ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ;

Θα επιχειρήσω να το εξηγήσω απλά και ακραία...
Εάν, λέω εάν βρε αδελφέ, πείτε ότι έχετε ένα τρελό όνειρο και ξυπνάτε αύριο και βλέπετε...

Ότι η ΧΟΥΝΤΑΡΑ έχει αρχίσει και περνά νομοσχέδια, όλα τους καλά και όλα τους ωραία,




Θέλετε να ξέρετε πόσο δωσίλογοι είναι;
Εεε, λοιπόν ακόμα και αν...

Ακόμα και αν ακυρώσουν τα χαράτσια,
Ακόμα και αν αρχίσουν να επιστρέφουν φόρους,
Ακόμα και αν επιβάλουν δίκαιους φόρους,
Ακόμα και αν φέρουν πραγματική "ανάπτυξη",
Ακόμα και αν στηρίξουν τους αδύναμους, πολύτεκνους και ηλικιωμένους,

Ακόμα και αν μας φτιάξουν δρόμους, σχολεία και αεροδρόμια,
Ακόμα και αν διορθώσουν τις τιμές των καυσίμων, τροφίμων, νερού και ρεύματος,
Ακόμα και αν δώσουν εργασία για όλους,
Ακόμα και αν αυξήσουν τους μισθούς,
Ακόμα και αν ανεβάσουν τους μισθούς, και δώσουν τα δώρα και τρώμε με χρυσά κουτάλια,

Ακόμα και αν επιστρέψουν τα σπίτια που χάθηκαν,
Ακόμα και αν ακυρώσουν ή ξεχρεώσουν τα δάνεια του κράτους,
Ακόμα και αν καταφέρουν να βρουν πετρέλαιο, χρυσό και ορυκτά,
Ακόμα και αν αυξήσουν τον τουρισμό 1000%,
Ακόμα και αν κανένας δεν μείνει πεινασμένος,

Ακόμα και αν ακυρώσουν μνημόνια και ανακτήσουν την Εθνική Κυριαρχία,
Ακόμα και αν εκδώσουν κρατικό νόμισμα από κρατική τράπεζα,
Ακόμα και αν μας δώσουν νέο Σύνταγμα,
Ακόμα και αν δώσουν νέο πολίτευμα,
Ακόμα και αν ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ τα θύματα των αυτοκτονιών,


Ακόμα και με όλα αυτά...

Δωσίλογοι ήταν και δωσίλογοι θα μείνουν, να ξέρετε ότι κάτι πούλησαν, κάτι πούλησαν για όλα αυτά που μας έδωσαν.

Ακόμα και με όλα αυτά...

Δωσίλογοι ήταν και δωσίλογοι θα μείνουν, και ο μόνος φυσικός τους χώρος είναι το Λαϊκό Δικαστήριο.



Αλλά ας έλθουμε στο σήμερα, τώρα που τα ξεπούλησαν όλα...



Αν στο όνειρο ανήκουν στο δικαστήριο, τότε στην πραγματικότητα που ανήκουν;

Καλή Λευτεριά!


Σ. Κατσούλης                                                                                                                                          ΠΗΓΗ

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΡΑΣ


Ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας διαδραματίζεται στην περιοχή μας χιλιάδες χρόνια πριν.(υπολογίζεται περίπου στο 9000 π.Χ.) Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι η αρχαία Ελληνική εκδοχή του κατακλυσμού που αναφέρεται πολύ πιο μετά, σε παραδόσεις πολλών αρχαίων πολιτισμών (όπως π.χ. στην Εβραϊκή παράδοση με τον κατακλυσμό του Νώε.


Κατά τον μύθο την εποχή που στη Φθία και τη Θεσσαλία βασίλευε ο Δευκαλίωνας ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει όλη την γενιά των ανθρώπων που ήταν διεφθαρμένη, με εξαίρεση τον δίκαιο βασιλέα και την γυναίκα του την Πύρρα.

Ο Δευκαλίωνας λοιπόν μετά από συμβουλή του πατέρα του κατασκεύασε ένα πλοίο συγκέντρωσε τα απαραίτητα εφόδια για την επιβίωση τους και επιβιβάστηκε στο πλοιάριο μαζί με την γυναίκα του. Στο μεταξύ ο Δίας ανοίγει τους καταρράκτες του Ουρανού και το έδαφος της Ελλάδας γεμίζει με νερό και οι άνθρωποι χάνονται. Για εννέα μέρες και εννέα νύχτες το βασιλικό ζευγάρι περιφέρεται από τα νερά μέσα στο πλοιάριο. Την δέκατη όμως ημέρα προσάραξε στο όρος Όρθρυς κατά άλλη εκδοχή στον Παρνασσό.

Εκεί όταν οι βροχές σταμάτησαν και τα νερά υποχώρησαν ο Δευκαλίων και η Πύρρα κατέβηκαν στην ξηρά και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν θυσία στον Φύξιο Δία (προστάτης των φυγάδων). Ο θεός που επικαλέστηκε ο θεοσεβής Δευκαλίωνας έστειλε τον Ερμή για να τους μεταφέρει την υπόσχεση ότι ο Δίας θα πραγματοποιούσε την πρώτη ευχή τους. Και η πρώτη ευχή του Δευκαλίωνα και της Πύρρας δεν ήταν άλλη από το να δώσει και πάλι ζωή ο Δίας στο ανθρώπινο γένος.

Κατά μία άλλη εκδοχή η οποία προέρχεται από την Φωκίδα ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα πήγαν στους Δελφούς και στο ιερό της Θέμιδας για να εκφράσουν και σ αυτή την ίδια επιθυμία. Η θεά τους άκουσε και τους απάντησε με τον παρακάτω χρησμό: Αν ήθελαν να φέρουν στη ζωή νέους ανθρώπους θα έπρεπε να καλύψουν τα πρόσωπά τους και να ρίχνουν πίσω από την πλάτη τους τα οστά της μητέρας τους.Εκείνοι κατάλαβαν την ερμηνεία του χρησμού και αφού έκαναν ότι τους έλεγε ο χρησμός άρχισαν να πετάνε πέτρες πίσω από την πλάτη τους, αφού αυτές προέρχονταν από τα σπλάχνα της μάνας Γης.

Οι πέτρες που πετούσε ο Δευκαλίωνας μεταμορφώνονταν σε άνδρες και αυτές που πετούσε η Πύρρα μεταμορφώνονταν σε γυναίκες. Από την πρώτη δε πέτρα που πέταξε ο Δευκαλίωνας προήλθε ο Έλληνας, γενάρχης των Ελλήνων.

Ο Δευκαλίων και η Πύρρα απόκτησαν εκτός από τον Έλληνα, τον Αμφικτύωνα, τη Πρωτογένεια, τη Μελανθώ, τη Θυία (ή Αιθυία) και την Πανδώρα.

Ο πρωτότοκος γιος τους ο Έλλην έγινε γενάρχης των Ελλήνων.

Ο Αμφικτύων, κυβέρνησε την Αθήνα μετά τον Κραναό. Ο ίδιος ο Δευκαλίων, έγινε ο βασιλιάς της Φθίας και της Θεσσαλίας.

Ο γενάρχης των Ελλήνων ο Έλλην γέννησε με την Ορσυίδα τρεις γιους, τον Δώρο τον Ξούθο και τον Αίολο τους πρώτους αρχηγούς των Ελλήνων.

Ο Ξούθος βασίλεψε στη Πελοπόννησο και έκανε δύο γιους, τον Αχαιό και τον Ίωνα από τους οποίους οι Αχαιοί και οι Ίωνες πήραν τα ονόματά τους. Ο Αίολος βασίλεψε στη Θεσσαλία και οι κάτοικοι ονομάσθηκαν Αιολείς απ' αυτόν. Ο Δώρος και οι άνθρωποι του που ονομάστηκαν Δωριείς εγκαταστάθηκαν στις περιοχές ανατολικά του Παρνασσού.

Ο Αμφικτύων ήταν πατέρας του Λοκρού, ο οποίος ίδρυσε την Λοκρίδα.


Η εκδοχή του Δευκαλίωνα και της Πύρρας είναι αυτή που διαδόθηκε ευρύτατα από τις υπόλοιπες σχετικές παραδόσεις και επικράτησε όλων των άλλων και κατά την εποχή του Πλουτάρχου εμπλουτίστηκε και με άλλα στοιχεία και λεπτομέρειες που προέρχονται από ασιατικές παραδόσεις, θυμίζουν σε πολλά σημεία τους την εκδοχή που μας διηγείται η Βίβλος.

Ο Δευκαλίων, λοιπόν, και οι δικοί του ήταν οι μόνοι που γλίτωσαν από τον τρομερό κατακλυσμό, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Αλλά σε πιο κατακλυσμό αναφέρεται η Ελληνική μυθολογία; Μήπως στο παγκόσμιο κατακλυσμό που σύμφωνα με τον Πλάτωνα έγινε γύρω στο 9600 π.Χ. και βυθίσθηκε η Ατλαντίδα μέσα σε μια μέρα και νύχτα; Η ημερομηνία αυτή επιβεβαιώνεται και από τις παραδόσεις άλλων αρχαίων λαών. Ή μήπως υπήρχε και άλλος κατακλυσμός μικρότερος, γύρω στο 7000 π.Χ. ή ακόμα και στο 5000 π.Χ, όπως πολλοί μελετητές παραδέχονται, στον οποίο βυθίσθηκε και το υπόλοιπο τμήμα της Ατλαντίδος που επέζησε; Αν ισχύει η δεύτερη εκδοχή τότε αυτό σημαίνει ότι η Ατλαντίδα δεν καταποντίστηκε στα γρήγορα αλλά σταδιακά, και σ' αυτό το σημείο ο Πλάτων σφάλει.
Το ότι υπήρχαν πολλοί κατακλυσμοί, όμως, το αναφέρει και ο Πλάτων στο διάλογο "Τίμαιος" (22CD και 23 Β).

Στα κεφάλαια αυτά ο Πλάτων αναφέρει ένα μέρος της συζήτησης που είχε κάνει ο Σόλων με τους ιερείς της Αιγύπτου. Αναφέρουμε, τα συγκεκριμένα κεφάλαια(22ABCD, 23B):

" ...Κάποτε που θέλησε ο Σόλων να τους παρασύρει (εννοεί: τους ιερείς της Αιγύπτου) να μιλήσουν για τα παλιά γεγονότα, άρχισε να τους διηγείται για όσα εδώ στην Αθήνα θεωρούνται αρχαιότατα. Για τον Φορωνέα, τον οποίο ονόμασαν πρώτο και για τη Νιόβη και για τα μετά τον κατακλυσμό. Διηγήθηκε επίσης για τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα, πως διαβίωσαν μετά τον κατακλυσμό, και για τους απογόνους τους, και προσπάθησε να καθορίσει πόσα έτη παρήλθον από όσα έλεγε και να χρονολογήσει. Κάποιος από τους ιερείς πολύ ηλικιωμένος, του είπε τότε: ...Πολλές καταστροφές ανθρώπων έχουν γίνει και θα γίνουν από πολλά αίτια, οι πλέον μεγαλύτερες από πυρκαγιές και κατακλυσμούς, και οι μικρότερες από αμέτρητα άλλα αίτια. Π.χ. η παράδοση που επικρατεί εις τη χώρα σας ότι δηλαδή κάποτε ο Φαέθων, ο γιος του Ηλίου, αφού έζευξε το άρμα του πατρός του, επειδή δεν είχε την ικανότητα να ακολουθήσει τον ίδιο με τον πατέρα του δρόμο, και πυρπόλησε ότι υπήρχε πάνω στη γη και ο ίδιος κτυπηθείς από κεραυνό εφονεύθη, αυτό λέγεται ως μύθος, ενώ η πραγματικότητα είναι η παράλλαξη (σημείωση: μεταβολή της κυκλικής κίνησης) των περιστρεφομένων γύρω από τη γη ουρανίων σωμάτων που προκαλεί καταστροφή για πολλά χρόνια, από τις πυρκαγιές, των όντων πάνω στη γη....".

Και παρακάτω ο Αιγύπτιος ιερέας λέει στο Σόλωνα (23B): " Όσα λοιπόν είπες προηγουμένως, Σόλων, για τις δικές σας παραδόσεις περί γενεαλογιών, ελάχιστα διαφέρουν από παιδικά παραμύθια. Διότι εσείς ενθυμείσθε μόνο ένα κατακλυσμό της γης (σημείωση: τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα), ενώ έγιναν πολλοί πιο παλιά....."

Όσα αναφέραμε δείχνουν το αρχέγονο ιστορικό βάθος των ελληνικών μύθων! Πρέπει δε να τονίσουμε ότι ο μύθος δεν είναι κατ' ανάγκην παραμύθι αλλά οι αναφορές του έχουν έναν ενδεχόμενο ιστορικό πυρήνα! Ο μύθος συνήθως έχει δυο στόχους να διδάξει και να πληροφόρηση με κωδικοποιημένες εικόνες ή με υπερβολές και αλληγορίες όπως θα λέγαμε σήμερα. Το πόσες πληροφορίες έχουν χαθεί για το απώτατο παρελθόν των Ελλήνων και της μεσόγειου γενικότερα το δείχνει ο μύθος του Δευκαλίωνα τον οποίον αναφέραμε προηγουμένως.
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε!

«Έτσι έχει ο μύθος του Δευκαλίωνος. Αυτή η γενιά των ανθρώπων δεν είναι η πρώτη, αλλά της πρώτης εκείνης γενιάς οι άνθρωποι όλοι χάθηκαν, αυτοί δε γένος δεύτερο είναι του Δευκαλίωνος που το πλήθος της παντού αποίκησε. Περί δε εκείνων των (πρώτων) ανθρώπων αυτά μυθολογούνται, ότι μεγάλοι υβρισταί έγιναν και αθέμιτα έργα έπρατταν, ούτε όρκους τηρούσαν, ούτε ξένους φιλοξενούσαν, ούτε και ικέτες ανέχοντο, έτσι επήλθε σ' αυτούς η μεγάλη συμφορά. Αυτή η ίδια η γη, πολύ ύδωρ ανέδυε, και βροχές μεγάλες έγιναν και οι ποταμοί τεραστίως διογκώθηκαν και η θάλασσα τόσο πολύ ανέβη, ώστε τα πάντα σκέπασε το νερό και έτσι χάθηκαν όλοι! Ο Δευκαλίων δε, ευσεβής και συνετός, μόνος των ανθρώπων απέμεινε για (να γεννήσει) την γενιά την δεύτερη. Η δε σωτηρία έτσι έγινε. Μεγάλη λάρνακα (κιβωτό) αυτός είχε και σ' αυτήν επιβίβασε παιδιά[8] και γυναίκες. Κατέφθασαν δε και επιβιβάσθηκαν (στην κιβωτό επίσης) και χοίροι και ίπποι και λέοντες κατά γένη και όφεις και ακόμα όλα όσα την γη μοιράζονται, πάντα κατά ζεύγη. Ο δε (Δευκαλίων) τα δέχθηκε όλα, γιατί μεταξύ τους δεν εβλάπτοντο, διότι εκ Διός φιλία έγινε μεταξύ τους και σε μια λάρνακα πάντες έπλευσαν όσο το ύδωρ επικρατούσε. Αυτά ιστορούν οι Έλληνες περί Δευκαλίωνος» 
Λουκιανός «περί της συρίης θεού» 12.3

Οι περιγραφές του κατακλυσμού στην Σαμοθράκη έχουν πράγματι εξαιρετικό ενδιαφέρον: «Τώρα θα σας διηγηθώ την ιστορία των νησιών του Αιγαίου αρχίζοντας από την Σαμοθράκη... Το νησί κατοικούσαν αυτόχθονες... λένε ότι στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Σαόννησος... Οι Σαμόθρακες διηγούνται ότι πριν από τους κατακλυσμούς που έγιναν σε άλλους λαούς συνέβη εκεί ένας άλλος μεγάλος κατακλυσμός στην διάρκεια του οποίου άνοιξε το στενό στις «Κυανές πέτρες» (οι μυθικές συμπληγάδες) και στην συνέχεια (άνοιξε) ο Ελλήσποντος. Γιατί η θάλασσα του Εύξεινου πόντου ήταν πρώτα λίμνη και φούσκωσε σε τέτοιο σημείο που από την πίεση του ρεύματος ξεχύθηκαν με ορμή τα νερά στον Ελλήσποντο και κατέκλυσαν μεγάλο μέρος από τα Ασιατικά παράλια και όχι και λίγη πεδινή έκταση της Σαμοθράκης μετατράπηκε σε θάλασσα. Και γι'; αυτόν τον λόγο στα μεταγενέστερα χρόνια μερικοί ψαράδες ανασύρουν με τα δίχτυα τους λίθινα κιονόκρανα, γιατί ακόμα και πόλεις κατακλύστηκαν απ'; τα νερά. Κι'; όσοι γλίτωσαν απ'; τον κατακλυσμό κατέφυγαν στα ψηλότερα μέρη του νησιού. Αλλά καθώς η θάλασσα ανέβαινε ολοένα και ψηλότερα, ευχήθηκαν στους θεούς του τόπου κι'; όταν σώθηκαν σε ανάμνηση του γεγονότος ύψωσαν πέτρινα σύνορα γύρω-γύρω απ'; το νησί κι'; έκτισαν βωμούς. Είναι φανερό λοιπόν ότι η Σαμοθράκη ήταν κατοικημένη πριν απ? τον κατακλυσμό»
Διόδωρος Σικελιώτης ιστορική βιβλιοθήκη 5.47

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ 24 Απριλίου 1821.Το πραγματικό τέλος του (μην διαβάσετε αν δεν αντέχετε...)



(του Ευθύμιου Χριστόπουλου, εκπ/κού-δημοσιογράφου)

Το καλοκαίρι του 1947 ως μαθητής της Β’ τάξης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, δέχτηκα την παρακίνηση του αείμνηστου Διευθυντού της Δημητρίου Κρικέλα να συγκεντρώσω πληροφορίες από γέρους Λαμιώτες που τις είχαν από τους πατεράδες τους, για ποιο ήταν το πραγματικό τέλος του Αθανασίου Διάκου. Ταξι­νομώντας αυτές που συγκέντρωσα, είδα ότι τέσσερες ήταν ακριβώς ίδιες, αν και προέρχονταν από γερόντια που ζού­σαν σε διαφορετικά σημεία της Λαμίας ο καθένας
και μά­λιστα ένας παππούς ήταν απ’ τη Ροδίτσα. Διασταυρώνοντας τες αργότερα, με όσα διάβαζα άλλα, καταλάβαινα ότι αυ­τές που είχα ήταν ασφαλώς οι σωστές. Το κύριο σημείο τους και κοινό, ήταν ότι τρεις Έλληνες, όταν έπιασαν το Διάκο και τον
έφεραν στη Λαμία, τον έκλεισαν σ’ ένα πα­λιό κι εγκαταλειμμένο χάνι, εκεί που σήμερα έχει οικοδο­μηθεί το Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας στην οδό Καλύβα – Μπακογιάννη. Αυτοί οι τρεις είχαν περάσει πίσω – δυ­τικά – στο χάνι και από δύο μισοχαλασμένα… παραθυράκια είχαν παρακολουθήσει όλη τη νύχτα όλα όσα έγιναν μέσα στο χάνι, τα οποία και αναφέρω στη συνέχεια.:

Μετά τη σύλληψη του Διάκου στα ποριά Δαμάστας, τον έφεραν με συνοδεία ποινών και τραυματισμένο στη Λαμία, οδηγώντας από τη νότια της είσοδο που περνούσε δίπλα από το Γολγοθά (όπως έλεγαν το ξε­κομμένο Λόφο όπου σήμερα είναι το κτίριο του Ορφα­νοτροφείου Αρρένων) και από την οδό Σατωβριάνδου (σήμερα) και συνέχεια τον έφτασαν και τον έκλεισαν μέσα στο παλιό χάνι, όπου σήμερα – πάλι καλά! – έχει ανεγερθεί το Λαογραφικό Μουσείο.

Τον έβαλαν μέσα και τον έδεσαν με σκοινιά σ’ ένα παχνί, το οποίο ήταν και ο πρώτος τόπος του μαρτυρί­ου του.
Εκτός από δύο – τρεις Τούρκους που έμειναν μέσα να τον επιτηρούν, οι άλλοι – όχι όλοι – έμειναν απ’ έξω, ανατολικά σε κάτι δέντρα που ήταν εκεί, περιμένοντας από περιέργεια, ίσως, να ιδούν τι θα γινόταν. Όταν τον έδεσαν κι έφυγαν, ο Διάκος άρχισε να πο­νάει από τα τραύματα που είχε, καταπονημένος κι από την ταλαιπωρία.
Είχε περάσει αρκετή ώρα, όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκαν μέσα δύο άντρες, που από τις φορεσιές τους έδειχναν ότι ήταν μπέηδες. Τον έναν, τον ήξερε από πριν. Ήταν ο Ομέρ Βρυώνης. Τον άλλον όχι. Απ’ ότι όμως εί­χαν ακούσει, υπολόγισαν ότι ήταν ο σκληρός Χαλήλ Μπέης. Αυτός μόνος προχώρησε κι άρχισε να κάνει έλεγ­χο αν είχαν δέσει καλά το Διάκο. Τόσο πολύ φάνηκε ότι, κι ακόμα δεμένον, τον φοβόταν.
Είχε νυχτώσει πια και οι τρεις που είχαν φτάσει εκεί κρυφά άρχισαν καθαρά να βλέπουν τι γίνεται.
Όταν ο Χαλήλ Μπέης σιγουρεύτηκε – το είδαν κα­θαρά αυτό – ότι δεν υπήρχε φόβος διαφυγής, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί. Σε μια στιγμή τον είδαν να χτυπάει στο πρόσωπο το Διάκο.
Τον διακόπτει όμως ο άλλος, ο Βρυώνης, που πλησιάζει το Διάκο και τον βλέπουν κάτι να του λέει. Δεν ακούνε όμως. Απ’ ότι βλέπουν όμως, καταλαβαίνουν ότι κάτι τον ρωτάει, γιατί βλέπουν το Διάκο να κουνάει αρ­νητικά το κεφάλι του.
Και ενώ τον βλέπουν να συνεχίζει ήρεμα, σε μια στιγ­μή εξαγριώνεται, φωνάζει και χειρονομεί. Ατάραχος ο Διάκος τον αντιμετωπίζει και κάτι που του λέει, βλέπουν το Βρυώνη οργισμένο να αποχωρεί, αφήνοντας πια το θύμα στο δήμιό του.
Απ’ τις αναλαμπές των δαυλών, ξεχωρίζουν την αγριότητα του Χαλήλ. Τον βλέπουν να τραβάει πιο πέρα τον επικεφαλής της Φρουράς – έτσι τουλάχιστον δεί­χνει – και με νευρικές και απειλητικές κινήσεις, κάτι του λέει, κι εκείνον να υποκλίνεται κουνώντας το κεφάλι του. Και με μια τελευταία περιφρονητική ματιά που ρίχνει στο Διάκο, τον βλέπουν να φεύγει, δείχνοντας ικανοποι­ημένος.
Ο Διάκος – και οι άλλοι τρεις απ’ έξω – μέσα στο μι­σοσκόταδο βλέπουν δύο Τούρκους να ανάβουν φωτιά σε μιαν άκρη. Πάνω της φέρνουν και βάζουν μια σιδηροστιά κι ένα μεγάλο χάλκινο κακάβι. Βλέπει μετά να ρίχνουν μέσα λάδι που είχαν σ’ ένα γκιούμι.
Στη συνέχεια, μαζί με τον επικεφαλής, πλησιάζουν το Διάκο. Τον ανασηκώνουν, δεμένο καθώς είναι, τον βάζουν να καθίσει πάνω σ’ ένα παλιό ξύλινο σκαμνί που βρέθηκε εκεί, του σηκώνουν τα πόδια, δεμένα καθώς είναι, και του τα δένουν έτσι που να κρέμονται.
Τι θέλουν να κάνουν αναλογίζονται με περιέργεια και αγωνία, οι τρεις που παρακολουθούν, χωρίς να τολ­μήσουν και να ρωτήσουν. Βλέπουν όμως τους άλλους να περιπαίζουν το Διά­κο. Φαίνεται κάτι να λένε και ο Διάκος να κουνάει επί­μονα κι αρνητικά το κεφάλι του. Τι του λένε όμως δεν καταλαβαίνουν. Οπότε, κάθε φορά που ρωτάνε και αρνείται τους βλέπουν να κρατάνε στα χέρια τους μυτε­ρά καρφιά και να τα μπήγουν σιγά πρώτα, πιο δυνατά στη συνέχεια στις πατούσες των ποδιών του Διάκου, ο οποίος κάθε φορά αναταράζεται από τον πόνο.
Η μυρωδιά του Λαδιού που καίγεται μέσα στο κακάβι, φτάνει έντονα στη μύτη και των τριών απ’ έξω και υποπτεύονται τα χειρότερα.

Οι βασανιστές του, όπως έχουν γυμνώσει τα πόδια του, παίρνουν απ’ το κακάβι καυτό λάδι και αρχίζουν σιγά και βασανιστικά να το ρίχνουν στα πόδια του!… Τι­νάζεται κάθε φορά ο Διάκος, τόσο δυνατά λες και θα κό­ψει τις τριχιές όταν το λάδι πέφτει πάνω στα πόδια του.
Αφού είδαν να μην αντιδρά έντονα, αφήνουν τα πό­δια και παίρνουν και του σκίζουν το γιλέκο και την που­καμίσα που φοράει, απογυμνώνοντας το πάνω μέρος του σώματος του με τα χέρια. Κι αρχίζουν τότε να του ρίχνουν καυτό Λάδι με αργές κινήσεις, στα χέρια, στο στήθος και στην πλάτη του. Βουβά οδύρεται ο Διάκος, χωρίς να βγάλει μιλιά από το στόμα του. Κι όσο δεν μι­λάει, τόσο αγριεύουν περισσότερο οι βασανιστές του. Και δείχνουν τόσο οργισμένοι, που αν ήταν τρόπος να τον θανατώσουν. Φαίνεται όμως πως έχουν εντολή μόνο να τον βασανίσουν χωρίς και να πεθάνει. Γι’ αυτό συ­νεχίζουν!…

Το σώμα του Διάκου αρχίζει φαίνεται να νεκρώνε­ται. Όμως το πνεύμα όπως δείχνει, μένει καθάριο, ανέγγιχτο, σταθερό, συνεχίζοντος τις αρνήσεις και εξοργί­ζοντας περισσότερο τους Βασανιστές του.
Αλλά αυτή η κατάσταση τους κάνει να βρίσκουν νέ­ους τρόπους βασανισμών. Οι κινήσεις που κάνουν, δεί­χνοντας διάφορα σημεία του σώματος του, κάνουν τους τρεις που παρακολουθούν να ανατριχιάζουν. Και βλέ­πουν τους βασανιστές να παίρνουν στα χέρια τους τα καρφιά που είχαν και έσπαζαν τις φούσκες που δημι­ουργούνταν στο δέρμα απ’ το καυτό λάδι, να αρχίζουν να κάνουν το ίδιο και στο σώμα και στα χέρια από ψηλά.

Αποκαμωμένοι όμως και οι ίδιοι οι Βασανιστές, που δεν άλλαξαν βάρδια όλη τη νύχτα, βλέπουν ότι δεν πε­τυχαίνουν τίποτα. Και μιας και το λάδι τελείωσε, μιας και έφτασε πια και το ξημέρωμα, σταματούν.
Το Διάκο τον κρατάνε πια όρθιο οι τριχιές που τον έχουν δεμένο.
Τότε και οι τρεις παρατηρητές, απ’ έξω, για να μη γί­νουν αντιληπτοί, έφυγαν με προφυλάξεις, κατευθυνό­μενοι προς το βορεινό μέρος του ρέματος, όπου είχαν αρχίσει να έρχονται δειλά και οι πρώτοι περίεργοι.
Κι όταν πια ο ήλιος έχει ανέβη ψηλά, λύνουν το Διά­κο και σέρνοντας τον τον βγάζουν έξω, χωρίς όμως να δείχνει ότι καταλαβαίνει.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν το απόγευμα που τον είχαν φέρει, τώρα βλέποντας τον, δεν τον ανα­γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Το μόνο που βλέπουν είναι το κακοποιημένα ρούχα του.
Σέρνοντας τον προς τα βόρεια, τον περνάνε πέρα από το ρέμα που έκοβε την πλατεία Λαού στα δυο καταμεσίς και τραβώντας ανατολικότερα έφτανε στη Δημοτι­κή Αγορά, από εκεί στο κατάστημα Πολιτικού και μετά κατεβαίνοντας προς τα νότια, απλωνόταν κατά μήκος της οδού Θερμοπυλών.

Όταν τον πέρασαν στο ρέμα, στάθηκαν περίπου ανα­τολικά της σημερινής διπλής βρύσης, γιατί ανατολικό­τερα ετοίμαζαν το στήσιμο της… ψησταριάς!
Κόσμος πολύς είχε συγκεντρωθεί γύρω εκεί με την άδεια του Χαλήλ Μπέη βέβαια, γιατί άφησε τον κόσμο να δει τι θα έκαναν στο Διάκο, ώστε να φοβηθεί και να μην επιχειρήσει κανένας άλλος να πράξει το ίδιο, πράγμα που πέτυχε. Κανένας Λαμιώτης δεν φάνηκε να συμμετείχε στην επανάσταση!

Μέσα στο πλήθος που παρακολουθεί με αγωνία, ξε­χωρίζει μια κάπως ηλικιωμένη γυναίκα. Είναι η δόλια μόνα του Διάκου, που είχε μάθει τη σύλληψη του γιου της και ολονυχτίς πεζοπορώντας είχε φτάσει στη Λαμία, όπου δεν περίμενε να δει το σπλάγχνο της έτσι!
Για μια στιγμή βουβαίνονται όλοι. Βλέπουν να φτάνει εκεί ο δήμιος, ονόματι Αλεξίου, κρατώντας ένα σουβλί. Και αμέσως καταλαβαίνουν τι πρόκειται να γί­νει!
Αυτός, τρέμει από το φόβο του, γιατί έχει αυστηρή εντολή να μην του πεθάνει ο Διάκος όταν θα τον σου­βλίζει.

Και αρχίζει το τελευταίο πια μαρτύριο.
Δένοντας το Διάκο ανάσκελα σε ένα σαμάρι, με τα πόδια του ανοιχτά, αρχίζει προσεκτικά ο δήμιος να χώ­νει την πολύ καλό λεπτισμένη άκρη του σουβλιού, ξε­κινώντας απ’ τη βουβωνική χώρα και προχωρώντας προς τα επάνω, περνώντας το σουβλί κάτω οπό το δέρ­μα, μέχρι που το έβγαλε πάνω στην πλάτη του, λίγο κάτω απ’ το δεξιό του το αυτί.
Από κάποιες μικροκινήσεις που κάνει ο Διάκος κάθε φορά που σπρώχνει το σουβλί προς τα επάνω ο δήμιος, δείχνει ότι ακόμα είναι ζωντανός.
Μόλις τελειώνει ο γύφτος, ορμούν Τούρκοι και με σκοινιά δένουν το σώμα γύρω στο σουβλί για να μη σπάσει το δέρμα και ακουμπάνε όρθιο σχεδόν το σουβλί με το Διάκο σ’ ένα δέντρο.

Στη συνέχεια, σπεύδουν να συγυρίσουν τη φωτιά που έχουν ανάψει. Και τότε γίνεται κάτι που ξαφνιάζει τους πάντες.
Ένας Τούρκος καβάλα στο ψαρί του άλογο στέκε­ται μπροστά στο σουβλισμένο, βγάζει τη διμούτσουνη όρθια κουμπούρα του και τη στρέφει στο Διάκο. Δύο κουμπουριές ακούγονται που βρίσκουν κατάστηθα το Διάκο. Κι ο Τούρκος κεντρίζοντας το άλογο του, χάνε­ται στην ανηφόρα μέσα στα στενάκια που περιβάλλουν τα χαμηλά σπιτάκια.

Ο Χαλήλ Μπέης, βλέπει συτό και αφρίζει απ’ το θυμό του. Και δίνει εντολή, να βάλουν το Διάκο έτσι, πάνω στη φωτιά, και να τον γυρίσουν λίγο!
Ο κόσμος που παρακολουθεί αυτή την κτηνωδία μέ­νει άφωνος. Στη συνέχεια ο Χαλήλ οργισμένος και ανικανοποί­ητος, δίνει εντολή να πάρουν έτσι με το σουβλί το νε­κρό το Διάκο και πάνε να τον πετάξουν στην άκρη του ρέματος, ανατολικά από το χάνι που τον είχαν, εκεί όπου πέταγαν τις κοπριές των αλόγων που είχαν στους στά­βλους, τους οποίους διατηρούσαν από τη βόρεια πλευρά της Νομαρχίας μέχρι το πέτρινο γυμνάσιο. Τη διαβεβαίωση αυτή είχα απ’ όλα σχεδόν τα γερόντια που ρώτησα το 1947, τότε που φαίνονταν ακόμα οι κρίκοι στο βόρειο τοίχο της θερινής «ΤΙΤΑΝΙΑΣ».

Εκεί λοιπόν, βορειοανατολικά της σκάλας που κα­τεβαίνει σήμερα από την οδό Λυκούργου στην πρώην ψαραγορά, άφησαν το νεκρό ξεσκέπαστο, άταφο, σχε­δόν τρείς ημέρες φρουρούμενο. Οι φρουροί αποχώ­ρησαν την τρίτη ημέρα αφού άρχισε να μυρίζει, οπότε βρήκαν ευκαιρία κάποιοι χριστιανοί οι οποίοι περίμεναν και είχαν προετοιμάσει έναν λάκκο εκεί ακριβώς που σή­μερα είναι ο τάφος του, πήγαν, του έβγαλαν το σουβλί, τον καθάρισαν λίγο και πήγαν και τον έθαψαν, χωρίς να βάλουν πάνω του ούτε έναν σταυρό από φόβο.
Αργότερα, περί το 1860, ο συνταγματάρχης Ρούβαλης που είχε έρθει από την Καλαμάτα με μετάθεση στη Λαμία και είχε πληροφορηθεί πού περίπου είχαν θά­ψει το Διάκο έκανε έρευνες να τον βρει.

Ο παππούς μου που είχε στήσει την παράγκα – πρώ­το μαγαζί του πριν λίγο καιρό, απέναντι δυτικά, όπου μετά χτίστηκε η αποθήκη των αδελφών Κονταξή, είδε στρατιώτες να ανοίγουν μικρούς λάκκους ανατολικά του, ψάχνοντας. Όταν ρώτησε τι ζητάνε, του είπαν ότι ψά­χνουν τον τάφο του Διάκου. Την πληροφορία αυτή είχα από τον πατέρα μου, όπως την είχε ακούσει από τον παπ­πού μου. Σε ένα σημείο, βρήκαν ένα σωρό – σκελετό ανθρώπινου σώματος και αφού δεν είχαν βρεθεί άλλα γύρω, κατέληξαν ότι ήταν του Διάκου. Το συγκέντρω­σαν, το καθάρισαν και τα έβαλαν σε ένα κουτί ξύλινο και τα έθαψαν πάλι στο ίδιο σημείο, τοποθετώντας πάνω μερικές πέτρες και έναν σταυρό με το όνομα του.
Τέλος, στις αρχές του 1900 η Λαμία τίμησε το Διά­κο όπως έπρεπε. Αφού ανακαίνισε τον πρόχειρο τάφο του στο σημείο που είναι ακόμα, έστησε τον υπέρλαμπρο ανδριάντα του στην πλατεία Διάκου, με αποκαλυ­πτήρια επίσημα, παρουσία και του Βασιλέως Γεωργίου Α’ και της βασιλικής οικογένειας, υπουργών, στρα­τιωτικών και άλλων επισήμων, στις 23 Απριλίου 1903.

«Λαμιακή Φωνή»                                                                                                                                          ΠΗΓΗ

Για τον 56χρονο Ελληνα που εσφαξαν στον Αγ Παντελεημονα κανα συλλαλητήριο; Μπαααα....

Δολοφονημενος μεσα στο σπιτι του βρεθηκε ενας φτωχος ανθρωπος 56χρονων..
Εαν οι δραστες ειναι ξενοι , οι αριστεροι θα κανουν πορεια να καταγγειλουν τους δολοφονους αλλοδαπους?

 Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κ. Καμίνη,

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ότι φέρατε ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για συγκέντρωση ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ενώ δεν έχετε ασχοληθεί σοβαρά επί δύο χρόνια από τότε που εκλεγήκατε με τα Νο 1 προβλήματα της Αθήνας: την εγκληματικότητα, την παράνομη μετανάστευση, το παρεμπόριο, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, την καταστροφή του οικιστικού περιβάλλοντος. Μήπως έχετε ξεχάσει ότι είσαστε ΔΗΜΑΡΧΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ και όχι των παράνομων ή «νόμιμων» μεταναστών, ούτε των παρατάξεων που σας ψήφισαν;


Τι κάνετε γι' αυτά κύριε Δήμαρχε;

Η παράνομη μετανάστευση και οι συμμορίες που περιφέρονται καταστρέφουν την εικόνα της πόλης και κάνουν την ζωή των κατοίκων της κόλαση.

Το παραεμπόριο κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των έντιμων εμπόρων που παλεύουν σε μια άνιση μάχη με τα χρέη και τα χαράτσια.

Αντί να σκύψετε με σοβαρότητα στα προβλήματά μας, επιδίδεσθε σε αφορισμούς και κραυγές περί ρατσισμού και ξενοφοβίας. Αυτές όμως οι κραυγές στάθηκαν αρωγοί ενός ανίκανου κράτους και μέσα σε λίγα χρόνια κατάντησε την πόλη του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και του ΦΩΤΟΣ σε πόλη θλιβερή και τριτοκοσμική.

Αντί να κάνετε πορείες και διαδηλώσεις υποδαυλίζοντας την οργή και την έχθρα, θα μπορούσατε να κάνετε πορεία αγάπης και ειρηνικής συνύπαρξης για την πατρίδα που λοιδορούν/είται, να διαδηλώσετε για την ανοχή και την υποστήριξη των κατοίκων της Αθήνας και όλης της χώρας στους μετανάστες.

Σε όλους αυτούς τους εισβολείς που δεν ζητήσαμε, αλλά ήρθαν, και τους βοηθήσαμε με τις άπειρες προσφορές μας σε τροφή, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην εκπαίδευση των παιδιών τους, σε υγειονομική περίθαλψη σε όλους, που ΕΜΕΙΣ οι ρατσιστές πληρώνουμε, δίνοντας δουλειά, συντάξεις και επιδόματα που συχνά δεν δικαιούνται, ακίνητα, σπουδές στο εξωτερικό και σε αντάλλαγμα, τι εισπράττουμε; Προκλήσεις, προσβολές, επιθέσεις, απέχθεια. Αντί να καλλιεργείτε τον σεβασμό προς την χώρα που τους φιλοξενεί, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ, και αναγνώριση της προσφοράς των Ελλήνων, αντί να καλλιεργείτε συνείδηση υποχρεώσεων και όχι μόνο δικαιωμάτων, ΕΣΕΙΣ και η παράταξή σας κάνετε ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζοντας κινήσεις αμφισβητούμενων επιδιώξεων.

Κάνετε πορεία γι' αυτούς που χρησιμοποιούν προκλητικά τους δρόμους και τις πλατείες μας για να αφοδεύουν, να ουρούν να εκδίδονται, να απλώνουν τα σεντόνια με τη παράνομη πραμάτεια τους, γι' αυτούς που ξηλώνουν αγάλματα, προτομές, καντήλια από τα νεκροταφεία, καλώδια της ΔΕΗ και ράγες του ΟΣΕ.

Για τις χιλιάδες Ελλήνων που έχουν γίνει θύματα δολοφονιών, βιασμών, επιθέσεων, ληστειών, κλοπών κλπ. πότε θα κάνετε κάτι ανάλογο; Όπως φαίνεται κ. Δήμαρχε, οι έλληνες κάτοικοι αυτής της πόλης που σας εμπιστεύτηκαν μάλιστα με την ψήφο τους, όχι μόνο δεν είναι προτεραιότητά σας αλλά τους αγνοείτε.

Έχετε σκεφτεί κ. Δήμαρχε τις συνέπειες των πράξεων και της στάσης σας;

Αυτή είναι που τρέφει ασυδοσία, ανομία, παρανομία, μίσος και άλλα που δεν είναι σκόπιμο να αναφέρουμε. Με αυτή σας την τακτική όχι έργο δεν προσφέρετε, αλλά εξυπηρετείτε και αλλότριους σκοπούς

Αναμένουμε λοιπόν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως δίκαιος Δήμαρχος να φέρετε προς ψήφιση αίτημα για συγκέντρωση κατά της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου, της εγκληματικότητας, του ξεπεσμού της πόλης και της υποβάθμισης της ζωής των Αθηναίων. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα των ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Δεν δεχόμαστε να γίνουμε η αποθήκη της Ευρώπης όσο και αν προσπαθείτε αρκετοί εξ υμών, πολλώ δε μάλλον να γίνουμε με τις ενέργειές σας η δακτυλοδεικτούμενη αποθήκη της Ευρώπης, ούτε θα λύσουμε εμείς όλα τα προβλήματα της Ασίας, της Αφρικής και της παγκοσμιοποίησης.

Μην παίζετε άλλο με την ανοχή μας. Η οργή μας μεγαλώνει.

Και το θλιβερό ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ γεγονός της 17ης Ιανουαρίου δεν σας δικαιώνει, πρώτον, διότι ΚΑΘΕ πράξη που στρέφεται εναντίον αλλοδαπών δεν είναι ρατσιστική και, δεύτερον, θα πρέπει να σας κάνει να ξανασκεφτείτε την τακτική σας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ                                                                                  ΠΗΓΗ

Διαβαστε να φρικαρετε. Η αληθεια και το παραδοξο για τον Μουσουλμανο Μεταναστη

Φευγουν μεταναστες απο τις χωρες τους γιατι δεν ειναι ευτυχισμένοι ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Πού είναι ευτυχισμένοι οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι ομως;

Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι ...........
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο.....
Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν

Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο
Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;

Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία

Είναι ευτυχισμένοι  ΔΗΛΑΔΗ σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική.......
και ποιόν κατηγορούν;

Όχι το Ισλάμ !
Όχι τους ηγέτες τους !
Όχι τους εαυτούς τους !

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ!!!!!!!!!                                                                                                     ΠΗΓΗ

ΑΓΩΓΕΣ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αγωγές Καμμένου εναντίον Αντρίκου ΠαπανδρέουΠολιτικοί παρατηρητές προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μαζί με τις πρόσφατες τραπεζικές

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Δύο αγωγές εναντίον του κ. Αντρίκου Παπανδρέου καταθέτει τη Δευτέρα ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος σχετικώς με την υπόθεση της Unigestion, των επενδύσεων στην "πράσινη ανάπτυξη" από Ελληνικό ίδρυμα και την δικαστική εμπλοκή που έχει με τον μικρότερος αδελφό του πρώην πρωθυπουργού.
Έχουν προηγηθεί αγωγές εκ μέρους του κ. Ανδρίκου Παπανδρέου, οι οποίες θα εξετασθούν στα τέλη Ιανουαρίου ενώ πολιτικές πηγές αναφέρουν ότι η δικαστική αντιπαράθεση θα πάρει και πολιτικές προεκτάσεις με αποκαλύψεις που έρχονται και θα συζητηθούν.
Ήδη ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος έχει καλέσει επανειλημμένως και δημοσίως τον κ. Παπανδρέου να δηλώσει αν συνδέεται και με ποιο τρόπο στην επενδυτική κοινοπραξία Unigestion η οποία πρόβαλλε κατά κόρον τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης κινδύνων από πιθανή χρεοκοπία μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο). Επίσης, ο κ. Καμμένος έχει αποκαλύψει τη σχέση που είχε εκείνη την εποχή ο κ. Παπανδρέου με διοίκηση κρατικής τράπεζας. Υπάρχει όμως και το νέο στοιχείο για την τοποθέτηση σε επιτροπή "πράσινης" επιτροπής και στην ΤτΕ!
Τα ερωτήματα της εισαγγελίας
Να θυμίσουμε ότι υπάρχει δικαστική έρευνα σε εξέλιξη από την οικονομική εισαγγελία με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Καμμένου για τις δραστηριότητες ο μικρότερος γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η εισαγγελική έρευνα:
  • Ποια θέση κατείχε ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου στην “Unigestion” την περίοδο 2009-2010;
  • Αν έφερε ευθύνη ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού στη λήψη και εκτέλεση αποφάσεων;
  • Έγινε ή όχι εμπλοκή της εν λόγω εταιρείας σε επενδυτικές ενέργειες σε σχέση με τομείς που θα μπορούσε να επηρεάσει λόγω της ιδιότητας του εντός χώρας;
  • Πωλήθηκαν "γυμνά" CDS από ελληνικό ίδρυμα;
  • Επιβεβαιώνεται ή όχι η διακίνηση των προϊόντων συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία;
Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι το ζήτημα θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις με βάση όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» στο πρόσχημα της κατευθυνόμενης ιδιωτικοποίησης του μοναδικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος λαϊκής αντίληψης. Τόσο οι μικρο-ομολογιούχοι, όπως και οι συνδικαλιστές αντιδρούν για μεθοδεύσεις και συμφωνίες που γίνονται στο παρασκήνιο ώστε να διαχωριστεί το ταμιευτήριο σε καλή και σε κακή τράπεζα.
Οι συνδικαλιστές διαθέτουν τα σχετικά στοιχεία ενώ οι μικρο-επενδυτές προειδοποιούν πως αν ακολουθηθεί η πεπατημένη της “Proton Bank” θα δοθεί συνέχεια στα δικαστήρια.
Να θυμίσουμε ότι εκτός από τον κ. Καμμένο, από τον Απρίλιο του 2010, ένας δικηγόρος κι ένας οικονομολόγος έχουν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου». Έχουν στραφεί κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης κ.α, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία. Το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος παρατίθεται αυτολεξεί στο τέλος του κειμένου.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αν διαπιστωθεί εμπλοκή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου, τότε θα επιβεβαιωθούν εκείνοι που προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ

Πως οι λευκοί μετανάστες κατέκτησαν την Αμερική! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΟΡΚ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ

Ένα βίντεο αφιερωμένο σε κάθε αριστερο-προοδευτικό που μιλάει υπέρ της μετανάστευσης...Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται στο βίντεο είναι βγαλμένα απο την καθημερινότητα..ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ

ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ Γ. Στουρνάρας: ΑΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Όταν λέμε παγκοσμιοποίηση εννοούμε παγκοσμιοποίηση χωρίς κανένα όριο!

Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!
 Αυτό το απίστευτο δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
Ο κ. Στουρνάρας ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Και γιατί να υπάρχει άλλωστε. Η κυβέρνησή του έχει ήδη επιτρέψει να πουληθούν σε τουρκικές εταιρείες, οι ελληνικές μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας και δεν θα διστάσει να πουλήσει στους γείτονες οποιονδήποτε άλλο νευραλγικό τομέα της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει την «πολιτική» Σημίτη στα Ίμια και αναρωτιόμαστε αν θα δεχόταν να πουλήσει μέχρι και την Ακρόπολη στο όνομα της παγκοσμιοποίησης…

ΠΗΓΗ

Η λίστα Λαγκάρντ του ΟΠΑΠ> Ποιά ΜΜΕ και πόσα πήραν το 2012 από την Ιερή Αγελάδα του Περιστερίου.



Ιδού γιατί το μηντιακό σύστημα όλου του ιδεολογικού φάσματος αντιστέκεται στην προοπτική πώλησης του ΟΠΑΠ. Τα ποσά των χορηγιών είναι ιλιγγιώδη και για κάποια ΜΜΕ που δεν τα ξέρει η μάνα τους προκαλούν ερωτηματικά. Αφήνουμε στη δημοσιογραφική πιάτσα να αξιολογήσει τα ΜΜΕ και τα λεφτά που λαμβάνουν από την ιερή αγελάδα.

Την αποκάλυψη κάνει η Αριστέα Μπουγάτσου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"


Την ίδια στιγμή που κορυφώνονται οι ζυμώσεις των μνηστήρων για να βρουν τα κεφάλαια προκειμένου να διεκδικήσουν το 33%
 του ΟΠΑΠ, ένας παρασκηνιακός πόλεμος μαίνεται στο περιθώριο με ζητούμενο λάφυρο χορηγίες, δωρεές, διαφημίσεις και ότι άλλο πλουσιοπάροχα παρείχε μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ, πρωτίστως σε φίλιες δυνάμεις.

Σήμερα, η «Ε» κάνει τα αποκαλυπτήρια των χορηγικών συμβάσεων (όχι διαφημίσεις) με πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων ουδέποτε άσκησαν κριτική στα έργα και τις ημέρες του οργανισμού, στα πεπραγμένα των διοικήσεων του, στις απ' ευθείας συμβάσεις, που επί χρόνια ο οργανισμός συνάπτει με διάφορες εταιρείες και διάφορους προμηθευτές (από την Ιντραλότ μέχρι την Egon Zehnder, την Νευτοςοίί κλπ).
Τους τελευταίους μήνες του 201 1 η διοίκηση Σπανουδάκη φρόντισε να περάσει ομοφώνως βασικές χορηγικές συμβάσεις για το 2012. Από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 201 1 του ΟΠΑΠ εδόθη η ευκαιρία για Χορηγίες και σε διαδικτυακά μέσα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί όχι με βάση κάποια κατάταξη τους, αλλά με βάση μια προτιμησιακή-επιλεκτική τακτική.
Η αναταραχή μεταξύ των άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι όλα τα κονδύλια πλην της διαφήμισης κόβονται στα μισά για το 2013, κάτι το οποίο φέρνει σε δυσκολότερη θέση τα μέσα.
Πρωταθλητές των χορηγιών (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova sports με 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ANTENNA TV με 1 ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪΤν-ΣΚΑΪ Ρ/skai.gr-Metropolis με 965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» με την ιστοσελίδα της (protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της (real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία» με 750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.
Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από 100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.
Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12ΧΜΠΟΥΚ με 203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.
Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr, 150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr  με 100.000 ευρώ κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ.                                                                                                          
ΠΗΓΗ

Η λίστα Λαγκάρντ του ΟΠΑΠ> Ποιά ΜΜΕ και πόσα πήραν το 2012 από την Ιερή Αγελάδα του Περιστερίου.



Ιδού γιατί το μηντιακό σύστημα όλου του ιδεολογικού φάσματος αντιστέκεται στην προοπτική πώλησης του ΟΠΑΠ. Τα ποσά των χορηγιών είναι ιλιγγιώδη και για κάποια ΜΜΕ που δεν τα ξέρει η μάνα τους προκαλούν ερωτηματικά. Αφήνουμε στη δημοσιογραφική πιάτσα να αξιολογήσει τα ΜΜΕ και τα λεφτά που λαμβάνουν από την ιερή αγελάδα.

Την αποκάλυψη κάνει η Αριστέα Μπουγάτσου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ">


Την ίδια στιγμή που κορυφώνονται οι ζυμώσεις των μνηστήρων για να βρουν τα κεφάλαια προκειμένου να διεκδικήσουν το 33%
 του ΟΠΑΠ, ένας παρασκηνιακός πόλεμος μαίνεται στο περιθώριο με ζητούμενο λάφυρο χορηγίες, δωρεές, διαφημίσεις και ότι άλλο πλουσιοπάροχα παρείχε μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ, πρωτίστως σε φίλιες δυνάμεις.

Σήμερα, η «Ε» κάνει τα αποκαλυπτήρια των χορηγικών συμβάσεων (όχι διαφημίσεις) με πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων ουδέποτε άσκησαν κριτική στα έργα και τις ημέρες του οργανισμού, στα πεπραγμένα των διοικήσεων του, στις απ' ευθείας συμβάσεις, που επί χρόνια ο οργανισμός συνάπτει με διάφορες εταιρείες και διάφορους προμηθευτές (από την Ιντραλότ μέχρι την Egon Zehnder, την Νευτοςοίί κλπ).
Τους τελευταίους μήνες του 201 1 η διοίκηση Σπανουδάκη φρόντισε να περάσει ομοφώνως βασικές χορηγικές συμβάσεις για το 2012. Από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 201 1 του ΟΠΑΠ εδόθη η ευκαιρία για Χορηγίες και σε διαδικτυακά μέσα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί όχι με βάση κάποια κατάταξη τους, αλλά με βάση μια προτιμησιακή-επιλεκτική τακτική.
Η αναταραχή μεταξύ των άλλων οφείλεται και στο γεγονός ότι όλα τα κονδύλια πλην της διαφήμισης κόβονται στα μισά για το 2013, κάτι το οποίο φέρνει σε δυσκολότερη θέση τα μέσα.
Πρωταθλητές των χορηγιών (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova sports με 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ANTENNA TV με 1 ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪΤν-ΣΚΑΪ Ρ/skai.gr-Metropolis με 965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» με την ιστοσελίδα της (protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της (real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία» με 750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.
Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από 100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.
Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12ΧΜΠΟΥΚ με 203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.
Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr, 150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr  με 100.000 ευρώ κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ.                                                                                                           ΠΗΓΗ

Όταν ο Ψυχάρης ικέτευε έλεος από τον σκληροτράχηλο Πάνο Καμμένο



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΔΟΛ την πέφτει στον Πάνο Καμμένο με δημοσιεύματα σαν αυτό των "ΝΕΩΝ". Όμως αυτό που προφανώς αγνοούσε ο συντάκτης του είναι ότι την προηγούμενη φορά ο Ψυχάρης ικέτευε έλεος από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Τι είχε συμβεί; Εφημερίδα του συγκροτήματος παρουσίαζε τον Καμμένο με ανάλογους χαρακτηριμούς (ακροδεξιός κλπ). Ο Καμμένος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Κέρδισε την δίκη. Ο Ψυχάρης έκανε προσφυγή στο Εφετείο και από εκεί ήλθε το χαστούκι. Καταδικάστηκε να πληρώσει 300.000 ευρώ στον σημερινό αρχηγό των ΑΝΕΛ. Εκλιπαρούσε να τα βρουν. Τι έκανε ο σκληροτράχηλος Καμμένος;
Ανάγκασε τον Ψυχάρη να του κόψει την επιταγή των 300.000 ευρώ και όταν ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ του την έστειλε, ο Καμμένος του την γύρισε πίσω με την ατάκα>
"Βάλτην εκεί που ξέρεις-δηλαδή στην μισθοδοσία των εργαζομένων σου...
(η "μετάφραση" δική μας).                                                                                                                                                       ΠΗΓΗ   

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μήνυση για κατασκοπεία και παράβαση μυστικών του κράτους έκανε ο Δημήτρης Αντωνίου στον Βενιζέλο!

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΣΗ
Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ιατρού, κατ. Χαλκίδος

ΚΑΤΑ:
1) Του Ευάγγελου Βενιζέλου για συναυτουργία και συνέργεια (ΠΚ 14, 26, 27, 45, 46 παρ.1) σε Παραβίαση Μυστικών του Κράτους (ΠΚ 146, 147) (βλ. παρακάτω παρ.2) και για Κατασκοπεία (ΠΚ 148, 149 παρ.α) και για Υπόθαλψη Εγκληματία (ΠΚ 231) και για Παρασιώπηση Εγκλημάτων βλ. παρακάτω παρ.3, 4).
2) Παντός υπευθύνου, εξ υπαιτιότητας των οποίων τα απόρρητα αυτά έγγραφα διέρρευσαν και περιήλθαν και παρέμειναν στην προσωπική κατοχή και εξουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και μετά την λήξη της θητείας του ως υπουργού άμυνας, ήτοι για Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας (ΠΚ 14, 26, 27, 146, 147) και συναυτουργία και συνέργεια σε Κατασκοπεία (ΠΚ 148) (βλ. παραπάνω παρ.1).
3) Των υπευθύνων των αμυντικών περιοδικών που –κατά τον Ευ. Βενιζέλο-κατέχουν «αμυντικές πληροφορίες, προφανώς απόρρητες, για εγκλήματα που θα ενδεχόμενα να προκύψουν από την ανακριτική διαδικασία.
4) Των «άλλων υπουργών» που κατά τον Ευ. Βενιζέλο, κατέχουν «απόρρητα αμυντικά και άλλα μυστικά της χώρας».


Την 17 Ιανουαρίου 2013, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή των Ελλήνων για την πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης κατά των υπευθύνων για την αλλοίωση και κακή διαχείριση της «λίστας Lagarde», κατ. άρ. 86 Συντ. και του ν.3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής και Πρόεδρος του Πασόκ – κι ένας εκ των παρεπεμπομένων στην παραπάνω υπόθεση - προέβη από του κεντρικού βήματος στην εξής απίστευτη αποκάλυψη: «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από την θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης, βεβαίως έχω…είναι δυνατόν να μην έχω;...». Υπενθυμίζω ότι ο Ευ. Βενιζέλος ήταν υπουργός άμυνας από το 2009-2011. Παρακολουθείστε την παραπάνω δήλωσή του στα παρακάτω video. http://www.youtube.com/watch?v=aU3CbYTyxgQ&feature=player_embedded


Στην συνέχεια, ο Ευ.Βενιζέλος, από την θέση του στο θεωρείο της Βουλής, απαντώντας στις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σύριζα) για την νομιμότητα κατοχής του στο ιδιωτικό του αρχείο απόρρητων αμυντικών μυστικών, ακόμα και τώρα που δεν είναι υπουργός αμύνης, ο παραπάνω είπε τα εξής επίσης απίστευτα: «Κατέχω σε αντίγραφα το Αμυντικό Δόγμα της χώρας, το οποίο εγώ συνέταξα με τα χέρια μου»… «Κατέχω άτυπα ψηφιακά και συμβατικά αντίγραφα από την θητεία μου στο Υπουργείο Άμυνας…Βεβαίως, Βεβαίως….είναι δυνατόν να μην έχω?...όποιο περιοδικό, ψηφιακό ή συμβατικό, με αμυντικά θέματα κι αν ανοίξετε, θα βρείτε πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχει η εκάστοτε υπουργός Άμυνας…»! Στην δεύτερη αυτή του παρέμβαση το Ευ. Βενιζέλος, πρόσθεσε επίσης απευθυνόμενος στον Αντιπολίτευση: «Τέτοια (αμυντικά και άλλα) μυστικά κατέχουν και άλλοι υπουργοί με τον ίδιο τρόπο που τα κατέχω κι εγώ…και ποιος υπουργός δεν τα έχει;». Ο Ευ. Βενιζέλος, οφείλει συνεπώς να αποκαλύψει ενώπιον του εισαγγελέα τα ονόματα αυτά των άλλων υπουργών, με ποινή, επί αρνήσεώς του, συμπληρωματικών διώξεων εναντίον του. Παρακολουθείστε την παραπάνω δήλωσή του στα παρακάτω video. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tVY78XyJHMU


Κι ο Ευ. Βενιζέλος κατέληξε στην παραπάνω παρέμβασή του, με προκλητικά σκωπτικό και ειρωνικό τόνο στην φωνή, το ύφος και τις κινήσεις του, απευθυνόμενος ωσαύτως στην Αντιπολίτευση: «Σας βεβαιώ ότι δεν εθίγη η Αμυντική θωράκιση της χώρας και η Εμπιστευτικότητα των Αμυντικών Πληροφοριών». Το προκλητικά ειρωνικό του βέβαια ύφος, ακυρώνει την ειλικρίνεια, την αλήθεια και την καταφατική φόρμα της παραπάνω δήλωσής του. Ταυτόχρονα και το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ισχυρισμός τους αυτός-με την παραπάνω επιφύλαξη- είναι αντιφατικός των γεγονότων, δεδομένου ότι η παράνομη και καθ` ομολογία του, κατοχή στην ιδιωτική σφαίρα κι εξουσία απόρρητων διαβαθμισμένων αμυντικών μυστικών και σχεδίων της χώρας απ` αυτόν τον ίδιο, καθιστά την «παραβίαση της εμπιστευτικότητας των αμυντικών πληροφοριών», γεγονός και μάλιστα βεβαιωμένο γεγονός. Η αντιφατικότητα των ισχυρισμών, η εμφανής κατάσταση πανικού στην οποία ευρίσκετο, σε βαθμό αποδιοργάνωσης του ειρμού των σκέψεών του, πρόδιδε έναν ένοχο πανικόβλητο εγκληματία, σε κατάσταση ψυχικής κατάρρευσης κάτω από το βάρος της αποκάλυψης των εγκλημάτων του κατά της χώρας και του έθνους.


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Ευ. Βενιζέλος, κατέχει ακόμα και τώρα, που δεν είναι υπουργός άμυνας, στο προσωπικό του αρχείο, στην απόλυτη προσωπική κυριαρχία και για ιδία χρήση του, απόρρητα διαβαθμισμένα αμυντικά σχέδια της χώρας και το σχέδιο του αμυντικού της δόγματος. Επειδή η περιέλευση των απόρρητων αυτών αμυντικών μυστικών, στα χέρια του Ευ. Βενιζέλου, υπό τις παραπάνω συνθήκες και με την συνέργεια των υπευθύνων για την διαφύλαξή των, συνιστούν βαρύτατες εγκληματικές πράξεις:


ΖΗΤΩ Την ποινική δίωξη:
1) του Ευάγγελου Βενιζέλου για συναυτουργία και συνέργεια (ΠΚ 14, 26, 27, 45, 46 παρ.1) σε Παραβίαση Μυστικών του Κράτους (ΠΚ 146, 147) (βλ.παρακάτω παρ.2) και για Κατασκοπεία (ΠΚ 148, 149 παρ.α) και για Υπόθαλψη Εγκληματία (ΠΚ 231) και για Παρασιώπηση Εγκλημάτων (ΠΚ 232) (βλ. παρακάτω παρ.3, 4).
2) Παντός υπευθύνου, εξ υπαιτιότητας των οποίων τα απόρρητα αυτά έγγραφα διέρρευσαν και περιήλθαν και παρέμειναν στην προσωπική κατοχή και εξουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και μετά την λήξη της θητείας του ως υπουργού άμυνας, ήτοι για Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας (ΠΚ 14, 26, 27, 146, 147) και συναυτουργία και συνέργεια σε Κατασκοπεία (ΠΚ 148) (βλ. παραπάνω παρ.1).
3) Των υπευθύνων των αμυντικών περιοδικών που –κατά τον Ευ. Βενιζέλο-κατέχουν «αμυντικές πληροφορίες, απόρρητες, για εγκλήματα που θα ενδεχόμενα να προκύψουν από την ανακριτική διαδικασία.
4) Των «άλλων υπουργών» που κατά τον Ευ. Βενιζέλο, κατέχουν «απόρρητα αμυντικά και άλλα μυστικά της χώρας».


Επειδή, τα παραπάνω εγκλήματα του Ευ.Βενιζέλου, είναι διαρκή κι Αυτόφωρα κακουργήματα («κατέχει» τα αμυντικά μυστικά), διώκεται και υπο την σημερινή του ιδιότητα του βουλευτή, σύμφωνα με τα άρθρα Συντ. 62. Για τον λόγο αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα η Αυτόφωρη Διαδικασία εναντίον του.


Μάρτυρες προτείνω: Αλέξη Τσίπρα, βουλευτή και Πρόεδρο του Σύριζα, Πάνο Καμμένο, βουλευτή και Πρόεδρο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Αλέκα Παπαρρήγα, βουελευτή και Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκο Μιχαλολιάκο, βουλευτή και Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ, Αλέξανδρος Λυκουρέντζο, βουλευτή, Ευάγγελο Μειμαράκη, πρόεδρον της Βουλής, Μάκη Βορίδη, βουλευτή, Μανώλη Γλέζο, βουλευτή, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, βουλευτή, Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή, Γεώργιο Παπανδρέου, βουλευτή (τ. πρωθυπουργού).
Παρακαλώ να αναζητηθούν αυτεπάγγελτα και να γίνουμε μέρος της δικογραφίας τα πρακτικά της παραπάνω συζήτησης της βουλής των ελλήνων.


Χαλκίδα (ΤΑ Χαλκίδος) 18-01-2013


Ο μηνυτής
Δημ. Αντωνίου                                                                                                          ΠΗΓΗ

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΕΝΑ 100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Αυτό που τον διαφοροποιεί από τα άλλα πολυβιταμινούχα σκευάσματα είναι ότι εκτός των βιταμινών και των μετάλλων περιέχει ακόμη 22 ΑΜΙΝΟΞΕΑ και 47 ΛΙΠΙΔΙΑ.
Βλέποντας το αναλυτικό του προφίλ παρατηρούμε ότι περιέχει 14 ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ συμπεριλαμβανομένων των ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ A, C, E και 12 ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Είναι γνωστό οτι οι βιταμίνες και τα μέταλλα επιδρούν μαζί στο μεταβολισμό και με αυτήν την έννοια ένα συμπλήρωμα διατροφής γιά να θεωρηθεί όσο το δυνατόν πληρέστερο πρέπει απαραίτητα να συνδυάζει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Ας σταθούμε λίγο στα αμινοξέα. Στη φύση υπάρχουν πάνω από 150 διαφορετικά αμινοξέα από τα οποία τα 20 αποτελούν δομικά στοιχεία των πρωτεινών.10 αμινοξέα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ. Είναι υποχρεωτικό να τα προσλάβουμε με την τροφή μας γι' αυτό και είναι γνωστά ως "απαραίτητα αμινοξέα". ΚΑΙ ΤΑ 10 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ. Π.χ. η αργινίνη είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις έντονης μυϊκής προσπάθειας και στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Η γλουταμίνη συμβάλει στην τόνωση των πνευματικών λειτουργιών και ενισχύει τη δράση των αντιοξειδωτικών βιταμινών, είναι δε απαραίτητη και σε αθλητές οι οποίοι ακολουθούν ιδιαίτερα έντονο πρόγραμμα προπόνησης.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ΦΥΣΙΚΟΣ - ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ & ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ (τα συστατικά που περιέχει έχουν αποδειχθεί ασφαλή ακόμη και κατά τη μακροχρόνια χρήση, ή και σε υπερδοσολογία)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ – ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΦΙΜΟ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
* Κάθε κατάσταση με έλλειψη ή με αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνες και αμινοξέα
* Ιατρογενής δημιουργία έλλειψης βιταμινών (π.χ. χορήγηση αντιβιοτικών)
* Καπνιστές και όσοι καταναλώνουν αλκοόλ
* Ηλικιωμένοι
* Χορτοφάγοι
* Άτομα ασθενή ή σε φάση ανάρρωσης
* Παιδιά (βοηθά στη μυοσκελετική ανάπτυξη)
* Δυσκοιλιότητα
* Βοηθά στη χώνεψη
* Διεγείρει τις ορμονικές λειτουργίες
* Επιταχύνει το μεταβολισμό
* Εχει αντιβιοτικές ιδιότητες
* Προσφέρει ανοσία σε αρρώστιες και λοιμώξεις
* Ενισχύει την τόνωση του οργανισμού στις εποχικές αλλαγές
* Τονώνει τον οργανισμό σε περιόδους έντονης σωματικής καταπόνησης
* Τονώνει το πνεύμα σε περιόδους σκληρής πνευματικής εργασίας
* Προστατεύει το ήπαρ και τη χολή
* Ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας και των ρευματισμών
* Επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση
* Αναζωογονεί τους γεννητικούς αδένες και εντείνει την επιθυμία
* Χαρίζει υγεία στο δέρμα
* Περιέχει τον αντικαρκινικό παράγοντα 10 υδροξύ 2 δεκενοικό οξύ

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ - ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
Χορηγείται το πρωί με άδειο στομάχι (αφήστε τον μερικά δευτερόλεπτα κάτω από τη γλώσσα να απορροφηθεί). Η ημερήσια κατανάλωση καλό είναι να γίνεται με σταθερότητα και σχολαστικότητα την ίδια πάντοτε ώρα.
* παιδιά 2 - 5 ετών 100mg
* παιδιά 5 - 12 ετών 200mg
* έφηβοι 12 - 18 ετών 300 - 500mg
* ενήλικες 800 - 1000mg
* ώριμοι οργανισμοί 300 - 500mg
* αθλητές 1000 - 1500mg
Γιά τους αθλητές και τους υποβαλλόμενους σε ειδικές θεραπείες καλό είναι να ερωτάται και γιατρός τους ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ¨Η ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΦΑΣΗ.

Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ


του Πανίκου Κλεοβούλου*
Το άρθρο αυτό θα ασχοληθεί εν συντομία με τις  συγκεχυμένες εν πολλοίς έννοιες εθνικισμός – εθνισμός – πατριωτισμός. Διότι τα σύγχρονα λεξικά έχουν προσδώσει στον όρο «εθνικισμός» έννοια στρεβλωτική, και οι εθνομηδενιστές όταν θέλουν να προσβάλουν τη δράση των ιδεολογικών τους αντιπάλων την χαρακτηρίζουν εθνικιστική, θεωρώντας  ότι έτσι τους περιθωριοποιούν.  Από την αντίπερα όχθη, αυτοί, οι οποίοι εισπράττουν την επίθεση, θεωρώντας τον χαρακτηρισμό προσβλητικό, αμυνόμενοι σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν είναι εθνικιστές αλλά εθνιστές.
Η σύγχυση των εννοιών δεν είναι τυχαία!  Ο Θουκυδίδης αναφέρει σχετικά με την τότε προπαγάνδα: «Ακόμη και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων άλλαξαν για να δικαιολογούν τις πράξεις των». Στο «Νέον Ορθογραφικόν Ερμηνευτικόν Λεξικόν» του Δημητράκου διαβάζουμε: «Εθνικισμός: η αποκλειστική προσήλωσις εις την εξυπηρέτισιν των εθνικών ιδεωδών».
Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτριο Βεζανή, ο εθνικισμός αποτελεί την «ενεργητική κατάφαση της ιδέας του Έθνους». Δηλαδή ο εθνικιστής δεν πιστεύει απλά στα ιδεώδη του Έθνους αλλά ενεργεί συνάμα. Ο εθνιστής ενώ πιστεύει στα ιδεώδη του Έθνους εντούτοις ηθελημένα δεν αγωνίζεται γι’αυτά. Δηλαδή ενώ ο εθνικιστής είναι ένας δρών αγωνιστής υπέρ του Έθνους, ο εθνιστής απλώς πιστεύει στο Έθνος, ανήκει σ’ αυτό αλλά δεν επιθυμεί να αγωνισθεί για το Έθνος του.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, τον πατέρα της Δημοκρατίας, ο εθνικισμός   βασίζεται στο Έθνος, ο πατριωτισμός βασίζεται στην Πατρίδα. Ο εθνικισμός υπάρχει στον πνευματικό χώρο αλλά και στον βιολογικό, διότι προϋποθέτει την ύπαρξη φυλής. Επίσης ο εθνικισμός είναι διαχρονικός, διότι στην έννοια του Έθνους περιλαμβάνονται οι αγέννητοι και οι νεκροί. Το Έθνος λοιπόν, επεκτείνεται στο παρελθόν και στο μέλλον.  Η πατρίδα από την άλλη έχει συναισθηματικό περιεχόμενο, διότι συνδέει τα άτομα ενός ομογενούς λαού προς έναν γεωγραφικό χώρο.  Μπορεί να υπάρξει Έθνος χωρίς Πατρίδα (π.χ. διότι αυτή κατεκτήθη και το έθνος εξεδιώχθη). «Όσον μεγαλύτερος και λαμπρότερος είναι ένας πολιτισμός τόσον ισχυρότερον είναι το σχετικόν εθνικόν αίσθημα και κατά συνέπειαν ο εθνικισμός». Ο Παπαναστασίου διαχωρίζει τον εθνικισμό από τον ιμπεριαλισμό, σωβινισμό. Ο αμυντικός εθνικισμός «θέλει την σύμπτωσιν κρατικών και εθνικών ορίων», σε αντίθεση με τον ιμπεριαλισμό, ο οποίος «επιδιώκει την επέκτασιν των κρατικών ορίων πέραν από τα εθνικά».
Το Έθνος μας σήμερα παραπαίει.  Κυβερνάται από γονατισμένους πολιτικούς, οι οποίοι υπακούοντας στα κελεύσματα των ξένων ξεπουλούν πατρίδα.  Ο λαός είτε κοιτάζει αμήχανος, είτε εκμαυλισμένος συνεχίζει να βιώνει την εθνική και ηθική του κατάπτωση.  Για να μην καταρρεύσει το Έθνος μας έχει ανάγκη όλων εμάς, των όσων ζωντανών, κατά τον Ίωνα Δραγούμη, οι οποίοι θα πρέπει να συνδεθούμε με πίστη, αυτοθυσία και διαίσθηση με τη ζωή του Έθνους να διακονήσομε την παράδοση μας και να αναπτύξουμε τη συνείδηση μας στον Ελληνικό τρόπο ζωής.  Να επιδείξουμε εμπράκτως αγάπη προς το Έθνος και προς κάθε Εθνικό.  Να περιφρουρήσουμε αξίες, πολιτισμό, περιβάλλον, γλώσσα και τον γεωγραφικό χώρο που μας απέμεινε και περικλείεται στα γεωγραφικά όρια του Ελλαδικού και Κυπριακού Κράτους.   Στη συνέχεια να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει σε μας και στα παιδιά μας.  Να λευτερώσουμε τα σκλαβωμένα εδάφη του Ελληνισμού.  Και εάν εμείς σταθούμε ανάξιοι να το πετύχουμε να παραδώσουμε σκυτάλη στις επερχόμενες γενεές.
Οι ελπίδες μας στρέφονται στη νεολαία.  Σ’ αυτήν όμως τη νεολαία, η οποία πρέπει να διαπνέεται από τις αξίες του Έθνους. Σε όσους μπορούν να νοιώσουν στο αίμα τους τις επιταγές του Καζαντζάκη: «…Το πρώτο σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στον  γυιό σου την μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει…..».                                    ΠΗΓΗ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ


"Μην είσαι παλαβός, Μπραϊμάκι μου, άσε τους Ρωμιούς να σκοτώνουνται αναμεταξύ τους. Δεν έχει ξοφλημό, ανάθεμά τη για ράτσα! Πόσα χρόνια, πάππου πρόσπαππου, πολεμούμε να την ξεκάνουμε; Τί καταφέραμε; Τον κακό μας τον καιρό! Έναν ξεριζώνεις, δέκα φυτρώνουν... Αν δεν σκοτωθούν, σου λέω, αναμεταξύ τους, σκοτωμό δεν έχουν. Τους αφήνω, το λοιπόν, κα σκοτώνουνται. Κι άμα βγάλουν καλά καλά τα μάτια τους, καβαλικεύω τη φοράδα μου και πάω και βάνω τάξη. Κατάλαβες; Σου τα λέω αν αξιωθείς και γίνεις κι εσύ καμιά φορά Αγάς σε ρωμαίικο χωριό, να ξερεις μωρέ, πώς να φέρνεσαι με τους Ρωμιούς"

Νίκος Καζαντζάκης
Το έχει η μοίρα μας, αδελφέ. Ποτέ δεν λέμε σε άλλους τι να κάνουν, αλλά πρώτοι εμείς δείχνουμε το πως να το κάνουν. Έτσι και σήμερα, εσύ κι εγώ, έχουμε χρέος να δείξουμε στους άλλους λαούς πως θα διώξουν από πάνω τους την βία που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές τους. Η ιστορίας μας έχει τιμήσει πολλές φορές για να την τιμήσουμε. Και ετούτη η φυλή, η δικιά μας, τιμήθηκε πολύ και μισήθηκε περισσότερο, επειδή δεν έκανε πίσω στα μεγάλα καλέσματα, σε εκείνα που άλλοι λυγίζανε μόνο στην όψη τους...

Με στήριγμα την πίστη μας στον Θεό μας, στον συνάνθρωπό μας, με σεβασμό στους προπάτορές μου και με ευθύνη στο παρόν και στο μέλλον εκείνων που τους οφείλουμε να παραδώσουμε ακέραια όσα παραλάβαμε, οφείλουμε να σηκωθούμε όρθιοι και να τολμήσουμε να αντιπαλέψουμε τον επαίσχυντο νέο δυνάστη και τους υπηρέτες του που σήμερα με περίσσιο θάρρος μας παίρνουν την πατρίδα. Την πατρίδα που πλήρωσε με αίμα την ελευθερία της και που όπως είπε ο γέρος του Μοριά "ο θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω".

Κι εμείς, που κάναμε μεγάλα λάθη, σήμερα πρέπει να τα διορθώσουμε και να πάρουμε τον δρόμο που μας περιμένει. Δώσαμε τα προγονικά μας θυσία στον μαμωνά και τα αστραφτερά μπιχλιμπίδια, τους καθρέφτες και άλλα ταπεινά. Αλλάξαμε τα μεγάλα με τα μικρά και ήρθε η ώρα τώρα να δούμε το λάθος και να φέρουμε την τάξη, την ηθική, τους άγραφους νόμους  κι όλα εκείνα για τα οποία μας μίσησαν και μας επιτέθηκαν ξανά και ξανά εκείνοι που μετράνε τη γη με το χρήμα και όχι με την αξία του άνδρα και της γυναίκας που περπατά επάνω της.

Αν γρήγορα δεν κάνουμε την δική μας προσωπική "ανάσταση", κοιτώντας προς το χρέος μας και τηρώντας την πίστη μας στους γραπτούς και άγραφους νόμους, αν δεν τολμήσουμε έμπρακτα να παλέψουμε για το θεόσδοτο δώρο της ανθρώπινης ελευθερίας, αν δεν σταθούμε όρθιοι στον σύγχρονο στίβο για να δώσουμε την μάχη μας στο ραντεβού μας με την ιστορία, αν δεν παλέψουμε για τα ιδανικά και τα άγιά μας, αν δεν αντιταχθούμε στο ψευτορωμέϊκο που απειλεί να μας συνθλίψει, τότε δεν θα είμαστε απλώς άξιοι της μοίρας μας, αλλά ανάξιοι να σταθούμε μπροστά στον σημερινό σταυρό του προσωπικού μας μαρτυρίου που στήθηκε για να μας δώσει την ευκαιρία να παλέψουμε με τους δαίμονές μας και να βγούμε νικητές.

Αυτή η ράτσα, η δική σου και η δική μου, δεν περιμένει την ελπίδα να έρθει, αλλά την γεννά. Και σήμερα μιά γέννα γίνεται κι ο πόνος είναι πολύς κι άμαθος όπως είμαι εγώ με πλησιάζει ο φόβος, αλλά σαν είμαστε μαζί, τότε μας τρέμει ακόμη και ο χάρος...  Έτσι είναι η φυλή μας. Έτσι ήταν από πάντα. Κι αυτό είναι το μεγάλο χρέος. Να σταθούμε όρθιοι και να τιμήσουμε εκείνους που μας έδωσαν λεύτερη πατρίδα για να ζούμε. Να σταθούμε ορθοί και να δώσουμε ακέραια όσα παραλάβαμε στους επόμενους από εμάς.

Όλα αυτά δεν τα βάζουμε σε καλούπια. Ούτε τους προγόνους, ούτε τους αγίους μας, ούτε την πίστη μας. Ναι, χαθήκαμε. Ναι, γελαστήκαμε... Αλλά τώρα σιμώνει η ώρα για να τιμήσουμε και να τιμηθούμε. Μαζί θα γράψουμε την ιστορία και να θυμάσαι πως θα την γράψουμε ορθοί κι έχοντας στο πλευρό μας το δίκιο και τον Θεό μας. Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει. Αδελφωμένοι και πιασμένοι χέρι - χέρι θα μπούμε στην αρένα με τα θηρία. Και από αυτήν θα βγούμε νικητές, κόντρα στις μαύρες δυνάμεις που σήμερα διαφεντεύουν τα άλαλα, κόντρα στους "μαύρους" που θέλουν να μας βάλουνε χώρια για να μας λιανίσουν.

Σε ετούτο τον ακήρυχτο πόλεμο π
ροσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια της ψυχής μου κάθε φορά που γυρνάει η ματιά μου και συναντά Έλληνα να ματώνει άλλον Έλληνα, επειδή επιτήδειοι τους βάλανε απέναντι, να χτυπιούνται μεταξύ τους αντί να χτυπήσουν εκείνους που κάνουν σχέδια για πως να εχθρεύονται τ' αδέλφια. Τι κι αν το δάκρυ πέφτει στην καρδιά για να σβήσει τον πόθο του δίκιου που την φουντώνει, τι κι αν φωνάζει η ψυχή μας πως ετούτος ο δρόμος που σήμερα περπατάμε είναι λάθος. Ένα λάθος που πρέπει να τελειώσει όσο πιό γρήγορα γίνεται...
Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, τίποτε καλό δεν πρόκειται να γίνει. Τίποτε που να μας βγάλει από την φυλακή που είμαστε. Την φυλακή που έχει αόρατους τοίχους που όλο και κλείνουν, μέχρι να μας λιώσουν. Την φυλακή που δεν έχει πόρτες και οι δεσμοφύλακες είμαστε οι ίδιοι. Την φυλακή που δεν τολμούν να ομολογήσουν την ύπαρξή της ούτε οι δικαστές που μας βάλανε μέσα της...

Εμπρός λοιπόν, να κάνουμε το πρώτο βήμα και να βγούμε από αυτή την φυλακή. Και να πάρουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας και της λευτεριάς μας. Ο δρόμος μας καλεί. Και θά 'ναι δύσκολος, αλλά όμορφος και περήφανος. Θά 'ναι σκοτεινός, αλλά σύντομος κι ολόγιομος με φως στην άκρη του. Θα είναι δρόμος που εμείς πρέπει ν' ανοίξουμε για να ακολουθήσουν κι άλλοι, για να λυτρωθούν εκείνοι που προσμένουν από εμάς να ακολουθήσουμε τα βήματα της φυλής μας...

Εμπρός
λοιπόν, να ετοιμαστούμε. Ο αγώνας που έρχεται είναι δικός σου, είναι δικός μου, είναι δικός μας. 
Εμπρός λοιπόν, να μαζευτούμε. Να σταθούμε σε μία γραμμή, για να τελειώνουμε μαζί τους...  
Εμπρός λοιπόν, να ξεκινήσουμε. Να τους γυρίσουμε τις χάντρες τους και να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας και την πατρίδα μας.                                                                                                                                           ΠΗΓΗ

Ο ΙΟΥΔΑΙΚΟΣ MΑΗΣ ΤΟΥ ΄68: Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αν και το κείμενο αναφέρεται στον Μάιο του 1968, το περιεχόμενό του ωστόσο παραμένει επίκαιρο διηνεκώς. Πριν από λίγες εβδομάδες άλλωστε, «γιορτάσαμε» και τό «δικό μας Πολυτεχνείο», το οποίο σε τόσους και τόσους τεμπέληδες και άχρηστους εξασφάλισε διαβίωση όχι απλώς άνετη αλλά πολυτελή.         
                                                                                                                             Θεόδοτος
                   
 Αναστασίου Γιαννά 

Αφίσα συμπαράστασης στον "Κόκκινο Ντάνυ"
Στην Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται λόγος για τον Μάιο του '68 (και ειδικά στη συγκεκριμένη επέτειο), ο τύπος γεμίζει από ειδικά αφιερώματα, και τα τηλεοπτικά κανάλια  από εκπομπές, που αναλύουν τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Και φυσικά , πάντα, πρόκειται για τις γνωστές αριστερίστικες αρλούμπες. Η ψυχεδέλεια στην πολιτική ανάλυση. Αντίθετα στο εξωτερικό, όπου δεν έχουν το κόμπλεξ μη και δεν τους πουν πεφωτισμένους Ευρωπαίους, αντιμετωπίζουν τα πράγματα πιο σοβαρά. Έτσι τον Ιούλιο του 1988, η γνωστή εφημερίδα «Le Monde» έβαλε την ακόλουθη ανακοίνωση : «Ο Μάιος του 1968 δεν ήταν παρά μορφή μεσσιανικής κλήσης – απόηχος του ιουδαϊκού μεσσιανισμού. Αυτή είναι η άποψη που αναπτύχθηκε από όσους συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε το περιοδικό Passage, την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, στο Παρίσι, με θέμα: «Μάιος 1968: Μια ιουδαϊκή επανάσταση;». Πολλές προσωπικότητες, πράγματι, τόσο από τον πολιτικό χώρο όσο και εκείνο της Ιστορίας προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στο εξής ερώτημα: Γιατί στους ιθύνοντες του φοιτητικού κινήματος του Μαΐου [τού 1968] είχε τόσο πολλούς Ιουδαίους;» (Le Monde, 12 Ιουλίου 1988.)

        Μετά από 20 χρόνια, τον Απρίλιο του 2008 στο Γαλλικό Εβραϊκό μπλοκ Le Monde Juif, αναρτήθηκαν τα εξής αποκαλυπτικά : Ο Μάιος του 1968 και οι Ιουδαίοι: Είναι προφανές; («Mai 68 et les juifs: une évidence?») Εντάξει, και εγώ υποκύπτω στην επικαιρότητα και τις σειρήνες που καλούν να τιμήσουμε τα γεγονότα του Μαΐου του 1968. Δεδομένου όμως ότι βρισκόμαστε στη Le Monde Juif, είναι προφανές ότι πρέπει να τεθεί [επιτέλους] το ερώτημα το σχετικό με τις σχέσεις μεταξύ του Μαΐου του 1968 και των ιουδαίων. Είναι αυτό ένα ζήτημα για το οποίο κανένας δεν κάνει λόγο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ αυτή η σχέση όχι μόνο πλήρως εναρμονίζεται με τα γεγονότα, αλλά, επιπλέον, είναι εκπληκτική. Μέγα μέρος, πράγματι, των χαρισματικών ηγητόρων εκείνης της εποχής είναι Ιουδαίοι. Ο Daniel Cohn-Bendit, πρώτα-πρώτα, ο επικεφαλής του κινήματος της 22ας Μαρτίου και πρόσωπο που εξελίχθηκε σε σύμβολο ολόκληρης εκείνης της περιόδου. (Μια λεπτομέρεια [ίσως όχι ασήμαντη]: Η μάνα του ήτανε, κατά τη δεκαετία του 1950, οικονόμος στο σχολείο «Μαϊμονίδης», στην Boulogne- Billancourt. Οι εκεί τότε μαθητές ακόμη θυμούνται τους μικρούς, εξαιρετικά πανούργους, κοκκινομάλληδες [γιούς της] που περιφέρονταν μέσα στο κτήριο του σχολείου.) Άλλος Ιουδαίος: ο Alain Geismar, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συνδικάτου Ανώτατης Εκπαίδευσης και μετά ενεργό μέλος της «Προλεταριακής Αριστεράς». Μετά ο Henri Weber, γερουσιαστής, γνωστός σοσιαλιστής, που τότε είχε ιδρύσει, μαζί με τον Alain Krivine, το τροτσκιστικό κίνημα «Επαναστατική Κομμουνιστική Νεολαία». Μετά, βέβαια, οι Weber και Krivine ακολούθησαν δρόμους ελαφρώς διαφορετικούς. Άλλος: ο Robert Linhardt, αρχηγός της UJCml, δηλαδή της Ένωσης της Μαρξιστικής-Λενινιστικής Κομμουνιστικής Νεολαίας. (Τότε αυτοί χρησιμοποιούσανε τέτοιους όρους, γιατί δεν είχανε ακόμα επιδοθεί στο μάρκετινγκ. ) Ακόμα ένας ήτανε ο Benny Lévy, αρχηγός της Προλεταριακής Αριστεράς, συνιδρυτής της εφημερίδας Libération και ιδιαίτερος γραμματέας του Jean Paul Sartre, του οποίου ο τότε ρόλος βγήκε λίγο-πολύ στο φως κατά τη δεκαετία του 1970. Μη ξεχάσουμε όμως και τους υπόλοιπους: τον André Glucksmann, τον Bernard Kouchner, τον Alain Finkielkraut, που επίσης είχε πάρει μέρος, και άλλους… και άλλους…

Εν κατακλείδι: το ερώτημα το σχετικό με τους ιουδαίους και τα γεγονότα του 1968 πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί. Και τούτο, επειδή πρέπει, κατά πρώτο λόγο, να αναρωτηθούμε: Θα γινόταν ο Μάιος του 1968 χωρίς τους ιουδαίους; ...κλπ» (Για του λόγου το αληθές βλ. http://www.juif.org/go-blogs-7533.php)

Το σχόλιο θα μπορούσε να είναι : «Συ είπας». 

Τι πράγματι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ο αναγνώστης μας θα τα κατανοήσει καλύτερα εάν ανατρέξει στο προηγούμενο άρθρο μας, «Οι Αρχετυπικές έννοιες της Δεξιάς και της Αριστεράς», στο οποίο περιγράφαμε το φαινόμενο του γνωστικισμού και την καταστροφική του επίδραση πάνω στον δυτικό πολιτισμό.
     
Εν ολίγοις, όλα εκείνα τα κινήματα της δεκαετίας του '60 , ήταν ένας «πολιτιστικός πόλεμος»( culture war ) ο οποίος είχε ως απώτερο σκοπό, να αποκόψει τις Δυτικές κοινωνίες από τις κλασσικές αρχαιοελληνικές αξίες και φυσικά από την Χριστιανική παράδοση. Με άλλα λόγια, από όλο εκείνο το σύστημα αξιών που δημιούργησε τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, και πού τώρα, δυστυχώς , βλέπουμε σε τι άθλια κατάσταση έχει οδηγηθεί.
Όμως, εκτός  από αυτούς τους στόχους, ειδικά στην Γαλλία, ο Μάιος του '68 είχε και συγκεκριμένες ανομολόγητες πολιτικές επιδιώξεις: Είναι γνωστό ότι η ανεξάρτητη στάση του De Gaulle ενοχλούσε ιδιαίτερα τους Αμερικανούς και όχι μόνον. Το 1966 έβγαλε τη Γαλλία από το ΝΑΤΟ, κατήγγειλε τον πόλεμο στο Βιετνάμ, καταδίκασε τον Ισραηλινό επεκτατισμό κατά την διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών(1967). Αλλά και οι απόψεις του για την Ευρωπαϊκή ένωση δεν άρεσαν καθόλου στους θιασώτες της νέας τάξης: «Αυτοί δημιούργησαν στη σκιά , διαπραγματεύτηκαν στο σκοτάδι, υπέγραψαν μυστικά… για να δημιουργήσουν μία κυβέρνηση χωρίς πατρίδα πάνω στα μέτρα της τεχνοκρατίας. Ένα τεχνητό τέρας, ένα ρομπότ, ένα δημιούργημα του Φρανκενστάιν». (Συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 7 Απριλίου 1954.) Και δεν αρκέστηκε στα λόγια: αγωνίστηκε εναντίον του εκπροσώπου της ολιγαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου, που εκπροσωπούσε ο Jean Monnet. Η συνεργασία του τύπου που ελεγχόταν από το κεφάλαιο με εσωτερικές και ξένες δυνάμεις, δημιούργησε το «κλίμα» που οδήγησε στις κινητοποιήσεις εναντίον του De Gaulle.

Αυτά τα ολίγα για ένα μεγάλο θέμα.
Πάντως μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα. Στην επόμενη επέτειο αλλά και στον ενδιάμεσο χρόνο καθώς και στις επετείους του «Πολυτεχνείου» εδώ  τις ίδιες αρλούμπες θα ακούσετε.                         ΠΗΓΗ

ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ! ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ; ....ΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΨΉΦΙΖΕΣ ΧΤΕΣ;




ΔΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΩΣ ΧΑΡΑΜΙΖΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ...


Καταγραφή ενός μικρού μόνον μέρους "συγγενών" πολιτικών προσώπων που κατάφεραν να πάρουν βουλευτικό αξίωμα ή και υπουργική θέση. Φανταστείτε τι γινότανε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ΟΟΟΛΑ αυτά τα χρόνια!!! ΠΟΣΟΙ ΔΙΟΡΊΣΤΗΚΑΝ ΩΣ :
-ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
-ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΣ
-ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
-ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
-ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎΣ (ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ)
...ΕΝΑ ΑΤΈΛΕΙΩΤΟ ΦΑΓΟΠΌΤΙ ΣΤΟ....
ΟΠΟΙΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....