ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Κάποιοι “κονόμησαν”, κάποιοι “μπήκαν με το πιστόλι στον κρόταφο” ή …

Σύμφωνα με ξένους αναλυτές, η χθεσινή πορεία των Spreads θα έφτανε σε δυσθεόρατα ύψη (κάποιοι μιλούν για 550 – 600 μονάδες), εάν δεν γινόταν αυτή η “ένεση” μόλις έσπασε το φράγμα των 400.
Αυτό αυτόματα θα σήμαινε ότι οι κάτοχοι των ομολόγων θα έχαναν τεράστια ποσά. Για να το εξηγήσουμε απλά, όσο ανεβαίνει το spread, στην ουσία πέφτει η τιμή του Ομολόγου. Π.χ. εάν μία τράπεζα είχε στα χέρια της ομόλογα Χ ποσού, όσο το spread ανεβαίνει από την θέση στην οποία τα είχε προμηθευτεί, τόσο το Χ ποσό που κατέχει στα χέρια της, μειώνεται. Διαβάστε λοιπόν στο τέλος του άρθρου τα τρία σενάρια για την χθεσινή ημέρα.

Και εδώ φαίνεται ότι κάποιος (ποιος; ποιος;) παρενέβη στις 4 και τέταρτο και αγόρασε ομόλογα…
Ερωτώ εγώ ο αφελής:  Ποιος παίζει με ποιόν και ποιος πληρώνει εδώ πέρα;…
Αχ αυτοί οι κερδοσκόποι… δεν έχασαν τελικά.
Antinews
(Το διάγραμμα είναι από την Ναυτεμπορική)
Αυτή είναι η πρώτη πιθανότητα, δηλαδή κάποιοι να (ξανα)κονόμησαν στις πλάτες της Ελληνικής οικονομίας. Γνωρίζοντας πλέον τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – Goldman Sachs, είναι ένα πιθανό σενάριο. Όσο και αν φαίνεται περίεργο όμως, ΔΕΝ είναι το χειρότερο σενάριο.
Το δεύτερο σενάριο είναι, οι κάτοχοι των ομολόγων, τράπεζες δηλαδή κυρίως Ελληνικές αλλά και Γαλλικές με Γερμανικές να αγόρασαν με το πιστόλι στον κρόταφο για να μην απωλέσουν μεγάλα ποσά από τα επίπεδα που φαινόταν ότι θα σκαρφάλωνε το Spread. Εάν φτάναμε τις 500+ μονάδες, με απλά λόγια το επόμενο βήμα θα ήταν η πτώχευση. Συνδυάστε τις χθεσινές κινήσεις στο Ελληνικό χρηματιστήριο όπου ήταν έκδηλη η προσπάθεια των πωλητών να εξοικονομήσουν ρευστότητα για να την διαθέσουν αλλού.
Το τρίτο και χειρότερο σενάριο, είναι τα κεφάλαια που “έπεσαν” για τις αγορές να ήταν αμιγώς Ελληνικά χρήματα, π.χ. ασφαλιστικών ταμείων. Εγκληματικό σενάριο θα πείτε και με το δίκιο σας. Θα σας θυμήσουμε ΠΩΣ “στηρίχθηκε” το χρηματιστήριο πριν από τις εκλογές του 2000. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και δεν υπολογίζουν τίποτα. Εμείς, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι από τα τρία ισχύει.                                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: