ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΥΤΟ!

Ψηφίστηκε το καταπληκτικό φορολογικό νομοσχέδιο. Ο απόλυτος σουρεαλισμός αν αυτό το φτιάξανε για να βγάλουν λεφτά. Δεν είναι τσιγκούνης είπε ο Υπουργός, είναι υπεύθυνος. Το γνωρίζουμε είναι απόλυτα υπεύθυνος των πράξεων του, όπως όλοι μας. Και οι κατά συρροή δολοφόνοι υπεύθυνοι των πράξεών τους είναι.

Αντε βγάλε φουκαριάρη μου φτωχέ συμπατριώτη την εξίσωση. 

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός πολίτη που είναι σε μια σπάνια κατάσταση. ΔΟΥΛΕΥΕΙ!
Ας προσθέσουμε και κάτι άλλο εκπληκτικό σ΄αυτό το πολίτη. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!
Κι ένα τρίτο προσόν επίσης πρωτοφανές. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΝΤΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!


Μιλάμε δηλαδή για μικρή λέσχη ανθρώπων που τους έχει βοηθήσει η τύχη, ακόμα, να μην βρίσκονται σε θέση ξεφτυλίσματος.

Ας πούμε λοιπόν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα μισθό  (ουάου....) από τον οποίο πρέπει να πληρώσει το νοίκι, τη ΔΕΗ, να βάλει θέρμανση, να φάει πιθανότατα έστω και μια μαλακία την ημέρα. Επίσης πρέπει να πλυθεί με κάποιο σαπούνι, να πλύνει τα ρούχα του με κάποιο απορρυπαντικό, πρέπει να έχει να πάρει ένα εισιτήριο να πάει στη δουλειά του (για αυτοκίνητο δεν το συζητώ καν) Για να τα καταφέρει αυτά τα βασικά δεν γίνεται. Χρωστάει ακόμα την εφορία του προηγούμενου, χρόνου, έχει κάνει διακανονισμό στη ΔΕΗ, έχει κοπεί το τηλέφωνο, το παίζει ζογκλέρ με το κρύο τυλιγμένος σε μια κουβέρτα.  Αυτός λοιπόν ο σουπερ-τυχερούλης ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα μαζέψει αποδείξεις, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται στις φοροαπαλλαγές το νοίκι του, οι ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια που πάει στη δουλειά του?

Κι αυτό είναι η πλέον αισιόδοξη κατηγορία. Οι άνεργοι που έχουν τη γκαντεμιά να έχουν ένα κωλόσπιτο? Οι γονείς με παιδιά? Οι χιλιάδες που χρωστάνε ΚΑΙ στις τράπεζες? Όσοι έχουν κι ένα πρόβλημα υγείας? Όσοι είναι πολύτεκνοι? Και δεκάδες κατηγορίες που έχει μελετηθεί με το σταγονόμετρο πως θα τους ξεζουμίσουν με το χειρότερο τρόπο? Που θα πάρει λεφτά ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, χωρίς ρευστό, με την αγορά πεθαμένη, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν, με τους ανέργους να αυξάνονται συνεχώς, με τους ανθρώπους να φορτώνονται με χρέη συνέχεια από ανεξόφλητες οφειλές προς το δημόσιο, προς τις τράπεζες?

Σε ένα κύκλο είκοσι ατόμων που είναι στο στενό μου περιβάλλον, πέντε μόνο έχουν πληρώσει την εφορία και καταφθάνει κι η επόμενη. Οι μισοί έχουν κάνει ένα διακανονισμό στη ΔΕΗ. Ενα μέρος από αυτούς έδωσε το αυτοκίνητο. Πούλησαν διάφορα αντικείμενα στα μαγαζάκια του τρόμου. Έχουν κλειστεί σπίτι τους κι έχουν κάνει το σκατό τους παξιμάδι. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι μπορούν να είναι ήσυχοι γιατί δικαιολογούνται τα έξοδα που θα κάνουν για αγορά τροφίμων. Μα δεν θα έχουν ούτε τρόφιμα έτσι όπως πάει. Κι αν δεν έχουν και πέσουν κάτω από τη πείνα θα πρέπει να βρουν το 25% για τον κύριο υπεύθυνο Υπουργό?

Πεινασμένος, γαμημένος, σε πλήρη κατάθλιψη έτοιμος να πηδήξει από το μπαλκόνι κάποιος, με τα μυαλά στα κάγκελα θα ψάχνει τις κωλοαποδείξεις για να μην φορολογηθεί και με ένα 22% επί πλέον? Ξέρετε τι θα κάνει. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Θα βάλει στο ζύγι Στουρνάρας ή  η επιβίωσή  μου και τι νομίζετε πως θα επιλέξει? Το Στουρνάρα με τις μαγειρικές του? Θα οδηγηθεί μοιραία να χρωστάει τα πάντα και να φυλάει το ελάχιστο εισόδημα για να εξασφαλίζει το νοίκι ή τη δόση για το δάνειο και το φαΐ του.  ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. 

Αν τώρα το επιτελείο της κυβέρνησης νομίζει πως θα μαζέψει τα λεφτά που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές από όσους δεν βρίσκονται σ΄αυτή τη κατηγορία και θα τα καταφέρει, παρακαλώ. Ιδού η Ελλάδα ιδού και το πήδημα. 

Τη χρονιά που έρχεται η κυβέρνηση δεν θα έχει να αντιμετωπίσει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , θα έχει το τσουνάμι ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΙΑ. Ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος κύριε Υπουργο-υπεύθυνε. Όσο και να το τραβήξει κάποιος το μασούρι δε βγαίνει. Γιοκ. Τελείωσε. Πτωχεύσαμε. Δε πα να απειλήσετε, να βγάλετε νόμους και να μας κλείσετε μέσα, να μας στήσετε στο απόσπασμα ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ. Πως να το πούμε καλύτερα για να γίνει κατανοητό? Πως να χωρέσει στο μυαλό σας?

Εκτός κι αν τελικά γνωρίζετε πολύ καλά τι κάνετε και τι αποτελέσματα θα υπάρξουν. Και το πραγματικό αποτέλεσμα που περιμένετε δεν είναι ούτε η ανάπτυξη, ούτε η έξοδος από το τούνελ, ούτε διάφορες τέτοιες μαλακίες αλλά είναι ο αφανισμός μας. Οικονομική γενοκτονία. Μέχρι τα εγγόνια μας και τα δισέγγονα. Τότε ναι, όλα γίνονται ξεκάθαρα. Τότε όντως είστε απόλυτα υπεύθυνοι για τη σφαγή.                                                                                                           ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: