των καταναλωτών δανείζονται μάλλον με εύκολο τρόπο, για την αγορά καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών.
Πάνω από ένας στους πέντε ερωτηθέντες (το 21,3%, 530.000 νοικοκυριά) δήλωσε ότι δανείστηκε για να καλύψει έκτακτες ανάγκες, όπως λόγους υγείας, απώλεια εργασίας.
Επιπλέον, το 3,8% (95.000 νοικοκυριά) προσέφυγε στον δανεισμό για να πληρώσει τα φροντιστήρια των παιδιών, ενώ το 13,9% (350.000 νοικοκυριά) δανείζεται γιατί το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι το 2,5% των δανειοληπτών (πάνω από 60.000 νοικοκυριά) δανείστηκε απλώς για να πάει διακοπές, να κάνει ταξίδια ή για λόγους αναψυχής.
πηγη ΗΜΕΡΗΣΙΑ                                                                                                                               ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ...
http://www.youtube.com/view_play_list?p=89D48F131CFD92C3

Bασισμένη σε ψευδομάρτυρες η αυτοψία για τη δολοφονία του Αλέξη- Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δίκη


Νέα συγκλονιστικά δεδομένα προέκυψαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, όπου δικάζονται οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αστυνόμου Δήμου Μηνούδη, που διενήργησε αυτοψία, το βράδυ της δολοφονίας και ήταν παρών στην αυτοψία του ανακριτή, προέκυψαν ανατροπές στα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπόθεσης.
Τόσο ο κ. Μηνούδης όσο και ο προϊστάμενός του στο Τμήμα Εγκλημάτων... κατά Ζωής Κωνσταντίνος Κουζέλης, φαίνεται να είχαν πει στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της 21ης Δεκεμβρίου 2008 στον τόπο του εγκλήματος, ότι άγνωστη γυναίκα, κάτοικος της οδού Τζαβέλα, τους υπέδειξε το σημείο που στεκόταν το θύμα και βάσει της υπόδειξης αυτής προσδιορίστηκαν οι θέσεις θύτη και θύματος, αλλά και το σημείο εξοστρακισμού της σφαίρας του Επαμεινώνδα Κορκονέα, χαμηλά σε διακοσμητική μπάλα του οδοστρώματος.
Ο κ. Μηνούδης όταν κατέθεσε πριν λίγο καιρό στο δικαστήριο, είπε, μετά από πίεση της έδρας, ότι η γυναίκα αυτή ονομάζεται Αντα Τζορμπατζιούδη και επέμεινε ότι επικοινώνησε μαζί του για μία και μόνη φορά στις 21/12/2008 και στον ανώτερό του κ. Κουζέλη, που του είχε δώσει το τηλέφωνο, υπέδειξε τις επίμαχες θέσεις θύτη και θύματος. Και η ίδια όταν κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, επιβεβαίωσε τον κ. Μηνούδη.
Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου, ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Μηνούδη από τα οποία προκύπτει ότι ο αστυνομικός είχε επικοινωνία με την κ. Τζορμπατζιούδη το βράδυ της δολοφονίας και είχε αλλεπάλληλες συνομιλίες μαζί της την ημέρα της αυτοψίας του ανακριτή.
Όπως ανέγνωσε η κ. Παπαβασιλείου, στις 7/12/2008, στις 12:16 τα μεσάνυχτα -περίπου τρεις ώρες μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου- ο κ. Μηνούδης κάλεσε την κ. Τζορμπατζιούδη και μίλησαν για 53 δευτερόλεπτα, ενώ στις 12:29 τα μεσάνυχτα η γυναίκα κάλεσε τον αστυνομικό και μίλησαν για 31 δευτερόλεπτα. Στις 21/12/2008 κατά την αυτοψία του ανακριτή στην οδό Τζαβέλα καταγράφονται αλλεπάλληλες κλήσεις των δύο προσώπων που ξεκινούν στις 7:58 το πρωί με κλήση της γυναίκας προς τον κ. Μηνούδη και ολοκληρώνονται στις 13:46 το μεσημέρι και πάλι με κλήση της γυναίκας προς τον αστυνομικό.
Συνολικά, εκείνη την ημέρα έχουν καταγραφεί μεταξύ τους 8 κλήσεις, ενώ και οι δύο στις καταθέσεις τους έχουν μιλήσει για μία κλήση της γυναίκας προς τον αστυνομικό λίγο πριν τις 10 το πρωί.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε: "Επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Αγωγή κατήγγειλε, ότι δηλαδή η κ. Τζιορμπατζιούδη διέπραξε ψευδορκία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου", γι' αυτό και ζήτησε τη δίωξή της. Όταν το σχετικό αίτημα που υποβάλαμε απορρίφθηκε, η κ. Τσαλικιάν υπέβαλε μήνυση εναντίον της. Επίσης και για τον κ. Μηνούδη η Πολιτική Αγωγή διατύπωσε την τεκμηριωμένη καταγγελία ότι δεν λέει την αλήθεια. Σήμερα αποδεικνύεται ότι τόσο η ψευδομάρτυρας Τζιορμπατζιούδη όσο και ο ψεύδορκος Μηνούδης ήταν από το βράδυ της δολοφονίας σε άμεση επικοινωνία. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μηνούδης ήταν εκείνος που από την πρώτη αυτοψία επιχείρησε να εξοικονομήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς μιλώντας για συμπλοκές. Η Πολιτική Αγωγή επιμένει ότι τόσο η βιντεοσκόπηση της κ. Βαλιάτζια (σσ. αυτόπτης μάρτυρας) όσο και οι επίσημες εκθέσεις των πραγματογνώμων δίνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις και απεικονίζουν τόσο το δραματικό συμβάν όσο και τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων". Ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του αναφέρει: "Οι υποψίες μας έγιναν βεβαιότητα. Αμέσως πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των Κουζέλη και Μηνούδη και για ψευδορκία κατά της Τζιορμπατζιούδη και Ραφτόγιαννη, ειδικού συμβούλου της οικογένειας Τσαλικιάν, πρώην προϊσταμένου της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής, διότι όλοι μαζί αυτοί οργάνωσαν την εξαπάτηση του τακτικού ανακριτή κ. Φώτη Βλάχου και άλλαξαν εντελώς όλες τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν το βράδυ της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, άλλαξαν τη θέση του θύματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των Κορκονέα και Σαραλιώτη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού με όλες αυτές τις αλλαγές εμφάνισαν ψευδώς τον Κορκονέα σε άλλη θέση, το σημείο εποστρακισμού αλλού, και το κυριότερο απ' όλα, τη θέση του θύματος αλλού".
Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε ότι θα επαναφέρει στο δικαστήριο το αίτημα για άρση απορρήτου του τηλεφώνου των κ.κ. Κουζέλη και Ραφτόγιαννη, καθώς και θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα για την κ. Τσαλικιάν και τον τότε συνήγορο της οικογένειας. Είπε επίσης ότι θα ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή στο δικαστήριο για επανεξέταση των Μηνούδη, Κουζέλη και Τζιορμπατζιούδη.

Πηγή: nooz.gr                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Η αυτοκτονία του Περικλή Γιαννόπουλου-100 χρόνια απο τον θάνατό του



Όπως ένας άλλος λάτρης του ελληνισμού, ο Γερμανός Νίτσε που αυτοκατεστράφη και απεβίωσε φρενοβλαβής, το 1900, δέκα χρόνια προ του Γιαννόπουλου, υπογράφοντας «Διόνυσος» - έτσι και ο Γιαννόπουλος, που υπέγραφε «Θάνατος», ηθέλησε να κάψη όλα του τα έργα και όλες του τις φωτογραφίες! Επί μίαν ολόκληρη ημέρα έκαιγε όγκους χειρογράφων του, μεταξύ αυτών και το χαμένο για πάντα έργο του, «Αρχιτεκτονική»! Ετριγύριζε τα βράδυα στην Αθήνα, ξαπλωμένος σε ανοικτή άμαξα γεμάτη από άνθη πασχαλιάς. Από καιρό είχε την πρόθεση να αυτοκτονήση και το επραγματοποίησε στις 10 Απριλίου 1910. Την προηγουμένη το βράδυ, πίνοντας μπύρα στο Σύνταγμα με φίλους, τους εδιάβασε «Το τριαντάφυλλο και το αηδόνι», του Άγγλου Όσκαρ Ουάϊλδ, που είχε μεταφράσει ο ίδιος.
Ας παρακολουθήσουμε την, απίστευτη έως μυθική, σκηνή της αυτοκτονίας του όπως την περιγράφει -βασιζόμενος στις περιγραφές των εφημερίδων των Αθηνών εκείνων των ημε ρών- ο Δ. Λαζογιώργος-Ελληνικός, στον Πρόλογο των «Απάντων» του Π. Γιαννόπουλου (1963):...
«Την επομένη, μ' όλη τη δυνατή βροχή, ο Γιαννόπουλος, ντυμένος στα ολόλευκα, με άσπρη φανέλλα, κάλτσες καμωμένες στη Θεσσαλία και γάντια γκλασσέ, πήρε ένα αμάξι και έφθασε στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού έφαγε στο χάνι, ζήτησε απ' τον αμαξά να ξεζέψη ένα άλογο. Το πήρε, καβάλλησε και προχώρησε στην ακτή. Μπροστά στο κύμα αλείφτηκε αρώ ματα, στεφάνωσε με αγριολούλουδα το κεφάλι και κάλπασε προς τα κύματα, μέσα στην ανοι ξιάτικη νεροποντή, έχοντας πάνω του ένα σακκουλάκι με βαρύδια. Σαν έφτασε έτσι καβάλλα, στα βαθειά νερά, γύρισε το άλογο προς την ακτή και κρατώντας το με τονα χέρι πυροβόλη σε με τ' άλλο στον κρόταφό του και χάθηκε μέσα στα κύματα, ενώ το άλογο ξαναγύρισε αγριεμένο στην ακτή. Μετά από δύο βδομάδες η θάλασσα έβγαλε το πτώμα του στην παραλία της Ελευσίνας».
Στο ημερολόγιό του ο Ίων Δραγούμης έγρα ψε αμέσως: «Μου φαίνεται πως τώρα που έφυγε κείνος είναι ανάγκη να φορτωθώ [μέχρι τη δολοφονία του ιδίου το 1920], όλα τα βάρη εκείνου. Και γι' αυτό έχω πολλή δουλειά, πάρα πολλή δουλειά. Ούτε μια στιγμή της ζωής μου δεν πρέπει να χάσω»...
Βεβαίως και είχε συνεχιστές ο Γιαννόπου λος, όπως ο Άγγελος και η Εύα Σικελιανού με την εξανθρωπιστική Δελφική Ιδέα, όπως και ο αρχιτέκτων Δημήτρης Πικιώνης, οι οποίοι όμως δεν ηδυνήθησαν ποτέ να τον φτάσουν.
Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, στην εφημερίδα «Αθήναι», της 15ης Απριλίου 1910, πέντε μόλις ημέρες μετά την αυτοκτονία του Γιαννόπουλου, υπενθύμισε τον σάλο που είχε δημιουργήσει το 1906, η δημοσίευση του έργου του Γιαννόπουλου, «Νέον Πνεύμα». Μεταξύ των άλλων ο μπουρλοτιέρης Γιαννόπουλος είχε γράψει: «Μη σας ξαφνίζει η χαμηλότης της γλώσσης. Κανένα γλωσσικόν κατέβασμα δεν θα κατώρθωνε να ζωγραφίση την ποταπότητα των ελληνικών πραγμάτων... Εσκοτώσατε την ελληνικήν νεότητα, και το έθνος χωρίς νεολαίαν είναι άνοιξις χωρίς άνθη... Κάτω η Ελλάς των ψήφων, των μισθών, των χαρτοπαικτών και των βουλευτών!... Ιδού η Ελλάς σας. Η Ελλάς των δικηγορίσκων, υπαλληλίσκων και βουλευτών... Αναβαπτισθείτε εις το θείον φως της γης σας και εις τα παραδείσεια ελληνικά νερά. Θα εξέλθετε ζωντανοί [εξ ου και το βιβλίο του Δραγούμη του 1911, «Όσοι ζωντα νοί»] και θα εξέλθετε Έλληνες... Εάν ερωτηθήτε οι Ελλαδικοί, αυτή είναι η Ελλάς την οποία ωνειρεύθησαν οι φουστανελάδες πάπποι σας; Θα απαντήσετε, βεβαίως όχι... Αλλά όχι μόνον σεις, αλλά και τα έσχατα ψηφοφόρα και βουληφόρα καρατομήσιμα κτήνη, εάν ερωτηθούν, θα σας απαντήσουν, όχι... Εφόσον υπάρχει βου λευτής, αδύνατον να ύπαρξη νόμος»!
Ο Ξενόπουλος στο άρθρο του είχε επισημά νει πως «όταν εφάνη το Νέον Πνεύμα το ανελύσαμεν... καθήκον μας τότε να υψώσωμεν όσον ηδυνάμεθα την ασθενή φωνήν μας... και προ πάντων από τον «Νουμάν», μολονότι δεν είμεθα τακτικοί συνεργάται του, ακριβώς διότι εφοβούμεθα, ότι δια τα βιβλία του Γιαννόπουλου, ο οποίος αρκετά εκακομεταχειρίσθη τον Ψυχάρην και Παλαμάν, δεν θα εγίνετο ο δίκαι ος λόγος εις το όργανον των ψυχαριστών». Πράγματι, ο Δημήτρης Ταγκόπουλος στον Νουμά είχε γράψει το παρακάτω επίγραμμα: «Γι' αυτό το Νέον Πνεύμα σου, σου πρέπει, Περδικλέα, ένα μπουγαδοκόφινο, για περικε φαλαία!»

