ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Βράζει η Λακωνία για τους "τσιγγάνους"

"Βράζει" η αστυνομία και η κοινωνία Σπάρτης και Λακωνίας από τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των παραβατικών "τσιγγάνων"...
Δεν πάει άλλο.
Αυτή η φράση κυριαρχεί στα στόματα των αστυνομικών στη Σπάρτη, αλλά και των κατοίκων!
Η αφορμή; Δεν είναι μια, δεν είναι δύο, είναι πάρα πολλές, αμέτρητες θα λέγαμε. Και όλες αυτές οι αφορμές έχουν ως σημείο αναφοράς τους παρανόμως ενοικούντες πλησίον του ποταμού Ευρώτα και όχι μόνο, τους γνωστούς μας "Γύφτους" ή Ρομά κατά την Πολιτεία...
Κάθε έννοια νόμου, διάταξης, κανονισμού, ευνομίας έχει καταργηθεί προ πολλού, και εδώ και λίγο καιρό έχει επέλθει η αποθράσυνση, έχει επέλθει η πλήρης αλλαγή του καθεστώτος της ευνομίας γι' αυτήν την κλειστή κάστα ανθρώπων, την οποία μάταια προσπαθεί το σύγχρονο Ελληνικό κράτος να εντάξει στον κοινωνικό ιστό.
Αυτή η ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται "Αθίγγανοι" (...μήπως ξέρετε τι σημαίνει κ. Χρυσοχοΐδη Αθίγγανος;) και η επίσημη πολιτεία τους ονομάζει ΡΟΜΑ, έχει προκαλέσει και συνεχώς προκαλεί τέτοια αναστάτωση στην κοινωνία της Σπάρτης που πολύ σύντομα θα δούμε κι άλλα δυσάρεστα αποτελέσματά της.
Μερικά περιστατικά-κορυφές στην παραβατική τους συμπεριφορά θα αναφέρουμε εν τάχει. Πριν από ένα χρόνο περίπου ο ξυλοδαρμός γυναίκας-αστυνομικού (ναι-ναι γυναίκας, δεν γίνονται εξαιρέσεις στις γυναίκες) επειδή σταμάτησε μερικά φυντάνια από αυτούς στον δρόμο για τροχονομικό έλεγχο.
Το επόμενο περιστατικό, είναι πάλι ξυλοδαρμός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας για θέμα προτεραιότητας κυκλοφορίας μέσα στη Σπάρτη!
Το τελευταίο βαρύτατο περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Μ. Πέμπτη 1/4/2010.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες οι "Γύφτοι" προέβησαν καταρχήν στην συνηθισμένη παραβατική τους πρακτική, την κλοπή. Αφαίρεσαν από εργολάβο της ΔΕΗ Σπάρτης υλικά όπως καλώδια χαλκού, αξίας 60.000€ περίπου, με σκοπό την παράνομη πώλησή τους σε τρίτους. Ο εργολάβος κατάλαβε γρήγορα την απώλεια, παρά το εορταστικό των ημερών, και έκανε την σχετική καταγγελία στην Aστυνομία Σπάρτης με την υποψία ότι πίσω και από αυτή την κλοπή (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά) βρίσκονται οι "Γύφτοι".
Πράγματι η Αστυνομία ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα, καθότι υπήρχε ο κίνδυνος να μεταφέρουν τα υλικά εκτός Σπάρτης προς Αθήνα και έτσι να χαθεί κάθε ίχνος από τα κλοπιμαία. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας αν και γνώριζε από το παρελθόν ποια θα ήταν η αντιμετώπιση από πλευράς των παραβατικών "Γύφτων", έστειλε μόνο τρείς αστυνομικούς λόγω έλλειψης προσωπικού, με παραλίγο τραγικά αποτελέσματα.
Στείλατε κ. Χρυσοχοΐδη τους αστυνομικούς στην κυριολεξία στο "στόμα του λύκου".
Και αυτό γιατί μόλις έφτασαν στις παράγκες τους, δίπλα στην γέφυρα του ποταμού Ευρώτα, βρήκαν τα κλοπιμαία και στην συνέχεια "την έπεσαν στους αστυνομικούς ... πενήντα Γύφτοι, Γύφτισες και Γυφτάκια"!
Έγινε συμπλοκή μεταξύ τους με αποτέλεσμα να έχουμε τον ξυλοδαρμό των τριών αστυνομικών και ...την αρπαγή των όπλων των αστυνομικών. Μετά απ' αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είχαμε πιτσιρικάδες "Γύφτους" να σημαδεύουν τους έντρομους αστυνομικούς με τα ίδια τους όπλα! Οι δε άοπλοι αστυνομικοί να τους παρακαλούν ..."δώστε μας τα όπλα θα πάτε φυλακή".
Κατόπιν τούτων ειδοποιήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής ο οποίος και πήγε στον τόπο του συμβάντος και μετά από ...διαπραγματεύσεις κατάφερε να πάρει πίσω τα όπλα των αστυνομικών, οι δε δυο αστυνομικοί μετέβησαν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Σπάρτης! Σε ερώτηση σε αστυνομικό γιατί πήγαν στο συμβάν μόνο τρείς άνδρες, απάντησε ότι "δεν έχουμε δύναμη...".
Αυτό το περιστατικό είναι μόνο η κορυφή του ηφαιστείου που μόλις είδαμε τις φωτιές του να ξεπηδούν απειλώντας να κάψουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής μιας οργανωμένης Πολιτείας. Μια Πολιτεία με την επίσημη έκφρασή της που είναι το κράτος, να κρατά τα μάτια του ερμητικά κλειστά για να μην θιγούν οι διάφορες δήθεν προοδευτικές του αντιλήψεις - αρλούμπες περί ..."πολυπολιτισμικής κοινωνίας", καθώς και οι διάφορες αριστερίζουσες γραφίδες να εθελοτυφλούν στο παρακάτω εύλογο συμπέρασμα. Το συμπέρασμα ότι παρά την επί πολλά έτη παραμονή τους στην Ελλάδα, οι "Γύφτοι" δεν ενσωματώνονται στο κοινωνικό ιστό. Κι αυτό γιατί δεν θέλουν να ενσωματωθούν στον κοινωνικό ιστό, παρότι έχουν το ίδιο θρήσκευμα με εμάς τους υπολοίπους.
Αυτή είναι η απάντηση κ. Χρυσοχοΐδη, κ. Ραγκούση και κ. Παπανδρέου στον καινούργιο πειραματισμό που επιβάλατε στην Ελληνική κοινωνία ψηφίζοντας το "λαθρονομοσχέδιο".
Το πείραμα των "Γύφτων" που επί έναν και πλέον αιώνα δοκιμάστηκε στις πλάτες μας απέτυχε, και απέτυχε παταγωδώς.
Κι αυτό γιατί οι "Γύφτοι" δεν ενσωματώθηκαν ποτέ γιατί απλά δεν είναι Έλληνες. Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!
Αρνήθηκαν να κάνουν την Ελληνική γλώσσα μητρική τους γλώσσα, κι έτσι μαθαίνουν τα παιδιά τους την δική τους γλώσσα. Μεγαλώνοντας μαθαίνουν και κάποια λίγα Ελληνικά για να μπορούν να κάνουν πράξεις παρα-εμπορίου και όχι μόνο, με τους ..."μπαλαμούς" όπως μας αποκαλούν. Αρνήθηκαν να ενσωματωθούν στον κοινωνικό ιστό, γιατί θεώρησαν τους υπολοίπους Συνέλληνες εχθρούς τους, και σαν τέτοιους ήταν πολύ εύκολο γι' αυτούς να προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι μπορούν, δείχνοντας το πραγματικό βάρβαρο πρόσωπό τους. Ένα πρόσωπο που το μεταλαμπαδεύουν ευχάριστα στα παιδιά τους, μαθαίνοντάς τα νωρίς-νωρίς να κλέβουν ανθρώπους, καταστήματα, γυναίκες, παιδιά, όλους όσους μπορούν. Επιπλέον τους μαθαίνουν και τα κόλπα για να ξεφεύγουν όταν τα πιάνουν -τα παιδιά των Ρομά- επ΄ αυτοφώρω.
Τα έχουν δασκαλέψει να κλαίνε πολύ δυνατά λέγοντας ..."δεν κάναμε τίποτα", να πέφτουν κάτω στο έδαφος, δήθεν ότι κάποιος κακός πολίτης ή αστυνομικός τα χτύπησε δυνατά και πονάνε, με σκοπό να συγκινήσουν τους ανυποψίαστους περαστικούς και να προκαλέσουν την αντίδρασή τους κατά των κακών αστυνομικών που "για μία ακόμη φορά έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο".
Σε μεγαλύτερη ηλικία (14-17 χρονών) οδηγούν τα αγροτικά φορτηγάκια ανοικτού τύπου, χωρίς δίπλωμα μέσα στο κέντρο της Σπάρτης και στα χωριά χωρίς να έχουν τον φόβο της αστυνομίας...
Για τους μεγαλύτερους (άνω των 18 χρόνων), είναι κοινό μυστικό για τους κατοίκους της Σπάρτης, ότι όταν κυκλοφορούν μέσα στο κέντρο της Σπάρτης με την μουσική των αγροτικών τους αυτοκινήτων στη διαπασών, αυτό είναι σύνθημα ότι έχουν φέρει καινούργιο ..."πράμα για τα πρεζόνια". Και για να μην πάνε στο αυτόφωρο, στην απίθανη περίπτωση έλεγχου από την αστυνομία, κουβαλούν πάντα μαζί τους στα αγροτικά αυτοκίνητα μαζί με το "πράμα" και 5-6 μικρά παιδιά, γιατί ο νόμος λέει ότι "αν κάποιος είναι να συλληφθεί και κατά την σύλληψη βρίσκονται μαζί του εξαρτημένα άτομα όπως τα ανήλικα παιδιά τους" τότε δεν γίνεται εκείνη την στιγμή η προσαγωγή τους στο τμήμα, αλλά πάνε (αν πάνε) σε τακτική δικάσιμο.
Έτσι οι φίλοι μας "Γύφτοι" πάντα ξεφεύγουν!
Όταν βρεθούν σε κάποια δημόσια υπηρεσία προσπαθούν και το πετυχαίνουν να παρακάμπτουν την σειρά προτεραιότητας παρότι ο "αριθμός τους" είναι γι' αρκετά αργότερα, καθυβρίζοντας πολλές φορές και τους υπαλλήλους. Πολλές φορές επίσης τσακώνονται μεταξύ τους τόσο έντονα που φτάνουν στο σημείο, όπως ακούστηκε ότι συνέβη, αλλά δεν καταγράφηκε στο δελτίο συμβάντων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, την Κυριακή του Πάσχα που μας πέρασε, να ανταλλάξουν μεταξύ τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να πάει μία "Γύφτισα" με τραύμα στο πόδι από σφαίρα στο νοσοκομείο Σπάρτης για νοσηλεία!
Όταν βλέπει ένας απλός πολίτης τής περήφανης Σπάρτης, οι Γύφτοι να μην υπολογίζουν ούτε τους αστυνομικούς, σκεφτείτε τι πιστεύει ότι μπορεί να πάθει αν έρθει μεμονωμένα σε αντιπαράθεση μαζί τους για τον όποιο λόγο...
Η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη να μην προσπαθήσει να υποβαθμίσει το τελευταίο βαρύτατο περιστατικό, γιατί όπως ξαναείπαμε οι απλοί αστυνομικοί καθώς και η κοινωνία της Σπάρτης "βράζει" (σκεφτείτε ακόμη ότι τα δικαστήρια της Σπάρτης και όχι μόνο ασχολούνται συνεχώς με περιστατικά που εμπλέκονται "Γύφτοι"), να αποφασίσει επιτέλους να εφαρμόσει τον νόμο, γιατί θα φτάσουμε πολύ σύντομα στο σημείο να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους οι πολίτες, και τότε οι συνέπειες θα είναι πραγματικά απρόβλεπτες...
Γιατί απλά, Κανένας δεν μπορεί να αποδέχεται επ' άπειρον εις βάρος του, και εις βάρος του τόπου μας, αυτές τις εγκληματικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές!
ΥΓ. "Γύφτος" δεν είναι βρισιά, αλλά δηλωτικό τού επαγγέλματος των προγόνων των Ρομά...

Για τον Πατριωτικό Σύλλογο Λακωνίας
Ο Πρόεδρος Γ. Β. Λουκάκος Ιατρός
Ο Αντιπρόεδρος Παν. Μπεμπέτσος Δημοσιογράφος
Ο Γεν. Γραμματέας Γ. Π. Δημακόγιαννης Εκδότης
elkosmos                            ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: