ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Στείλτε μήνυμα στον Τούρκο Πρόξενο ότι δεν μπορεί να απειλεί»!!

«Επειδή είδα την εισήγηση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία υπάρχει μία φήμη περί πιέσεων για απόσυρση της τροπολογίας για το θέμα των ιμάμηδων, θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα την ψηφίσουμε και ζητάμε να μπουν και ορθόδοξοι ιεροδιδάσκαλοι αναλογικά στα απομακρυσμένα σχολεία της Θράκης», ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στη Βουλή ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Θέλω να δηλώσω και να γίνει απόλυτα σαφές ότι...

δεν είναι δυνατόν η Βουλή των Ελλήνων να κάνει πίσω όταν βγαίνει ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή και απειλεί λέγοντας ότι όσο είναι αυτός εκεί δεν θα περάσει τέτοιου είδους τροπολογία. 

Εμείς δηλώνουμε ότι θα την ψηφίσουμε, όπως δηλώνουμε ότι θέλουμε να έχουμε τη σαφή θέση της Κυβέρνησης να διαψεύσει αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και να δηλώσουμε ότι, εάν υπήρχε τέτοιου είδους περίπτωση, θα καταθέταμε κι εμείς την τροπολογία και θα ζητούσαμε να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί εδώ ότι ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή δεν μπορεί να ασκεί τέτοιου είδους πιέσεις στη Βουλή των Ελλήνων. Θα πάρουμε μία ελληνική απάντηση από το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων. 

Αυτό είναι το πρώτο θέμα. 

Το δεύτερο θέμα, κύριε Πρόεδρε, που θέλω να ξεκαθαρίσουμε είναι το εξής: 

Έγινε συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων για το αυριανό θέμα και για τις κάλπες, αν θα είναι μία, δύο, τρεις ή τέσσερις. 

Θέλω να θυμίσω ότι η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ περιλαμβάνει τέσσερα πρόσωπα. 

Δύο εκ των προσώπων αυτών είναι εν ενεργεία Βουλευτές. Βάσει του Κανονισμού της Βουλής προβλέπεται ότι ο Βουλευτής για τον οποίο εξετάζεται η παραπομπή, δεν μπορεί να ψηφίζει για τον εαυτό του.

Άρα, αποκλείεται η πρόταση την οποία εμείς διατυπώσαμε, να διατυπωθεί σε μία κάλπη. 

Διότι ο κ. Βενιζέλος, παραδείγματος χάρη, δεν θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τον κ. Παπανδρέου, αφού και οι δύο θα εξετάζονται στη μία και κοινή κάλπη, όπως και ο κ. Παπανδρέου δεν θα μπορεί να στείλει τον κ. Βενιζέλο στην Προανακριτική. 

Άρα, μόνο και μόνο εκ του Κανονισμού της Βουλής προκύπτει ότι, τουλάχιστον όσον αφορά την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πρέπει να μπουν τέσσερις διαφορετικές κάλπες.

Αυτό προβλέπει ο Κανονισμός. 

Οποιαδήποτε αλλοίωση αυτής της ερμηνείας του Κανονισμού, θα αποτελεί πράξη η οποία από τη μια μεριά θα προσβάλει τη μυστικότητα της ψήφου και κατά τη δεύτερη εκδοχή, θα παραβιάζει τον ίδιο τον Κανονισμό. 

Είμαστε, λοιπόν, σαφείς –και το διατυπώνουμε στη Βουλή- ότι όσον αφορά την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρέπει να μπουν τέσσερις διαφορετικές κάλπες για να μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι Βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων για τους οποίους γίνεται έλεγχος».                                                                     ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: