ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

O Αθηναϊκός στην κορυφή της Ευρώπης O Αθηναϊκός στην κορυφή της Ευρώπης
Την κατάκτηση του πρώτου τίτλου σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ γυναικών, πανηγυρίζει η Ελλάδα, χάρη στον Αθηναϊκό και στους… κορίτσαρούς του. Μπορεί η ομάδα του Βύρωνα να γνώρισε την ήττα 57-53 από την Ναντέζντα στο κλειστό της «Εργάνης» αλλά με την νίκη της με οκτώ πόντους στον πρώτο τελικό στη Ρωσία (65-57), κατέκτησε το Eurocup. «Θρίλερ» στο τελευταίο λεπτό του αγώνα: ένα τρίποντο, ένα κλέψιμο της Γουίγκινς και οι εύστοχες βολές της Καλέτζου επανέφεραν τη διαφορά σε επίπεδο… κούπας!

Το ματς:

Με πολύ άγχος λόγω της κρισιμότητας του αγώνα μπήκαν οι παίκτριες του Αθηναϊκού στο παιχνίδι με την Ναντέζντα και οι πόντοι έμπαιναν με το… σταγονόμετρο. Βιαστικές επιθέσεις και πολλά βεβιασμένα σουτ τριών πόντων στην αρχή για την ομάδα του Βύρωνα που υπολειπόταν συνεχώς στο σκορ. Ενδεικτικό ότι μετά τα πρώτα οκτώ λεπτά το σκορ ήταν πολύ χαμηλό, μόλις 9-7 για τις φιλοξενούμενες. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, η Καλέντζου ανέβασε ρυθμό και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 11-11.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο Αθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με εύστοχο τρίποντο της Κάντις Γουίγκινς (14-11). Όμως, οι Ρωσίδες δεν τα παράτησαν στιγμή και ακολουθούσαν σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου το σκορ. Μάλιστα με σερί 6-0 πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκορ με 23-20, 4,30’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και μετά οι άμυνες «έσφιξαν» εκ νέου και τελικά οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το πίνακα του σκορ να δείχνει προβάδισμα τριών πόντων για την Ναντέζντα (25-22).

Καλύτερα στο παρκέ μπήκε η ομάδα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, στην αρχή της τρίτης περιόδου. Η Χατζηνικολάου -που ήταν η κορυφαία παίκτρια του γηπέδου αμυντικά- βοηθούσε και στην επίθεση, ενώ ο τεχνικός των γηπεδούχων έψαχνε τρόπο να σταματήσει την Κάρι, η οποία ήταν η καλύτερη από την αντίπαλη πλευρά. Το πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων ήταν τα τρίποντα, αφού βρέθηκαν να έχουν 5/11, τη στιγμή που ο Αθηναϊκός είχε μόλις ένα εύστοχο σε δέκα προσπάθειες. Εξ’ ου και το νέο προβάδισμα για τις Ρωσίδες με 36-34, για να κλείσει υπέρ τους το δεκάλεπτο τελικά με 40-38.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου η Ναντέζντα απέκτησε προβάδισμα πέντε πόντων (45-40) για πρώτη φορά από την αρχή του αγώνα, προβληματίζοντας τον Τζώρτζη Δικαιουλάκου και τους φίλους του Αθηναϊκού που είχαν κατακλύσει το γήπεδο. Μάλιστα στο 47-43 υπέρ των φιλοξενούμενων, «έσπασαν καρδιές» όταν η Ναντέζντα αστόχησε σε τέσσερις προσπάθειες τριών πόντων. Αντ’ αυτού η Λολίτα Λύμουρα ευστόχησε σε τρίποντο ψυχολογίας μέσα σε αποθέωση (47-46), δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος.

Η Ναντέζντα όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με αντεπίθεση διαρκείας και την –κορυφαία- Κάρι να δείχνει ασταμάτητη πήγε τη διαφορά στο +6, δίνοντας πολλές ελπίδες στις Ρωσίδες. Προς τέρψιν όλων όμως, η Κάντις Γουίγκινς ευστόχησε στο πιο κρίσιμο τρίποντο του αγώνα, μείωσε στους τρεις (53-50) και ακολούθως έκλεψε την μπάλα στην επίθεση της Ναντέζντα και ενώ απέμεναν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να τελειώσει το ματς. Η Καλέντζου αστόχησε και στις δύο ελεύθερες βολές, αντιθέτως, ευστόχησε η Κάρι (55-50) και οι εφιάλτες εμφανίστηκαν και πάλι όταν η Καλέντζου έκανε λάθος και η Κάρι αστόχησε σε τρίποντο.
Η πλέι μέικερ του Αθηναϊκού «πήρε το αίμα της πίσω» στη συνέχεια με δύο ελεύθερες βολές και όλα τελείωσαν ευνοϊκά για τις γηπεδούχες. Ο Αθηναϊκός γνώρισε την πρώτη ήττα στην έδρα του με 57-53, αλλά ήταν η πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας του. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού είναι Κυπελλούχος Ευρώπης!

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 22-25, 38-40, 53-57

Αθηναϊκός (Δικαιουλάκος): Καλέντζου 9, Λύμουρα 4 (1), Χατζηνικολάου 4, Βολονάκη, Σούλις, Πετρονίτε 2, Σαρέγκου, Γουίγκινς 10 (2), Κοσμά 1, Ράιλι 9, Βιζμπαριένε 14
Ναντέζντα (Κολόσκοφ): Μπούρικ 11 (3), Σνίτσινα 5 (1), Οβτσαρένκο 7, Βερεμέενκο 12 (1), Μος 2, Κάρι 18, Μπαράνοβα 2


*Τη ψυχαγωγία των φιλάθλων ανέλαβαν οι τσιρλίντερς του Ολυμπιακού.

*Το παρών στις εξέδρες του κλειστού του Βύρωνα, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Ρώσος ομόλογος του, Ιβάν Τσέρνοφ καθώς και ο ΓΓΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής. Πάντα δίπλα στην ομάδα και ο δήμαρχος του Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς.                                            ΠΗΓΗ:www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: