ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ:ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

aneksartiti-thraki-xartis

Ανθελληνική ενέργεια Ρουμάνου Ευρωβουλευτή στο Στρασβούργο, με συνεργασία Σκοπιανών και Τουρκόφωνων της Θράκης – Ερωτήματα για την ανοχή του Ευρωκοινοβουλίου

Προκλητική και επικίνδυνη κρίνεται από Έλληνες Ευρωβουλευτές η εκδήλωση «Ελευθερία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά Κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε σε κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.
Στην εκδήλωση, την οποία οργάνωσε ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Κσάμπα Σόγκο, συμμετείχε ο Οργανισμός Εθνών και Λαών (UN-ΡΟ) -εκπροσωπεί μειονότητες από όλον τον κόσμο- και η αυτοαποκαλούμενη Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ΑΒΤ-TF).
Επίσης προσκλήθηκαν οργανώσεις με αλυτρωτικές θέσεις, όπως η «Μακεδόνικη Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Εδέσσης» και η οργάνωση «Ουράνιο Τόξο».
Στο πρόγραμμα των ομιλητών ήταν ο Φινλανδός ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Νίλς Τόρβαντς και η «ιδρύτρια» της ομάδας «Μακεδόνικη Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Εδέσσης», Ευγενία Νατσουλίδου.
Την εκδήλωση χαρακτήρισαν «ανιστόρητη και με αλυτρωτικό περιεχόμενο», με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, οι Ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή («Ελιά») και Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ).
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές τόνισαν στην επιστολή τους πως η μειονότης στην Θράκη, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, είναι θρησκευτική και ότι «το Ελληνικό Σύνταγμα εγγυάται την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των ατόμων που ζουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, και τα θρησκευτικά και πολιτικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών»..
Παρέμβαση υπήρξε και από την ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στον χρόνο που επιλέγεται να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, καθώς «δημιουργεί έδαφος για προώθηση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στο όνομα της «προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».
Έξω από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η προκλητική εκδήλωση και κυριαρχούσε το αλυτρωτικό έμβλημα της ABTTF (χάρτης ανεξαρτήτου Θράκης) σημειώθηκε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του Ρουμάνου ευρωβουλευτού και του ευρωβουλευτού της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη.
Ο τελευταίος εξυβρίσθη σε άπταιστα ελληνικά από τουρκόφωνο της ABTTF.
Ερωτήματα προκαλεί η «ανοχή» του Ευρωκοινοβουλίου να παραχωρήσει αίθουσα του για να διεξαχθεί η εκδήλωση, μεσούσης της προσφυγικής κρίσεως και της επιθέσεως που δέχεται η Ελλάς από χώρες τής Βαλκανικής και όχι μόνο για την διαχείριση του προβλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο η ευρωβουλευτής της Κροατίας Μαριάνα Πέτιρ είχε προχωρήσει στην δημιουργία ανεπισήμου ομάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα «Φίλοι της Μακεδονίας».

ΠΗΓΗ

CARTAGON ΤΟ "ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ" ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Το ναρκωτικό με βάση την αμφεταμίνη που καταναλώνεται αφειδώς από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και χρηματοδοτεί τον πόλεμο.

capta

Μιλάμε για ένα λευκό χαπάκι που σου επιτρέπει να ξεχάσεις πόνο και φόβο, το οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο μέτωπο της Συρίας. 
Το Captagon είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά το ISIS δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που καταφεύγει σε τούτο το ναρκωτικό με βάση την αμφεταμίνη και την καφεϊνη. Στο συριακό μέτωπο, τα μέλη της Al-Nosra και οι στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL) επίσης το χρησιμοποιούν, για να παίρνουν θάρρος.
 Το Captagon είναι ποικιλοτρόπως αποτελεσματικό. Σύμφωνα με έναν διακινητή, ο οποίος απάντησε στο κανάλι ARTE: «Σε πουσάρει, μάχεσαι χωρίς να κουράζεσαι, προχωράς ευθεία μπροστά, αγνοείς τι σημαίνει φόβος. Οι μαχητές το χρησιμοποιούν για να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση, για να ελέγχουν τα νεύρα τους και να βελτιώνουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις». Ελάχιστη σημασία έχει ότι η χρήση του απαγορεύεται από το Ισλάμ, αφού «στις μέρες μας, οι πάντες αδιαφορούν για τη θρησκεία». 
Ένας αξιωματούχος της Δίωξης Ναρκωτικών της Homs, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο Reuters, επισημαίνει την παράδοξη στάση των εγκλείστων υπό την επήρεια του Captagon: «Τους βαράγαμε και δεν νιώθανε τον πόνο. Οι περισσότεροι γελάγανε όσο τους ξυλοφορτώναμε». 
Το φάρμακο αυτό φτιάχτηκε το 1963 και αρχικά το συνταγογραφούσαν για να καταπολεμήσουν τις διαταραχές στη συγκέντρωση και τη ναρκοληψία, προτού περιληφθεί στον κατάλογο των ψυχοτρόπων ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1986. Έκτοτε, το Captagon απαγορεύεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της συριακής σύρραξης, το ναρκωτικό που «φτιάχνει» τους τζοχαντιστές μαχητές και χρηματοδοτεί τον οπλισμό τους θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο του πολέμου. 
Σήμερα, η Συρία έχει μετατραπεί σε βασικό παραγωγό και εξαγωγέα του Captagon, το οποίο είναι και πανεύκολο να κοπιαριστεί. Ως το 2011, το νευραλγικό κέντρο παρασκευής αυτού του ψυχοτρόπου περιοριζόταν στο Λίβανο. Έκτοτε, και μόλις έσκασε η συριακή σύγκρουση, η τοπική παραγωγή μειώθηκε κατά 90%. Τα εργοστάσια παραγωγής μεταφέρθηκαν στη Συρία, όπου το περιβάλλον χάους συνιστούσε την ιδανική συγκάλυψη. 
Το Captagon δεν είναι πλέον απλώς ένα «επιχειρησιακό» ναρκωτικό. Η εμπορία του οδήγησε σε μια πραγματική οικονομία του πολέμου. Όπως λέει ο Radwan Mortada, ειδικός στα κινήματα των τζιχαντιστών: «Οι πολιτοφύλακες στη Συρία καταναλώνουν ένα μέρος του, αλλά εξάγουν και στο εξωτερικό, ιδίως προς τις χώρες του Κόλπου. Τα κέρδη τούς επιτρέπουν να χρηματοδοτήσουν τόσο την αγορά όπλων όσο και τις πολεμικές τους επιχειρήσεις». Έτσι, «ένας σάκος που περιέχει 200 χιλιάδες χάπια αποφέρει $ 1,2 εκατ. μόλις φτάσει στον προορισμό του». Τα κέρδη είναι τεράστια δεδομένου ότι αρκούν μερικές χιλιάδες δολάρια, για να παραχθεί μια τέτοια ποσότητα Captagon. 
H Σαουδική Αραβία παρουσιάζεται ιδιαίτερα λαίμαργη σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αυτής της αμφεταμίνης: 55 εκατ. χαπιών κατασχέθηκαν φέτος. Κι οι αριθμοί αυτοί δίνουν μόνο μια ιδέα της πραγματικότητας, αφού δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 10% των χαπιών που κυκλοφορούν στο βασίλειο. 
Στη συριακή αγορά, ένα χαπάκι κοστίζει μεταξύ $ 5 και $ 20. Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της συριακής σύρραξης, το ναρκωτικό που «φτιάχνει» τους τζιχαντιστές μαχητές και χρηματοδοτεί τον οπλισμό τους, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο του πολέμου.  

ΠΗΓΗ

3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ

αντιπροεδρος

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Yalçın Akdoğan, αυτή την στιγμή στην Τουρκία βρίσκονται 2 εκατομμύρια 733 χιλιάδες 784 πρόσφυγες, σε 26 σημεία συγκέντρωσης, ενώ άλλοι 282 χιλιάδες 815 βρίσκονται στην συνοριακή γραμμή Τουρκίας Συρίας, για να περάσουν στο τουρκικό έδαφος.

Αντιλαμβάνεται κανείς την ίδια ώρα που οι βόρειοι γείτονες με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκλεισαν τα σύνορα ενώ συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη εισροή των προσφύγων στην Ελλάδα, το μεγάλο αδιέξοδο που μας οδηγεί η μέχρι σήμερα παθητική ευροκρατούμενη πολιτική μας σε αυτό το θέμα.

mülteci-1

Αρχίστε να μαθαίνετε Αφγανικά, Μπαγκλαντεσιανά, Αραβικά, Ουρντού (ομιλείται στο Πακιστάν), Χιντί κ. α.. ρίξτε και καμιά ματιά στο Κοράνι, θα χρειαστεί!

ΠΗΓΗ

ΑΔΕΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Σαουδική Αραβία έχει 100.000 άδειες κλιματιζόμενες σκηνές που μπορούν να στεγάσουν πάνω από 3 εκ. πρόσφυγες αλλά κανένας δεν πάει. Μηδέν ο αριθμός απορρόφησης προσφύγων από την Συρία.


Βρίσκεται στην πόλη Μίνα και αυτό το δίκτυο από σκηνές εκτείνεται σε 20 τ. χλμ. στην κοιλάδα της πόλης. Η μόνη φορά που χρησιμοποιούνται είναι μία φορά τον χρόνο από τους προσκυνητές κατά την περίοδο του Χατζ δηλαδή το ετήσιο Ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα.



Οι σκηνές κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στη δεκαετία του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 και δεν τις διαπερνά εύκολα ούτε η φωτιά. Κάθε μια από τις χιλιάδες κλιματιζόμενες σκηνές διαθέτει ξεχωριστούς χώρους που περιλαμβάνουν κουζίνα και μπάνιο.



Όπως επισημαίνουν πολλοί παρατηρητές του δράματος των προσφύγων της Συρίας, θα μπορούσαν να γίνουν καταφύγιο για χιλιάδες πολίτες που έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, ο οποίος εν μέρει επιδεινώνεται από το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας με τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό ομάδων τζιχαντιστών.



Οι Σαουδάραβες υποστηρίζουν ότι οι σκηνές στη Μίνα που χρησιμεύουν αποκλειστικά για την φιλοξενία του ετήσιου ισλαμικού προσκυνήματος στη Μέκκα, δεν μπορούν να διατεθούν για άλλο σκοπό, υποστηρίζοντας όμως την αραβική έννοια της Ummah  που σαν σκοπό έχει την προσφορά και την προστασία σε όλους τους μουσουλμάνους σε μία αδελφότητα. Θεωρούν ότι σίγουρα μια εναλλακτική – κοντινή τοποθεσία θα μπορούσε να βρεθεί για να φιλοξενηθούν οι Σύροι πρόσφυγες.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, οι πλούσιες  αραβικές χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ έχουν απορροφήσει μηδενικό αριθμό προσφύγων της Συρίας.



Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία ισχυρίζεται ότι έχει λάβει σε 500.000 Σύρους από το 2011, ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν το δικαίωμα να εγγραφούν ως μετανάστες.

Πολλοί από αυτούς είναι και νόμιμοι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί για δουλειά. Σε αντίθεση, ο Λίβανος έχει δεχτεί 1.3 εκ. πρόσφυγες – περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του.

ΠΗΓΗ

ΣΟΥΗΔΙΑ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΙ! Τα χέρια ψηλά σηκώνει ο διευθυντής της αστυνομίας!

kyria-eikona-3

Τα χέρια ψηλά φαίνεται πως σήκωσαν οι αρχές στην Σουηδία καθώς τα περιστατικά βιασμών γυναικών και μικρών κοριτσιών ολοένα και αυξάνονται.

Ο διευθυντής της Σουηδικής αστυνομίας προειδοποιεί τις γυναίκες και τα κορίτσια: «Μην πηγαίνετε έξω μετά το ηλιοβασίλεμα γιατί θα σας βιάσουν ή μπορεί και να πάθετε χειρότερα.»

Η Σουηδική αστυνομία έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια να προστατεύει τις γυναίκες με την αλματώδη αύξηση των μεμονωμένων και ομαδικών βιασμών από τους νεοαφιχθέντες αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής μουσουλμάνους μετανάστες. Ο ίδιος λέει ότι οι βιασμοί που ερευνά η αστυνομία είναι ιδιαίτερα βίαιοι και συχνά οδηγούν σε σοβαρό τραυματισμό ή το θάνατο των θυμάτων.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΞΙΜΟ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΟΡΑ



Απόψε τα μεσάνυκτα, όπου και αν βρίσκεστε, κάντε ενός λεπτού σιγή. Τόση αρκεί. Να ακούσετε το ανατριχιαστικό και διαπεραστικό τρίξιμο. 
Είναι το ίδιο που διαπερνάει τις ψυχές κάθε 13η Μαρτίου, εδώ και 59 χρόνια. 
Εκείνο το τρίξιμο που 20 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα διαχύθηκε σε κάθε γωνιά του νησιού. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Για να στείλει στεντόρειο το μήνυμα ότι η αγάπη για την πατρίδα και το πάθος για την ελευθερία, είναι τα υπέρτατα ιδανικά. 
Εκείνο το ανοιξιάτικο βράδυ ήταν διαφορετικό. Εκείνα τα μεσάνυκτα ήταν διαφορετικά. Έτσι είναι ενίοτε κάθε στιγμή που η Ιστορία γονατίζει ευλαβικά μπροστά σε γίγαντες. Μόνο που στη συγκεκριμένη στιγμή, ο γίγαντας ήταν ουσιαστικά ένα παιδαρέλι 19 χρόνων. Ασυνήθιστο, γι’ αυτό και αξεπέραστα μεγαλοπρεπές γεγονός.    
Πρώτοι οι αποικιοκράτες πίστεψαν ότι το παιδαρέλι θα δείλιαζε και θα υπέκυπτε. Δεν ήξεραν οι τιποτένιοι. 
Στη δίκη έμαθαν. «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Εκείνο το οποίο έχω να πω είναι τούτο. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την ελευθερία του. Τίποτα άλλο», τους απάντησε με απέραντο εύρος εθνικής αξιοπρέπειας. Έμειναν αποσβολωμένοι. Η δική τους μικροψυχία αδυνατούσε να αντιληφθεί τη δύναμη της ελληνοπρέπειας που καθοδηγούσε τον Ευαγόρα. Περιορίστηκαν στην ποταπό μέθοδο, την μοναδική που γνώριζαν. Την θανατική καταδίκη. 
Πού να γνώριζαν τα ευτελή ανθρωποειδή ότι πρόσφεραν νέκταρ αιώνιας αθανασίας στον αγέρωχο νέο. 
Πού να γνώριζαν τους στίχους του για τους ήρωες που «ζήλευε»: «Των αθανάτων το κρασί/ Το ‘βρετε σεις και πίνετε/ Ζωή για σας ο θάνατος/ Κι αθάνατοι θα μείνετε».     Στην ίδια παγίδα έπεσε και ο Χάρος. 


Μεσάνυκτα ακριβώς πορεύθηκε στο ικρίωμα και περίμενε. 
Άκουσε την πόρτα του κελιού να ανοίγει. Και βήματα σταθερά, που δεν φανέρωναν το παραμικρό τρέκλισμα. 
Άκουσε το επίδοξο θύμα του να φωνάζει περνώντας από τα κελιά των συντρόφων του: «Για σας λεβέντες. Ελπίζω να ‘μαι ο τελευταίος που εκτελούν. Αδέλφια, συνεχίστε τον αγώνα. Εγώ βαδίζω στην αγχόνη, γελαστός, υπερήφανος». 
Ο Χάρος μειδίασε. Ήξερε πως όσοι είχαν αντικρίσει το τρομακτικό του πρόσωπο, δείλιασαν, φοβήθηκαν, υπέκυψαν. Όχι όμως, ο Ευαγόρας. Όχι οι τιτάνες του ηρωισμού όπως εκείνος. 
Ανέβηκε στο ικρίωμα. Του πέρασαν την αγχόνη. Έσφιξαν το σχοινί, που σε λίγο θα έκοβε το νήμα της ζωής του. Κοίταξε κατάματα τον Χάρο. Με πύρινο βλέμμα και ειρωνικό χαμόγελο. «Εγώ δεν σε φοβάμαι», του είπε. Ο Χάρος σάστησε. Δεν είχε ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο και σε τέτοια ηλικία. Ένεψε, όμως, στον εξίσου απεχθή δήμιο να τραβήξει τον μοχλό. 
Άνοιξε η καταπακτή. Ακούστηκε το ανατριχιαστικό τρίξιμο.
 Το σώμα του τιτάνα νέου βρέθηκε στο κενό. Την ψυχή του, ωστόσο, δεν πρόλαβε να την αγγίξει ο Χάρος. 
Είχε από καιρό χαράξει την πορεία που θα ακολουθούσε. 
Είχε από καιρό πάρει μιαν ανηφοριά. Είχε από καιρό πάρει τα μονοπάτια.
 Είχε από καιρό βρει τα σκαλοπάτια που παν’ στη Λεφτεριά. Εκείνη την στιγμή, απλώς, όδευσε στο χρυσοποίκιλτο παλάτι της, για να πάρει τη θέση του στο Πάνθεον των Αθανάτων.    
Απόψε, μαζί με το ανατριχιαστικό τρίξιμο της καταπακτής, όσοι διαθέτουν ακόμη στοιχειώδη εθνική αξιοπρέπεια, θ’ ακούσουν κι ένα γοερό κλάμα. Τον σπαραγμό του ήρωα, που δεν έκλαψε μπροστά στην αγχόνη και μπροστά στον Χάρο. 
Κάθε 13 του Μάρτη τα δάκρυα κυλάνε από τα μάτια του. Αντικρίζοντας 59 χρόνια μετά, το κατάντημα ενός λαού που έχασε την πορεία του. Που ξέχασε τις αξίες και τα ιδανικά του. Που κουρέλιασε το μεγαλείο της ψυχής, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα. Κυρίως τα δάκρυα κυλάνε, αντικρίζοντας το κατάντημα των «ηγετών». Εκείνος πήρε μιαν ανηφοριά. Αυτοί ακολουθούν έκτοτε, αδιάκοπα μιαν κατηφοριά. Εκείνος πέταξε στην αθανασία με φουσκωμένα στήθη από ελληνοπρέπεια. Αυτοί κατρακυλούν στα τάρταρα της καταισχύνης, βεβηλώνοντας ό,τι εθνικά αξιοπρεπές έχει απομείνει.    
Ο Ευαγόρας θα παραμείνει φωτεινός φάρος και πρότυπο ηρωισμού στην αιωνιότητα. Τα δάκρυα του, ωστόσο, δεν θα στερέψουν ποτέ, όσο οι «ταγοί» -κι εμείς- θα συνεχίζουν να ακολουθούν την κατηφοριά της ντροπής! 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;