ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι φόρος. Είναι φονικό εργαλείο!



Τον ΕΝΦΙΑ δεν τον έφερε ο πελαργός, αλλά οι ημέτερες δυνάμεις. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος κάρφωσαν ένα μαχαίρι στην καρδιά της μεσαίας τάξης. Από τότε έχουν έρθει με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άλλοι πέντε ΕΝΦΙΑ. Γι αυτό δεν γεννάται συζήτηση. Αλλά εκείνο που πόνεσε ήταν ο πρώτος, ο αυθεντικός.
Ήταν ένας… καθαρά κομμουνιστικός φόρος.

Ο ΕΝΦΙΑ έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μανία της τότε κυβέρνησης για «δίκαιους φόρους» άνοιξε το δρόμο στον Αλέξη Τσίπρα. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν δίκαιοι φόροι, αλλά υψηλοί φόροι. Ο ΕΝΦΙΑ ήταν η αρχή του τέλους για τη μεσαία τάξη. Ήταν η πρώτη άμυνα που έσπασε. Όσα συμβαίνουν σήμερα με τον ΕΦΚΑ και τους άλλους φόρους, έχουν την μήτρα τους στον ΕΝΦΙΑ.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν που δημιούργησε στο εξωτερικό την αίσθηση ότι οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους κι ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας διεφθαρμένος λαός. Η διαφθορά στην Ελλάδα δεν είναι περισσότερη από εκείνη που συναντάται σε άλλες δυτικές χώρες, όπως η Γερμανία. Δεν το λέμε εμείς, αλλά διεθνείς και γνωστές για την εγκυρότητά τους έρευνες. Επίσης, οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και εκείνοι που δεν πληρώνουν. Όσοι ακριβώς υπάρχουν και σε άλλες χώρες.
Η Ελλάδα δεν είναι το βασίλειο της φοροδιαφυγής. Είναι μία χώρα με τοξικό περιβάλλον για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, εξαιτίας της υψηλής φορολογία. Ο πολιτικός κόσμος δεν θέλησε να κόψει τις δαπάνες του δημοσίου. Προτίμησε τον ΕΝΦΙΑ και όλους τους άλλους φόρους που ακολούθησαν. Δεν έτυχε, δεν συνέβη κατά λάθος. Μεταξύ της μείωσης των δαπανών και της εξόντωσης της μεσαίας τάξης, επέλεξαν το δεύτερο…
Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τελικά τον αύξησε! Να μην σταθούμε σε αυτό. Δεν ήταν το πρώτο ψέμα του Αλέξη, ούτε και το μοναδικό. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι υπήρξαν άνθρωποι που τον πίστεψαν. Αλλά κι αυτή είναι μία άλλη συζήτηση. Το σημαντικό είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ αφαίρεσε από τον χώρο της κεντροδεξιάς το δικαίωμα να μιλάει για μείωση φόρων.
Ο κόσμος έμαθε ότι τα σπίτια δεν τα παίρνουν μόνο οι κομμουνιστές, αλλά και οι Δεξιοί. Αν αυτό δεν είναι ένα σπουδαίο πολιτικό σφάλμα, ποιο άλλο μπορούμε να ονομάσουμε ως τέτοιο;
Μετά από τόσο καιρό έχει σημασία να ξαναδούμε τι έχει συμβεί και πόσο αυτό έχει επηρεάσει τις συμπεριφορές μας. Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να μιλήσει και πάλι στην μεσαία τάξη, θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της. Να δει που έσφαλε, για να μπορέσει να διακρίνει και το πώς θα πείσει. Οι γενικές εξαγγελίες περί μείωσης των φόρων δεν πείθουν. Λόγω του ΕΝΦΙΑ; Ναι, λόγω του ΕΝΦΙΑ. Επειδή είναι ο πιο χυδαίος φόρος που έχει ποτέ ανακαλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο σε βάρος των ιθαγενών – υπηκόων του. Είναι ένας φόρος κατοχής που οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις σε δήμευση της περιουσίας. Είναι τόσο «δίκαιος» που υποχρεώνει ακόμη και ιδρύματα, όπως το χαμόγελο του παιδιού, να «γονατίζουν» κάθε χρόνο για να πληρώσουν το χαράτσι.
Το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε για τον ΕΝΦΙΑ είναι η κατάργησή του.
Δεν είναι ένας «δίκαιος φόρος». 
Δεν υπάρχουν δίκαιοι φόροι. 
Αλλά αν πρέπει να μιλήσουμε για Δικαιοσύνη, ο ΕΝΦΙΑ είναι ο κατηγορούμενος για εγκληματική δράση σε βάρος της μεσαίας τάξης.
Στην πραγματικότητα δεν είναι φόρος. 
Είναι ένα εργαλείο εξόντωσης των νοικοκυραίων.

ΠΗΓΗ 

2 σχόλια:

icobodpadlo είπε...

Slots Casinos Near Me - Mapyro
Find the best slot machines 보령 출장마사지 in Las Vegas. Find out which 제주도 출장안마 slot machines offer 화성 출장샵 the best payouts and where to play them. Get directions, 수원 출장마사지 reviews, and 여주 출장샵 information.

Elsina Mecaj είπε...

Με λένε Ελσίνα, θέλω να ευχαριστήσω τη Δρ Έλεν που έκανε ένα ξόρκι που βοήθησε την οικογένειά μου να κερδίσει μια δικαστική υπόθεση που θα καταδίκαζε τον αδελφό μου σε ισόβια κάθειρξη, κατηγορούμενο για φόνο. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε απόλυτα ευγνώμονες, γι' αυτό αφιερώνω τον χρόνο μου για να αφήσω αυτό το σχόλιο καθώς υποσχέθηκα στην Δρ Έλεν να μοιραστώ αυτήν τη μαρτυρία. Για όσους έχουν παρόμοια πρόκληση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email: ellenspellcaster@gmail.com ή WhatsApp: +2349074881619. Η υπηρεσία του περιλαμβάνει επίσης
1. Ξόρκια για να κερδίσετε το λαχείο
2. Τα ξόρκια φέρνουν πίσω τον πρώην εραστή σου
3. Ξόρκια για να σταματήσει το διαζύγιο
4. Άμεση θεραπεία του HIV/AIDS
5. Θεραπεία του καρκίνου
6. Ξόρκια αγάπης
7. Ξόρκια συμφιλίωσης
8. ξόρκια τοκετού και λύσεις για την υπογονιμότητα κ.λπ.
Email: ellenspellcaster@gmail.com
WhatsApp: +2349074881619