 Ο Περικλής Γιαννόπουλος  σαφώς και δεν ήταν μόνο λόγιος, λογοτέχνης και δημοσιογράφος, όπως συνήθως τον παρουσιάζουν με ελάχιστα λόγια ελάχιστες εγκυκλοπαίδειες. Ήταν ο οραματιστής του ελληνισμού, ο άγιος της ελληνικής νεολαίας, το αηδόνι της ελληνικής γης! Όπως μας λέει ο ανηψιός του, γνωστός συγγρα φέας και ερευνητής Γιάννης Γιαννόπουλος, ο τάφος του υπήρχε μέχρι πριν πέντε-έξι δεκαε τίες στο νεκροταφείο της Ελευσίνας. Όταν όμως αποφασίστηκε η νέα διαμόρφωση της πόλης, μια... μπουλντόζα ισοπέδωσε τον χώρο του νεκροταφείου για να γίνει πλατεία. Στην «Ελλάδα των ψήφων, των μισθών, των χαρτοπαικτών και των βουλευτών» ποιος θα ενδιαφερόταν νια τον τάφο του Περικλή Γιαννόπουλου;]




Βγήκαν από το απόγευμα τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίσουν...

Και 5,01% και μετά από ομοφωνία των χωρών της Ευρωζώνης και ΔΝΤ και οι Τράπεζες στο όριο!!! Και οι παπαγάλοι πανηγυρίζουν!!!!
Βγήκαν από το απόγευμα τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίσουν ότι δήθεν το Reuters μετέδωσε πως συμφώνησαν στην ΕΕ να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα με χαμηλό επιτόκιο...

Οι «έγκυροι» δημοσιοκάφροι παραπληροφορούν τον κόσμο ότι θα μας δοθούν δάνεια με επιτόκιο 3,76% και γι αυτό χαμογελάνε στην Κυβέρνηση... μάλιστα επικαλούνται και το Reuters!!!

Επειδή προφανώς ο έγκυρος δημοσιοκάφρος, αριστερά, δεν ξέρει αγγλικά, να τον ενημερώσουμε ότι το Reuters λέει ότι θα μας δοθούν δάνεια με καπέλο 350 μονάδες βάσης...

όπερ σημαίνει 5,01% και όχι 3,76%...

Το σημαντικότερο βέβαια δεν το λένε:

«Any disbursement would require the unanimous agreement of the 16-nation euro zone»

Και επειδή ο αμόρφωτος δεν ξέρει αγγλικά, του το μεταφράζουμε:

«Κάθε εκταμίευση θα απαιτήσει την ομόφωνη συμφωνία των 16 Κρατών της Ευρωζώνης»...

Το οποίο σημαίνει μια τρύπα στο νερό αν δεν συμφωνήσουν πάλι οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί που αντιδρούν...

Επίσης κρύβουν ότι το Reuters λέει:

«any emergency loans would be made on terms almost identical to standard IMF bailouts»

Μεταφράζουμε πάλι για τον αμόρφωτο:

«κάθε δάνειο θα δοθεί με όρους σχεδόν παρόμοιους του ΔΝΤ»

Μέχρι τώρα έχουμε λοιπόν:
Και 5,01% και μετά από ομοφωνία των χωρών της Ευρωζώνης και ΔΝΤ!! Ωραία τα κατάφεραν!!

Όλα αυτά τα ψέμματα και η παραπληροφόρηση βέβαια αποσκοπούν στο να θαφτεί η είδηση ότι η Fitch μας υποβάθμισε δυό ολόκληρες κατηγορίες και οι Τράπεζές μας αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα παρά την απόφαση του Τρισέ, της 25ης Μαρτίου, να συνεχίσει η ΕΚΤ να δέχεται ομόλογα από Κράτη με αξιολόγηση ΒΒΒ-...

Τώρα η Fitch μας έριξε στο ΒΒΒ-, δηλ ακριβώς στο όριο και μια νέα υποβάθμιση (ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και οι άλλοι οίκοι) θα σημάνει αυτόματα ότι οι Τράπεζες δεν θα μπορούν να δανειστούν από την ΕΚΤ καταθέτοντας ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου σαν εγγύηση... και αυτό φανταζόμαστε όλοι τι σημαίνει!!!

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Δάνεια με 5,01%, μετά από ομοφωνία των χωρών της Ευρωζώνης, με όρους ΔΝΤ και τις Τράπεζες στο όριο να μην μπορούν να δανειστούν από την ΕΚΤ!!!

Και οι παπαγάλοι πανηγυρίζουν!!!

ΥΓ. Ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί δεν βάζουν λινκ στις πηγές τους... για να μπορούνε να μας πασάρουν ότι θέλουν...
πηγη ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ                                                                                                                           ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΘΕΣΤΑΤΟΣ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .


Αυτό είναι το εκπληκτικό (και «θαμμένο» απ' όλα τα ΜΜΕ) απόσπασμα τής συνεντεύξεως τού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου στον Σταύρο Θεοδωράκη, που μεταδόθηκε από το «Mega» τα μεσάνυχτα τής Κυριακής των Βαΐων 28 Μαρτίου 2010: Ο μέγιστος ανθέλλην Ιερώνυμος, τουρκαλβανικής καταγωγής, δηλώνει δημοσίως (0:54 τού βίντεο) πως γι' αυτόν δεν υπάρχουν Έλληνες και βάρβαροι, γι' αυτό και ταΐζει τόσο πρόθυμα τους μελαμψούς λαθρομετανάστες που έχουν εισβάλει στην χώρα μας... Μέγιστος ανθέλλην ο άνθρωπος, αλλά συνάμα και αμαθέστατος ! Αποδεικνύεται τελικά, πως πρέπει να κάνει κανείς τις κατάλληλες ερωτήσεις, για να ξεράσουν κάποιοι, αυτό που πραγματικά κρύβουν βαθιά εντός τής καταβρώμικης ψυχής τους...
ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤA ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΣ ΤΟΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗ.

ΠΗΓΗ:http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/04/blog-post_4397.htm

FERRARI 599 GTO:Τα πρώτα στοιχεία για την… απόλυτη Ferrari!

http://img.protothema.gr/434B6F29628FA18A30707846F91D6EEC.jpg
  • Η GTO είναι η απόλυτη Ferrari!
  • Αποδίδει 670 PS και πιάνει τα 0-100 km/h σε 3,35 sec
  • «Ρίχνει» ένα δευτερόλεπτο στην Enzo στην πίστα του Fiorano

Σχεδιάστηκε για να αποτελέσει την απόλυτη Ferrari με «άδεια» να κυκλοφορεί στους δρόμους και σε όποιο σημείο και αν ψάξετε δεν θα κρύψει τις αγωνιστικές της καταβολές. Για να αντιληφθεί κανείς πόσο γρήγορη είναι η νέα Ferrari αρκεί να σας πούμε πως σε τεστ που έγιναν στην πίστα του Fiorano η 599 GTO σημείωσε χρόνο 1:24 sec και «έριξε» ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο στην Enzo!
H 599 GTO είναι ένα πανίσχυρο supercar που εξοπλίζεται με V12 κινητήρα 6,0 λίτρων αποδίδοντας 670 PS και 619 Nm ροπής. Τα 1.495 kg του αμαξώματος επιταχύνονται σε 3,35 sec για τα πρώτα 100 km/h ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 335 km/h.



Για τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις η GTO μπήκε… σε δίαιτα με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, κεραμικά δισκόφρενα και ελαφρύτερο κιβώτιο έξι σχέσεων με χρόνο αλλαγής 60 millisec.
Σε σχέση με την απλή 599 οι μηχανικοί της Ferrari έχουν αλλάξει τους προφυλακτήρες, τα σποίλερ και τον πίσω διαχύτη με μεγαλύτερο βελτιωμένο για καλύτερη αεροδυναμική. Χάρη σε όλες αυτές τις αναβαθμίσεις η 599 GTO παράγει κάθετο αεροδυναμικό φορτίο 144 kg με ταχύτητα 193 km/h.

ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Οι ξεφτίλες του ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ…

 Το λαθρομεταναστάκι στα εξωτερικά και το δικό μας παιδί στη ζήτα…

Μετά από πολλές προσπάθειες που γίνανε για την μικρή Μαρία που πάσχει
από σάρκωμα (καρκίνο) σε ηλικία μόλις 9 ετών και χρειάζεται για να νικήσει
την μεγάλη μάχη που δίνει μία επέμβαση στο εξωτερικό αξίας 500.000 ευρώ
τα χρήματα δεν μαζεύτηκαν ούτε στο ελάχιστο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα.
Το περιστατικό είναι εξακριβωμένο στο όνομα της κοπελίτσας που ακούγεται
στο όνομα Μαρία Μ. και κατάγεται από την Κατερίνη.

Κι όμως λεφτά για το Αφγανάκι υπάρχουν.

Για το Ελληνόπουλο ΟΧΙ

Το Ελληνόπουλο που οι προγονοί του πλήρωσαν φόρο αίματος για την υποδομή
της χώρας μας, δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις υποδομές και τα κεφάλαια
της υγείας που οι γονείς του και οι προγονοί του πλήρωσαν με χρήμα και θυσίες ζωής,
αντίθετα ένα Αφγανάκι, που μπήκε στη χώρα παρά τη θέληση των Ελλήνων πολιτών,
του παραχωρήσανε τα δικαιώματα των παιδιών μας στο όνομα του ‘ανθρωπισμού’

http://triantafyllidispanagiotis.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html                             
 ΠΗΓΗ:deltio11.blogspot.com

Τα Ψέματα Αστυνομίας-Παπαγάλων για τον Αφγανό

Η φωτογραφία ντοκουμέντο τους διαψεύδει

«Να συλληφθούν οι δολοφόνοι», ζήτησε και πάλι σήμερα ο «πατέρας» του 15χρονου
Αφγανού. Ο κ. Βούγιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτείας στην οικογένεια Νατζαφί.Η Εκκλησία του Λιάπη θα μεριμνήσει για τη στέγαση σε κατοικία στην Πεντέλη, τη διατροφή και το ρουχισμό της αφγανικής οικογένειας, ώστε να τους «κλείσουν το στόμα».

Λοιπόν τους «δολοφόνους» τους γνωρίζουν οι εργοδότες του «Πατέρα».Αυτοί που έδωσαν την βόμβα με το ελαττωματικό ρολόι στο παιδί.
Όλο το «σενάριο» διαψεύδεται από τη φωτογραφία-ντοκουμέντο, από τη σκηνή του εργατικού ατυχήματος.

Είπαν: Η 10χρονη κόρη της που έχει τραυματιστεί, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε.

Ψέμα. Δεν υπάρχει ούτε ταξιδιωτικός σάκος και ούτε κάδος απορριμμάτων (FOTO 2).
Είπαν: Ο γιος πλησίασε είδε ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο γι' αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο και πήρε τον σάκο να τον πετάξει. Τότε σημειώθηκε η έκρηξη.
Ψέμα. Η βόμβα βρισκόταν κρυμμένη μέσα στο μπουφάν του. Για αυτό όταν εξερράγη τον ξεκοίλιασε . Το παιδί εκτινάχθηκε στα σκαλιά από την έκρηξη .Το σώμα του απορρόφησε την έκρηξη και δεν έπαθαν τίποτα τα δενδρύλλια.
Η φωτογραφία μιλάει μόνη της. Και τη δημοσιεύουμε για να σταματήσουν τα ψέματα. Το τραύμα, είναι στη κοιλιακή χώρα και όχι στα πλευρά και δεν υπάρχει κάδος.


ΥΓ.Πρός συνεργάτες κ. Προ-πο.Έχουμε σειρά λεπτομερών φωτογραφειών.Μαζευτείτε.Τέρμα τα δίφραγγα ,πως το λένε!                            ΠΗΓΗ:deltio11.blogspot.com

ΜΕ ΠΑΠΑΤΖΗΔΙΚΕΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ.

Η επίσκεψη του Δρούτσα στην Αγκυρα, είναι μεταξύ άλλων και αποκαλυπτική, για την ύπουλη συμπαιγνεία μιας εθνικά ρευστής πολιτικής ( και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τη στιγμή που την ασκούν πολιτικοί με ρευστή εθνική συνείδηση) με τους πολιτικούς αναλυτές των ΜΜΕ, στη συντονισμένη προσπάθεια μέσω της οποίας επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι του αντεθνικού πισωπερπατήματος και να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες ανεπίτρεπτες εθνικές παραχωρήσεις.


Εν πολλοίς, η προσπάθεια αναβίωσης μιας πρωτοφανούς για τις διακρατικές σχέσεις, «τεχνικής μεθοδολογίας», που βαφτίστηκε οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, και η οποία απέτυχε παταγωδώς αφού από το 1999 έως σήμερα, έχει αποδυναμώσει αισθητά τη διαπραγματευτική τακτική της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και εκχωρεί συστηματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη, επιχειρείται να εμφανιστεί ως μέγα διπλωματικό επίτευγμα.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εμφανίζουν επίσης ως εντυπωσιακό το γεγονός πως στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, δεν υπήρξε από καμία πλευρά αναφορά στα «καυτά και ενοχλητικά θέματα» που ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στις διμερείς σχέσεις.



