ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Σκόπια για Eurovision: «Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος είναι υποστηρικτής μας»





«Το τραγούδι της Eurovision που συνοδεύεται από το βίντεο είναι προπαγάνδα των Σκοπίων – « Έχω τη δύναμη, το όνομά μου είναι Μακεδονία», σχολιάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζοντας την εμφάνιση των Σκοπίων στο Όσλο».

Τα παραπάνω γράφει το σκοπιανό ‘κανάλ 5’ και αναφέρεται σε σχολιασμό της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης Alter TV που συζήτησε «για τον περίφημο Goko Tanevski και το βίντεο του τραγουδιού του».
Αναφέρεται στο σκοπιανό κείμενο:

«Πολλοί λένε ότι σε ένα σημείο που εμφανίζεται η ‘σημαία της Μακεδονίας’ πως στέλνει ένα μήνυμα ότι «έχουμε την δύναμη, το όνομά μου είναι Μακεδονία». Αλλά δεν αναφέρεται άμεσα στο κείμενο του τραγουδιού αλλά όταν συνδυάζεται μαζί με την εικόνα, τότε είναι προπαγάνδα», υποστηρίζει η εκπομπή της τηλεόρασης.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ότι πολλές χώρες στον κόσμο τη γειτονική χώρα την ονομάζουν Μακεδονία», ήταν η απάντηση του Γρηγόρη Βαλιανάτου, υποστηρικτή της 'Μακεδονίας' και αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος προσκλήθηκε στην εκπομπή για να πει την γνώμη του σχετικά με το τραγούδι της 'Μακεδονίας' στο Όσλο".

«Θα πρέπει να ειπωθεί στην ελληνική κοινωνία ότι η μάχη τελείωσε. Προφανώς δεν θέλουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο ότι η χώρα ονομάζεται Μακεδονία» δήλωσε ο Βαλιανάτος.

Στο σκοπιανό δημοσίευμα θα σημειωθεί ότι το τραγούδι του εκπροσώπου της πΓΔΜ ήταν ο στόχος των Ελλήνων fan club της Eurovision.

Σε αίτημα, μάλιστα, της ΕΡΤ να αλλάξει το βίντεο η απάντηση ήταν αρνητική και το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι το όνομα ‘Μακεδονία’ να αναφέρεται ως FYROM.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος                                                                                             ΠΗΓΗ:echedoros-a.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: