ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΙ






Κεμαλιστές και τουρκόφρονες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Φωτογραφία για Κεμαλιστές και τουρκόφρονες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Μετά την εθνική προδοσία της μνημονιακής κωλοτούμπας, δεν έχει πλέον τελειωμό ο κατήφορος για τη θλιβερή ΝΔ των Σαμαράδων και των Στυλιανίδηδων… Όπως θα θυμάστε, πριν από λίγες μέρες κάναμε λόγο για την επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Ροδόπη και δημοσιεύσαμε μάλιστα και την παρακείμενη φωτογραφία, που τον παρουσίαζε ανάμεσα στους δύο φερόμενους (τότε) ως βασικότερους διεκδικητές της βουλευτικής υποψηφιότητας με το κόμμα της ΝΔ στον νομό μας, τους Αχμέτ Ιντρίς και Ερχάν Ιμάμογλου. Από αυτούς τους δύο λοιπόν, τα προγνωστικά τελικά επαληθεύτηκαν μόνο για τον δεύτερο. Ναι, είναι αυτός για τον οποίο σας γράφαμε ότι (μεταξύ και άλλων ασφαλώς ανδραγαθημάτων του) έχει και προσωπική σελίδα στο facebook που «κοσμείται» με κολλάζ φωτογραφιών του Μουσταφά Κεμάλ, καθώς και με προπαγανδιστικές αφίσες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Προφανώς, κανένα αυτί εκεί στο γελοίο αυτό κόμμα που ονομάζεται ΝΔ, δεν ίδρωσε, από τα αποκαλυπτήρια της…πατριδοφροσύνης του λεγάμενου. Προφανώς, κανένας Σαμαράς – ή μάλλον κανένας Στυλιανίδης (αυτός είναι άλλωστε το απόλυτο αφεντικό στο τοπικό «γαλάζιο» μαγαζάκι, όλοι οι άλλοι είναι…ρέπλικες, καρτούν και απλώς ανύπαρκτοι) δεν σκέφτηκε να προσπαθήσει έστω να ξεφύγει για λίγο από αυτήν την – συνεχώς αγγίζουσα (και ενίοτε υπερβαίνουσα) τα όρια της μειοδοσίας – άθλια ψηφοτσομπάνικη πεπατημένη.
Αλλά και ο δεύτερος μειονοτικός που επελέγη ως υποψήφιος βουλευτής, ο πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία Μεχμέτ Εμίνογλου, γιατρός ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Καμοτηνής και κατά το παρελθόν δύο φορές κοινοτάρχης στο ορεινό χωριό Οργάνη, παρότι σαφώς θεωρείται μετριοπαθέστερος του Ιμάμογλου, έσπευσε με το «καλημέρα» να καταστήσει σαφή τα…πατριωτικά του αισθήματα. Σε προχτεσινή λοιπόν (17-4-2012) συνέντευξή του στην τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (απ’ όπου και η 2η φωτογραφία) και ερωτώμενος για τις θέσεις της ΝΔ και ειδικότερα του Αντώνη Σαμαρά ως προς το θέμα «της αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας» των μειονοτικών πληθυσμών της Θράκης, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «την τουρκομουσουλμανική ταυτότητα της μειονότητας μας δεν μπορεί να την αρνείται κανένας», προσθέτοντας μάλιστα και το προκλητικά εξόφθαλμο ψέμα πώς η τούρκικη ταυτότητα της μειονότητας αναφέρεται ξεκάθαρα στη συνθήκη της Λοζάνης «πράγμα που επίσης δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς». Φρόντισε όμως ακόμη να καταστήσει σαφέστατη και την απόλυτη στήριξή του «στην ίδρυση Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στη Δυτική Θράκη».
Για την περίπτωση πάντως που κάποιος αφελής θα αναρωτιόταν μήπως ο τελικά «κομμένος» από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Αχμέτ Ιντρίς (δηλαδή ο πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία με τον Αβραμόπουλο) αποτελούσε πιο νηφάλια και…φιλελληνική περίπτωση, εμείς να σας αποκαλύψουμε απλώς ότι πριν από λίγες μέρες ο περί ου ο λόγος βρισκόταν…αγκαλιά με τον Τούρκο πρόξενο. Στις 7 Απριλίου συγκεκριμένα, ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ επισκέφτηκαν τις Σάππες Ροδόπης (υποτίθεται μετά από πρόσκληση των κατοίκων της κωμόπολης) και εκεί, αφού συμμετείχαν πρώτα στην πρωινή προσευχή στο τζαμί Χαμιντιέ και συνομίλησαν με τους…«ομογενείς» τους, πήγαν στο σπίτι του προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής (του τεμένους) των Σαππών Ιντρίς Αχμέτ, όπου παρατέθηκε πρωινό, ενώ ακολούθως ο Ιντρίς Αχμέτ χάρισε στον πρόξενο Σάρνιτς και στον ψευδομουφτή Σερήφ από μια πλακέτα (παρόντες ήταν μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Σαππών Αλή Τοπάλ Μεχμέτ και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζαφέρ Χαφίζ Μεχμέτ). Η 3η φωτογραφία που παραθέτουμε, είναι από αυτό ακριβώς το γεγονός (όπως τη βρήκαμε στη «Μπιρλίκ»).
Αυτά λοιπόν και για τον κύριο Αχμέτ Ιντρίς, που τελικά δεν επελέγη στο ψηφοδέλτιο (όχι βεβαίως εξαιτίας του παραπάνω συμβάντος, ο Εμίνογλου άλλωστε είναι πολύ «βαρύτερο» όνομα), αυτά και για τους δύο που επελέγησαν. Αυτά δηλαδή προς το παρόν, γιατί σε λίγες μέρες θα έχουμε (στον «Αντιφωνητή», αλλά και στο παρόν ιστολόγιο) ένα πολύ εκτενέστερο και άκρως διαφωτιστικό αφιέρωμα σε όλους τους μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές και των δύο μεγάλων κομματικών απόπατων της χώρας – και μάλιστα όχι μόνο στη Ροδόπη, αλλά και στον νομό Ξάνθης. Οπότε θα τα ξαναπούμε συνεπώς και για όλους αυτούς τους ελληνόφωνους «γαλαζοπράσινους» κομματικούς μεγαλοκοπρίτες, που η βασική τους έγνοια είναι – όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά – να πάρουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν, με κάθε τίμημα και μη ορρωδώντας προ ουδενός. Οι εκλογές όμως είναι κοντά και ελπίζουμε τη φορά αυτή να πάρουν την ηχηρή απάντηση που πραγματικά τους αξίζει…                                                                                                                      ΠΗΓΗ:www.newsnow.gr

Ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί το πειραματόζωο «Έλληνας».



Από το πουθενά και πάλι οι Έλληνες στην ατμομηχανή της ιστορίας. 
Μπορεί οι γαλλικές εκλογές να είναι σημαντικές σε ότι αφορά τους συσχετισμούς δυνάμεων μέσα στην ΕΕ, αλλά εκείνο που κάνει ολόκληρη την ανθρωπότητα και κυρίως την ΕΕ να κρατά την αναπνοή της  είναι οι ελληνικές εκλογές. Ναι, όσο και αν φαίνεται παράξενο, οι ελληνικές εκλογές, που άλλοτε περνούσαν απαρατήρητες, αυτή τη φορά αποτελούν κατ’ αρχήν, τον σημαντικότερο παράγοντα εξέλιξης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όσο πλησιάζουμε....
προς τις εκλογές και όσο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (τα οποία κόμματα είναι και τα μόνα που έχουν υπογράψει ότι θα τηρήσουν το μνημόνιο)  δεν λένε να ανακάμψουν στις δημοσκοπήσεις, τόσο και οι διεθνείς αγορές εμφανίζονται πιο νευρικές σε σχέση με το τι θα συμβεί μετά την 6η Μαϊου.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι, σε όσα κράτη χρεοκόπησαν στο παρελθόν και προσέφυγαν στο ΔΝΤ, μπορεί να άλλαξε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και μπορεί να εξαφανίστηκε ολόκληρο το παλιό πολιτικό προσωπικό (κάτι που φαίνεται ότι δεν θα γίνει εδώ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, λόγω του ότι κυρίως έχει μείνει αλώβητος ο δημόσιος τομέας και η κρατικοδίαιτη εκλογική πελατεία), όμως σε όλα αυτά τα κράτη δεν υπήρχε το αντίστοιχο προηγούμενο της Ευρωζώνης. Στην δική μας περίπτωση έχουμε ένα κράτος μέλος μιας ένωσης κρατών με κοινό νόμισμα που χρεοκόπησε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κυρίως το γεγονός ότι αυτή η Ένωση προσπαθεί με διάφορα γιατροσόφια να διασώσει το κοινό νόμισμα και τα συμφέροντά της, όχι προσφέροντας αλληλεγγύη, αλλά εξαθλιώνοντας το μέλος της και τιμωρώντας το, κερδοσκοπώντας και από πάνω σε βάρος του. Αν λοιπόν καταδικαστεί η πολιτική αυτή της ΕΕ από τον ελληνικό λαό, τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου εναντίον ολόκληρης της Ένωσης.

Το σημαντικότερο βέβαια εξ όλων είναι ότι, οι ίδιοι οι λαοί της ΕΕ και όχι μόνο, παρακολουθούν το πείραμα που γίνεται στην Ελλάδα και ανάλογα θα δράσουν και αυτοί στο μέλλον. Αν ο ελληνικός λαός υποκύψει στις επιταγές της τρόϊκας και της Γερμανίας και δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και συνέχισης στους δανειστές, τότε θα επέλθει μια μεγάλη παγωμάρα σε όλα τα ευρωπαϊκά έθνη. Αν όμως ο ελληνικός λαός δείξει ότι θέλει να διώξει από πάνω του τους δανειστές και να ανακτήσει την Εθνική Κυριαρχία του και την ανεξαρτησία του, τότε κανένα παρόμοιο μέτρο δεν πρόκειται να αποτολμήσουν και στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Αλλά θα αλλάξει συνολικά η οικονομική πολιτική ολόκληρης της ΕΕ, προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, της έκδοσης χρήματος από την ΕΚΤ, έκδοσης ευρωοομολόγων και δανεισμού απευθείας των κρατών από την ΕΚΤ. Απίστευτο, κι όμως αυτό είναι στα δικά μας χέρια. Η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια. Από το πουθενά φέρνει και πάλι τους Έλληνες στην ατμομηχανή της ιστορίας. 

Μέχρι τώρα το πειραματόζωο «Έλληνας», δέχεται με ανεξήγητη υπομονή και καρτερία, όλα όσα το ίδιο το σάπιο, διεφθαρμένο και απόλυτα υπεύθυνο πολιτικό σύστημα εφαρμόζει σε βάρος του. Δεν εξεγέρθηκε, όπως ανέμεναν πολλοί, δεν επαναστάτησε, δεν πήρε στο κυνήγι τα διάφορα λαμόγια, αλλά κάθισε μοιρολατρικά στον καναπέ του και όταν τα πράγματα φτάνουν στο προσωπικό απροχώρητο, καταφεύγει στο ακραίο και άσκοπο μέτρο της αυτοκτονίας.

Τώρα όμως, το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα καλεί το «πειραματόζωο» στην κάλπη, για να ψηφίσει ουσιαστικά δημοψηφισματικά, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συνυπογράψει και θα συγκυβερνήσουν: «Ναι ή όχι στο μνημόνιο», «Ναι ή όχι στην Εθνική Ανεξαρτησία», «Ναι ή όχι στην εξαθλίωσή του».

Τα κόμματα του μνημονίου μας τρομοκρατούν και τρομοκρατούν και τα μικρότερα κόμματα, κολλώντας τα στον τοίχο, με το δίλημμα «Ναι ή όχι στο ευρώ».  

Εμείς, μέσα από αυτό εδώ το blog, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, με ευθύτητα απαντάμε: «ΟΧΙ στο ευρώ». 
Προέχουν οι Έλληνες.

Σ’ αυτή τη «λαοθάλασσα» μίλησε ο Βενιζέλος στο Ηράκλειο.



Τίποτα πια δεν μπορεί να κρυφτεί στην εποχή του internet. Πάνε οι παλιές σκηνοθεσίες μέσα από τα κρατικά ΜΜΕ και κυρίως εξαφανίστηκαν και οι πολίτες με τις πλαστικές σημαίες που αποθέωναν τους ηγέτες των δανεικών.

Από την ιστοσελίδα olympia.gr αλιεύσαμε αυτή την εκπληκτική φωτογραφία, η οποία εμφανίζει τον κ. Βενιζέλο να....
μιλάει στο Ηράκλειο μέσα σε κλειστό γυμναστήριο, ενώπιον άδειων καθισμάτων, παρά τη «λαοθάλασσα» που προσπάθησε να περάσει η καθεστωτική προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ.

Δεν το συζητάμε ότι δεν μπορούν να εμφανιστούν οι μνημονιακοί πολιτικοί σε ανοικτό χώρο (για τον φόβο των Ιουδαίων), αλλά ούτε καν σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, λόγω έλλειψης οπαδών. Σε μικρά μόνο γυμναστήρια και σε αυτά μαζεύονται κάποιοι κομματικοί κλακαδόροι μπροστά από τον ομιλητή, κάτω στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μοιάζει πλήθος στις κάμερες και πάνω ψηλά άδεια καθίσματα, που δεν τα δείχνουν φυσικά οι κάμερες.

Στις επόμενες εκλογές, όταν ο λαός υποστεί την αναμενόμενη εξαθλίωση, οι πολιτικοί θα εμφανίζονται μόνο μέσα από αποστειρωμένα τηλεοπτικά στούντιος, ακριβοπληρωμένα από τους φόρους των πολιτών.                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.hassapis-peter.blogspot.com

Όταν ο Κύρτσος έλεγε ακραίο τον Κ. Πλεύρη



Ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Γ. Κύρτσος, παλιός αγωνιστής του Κ.Κ.Ε. και της ΚΝΕ, είχε βρεθεί ουκ ολίγες φορές να ξιφουλκεί εναντίον των "άκρων".

Ας θυμηθούμε τη στάση του κυρίου Κύρτσου στην καταγγελία του Κ. Πλεύρη για το πορνογραφικό βιβλίο που εγκρίθηκε να μπει στις σχολικές βιβλιοθήκες, "Ζιγκ-ζαγκ στις νερατζιές":
                                      Περιμένουμε να μάθουμε τη γνώμη του κυρίου Κύρτσου για τον Κ. Πλεύρη, ο οποίος εμφανίζεται ξανά σε κομματικές συγκεντρώσεις του ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα δέχεται τα εύσημα από τον Γ. Καρατζαφέρη!                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:gkaratheodoris.blogspot.com

ΕΥΘΥΜΙΟΥ:"ΕΦΑΓΕ ΚΑΤΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..."

ouzomezedes
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ...ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Γλαφυρή περιγραφή για το σημερινό απρογραμμάτιστο. .. ραντεβού που είχε ο ατσαλάκωτος Πέτρος Ευθυμίου με κάτι πιατέλες από ποικιλίες σε ουζερί στο πεζόδρομο Αμαρουσίου, μας δίνει τηλεθεατής που επικοινώνησε μαζί μας.
"Κορδωνόταν σαν τον τζιτζιφιόγκο με ένα λαμέ κοστουμάκι. Είχε μαζέψει εκεί κάτι γερόντια, γριούλες και κομματόσκυλα και τους είχε κάτω από τον ήλιο και τους πιπίλαγε το κεφάλι. Εμείς περνούσαμε από εκεί. Τον είδαμε και επειδή είχε κάτι ποικιλίες με τυροσαλάτες και σαλαμάκια στα πλούσια κομματικά τραπέζια τους, κάτι καραφάκια με ούζο και κάτι άλλα αλαντικά είπαμε να τον...κεράσουμε μερικά από αυτά.
Αυτοί οι τύποι που το παίζουνε άνετοι, κατέστρεψαν τον τόπο. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Σε λίγη ώρα που θα ανεβάσουμε και το βίντεο θα απολαύσετε το σπάνιο θέαμα. Ο λαός ξύπνησε κύριε Ευθυμίου και θα σας τιμωρήσει. Δεν σας σώσει κανένα γερόντι πια. Θα τιμωρηθείτε στις κάλπες".
Αναγνώστης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.                                                                                             ΠΗΓΗ:www.makeleio.gr

Άφθονος Ιλμενίτης (Τιτάνιο) στον νομό του Έβρου, αξίζει 50 φορές πιο πάνω από τον χρυσό. Και χρησιμοποιείται στην αεροναυτική βιομηχανία.

Απέραντο ορυκτό κρύβει στα σπλάχνα του ο ακριτικός Νομός μας. - Έχουμε “προίκα αφάγωτη” - Γιατί όμως κάποιοι κύκλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τον εκμεταλλευτούμε; - Συνεχείς αντιδράσεις και προσκόμματα σε κάθε εξορυκτική πρόταση. - Αυτή η μιζέρια, δεν μπορεί να συνεχισθεί.
Εδώ και 67 ολόκληρα χρόνια η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ επιμένει πως ο Έβρος μπορεί να ταΐσει μόνος του ολόκληρη την Ελλάδα, σε σιτηρά, ψάρια, κρέατα, οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά κ.λ.π. κ.λ.π.
Ακόμη συνεχίζουμε να γράφουμε, πως ο ακριτικός Νομός μας έχει “προίκα αφάγωτη” κι αυτή η προίκα είναι ο ορυκτός μας πλούτος.
Μέσα δε σ' αυτόν υπάρχουν και σπάνια μεταλλεύματα.
Αφορμή για το σημερινό μας δημοσίευμα μας έδωσε ο συνεργάτης μας Ερευνητής – Λαογράφος κ. Βασ. Μιχαηλίδης που μας έστειλε το ακόλουθο σημείωμα.
***
                             Ο ΙΛΜΕΝΙΤΗΣ ΕΝ ΘΡΑΚΗ,
Υπό του κ. Κων/νου Βραχάμη, Χημικού του Εθνικού Πανεπιστημίου, Διπλωματούχου Αν. Σπουδόν Εφηρμ. Χημείας Παν/μίου Παρισίων.
***
Γράφει λοιπόν ο κ. Βραχάμης στα έτη 1928, στην έκθεσίν του, Δυτικώς του Σουφλίου, και εις απόστασιν 10 χλμ. περίπου εκ της Πόλεως ταύτης, ευρίσκονται τα ερείπια του Τουρκικού άλλοτε χωρίου Ντιστιμπάκ.
Το περί το χωρίον τούτο, τμήμα και ιδίως ο ρους παράλληλους ερχομένου χειμάρρου (Καρανλή Ντερεσί) αποτελεί τα Β.Α. όρια του σχηματισμού βασικών πετρωμάτων, οφιτών κυρίως, όστις καλύπτει εν τη περιοχή περί τα 50 τετρ. Χιλιόμετρα, με διεύθυνσιν Ν. 30ο, W μήκος περίπου1 2 και πλάτος 2-6 χλμ. και περικλείει ισχυρότατα κοιτάσματα χρωμίτου ως απέδειξαν αι γινόμεναι έρευναι, άτινα ανακαλύψαμεν κατά το έτος 1929.
Μελέτην μας επί των κοιτασμάτων τούτων, ως και επί της συστάσεως των νικελιούχων οφιτών της περιοχής, των κοιτών περιφερικής εκκρίσεως, χαλκοπυρίτου αίττινες υπήρχαν ως φαίνεται αντικείμενον εκμεταλλεύσεως των αρχαίων, ως και των φλεβών ξυμπλόκου μεταλλεύματος χαλκοπυρίτου-γαληνίτου-αρσενοπυρίτου.
Ο ιλμενίτης (ΤΙΤΑΝΙΟ) απαντά παρά τον χείμαρρον Καρανλή ντερεσί εντός φλεβών χλωρίτου-Μίκας, ο ιλμενίτης απαντά παρά την κορυφή και τας νοτίους κλιτύς το λόφου Τουλού Τεπέ και παρά το χωρίον Καλαϊτζή Οβά.
Τα εντός χλωρίτου εγκεκλεισμένα τεμάχια Ιγμενίτου-Τιτανίου έχουν βάρος από ολίγων δεκατογράμμων μέχρι χιλιογράμμου-κιλού.
Την παραπάνω έκθεση έλαβα από το Τμήμα Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών 23-06-2008 από κ. Βουδούρη Μεταλλειολόγο.
Βασ. Μιχαηλίδης
***
Σημείωση Ε.Θ.
Οι ορυκτολόγοι και κυρίως οι ειδικοί επιστήμονες επί των μεταλλευμάτων γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του Ιλμενίτου.
Που αξίζει 50 φορές πιο πάνω από τον χρυσό. Και χρησιμοποιείται στην αεροναυτική βιομηχανία.
Το ερώτημα όμως που μας βασανίζει τόσα χρόνια, είναι γιατί κάθε εξορυκτική προσπάθεια, προσκρούει στην βίαιη και οργισμένη προσπάθεια κάποιων κύκλων που δεν θέλουν με κανένα τρόπο την αξιοποίηση των μεταλλευμάτων που κρύβουν τα σπλάχνα του Έβρου.
Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε;
Όχι στον Χρυσό, όχι στον Ζεόλιθο, όχι και στην επαναλειτουργία των Μεταλλείων Κίρκης.
Που οι Γερμανοί στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο τα λειτούργησαν, δημιουργώντας άψογες τεχνικά εγκαταστάσεις.
Εμείς όμως τα βάλαμε λουκέτο.
Και προχθές μάλιστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας – Θράκης υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την ανάδειξη των Μεταλλείων της Κίρκης Έβρου, ως... “ιστορικού τόπου”.
Σε μία περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως που βιώνει ο ελληνικός Λαός σε καιρό ειρήνης, θα περιμέναμε μία ομόφωνη απόφαση για την επαναλειτουργία των Μεταλλείων της Κίρκης.
Τέτοια πρόταση όμως δεν ακούσθηκε.
Τί συμβαίνει λοιπόν;
Γιατί τα ορυκτά του Έβρου δεν πρέπει να εξαχθούν;
Υπάρχουν μήπως ξένα συμφέροντα, ή και μυστικές συμφωνίες, που εμείς δεν γνωρίζουμε; Γιατί πολλά αρχίζει και βάσει ο νους μας.
Η επίκληση της οικολογικής καταστροφής δεν πείθει πλέον κανένα, την ώρα μάλιστα που η φτώχεια απλώνεται και η ανεργία διώχνει τα παιδιά μας σε ξένους τόπους.
Ο πλούτος είναι κάτω από τα πόδια μας. Ας τον αξιοποιήσουμε επί τέλους.                         ΠΗΓΗ:ellinonea.blogspot.com