Αναδεικνύουν και πάλι την παπανδρεϊκή παρλαπίπα περί «μερίσματος ειρήνης», ως σπουδαίο μεγαλούργημα, αποσιωπώντας σκόπιμα πως το όποιο τέτοιο μέρισμα εξαργυρώνεται στο ταμείο των εθνικών επιτυχιών και προτεραιοτήτων. Κι αυτές οι κατρουλούδες της πολιτικής σκέψης, αν πάνε στο ταμείο με το κουπονάκι αυτού του μερίσματος, θα γελάνε μαζί τους ακόμα και οι κότες, και το μόνο που θα εισπράξουν .θα είναι ο χλευασμός για τις προσκυνημένες πένες τους και τις προσκυνημένες πολιτικές τους.


Επιχειρούν τέλος να εμφανίσουν ως περίπου εθνικό θρίαμβο, τη συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, παραβλέποντας πως το μόνο που συνιστά αυτό το θέατρο υποκρισίας, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια πετυχημένη διαρκούς ισχύος διασφάλιση της δυνατότητας της σχεδιασμένης τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, να εμβολίζει το σύνολο του πολιτικού και επιχειρησιακού προβληματισμού εκτουρκίζοντας επί της ουσίας τις κορυφαίες του προτεραιότητες αλλά και την ουσία της εξωτερικής μας πολιτικής.

Με δύο λόγια…

Μέσα από μια προσχηματική επίσκεψη, ο Δρούτσας ως deliverάς του θίασου των Παπατζήδων, αυτό που τελικά διεκπεραίωσε ήταν την - αντ αυτού – προσυπογραφή και επισημοποίηση του τουρκικού πακέτου προτεραιοτήτων.

Επί της ουσίας…

1. Η αποσιώπηση των «καυτών θεμάτων» δεν ισομοιράζει ωφελήματα ανάμεσα στην Τουρκική αλητεία και την ελληνική ανεκτικότητα....
Συγκαλύπτει το πρόβλημα…
Εξισώνει τον ένοχο με το θύμα...
Διαιωνίζει την ανεκτικότητα…
Νομιμοποιεί τετελεσμένα…
Σπρώχνει κάτω από το χαλί κρίσιμα θέματα…
Και τέλος θυσιάζει κρίσιμες εθνικές προτεραιότητες και δίκαια, στο βαθμό της διπλωματίας των επικίνδυνων τσαρλατάνων και των κοινών ανακοινωθέντων.

Ο μόνος οφελημένος από την αποσιώπηση των "καυτών θεμάτων" είναι η ίδια η Τουρκία η οποία και τα προκαλεί.

Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή ηλίθιος είσαι ή δωσίλογος… Διαλέξτε !!!

2. Οι απόπειρες αναβίωσης λύσεων δοκιμασμένων και απόλυτα αποτυχημένων που πισωγύρισαν τα εθνικά μας συμφέροντα, δε συνιστά διπλωματική εναλλακτική λύση στη διαχείριση των εθνικών προτεραιοτήτων, αλλά καταδεικνύει...
Ανεπίτρεπτο ραγιαδισμό...
Επικίνδυνα φοβικά σύνδρομα και...
Ταπεινωτική σκέψη.

Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή παντελώς ανίκανος είσαι ή δωσίλογος… Διαλέξτε !!!

3. Η συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβούλιου Στρατηγικής Συνεργασίας, πολύ δε περισσότερο όταν δε συνοδεύεται από μια ισχυρή, αποφασιστική, ξεκάθαρη, ασυμβίβαστη και καταλυτικά παρεμβατική εξωτερική πολιτική απέναντι στην προκλητική τουρκική αλητεία...

Τότε το μόνο που κάνει είναι να εκχωρεί ακόμα ένα κομμάτι κυριαρχικών δικαιωμάτων και να νομιμοποιεί λογικές συνδιαχείρισης προς όφελος του αποφασισμένου να προκαλεί αδίστακτα και να αποθρασύνεται. 

Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή παντελώς άχετος με την πραγματικότητα είσαι ή δωσίλογος…. Διαλέξτε !!!

Τέλος όταν επιχειρείς με τις επιλογές και την πολιτική σου στάση στη διπλωματική σκακιέρα να διαχειρίζεσαι έναν αντίπαλο ο οποίος δεν κρύβει τις προθέσεις του, και αυξάνει καθημερινά με τη στάση του τον αριθμό των αδικοχαμένων δικών σου εθνικών ηρώων στο Αιγαίο, ώσαν να έχεις απέναντί σου το Λύκειο των κορασίδων…

Τότε δε χωρά καμία απολύτως αμφιβολία.

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Του Γιάννη Κουργιαννίδη
εκδότη του περιοδικού ΕΝΔΟΧΩΡΑ
δημοτικού συμβουλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.



«Ο θάνατος του Σωκράτη». Πίνακας του Ζακ-Λουί Νταβίντ (1748-1825).
«Τι τηνικάδε αφίξαι, ω Κρίτων;» (Τι σε έφερε τέτοια ώρα εδώ Κρίτωνα;) ρωτά ο Σωκράτης τον μαθητή του, στο γνωστό πλατωνικό έργο. Φυσικά ο Έλληνας σοφός καταλάβαινε πολύ καλά τον λόγο της άκαιρης επισκέψεως του μαθητή του, που του κόμιζε το δέλεαρ της αποδράσεως, έχοντας ήδη κανονίσει τα σχετικά με την εξαγορά των δεσμοφυλάκων, ώστε να αποφύγει τον θάνατο.
Ο μοναδικός διάλογος, που αναπτύσσεται στην συνέχεια μεταξύ των δύο ανδρών, αποτελεί έναν ύμνο στο χρέος απέναντι στην πατρίδα, στους νόμους της και στις αξίες της. Η εθελούσια κάθοδος του Σωκράτη στον Άδη ενσαρκώνει το αξιακό σύστημα των Ελλήνων, που περικλείεται στην φράση: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον».
Και φυσικά αναφερόμαστε σε μία πατρίδα που τις αξίες της υπερασπιζόταν η πλειονότητα της ηγεσίας της, πολιτικής, πνευματικής και στρατιωτικής. Μία πατρίδα που ακόμη και με μία λανθασμένη απόφασή της ήταν σεβαστή και η υπακοή στους νόμους της ήταν αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη. Μία πατρίδα που οι πολίτες της ήταν Έλληνες, ζούσαν και πέθαιναν ως Έλληνες. Αυτή η πατρίδα είναι πρωτίστως οι άνθρωποί της. Αυτή η πατρίδα είναι δυστυχώς ζητούμενο στις μέρες μας. Η πατρίδα των Ελλήνων!
Έλληνας σίγουρα δεν γίνεσαι. Έλληνας γεννιέσαι. Κι αυτό όμως μικρή σημασία έχει, αν δεν ζήσεις και προπαντός αν δεν πεθάνεις ως Έλληνας. Και για να γίνει αυτό κανόνας πρέπει πρώτα να γίνει διδαχή. Και για να γίνει διδαχή, πρέπει πρώτα να γίνει πράξη, να γίνει παράδειγμα, από τους λίγους εναπομείναντες Έλληνες σ’ αυτήν την χώρα. Πόσοι, αλήθεια, από τα μπουμπούκια του ελλαδίτικου δημόσιου ανθόκηπου τιμούν την καταγωγή τους και την κληρονομιά τους; Πόσοι μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα με την βιοτή τους; Για πόσους από αυτούς θα δεχθεί αγόγγυστα ο Έλληνας να υπακούσει και να υποταγεί ακόμη και σε εξόφθαλμα λανθασμένες εντολές και αποφάσεις τους;
Επιβάλλεται πια να δούμε πολύ πιο μακρυά από τους περιορισμένους ορίζοντες της σημερινής πραγματικότητας. Ευρύτερα των περιχαρακωμένων «επιλογών» στις οποίες μας εγκλωβίζει το κυρίαρχο σύστημα. Η «νέα» πατρίδα μας δεν μπορεί παρά να έχει το άρωμα της «παλιάς», την ανάμνηση της παιδικής ηλικίας της, αλλά και τον δυναμισμό της θέλησης για ανάσταση, την αυταπάρνηση του βολέματος και της ευδαιμονίας, την ανιδιοτέλεια και την ευθύτητα των πολιτών της, τον αλτρουισμό και την άμιλλα. Ιδιότητες άγνωστες ή ξεχασμένες στην εποχή μας. Έχουμε σίγουρα πολύ δρόμο μπροστά μας...
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 8ης Απριλίου 2010 της εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ                                                                                                           ΠΗΓΗ:eoniaellhnikhpisti.blogspot.com